Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Το καθήκον της Ελλάδας απέναντι στον ανθρωπισμό

Σάββας Καλεντερίδης 
Στις 15 Δεκεμβρίου 2007, η Διεθνής Ενωση Επιστημόνων Μελέτης της Γενοκτονίας (IAGS, International Association of Genocide Scholars) αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Πρέπει επίσης να αναφέρουμε ότι μέχρι στιγμής, εκτός από την ελληνική και την κυπριακή Βουλή, που το έπραξαν το 1994, έχουν αναγνωρίσει τη γενοκτονία επτά πολιτείες των ΗΠΑ, η Βουλή της Νότιας Αυστραλίας, το Κοινοβούλιο της Σουηδίας και εσχάτως η Βουλή της Νέας Νότιας Ουαλίας στην Αυστραλία.
Ενώ, λοιπόν, έστω και καθυστερημένα, μπορούμε να πούμε ότι έχει πάρει έναν «δρόμο» το ζήτημα της διεθνοποίησης της γενοκτονίας και της αναγνώρισης από ξένα Κοινοβούλια, στην Ελλάδα, με αφορμή θόρυβο που ξέσπασε για το νομοσχέδιο για την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, είναι ορατός πλέον ο κίνδυνος της μεγάλης ανατροπής και της ακύρωσης της ιστορικής απόφασης της Βουλής των Ελλήνων, του 1994, με την οποία αναγνωρίστηκε η 19η Μαΐου ως ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.
Ανεξαρτήτως της τύχης τού εν λόγω νομοσχεδίου, το γεγονός ότι αυτό, στην αρχική του μορφή, προέβλεπε χρηματικά πρόστιμα και ποινές φυλάκισης στους αρνητές των γενοκτονιών που έχουν αναγνωριστεί από το ελληνικό Κοινοβούλιο και, στη συνέχεια, με πρακτικές που δεν τιμούν μια δημοκρατική χώρα, η συγκεκριμένη διάταξη άλλαξε, προβλέποντας πλέον πρόστιμα και ποινές για αρνητές γενοκτονιών που αναγνωρίστηκαν με τελεσίδικη απόφαση από ελληνικά και διεθνή δικαστήρια, θέτοντας εκτός πλαισίου τη Γενοκτονία των Ελλήνων και τιμωρώντας μόνο τους αρνητές της Γενοκτονίας των Εβραίων, προκαλεί μια σειρά από ζητήματα τα οποία ζητούν απαντήσεις.
Εχουμε ακούσει δηλώσεις από επίσημα χείλη ότι τα δύο προηγούμενα νομοσχέδια, που προετοιμάστηκαν από τους κ. Καστανίδη και Παπαϊωάννου, όταν θήτευαν στο υπουργείο Δικαιοσύνης, σύμφωνα με τις οποίες η Τουρκία έκανε παρέμβαση και τις δύο φορές σε ανώτατο επίπεδο, με αποτέλεσμα τη ματαίωση της ψήφισης του νομοσχεδίου.
Το νομοσχέδιο Ρουπακιώτη ξεκίνησε στην αρχή με διάταξη που προέβλεπε την τιμωρία αρνητών της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Ανατολής και στην τελική μορφή που κατατέθηκε στην ουσία προέβλεπε την τιμωρία όχι εκείνων που αρνούνται, αλλά εκείνων που μιλούν και προσπαθούν να αναδείξουν το ζήτημα της γενοκτονίας, αφού εμπίπτουν στο άρθρο του ίδιου νομοσχεδίου περί εχθροπάθειας!
Εάν είναι ορθά τα παραπάνω, είναι προφανές ότι η Τουρκία σχεδόν «θεμελίωσε» δικαίωμα παρέμβασης στο νομοθετικό έργο της Βουλής των Ελλήνων, κάτι που αποτελεί μείζον ζήτημα περιορισμού της εθνικής κυριαρχίας, βασικός πυλώνας της οποίας είναι η λειτουργία του Κοινοβουλίου και η ελεύθερη και ανεμπόδιστη τέλεση, από μη κοινοβουλευτικούς εσωτερικούς και κυρίως εξωτερικούς παράγοντες, του νομοθετικού του έργου.
Η κατρακύλα της Ελλάδας στο ζήτημα της υπεράσπισης του δικαιώματος να αγωνίζεται και να θέτει ως προϋπόθεση για την εξομάλυνση των σχέσεών της με την Τουρκία την αναγνώριση της γενοκτονίας ξεκίνησε το 1924, με τη σύλληψη της ηγεσίας των προσφύγων, όταν αποπειράθηκαν να κάνουν την πρώτη επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της γενοκτονίας, στη Μητρόπολη των Αθηνών. Τότε η Αστυνομία εισέβαλε στη Μητρόπολη και, πριν αρχίσει η επιμνημόσυνη δέηση, συνέλαβε τους «υπευθύνους» και τους οδήγησε στο τμήμα, επειδή «επιχείρησαν να αναμοχλεύσουν τα πάθη και να θέσουν σε κίνδυνο τις σχέσεις της Ελλάδος με γειτονική χώρα».
Το 1930, αντί να θέσουμε ως προϋπόθεση την αναγνώριση της γενοκτονίας, για να γίνει πραγματικά μια νέα αρχή στις σχέσεις των δύο χωρών, υπογράψαμε το σύμφωνο φιλίας και συνεργασίας, χαρίζοντας στην Τουρκία την αξία των περιουσιών των προσφύγων που είχαν υποστεί γενοκτονία.
Τότε, αντί να θέσουμε τα θεμέλια της ειρήνης, θεμελιώσαμε το δικαίωμα της Τουρκίας να σφάζει, να δηλώνει και να καταστρέφει, να συνεχίζει δηλαδή το σχέδιο της γενοκτονίας και του αφελληνισμού της Πόλης, της Ιμβρου και της Τενέδου. Απόδειξη είναι ο εξοντωτικός νόμος Βαρλίκ, που έβγαλε το 1942 ο Ινονού, αυτός δηλαδή που υπέγραψε το σύμφωνο φιλίας και συνεργασίας!
Ακολούθησαν τα γεγονότα του 1955, οι απελάσεις του 1964, οι ανοιχτές φυλακές και οι βιασμοί Ελληνίδων στην Ιμβρο, η εισβολή και κατοχή της Κύπρου, η εθνοκάθαρση των εγκλωβισμένων, οι διεκδικήσεις στο Αιγαίο και άλλα πολλά!
Και όλα αυτά επειδή δεν διεκδικήσαμε την αναγνώριση της γενοκτονίας. Είναι ώρα να σταματήσει η κατρακύλα. Ο πολιτικός κόσμος πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του.
Σάββας Καλεντερίδης
αἰέν ἀριστεύειν

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ στις Ένοπλες Δυνάμεις - Έρχεται ο στρατός των 30000

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Σχεδόν 48 ώρες μετά από την συνομιλία που φέρεται να είχε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον Α/ΓΕΕΘΑ ,το περιεχόμενό της που δημοσιεύτηκε στο Έθνος και αναδημοσιεύτηκε στο Onalert δεν έχει διψευστεί . Ούτε από το Μέγαρο Μαξίμου ,ούτε από το ΓΕΕΘΑ. Συνεπώς ο καθένας μπορεί να συμπεράνει ότι τα όσα διέρρευσαν είναι αληθή . Και σίγουρα δεν είναι διόλου ευχάριστα.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για απολύσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις ! Οι οποίες υποτίθεται αποφεύχθηκαν επειδή η κυβέρνηση “πετσόκοψε” τις αποδοχές των υψηλόβαθμων στρατιωτικών για να γλιτώσε από “αθρόες απολύσεις” τα “μεσαία” και χαμηλόβαθμα στελέχη ! Και φέρεται να έχει ζητήσει από τον Α/ΓΕΕΘΑ -τον οποίο συνεχάρη για την “γενναιότητά του” να υπερασπιστεί τις περικοπές- να μεταφέρει αυτό το μήνυμα στους στρατιωτικούς για να μην διαμαρτύρονται ! Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα το Ισραήλ και τη Γαλλία όπου έγιναν απολύσεις !

Τι μήνυμα να μεταφέρει ο Α/ΓΕΕΘΑ και σε ποιούς; Κάποιος έχει πληροφορήσει λάθος τον πρωθυπουργό ,γιατί έχουν “πετσοκοφτεί” οι μισθοί όλων των στρατιωτικών και όχι των υψηλόβαθμων. Και οι χαμηλοβαθμοι βρίσκονται σε απείρως χειρότερη κατάσταση από τους υψηλόβαθμους . Κάποιος πρέπει να του υπενθυμίσει ότι ένας ανθυπολοχαγός παίρνει δεν παίρνει 800 ευρώ!

Όσο για τις απολύσεις ; Συχνά στο Onalert και εδώ και πάρα πολύ καιρό δημοσιεύαμε πληροφορίες περί απολύσεων που αφορούσαν κυρίως σε ΕΠΟΠ οι οποίοι ακόμη δεν έχουν μονιμοποιηθεί. Συχνά δεχτήκαμε επιθέσεις ,αλλά τώρα φαίνεται ότι τα πράγματα ήταν -και ίσως να είναι- πολύ χειρότερα !

Η πρώτη φορά που τέθηκε θέμα απολύσεων στις Ένοπλες Δυνάμεις, ήταν επί υπουργίας Ευάγγελου Βενιζέλου ,το 2010. Είχε διαρρευσει ότι είχε τεθεί το ζήτημα από την τρόϊκα και είχε βέβαια “διαψευστεί κατηγορηματικά” . Κάποιοι το είχαν αποδώσει στην άγνοια των γραφειοκρατών της τρόϊκας. Φαίνεται ότι δεν ήταν έτσι και τα όσα είπε ο κ.Σαμαράς το επιβεβαιώνουν.

Καλό θα είναι βέβαια οι σημερινοί κυβερνώντες να μας πουν ποιοι ,πότε και γιατί έθεσαν θέμα απολύσεων στις Ένοπλες Δυνάμεις. Αφού τις αποφύγαμε όπως υποστηρίζει ο πρωθυπουργός ας διαφωτίσει και το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο διάβασε αποσβολωμένο την συζήτηση Σαμαρά - Κωσταράκου.

Τελικά φαίνεται ότι τα όσα είχε πει στο Onalert στις 14 Δεκεμβρίου 2012 ο πρώην ΥΘΕΑ Γεράσιμος Αρσένης δεν απέχουν και πολύ από την σκληρή πραγματικότητα που κάποιοι φαίνεται να ετοιμάζουν για τις ΕΔ. Γιατί δεν πρέπει να μας διαφέυγει το ενδεχόμενο η “διαρροή” της συζήτησης να αποτελεί ένα ακόμη βήμα “εθισμού” σ΄ αυτό που μέχρι πρόσφατα ακουγόταν απίστευτο. Απολύσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Θυμηθείτε τι είχε πει ο Γεράσιμος Αρσένης για “τον στρατό των 30.000”




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ

Από το 1974 η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κυβέρνησαν διαδοχικά την πατρίδα μας και στερήθηκαν παντελώς μεταναστευτικής πολιτικής. Αυτή η παχυδερμική και εγκληματική στάση αυτών των κυβερνήσεων στην πολιτική αντιμετώπιση του μείζονος ζητήματος του μεταναστευτικού, οδήγησε στη χώρα μας πάνω από 2 εκατομμύρια λαθρομετανάστες, κυρίως Μουσουλμάνους, οι οποίοι στην κυριολεξία «κυρίευσαν» πολλές γειτονιές της πρωτεύουσας αλλά και ολόκληρες πόλεις της πατρίδας μας. Ταυτόχρονα, η Ευρωπαϊκή Ένωση, βοήθησε με την υποτονική έως και ύποπτη στάση της στη διόγκωση αυτού του Εθνικού προβλήματος. Το πρόβλημα δε, ξέφυγε τελείως του όποιου ελέγχου, όταν το Φεβρουάριο του 2003, επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ, ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου και ο Υπουργός

 Δημόσιας Τάξης (σήμερα Προστασίας του πολίτη), Μιχάλης Χρυσοχοΐδης υπέγραψαν τον κοινοτικό κανονισμό «Δουβλίνο ΙΙ», χωρίς σοβαρές ασφαλιστικές δικλίδες. Ειδικότερα, αυτός ο κανονισμός προβλέπει για την λαθρομετανάστευση, πως όποιος λαθρομετανάστης εισέλθει παράνομα σε Ευρωπαϊκή χώρα και συλληφθεί δεν θα επιστρέφει στην χώρα καταγωγής του αλλά στη χώρα της Ε.Ε. στην οποία εισήλθε πρώτα. Με βάσει λοιπόν, τα επίσημα στοιχεία της Ε.Ε., το 90% των λαθρομεταναστών εισβάλλουν στον Ελλαδικό χώρο και ακολούθως κάποιοι μεταβαίνουν σε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα όπου και συλλαμβάνονται. Τότε η χώρα αυτή εκτελώντας τον κοινοτικό κανονισμό, τους επιστρέφει στην Ελλάδα. Έτσι, η Ελλάδα έγινε πύλη εισόδου και μοιραία μετατράπηκε σε αποθήκη των παράνομων μεταναστών.

            Δυστυχώς, τις τελευταίες ημέρες ενημερωνόμαστε για την εξέγερση των μεταναστών και τα βίαια επεισόδια, που έχουν ξεσπάσει στη Στοκχόλμη, πρωτεύουσα της Σουηδίας. Τα επεισόδια ξεκίνησαν από το προάστιο Husby, το οποίο κατοικείται κατά 75% από μετανάστες, κυρίως Μουσουλμάνους και στη συνέχεια εξαπλώθηκαν πολύ γρήγορα και σε άλλα προάστια της Στοκχόλμης. Έτσι, κάθε βράδυ οι μετανάστες πυρπολούν κτήρια, αυτοκίνητα, σχολεία, αστυνομικά κέντρα. Η Σουηδική Αστυνομία, που δεν είναι εκπαιδευμένη σε τέτοιες ακραίες καταστάσεις, μη μπορώντας να αντιμετωπίσει από μόνη της τον καταστροφικό εφιάλτη, ζήτησε την βοήθεια της πολιτοφυλακής και πολύ σύντομα πιστεύω, θα αναζητήσει και τη βοήθεια του στρατού. Μπροστά σ΄ αυτή την κατάσταση, ήδη έχει προκληθεί ανοιχτή συζήτηση στη Σουηδία, με θέμα την ένταξη ή μη των μεταναστών στην κοινωνία τους. Και όλα αυτά συμβαίνουν σε μια Βόρεια χώρα της Ε.Ε., όταν πολύ καλά γνωρίζουμε, πως η Γερμανία και οι χώρες του Βορρά, δημιούργησαν το «Δουβλίνο ΙΙ», προκειμένου να προστατέψουν τις χώρες τους, εις βάρος του Ευρωπαϊκού Νότου και κυρίως της Ελλάδος.  

            Ωστόσο, μη μπορώντας να υπολογίζει το τι θα συμβεί, λίγες μέρες μετά στην πατρίδα της, η Σουηδέζα επίτροπος της Ε.Ε. για την μετανάστευση, Σεσίλια Μάλστρομ, κατά την επίσκεψή της στην Αθήνα στις 15 Μαΐου, αρνήθηκε υστερικά να ξεκινήσει διάλογος της Ε.Ε. για τη διανομή των λαθρομεταναστών σε όλες τις χώρες της Ε.Ε., σύμφωνα με τον πληθυσμό της κάθε χώρας. Φέρεται δε, να είπε: «καμιά χώρα του Βορρά δεν θα δεχθεί μια τέτοια συζήτηση».

            Επιπρόσθετα δεν πρέπει να αγνοούμε πως ρόλο πρωταγωνιστή, σε αυτό το καταστροφικό παιχνίδι για την πατρίδα μας, δηλαδή της αθρόας και ανεξέλεγκτης λαθρομετανάστευσης, έχει παίξει και η Τουρκία, η οποία στο πλαίσιο μιας μακρόπνοης στρατηγικής της, επιχειρεί να εξασθενήσει αμυντικά την Ελλάδα, ώστε να επιτελέσει κυρίαρχο ρόλο στην ευρύτερη περιοχή μέσω της αρπαγής του ενεργειακού πλούτου από Ελλάδα και Κύπρο. Γιατί ως γνωστόν, «ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται». Άλλωστε, αυτόν ακριβώς το σκοπό είχε και το πρόσφατο ταξίδι του Ερντογάν στις ΗΠΑ, από τη στιγμή που είναι διεθνώς γνωστό, πως ο Ομπάμα επιζητεί και στηρίζει την αναβάθμιση των σχέσεων της Τουρκίας με την Ε.Ε. Αυτή η υλοποίηση των σχεδίων των ΗΠΑ με το αζημίωτο,  έχει συμμάχους αρκετές Βόρειες χώρες της Ε.Ε.

            Συνεπώς, όταν η Τουρκία πάντοτε μέσω δεξαμενών σκέψεως υψηλότατων αξιωματούχων της, καταστρώνει γεωπολιτικά και ενεργειακά σχέδια για τα επόμενα 50-100 χρόνια, η δική μας προδοτική-μνημονιακή-τρικομματική κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, αναλώνεται στο αν θα δημιουργήσει νέο αντιρατσιστικό νόμο ή θα εξακολουθεί να ισχύει ο ν.27/1979 ή αν αυτός χρειάζεται μερικές προσθήκες. Και βεβαίως, το σίγουρο είναι, πως με αυτούς τους ολίγιστους, χαμηλοϋψείς και λαθρολάγνους πολιτικούς που μας κυβερνούν, η πατρίδα μας θα αντιμετωπίσει μεγαλύτερο πρόβλημα από αυτό της Σουηδίας, όταν τα στίφη των λαθρομεταναστών θα εξεγερθούν εναντίον της κοινωνίας των Ελλήνων. Τότε η πατρίδα μας, έρμαια των εξελίξεων, θα αποδεχτεί τετελεσμένα σενάρια απώλειας εδαφών της.



ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ













Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η Μάγδα Τσέγκου τα «έχωσε» σήμερα στην Ρεπούση

Ο κακός χαμός έγινε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά και την Μάγδα Τσέγκου με την Ηπειρώτισσα δημοσιογράφο να είναι έξαλλη από τις πρόσφατες δηλώσεις της Μαρίας Ρεπούση περί … μύθου… για τη θυσία των Σουλιωτισσών και να ξεσπά.
Η δημοσιογράφος δεν μπορούσε να βρει λόγια να εκφράσει το θυμό της μεταφέροντας ταυτόχρονα το θυμό αλλά και την αγανάκτηση όλων των Ηπειρωτών, ενώ προθυμοποιήθηκε να χαρίσει ιστορικά βιβλία στην κ. Ρεπούση για την θυσία των γυναικών του Σουλίου στο Ζάλογγο…

Στην εκπομπή του ΣΚΑΙ με τον Γιώργο Αυτιά και την Μάγδα Τσέγκου φιλοξενήθηκε και ο αντιδήμαρχος Λούρου κ. Κακιούζης ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι είναι απαράδεκτα τα όσα είπε η βουλευτής, δηλώσεις οι οποίες έχουν εξαγριώσει τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής που νιώθουν υπερήφανοι για τους προγόνους τους και τους αγώνες που έκαναν.

Τη στιγμή που ο ελληνικός λαός υποφέρει από τις επιλογές της κυρίας Ρεπούση και των λοιπών πολιτικών, παίζονται παιχνίδια εις βάρος της ένδοξης ιστορίας μας, μιας ιστορίας που κράτησε και κρατά ζωντανούς τους Έλληνες για αιώνες τώρα και αποτελεί πηγή δύναμης για το μέλλον, έρχεται η ίδια να μυθοποιήσει και να απαξιώσει αυτήν την ιστορία.

Οι κάτοικοι πάντως της περιοχής είναι εξοργισμένοι ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που μιλούν για «μαύρισμα» της ΔΗΜΑΡ στις εκλογές…
http://troktiko.eu

Magda's Blog

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BBC: Μπορεί η Ελλάδα να σταματήσει τη διαρροή των "μυαλών" της;

Αφιέρωμα στους νέους της Ελλάδας που αναζητούν την τύχη τους στο εξωτερικό πραγματοποίησε το βρετανικό δίκτυο BBC

Ρεπορτάζ για τη γενιά της κρίσης στην Ελλάδα πραγματοποίησε το BBC, με τον ανταποκριτή του στην Αθήνα Mark Lowen να συναντά μαθητές και να συνομιλεί μαζί τους για τις δυσκολίες που καλούνται να αντιμετωπίσουν.
Με τίτλο "Μπορεί η Ελλάδα να σταματήσει τη διαρροή των "μυαλών" της", το βρετανικό δίκτυο αναφέρεται στους νέους που αναζητούν ένα καλύτερο αύριο στο εξωτερικό.
Σχολιάζοντας πως η χειρότερη φάση της κρίσης έχει τελειώσει και η ανάκαμψη διαφαίνεται στον ορίζοντα, ο δημοσιογράφος επισημαίνει πως η Ελλάδα διατηρεί ακόμα το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην Ευρωζώνη.
"Το πώς θα διατηρήσουν την αισιοδοξία τους, είναι η πιο δύσκολη εξίσωση που καλούνται να λύσουν", τονίζει ο ανταποκριτής του BBC στην Αθήνα.
Μαθήτρια που μιλά στην κάμερα του βρετανικού δικτύου αναφέρεται στο υψηλό ποσοστό ανεργίας, τους χαμηλούς μισθούς και την έλλειψη ευκαιριών, επισημαίνοντας πως η διέξοδος είναι η φυγή στο εξωτερικό.
Οι επιπτώσεις για τους νέους κάτω των 25 ετών είναι, όπως υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα, ιδιαίτερα σοβαρές.
"Πολλοί από αυτούς επιλέγουν να αναζητήσουν καλύτερες ευκαιρίες στο εξωτερικό, με έναν μικρότερο αριθμό να εντοπίζουν ευκαιρίες για να δημιουργήσουν την αλλαγή στο σπίτι", επισημαίνει.
Άλλος μαθητής επισημαίνει ότι θα είναι πολύ δύσκολο να βρει δουλειά στην Ελλάδα, τονίζοντας ωστόσο ότι θα προσπαθήσει σκληρά. Αστειευόμενος αναφέρει ότι και με τη βοήθεια του Θεού θα βρει κάποια δουλειά.
Πριν από τρία και το πρώτο πακέτο διάσωσης, ο δημοσιογράφος επισημαίνει ότι το ποσοστό ανεργίας βρισκόταν στο 11,8% και τώρα έχει φτάσει στο 27%, επισημαίνοντας πως τα αντίστοιχα ποσοστά για τους νέους από 16 έως 25 ετών είναι 31,2% και πλέον 64,2%.
Μία ακόμα νέα κοπέλα, μιλώντας στην κάμερα του BBC, σημειώνει πως δεν θέλει να εγκαταλείψει την οικογένειά της και να φύγει στο εξωτερικό.
"Θα είναι δύσκολο τα πρώτα χρόνια να έχω φίλους στο εξωτερικό. Ωστόσο δεν έχω άλλη επιλογή", υπογραμμίζει η Χριστίνα Ζαχάγου, με τον δημοσιογράφο να ρωτά αν είναι διατεθειμένη να τα θυσιάσει όλα και τη Χριστίνα να απαντά ναι.

Youth brain από stefanelonikitelo

“News247”

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κριστίν Λαγκάρντ: " Μείωση φόρων θέλετε; Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;"

ΒΑΖΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Kαι ενώ η κυβέρνηση Σαμαρά διέρρεε ότι οι δανειστές - δυνάστες μας θα επέτρεπαν την μείωση του ΦΠΑ στην εστιάση, για να αλλάξει την ψυχολογία των Ελλήνων (λες και θα έχουν λεφτά για να τρώνε έξω κάθε μέρα), και να ενισχυθεί ο τουρισμός, έρχεται η καθ'ύλην αρμόδια, το αφεντικό του ΔΝΤ, να πει "οχι σε οποιαδήποτε μέιωση φόρων".

Ακόμα ο Έλληνας δεν έχει εξαθλιωθεί πλήρως, έχει σπίτι, κάνει όνειρα ότι τα δύσκολα θα περάσουν (έτσι φαντάζεται), αυτό η Κριστίν Λαγκάρντ και οι υπόλοιποι δανειστές θέλουν να είναι απόλυτα σίγουροι ότι δεν θα συμβεί.

Να υπάρξει «αντίσταση σε πιέσεις για μείωση των φόρων με χρήση του χώρου που προκύπτει από κάθε δημοσιονομική υπεραπόδοση» ζήτησε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό τη διαφωνία του ΔΝΤ σε οποιοδήποτε αίτημα μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση που επιδιώκει η ελληνική κυβέρνηση.

Σε δηλώσεις της μετά τη συνεδρίαση του ΔΝΤ στην οποία δόθηκε και το τυπικό «οκ» για την εκταμίευση της επόμενης δόσης ύψους 1,74 δισ. ευρώ για την Ελλάδα, η κυρία Λαγκάρντ χαρακτήρισε «κρίσιμη προτεραιότητα» την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Πόσο φοροδιαφεύγει ο μέσος Έλληνας εργαζόμενος των 400- όπως τον κατάντησαν- ευρώ; Αυτό δεν μας το εξηγούν, υπάρχει ένα κενό αριθμητικής λογικής.

Όσο για τους ελέυθερους επαγγελματίες, αρκεί κανείς να μπει σε ένα οποιοδήποτε μαγαζί και να εξακριβώσει από μόνος του, πόσοι πελάτες μπαινουν, και πόσο αγοράζουν.

Δεν παρέλειψε, βέβαια, να εκφράσει την ικανοποίηση της για την «αξιοσημείωτη πρόοδο στη μείωση των δημοσιονομικών ανισορροπιών και την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας»(!) αλλά και για την αφοσίωση της κυβέρνησης «προκειμένου να πετύχει ραγδαία πρόοδο όσον αφορά την ενίσχυση της παραγωγικότητας, τις διαρθρωτικές αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις στο φορολογικό και στη δημόσια διοίκηση».

Εδώ έχουμε νέα κενά λογικής, πως μπορεί να αυξηθεί η παραγωγικότητα σε μια χώρα που το επιχειρείν φορολογείται σε βαθμό κακουργήματος, τι μεταρρυθμίσεις είναι αυτές στο φορολογικό σύστημα όταν η εφορία σε φορολογεί δίχως έλεος, με βάση "φανταστικό" τεκμαρτό εισόδημα, ασχέτως αν έχεις δουλειά, επειδή όταν είχες απέκτησες σπίτι, και αυτοκίνητο (που ήδη φορολογήθηκες για αυτά).

Χαρακτήρισε, τέλος, ευπρόσδεκτες τις διαβεβαιώσεις από τους Ευρωπαίους εταίρους ότι θα εξετάσουν το ενδεχόμενο νέου κουρέματος του χρέους για να μειωθεί σημαντικά κάτω από το 110% του ΑΕΠ μέχρι το 2022 και απαραίτητη τη «συνεχιζόμενη δέσμευσή τους να παράσχουν επαρκή οικονομική στήριξη προς την Ελλάδα, κατά τη διάρκεια του προγράμματος και πέρα απ' αυτό, μέχρι να αποκτήσει ξανά αξιολόγηση από τις αγορές, υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα συμμορφώνεται πλήρως με το πρόγραμμα».

Και υπάρχουν στην χώρα καποιοι "αισιόδοξοι" ότι θα βγούμε στις αγορές του χρόνου, ενώ η ίδια η Λαγκάρντ παραδέχεται ότι θα μας στηρίζει " μέχρι η Ελλάδα να αποκτήσει ξανά αξιολόγηση από τις αγορές", δηλαδή για πολλά χρόνια. Ας το πάρουμε αποφαση δεν τους νιάζει να ξεχρεώσουμε, το αντίθετο τους ενδιαφέρει να είμαστε μόνιμη αποικία χρεόυς. Γιατί με τα "φανταστικά" μας χρέη, θα κατέχουν τον αληθινό μας πλούτο (κοιτάσματα, ορυκτός πλούτος, ακίνητη περιουσία).

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αμοιρίδης: «Μαρία μου, οι 300 του Λεωνίδα ήταν όντως 300;»

Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ άρχισε να κάνει πλάκα στη βουλευτή Α' Πειραιώς ύστερα από τις δηλώσεις περί «εθνικών μύθων», τις ευθύνες των Ποντίων για τη Γενοκτονία τους και το χορό του Ζαλόγγου
Στο ψιλό έχουν πάρει οι περισσότερες βουλευτές την ιστορικό με τις ιδόρρυθμες και δογματικές εικασίες της, την κ. Μαρία Ρεπούση ύστερα από τις απερίγραπτες δηλώσεις που έκανε αυτήν την εβδομάδα.
Το κερασάκι στην... τούρτα; Μα φυσικά η δήλωσή της για τον χορό του Ζαλόγγου!
«Μέσα στην ιστορία και την διαδρομή κάθε λαός που χειρίζεται την ιστορία του και για συγκεκριμένους λόγους δημιουργεί διάφορους εθνικούς μύθους, οι οποίοι χρειάζονται για εθνικοπατριωτικούς λόγους» είπε χαρακτηριστικά η Μαρία και εκτόξευσε την οργή των Ελλήνων στο κόκκινο!
Μάλλον τυχαία δεν πρέπει να θεωρηθεί η κουβεντούλα που είχε με τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ κ. Γιάννη Αμοιρίδη στην Βουλή. Σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας, αφού την πλησίασε της είπε: «Δεν μου λες, Μαρία μου, οι 300 του Λεωνίδα ήταν όντως 300 ή ήταν 30.000 και μας κοροϊδεύουν;». Η Ρεπούση τον κοίταξε έκπληκτη και του απάντησε: «Όχι, Γιάννη, ήταν 300. Ήταν και άλλοι αλλά έφυγαν και έμειναν οι 300». Ο κ. Αμοιρίδης όμως επέμενε: «Σίγουρα ήταν 300 ακριβώς ή 301 ή 302;»...
Η Ρεπούση πλέον έχει στοχοποιηθεί και από τους ίδιους τους συναδέλφους της.
Χαρακτηριστικές ήταν όμως και οι δηλώσεις, για τον περιβόητο «συνωστισμό» της Σμύρνης και το βιβλίο-ντροπή, σε ραδιοφωνικό σταθμό.
«Υπήρξε μεγάλη εκμετάλλευση. Ακόμα φέρνουν στην επιφάνεια βιβλίο που έγραψα και η λέξη συνωστίζονται διορθώθηκε αμέσως. Ήταν ένα πάρα πολύ καλό σχολικό βιβλίο, είχε μια ατυχή έκφραση, διορθώθηκε αμέσως. Δεν υπήρχε η λέξη "συνωστισμός" υπήρχε το ρήμα στην περιγραφή μιας αθρόας προσέλευσης. Εμείς αμέσως είπαμε τελικά πως δεν είναι σωστή η λέξη συνωστισμός επειδή προσβάλλει τις μνήμες ανθρώπων. Δεν θέλαμε να πούμε ότι στη Σμύρνη έγινε "συνωστισμός".
Η λέξη άλλαξε και μπήκε μία άλλη λέξη για να περιγραφτεί καλύτερα η αθρόα προσέλευση των Ελλήνων στο λιμάνι της Σμύρνης την ώρα που προσπαθούσαν να σωθούν. Εξ' αρχής υπήρχε μόνο το ρήμα. Δεν υπήρξε ηθελημένη προσπάθεια αλλαγής και προσβολής της μνήμης. Στο σημερινό βιβλίο δεν υπάρχει η λέξη αυτή».
Η πορεία της κ. Ρεπούση μαρτυρά πως μάλλον πρέπει να μελετήσει περισσότερα ιστορικά βιβλία ώστε επιτέλους να ανακαλύψει την αλήθεια για την ιστορία της πατρίδας και του λαού, τον οποίο υποτίθεται πως εκπροσωπεί στο Κοινοβούλιο.




Newsbomb.gr

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ακραίφνιο:Δεύτερη φορά στόχος αρχαιοκάπηλων το εκκλησάκι της Παναγίας

Για δεύτερη φορά χτύπησαν οι αρχαιοκάπηλοι το εκκλησάκι της Παναγίας στην είσοδο του Ακραίφνιου Βοιωτίας.
Την πρώτη φορά επιχείρησαν να σκάψουν και τα κατάφεραν να σκάψουν μόνο λίγα εκατοστά.  Ένα δίμηνο αργότερα, χθες βράδυ (31/5) "ξαναχτύπησαν" στο ίδιο εκκλησάκι, πολύ πιθανόν οι ίδιοι "κύριοι" ήρθαν να συνεχίσουν το έργο που σταμάτησαν.
Στο ίδιο σημείο, μέσα στο Ιερό του Ναού, δίπλα στην Αγία Τράπεζα άνοιξαν μία μεγάλη τρύπα.  Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες του viotiashop προχώρησαν αρκετά, έχει γεμίσει το Ιερό με χώματα και πέτρες.  Κάποιος προφανώς πιστεύει ότι κάτι κρύβει αυτό το μικρό γραφικό εκκλησάκι στην είσοδο του χωριού της Βοιωτίας.  Δεν σεβάστηκαν τίποτα και λεηλάτησαν τον Ιερό αυτό χώρο.
Παρακάτω αποκλειστικές φωτογραφίες από το viotiashop και την συνεργάτη του στο Ακραίφνιο όπου βρέθηκαν στο σημείο!



 permisospress

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

H προφητεία του Γέροντα Παίσιου για τα γεγονότα της Τουρκίας

Με αφορμή τα τελευταία δραματικά γεγονότα που συμβαίνουν στην Τουρκία, επανήλθε στο προσκήνιο η προφητεία του Γέροντα Παίσιου για τη γειτονική χώρα.
Ιδού τι είχε πει:
«Κατόπιν τον ρώτησα για την συνεχή αδιαλλαξία και τις προκλήσεις των Τούρκων. Μ΄έπιασε από τον ώμο και με πολύ σοβαρότητα μου απάντησε:
«Μην ανησυχείς παιδί μου , εγώ ετοιμάζομαι να κοιμηθώ και δεν θα είμαι εδώ, αλλά θα βλέπω από πάνω , διότι εδώ είμαστε όλοι προσωρινά. Η Τουρκία θα διαμελισθεί σε 3-4 κομμάτια.
Ήδη έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση. Εμείς θα πάρουμε τα δικά μας εδάφη , οι Αρμένιοι τα δικά τους και οι Κούρδοι τα δικά τους. Το κουρδικό θέμα έχει ήδη δρομολογηθεί. Αυτά θα γίνουν , όχι τώρα , αλλά σύντομα , όταν θα πάψει αυτή η γενιά που κυβερνάει την Τουρκία και θα αναλάβει νέα γενιά πολιτικών (Σ.Σ ΕΝΝΟΕΙ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ!!!).
Τότε θα γίνει ο διαμελισμός της Τουρκίας. Πολύ σύντομα , οι προσευχές που γίνονται κάτω από την επιφάνεια της γης , θα γίνονται επάνω στην γη και τα κεράκια που ανάβονται κάτω , θα ανάβονται επάνω.
(Ο Γέροντας αναφερόταν στους Έλληνες κρυπτοχριστιανούς της Τουρκίας).
Θα τα δεις , παιδί μου. Πίστη και ελπίδα στο Θεό να υπάρχει και θα χαρούν πολλοί . Όλα αυτά θα γίνουν μέσα στα χρόνια αυτά. Έφτασε ο καιρός .»
Τον ρώτησα επίσης εάν η Ελλάδα θα πάθει κακό. Μου απάντησε ότι θα υπάρξουν κάποια προβλήματα, τα οποία όμως θα είναι ασήμαντα . Και αρκετός κόσμος που είναι σήμερα αδιάφορος, θα επιστρέψει στο χώρο της Ορθοδοξίας .
«Να μην ανησυχείτε για την Ελλάδα», είπε .
Φεύγοντας από το κελλί του, μας είπε πάλι: «Άντε στην ευχή της Παναγίας και μην ανησυχείς . Η Κύπρος θα απελευθερωθεί μέσα στα χρόνια που περπατάμε και η Τουρκία θα διαμελισθεί. Όλες οι χώρες έχουν τα προβλήματα τους, αλλά δεν υπάρχει για μας πρόβλημα . Ελπίδα στον Θεό και πίστη.»
ΛΑΜΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ , ΠΑΦΟΣ , ΚΥΠΡΟΣ – Από το βιβλίο
Μαρτυρίες προσκυνητών Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης 1924-1994 ,τόμος 1, Σελ : 297

troktiko

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δείτε τι γίνεται τώρα Live στη Κωνσταντινούπολη


Εικόνα με live streaming από τις αναταραχές που επικρατούν για δεύτερη μέρα στη Κωνσταντινούπολη, που μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες ειδησεογραφικών πρακτορείων, υπάρχουν και νεκροί. Μπορείτε να παρακολουθήσετε πιο κάτω όσα συμβαίνουν τώρα live...

Watch live streaming video from revoltistanbul at livestream.com


tromaktiko

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η NEOSET Συνεχίζει και ανανεώνεται με νέα προϊόντα.

Ενημερώνουμε το αγοραστικό κοινό του Νομού που μας στήριξε τόσα χρόνια ότι η NEOSET Συνεχίζει και ανανεώνεται με νέα προϊόντα. Σας περιμένουμε στα καταστήματά μας:
 Ορέστη Μακρή 3 Χαλκίδα 2221061193, 2221025805
GALAXIA HOME CENTER 4 ο χλμ Λιβαδειάς- Θηβών (Λιβαδειά) 2261087210 
Το μάθατε?  Η NEOSET ανανεώθηκε, νέος αέρας σου λέω!!  Νέα προϊόντα φοβερές τιμές.
Πολύ  hot τα νέα τον Ιούνιο στην ΝΕΟSΕΤ!!! 
Πάμε   NEOSET !!!


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τι χούντα είναι αυτή; Καταργείται η Ελευθερία του Λόγου!!!!

Γράφει ο Θάνος

Εχει παντελώς εξεφτελιστεί το πολιτικό σύστημα εδώ και χρόνια αλλά με κάθε νέα νομοθετική πράξη απλά η ξεφτίλα επιβεβαιώνεται και αναπαράγεται...

Εχουν κατατεθεί 3, 4, 5 κανένας δεν ξέρει πόσα, αντιρατσιστικά νομοσχέδια....
Τα κόμματα τρέχουν να προλάβουν την εντολή της Νέας Τάξης, που μας έρχεται, όπως όλες τελευταία, μέσω Ε.Ε. για αυστηρότερη νομοθεσία απέναντι σε ρατσιστικά εγκλήματα...

Φυσικά το υπάρχον νομικό πλαίσιο υπερκαλύπτει και είναι απολύτως επαρκές για το θέμα του ρατσισμού αλλά και το ίδιο το ελληνικό Σύνταγμα ο ανώτερος νόμος του κράτους προστατεύει πλήρως τα δικαιώματα των αλλοδαπών κατοίκων της Ελλάδας στο άρθρο 5....

'Αρθρο 5: (Ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας, προσωπική ελευθερία)
1. Kαθένας έχει δικαίωμα να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του και να συμμετέχει στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Xώρας, εφόσον δεν προσβάλλει τα δικαιώματα των άλλων και δεν παραβιάζει το Σύνταγμα ή τα χρηστά ήθη.
2. Όλοι όσοι βρίσκονται στην Eλληνική Eπικράτεια απολαμβάνουν την απόλυτη προστασία της ζωής, της τιμής και της ελευθερίας τους, χωρίς διάκριση εθνικότητας, φυλής, γλώσσας και θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων. Eξαιρέσεις επιτρέπονται στις περιπτώσεις που προβλέπει το διεθνές δίκαιο. 
Aπαγορεύεται η έκδοση αλλοδαπού που διώκεται για τη δράση του υπέρ της ελευθερίας.


Ως εκ τούτου, είναι εκ του πονηρού ξεκάθαρα η προσπάθεια να επιβληθεί ένας νέος αντιρατσιστικός νόμος.
Προφανέστατα έχει σαν στόχο την Χρυσή Αυγή αλλά επειδή με έναν "σμπάρο 2 τριγώνια" λέει ο λαός μας, με αφορμή το χτύπημα κατά της Χ.Α επιδιώκεται μια χουντικού τύπου δίωξη κατά της ελευθερίας του λόγου...

Ας δούμε την είδηση για την πρόταση περί των προσθηκών της Ν. Δημοκρατίας  (μιας και είναι το κυρίαρχο κυβερνητικό κόμμα) στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο...

Προσθήκες στο υπάρχον νομικό πλαίσιο (Ν.927/1979) σχετικά με την αντιμετώπιση των φυλετικών διακρίσεων και της μισαλλοδοξίας, περιλαμβάνει η πρόταση νόμου της ΝΔ, η οποία κατατέθηκε στην Βουλή. Βασικότερη προσθήκη είναι αυτή που σχετίζεται με την επιδοκιμασία ή την υποτίμηση της σοβαρότητας των γενοκτονιών που αναγνωρίσθηκαν από την Ελληνική Βουλή, του ολοκαυτώματος και των εγκλημάτων του ναζισμού, τα οποία αναγνωρίσθηκαν από διεθνή ή ελληνική δικαστήρια με αμετάκλητες αποφάσεις.

Προβλέπονται δε ποινικές κυρώσεις κατά των δραστών που με πρόθεση δημόσια, προφορικά ή δια του Τύπου, μέσω διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο, επιδοκιμάζουν ή υποτιμούν τη σοβαρότητα των γενοκτονιών, του ολοκαυτώματος και των εγκλημάτων του ναζισμού. Η ποινή που προβλέπεται είναι φυλάκιση 3 μηνών έως τριών ετών και χρηματική ποινή 5.000 έως 20.000 ευρώ.

Είναι λοιπόν σαφές ότι η ελευθερία του λόγου και της έκφρασης, ένα παγκόσμιο ανθρώπινο ατομικό δικαίωμα πάει περίπατο...
Κανείς δεν θα έχει το δικαίωμα να διαφωνήσει δημοσίως με την επίσημη θέση του εκάστοτε καθεστώτος...

Μου αρέσει που όλα αυτά τα "προοδευτικά" (στην πραγματικότητα χουντικά) ρεμάλια έχουν σαν σημαία τους τον Ευρωπαϊκό διαφωτισμό του Βολταίρου που έλεγε:

"Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ το δικάιωμά σου να το λες".

Δηλαδή κύριοι παγκοσμιοποιημένοι νεοφασίστες που κατηγορείτε την Χρυσή Αυγή για ναζισμό, τι διαφορά έχετε από τους Ναζί του Χίτλερ που έκαιγαν τα βιβλία;

Δηλαδή αν κάποιος διαφωνεί με το Ολοκαύτωμα των Εβραίων από τους Ναζί (γιατί αυτό σας καίει κι όχι οι γενοκτονίες των Ελλήνων από τους Τούρκους) και προσπαθεί να το αποδείξει με ιστορικά ντοκουμέντα και στοιχεία, που ο διεθνής επιστημονικός χώρος των ιστορικών θα αποφασίσει αν ευσταθούν ή όχι, θα διώκεται για την έκφραση της άποψής του ΚΑΙ ΜΟΝΟ;

Τι λέτε ρε;

Θα σας το πω πολύ απλούστερα για να το καταλάβετε...

Εγώ προσωπικά πιστεύω και ενστερνίζομαι απόλυτα την ιστορικά άποψη που λέει, ότι οι Τούρκοι του Μουσταφά Κεμάλ ενήργησαν οργανωμένη Γενοκτονία κατά των Ελλήνων του Πόντου.
Πιστεύω ακράδαντα ότι όποιος αμφισβητεί αυτήν την ιστορική αλήθεια βαδίζει στα χνάρια της προδοσίας.... π.χ. η Ρεπούση....
Ταυτόχρονα όμως ποτέ δεν θα ήθελα να δω την Ρεπούση να πηγαίνει φυλακή ή να καταδικάζεται μόνο και μόνο επειδή υποστηρίζει κάτι με το οποίο εγώ διαφωνώ, ή με κάτι που υποστηρίζει η επίσημη ιστορία της πατρίδας μας.

Είναι άλλο πράγμα να ενεργώ προδοτικά κατά της πατρίδας μου και φυσικά να πρέπει να τιμωρούμαι για εσχάτη προδοσία, κι άλλο να  τιμωρούμαι για την αντίθετη ιστορική άποψη μου  έστω κι αν αφήνει ίχνη προδοσίας....

Δεν είναι ποτέ δυνατόν σε μια δημοκρατική (όπως θέλουν να λέγεται η Ελλάδα μιας κι αυτοαποκαλούνται κόμματα του δημοκρατικού τόξου - εδώ γελάστε ελεύθερα) χώρα να επιδιώκεται η φυλάκιση ανθρώπων μόνο και μόνο για την αντίθετη άποψή τους, όποια κι αν είναι αυτή ....

Ο καθένας έχει δικαίωμα να έχει οποιαδήποτε άποψη για οποιοδήποτε θέμα φτάνει να την εκφράζει με ευπρέπεια και χωρίς να προσβάλλει τον άλλο.

Αν δεν ισχύει αυτή η δημοκρατική αρχή τότε πολύ απλά έχουμε ΧΟΥΝΤΑ.....

Κι επειδή στην απλή κρατική ΧΟΥΝΤΑ δεν ενδιαφέρονται για το ολοκαύτωμα των Εβραίων, εδώ έχουμε ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΧΟΥΝΤΑ....

Είναι αυτό που έλεγε και ξανάλεγε το "βδέλυγμα της Ερημώσεως" του Εθνους μας ο γνωστός και ως Τζέφρυ "ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ"....

Δεν μπορώ να καταλάβω ένα πράγμα...

Εντάξει να παραδεχθώ ότι σε όλα τα κόμματα υπάρχουν ξεπουλημένοι βουλευτές στην Νέα Τάξη και στις διάφορες μυστικές Στοές και λέσχες, αλλά δεν είναι δυνατόν π.χ. οι 129 βουλευτές της Ν. Δημοκρατίας να είναι ΟΛΟΙ ξεπουλημένοι... Είναι δυνατόν;

Είναι δυνατόν κανένας απο όλους αυτούς να μην βλέπει το πασιφανές αντισυνταγματικό και κόντρα στο παγκόσμιο ανθρώπινο δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου στοιχείο που περιλαμβάνει η επίσημη κομματική πρόταση της Ν.Δ. για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο;

Ας ελπίσουμε να επικρατήσει η λογική και να μην αρχίσουμε να οδηγούμαστε ένας ένας όλοι οι διαφωνούντες στα κρατητήρια...

Γιατί να το ξέρετε πολύ καλά και βάλτε το στο μυαλό σας...
Οτι φασιστικό κι αν ψηφίσετε δεν πρόκειται να το βουλώσουμε....

Θα μιλάμε ελεύθερα γιατί πολύ απλά είναι το τελευταίο που μας έχει μείνει...
Ξεπουλήσατε την εθνική μας ανεξαρτησία.
Καταρρακώσατε την εθνική μας αξιοπρέπεια.
Διώκετε την ελληνική οικογένεια.
Καταστρέψατε το δικαίωμα στην εργασία.
Διαλύετε παιδεία, ένοπλες δυνάμεις, υγεία κλπ.

Δεν θα δεχθούμε να μας κάνετε να σωπάσουμε...

Φτάνει πια.

ΘΑΝΟΣ

http://koukfamily.blogspot.gr/2013/05/blog-post_1104.html



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σε λαϊκή εξέγερση μετατρέπονται οι διαδηλώσεις στην Τουρκία


Επεισόδια και στην Άγκυρα και σε άλλες μεγάλες πόλεις

Σε λαϊκή εξέγερση με απρόβλεπτες διαστάσεις τείνουν να μετατραπούν οι διαδηλώσεις χιλιάδων ανθρώπων στην περίφημη πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, που κατεστάλη βίαια και με αιματηρά αποτελέσματα τις βραδινές ώρες της Παρασκευής.

Ήδη από το πρωί του Σαββάτου διαδηλωτές επανακάμπτουν στην πλατεία Ταξίμ. Πληροφορίες ξένων πρακτορείων θέλουν τουλάχιστον 40.000 άτομα να συγκεντρώνονται εκ νέου κοντά στην πλατεία-θέατρο των πρωτοφανών, αιματηρών συγκρούσεων της Παρασκευής.

Η φωτογραφία του Αικάν Ερντερμίρ με την γέφυρα του Βόσπορου να έχει κατακλιστεί από 40.000 κόσμου που την διασχίζουν για να πάρουν μέρος στις διαδηλώσεις, κάνει τον γύρο του κόσμου.

Με το πρώτο φως, απλοί πολίτες σε πολλές πόλεις της Τουρκίας, από την Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη, την Άγκυρα, την Αττάλεια και άλλες εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στους διαδηλωτές που έπεσαν θύματα της άγριας αστυνομικής καταστολής, παίρνοντας μέρος σε ειρηνικές πορείες διαμαρτυρίας.

Ολόκληρη η Τουρκία είναι βιώνει πρωτόγνωρες στιγμές, ενώ οι πολίτες ενημερώνονται από ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης καθώς δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση.

Μάλιστα τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί στους τόπους κοινωνικής δικτύωσης μήνυμα που καλεί τον κόσμο να βοηθήσει το κίνημα «OccupyGezi». Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το κείμενο που έχει διοχετευθεί στο Διαδίκτυο: «Το θέμα είναι πολύ πιο σοβαρό από το να σώσουμε τα δέντρα. Εδώ έχουμε τη νοοτροπία του “Μπορώ να κάνω οτιδήποτε θέλω”, μια φασιστική νοοτροπία που όχι μόνο καταστέλλει, αλλά και διατάζει επιθέσεις στον κόσμο. Και το χειρότερο είναι ότι τα ΜΜΕ λογοκρίνονται έτσι ώστε να μην διαδίδονται οι ειδήσεις».

Δεν είναι τυχαίο ότι το #direngeziparki είναι το δεύτερο trending topic στο Twitter, παγκοσμίως, καθώς το θέμα της βίαιης αστυνομικής επίθεσης εναντίον των πολιτών που διαδήλωναν ειρηνικά για την προστασία του πάρκου Γκεζί προβληματίζει τη διεθνή κοινότητα.

Την ίδια ώρα, μεγάλη μερίδα του διεθνούς Τύπου κάνει λόγο για «Τουρκική Άνοιξη», μετά την Αραβική, η οποία ξέσπασε στις αρχές του 2011 σε Τυνησία, Αίγυπτο, Συρία και άλλες χώρες της βόρειας Αφρικής.

Τις τελευταίες ώρες τα επεισόδια κλιμακώθηκαν επικίνδυνα στο Πάρκο Γκεζί, στην Κωνσταντινούπολη, αλλά οι ειδήσεις για νεκρούς και τραυματίες πυροδότησαν ένα νέο κύμα αντιδράσεων και βγάζουν κόσμο στους δρόμους στην Άγκυρα και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Τουρκίας. Ειδικότερα στην Άγκυρα επεισόδια ξέσπασαν αργά το απόγευμα της Παρασκευής και κράτησαν έως αργά το βράδυ μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας μπροστά από τα γραφεία του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν φωνάζοντας συνθήματα όπως «Αντίσταση παντού» και «Παντού είναι Ταξίμ», σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους διαδηλωτές της Κωνσταντινούπολης. Τις πρώτες πρωινές ώρες μεγάλος όγκος διαδηλωτών κατευθύνθηκε προς το κτίριο της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης αλλά ανακόπηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις. Στα social media αναρτήθηκαν πληροφορίες ακόμα και για πυροβολισμούς και τραυματισμούς, αν και δεν έχει προς το παρόν επιβεβαιωθεί η ύπαρξη τραυματιών στην Άγκυρα.

Νωρίτερα στην Κωνσταντινούπολη σημειώθηκαν έως και συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και στρατιωτικής μονάδας. Συγκεκριμένα διαδηλωτές, κυνηγημένοι από αστυνομικούς, βρήκαν καταφύγιο σε στρατιωτικό νοσοκομείο. Οι αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να τους ακολουθήσουν με Αύρες και περιπολικά αλλά η στρατιωτική φρουρά, υπεύθυνη για την ασφάλεια του νοσοκομείου, τις εμπόδισε και μάλιστα έκανε χρήση όπλων για να απειλήσει τους αστυνομικούς, οι οποίοι με τη σειρά τους έριξαν χημικά στους στρατιώτες!

Λίγο αργότερα γιατροί από το στρατιωτικό νοσοκομείο μοίρασαν σε διαδηλωτές ιατρικές μάσκες για να προστατευθούν από τα διακρυγόνα!

Τη δύναμη των social media προσπαθούν να εκμεταλλευτούν οι Τούρκοι ακτιβιστές οι οποίοι καλούν σε βοήθεια ακτιβιστές ξένων χωρών και παράλληλα προσπαθούν να οργανώσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Στο ενδιάμεσο η αντιπολίτευση έσπευσε να ταχθεί στο πλευρό των διαδηλωτών και ήδη από τα ξημερώματα το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα κατήγγειλε τη βίαιη καταστολή, με τον βουλευτή Ιλχάν Τζιχανέρ να δηλώνει ότι «με τη σημερινή του επίδοση, ο Ερντογάν δικαιούται τον τίτλο ‘χημικός Ταγίπ’» -αναφερόμενος στον στενό συνεργάτη του Σαντάμ Χουσεΐν, Αλί Χασάν Αλ Ματζίντ, που ήταν γνωστός ως «χημικός Αλί».

Μήνυση εναντίον του Ταγίπ Ερντογάν, για τις δηλώσεις και οδηγίες του σχετικά με το πάρκο κατέθεσε στο δικαστικό μέγαρο της Κωνσταντινούπολης ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Ουμούτ Οράν.

Παρέμβαση της ΕΕ

Τα αιματηρά επεισόδια στην Κωνσταντινούπολη προκάλεσαν και την αντίδραση της ΕΕ. Ο εκπρόσωπος του Επιτρόπου, αρμόδιου για τη Διεύρυνση, Στέφαν Φούλε, τόνισε ότι η Τουρκία είναι είναι υποψήφια προς ένταξη χώρα, τέτοιες εικόνες δεν συνάδουν με το στάτους αυτό και ζήτησε «να εδραιωθεί στην Τουρκία η ελευθερία σκέψης και έκφρασης, όπως και η ελευθερία του συνέρχεσθαι».

Ο ίδιος προανήγγειλε ότι ο επίτροπος Φούλε θα επισκεφτεί την Κωνσταντινούπολη στις 6 και 7 Ιουνίου, και θα συναντηθεί μεταξύ άλλων και με τον Τούρκο υπουργό Δικαιοσύνης Σαντουλάχ Εργκίν.










 Πρώτο Θέμα

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Μοναδική εμπειρία για τους ποδηλάτες η διάσχιση των Αγράφων

Ολοκληρώθηκε χθές το 4ο ετάπ του Bike Odyssey με την διαδρομή Άγραφα-Μ.Κάψη.
Μία απαιτητική διαδρομή απο τις δυσκολότερες του αγώνα.
 περίπου 100 χλμ. που νικητή είχε την Vernon Endurance . Οι Κοτόπουλος – Κοντελας έφτασαν στη Μεγάλη Κάψη σε 3h 55′ 34» ! Δεύτερα τα 1000 Δέντρα (Φραγκούλης – Σαμολαδάς) με 4h28’17».
Σε επικοινωνία που είχε το PrasiaOnline με τον κ.Χρήστο,συνδιοργανωτή του αγώνα,για να μας πεί τις δικες του εμπειρίες αλ λά και των συμμετεχόντων απο την διαδρομή,ο ίδιος τόνισε:
"Η διαδρομή απο Αργιθέα προς Άγραφα αρχικά, ήταν 60 χιλιόμετρα. Είχε πολλές υψομετρικές διαφορές και οι αθλητές αγωνίστηκαν με σύμμαχο τις πολύ καλές καιρικές συνθήκες που επικράτησαν καθ' όλη τη διάρκειά του.
Τόσο σύμφωνα με την προσωπική μου άποψη όσο και απο τις εντυπώσεις των αθλλητών που συγκέτρωσα μετά το τέλος του αγώνα, η δίασχιση των εντυπωσιακών σε ομορφιά βουνοπλαγιών ήταν μια ιδιαίτερη, μοναδική εμπειρία. ΟΙι αθλητές αγωνίστηκαν με ψυχή, μεγάλο κουράγιο και δύναμη για να φτάσουν στον τερματισμό.
Όσον αφορά στη διαδρομή Άγραφα-Μεγάλη Κάψα που έγινε σήμερα, οι συνθήκες ήταν πιο δύσκολες και προκλητικές για τους συμμετέχοντες που χρειάστηκε να διασχίσουν και ποτάμι για να καταφέρουν να φτάσουν στο τελικό σημείο.
Ανταμείφθηκαν όμως με ακόμη περισσότερη φυσική και απροσπέλαστη φυσική ομορφιά".
Aπο σήμερα πρόκειται να πραγματοποιηθεί και ο τριήμερος αγώνας παράλληλα με τα 3 τελευταία ετάπ του οχταήμερου Bike Odyssey. Ο αγώνας αυτός θα έχει διάρκεια τριών ημερών εκκίνηση στις 31/5 από το χωριό της Μ. Κάψης (Φθιώτιδα) και τερματισμό στις 2/6 στην Αμφίκλεια.

Σε κάποια άλλη ανάρτησή μας φυσικά θα σχολιάσουμε και την μεγάλη απουσία του δήμου Αγράφων  απο την τόσο σημαντική διοργάνωση που εκτός από την καθαρά αθλητική της πλευρά στοχεύει και στην ανάδειξη της ελληνικής υπαίθρου και δει των Αγράφων, τη συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών και συλλόγων, φορέων, επαγγελματιών της ευρύτερης περιοχής της Πίνδου.


Prassia


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΝΕΑ ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ


ΝΕΑ ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΝΟΜΟΥΣ
ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

ΞΑΝΘΗ, ΚΟΜΟΤΗΝΗ, ΛΗΜΝΟΣ, ΙΚΑΡΙΑ

«Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ ΕΔΩΣΕ ΜΙΑ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΛΗΜΝΟΥ ΚΑΙ ΙΚΑΡΙΑΣ. ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΑΛΛΟ ΜΑΖΙ ΜΑΣ. ΑΣ ΣΚΕΦΘΕΙ ΟΤΙ ΦΟΡΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ
ΝΑ ΤΗΡΗΣΕΙ ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ»

Νέα τριήμερη περιοδεία σε τέσσερις νομούς του Βουλευτή Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Το Σάββατο1η Ιουνίου θα επισκεφθεί την Ξάνθη και την Κομοτηνή, νομούς που είναι υπό τη βουλευτική του εποπτεία, προκειμένου να έχει συναντήσεις με τους Πολιτευτές και τα μέλη των τοπικών Συντονιστικών Επιτροπών για δράσεις που θα κάνει το Κίνημα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Θα έχει επίσης και συναντήσεις με φορείς των δύο πόλεων, καθώς παρουσιάζει δραματική πτώση η κίνηση στις τοπικές αγορές.

Επίσης ο Τέρενς Κουίκ θα επικαιροποιήσει τις κινήσεις των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ έναντι του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής και των πάσης φύσεως πρακτόρων και πρακτορίσκων του.

Την Κυριακή 2 Ιουνίου ο Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ θα επισκεφθεί τη Λήμνο και την επόμενη ημέρα, Δευτέρα, το νησί της Ικαρίας, καθώς και στα δύο νησιά υπάρχει το ταυτόσημο πρόβλημα με τα νοσοκομεία τους, τα οποία εξακολουθούν να είναι συνδεδεμένα με της Μυτιλήνης και της Σάμου αντίστοιχα.

«Ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος νομίζει ότι μπορεί να κοροϊδεύει και να εξαπατά με τις υποσχέσεις που δεν τηρεί. Δεσμεύτηκε ότι με νέο ΦΕΚ θα κόψει τον ομφάλιο λώρο των νοσοκομείων Λήμνου - Μυτιλήνης και Ικαρίας - Σάμου.

Όχι μόνο δεν τηρεί το λόγο του, αλλά είναι εξαφανισμένος. Αρνείται να ανταποκριθεί ακόμα και στις δικές μου κλήσεις για να του μιλήσω, νομίζοντας ότι μπορεί να γράφει στα μνημονιακά κατάστιχά του ένα Βουλευτή της αντιπολίτευσης.

Δεν έχει καταλάβει καλά με ποιους έχει μπλέξει. Και με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ και με τους κατοίκους της Λήμνου και της Ικαρίας.

Στις 7 Ιουνίου ετοιμάζεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο του. Δεν τον απειλώ, απλά τον προειδοποιώ ότι θα υπάρχουν και συνέχειες στον αγώνα, για να πεισθεί ότι αν μη τι άλλο πρέπει να αποδείξει ότι τιμά τα παντελόνια που φοράει, άρα και το λόγο που έδωσε για το ΦΕΚ που αναμένουμε».

Ο Τέρενς Κουίκ στη Λήμνο θα έχει συνάντηση και με το Δήμαρχο και με τους εκπροσώπους του νοσοκομείου, όπως και στην Ικαρία το ίδιο, όπου επιπλέον, θα συζητήσει με τους αυτοδιοικητικούς φορείς τα θέματα του εθελοντισμού στην πυροπροστασία του νησιού.


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Μόλις 24 θέσεις για άνεργους στη Στερεά στο πρόγραμμα για τον τουριστικό τομέα

 Έντονα διαμαρτύρεται το Επιμελητήριο Βοιωτίας


Επιστολή προς τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Ιωάννη Βρούτση, απέστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας Παναγιώτης Αγνιάδης με την οποία διαμαρτύρεται για την αντιμετώπιση της Βοιωτίας και της Στερεάς Ελλάδας σχετικά με το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού».
Στο πλαίσιο του προγράμματος υλοποιείται η δράση με τίτλο «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους του Τουριστικού τομέα ηλικίας έως 29 ετών», με συνδικαιούχους τον ΣΕΤΕ και την ΕΕΔΕ.
Σκοπός της δράσης είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων, με την ενίσχυση μιας πορείας εισόδου των άνεργων νέων στην αγορά εργασίας, η οποία δυνητικά καταλήγει στην τοποθέτησή τους σε θέσεις απασχόλησης σε επιχειρήσεις που εξυπηρετούν και ενισχύουν άμεσα ή έμμεσα τον τουρισμό και το τουριστικό προϊόν της χώρας.
«Δυστυχώς όμως, αναγκαζόμαστε να διαμαρτυρηθούμε για την άδικη αντιμετώπιση της Βοιωτίας και όλης βέβαια της Στερεάς Ελλάδας, καθώς από όλο αυτό το πρόγραμμα θα εκδοθούν μόλις 24 επιταγές κατάρτισης για όλη τηνΠεριφέρεια Στερεάς Ελλάδας», επισημαίνει μεταξύ άλλων ο κ. Αγνιάδης ενώ παράλληλα αναφέρεται και στα πρόσφατα στοιχεία που παρουσίασε η Eurostat, όπου η Στερεά Ελλάδα κατατάσσεται  μέσα στις δέκα ευρωπαϊκές περιφέρειες με την υψηλότερη ανεργία στους νέους.
Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας στην Ε.Ε. καταγράφουν οι ισπανικές περιφέρειες η Δ, Μακεδονία και η Στερεά Ελλάδα.
Πρώτες έρχονται η Θέουτα (38,5%), η Ανδαλουσία (34,6%), η Εξτρεμαδούρα (33%) και τα Κανάρια Νησιά (33%) και ακολουθούν η Δυτική Μακεδονία (29,9%), οι ισπανικές περιφέρειες Μελίλα (28,6%), η Καστίγια Λα Μάντσα (28,5%), η Μουρθία (27,9%) και η Στερεά Ελλάδα (27,8%).
Επίσης στη Στερεά Ελλάδα υψηλό είναι το ποσοστό ανεργίας στους νέους που φτάνει στο 59,1% ενώ στις γυναίκες το ποσοστό ανέρχεται σε 36,3%.
Καταλήγοντας ο Π. Αγνιάδης καλεί την ηγεσία του υπουργείου εργασίας να λάβει σοβαρά υπόψη τις θέσεις της επιχειρηματικής κοινότητας και να προβεί στην τροποποίηση του προγράμματος ή στην άμεση αναζήτηση άλλης ισοδύναμης χρηματοδότησης για τους άνεργους νέους και τις επιχειρήσεις της Στερεάς Ελλάδας, με όμοια  ή ανάλογα χαρακτηριστικά.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ. 

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πετζετάκις: Σβήνουν οι ελπίδες για να ξαναλειτουργήσει στην Θήβα;

Την ώρα που υπήρχαν ελπίδες για να λειτουργήσει η βιομηχανία στην Θήβα, ένα δημοσίευμα που μιλά για πλειστηριασμό, κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Όπως διαβάζουμε στο newsit, σε πλειστηριασμό βγαίνει η κινητή και ακίνητη περιουσία της βιομηχανίας πλαστικών σωλήνων Πετζετάκις Βορείου Ελλάδος, που έχει κηρυχθεί σε πτώχευση και αποτελούσε θυγατρική της εισηγμένης στο χρηματιστήριο άλλοτε κραταιάς εταιρείας Πετζετάκις.

Ο πλειστηριασμός, που θα γίνει στις 27 Ιουνίου 2013 στο Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης, περιλαμβάνει τα οικόπεδα, τα κτίρια και τον παραγωγικό και υποστηρικτικό εξοπλισμό που διαθέτει η επιχείρηση στη Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου, στη Θεσσαλονίκη.

Η τιμή εκκίνησης ορίστηκε σε 9,24 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 5,5 εκατ. ευρώ αντιστοιχούν στην ακίνητη περιουσία και τα υπόλοιπα 3,74 εκατ. ευρώ στην κινητή περιουσία της εταιρείας.

ΘΗΒΑ GR

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αξιότιμο κύριο Βαλαωρίτη...


Ανοιχτή επιστολή του Σταύρου Βιτάλη, Προέδρου του Πατριωτικού Μετώπου.
Αξιότιμε κ. Βαλαωρίτη.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ανέγνωσα την επιστολή σας προς τον κ. Σαμαρά, στην οποία εγκαλείτε το Πρωθυπουργό για «χάϊδεμα» των χρυσαυγιτών.
Ευθύς εξ' αρχής, και όντας από εκείνους οι οποίοι, εξαπατήθηκαν από τις κούφιες περί «υπέρβασης και φιλότιμου» κουβέντες του Σαμαρά και αποφάσισαν να βάλουν πλάτη στην ΠΟΛΑΝ του, σας δηλώνω πως θεωρώ τον Έλληνα Πρωθυπουργό, μέγιστο και αδίστακτο πολιτικό τυχοδιώκτη.
Είμαι δε σε θέση να σας διαβεβαιώσω πως, ο Ελύτης, δεν συγχώρεσε ποτέ τον εαυτό του για τη τότε δήλωσή του, «μια τέτοια Άνοιξη μας χρειάζεται». Όπως επίσης για τη μαύρη στεναχώρια του Ανδρέα του Λεντάκη, όταν πολύ σύντομα διαπιστώσαμε, πως ο Σαμαράς, είναι ένας ακόμη κοινός και ασήμαντος, επαγγελματίας, αναξιόπιστος δηλαδή, πολιτικός.

Θα ήθελα όμως, δεδομένου πως κατηγορείτε την «επάρατο -  και μόνον - δεξιά» και τον Σαμαρά για την επανεμφάνιση του νεοναζισμού στη χώρα, να σας καταθέσω – χάριν και της προσωπικής μας γνωριμίας αν θέλετε – ορισμένες απορίες.

Μήπως για την επανεμφάνιση του φασισμού και του νεοναζισμού, συνετέλεσε και η συστημική, σταλινική και ελευθεριακή, μεταπολιτευτική αριστερά όταν:

1. Συστηματικά και για 30 χρόνια γιουχάϊζε την ελληνική σημαία, λες και ήταν σύμβολο των κάθε λογής εξουσιαστών, και όχι αυτή που οδήγησε στα πεδία των μαχών για Λευτεριά και Αξιοπρέπεια, τους Επαναστάτες του '21 και τους μαχητές της Εθνικής Αντίστασης.

2. Συστηματικά και για 30 χρόνια γιουχάϊζε τον εθνικό ύμνο, λες και αυτός ήταν κάποιο στρατοκρατικό μαρς και όχι η φωνή του Σολωμού. Μια φωνή βγαλμένη από το θρήνο του Μεσολογγίου και το αίμα των Ψαρών. Έναν ύμνο που ακούστηκε από τα χείλη των εκατοντάδων εκτελεσμένων Πατριωτών, στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής.

3. Συστηματικά και για 30 χρόνια έκλεινε τα αφτιά της στα αγκομαχητά του Λαού, για την αυξανόμενη εγκληματικότητα, για τις παχυλά αμειβόμενες συντεχνίες της, για την ανοχή και συνενοχή της στα εγκλήματα των «σοσιαλιστών» του ΠΑΣΟΚ.

4. Συστηματικά και για 30 χρόνια «αποκήρυσσε μετά βδελυγμίας», τον ιστορικό Πατριωτισμό, αυτόν που γέννησε όλα τα εθνικοαπελευθερωτικά, δημοκρατικά, κοινωνικά αλλά και προοδευτικά κινήματα σε τούτον τον τόπο.

5. Συστηματικά και για 30 χρόνια, «τσουβάλιαζε» οποιαδήποτε έκφραση του ιστορικού Πατριωτισμού, μαζί με τις όποιες εισαγόμενες/κατευθυνόμενες από ξένα κέντρα προσπάθειες, για την ανασυγκρότηση του φασισμού και του ναζισμού στη χώρα μας.

6. Συστηματικά και για 30 χρόνια, χάριζε την αγνή και άδολη αγάπη του Λαού μας για την Πατρίδα του, στην ακροδεξιά και στους φασίστες. Αυτήν την άδολη αγάπη, που έδωσε ηθικό και πολιτικό περιεχόμενο στην πιο αδιάλλακτη και ηρωική αντίσταση του στους φασίστες τους Μουσολίνι, και στους Ναζί του Χίτλερ.

7. Συστηματικά και για 30 χρόνια, αντικατέστησε τον κοινωνικοκεντρικό διεθνισμό, με τον αγγλοσαξωνικό ατομοκεντρικό πολυπολιτισμό της παγκοσμιοποίησης και της μεγάλης κατσαρόλας του melting pot.

Και κλείνοντας, μερικές απορίες που αφορούν προσωπικά εσάς κ. Βαλαωρίτη:

1. Δεν πρέπει κάποτε να μας εξηγήσετε, πως βρεθήκατε συνυποψήφιος με τον Τρεμόπουλο των Οικολόγων Πράσινων; Έναν τύπο, ο οποίος έκανε ότι μπορούσε για να στήσει σχέσεις μίσους τύπου Βοσνίας στη Μακεδονία, μεταξύ των Ντόπιων, Ποντίων, Βλάχων και Θρακιωτών Μακεδόνων. Όπως δηλαδή περίπου έκαναν και κάνουν μέχρι σήμερα στη Μακεδονία, οι χρυσαυγίτες;

2. Δεν πρέπει κάποτε να μας εξηγήσετε, πως βρεθήκατε συνυποψήφιος με τον Καφετζόπουλο, έναν τύπο, ο οποίος «φάτσα-φόρα», χαρακτήρισε τους Θρακιώτες μας, «φυλή του Αμαζονίου»; Όπως δηλαδή χαρακτηρίζουν ως «κατώτερες φυλές», άλλους Λαούς, οι χρυσαυγίτες;

3. Δηλώνετε ακόμη σε συνέντευξή σας, πως «ο φασισμός, είναι αποτέλεσμα του αντισημιτισμού, ο οποίος ενεδρεύει στις μικροαστικές τάξεις, σε όλες τις χώρες». Δηλαδή θεωρείτε φασίστα τον Κώστα Καρυωτάκη, που γράφει: «Λευτεριά, θα σ' αγοράσουν έμποροι και κονσόρτσια και Εβραίοι». Ή ακόμη, θεωρείτε φασιστική έκφραση την παράδοση ενός ολόκληρου Λαού, ο οποίος ψέλνει τη Μεγάλη Εβδομάδα«σήμερον έβαλαν βουλήν, οι άνομοι Εβραίοι, οι άνομοι και τα σκυλιά, οι τρισκαταραμένοι, για να κρεμάσουν το Χριστό». Μήπως τελικά, έχετε χάσει με αυτήν σας τη γενίκευση, μια από τις σημαντικότερες ιδιότητες της ποίησης και του ποιητή: Το μέτρο.

Χωρίς καμία διάθεση σαρκασμού κ. Βαλαωρίτη, θα έλεγα πως με τον Σαμαρά, έχετε ένα κοινό στοιχείο: Είστε ανακόλουθοι εγγονοί δύο μεγάλων εθνικών ποιητών. Του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη εσείς, της Πηνελόπης Δέλτα εκείνος.

Ο Σαμαράς, έκανε ότι μπορούσε για να κουρελιάσει/ξεφτιλίσει την υπερβατική πατριδολατρευτική κληρονομιά της γιαγιάς του.

Εσείς κάνετε ότι μπορείτε για να αποδείξετε πως ο παππούς σας, ο Αριστοτέλης, ήταν μάλλον ακροδεξιός, όταν έγραφε «…νοιώθω για σε Πατρίδα μου, στα σπλάχνα χαλασμό».

Όσο για μας, τους απλούς Έλληνες Πατριώτες, ακόμη περιμένουμε από εσάς, τους ποιητές και τη διανόηση, αντί να χαρίζετε τον Παλαμά και τον Καβάφη σε καρατζαφέρηδες και μιχαλολιάκους, να κάνετε επιτέλους «αποδοχή κληρονομιάς», και να ξαναγίνετε οι φυσικοί κληρονόμοι τους.

Εσείς να φορτώσετε στους ώμους σας ξανά, τους λόγους του Όμηρου, του Πίνδαρου, του Αισχύλου, του Σοφοκλή, του Ευριπίδη, αντί να τους χαρίζετε σε μπουμπούκους και κάθε λογής ψευδοελληνικές καρικατούρες.

Εσείς να αναστυλώσετε τον Λόγο του Φωτός, του Σεφέρη, του Καβάφη, του Παλαμά, του Ελύτη και να μας οδηγήσετε πέρα από τις κακοτοπιές και την ασχήμια του κάθε λογής φασισμού και ολοκληρωτισμού.

Όσο δεν το κάνετε αυτό κ. Βαλαωρίτη, μη ξεγελιέστε: Θα συμμετέχετε και μάλιστα ενεργά, στη γιγάντωση του τέρατος του φασισμού, του ναζισμού, του ολοκληρωτισμού. Και οι γενιές των ποιητών που θάρθουν, δεν θα σας χαριστούν κ. Βαλαωρίτη: Το γνωρίζετε - είμαι σίγουρος - πως θα σας δικάσουν και θα σας καταδικάσουν, για το ότι δεν πράξατε το χρέος σας, «όταν γύρω μας έχτιζαν τείχη».

Υπενθυμίζοντάς σας τέλος την Κρητική μαντινάδα, «ο άνδρας κάνει τη γενιά, κι' όχι η γενιά τον άνδρα», αναμένω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την απάντησή σας.

Πάντα φιλικά και πάντα στη διάθεσή σας.

Σταύρος Βιτάλης.

(Δεν θα υπογράψω ως «ποιητής», μια που θεωρώ υπερβολή τον χαρακτηρισμό, για τις δυο ταπεινές ποιητικές συλλογές τις οποίες εξέδωσα, σε Νέα Υόρκη και Αθήνα).


Πατριωτικό Μέτωπο
Πολιτικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας
Συνδεδεμένο Μέλος της Ευρασιατικής Ένωσης 
Γραφεία Αθηνών:
Διδυμοτείχου 15-17,
10444, Κολωνός, Αθήνα
Τηλ. 2105141413, Φαξ: 2105141442
Τηλ. Προέδρου: 6980292626 
http://www.pamet.gr pametopo@gmail.com

«Αλληλέγγυον»
Συνεταιριστικό Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Κεντρικό:
Αγίας Σοφίας 50
10444, Κολωνός, Αθήνα
Τηλ. 2105141443, Φαξ: 2105141442
www.allilegion.gr allilegion@gmail.com 




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο