Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Δείτε LIVE την ΕΡΤ απο το Thiva-Post

Εκλεισε το «ντηλ» με την Τρόικα για μετακινήσεις - Διαθεσιμότητα

Μόλις μισή ώρα χρειάστηκε να παραμείνει η αντιπροσωπεία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης στη σύσκεψη με την Τρόικα όπου επήλθε η τελική συμφωνία για τα «καυτά» θέματα της αναδιάρθρωσης του Δημόσιου Τομέα.

Ο υπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και η υφυπουργός, Εύη Χριστοφιλοπούλου βρέθηκαν στο υπουργείο Οικονομικών, συμφώνησαν με τους εκπροσώπους ΕΕ, ΔΝΤ και ΕΚΤ και αποχώρησαν... συντόμως, καθώς το μεγαλύτερο κομμάτι είχε ήδη συμφωνηθεί από την Παρασκευή.

Λίγη ώρα αργότερα υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης δήλωσε ότι «συμφωνήσαμε, δεν θα συναντηθούμε ξανά. Κάποιες λεπτομέρειες θα τις δει το Eurogroup».

Οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα συνεχίζονται με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών,για τα υπόλοιπα θέματα και προκειμένου να γραφούν τα κείμενα, τα οποία θα τεθούν υπόψη του Eurogroup για την «πολιτική έγκριση» της δόσης των 8,1 δις. ευρώ.

Η παρολίγον εμπλοκή και το «Σχέδιο Β»

Την Παρασκευή υπήρξε μερική εμπλοκή, καθώς η Τρόικα δεν δέχθηκε να συνυπολογιστούν οι 5.000 μετατασσόμενοι εκπαιδευτικοί στο συνολικό αριθμό των 12.500 της κινητικότητας, εφόσον δεν θα έχει προηγηθεί καθεστώς διαθεσιμότητας για τουλάχιστον 3 – 4 μήνες.

Μπροστά στο αδιέξοδο, καθώς ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν δέχθηκε να υποβληθούν σε αυτή τη διαδικασία οι καθηγητές, η ελληνική πλευρά παρουσίασε εναλλακτική λύση με άλλη κατηγορία υπαλλήλων δημοσίου που θα περιληφθούν στο σχήμα της κινητικότητας.

Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες τους 5.000 εκπαιδευτικούς θα αντικαταστήσουν:

1.500 καθηγητές που για διάφορους λόγους έχουν δηλώσει αδυναμία να διδάξουν
2.500 υπάλληλοι από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, πέραν των δημοτικών αστυνομικών, ενώ τη διαδικασία κινητικότητας αναμένεται να συμπληρώσουν
3.500 έως 4.000 δημοτικοί αστυνομικοί
2.500 εργαζόμενοι σε υπουργεία
2.000 εκπαιδευτικοί που χαρακτηρίζονται ως πλεονάζον προσωπικό (π.χ. γυμναστές, καθηγητές πληροφορικής)
Αναφορικά με το προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας, οι υπάλληλοι που θα μετακινηθούν θα μπουν σε διαθεσιμότητα για έναν με δύο μήνες και στο διάστημα αυτό θα αξιολογηθούν από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης προκειμένου να επιλεγούν εκείνοι που θα απορροφηθούν τελικά.

Το ποσοστό απορρόφησης εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 80% - 90%.

Στο τραπέζι η μείωση του ΦΠΑ

Αξιωματούχοι του υπουργείου Οικονομικών εκτιμούν το ζήτημα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση παραμένει ακόμη ανοιχτό και είναι πάντα στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης.

«Πάντα υπήρχε και εξακολουθεί να υπάρχει στο τραπέζι το θέμα του ΦΠΑ», σημείωσε αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών. Το καλό νέο είναι το νέο σύστημα αυτόματου προσδιορισμού των αντικειμενικών αξιών δεν θα συμπεριληφθεί στο πολυνομοσχέδιο που αναμένεται στη Βουλή τη Δευτέρα, καθώς η Τρόικα δεν το θέτει ως προαπαιτούμενο.

Οπως δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, το σχετικό πόρισμα από την ειδική Επιτροπή δεν έχει παραδοθεί ακόμα στην ηγεσία του υπουργείου, συμπληρώνοντας ότι η Τρόικα περιμένει ενημέρωση για τα χρονοδιαγράμματα εφαρμογής του συστήματος, όταν παραδοθεί το πόρισμα.

iefimerida.gr

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τα πρώτα ευρήματα σε Αντιγόνη και Πελοπίδα 50 χρόνια μετά!

Ελλειψοειδές συντριβάνι και ψηφιδωτό δάπεδο– Καρδιοχτύπι για στην μεσοελλαδική  με το μεγάλο νεκροταφείο και ενδεχομένως τμήματα του αρχείου  των πινακίδων…
Β. Αραβαντινός: «Πιστεύουμε ότι κάνουμε το καλύτερο για  την  αρχαιολογία της Θήβας..»
Βρισκόμαστε στην μέση της ανασκαφικής περιόδου των 6 εβδομάδων στην Θήβα, που γίνεται για πρώτη  φορά στα χρονικά  της πόλης υπό την αιγίδα  της Αρχαιολογικής Εταιρίας, με την συνεργασία της τοπικής Εφορίας Αρχαιοτήτων και με διεθνείς συμμετοχές φοιτητών από πολλά κράτη της Ε.Ε και όχι μόνο…
Φοιτητές από την Γαλλία, την Ιταλία, την Μόσχα, φοιτητές της Αρχιτεκτονικής από την ανασκαφή του Ακρωτηρίου   και από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ανασκάπτουν με υπομονή στην οδό Αντιγόνης και την Πελοπίδου…
«Ξανασκάβουμε μετά από 50 χρόνια, στα σημεία που είχαν γίνει οι πρώτες ανασκαφές, τα σημάδια είναι πολύ καλά , προχωράμε με ασφάλεια στο κέντρο του κεντρικού ανακτόρου,  που έχουμε  εντοπίσει, από την γωνία  του θαλάμου του θησαυροφυλακίου, , έχουμε όμως πάρα πολλά στρώματα, 9 στον αριθμό και γνωρίζαμε τι θα βρούμε στο οικόπεδο της Αντιγόνης» σημειώνει ο Β. Αρβαντινός, περιγράφοντας τα ευρήματα, που είδαν ήδη το φως…
Οι Αρχαιολόγοι «έπεσαν» πάνω σε ένα πολυτελές κτίριο  και καθώς είχαν προηγηθεί κομμάτια με πουλιά,  όταν έγινε το έργο της αποχέτευσης  στην οδό  Πινδάρου, συνάντησαν στο κέντρο ενός ευρύτερου  χώρου,  εγγεγραμμένο σε ένα ορθογώνιο , ελλιψοειδές συντριβάνι,  που  τροφοδοτούνταν με νερό και ψηφιδωτό δάπεδο θαλασσινού τοπίου, όπου απεικονίζονται με έντονα χρώματα κογχύλια,  σμέρνες μουγγριά, ροφοί,  αλλά και μια πέρδικα,  που πίνει νερό από έναν κάλυκα , συμβολικό ίσως των πρωϊμότατων  χριστιανικών χρόνων. …
«Διατηρείται  πολύ καλά,  θα αποκολληθεί και θα εκτεθεί  πιθανότατα σε μουσείο» τονίζει ο κ. Αραβαντινός, μιλώντας και για άλλα ευρήματα, που ανακαλύπτονται βαθύτερα, τα οποία έχουν την δική τους επιστημονική  αξία, καθώς η ομάδα στρωματογραφεί, βρίσκοντας ισχυρά τεκμήρια ισχυρά για το παρελθόν της Θήβας..

Στην οδό Πελοπίδου, βρίσκονται στα  πρώτα μυκηναϊκά στρώματα, καθώς υπήρξαν προγεύσεις στις δυο τομές που έφτασαν και περιμένουν να «μπουν» στα μεσοελλαδικά με το μεγάλο νεκροταφείο,  το οποίο είχε ανακαλυφθεί από  την 10ετία του 60   και ενδεχομένως και τμήματα του αρχείου  των πινακίδων …
«Πιστεύουμε ότι κάνουμε το καλύτερο για  την  αρχαιολογία της Θήβας κι ελπίζουμε να έχουμε νέα ευρήματα» δηλώνει ο Β. Αραβαντινός, ενώ αναμένονται στην πόλη και ειδικοί από την Κοπεγχάγη..

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ. 

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πρόταση για στάση πληρωμών στην πρώην επαρχία Θήβας.

Τη στάση πληρωμών των επιχειρήσεων της ευρύτερης περιοχής της Θήβας πρότεινε στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου, ο Σύλλογος φοροτεχνικών της πρώην επαρχίας.

Τροφή στις έντονες διαμαρτυρίες της Θήβας έδωσε το υπουργείο οικονομικών που συγχώνευσε την εφορία της Θήβας με αυτή της Λιβαδειάς χωρίς κανένα σχέδιο με αποτέλεσμα οι πολίτες να ταλαιπωρούνται και το Κράτος να χάνει έσοδα

Θανάσης Μερτζάνης

 lamiastar.gr.

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι γυναίκες έχουν το κλάμα στο DNA τους

Οι έρευνες δεν σταματούν ποτέ, όπως οι εκπλήξεις που μας επιφυλάσσουν. Δες τα πορίσματα των κορυφαίων ερευνών της φετινής χρονιάς που αφορούν τις γυναίκες.

Τελικά, γυναίκες και άντρες όντως έχουν διαφορετική οπτική!

Κι όμως, υπάρχουν αξιοσημείωτες διαφορές ως προς το φύλο στην όραση των ανδρών και γυναικών. Το γονίδιο που μας επιτρέπει να αντιλαμβανόμαστε το κόκκινο χρώμα βρίσκεται μόνο στο Χ χρωμόσωμα. Οι άντρες είναι πιο πιθανό να έχουν δυσκολία να αντιληφθούν κόκκινες και πράσινες αποχρώσεις, γιατί τα γονίδια για το κόκκινο και το πράσινο χρώμα είναι υποδοχείς που βρίσκονται στο Χ χρωμόσωμα, εκ των οποίων οι άνδρες έχουν μόνο ένα, ενώ τα θηλυκά έχουν δύο. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο American Journal of Human Genetics, το 40% των γυναικών είναι σε θέση να διακρίνει τις… 40 αποχρώσεις του γκρι, αλλά και του κόκκινου, του πράσινου και, γενικότερα, αντιλαμβάνονται καλύτερα τις χρωματικές αλλαγές.

Όλα τα …μυρίζεσαι!

Οι γυναίκες μαθαίνουν πιο εύκολα να αναγνωρίζουν μια μυρωδιά, απ’ ό,τι οι άντρες. Σύμφωνα με την Δρ Πάμελα Ντάλτον, ερευνήτρια στο Monell Chemical Senses Center στην Φιλαδέλφεια, μόλις από την παιδική τους ηλικία, οι γυναίκες, έχουν μια εντυπωσιακή ικανότητα να αναγνωρίζουν μυρωδιές που τους είναι οικείες, ακόμη και αν είναι ανεπαίσθητες. Η ίδια το αποδίδει στις ορμόνες, γιατί σύμφωνα με την ίδια έρευνα, οι γυναίκες στην εμμηνόπαυση δεν διαθέτουν τόσο αυξημένη οσμή. Ένα εντυπωσιακό εύρημα της μελέτης είναι πως οι γυναίκες είναι σε θέση να αντιληφθούν πότε ο σύντροφός τους είναι αγχωμένος, απλώς με το να …μυρίσουν το πουκάμισό του! Καλά λένε πως είμαστε λαγωνικά!

Μπορεί να είσαι γερό ποτήρι, αλλά οι άντρες είναι γερές …κανάτες!

Το αλκοόλ δεν απορροφάται τόσο εύκολα από τον γυναικείο οργανισμό, όσο από τον αντρικό. Και αυτό δεν συμβαίνει μόνο λόγω σωματικής διάπλασης. Η γυναίκα έχει μικρότερες ποσότητες του ενζύμου που είναι υπεύθυνο για τη διάσπαση του αλκοόλ στο συκώτι. Δηλαδή, αν άντρες και γυναίκες καταναλώσουν την ίδια ποσότητα, οι γυναίκες θα έχουν ψηλότερο ποσοστό αλκοόλ στο αίμα τους από τους άντρες, γιατί ο γυναικείος οργανισμός μεταβολίζει το αλκοόλ διαφορετικά από ό,τι οι άνδρες. Μια από τις αιτίες είναι πως οι γυναίκες έχουν λιγότερο νερό στο σώμα τους, άρα η συγκέντρωση αλκοόλ στο αίμα τους είναι αναλογικά υψηλότερη. Επίσης, ο πονοκέφαλος από το ποτό στη γυναίκα είναι εντονότερος.

Ο πόνος είναι γένους θηλυκού

Όταν άντρες και γυναίκες υποφέρουν από τα ίδια προβλήματα υγείας, όπως πόνους στη μέση, στο λαιμό, πονοκεφάλους κ.τ.λ. οι γυναίκες πραγματικά …υποφέρουν. Ερευνητές του πανεπιστημίου του Στάνφορντ κατέληξαν στο συμπέρασμα πως οι γυναίκες αντιλαμβάνονται τον πόνο πιο έντονα από τους άντρες γιατί ο εγκέφαλός τους επεξεργάζεται διαφορετικά τα σήματα του πόνου. Αλλά, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

Το όπλο των γυναικών για την καταπολέμηση του πόνου είναι οι γυναικείες ορμόνες, τα οιστρογόνα. Όταν τα επίπεδα των οιστρογόνων στο αίμα είναι ψηλά, παράγονται οι ενδορφίνες, χημικές ουσίες που μειώνουν τον πόνο και κάνουν το άτομο να νιώθει καλά. Έτσι σε περίπτωση πόνου, η γυναίκα μπορεί να αντέξει και να ανταποκριθεί καλύτερα. Λίγο πριν από τον τοκετό, τα επίπεδα των οιστρογόνων αυξάνονται σημαντικά, με αποτέλεσμα να ενισχύεται ουσιαστικά η ικανότητα των γυναικών να αντιμετωπίζουν τον πόνο, αλλά μετά την εμμηνόπαυση, οι γυναίκες δεν παράγουν πλέον τόσο ψηλές ποσότητες οιστρογόνων, άρα είναι πιο ευάλωτες στον πόνο.



Το κλάμα το’ χεις στο… γονίδιο!

Οι ενήλικες γυναίκες κλαίνε περίπου 5 φορές το μήνα, ενώ οι ενήλικες άντρες 1 φορά, σύμφωνα με τον Ουίλιαμ Φρέι, καθηγητή Φαρμακευτικής στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα.

Ενώ μέχρι τα 12 τα αγόρια και τα κορίτσια κλαίνε το ίδιο, στην εφηβεία -και εξαιτίας της διαφορετικής λειτουργίας τεστοστερόνης και προλακτίνης αντίστοιχα- το σκηνικό διαφοροποιείται, με τις γυναίκες να κλαίνε 60% περισσότερο από τους άντρες.

Η κύρια ορμόνη που προκαλεί το κλάμα είναι η προλακτίνη, η οποία βρίσκεται σε μεγαλύτερη ποσότητα στις γυναίκες. Αντίθετα, η τεστοστερόνη μπορεί να σταματήσει το κλάμα, και γι’ αυτό οι άντρες κλαίνε λιγότερο.

Επίσης, τα διαφορετικά επίπεδα τεστοστερόνης εξηγούν γιατί ορισμένοι μπορούν να βάλουν τα κλάματα πολύ εύκολα, ενώ άλλοι δυσκολεύονται αρκετά.

Αλλά τα επίπεδα της τεστοστερόνης μειώνονται καθώς οι άντρες μεγαλώνουν και ίσως γι’ αυτό έχει παρατηρηθεί να συγκινούνται περισσότερο όσο περνούν τα χρόνια. (Μην ξεγελιέστε, δεν ωρίμασαν συναισθηματικά, αλλά …βιολογικά!)

Ο έρως χρόνια δεν κοιτά

Είναι μύθος πως οι γυναίκες στην εμμηνόπαυση χάνουν την ερωτική τους διάθεση.

«Οι ορμονικές μεταβολές στη γυναίκα με την πάροδο της ηλικίας επιφέρουν ορισμένες μόνο ανατομικές μεταβολές, αλλά δεν προκαλούν μείωση της ερωτικής επιθυμίας της γυναίκας», σύμφωνα με τη Ντανιέλα Κατούσι, γυναικολόγο στο Brigham and Women's Hospital της Βοστώνης.

Τα οιστρογόνα διατηρούν την υγρασία στην περιοχή του κόλπου (ως φυσικό λιπαντικό) και τον ιστό του ελαστικό. Όταν τα επίπεδα οιστρογόνων μειώνονται ( κατά τη διάρκεια του θηλασμού ή στην εμμηνόπαυση) παρατηρείται λέπτυνση του επιθηλίου του κολπικού τοιχώματος και μείωση των εκκρίσεων (που επιφέρει ξηρότητα της περιοχής και πόνο κατά τη σεξουαλική επαφή), αλλά αυτό δεν επηρεάζει τη λίμπιντο της γυναίκας.

Πηγή: faysbook.gr

enikos

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1000 Ευρώ η λεία των ληστών στα ΕΛΤΑ Οινοφύτων. ¨Έκαψαν το αυτοκίνητό τους και εξαφανίστηκαν

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τριών 3 αγνώστων δραστών, οι οποίοι το πρωί, αφαίρεσαν, με την απειλή όπλων, χρηματικό ποσό από το υποκατάστημα ΕΛ. ΤΑ. Οινοφύτων Βοιωτίας.

Ειδικότερα, σήμερα περίπου στις 09:00΄ το πρωί, οι δύο από τους δράστες εισήλθαν στο υποκατάστημα έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες, ενώ στα χέρια τους φορούσαν γάντια.

Στη συνέχεια με την απειλή πιστολιών, αφαίρεσαν από τα ταμεία το χρηματικό ποσό των 1.000 περίπου ευρώ και ακολούθως επιβιβάστηκαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, όπου τους ανέμενε και τρίτος συνεργός τους και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας και συγκροτήθηκαν συνεργεία ελέγχων σε κομβικά σημεία και πιθανούς δρόμους διαφυγής.

Στο πλαίσιο των ευρείας κλίμακας ερευνών, εντοπίστηκε λίγη ώρα αργότερα το όχημα διαφυγής των δραστών, εγκαταλελειμμένο και ολοσχερώς καμένο, στη θέση «Κέσσερι» Οινοφύτων Βοιωτίας.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε, ότι το ανωτέρω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο είχε αφαιρεθεί, βραδινές ώρες, από την περιοχή της Νέας Ιωνίας Αττικής.

Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες, στην ευρύτερη περιοχή, για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών.

Αργύρης Μπλόντζος

lamiastar.gr.


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η τρόικα δε δέχεται μετατάξεις και απαιτεί διαθεσιμότητα εδώ και τώρα.


Νέα συνάντηση Στουρνάρα – Τρόικας: Όλα σε μία κλωστή

Νέα συνάντηση με τους εκπρόσωπους των δανειστών θα έχει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. Η τρόικα δε δέχεται μετατάξεις και απαιτεί διαθεσιμότητα εδώ και τώρα.
Βασικότερο «αγκάθι» αποτελεί το Δημόσιο και γι' αυτό το λόγο στις 2 το μεσημέρι στο υπουργείο Οικονομικών θα μεταβεί και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Μητσοτάκης.
Η Τρόικα αρνήθηκε να συνυπολογιστούν στο συνολικό αριθμό της διαθεσιμότητας-κινητικότητας οι μετατάξεις 5.000 καθηγητών από τη δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και οι περίπου 3.500 δημοτικοί αστυνόμοι στα σώματα ασφαλείας.
Έτσι, πλέον ο αριθμός των εργαζομένων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, θα συμπληρωθεί από τη «δεξαμενή» της τοπικής αυτοδιοίκησης. Αυτοί θα επιλεγούν με οριζόντιο τρόπο ως υπεράριθμοι. Αν δεν βρεθούν όμως, τελικά, θέσεις γι' αυτούς, θα απολυθούν.
Σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, «οι πιθανότητες έχουν αυξηθεί σημαντικά για συμφωνία», ωστόσο, όπως ο ίδιος πρόσθεσε, «ο διάολος κρύβεται στις λεπτομέρειες».

Newsbomb.gr

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Άφαντοι οι Αλβανοί δραπέτες. Χωρίς αποτέλεσμα η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.

Κανένα ίχνος των Αλβανών κακοποιών, παρά την μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην Ήπειρο

Χωρίς αποτελέσματα εξελίσσεται η γιγαντιαία επιχείρηση της Αστυνομίας , στην περιοχή της Παραμυθιάς, τις ηπειρωτικές ακτές και την ελληνοαλβανική μεθόριο για τον εντοπισμό και την σύλληψη των αλβανών δραπετών , που γάζωσαν περιπολικό σε μπλόκο στην Άρτα, έκλεψαν δύο αυτοκίνητα τα οποία εγκατέλειψαν και συνέχισαν πιθανόν την παράνομη διαδρομή τους με μηχανάκι , το οποίο χθες τα ξημερώματα, εκλάπη από την Γλυκή.
Όλη τη νύχτα, ισχυρές δυνάμεις των ΕΚΑΜ μαζί με την ΟΠΚΕ και αξιωματικούς της Αστυνομίας από την Πρέβεζα, την Θεσπρωτία, τα Ιωάννινα με ηλεκτρονικά μέσα και θερμικές κάμερες, χτένισαν την ευρύτερη περιοχή της Παραμυθιάς και των Φιλιατών. Παράλληλα έγιναν πολλές προσαγωγές Αλβανών οι οποίοι κινούνταν στην περιοχή, ενώ αξιοποιείται κάθε πληροφορία. Τις έρευνες συντονίζουν ο επιθεωρητής Β. Ελλάδας, αντιστράτηγος Δημήτρης Τσακνάκης και ο επιθεωρητής Ηπείρου, ταξίαρχος Κώστας Τρομπούκης.
Το γεγονός, ότι οι αστυνομικοί δεν εντόπισαν κάποιο στοιχείο το οποίο θα τους οδηγήσει στα ίχνη τους, προβληματίζει τις διωκτικές αρχές. Οι κακοποιοί, όπως όλα δείχνουν επιχειρούν να φτάσουν στην Αλβανία, ενώ από τις κινήσεις μέσα στην παλιά επαρχιακή οδό Φιλιππιάδας-Ηγουμενίτσας, φαίνεται ότι γνωρίζουν την περιοχή.

 “News247”

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Καψής: Τα επόμενα 24ωρα ανοίγει η ΕΡΤ

Μέσα στα επόμενα 24ωρα φεύγει το "μαύρο" και η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση θα ανοίξει και πάλι δήλωσε ο αρμόδιος υφυπουργός, Παντελής Καψής.
Ο κ. Καψής, μιλώντας το πρωί στο MEGA σημείωσε πως δεν αποκλείεται οι πρώτες εκπομπές να γίνουν εκτός του ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής μιας και δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει επέμβαση των ΜΑΤ.


Μεταξύ άλλων σημείωσε ότι το μεσημέρι έχει μια ακόμα συνάντηση με τους εργαζόμενους δημοσιογράφους με μοναδικό «αγκάθι» οι τρίμηνες συμβάσεις που προτείνει η κυβέρνηση.

Τέλος, ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, αναφερόμενος στο προσωπικό που πρόκειται να αποχωρήσει, σημείωσε ότι θα δοθούν ανάλογα κίνητρα με αυτά που ισχύουν για την κινητικότητα των υπαλλήλων στο δημόσιο.

 NewsIt

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

"Ρέει" το αίμα στην Αίγυπτο - 25 νεκροί στις συγκρούσεις οπαδών και αντιπάλων του Μόρσι

ΦΟΒΟΣ ΓΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ

Tις τελευταίες ώρες από συγκρούσεις οπαδών και αντιπάλων του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 25 άνθρωποι εκ των οποίων 19 χθες. Η χώρα μοιάζει να έχει περάσει το κατώφλι ενός εμφυλίου πολέμου.

«Το κόμμα χαιρετίζει τα εκατομμύρια των Αιγυπτίων που κινητοποιούνται σε όλες τις επαρχίες της χώρας, με τεράστιες ειρηνικές διαδηλώσεις για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο βίαιο στρατιωτικό πραξικόπημα και την επιθυμία τους για την επιστροφή του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι στα συνταγματικά του καθήκοντα », αναφέρεται σε δήλωση του Κόμματος Ελευθερίας και Δικαιοσύνης (PLJ), της πολιτικής πτέρυγας του κινήματος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας από όπου προέρχεται ο Μοχάμεντ Μόρσι.

«Το κόμμα λέει όλα τα μέλη και οι υποστηρικτές, να βγουν στις πλατείες της Αιγύπτου, έως ότου ο πρόεδρος αποκατασταθεί», αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση του πολιτικού σκέλους των ισλαμιστών.

Δεδομένου ότι η ένταση στις πόλεις της Αιγύπτου είναι σε ακραία σημεία, καθώς σημειώνονται αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ των υποστηρικτών και των αντιπάλων του Μοχάμεντ Μόρσι, το PLJ ζήτησε οι διαδηλώσεις να έχουν «ειρηνική» μορφή και οι υποστηρικτές του « να μην καταφύγουν στη βία».


Στη χερσόνησο Σινά, όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, μέλη της Αλ Κάιντα, κατέλαβαν κυβερνητικό κτίριο,  όπου κατέβασαν τη σημαία της Αιγύπτου και σήκωσαν στη θέση της δική τους σημαία. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγου για πέντε νεκρούς αστυνομικούς.

Η κρατική τηλεόραση αργά το βράδυ της Παρασκευής μετέδωσε ότι οι αιγυπτιακές αρχές επέβαλαν απαγόρευση της κυκλοφορίας σε δύο πόλεις στο βόρειο Σινά στην μεθόριο με το Ισραήλ και την Λωρίδα της Γάζας. Η απαγόρευση κυκλοφορίας επιβλήθηκε στις πόλεις Σέιχ Ζουέιντ και Ράφα, πρόσθεσε η τηλεόραση, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.

Δώδεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 200 τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών και αντιπάλων του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι το βράδυ της Παρασκευής προς το Σάββατο στην Αλεξάνδρεια, στα βόρεια της Αιγύπτου, ανέφερε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων ΜΕΝΑ.

Ένας υπάλληλος των υπηρεσιών υγείας, στο αιγυπτιακό λιμάνι της Μεσογείου, ανέφερε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, ότι οι περισσότεροι θάνατοι οφείλονταν σε σφαίρες από πραγματικά πυρά.


Στο Κάιρο, αιματηρές συγκρούσεις μαίνονται μεταξύ οπαδών και αντιπάλων του Μόρσι από το απόγευμα της Παρσεκυής. Είχε προηγηθεί ο θάνατος τριών διαδηλωτών που υποστηρίζουν τον Αιγύπτιο πρόεδρο από πυρά του στρατού.

Η γέφυρα 6ης Οκτωβρίου, που βρίσκεται κοντά στην πλατεία Ταχρίρ, έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης, ενώ αργά το βράδυ έκαναν την εμφάνισή τους στη γέφυρα και τα τανκς του στρατού. Όπως μεταδίδουν ανταποκριτές ξένων ΜΜΕ, υποστηρικτές και αντίπαλοι του έκπτωτου προέδρου εκσφενδονίζουν ακόμη και βόμβες μολότοφ και καπνογόνα μεταξύ τους. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ένα αυτοκίνητο πήρε φωτιά, ενώ οι διαδηλωτές «οπλίζονται» με μπουκάλια και πέτρες.

Αργά το βράδυ της Παρασκευής εκπρόσωπος των αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο στρατός θα επέμβει για να δώσει τέλος στις συγκρούσεις που σημειώνονται απόψε κοντά στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου ανάμεσα σε υποστηρικτές και αντιπολιτευόμενους στον Μόρσι. «Δεν θα πάρουμε το μέρος κάποιου. Η αποστολή μας είναι να προστατεύσουμε τη ζωή των διαδηλωτών» δήλωσε ο συνταγματάρχης Άχμεντ Άλι. «Ο στρατός θα επέμβει για να χωρίσει» τις δύο αντίπαλες πλευρές, πρόσθεσε.

Επιπλέον  πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε έξω από το κτίριο της κρατικής τηλεόρασης απαιτώντας από τον Αλ -Σισι να απελευθερώσει τον Μόρσι.  Οι συγκεντρωμένοι έσπασαν το πεζοδρόμιο και πεταξαν τα σπασμένα κομμάτια προς το κτίριο της κρατικής τηλεόρασης.

Στο μεταξύ, λίγο πριν τις 21.30 σημειώθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ υποστηρικτών και αντιπάλων του Μόρσι.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν νωρίτερα, στο προάστιο Νασρ Σίτι, όταν ο στρατός άνοιξε πυρ εναντίον διαδηλωτών του Μόρσι στο προάστιο Νασρ Σίτι, κάτι που διέψευσε ο εκπρόσωπος του στρατού κάνοντας λόγο για χρήση δακρυγόνων!

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί τις τελευταίες ώρες στην Αίγυπτο είναι η είδηση που μετέδωσε πριν λίγο το Γαλλικό πρακτορείο, ότι οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι έκαναν έκκληση στους υποστηρικτές τους να αποφεύγουν τις συγκρούσεις με τον αιγυπτιακό στρατό.

Εν μέσω νεών συγκρούσεων, ο φιλελεύθερος συνασπισμός της Αιγύπτου απηύθυνε επείγουσα έκκληση προς τους υποστηρικτές του να βγουν στους δρόμους σε απάντηση στις διαδηλώσεις των ισλαμιστών υποστηρικτών.

Το Μέτωπο Εθνικής Σωτηρίας, το οποίο υποστήριξε την καθαίρεση του Μόρσι από το στρατό και το σχέδιο που ο τελευταίος ανακοίνωσε για διεξαγωγή νέων εκλογών, ανακοίνωσε πως ο κόσμος πρέπει να προστατεύσει την "Επανάσταση της 30ής Ιουνίου" – αναφερόμενος στις μαζικές συγκεντρώσεις της περασμένης Κυριακής οι οποίες προκάλεσαν την κίνηση του στρατού.

Ο εκπρόσωπος του Μετώπου Εθνικής Σωτηρίας Χάλεντ Νταβούντ δήλωσε πως τα σχέδια των Αδελφών Μουσουλμάνων του Μόρσι και των ισλαμιστών συμμάχων τους να πραγματοποιήσουν σήμερα διαδηλώσεις διαμαρτυρίας ισοδυναμούν με μια "αντεπανάσταση".


Την ίδια ώρα, σε κοινή ανακοίνωσή τους, επτά αιγυπτιακές μη κυβερνητικές οργανώσεις καταδικάζουν την διακοπή των εκπομπών από το Misr 25, το τηλεοπτικό κανάλι των Αδελφών Μουσουλμάνων, και την κατάσχεση μιας έκδοσης της εφημερίδας τους, της «Χορέγια ουάλ Αντάλα».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν εργαζομένους σε πολλά μέσα ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων αυτούς του θυγατρικού καναλιού στην Αίγυπτο του Αλ Τζαζίρα του Κατάρ, το οποίο είχε μεταδώσει μετά την καθαίρεση του Μόρσι ένα βίντεο στο οποίο ο τελευταίος δήλωνε πως είναι ο εκλεγμένος πρόεδρος της Αιγύπτου.


Η εκπομπή των καναλιών Ελράχμα, Ελ-νας και Χαλιγκέγια (σαλαφιστές) «κόπηκαν» επίσης , αναφέρουν αυτές οι εν λόγω ΜΚΟ, στις οποίες περιλαμβάνεται η Αιγυπτιακή Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα του Ατόμου.

Αφού επισημαίνουν πως οι επιχειρήσεις αυτές διεξήχθησαν έπειτα από «προτροπές σε βία», υπογραμμίζουν πως «το να ζητείται να λογοδοτήσουν αυτοί που εξωθούν στη βία είναι μια υποχρέωση, αλλά το κλείσιμο καναλιών είναι μια συλλογική τιμωρία που παραβιάζει την ελευθερία του Τύπου και ένα από τα θεμέλιά της, το διαφορετικό περιεχόμενο των διαφόρων μέσων ενημέρωσης».

Τα αιγυπτιακά στρατεύματα βρίσκονται σε ετοιμότητα στη χερσόνησο του Σινά, δήλωσε σήμερα στρατιωτικός εκπρόσωπος, αλλά διέψευσε μια πληροφορία της κρατικής εφημερίδας «Αλ Αχράμ» σύμφωνα με την οποία οι επαρχίες του Νότιου Σινά και του Σουέζ κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Στον ιστότοπο της εφημερίδας αναφερόταν πως η αύξηση των επιπέδων συναγερμού αποτελούσε απάντηση σε επίθεση που πραγματοποίησαν στη διάρκεια της νύκτας ένοπλοι ισλαμιστές εναντίον ενός αεροδρομίου στην πόλη Ελ Αρίς του Σινά.




«Ήμασταν ήδη πολύ προετοιμασμένοι σε αυτή τη σημαντική στρατηγική περιοχή», δήλωσε στρατιωτική πηγή. «Η ανακοίνωση έγινε απλώς για να διαβεβαιωθούν οι στρατιώτες μας και ο λαός μας ότι είμαστε έτοιμοι στο Σινά. Όσο για το Σουέζ, εκεί είμαστε πάντα σε κατάσταση συναγερμού».

Ο επικεφαλής της Αρχής της Διώρυγας του Σουέζ, η οποία επιβλέπει αυτή τη σημαντική παγκόσμια εμπορική οδό, δήλωσε ότι η διώρυγα λειτουργεί ομαλά και δεν υπάρχει καμιά αναστάτωση στη διακίνηση των εμπορευμάτων. Ο Μοχάμπ Μπαμίς διευκρίνισε πως 48 πλοία πέρασαν σήμερα από τη διώρυγα.


Στο μεταξύ ο αναπληρωτής ηγέτης του κινήματος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και πρώην προεδρικός υποψήφιος Κχαϊράτ αλ-Σατέρ, συνελήφθη από τις αιγυπτιακές αρχές, ανέφεραν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, του κόμματος των ισλαμιστών και αναμετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MENA.

Οι πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας είπαν ότι ο Σατέρ, ένας πλούσιος επιχειρηματίας που θεωρείται ως η κύρια μορφή της πολιτικής στρατηγικής του κινήματος, συνελήφθη τα ξημερώματα της Παρασκευής προς το Σάββατο με την υποψία της υποκίνησης σε βία. Μεταξύ των πιο γνωστών προσωπικοτήτων της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, ο Σατέρ συνελήφθη στο διαμέρισμά του στο προάστιο Νασρ Σίτι στα ανατολικά του Καΐρου.

Ο Σατέρ αρχικά ήταν ο εκλεκτός του κινήματος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας για την προεδρία της Αιγύπτου, αλλά του απαγορεύτηκε η υποψηφιότητα λόγω μιας παλαιότερης ποινικής καταδίκης και τη θέση του πήρε τελικά ο Μοχάμεντ Μόρσι.


Οι ΗΠΑ καταδίκασαν αργά χθες τις αιματηρές συγκρούσεις στην Αίγυπτο και ζήτησαν επιμόνως από την ηγεσία της χώρας, συμπεριλαμβανομένου και του στρατού, να φροντίσει ώστε να σταματήσουν τα βίαια επεισόδια

"Καταδικάζουμε τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν την Παρασκευή στην Αίγυπτο. Απευθύνουμε έκκληση σε όλους υπευθύνους στην Αίγυπτο να καταδικάσουν τη χρήση της βίας και να αποτρέψουν τυχόν νέες βιαιότητες των υποστηρικτών τους", δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Τζεν Πσάκι.

Οι ΗΠΑ "αναμένουν οι στρατιωτικοί να εγγυηθούν τον σεβασμό των δικαιωμάτων όλων των Αιγυπτίων, συμπεριλαμβανομένου και αυτού της ειρηνικής συγκέντρωσης και καλούν όλους τους διαδηλωτές να εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους ειρηνικά", πρόσθεσε η Πσάκι.

"Ο αιγυπτιακός λαός πρέπει να συναθροίζεται για να επιλύει τις διαφορές του ειρηνικά, χωρίς προσφυγή στη βία ή στη χρήση βίας", πρόσθεσε η εκπρόσωπος της αμερικανικής διπλωματίας.

Οι εξελίξεις στην Αίγυπτο προκαλούν αμηχανία στην Ουάσινγκτον η οποία ενώ δεν επιθυμεί να καταδικάσει αυτό που μπορεί να θεωρείται πραξικόπημα, αναγνωρίζει ότι ο πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι, ο οποίος εξελέγη δημοκρατικά, απέτυχε να σχηματίσει την κατάλληλη κυβέρνηση για τη χώρα.

Η αλήθεια είναι ότι το αιγυπτιακό ζήτημα αποτελεί άλλη μια γεωπολιτική ήττα των Αμερικανών, καθ'ότι ο καθαιρεθείς πρόεδρος Μόρσι, ήταν ο εκλεκτός της Ουάσιγκτον η οποία προκειμένου να πετύχει τους στόχους της δεν δίστασε να συμμαχήσει με την Μουσουλμανική Αδελφότητα, μια οργάνωση με πολύ ισχυρούς δεσμούς στην Αλ Κάιντα, τον υποτιθέμενο μεγαλύτερο εχθρό των ΗΠΑ. Φυσικά ουδείς αμφιβάλει ότι και ο στρατός στην Αίγυπτο, αλλά και η αντιπολίτευση πρόσκεινται φιλικά προς τις ΗΠΑ, αλλά ακόμα και η αναγκαστική αλλαγή εξουσίας είναι ένα "χαστούκι".

Διαβάζοντας την αμερικανική World Tribune η εφημερίδα (με δεσμούς στις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες) υποστηρίζει ότι η Αδελφότητα "δεν θα φύγει ήσυχα" και ότι θα λάβει βοήθεια από ομάδες σαλαφιστών, και σωστά μαντέψατε από μαχητές της Αλ Κάιντα, επιβεβαιώνοντας την παραδοχή ότι ουσιαστικά η Αδελφότητα αποτελεί ένα είδος πολιτικού σκέλους της Αλ Κάιντα. Τα παιχνίδια των ΗΠΑ με εξτρεμιστικές οργανώσεις για να κερδίσουν γεωπολιτικά οφέλη, δεν είχανε τα αναμενόμενα αποτελέσματα, για την Ουάσιγκτον, αντίθετα προκάλεσαν ρωγμές στο προφίλ τους ως πλανητική υπερδύναμη.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Νέο μνημόνιο για δανειολήπτες και τράπεζες-Άρση των πλειστηριασμών ακινήτων

Την δέσμευση της Ελληνικής κυβέρνησης για άρση της αναστολής των πλειστηριασμών ακινήτων στις 31 Δεκεμβρίου 2013 περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το προσχέδιο του νέου Μνημονίου Κατανόησης (MoU) που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση με την τρόικα.

Στο προσχέδιο υπάρχει αναλυτική αναφορά στα μέτρα σταθεροποίησης του τραπεζικού τομέα και στη στρατηγική που θα πρέπει να ακολουθηθεί το επόμενο διάστημα για τις τράπεζες ενώ αναφέρει ότι μπαίνει τέλος στην κρατική ενίσχυση σε τράπεζες χωρίς προηγούμενη έγκριση από την Κομισιόν.

Σύμφωνα με το προσχέδιο που δημοσίευσε αποκλειστικά το in.gr προβλέπεται:

Μέχρι τις 15 Ιουλίου θα έχει καταρτιστεί και ολοκληρωθεί η συνολική στρατηγική για τον τραπεζικό τομέα.

Θα προχωρήσει έως τις 15 Ιουλίου στην πώληση του νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της νέας Proton Bank, κάτι που θέτουν ως προαπαιτούμενο για να εκταμιευθεί η επόμενη δόση.

Η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην πώληση του 25% συν μιας μετοχής της Eurobank το αργότερο έως τα τέλη Οκτωβρίου 2013 σε διεθνή ιδιώτη στρατηγικό επενδυτή.

Θα προχωρήσει η ανασυγκρότηση των συνεταιριστικών τραπεζών έως το Σεπτέμβριο 2013 με πυλώνα την Πανελλήνια Τράπεζα, αλλά και η αναθεώρηση του νομικού πλαισίου του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

Η κυβέρνηση δεν θα λαμβάνει οποιαδήποτε μέτρα δημοσιονομικής πολιτικής που θα μπορούσαν να υπονομεύσουν τη φερεγγυότητα των τραπεζών, εκτός εάν η Τράπεζα της Ελλάδος δώσει τη συγκατάθεσή της.

Η κυβέρνηση δεσμεύεται να μην επεκτείνει την αναστολή των πλειστηριασμών ακινήτων πέρα από τις τρέχουσες διατάξεις του ν. 4128/2013, δηλαδή μετά τις 31 Δεκεμβρίου 2013.

Το Ελληνικό Δημόσιο δεν θα απαιτεί από τις τράπεζες να πληρώνουν μερίσματα επί των προνομιούχων μετοχών ή τέλη ή φόρους αντ 'αυτών, εκτός εάν έχουν διανεμόμενα κέρδη (εξαιρουμένων των κερδών από εξαγορές και πωλήσεις θυγατρικών στο εξωτερικό).

Καμία κρατική ενίσχυση δεν θα χορηγείται στις τράπεζες πριν από την έγκρισή της από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή βάσει των κανόνων για τις κρατικές ενισχύσεις.

Οι τράπεζες θα πρέπει να καθορίσουν μεσοπρόθεσμα ένα βιώσιμο μοντέλο χρηματοδότησης, διευρύνοντας τη χρηματοδοτική τους βάση και μειώνοντας την εξάρτησή τους από την έκτακτη κεντρική στήριξη της ρευστότητας των τραπεζών και των κυβερνητικών εγγυήσεων.

Θα δημιουργηθεί μια ομάδα εργασίας, που θα ασχοληθεί με την εξεύρεση τρόπων βελτίωσης της αποτελεσματικότητας των διαδικασιών επίλυσης των προβλημάτων που προκαλεί ο υπερδανεισμός σε νοικοκυριά, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και μεγάλες εταιρείες και έως το τέλος Οκτωβρίου 2013 να προτείνει συγκεκριμένα μέτρα για βελτιώσεις στον τομέα αυτό.

Το «Ίδρυμα για την Ανάπτυξη» θα είναι ένα μη τραπεζικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, που θα έχει κεφάλαια ύψους 350 εκατ. ευρώ και σκοπό τη χρηματοδότηση του ιδιωτικού τομέα και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, χωρίς να βαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό.

iefimerida.gr

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Καμμένος – ΔΟΛ: Το χρονικό του βιασμού της δημοκρατίας.

Τον Σεπτέμβριο του 2013 (19/9) εκδικάζονται οι δύο αγωγές του Πάνου Καμμένου προς τον ΔΟΛ για ψευδή και συκοφαντικά δημοσιεύματα κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση.

Το γιατί είναι “κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση” πιθανότατα να μην το γνωρίζουν πολλοί. Σήμερα λοιπόν αποκαλύπτουμε τα ντοκουμέντα μίας βρώμικης ιστορίας. Μίας υπόθεσης που αποτελεί βιασμό της ίδιας της δημοκρατίας και είναι ενδεικτική του πως ακριβώς λειτουργεί το σύστημα της διαπλοκής. Αξίζει να την διαβάσετε, είναι σύντομη και ανεξάρτητα του τι πιστεύετε πολιτικά, αν δεν είστε διαπλεκόμενο λαμόγιο, σίγουρα θα σας αγγίξει. Όπως άγγιξε την γενιά μας, τα παιδιά και τα εγγόνια μας.

Καλοκαίρι 1999. Ο Πάνος Καμμένος ως βουλευτής της ΝΔ, αρχίζει την διερεύνηση του μεγάλου σκανδάλου των υποβρυχίων. Του μοναδικού σκανδάλου που οδήγησε υπουργό στην φυλακή, που όμως εμπλέκει όλη την τότε πολιτική ηγεσία. Τα γνωστά “υποβρύχια που γέρνουν” αλλά χρυσοπληρώθηκαν από τον Ελληνικό λαό. Με δάνεια βεβαίως βεβαίως.

Μετά τα πρώτα στοιχεία, τους διαγωνισμούς, την επιστολή εταιρείας που αποδείκνυε πως ο διαγωνισμός ήταν φωτογραφικός, η εφημερίδα “Το Βημα” ξεκινά ένα κρεσέντο συκοφαντικών δημοσιευμάτων κατά του βουλευτή. Σε παραληρηματική μορφή, με χυδαιες αναφορές που θα προκαλούσαν γέλιο εάν δεν γραφόντουσαν στο “σοβαρό Βήμα”.

20 συκοφαντικά δημοσιεύματα. 20 ξεχωριστά “μηνύματα” προς τον βουλευτή, άσχετα με την υπόθεση, προκειμένου να τον χαρακτηρίσουν “γραφικό” και “συνωμοσιολόγο”.

Ο Πάνος Καμμένος προσφεύγει στην δικαιοσύνη, ενώ παράλληλα το 2001, συντάσσει την αναφορά για το σκάνδαλο των υποβρυχίων, που έμελλε μετά από 11 χρόνια να οδηγήσει στην φυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου, αποκαλύπτοντας έναν δαίδαλο διακίνησης μαύρου χρήματος με εκατομμύρια “ορφανές μίζες” που δεν μπορούν να “ταυτοποιηθούν”. Ο τ. υπουργός καλεί απεγνωσμένα τον δικαστή να φέρει το ΚΥΣΕΑ και τον τ. πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.

Στις 14/2/2002 γίνεται η δίκη την οποία ο Πάνος Καμμένος κερδίζει πανηγυρικά. Ο ΔΟΛ εξαναγκάζεται να ζητήσει “συγγνώμη” από τον βουλευτή με την ακόλουθη διατύπωση:


Δηλαδή, 20 ολόκληρα δημοσιεύματα, ήταν βασισμένα σε “ανακριβείς πληροφορίες”! 20 συκοφαντικές, αναληθείς αναφορές, όλως τυχαίως κατά την διάρκεια διερεύνησης ενός από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της μεταπολίτευσης, “δεν είχαν πρόθεση να βλάψουν τον Πάνο Καμμένο”. Τον σέβονται και τον τιμούν. Ίσως κάποιος κακόπιστος να πει ότι ήθελαν να τον κάνουν να το βουλώσει.

Για την ιστορία, ο Πάνος Καμμένος ολοκλήρωσε την έρευνα του, οδηγώντας τον Άκη Τσοχατζόπουλο στην φυλακή, ως επικεφαλής της εξεταστικής για τα υποβρύχια για λογαριασμό τότε της ΝΔ (2011). Δίνοντας ακόμα και την κατεύθυνση που θα έπρεπε να κινηθεί η δικαιοσύνη για να μην υπάρχει παραγραφή.

Μεσολάβησαν βεβαίως τα εμετικά δημοσιεύματα για τα ελικόπτερα, προεκλογικά, από εφημερίδα που έκλεισε μετά τις εκλογές και ο εκδότης της διορίστηκε στην ΕΡΤ.

Πάλι ο Πάνος Καμμένος προσέφυγε στην δικαιοσύνη, πάλι ο κύριος Λιάτσος ζητούσε συγγνώμη. Κατόπιν εορτής. Εδώ βέβαια ήταν ένα βρώμικο προεκλογικό παιχνίδι.

Και στις δύο περιπτώσεις, ο Πάνος Καμμένος δεν δέχθηκε να πάρει χρήματα ως αποζημίωση.

Και ερχόμαστε στο σήμερα. Τα υποβρύχια και ελικόπτερα, έγιναν κότερα. Την ίδια στιγμή που πληρώνονται τα “ακούρευτα” ομόλογα από το αίμα του Ελληνικού λαού. Ακούρευτα ομόλογα που όλως τυχαίως βοήθησαν αυτούς που “τόλμησαν” ακόμα και να πενταπλασιάσουν τα λεφτά τους μέσα σε έναν χρόνο. Τύποι όπως ο γαμπρός της Κλίντον, η Deutsche Bank, το fund του Σόρος.

Είναι η ώρα που πληρώνονται αυτοί που κατέστρεψαν την Ελλάδα οδηγώντας τη στην μέγγενη του μνημονίου. Που τώρα ακόμα και ο τέως πρωθυπουργός Παπανδρέου, το αποκαλεί “πείραμα, εκβιασμό, δημιουργημα της συντηρητικής δεξιάς της Ευρώπης” και άλλα γραφικά, όπως το 10λεπτο που δεν υπήρξε ποτέ.

Ο Καμμένος, πρέπει να το βουλώσει τώρα που εισπράττουν οι εγκληματίες. Ουδείς έγραψε ότι ο Καμμένος δικαιώθηκε για τις αποκαλύψεις περί του Ανδρίκου Παπανδρέου και της εμπλοκής του σε επενδυτικές εταιρείες ή εταιρείες πράσινης ανάπτυξης. Εάν είχε συμβεί αυτό σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, θα είχαμε γεγονότα Αιγύπτου.

Στην Ελλάδα της κατοχής, είναι τέτοια η σήψη, όπου οι νταβατζήδες – εκδότες δεν ντρέπονται ακόμα και να αλλοιώνουν δημοσιογραφικά δικαστικές αποφάσεις.

Όταν φθάσουν να εκδικαστούν οι νέες αγωγες του Καμμένου στον ΔΟΛ, τα λεφτά θα έχουν ήδη φτερουγίσει, πιθανά και πολλοί από τους συνεργούς. Οι Ελβετικές εταιρείες κλείνουν η μία μετά την άλλη, αφού ολοκλήρωσαν το πλιάτσικο, για να μην αφήσουν ίχνη. Τα βρώμικα δάνεια, πληρωμένα από τον Ελληνικό λαό, ξεπλένονται στις Bad Banks του ΤΤ, της Proton κλπ. Και όλοι σιωπούν. Όλοι πήραν μερίδιο από το αίμα των παιδιών μας και με γεμάτο στόμα σφυρίζουν αδιάφορα. Όποιος τολμά να αρθρώσει λόγο, εξοντώνεται ηθικά από την μέγγενη της διαπλοκής που προεκλογικά (2009) μας παρουσίαζε πως ο Γιώργος θα σβήσει τα χρέη προς τις τράπεζες και πως θα φτιάξει τα “σουπερ σχολεία” (που έμειναν χωρίς βιβλία για πρώτη φορά από το 1945).

Έχει κάνει λάθη ο Καμμένος; Και βέβαια. Το περίεργο θα ήταν να μην έκανε. Με την διαφορά ότι ο Καμμένος δεν μοιράζει οφίτσια, κατοστάρικα σε δάνεια και μεροκάματα σε νταβατζήδες για να τα “διορθώνει” σε όσους πλήγωσε στην πολιτική του πορεία. Όποιος όμως ορμώμενος από προσωπική μικροπρέπεια αυτή την δεδομένη στιγμή που κρίνεται το μέλλον της Ελλάδας, συντάσσεται ή χασκογελά σαν χάνος πίσω από τους πρόστυχους εκβιασμούς των εγκληματιών, γίνεται άμεσος συνεργός.

Και όταν οι αγωγές Καμμένου κατά ΔΟΛ εκδικαστούν, με τις προβλεπόμενες αναβολές, η Ελλάδα πιθανόν να μην υπάρχει όπως την γνωρίζουμε. Η δικαιοσύνη είναι σίγουρο ότι θα πράξει το καθήκον της, όπως έκανε και στο παρελθόν. Οι πολίτες όμως θα πρέπει να δώσουν ένα τεράστιο χαστούκι στους δολοφόνους τους. Όχι για τον Καμμένο. Για την Ελλάδα.





Η μεγάλη δικαίωση Καμμένου για τα υποβρύχια. Από το 1998 ούρλιαζε και το παρακράτος του Σημίτη τον βάφτιζε “τρελλό”.

olympia


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ξεκινά η πληρωμή του «φόρου των κορόιδων» - Τι μας περιμένει

Συνεχίζεται από την επόμενη βδομάδα το φορολογικό τσουνάμι εις βάρος των φορολογουμένων, που επιβαρύνεται από τις παλινωδίες του ελληνικού Δημοσίου και την αδυναμία του να λειτουργήσει με σύγχρονες υποδομές.
Πιο συγκεκριμένα, όπως έχει ανακοινωθεί, ξεκινά, η αποστολή των εκκαθαριστικών του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) προς όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων για το φορολογικό έτος 2011-2012.
Η καταβολή του φόρου προβλέπεται να γίνει σε 6 μηνιαίες δόσεις και αφορά συνολικά 500.000 ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας, για τους οποίους ο Γολγοθάς όμως δε σταματά εκεί. Όπως έχει γίνει γνωστό, τον προσεχή Σεπτέμβριο αναμένεται να χτυπήσει την πόρτα και ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας για την περίοδο 2012-2013 που θα πρέπει να εξοφληθεί σε 5 δόσεις, γεγονός που αναμένεται να αποτελέσει τη χαριστική βολή για τους έτσι και αλλιώς γονατισμένους Έλληνες. Πριν λίγες ημέρες πάντως, η δημοσίευση των πινάκων αντικειμενικών αξιών, προκάλεσε πολλές αντιδράσεις καθώς σε αρκετές περιπτώσεις υπάρχει αναντιστοιχία με την πραγματικότητα, μιας και περιοχές όπως η Δάφνη εμφανίζονται ακριβότερες από την Κηφισιά και την Εκάλη, γεγονός που επιβαρύνει δυσανάλογα τους φορολογούμενους
Ποιοι επιβαρύνονται με τον ΦΑΠ
Ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας αφορά σε ιδιοκτήτες ακινήτων που κατέχουν κτίσματα και εντός σχεδίου πόλης οικόπεδα συνολικής αξίας μεγαλύτερης των 200.000 ευρώ.
Ο φόρος των κορόιδων
Ιστορικά ο ΦΑΠ, αποτελεί μέτρο έκτακτης ανάγκης σε περιόδους που το Δημόσιο χρειάζεται ενέσεις ρευστότητας. Πρώτη φορά στη ζωή των Ελλήνων εισήχθη το 1975 και έμεινε στην ιστορία ως ο "Φόρος των κορόιδων". Κατά καιρούς έχουν χρησιμοποιηθεί διάφορες ονομασίες για την είσπραξη φόρων σχετικά με ακίνητα με χαρακτηριστικότερες τις: ΦΜΑΠ (Φόρος Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας), Ε.Τ.ΑΚ (Έκτακτο Τέλος ΑΚινήτων). Από το 2014 πάντως, το Υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να ενοποιήσει τους φόρους για την ακίνητη περιουσία με βασικό ζητούμενο βέβαια για τους μικροϊδιοκτήτες την ύπαρξη αφορολογήτου ορίου προκειμένου να μπορέσουν να πάρουν ανάσα από τα συνεχή φορολογικά μέτρα.
Αντιδρά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ)
Η ένωση των ιδιοκτητών ακινήτων, όπως τονίζει στην ιστοσελίδα της, είναι κάθετα αντίθετη στην εξοντωτική φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας προτείνοντας «να ισχύσει αυτοτελής φορολόγηση κάθε ακινήτου των φυσικών προσώπων με χαμηλό φορολογικό συντελεστή που δεν θα υπερβαίνει κατ' ανώτατο όριο το συντελεστή φορολόγησης των νομικών προσώπων (0,6%) και κατάργηση κάθε άλλου ετήσιου φόρου κατοχής ακινήτων (ΦΑΠ, ΕΕΤΑ & ΤΑΠ)».

Newsbomb.gr

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΓΙΑ ΤΟΝ «ΞΑΦΝΙΚΟ» ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Η απόφαση της κυβέρνησης για τον «ξαφνικό θάνατο» της Ε.Ρ.Τ. επεκτείνεται και στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων.

Η πρόθεση της κυβέρνησης για την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας αποτελεί πραξικοπηματική απόφαση και συνταγματική εκτροπή και είναι ενταγμένη στο «Δόγμα του Σοκ», ώστε να τρομοκρατήσουν, να διαιρέσουν και να οδηγήσουν χιλιάδες εργαζόμενους στην απόλυση και στην εξαθλίωση.

Πλέον στόχος τους δεν είναι μόνο οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Αστυνομία αλλά συνολικά οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και γι΄ αυτό η αντίδρασή μας θα είναι συνολική και δυναμική.

Σε πρώτη φάση η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αποφάσισε την προκήρυξη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ τη ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013 από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι το τέλος του ωραρίου και συγκέντρωση ΟΛΩΝ των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Πλατεία Καραϊσκάκη-Αθήνα, στις 12.30 το μεσημέρι και πορεία προς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης (Βασ. Σοφίας 15).

Τη Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013 και ώρα 11.00 το πρωί συνεδριάζει εκτάκτως η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. προκειμένου να αποφασίσει περαιτέρω τη στάση της.

Καλούμε την Κ.Ε.Δ.Ε. άμεσα και δυναμικά με ξεκάθαρη θέση να προστατέψει με αποφάσεις της τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης την οποία μεθοδικά και απροκάλυπτα κυβέρνηση και τρόικα οδηγούν σε διάλυση.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

        Ο Πρόεδρος                                               Ο Γεν. Γραμματέας


Θέμης Μπαλασόπουλος                                    Γιάννης Τσούνης


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο  «ξαφνικός θάνατος»  των εργαζομένων της Δημοτικής Αστυνομίας ήταν το επόμενο βήμα μετά το «μαύρο» της Ε.Ρ.Τ.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στο πλαίσιο της συνολικής αντίδρασης των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στις φασιστικές, αντισυνταγματικές και πραξικοπηματικές αποφάσεις της δικομματικής κυβέρνησης αποφάσισε:

1. Αποχή από οποιαδήποτε εργασία των Δημοτικών Αστυνομικών το ΣΑΒΒΑΤΟ και ΚΥΡΙΑΚΗ 6 και 7 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013 αντίστοιχα. Το ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013  στις 11.00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στο κτίριο της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου της Αθήνας, (Αγίου Κωνσταντίνου 14).
2. Την προκήρυξη στάσης εργασίας την ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013 για το σύνολο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι το τέλος του ωραρίου και συγκέντρωση των εργαζομένων στην Πλατεία Καραϊσκάκη-Αθήνα στις 12.30 το μεσημέρι. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί πορεία προς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Το σύνολο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πρέπει να βρίσκεται σε επιφυλακή, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η νέα επίθεση της κυβέρνησης στις υπηρεσίες και Δομές της Αυτοδιοίκησης.

Η απόλυτη έλλειψη υποτυπώδους σχεδιασμού, η πλήρης διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών και η απόλυτη δουλικότητα των «εκπροσώπων» του λαού στις εντολές των ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ είναι η μόνη σκληρή πραγματικότητα που μόνο ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ…!!!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

       Ο Πρόεδρος                                           Ο Γεν. Γραμματέας


Θέμης Μπαλασόπουλος                                       Γιάννης Τσούνης



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Προστασία των μελισσών από τη χρήση γεωργικών φαρμάκων


   Οι  ψεκασμοί  με  γεωργικά  φάρμακα  την  περίοδο  της  ανθοφορίας  δημιουργούν σοβαρά  προβλήματα  καθόσον  πολλά  από  αυτά  και  κυρίως  τα  εντομοκτόνα  είναι μελισσοτοξικά.
       Η ζημιά που προκαλείται από τους ψεκασμούς αυτούς είναι διπλή :
-Αφ’ ενός θανατώνονται οι μέλισσες και μειώνεται ή χάνεται η παραγωγή τους
-Αφ’ ετέρου μειώνεται η παραγωγή των καλλιεργειών καθόσον οι μέλισσες μέσω
της επικονίασης είναι βασικός συντελεστής της καρπόδεσης .
 Για τους λόγους αυτούς οι καλλιεργητές πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί
        Προς την κατεύθυνση αυτή υπενθυμίζεται ότι  οι παραγωγοί πρέπει να  λαμβάνουν  προληπτικά μέτρα και κυρίως στις   καλλιέργειες με μεγάλη διάρκεια ανθοφορίας (βαμβάκι, κηπευτικά, κ.λ.π.) όπως :
α. Χρήση των λιγότερο μελισσοτοξικών γεωργικών φαρμάκων .
β. Εφαρμογή των ψεκασμών την  ώρα που δεν πετούν οι μέλισσες, κυρίως μετά την δύση του ηλίου.
γ .Προειδοποίηση των μελισσοκόμων, ώστε να απομακρύνουν τα μελίσσια τους από την περιοχή του ψεκασμού.
δ.  Σε κάθε περίπτωση να τηρούνται σχολαστικά οι οδηγίες χρήσης των γεωργικών
φαρμάκων.
    Οι μελισσοκόμοι πρέπει να αναγράφουν στις κυψέλες τον κωδικό τους, το τηλέφωνο και την διεύθυνσή  για να είναι δυνατή η έγκαιρη ειδοποίησή τους .

                                                                                           ΜΕ ΕΠ
                                                                         Ο Δ/ΝΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
                                                                                             & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ



                                                                                                   Ν. ΜΥΛΩΝΑΣ


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τι θα γίνει με τους 12.500 δημοσίους ως τα τέλη Ιουλίου

Εφικτό θεωρεί το ελληνικό κλιμάκιο της Ομάδας Δράσης το ενδεχόμενο οι κατάλογοι με τα ονόματα των 12.500 υπαλλήλων να είναι έτοιμοι μέχρι τα τέλη του Ιουλίου.
Με κομμένη την ανάσα χιλιάδες Δημόσιοι και Δημοτικοί υπάλληλοι αναμένουν τα αποτελέσματα και της σημερινής σύσκεψης του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Κυριακού Μητσοτάκη με την Τρόικα. Ενδεικτική, της πιθανότητας σήμερα να υπάρξει τελικά απόφαση για το μείζον θέμα είναι η χθεσινοβραδινή τοποθέτηση ανώτατου κυβερνητικού παράγοντα κατά την έξοδό του από το υπουργείο Οικονομικών: «Είμαστε πολύ κοντά, δεν έχει αλλάξει τίποτε από αυτά που ξέρατε, ελπίζουμε αύριο να κλείσουμε» τοποθετώντας τις όποιες εξελίξεις προκύψουν εντός της ημέρας ή το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα.
Σε ότι αφορά τον κατάλογο με τα ονόματα η προϋπόθεση αυτή φαίνεται να είναι απαραίτητη, προκειμένου να έχουν ολοκληρωθεί οι 12.500 μετακινήσεις έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.
Ήδη είναι γνωστά τα ονόματα των 5.000 εκπαιδευτικών που μετατάσσονται και των 3.500 υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας.
Σε ό,τι αφορά τη Δημοτική Αστυνομία, στην κατάργηση της οποίας αντιδρούν τόσο η ΠΟΕ-ΟΤΑ όσο και η ΚΕΔΕ, οι περίπου 3.500 υπάλληλοι σχεδιάζεται να μετακινηθούν στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, προκειμένου να συνδράμουν στην καταπολέμηση του παραεμπορίου, στον έλεγχο των καταστημάτων, στην επίδοση εγγράφων και στη ρύθμιση της οδικής κυκλοφορίας. Ωστόσο, πρόσθετος «πονοκέφαλος» στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη θα αποτελέσει, μεταξύ άλλων, και η οπλοφορία των υπαλλήλων αυτών που αναμένεται να κριθεί ανά άτομο και κατά περίπτωση.
Μιχελάκης: «Όταν υπάρξει οριστική συμφωνία θα σας ενημερώσουμε»
Νέα δεδομένα σχετικά με τη μετακίνηση των δημοτικών αστυνομικών στην ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται ότι προέκυψαν μετά τη συνάντηση που είχαν το πρωί της Παρασκευής οι εκπρόσωποι της Τρόικας με τους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών.
Η τρόικα φέρεται να διατυπώνει ενστάσεις στην πρόταση των δύο υπουργών, επιδιώκοντας οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Αστυνομία να μετακινηθούν άμεσα στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης ζητώντας να μεσολαβήσουν τρεις μήνες κατά τους οποίους οι εργαζόμενοι θα βγουν σε διαθεσιμότητα.
Στη συνάντηση αυτή, ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε, ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και ότι όλες οι προτάσεις είναι στο τραπέζι. «Όταν υπάρξει οριστική συμφωνία θα σας ενημερώσουμε» φέρεται να είπε ο κ. Μιχελάκης στους εκπροσώπους της ΠΟΕ-ΟΤΕ και της Δημοτικής Αστυνομίας. Οι ίδιες πηγές χαρακτηρίζουν ανακριβή τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τα οποία ο υπουργός Εσωτερικών δεν γνώριζε για το θέμα της Δημοτικής Αστυνομίας
Πάντως, το θέμα αυτό απασχόλησε και τη χθεσινή σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών μαζί με τα υπόλοιπα θέματα της κινητικότητας στο Δημόσιο, ενώ τη Δευτέρα, ο υπουργός Εσωτερικών θα ξεκινήσει από τις δύο μετά το μεσημέρι μαραθώνιες συνομιλίες με αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ, της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της ΠΟΠ-ΟΤΑ προκειμένου να συζητηθούν όλα τα επίμαχα θέματα που αφορούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Για τη Δευτέρα, επίσης, η ΠΟΕ-ΟΤΑ κήρυξε στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι και έως το τέλος του ωραρίου και κάλεσε στις 12.30 σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλ. Καραϊσκάκη και πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Παράλληλα, στις 11 το πρωί του Σαββάτου προγραμματίζεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας των δημοτικών αστυνομικών έξω από τα γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας, στην οδό Αγ. Κωνσταντίνου.
Εντωμεταξύ, τη διαφωνία του με την υπαγωγή της Δημοτικής Αστυνομίας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξέφρασε και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, σημειώνοντας σε δήλωσή του ότι «την ώρα που ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης γίνεται όλο και πιο κεντρικός για την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή, είναι αδιανόητος κάθε περιορισμός στις αρμοδιότητές της. Η Δημοτική Αστυνομία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη λειτουργία της πόλης. Είναι πάγια θέση του δήμου Αθηναίων η ανάγκη ενίσχυσης του θεσμικού πλαισίου των αρμοδιοτήτων της και όχι η κατάργησή της».3.500 δημοτικοί αστυνομικοί θα απορροφηθούν σε υπηρεσίες του υπουργείου Δημοσίας Τάξης.
Δυσφορία για τους δημοτικούς αστυνομικούς
Δυσφορία προκαλεί στην ΕΛ.ΑΣ. η πρόθεση Τρόικας και κυβέρνησης να μετακινηθούν δημοτικοί αστυνομικοί στην Αστυνομία!
Αξιωματικός της Αστυνομίας είπε στο Newsbomb.gr: «Έτσι που το πάει η Τρόικα και η κυβέρνηση στο τέλος θα μας φέρουν εδώ και παπάδες! – Τι σχέση έχουν με την Αστυνομία αυτοί οι άνθρωποι;».
Αξίζει να σημειωθεί, ότι για το θέμα αναμένεται και επίσημη αντίδραση από πλευράς των συνδικαλιστικών οργάνων της Αστυνομίας, ενώ επισημαίνουν τα προβλήματα που ανακύπτουν με τους δημοτικούς αστυνομικούς και την λειτουργία της ΕΛ.ΑΣ.
Πρώτα από όλα επισημαίνουν, ότι οι αστυνομικοί εδώ και χρόνια προέρχονται πλέον από Πανελλαδικές Εξετάσεις, εκπαιδεύονται επί σειρά ετών στο αντικείμενό τους και αποκτούν γνώσεις πέραν των όσων άλλων και ποινικού δικαίου.
Σε μία τέτοια περίπτωση επισημαίνουν, ότι πολύ απλά θα δοθεί οπλισμός σε μη εκπαιδευμένο προσωπικό, σε κόσμο που δεν γνωρίζουν τα προσόντα τους και που βέβαια δεν γνωρίζουν στο βαθμό που απαιτείται την νομοθεσία μίας χώρας που θα κληθούν να εποπτεύουν την εφαρμογή της.
Επίσης στην Αστυνομία πλέον τα κενά αγγίζουν τα 6.000 άτομα, λόγω των αποστρατεύσεων και αναμένεται η περαιτέρω μείωση του προσωπικού, αφού ήδη έχει μπει σε εφαρμογή το «πάγωμα» εισαγωγής νέων δοκίμων στις Σχολές της Αστυνομίας για δύο έτη.
Σε αυτό το σημείο αναρωτιούνται οι αστυνομικοί εάν η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να αντικαταστήσει ένα μάχιμο και επαγγελματικό προσωπικό με «μετακινούμενους» δημοσίους υπαλλήλους και αναρωτιούνται επίσης εάν αυτό έχει κάποιο όριο και εάν η Πολιτεία έχει έστω θεωρητικά αναρωτηθεί τις δυσλειτουργίες που θα προκαλέσει εντός ενός οργανισμού του Κράτους που ασχολείται με το αγαθό ...της Δημόσιας Ασφάλειας και όχι της βεβαίωσης κλήσεων για παράνομη στάθμευση...

Newsbomb.gr

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΤΟ «ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ» ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Ο Αριστοτέλης στα πολιτικά του γράφει, «Επιδίωξη της τυραννίας είναι
να πτωχεύσουν οι πολίτες, αφενός για να συντηρείται με τα χρήματά τους, η φρουρά του καθεστώτος, και αφ’ εταίρου να είναι απασχολημένοι και να μη τους μένει χρόνος για επιβουλές. Σε αυτό το αποτέλεσμα αποβλέπει τόσο η επιβολή μεγάλων φόρων, και η απορρόφηση των περιουσιών των πολιτών, όσο και η κατασκευή μεγάλων έργων που εξαντλούν τα δημόσια οικονομικά».
Αυτά εγένοντο στην αρχαιότητα. Σήμερα η παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία αντιγράφει τον Αριστοτέλη με το «Δόγμα του Σόκ», και το εφαρμόζει επάνω στους Λαούς του πλανήτη, για να μπορέσει να τους διοικήσει, να τους εκμεταλλευτεί, και να τους εξαθλιώσει με σκοπό να περάσουν τα προγράμματά της, που είναι αυτά της Σιωνιστικής Νέας Τάξης Πραγμάτων (Ν.Τ.Π.), δηλαδή να μας καταστήσει όλους δούλους της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας, υπό κυβέρνηση δική τους.
Το πρώτο «Δόγμα του Σοκ», εφαρμόστηκε στη Χιλή του Πινοσέτ, και είναι όπως το περιγράφει η Ναόμι Κλέϊν στο ομώνυμο βιβλίο της.
Η Χιλή είχε και έχει πλούσια κοιτάσματα χαλκού, και τα ήθελαν οι εταιρίες των Σιωνιστών Παντοκρατόρων.
Για το λόγο αυτό, ανέτρεψαν με βίαιο τρόπο τη δημοκρατική λαοπρόβλητη κυβέρνηση του Σαλβαδόρ Αλιέντε, δολοφόνησαν τον εκλεγέντα πρόεδρο Αλιέντε, και εγκατέστησαν τον αιμοσταγή δικτάτορα Αγκούστο Πινοσέτ. Από αυτή τη στιγμή αρχίζει η εφαρμογή του Δόγματος του Σόκ, επάνω στο Λαό της Χιλής.
Διά της σκληρής δικτατορίας του Πινοσέτ, οι Παντοκράτορες υπέβαλλαν το Λαό της Χιλής σε οικονομική και πολιτική εξαθλίωση, για να αρπάξουν και εκμεταλλευτούν τα κοιτάσματα χαλκού της Χιλής.
Προς το σκοπό αυτό χρησιμοποίησαν όλες τις μεθόδους του δόγματος του Σόκ, όπως αυτές περιγράφονται στο βιβλίο της Ναόμι Κλέϊν.
Τελικά πέτυχαν το ποθούμενο, να αρπάξουν το Χαλκό της Χιλής.
Σήμερα ήλθε η σειρά της Ελλάδος και της Κύπρου.
Με τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων (πετρέλαια + Φυσικό Αέριο), αλλά και χρυσό, που μας προίκισε ο καλός Θεός, έθεσαν σε εφαρμογή το δεύτερο κύμα του Δόγματος του Σόκ, με τις γνωστές οικονομικές μεθόδους, όπως αυτές εφαρμόζονται σήμερα στην Ελλάδα.
Στη προκειμένη περίπτωση δεν χρειάστηκε να καταφύγουν σε Στρατιωτική Δικτατορία, αφού βρήκαν πρόθυμους οσφυοκάμπτες και υποτελείς εφιάλτες πολιτικούς,  να υλοποιήσουν τα προγράμματα και τις μεθόδους του Δόγματος του Σόκ, για να εξαθλιώσουν τον Ελληνικό Λαό οικονομικά, και να αρπάξουν τα πετρέλαια, και όλον τον ορυκτό πλούτο των Ελλήνων.
Το οικονομικό Δόγμα του Σόκ εφαρμόζεται επάνω στους Έλληνες, με τέτοια βιαιότητα, που έχει άμεσα αποτελέσματα, αφού οι Έλληνες πολίτες έχουν πέσει σε χειμερία νάρκη, και ευρίσκονται σε κατάσταση καταστολής στην εντατική μονάδα Νοσοκομείου, δεν αντιδρούν σαν τους λαούς Τουρκίας και Αιγύπτου, και υποφέρουν οικονομικώς τα πάνδεινα με εντολές της Σιωνιστικής Τρόϊκα, ώστε να μην «κουνιέται φύλλο», λέει ο Λαός. Έτσι οι Σιωνιστές Παντοκράτορες και Κοσμοκράτορες, κάνουν τη δουλειά τους, αρπάζοντας τον ορυκτό μας πλούτο, και διαμελίζοντας τη χώρα μας. Βλέπετε βρήκαν υποτελείς, εφιάλτες πολιτικούς, που με τη ψήφο μας, κυβερνούν τη πατρίδα μας.
Το Δόγμα του Σόκ στην οικονομία, εφαρμόζεται στους Λαούς, και ειδικά στον Ελληνικό Λαό, με τα δάνεια, με τη καταχρέωση της χώρας, με τα τοκοχρεολύσια που σκλαβώνουν τη χώρα, (αφού όλα τα έσοδα του κράτους πηγαίνουν στους δανειστές μας), με το κλείσιμο των Βιομηχανιών, το κλείσιμο των καταστημάτων, με την Ανεργία, τη βαριά φορολογία, τα χαράτσια, το Χρηματιστήριο με τις μετοχές να έχουν χάσει την αξία τους, με τα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου που τα «κούρεψαν», και έτσι έχασαν με μετοχές και ομόλογα οι Έλληνες επενδυτές τα χρήματά τους, τη μείωση μισθών και συντάξεων, κ.λ.π.
Με όλα αυτά έγινε βίαιη φτωχοποίηση του Ελληνικού Λαού.
Με όλα αυτά τα μέτρα οι πανούργοι Σιωνιστές των τραπεζών του Ρότσιλντ, κατάκλεψαν τον Ελληνικό Λαό, και τον κατέστησαν φτωχό.
Όλα αυτά είναι το οικονομικό Δόγμα του Σοκ, εναντίον των Ελλήνων.
Εφαρμόζουν με βίαιο τρόπο το Δόγμα του Σοκ εναντίον των Ελλήνων.
Όλα αυτά τα υποφέρει σήμερα ο Ελληνικός λαός, γιατί είχε τη κακή τύχη να βρεθούν πετρέλαια και χρυσός στα εδάφη του, περιουσία που τη θέλουν τα αρπακτικά του πλανήτη. (Όπως στη Χιλή με το Χαλκό).
Όλα αυτά τα μέτρα του Δόγματος του Σόκ, οδηγούν στην εξαθλίωση του Λαού, και στο διαμελισμό της κατεχόμενης χώρας.
Δεν έφταναν όλα αυτά, μας «καπέλωσαν» και με τους Ισλαμιστές λαθρομετανάστες, και έτσι μας αποτελείωσαν, αφού δημιούργησαν μεγάλη μειονότητα Ασιατών & Αφρικανών, μέσα στη χώρα μας.        
Όλα αυτά τα μέτρα του Δόγματος του Σόκ, τα διδάσκουν στη Σχολή του Σικάγου, όπου είναι ειδικευμένη η Σχολή αυτή στην εφαρμογή του Δόγματος του Σόκ, επάνω στους υπό εκμετάλλευση Λαούς της Γης.
Μετά τους Εμίρηδες, τώρα θα «σώσουν» τη χώρα οι Κινέζοι και οι Τουρκο-Αζέροι, στους οποίους παραχωρήσαμε λιμάνια και αγωγούς με ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ, έναντι αποικιοκρατικών συμβάσεων.
Οι οικονομικές θεωρίες του Δόγματος του Σοκ, της Σχολής του Σικάγου, είναι αυτές όπως ακριβώς σήμερα εφαρμόζονται στην Ελλάδα. Οι θεωρίες και πρακτικές του «Δόγματος του Σόκ », για να υλοποιηθούν και επιβληθούν στα κράτη και στους Λαούς, χρειάζονται πιόνια πολιτικούς, με κυβερνήσεις μαριονέτες αφοσιωμένες στη Σιωνιστική Νέα Τάξη Πραγμάτων, και στη παγκόσμια διακυβέρνηση.
Το Ελληνικό Δόγμα του Σόκ, αυτό που εφαρμόζει τώρα η Σιωνιστική Τρόϊκα στην Ελλάδα, ευρίσκεται σε πλήρη εφαρμογή και εξέλιξη.
Ακούμε για «Ανάπτυξη» και «Success story» από εφιάλτες αφελείς και επιπόλαιους υποτελείς πολιτικούς, και τα πιστεύουμε.
Τίποτε δεν γίνεται στην Ελλάδα άνευ εγκρίσεως της Σιωνιστικής Ε.Ε.,
και των Σιωνιστικών ΗΠΑ. Όλες τις επενδύσεις στη χώρα μας ανεπιθύμητων γιαυτούς χωρών, τις σαμποτάρουν, για να κρατούν την Ελλάδα και το Λαό της, εξαθλιωμένη οικονομικά, ώστε να προλάβουν να αρπάξουν «Αυτοί» τα πετρέλαια, και τον υπόλοιπο ορυκτό πλούτο.
Τους Άραβες τους έδιωξαν, και τώρα προσπαθούν να διώξουν τους Κινέζους. «Παραίτησαν» το πρόεδρο της COSCO captain Γουέϊ, επειδή ήταν φιλέλληνας, και είχε μεγαλόπνοα προγράμματα επενδύσεων στην Ελλάδα.  Έδιωξαν τους Ρώσους από τους αγωγούς, και από τη ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ, και τα έδωσαν στους «μπατίρηδες» Τουρκο-Αζέρους.
Κεφάλαια σήμερα για επενδύσεις διαθέτουν μόνο Ρώσοι, Κινέζοι, και Άραβες των χωρών του Περσικού Κόλπου. Όλοι αυτοί σαμποτάρονται συστηματικά όταν εμφανίζονται στην Ελλάδα. Δηλαδή, ΗΠΑ, Ε.Ε. και Τρόϊκα, σαμποτάρουν οτιδήποτε εμφανίζεται διατεθειμένο να κάνει επενδύσεις στην Ελλάδα. Είναι «μοναχοφάηδες» λέει ο λαός, και τα θέλουν όλα τζάμπα. Για να κάνουν εύκολη τη δουλειά τους, μέχρι προγράμματα διαμελισμού της Ελλάδος σκέφτονται να θέσουν σε
εφαρμογή. Εφαρμόζουν τη μέθοδο «Διαίρει και Βασίλευε», παράλληλα με το Δόγμα του Σόκ, για να αρπάξουν τον ορυκτό μας πλούτο.
Προς τούτο έπεισαν τους από Βορρά και Ανατολάς γείτονές μας, να διεκδικούν κομμάτια από τη πατρίδα μας. Θα τους βοηθήσουν με το Σιωνιστικό ΝΑΤΟ, στη δεδομένη στιγμή να τα υλοποιήσουν.
Η «Νέα Ελλάδα» που μας υπόσχεται ο Σαμαράς, είναι αυτή των σχεδίων του Δόγματος του Σόκ, της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας. Η «Νέα Ελλάδα» του Σαμαρά είναι όπως αυτή στον επισυναπτόμενο χάρτη. Σάλος έχει προκληθεί στο διαδίκτυο με το χάρτη για το πώς θα είναι η «Νέα Ελλάδα» του Σαμαρά και συνεργατών, και των διαδόχων αυτού. Αυτός ο χάρτης που κάνει το γύρο του διαδικτύου, και παρουσιάζει τη «Νέα Ελλάδα» γεωγραφικά μικρότερη, δημιουργήθηκε σύμφωνα με τις γεωγραφικές διεκδικήσεις των γειτονικών μας χωρών. Εντάσσεται μέσα στα πλαίσια του Δόγματος του Σοκ, εναντίον του Ελληνικού Λαού.
Η δικομματική κυβέρνηση Σαμαρά, παρουσιάζει αδυναμία υπεράσπισης των Εθνικών μας θεμάτων, και υποτάσσεται στις εντολές της παγκόσμιας Σιωνιστικής διακυβέρνησης, των αρπακτικών του πλανήτη, για να γίνει η πατρίδα μας γεωγραφικά μικρότερη, και έτσι να απολαμβάνουν οι εφιάλτες πολιτικοί της ευνοίας της ηγεσίας της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας, χαρίζοντας κομμάτια της χώρας.
Γιαυτό αποδυναμώνουν τις ένοπλες δυνάμεις της πατρίδας μας.
Το «Δόγμα του Σόκ» είναι ένα ψυχολογικό όπλο στα χέρια της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας, που περιγράφει τις πολιτικές μηχανορραφίες, και τον ανθρώπινο φόρο αίματος που απαιτείται για να επιβληθούν ανήθικες οικονομικές πολιτικές και πρακτικές, σε χώρες προτεκτοράτα και αποικίες, που διαθέτουν αξιόλογο ορυκτό πλούτο,
όπως η Ελλάδα των Σαμαράδων & Βουβουζέλων.
Το Δόγμα του Σοκ, που εφαρμόζεται κατά των Ελλήνων, αποκαλύπτει τη λεηλασία της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων, προς όφελος των αποικιοκρατών. Διά των αποκρατικοποιήσεων οι Σιωνιστές Γερμανοί & Αμερικανοί κατακτητές, ληστεύουν τη δημόσια περιουσία, και διά της βαριάς φορολογίας, χαρατσιών, και Χρηματιστηρίου,  παίρνουν την κινητή και ακίνητη περιουσία των Ελλήνων.
Στις Σιωνιστικές ΗΠΑ, η παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία, για να υποτάξει τους απλούς Αμερικανούς πολίτες, τον αγαθό και αθώο Αμερικανικό Λαό, προκαλεί και δημιουργεί, με τη μορφή φυσικών καταστροφών, τεχνικούς Τυφώνες, σεισμούς, πλημμύρες, ανεμοστρόβιλους, τσουνάμια, υψηλές θερμοκρασίες (55 βαθμοί C), ανεξέλεγκτες πυρκαγιές, λιμούς και ασθένειες, δηλαδή Σόκ και Δέος στο Λαό. Όλα αυτά τα πετυχαίνουν με το σύστημα ΗAARP, κ.λ.π.
Όλα αυτά εντάσσονται στο Δόγμα του Σοκ.
Υποβάλλουν τον αθώο Αμερικανικό Λαό, στο Δόγμα του Σοκ!!!
Δημιουργός της θεωρίας του Δόγματος του Σοκ, ήταν ο Μίλτον Φρίντμαν, ο δημιουργός της σχολής οικονομικών του Σικάγου, όπου διδάσκεται η κοσμοθεωρία του Δόγματος του Σόκ, και οι πρακτικές εφαρμογές αυτού επάνω στους Λαούς.
Ο Μίλτον Φρίντμαν ήταν ο μεγάλος φιλόσοφος της οικονομίας, υπέρ του αχαλίνωτου Καπιταλισμού, (Νεοφιλελεύθερες οικονομικές πρακτικές), τις θεωρίες του οποίου έσπευσε ο Πρόεδρος Ρήγκαν , και η τότε Πρωθυπουργός της Βρετανίας Μάργκαρετ Θάτσερ, αλλά και η παγκόσμια Σιωνιστική δικτατορία να υλοποιήσουν, με τη βοήθεια υπόδουλων εφιαλτών πολιτικών ανδρών και γυναικών, στα διάφορα υπό κατοχή κράτη, και με τη βοήθεια των δεξαμενών σκέψεως (Think Tanks). Οτιδήποτε μύριζε και θύμιζε Σοσιαλισμό, π.χ. δωρεάν Παιδεία,
και δωρεάν Υγεία στο λαό, καταργήθηκε.
Η λέξη Σοσιαλισμός αντικαταστάθηκε από τους εφιάλτες πολιτικούς με τη λέξη Νέο-Φιλελευθερισμός, και Σιωνισμός, και τα αριστερά Σοσιαλιστικά κόμματα ανά την υφήλιο μετατράπηκαν σε Σιωνιστικά, αφού γέμισαν με εφιάλτες  πολιτικούς, πιστούς στο Σιωνισμό,-Ν.Τ.Π.
Ο εφαρμοζόμενος άκρατος καπιταλισμός, είναι ο καπιταλισμός της καταστροφής των λαών. Όλος ο πλούτος των κρατών της Γης, πηγαίνει στις τράπεζες των ηγετών της παγκόσμιας Σιωνιστικής διακυβέρνησης. Ανάμεσα στους μαθητές του Μίλτον Φρίντμαν, της Σχολής του Σικάγου, συγκαταλέγονται αρκετοί Πρόεδροι των Σιωνιστικών ΗΠΑ, Πρωθυπουργοί της Σιωνιστικής Βρετανίας, Ρώσοι ολιγάρχες της εποχής Γιέλτσιν, υπουργοί οικονομικών πολλών χωρών, Βασιλείς της Ευρώπης, και Δικτάτορες σε χώρες του τρίτου Κόσμου, Γενικοί Γραμματείς του Κομμουνιστικού κόμματος της Κίνας, ( Γιαυτό «φάγανε» τον φιλέλληνα Captain Γουέϊ Τζιαφού), αξιωματούχοι του γνωστού μας Δ.Ν.Τ., και οι επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας των Σιωνιστικών ΗΠΑ, (Federal Reserve Bank), δηλαδή όλος ο καλός Σιωνιστικός κόσμος της Ν.Τ.Π.
Μετά τη Χιλή, το Δόγμα του Σοκ, εφαρμόστηκε πάλι, με πολύ μεγαλύτερη βιαιότητα, Στρατιωτική & Οικονομική, στο Ιράκ & Αφγανιστάν, και σήμερα με οικονομική βαρβαρότητα στην Ελλάδα.
Στη χώρα μας σήμερα εφαρμόζεται μια ριζοσπαστική οικονομική θεραπεία-Σοκ, με μαζικές ιδιωτικοποιήσεις, ενιαίο φορολογικό συντελεστή 33%, ΦΠΑ υψηλό 23%, δραματική μείωση του ρόλου του Κράτους, όπου όλα τα έσοδα πάνε στα τοκοχρεολύσια των δανείων της Σιωνιστικής Τρόϊκα. Υπενθυμίζω ότι Τρόϊκα είναι το Σιωνιστικό Δ.Ν.Τ.
Η Σιωνιστική Ε.Ε., και η Σιωνιστική Κεντρική Τράπεζα Γερμανίας.
Όλα αυτά Σιωνιστικών συμφερόντων, των ηγετών της Παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας, γιαυτό μας πίνουν το αίμα με τα τοκοχρεολύσια. Έχουν παράδοση να πίνουν το αίμα των Λαών.
Οι τρείς τυπικές απαιτήσεις των Σιωνιστών δανειστών για ιδιωτικοποιήσεις, για κρατική απορρύθμιση, για ολικές περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες, και περικοπές στην Εθνική Άμυνα, δεν είναι καθόλου δημοφιλείς στους Έλληνες.
Στο Δόγμα του Σοκ, γίνεται άγρια εκμετάλλευση των εθνικών και οικονομικών κρίσεων, υπό των Σιωνιστών ηγετών της Ν.Τ.Π.
Η κρίση χρέους που μας δημιούργησαν οι Σιωνιστές Παντοκράτορες,
υποχρεώνει την Ελλάδα να ξεπουλήσει τα χρυσαφικά της, ή να πεθάνει.
Η Ελλάδα σήμερα λόγω του οικονομικού «Δόγματος Σοκ» λόγω του υπερβολικού δανεισμού, και συνεπώς τεράστιου χρέους, ευρίσκεται σε κατάσταση καταστολής και διάλυσης.
Σε κάθε χώρα όπου εφαρμόστηκαν οι πολιτικές του οικονομικού Δόγματος του Σοκ, της Σχολής του Σικάγου, προέκυψαν πολύ πλούσιοι
Δυνάστες. Στη Ρωσία τους αποκαλούν «Ολιγάρχες», στη Κίνα «Ηγεμονίσκους», στη Χιλή «Πιράνχας», στην Ελλάδα «Καρχαρίες», και στο παγκόσμιο Σιωνιστικό οικονομικό σύστημα, «Αρπακτικά».
Με τις οικονομικές αρχές του Δόγματος του Σοκ, εξαφανίζεται η μεσαία τάξη, και έτσι έχουμε μόνο πολύ πλουσίους, και φτωχούς.
Τα κύρια χαρακτηριστικά γνωρίσματα αυτού του συστήματος είναι η μεταβίβαση του δημόσιου πλούτου σε ιδιωτικά χέρια, που συχνά συνοδεύεται με την εκτόξευση του δημόσιου χρέους, και το διαρκώς διευρυνόμενο χάσμα ανάμεσα στους πλούσιους, και στους αναλώσιμους φτωχούς. Οι Έλληνες σήμερα με το βομβαρδισμό που υφίστανται των οικονομικών θεωριών και πρακτικών του Δόγματος του Σοκ, της Σχολής του Σικάγου, αναμένεται να είναι τόσο συγκλονισμένοι και τρομοκρατημένοι, ώστε να παραδώσουν τον έλεγχο των πετρελαϊκών κοιτασμάτων στην εθνική κυριαρχία των Σιωνιστικών ΗΠΑ & Ε.Ε., δηλαδή στις πετρελαϊκές εταιρίες του ηγέτου της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας Ροκφέλερ, και να αποδεχτούν χωρίς αντίσταση το διαμελισμό της χώρας, και την ύπαρξη Ε.Ο.Ζ. στη χώρα μας. Ήδη σχεδιάζουν ΕΟΖ  στη Θράκη, δηλαδή φτηνά μεροκάματα επιπέδου Βουλγαρίας, Ρουμανίας, & Αλβανίας.
Όσον αφορά την Α.Ο.Ζ. με τα ενεργειακά κοιτάσματα, ας την ξεχάσουμε για πάντα, αφού την «έφαγαν» τα παγκόσμια αρπακτικά.
Μία απόδειξη του εφαρμοζόμενου Δόγματος του Σοκ επάνω στην ανθρωπότητα, είναι και η ηλεκτρονική κατασκοπεία των Σιωνιστικών δυνάμεων-(ΗΠΑ), -όπως πρόσφατα απεκαλύφθη-, εναντίον όλων των άλλων φιλικών ή εχθρικών προς ΗΠΑ, κρατών του πλανήτη.
Είναι γνωστή σε όλους μας η υπόθεση SNOWDEN, του νεαρού Αμερικανού που απεκάλυψε την ηλεκτρονική κατασκοπεία των Σιωνιστών Παντοκρατόρων, εναντίον όλων των άλλων φίλων και εχθρών, πολιτών ή κρατών του πλανήτη.
Έτσι παρακολουθούσαν και παρακολουθούν οι Σιωνιστικές ΗΠΑ,
με τις μυστικές υπηρεσίες τους NSA, CIA, κ.λ.π. για λογαριασμό της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας, όλα τα κράτη, αλλά και άτομα στο πλανήτη.
Η κατασκοπεία και παρακολούθησης έγιναν και γίνονται μέσω όλων των ηλεκτρονικών δικτύων του διαδικτύου, και κινητών τηλεφώνων, δηλαδή προηγμένης τεχνολογίας κατασκοπεία, και έφεραν σε δύσκολη διπλωματική θέση τις Σιωνιστικές ΗΠΑ , με όλο τον υπόλοιπο κόσμο.
Ακόμη και τις αποικίες τους, -σαν την Ελλάδα,- κατασκόπευαν, όπου
«ουδέν κρυπτόν υπό τον Ήλιον». Αφού στην αποικία Ελλάδα ισχύει
το ρητό «Μπάτε σκύλοι αλέστε», & «Ξέφραγο αμπέλι» για όλους,
τι χρειαζότανε η ηλεκτρονική κατασκοπεία, αφού η Μεγάλη σιδερόφρακτη Πρεσβεία τα μαθαίνει όλα από πρώτο χέρι, από τους προσκυνημένους εφιάλτες υποτελείς πολιτικούς.
Η ηλεκτρονική αυτή κατασκοπεία εναντίον φίλων και εχθρών, εντάσσεται μέσα στα πλαίσια των μεθόδων του Δόγματος του Σοκ, του ψυχολογικού πολέμου που εφαρμόζει η Παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία, εναντίον πάντων, προκειμένου να μας τρομοκρατεί.
Ευτυχώς που υπάρχουν κάτι γενναία παλικάρια σαν τον Ασάνζ  των
WIKILEAKS,  και τον SNOWDEN της NSA, και μαθαίνουμε με τι
«κουμάσια» συμμάχους ΑμερικανοΣιωνιστές έχουμε να κάνουμε.
Τα εγχώρια ΜΜΕ γράφουν, «Αποκλειστικό!! Όλα στη φόρα».
Οι υποκλοπές και κατασκοπεία της Αμερικανικής NSA, πιάνει πολύ βαθιά και την Ελλάδα τη τελευταία τετραετία, την Ελλάδα των Jeffrey,
Σαμαράδων, Βουβουζέλων, κ.λ.π. Αφού τα μαθαίνουν από τους ίδιους από πρώτο χέρι, γιατί να ξοδεύουν χρήματα για ηλεκτρονική υποκλοπή!
Εφαρμόζουν το οικονομικό Δόγμα του Σοκ επάνω στην Ελλάδα, και στους Έλληνες. Τα ΜΜΕ γράφουν, «Ξεπερνάει και τη πιο νοσηρή φαντασία». «Η Ελλάδα έγινε έρμαιο των πολιτικών και τραπεζικών Σιωνιστών Αμερικανών και Γερμανών δολοφόνων».
Ο νεαρός SNOWDEN κατέχει τεράστιο υλικό που θα πλήξει τους Σιωνιστές Κοσμοκράτορες. Οι Αμερικανοί της παγκόσμιας κυβέρνησης
αντέδρασαν με μια κυνική ομολογία λέγοντας, «Τι κάνετε έτσι;;;
σε όλο τον κόσμο το ίδιο γίνεται». Οι κατασκοπείες αυτές των ΗΠΑ, λέγονται ηλεκτρονικός, ψηφιακός, ψυχρός πόλεμος, εναντίον πάντων, και εντάσσεται μέσα στα πλαίσια του «Δόγματος του Σοκ» , για τρομοκράτηση των πολιτών και κρατών του πλανήτη.
Βλέπετε σήμερα τι συμβαίνει σε Συρία, Αίγυπτο;;
Τα ίδια με οικονομική μορφή συμβαίνουν και στην Ελλάδα.
Ύστερα από όλα αυτά, εμείς οι Έλληνες είμαστε έτοιμοι για όλα όσα θα συμβούν στο άμεσο μέλλον;;; Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τα ανθρωποειδή αρπακτικά που ληστεύουν το πλανήτη;;;
Δυστυχώς για την Ελλάδα, η χώρα μας ευρίσκεται υπό τη κατοχή της Σιωνιστικής Τρόϊκα των δανειστών, τα στελέχη της οποίας είναι απόφοιτοι της Σχολής του Σικάγου, και εφαρμόζουν το Δόγμα του Σοκ,
επάνω στους Έλληνες, με τη βοήθεια υποτελών εφιαλτών πολιτικών.

                                                 ΑΝΤΩΝΗΣ  Ι.  ΓΡΥΠΑΙΟΣ
                                                Διεθνολόγος
                                                Αρθρογράφος τύπου & διαδικτύου
                                                E-mail: ant.grypaios@gmail.com





Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο