Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Tα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων 8/9/13



ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


TO EΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

REAL NEWS

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

ΕSPRESSO ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Η ΑΥΓΗ

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ



MAKEΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


H BΡΑΔΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
 zougla.gr:


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΘΗΒΑ Νεκρός 29χρονος: Τον παρέσυρε αυτοκίνητο ενώ περπατούσε μαζί με 6χρονο παιδί [ ΤΟΝ ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ ΤΑΞΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ]

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε το βράδυ της Παρασκευής, περίπου στις 10 και μισή.
Ο άτυχος άνδρας περπατούσε μαζί με τον γιο της γυναίκας με την οποία συζούσε στον δρόμο Θήβας Λιβαδειάς όταν αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 53χρονος από το Ύπατο Θηβών τους παρέσυρε.

Ο 29χρονος τραυματίστηκε θανάσιμα ενώ το 6χρονο παιδί, ευτυχώς μόνο ελαφρά και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο της Θήβας.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Lamiastar.gr o 29 χρόνος και το παιδί είχαν ξεκινήσει από την Αθήνα με προορισμό την Λιβαδειά. Από λάθος όμως κατέβηκαν στο σιδηροδρομικό σταθμό της Θήβας.

Από εκεί πήραν ταξί προκειμένου να πάνε στο σπίτι τους στον Ορχομενό. Ενώ ήταν καθοδόν όμως, ο 29χρονος ενημέρωσε τον οδηγό πως δεν είχε χρήματα και εκείνος του κατέβασε στην μέση της διαδρομής.
Πεζοί πλέον κινούνταν στην άκρη του δρόμου προκειμένου να φτάσουν στον Ορχομενό.
Ο χάρος όμως περίμενε τον 29 χρόνο στο 9ο χιλιόμετρο του δρόμου Θήβας Λιβαδειάς .

ΘΗΒΑ GR

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ορισμός νέου Αντιδημάρχου στη Δ.Ε. Βαγίων Δήμου Θηβαίων

Με την υπ.αριθ. 1340/2013 απόφαση του Δημάρχου Θηβαίων κ. Σπύρου Νικολάου, έγινε δεκτή η αίτηση παραίτησης, για προσωπικούς λόγους, της κας Αικατερίνης Χατζίνα, από τη θέση Αντιδημάρχου και ορίστηκε ο  δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Δρένιος Σωτήριος ως Αντιδήμαρχος του Δήμου Θηβαίων για τη Δημοτική Ενότητα Βαγίων από 06-09-2013 έως 31-08-2014 με τις παρακάτω καθ’ ύλην αρμοδιότητες:

Τη λειτουργία και το συντονισμό όλων των υπηρεσιών του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας-Παιδείας-Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Επίσης του μεταβιβάστηκαν οι παρακάτω κατά τόπον αρμοδιότητες:
Η ευθύνη της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών που είναιεγκατεστημένες στη Δημοτική Ενότητα Βαγίων.
Η παρακολούθηση της εξέλιξης των έργων, των εργασιών και της καθαριότητας που εκτελούνται στη Δημοτική Ενότητα Βαγίων
Η μέριμνα και την καλή κατάσταση και λειτουργία του εξοπλισμού που βρίσκεται στη Δημοτική Ενότητα Βαγίων.
Η υπογραφή βεβαιώσεων, πιστοποιητικών και λοιπών διοικητικών εγγράφων που εκδίδονται από τις δημοτικές υπηρεσίες που λειτουργούν στα όρια της Δημοτικής Ενότητας Βαγίων.
Το δικαίωμα υπογραφής του γνησίου των υπογραφών.
Η επικύρωση των φωτοαντιγράφων.
Η έκδοση αδειών για την τέλεση πολιτικών γάμων.
Η τέλεση των πολιτικών γάμων
Η συνεργασία με τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Βαγίων για την επίλυση των προβλημάτων της.
Η έκδοση βεβαιώσεων παραγωγικών Λαϊκών Αγορών

Τέλος, στην απόφαση ορίζεται ότι ο Αντιδήμαρχος κ. Δρένιος Σωτήριος του Χαραλάμπους δεν θα λαμβάνει αντιμισθία.


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Μάγεψαν Νταλάρας - Γλυκερία στη Θήβα.

Με τις μαγικές φωνές του Γιώργου Νταλάρα και της Γλυκερίας γέμισε χθες το βράδυ το θέατρο του Μοσχοποδίου στην Θήβα.

Η συναυλία ήταν αφιερωμένη στον Γιώργο Καλδάρα τα τραγούδια του οποίου ερμήνευσαν οι δύο καλλιτέχνες, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Πινδάρεια 2013.

Νταλάρας Γλυκερία  στη Θήβα από LAMIASTARGR

 lamiastar.gr.

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ξημερώνει Δευτέρα. Δεν θα πάω για δουλειά στο ΒΗΜΑ…

Του Γιάννη Ανδρουλιδάκη

Την Παρασκευή, κατά τις 11 το πρωί, δέχθηκα το τηλεφώνημα που περίμενα εδώ και καιρό από τον διευθυντή στην εφημερίδα. Με κάλεσε στο γραφείο του, όπου μου είπε ότι «βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση».

Δε μου είπε σε ποια δυσάρεστη θέση βρίσκεται κι εγώ δεν μπήκα στον κόπο να τον βγάλω από αυτήν επισημαίνοντάς του εγώ σε ποια δυσάρεστη θέση βρίσκεται. Επειτα μου είπε ότι αυτός δεν ήθελε καθόλου να φύγω από την εφημερίδα και ότι λυπάται πολύ.

Τον παρηγόρησα άκεφα για το κακό που τον βρήκε και εκείνος μου σημείωσε ότι ποτέ δεν ξέρουμε τι μπορεί να γίνει στο μέλλον. Συμφώνησα μαζί του ότι το μέλλον είναι για όλους άδηλο, του είπα ότι δεν υπογράφω την απόλυση και έφυγα από το γραφείο του με την ψευτοπερηφάνεια εκείνου που είπε την καλύτερη ατάκα σε μια αμήχανη κουβέντα.

Στο δικό μου γραφείο δεν πήγα. Δεν είχα προσωπικά αντικείμενα να μαζέψω, τα μάζεψα όλα τον Ιούνιο όταν μας ενημέρωσαν ότι επίκειται αναδιάρθρωση τμημάτων για μείωση του κόστους –δεν ήξερα που θα με έβρισκε η «αναδιάρθρωση» ούτε αν θα έχει μείνει κανείς πια να μαζέψει τα πράγματά μου, όπως είχαμε μαζέψει εμείς του Θοδωρή. Πήρα την κόρη μου και της είπα ότι θα τηρήσω την υπόσχεσή μου να μην πηγαίνω κάθε απόγευμα στη δουλειά. Στο γιο μου δε χρειάστηκε να πω κάτι, δεν καταλαβαίνει ακόμα: απλά του επιβεβαίωσα ότι για τα γενέθλιά του θα του πάρω έναν εκσκαφέα ή ένα ποδήλατο και βγήκα για τσιγάρο. Στο τσιγάρο άρχισαν να φτάνουν και τα επόμενα ονόματα της λίστας: Ο Κώστας... Η Αννα... Η Ηρώ...Ο Γιώργος... Η Πέννυ που την ενοχλούσε συνέχεια ο καπνός από το τσιγάρο μου και μου φώναζε να το σβήσω- ειρωνεία, κανείς από τους δύο δεν θα βρει την ησυχία του από την απόλυση του άλλου.

Τα τελευταία τρία χρόνια, οι αναδιαρθρώσεις στον ΔΟΛ μοιάζουν με πολεμικά ανακοινωθέντα από το Ιράκ. «Σήμερα Παρασκευή χάσαμε 32 καλούς στρατιώτες». Από τον Σεπτέμβριο του 2010 είμαστε πάνω από 350 που πέσαμε. Αλλοι βρήκαν δουλειά, άλλοι παλεύουν ακόμα, μερικοί δουλεύουν απλήρωτοι, ο Κώστας πέθανε γιατί έσκασε το ανεύρυσμα...

Στην αρχή έδιωξαν τους διοικητικούς –πολλές δεκάδες διοικητικούς. Οι διοικητικοί είναι η πλέμπα των εφημερίδων, δεν βλέπουν το όνομά τους τυπωμένο πουθενά ούτε κι ελπίζουν να το δουν ποτέ, δε μιλάνε με υπουργούς, μεγαλογιατρούς και πρυτάνεις, δε μπορούν να καμαρώσουν στη μάνα τους. Το σωματείο έκανε απεργία και τότε είδαμε για πρώτη φορά πόσο αποφασισμένα είναι τα αφεντικά στην κρίση. Μας τραμπούκισαν, μας έβγαλαν πιστόλια κι έπειτα μας έβγαλαν και μια κάλπη για να καταδικάσουμε την απεργία αλλιώς θα έκλεινε η καθημερινή έκδοση και θα απολυόταν κόσμος. Και πήγαμε στην κάλπη και καταδικάσαμε την απεργία, όχι όλοι μας, αλλά οι περισσότεροι. Και έπειτα, ωστόσο, η καθημερινή έκδοση έκλεισε. Κι ο κόσμος απολύθηκε. 35 συνάδελφοι, που μια στιγμή ενωθήκαμε και τους φέραμε πίσω κι ύστερα τους έδιωξαν πάλι μια Παρασκευή μεσημέρι, μόλις έκλεισαν το κυριακάτικο φύλλο. Όχι πλέμπα πια. Δημοσιογράφους. Ναι, ύστερα έδιωξαν κι εμάς.

Οι δημοσιογράφοι είναι περίεργα ζώα. Σαν τους ξιπασμένους μπάτλερ, νομίζουν ότι έχουν κάτι από την ευγένεια των κυρίων τους, ότι αποκτούν κάτι από την αύρα εκείνων στους οποίους σερβίρουν το Ντραμπουί. Δεν αισθάνονται εργαζόμενοι, αισθάνονται κουκλοπαίχτες που κινούν νήματα. Αρέσκονται να υποτιμούν τον λογαριασμό τους, δεν είναι δα και ο μικρότερος, δεν νιώθουν εργαζόμενοι, αγαπάνε λένε αυτό που κάνουν, δεν είναι λειτούργημα είναι κάτι πιο έξυπνο. Συχνά βέβαια, καταλήγουν αλκοολικοί, φυλάνε μποτίλιες και αντικαταθλιπτικά στα γραφεία τους, πεθαίνουν από εμφράγματα από το καθισιό, την τρυφηλότητα, το κακό ωράριο και το άγχος της κακομοιριάς και του υπηρέτη, αλλά δε νιώθουν εργαζόμενοι –αυτοί ξέρουν, οι άλλοι δεν ξέρουν. Δεν ασχολούνται με τις παραγωγικές σχέσεις, αυτό είναι μπανάλ, νομίζουν πως ο κόσμος είναι ένας διαγωνισμός δύναμης κι επιρροής που υπάρχει από μόνη της. Στο μεταξύ το ποσοστό της υπεραξίας τους χάνεται στο σύμπαν αγνοημένο από όλους, σαν τα χτυπήματα τηλεφώνου σε ένα άδειο σπίτι. Πιστέψτε με, οι δημοσιογράφοι είμαστε πιο νάρκισσοι από τις μπαλαρίνες και σίγουρα πιο αφελείς από τους ανειδίκευτους εργάτες. Η ιδέα ότι ο κόσμος είναι κάτι άλλο από αυτό που λέμε εμείς, δεν μας περνάει από το μυαλό και καμιά φορά τη βρίσκουμε να υπογράφουμε ατομικές συμβάσεις με μειώσεις, γραμμένες σε διατυπώσεις που αποδεικνύουν την ανωτερότητα του είδους μας. Επειτα, μόλις μας πάρουν ένα ακόμα κομμάτι από το μισθό που τους δουλέψαμε, συζητάμε σοβαρά – σοβαρά για το «ντηλ».

Την Παρασκευή με τις απολύσεις, είδα ξανά μερικούς από εμάς να έχουν έναν αέρα της τάξης μας. Τα παιδιά του in.gr μαζεύτηκαν στις σκάλες και συζητούσαν τι θα κάνουν: συζητούσαν με αυτό το είδος της αλληλεγγύης που σε κάνει να πιστεύεις, κόντρα στις προκαταλήψεις, ότι οι εργάτες δε μπορούν μόνο να κάνουν τον κόσμο πιο δίκαιο, μπορούν να τον κάνουν και πιο όμορφο. Ο φωτογράφος από τον 4ο, ο πιο ήσυχος άνθρωπος που γνώρισα ποτέ στη ζωή μου, που ήρθε συστημένος από το Μάριο να με βρει για να μου πει πως ούτε εκείνος υπέγραψε την ατομική σύμβαση και ήθελε να είναι σε επαφή μαζί μας, με την ηρεμία του ινδιάνου από τη Φωλιά του Κούκου, μου έλεγε πώς δεν έχει γυναίκα και παιδιά και θα τα καταφέρει για λίγο. Η Ηρώ με αγκάλιασε: τόσα χρόνια στη δουλειά, τσακωνόταν με όλους μα δεν κάρφωσε ποτέ κανέναν. Σε αντάλλαγμα δεν την έβαλαν ποτέ στο μισθολόγιο: έζησε και πέθανε μπλοκάκι κι ένας θεός ξέρει με ποιους όρους την απολύσανε. Η κοπέλα από τα βίντεο, η Στεφανία, είχε βουρκώσει κι όταν μας είδε όλους μαζί κατάπιε τα δάκρυά της και χαμογέλασε. Γύρισε πριν λίγους μήνες στη δουλειά από άδεια λοχείας. Μου είπαν μετά πως κι ο άνδρας της είναι άνεργος χρόνια, ότι τους ζήτησε κλαίγοντας να την κρατήσουν με λιγότερα και της το αρνήθηκαν –εύχομαι να στουκάρουν το καινούριο τους αμάξι σε κολώνα της ιδιωτικοποιημένης ΔΕΗ και να ζήσουν για να δουν τα μεγάλα βαθουλώματα στις πόρτες του. Είμαι βέβαιος πως δεν έκλαιγε για την απόλυση, έκλαιγε γιατί κατηγορούσε τον εαυτό της που τους το ζήτησε. Αν την ξαναδώ, θα της πω να μην το σκέφτεται: έτσι κι αλλιώς είμαστε πάντα στην ανάγκη τους.

Πάει καιρός που χα να νιώσω εκεί μέσα πως ήμουν ανάμεσα σε ανθρώπους της τάξης μου, αυτούς που δουλεύουν για να ζήσουν και νικούν τον φόβο με την αξιοπρέπεια. Ημασταν 21, πριν από τρία χρόνια, που σηκώσαμε τα χέρια μας, μπροστά στους διευθυντές και ψηφίσαμε ξανά την απεργία κι ας κλείσει η εφημερίδα και τα κρατήσαμε σηκωμένα ώρα, γιατί δεν ξέραμε πότε θα έρθει ξανά η στιγμή να νιώσουμε πάλι τόσο περήφανοι. Από την Παρασκευή, μόνο τρεις από αυτούς είναι ακόμα στην εφημερίδα. Οι υπόλοιποι απολυθήκαμε μήνα το μήνα, ο ένας μετά τον άλλον ή σπρωχτήκανε στην έξοδο. Ο Δημήτρης ο Ζακχαίος. Ο Θοδωρής ο Βαρβάρης. Η Μαρινίκη η Αλεβιζοπούλου. Ο Τάσος ο Αναστασιάδης. Και οι υπόλοιποι. Στάθηκαν απέναντι στον Πρετεντέρη και τον Παντελή Καψή, που λίγες μέρες πριν κλαψούριζε ότι αν δεν κόψει τους μισθούς δεν θα χει να σπουδάσει το παιδί του κι έπειτα πήρε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ αποζημίωση για να γίνει υπουργός και να απολύσει όλη την ΕΡΤ. Και τους θύμισαν τον βασικό νόμο της συνείδησης στον καπιταλιστικό κόσμο: το να καταλαβαίνεις πως είσαι εργάτης είναι η προϋπόθεση για να μην είσαι δούλος. Με καμάρι τρυπώνω στη λίστα τους.

Και δεν είναι μόνο αυτοί. Είναι όλοι εκείνοι που σε κοιτάζουν συνωμοτικά την ώρα που ουρλιάζει ο προϊστάμενος. Αυτοί που δε γελάσανε στο κρύο αστείο του διευθυντή. Εκείνοι που πήγαν να υπογράψουν τις ατομικές συμβάσεις λίγα λεπτά πριν τελειώσει η προθεσμία –κι ας το χαν αποφασίσει μέρες πριν- για να ανησυχήσει ο οικονομικός διευθυντής. Είναι οι άλλοι που δε μιλούν στις συνελεύσεις και σε αγαπάνε γιατί όταν μιλάς εσύ είναι το ίδιο –γιατί είστε το ίδιο. Είναι ο Κωστής, που αφού πέρασε ώρες πολλές με εμάς τους απολυμένους χωρίς να μας πει τίποτα, πήγε και άφησε ένα χαρτί και ζήτησε να συμπεριληφθεί στις απολύσεις, γιατί δε θέλει να ξαναπατήσει το πόδι του εκεί.

Είναι μια πελώρια δύναμη, σαρκαστική, κρυφή, πανίσχυρη, που όταν ενωθεί θα καταστρέψει έναν κόσμο που πάσχει από έλλειψη δικαιοσύνης κι από έλλειψη χιούμορ. Μα δεν έχει ενωθεί ακόμη.

***
Ξημερώνει Δευτέρα. Δεν θα πάω για δουλειά. Στις 12 έχουμε συνέλευση –δεν περιμένω πολλά. Οι πιο πολλοί ανάμεσά μας, φοβήθηκαν νωρίς, πάει καιρός που στις συνελεύσεις μας είμαστε οι λιγότεροι. Ολοένα και λιγότεροι. Αυτοί που απολύουν έχουν βρει έναν αλγόριθμο για να μειώνεται σταθερά το ιξώδες της γενναιότητας. Στις 3 θα είμαστε έξω από τον ΔΟΛ. Για 6 χρόνια κάθε μέρα, σήμερα ίσως τελευταία φορά. Θα είμαστε. Δεν ξέρω πόσοι, ξέρω ποιοι: οι πιο όμορφοι ανάμεσά μας, αυτοί που πουλάμε τη δουλειά μας για να ζήσουμε. Λίγο αδύναμοι και καμία φορά λίγο περίγελοι.

Μα γράφει ο Μπρεχτ:

«Όταν για την αδυναμία μας μας περιγελούν
Δεν πρέπει πια να χάνουμε καιρό
Πρέπει έτσι να το φροντίσουμε
Που όλοι οι αδύναμοι να βαδίσουμε μαζί
Και τότε κανείς πια δεν τολμά να μας περιγελάει»

Με λένε Γιάννη Ανδρουλιδάκη, είμαι δημοσιογράφος και κοστίζω περίπου 1500 ευρώ το μήνα μαζί με την ασφάλιση. Πριν δυο χρόνια φώναζα σε μια συνέλευση του Βήματος: «Κατεβήκαμε κάτω 140, θα ανεβούμε πάλι 140, ούτε ένας λιγότερος». Νομίζω πια, θα έχουν μείνει 70. Εγώ είμαι πάλι στη γύρα και σας πουλάω την εργατική μου δύναμη. Αλλά να ξέρετε ότι κάποτε, σύντομα, αυτό θα πάψει να γίνεται και τα δάκρυα της Στεφανίας θα τα πληρώσετε.

Γιατί, ξέχασα να σας το πω: Εμείς θα νικήσουμε.


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΤΙ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΕΙ Η «ΚΥΡΙΑ» ΡΕΠΟΥΣΗ ;

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

 Είναι γνωστή η μέθοδος της ψυχολογικής προετοιμασίας ενός λαού για να μπορέσει να αποδεχτεί χωρίς μεγάλες αντιδράσεις κάποια μέτρα που σκοπό έχουν την πλήρη αποταύτιση του και την πολτοποίηση του, έτσι ώστε να παραδοθεί αμαχητί σε όλες τις καταστροφικές για το μέλλον του  επιλογές της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Εκσφενδονίζουμε μια προωθημένη πρόταση και καταγράφουμε τις αντιδράσεις. Στη συνέχεια επανερχόμαστε όλο και πιο συχνά και καλλιεργούμε το έδαφος για την «ομαλή» υλοποίηση της. Στην περίπτωση μας, η μέθοδος της σταδιακής ψυχολογικής προετοιμασίας αποταύτισης, κινείται  παράλληλα με  την μέθοδο του Σοκ και Δέος. Στο Σοκ και Δέος  εφαρμόζεται απότομα η καθετή και αμείλικτη εφαρμογή οικονομικών μέτρων εξουθένωσης και εξαθλίωσης του κόσμου, ο όποιος μένει εμβρόντητος  και καταντά να παρακολουθεί αμήχανος τις εξελίξεις.

Η περίφημη αυτή «κυρία» του συνωστισμού, είναι εντεταλμένη να εκτελέσει το έργο της σταδιακής ψυχολογικής προετοιμασίας για να εξοικειωθεί ο κόσμος και να επιβληθούν όσο γίνεται πιο ανώδυνα όλα τα εθνοκτόνα μέτρα της. Έτσι κάθε λίγο και λιγάκι πετά στον αέρα μια «βόμβα» στο όνομα της «δημοκρατίας» και των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων», (εδώ γελά ο κάθε πικραμένος), για να προλειάνει το έδαφος για την στιγμή της εθνοκτόνου έκρηξης. Ο  στόχος είναι πάντα  η ιστορική και θρησκευτική ταυτότητα του λαού μας, ότι δηλαδή πιο πολύτιμο για τον ελληνισμό, έτσι ώστε χωρίς πια κανένα σημείο ανηφόρας να άγεται και να φέρεται σαν πρόβατο επί σφαγή. Έτσι ένας λαός εξουθενωμένος οικονομικά με τη μέθοδο του Σοκ και Δέος, θα απολέσει και την ιστορική του ταυτότητα και θα απομείνει χωρίς καμία ψυχική δυνατότητα να αντιδράσει σε όλη αυτή την καταστροφική θύελλα. Το ένα συμπληρώνει το άλλο. Δηλαδή η κυρία αυτή εξυγιαίνει με τον καλύτερο τρόπο την μνημιακή κατοχή της χώρας και είναι το μεγαλύτερο στήριγμα της προδοτικής κλίκας που μας κυβερνά.

Όμως οι θέσεις και οι απόψεις της κυρίας αυτής, που έχει προσβάλει κάθε έννοια της εθνικής και θρησκευτικής μας υπόστασης και ενώ σε μια φυσιολογική χώρα θα έπρεπε να έχει το λιγότερο αποβληθεί από το ελληνικό κοινοβούλιο, αν θέλει πραγματικά να ονομάζεται ελληνικό κοινοβούλιο, δεν μας εκπλήσσουν καθόλου. Εκείνο που μας προκαλεί οργή, είναι ότι τα διάφορα «μεγάλα κανάλια» άρχισαν να την προβάλλουν όλο και περισσότερο. Ο σκοπός φυσικά εύλογος. Να την συνηθίσει ο κόσμος και σταδιακά και πάλι με την γνωστή μέθοδο της ψυχολογικής εξοικείωσης, να αρχίσει να σκέπτεται ότι αυτό το «πρόσωπο» έχει το δικαίωμα να εκφράζει και να θέλει να επιβάλει τις απόψεις του για την εθνική και θρησκευτική μας εξόντωση. Είναι πρόδηλο ότι η προβολή αυτής της κυρίας σε μεγάλες οθόνες, ενώ θα έπρεπε να είχε εξοβελιστεί από παντού, γίνεται και αυτή  βάση του σχεδίου που περιγράψαμε παραπάνω.

Βέβαια καλά και ωραία όλα αυτά, αλλά το ερώτημα που μπαίνει είναι όχι τι είναι και τι αντιπροσωπεύει αυτή η «κυρία», αλλά ποιες είναι οι δικές μας αντιδράσεις, οι αντιδράσεις της πολιτείας, οι αντιδράσεις της εκκλησίας. Ποιες είναι οι αντιδράσεις  προς τα τουρκολάγνα ΜΜΕ που την προβάλλουν συνεχώς ενώ χρεωστάνε εκατοντάδες εκατομμυρίων ευρώ στον ελληνικό λαό ; Και πρώτα πρώτα, αυτός  ο «αξιότιμος κύριος» πολιτικός αρχηγός της, γιατί δεν βγαίνει δημόσια ή να αποκηρύξει τις θέσεις της, ή να ομολογήσει ότι αυτές είναι και οι δικές του θέσεις ; Προσπαθεί να παρουσιάζεται πάντα ότι  είναι απο τους πιο έντιμους πολιτικούς. Εμπρός λοιπόν, να πάρει ανοιχτά θέση για την «κυρία» αυτή. Αλλά και όλοι οι υπόλοιποι παράγοντες του δημόσιου βίου να μην κρύβονται πίσω από τις «κουρτίνες» της υποκρισία τους. Ή ταυτίζονται με τις απόψεις της «κυρίας» αυτής, ή  καταδικάζουν καθαρά και ξάστερα τον εθνοκτόνο ρόλο της και την αποβάλλουν μια και καλή  από την δημόσια ζωή. Η αντεθνική και αντιθρησκευτική επίθεση, όπως δείχνουν όλες  οι εξελίξεις, θα αυξηθεί στο μέλλον και από τον τρόπο που θα αντιδράσουμε όλοι μας σε όλα αυτά, θα κριθούμε και στο παρών, αλλά και στην ιστορία μας.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

olympia

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

"Μάχη" για τα καυσόξυλα στο Κυριάκι Βοιωτίας

Ανάστατο είναι το Κυριάκι Βοιωτίας λόγω της κανονιστικής πράξης που εξέδωσε το δασαρχείο Λιβαδειάς και αλλάζει τον τρόπο συλλογής και διανομής καυσόξυλων στα νοικοκυριά της περιοχής το χειμώνα.

Οι κάτοικοι του χωριού ζητούν να ισχύσει το παλαιό καθεστώς και να δίνεται παράλληλα η δυνατότητα, η διαδικασία κοπής και διανομής δέντρων από το δάσος του Ελικώνα να παραμένει ανοιχτή καθ' όλη τη διάρκεια του έτους προκειμένου να μην επικρατεί αλαλούμ λίγο πριν το χειμώνα.


"Μάχη για τα καυσόξυλα στο Κυριάκι από LAMIASTARGR

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Θανατηφόρο τροχαίο στην Εθνική Θηβών Λιβαδειάς-Παρασύρθηκε πεζός



Τη ζωή του  έχασε ένας 40χρονος πεζός στο 9ο χλμ της Εθνικής Οδού Θηβών Λιβαδειάς.Σύμφωνα με πληροφορίες του permisospress,ήταν περίπου 11:00 χθες το βράδυ όταν διερχόμενο όχημα παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα τον 40χρονο άνδρα .Προανάκριση για τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το  Τμήμα Τροχαίας Θήβας

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συγχαρητήρια επιστολή του ΣΔΕ Ορχομενού

Με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των πανελλήνιων εξετάσεων θέλουμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια σε δυο εκπαιδευόμενες που είχαμε τη χαρά να ολοκληρώσουν την υποχρεωτική τους εκπαίδευση στο ΣΔΕ Ορχομενού και πέτυχαν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

ΑΡΟΥΝΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ, ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ (ΒΟΛΟΣ) ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΓΚΟΥΤΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (ΑΘΗΝΑ) ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Καταφέρατε να βγείτε νικήτριες από την μάχη των Πανελληνίων εξετάσεων, πετυχαίνοντας το καλύτερο για τον εαυτό σας και δίνοντας σ’ όλους εμάς μια νότα αισιοδοξίας και ελπίδας για το μέλλον. Είναι σημαντικό οι διακρίσεις σας να αποτελέσουν έναυσμα για μελλοντικές επιτυχίες και κίνητρο για όσους θέλουν να έχουν δικαίωμα στο όνειρο!

Καλή συνέχεια με τις θερμότερες ευχές μας για μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία και κοινωνική καταξίωση.



O ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ &  ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΣΔΕ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Επέμβαση στην Συρία θέλουν οι G20

ΥΠΟΙΚ,

Ερντογάν: Οι ηγέτες της G20 στηρίζουν επέμβαση στη Συρία,

Σχεδόν όλοι οι ηγέτες της G20 υποστηρίζουν μια επέμβαση εναντίον της Συρίας, σύμφωνα με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι σχεδόν όλοι οι ηγέτες, οι οποίοι πήραν μέρος στη σύνοδο της Ομάδας των 20 (G20) στην Αγία Πετρούπολη, αποδέχθηκαν την αναγκαιότητα μιας επιχείρησης εναντίον της Συρίας έπειτα από την επίθεση με χημικά όπλα της 21ης Αυγούστου.

«Σχεδόν όλοι οι ηγέτες που πήραν μέρος στη σύνοδο παρακολουθούν στενά (τις εξελίξεις οι οποίες σχετίζονται με) τη σφαγή που διέπραξε το συριακό καθεστώς εναντίον του λαού του και δήλωσαν ότι μια επιχείρηση εναντίον της Δαμασκού είναι εξαιρετικά απαραίτητη», σημείωσε ο Ερντογάν μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Πηγή: AΠE-MΠΕ

Αναδημοσιευσα Από Καθημερινη

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Aνύπαρκτο γυμναστήριο είναι χρεωμένο στο Δήμο Ερέτριας με 1,2 εκατ. ευρώ

Το δρόμο της δικαιοσύνης φαίνεται να παίρνει η υπόθεση του ανύπαρκτου κλειστού γυμναστηρίου στην περιοχή της Άνω Βάθειας, στην Αμάρυνθο Εύβοιας, ως ένα ακόμα έργο από την αμαρτωλή περίοδο του 2004 που πολλές αθλητικές εγκαταστάσεις σχεδιάστηκαν κι εγκρίθηκαν προς υλοποίηση... αλλά έμειναν στις καλένδες.

Το έργο που θα έπρεπε να έχει παραδοθεί από τον μόλις προηγούμενο μήνα Αύγουστο του 2013, διαθέτει μόνον μία επίστρωση τσιμέντου καθαριότητας, με τον εργολάβο ωστόσο να έχει δεσμεύσει ήδη από τους τραπεζικούς λογαριασμούς του Δήμου Ερέτριας ένα εκατ. Ευρώ.

Aνύπαρκτο γυμναστήριο είναι χρεωμένο στο Δήμο... από LAMIASTARGR


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λουκέτο στα σχολεία με τον αγιασμό -Πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τους εκπαιδευτικούς

Η ΟΛΜΕ αποφάσισε να προχωρήσει σε 5νθημερες επαναλαμβανόμενες απεργίες στα δημόσια σχολεία από τις 16 Σεπτεμβρίου και μετά με αποτέλεσμα να επικρατεί ένας αναβρασμός στο χώρο της παιδείας με τους γονείς και τους μαθητές να μην γνωρίζουν πότε θα ξεκινήσουν τα μαθήματα, ενώ η κυβέρνηση από την πλευρά της δεν δείχνει διατεθειμένη να μείνουν κλειστά τα σχολεία.

Στη συντριπτική πλειονότητα τους οι καθηγητές των τοπικών ΕΛΜΕ ψηφίζουν υπέρ της απεργίας τις πρώτες ημέρες του σχολικού έτους, λόγω της διαθεσιμότητας εκατοντάδων συναδέλφων τους στον κλάδο.

Ωστόσο, η απεργία αυτή φαίνεται ότι θα ξεκινάει με παράδοξο τρόπο, καθώς το ΔΣ της ΟΛΜΕ δεν έχει για πρώτη φορά καταλήξει σε κοινή πρόταση προς τον κλάδο, αλλά η κάθε παράταξη κατεβάζει την δική της πρόταση. Παράλληλα, οι αποφάσεις για απεργία σε πολλές γενικές συνελεύσεις λαμβάνονται με συμμετοχή 80 ή 100 ατόμων σε σύνολο 1500 μελών.

Κατ' επέκταση παρότι είναι βέβαιο ότι το σχολικό έτος θα ξεκινήσει σε κλίμα έντασης και απεργιών, δεν είναι σαφές όμως πόσο αυτό θα κρατήσει, πόσοι καθηγητές θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις αυτές και για πόσο.

Στην συνεδρίαση της Δευτέρα, πάντως, η κάθε παράταξη στην ΟΛΜΕ θα κατέβει με την δική της πρόταση. Και συγκεκριμένα:

Οι εκπρόσωποι της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ (Συνεργασία με 3 έδρες στο ΔΣ) πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τις πρώτες ημέρες του σχολικού έτους.
Η παράταξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (Συσπειρώσεις με 2 έδρες) απεργία διαρκείας από τις πρώτες ημέρες του σχολικού έτους.
Η παράταξη της ΔΑΚΕ (Νέα Δημοκρατία με 3 έδρες) μια 48ωρη απεργία 12 και 13 Σεπτεμβρίου και γενική συνέλευση, επανεκτίμηση της κατάστασης και κλιμάκωση κινητοποιήσεων.
Το ΠΑΜΕ (του ΚΚΕ) μια 48ωρη απεργία.
Η παράταξη της ΠΑΣΚ (ΠαΣοΚ με 1 έδρα) δυο 48ωρες απεργίες, 18 και 19 Σεπτεμβρίου και 25 και 26 του μήνα.

iefimerida.gr

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

78η ΔΕΘ: Επίσκεψη αστραπή από τον Α. Σαμαρά

Φρούριο η Θεσσαλονίκη. 

Ανοίγει τις πύλες της η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης. Χιλιάδες αστυνομικοί στους δρόμους της πόλης. Λίγες ώρες θα μείνει ο Α. Σαμαράς. Συγκεντρώσεις και πορείες το απόγευμα

Εγκαινιάζεται στις 10 το πρωί, από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά η 78η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (7 - 15 Σεπτεμβρίου), με κεντρικούς άξονες την τεχνολογία, την καινοτομία, την εξωστρέφεια και την ανάπτυξη.
Η ΔΕΘ αποτελείται13 θεματικά αφιερώματα - από την ενέργεια, το αυτοκίνητο, την τεχνολογία, τον πρωτογενή τομέα και την ελληνική περιφέρεια, μέχρι τις διεθνείς συμμετοχές, το βιβλίο, το e-gaming και τον αθλητισμό και μια ευρεία γκάμα παράλληλων εκδηλώσεων που περιλαμβάνουν θέατρο, θερινό κινηματογράφο, μουσική, λούνα πάρκ, εναέριο θέαμα με ακροβάτες σε μηχανές, εβδομάδα ποδηλάτου, δράσεις για τα παιδιά.
Οι πύλες της 78ης ΔΕΘ ανοίγουν,  στις 12 το μεσημέρι, για το κοινό και θα μείνουν ανοιχτές μέχρι και τις 12 το βράδυ, με την τιμή του εισιτηρίου να είναι στα 3 ευρώ (και 10 ευρώ για όλη την οικογένεια).
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα παρέχεται δωρεάν wifi για εκθέτες και επισκέπτες, ενώ με mobile εφαρμογή θα μπορεί κάποιος να βρίσκει από το "έξυπνο" κινητό του (smartophone), οποιαδήποτε πληροφορία επιθυμεί σχετικά με τις δράσεις στην έκθεση.
Αυστηρά μέτρα ασφαλείας
Αν και η παρουσία του πρωθυπουργού θα είναι ολιγόωρη, η Θεσσαλονίκη για άλλη μια χρονιά θα θυμίζει φρούριο.
Ο αριθμός των αστυνομικών που επιστρατεύονται από όλη την Ελλάδα μόνον για τα μέτρα της ΔΕΘ θα φτάσει και φέτος τους 4.500. Οι περισσότερες διμοιρίες των ΜΑΤ έφτασαν στη Θεσσαλονίκη από την Αθήνα ενισχύοντας την τοπική δύναμη.
Οι ειδικές δυνάμεις ενισχύονται και από διμοιρίες που έφτασαν από τις αστυνομικές διευθύνσεις όλης της Βόρειας και της Κεντρικής Ελλάδας.
Παράλληλα στη Θεσσαλονίκη βρίσκονται ομάδες δικυκλιστών αστυνομικών από τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα (ΔΙΑΣ, Δέλτα, Ζήτα), καθώς και αστυνομικοί της Τροχαίας και από άλλες διευθύνσεις.
Εκτός του έμψυχου δυναμικού της ΕΛ.ΑΣ. το ελικόπτερο της αστυνομίας θα επιτηρεί από αέρος τις διαδηλώσεις, ενώ σε επιφυλακή θα βρίσκεται, όπως τα τελευταία δύο χρόνια, χωρίς όμως να χρησιμοποιηθεί, το ειδικό όχημα εκτόξευσης νερού. Σύμφωνα με το σχεδιασμό των μέτρων αναμένεται να τοποθετηθούν οδοφράγματα μπροστά από το «Βελλίδειο» και ενδεχομένως να αποκλειστεί και η λεωφόρος Στρατού, παρότι τα εγκαίνια θα γίνουν πρωί.
Απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύσει από τις 2 μετά το μεσημέρι μέχρι και το τέλος των διαδηλώσεων τη λεωφόρο Στρατού (από Καυτατζόγλου μέχρι πλατεία ΧΑΝΘ), τις οδούς Γ’ Σεπτεμβρίου (από Μ. Αλεξάνδρου μέχρι Αγ. Δημητρίου), Β. Όλγας (από Μπότσαρη μέχρι Αγ. Τριάδας), Β. Γεωργίου (από Αγ. Τριάδας μέχρι Μ. Ανδρόνικου), τη λεωφόρο Νίκης σε όλο το μήκος της, καθώς και Κουντουριώτη, Κ. Καραμανλή (από Κατσιμίδη μέχρι Γ’ Σεπτεμβρίου), Εγνατία σε όλο το μήκος της μέχρι τη Γ’ Σεπτεμβρίου, Εθν. Αμύνης (από Αγίου Δημητρίου μέχρι Λευκό Πύργο), όλο το μήκος της Κασσάνδρου, όπως και της Προξένου, τη Φ. Δραγούμη (από Αγ. Δημητρίου μέχρι Κασσάνδρου), Τσιμισκή σε όλο το μήκος της και Αγίου Δημητρίου από Λαγκαδά μέχρι Φ. Δραγούμη.
Χωρίς υποσχέσεις στη Θεσσαλονίκη ο Α. Σαμαράς
Ο πρωθυπουργός στις 10 το πρωί θα εγκαινιάσει την 78η ΔΕΘ και στην ομιλία που θα κάνει στη συνέχεια αναμένεται να αναφερθεί στους μέχρι τώρα καρπούς της πολιτικής της κυβέρνησης και στην περαιτέρω πορεία για την έξοδο της χώρας από την κρίση, ενώ θα κατηγορήσει και την αξιωματική αντιπολίτευση για τη στάση που τηρεί.
Δεν αποκλείεται να προστεθεί στο πρόγραμμα του και κάποια άλλη δραστηριότητα, μετά την ομιλία και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την Αθήνα.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα φτάσει στη Θεσσαλονίκη γύρω στις 12 και στις 12.30 θα έχει συνάντηση με το σωματείο των εργαζομένων στην ΕΛΒΟ, στα γραφεία του κόμματος. Στον ίδιο χώρο θα συναντηθεί στη 1.30 μ.μ. με τον υπουργό Πολιτισμού της Βολιβίας Pablo Cesar Groux Canedo, ο οποίος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη προσκεκλημένος της πρωτοβουλίας SOSτε το νερό, που αντιτίθεται στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ. Στις 6 το απόγευμα θα πάρει μέρος, μαζί με βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖ.Α, στο συλλαλητήριο των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΘ, ΕΔΟΘ, στο άγαλμα του Βενιζέλου, κατά της πολιτικής των Μνημονίων και μετά θα επισκεφθεί το κτίριο της ΕΤ- 3 όπου θα δώσει συνέντευξη στο ενημερωτικό πρόγραμμα που εκπέμπουν οι απολυμένοι.
Ο κ. Τσίπρας θα επισκεφθεί και πάλι τη Θεσσαλονίκη το τριήμερο 13, 14, 15 Σεπτεμβρίου για την 78η ΔΕΘ. Την Παρασκευή (13/9) θα μιλήσει σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, το Σάββατο θα επισκεφθεί τη ΔΕΘ και θα συναντηθεί με εκπροσώπους τοπικών φορέων, ενώ την Κυριακή θα δώσει συνέντευξη Τύπου.
Την Κυριακή θα επισκεφθεί την 78η ΔΕΘ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος θα μιλήσεις προς τους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων.
Από τη Δευτέρα μέχρι την Πέμπτη θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, την Τετάρτη και την Πέμπτη ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, και την Παρασκευή και το Σάββατο ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Εκτός από τις επισκέψεις στη ΔΕΘ και άλλες πολιτικές δραστηριότητες που θα έχουν στη Θεσσαλονίκη οι κ.κ. Καμμένος, Κουβέλης και Κουτσούμπας θα δώσουν και συνεντεύξεις Τύπου.
Τα συλλαλητήρια στα εγκαίνια της 78ης ΔΕΘ
Τέσσερα είναι τα βασικά συλλαλητήρια που οργανώνονται για τις 6 το απόγευμα του Σαββάτου, λίγες ώρες μετά τα εγκαίνια της 78ης ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΘ και η ΕΔΟΘ καλούν στο άγαλμα του Βενιζέλου, το ΠΑΜΕ στην πλατεία Αριστοτέλους, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς στην Καμάρα και οι επιτροπές κατοίκων της Χαλκιδικής κατά της εξόρυξης χρυσού στην πλατεία Αγίας Σοφίας.
Στο συλλαλητήριο στο άγαλμα του Βενιζέλου θα δώσει το "παρών" ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, επικεφαλής μεγάλης αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από βουλευτές και στελέχη. Ο ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνει προσυγκέντρωση στην περιοχή Κολόμβου, στην οδό Εγνατία, και στη συνέχεια θα ενωθεί με το μπλοκ ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΘ και ΕΔΟΘ.
Στην αιχμή των συλλαλητηρίων θα βρεθούν οι εργαζόμενοι στην ΕΛΒΟ και τι άλλες αμυντικές βιομηχανίες, της ΕΥΑΘ, οι απολυμένοι της ΕΡΤ, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, στον χώρο της υγείας και άλλοι κλάδοι που πλήττονται ιδιαίτερα.
Η ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί προσυγκέντρωση των δημοσιογράφων στις εγκαταστάσεις του ραδιοφώνου της ΕΡΤ 3, στην οδό Αγγελάκη, και από εκεί πορεία μέχρι το άγαλμα του Βενιζέλου.

news247

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Whole Lotta Love???

Σήμερα προσπαθώντας να βρω ένα βίντεο από το τραγούδι Whole Lotta Love των Led Zeppelin, βρήκα ένα βίντεο με ημερομηνία 21/01/13 που είναι από βράβευση των Led Zeppelin. Τραγουδά το συγκεκριμένο τραγούδι ο Leny Kravitz. Δε λέω,  όλα καλά… κομματάρα… και φοβερή η εκτέλεση από τον Kravitz.

Πρόσεξα όμως ότι από κάτω είναι πολλοί κοστουμαρισμένοι και μαζί τους και ο Ομπάμας. Ποιος;;; ο Ομπάμας!!! Αυτός που πήρε και  βραβείο Νόμπελ ντε… και τώρα σκύλιασε να επιτεθεί στη Συρία. Και τώρα είναι και στη βράβευση και γουστάρει κιόλας που ακούει το Whole Lotta Love!!!

Άσε την αγάπη ήσυχη ρε Ομπάμα!!! Εσύ μόνο μίσος και δυστυχία θες να προκαλέσεις. Κρίμα που στα γεράματα δεν πήρε ο Page την κιθάρα να σου τη σπάσει στο κεφάλι αντί σε κανένα ηχείο. Κρίμα στους Led Zeppelin…

Όχι ότι αυτό αλλάζει το τραγούδι. Όλοι στα γεράματα γίνονται πιο  συντηρητικοί … αλλά όχι κι έτσι…

Tουλάχιστον ακούστε το τραγούδι.. και play loud.

Και για όσους δεν τους άρεσε η διασκευή εδώ το original.



ΙΩΑΝΝΗΣ

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Εκδήλωση αλληλεγγύης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αλιάρτου



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Ένας Έλληνας ερευνητής «ταπώνει» την Apple!

ΝΕΑ ΠΑΤΕΝΤΑ Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ

Πριν από μερικά χρόνια το όνομά του έκανε τον γύρο του κόσμου, χάρη στις πατέντες του που «απογείωσαν» την ταχύτητα των συνδέσεων ADSL. Σήμερα ταράζει ξανά τα νερά της τεχνολογίας με μια νέα εφαρμογή που «εκτοξεύει» τις επιδόσεις του iPhone! Ο λόγος για τον star της ψηφιακής εποχής Γιάννη Παπανδριόπουλο, που πέτυχε αυτό που δεν κατάφερε ούτε η Apple: να μετατρέψει το δημοφιλές smartphone σε μια πανίσχυρη φωτογραφική μηχανή, ικανή να τραβάει 60 φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης το δευτερόλεπτο!

Ο 35χρονος Ελληνοαυστραλός ερευνητής και προγραμματιστής, που γράφει κώδικα από την ηλικία των 12 (!) ετών, απολαμβάνει να δοκιμάζει τις δυνάμεις του εκεί όπου όλοι οι άλλοι σηκώνουν τα χέρια ψηλά. Πριν από επτά χρόνια, όταν η τεχνολογία ADSL θεωρούνταν ότι είχε φτάσει στα όριά της, είχε αναπτύξει αλγόριθμους (προγράμματα) που πολλαπλασίαζαν τις δυνατότητες των χάλκινων καλωδίων, ώστε να μπορούν να «σηκώσουν» ακόμη και ταχύτητα 100 Mbps. Κάτι αντίστοιχο κάνει και σήμερα ξεκλειδώνοντας τις έως τώρα κρυφές δυνατότητες του iPhone με την εφαρμογή SnappyCam.

Ο ίδιος τονίζει ότι «το hardware του iPhone 5 είναι εξαιρετικό και απλώς δεν έχει αξιοποιηθεί πλήρως». Με βάση αυτή τη διαπίστωση, ο δρ. Παπανδριόπουλος άρχισε την έρευνα πάνω σε νέους τρόπους επεξεργασίας εικόνας, ώστε η φωτογραφική λειτουργία του iPhone να αποκτήσει ταχύτητα συγκρίσιμη με εκείνη μιας καλής φωτογραφικής μηχανής, τύπου DSLR. Και το πέτυχε.

Συγκεκριμένα, η εφαρμογή SnappyCam επιτρέπει στον χρήστη του iPhone να βγάζει συνεχόμενες φωτογραφίες σε υψηλή ή και πλήρη ανάλυση, πράγμα αδύνατον με το εργοστασιακό λογισμικό του τηλεφώνου. Με το SnappyCam το iPhone 5 μπορεί να τραβήξει 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο σε ανάλυση 1 Megapixel. Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι ότι το λογισμικό επιτρέπει τη λήψη 20 φωτογραφιών το δευτερόλεπτο σε πλήρη ανάλυση (full frame), που εν προκειμένω ανέρχεται σε 8 Megapixel! «Είναι ταχύτερη από κάθε άλλη εφαρμογή σε οποιαδήποτε πλατφόρμα, περιλαμβανομένου του Android, και τέσσερις φορές ταχύτερη από κάθε άλλη εφαρμογή σε περιβάλλον iOS» τονίζει ο 35χρονος Ελληνοαυστραλός στο blog του.

Η εξωπραγματική για κινητό τηλέφωνο ταχύτητα των 20 καρέ / δευτερόλεπτο σε πλήρη ανάλυση δίνει στους χρήστες iPhone τη δυνατότητα να βγάλουν καλύτερες φωτογραφίες, αφού τους επιτρέπει να τραβήξουν ατελείωτα καρέ με ένα μόνο «κλικ» και στη συνέχεια να κρατήσουν όσα και όποια θέλουν, χωρίς μάλιστα να χάνουν σε ποιότητα εικόνας. Αυτό φαίνεται πως συγκίνησε τους απανταχού «γκατζετάκηδες» εκτοξεύοντας το SnappyCam στην πρώτη θέση του App store της Apple σε δέκα χώρες, καθώς και στο top 10 άλλων 60 κρατών.

Η φόρμουλα πίσω από το SnappyCam

Για να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα, ο δρ Γιάννης Παπανδριόπουλος χρειάστηκε -μεταξύ άλλων- να... επανεφεύρει το γνωστό πρότυπο συμπίεσης εικόνων JPEG. «Για να κάνω το SnappyCam τόσο γρήγορο έπρεπε να αντικαταστήσω το στάνταρ λογισμικό συμπίεσης και τους αλγόριθμους που υπάρχουν στο iPhone -τα οποία παρέχονται στους προγραμματιστές από την Apple- με κάτι άλλο που θα ήταν πολύ πιο αποτελεσματικό, πολύ πιο γρήγορο και θα μπορούσε να ενσωματωθεί στο iPhone» λέει ο ίδιος. Η έρευνα αυτή κράτησε περίπου δύο χρόνια, αλλά το τελικό αποτέλεσμα δικαίωσε τους κόπους του 35χρονου επιστήμονα, αφού η συνεχόμενη λήψη φωτογραφιών πλήρους ανάλυσης ήταν το «ιερό δισκοπότηρο» της φωτογραφικής λειτουργίας των smartphones.

Ο Ελληνοαυστραλός ερευνητής και επιχειρηματίας είναι μόνιμος κάτοικος Σαν Φρανσίσκο, όπου εδρεύει η εταιρία τεχνολογίας που ίδρυσε ο ίδιος, η SnappyLabs. Ωστόσο έγινε γνωστός στην επιστημονική κοινότητα αλλά και στα διεθνή μέσα ενημέρωσης το 2006, όταν ακόμη έκανε το διδακτορικό του στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης. Ο λόγος ήταν οι μέθοδοι που είχε αναπτύξει για τη μείωση των ηλεκτρομαγνητικών παρεμβολών σε δίκτυα ADSL και οι οποίες έδωσαν ώθηση στις ταχύτητες του Ιντερνετ.

Ανάμεσα στις εταιρίες που ενδιαφέρθηκαν για την πρωτοποριακή δουλειά του νέου ερευνητή ήταν και ο τεχνολογικός κολοσσός της Ericsson. Με τη βοήθεια του πανεπιστημίου ο δρ Παπανδριόπουλος κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τη διδακτορική του διατριβή και στη συνέχεια την πούλησε στη σουηδική εταιρία. Συνολικά η Ericsson έχει αγοράσει έως σήμερα τέσσερις πατέντες του.

Η επιτυχία αυτή του άνοιξε τον δρόμο για τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς ο «πατέρας» της τεχνολογίας ADSL, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Στάνφορντ Τζον Τσιόφι, του πρόσφερε μια θέση στην εταιρεία του, την ASSIA. Ο δρ Παπανδριόπουλος εργάστηκε στην εταιρία του Αμερικανού «γκουρού της τεχνολογίας» από το 2008 έως το 2011, οπότε αποφάσισε να ιδρύσει τη δική του εταιρία, τη SnappyLabs, με αντικείμενο την ανάπτυξη εφαρμογών και την παροχή διαδικτυακών υπηρεσιών.

Πηγή espressonews.gr

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η ΜΑΣΟΝΙΚΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ

Ποια είναι η προέλευση της Μουσουλμανικής Αδελφότητας; Ποιοι υποκίνησαν τα νήματα για την δημιουργία της; Το pentapostagma.gr σας παρουσιάζει μία σύντομη έρευνα που εντοπίζει τις ρίζες της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην ίδια τη Μασονία:

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα δρα ως μέρος μίας έξυπνης στρατηγικής για την στρατολόγηση εξτρεμιστικών προβοκατόρικων στοιχείων για την υπεράσπιση των σκοπών των Illuminati. Τα χαμηλότερα στελέχη της Οργάνωσης ενδέχεται να πιστεύουν με απόλυτη ειλικρίνεια ότι μάχονται για «την υπεράσπιση του Ισλάμ» και ότι συγκρούονται με το «Δυτικό Ιμπεριαλισμό». Παρόλα αυτά, οι διαφορετικές τρομοκρατικές οργανώσεις που την απαρτίζουν δημιουργούν ένα κοινό δίκτυο που εξυπηρετεί άμεσα τους σκοπούς και τα συμφέροντα της Μασονίας.

Αν εξετάσουμε με προσοχή τις πολιτικές και οικονομικές διασυνδέσεις των ισλαμιστών τρομοκρατών, θα ανακαλύψουμε ότι δεν αποτελούν ακραία-εξτρεμιστικά στοιχεία που δρουν υπό πλήρη απομόνωση, αλλά ότι τα δίκτυα των εξτρεμιστών μουσουλμάνων παρεισφρύουν ακόμη και στα ανώτερα κυβερνητικά επίπεδα της Αμερικανικής και Βρετανικής κυβέρνησης.

Ο William Engdahl για την εξέγερση στην Αίγυπτο :

Οι μουσουλμάνοι οργανώνονται και συγκεντρώνονται διαμέσου ευρέων μέσων κοινωνικής δικτύωσης της νεολαίας που συνδέονται με τον Mohammed ElBaradei ενώ για την ίδια τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, υπάρχουν συνεχείς αναφορές για τις διασυνδέσεις της με τις Βρετανικές και Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα δημιουργήθηκε από τις Βρετανικές μυστικές υπηρεσίες:

Ο Δρ. John Coleman, πρώην πράκτορας των Βρετανικών Μυστικών Υπηρεσιών, αναφέρει σε σημαντική έκθεση του αναφορικά με την Ισλαμική Επανάσταση στο Ιράν ότι η Μουσουλμανική Αδελφότητα δημιουργήθηκε από “τα σημαίνοντα πρόσωπα των Βρετανικών Μυστικών Υπηρεσιών στη Μέση Ανατολή (σ.σ. pentapostagma.gr - British Middle East intelligence)… και ότι η αποστολή τους ήταν να διατηρήσουν σε χαμηλά επίπεδα ανάπτυξης την Μέση Ανατολή ώστε οι φυσικοί της πόροι και το πετρέλαιο να συνεχίσουν να καταληστεύονται από τις Δυτικές Δυνάμεις.

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα είναι μία δημιουργία του Λονδίνου, που σχηματίστηκε για να εκπροσωπεί μία αρχαία αντι-θρησκευτική αίρεση περιλαμβάνοντας στις τάξεις της τα οργανωμένα στοιχεία του ισλαμικού φονταμενταλισμού. Η Μουσουλμανική Αδελφότητα (Ikhwan al-Muslimum in Arabic) ιδρύθηκε επίσημα το 1929 στην Αίγυπτο, από τον Βρετανό πράκτορα Hasan al-Banna. Στις ημέρες μας, η Μουσουλμανική Αδελφότητα αποτελεί μία οργάνωση-ομπρέλα στην οποία δρουν Σουνίτες και Σούφι φονταμενταλιστές, καθώς και ριζοσπαστικές αδελφότητες και κοινότητες Σιιτών.

Σύμφωνα με τον Δρ. Coleman, H Μουσουλμανική Αδελφότητα αποτελεί ένα εργαλείο των Βρετανών Παγκοσμιοποιητών, κύριος στόχος των οποίων είναι να ανατραπεί η υφιστάμενη τάξη πραγμάτων και να δημιουργηθεί ένα νέο σύστημα παγκόσμιας διακυβέρνησης και απόλυτης παγκοσμιοποίησης. Δίχως την παρέμβαση των Βρετανών «το ριζοσπαστικό Ισλάμ θα παρέμενε ένα παράνομο μειονοτικό κίνημα, όπως ήταν πάντα, και η Μέση Ανατολή θα διατηρούσε την σταθερότητα της και την οικονομική της άνθηση».

pentapostagma




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Με το δάχτυλο στη σκανδάλη.

γραφει ο αρισταρχος

Ζούμε τελευταία το άκρον άωτον της παραλογίας, της υποκρισίας. Παρακολουθούμε μια παράσταση με θύματα αθώους ανθρώπους. Γονατισμένα νέα παιδιά κι από πάνω βλοσυρά γελαστοί οι άλλοι, οι “συνάνθρωποι”, με τα όπλα στα χέρια. Και κει στην αποτύπωση της φωτογραφίας θερίζουν την νιότη λες κι ήταν στάχυα. Θεριστάδες, υπηρέτες του κακού. Εκτελεστές μιας εντολής με αντάλλαγμα χρήματα και εσώψυχο χάδι στο μαρασμό.

Ένα εργαλείο διαστρεβλωμένης αποβλάκωσης εναντίον “συνανθρώπων”. Χημικά! Ανυπολόγιστη η σιχαμερή βλακεία έστειλε με οδυνηρό τρόπο  στον τάφο υπερχίλιες αθώες ψυχές. Γιατί; Για να γίνει επέμβαση και να ευοδωθούν κάποια σχέδια.

Και τώρα μια χώρα καθημαγμένη απ’ τον εμφύλιο ετοιμάζεται να δεχτεί το “δίκαιο” ράπισμα/τιμωρία για την χρήση ανεπίτρεπτων όπλων που τα προμηθεύτηκε από τους ίδιους. Μαζεύτηκαν και μαγάρισαν την ανοιξιάτικη θάλασσα του Νότου. Στήθηκε το ετερόκλητο πλήθος από καράβια λογής λογής και με διαφορετικές σημαίες να κυματίζουν στον ιστό. Λάδωσαν τα κανόνια τους, ίσιωσαν τις ρουκέτες τους και σημάδεψαν ο καθένας τον δικό του στόχο και με σταθερό το δάχτυλο περιμένουν τοις κείνων ρήμασι!

Θα αποδώσουν δικαιοσύνη σ’ έναν προδικασμένο και ήδη εξοφλημένο “παράνομο”.

“Να μάθει! Υπάρχουν και κόκκινες γραμμές”

Στην απέναντι μεριά της ανοιξιάτικης θάλασσας ένας λαός που πάντα σκέφτονταν, εξημερωμένος από οικονομική δυσπραγία και μισοκοιμισμένος από αόρατα ηρεμιστικά παρακολουθεί με πόνο ψυχής τα τεκταινόμενα και αγκομαχάει γιατί ξέρει από πρώτο χέρι την μωρία, την υποκρισία. Πουλημένος ο ίδιος σε συνεχείς πλειστηριασμούς γνωρίζει πολύ καλά και το γιατί και το τί μέλει γενέσθαι.

Ουαί τοις ηττημένοις! Μόνο που δεν θα υπάρχουν νικητές για να γράψουν την ιστορία.

Που νομίζετε πως βρίσκεται η ζωή στον πλανήτη. Πάνω σ’ ένα δάχτυλο που ακουμπάει μια σκανδάλη έτοιμη να απελευθερώσει την αποκάλυψη μιας ηλίθιας ματαιοδοξίας.

Έ, ηλίθιοι… αν ο Θεός ήθελε να ήμαστε ανελεύθεροι θα μας γεννούσε έτσι.


αἰέν ἀριστεύειν

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο