Σάββατο 27 Απριλίου 2013

27 Απριλίου 1941 - Ποιος θυμάται τον Κουκίδη?


ΕΝΑΣ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟΣ ΗΡΩΑΣ

Ηταν σαν σήμερα πριν από εβδομήντα χρόνια, όταν η Βέρμαχτ έμπαινε στην Αθήνα. Ηταν Κυριακή  ΤΟΥ Θωμά, η μέρα που ενέπνευσε και τη «Συννεφιασμένη Κυριακή», το μέγα τραγούδι του Τσιτσάνη.

Κυρίως όμως, ήταν η μέρα που ο εύζωνας φρουρός της Ακρόπολης, ο Κωνσταντίνος Κουκίδης, δεν άντεξε την ντροπή της παράδοσης του Ιερού Βράχου στο Γερμανό αξιωματικό και, αντί να υποστείλει την ελληνική σημαία για να την παραδώσει όπως τον είχε διατάξει ο διοικητής της γερμανικής φρουράς , την υποστέλλει τραγουδώντας μόνος μπροστά τους Γερμανούς τον εθνικό ύμνο, τυλίγει με αυτή το σώμα του και αυτοκτονεί πέφτοντας στο κενό.

Σήμερα, ποιος θυμάται τον Κουκίδη? Κανείς φυσικά. Και γιατί να τον θυμόμαστε? Επειδή πήγε και αυτοκτόνησε για να μην παραδώσει την Ακρόπολη στο βάρβαρο κατακτητή? Αστεία πράγματα ...

Ηταν ήρωας της παγκόσμιας επανάστασης? Δεν ήταν. Ή μήπως ήταν πολιτικός που πάλευε για τα ... δίκαια του λαού και φιλούσε κι αγκάλιαζε όποιον έβρισκε μπροστά του τάζοντας ψέμματα? Ούτε αυτό ήταν.

Μήπως έβαλε χέρι σε κανένα δημόσιο ταμείο να γίνει «μάγκας»? Όχι. Φυσικά, δεν ήταν και περσόνα της τηλεόρασης. Δεν χόρευε, δεν μαγείρευε, δεν έκανε την καρικατούρα, τη γλάστρα ή τον κλόουν στο γυαλί, ούτε ρητόρευε από αυτό - δεν υπήρχε γυαλί άλλωστε ...

Μήπως ήταν κρατικοδίαιτος κομματικός συνδικαλιστής να ... προασπίζεται τη δημόσια περιουσία με το πάθος που θα προασπιζόταν τη δική του ιδιωτική, προφανώς επειδή τις έχει μπερδέψει? Μπα, ούτε αυτό.

Ε, τέλος πάντων, τι ήταν αυτός ο Κουκίδης? Αφού δεν ήταν τίποτα απ 'όλα αυτά, που συγκροτούν το σκληρό πυρήνα του αξιακού συστήματός μας, ήταν ένα τίποτα. Πολύ καλά έκανε και πήγε και έπεσε από την Ακρόπολη, δικιά του δουλειά.

Και πολύ καλά κάνουμε λοιπόν και εμείς και δεν θυμόμαστε. Τι να θυμηθούμε δηλαδή από έναν τέτοιο ήρωα? Τολμάμε να τον θυμηθούμε? Πρέπει να τον θάψουμε βαθειά στη λήθη. Όταν θα θυμόμαστε τι ήταν αυτός, θα θυμόμαστε αναγκαστικά τι είμαστε κι εμείς. Ασε λοιπόν καλύτερα ...

Απλώς, δεν σκεφτήκαμε ποτέ ότι μπορεί να φτάσαμε εδώ που φτάσαμε ακριβώς επειδή μέσα μας δεν κατοικεί ο Κουκίδης, αλλά όλοι αυτοί οι γελοίοι τύποι, που, σα να μη μας έφταναν οι δικοί μας, έχουμε τώρα πάρει κι «τηλενισχύσεις» από την Τουρκία ...

Αλλά αυτό είμαστε πια: αυτό που βλέπουμε καρφωμένοι μαζικά σαν ανώμαλοι μπροστά σ 'ένα άθλιο γυαλί ... Κι έτσι, δυστυχώς, δεν βγαίνουν πέρα ​​οι μεγάλες ώρες όπως αυτές που τώρα περνάμε.

... Που έχει πάντα συννεφιά, χριστέ και παναγιά μου ...

Μαλούχος Γεώργιος Π.


[Πηγή Το Βήμα]

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Στην περιφέρεια ο Οργανισμός Κωπαίδας.


Στην αιρετή περιφέρεια έριξε τον κλήρο του Οργανισμού Κωπαίδας ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης στο περιθώριο συνάντησης που είχε με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Σταθά και το Δήμαρχο Ορχομενού Κώστα Ξηρογιάννη.

Ο κος Τσαφτάρης ξεκαθάρισε ότι ο πολύπαθος οργανισμός στη Βοιωτία δεν αποτελεί αρμοδιότητα κανενός πλην της αιρετής περιφέρειας, χωρίς όμως παράλληλα να αποσαφηνίζει το τι παραλαμβάνει τελικά η αυτοδιοίκηση.



Θανάσης Μερτζάνης

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Μαραθών 2013 - Κάλεσμα


Φίλοι κ' φίλες,
ο Μαραθώνας2013 πλησιάζει στις στιγμές δράσης και αποτελεσμάτων. Η προετοιμασία μας τους προηγούμενους μήνες , πρέπει πια να μπει στην περίοδο πράξεων.
Το ραντεβού μας με την ιστορία και τον λαό είναι στις 12 Μάη στον Μαραθώνα, στην αφετηρία του Μαραθωνίου έξω από το στάδιο του Μαραθώνα στις 11πμ και μέχρι τη δύση του ήλιου.
Πριν από αυτή την σπουδαία μέρα , οργανώνουμε διάφορες εκδηλώσεις που θα αρχίσουν έντονα από την 1η Μάη και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή στις 12 Μαΐου.
Ξεκινάμε με την Αθήνα την Πρωτομαγιά (11πμ στο Σύνταγμα – αρχή Ερμού) και θα ακολουθήσουν διάφορες δράσεις ενημέρωσης των συμπολιτών μας και υποκίνησής τους να συμμετέχουν στην μεγάλη γιορτή της δημοκρατίας.
Ο Μαραθώνας2013 χρειάζεται τη υποστήριξη όλων των φίλων και εθελοντών. Τώρα είναι η ώρα να δείξεις την έμπρακτη συμπαράστασή σου και να γίνεις συμμέτοχος στην αλλαγή της κοινωνίας μας.
Πάρε μέρος στις εκδηλώσεις και ένωσε τη φωνή σου με τις δικές μας. Είσαι ένας/μια από εμάς και καταλαβαίνεις την αξία να είμαστε ενωμένοι σε αυτή τη κρίσιμη στιγμή.
Θα δώσεις λίγο από το χρόνο σου για ένα μεγάλο σκοπό.
Εάν πράγματι θέλεις να κάνεις κάτι για την προδοσία της χώρας σου, για την προδοσία των ονείρων σου και όσων αγαπάς, τώρα είναι η ώρα.
Σε περιμένουμε.


Αγαπητοί συναγωνιστές,
Μετά από συνάντηση της Ομάδας Σχεδιασμού του Πυρήνα Αθηνών, καταρτίσθηκε ο αρχικός κατάλογος με τους εθελοντές που θα χρειασθούν κατά την ημέρα της εκδήλωσης (12/5).
Παρακαλείσθε να δηλώσετε στο gsaraf@tee.gr σε ποια θέση θέλει να βοηθήσει ο καθένας σας.
1.      Γραμματεία:                      5-10
2.      Περιφρούρηση:               20
3.      Ηλεκτρολόγοι:                  4
4.      Τεχνικοί Η/Υ:                      1
5.      Α' Βοήθειες:                       10
6.      Παρκαδόροι:                     6
7.      Γενικών καθηκόντων – ευπρέπεια χώρου:           15
8.      Φωτογράφοι:                    2
9.      Εικονολήπτες:                   2
10.     Djs:                                        2
11.     Δημόσιες σχέσεις:           2
12.     Τελετάρχης:                       1
13.     Ομάδα συντονισμού:    3
14.     Δικηγόρος ΕΟΔ:               1

Γραμματεία Πυρήνα Αθηνών



http://www.facebook.com/2013Marathon?ref=ts&fref=ts

http://2013marathon.org/


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σεμινάρια "Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς"



Περισσότερα στοιχεία για το πρόγραμμα μπορείτε να δείτε στο site http://jobsearch.futurelibrary.gr/


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αλήθειες η, ψέματα από τον Stranger?


Πάνω που ετοιμαζόμουν να κλείσω και να πάω για ύπνο, μια ερώτηση στο FB με "ξύπνησε" ξαφνικά και το μάτι μου άστραψε.

Αφορμή ένα δημοσίευμα της Εφημερίδας Ελεύθερη Ώρα, που παρουσιάζει ένα κείμενο θα έλεγα ανώνυμο αφού υπογράφεται με ψευδώνυμο, αυτό ήταν και το κίνητρο για να μπω να το δω, γιατί είναι κάτι που δεν το συνηθίζει η συγκεκριμένη εφημερίδα.

Πρόκειται για ένα κείμενο το οποίο κάνει μια ανάλυση γύρο από ένα ηχητικό ντοκουμέντο κάποιου "αγνώστου", για επερχόμενη οικονομική καταστροφή και το δημοσιεύει για να "ενημερώσει" τον κόσμο: «Σε τριάντα μέρες η ζωή σας πρόκειται να αλλάξει». Λίγες μέρες πριν το Πάσχα του 2013 και ενώ κάθε μέρα η ζωή στην Ελλάδα γίνεται όλο και πιο δύσκολη, ένας ατέλειωτος Γολγοθάς, ένα περίεργο ηχητικό ντοκουμέντο που κυκλοφόρησε στις 10 Απριλίου στο διαδίκτυο, ήρθε να αναστατώσει και άλλο τον ήδη διαταραγμένο ύπνο των Ελλήνων. Τα όσα ακούγονται σε αυτό το ηχητικό παρουσιάζονται σήμερα (με κάθε επιφύλαξη) επειδή εάν επιβεβαιωθεί έστω και στο 1/100, μπορεί να αποτρέψει από καταστάσεις πανικού, υστερίας ή και μακελειού, σε περίπτωση ραγδαίων εξελίξεων. Ό,τι και αν γίνει, με όσα θα διαβάσετε παρακάτω μην τρομάξετε, μην πανικοβληθείτε, αλλά κρατήστε την ουσία του ηχητικού που αφορά την προετοιμασία σας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.»  λέει μεταξύ άλλων η εφημερίδα.

Ψάχνοντας λίγο ανακάλυψα ότι όλα αυτά έχουν σχέση με ένα αρκετά γνωστό blog του διαδικτύου το "Κατοχηκά Νέα"

Στο βίντεο που σας παρουσιάζω, θα ακούσετε μια συνέντευξη του "αγνώστου" ο οποίος δηλώνει στον Πρόδρομο Κοφσανίδη ότι είναι ο διαχειριστής του "Κατοχηκά Νέα". Διατηρεί ετικέτα στο blog με το όνομα Stranger, λινκ του οποίου μπορείτε να δείτε: Stranger- Ήρθε Η Ώρα

Δεν θέλω να φοβίσω κανέναν, αλλά δεν ξέρω και τι μας περιμένει.  thiva post.



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Έτσι ακριβώς παίρνουμε την Πατρίδα μας στα χέριας μας (Εξαιρετικό βίντεο)





http://www.anti-ntp.net/


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Στη “χώρα της τεμπελιάς”


Διαβάζοντας τον τίτλο του άρθρου θα υποθέσατε ότι αναφέρομαι στην Ελλάδα, όπου, τα τελευταία χρόνια, η παραγωγικότητα είχε παραχωρήσει τη θέση της στη φυγοπονία και στη γευσιλαγνεία του φραπέ στα καφέ της αργοσχολίας ανά την επικράτεια…
steliosΟχι ακριβώς. Δεν αναφέρομαι στην Ελλάδα… Τα πράγματα άλλαξαν άρδην. Δεν το βλέπετε; Γιατί αν δεν το βλέπετε είστε εξαιρετικά δύσπιστοι έως και κακόπιστοι. Δεν βλέπετε ότι από τον πρωθυπουργό μέχρι τον έσχατο πολίτη καταβάλλεται εργώδης προσπάθεια ανασύνταξης και ανάταξης της οικονομίας; Σήμερα μάλιστα ο πρωθυπουργός εναγκαλίστηκε τον κυβερνητικό του εταίρο,τον Βαγγέλη Βενιζέλο, και έσπευσε με τέτοια ζέστη να “επιθεωρήσει” το εργοτάξιο στην Ολυμπία οδό, για να σηματοδοτήσει την έναρξη της πορείας της ανάπτυξης.
Τον φιλόπονο πρωθυπουργό συνόδευαν και τα τηλεοπτικά συνεργεία, ώστε με τα κατάλληλα πλάνα να καταπειστεί το φιλοθεάμον κοινό για την διαφαινόμενη έξοδο από το τούνελ της οικονομικής κρίσης. Και να ήταν μόνο ο φίλεργος Αντώνης Σαμαράς; Ολα άλλαξαν…Οσοι εργάζονται, γαιτί οι πολλοί δεν εργάζονται ή μάλλον “εργάζονται” αναζητώντας εναγωνίως εργασία, μπορεί να μην έχουν αλλάξει τις βασικές τους συνήθειες που ταυτίζονται με τη φυγοπονία, ιδιαίτερα στο ευρύτερο Δημόσιο, αλλά και σε μεγάλες εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με προβληματική οργανωτική υποδομή, ωστόσο εναρμονίζονται με το “σύνθημα” για την επανεκίνηση της οικονομίας και την αύξηση της παραγωγικότητας. Θεωρητικά τουλάχιστον…
Είμαστε, άλλωστε, προ της καλοκαιρινής άπνοιας και οι Ελληνες της αναμενόμενης ζέστης, με τον αφυδατωμένο προβληματισμό, και υπό την επήρεια του καλοκαιρινού ελληνικού κάλλους, που κατά την επικούρεια αντίληψη είναι μια “ποίηση τελείωσης”, δικαιούνται να εντρυφήσουν στο διονυσιακό πνεύμα και να παραμείνουν αδιάφοροι θεατές των δρώμενων…
Δεν αναφέρομαι λοιπόν στην Ελλάδα. Σκέφτηκα ότι καθώς το θερμόμετρο ανεβαίνει και η καλοκαιρινή ραστώνη είναι αναπόφευκτη, να κάνουμε έναν περίγυρο ιστορικό και κοινωνιολογικό στη “χώρα της τεμπελιάς” γενικά.
Υπάρχει κάπου στο χώρο του ονείρου ένας τόπος (Ο ζωγράφος Pieter Brueghel, ο πρεσβύτερος, προσπάθησε να του δώσει πραγματικές διαστάσεις σ’ έναν πίνακά του), όπου οι περισσότεροι από εμάς θα θέλαμε να είχαμε κάποτε ταξιδέψει. Ενας τόπος παραμυθένιος, που ο ουρανός του βρέχει μεθυστικής γεύσης κρασί, οι στέγες των σπιτιών είναι σκεπασμένες από εδέσματα και η ζωή των κατοίκων εξαντλείται στο φαί, την ηδονολατρία, τον ενδυμίωνο ύπνο και το χορό. Αναφέρομαι βέβαια στη “χώρα των κηφήνων” ή αλλέως στο “βασίλειο της τεμπελιάς”, της τόσο αμφιλεγόμενης και παρεξηγημένης αυτής ανθρώπινης ιδιότητας.
Και αμέσως διερωτάται κανείς, τι είναι η “τεμπελιά” και ποιος ή τι είναι τελικά ο “τεμπέλης”. Στην τελευταία αυτή ερώτηση, η πλειονότητα απαντάει, όλοι οι άλλοι εκτός από εμένα!..
Είναι γεγονός, επίσης, ότι όλοι μας είμαστε πρόθυμοι να χαρακτηρίσουμε κάποιον συνάνθρωπό μας τεμπέλη, για λόγους που ανάγονται στη δική μας εκτίμηση. Εχει αποδειχθεί, εντούτοις, ότι όπως κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις, έτσι και η σχόλη και η τεμπελιά δεν έχουν πάντα μια καλή πλευρά. Αντίθετα μάλιστα υπάρχουν περιπτώσεις που μπορούν να αναδειχθούν σε αρετές και να επιδράσουν θετικά σε εκείνον που επιδιώκει την εκμάθησή τους.
Μεγάλα ονόματα, εξάλλου, στο χώρο της τέχνης, σύμφωνα με μαρτυρίες, ήταν θιασώτες της τεμπελιάς, όπως ο Νροστογιέφσκι και ο Μιχήλ Αγγελος. Κι αν ανατρέξουμε στην αρχαιότητα, θα βρούμε το μεγάλο κυνικό φιλόσοφο Διογένη, που ζούσε πανευτυχής μέσα σ’ ένα πιθάρι, το μοναδικό τόπο όπου έβρισκε ησυχία μακριά από τους ανθρώπους και τις αγωνίες τους εναγκαλισμένες με το άγχος και τα ασήμαντα της καθημερινότητας.
Επειδή, όμως, τα παραπάνω μεμονωμένα παραδείγματα δεν αρκούν για να αποκτήσουμε μια πιο ολοκληρωμένη άποψη του φαινομένου της τεμπελιάς, ας κάνουμε μια ιστορική αναδρομή, για να δούμε την αξία που είχε η τεμπελιά στις ανθρώπινες κοινωνίες. Στην αρχαία ελληνική κοινωνία, η τεμπελιά αποτελούσε την ειδοποιό διαφορά ανάμεσα στους δούλους και στους Αθηναίους πολίτες. Η τεμπελιά ή “σχόλη” καλύτερα, ήταν προυπόθεση της “σκέψης”, του “διαλόγου” και της διακυβέρνησης”, δηλαδή των δικαιωμ’ατων εκείνων που ανήκαν μόνο στους Αθηναίους πολίτες. Οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα, που δεν ενέπιπτε στις τρείς αυτές κατηγορίες, χαρακτηριζόταν σαν “εργασία” και ήταν υποχρεωτικά “υπόθεση” της τάξης των δούλων.
Σήμερα ίσως μας φαίνεται πολύ περίεργο το γεγονός ότι οι μεσογειακοί λαοί, από αρχαιοτάτων χρόνων, μισούσαν και θεωρούσαν τόσο υποτιμητική την εργασία. Η εξήγηση όμως είναι πολύ απλή και έγεκειται στην κοσμική θεώρηση τόσο των αρχαίων Ελλήνων, όσο και των Ρωμαίων, που ασπάστηκαν τις απόψεις τους. Πίστευαν λοιπόν ότι επειδή οι άνθρωποι εκδιώχθηκαν από την κατοικία των θεών, τον Ολυμπο, και επειδή ζούσαν πια μακριά από την κοινωνία τους, θα έπρεπε , αν μη τι άλλο, να τη μιμηθούν. Ετσι, από καθαρή νοσταλγία της χαμένης θεικής κοινωνίας, έφτιαξαν δικές τους πόλεις, σύμφωνα με τον Ολυμπο πρότυπο, που πάνω απ’ όλα χαρακτιριζόταν από το “ραχάτι” και τη τεμπελιά.
Στην ανακάλυψη των γλωσσολόγων, σχετικά με την ετυμολογία της λέξης “εργασία”, οι επιστήμονες βρήκαν ότι σε πολλά κείμενα η λέξη χρησιμοποιόταν και για τη νοηματική απόδοση των λέξεων “πόνος”, “βάσανο” και “βάρος”. Με την έλευση του Χριστιανισμού, η παραπάνω θεώρηση άλλαξε ριζικά. Η εργασία μετατράπηκε σε καθημερινό “έργο του Θεού”, το οποίο σκόπευε στην αποπεράτωση της θεικής δημιουργίας. Στα μεσαιωνικά χρόνια η χριστιανική θρησκεία επικράτησε σ’ όλο το γνωστό τότε κόσμο. Αλλά, οι ασκητές των πρώτων χριστιανικών χρόνων, μεταβλήθηκαν στην κυρίαρχη τάξη των παπών, η οποία χρακτηριζόταν από έντονες ροπές προς την τεμπελιά και τις εγκόσμιες απολαύσεις.
Ακολούθησε η μεταρρύθμιση του Λούθηρου, ο οποίος διακήρυττε ότι “κανένας δεν είχε δικαίωμα στην τεμπελιά”. Ετσι, στράφηκε κυρίως κατά της τάξης των ηγεμόνων και εκείνης των θρησκευτικών λειτουργών…
Η παραπάνω άποψη του Λούθηρου έγινε πραγματικότητα στα χρόνια της βιομηχανικής επανάστασης, όταν για οικονομικούς κυρίως λόγους κατακρίθηκε κάθε μορφή τεμπελιάς. Ολοι έπρεπε να δουλεύουν για να μπορούν αντίστοιχα και να καταναλώνουν. Επρεπε λοιπόν να επιτευχθεί η αύξηση της παραγωγής, που προυπέθετε την αντίστοιχη αύξηση του αριθμού των εραγζομένων. Με άλλα λόγια εφαρμόστηκε το καπιταλιστικό μοντέλο, στο πλαίσιο του οποίου οι τεμπέληδες δεν ήταν εύκολο να επιβιώσουν…
Αποτέλεσμα αυτής της κοινωνικοοικονομικής πολιτικής ήταν το γεγονός ότι, περισσότεροι άνθρωποι σήμερα, ενδιαφέρονται να έχουν ελεύθερο χρόνο, αλλά δεν ξέρουν πως να τον αξιοποιήσουν. Ετσι, καταφεύγουν στον προσφιλέστερο τρόπο τεμπελιάς, στην πολύωρη παρακολούθηση προγραμμάτων της τηλεόρασης. Η πλειοψηφία των “τεμπέληδων” ταύτισαν την έννοια της “σχόλης” με την εύκολη λύση που πρόσφερε το τηλεοπτικό “κουτί”, με αποτέλεσμα να υποβαθμίζουν τόσο τις νοητικές τους δυνατότητες, όσο κι αυτή την ίδια την έννοια της “τεμπελιάς”.
Και, βέβαια, να γίνονται μόνιμα θύματα της προπαγανδιστικής λογικής των κυβερνώντων, ως φιλοθεάμονες κάθε παράστασης που στήνεται για επικοινωνιακούς λόγους, όπως αυτή σήμερα στο εργοτάξιο της Ολυμπίας οδού. Με τους Αντώνη Σαμαρά και Βαγγέλη Βενιζέλο να ολισθαίνουν εναγκαλισμένοι στη δημαγωγία και στα ψευτοχαμόγελα…Και με τις τηλεοπτικές κάμερες των καναλαρχών, οι οποίοι συμπτωματικά είναι και οι εργολάβοι των δημοσίων έργων που επιθεώρησαν οι δύο κυβερνητικοί εταίροι, να απαθανατίζουν τις στιγμές ευδαιμονίας του “κυβερνητικού ζεύγους”,όταν αναμεσά μας πληθαίνουν οι “ζωντανοί νεκροί” από την απαρέγκλιτη εφαρμογή των όρων των μνημονίων, θεματοφύλακες των οποίων είναι οι προαναφερόμενοι “επαγγελματίες” της πολιτικής απάτης και της τεμπελιάς…


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τι καλεί ο Κολλάτος να κάνουν αύριο οι Έλληνες, Ανήμερα της εισβολής των Γερμανών στην Αθήνα


Ανήμερα της εισβολής των Γερμανών στην Αθήνα

Δεν το βάζει κάτω ο Δημήτρης Κολλάτος, που μετά την αθώωση του από το δικαστήριο για την σημαία που κρέμασε στο μπαλκόνι του σπιτιού του, και είχε τον Χίτλερ και την Μέρκελ, επανέρχεται με νέο μήνυμα στο facebook, όπου καλεί τους Έλληνες να βάλουν αύριο, που είναι η επέτειος της γερμανικής εισβολής στην Αθήνα, μια μαύρη σημαία στο μπαλκόνι τους.

Το μήνυμα του σκηνοθέτη:

"Αύριο Σάββατο 27 Απριλίου είναι η επέτειος της εισβολής των Γερμανικών στρατευμάτων στην Αθήνα.Ακόμα μέχρι σήμερα πληρώνουμε τη Γερμανική Κατοχή..Κλέψανε..Λήστεψαν..Σκοτώσανε...Το 1941-'42,μόνο από πείνα,πέθαναν,στις μεγάλες πόλεις περισσότεροι από 160.000 άνθρωποι.
Άντρες,γυναίκες,νέοι,γέροι,παιδιά..Τιμώντας τη μαύρη αυτή επέτειο που δεν πρέπει να την ξεχάσουμε -οι Γερμανοί ακόμα μας χρωστάνε το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο- θα κρεμάσω μια μεγάλη μαύρη σημαία έξω από το σπίτι μου.Ελπίζω και εύχομαι να το κάνουν κι άλλοι στην Αθήνα.Έστω κι ένα μαύρο πανί στο μπαλκόνι σας..."



www.parapolitika.gr

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

"Βομβαρδίζουν" την κυβέρνηση έξι πρώην Α / ΓΕΝ με επιστολή-μπουρλότο στον Α.Σαμαρά


"ΥΠΕΡΒΗΚΑΤΕ ΤΑ ΟΡΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ"

Έξι πρών Αρχηγοί ΓΕΝ με μια αιχμηρή επιστολή προς τον πρωθυπουργό Α.Σαμαρά, θέτουν μία σειρά κρίσιμων ζητημάτων που άπτονται της πολιτικής Εθνικής Ασφάλειας την οποία έχει επιβαρύνει η πολιτική της κυβέρνησης ..

Η επιστολή προς τον πρωθυπουργό υπογράφεται από τους επίτιμους Α / ΓΕΝ Λ.Βασιλικόπουλο, Ε.Λαγάρα, Ε.Στάγκα, Γ.Ιωαννίδη, Δ.Γούση και Κ.Χρηστίδη. Οι Αρχηγοί του επισημαίνουν τα τεράστια προβλήματα που έχουν προκληθεί από την πολιτική εξαθλίωσης που έχει επιβάλει η τρόικα και ζητούν αλλαγή της θέτοντας ζητήματα που άπτονται της επιχειρησιακής ετοιμότητας των ΕΔ


Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

Αθήνα 23 Απριλίου 2013
Πώληση ΤΟΝ Πρόεδρο Της Κυβερνήσεως
Κύριον ΑΝΤΩΝΙΟ Σαμαρά

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ

Την 14η Απριλίου του 2011 με αφορμή την σταδιακά αποκαλυφθείσα δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας, συνεπεία της επί σειράν ετών κακής διαχειρίσεως των δημοσίων πραγμάτων με τις γνωστές οδυνηρές συνέπειες για τον Ελληνικό λαό, επτά τον αριθμό Επίτιμοι Α / ΓΕΝ απέστειλαν προς τον τότε Πρωθυπουργό ανοικτή επιστολή , δια της οποίας υπέβαλλαν ορισμένες σκέψεις, που τους απασχολούσαν, Σχετικά ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ Της χώρας ΣΤΟ
Πλαίσιο Της καλπάζουσας οικονομικής κρίσεως.

Ετόνιζαν τότε οι Επίτιμοι Αρχηγοί στην επιστολή τους ότι δεδομένων των διεθνών προβλημάτων στην περιοχή μας και των εξαυτών αυξανόμενων εθνικών απειλών, που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας, οι Ένοπλες Δυνάμεις επιβάλλεται με κάθε θυσία να διατηρηθούν ακμαίες στο πρέπον επίπεδο ισχύος, ως βασικού υποβάθρου στήριξης των απαιτουμένων λεπτών χειρισμών της εξωτερικής μας πολιτικής επί των ζητημάτων αυτών δια της αποτροπής, ΑΛΛΑ
ΚΑΙ αποτελεσματικής αντιμετωπίσεως ενεργούς ΕΑΝ εκ. Των πραγμάτων παραστεί τέτοια ανάγκη.

Ετονίζετο επίσης στην επιστολή ότι το ηθικό του στρατεύματος αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της μαχητικής του ικανότητος.

Δυστυχώς, φάνηκε έκτοτε εκ των πραγμάτων, ότι οι σκέψεις και οι προβληματισμοί, εκείνοι των Επιτίμων Α / ΓΕΝ ουδόλως επηρέασαν τις κυβερνητικές επιλογές σε ότι αφορά τις περικοπές των δαπανών για τις Ένοπλες Δυνάμεις, είτε αυτές αφορούσαν στο υλικό, είτε αφορούσαν στις αποδοχές
ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ , οι οποίες με τις αλλεπάλληλες περικοπές και προσαρμογές ήχθησαν στις έσχατες βαθμίδες των ειδικών μισθολογίων του δημοσίου, κατέστησαν ανεπαρκείς και βεβαίως δυσανάλογες και άδικες σε σχέση με το είδος, πολυακουσμένα όρους ΚΑΙ τις συνθήκες Προσφοράς υπηρεσιών εκ. μέρους Των
στρατιωτικών.

Στο προκείμενο διερωτόμεθα ευλόγως, άραγε τι είδους ηθικό διαμορφώνει στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων η από οικονομικής πλευράς αναφερόμενη μεταχείρισή τους, η οποία ευκόλως θα μπορούσε να εκληφθεί και ως απαξίωσή τους.

Επί του ερωτήματος αυτού νομίζουμε ότι δεν χρειάζεται και πολλή σκέψη προς απάντησή του.

Κύριε Πρωθυπουργέ

Εμείς οι υπογράφοντες την παρούσα και σε σχέση με τα όσα ως άνω επιγραμματικά για το θέμα που πραγματευόμεθα αναφέρουμε, πιστεύουμε ότι προκύψει ΟΙ Ένοπλες Δυνάμεις Μας ΘΑ πρέπει ΝΑ τυγχάνουν ιδιαιτέρας προσοχής ΣΕ ότι προκύψει αφορά ΣΤΟ ζήτημα Των περικοπών Των ΔΗΜΟΣΙΩΝ δαπανών λόγω Της
οικονομικής κρίσεως.

Οι όποιες στον τομέα τους περικοπές θα πρέπει να αποφασίζονται με περίσκεψη και προσοχή, ώστε αντί πάσης θυσίας να μην υπερβαίνουν τα όρια διατηρήσεως του αμυντικού δυναμικού της χώρας, το οποίο επιβάλλεται κάθε φορά εκ των πραγμάτων να διατίθεται.

Η πατρίδα μας, αν εξαιρέσουμε τα πρόσφατα χρόνια της ασυδοσίας, ανέκαθεν δεν ήταν πλούσια και τα οικονομικά της ήταν πάντα μίζερα.
Φρόντιζε όμως κατά προτεραιότητα την άμυνά της ώστε να πορεύεται κάθε φορά με ασφάλεια και αξιοπρέπεια.

ΜΕ ιδιαίτερη Τιμή Ναύαρχος ε.α. Λεωνίδας Βασιλικόπουλος ΠΝ, Επίτιμος Α / ΓΕΝ Ναύαρχος ε.α. Ευάγγελος Λαγάρας ΠΝ, Επίτιμος Α / ΓΕΝ Ναύαρχος ε.α. Ιωάννης Στάγκας ΠΝ, Επίτιμος Α / ΓΕΝ Ναύαρχος ε.α. Γεώργιος Ιωαννίδης ΠΝ, Επίτιμος Α / ΓΕΝ Ναύαρχος ε.α. Δημήτριος Γούσης ΠΝ, Επίτιμος Α / ΓΕΝ Ναύαρχος ε.α. Κοσμάς Χρηστίδης ΠΝ, Επίτιμος Α / ΓΕΝ


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Α.Νταβούτογλου: "Δεν υπάρχει έγκυρη συνθήκη για το που ανήκουν τα νησιά του Αιγαίου"!


"ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ" ΕΝ ΟΨΕΙ ΕΡΕΥΝΩΝ

"Mη έγκυρες" χαρακτηρίζει τις Συνθήκες της Λοζάνης και των Παρισίων με τα οποία τα νησιά του Αιγαίου, πλην Ιμβρου, Τενέδου και ορισμένων βραχονησίδων περιήλθαν οριστικά στην Ελλάδα, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή από το Κοτσάελι , Lutfu Turkkan.

Η ερώτηση αφροούσε για το καθεστώς το οποίο ισχύει στα νησιά του Αιγαίου και αν αυτό διέπεται από τις συνθήκες της Λοζάνης του 1923 και των Παρισίων του 1946 (παραχώρηση των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα), τόνισε ότι «το ζήτημα είναι θέμα ερμηνείας των σχετικών συνθηκών".

Είναι η πρώτη φορά που προβαίνει σε τέτοια συνολική αμφισβήτηση των συνθηκών που διέπουν το ιδιοκτησιακό καθεστώς των νησιών του Αιγαίου και σίγουρα είναι προεόρτιο αυτών που θα ακολουθήσουν με τις έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Ο Νταβούτογλου δήλωσε συγκεκριμένα ότι «τα θαλάσσια σύνορα στο Αιγαίο με την Ελλάδα, δεν καθορίζονται από μια έγκυρη συμφωνία, ώστε να επιλύονται τα προβλήματα που δημιουργούνται μεταξύ των δύο πλευρών" .

Πρακτικά ο Α.Νταβούτογλου λέει ότι "Δεν υπάρχει καμία συμφωνία που να προσδιορίζει το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Αιγαίου" κι αυτό το λέει για πρώτη φορά ...

Ο Τούρκος βουλευτής, Lutfu Turkkan στην ερώτηση του προς τον υπουργό Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, είχε καταθέσει ΠΟΥ ΣΤΗΝ Βουλή  ζητούσε εξηγήσεις "πως μετά τις 9 Σεπτεμβρίου του 1922 όταν ο Κεμάλ Ατατούρκ και οι συνεργάτες του πέταξαν) τους Έλληνες στρατιώτες στη θάλασσα, ο Ελληνικός Στρατός μετά από 90 χρόνια επέστρεψε πάλι σε αυτά τα νησιά που φαίνονται να κατέχονται από την Ελλάδα ".

Γίνεται αναφορά για τα νησιά: Koyun, Χουρσίτ, Fornoz, Esek, Nergizçik, Bulamaç, Kololimnoz, KECI, Sakarcılar, Koçbaba κλπ. δηλαδή Αγαθονήσι, Καλόλιμνος, Φούρνοι, Φαρμακονήσι κλπ

Μάλιστα ο Τούρκος βουλευτής σημειώνει ότι "Στα νησιά αυτά είναι έκδηλη η παρουσία των Ελλήνων στρατιωτών και χτυπούν οι καμπάνες των εκκλησιών και κυματίζει η ελληνική σημαία, ενώ σε ένα μόνο από αυτά υπάρχει ένα τζαμί"! .

"Ποιος επέτρεψε τον ελληνικό στρατό να ξαναγυρίσει? Είναι αλήθεια ότι τους επετράπη και γιατί?" ρωτάει.

Αλλά το σημαντικό δεν είναι το λέει ο Τούρκκος βουλευτής, αλλά τι του απαντά ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου. Ο οποίος ουσιαστικά «πετάει στο καλάθι των αχρήστων» τις συνθήκες που έχει υπογράψει η Τουρκία.

"Ορισμένες από τις νησίδες και τις βραχονησίδες στο Αιγαίο που βρίσκονται ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα συνδέονται με το ιδιοκτησιακό καθεστώς στο Αιγαίο, για το οποίο σήμερα απουσιάζει (σ.σ.:!) Μια διεθνής συμφωνία για τον καθορισμό των θαλάσσιων συνόρων των δύο χωρών ".

Μάλιστα κατηγορεί την Ελλάδα ότι έχει παραβιάσει τόσο την συνθήκη της Λοζάνης όσο και των Παρισίων για τον αφοπλισμό των νησιών του Αιγαίου.

Και υποστηρίζει (και εδώ είναι το ενδιαφέρον) ότι "Η χώρα μας έχει ανοίξει έναν διάλογο με τη γειτονική Ελλάδα για τον καθορισμό των θαλάσσιων συνόρων, ώστε να επιλυθούν τα συνοριακά προβλήματα. Πρόσθεσε ότι η Τουρκία έχει αρχίσει την προσέγγιση αυτή με τη γειτονική χώρα, για το καθεστώς του Αιγαίου, ήδη, από το 1996 και ότι η πολιτική της χώρας βρίσκεται προς αυτήν την κατεύθυνση ».

Υπάρχει όντως τέτοιος διάλογος σε εξέλιξη. Απαιταίται άμεση τοποθέτηση του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου και "φίλου" - κατά δήλωση του ιδίου - του Α.Νταβούτογλου

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Μαύρη τρύπα πάνω από 100 εκατομμύρια στο ΠΑΣΟΚ



Μαύρη τρύπα πάνω από 100 εκατομμύρια βρήκαν ορκωτοί λογιστές στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ την περίοδο Παπανδρέου!


- Aνακοίνωση εξέδωσε το μεσημέρι το ΠΑΣΟΚ
- Υπενθυμίζει ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε δεσμευθεί ότι θα γίνει έλεγχος αλλά τονίζει ότι το πόρισμα δεν έχει υποβληθεί ακόμα στο κόμμα από τις 6 μεγαλύτερες ελεγκτικές εταιρείες της Ελλάδας
- Σιγή ιχθύος από την πλευρά Γιώργου Παπανδρέου
- Τεράστια ποσά σε δαπάνες χωρίς νόμιμα παραστατικά
- 53,5 εκατομμύρια δαπανήθηκαν μέσα σε 3 χρόνια σε ταξιδιωτικό πρακτορείο
- Εκδόθηκαν 45.000 εισιτήρια σε ένα χρόνο!
- Αν γίνει αποδεκτό το πόρισμα θα επέμβει αυτεπάγγελτα εισαγγελέας
- Τα στοιχεία αποκαλύπτει η Εφημερίδα των Συντακτών


Το δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών κάνει λόγο για σημεία και τέρατα.

Τα στοιχεία που δημοσιεύει για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, επικαλούμενο το πόρισμα που είχε ζητηθεί από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ σε 5 ιδιωτικές εταιρείες ορκωτών λογιστών συνιστούν αιτία πολέμου!

Και ο πόλεμος θα ξεσπάσει μεταξύ της νυν και της πρώην ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία αντίδραση ούτε από την μια, ούτε από την άλλη πλευρά.

Το μεσημέρι εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση από το ΠΑΣΟΚ:

"Όπως είχε ανακοινώσει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο έλεγχος της οικονομικής διαχείρισης του ΠΑΣΟΚ ανατέθηκε από κοινού στις έξι μεγαλύτερες ελεγκτικές εταιρίες που λειτουργούν στην Ελλάδα.
Πόρισμα του ελέγχου δεν έχει υποβληθεί. Μόλις υποβληθεί, θα συζητηθεί στα καταστατικά όργανα του ΠΑΣΟΚ, που θα αποφασίσουν για τις περαιτέρω ενέργειες, με γνώμονα την ανάγκη αλλά και την υποχρέωση πλήρους διαφάνειας.
Στο μεταξύ, το Πολιτικό Συμβούλιο θα ενημερωθεί τις επόμενες ημέρες για την τρέχουσα οικονομική κατάσταση, ενόψει και της διαδικασίας ανάδειξης των νέων δημοτικών, νομαρχιακών και περιφερειακών οργάνων.
Αναρωτιόμαστε αν και τα άλλα κόμματα θεωρούν ότι έχουν και αυτά την ανάγκη και την υποχρέωση να προβούν σε αντίστοιχες ενέργειες."

Η πλευρά Παπανδρέου δεν έχει απαντήσει σε όλα όσα καταλογίζονται στον πρώην Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Το άρθρο κάνει λόγο για τεράστια ελλείμματα στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ  τα οποία διαπιστώνονται την περίοδο 2004 - 2010 επί προεδρίας δηλαδή Γ. Παπανδρέου.

Στο πόρισμα που συνέταξαν οι ελεγκτικές εταιρείες μετά από εντολή του Ευάγγ. Βενιζέλου καταγράφονται δαπάνες που ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Το εντυπωσιακό στοιχείο της έρευνας είναι ότι για καμία από τις δαπάνες αυτές δεν υπάρχουν νόμιμα παραστατικά, καθώς όλες οι υπογραφές έμπαιναν σε ανεπίσημα έγγραφα.

Η Ιπποκράτους ενημερώθηκε πριν από μερικές μέρες ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που θα θέσει το θέμα στο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος, είχε προιδεάσει για σκανδαλώδη διαχείριση των οικονομικών που κληρονόμησε από τις 17 Απριλίου.

Σύμφωνα πάντα με την Εφημερίδα των Συντακτών:

- 500.000 ευρώ εμφανίζονται ως δαπάνες που έχουν εγκριθεί με την υπογραφή του πρώην πρωθυπουργού.
- Περίπου 800.000 ευρώ φέρεται να εμφανίζεται στο όνομα του Νίκου Αθανασάκη διευθυντή την επίμαχη περίοδο του πολιτικού γραφείου του κ. Παπανδρέου
- Δαπάνες ύψους 1,5 εκατ. αποδίδονται στο όνομα "καλογεροπούλου" η οποία είχε διατελέσει συνεργάτιδα του πρώην πρωθυπουργού όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών και αργότερα μετακόμισε στο γραφείο του πρώην διευθυντή του ΠΑΣΟΚ Ροβέρτου Σπυρόπουλου με δικό της γραφείο και αρμοδιότητα τις μετακινήσεις και τις αποστολές του Προέδρου και των κομματικών στελεχών.
- Επίσης την ίδια τριετία οι δαπάνες σε ταξιδιωτικό πρακτορείο φτάνουν τα 53,5 εκατ. ευρω ενώ έχουν εντοπισθεί να έχουν εκδοθεί 45.000 αεροπορικά εισιτήρια σε ένα χρόνο!

Το εντυπωσιακό σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα είναι ότι για καμία από τις δαπάνες που εντόπισαν οι οκρωτοί λογιστές δεν υπάρχουν νόμιμα παραστατικά. Όλες οι υπογραφές έμπαιναν σε ανεπίσημα έγγραφα.

Εν κατακλείδι, η εκτίμηση είναι ότι αν γίνει αποδεκτό το πόρισμα των ελεγκτών από το ΠΑΣΟΚ θα επέμβει αυτεπάγγελτα εισαγγελέας.


NewsIt 

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Die Welt: "Κύριε Σόιμπλε μιλήστε για τα χρέη του πολέμου"


Τι γράφει η γνωστή και έγκυρη συντηρητική εφημερίδα Die Welt που συντάσσεται με την κυβέρνηση Μέρκελ και τις επιλογές της για τα χρέη του πολέμου - Εμμένει στην πολιτική του ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

Η γνωστή και έγκυρη συντηρητική εφημερίδα Die Welt που συντάσσεται με την κυβέρνηση Μέρκελ και τις επιλογές της με ένα πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της που ακολουθείται από ολοσέλιδο κείμενο στις εσωτερικές σελίδες και φιλοξενείται επίσης στην ιστοσελίδα της ανοίγει σήμερα το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων που οφείλει η Γερμανία στην Ελλάδα.
Με τίτλο "κύριε Σόιμπλε μιλήστε για τα χρέη του πολέμου", η εφημερίδα κάνει εκτενή αναφορά στο θέμα των χρημάτων που οφείλει η Γερμανία στην Ελλάδα και επισημαίνει μάλιστα τον ηθικό, τουλάχιστον, κίνδυνο που διατρέχει η κυρίαρχη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Χαρακτηριστικά σημειώνεται στο σχετικό άρθρο:
"Αυτός ο ηθικός κίνδυνος θα μπορούσε να θέσει τη Γερμανία υπό πίεση, αργά ή γρήγορα. Τουλάχιστον συμβολικά ας δείξει καλοσύνη. Ενδεχομένως με μερική παραίτηση από τα ποσά τα οποία οφείλονται από την Ελλάδα, και το οποίο ίσως τελικά κάνει έτσι ή αλλιώς, γιατί η Ελλάδα δεν μπορεί ποτέ να τα επιστρέψει".
Το άρθρο ξεκινά με την επισήμανση μιας φωτογραφίας που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Τα Νέα" και έδειχνε τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο να ακουμπά στο μάγουλο τον Μανώλη Γλέζο, τον οποίο η εφημερίδα χαρακτηρίζει υπ' αριθμόν ένα εθνικό ήρωα της Ελλάδας.
Γίνεται επίσης εκτενής αναφορά στη σχετική συζήτηση που έγινε στο ελληνικό κοινοβούλιο, όπου ο κ. Αβραμόπουλος διαβεβαίωσε τον ελληνικό λαό ότι το θέμα είναι υπαρκτό και ότι άνοιξε για να κλείσει με το δίκιο να θριαμβεύει.
Στη συνέχεια του άρθρου γίνεται αναφορά στις εκθέσεις που έχει στα χέρια της η ελληνική κυβέρνηση που είναι ακόμη απόρρητες. Αλλά, όπως τονίζεται, έγιναν δημόσια δύο σημεία: Η Ελλάδα ποτέ δεν έλαβε μια δεκάρα αποζημίωση από τη Γερμανία για την καταστροφή και λεηλασία ελληνικών περιουσιών υπό γερμανική κατοχή και για αναγκαστική "πίστωση" του Χίτλερ. Και ότι η Ελλάδα ουδέποτε παραιτήθηκε από τις απαιτήσεις της.
Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο άρθρο βρίσκεται στην κορυφή των δημοφιλών άρθρων της ιστοσελίδας της εφημερίδας και ότι ήδη αυτή τη στιγμή συγκεντρώνει 210 σχόλια. Τα περισσότερα από αυτά όμως καλούν την κυρία Μέρκελ και την κυβέρνηση να μην πληρώσουν τα χρήματα αυτά στην Ελλάδα.
Αρκετοί μάλιστα από τους σχολιαστές αμφισβητούν το ύψος της οφειλής αυτής και αναρωτιούνται αν υπήρχαν ποτέ τόσα πολλά χρήματα στην Ελλάδα.
Εδώ το πρωτότυπο άρθρο της εφημερίδας
Σόιμπλε στο περιοδικό "Impulse": Η πολιτική διάσωσης του ευρώ αποδίδει. Η Ελλάδα είναι το παράδειγμα
Εν τω μεταξύ ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επισημαίνει ότι "η πολιτική διάσωσης του ευρώ αποδίδει" και αναφέρει ενδεικτικά το παράδειγμα της Ελλάδας, η οποία, όπως λέει, "είχε πέρυσι μικρότερο έλλειμμα από αυτό που αναμενόταν, αύξησε τις εξαγωγές της σε τρίτες χώρες, ενώ η ανεργία μειώνεται".
Σε συνέντευξή του στο περιοδικό "Impulse", ο κ. Σόιμπλε υπεραμύνεται της εφαρμοζόμενης πολιτικής στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου και, ειδικά για την περίπτωση της Ελλάδας, αναφέρει:
"Πάντα λέγαμε ότι αν οι χώρες αντιμετωπίσουν αξιόπιστα τα προβλήματά τους -στην περίπτωση της Ελλάδας την οικονομική 'τσαπατσουλιά' και την έλλειψη ανταγωνιστικότητας- τότε θα τους δοθεί ο απαραίτητος χρόνος. Αυτή είναι η φιλοσοφία των προγραμμάτων διάσωσης. Και λειτουργεί".
Δηλώνει μάλιστα χαρακτηριστικά ότι "πίσω από την Ευρώπη βρίσκεται η ιδέα τού να αποδεχόμαστε ότι οι άλλοι είναι διαφορετικοί και αποφασίζουν οι ίδιοι".



 “News247”

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Φωτόπουλος: Δεν τα κατάφεραν



«Πολλοί θα ήθελαν να με δουν να προφυλακίζομαι. Δεν τα κατάφεραν», δήλωσε απόψε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Ν. Φωτόπουλος μετά την απόφαση του ανακριτή να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους

«Η Δικαιοσύνη, επειδή δεν υπήρχαν συγκεκριμένα στοιχεία επέβαλε μόνο περιοριστικούς όρους. Η πρώτη μάχη κερδήθηκε. Η αλήθεια θα λάμψει», προσθέτει ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ.

Ο κ. Φωτόπουλος επαναλαμβάνει εξάλλου τη θέση ότι οι πραγματικές αιτίες της δίωξης δεν είναι οι χρηματοδοτήσεις που ελάμβανε η ΓΕΝΟΠ από τη ΔΕΗ και οι δαπάνες για ταξίδια, φιλοξενία συνδικαλιστών κλπ. αλλά οι αντιδράσεις συμφερόντων «γιατί επί έξι συνεχόμενα χρόνια, παρουσία όλων των υπουργών στις Γενικές Συνελεύσεις των μετόχων αποκαλύπτουμε το φαγοπότι που γίνεται σε βάρος της Επιχείρησης του Ελληνικού λαού».

Newsbomb



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΜΙΚΡΑ ΣΚΑΦΗ ΜΙΑΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΙΘΑΚΗΣ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ



Του Νικόλαου Βλασσόπουλου
Δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Περίπλους»,
τεύχος 70, σελ. 54, ΙΑΝ– ΜΑΡΤ. 2010. Έκδοση
του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος. Αναδημοσίευση
στο Περί Αλός με την έγκριση του Ν.Μ.Ε.

 
 
 Ο μεγάλος μας Όμηρος έγραφε για τον πολύτροπο ήρωά του Οδυσσέα, τον Βασιλιά της Ιθάκης, που έζησε εδώ και 3.200 χρόνια:

«..................και το ρουφούν οι αυθάδεις      96
ότ’ είχε βίον αμίλητον, όσον δεν είχε άλλος
ήρωας ‘ς την μαύρη στερεάν. αλλ’ ούτε ’ς την Ιθάκη
κ’ είκοσι ανδρών ολόκληρα και αν ενωθούν τα πλούτη
τόσα δεν είναι τώρα εγώ να σου τ’ απαριθμήσω
δώδεκ’ αγέλαις ’ς την στερηά, τόσαις κοπαίς προβάτων,      100
και τόσαις χοίρων και γιδιών τόσα πλατειά κοπάδια,
του βόσκουν ξένοι μισθωτοί ποιμένες και δικοί του»

 

Παραδοσιακό τρεχαντήρι.
Κατασκευή: Δημήτρης Μάρας,
Μηχανολόγος, Μηχανικός M.Sc.,
Μικροναυπηγός.
ΦΩΤΟ: GreekShipModels.com
 
Μαρτυρεί ο Όμηρος πως ο Οδυσσέας είχε ένα τεράστιο πλούτο στη Στερεά από κοπάδια, πρόβατα, χοίρους, που άλλος κανείς δεν τον είχε. Ύστερα από 2.900 χρόνια, τον 18ο αιώνα, ανακαλύπτουμε από τα έγγραφα των Βενετσιάνων προβλεπτών της Ιθάκης, που είναι κατατεθειμένα στο Ιστορικό αρχείο Ιθάκης, τεράστιες εκτάσεις από τον Αμβρακικό Κόλπο, μέχρι τις εκβολές του Αχελώου που ανήκαν σε Ιθακήσιους και που τις καλλιεργούσαν ή έβοσκαν τα ζώα τους.
Αυτή ήταν εύφορη περιοχή και εφόσον η Ιθάκη ήταν ορεινή και δεν είχε πεδιάδες, οι κάτοικοί της ασχολήθηκαν με την καλλιέργεια στην περιοχή αυτήν μακριά σε άλλα νησιά και σε ξένη γη.
Είναι άγνωστο από πότε ήταν ιδιοκτήτες των δυτικών ακτών της Ακαρνανίας. Συμβαίνει όμως πως για τον ίδιον λόγο που είχε και ο μακρινός Βασιλιάς τους, να είναι και αυτοί ιδιοκτήτες κτημάτων στην Στερεά, τόσο μακριά από την κατοικία τους, αλλά που τα θιακά τους πλοία, έφερναν τις εκτάσεις τους τόσο κοντά. Και δεν ήταν μόνο οι δυτικές ακτές της Ακαρνανίας, ήταν ακόμη και εκτάσεις μέσα στον Αμβρακικό και πιθανόν και στην Λευκάδα, αλλά και στα τριγύρω νησιά, όπως ο Κάλαμος, Καστός, Μεγανήσι και σε όλες τις ακατοίκητες Εχινάδες, σε μια ακτίνα 20 έως 30 μίλια από το Βαθύ.
Δεν υπήρχε λοιπόν διέξοδος για τους Θιακούς κτηματίες και κτηνοτρόφους, παρά να βρουν τα κατάλληλα σκάφη (καΐκια, μονόξυλα και άλλα) και πλήρωμα για να ταξιδεύουν τρεις και τέσσαρες φορές το χρόνο, για να δουν και να επιστατήσουν το βιός τους. Τα θιακά σκάφη τους έλυσαν το πρόβλημά τους για το πώς θα πήγαιναν στην αντίπερα στεριά και στα μικρότερα νησιά για να μπορέσουν να κάνουν τις δουλειές τους. Και αυτά έπρεπε να είναι πολλά. Αλλά πόσα άραγε να ήταν;
Τις απαντήσεις στο ερώτημα μας τις έχουμε από καταστάσεις αφίξεων στην Ιθάκη του τοπικού Υγειονομείου που βρήκαμε καταχωρημένες στα έγγραφα των Προβλεπτών Ιθάκης σε αναφορές τους προς την Βενετία. Όλες αφορούν την Διοίκηση Ιθάκης και αρχίζουν από το 1654 και λήγουν στα τελευταία χρόνια της Ενετοκρατίας στα 1795. Συγκεκριμένα εμείς αναφερόμαστε στις πληροφορίες του Υγειονομείου που αρχίζουν από το 1699, αν και πρέπει να σημειώσουμε πως μερικά σκόρπια φύλλα με πολύ λίγες αφίξεις, υπάρχουν σε οκτώ χρονιές από το 1667 μέχρι το 1699.
Η εργασία μας για λόγους οικονομίας χρόνου, συγκεντρώθηκε σε έξι χρονιές, από το 1699 έως το 1779. Το τετράδιο της κάθε χρονιάς, συνήθως άρχιζε από την 1η Νοεμβρίου και σταματούσε οπωσδήποτε στα μισά του χρόνου. Σημειώνουμε πως ελάχιστα τετράδια ήταν συμπληρωμένα, ενώ από τα περισσότερα μας λείπουν πολλές σελίδες ή είναι σκωροφαγωμένα, ή οι σελίδες έχουν καταστραφεί με τον καιρό και την υγρασία, ή ακόμη είναι αδιάβαστα λόγω κακογραφιών ή τέλος που χάθηκαν από τα αρχεία, όπως συνήθως συμβαίνει.
Μόνο η χρονιά 1761 είναι σχεδόν συμπληρωμένη (δεν υπάρχει ο Μάρτιος) που περιλαμβάνει 495 αφίξεις. Υπολογίζουμε πάντως πως έφθαναν στο Θιάκι περίπου δύο σκάφη κατά μέσον όρο την ημέρα, ενώ υπήρχαν και ημέρες που έφθαναν τρία και τέσσερα.
Οι παραπάνω 495 αφίξεις δεν σημαίνουν πως ήταν 495 διαφορετικά σκάφη και πως όλα ήταν Θιακιάς πλοιοκτησίας. Είναι δύσκολο να υπολογίσουμε πόσα ήταν πραγματικά τα σκάφη της Ιθάκης, γιατί οι πληροφορίες που έχουμε δεν μας δίνουν τα ονόματα των σκαφών, μήτε την χωρητικότητα τους για να μπορέσουμε να τα διαχωρίσουμε. Έχουμε μόνο το όνομα του καπετάνιου και των συντρόφων του, που μας δίνει την ευχέρεια να διαχωρίσουμε τα Θιακά σκάφη από τα ξένα. Γεγονός είναι πως υπάρχουν πάμπολλες καταγραφές αφίξεων που είναι κατεστραμμένες εν τούτοις, όπου μπορέσαμε και αναγνωρίσαμε τα ονόματα των συντρόφων του καπετάνιου, βεβαιωνόμαστε πως τα σκάφη αυτά είναι όντως Θιακιάς πλοιοκτησίας.
Πιστεύουμε πάντως με σιγουριά πως 131 ήταν διαφορετικοί πλοιοκτήτες.
Ξεκινώντας με αυτές τις πληροφορίες σαν παράδειγμα παίρνουμε το 1719, σε μια περίοδο 230 ημερών, έχουμε 125 διαφορετικούς πλοιοκτήτες που εξετέλεσαν 483 ταξίδια, ενώ το 1736 σε μια περίοδο 216 ημερών, έχουμε 101 διαφορετικά σκάφη που εξετέλεσαν 399 ταξίδια. Με τις πληροφορίες που έχουμε για το 1719 που είναι και οι πιο ολοκληρωμένες, βγάζουμε τα εξής συμπεράσματα:
 


Μας εκπλήσσει ο μεγάλος αριθμός των θιακών καϊκιών που κυκλοφορούσαν στην κλειστή περιοχή του Ιονίου μεταξύ Ιθάκης-Λευκάδας, Αμβρακικού-Εχινάδων και Οξιάς-Ζακύνθου και Κεφαλονιάς. Εν τούτοις το 1706 και 1761 που μελετήσαμε τις αφίξεις του Υγειονομείου με κάπως ολοκληρωμένα στοιχεία, έχουμε παρόμοιες πληροφορίες για τον αριθμό των σκαφών που είχαν Θιακοί καραβοκύρηδες. Π.χ. το 1706 έχουμε 137 σκάφη και το 1761 έχουμε 131 σκάφη.
Πιστεύουμε, πως ο αριθμός αυτών των καϊκιών, έμεινε σταθερός σε όλο τον 18ο αιώνα.
Στον επόμενο αιώνα, έχουμε αύξηση των πλοιοκτησίας των μεγάλων σκαφών, βρατζέρων, βριγαντίνων και άλλων και έτσι μειώνεται ο αριθμός των μικρών σκαφών, σαν αντιοικονομικά. Οι πληροφορίες που έχουμε από τα νηολόγια Ιθάκης για τα μικρά σκάφη της, μας αναφέρουν πως τις χρονιές 1844-7, αυτά εκυμαίνοντο μεταξύ 38 και 63, με πτωτική τάση, αφού είναι φυσικό γιατί την παραγωγή και την μεταφορά του σταριού, την πήραν τα μεγάλα (βριγαντίνια) και πιο οικονομικά σκάφη της Ιθάκης, που τα μετέφεραν από τον Εύξεινο Πόντο.
Έτσι σιγά-σιγά, εγκαταλείφθηκαν τα κτήματα των μικρών νησιών και της Στερεάς, παρ’ όλο που έμειναν λίγα για μερικά χρόνια ακόμη σε ελάχιστα μικρά νησιά που ήταν ιδιόκτητα από τους ντόπιους χασάπηδες και αυτό μέχρι τα μέσα του περασμένου αιώνα. Τα χωράφια και τα βοσκοτόπια, έπαψαν πια να έχουν το ενδιαφέρον που είχαν τον 18ο αιώνα.
Τα ταξίδια των καϊκιών αυτών ήταν ως επί το πλείστον στα τριγύρω νησιά που ονομάσαμε πιο πάνω και μετέφεραν στο Θιάκι γεωργικά και κτηνοτροφικά προϊόντα. Τα προϊόντα αυτά, ανήκαν σε Θιακούς και Θιακοί ήταν αυτοί που πήγαιναν στα νησιά ή τις περιοχές της Ακαρνανίας για να τα καλλιεργήσουν, να τα βοτανίσουν και να τα θερίσουν. Θιακοί επίσης ήταν αυτοί που είχαν κοπάδια από μεγάλα και μικρά ζώα που τσοπάνηδες επίσης Θιακοί τα έβοσκαν και τα πρόσεχαν. Οι ιδιοκτήτες πήγαιναν πολλές φορές στα νησιά που έτρεφαν τα ζώα τους, για να τα επιστατήσουν και να μεταφέρουν κάποιο αριθμό στο Θιάκι για σφαγή.
Μεγάλη κίνηση προς τα μικρά νησιά από το Θιάκι, έχουμε τρεις φορές τον χρόνο. Η πρώτη είναι για να γίνει η σπορά (τον Γενάρη), η δεύτερη για το βοτάνισμα (τον Απρίλη) και η Τρίτη με το θέρισμα του σιταριού (Ιούλιο-Αύγουστο). Και στις τρεις αυτές περιπτώσεις, μετέφεραν πολλούς εργάτες, άνδρες, γυναίκες και τα παιδιά τους και αφού τέλειωναν την εργασία τους, ξαναγύριζαν στο Θιάκι. Σημειώνουμε ένα και μόνο καΐκι Γενάρη μήνα που μετέφερε από τον Κάλαμο 51 εργάτες, εργάτριες και παιδιά.
Πόσοι ήταν άραγε το πλήρωμα των σκαφών αυτών; Πρώτα έχουμε τον «καραβοκύρη» όπως τον ονόμαζαν οι Υγειονόμοι (σανιτάδες) τον καπετάνιο και ακολουθούσαν οι «σύντροφοι», που αν ήταν θιακό το σκάφος τους υπάρχουν στα αρχεία όλοι ονομαστικά. Ο συνηθισμένος αριθμός των συντρόφων ήταν τέσσαρες. Πέραν του πληρώματος, σχεδόν πάντοτε τα σκάφη μετέφεραν και επιβάτες (πασατζέρους), τους οποίους επίσης ο υγειονόμος τους κατονόμαζε, εφόσον σε όλες τις περιπτώσεις ήταν Θιακοί.
Με τον αριθμό αυτόν του πληρώματος, πολλαπλασιαζόμενο με τον αριθμό των σκαφών που υπολογίζουμε πως είχε η Ιθάκη στις αρχές του 18ου αιώνα, ο αριθμός των ναυτικών της Ιθάκης που υπηρετούσε στα μικρά σκάφη πρέπει να ήταν γύρω στους 600 άνδρες, όταν ο πληθυσμός του νησιού ήταν 2.500, ώστε άνετα μπορούμε να ονομάσουμε την Ιθάκη πως τον 18ο αιώνα, ήταν ένα ναυτικό νησί.

Ομοίωμα ταρτάνας.
Κατασκευή: Δημήτρης Μάρας, Μηχανολόγος, Μηχανικός M.Sc.,
Μικροναυπηγός. ΦΩΤΟ: GreekShipModels.com

Τα φορτία που μετέφεραν από την Στερεά και τα τριγύρω νησιά, ήταν σιτηρά, (στάρι, καλαμπόκι, κριθάρι, βρώμη) ψάρια, ξύλα τέχνης, ξύλα της φωτιάς χρυσόξυλα, τυρί, ζώα (βουβάλια, βόδια, αγελάδες, πρόβατα, τραγιά ακόμη και άλογα). Αυτά βέβαια προορίζονταν για να συμπληρωθούν οι ανάγκες της Ιθάκης. Σημειώνουμε, πως πολλά σκάφη επέστρεφαν στο μεγάλο νησί άδεια χωρίς φορτίο, ίσως γιατί πήγαιναν στα μικρότερα νησιά άλλα εφόδια που χρειάζονταν.
Συμπερασματικά, το τόσο ταλαιπωρημένο Ιστορικό Αρχείο Ιθάκης, παρ’ όλες τις δύσκολες περιόδους που έχουν υποστεί τα έγγραφά του, μας δίνει μέσω του Βενετσιάνικου Υγειονομείου που κρατούσε με τάξη, αλλά με τις κακογραφίες, ανορθογραφίες του στα ελληνικά, στοιχεία των αφίξεων όλων των σκαφών, μικρών και μεγάλων, με το πλήρωμα και τα φορτία τους. 
http://perialos.blogspot.gr/2013/04/18.html
 


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

"Καρφί" από τα λίγα των "χουντικών", εναντίον της Χρυσής Αυγής!


Η εφημερίδα "Ελεύθερος κόσμος" κατηγορεί την Χρυσή Αυγή ότι την αβαντάρει ο ΣΥΡΙΖΑ! 

 Πόλεμος έχει ξεκινήσει στα άκρα δεξιά, με φόντο μια τελευταία δημοσκόπηση του "Κόκκινου" και δίνει 13% στην Χρυσή Αυγή, ενώ στα ποιοτικά χαρακτηριστικά είναι πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τον "Λαικό Σύνδεσμο" .

Η εφημερίδα "Ελεύθερος Κόσμος", που εκδίδει το πρώην στέλεχος της Χρυσής Αυγής και πάλαι ποτέ "υπαρχηγός" του κόμματος, Δημήτρης Ζαφειρόπουλος, χαρακτηρίζει σε άρθρο του "περίεργη" την δημοσκόπηση, λέγοντας ευθέως πως ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει να έχει απέναντι την Χρυσή Αυγή

Χαρακτηριστικά αναφέρει:

"Πολλά τα παράδοξα των ημερών, πολλά πραγματικά. Λες και κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ ποντάρουν σε συγκεκριμένο αντίπαλο. Το κόμμα της Κουμουνδούρου φέρεται να προηγείται σε δημοσκόπηση που διενήργησε η φίλα προσκείμενη στον ΣΥΡΙΖΑ εταιρεία VPRC για λογαριασμό του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο» και της εφημερίδας «Αυγή». Στην δημοσκόπηση αυτή λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 29,5%, η ΝΔ 27%, η Χρυσή Αυγή 13%, το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ από 7%, οι ΑΝΕΛ 6% και η ΔΗΜΑΡ 4,5%. Προσέξτε τι λέει εδώ ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή η VPRC: στην ερώτηση για το «ποιο κόμμα μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τη διαφθορά», οι πολίτες είπαν ο ΣΥΡΙΖΑ και η Χρυσή Αυγή με ποσοστό έκαστο κόμμα 10,1%. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει αντίπαλο..."


www.parapolitika.gr


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ


ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

«ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΟΤΑΝ ΧΡΩΣΤΑΣ ΛΙΓΑ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΧΡΩΣΤΑΣ ΠΟΛΛΑ ΟΙ ΔΟΣΕΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ...ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ;»

«ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΑΡΧΗΓΟΙ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ; ΓΙΑΤΙ ΣΙΩΠΑ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΠΟΥ ΠΡΙΝ 14 ΜΗΝΕΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕ;»

«ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΙΔΡΩΝΕΙ ΑΠΟ ΕΝΟΧΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΕΙ Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΜΣΕΝ;»

Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, έκανε την εξής δήλωση, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχετική με την προωθούμενη απαράδεκτη ρύθμιση για τους ληξιπρόθεσμους οφειλέτες του Δημοσίου:

«Έχω μία απορία. Μπορεί να είναι και… βλακώδης για τα...λαμπερά λογιστικά μυαλά της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών, στην οποία και την απευθύνω!

Αφορά τις ρυθμίσεις για τους ληξιπρόθεσμους οφειλέτες του Δημοσίου.

Πώς είναι δυνατόν όταν χρωστάς 5.000 ευρώ να σου επιτρέπουν ρύθμιση με 100 δόσεις και όταν χρωστάς πάνω από 5.000 ευρώ οι δόσεις να λιγοστεύουν;

Και πάλι ρωτώ με το δικό μου φτωχικό μυαλό, που φυσικά σε τίποτα δεν συγκρίνεται με το μυαλό του Γιάννη Στουρνάρα και του Χάρη Θεοχάρη:

Όταν κάποιος (και αυτοί είναι χιλιάδες) έχει εξοντωθεί από τα Μνημόνια, έχει μείνει άνεργος ή έχει κλείσει την επιχείρησή του και έμεινε με ένα μνημονιακό φέσι των 50.000 και 100.000 ευρώ (και βάλε) απο τις περασμένες χρονιές που εργαζόταν, γιατί αυτός, που βρέθηκε με έναν τεράστιο όγκο οφειλών στην πλάτη του, να μην έχει τα οφέλη εκείνων που χρωστάνε μόλις 5.000 ευρώ, για να μπορέσει, επιτέλους, να κάνει μία λογική ρύθμιση, οπως το επιζητούν λογιστές, φοροτέχνες, Επιμελητήρια και Εμπορικές Ενώσεις;

Αντιλαμβάνομαι για μία ακόμα φορα ότι Στουρνάρας, Θεοχάρης και Σια δεν ιδρώνουν από ενοχές βλέποντας συμπολίτες να αυτοκτονούν ή να φυλακίζονται και υπακούουν με απόλυτη προσήλωση στις εντολές Τόμσεν για άλλο ένα μέτρο, τις κατασχέσεις ακινήτων σε όσους οδηγήθηκαν στην οικονομική ισοπέδωση από τα μνημόνια ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΔΗΜΑΡ με τους συνεταίρους τραπεζίτες της Μέρκελ και ειναι πλέον ανήμποροι να ξοφλήσουν τα χρέη τους με τέτοιους απάνθρωπους και εξωπραγματικούς όρους.

Πραγματικά λυπάμαι που η Ελλάδα είναι στα χέρια αυτών των υπηρετών της τρόικας και λυπάμαι ακόμα περισσότερο που οι επικεφαλείς της συγκυβέρνησης Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης δεν αντιλαμβάνονται πόσο τεράστιο είναι το πρόβλημα των οφειλετών του Δημοσίου και αντί να βάλουν κάτω την κοινή λογική των απλών αριθμών, έχουν παραδώσει Ελληνίδες και Έλληνες (που ήταν συνεπείς φορολογούμενοι μέχρι πριν δύο χρόνια και τώρα αδυνατούν να φοροδοτήσουν), στα χέρια του πιο στυγνού δήμιου. Του Τόμσεν. Γιατί αυτός είναι ο υποβολέας της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης.

Και επιπλέον, αυτές οι ρυθμίσεις, το δείχνει η πρακτική, το δείχνει η στατιστική, δεν διασφαλίζουν σε καμία περίπτωση αύξηση των δημοσίων εσόδων από τους οφειλέτες του Δημοσίου. Η μαύρη τρύπα θα μεγαλώνει.

Υ.Γ. Γιατί δεν μιλάει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος πέρυσι τον Ιανουάριο, ως Υπουργός Οικονομικών, είχε περάσει από τη Βουλή νόμο για 60 δόσεις ανεξαρτήτως ποσού, ανεξάρτητα αν τον κατήργησε ο Πώλ Τόμσεν; Τι άλλαξε στη λογική του Ευάγγελου Βενιζέλου μέσα σε 14 μήνες;

Υ.Γ. Γιατί ο καινούργιος Τσάρος των Εφοριών Χάρης Θεοχάρης δεν έλαβε υπ' όψη τα όσα του πρότεινα στην συνάντηση που πρόσφατα είχαμε στο Γραφείο του, προκειμένου οι ρυθμίσεις να συσχετισθούν με τα υφιστάμενα εισοδήματα και την πραγματική φοροδοτική ικανότητα των οφειλετών;»




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

«ράβε-ξήλωνε»



Η κυβέρνηση καταργεί με το πολυνομοσχέδιο διατάξεις για επενδύσεις που ψήφισε πριν από 10 μέρες στη Βουλή

Την ώρα που ο πρωθυπουργός συναντά επενδυτές και ζητά να υπάρξουν νέες επενδύσεις στην Ελλάδα, η κυβέρνησή του νομοθετώντας στο γόνατο παίζει το παιχνίδι «ράβε-ξήλωνε». Είναι χαρακτηριστικό ότι με το πολυνομοσχέδιο που προωθεί να ψηφίσει την Κυριακή, καταργεί διατάξεις για τις στρατηγικές επενδύσεις στον ενεργειακό τομέα, τις οποίες ψήφισε η Βουλή πριν από δέκα μέρες και συμπεριέλαβε στο θεσμικό πλαίσιο των Στρατηγικών Επενδύσεων και το νέο Αναπτυξιακό Νόμο.


Ετσι σύμφωνα με πολυνομοσχέδιο που προωθείται στη Βουλή, αναστέλλεται η σύναψη Συμβάσεων Σύνδεσης και Πώλησης της παραγόμενης ενέργειας από φωτοβολταϊκά έως τις 31 Δεκεμβρίου 2013 (περ. 3 & 4 αντίστοιχα, υποπαρ. Ι4, παρ. Ι του Σ/Ν), τερματίζοντας με τον τρόπο αυτό τα έργα που έχουν υπαχθεί, με βάση τις σχετικές αποφάσεις της Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων, στις διατάξεις του νόμου περί επιτάχυνσης της αδειοδότησης των Στρατηγικών Επενδύσεων του Ν. 3894/2010 (Fast Track) που είναι έτοιμα προς υλοποίηση μετά από δύο και πλέον χρόνια αδειοδοτικής διαδικασίας και των συνακόλουθων υψηλότατων δαπανών ανάπτυξης που αυτή συνεπάγεται.

Με τον τρόπο αυτό θα δημιουργηθεί το παράδοξο, έργα που έχουν υλοποιηθεί (ή βρίσκονται στο τελικό στάδιο υλοποίησης) και έχουν συμβόλαια πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας να μην έχουν τη δυνατότητα να συνδεθούν στο Δίκτυο.

iefimerida.gr


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

H Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς, πραγματοποιεί μία σειρά εκδηλώσεων για τη Φωτογραφία τον Μάιο 2013



H Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς, πραγματοποιεί μία σειρά εκδηλώσεων για τη Φωτογραφία τον Μάιο 2013 με σειρά εκθέσεων και διαλέξεων για τη Φωτογραφία στον χώρο του Νερόμυλου και στο Συνεδριακό Κέντρο Κρύας, στη Λιβαδειά. Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

1.    Ομαδική έκθεση φωτογραφίας των μελών της Φωτογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς με θέμα "Μοναξιά" στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων  του Δήμου Λεβαδέων για το Πάσχα. Διάρκεια έκθεσης: 03/05/13 έως 06/05/13.

2.    Διάλεξη με θέμα «Κοινωνική φωτογραφία, μια προσωπική μαρτυρία» του Φωτογράφου, Καθηγητή της Σχολής Καλών Τεχνών Α.Π.Θ. Γιώργου Κατσάγγελου το Σάββατο 11/05/13 και ώρα 19.00 στο Συνεδριακό Κέντρο Κρύας στη Λιβαδειά. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν τα εγκαίνια της έκθεσης του φωτογράφου με τίτλο «Η αθέατη πλευρά» στο ισόγειο του Νερόμυλου. Διάρκεια έκθεσης: 11/05/13 έως 17/05/13.

3.    Ατομική Έκθεση φωτογραφίας του Χρήστου Κοψαχείλη. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν το Σάββατο 18/05/13 και ώρα 19.00 στο ισόγειο του Νερόμυλου, ενώ την Κυριακή 19/05/13 και ώρα 11.00 στον ίδιο χώρο ο φωτογράφος θα παρουσιάσει το έργο του και θα ακολουθήσει συζήτηση με θέμα την επιμέλεια μίας έκθεσης φωτογραφίας.

4.     Εκδήλωση με τίτλο «Ο φωτογράφος Ανδρέας Εμπειρίκος». Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25/05/13  και ώρα 19.00 ημερίδα σχετική με τον μεγάλο Έλληνα λογοτέχνη Ανδρέα Εμπειρίκο, τον Υπερρεαλισμό και τη Φωτογραφία, όπου θα συμμετέχουν με εισηγήσεις οι: Σταύρος Πετσόπουλος Εκδότης εκδόσεων ΑΓΡΑ,  Δημήτρης Καλοκύρης Συγγραφέας - πρόεδρος της Εταιρείας Συγγραφέων και Λεωνίδας  Εμπειρίκος Ιστορικός. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφιών του Ανδρέα Εμπειρίκου. Διάρκεια έκθεσης: 25/05/13 έως 30/05/13.

Είσοδος ελεύθερη. Ώρες επισκέψεως εκθέσεων:  6:30μ.μ.  – 9.30μ.μ.

Χορηγοί: Δήμος Λεβαδέων, Επιμελητήριο Βοιωτίας, Σανιδάς Ε.Ε

Οργάνωση :

Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς
www.fotolesxilivadias.gr
E-mail: fotolesxilivadias@gmail.com

Χορηγοί επικοινωνίας:
www.siriosfm.gr  www.orchomenos-press.blogspot.gr
fmag - photography fan/magazinehttp://www.fmag.gr/ - E-mall: info@fmag.gr

Για το Δ. Σ.    Φ. Λ. Λιβαδειάς

Ο   Π Ρ Ο Ε Δ Ρ Ο Σ                      Η   Γ Ρ Α Μ Μ Α Τ Ε Α Σ
  Ιωάννης  Βελούδιος                           Δήμητρα  Βήττα



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο