Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Κοινωνικό Παντοπωλείο Θήβας: Πληθαίνουν οι ωφελούμενοι – Λιγοστεύουν οι προσφέροντες …

Πληθαίνουν οι ωφελούμενοι – Λιγοστεύουν οι προσφέροντες …
Ι. Κοντού: «Ας  στηρίξουμε  την προσπάθεια και αυτόν τον χειμώνα…»

Δυσκολεύει ολοένα η κατάσταση στο «Κοινωνικό Παντοπωλείο» του Δήμου Θηβαίων, καθώς από την μια πληθαίνουν οι ωφελούμενοι και από την άλλη λιγοστεύουν, για τους ίδιους λόγους οι προσφέροντες αγαθά για τους άπορους συμπολίτες τους…

Μόλις χθες ολοκληρώθηκε η διανομή και στους τελευταίους 150 δικαιούχους  του Σεπτεμβρίου, όμως υπεύθυνοι και εθελοντές δυσκολεύονται πλέον να βρίσκουν τρόφιμα και είδη πρώτης για τους αδύναμους οικονομικά συμπολίτες μας…

Και μπορεί οι σακούλες στην κάθε διανομή να είναι έτοιμες, όμως μέχρι εκείνη την ημέρα, οι ασχολούμενοι με το Κοινωνικό Παντοπωλείο αγωνιούν για το επόμενο γέμισμα, καθώς η ζήτηση έχει σημειώσει αύξηση, η προσφορά έχει μειωθεί , ενώ δεν λείπουν κι έκτακτες περιπτώσεις…

«Τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα και όλοι περιμένουμε από τον κόσμο να στηρίξει την προσπάθεια και αυτόν τον χειμώνα, όπως άλλωστε έχει  πράξει από τότε που λειτουργεί το Κοινωνικό Παντοπωλείο  για τις αδύναμες  οικονομικά οικογένειες» τονίζει η Δημοτική Σύμβουλος Ιουλία Κοντού, απευθύνοντας έκκληση για μεγαλύτερη προσπάθεια από φορείς,  συλλόγους  και πολίτες…

viotiki-ora


Προβλήματα στο κοινωνικό παντοπωλείο Θήβας από LAMIASTARGR


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

ΔΙΑΡΡΟΗ ΕΓΚΕΦΑΛΩΝ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΜΑΤΩΝΕΙ

Νίκος Κατσαρός
Π.Ειδικός Γραμματέας Ερευνας και Τεχνολογιας Υπουργείου  Ανάπτυξης
Επιστημονικός  Συνεργάτης  ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ

Η ανεργία των νέων στην Ελλάδα αγγίζει το 60% και μεταξύ αυτών η ανεργία των νέων επιστημόνων ξεπερνά το 35%.Δυστυχώς δεν υπάρχουν στοιχεία για τους νέους επιστήμονες κατόχους διδακτορικού διπλώματος που ίσως να υπερβαίνει και το 40%. Είναι για αυτήν την κατηγορία επιστημόνων που θέλω να μιλήσω σήμερα γιατί σημαίνει οτι το καλύτερο επιστημονικό δυναμικό  της  χώρας είτε βρίσκεται στην ανεργία,είτε  αμείβεται χωρίς αποδείξεις και χωρίς ασφάλεια ,με απλήρωτες υπερωρίες είτε αν είναι τυχερός  με  500 Ε τον μήνα για ένα αβέβαιο χρονικό διάστημα.Μεταξύ αυτών ένα μεγάλο ποσοστό ακολουθεί τον δρόμο της φυγής στις προηγμένες χώρες της Δύσης.Αυτοί είναι οι καλύτεροι που διαθέτει η χώρα μας διότι αυτούς κατα προτεραιότητα επιλέγουν οι προηγμένες χώρες της Δύσης και κυρίως η Γερμανία που ξέρει να επενδύει σε υψηλής ποιότητος επιστημονικό-ερευνητικό προσωπικό. Απο την άλλη μεριά οι καλύτεροι επιστήμονες κάτοχοι συνήθως διδακτορικού διπλώματος είναι αυτοί που έχουν τις περισσότερες ανησυχίες και βλέπουν οτι μόνο στο εξωτερικό μπορούν να υλοποιηθούν τα ερευνητικά τους σχέδια.

Είναι αυτοί οι λίγοι που με τις έρευνες τους θα παράγουν καινούργια καινοτόμα προίόντα που θα αποφέρουν τεράστια κέρδη στις χώρες που θα εγκατασταθούν και θα συμβάλουν ουσιαστικά στην οικονομική ανάπτυξη αυτής της χώρας.Η εποχή της βαριάς βιομηχανίας εχει περάσει για πάντα.Σχεδόν καμία  βαριά βιομηχανία δεν ιδρύθηκε στην Ευρώπη τα τελευταία 29 χρόνια  και συγχρόνως τα βιομηχανικά γκέτο έχουν καταργηθεί. Ενας σοβαρός λόγος που δεν ιδρύονται βαριές βιομηχανίες στις χώρες της Δύσης είναι οι περιβαλλοντικοί όροι που είναι πολύ αυστηροί στην Δύση ενώ είναι ποιο χαλαροί σε τρίτες χώρες π.χ. Αφρική ,Ασία.Ιδρύονται  όμως καθημερινά μικρές (ολίγων ατόμων) εταιρείες με σκοπό να εκμεταλλευθούν μια καινοτομία ή να υλοποιήσουν ένα καινούργιο προϊόν που παρήγαγαν  οι ίδιοι ή πολλές φορές να παράγουν ένα νέο προϊόν που θα ενσωματωθεί στις ήδη υπάρχουσες τεχνολογίες (π.χ λογισμικό για την πλοήγηση αεροπλάνων με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας).

Η έρευνα και η καινοτομία είναι  ο κινητήριος μοχλός της σημερινής βιομηχανίας.Οι μεγάλες βιομηχανίες διαθέτουν όλες τμήματα Έρευνας και Ανάπτυξης οχι μόνο για να εκμεταλλεύονται τα δικά τους ερευνητικά αποτελέσματα αλλά κυρίως για να εκμεταλλευονται προϊόντα και ιδέες που παράγουν άλλοι.Η μεταφορά τεχνολογίας και τεχνογνωσίας αποτελεί το 90% της ανάπτυξης της σημερινής βιομηχανίας. Όλα αυτά προέρχονται απο εκείνους τους λίγους που αλλάζουν τον κόσμο οπως οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές ,τα κινητά τηλέφωνα,η αποκωδικοποίηση του DNA κλπ..Η Ελλάδα αυτούς τους λίγους τους αγνοεί,τους απαξιώνει,τους υποτιμά και τους διώχνει.

Η Ελλάδα δαπάνησε τεράστια ποσά για να δημιουργήσει όλους αυτούς τους νέους επιστήμονες, Υπολογίζεται οτι για την εκπαίδευση ενός γιατρού μαζί με την ειδικότητα απαιτούνται περισσότερο απο 120.000 Ε για όλη την διάρκεια των σπουδών του.Για ένα πτυχιούχο θετικών επιστημών  μαζί με το διδακτορικό η πατρίδα δαπάνησε περισσότερα απο 80.000 Ε και για ενα διδάκτορα Θεωρητικών Επιστημων η πατρίδα δαπάνησε περίπου 50.000 Ε για όλη την διάρκεια των σπουδών του. Ολα αυτά χωρίς να υπολογίζονται τα έξοδα που δαπάνησε η οικογένεια του για να σπουδάσει. Ολα αυτά τα εκατομμύρια εκατομμυρίων Ευρώ δαπανά η χώρα  δηλαδη επενδύει η χώρα, για να ανταποδωθούν αργότερα με βελτίωση της παραγωγικής διαδικασίας ,οικονομικής ανάπτυξης του τόπου  και βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπατριωτών μας.Εκείνη λοιπόν την περίοδο που η πολιτεία επρεπε να δρέψει τους καρπούς απο τους σπόρους οπου με τόσες δαπάνες και κόπους έσπειρε η ίδια η πολιτεία στέλνει αυτούς τους καρπούς  να τους συλλέξουν άλλοι.Η κυβέρνηση μιλά για ανάπτυξη και επενδύσεις και την ίδια ώρα διασκορπά στα τέσσερα σημεία του πλανήτη την καλύτερη επένδυση που η ίδια δημιούργησε. Γνωρίζω στον Δημόκριτο και τα άλλα ερευνητικά κέντρα της χώρας περισσότερους απο εκατό ερευνητές που  χρηματοδοτούν απο  είκοσι ερευνητές  στα προγράμματα τους και συνεπώς περιορίζουν σημαντικά την διαρροή ταλαντούχων νέων επιστημόνων στο εξωτερικό.Η κυβέρνηση  όμως έχει θέσει υπο διωγμό  τα ερευνητικά κέντρα και την έρευνα στα Πανεπιστήμια με προχειρότητες ,πειραματισμούς και  μηδενικές  δαπάνες για έρευνα.

Οι χώρες της Δύσης και ιδιαίτερα η Γερμανία εκμεταλλευονται στο έπακρον και επενδύουν σε αυτήν την διαρροή εγκεφάλων απο την Ελλάδα.Η κ. Μέρκελ σε πρόσφατη συνάντηση της με Έλληνες αξιωματούχους στο Βερολίνο επεσήμανε χαρακτηριστικά «ζητώ απο τους πτυχιούχους των τεχνικών και τεχνολογικών σχολών σας να έρθουν να εργασθούν στην Γερμανία και θα φροντίσουμε εμείς για την εκμάθηση γλώσσας ,εύρεση εργασίας και όλα τα υπόλοιπα»Συγχρόνως ο κ.Σοίμπλε γνωρίζοντας το θέμα της υπογεννητικότητας αλλά και της γήρανσης του πληθυσμού στήν Γερμανία δήλωνε σε Γερμανική εφημερίδα όσοι ειναι νέοι άνεργοι επιστήμονες στην Ελλάδα είναι ευπρόσδεκτοι στην Γερμανία και βέβαια προτεραιότητα έχουν οι καλύτεροι¨.Παράλληλα η Γερμανία δημιουργεί όλες τις προϋποθέσεις  για την υποδοχή των Ελλήνων ταλαντούχων επιστημόνων..Η Γερμανία είναι η μόνη χώρα που δίνει δικαιώματα μονίμου κατοίκου στους ξένους φοιτητές που σπουδάζουν εκεί,εφ οσον οι γονείς τους ειναι ασφαλισμένοι στην χώρα προέλευσης.Παράλληλα εχει δημιουργήσει ολόκληρο δίκτυο πλεονεκτημάτων και προνομίων  πρίν φθάσουν στην Γερμανία: γρήγορη αναγνώριση πτυχίων,ταχεία εκμάθηση γλώσσας,ανεύρεση εργασίας ,κατοικίας  κλπ.Εκείνο όμως που είναι πιό σημαντικό είναι το δίκτυο που εχει δημιουργήσει για προσέλκυση ταλαντούχων επιστημόνων στις χώρες διαρροής  εγκεφάλων  .Η πραγματοποίηση ημερίδων μεταξύ Ελληνικών και Γερμανικών Πανεπιστημίων  στην Ελλάδα με τίτλο ¨ ημέρες καριέρας¨ πού αποβλέπουν στην μετεγκατάσταση Ελλήνων επιστημόνων για μεταδιδακτορικές σπουδές σε Παν/μια και Ερευνητικά Κέντρα της Γερμανίας..Παρόμοιες εκδηλώσεις λαμβάνουν μέρος με διάφορες πόλεις της Ελλάδος  που έχουν αδελφοποιηθεί με Γερμανικές πόλεις.Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και άλλες αρχές της τοπικής αυτοδιοίκησης που με την σειρά τους οργανώνουν ημερίδες «καριέρας» σε συνεργασία με γερμανικούς φορείς.Το πρόγραμμα Εράσμους για την ανταλλαγή φοιτητών στα πλαίσια της ΕΕ εχει ήδη λάβει πανευρωπαϊκό χαρακτήρα και απο τα 2.000.000 φοιτητών που έχουν μετακινηθεί ως σήμερα ενα πολύ μεγάλο μέρος εχει μετακινηθεί στην Γερμανια για  εκπαίδευση και ελάχιστοι εχουν μετακινηθεί προς την Ελλάδα ή άλλες χώρες του Νότου.Η Γερμανία επέτυχε την επέκταση του προγράμματος αυτού για επαγγελματική κινητικότητα και πρακτικη εργασία στις χώρες μέλη της ΕΕ οπου η ίδια  θα υποδεχθεί το μεγαλύτερο ποσοστό απο τις χώρες του Νότου.

Η οικονομική κρίση και η δημοσιονομική προσαρμογή που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα φέρνει τους ταλαντούχους νέους επιστήμονες πιο κοντά στην μετανάστευση.Οι χώρες που τους δέχονται όπως η Γερμανία πετυχαίνουν ανάπτυξη της παραγωγής τους , οικονομική ανάπτυξη και καλύτερο βιοτικό επίπεδο για τους πολίτες τους.Αντίθετα η Ελλάδα πού στερείται της ελίτ του επιστημονικού της δυναμικού θα βιώσει την παρακμή του παραγωγικού της ιστού και την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της.

pentapostagma


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Μια Αποθήκη Στην Βοιωτία… Σωστό Έργο Τέχνης!

Το κτίριο με την ονομασία ’Art Warehouse’, την μελέτη και κατασκευή του οποίου ανέλαβε το αθηναικό αρχιτεκτονικό γραφείο A31, είναι ένα εντυπωσιακό, μονολιθικό κτίριο που χρησιμοποιεί ο καλλιτέχνης Αλέξανδρος Λιάπης ως χώρο δημιουργίας και έκθεσης των έργων του.
Οι βασικές αρχές σχεδιασμού του εργαστηρίου, ήταν η οικονομία, ως προς τον τρόπο κατασκευής, η προσπάθεια επίτευξης μιας απλής και πειθαρχημένης τελικής μορφής, και η ήπια ενσωμάτωση του άγριου, μπετονένιου όγκου στο ελληνικό τοπίο.
Vialifo
Ο ζωγράφος και γλύπτης Αλέξανδρος Λιάπης γεννήθηκε στα Οινόφυτα Βοιωτίας το 1948. Είναι αυτοδίδακτος ζωγράφος-γλύπτης ζωγραφίζει αφαιρετικές δημιουργίες, αλλά και συγκεκριμένες με ανθρωποκεντρικά θέματα και έντονα χρώματα.

 Έζησε στη Βιέννη (1967-1976) Μελετώντας την Τέχνη, έχει ταξιδέψει στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, στην Αίγυπτο, στην Αμερική κ.λπ. Ζει και εργάζεται στο Δήλιον Βοιωτίας. Έργα του βρίσκονται σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα, Αυστρία, Νορβηγία, Γερμανία, Αίγυπτο, Κύπρο και Η.Π.Α.



Το εργαστήριό του είναι σαν ένα βαγόνι τρένου από τσιμέντο, που όταν το κοιτάς προς τα πάνω, σου θυμίζει Αναγέννηση. Μέσα σ’ αυτό δουλεύει ακατάπαυστα. Όντας φοιτητής της Ιατρικής στη Βιέννη, αποφάσισε να γίνει ζωγράφος βλέποντας τα έργα του Έγκον Σίλε και του Όσκαρ Κοκόσκα. Ενθουσιάστηκε γιατί πρόκειται για καλλιτέχνες που προβληματίζουν το κοινό τους. Μία από τις τελευταίες του δουλειές, την οποία ξεχωρίζει ιδιαιτέρως, ήταν στη φυλακή και το κελί του Μίκη Θεοδωράκη στον Ωρωπό.



Ατομικές εκθέσεις

2010  ”Βιαστικός Απόψε” Αίθουσα Τέχνης “Αέναον”, Αθήνα

2010  ”Αμφιάρεια 2010? “Στην άκρη της σιωπής” Φυλακές Ωρωπού. Αφιέρωμα στα 85 χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη

2009   “Ασωπού 13 και Νέας Υόρκης”, Αίθουσα Τέχνης “Αέναον”, Αθήνα

2008   “Ιφιγένεια εν Αυλίδι, μια αντιπολεμική προσέγγιση, Αίθουσα Τέχνης “Αέναον”, Αθήνα

2006   “Το Ιερατείο της Άνοιξης”, Αίθουσα Τέχνης “Αέναον”, Αθήνα

2004  Γκαλερί ΑΕΝΑΟΝ, Αθήνα

2003  Πνευματικό Κέντρο Καθολικής Μητρόπολης, Νάξος

2002  Πολιτιστικό Κέντρο «Οι Φίλοι του Γ. Σκαρίμπα», Χαλκίδα

2001  Πολιτιστικό Κέντρο Ν.Παλατίων, Ωροπός

2000  Γκαλερί ΠΑΝΤΑΖΙΔΗΣ, Αθήνα

1998  Δημοτικό Σχολείο Αυλώνα, Αυλώνας

1997  Δημοτική Πινακοθήκη, Οινόφυτα

1995  Γκαλερί ΧΡΩΜΑΤΑ, Θεσσαλονίκη

- Δημόσια Βιβλιοθήκη Χαλκίδας, Χαλκίδα

1992  Δημόσια Βιβλιοθήκη Χαλκίδας, Χαλκίδα

1990  Γκαλερί ΧΡΥΣΟΘΕΜΙΣ, Αθήνα

1987  Πνευματικό Κέντρο Δραπετσώνας, Δραπετσώνα

- Bar  Πάνθεον, Χαλκίδα

- Δημόσια Βιβλιοθήκη Χαλκίδας, Χαλκίδα

1983  Πνευματικό Κέντο Λιβαδιάς, Λιβαδιά

1981  Πνευματικό Κέντρο Θήβας, Θήβα

1974  Στέκι Καλλιτεχνών Hellas, Βιέννη, Αυστρία




 Έργα του θα βρείτε  στο www.arapezart.gr και στο youtube liapis art.

dayseven

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Σεισμός 6,2 R δυτικά της Κρήτης

Ισχυρή σεισμική δόνηση 6,2 R σημειώθηκε στις 16.11 σε υποθαλάσσια περιοχή δυτικά των Χανίων της Κρήτης, κατά την προκαταρκτική εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το επίκεντρο του σεισμού ορίζεται στα 50 χλμ. δυτικά του Πλατάνου Χανίων και 39 χλμ. νοτιοανατολικά των Αντικυθήρων, ενώ το εστιακό του βάθος στα 23 χλμ. Σύμφωνα με τους σεισμολόγους, αναμένεται μετασεισμική ακολουθία.

Ο σεισμός έγινε αισθητός και σε άλλες περιοχές της χώρας, από τις Κυκλάδες και την Πελοπόννησο ως την Πρέβεζα. Από τη δόνηση ταρακουνήθηκαν και οι κάτοικοι της Αττικής.

VIDEO: Η στιγμή του σεισμού



Υλικές ζημιές από το σεισμό:


Δεκάδες πολίτες επικοινώνησαν με τη zougla.gr και τόνισαν ότι ο σεισμός ήταν μεγάλος και προκλήθηκαν μικρές ζημιές στα σπίτια. Οι κάτοικοι των Χανίων πετάχτηκαν έξω από τα σπίτια τους, ενώ ένας ηλικιωμένος, πάνω στον πανικό του, πήδηξε από τον πρώτο όροφο, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί σοβαρά.

Λίγα δευτερόλεπτα μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου άρχισαν να χτυπούν οι συναγερμοί σε καταστήματα και επιχειρήσεις, ενώ όσοι βρισκόταν μέσα σε αυτά βγήκαν στον δρόμο. Σε σούπερ μάρκετ και άλλες επιχειρήσεις τα εμπορεύματα έπεσαν από τα ράφια, ενώ στον επαρχιακό δρόμο Χανίων-Θερίσου σημειώθηκε πτώση βράχων στο οδόστρωμα και στο σημείο έσπευσε όχημα της Πυροσβεστικής. Κατολισθήσεις σημειώθηκαν και σε άλλα σημεία του επαρχιακού δικτύου.

Λόγω της κατάστασης συγκαλείται εκτάκτως στο δημαρχείο το συντονιστικό όργανο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών.

Και στην περιοχή της Κισάμου, που βρισκόταν πιο κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, οι κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Χαράλαμπο Πιτσιγαυδάκη, δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής ζημιές, ωστόσο επί ποδός βρίσκονται οχήματα της Πυροσβεστικής και του Δήμου προκειμένου να καταγράψουν τυχόν προβλήματα. Υλικές ζημιές υπήρξαν και στην Παλαιά Πόλη των Χανίων, βάσει μαρτυριών.

Ο καθηγητής σεισμολογίας Άκης Τσελέντης, μιλώντας στο zougla.gr, τόνισε ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις δεν αναμένεται μεγαλύτερος σεισμός, καθώς υπάρχει μετασεισμική ακολουθία:







Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων 13/10/13

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ



ΤΟ ΒΗΜΑ



Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ



REAL NEWS



ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ



ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ



ESPRESSO



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ



ΑΥΓΗ



ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ



ΤΟ ΠΑΡΟΝ



Η ΒΡΑΔΥΝΗ




ΤΟ ΑΡΘΡΟ



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

ΓΣΕΒΕΕ: Κοινωνικό Ιατρείο για τους ανασφάλιστους επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους

Μεγαλώνουμε την αλυσίδα Στήριξης στον πάσχοντα συνάνθρωπο – Ιδρύουμε Παράρτημα στη ΓΣΕΒΕΕ για τους ανασφάλιστους επαγγελματοβιοτέχνες

Κοινωνικό Ιατρείο για τους ανασφάλιστους επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους εγκαινιάζουν ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών μαζί με τη ΓΣΕΒΕΕ το οποίο θα λειτουργήσει ως ως Παράρτημα του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στο Κέντρο της Αθήνας.

Αριθμώντας ήδη 28.000 ιατρικές επισκέψεις, το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, αποτελεί τον κεντρικό άξονα πρωτοβάθμιας περίθαλψης στην Αττική για όλους τους Ανασφάλιστους και του Απόρους. Μέσα από το ίδιο το Ιατρείο, όσο και από τα Παραρτήματά του σε δήμους όπως στο Μαρούσι, στο Ηράκλειο, στο Περιστέρι, στο Ίλιον, στη Βούλα, καθώς και στην Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία και τώρα στη ΓΣΕΒΕΕ, παρακολουθούνται πρωτοβάθμια χιλιάδες ανασφάλιστοι ασθενείς που βρίσκουν «καταφύγιο ζωής» σε γιατρό και φάρμακα, αγαθά που οικονομικά δε θα μπορούσαν να τα αντέξουν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι 350.000 ανασφάλιστοι επαγγελματίες, βιοτέχνες και έμποροι, αδυνατούν να καταβάλουν τις εισφορές τους με αποτέλεσμα τουλάχιστον 1.000.000 πολίτες (άμεσα ασφαλισμένοι και προστατευόμενα μέλη) να μην έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Παράλληλα σε πρόσφατη έρευνα του Ινστιτούτου της ΓΣΕΒΕΕ σε ασφαλισμένους και συνταξιούχους στον ΟΑΕΕ,  3 στους 10 ασφαλισμένους (32,1%) δηλώνουν ότι πάντα πληρώνουν από τη τσέπη τους για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη τα τελευταία 1-2 χρόνια, ενώ συνολικά πάνω από τους 6 στους 10 ερωτηθέντες (65,1%), απαντά ότι έχει χρειαστεί να επιβαρυνθεί οικονομικά. Επιπλέον σχεδόν οι μισοί ασφαλισμένοι του ΕΟΠΠΥ που συμμετείχαν στην έρευνα (54,1%), απαντούν ότι εάν δεν είχαν πρόσβαση στην περίθαλψη λόγω έλλειψης ασφαλιστικής ενημερότητας, θα αναγκάζονταν να πληρώσουν για τις ιατροφαρμακευτικές παροχές, ενώ μόλις οι 3 στους 10 (33,9%), θα είχαν τη δυνατότητα να καλύψουν τις ανάγκες τους μέσω ιδιωτικής ασφάλισης υγείας

3.000 φάρμακα την ημέρα φεύγουν από το Κοινωνικό Φαρμακείο του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στο οποίο προσέρχονται 200-300 άτομα καθημερινά για να λάβουν τη φαρμακευτική τους αγωγή. Παράλληλα, περισσότεροι από 50 ασθενείς την ημέρα εξετάζονται από εθελοντές γιατρούς του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, ενώ εργαστηριακές εξετάσεις γίνονται σε 80 ασθενείς το μήνα.

Τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 18:00 θα τελεστούν τα εγκαίνια του Παραρτήματος του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στη ΓΣΕΒΕΕ από τον   Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο Β’, στα Ιατρεία του Παραρτήματος,  Καποδιστρίου 24. Το Παράρτημα ξεκινά τη λειτουργία του με δύο βασικές εκστρατείες προληπτικής ιατρικής που θα πραγματοποιηθούν με τη συμμετοχή 5 διαφορετικών ειδικοτήτων παθολόγου, καρδιολόγου, παιδιάτρου, ορθοαπιδικού και βιοπαθολόγου) στις οποίες καλούνται να συμμετέχουν όλοι οι άνεργοι και ανασφάλιστοι επαγγελματοβιοτέχνες και έμποροι.

Ο Πρόεδρος Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας     Ο Γεν. Διευθυντής
     ΙΣΑ   ΓΣΕΒΕΕ                  ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ
Γ. Πατούλης Γ. Καββαθάς    Ν. Σκορίνης         Κ. Δήμτσας



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Σε 50 ή σε 200 χρόνια η αποπληρωμή του χρέους; Το «χορταστικό» άρθρο της Wall Street Journal για την Ελλάδα

Με τίτλο «Τα επόμενα 50 χρόνια στην Ελλάδα», η σύνταξη της εφημερίδας Wall Street Journal, δημοσιεύει εκτενές κύριο άρθρο για τη χώρα, διερωτώμενη πώς θα τερματιστεί το καθεστώς «των αιώνιων, κυλιόμενων δανείων».

Κύρια σημεία του άρθρου είναι:

- Στην ετήσια σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσιγκτον, ενώ το αδιέξοδο στις ΗΠΑ ως προς τον προϋπολογισμό θα είναι το πρώτο θέμα στην ατζέντα, η Ελλάδα δεν θα βρίσκεται σε πολύ χαμηλότερη θέση.

- Το μικρό πλεόνασμα στον προϋπολογισμό της ελληνικής κυβέρνησης φέτος, είναι εν μέρει το αποτέλεσμα της καθυστέρησης στην επιστροφή φόρων και της πληρωμής λογαριασμών σε ιδιώτες εργολάβους και προμηθευτές.

- Οι κατασχέσεις περιουσιών μπορεί να είναι ένας από τους λόγους, για τους οποίους το ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών προβλέπει υψηλότερα εισοδήματα κατά το προσεχές έτος, χάρη σε μια αύξηση της «φορολογικής συμμόρφωσης».

- Το πραγματικό μελανό σημείο για το μέλλον της χώρας είναι το ότι φέτος το κρατικό χρέος αναμένεται να φθάσει το 175,5% του ΑΕΠ.

- Το ΔΝΤ ζητά να παραγράψουν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί ένα μεγάλο μερίδιο από αυτά που τους χρωστά η Ελλάδα, αλλά για ιδιοτελείς λόγους: επιθυμεί να προβεί η ΕΕ σε «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, ούτως ώστε το ίδιο να αποπληρωθεί πλήρως.

- Η γερμανική κυβέρνηση θεωρεί ότι το βάρος του ελληνικού χρέους μπορεί να καταστεί υποφερτό, μειώνοντας το μέσο επιτόκιο του χρέους και επιμηκύνοντας το μέσο χρόνο ωρίμανσης. Η εξαγορά χρέους του περασμένου έτους σημαίνει ότι η πλειοψηφία των ευρωπαϊκών δανείων προς την Ελλάδα ήδη φέρει μέσο χρόνο ωρίμανσης μεταξύ 15 - 30 ετών και ένα μέσο επιτόκιο περίπου 3.5%.

- Το τρίτο δανειακό πακέτο της Ελλάδας, που αναμένεται τον επόμενο χρόνο, θα περιλαμβάνει περισσότερα δάνεια που θα αποπληρωθούν με αργούς ρυθμούς επί δεκαετίες. Υπάρχει ακόμη και η πρόταση για ανταλλαγή ορισμένων διμερών δανείων κρατών - μελών της ευρωζώνης προς την Ελλάδα για 50ετή ομόλογα.

- Από την στιγμή που η Ελλάδα θα αρχίσει να αναζητά αποπληρωμή σε 50 χρόνια, γιατί να μην αρχίσει να αναζητά το ίδιο σε 100 ή 200 χρόνια;

- Οι δανειστές της Ελλάδας ήδη σημειώνουν οικονομική ζημία, καθώς το επιτόκιο των δανείων τους πλησιάζει το μηδέν και η ωρίμανσή τους πλησιάζει το άπειρο, ακόμα κι αν στην πράξη δεν καταγράφουν λογιστική ζημία. Εντούτοις, η προοπτική ενός άμεσου κουρέματος διαφαίνεται ως η πιο διαφανής και δημοκρατική λύση.

- Σύμφωνα με το γερμανικό δίκαιο, η κυβέρνηση της χώρας δεν έχει το δικαίωμα να προβαίνει σε περαιτέρω δανεισμό δανειοληπτών οι οποίοι, στο πλαίσιο δέσμευσης με τη μορφή δανείου ή εγγύησης από τη γερμανική κυβέρνηση, οδηγούνται στην χρεοκοπία. Ουσιαστικά αυτό σημαίνει ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους μπορεί να λάβει χώρα μόνο αν είναι ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί εκ νέου ένα πακέτο διάσωσης. Αυτή βέβαια η πιθανότητα μόνο προφανής δεν μπορεί να χαρακτηριστεί τουλάχιστον για τα επόμενα χρόνια. Όταν, όμως, η Αθήνα ξεκινήσει με συνέπεια να σημειώνει μικρά πλεονάσματα, τότε το Βερολίνο και οι Βρυξέλλες θα μπορέσουν πιο εύκολα να σταματήσουν την παροχή πακέτων διάσωσης και να αποδεχτούν το ενδεχόμενο χρεοκοπίας.

- Η τραγωδία συνίσταται στο ότι οι πολιτικοί της Ευρώπης προτιμούν την αέναη παροχή κυλιόμενων δανείων, διότι αυτό εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους. Στην ουσία, δεν υποχρεούνται ποτέ να παρουσιάσουν στους φορολογούμενους τους στοιχεία για την ελληνική διάσωση. Και ενώ η ελληνική οικονομία ποτέ δεν ανακάμπτει επί της ουσίας, είναι πολύ πιθανό να αποφύγει μια εκ νέου κρίση. Το πολιτικό στοίχημα είναι να ξεχαστούν οι απερισκεψίες των τελευταίων πέντε ετών. Αν υποθέσουμε ότι δεν θα υπάρξει μια νέα ύφεση, όλο αυτό θα μπορούσε να δουλέψει για όλους, εκτός ίσως από τους νέους της Ελλάδας που αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον.

eirinika


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Βαρουφάκης: Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πλέον τον Σαμαρά και τον Στουρνάρα

Τους διαψεύδει η ΕΛΣΤΑΤ

Σε σφοδρή κριτική κατά της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής προχωρά ο γνωστός οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης ο οποίος τονίζει πως υπάρχει έλλειμμα πολιτικής αξιοπιστίας.
Σε κείμενο του στο protagon με τίτλο «Δάκρυα, Αίμα, Αξιοπρέπεια», ο κ. Βαρουφάκης υποστηρίζει πως «όταν ξέσπασε η Κρίση ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε πει κάτι πολύ σωστό: Το μέγιστο έλλειμμα του ελληνικού κράτους είναι το έλλειμμα αξιοπιστίας. Ο τ. υπουργός αναφερόταν βέβαια στα στατιστικά στοιχεία του κράτους και στην αδυναμία της κυβέρνησης να πείσει τους εταίρους μας ότι εννοούσαμε αυτά που λέγαμε».

Στη συνέχεια, ο Γιάννης Βαρουφάκης σημειώνει πως οι πολίτες πλέον δεν πιστεύουν στα λεγόμενα του Γιάννη Στουρνάρα και του Αντώνη Σαμαρά γράφοντας: «Ακούει ο πολίτης για Grecovery από τις αρχές του έτους και μόλις χτες διαβάζει ως η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε πως η ήδη νωχελική βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε (από τον Αύγουστο του 2012 στον Αύγουστο του 2013) κατά 7,2%. Πώς είναι δυνατόν να ξαναπιστέψει τον πρωθυπουργό; Πώς θα ανασάνει όταν ακούσει ξανά τον υπουργό Οικονομικών να λέει ότι το τέλος της Κρίσης είναι δίπλα μας;».

«Κάνει λάθη και ο ΣΥΡΙΖΑ»

Ωστόσο, ο Γιάννης Βαρουφάκης ασκεί κριτική και στον ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας πως «το ίδιο λάθος κάνει και η αντιπολίτευση υποσχόμενη πως, με την εκλογή της, η χώρα θα απελευθερωθεί από το Μνημόνιο, θα δημιουργηθούν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, θα σταματήσει η ύφεση. Κάπως έτσι κυβέρνηση και αντιπολίτευση απλά χάνουν τη δυνατότητά τους να επηρεάζουν την κοινή γνώμη. Εξαναγκάζουν την κοινή γνώμη, τους πολίτες, να αγνοούν τους πολιτικούς τους οποίους μπορεί και να ψηφίζουν», με αποτέλεσμα όπως τονίζει να χάνει η Δημοκρατία με αποτέλεσμα την άνοδο της Χρυσής Αυγής, λόγω της απαξίωσης προς τα δημοκρατικά κόμματα.

Κλείνοντας, ο Γιάννης Βαορυφάκης προτείνει την μοναδική λύση κατά την γνώμη του, η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα να σταματήσει η απαξίωση στους δημοκρατικούς θεσμούς και τα δημοκρατικά κόμματα: «Ολα τα κόμματα, της συγκυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, να υποσχεθούν μόνο τρία πράγματα στον ελληνικό λαό. Κατ' αρχάς ''Δάκρυα και Αίμα'' (όπως έκανε ο Winston Churchill στο διάγγελμα με το οποίο προετοίμαζε τον βρετανικό λαό για τον μακρύ δρόμο του πολέμου). Στη συνέχεια, να υποσχεθούν «Επιστροφή στην Αξιοπρέπεια». Και να κονταροχτυπηθούν παρουσιάζοντας τις πολιτικές με τις οποίες θα επιστρέψουν στον μέσο Έλληνα τη χαμένη του αξιοπρέπεια», κλείνει το κείμενο του κ. Βαορυφάκη στο protagon

 iefimerida.gr


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Λαύριο – Κέα – Κύθνος με το Turkiye Express

Έφτασε η νέα υπεσύγχρονη τουρκική κορβέτα που θα εκτελεί το δρομολόγιο Λαύριο – Κέα – Κύθνος. Μετά τα αρκετά “δοκιμαστικά” δρομολόγια του πλοίου και εφόσον δεν...παρατηρήθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα, λογικά αναμένεται σύντομα η δρομολόγηση.


Του Στρατή Μαζίδη

Πέρα από το χιούμορ όμως υπάρχει και η πραγματικότητα όσον αφορά τη νέα παρουσία ενός τουρκικού πολεμικού πλοίου στη μία ώρα από το Λαύριο, δηλαδή τις ακτές της Αττικής.

Αυτά είναι τα δείγματα της παρακμής μιας χώρας. Όπως τα χρόνια της αυτοκρατορίας με τις διάφορες βάρβαρες φυλές να εισχωρούν βαθιά στην ενδοχώρα και να λεηλατούν. Όσο η αυτοκρατορία ήταν δυνατή, ο εκάστοτε καίσαρας αναλάμβανε εκστρατεία και συνήθως απάλλασε τις μακρινές επαρχίες από τα προβλήματα για αρκετά χρόνια. Αργότερα βέβαια, αυτό σήμανε την αρχή του περιορισμού και του τέλους.

Θυμάμαι όταν ήμουν μικρός που οι παραβιάσεις του FIR Αθηνών και οι αναχαιτήσεις αποτελούν το κεντρικό θέμα των δελτίων ειδήσεων των 21:00. Σήμερα πλέον αυτό θεωρείται κάτι το συνηθισμένο.

Αφού οι τούρκοι κέρδισαν τη μάχη του αέρα ως προς το να το μετατρέψουν σε “καθημερινό γεγονός ρουτίνας”, άρχισαν και τις ακτοπλοϊκές επισκέψεις.

Ήταν το 2007 με το τουρκικό σκάφος να φτάνει στα ανοικτά σχεδόν της Ραφήνας με τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή να μπορεί να το απολαμβάνει από μακριά.

Πλέον αρχίζει κι αυτό να γίνεται...συνήθεια.

Το μόνο που απομένει είναι να ξεκινήσουν και οι βόλτες εντός συνόρων από τούρκους στρατιώτες.

Άραγε τι μπορεί να κάνει μια πληγωμένη και καταχτυπημένη τα τελευταία χρόνια πατρίδα για να αντιδράσει; Υπάρχουν περιθώρια κινήσεων; Απασχολείται κανείς σοβαρά με αυτά ή ορισμένοι κοιτούν μόνο δείκτες και νούμερα;


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Φόβοι για το μέλλον 22 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας

Αναστάτωση έχει προκαλέσει η είδηση ότι η Lufthansa ούσα απλώς μία αεροπορική εταιρεία πλην όμως ...γερμανική, μαζί με Γερμανούς συμβούλους της κυβέρνησης έχουν «προτείνει» σε βαθμό πίεσης στην ελληνική κυβέρνηση να μπει «λουκέτο» σε 22 αεροδρόμια της χώρας.

Μάλιστα, αυτή η εισήγηση εισηγείται η γερμανική ιδιωτική εταιρία Lufthansa και Γερμανοί άτυποι σύμβουλοι του δημοσίου προς την ελληνική κυβέρνηση. Μια εισήγηση που δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται, αφού την ίδια πρόταση είχαν καταθέσει και την άνοιξη του 2013, την οποία φέρεται να υιοθετεί και η Τρόικα.

Η απάντηση του υπουργείου Μεταφορών αλλά και της ελληνικής πολιτειακής ηγεσίας ήταν αρνητική, όμως οι Γερμανοί επιστρέφουν ξανά θέτοντας επί τάπητος την ίδια πρόταση.
Πρόκειται για τα αεροδρόμια που καλύπτουν άγονες και απομακρυσμένες περιοχές, αλλά και κρίσιμους, από πλευράς εσόδων τουριστικούς προορισμούς, τα οποία έχουν ενταχθεί στην Ανώνυμη Εταιρία διαχείρισης Αεροδρομίων (ΑΕΔΑ), ιδιοκτησίας του Ελληνικού Δημοσίου.

Μέσα σε αυτά, φέρονται να συμπεριλαμβάνονται και όλα τα αεροδρόμια των Κυκλάδων (τέσσερα στον αριθμό), πλην των διεθνών αεροδρομίων Μυκόνου και Σαντορίνης για τα οποία υπάρχει μελλοντικό σχέδιο ιδιωτικοποίησης.

Συγκεκριμένα τα 22 αεροδρόμια είναι: Αλεξανδρούπολης, Αράξου, Καλαμάτας, Νέας Αγχιάλου, Λήμνου, Χίου, Καστοριάς, Κοζάνης, Ιωαννίνων, Σκύρου, Σύρου, Ικαρίας, Λέρου, Καρπάθου, Νάξου, Πάρου, Μήλου, Κυθήρων, Αστυπάλαιας, Καστελλόριζου, Σητείας και Κάσου.
Σύμφωνα με καταγγελίες του προέδρου της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Βασίλη Αλεβιζόπουλου, στελέχη του Υπ. Μεταφορών έχουν δεχθεί εισήγηση από διευθυντικά στελέχη της Lufthansa, που χωρίς καμιά θεσμική ιδιότητα και υπερβαίνοντας το ρόλο τους, ως ιδιωτική αεροπορική εταιρία και ως άτυποι σύμβουλοι του Δημοσίου, εισηγήθηκαν να κλείσουν τα 22 αεροδρόμια.

Η πρόταση, όσο και σοβαρά υπόψη να ληφθεί, δεν είναι εύκολο να υλοποιηθεί. Οι αντιδράσεις θα είναι πολύ μεγάλες γι αυτό και η ελληνική κυβέρνηση έχει εκφράσει την κάθετη άρνησή της στο εγχείρημα. Ωστόσο όσο οι Γερμανοί επανέρχονται και μάλιστα με τις ευλογίες της Τρόικα, ο κίνδυνος θα είναι πάντα ορατός.
Κάθετη διάψευση από το ΤΑΙΠΕΔ

«Ουδέποτε έχει τεθεί έως τώρα και ούτε πρόκειται να τεθεί στο μέλλον, ζήτημα κλεισίματος των 22 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας».

Αυτό επισημάνθηκε από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με εισήγηση των συμβούλων Lufthansa Consulting για κλείσιμο των συγκεκριμένων αεροδρομίων.

Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, τα δημοσιεύματα αυτά διαψεύδονται κατηγορηματικά, ενώ υπενθυμίζεται ότι, αντίθετα, το Ταμείο διενεργεί διεθνή ανοιχτό διαγωνισμό για την αξιοποίηση δύο ομάδων που απαρτίζονται από 14- 20 περιφερειακά αεροδρόμια, μέσω παραχώρησης της εκμετάλλευσής τους σε ιδιώτες επενδυτές.

Τα υπόλοιπα περιφερειακά αεροδρόμια, αναφέρει το ΤΑΙΠΕΔ, θα μεταφερθούν, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Ν.4146/2013, στην Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Περιφερειακών Αεροδρομίων (ΑΕΔιΠΑ), η οποία ανήκει κατά 100% στο Δημόσιο και αναλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη λειτουργία, τη συντήρηση και την ανάπτυξή τους.

Κουίκ: Με ανησυχεί η διάψευση του ΤΑΙΠΕΔ ότι δεν ισχύει η εξωφρενική πρόταση της Τρόικα και των Γερμανών

Για θέμα προχώρησε σε δήλωση και ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έκανε την εξής δήλωση:

«Με ανησυχεί βαθύτατα η διάψευση που έκανε το ΤΑΙΠΕΔ, ότι με εισήγηση τρόικας, των Γερμανών συμβούλων του Δημοσίου και της εταιρείας Lufthansa (η οποία οσονούπω θα εξαγοράσει την Aegean που αγόρασε την Olympic), προτείνεται το κλείσιμο 22 περιφερειακών αεροδρομίων της Ελλάδας.
Προειδοποιούμε, όποιον συγκυβερνητικό Υπουργό υπογράψει τέτοια απόφαση, τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ και την τρόικα, ότι εάν γίνουν πράξη αυτά τα βλακώδη σχέδια, θα εξακοντιστούν από κει που ήρθαν όχι αεροπορικώς, αλλά κολυμπώντας!

ΥΓ: Δεν ξέρω αν θα βρουν ένα καράβι να τους μαζέψει, αφού και τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες τα μνημόνια της τρόικας και της συγκυβέρνησης τις έχουν εξαφανίσει».

Newsbomb.gr


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

ΣΤΟ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ Ο ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΟΑΣΕ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ
ΑΝΑΧΩΡΕΙ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

ΣΥΡΙΑ, ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΤΑ ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

Για τη Μπούντβα του Μαυροβουνίου αναχωρεί σήμερα (12/10/2013) ο Βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, για να συμμετάσχει στις εργασίες των διήμερων Φθινοπωρινών Συνεδριάσεων της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΟΑΣΕ.

Τα θέματα των συνεδριάσεων έχουν σχέση με την οικονομική κρίση που μαστίζει χώρες της Ευρώπης, την τρομοκρατία και τις απειλές της για τις χώρες του ΟΑΣΕ και το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Επίσης, θα γίνουν δύο ειδικές συζητήσεις για την κατάσταση στη Συρία, αλλά και για τη Μεσόγειο ως σταυροδρόμι πολιτισμών.

Ο Τέρενς Κουίκ στο περιθώριο της Συνόδου θα έχει ιδιαίτερες συναντήσεις με αξιωματούχους του Μαυροβουνίου για διακρατικά ζητήματα, αλλά και με συναδέλφους του από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι οποίοι βρίσκονται στο τόξο που αντιστέκεται στην ομόσπονδη μερκελοποιημένη Ευρώπη.




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Τι μας πούλαγαν οι απατεώνες Άγγλοι και τι αγοράζαμε οι... αφελείς εμείς!

Κατά τον ανταποκριτή των Sundey Times, Γ. Φίνλεϋ.

Στο φύλλο 5.9.2013 της ελληνικής εφημερίδος «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» του ΛΟΝΔΙΝΟΥ
δημοσιεύθηκε το παραπάνω άρθρο
του Γιώργου Λεκάκη
μέλους του ΔΣ της Εταιρείας Μελέτης Αρχαίας Ελληνικής Μυθολογίας (ΕΜΑΕΜ) και
μέλους του ΔΣ της Επιτροπής Ενημερώσεως επί των Εθνικών Θεμάτων.


Το άρθρο μπορείτε να το διαβάσετε,
να το αποθηκεύσετε
ή να το εκτυπώσετε από την παρακάτω διεύθυνση:


Περισσότερα άρθρα του Γ. Λεκάκη στην εφημερίδα«Ελευθερία» Λονδίνου,
και από την 13χρονη στήλη του
ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕΓΑΛΕΙΟΝ
μπορείτε να διαβάσετε εδώ:



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Και δεύτερο πραξικόπημα εις βάρος της ΕΡΤ Α.Ε.- ΑΝΑΓΚΗ η στήριξη του Ε.Κ.Α.Δ.!

H AΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ!
www.dimopolis.gr

info@dimopolis.gr - geoko@otenet.gr

Ιπποκράτους 125 - Αθήνα

Τηλ.: 210 3648300,   FAX:  210 3610882

************

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας, του οποίου η αίτηση ακύρωσης των κοινών Υπουργικών αποφάσεων (με τις οποίες καταργήθηκε η ΕΡΤ και δημιουργήθηκε η δημόσια τηλεόραση) ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ και δεν συνεκδικάστηκε όπως έπρεπε με την αίτηση της ΠΟΣΠΕΡΤ, για να δημιουργηθεί δεδικασμένο, όταν δικαστεί στις 10 Ιανουαρίου 2014, καταγγέλλει γενικότερα πλέον την απρόκλητη παραβίαση στοιχειωδών αρχών της δημοκρατίας και διαπιστώνει με περίσκεψη ότι στην Ελλάδα δεν υφίσταται πλέον κράτος δικαίου, αλλά ένα κράτος αδίκου, με κατάλυση του ισχύοντος Συντάγματος.

Η υπόθεση της Αίτησής μας ακύρωσης για την κατάργηση της ΕΡΤ στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατέδειξε εμφανώς και τη μεροληψία του Προέδρου του, ο οποίος κατά την αγόρευση του δικηγόρου της ΠΟΣΠΕΡΤ έλαβε θέση δημόσια για τη μη ύπαρξη της ΕΡΤ και των εργαζομένων της, προδικάζοντας έτσι το αποτέλεσμα της δίκης. Το Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας επιφυλάσσεται ενόψει και των εξελίξεων σχετικά με τη μη εμπρόθεσμη κύρωση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου από τη Βουλή και μετά την τραγική αυτοκτονία εργαζόμενης στην ΕΡΤ (ΕΤ-3) να ζητήσει ξανά αναστολή της λειτουργίας της δημόσιας τηλεόρασης, με παράλληλη εξαίρεση του Προέδρου του ΣτΕ, αφού η ΕΡΤ Α.Ε. υφίσταται ακόμη ουσιαστικά και νομικά, ενώ έχει παραβιαστεί κατάφωρα στην περίπτωσή της το Σύνταγμα της Ελλάδας.

Διευκρινίσεις για τις τεκμηριωμένες αυτές απόψεις μας και για δράσεις μας, που αφορούν τα χαράτσια και την παράνομη συμπεριφορά της Δ.Ε.Η. στους καταναλωτές, που εκδικάζεται στον Άρειο Πάγο την 18/10/2013, για τα καταχρηστικά καταβαλλόμενα διόδια, για τη μη φορολόγησή μας παράνομα και άλλες δικαστικές μας παρεμβάσεις ΥΠΕΡ του Ελληνικού λαού θα εκθέσει δημόσια το Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013 ( ώρα 10:00 στην αίθουσα «Αλέξανδρος» του Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Θεσσαλονίκης, απέναντι από τον Λευκό Πύργο ), οπότε και θα κηρύξει την πρόθεση συμμετοχής του για Τρίτη συνεχόμενη φορά στις Ευρωεκλογές 2014, επισημαίνοντας ότι το Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας αυτοπροσδιορίζεται ως το συνταγματικό βέλος της δημοκρατίας, ένα βέλος που προφανώς βρίσκεται εκτός του καταστροφικού για την Ελλάδα και αυτάρεσκα αυτοαποκαλούμενου συνταγματικού τόξου!

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2013

Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας


Οι αντιστασιακές δυνάμεις των Ελλήνων ενώνονται τώρα!
(εκτός συνταγματικού τόξου με το συνταγματικό βέλος του Ελληνικού Κινήματος Άμεσης Δημοκρατίας)

Αγαπητοί Φίλοι,

Το Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας και το Δημοβούλιο Πολιτών των οποίων τις εργασίες, τις δράσεις και τις δραστηριότητες έχω την τιμή να συντονίζω σας προσκαλούν να παραστείτε σε δύο σημαντικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 12 και την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013.

Το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 10:00-14:00 στην αίθουσα «Αλέξανδρος» του Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Θεσσαλονίκης (απέναντι από τον Λευκό Πύργο), θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση με θέμα «Συμμετοχή του Ελληνικού Κινήματος Άμεσης Δημοκρατίας στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και ο ρόλος του Δημοβουλίου Πολιτών στην διαμόρφωση εναλλακτικών θεσμών Δημοκρατίας». Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι ο Ιωάννης Αλκαίος, ο Όθωνας Ιακωβίδης και ο Γιώργος Κόκκας. (www.dimopolis.gr/ www.dimovoulio.gr, Fb: Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας / Δημοβούλιο Πολιτών).

Τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 17:30, στο παλαιό κτίριο της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. ως συντονιστής του Δημοβουλίου Πολιτών θα συμμετάσχω ως ομιλητής στην εκδήλωση που πραγματοποιεί η Πρωτοβουλία για Ριζική Συνταγματική Αλλαγή, με θέμα: «Η αναγκαιότητα ενός νέου Συντάγματος για την έξοδο από την πολιτική και οικονομική κρίση». (http://www.neosyntagma.net/, Fb: Πρωτοβουλία για Ριζική Συνταγματική Αλλαγή).

Και οι δύο εκδηλώσεις έχουν σαν στόχο την ουσιαστική παρέμβαση στα πολιτικά δρώμενα της χώρας μας με συγκεκριμένες προτάσεις προκειμένου να αναδειχθεί η μόνη διέξοδος στο σημερινό αδιέξοδο της Ελλάδας. Μόνο η ενεργή συμμετοχή σας που θα σημάνει μια καινούργια αρχή για όλους εμάς τους συνειδητοποιημένους πολίτες, την χώρα και τα παιδιά μας.

Γιώργος Κόκκας
Δικηγόρος
Τηλ.:210-3648300 / 6984688800
e-mail: ekad@otenet.gr


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Παγκόσμια Ημέρας Όρασης - Παρουσίαση Eyewear Fall 2013 Collection

TOMS One for One
World Sight Day // Παρουσίαση Eyewear Fall 2013 Collection
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2013

Κατάστημα Kokkoris Optics
Πλατεία Εσπερίδων 3, Γλυφάδα

Grab a Pair and Show You Care!
Wear Shades Inside, so more people can see Worldwide!

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Όρασης (10 Οκτωβρίου) η TOMS ανέλαβε μια παγκόσμια πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης του κοινού απέναντι στους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης και τύφλωσης.

Έτσι προσκάλεσε τον κόσμο να φορέσει γυαλιά ηλίου μέσα σε κλειστό χώρο και να βγάλει φωτογραφίες που θα τις μοιραστεί με τους φίλους τους σε όλα τα social media (facebook, twitter, instagram, Google+, Youtube, PInterest) γράφοντας #BESHADY #TOMSGreece και #WorldSightDay.

Στην Ελλάδα εκατοντάδες κόσμος υποστήριξε την καμπάνια ευαισθητοποίησης της TOMS και φωτογραφήθηκε με γυαλιά ηλίου TOMS για καλό σκοπό μεταξύ των οποίων οι: Βίκυ Καγιά, Ζέτα Μακρυπούλια, Μιχάλης Χατζηγιάννης, Μαρία Μπεκατώρου, Αποστόλης Τότσικας, Ρούλα Ρέβη, Εύα Καϊλή, Τζένη Μπαλατσινού, Μαίρη Συνατσάκη, Μαρία Σολωμού, Σταματίνα Τσιμτσιλή, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Δημήτρης Σκαρμούτσος, Λυδία Παπαϊωάννου.

Την ίδια ημέρα στο κατάστημα Kokkoris Optics στην Πλ. Εσπερίδων στη Γλυφάδα, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της νέας φθινοπωρινής συλλογής γυαλιών ηλίου TOMS όπου το κοινό και πολλοί fashion bloggers είχαν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν με τα υπέροχα μοντέλα της νέας συλλογής και να ανεβάσουν τις φωτογραφίες στα social media.

Τι λένε οι αριθμοί:

- 285 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης ή είναι τυφλοί.
- 80% των περιπτώσεων μπορούν να θεραπευθούν.
- 9 στους 10 ανθρώπους που έχουν προβλήματα όρασης βρίσκονται σε αναπτυσσόμενες χώρες.
- Οι άνθρωποι που έχουν χάσει την όρασή τους συχνά αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την εργασία τους με αποτέλεσμα να μην έχουν οικονομικούς πόρους διαβίωσης.
- Πάνω από 12 εκατομμύρια παιδιά παγκοσμίως αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης που θα μπορούσαν να λυθούν με ένα ζευγάρι γυαλιά οράσεως.
- 2/3 των τυφλών ανθρώπων είναι γυναίκες.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε:
www.toms.com/world-sight-day

*  Με κάθε ζευγάρι γυαλιών ηλίου TOMS που πωλείται παγκοσμίως, ένας άνθρωπος που αντιμετωπίζει προβλήματα όρασης ή τύφλωσης βρίσκει βοήθεια One for One.
www.facebook.com/tomsgreece    www.toms-shoes.gr



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Με πούλμαν στη Βουλή τα Μέλη του Πανελληνίου Συνδέσμου Αγροτικών Φωτοβολταϊκών

Κατόπιν των εξελίξεων των τελευταίων ημερών και ενόψει της ψήφισης του Νομοσχεδίου για τις ΑΠΕ, το Δ.Σ. του Πανελληνίου Συνδέσμου Αγροτικών Φωτοβολταϊκών, σε έκτακτη συνεδρίαση που έλαβε χώρα το βράδυ της Παρασκευής 11/10, αποφάσισε την ομαδική κάθοδο των Μελών του στη Βουλή, την Τρίτη 15/10/2013, κατά τη ψήφιση του Νομοσχεδίου.
Μισθώθηκαν ήδη 3 πούλμαν, τα οποία θα αναχωρήσουν από τα Φάρσαλα και την Λάρισα, το πρωί της Τρίτης ώρα 07.30'

Ο Σύνδεσμος μας, ο οποίος εδώ και πολλές εβδομάδες είναι σε επικοινωνία και συνεργασία με τους συναδέλφους μας από την Ήπειρο, ανακοινώνει ότι αντίστοιχη κινητοποίηση θα υπάρχει και από τον Σύνδεσμο Ηπείρου.
Συγκεκριμένα, θα αναχωρήσει πούλμαν το πρωί της Τρίτης 15/10 ώρα 7.00' από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και στις 08.00' θα βρίσκεται στο Δημαρχείο της Άρτας, όπου θα παραλάβει και άλλα Μέλη.

Πληροφορίες για τους συναδέλφους από την Ήπειρο, στο τηλ: 6986507500

Τα Μέλη μας, μπορούν να παίρνουν περισσότερες πληροφορίες για την κινητοποίηση, στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου: afo.gr

Καλούμε τους εγκλωβισμένους αγρότες των Φωτοβολταϊκών από όλη την Ελλάδα, να δώσουν το παρών, κατά την ψήφιση ενός Νομοσχεδίου που θα καθορίσει τις τύχες όλων μας, για τα επόμενα 19,5 χρόνια.
                                                                  ΤΟ Δ.Σ.

ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ η ιστορική εφημερίδα της ΑΕΚ κάθε Σαββάτο στα περίπτερα μόνο με 1 ευρώ.

Η ενδεκάδα του ΔΙΚΕΦΑΛΟΥ αυτή την εβδομάδα είναι η εξής:

1. Συνέντευξη Κώστας Νεστορίδης
2. Συνέντευξη Γιώργος Κατίδης
3. Αφιέρωμα στο Γιώργο Αμερικάνο
4. Κοινή συνέντευξη των παιχτών χάντμπολ Τσαούση και Παπαδόπουλου
5. Συνέντευξη του προπονητή μπάσκετ της ΑΕΚ Βαγγέλη Ζιάγκο
6. Συνέντευξη του γενικού αρχηγού της ερασιτεχνικής ΑΕΚ Σπύρο Παπαϊωάννου
7. Οι σύνδεσμοι οπαδών της ΑΕΚ μιλάνε για το νέο γήπεδο και για την πρώτη "στραβή" διαιτησία
8. Δύο πανέμορφες γυναίκες και φανατικές οπαδοί της ΑΕΚ η χορεύτρια Εβίτα Χουντάλα και η μποξέρ Τζάνη Τασίδου αποκαλύπτονται...
9. 4 σελίδες σούπερ παρασκήνια
10. θέματα από όλα τα αθλήματα της ΜΑΝΑΣ ΑΕΚ
11. Ένα θέμα έκπληξη που θα προκαλέσει


Επισυνάπτεται το ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ του τεύχους 12/10/2013.

Με εκτίμηση

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΘΗΒΑΣ: ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΗΝ ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΚΕΦΙΑΠ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ


Στα τέλη του 2011 τα ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ (Κέντρα Εκπαίδευσης Κοινωνικής Υποστήριξης και Κατάρτισης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες) μετατράπηκαν σε ΚΕΦΙΑΠ (Κέντρα Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης). Σε επίπεδο Νομού Βοιωτίας αυτή η κοινωνική – ιατρική δομή, αν και υποστελεχωμένη στεγάζεται από το 2004 σε ιδιόκτητες, υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις με αντίστοιχου επιπέδου εξοπλισμό δίπλα στο Γενικό Νοσοκομείο Θήβας.

Μετά την παραπάνω μετατροπή, τα Κέντρα αυτά «συγχωνεύτηκαν» στα κατά τόπους Γενικά Νοσοκομεία, και αντίστοιχα το ΚΕΦΙΑΠ Βοιωτίας υπάγεται πλέον στο ΓΝ Θήβας.

Ακόμα, ενώ την προηγούμενη περίοδο εξυπηρετούσε μόνο ΑΜΕΑ με αναπηρία άνω του 67%, ως ΚΕΦΙΑΠ προβλέπεται να εξυπηρετεί κάθε περίπτωση αποκατάστασης – αποθεραπείας, στα πλαίσια του ΕΟΠΥΥ (φυσικοθεραπείες, εργοθεραπείες κ.α )

Επιπλέον έχει τη δυνατότητα να αποκομίζει έσοδα μέσω του ΕΟΠΥΥ, για τις ιατρικές πράξεις που διεκπεραιώνει.

Παρά τα παραπάνω, το Κέντρο έχει μείνει πλέον με δύο (2) μόλις εργαζόμενες, αντί των έξι (6) υπαλλήλων που διαθέτει και των πολύ περισσότερων που απαιτούνται για την πλήρη λειτουργία του.

Ακόμη χειρότερα, το τελευταίο διάστημα καλλιεργείται η εικόνα στην περιοχή ότι η Μονάδα υπολειτουργεί, αν δεν έχει ήδη κλείσει, ενώ τα άλλα ΚΕΦΙΑΠ (π.χ ΚΕΦΙΑΠ Ν. Ευβοίας) είναι σε πλήρη λειτουργία, και αποκομίζουν έσοδα και χρηματοδοτούνται, ενώ συγχρόνως ωφελείται και εξυπηρετείται όλος ο πληθυσμός που έχει ανάγκη χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

Θεωρούμε ότι η εν λόγω Μονάδα μπορεί και πρέπει να προσφέρει σοβαρές υπηρεσίες υγείας σε όλο τον πληθυσμό της Βοιωτίας, καθώς εκτός των άλλων διαθέτει υπερσύγχρονο εξοπλισμό. Η ύπαρξή της δείχνει ότι υπάρχουν υποδομές και δυνατότητες για να παρέχεται στην Ελλάδα υγεία και περίθαλψη δωρεάν, υψηλού επιπέδου.

Αυτή η δυνατότητα όμως είναι αντίθετη με τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων στη Υγεία, τα οποία εξυπηρετεί η πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ. Στόχος τους είναι να υποβαθμίσουν τις κρατικές υποδομές υγείας, να τις απαξιώσουν για να στραφεί ο κόσμος στην ιδιωτική υγεία. Φυσικά όποιος έχει λεφτά, όποιος δεν έχει θα αφήνεται στο έλεός του.

Για τους λόγους αυτούς καλούμε όλους τους φορείς της Θήβας να διεκδικήσουν την πλήρη στελέχωση και λειτουργία τόσο του ΚΕΦΙΑΠ όσο και του Γενικού Νοσοκομείου Θήβας, την πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότησή τους, για την δωρεάν κάλυψη όλου του πληθυσμού της χώρας με όλες τις υπηρεσίες υγείας, υψηλού επιπέδου.

11/10/2013



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΤΙ-ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ

Προς πάντα ενδιαφερόμενο Κυβερνητικό παράγοντα:
     ----------------------------------------------------------------------                
Με όλο τον οφειλόμενο Σεβασμό προς την υποτελή στο Μεγάλο Αδελφό Κυβέρνησή μας, αναφορικά με το νέο Αντι-Ρατσιστικό νόμο, επισημαίνω τα κάτωθι πολιτικά, τα οποία πιθανόν να φανούν χρήσιμα, κατά τη σύνταξη του αντιπατριωτικού και ανθελληνικού αυτού νόμου, και εν πολλοίς άδικου, για τον Έλληνα μικρομεσαίο φορολογούμενο .
«Εκ Θεού άρχεσθε», λέει ο θυμόσοφος  Λαός μας.
«Δικαιοσύνην μάθετε οι ενοικούντες επί της Γης», ψάλλει η Αγία ημών
Χριστιανική Ορθόδοξη Εκκλησία. «Οι μισούντες Σιών αισχύνθητε από του Κυρίου» ψάλλει η Αγία ημών Χριστιανική Ορθόδοξη Εκκλησία, αλλά και άλλα τινά πολλά. Η δικομματική υποτελής κυβέρνηση λέει ΝΑΙ από το πρωϊ μέχρι το βράδυ στη Σιωνιστική Τρόϊκα. Κανείς δεν προστατεύει τον Έλληνα. Αυτό δεν είναι ρατσισμός κατά των Ελλήνων;;;; Με αυτά και άλλα πολλά, δίνουμε δικαιώματα στη παγκόσμια Σιωνιστική Διακυβέρνηση να απαιτεί ρατσιστικούς νόμους, Μνημόνια, ορυκτό πλούτο, διαμελισμό της χώρας, και άλλα τινά.
Ο όρος «Σιωνιστής» είναι τίτλος τιμής σήμερα, αφού  όποιος καταφέρει να εισέλθει στη χορεία των Σιωνιστών, γίνεται Άρχοντας της Οικουμένης, και Δυνάστης των λαϊκών μαζών.
Γιαυτό η κρατούσα διοίκηση στο κράτος & στην Εκκλησία επιζητούν διακαώς αυτό το τίτλο, με όσα καλά τον συνοδεύουν.
Επισημαίνουμε το ρητό-ψαλμό αυτό διότι οι Νομοθέτες της Κυβερνήσεως- κατόπιν εντολών έξωθεν και άνωθεν- αλλά και υποτέλειας προς τα Μεγάλα Αφεντικά της Οικουμένης, μεροληπτούν κατά των Ελλήνων ραγιάδων, και ουδείς συγκινείται.
Όλοι το θεωρούν λογικό και φυσιολογικό να νομοθετούνται αδικίες κατά των Ελλήνων ραγιάδων, αφού το λένε οι νομοθέτες της νόμιμης από το Λαό εκλεγμένης κυβερνήσεως.  
Η Αγία ημών Χριστιανική Ορθόδοξη Εκκλησία ψάλλει,
«Οι νομοθέτες του Ισραήλ, Ιουδαίοι και Φαρισαίοι και ο χορός των κρατούντων, βοά προς ημάς»….
Υπενθυμίζω τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, ότι οι πολιτικές διώξεις στην Ελλάδα είναι μια συνομωσία διαταχθείσα από τις Σιωνιστικές δυνάμεις που εδρεύουν στις Η.Π.Α. και στην Ε.Ε.
Οι πραγματικοί καταστροφείς της Ελλάδος, Σιωνιστές πολιτικοί άρχοντες, κυκλοφορούν ελεύθεροι, γιατί απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης των παγκόσμιων κρατούντων.
Ο νέος αντι-ρατσιστικός νόμος –κατόπιν οδηγιών των Σιωνιστών  Κοσμοκρατόρων- συντάσσεται και απαιτεί μονομερή ΡΑΤΣΙΣΜΟ εις βάρος των Ελλήνων, από όλες τις φυλές των παρεπιδημούντων.
Τόσο υποτελείς είμαστε. Δεν μπορούν να βαρέσουν το «γάϊδαρο» και βαράνε το σαμάρι, λέει ο Λαός. Οι «Έλληνες» νομοθέτες μεροληπτούν εναντίον των Ελλήνων φορολογουμένων, και υπέρ των Ισλαμιστών λαθρομεταναστών, και πάσης πανσπερμίας των δώδεκα (12) φυλών του κόσμου, που παρεπιδημούν στη χώρα μας. Οι δε ανίδεοι και αφελείς βουλευτές ψηφίζουν χωρίς να σκεφθούν, από κομματικό φανατισμό, και χωρίς να φιλοσοφήσουν τη λογική και το δίκαιο του νέου νόμου.
Έτσι σπρώχνεται η χώρα, και ο Λαός της σε εμφύλια σύγκρουση.
Αυτοί που ζητούν τον αντι-ρατσιστικό νόμο, είναι αυτοί που οδηγούν την Αμερικανική οικονομία σε στάση πληρωμών, και χρεοκοπία.
Σιγά να μην απαλλαγούμε έτσι εύκολα από την ΑμερικανοΣιωνιστική Αυτοκρατορία του κακού. Το Σιωνιστικό ΔΝΤ , και η Σιωνιστική Κομμισιόν της Ε.Ε. απαιτούν και άλλα μέτρα από την Ελλάδα, στόχος τους τα πετρέλαια, το φυσικό αέριο, και ο χρυσός της Χαλκιδικής.
Εάν αυτό δεν είναι ρατσισμός, τότε η λέξη έχει χάσει την έννοιά της.
Μας αρπάζουν τα κοιτάσματα. Ο Σόρος ζητάει τα ενεργειακά κοιτάσματα, για να διαγράψει η παγκόσμια Σιωνιστική δικτατορία τα χρέη της Ελλάδας. Με τον ρατσιστικό αυτό νόμο ουδείς θα μπορεί να αντιδράσει, σε πείσμα του άρθρου 120 του Συντάγματος.
Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ στη Κυβέρνηση, εκτελούν όλες τις επιθυμίες των Σιωνιστών Παντοκρατόρων.
Ο Πρωθυπουργός πήγε επίσκεψη στα Μεγάλα Αφεντικά, στις Σιωνιστικές ΗΠΑ & Ισραήλ, για να τον τυλίξουν σε μια κόλλα χαρτί στον Ρατσιστικό νόμο και στα Ενεργειακά, λέει ο θυμόσοφος Λαός μας.
Γεμίζουν οι φυλακές από Έλληνες πατριώτες, και οι δώδεκα (12) φυλές του κόσμου πανηγυρίζουν. Τέτοιους υποτελείς πολιτικούς έχουμε!!!
Οι Έλληνες αποκαλούμε το νέο αντι-ρατσιστικό νόμο, «Ρατσιστικό Νομοσχέδιο», αφού στρέφεται μονομερώς κατά των Ελλήνων.
Σήμερα η Αμερική κάνει Στάση εσωτερικών πληρωμών και χρεοκοπία,
και εδώ τα ηλίθια «μεγκαλοκάναλα» & Τουρκοκάναλα, ασχολούνται με τη Χρυσαυγιάδα. Έχουν καταντήσει εμετικοί, ενώ η παγκόσμια οικονομία κινδυνεύει.
Ασχολούνται με κυβερνητική Σιωνιστική προπαγάνδα.
Σύμφωνα με τα ΜΜΕ, ο Ρατσιστικός αυτός νόμος ήταν απαίτηση των
ΑμερικανοΣιωνιστικών LOBBIES, που κυβερνούν σήμερα τον κόσμο.
«Είναι δυσβάστακτο να κυβερνάσαι από τον χειρότερο», έλεγε ένας αρχαίος Έλλην φιλόσοφος. Αυτό πρέπει να σας προβληματίσει για τα σημερινά πολιτικά δρώμενα. Σήμερα διώκεται το φρόνημα.
Ουδείς αμφισβητεί το Ολοκαύτωμα των Εβραίων από τους Γερμανούς Ναζί, και σεβόμαστε και υποκλινόμαστε έμπροσθεν των χιλιάδων νεκρών του Εβραϊκού Ολοκαυτώματος. Επομένως ο νέος αντι-ρατσιστικός νόμος δεν έχει νόημα, εκτός εάν θέλει να υποδουλώσει τους Έλληνες φορολογούμενους, στους Ισλαμιστές λαθρομετανάστες, που δεν πληρώνουν φόρους. Ο αντι-ρατσιστικός νόμος να εφαρμοστεί όχι μονομερώς, αλλά επί ίσοις όροις, με τον όρο της αμοιβαιότητας.
Τι εννοώ. Ουδείς σήμερα μιλά για το Ολοκαύτωμα των Ελλήνων από τη Γερμανική κατοχή των Ναζί, όπου χιλιάδες Έλληνες εκτελέστηκαν από τα εκτελεστικά αποσπάσματα των Ναζί, (μεταξύ αυτών και ο Πατέρας μου),  και έχασαν τη ζωή τους από πείνα, δυστυχία, και ασθένειες. Ουδείς αναγνωρίζει το Ολοκαύτωμα των Ελλήνων Ποντίων, και γενικώς των Ελλήνων της Μικράς Ασίας-Ιωνίας, από τους Τούρκους. Αυτό δεν είναι αδικία και Ρατσισμός εις βάρος των Ελλήνων;;; Γιαυτό λέμε, «Δικαιοσύνην μάθετε οι ενοικούντες επί της Γης». Απευθυνόμενος προς τους Σιωνιστές Παντοκράτορες τους λέγω,
αυτές οι μέθοδοι δεν είναι για το δικό σας μεγαλείο και πνευματικό επίπεδο, προσβάλλουν τη προσωπικότητά Σας, εκτός εάν επιμένετε στη φιλοσοφία του σαράφη και του τοκογλύφου, από όπου ξεκινήσατε!!!.
Αξίζει να αρθείτε υπεράνω τοιούτων ποταπών καταστάσεων, όπως είναι η οικονομική καταστροφή των λαών και Εθνών του πλανήτη.
Αυτές οι ενέργειες δεν ταιριάζουν σε Αριστοκράτες, ευγενείς, και άρχοντες, παρά μόνο σε σαράφηδες, τραπεζίτες, τοκογλύφους!!!
Με αυτές τις πράξεις αποδεικνύετε στο διεθνές κοινό τη προέλευσή σας, την ιστορία σας, και το πολιτισμό σας.
Σήμερα ο νέος βάρβαρος Ναζισμός, είναι ο Σιωνισμός.!!!
Σας πήραν στο λαιμό τους τα Πρωτόκολλα, λέει ο Λαός.
Σαν επιστέγασμα μας φέρνετε και τους αντι- ρατσιστικούς νόμους…….
Αδιάψευστος μάρτυρας του Ρατσισμού που ασκείται εναντίον των Ελλήνων υπό των παγκόσμιων κρατούντων είναι τα βιβλία που κυκλοφορούν «Τα  Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών…..»
εκεί όπου ο Ρατσισμός περιγράφεται σε όλο του το μεγαλείο εναντίον όλης της ανθρωπότητος. Λοιπόν για πιο ρατσισμό των Ελλήνων μιλάμε;;; Σήμερα ασκείται ρατσισμός εναντίον των Ελλήνων από τις Σιωνιστικές τράπεζες GoldmanSachs, Merryl lynch, J.P. Morgan,
Morgan Stanley, και άλλες, με σκοπό τη πτώχευση της Ελλάδος, και την αρπαγή του δημόσιου ορυκτού πλούτου, λένε τα ΜΜΕ.
Οι κάτωθι περιπτώσεις είναι ρατσισμός κατά των Ελλήνων, οι οποίες διαπράττονται από ξένες μυστικές υπηρεσίες της παγκόσμιας διακυβέρνησης, και της Σιωνιστικής Νέας Τάξης Πραγμάτων.
1.- Παρακολουθήσεις τηλεφώνων, και τηλεφωνικές υποκλοπές.
2.- Αυτοκτονίες των Ελλήνων, με τα Μνημόνια.
3.- Η Ύπατη Γερμανική Σιωνιστική Αρμοστεία.
4.- Η Γενοκτονία των Ελλήνων.
5.- Η αφαίρεση του Θρησκεύματος από τις ταυτότητες των Ελλήνων.
Εμείς οι Έλληνες κατά τη διαδρομή των αιώνων ιστορίας πάντοτε είμασταν φιλόξενοι. Ο Ρατσισμός, η ξενοφοβία, και η καλλιέργεια εχθροπάθειας, ήταν έννοιες ξένες προς τον Ελληνισμό.
Μη ξεχνάτε το «Ξένιο Δία»……….
Το ρατσισμό, τη ξενοφοβία, και τη καλλιέργεια εχθροπάθειας, δημιούργησαν άλλοι πονηροί, με τους εδώ πράκτορες, προς εξυπηρέτηση των διεθνών συμφερόντων τους.
Προσοχή λοιπόν στη σύνταξη του αντι-ρατσιστικού νομοσχεδίου.
Ρατσισμός εναντίον των Ελλήνων είναι τα Μνημόνια, οι αεροψεκασμοί,
η αρπαγή του ορυκτού μας πλούτου, η λαθρομετανάστευση, ο αφελληνισμός της παιδείας, η κλοπή της ιστορίας, η κλοπή των γεωγραφικών ονομάτων της Ελληνικής Επικράτειας (Μακεδονία), και του πολιτισμού των Ελλήνων, και τελικά η αρπαγή της όλης πατρίδας.
Αυτές οι απαράδεκτες παρατυπίες στην Ελληνική οικονομία ήταν εσκεμμένες, και δεν οφείλονταν σε επιπόλαιους χειρισμούς.
Το Σιωνιστικό ΔΝΤ και η Σιωνιστική Τρόϊκα, πλούτισαν από την Ελλάδα, και φτώχυνε ο Λαός της. Η Ελλάς υποχρεώθηκε να ικετεύει το ΔΝΤ να διασώσει την οικονομία της, και το ΔΝΤ  απαίτησε απολύσεις, περικοπές μισθών και συντάξεων, φόρους και χαράτσια, και όλη αυτή τη γκάμα των διαρθρωτικών αλλαγών στην οικονομία, με επιστέγασμα
την αρπαγή του ενεργειακού ορυκτού πλούτου. Το Σιωνιστικό ΔΝΤ σε συνεργασία με τους εδώ εφιάλτες πολιτικούς, είχε διογκώσει και χαλκεύσει τα στατιστικά στοιχεία, με ολέθριες επιπτώσεις για τη χώρα.
Για χρόνια υπήρχαν φήμες ότι οι διεθνείς Σιωνιστικοί χρηματοοικονομικοί οργανισμοί της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας, επιδίδονταν στη τέχνη της δημιουργίας οικονομικών ψευδο-κρίσεων, για την αρπαγή του πλούτου των διαφόρων κρατών.
Η αποκάλυψη των απορρήτων εγγράφων από το ΔΝΤ, στέλνουν στη Δικαιοσύνη τη πολιτική ηγεσία-συμμορία των Μνημονίων.
Εάν όλα αυτά δεν είναι ρατσισμός εις βάρος των Ελλήνων, τότε τι είναι;
Αυτά που συμβαίνουν στις Σκουριές, για να πάρει ο SOROS & ROTHSCHILD  το χρυσό της Ελλάδος, και εμείς οι Έλληνες να πάρουμε το υδροκυάνιο, και τη καταστροφή του περιβάλλοντος, είναι ή όχι ρατσισμός εις βάρος των Ελλήνων;;
Τέτοια επένδυση, δεν είναι επένδυση, αλλά κλοπή του δημοσίου πλούτου!!! Η Αμερικάνικη εφημερίδα Wall Street Journal  έκανε μια αποκάλυψη βόμβα φέροντας στην επιφάνεια απόρρητα έγγραφα του ΔΝΤ με τα οποία κατηγορείται ο ΓΑΠ ότι κατάστρεψε την Ελλάδα, ενώ είχε ειδοποιηθεί από το ΔΝΤ,  τον Στρος Καν,  το κ. Ρουμελιώτη κλπ.
Σύμφωνα με διεθνείς πληροφορίες η παγκόσμια Σιωνιστική διακυβέρνηση προωθεί το εξής σχέδιο για την Ελλάδα.
Προτείνει να σταματήσουν οι πληρωμές των χρεών της Ελλάδος για 50 χρόνια. Όμως το τίμημα που θα πληρώσει η Ελλάς ως αντάλλαγμα είναι να παραχωρήσει όλα τα πετρέλαια, αέρια, και χρυσό στις Σκουριές που διαθέτει. Τα πετρέλαια και αέρια από τη Κύπρο μέχρι το Ιόνιο,  να δοθούν ΜΟΝΟ σε εταιρίες που εγκρίνει η παγκόσμια Σιωνιστική διακυβέρνηση του Rothschild & Rockefeller.
Φυσικά ο αφελής Σαμαράς πανηγυρίζει, και το παίζει μεγάλος ηγέτης.
Όμως μετά τη λήξη των 50 ετών, αν αυτό το σχέδιο περάσει, τότε η Ελλάδα δεν θα έχει φυσικό ορυκτό & ενεργειακό πλούτο για να πληρώσει τα συσσωρευμένα χρέη, και τότε θα έλθει το τέλος της Ελλάδος. Ο Σαμαράς κοιτάει μόνο προσωρινές λύσεις………..  
Η φορολογική λαίλαπα επιβάλλεται ΜΟΝΟΝ επάνω στο πόπολο.
Όλοι οι άλλοι παρεπιδημούντες την Ιερουσαλήμ, παραμένουν αφορολόγητοι. Είναι αυτό ρατσισμός κατά των Ελλήνων ή όχι;;;;
Οι πολιτικοί αρουραίοι με τα μπαούλα γεμάτα χρυσό εγκαταλείπουν το πλοίο που βυθίζεται. Παίρνουν το σπίτι των Ελλήνων για χρέος 300 ευρώ, είναι αυτό ρατσισμός κατά των Ελλήνων φορολογουμένων;;;
Μας σφάζουν οι λαθρομετανάστες μέσα στο σπίτι μας, και ουδείς μας προστατεύει, είναι αυτό ρατσισμός κατά των Ελλήνων ή όχι;;;;
Οι έμποροι των Εθνών ήρθαν εδώ για να αρπάξουν τη περιουσία των Ελλήνων. Η ελεύθερη διακίνηση ιδεών των Ελλήνων μικρομεσαίων διώκεται. Η ελευθερία λόγου και τύπου των Ελλήνων μικρομεσαίων
καταδικάζεται. Είναι όλα αυτά ρατσισμός κατά των Ελλήνων ή όχι;;;
Παραχωρήσαμε εθνική κυριαρχία. Πρωθυπουργός της Ελλάδος είναι ο κύριος ΡΑΪΧΕΝΜΠΑΧ, και υπουργοί τα υπαλληλάκια της Τρόϊκα, TOMSEN κ.λ.π. Είναι αυτό ρατσισμός και σκλαβιά κατά των Ελλήνων;;; Από πάνω μας φέρνουν τον αντι-ρατσιστικό νόμο, για την ολοκλήρωση της σκλαβιάς. Ο αντι-ρατσιστικός αυτός νόμος είναι ρατσισμός κατά των Ελλήνων, με διεθνές βραβείο Νόμπελ Δικαιοσύνης. Όλα αυτά τα κακά δημιούργησαν εναντίον των Ελλήνων
οι Άρχοντες της παγκόσμιας Σιωνιστικής Διακυβέρνησης.
Για αποδεικτικά στοιχεία βλέπε τηλεοπτική εκπομπή Γ. Τράγκα «Ελεύθερος σκοπευτής» στο τηλεοπτικό σταθμό «Ε», με εκλεκτούς καλεσμένους, που συνέβη τη Πέμπτη 10/10/13 από ώρας 23.00-02.00
Ο Θουκιδίδης έλεγε, «Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδας στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει……»
Και άλλος αρχαίος Έλλην φιλόσοφος έλεγε,
«Ο Σιωπών δοκεί συναινείν»…….
Υπενθυμίζω την ακροτελεύτια διάταξη του Συντάγματος, άρθρο 120
 
                                             ΑΝΤΩΝΗΣ  Ι.  ΓΡΥΠΑΙΟΣ
                                                  Διεθνολόγος
                                              E-mail: ant.grypaios@gmail.com



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Σχηματάρι Βοιωτίας: Σύλληψη επιχειρηματία για χρέη 115.000€ στο δημόσιο!

Η σύλληψη του επιχειρηματία έγινε στο Σχηματάρι...

Συνελήφθη 47χρονος επιχειρηματίας για οφειλές προς το δημόσιο στο Σχηματάρι Βοιωτίας. Σύμφωνα με το eviazoom, εκκρεμούσαν σε βάρος του χρέη προς το δημόσιο που ξεπερνούν τα 115.000 ευρώ.

Συνολικά ο επιχειρηματίας χρωστάει 115.184 ευρώ και οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο