Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Οι αρχαίοι Έλληνες ήταν υπερήφανοι για τη γλώσσα τους!

Γράφει ο Αθανάσιος Δέμος

*   Η ξενομανία, δηλαδή το να γοητευόμαστε από ο,τιδήποτε ξενόφερτο είναι μια μεγάλη και βαρειά νόσος των Νεοελλήνων. Το πιο εξοργιστικό, όμως, είναι η χρήση ξένων λέξεων αντί των ωραιοτέρων ελληνικών, από μια γλώσσα που είναι η μητέρα όλων των ευρωπαϊκών γλωσσών και όχι μόνο. Παράδειγμα, το «fame story» μας αρέσει, μας έλκει περισσότερο από τις λέξεις «φήμη και ιστορία», της οποίας πατέρες είναι ο Ηρόδοτος και ο Θουκυδίδης. Προτιμούμε το στούντιο αντί για το εργαστήριο ή σπουδαστήριο. Σούπερ Μάρκετ αντί υπεραγορά. Σπόνσορας αντί χορηγός. Γκράφιτι αντί τοιχογραφία. Σόου αντί παράσταση. Πάρκινγκ αντί στάθμευση, κλπ. Οι αρχαίοι Έλληνες ήταν τόσο υπερήφανοι για τη γλώσσα τους, ώστε αρνούντο να μιλήσουν βαρβαρικά.

Στην τραγωδία «Επτά επί Θήβας» ο μεγάλος μας τραγικός ποιητής Αισχύλος παρουσιάζει τον Ετεοκλή να παρακαλεί τον Δία και τη γη για τη σωτηρία των Θηβών. Αυτό που είναι άξιο θαυμασμού, όμως, είναι το πώς εντάσσει τη γλώσσα σ’ αυτή την έκκληση: «Μη μοι πόλιν πανώλεθρον εκθαμνίσητε δηάλωτον, Ελλάδος φθόγγον χέουσαν». Δηλαδή «μή μου αφανίσετε την πόλη, που ομιλεί Ελληνικά» (στ. 112-113).

Ο Σοφοκλής στον «Αίαντα», στ. 1263 γράφει: «Την βάρβαρον γαρ γλώσσαν ουκ επαΐω» (=Γιατί τη βάρβαρη τη γλώσσα δεν την ξέρω). Απαντάει ο Αγαμέμνονας στον Τεύκρο.

Είναι χαρακτηριστικό, επίσης, το απόσπασμα που μας αναφέρει ο Πλούταρχος, στο βίο του Θεμιστοκλή (6,4,2): «Επαινείται δ’ αυτού και το περί τον δίγλωσσον έργον εν τοις πεμφθείσιν υπό βασιλέως επί γης και ύδατος άτησιν. Ερμηνεία γαρ όντα συλλαβών δια ψηφίσματος απέκτεινεν ότι φωνήν Ελληνίδα βαρβάροις προστάγμασιν ετόλμησε χρήσαι». Το απόσπασμα αυτό, λοιπόν, μας λέει ότι, όταν ο Ξέρξης απέστειλε αντιπροσωπεία για να ζητήσει «γην και ύδωρ» από τους Αθηναίους, ο Θεμιστοκλής, παρά τα καθιερωμένα, διέταξε να συλληφθεί ο διερμηνέας και με ψήφισμα τον εθανάτωσε με την αιτιολογία ότι ετόλμησε να χρησιμοποιήσει την ελληνική γλώσσα σε βάρβαρα προστάγματα…

Αλλά και η ιστορία της Φιλομήλας αποκαλύπτει το μεγαλείο της ελληνικής γλώσσας. Ο Τηρεύς, βασιλιάς της Θράκης, ατίμασε τη γυναικαδέλφη του Φιλομήλα. Και για να μη τον μαρτυρήσει της έκοψε τη γλώσσα. Παρά το γεγονός, όμως, ότι ο Τηρεύς της απέκοψε τη γλώσσα, σε μία αρχαία ελληνική επιγραφή έγραψε τον καημό της ψυχής της:«Γλώσσαν την εμήν εθέρισεν Ελλάδα φωνήν». Η Φιλομήλα, λοιπόν, δεν θρηνεί που της έκοψαν την γλώσσα, αλλά για το ότι δεν θα έχει φωνή για να ξαναμιλήσει Ελληνικά…

Βλέπουμε, λοιπόν, πώς προστάτευαν την ελληνική γλώσσα οι πρόγονοί μας.
Γι’ αυτή, λοιπόν, την ελληνική γλώσσα οι αρχαίοι μας πρόγονοι ήταν υπερήφανοι και δεν επέτρεπαν ούτε να τη χρησιμοποιούν σε ζητήματα που είχαν σχέση με απολίτιστους, με βάρβαρους, όπως τους αποκαλούσαν. Πού να φανταζόταν, ότι στους νεώτερους χρόνους η γλώσσα αυτή θα γινότανε μητέρα όλων των ευρωπαϊκών γλωσσών και όχι μόνο.

Αλλά, πού να φανταζόταν και το απίστευτο: Οι απόγονοί τους του 21ου μετά Χριστόν αιώνα βάλθηκαν να την καταστρέψουν! Πάνω από τριάντα χρόνια τώρα συνεχίζουμε τις «απλοποιήσεις» και από τις πολλές «απλοποιήσεις» και από τις πολλές αλλοιώσεις την κάναμε αγνώριστη…

Εκτός από την προστασία της γλώσσας οι αρχαίοι Έλληνες δεν ανέχονταν βαρβαρικά έθιμα. Το τρύπημα των αυτιών στους άνδρες, για να φορέσουν ενώτιον = σκουλαρίκι, εθεωρείτο βαρβαρικόν έθιμον για τους αρχαίους προγόνους μας. Έτσι, αν υπήρχε κάποιος με τέτοια συνήθεια, τον διακωμωδούσαν και τον έδιωχναν από την πόλη.
Υπάρχει βεβαίως και σχετικό κείμενο, που τα λέει αυτά: Το διασώζει ο Ξενοφών στην«Κύρου Ανάβαση» (βιβλίο 3, Κεφ. 1, 30-34) και λέει τα εξής: «Ούτος γαρ και την πατρίδα καταισχύνει και πάσαν την Ελλάδα, ότι Έλλην ων τοιούτος εστίν. Εντεύθεν υπολαβών Αγασίας Στυμφάλιος είπεν: Αλλά τούτο γε ούτε Βοιωτίας, προσήκει ουδέν ούτε της Ελλάδος παντάπασιν, επεί εγώ αυτόν είδον ώσπερ Λυδόν αμφότερα τα ώτα τετρυπημένον. Και είχεν ούτως. Τούτον μεν απήλασαν».

Μετάφραση: «Διότι αυτός και την ιδιαιτέρα του πατρίδα καταντροπιάζει και όλη την Ελλάδα, αφού, ενώ είναι Έλληνας, είναι τέτοιος (δηλαδή δειλός και άνανδρος) κατόπιν, όμως, παίρνοντας τον λόγον ο Αγασίας από τη Στυμφαλίδα είπε: Αλλά ο άνθρωπος αυτός ούτε με την Βοιωτία έχει καμιά απολύτως σχέση, ούτε με την Ελλάδα γενικά, διότι εγώ τον είδα να έχει σαν Λυδός και τα δυο του αυτιά τρυπημένα. Και πράγματι έτσι είχε το πράγμα. Λοιπόν αυτόν βέβαια τον απέδιωξαν».

Οι Νεοέλληνες, όμως, εζήλεψαν τους μαύρους της Αφρικής που φοράνε σκουλαρίκια και έχουν την εντύπωση πως αυτό σημαίνει πρόοδο και εξέλιξη. Βέβαια την ίδια τακτική ακολουθούν και οι Ευρωπαίοι. Και φυσικά δεν είναι το μόνο βαρβαρικό έθιμο που υιοθέτησε η πολιτισμένη Ευρώπη…

Οι Νεοέλληνες, όμως, κάνουν κάτι πιο φοβερό: Αντί να διδάξουν ήθος στους μαθητές εισάγουν κείμενα που καλλιεργούν το πρότυπο του απάτριδος καταναλωτή, που απαξιώνουν ιδανικά και ήρωες και πρότυπα ήθους. Κλασικό παράδειγμα ο πρώτος Κυβερνήτης της χώρας Ιωάννης Καποδίστριας, ο οποίος δικαιότατα αποκλήθηκε άγιος της πολιτικής. Πρόσφερε όλη την περιουσία του στο Ελληνικό Κράτος. Όταν η Εθνοσυνέλευση αποφάσισε να δοθεί χορηγία (μισθός) στον Κυβερνήτη, ο Καποδίστριας απάντησε με ένα έγγραφο το οποίο δεν έχει όμοιό του στα πολιτικά πράγματα και καταλήγει: «…Ελπίζω ότι όσοι εξ υμών συμμετάσχουν εις την Κυβέρνησιν, θέλουν γνωρίσει μεθ’ ημών ότι εις τας παρούσας περιστάσεις εις τα δημόσια υπουργήματα δεν είναι δυνατό να λαμβάνουν μισθούς αναλόγους με τον βαθμόν του υψηλού υπουργήματός των και με τας εκδουλεύσεις των, αλλ’ ότι οι μισθοί ούτοι πρέπει να αναλογούν ακριβώς με τα χρηματικά μέσα τα οποία έχει η Κυβέρνησις εις την εξουσίαν της.

Η άρνηση του Καποδίστρια να αποδεχθεί την χορηγία προκάλεσε έκπληξη «διά το μοναδικόν της πράξεως και τον νέον θαυμασμόν προς τον υπέροχον άνδρα…».
Η εντιμότητα του Καποδίστρια φαίνεται και από τα παρακάτω λόγια του «Προτιμώ τον θάνατον, παρά να απατήσω λαόν, εμπιστεύσαντα την τύχην του εις την αφοσίωσίν μου».

Έπειτα από όλα αυτά θα περίμενε κανείς να προβάλουν τον Καποδίστρια ως πρότυπο αρετής, ιδανικό παράδειγμα στα νέα παιδιά για μίμηση, όπως και πραγματικά είναι ο πρώτος άξιος Κυβερνήτης του Νεοελληνικού Κράτους, ο οποίος επάξια αποκλήθηκε«άγιος της πολιτικής».

Κι όμως, αντί γι’ αυτό, στο βιβλίο της Γ’ Γυμνασίου παραθέτουν ένα ποίημα με σαφείς υπαινιγμούς για χρηματισμό. Από ποιον; Από τον άνθρωπο που δώρισε στο φτωχότατο κράτος την περιουσία του, τον πολιτικό με το ήθος το ενάρετο, που είναι άριστο υπόδειγμα για κάθε πολιτικό; Τον αδικοχαμένο Ιω. Καποδίστρια;

Αλλά, η παγκοσμιοποίηση αυτό επιδιώκει. Την ισοπέδωση των πάντων. Να μη υπάρχουν αξίες και ηθικές αρχές. Στόχος η καταστροφή των κοινωνιών και η μετατροπή των ανθρώπων σε ένα παγκόσμιο πλαγκτόν ευκόλως διαχειριζόμενο, με το οποίο θα τρέφονται οι παγκόσμιοι εξουσιαστές…[proinoslogos.gr]

αἰέν ἀριστεύειν

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ένα μήνα κρατούν οι διαδηλώσεις στη Βουλγαρία

ZHTOYN THN ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Τριάντα συνεχείς ημέρες αντικυβερνητικών διαδηλώσεων συμπληρώνονται στη Βουλγαρία το Σάββατο 13 Ιουλίου, με βασικό αίτημα των διαδηλωτών την άμεση παραίτηση της σοσιαλιστικής κυβέρνησης του Πλάμεν Ορεσάρσκι.

Χιλιάδες κάτοικοι της χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης συγκεντρώνονται εδώ και τέσσερεις εβδομάδες κυρίως στους δρόμους της Σόφιας αλλά και των μικρότερων πόλεων Πλόβντιβ, Μπουργκάς, Σλίβεν, Μπλαγκόεβγκραντ ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης η οποία όμως δείχνει προς το παρόν ανυποχώρητη.

Με βασικά συνθήματα “παραίτηση” και “Μαφία” οι κάτοικοι της Σόφιας συγκεντρώθηκαν και το Σάββατο στην πλατεία Nezavisimost (Ανεξαρτησίας) της βουλγαρικής πρωτεύουσας έπειτα από την απόφαση της κυβέρνησης να διορίσει μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης Delyan Peevski ως πρόεδρο της Κρατικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (DANS).

Παρόλο που η κυβέρνηση ανακάλεσε τον διορισμό οι διαδηλωτές καταγγέλλουν την κυβέρνηση για νεποτισμό και ευνοιοκρατία και ζητούν την παραίτηση του υπουργικού συμβουλίου. Την προηγούμενη εβδομάδα οι πρεσβευτές της Γαλλίας και της Γερμανίας εξέδωσαν κοινή δήλωση με την οποία καλούν την κυβέρνηση της χώρας να ακούσει τα αιτήματα των πολιτών και προειδοποίησαν πως το ολιγαρχικό και αυταρχικό μοντέλο εξουσίας είναι αντίθετο με τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης



defencenet.gr

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Το ρομπότ Atlas ξυπνάει μνήμες από τον "Εξολοθρευτή"

Ένα ρομπότ από το... μέλλον δημιούργησε η DBD. Έχει σχεδιαστεί για να επεμβαίνει σε περιοχές, επικίνδυνες για τον άνθρωπο. Δείτε το βίντεο

Πόσο πιθανή είναι μια εξέγερση των μηχανών; Όσοι έχουν δει τον "Εξολοθρευτή" με τον Α. Σβαρτσενέγκερ, γνωρίζουν ότι δεν πρέπει να παίζει κανείς με τέτοια ζητήματα.
Ωστόσο η DARBA and Boston Dynamics σχεδίασε ένα ρομπότ ύψους 1,89 και βάρους περίπου 150 κιλών, το οποίο θα μπορεί να προσφέρει βοήθεια σε περιπτώσεις φυσικών ή πυρηνικών καταστροφών (πχ Φουκουσίμα), αλλά και να κινείται σε πεδία μαχών.
Πρόκειται για το πιο εξελιγμένο ρομπότ, που έχει δημιουργηθεί μέχρι σήμερα, όσον αφορά τις τεχνικές του προδιαγραφές.
Οι 28 υδραυλικές αρθρώσεις του, μπορούν να μιμηθούν σχεδόν όλες τις ανθρώπινες κινήσεις, ενώ οι ικανότητες που έχει στα χέρια, ξεπερνούν αυτές ενός φυσιολογικού ανθρώπου.
Το ρομπότ, που ονομάζεται Atlas, έχει ραντάρ, παρόμοιο με αυτά που χρησιμοποιούνται στα αυτόματα οχήματα της Google και έχει τη δυνατότητα να κινείται αυτόνομα όσον αφορά την ενέργεια. Αυτό είναι και ένα στοιχείο, που το διαφοροποιεί και ο λόγος είναι το εξής.
Ο Atlas, έχει  σχεδιαστεί για να μπορεί να εισέρχεται σε ζώνες καταστροφής, όπου θα ήταν επικίνδυνο να προσεγγίσουν άνθρωποι. Κινείται με ευκολία σε δύσκολες συνθήκες και βραχώδεις περιοχές και θα μπορούσε να μεταφέρει τραυματίες, χάρη στην ελαστικότητα των άκρων του.
Ωστόσο, δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε ότι με τις κατάλληλες προσθήκες, το συγκεκριμένο ρομπότ θα μπορούσε να μετατραπεί σε μια πολεμική μηχανή, δυνατότερη και πολύ πιο ακριβής από κάθε στρατιώτη.
Όπως αναφέρει η DailyMail, το μόνο που του λείπει είναι η νόηση, ωστόσο πάνω από 12 ομάδες τεχνικών, εργάζονται, ώστε να το βελτιώσουν και σε αυτό ν τον τομέα.
Κάθε ομάδα θα "φορτώσει" το λογισμικό της στο ρομπότ και θα το δοκιμάσει σε μια σειρά καταστροφών για να δει τι επιλέγει και πώς αντιδρά.
Η ομάδα που θα δημιουργήσει το καλύτερο λογισμικό, θα χρηματοδοτηθεί από την DARPA με 2 εκατ. δολάρια σε διαγωνισμό που θα γίνει την επόμενη χρονιά.
Παρά τις καλές προθέσεις πάντως, το δημιούργημα θυμίζει αρκετά τον "Εξολοθρευτή" και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με σιγουριά ποια θα είναι η πραγματική χρήση του στο μέλλον και αν τελικά χρησιμοποιηθεί κυρίως στα πεδία των μαχών.


Atlas, the real world Terminator από depy6

“News247” 

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Εβαλαν Παπουτσή στην Παγκόσμια Τράπεζα για να μην διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ

Εκθετοι είναι οι Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος με την απόφαση τους να στείλουν ως εκπρόσωπο της Ελλάδας στην Παγκόσμια Τράπεζα τον πρώην υπουργό Χρήστο Παπουτσή. Η επιλογή του πρώην υπουργού της κυβέρνησης Παπανδρέου ήταν μία πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος ήθελε να ανοίξει διαύλους επικοινωνίας με την ομάδα του 75, ώστε να μην αποχωρήσουν από το ΠΑΣΟΚ και να μην αποδυναμωθεί και άλλο η παράταξη.

Ωστόσο και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αποδέχθηκε την πρόταση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και προχώρησε στο διορισμό του κ.Παπουτσή αφού δεν ήθελε να διαταράξει τη λειτουργία και τη συνοχή της δικομματικής κυβέρνησης.

Η επιλογή χαρακτηρίστηκε όχι μόνο λανθασμένη και επιπόλαιη, αλλά και προκλητική, αφού ο Χρήστος Παπουτσής την περίοδο που οι Ελληνες πολίτες έχουν γονατίσει από τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση, από την ανεργία που έχει χτυπήσει «κόκκινο», θα πάει στην Νέα Υόρκη για να εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Παγκόσμια Τράπεζα με μισθό 10.000 ευρώ. Μάλιστα δεν είναι λίγοι αυτοί που τονίζουν ότι ο κ.Παπουτσής ήταν από τους πλέον ευνοημένους πολιτικούς αφού από το 1984 μέχρι και το 1999 απολάμβανε τα προνόμια του Ευρωβουλευτή (1984-1995) και του Επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Ένωση (1995-1999).

Τη στιγμή λοιπόν που η κυβέρνηση σχεδιάζει για πρώτη φορά να απολύσει εργαζόμενους από το Δημόσιο οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος αποφάσισαν για δικούς του λόγους ο καθένας να στείλουν στην Παγκόσμια Τράπεζα τον Χρήστο Παπουτσή για να λαμβάνει τον παχυλό μισθό που προβλέπεται για τη συγκεκριμένη θέση, βολέυοντας ένα ακόμα κομματικό στέλεχος σε θέση στο εξωτερικό.

Οταν ο Χρήστος Παπουτσής αποδοκίμαζε τον Σαμαρά και το ΠΑΣΟΚ που συμμετείχε στην τότε κυβέρνηση

Τον Απρίλιο του 2012 ο Χρήστος Παπουτσής -ο οποίος διορίστηκε σήμερα με εντολή Σαμαρά στην Παγκόσμια Τράπεζα- αποδοκίμαζε τον πρωθυπουργό αλλά και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που συμμετείχαν στην τότε κυβέρνηση.

Εγραφε ο Χρήστος Παπουτσής στο twitter:

Christos Papoutsis ‏@Ch_Papoutsis 25 Apr 12

Είναι αδιανόητο ορισμένοι δικοί μας να σπεύδουν να εκδηλώσουν προθυμία συμμετοχής σε μια κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον κ.Σαμαρά #ekloges2012

Christos Papoutsis ‏@Ch_Papoutsis 18 Sep 11 "Ας σταματήσει επιτέλους η υποκρισία. Εφόσον η ΝΔ μπορούσε καλύτερα γιατί απέδρασε από την εξουσία;"

Υπενθυμίζεται πάντως ότι ο κ.Παπουτσής ήταν από τους πολιτικούς που δεν υπερασπίστηκαν ποτέ το μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης Παπανδρέου και μάλιστα υπήρξε από τους πολέμιους της Τρόικα στην Ελλάδα.

Κατακλυσμός αντιδράσεων στο twitter για το διορισμό του Παπουτσή

Πολλές είναι οι αντιδράσεις στα social media για την τοποθέτηση του πρώην υπουργού ΠΑΣΟΚ Χρήστου Παπουτσή στην Παγκόσμια Τράπεζα.

Γράφουν οι χρήστες του twitter:

Ο παγκοσμίου φήμης Χρήστος Παπουτσής εκπρόσωπος της χώρας μας στην Παγκόσμια Τράπεζα... Παγκοσμίως ρεζίλι...
Το επόμενο λογικό βήμα είναι να πάει ο Κίμωνας ο Κουλούρης εκπρόσωπος της χώρας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου.
θα μαρτυρησω ενα ραντεβου του Νικου Παπανδρεου με ανθρωπο του Παπουτση ...και αναρωτιομουν τι παιζει?
Γιάννης Μανώλης ‏@giannismanolis Ο Παπουτσής εκπρόσωπος μας στη παγκόσμια τράπεζα:Το σάπιο σύστημα βολεύει δια του Σαμαρά,όλα τα παιδιά του!Να τον χαίρεστε Νεοδημοκράτες!
στην αξιολογηση των επιτροπων, ο Χρηστος Παπουτσης ηταν προτελευταιος και περνουσε μονο τον ιρλανδο, που ειχε "κατηγορηθει" για αλκοολισμο.
Ο Παπουτσής θυμίζει γιά νιοστή φορά ότι κύρια λειτουργία επαγγέλματος πολιτικού είναι προβιβασμός από Τίποτα σε βολεμένο εφ όρου ζωής Τίποτα
O Bούρος στο ΚΘΒΕ.Ο Παπουτσής στη Παγκ. Τράπεζα.Ο ΓΑΠ καθηγητής στο Χάρβαρντ Ας ανοίξει κι' ο Κουκουλόπουλος ενα τσιπουράδικο να ησυχάσουμε
Θα τα καταφέρει μια χαρά, όπως τα κατάφερε κι η Τίνα η Μπιρμπίλη στον ΟΟΣΑ.
Πιο σκληρή κι από τη φτώχεια η διαπίστωση πως τα σκατά εξακολουθούν να επιπλέουν
Δηλαδή τι αρμοδιότητες νομίζετε ότι έχει ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στην World Bank, εκτός από το να λέει τελετουργικές μπαρούφες σε συνέδρια;
να παραγγέλνει κάθε πρωί έναν φρεντοτσίνο το καλοκαίρι και έναν καπουτσίνο με κανέλλλλλλα (αν είναι Σαλονικιός) το χειμώνα
δηλ τον ξεφορτωθήκαμε το μούσια;
Μετά τον Αντώναρο στν Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, τώρα κ ο Χρήστος Παπουτσής στην Παγκόσμια Τράπεζα. Εξάγουμε μπουμπούκια....
Γιατί δεν στέλνουμε και τον Νίκο τον Αλέφαντο στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή;
Εύχομαι η παγκόσμια τράπεζα να βουλιάξει στα ανοιχτά της Πάρου δίπλα στις Πόρτες ένα βράδυ του Σεπτέμβρη
Να το δεις έβαλαν τον #Papoutsis εκπροσωπώ στην Παγκόσμια ΟΤΟΕ και μπετδευτηκαν και είπαν Παγκόσμια Τράπεζα
Εκπροσωπος της Ελλαδας στην παγκοσμια τραπεζα ο Παπουτσης που δεν μαζεψε καν τις ελαχιστες υπογραφες για υποψηφιος του ΠΑΣΟΚ. Καμια ελπιδα..
Στα πλαίσια βελτίωσης του επενδυτικού κλίματος,επελέγη ο Παπουτσής.
Ο Χρήστος Παπουτσής. Ο Χρήστος Παπουτσής. Ο Χρήστος Παπουτσής. Που δεν υπάρχουν αρκετά χέρια στο σύμπαν για τόσες μούτζες.
Στην Παγκόσμια Τράπεζα εργάζεται και η κόρη

Η Ζωή Μελίνα, κόρη του Χρήστου Παπουτσή, νέου εκπροσώπου -από τον Σεπτέμβριο- της Ελλάδας στην Παγκόσμια Τράπεζα, βρίσκεται εδώ και χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες αρχικά για σπουδές και στη συνέχεια εργαζόμενη.

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr η έλευση του πατέρας της Χρήστου Παπουτσή στην έδρα του Οργανισμού το φθινόπωρο θα σημάνει την μετακίνησή της από εκεί, για να αποφευχθούν τα σχόλια.

iefimerida.gr


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Το έλα να δεις στην εφορία Θήβας!

Οι πολίτες πληρώνουν τις αποφάσεις του ποδαριού…

Α. Λιάσκος: «Ήταν αναμενόμενο …»

Γ. Σταθάς: «Μοναδικά και πρωτότυπα απίστευτα, όσα συμβαίνουν στην Θήβα…»

Σπ. Νικολαόυ: «Ενώνοντας την φωνή μας θα  διαδηλώσουμε την αντίδρασή μας..»

Η κατάσταση στην εφορία της Θήβας έχει ξεπεράσει τα χειρότερα και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τα όσα πρόκειται να συμβούν…

Πολίτες όλων των ηλικιών ανεβοκατεβαίνουν τους τέσσερεις ορόφους της Δ.Ο.Υ μη καταφέρνοντας σαν εξυπηρετηθούν…

«Ήταν αναμενόμενο ότι θα προκύψουν όλα αυτά τα προβλήματα  από την στιγμή που παίρνονται αποφάσεις  χωρίς να έχει προηγηθεί προγραμματισμός  και υλοποίηση πραγμάτων,  που είναι απαραίτητα για να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος αλλά και οι εργαζόμενοι » τονίζει ο Πρόεδρος των εργαζομένων στην Δ.Ο.Υ Αλ. Λιάσκος, υπενθυμίζοντας πως η υποδομή της Δ.Ο.Υ Λιβαδειάς  δεν ήταν έτοιμη!

«Έχουμε όλοι μας διαπιστώσει  ότι τα τελευταία 3 χρόνια  οι κυβερνήσεις, δεν ενδιαφέρονται για τον πολίτη, καθώς το μόνο που σκοπεύουν να κάνουν  είναι  να βάλουν όσο το δυνατόν βαθύτερα  το χέρι στην τσέπη του   Έλληνα φορολογούμενου, μη λαμβάνοντας καμία μέριμνα για να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος» υπογραμμίζει, καλούμενος ωστόσο, να περιγράψει την κατάσταση στην περίπτωση στάσης πληρωμής στην οποία προσανατολίζονται φορείς και πολίτες…

«Υπάρχουν πάρα πολλές αποφάσεις,   που έχουν κριθεί από αντισυνταγματικές μέχρι  παράτυπες, αλλά παρόλα αυτά, ο κόσμος αντιμετωπίζει απανωτά χτυπήματα  και δεν σηκώνει ανάστημα. Ας ελπίσουμε ότι θα το κάνει τώρα, με τον πανκοινωνικό αγώνα, που ξεκινά,   θέτοντας στόχαστρο όλα τα ζητήματα  που χτυπούν πλευρές της ζωής μας:  Υγεία, εκπαίδευση  φοροεπιδρομή διάλυση κάθε αγαθού και δημόσιας υπηρεσίας , διαφορετικά ο  καθένα μόνος δεν μπορεί αντιμετωπίσει  μια τέτοιας ευρείας κλίμακας επίθεση» καταλήγει ο κ. Λιάσκος, με τον βουλευτή Βοιωτίας Γ. Σταθά να βρίσκεται εκ νέου στην Δ.Ο.Υ Θηβών, μετά τις απανωτές καταγγελίες των πολιτών…

«Έχουν διαλύσει  την εφορία, δεν εισπράττουν έσοδα, ούτε καν τις υποχρεώσεις που έχουν ως κράτος , απολύουν κόσμο και όλα αυτά για συμφέροντα» τονίζει ο κ. Σταθάς, κάνοντας λόγο για ξεσηκωμό, ως την μοναδική λύση για την ανατροπή..

«Αν δεν το κάνουμε άμεσα, θα μας  πάρουν και τις ζωές μας» υπογραμμίζει, χαρακτηρίζοντας «μοναδικά και πρωτότυπα απίστευτα», τα όσα διαδραματίζονται στην Δ.Ο.Υ Θήβας, όπου ενώ υπάρχει κόσμος, που θέλει να πληρώσει, ούε αυτό το δικαίωμα δεν τους δίνεται!

Στο μεταξύ, σε πορεία κινητοποιήσεων μπαίνει ο Δήμος Θηβαίων και μάλιστα από σήμερα…

«Διανύουμε μια πολύ δύσκολη περίοδο, όπου Δήμος και πόλη αντιμετωπίζουμε   πολύ σοβαρά προβλήματα. Το ένα η υποβάθμιση της πόλης  και του Δήμου και το δεύτερο της Τ. Α» δηλώνει ο Δήμαρχος Θηβαίων Σπ. Νικολάου, αναφερόμενος στις δυναμικές κινητοποιήσεις με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, συλλαλητήριο, κατάληψη της Δ.Ο.Υ. και κλείσιμο του Δήμου.

«Με αυτόν τον τρόπο θα απαντήσουμε, ενώνοντας την φωνή μας, για ανα διαδηλώσουμε την αντίδρασή μας στην υποβάθμιση του Δήμου και της ζωής μας» υπογραμμίζει, απαριθμώντας τις αποφάσεις  του Δημοτικού Συμβουλίου, της Επιτροπής αγώνα του Δήμου και  των φορέων της πόλης..

Σήμερα, Παρασκευή 12 Ιουλίου και ώρα 20:00 στις έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων Θίσβης (Δομβραίνα), Βαγίων (Βάγια) & Πλαταιών (Καπαρέλλι) και

Αύριο Σάββατο 13 Ιουλίου και ώρα 11:00 στην Κεντρική Πλατεία της Θήβας.

Συλλαλητήριο την Τρίτη 16 Ιουλίου, στον χώρο έξω από τη Δ.Ο.Υ. Θηβών και κατάληψη…

Στο μεταξύ, στα  πλαίσια των κινητοποιήσεων, όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Θηβαίων θα μείνουν κλειστές  σήμερα και την Τρίτη 16 Ιουλίου 2013.

Να σημειωθεί ότι θα ακολουθήσουν και άλλες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο επόμενο διάστημα στην περιοχή μας όσο και στην Αθήνα μετά από πρόταση της Επιτροπής Αγώνα.


ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχαίο θέατρο Ορχομενού. Παράσταση 14 χρόνια μετά

Αποσπάσματα αρχαίων τραγωδιών από μαθητές τριών σχολείων του κόσμου ανέβηκαν σε μία παράσταση συμβολικού χαρακτήρα στο Αρχαίο Θέατρο Ορχομενού, που άνοιξε τις πύλες του μετά από 14 ολόκληρα χρόνια στο πλαίσιο του προγράμματος «Ακαδημία Πλάτωνος» που υλοποιεί το ίδρυμα Ωνάση.


Παράλληλα παραδόθηκε και η μελέτη της ενοποίησης του αρχαιολογικού χώρου που με αγωνία περίμενε ο Ορχομενός, με επόμενο στόχο τη χρηματοδότηση του έργου από την επόμενη προγραμματική περίοδο.

Θανάσης Μερτζάνης


Αρχαίο θέατρο Ορχομενού. Παράσταση 14 χρόνια μετά από LAMIASTARGR

 lamiastar.gr

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Και επισήμως μνημονιακό κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ

Ψήφισαν "όχι" στην έξοδο από την ευρωζώνη και στην μονομερή καταγγελία του Μνημονίου

Και επίσήμως ενιαίο και μνημονιακό κόμμα είναι από σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το πρώτο συνέδριο του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ, καταψήφισε όλες τις "ριζοσπαστικές" προτάσεις της Αριστερής Πλατφόρμας, εκφωνώντας ένα ηχηρό "οχι" στην έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη καθώς και οιοδήποτε ενδεχόμενο μονομερούς καταγγελίας του Μνημονίου.

Η συντριπτική πλειοψηφία των Συνέδρων τάχθηκε υπέρ της κεντρώας στροφής του κόμματος, απομονώνοντας τις προτάσεις του "Αριστερού Ρεύματος" και καταφέρνοντας ένα ισχυρό ράπισμα στην ομάδα Λαφαζάνη.

Οι αποφάσεις του Συνεδρίου συνοπτικά:

1. διαγραφή μέρους του χρέους της χώρας, από κυβέρνηση της Αριστεράς, μετά από διαπραγμάτευση και λογιστικό έλεγχο.

Η μειοψηφήσασα πρόταση υποστήριζε την κατ΄ αρχήν αμφισβήτηση του συνόλου του χρέους, την χρησιμοποίηση αυτής της αμφισβήτησης ως πολιτικού όπλου και τέλος την μονομερή διαγραφή του χρέους αν κάθε άλλη προσπάθεια αποβεί μάταιη.

2. απέρριψε την τροπολογία της αριστερής πλατφόρμας σχετικά με το ευρώ. Η θέση της αριστερής πλατφόρμας ήταν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ, εάν δεν είναι δυνατή η εφαρμογή του προγράμματος μίας κυβέρνησης της Αριστεράς, εντός της ευρωζώνης.

3. απορρίφθηκε τροπολογία της αριστερής πλατφόρμας για το πέρασμα των τραπεζών υπό δημόσιο έλεγχο καθώς και για εθνικοποίηση στρατηγικών τομέων της Οικονομίας.

parapolitika

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Προς σύγκρουση κυβέρνησης - Εκκλησίας λόγω Κυριακής αργίας και οικονομικού

ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΜΟRATORIUM

Προς σύγκρουση κυβέρνησης και εκκλησίας βαίνει η κοινωνική και η πολιτική ζωή του τόπου για πρώτη φορά από την έναρξη της περιπέτειας του μνημονίου.


Μέχρι στιγμής η πολιτική του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, που συμποσούτο, στην μη σύγκρουση με την κυβέρνηση, και συμπόρευσή της σε ότι αφορά τις σκληρές πολιτικές απέναντι στο μνημόνιο, φαίνεται ότι θα λάβει οριστικό τέλος με αφορμή δύο θέματα:

Πρώτον την κατάργηση της Κυριακής αργίας και δεύτερον την ανάληψη από την εκκλησία της δαπάνης μισθοδοσίας εξ'ολοκλήρου ή μέρους αυτής.

Το Μέγαρο Μαξίμου προβληματίζεται έντονα από την απαίτηση της τρόικας να περάσει η μισθοδοσία των ιερέων από το ελληνικό κράτος στην Εκκλησία.

Το θέμα σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να συζητηθεί και στην διάρκεια της επικείμενης επίσκεψης Σόιμπλε στην Αθήνα.

Η Τρόικα ζητάει ουσιαστικά την απόλυση χιλιάδων ιερέων -για να σταλθεί στην ελληνική κοινωνία το μήνυμα πως κανένας δημόσιος υπάλληλος δεν είναι στο απυρόβλητο- αλλά η κυβέρνηση αντιδράει σθεναρά, με την δικαιολογία πως θα μείνουν αφύλαχτα τα παγκάρια και θα γίνουν έρμαιο σε εγκληματικά στοιχεία.

Πρόκειται για παλιά εισήγηση των εκπροσώπων των δανειστών, που είχε τεθεί υπ όψιν της κυβέρνησης Παπανδρέου το 2011, με βάση την οποία ο στόχος για την εξασφάλιση πρωτογενούς πλεονάσματος εξυπηρετείται με τον καλύτερο τρόπο από τη διακοπή της μισθοδοσίας κληρικών ή τουλάχιστον από τη μείωση κατά 50% των μισθών των κληρικών.

Κάτι τέτοιο θα εντασσόταν στην ανάδειξη ενός ευρύτερου διαχωρισμού Εκκλησίας – κράτους , ώστε να δοθεί το άλλοθι στον κύκλο των «εκσυγχρονιστών» του ΠΑΣΟΚ, αλλά και των βουλευτών της Αριστεράς, ειδικά της ΔΗΜΑΡ, να υπερψηφίσουν το μέτρο.

Η συγκεκριμένη πρόταση έπεσε σαν βόμβα στα επιτελεία των δυο κυβερνητικών εταίρων, με τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να δείχνουν απροθυμία να τη θέσουν υπ 'όψιν του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και της Ιεράς Συνόδου.

Ο μόνος που δείχνει να το σκέφτεται σοβαρά είναι ο υπουργός Οικονομικών ,Γιάννης Στουρνάρας ο οποίος εκτιμά ότι έτσι το κράτος θα γλυτώσει περίπου 200 εκατ., ευρώ το χρόνο.

Πάντως, η τρόικα θα επιμείνει στην πρόταση, έχοντας τη στήριξη υψηλόβαθμων παραγόντων της Κομισιόν.

Σήμερα οι κληρικοί, ανά την επικράτεια, υπολογίζονται σε 8.500 στην Εκκλησία της Ελλάδος και περίπου 1000 στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, ενώ υπάρχουν 100 αρχιερείς με τη μισθοδοσία να ανέρχεται σε 220 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Κατ’ αρχάς οφείλουμε να δούμε πως αμείβονταν επί χρόνια οι Ιερείς και αν αυτό γίνονταν ή όχι εσαεί από το κράτος, ούτως ώστε να διαλύσουμε τον πρώτο μύθο που λέγεται κατά κόρον πως οι Ιερείς αμείβονταν πάντα από το κράτος.

Επί χρόνια λοιπόν η μισθοδοσία των Ιερέων κάθε άλλο παρά γίνονταν από το κράτος. Διότι το «βάρος» αυτό το είχαν αναλάβει οι πιστοί της κάθε ενορίας, οι οποίοι έριχναν τον οβολόν τους για τον Ιερέα όταν προσέρχονταν στην Θεία Λειτουργία ή κανόνιζαν κάποια τιμή με τον Ιερέα όταν επρόκειτο να τελεστεί κάποιο μυστήριο Γάμος, Βάπτιση κ.λ.π.

Υπήρχαν βέβαια και Ιερείς – συνήθως σε αγροτικές περιοχές – οι οποίοι αμείβονταν σε είδος δηλαδή από τα προϊόντα που τους έφερναν οι πιστοί. Κατάλοιπο λοιπόν του παραπάνω τρόπου αμοιβής των Ιερέων είναι να δίνεται και σήμερα από το πιστό ένα Χ ποσό στον Ιερέα όταν τελεί κάποια ιεροπραξία π.χ. τρισάγιο στους τάφους των κοιμητηρίων.

Από την 1 Οκτωβρίου 1945 οι ενοριακοί Ναοί απαλλάσσονται από την υποχρέωση της καταβολής της μισθοδοσίας των Ιερέων γιατί αναλαμβάνει πλέον η Πολιτεία την μισθοδοσία αυτών, κατόπιν συμφωνίας που επήλθε μεταξύ αυτής και της Εκκλησίας. Και το ερώτημα που τίθεται ευθύς αμέσως είναι.

Τα κονδύλια που θα χρειαστούν για την αμοιβή των κληρικών τα αναλαμβάνει εξολοκλήρου το κράτος, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που μόλις η Ελλάδα είχε εξέλθει από ένα καταστροφικό πόλεμο και παντού κείτονταν ερείπια, τα οποία έπρεπε επειγόντως να ανοικοδομηθούν για να βαδίσει και πάλι τον δρόμο της προόδου; Όχι βέβαια; Τα κονδύλια για την μισθοδοσία των Ιερέων, τα αναλαμβάνει πάλι η Εκκλησία – μέσω του οβολού των πιστών τέκνων της βέβαια – διότι υποχρεούται ο κάθε ενοριακός Ναός να καταβάλει εισφορά 25% επί των ακαθαρίστων εισπράξεων στην οικεία Οικονομική Εφορία.

Έτσι τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια ήταν υποχρεωμένα ανά τρίμηνο να καταβάλουν στο Δημόσιο Ταμείο την εισφορά του 25% επί των ακαθαρίστων εισπράξεων, αλλιώς υπήρχε ο κίνδυνος να μην πληρωθούν ούτε οι μισθοί ούτε οι συντάξεις όσων Ιερέων δεν κατέβαλαν ή απέκρυπταν την αντίστοιχη εισφορά.

Προϊόντος του χρόνου η απόδοση της εισφοράς του 25% στο Δημόσιο έγινε 35%, η οποία εισπράττονταν ανελλιπώς όλα αυτά τα χρόνια μέχρι της πρόσφατης κατάργησής της το 2004.

Άξιον προσοχής και παρατηρήσεως είναι, πως όλα αυτά τα συναπτά έτη η Εκκλησία εκτός της εισφοράς του 25% και μετέπειτα 35%, απέδιδε και αποδίδει στο κράτος και:

Φόρο από τις εισπράξεις ενοικίων διαφόρων οικημάτων και αγρών που έχει στην κατοχή της.

Φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας.

Άξιον προσοχής και παρατηρήσεως επίσης είναι, πως όταν το Κράτος πήρε το 1949 για ΤΡΙΤΗ ΦΟΡΑ την Εκκλησιαστική Περιουσία ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΝΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΘΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΙΕΡΕΩΝ.

Όμως αιτία πολέμου αποτελεί και η κατάργηση της Κυριακής αργίας, με τους Μητροπολίτες Αιτωλίας και Ακαρνανίας, και Πειταιώς, Κοσμά, και Σεραφείμ, να βγάζουν τα "μαχαίρια" δείχνοντας ότι δεν πρόκειται να ανεχθούν άλλες υποχωρήσεις και φέρνοντας βέβαια την πίεση στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο οποίος θα αναγκαστεί να αντιδράσει πιο δυναμικά.

Μάλλιστα ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, προχώρησε πιο πέρα από την απλή νουθεσία, και ξεκαθάρισε ότι κανεις βουλευτής που θα ψηφίσει υπέρ της κατάργησης δεν θα ξαναπατήσει το πόδι του σε εκκλησία του Πειραιά, κάτι που μετράει πολύ για τους βουλευτές, καθ'ότι στις μεγάλες συναθροίσεις βρίσκουν την εκλογική τους πελατεία, και μια τόσο ξεκάθαρη και ηχηρή "πόρτα" από τον Μητροπολίτη θα τους στοιχίσει σε ψήφους, αλλά και σε κύρος, καθότι ακόμα δεν έχουν μάθει να τους διώχνουν και να τους ρεζιλεύουν με τόσο απόλυτο τρόπο.

Οι επόμενες μέρες θα είναι κρίσιμες, ήδη η κυβέρνηση αυτή έχει χάσει μεγάλο μέρος της δυναμικής της, και κανεις δεν είναι σίγουρος ότι μπορεί να επιβιώσει από μια σύγκρουση με έναν θεσμό όπως της Εκκλησίας.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου
ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

«ΘΑ ΕΙΜΑΙ Ο 9ος ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΑΣ»

«ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΑΠΟ ΙΕΡΗ ΠΟΛΗ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΝΕΚΡΗ ΠΟΛΗ»

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΜΕ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ, ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ
Ο Τέρενς Κουίκ ανάμεσα στους Πολιτευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Ντούπη και Τσουκαλά

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Βουλευτή Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας, τον οποίο πρόσφατα ανέλαβε υπό την κοινοβουλευτική του εποπτεία.

Σας παραθέτουμε αποσπάσματα από δημοσιεύματα στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης*.

«O Βουλευτής Επικράτειας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Τέρενς Κουίκ παραχώρησε απόψε συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα του Αγρινίου, μετά από επίσκεψή του στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας.

Ο Τέρενς Κουίκ πλαισιωμένος από τους πολιτευτές του κόμματος στο νομό Ντούπη και Τσουκαλά, αρχικά αναφέρθηκε στις εντυπώσεις του από την περιοδεία στην Αιτωλοακαρνανία. Ανέφερε λοιπόν ότι το Μεσολόγγι μετατρέπεται  από ιερή σε νεκρή πόλη, καθώς της αποστερούν όλες τις δημόσιες υπηρεσίες. Και πρόσθεσε ότι δεν είναι δυνατόν να μεταναστεύουν οι πολίτες για τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στο κράτος.

« Αποστερούν από τις δημόσιες υπηρεσίες το διοικητικό κέντρο του νομού. Διαλυουν τη ΔΟΥ. Αποδυναμώνουν του Νοσοκομείο. Θέλουν να κλείσουν του Χημείο. Η Αστυνομική Διεύθυνση είναι σε κτήριο που προσβάλλει την ίδια τη λειτουργία του σώματος. Ούτε σε τριτοκοσμική χώρα δεν θα δει κανείς αυτό που συμβαίνει εκεί, με τους αστυνομικούς π.χ. της έκδοσης Διαβατηρίων, να προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους με... κούτες…» είπε, μιλώντας παράλληλα για βελτιώσεις που μπορούν και  που πρέπει να γίνουν σε ένα νομό που έχει τόσα να επιδείξει, φέρνοντας ως παράδειγμα το λιμάνι του Αστακού.

Ο ίδιος μάλιστα αυτοχαρακτηρίστηκε «9ος βουλευτής του Νομού», θέλοντας να τονίσει την από δω και έπειτα ενασχόλησή του με τα τοπικά θέματα.

Στο Αγρίνιο ο Τέρενς Κουίκ επισκέφθηκε τους Τρίτεκνους, τους οποίους διαβεβαίωσε για τη πλήρη στήριξη των ΑΝΕΞ ΕΛ στα δίκαια και διαχρονικά αιτήματά τους, οπως και το Επιμελητήριο και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό, όπου είχε πολλοί σημαντικές ενημερωτικές συζητήσεις με τα προεδρεία τους

«Εκτός τόπου και χρόνου» χαρακτήρισε τα σενάρια για μετεκλογική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, με τη λογική ότι δεν ξέρουμε τα δεδομένα που θα προκύψουν από τις εκλογές. Ωστόσο άφησε αιχμές για τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ στις πρωτοβουλίες των ΑΝΕΛ να ζορίσουν στο κοινοβούλιο την κυβέρνηση, φέρνοντας ως παράδειγμα την κάλπη για την παραπομπή Παπανδρέου για τη λίστα Λαγκάρντ και την πρόταση μομφής κατά του Γ. Στουρνάρα για τον χειρισμό του θέματος της Κύπρου.

Σε σχέση με τις αυτοδιοικητικές εκλογές ο κ. Κουίκ δήλωσε πως το κόμμα βρίσκεται ακόμα σε προβληματισμό για το ποιους υποψηφίους θα προτείνει.

Ο κ. Κουίκ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην ΕΡΤ υπογραμμίζοντας ότι ήταν απαραίτητος ο εξορθολογισμός  αλλά όχι με τον ξαφνικό θάνατο και το «μαύρο». την ώρα που η χώρα πλήττεται από την ανεργία. Δεν μπορούσα ποτέ όμως να φανταστώ ότι σε μια δημοκρατία θα κατέβαιναν οι διακόπτες».

Ο Βουλευτής Επικρατείας συνεχίζει σήμερα την περιοδεία του στην Ευρυτανία, μαζί με τη Βουλευτή Κοζάνης του Κινήματος Ραχήλ Μακρή.

*Τα τοπικά ΜΜΕ από τα οποία αντλήθηκαν οι πληροφορίες για τη συγγραφή του συγκεκριμένου Δελτίου Τύπου, είναι το www.agriniopress.gr, το www.agrinioculture.gr και το cityvoice.gr.






Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Απελευθέρωση ωραρίου λειτουργίας τις Κυριακές (ν/σ Κανόνες Ρύθμισης της Αγοράς Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών).

Παρά τις καθολικές αντιδράσεις όλων των εμπλεκόμενων φορέων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές το Υπουργείο Ανάπτυξης κατέθεσε στη Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο).

Εξακολουθούμε να μην κατανοούμε την εμμονή του Υπουργείου σε ένα μέτρο που οδηγεί σε μεγαλύτερη δυσκαμψία την αγορά και τις επιχειρήσεις, αυξάνει το κόστος λειτουργίας και επιβαρύνει τους αυτοαπασχολούμενους. Τονίζεται ότι σε έρευνες που έχουν γίνει σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες δεν έχει προκύψει θετικό αποτέλεσμα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, ενώ η πλειοψηφία των εμπόρων τους οποίους αφορά το μέτρο αντιτίθενται συντριπτικά (78,4% στην έρευνα Ιανουαρίου 2013, ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ).

Από τα μέχρι τώρα δεδομένα είναι προφανές, και ιδιαίτερα όσον αφορά την ελληνική οικονομία που βρίσκεται σε ύφεση και ο τζίρος των επιχειρήσεων διαρκώς μειώνεται, ότι καμία θετική προοπτική δεν δημιουργείται από την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.  Τουναντίον, περισσότερη συρρίκνωση και λουκέτα θα υπάρξουν για τις Μικρές και Πολύ μικρές επιχειρήσεις που με τη σειρά τους θα ανατροφοδοτήσουν τον φαύλο κύκλο της ύφεσης και της ανεργίας. Το «μοντέλο» του ΟΟΣΑ πολύ πιθανό να επαληθεύει τις προβλέψεις της ΓΣΕΒΕΕ αν ληφθούν υπόψη η βαθιά ύφεση και οι επιδεινούμενοι μακροοικονομικοί δείκτες.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

      ΧΑΡΑΤΣΗΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΚΑΝΙΚΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Εντολή Σαμαρά: Τελειώστε με την κινητικότητα της δημοτικής αστυνομίας μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου

- Πώς θα γίνει η μετακίνηση των δημοτικών αστυνομικών
- Τη Δευτέρα το ραντεβού των βουλευτών της ΝΔ με Κ. Μητσοτάκη και Γ. Μιχελάκη
- Τι δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς για τις απολύσεις στο Δημόσιο
- Όσα είπε ο Γιάννης Μιχελάκης για την κινητικότητα

Την επίσπευση των διαδικασιών για την κινητικότητα στο Δημόσιο ζήτησε ο Αντώνης Σαμαράς από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και του υπουργείου Εσωτερικών.

Σύμφωνα με πληρογορίες του Mega, ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή να έχει ολοκληρωθεί η μετακίνηση των δημοτικών αστυνομικών μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου.

Οι δημοτικοί αστυνομικοί θα μεταφερθούν κατά 90% στην ΕΛ.ΑΣ. Και κατά 10% για πρόνοιες στις υπηρεσίες των δήμων.
Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο, άλλοι 600 τοποθετηθούν στη φύλαξη σωφρονιστικών καταστημάτων.

Στο μεταξύ, τη Δευτέρα θα υπάρξει νέο ραντεβού των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, και τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη, προκειμένου να ενημερωθούν για το νομοσχέδιο.

Εξάλλου, στόχος είναι να υπάρξει κοινοβουλευτική πλειοψηφία (155) το βράδυ της Τετάρτης, όταν και αναμένεται να ολοκληρωθεί η ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο.

Τι είπαν Σαμαράς και Μιχελάκης για τις απολύσεις


Αναφερόμενος στις απολύσεις στο Δημόσιο, ο Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξή του στο "Πρώτο Θέμα της Κυριακής", ανέφερε χαρακτηριστικά πως "σε δύο χρόνια θα φύγουν 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι από τους 700.000. Μόλις το 2%! Και θα προσληφθούν άλλοι τόσοι! Και με απόλυτα διαφανή και αξιοκρατικό τρόπο".

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Μιχελάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση θα ενεργήσει αποφασιστικά, καθώς... "δεν γίνεται αλλιώς". Όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών στην "Realnews": "Όσοι αρνηθούν να μετακινηθούν στις νέες θέσεις στο πλαίσιο της κινητικότητας θα απολυθούν".  Και πρόσθεσε: "Θα εφαρμοστούν με συνέπεια και αποφασιστικότητα οι νόμοι, δεν γίνεται αλλιώς".

Δηλώνει ότι σέβεται το δικαίωμα στη διαμαρτυρία αλλά διαμηνύει πως «η πολιτεία δεν πρόκειται να επιτρέψει την υποταγή της χώρας στα άκρα και τις ακρότητες». Δεν αποκλείει να κλείσουν οργανισμοί «που δεν έχουν λόγο ύπαρξης» αν και υπογραμμίζει ότι δεν θα υπάρξουν άλλες οριζόντιες περικοπές στους ΟΤΑ.



NewsIt

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Θηλειά από Χατζηδάκη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Σε προαιρετική βάση θα ανοίγουν πάντα όλα τα καταστήματα, ανεξαρτήτως μεγέθους και κλάδου, επτά Κυριακές το χρόνο κατά τις περιόδους Χριστουγέννων, Πάσχα και εκπτώσεων.
Έως και 52 Κυριακές τον χρόνο θα μπορούν να λειτουργούν τα μικρά εμπορικά καταστήματα (μέχρι 250 τ.μ.), με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη.
Αυτή είναι η ρύθμιση για την Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο «Κανόνες Ρύθμισης της Αγοράς Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών», το οποίο παρουσίασε το υπουργείο Ανάπτυξης.
- Όλα τα καταστήματα θα μπορούν να λειτουργούν επτά Κυριακές το χρόνο (δύο Κυριακές πριν τα Χριστούγεννα, την Κυριακή των Βαΐων και από μία Κυριακή στις τέσσερις εκπτωτικές περιόδους του έτους που καθιερώνονται).
- Τα μικρά, έως 250 τ.μ. που δεν ανήκουν σε αλυσίδες, shops-in-a-shop, εμπορικά κέντρα, εκπτωτικά πολυκαταστήματα και εκπτωτικά χωριά, θα μπορούν, πάντα σε εθελοντική βάση, να λειτουργούν όλες τις Κυριακές. Προβλέπεται επιπλέον ότι ο Αντιπεριφερειάρχης (ο Δήμαρχος στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τον Πειραιά), μπορεί σε διάστημα δύο μηνών να εκδώσει απόφαση που θα ορίζει πόσες Κυριακές (από καμία έως τις 45 που απομένουν πέραν των 7) θα επιτρέπεται να είναι ανοικτά τα καταστήματα, στην περιοχή του.
Αν δεν εκδοθεί απόφαση, τότε οι έμποροι θα είναι ελεύθεροι να λειτουργούν τα καταστήματα όσες Κυριακές θέλουν. Θα ληφθεί επίσης μέριμνα ώστε τα καταστήματα να ανοίγουν μετά την Κυριακάτικη λειτουργία, με ρύθμιση που θα ορίσει το εύρος του ωραρίου της Κυριακής.
Οι ανησυχίες των μικρομεσαίων εμπόρων και η εμμονή του Χατζηδάκη
Έντονες είναι οι ανησυχίες πολλών μικρομεσαίων εμπόρων για τον αυξημένο ανταγωνισμό που θα αντιμετωπίσουν από τα μεγάλα πολυκαταστήματα και τα εμπορικά κέντρα, με αφορμή τις νέες ρυθμίσεις για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.
Οι έμποροι φοβούνται ότι οι μεγάλες αλυσίδες θα προσφύγουν στα δικαστήρια και θα ζητήσουν να λειτουργούν όλες τις Κυριακές, όπως και τα καταστήματα κάτω των 250 τ.μ.
Όπως είπε την Παρασκευή ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, η κυβέρνηση υιοθέτησε το «βρετανικό μοντέλο» για τη λειτουργία του λιανεμπορίου και αν βρεθεί δικαστήριο που θα τις αμφισβητήσει, τότε το υπουργείο θα προστατεύσει τις ρυθμίσεις για το άνοιγμα των μεγάλων καταστημάτων (άνω των 250 τ.μ.) μόνο επτά Κυριακές το χρόνο, ώστε να μην δημιουργηθεί αθέμιτος ανταγωνισμός στην αγορά.
«Κάναμε συνεννόηση με το ΠΑΣΟΚ και αυτό που καταθέτουμε στη Βουλή είναι αποτέλεσμα της συνεννόησης αυτής», είπε. «Η αρχική μας πρόταση ήταν επτά Κυριακές ανοιχτά όλα τα καταστήματα, μικρά και μεγάλα, και όλες τις Κυριακές, δηλαδή 52, ανοιχτά τα καταστήματα κάτω των 250 τ.μ. σε προαιρετική βάση. Αυτό τροποποιήθηκε μετά τη συνεννόηση με το ΠΑΣΟΚ. Το πρώτο σκέλος ισχύει και για το δεύτερο λέμε ότι δύο μήνες μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, οι δήμαρχοι των μεγάλων πόλεων και οι αντιπεριφερειάρχες έχουν το δικαίωμα να ορίσουν πόσες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα στο χώρο ευθύνης τους και αν περάσει άπρακτο το δίμηνο, θα είναι ανοιχτά 52 Κυριακές», προσέθεσε.
Ο κ. Χατζηδάκης μίλησε και για τις αντιδράσεις των εμπόρων και εργαζομένων. «Το μέτρο είναι σε προαιρετική βάση. Αν δεν θέλουν να το κάνουν, θα μείνουν κλειστά τα καταστήματα. Δεν μπορεί, όμως, να μην υπάρχει δουλειά και ταυτόχρονα να μην θέλουν να ανοίξουν... Όπως είναι τώρα το νομοσχέδιο – διότι η Βουλή μπορεί να αποφασίσει αλλιώς - είναι επτά Κυριακές ανοιχτά τα πολυκαταστήματα, mall κτλ. και τις υπόλοιπες μόνον τα μικρά. Και γι' αυτό δεν καταλαβαίνω τις φωνές. Να φωνάζουν τα μεγάλα, να το καταλάβω. Αλλά οι μικροί... Γιατί δεν είναι πρόβλημα να δουλεύει κάποιος Σάββατο απόγευμα και είναι να δουλεύει την Κυριακή; Υπάρχει εργατικό δίκαιο και κανόνες», επισήμανε.
Κοινό μέτωπο για την Κυριακή
Εν τω μεταξύ, μετά από κοινή σύσκεψη της ΕΣΕΕ (έμποροι), της ΓΣΕΒΕΕ (επαγγελματοβιοτέχνες) και της ΟΙΥΕ (ιδιωτικοί υπάλληλοι), αποφασίστηκε να συστήσουν «κοινωνική κίνηση» με την επωνυμία «Συμμαχία για την Κυριακή - Αργία», με σκοπό την διαφύλαξη της ημέρας της Κυριακής ως γενικής αργίας.
Παρόλα αυτά, ο κ. Χατζηδάκης ούτε να ακούσει δεν θέλει τις αιτιάσεις των μικρομεσαίων εμπόρων και των υπάλληλων. Ο ανταγωνισμός είναι δεδομένο ότι θα πιέσει στο τέλος τους πιο αδύναμους και ειδικά σε μία υφεσιακή οικονομία, όπου κακά τα ψέματα δεν σπρώχνεται ο κόσμος κιόλας στις ουρές για να ψωνίσει, γιατί πολύ απλά χρήματα δεν έχει , ...όχι χρόνο! Απλά στο υπουργείο Ανάπτυξης φαίνεται έχουν αρκετά χρήματα και το μόνο τους πρόβλημα για να κάνουν τα ψώνια τους ήταν ...ο λιγοστός χρόνος.
Στη συνάντηση αυτή αποφασίστηκε επίσης, να δοθεί κοινή συνέντευξη Τύπου σχετικά με τις επιπτώσεις που θα έχει το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές στην οικονομία, την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή, το οποίο προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.
Στη συνέντευξη θα παρουσιαστούν στοιχεία από τα Ινστιτούτα της ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ (ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ και ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ) για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, καθώς και οι προτάσεις των οργανώσεων για το ζήτημα αυτό.

Newsbomb.gr

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Με "λουκέτο" κινδυνεύει η ΛΑΡΚΟ. Δεν προχωρά η πώλησή της

Mε ''λουκέτο'' και εκκαθάριση κινδυνεύει η ΛΑΡΚΟ, καθώς διαπιστώνεται ότι είναι αδύνατο να προχωρήσει το σχέδιο ιδιωτικοποίησης της εταιρείας.

Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) στο οποίο έχει μεταβιβαστεί η συμμετοχή του Δημοσίου στο μετοχικό κεφάλαιο της ΛΑΡΚΟ (55,2%, Εθνική 33,4% και ΔΕΗ 11,4%) από τη στιγμή που εντάχθηκε στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, διαπιστώνει ότι είναι αδύνατη η πώληση της εταιρείας και προτείνει στα συναρμόδια υπουργεία τη λύση της εκκαθάρισης και της πώλησης των περιουσιακών στοιχείων κομμάτι - κομμάτι.

Όπως δημοσιεύει η ''Καθημερινή'', το καταλυτικό χτύπημα στο ούτως ή άλλως πολύπλοκο εγχείρημα ιδιωτικοποίησης της μεταλλευτικής βιομηχανίας, ήρθε από την έρευνα της Κομισιόν περί κρατικών ενισχύσεων που ξεκίνησε στις αρχές Μαρτίου.

Έρευνα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κίνησε σε βάθος έρευνα προκειμένου να εξακριβωθεί κατά πόσο τα μέτρα κρατικής στήριξης που χορηγήθηκαν από την Ελλάδα υπέρ της Γενικής Μεταλλευτικής και Μεταλλουργικής Α.Ε. «ΛΑΡΚΟ», ύψους άνω των 105 εκατ. ευρώ, είναι συμβατά με τους κανόνες κρατικών ενισχύσεων της Ε.Ε.

Η Επιτροπή δεν έχει πεισθεί ότι τα μέτρα είναι σύμφωνα με τους κανόνες της Ε.Ε., και ιδίως τους κανόνες σχετικά με τις κρατικές ενισχύσεις διάσωσης και αναδιάρθρωσης προβληματικών επιχειρήσεων.

Τα μέτρα για τα οποία η Ε.Ε. επιμένει ότι αποτελούν κρατικές ενισχύσεις περιλαμβάνουν αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου το 2009 και αρκετές κρατικές εγγυήσεις για δάνεια κατά την περίοδο 2008-2010, πιθανή μη είσπραξη από το κράτος ενός χρέους από το 2004 και παραίτηση από την είσπραξη προκαταβολής φορολογικού προστίμου το 2010.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, η Ε.Ε. θεωρεί ως κρατική ενίσχυση και τις ανεξόφλητες οφειλές της ΛΑΡΚΟ προς τη ΔΕΗ ύψους άνω των 160 εκατ. ευρώ τα οποία προσαυξάνονται κατά 6,5 εκατ. τον μήνα.

Στη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ έγινε σαφές από τις επαφές που είχε το τελευταίο διάστημα με τις Βρυξέλλες ότι η Ε.Ε. επιμένει στο θέμα των κρατικών ενισχύσεων.

Συσσωρευμένες ζημίες άνω των 220 εκατ. ευρώ

Συνεκτιμώντας και την προβληματική θέση της εταιρείας (συσσωρευμένες ζημίες άνω των 220 εκατ. ευρώ), αρνητική καθαρή θέση και υποχρεώσεις προς τρίτους) αλλά και τα άλυτα περιβαλλοντικά θέματα για τα οποία ο όποιος επενδυτής θα χρειασθεί να καταβάλλει περί τα 50 εκατ. επενδύσεις για να εναρμονιστεί με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και να αποφύγει πρόστιμα, κατέληξε ότι η επιχείρηση δεν μπορεί να ιδιωτικοποιηθεί εν λειτουργία.

Ενα επίσης θέμα που αξιολογήθηκε ως αρνητικό για την προσέλκυση επενδυτικού ενδιαφέροντος από το ΤΑΙΠΕΔ είναι το κόστος ρεύματος που αντιπροσωπεύει πάνω από το 30% του συνολικού λειτουργικού κόστους της εταιρείας και είναι σχεδόν διπλάσιο από το κόστος που πληρώνουν οι ανταγωνιστές της ΛΑΡΚΟ στη διεθνή αγορά. Η πρόταση που σύμφωνα με πληροφορίες εισηγήθηκε το ΤΑΙΠΕΔ προς την κυβέρνηση είναι η λύση της εκκαθάρισης και πώληση περιουσιακών στοιχείων (μονάδες παραγωγής, λιμάνια, οικόπεδα κ.λπ.).

Η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται το αδιέξοδο, είναι δύσκολο ωστόσο να διαχειριστεί το πολιτικό θέμα που προκύπτει με το να βάλει «λουκέτο» σε μια ιστορική και εξαγωγική βιομηχανία της χώρας που απασχολεί 1.500 εργαζόμενους άμεσα και περί τους 4.000 έμμεσα.


permisospress

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Εκστρατεία ενημέρωσης και ξεσηκωμού στη Θήβα. Μηδαμινό το ενδιαφέρον του κόσμου

Εκστρατεία ενημέρωσης και ξεσηκωμού των πολιτών επιχειρεί ο Δήμος και οι φορείς της Θήβας με στόχο να μπει φρένο στη συνεχιζόμενη υποβάθμιση της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

Στην κεντρική πλατεία της Θήβας αιρετοί, συνδικαλιστές και εργαζόμενοι ενημέρωσαν τους πολίτες για τις δυναμικές κινητοποιήσεις που έρχονται και ξεκινούν την ερχόμενη Τρίτη με την κατάληψη της Δ.Ο.Υ.


Εκστρατεία ενημέρωσης και ξεσηκωμού από LAMIASTARGR

 lamiastar.gr.

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Το Δ.Σ. του Γ.Σ. ΠΙΝΔΑΡΟΥ ΘΗΒΩΝ συγχαίρει τον Φράγκο Αναστάσιο

Το  Δ.Σ. του Γ.Σ. ΠΙΝΔΑΡΟΥ ΘΗΒΩΝ   συγχαίρει τον      Φράγκο Αναστάσιο    αθλητή του συλλόγου μας για  τις μεγάλες του διακρίσεις στο χώρο του στίβου.Ποιό συγκεκριμμένα ο Φράγκος Αναστάσιος  αναδείχτηκε 1ος στους βαλκανικους  αγώνες εφήβων  στα 400μ με 48.67 και 1ος στην σκυταλοδρομία 4χ400 στο ιδιο πρωταθλημα, οι αγώνες έγιναν στην Τουρκία  στις  6,7-Ιουλίου.

                                                    


    Για το Δ.Σ.

     Ο Πρόεδρος
Βλάχος Αθανάσιος

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Νάταν ψέματα…

Δεν ξέρω, νομίζω πως μέσα σε τρία χρόνια μειώθηκε το προσδόκιμό μου καταλυτικά. Αισθάνομαι σαν γέρος εκατό χρονών με κλεμμένες τις αναμνήσεις μου και οι προσδοκίες μου, τα όνειρα των παιδιών μου, ριγμένα αποκαΐδια στης απόγνωσης το τέλμα.
Προδομένος από τις ίδιες μου τις επιλογές τους ίδιους μου αγώνες για ανθρώπινη προοπτική.
Και πως τα ξεφορτώνεσαι, πως τα διορθώνεις τώρα, στην δύση της ζωής νιώθοντας αδύναμος, ανήμπορος ακόμα και γι αγώνες. Άλλωστε όλη η ζωή ήταν ένας αγώνας. Ένας αγώνας που προδόθηκε όπως πάντα από μέσα.

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Μ.Ρεπούση: "Μύθος οι σφαγές της Σμύρνης και των Ποντίων" - Εθνικιστές οι Έλληνες"

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΜΕΣΩ... ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

Η Μαρία Ρεπούση «ξαναχτύπησε», αυτή τη φορά με συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα των ομογενών της Αυστραλίας «Ελλήνων Λόγος» και χαρακτήρισε «μύθο» τη σφαγή της Σμύρνης, τη γενοκτονία των Ποντίων και το χορό του Ζαλόγγου. Το θράσος και ο ανθελληνισμός της περισσεύουν. Απέδωσε σε εθνικισμό την άποψη για τα δεινά που υπέστησαν οι Έλληνες και έχουν καταγραφεί στην ιστορία με αίμα.

Είναι αυτά που προκάλεσαν και την πρόσφατη οργή του Μίκη Θεοδωράκη, που της είπε «είναι προσόν να ζεις στην Ελλάδα και να είσαι Έλληνας. Αν δεν το καταλαβαίνεις πήγαινε αλλού, πήγαινε να ζήσεις στη Νιγηρία».

Προφανώς η κ. Ρεπούση δεν αισθάνεται Ελληνίδα, παρ’ ότι βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου (ας τα βλέπουν αυτοί που την ψήφισαν) και επιχειρεί να «βγάλει» τις απόψεις και στο εξωτερικό.

«Οι μύθοι είναι πιο βολικοί από την αλήθεια. Και οι Έλληνες πολίτες έχουν εθιστεί στα βολικά πράγματα και δεν θέλουν να έρθουν αντιμέτωποι με αμφιβολίες ή με αλήθειες», δήλωσε στην εφημερίδα «Ελλήνων Λόγος». Σε μία ερώτηση στημένη που προκαλεί ερωτήματα και για τη σκοπιμότητα της συνέντευξης.

Είναι μύθος κατά την κ. Ρεπούση η σφαγή της Σμύρνης. Είναι γνωστή άλλωστε η άποψη της περι… συνωστισμού. Είναι μύθος η γενοκτονία των Ποντίων. Η ίδια ζήτησε με επιστολή της προς το ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον αντιρατσιστικό νόμο να μην αναγνωρισθεί η γενοκτονία των Ποντίων, ενώ όταν τηρείται ενός λεπτού σιγή, φεύγει από το Κοινοβούλιο. Τελευταίως, είναι μύθος για τη βουλευτή της ΔΗΜΑΡ και ο χορός του Ζαλόγγου.

Πέραν του «μύθου» η κ. Ρεπούση κατηγορεί τους Έλληνες και για εθνικισμό. Οι χιλιάδες άνθρωποι που σφαγιάσθηκαν από τους Τούρκους και οι περισσότερες που έχασαν τις οικογένειες τους κατηγορούνται ως «εθνικιστές».

Να τους ξεχάσουμε και να διαγράψουμε την ιστορία θέλει η κ. Ρεπούση. Μήπως να ζητήσουμε και συγνώμη απ’ τους Τούρκους. Τι πίνει…

«Κατά την άποψη μου, αυτός ο εθνικισμός ευθύνεται για πολλά κακά, ανάμεσα τους και για την άνοδο της Χρυσής Αυγής», πρόσθεσε στη συνέντευξη της. Ευτυχώς που δεν υπάρχει μεγάλος στη ΔΗΜΑΡ που πάει για διάλυση.

Πέραν όμως και του εθνικισμού οι Έλληνες είναι και σεξιστές. Ναι, το είπε και αυτό η κ. Ρεπούση και εξαπέλυσε επίθεση σε όσους τη στοχοποίησαν για «χαμηλή ποιότητα του πολιτικού τους πολιτισμού».

Να τη χαίρονται αυτοί που την ψήφησαν και την έβαλαν στην Ελληνική Βουλή, όπως επίσης το κόμμα της, η ΔΗΜΑΡ και όσοι της δίνουν βήμα να εκφράζει τις ανθελληνικές της απόψεις.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

18η Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θηβαίων

Σας αποστέλλουμε για ενημέρωσή σας την υπ’ αριθ. πρωτ. 20385/11-7-2013 πρόσκληση για την 18η Τακτική  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  του Δήμου Θηβαίων, η οποία θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Παλαιού Δημαρχείου-οδός Πινδάρου & Οιδίποδος, στις  15  ΙΟΥΛΙΟΥ  του 2013, ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ και ώρα 19:30, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης  :
1) Συζήτηση και λήψη απόφασης για την διεξαγωγή και οργάνωση της εμποροπανήγυρης στην πόλη της Θήβας για το έτος 2013 (σχετ. 84/10-7-2013 αποφ. Ε.Π.Ζ.)
2) Έκδοση κανονιστικής απόφασης περί καθορισμού των Τελών βοσκής για το έτος 2013.
3) Έκφραση γνώμης για την νομιμοποίηση του κρηπιδώματος Β των λιμενικών έργων που έχουν κατασκευαστεί από την ΕΤΒΑ, ανήκουν κατά κυριότητα στο Δημόσιο και βρίσκονται στον όρμο Νούσας στη ΒΙ.ΠΕ Θίσβης Δ.Ε. Θίσβης, Δήμου Θηβαίων, Π.Ε. Βοιωτίας.
4) Λήψη απόφασης για διαγραφή βεβαιωμένων εσόδων από καταλόγους ύδρευσης Δ.Ε. Θίσβης .
5) Λήψη απόφασης για την έγκριση διενέργειας διαγωνισμού για την προμήθεια κάδων απορριμμάτων.
6) Έκφραση γνώμης επί της υψομετρικής μελέτης της οδού μεταξύ Ο.Τ. 246 & Ο.Τ.248 και οδού νότια των ανωτέρω Ο.Τ. στην πόλη της Θήβας.
7) Έγκριση προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου: «Κατασκευή οδού Καλαγέρη» .
8) Έγκριση προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου: «Κατασκευή ΧΥΤΑ Θήβας 2ης Διαχειριστικής Ενότητας Ν. Βοιωτίας και έργα αποκατάστασης υφιστάμενου Χ.Δ.Α.
     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Μ. ΚΟΚΟΝΤΙΝΗΣ


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συνεχισθούν και το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Ιουλίου 2013

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συνεχισθούν και το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Ιουλίου 2013, ενάντια στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης για 6.000 απολύσεις Δημοτικών Αστυνομικών και Σχολικών Φυλάκων σε πρώτη φάση, αλλά και προκειμένου να προετοιμαστεί ο κλάδος για το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο της Δευτέρας 15 Ιουλίου 2013 και τη μαζική-ενωτική συμμετοχή στην 24ΩΡΗ Γενική Απεργία που προκήρυξαν Γ.Σ.Ε.Ε. και Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για την Τρίτη 16 Ιουλίου 2013.

Σύμφωνα με την ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., το Σάββατο 13 Ιουλίου και την Κυριακή 14 Ιουλίου 2013, οι εργαζόμενοι απέχουν από κάθε εργασία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας κατά της πρωτοφανούς απόφασης της κυβέρνησης να «πετάξει» εν μία νυκτί στο δρόμο 12.500 εργαζόμενους, εκ των οποίων 6.000 της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και να συνεχίσει την εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής με νέες απολύσεις υπαλλήλων από το Δημόσιο.

Οι πρωτοβάθμιοι Σύλλογοι-Μέλη της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. τόσο στην Αττική, αλλά κυρίως στην Περιφέρεια να είναι σε διαρκή  ετοιμότητα και να «καλωσορίσουν» αλλά και να ζητήσουν συναντήσεις και να επισκεφθούν τους βουλευτές που από την Αθήνα θα κατέβουν στις εκλογικές τους περιφέρειες για το Σαββατοκύριακο. Στόχος, είναι να επισημανθεί το «έγκλημα» της μνημονιακής πολιτικής, στη οποία είναι υποταγμένη η δικομματική κυβέρνηση, την εφαρμόζει πιστά και δεν υπολογίζει τους εργαζόμενους που πετάει στο δρόμο. Ας τους γίνει λοιπόν γνωστό, ότι όσοι συμβάλλουν με την ψήφο τους στο «κλείσιμο» 6.000 σπιτιών συναδέλφων θα κηρυχθούν ανεπιθύμητα πρόσωπα στο Νομό της εκλογικής τους Περιφέρειας.


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η συγκυβέρνηση Ν.Δ. και ΠΑ.ΣΟ.Κ. βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία και εκτελεί τις εντολές που δίνει η τρόικα. Απολύστε 12.500 εργαζόμενους τους είπε και ανέλαβε ο αρμόδιος Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με την Υφυπουργό του κα Εύη Χριστοφιλοπούλου να φέρουν σε πέρας την αποστολή, απολύοντας, μεταξύ άλλων, τους Σχολικούς Φύλακες και τους Δημοτικούς Αστυνομικούς, σαν πιστοί και φιλότιμοι στρατιώτες.
Σε καμία περίπτωση όμως δεν δείχνουν υπακοήν εις το Σύνταγμα. Αντιθέτως δείχνουν υποταγήν στους δανειστές. Η κα Εύη Χριστοφιλοπούλου δεν έκανε στρατιώτης και μάλλον δεν γνωρίζει το στρατιωτικό όρκο. Υπάρχει όμως ο πολιτικό όρκος, η ηθική και η πολιτική συνέπεια. Αυτά η Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης τα ξέχασε με το που κάθισε στην καρέκλα. Και ορίστε γιατί:
Οι Σχολικοί Φύλακες που σήμερα απολύονται ξεκίνησαν από προγράμματα ανεργίας, όταν αυξάνονταν οι φθορές στις εγκαταστάσεις των σχολείων, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος «Απόκτηση εργασιακής εμπειρίας ανέργων στη φύλαξη σχολικών κτιρίων». Το πρόγραμμα αυτό υλοποιήθηκε με τη συνεργασία 145 Δήμων και Κοινοτήτων, των Υπουργείων Εσωτερικών, Παιδείας, Εργασίας, Δημόσιας Τάξης, τον Ο.Α.Ε.Δ. και την Κ.Ε.Δ.Κ.Ε.
Την περίοδο εκείνη, αρμόδια για θέματα Ευρωπαϊκού Κοινοτικού Ταμείου, συγκεκριμένα Ειδική Γραμματέας θεμάτων Ε.Κ.Τ., ήταν η κα Εύη Χριστοφιλοπούλου. Τι λέει τώρα που ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και προϊστάμενός της κ. Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει επί της ουσίας πώς η συγκεκριμένη δράση ήταν άχρηστη, μη αναγκαία και αντιπαραγωγική. Ποιος έχει εν τέλει την πολιτική ευθύνη για την λάθος αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων σε αντιπαραγωγικές και αναποτελεσματικές δομές;
Τι λέει η κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου που ενέκρινε κονδύλια του Γ’ Κ.Π.Σ. προκειμένου να δημιουργηθεί ένας θεσμός, όπως οι Σχολικοί Φύλακες και σήμερα βάζει την υπογραφή της στην κατάργησή του οδηγώντας στην απόλυση χιλιάδες εργαζόμενους; Θα ήμασταν αφελείς αν πιστεύαμε ότι η κα Εύη Χριστοφιλοπούλου θα έδινε αγώνα να υπερασπιστεί το θεσμό που δημιούργησε και να διαφυλάξει τις θέσεις εργασίας. Θα περιμέναμε όμως να αναλάβει τις πολιτικές της ευθύνες !!!

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Είχαν ΔΙΚΑΙΩΜΑ να αποδράσουν οι φονιάδες και ΟΧΙ να αμυνθεί η Αστυνομία;

Άκρως προκλητικότατος ο πρόεδρος των εν Ελλάδι εργαζομένων αλβανών κος Μίτσι ο οποίος έκανε λόγο για εκτέλεση των δύο εκ των οκτώ δραπετών των φυλακών Τρικάλων από την ΕΛ.ΑΣ. ενώ ανέφερε ότι “οι φυλακόβιοι έχουν δικαίωμα να αποδράσουν”.
stratisΟ κος Μίτσι εκτιμώ ότι δε μας τα λέει καλά και σίγουρα όταν κάποτε περνούσε λαθραία τα σύνορά μας, δε διακατεχόταν τουλάχιστον επίσημα από αυτές τις απόψεις. Μάλλον τον ένοιαζε περισσότερο να εξασφαλίσει ένα πιάτο φαγητό. Μετά έγινε εργατοπατέρας όπως κάποιοι συμπατριώτες μας και άρχισε να τα λέει διαφορετικά.
Δηλαδή θεωρεί ότι μπορεί να καταδιώκεις κάποιον που έχει ήδη σκοτώσει δύο ανθρώπους (χώρια πόσους άλλους πριν ώστε να καταλήξει στη φυλακή) με τον ένα να είναι συνάδερφός σου, αυτός να ανοίγει πυρ, να έχει του κόσμου τα πυρομαχικά, εσύ να μην αμυνθείς αλλά να βρεις τρόπο να τον πιάσεις ζωντανό.
Συγγνώμη κε Μίτσι αλλά εδώ δε γυρίζουμε κινηματογραφική ταινία.
Αποτελεί πρόκληση η δήλωση περί “εκτέλεσης” των δύο εγκληματιών όπως επίσης και η ρήση ότι “οι φυλακόβιοι έχουν δικαίωμα να αποδράσουν”.
Όχι, δεν είχαν κανένα δικαίωμα να αποδράσουν. Στη φυλακή δε βρέθηκαν τυχαία. Βίασαν; Σκότωσαν; Έκλεψαν; Χτύπησαν; Κάτι έκαναν πάντως. Και τα θύματά τους είχαν δικαίωμα να μην υποστούν αυτά που υπέστησαν.
Απεναντίας όμως, οι δύο εγκληματίες και η παρέα τους είχαν κάθε δικαίωμα να επιλέξουν ένα δρόμο στη ζωή. Πολλοί συμπατριώτες τους ήρθαν στη χώρα και πρόκοψαν. Εργάστηκαν σκληρά, αποδείχθηκαν ικανοί μάστορες και τεχνίτες, την ώρα που εμείς ξοδεύαμε αυτοί αποταμίευαν, έφτιαξαν περιουσία τίμια, μεγάλωσαν παιδιά και είναι άξιοι πολλών συγχαρητηρίων.
Τέτοιου είδους δηλώσεις ρίχνουν λάδι στη φωτιά και φέρνουν σε δύσκολη θέση τους ομοεθνείς του κου Μίτσι που εικάζω ότι μεγάλος μέρος τους δε συμφωνούν με τις απόψεις που διατυπώνει δημόσια.
Όπως λοιπόν κατά τον κο Μίτσι υπάρχει δικαίωμα στο έγκλημα, ομοίως υπάρχει δικαίωμα και στην άμυνα. Όποια κι αν είναι αυτή. Κι αλήθεια ο λαλίστατος υπουργός κος Δένδιας δεν έχει τίποτε να πει;  Πάλι κατάπιε τη γλώσσα του ή κάνει μακροβούτια και δεν ακούει αυτά που λέγονται;
Αλλά αφού είμαστε Μπανανία που κάμποσα χρόνια τώρα δεν ασχολούμαστε με αυτό που λέγεται (λαθρο)-μεταναστευτικό ώστε να δούμε τι ανάγκες υπάρχουν και τι μπορούμε πραγματικά να αντέξουμε βάζοντας τάξη, πολύ καλά κάνει ο κος Μίτσι που εκμεταλλεύεται το βήμα που του δίνουν και λέει αυτά που λέει!

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ: Aποκεφαλισμός χριστιανού κόπτη μετά την απαγωγή του.

ΠΡΟΣΟΧΗ, ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΣΚΛΗΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


Από Βρυξέλλες, Δ.Πορφύρης και Π.Σταφυλά

 Την Πέμπτη 11/07/13, ο 59χρονος κόπτης χριστιανός  ΜagdiLamey, βρέθηκε  δεμένος χειροπόδαρα και αποκεφαλισμένος στο Βόρειο Σινά.Είχε απαχθεί από ομάδων ενόπλων ισλαμιστών  στο πλαίσιο των αντιποίνων για την πτώση του Μόρσι(20min.ch).Την ίδια ημέρα είχε δολοφονηθεί στην ίδια περιοχή κόπτης ιερέας ,έγκλημα το οποίο παρουσιάστηκε από τα δυτικά μίντια ως η πρώτη σεκταριστική ανθρωποκτονία στη μεταμόρσι εποχή. Παρ’ότι στην περιοχή σημειώθηκαν κι άλλες εκτελέσεις,δεν υπήρξε παρόμοιο προηγούμενο αποκεφαλισμού. Η χρήση μικρού μαχαιριού και η τοποθέτηση της αποτμηθείσας κεφαλής επάνωστο σώμα,υποδηλώνουν τελετουργικό σφαγιασμό που επιτελείται  κατά των απίστων.ΤοAl Ahram καταγγέλει ότι οι μάρτυρες χριστιανοί δεν συνυπολογίζονται ως μάρτυρες και της επανάστασης, όρος που υιοθετείται για όλα τα θύματα των βιαίων ταραχών εξ’αιτίας της χριστιανικής τους ταυτότητας.
Ο απαχθείς Κόπτης


            Σύμφωνα με τη NewYorkTimes (11/07/13) ,οι παραστρατιωτικές ομάδες του απερχόμενου προέδρου Μόρσι     έχουν επιδοθεί τις τελευταίες ημέρες σε μαζικές πράξεις βίας εναντίον χριστιανών με την κατηγορία ότι υποστήριζαν τις πρόσφατες λαικές κινητοποιήσεις. Πολλά καταστήματα χριστιανών έχουν μαρκαριστεί με ένα μαύρο Χ που σημαίνει εκδίκηση και μένος ενώ έχουν χτυπηθεί εκκλησίες και σπίτια χριστιανών. Ο ανταποκριτής της ίδιας εφημερίδας αναφέρει ότι 4 χριστιανοί σφαγιάστηκαν με μαχαίρια και μασέτες σε ένα και μόνο χωριό.

olympia

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Έτσι κλείστηκε το ραντεβού Σαμαρά – Ομπάμα

Μετά την εκδίωξη των Ρώσων, και την αποδοχή του τρίτου μνημονίου, ακολούθησε παρέμβαση της Μέρκελ! Πιέσεις για να παρευρεθεί και ο Βενιζέλος
Σήμερα, το newsbomb.gr αποκαλύπτει το σκληρό πόκερ που οδήγησε στο πολυπόθητο ταξίδι Σαμαρά στον Λευκό Οίκο. Ένα πλέγμα ενεργειών και παρεμβάσεων, μέχρι να εξασφαλισθεί η τελική ημερομηνία ενός ταξιδιού που θα δώσει επικοινωνιακή ανάσα στην κυβέρνηση.
Συγκεκριμένα, το πρώτο βήμα ήταν η εκδίωξη των Ρώσων και η οριστική ταφόπλακα στην προσέγγιση και την πολιτική των αγωγών που είχε ξεκινήσει ο Κώστας Καραμανλής και είχε βάλει στην κατάψυξη ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο Αντώνης Σαμαράς μετά την παύση διεκδίκησης της ΔΕΠΑ από τους Ρώσους και την υπογραφή του ΤΑΡ, άρχισε να κερδίζει πόντους στην άλλη όχθη του Ατλαντικού.
Αυτό όμως από μόνο του δεν ήταν αρκετό. Μετά την έλευση της Τρόικας και τα λεόντεια μέτρα που απεδέχθη η κυβέρνηση (ουσιαστικά μιλάμε για τρίτο μνημόνιο), η κυβέρνηση έφτασε ένα βήμα πριν την πτώση.
Μόλις χθες το newsbomb.gr αποκάλυψε πως ο πρωθυπουργός ήταν αποφασισμένος να πάει σε εκλογές.
Εκεί υπήρξε τριπλή μεσολάβηση της Μέρκελ, η οποία σε καμμία περίπτωση δεν θα δεχόταν αυτή την εξέλιξη πριν τις γερμανικές εκλογές.
Όλοι είδαμε το περιβόητο νεύμα στην πρόσφατη σύνοδο, δείγμα ξεκάθαρης στήριξης στον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος την είχε ενημερώσει για τις προθέσεις του. Η γερμανική πίεση άγγιξε και τον Βενιζέλο, που όμως υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να κεφαλαιοποιήσει την στήριξη του συνοδεύοντας τον Αντώνη Σαμαρά στο ταξίδι του στην Αμερική!
Το σημαντικότερο όμως όλων, ήταν η προσωπική παρέμβαση της Μέρκελ στον πρόεδρο των ΗΠΑ, προκειμένου να δεχθεί τον Έλληνα πρωθυπουργό το συντομότερο δυνατό.
Έτσι εξηγείται και η ημερομηνια της συνάντησης, όπου κανονικά ο Μπαράκ Ομπάμα θα βρισκόταν εκτός Ουάσιγκτον, συνδυάζοντας διακοπές και πιο ανάλαφρες υποχρεώσεις.
Σε καμμία συμβατική ημερομηνία δεν υπήρχε κενό ώστε να γινει εμβόλιμα το ραντεβού. Έτσι, ο Μπαράκ Ομπάμα θα "θυσιάσει" μία ημέρα από το ανάλαφρο πρόγραμμα του, ώστε να δει τον Έλληνα πρωθυπουργό.
Η επικοινωνιακή αποτελεσματικότητα όμως του όλου εγχειρήματος, πέραν των σκοπιμοτήτων Μέρκελ, δεν θα είναι η αναμενόμενη για το εγχώριο σκηνικό αφού πέφτει πάνω στα μπάνια του λαού. Η πολιτική ανάσα πάντως για την κυβέρνηση είναι δεδομένη, ακόμα και αν εκπνεύσει μετά τις γερμανικές εκλογές.

Newsbomb.gr

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

“ΜΟΥΣΕΙΑ - 2013” 10-12 Αυγ 2013 στην Κοιλάδα των Μουσών

Οι εκδηλώσεις “ΜΟΥΣΕΙΑ - 2013”  θα πραγματοποιηθούν από  10-12 Αυγ 2013 στην Κοιλάδα των Μουσών  

Σάββατο, 10 Αυγούστου στην Πλατεία της Άσκρης
     Κτησίβιος ο Ασκρηνός

Αναφορά στον κορυφαίο μηχανικό της αρχαιότητας (Ιωάννης Γκανάσος)

Θα εγκαινιασθούν η  Ύδραυλις και η Αντλία του Κτησίβιου (Παναγιώτης Στέφος).

Έναρξη:20.00

Κυριακή, 11 Αυγούστου στο Αρχαίο Θέατρο
     Αναφορά στις Μούσες

     Σκηνοθεσία Θόδωρος Μαραγκός

Συναυλία αρχαίας ελληνικής μουσικής

             Με την Ορχήστρα Αρχαιοελληνικών Μουσικών Οργάνων «ΛύρΑυλος», υπό τη διεύθυνση του Παναγιώτη Στέφου.                                                                               Έναρξη:20.00

Δευτέρα, 12 Αυγούστου στο Αρχαίο Θέατρο
     ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ του Αισχύλου

από τον Οργανισμό ελληνικού  θεάτρου «ΑΙΧΜΗ»                                                    Έναρξη:21.00


     Από Παρασκευή 9 μέχρι Κυριακή 18 Αυγούστου θα λειτουργεί στο Πνευματικό Κέντρο Άσκρης έκθεση γλυπτών και ζωγραφικής του καταξιωμένου καλλιτέχνη Κώστα Καπέλιου.

     Τις πρωινές ώρες του διημέρου 11 και 12 Αυγούστου θα έχει πορείες στο φαράγγι ΟΛΜΕΙΟΣ και ανάβαση στον Ελικώνα, καθώς και επισκέψεις σε εξωκκλήσια και περιβαλλοντολογικό πάρκο.

     Οι  πανέμορφες παραλίες Αλυκής και  Αγίου Νικολάου απέχουν από  την Άσκρη 20 χιλιόμετρα (20’ - 30’).

     Για όσους επιθυμούν να διανυκτερεύσουν στην Άσκρη υπάρχει περιορισμένη δυνατότητα εξυπηρέτησης και μετά από επικοινωνία με το e-mail του Συλλόγου ή το καφενείο της κας Καπνογιάννη (τηλ. 2262067208)

----------------------



Επιπρόσθετα
Παρασκευή, 16 Αυγούστου στην Πλατεία της Άσκρης
     Πρόγραμμα ΒΟΙΩΤΙΑ

Διαμόρφωση του πληθυσμού της  Βοιωτίας από την Αρχαϊκή εποχή  μέχρι την Τουρκοκρατία

Prof. Dr. Anthony Snodgrass Cambridge University

Prof. Dr. John Bintliff Leiden University                                                                       Έναρξη:20.00

www.hsiodos.gr

e-mail:ohsiodos@gmail.com

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο