Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΦΡΑΙΜ ΤΗΣ ΑΡΙΖΟΝΑ "Από Σεπτέμβρη αρχίζουν τα δύσκολα"

Και δύο λόγια από τον γέροντα Εφραίμ της Αριζόνα, τον μόνο εν ζωή εκ των τριών μεγάλων Γερόντων της Ορθοδοξίας (οι άλλοι δύο ήταν ο Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός, και ο Παϊσιος): "ετοιμασία επειδή ΣΥΝΤΟΜΑ θα αρχίσουν τα πολύ δύσκολα"...
Από το Σεπτέμβριο έρχονται δύσκολα... "Δεν μπορώ να καταλάβω τον κόσμο. Όλοι ρωτάνε: "εμένα με πιάνουν τα νέα μέτρα;"!!! Ειλικρινά, δεν μπορώ να κατανοήσω πόσο πολύ έχει διαβρωθεί η σύγχρονη κοινωνία και οι άνθρωποι που ζούνε σε αυτή τη χώρα. Κανείς δε νοιάζεται για τον διπλανό του.

Κανείς δε νοιάζεται για το πρόβλημα που έχει χτυπήσει την πόρτα του συμπολίτη του, του γείτονά του. Όλοι σκέφτονται αν "τα μέτρα" προσβάλουν τα δικά τους μικροσυμφέροντα...! Ποιά ηθική υπάρχει πλέον;

Το κακό έχει χτυπήσει την οικογένεια, την Παιδεία. Έχει χτυπήσει σε κάθε υγιές κύτταρο της κοινωνίας και σήμερα ζούμε τα αποτελέσματα αυτού του πολέμου. Τρέχουν οι άνθρωποι χωρίς να νοιάζονται για τον διπλανό τους. Η κοινωνία που ξέραμε δεν υπάρχει πια. Σήμερα κυριαρχεί ο ατομικισμός...

Γιατί; Επειδή κάποιοι έπαιξαν με τον χαρακτήρα του Έλληνα και διάβρωσαν όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να τον βοηθήσουν. Είναι αδιανόητο! Ο ατομικισμός ζει και βασιλεύει, ενώ η απάτη έγινε "χάρισμα". Μεγάλωσαν γενιές που διδάχτηκαν πως να αρπάξουν. Και αυτό σε ένα καθεστώς πλήρους ατιμωρησίας...

Μάλιστα, όσα πιο πολλά "αρπάζεις" τόσο περισσότερο απομακρύνεσαι από την τιμωρία. Αυτό το βλέπει ο Θεός. Σήμερα επιτρέπει να δεχτούμε μερικές σφαλιάρες, ελπίζοντας πως θα συνέλθουμε, όπως συμβαίνει και στους μεθυσμένους..." "Να πεις και σε άλλους να προσέχουν. Μην αφήνετε την λογική σας να παραδίνεται σε όσα σας λένε.

Πού είναι μωρέ η λεβεντιά εκείνων που δεν επέτρεπαν σε κανέναν να τους μειώσει; Πού είναι εκείνα τα λεβεντόπαιδα που έδωσαν το αίμα τους για όλους εμάς; Αυτή η γη ποτίστηκε με αίμα. Είναι μεγάλο κρίμα να την κυβερνάνε ξένοι και ανάξιοι... Να προσέχετε"...

www.gkourou.com

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ-GR

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων 18/8/13



ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

 

ΤΟ ΒΗΜΑ


H ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


ΤΟ ΕΘΝΟΣ


REAL NEWS


ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ


ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


ESPRESSO


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ


Η ΒΡΑΔΥΝΗ


ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ

ZOUGLA

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Το Μυστικό του Άνθρακα 12...Το Μυστικό των Μυστικών



ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ-GR

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δραματικές εξελίξεις στο Άγιον Όρος: Ανακηρύσσεται ανεξάρτητο & καλεί …τη Ρωσία;

Πολύ άσχημα εξελίσσεται για την Ελλάδα ένα άλλο μέτωπο, στο οποίο μέσα στην τρικυμία των ημερών δεν έχει δοθεί η πρέπουσα προσοχή: Για πρώτη φορά από την απελευθέρωση της Μακεδόνιας τίθεται θέμα απόσχισης του Αγίου Όρους από τον εθνικό κορμό. Και λέμε από τον εθνικό κορμό γιατί ως γνωστόν το Άγιο Όρος δεν υπάγεται τυπικά στην ελληνική διοίκηση, αλλά είναι αυτοδιοικούμενο.
Η συγκεκριμένη είδηση, δεν είναι καινούργια.Έρχεται όμως να δέσει απόλυτα με την ανάρτηση  του attikanea (κλικ εδώ)
Πόπη Σουφλή – ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ
+++
Αύριο έχουμε συνεδρίαση της Διπλής Σύναξης του Αγίου Όρους, για να συζητήσει το θέμα της φορολόγησης των ακινήτων των Ιερών Μονών, τα οποία βρίσκονται εκτός της χερσονήσου, το θέμα το οποίο έχει δημιουργήσεη την μετωπική σύγκρουση με την ελληνική Πολιτεία με ανοικτό το ενδεχόμενο να ζητηθεί από την … Ρωσία να επέμβει δυναμικά!
Κατά την πρώτη και έντονα φορτισμένη συνεδρίαση που είχε πραγματοποιηθεί στα τέλη Απριλίου, η Διπλή Σύναξη της Ιεράς Κοινότητος, στην οποία συμμετέχουν οι εκπρόσωποι αλλά και οι ηγούμενοι των είκοσι μονών, είχε αποφασιστεί να δοθεί στην ελληνική Πολιτεία διορία μέχρι τις 15 Μαϊου για να δουν εάν θα υπάρξει ανταπόκριση στα αιτήματά τους, να μην υπάρχουν τόσο μεγάλες φορολογικές επιβαρύνσεις.
Πληροφορίες εκκλησιαστικών κύκλων, αναφέρουν ότι το ανώτατο διοικητικό όργανο της μοναστικής κοινότητας αυτή φορά θα κάνει την απειλή πράξη και θα ανακηρύξει, περίπου, την ανεξαρτησία του Αγίου Όρους!
Μάλιστα επειδή αναγνωρίζουν ότι κινδυνεύουν να μην παίρνουν ούτε δεν θα παίρνουν ούτε καν φορολογική ενημερότητα, ενώ κινδυνεύουν να υποστούν όλα όσα προβλέπονται για όσους δεν πληρώνουν φορολογικές οφειλές δηλαδή οι ηγούμενοι θα συλλαμβάνονται ως  φοροφυγάδες και θα κατάσχεται η περιουσία τους!
Θεωρούν ότι πίσω από αυτή την κίνηση βρίσκονται συγκεκριμένα συμφέροντα που επιδιώκουν την … τουριστική αξιοποίηση του Αγίου Όρους.
Η Διπλή Ιερά Σύναξη στο τελεσίγραφο που θα δώσει αύριο ζητούν «Να σταματήσει αυτό το έγκλημα των αιώνων, που θα σημάνει το τέλος της Ορθοδοξίας, που έχει πνεύμονά της και ανάσα της  Άγιο Άθωνα, που σεβάστηκαν Αυτοκράτορες αλλά και Κατακτητές»! 
Σε διαφορετική περίπτωση, απειλούν ότι «Το Άγιον Όρος θα διακόψει κάθε σχέση με την “κατεχόμενη”» όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, «ελλαδική Πολιτεία, θα κηρυχθεί σε διωγμό και θα ζητήσει την βοήθεια της Ρωσίας και του νέου ηγέτη της Β.Πούτιν, στον οποίο πρόσφατα αρνήθηκε ευσχήμως να επισκεφθεί το Άγιο Όρος την Μεγάλη Εβδομάδα»!
Τι σημαίνουν όλα αυτά; Πολλά και κρίσιμα. Κάποιοι θέλουν κι άλλους μπελάδες στο κεφάλι αυτής της χώρας και αν νομίζουν ότι είναι ώρα να ανοίξουμε «ιερό πόλεμο» με τους Αγιορείτες, κακή υπηρεσία προσφέρουν στη χώρα. Και η προειδοποίηση ότι «Θα ζητηθεί η βοήθεια της Ρωσίας» θα ήταν πολύ μεγάλο λάθος να προσπεραστεί χωρίς να θεωρηθεί ότι είναι σοβαρή.
Η ιδέα Δημιουργίας Ορθόδοξου Βατικανού από την μία και η έτερη ιδέα δημιουργίας ενός ορθόδοξου τόξου (Ρωσία, Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία, Λευκορωσία, Σερβία, Μολδαβία, Ουκρανία, Γεωργία) με πολιτικούς συνδετικούς κρίκους, με το Άγιον Όρος στο επίκεντρο αυτού του σχεδίου, είναι ζωντανή.
Και η Ορθοδοξία αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα κύρια πολιτικά όπλα του Β.Πούτιν την επόμενη δεκαετία.
Εκτός και αν αυτοί που επιμένουν στην πρακτική της φορολόγησης των Αγιορειτών, έχουν άλλα πράγματα στο νου τους…
Freepen

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Είναι οι Ελληνες δειλοί; Απάντηση στο άρθρο του Greg Palast στον Observer

Στο βίαια επιθετικό και αποκαλυπτικό άρθρο του στη μεγάλη Βρετανική εφημερίδα Observer, ο Greg Palast, πολυδιαβασμένος συγγραφέας, οικονομικός αναλυτής και προσκείμενος στον Λευκό Οίκο, ούτε λίγο ούτε πολύ, μας χαρακτηρίζει «δειλούς που έχουμε σκύψει το κεφάλι στην τρόικα και δεχόμαστε στην ουσία αδιαμαρτύρητα την κατάληψη της χώρας από το Τέταρτο Ράϊχ με το εγκληματικό ευρώ».( βλ. διπλανή στήλη).
katsanevasΜας καλεί να υψώσουμε μια διαφορετική φωνή στην Ελλάδα και «να φύγουμε από την ευρωζώνη που λειτουργεί ως σκηνή εγκλήματος». Δυστυχώς οι Έλληνες έχουν συμβιβαστεί με τη μοίρα τους  όπως δεν έκαναν οι Αργεντίνοι…..Η διαφορά ανάμεσα στους Έλληνες και τους Αργεντινούς είναι πως οι Έλληνες είναι δειλοί”, μας πετά κατάμουτρα ο Πάλαστ. «Ο ελληνικός λαός είναι εκ φύσεως δειλός [ ! ]. Δεν υπάρχουν φωνές φωνή κατά του ευρώ. Υπήρχε κάποτε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά πλέον έχει υποκύψει πλήρως. Χρειάζεστε μια διαφορετική φωνή».
«Πρέπει η Ελλάδα να φύγει από την Ευρωζώνη. Δεν πρέπει να είστε μέλος της. Το να θέλεις να μείνεις στην Ευρωζώνη είναι σαν να θέλεις να μείνεις σε μια κοινότητα λεπρών… Το ευρώ είναι το Τέταρτο Ράιχ”. Η σημερινή οικονομική πολιτική που έχει επιβάλει η Γερμανία στην Ελλάδα ισοδυναμεί με θανατική καταδίκη της χώρας και το ΔΝΤ λανθασμένα συμπορεύεται με αυτή την πολιτική».
Σύμφωνα με τον ίδιο, “οι επιταγές του ΔΝΤ και της τρόικα προς την Ελλάδα είναι παρόμοιες με αυτές σε χώρες της Λατινικής Αμερικής που είχαν ως αποτέλεσμα να πωληθούν σε εξευτελιστικές τιμές πλουτοπαραγωγικές πηγές στο βωμό μιας υποτιθέμενης ανάπτυξης”.
“Τα παραδείγματα χωρών της λατινικής Αμερικής μας δείχνουν πολλά. Η Ελλάδα χρειάζεται το νερό και την ενέργεια. Αν τα πουλήσει θα αναγκαστεί να τα αγοράζει από αμερικανικές ή γερμανικές εταιρίες” αναφέρει ο ίδιος ο οποίος επιτίθεται ανελέητα στην Ε.Ε και καλεί τη χώρα μας να εγκαταλείψει άμεσα την εγκληματική Ευρωζώνη.
Εμείς τι να προσθέσουμε σε έναν τέτοιο λίβελο κατά της «Συμμορίας του Ευρώ» που με τη χλαίνη  του Τέταρτου Ράϊχ λυμαίνεται τη χώρα μας περισσότερο αποτελεσματικά απ’ ότι στο παρελθόν τα γερμανικά Πάντσερ του Αδόλφου Χίτλερ. Πιο συγκλονιστική είναι η ευθεία κατηγορία-ύβρις που μας απευθύνει ο Πάλαστ, ότι ο ελληνικός λαός είναι δειλός, παρ’ όλο που αυτό δεν το έχει δείξει η μέχρι σήμερα ιστορική μας διαδρομή.
Γεγονός είναι ότι, ο ελληνικός λαός βρίσκεται σε απόλυτη σύγχυση από το βομβαρδισμό της διεστραμμένης παραπληροφόρησης  που υφίσταται καθημερινά από τα κεντρικά μιντιακά μέσα που έχουν αλωθεί από τους εισβολείς και είναι πιο αποτελεσματικά από τα γερμανικά τάνκς και τα στούκας του παρελθόντος. Στο πλευρό τους, αρωγός είναι όλη η αντιπολίτευση που διαρρηγνύει τα ιμάτιά της ενάντια στο μνημόνιο, αλλά θεωρεί ταμπού το ευρώ ! Και παίζει το παιχνίδι των εισβολέων, απορροφώντας ως αμορτισέρ τη λαϊκή αγανάκτηση και απελπισία, αλλά καθυποτάσσοντας μας στη μεθοδευμένη  εγκληματική πολιτική άλωσης της χώρας από τον καταστροφικό συνδυασμό της ακραίας λιτότητας με το υπερτιμημένο ευρωμάρκο. Αν το έψαχνε περισσότερο ο Πάλαστ, πολύ φοβάμαι ότι εκτός από δειλούς μπορεί και να μας αποκαλούσε επίσης και ανόητους, αφού ανεχόμαστε τέτοια κυβέρνηση και τέτοια αντιπολίτευση.
Ελπίζω και εύχομαι ότι σύντομα θα αντιληφθούμε τι πραγματικά συμβαίνει. Και θα αποβάλλουμε σαν λαός το τετράπτυχο  της σύγχρονης ελληνικής τραγωδίας, «τη σύγχυση, το φόβο, την ανοσία και την ανοησία». Αυτό το μεταμοντέρνο υπερόπλο των εισβολέων με το οποίο μας καθυποτάσσουν οι σύγχρονοι Γκέμπελς. Και θα διαψεύσουμε το φίλο μας τον Πάλαστ, ο οποίος καλά κάνει και μας τα λέει έτσι χοντρά. Αφού μόνο έτσι μπορεί να ζωντανέψει το ελληνικό φιλότιμο και να ανατείλει η μάχιμη ελπίδα που έχει αποδράσει από τη χώρα.
Γιατί η ελευθερία και η προκοπή δε χαρίζονται. Κερδίζονται.

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αποκεφαλισμένο φίδι δαγκώνει... τον εαυτό του

Ένας άνδρας από το Huntsville στις ΗΠΑ βρήκε κρυμμένο στα ξύλα που είχε κόψει, ένα επικίνδυνο φίδι και προκειμένου να μην δαγκώσει το παιδί του ή τον σκύλο του αναγκάστηκε να το σκοτώσει, όπως δήλωσε στην Huffington Post

To εντυπωσιακό ήταν βέβαια ότι το αποκεφαλισμένο φίδι άρχισε να δαγκώνει την...ουρά του!
Δείτε το απίστευτο βίντεο που τράβηκε ο Sam Billeter:
hellas-now

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΑΛΒΑΝΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ


ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ
ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΑΛΒΑΝΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΕΤΗ

«ΓΚΡΕΜΙΣΑΝ ΤΟ ΚΑΜΠΑΝΑΡΙΟ ΚΑΙ ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ…ΚΑΜΠΑΝΑ»!

«Ο ΚΥΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΣΠΕΥΣΕ ΝΑ ΣΥΓΧΑΡΕΙ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗ ΦΙΛΟ ΤΟΥ  ΟΤΑΝ ΕΞΕΛΕΓΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ. ΕΣΠΕΥΣΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΜΙΛΗΣΕΙ ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΥΣ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΥΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ;

Άμεση ήταν η αντίδραση του Βουλευτή Επικρατείας και Τομεάρχη Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, αναφορικά με τις νέες απίστευτες προκλήσεις των αλβανικών Αρχών στη Πρεμετή.

Με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, ο Τέρενς Κουίκ, στηλιτεύει το συνεχώς διογκούμενο ανθελληνικό αλβανικό εθνικισμό, που έδωσε για μία ακόμη φορά απτά δείγματα των προθέσεων της νέας «σοσιαλιστικής» κυβέρνησης, η οποία δρομολογεί να ανέχεται βίαιες πράξεις ενάντια στην ελληνορθόδοξους Βορειοηπειρώτες.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Παρασκευή (16/8/2013), σημειώθηκαν πρωτοφανείς σκηνές αγριότητας σε βάρος κληρικών στον ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου, στην πόλη Πρεμετή της Αλβανίας.

Όπως φαίνεται και από βίντεο που ανέβηκαν στο YouTube, μια ομάδα «δημοτικών υπαλλήλων», (επί της ουσίας αστυνομικοί του Εντιμη Ράμα),  άδειασε τον Ναό από ιερά σκεύη, εικόνες και προσκυνητάρια, ενώ πήραν ακόμη και τη καμπάνα!

Σύμφωνα μα πληροφορίες από ομογενειακές πηγές, η ελληνική Πρεσβεία και οι ελληνικές Προξενικές Αρχές έχουν λάβει οδηγίες από το υπουργείο Εξωτερικών...απλά να παρακολουθούν το ζήτημα, ενώ «έντονη» (;) ήταν η αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών για τα βίαια επεισόδια στην Πρεμετή.

Με ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, Κωνσταντίνος Κούτρας, εξέφρασε τη «βαθιά ανησυχία» του και χαρακτήρισε «πράξεις απαράδεκτες και καταδικαστέες».

«Την επομένη της εκλογικής νίκης του Έντι Ράμα, σπεύσατε να του τηλεφωνήσετε για να τον συγχαρείτε. Αυτό το τελευταίο εικοσιτετράωρο, μετά τα απαράδεκτα γεγονότα της Πρεμετής, σπεύσατε να του τηλεφωνήσετε και να του μιλήσετε στη γλώσσα που αξίζει μετά από ένα τέτοιο πρωτοφανές περιστατικό;», ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς και ειδικότερα τον Υπουργό Εξωτερικών, ο Τέρενς Κουίκ και ζητά την κλήση στο ΥΠΕΞ του Αλβανού Πρέσβη στην Αθήνα προκειμένου να δώσει εξηγήσεις, την ανάκληση με τον Έλληνα Πρέσβη στα Τίρανα για την έναρξη των διαβουλεύσεων, την άμεση αποκατάσταση του ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου στην πόλη Πρεμετή με την επιστροφή όλων των ιερών σκευών, εικόνων και προσκυνηταρίων, ακόμα και της καμπάνας και την σύλληψη για των «δημοτικών υπαλλήλων» που προέβησαν σε αυτό το βανδαλισμό.

Και προσθέτει:

«Επικοινωνήσατε με τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιο για να τον διαβεβαιώσετε ότι δεν είναι μόνος σε αυτό τον αγώνα που δίνει για την Ορθοδοξία στην Αλβανία, αλλά θα έχει συμπαραστάτη τη Μητέρα Ελλάδα; Απλά να υπογραμμίσω, ότι για να φτάσουν οι Αλβανοί σε αυτό το βανδαλισμό, τον πρώτο μετά την εποχή του Χότζα, σημαίνει ότι από ελληνικής πλευράς κάτι δεν πάει καλά σε σχέση με την παροχή βοήθειας και προστασίας στο σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Αναστάσιο και το Έργο του».

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.


ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:

ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ

ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟ

ΘΕΜΑ: ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΑΛΒΑΝΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΕΤΗ

κ.κ. Υπουργοί,

Νέες απίστευτες προκλήσεις των Αλβανικών Αρχών στη Πρεμετή. Γκρέμισαν ακόμη και το καμπαναριό και πήραν την... καμπάνα!

Ο συνεχώς διογκούμενος, ανθελληνικός αλβανικός εθνικισμός, έδωσε και πάλι απτά δείγματα των προθέσεων της νέας «σοσιαλιστικής» κυβέρνησης, η οποία ανέχεται βίαιες πράξεις ενάντια στην ελληνορθόδοξη μειονότητα των Βορειοηπειρωτών.

Συγκεκριμένα, σκηνές αγριότητας σε βάρος κληρικών έλαβαν χώρα την Παρασκευή 16-8-2013 στον ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου, στην πόλη Πρεμετή της Αλβανίας.

Όπως φαίνεται και από βίντεο που ανέβηκαν στο YouTube, μια ομάδα «δημοτικών υπαλλήλων» άδειασε τον Ναό από ιερά σκεύη, εικόνες και προσκυνητάρια, ενώ πήραν ακόμη και τη καμπάνα!

Σύμφωνα μα πληροφορίες από ομογενειακές πηγές, η ελληνική Πρεσβεία και οι ελληνικές Προξενικές Αρχές έχουν λάβει οδηγίες από το υπουργείο Εξωτερικών...απλά να παρακολουθούν το ζήτημα, ενώ «έντονη» (;) ήταν η αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών για τα βίαια επεισόδια στην Πρεμετή.

Με ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, Κωνσταντίνος Κούτρας, εξέφρασε τη «βαθιά ανησυχία» του και χαρακτήρισε «πράξεις απαράδεκτες και καταδικαστέες», όπως η βίαιη απομάκρυνση κληρικών, τη σφράγιση του ιερού Ναού, την επομένη μάλιστα του μεγάλου εορτασμού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, την παρεμπόδιση πιστών να προσέλθουν στον τόπο της θρησκευτικής τους λατρείας, καθώς και την αφαίρεση εικόνων και ιερών σκευών από το χώρο του Ναού.

Ο σεβασμός της θρησκευτικής ελευθερίας, η προστασία των χώρων λατρείας και η ανεμπόδιστη άσκηση των θρησκευτικών καθηκόντων είναι χαρακτηριστικό εκ των ων ουκ άνευ ενός κράτους δικαίου και θεμελιώδες στοιχείο του κοινοτικού κεκτημένου και του ευρωπαϊκού θεσμικού πολιτισμού και εκφράζω την ελπίδα, οι ενέργειες αυτές  να έγιναν ερήμην της αλβανικής κυβέρνησης. Η Πρεσβεία μας και οι Προξενικές μας Αρχές στη χώρα αυτή, έχουν λάβει οδηγίες να παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς το ζήτημα».

Με βάση όλα αυτά, ερωτάσθε κ.κ Υπουργοί:

1.Από το περιεχόμενο και μόνο των δηλώσεων του εκπροσώπου του ΥΠΕΞ, υπάρχει παραδοχή των απαράδεκτων γεγονότων. Μόνο σε αυτή τη φραστική επίπληξη θα αρκεστεί η Ελλάδα κ. Υπουργέ; Δεν θα έπρεπε ήδη να έχετε καλέσει στο γραφείο σας τον Αλβανό Πρέσβη στην Αθήνα; Δεν θα έπρεπε να έχετε καλέσει στην Αθήνα για διαβουλεύσεις τον Έλληνα Πρέσβη στα Τίρανα για να καταδείξετε με αυτές τις κινήσεις σας, κατ’ αρχήν την έντονη αποδοκιμασία σας για τα όσα συνέβησαν σε βάρος της Ορθοδοξίας μας;

2.Πιστεύετε κ.Υπουργέ των Εξωτερικών, ότι κάνει καλό ξεκίνημα της θητείας του, ο νέος πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, ο οποίος, μάλιστα, ανήκει και στη δική σας σοσιαλιστική οικογένεια;

3.Την επομένη της εκλογικής νίκης του Έντι Ράμα, σπεύσατε κ.Υπουργέ των Εξωτερικών, να του τηλεφωνήσετε για να τον συγχαρείτε. Αυτό το τελευταίο εικοσιτετράωρο, μετά τα απαράδεκτα γεγονότα της Πρεμετής, σπεύσατε να του τηλεφωνήσετε και να του μιλήσετε στη γλώσσα που αξίζει μετά από ένα τέτοιο πρωτοφανές περιστατικό;

4.Σκοπεύετε ώστε η ελληνική κυβέρνηση να ζητήσει την άμεση αποκατάσταση του ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου στην πόλη Πρεμετή με την επιστροφή όλων των ιερών σκευών, εικόνων και προσκυνηταρίων, ακόμα και της καμπάνας;

5.Σκοπεύετε να ζητήσετε τη σύλληψη των «δημοτικών υπαλλήλων» που προέβησαν σε αυτό το βανδαλισμό, αφού η αλβανική κυβέρνηση τηρεί σιγή ιχθύος και τους καλύπτει;

6.Επικοινωνήσατε με τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιο για να τον διαβεβαιώσετε ότι δεν είναι μόνος σε αυτό τον αγώνα που δίνει για την Ορθοδοξία στην Αλβανία, αλλά θα έχει συμπαραστάτη τη Μητέρα Ελλάδα; Απλά να υπογραμμίσω, ότι για να φτάσουν οι Αλβανοί σε αυτό το βανδαλισμό, σημαίνει ότι από ελληνικής πλευράς κάτι δεν πάει καλά σε σχέση με την παροχή βοήθειας και προστασίας στο Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Αναστάσιο και το Έργο του.

7.Θα δώσετε στη δημοσιότητα την έκθεση, που είμαι βέβαιος ότι συνέταξε η ελληνική Πρεσβεία στα Τίρανα, ή το Γενικό Προξενείο που εποπτεύει την Πρεμετή, αναφορικά με τα συγκεκριμένα δραματικά γεγονότα;

Σας επισυνάπτω και δύο βίντεο που αφορούν τα αναφερόμενα γεγονότα






Ο Ερωτών Βουλευτής


Τέρενς-Νικόλαος Κουίκ




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η ανταπάντηση του δημάρχου Ορχομενού στον πρόεδρο του Οργανισμού Κωπαϊδας

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star Κεντρικής Ελλάδας με την Θώμη Παληού συνεχίστηκε η διαμάχη του δημάρχου Ορχομενού Κώστα Ξηρογιάννη με τον πρόεδρο του Οργανισμού Κωπαϊδας. Ο δήμαρχος απείλησε ότι θα προσφύγει στην δικαιοσύνη, ενώ άφησε αιχμές για τις ευθύνες της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.


Απάντηση Ξηρογιάννη από LAMIASTARGR
 lamiastar.gr

Πρόεδρος οργανισμού Κωπαϊδας: "Ο δήμαρχος Ορχομενού να ασχοληθεί με τον δήμο του"


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κρουαζιέρες απο Πειραιά με την Holland America Line - ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ!!!

Holland America Line
γιορτάζουμε τα 140 χρόνια μας
και σαλπάρουμε από τον Πειραιά
Για πρώτη φορά δεκάδες δρομολόγια με επιβίβαση και αποβίβαση από το λιμάνι του Πειραιά για το 2013. Εκμεταλλευτείτε την μοναδική ευκαιρία να επιβιβαστείτε σε ένα πλοίο της Holland America Line και απολαύστε την εμπειρία της πολυτέλειας με τα κλασσικά μεσαίου μεγέθους κρουαζιερόπλοια της.
Το πρόγραμμα “Signature of Excellence” είναι η συνεχής προσπάθεια της Holland America Line για αναβάθμιση του στόλου της και βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στα πλοία της, προκειμένου να προσφέρει υψηλής ποιότητας κρουαζιέρες.
Κομψά κρουαζιερόπλοια, καλαίσθητη εσωτερική διαρρύθμιση, διακοσμημένοι χώροι με αυθεντικά έργα τέχνης, αντίκες και συνθέσεις από φρέσκα λουλούδια ως γνήσιοι Ολλανδοί. Άνετες καμπίνες με μοναδικές παροχές, ευγενική και πολυβραβευμένη εξυπηρέτηση από το προσωπικό του πλοίου, όμορφα και προσεγμένα δρομολόγια σε όλο τον κόσμο, πλούσιες δραστηριότητες και εμπεριστατωμένα προγράμματα για την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επιβατών.
Εξεζητημένη 5 αστέρων κουζίνα σε εστιατόρια με επώνυμες πορσελάνες, μαχαιροπήρουνα και κρυστάλλινα ποτήρια, είναι μερικά από τα ορατά αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας.
Όλα αυτά με εκπληκτικές τιμές που ξεκινούν από 340€ το άτομο.

Με εκτίμηση,
Orange Cruises Hellas
Επιλεγμένοι αντιπρόσωποι της Holland America Line
Για περισσότερες κρουαζιέρες της Holland America Line επισκεφθείτε το site μας www.orangecruises.gr
   

ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

 
7/8ήμερη κρουαζιέρα "Αιγαίο & Κωνσταντινούπολη"
 
Αναχωρήσεις:
Σεπτέμβριος 07, 21
Οκτώβριος 05

 
 

 
από 420 €
  
Πλοίο: ms Ryndam
 
Δρομολόγιο: Πειραιάς, Ελλάδα, Στενά Δαρδανελίων (διάπλους), Κωνσταντινούπολη, Κωνσταντινούπολη, Μυτιλήνη (Λέσβος), Ελλάδα, Κουσάντασι, (Έφεσος), Τουρκία, Μύκονος, Ελλάδα, Ηράκλειο, Κρήτη, Ελλάδα, Πειραιάς, Ελλάδα
 
 
Εσωτερική
420 €
Εξωτερική
470 €
Μπαλκόνι
920 €
Σουίτα
2.330 €
 Συνέχεια 
 Οι τιμές είναι κατ' άτομο σε δίκλινη καμπίνα στη χαμηλότερη διαθέσιμη κατηγορία.
 
7/8ήμερη κρουαζιέρα από Πειραιά "Ομηρική Αναζήτηση"
 
Αναχωρήσεις:
Σεπτέμβριος 14, 28
Οκτώβριος 12

 
 

 
από 340 €
  
Πλοίο: ms Ryndam
 
Δρομολόγιο: Πειραιάς, Ελλάδα, Εν πλω, Κέρκυρα, Ελλάδα, Κατάκολο, (Αρχ. Ολυμπία), Ελλάδα, Σαντορίνη, Ελλάδα, Κουσάντασι, (Έφεσος), Τουρκία, Ρόδος, Ελλάδα, Πειραιάς, Ελλάδα
 
 
Εσωτερική
340 €
Εξωτερική
390 €
Μπαλκόνι
940 €
Σουίτα
1.940 €
 Συνέχεια 
 Οι τιμές είναι κατ' άτομο σε δίκλινη καμπίνα στη χαμηλότερη διαθέσιμη κατηγορία.
 
10/11ήμερη κρουαζιέρα από Πειραιά "Άγιοι Τόποι"
 
Αναχωρήσεις:
Οκτώβριος 31
Νοέμβριος 20

 
 

 
από 540 €
  
Πλοίο: ms Rotterdam
 
Δρομολόγιο: Πειραιάς, Ελλάδα, Κουσάντασι, (Έφεσος), Τουρκία, Ηράκλειο, Κρήτη, Ελλάδα, Εν πλω, Λεμεσός, Κύπρος, Άσντοντ, (Ιεροσόλυμα), Ισραήλ, Χάιφα, (Τελ Αβίβ), Ισραήλ, Εν πλω, Αντάλεια, Τουρκία, Ρόδος, Ελλάδα, Πειραιάς, Ελλάδα
 
 
Εσωτερική
540 €
Εξωτερική
640 €
Μπαλκόνι
890 €
Σουίτα
1.290 €
 Συνέχεια 
 Οι τιμές είναι κατ' άτομο σε δίκλινη καμπίνα στη χαμηλότερη διαθέσιμη κατηγορία.
 
10/11ήμερη κρουαζιέρα από Πειραιά "Πανόραμα Τουρκικών Ακτών"
 
Αναχωρήσεις:
Νοέμβριος 10
 
 

 
από 445 €
  
Πλοίο: ms Rotterdam
 
Δρομολόγιο: Πειραιάς, Ελλάδα, Βόλος, Ελλάδα, Στενά Δαρδανελίων (διάπλους), Κωνσταντινούπολη, Κωνσταντινούπολη, Δικελί, Τουρκία, Κουσάντασι, (Έφεσος), Τουρκία, Μαρμαρίς, Τουρκία, Αλάνυα, Τουρκία, Λεμεσός, Κύπρος, Εν πλω, Πειραιάς, Ελλάδα
 
 
Εσωτερική
445 €
Εξωτερική
545 €
Μπαλκόνι
795 €
Σουίτα
1.295 €
 Συνέχεια 
 Οι τιμές είναι κατ' άτομο σε δίκλινη καμπίνα στη χαμηλότερη διαθέσιμη κατηγορία.

Orange Cruises Hellas 

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο