Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Πουλάνε διαμερίσματα ακόμη και για 5.000 ευρώ -Χάνουν την περιουσία για να γλιτώσουν τους φόρους

Κάποτε ήταν η πρώτη επιλογή για την επένδυση χρημάτων. Τώρα, με τη μεγάλη βουτιά των τελευταίων χρόνων στις αξίες των ακινήτων, διαμερίσματα και επαγγελματικοί χώροι γίνονται «βραχνάς» για τους ιδιοκτήτες. Για αυτό φτάνουν στο σημείο να τα πουλούν σε εξευτελιστικές τιμές, αρκεί να απαλλαγούν από τους φόρους. Ακόμη και για μόλις 5.000 ευρώ.

Το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα έντονο στις περιοχές του κέντρου της Αθήνας, με ολόκληρες γειτονιές όπου τα μισά και πλέον διαμερίσματα των πολυκατοικιών είναι άδεια. Τα πωλητήρια έχουν πολλαπλασιαστεί με τους ιδιοκτήτες να προσπαθούν να τα ξεφορτωθούν ακόμη και σε τιμές που προκαλούν σοκ.

Οπως αναφέρει η «Ημερησία» σε σχετικό ρεπορτάζ, τους τελευταίους μήνες έχει «πέσει» και το φράγμα των 10.000 ευρώ για την αγορά ενός διαμερίσματος και αυξάνονται οι αγγελίες για πωλήσεις ακόμη και κάτω από 5.000 ευρώ! Οσο δηλαδή κοστίζει για ένα χρόνο η ενοικίαση διαμερίσματος με 400 ευρώ το μήνα.

Ακόμη όμως και για τόσο χαμηλές τιμές δεν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι και τα σπίτια μένουν απούλητα για μήνες. Μάλιστα υπάρχουν περιπτώσεις όπου σπίτια των 10.000 ευρώ βγαίνουν σε... προσφορά με μείωση τιμών 50%.

Το 2005, όπως επισημαίνει η Ημερησία, στα 100 ευρώ περιουσίας των Ελλήνων τα 85 είχαν επενδυθεί σε ακίνητα, 10 σε αποταμιεύσεις και 3,5 ευρώ σε μετοχές. Σύμφωνα με παλαιότερη έρευνα, το 2006, 80% των Ελλήνων είχε πρώτη κατοικία και σχεδόν ένας στους 5 είχε και δεύτερο, εξοχικό σπίτι. Σήμερα η ιδιοκατοίκηση έχει υποχωρήσει στο 75% εξαιτίας των μαζικών πωλήσεων ακινήτων και της επιστροφής στο νοίκι.

Οι αγγελίες που ακολουθούν είναι πραγματικές, έχουν αλιευθεί από κτηματομεσιτικά γραφεία και καταγράφουν την δραματική κατάσταση που βιώνουν χιλιάδες ιδιοκτήτες. Πρόκειται για σπίτια 30 - 50 ετών τα οποία, πάντως, βρίσκονται σε καλή κατάσταση και με ελάχιστα χρήματα μπορούν να ανακαινιστούν. Σύμφωνα, λοιπόν, με σημερινές αγγελίες:

Στην Κυψέλη ημιυπόγεια γκαρσονιέρα 18 τ.μ. του 1970 με ανακαίνιση το 2008 έχει τιμή 4.800 ευρώ.
Στο Παγκράτι, γκαρσονιέρα 25 τ.μ. με φυσικό αέριο σε ανακαινισμένη. πολυκατοικία δίνεται 5.500 ευρώ ή 220 ευρώ/τ.μ. αλλά από τον Μάιο είναι απούλητη.
Στην Πλατεία Αμερικής, διαμερίσμα 23 τ.μ. προσφέρεται από τον Ιανουάριο αντί 5.000 ευρώ.
Στην οδό Αγίου Μελετίου, διαμέρισμα 38 τ.μ. με κήπο 65 τ.μ. σε κακλή κατάσταση προσφέρεται από τον Φεβρουάριο αντί 7.500 ευρώ ή 197 ευρώ/τ.μ.
Στο Νέο Κόσμο, σε ημιυπόγεια γκαρσονιέρα 26 τ.μ. έγινε μείωση 2.000 ευρώ και πωλείται 6.000 ευρώ
Στη Νεάπολη, υπόγειο διαμέρισμα 53 τ.μ. με αποθήκη πωλείται 10.000 ευρώ έχοντας μειωθεί πρόσφατα κατά 5.000 ευρώ.
Εκπτωση 10.000 ευρώ έγινε σε στούντιο 5ου ορόφου 15 τ.μ. στους Αμπελόκηπους, κατασκευής 1977 και πωλείται 10.000 ευρώ.
Στην Κυψέλη, στούντιο/γκαρσονιέρα υπερυψωμένου ισογείου με δρίυνο πάτωμα, πωλείται 8.000 ευρώ
Γκαρσονιέρα 7ου ορόφου 12 τ.μ. στην Πλατεία Αττικής πωλείται 6.500 ευρώ.
Διαμέρισμα 55 τ.μ. στα Χανιά, κατασκευής 1965 πωλείται 5.000 ευρώ.
Κατά κύριο λόγο, οι ιδιοκτήτες που θέλουν να πουλήσουν αγόρασαν σπίτια στη δεκαετία του '70. Η περιουσία αυτή ενοικιάζονταν και προσέφερε ένα καλό εισόδημα ενώ με την σχεδόν μηδενική φορολόγηση των ακινήτων μέχρι το 2009, έμεναν αρκετά χρήματα από τα ενοίκια.

Η μεγάλη κρίση στην κτηματαγορά έφερε χιλιάδες άδεια διαμερίσματα και μεγάλη υποχώρηση των τιμών. Στην πλήρη κατάρρευση συνέτεινε και η δραματική αύξηση της φορολογίας η οποία έχει οκταπλασιαστεί από το 2009 και μετά. Με το μόνιμο φόρο που έρχεται από το 2014, κανείς δεν θέλει να είναι ιδιοκτήτης σπιτιού που παραμένει κλειστό και δεν αποφέρει εισόδημα.

Μάλιστα, σοβαρό πρόβλημα υπάρχει πλέον και για τα νεόδμητα σπίτια. Υπάρχουν περιοχές στην Αττική ή την επαρχία όπου η τιμή πώλησης ξεκινά κάτω από 1.000 ευρώ/τ.μ. Μάλιστα, πολλοί εργολάβοι οικοδομών, επισημαίνουν ότι αναγκάζονται να πωλούν ακόμη και κάτω από το κόστος το οποίο προσδιορίζουν, μαζί με την αξία του οικοπέδου στα 1.000 με 1.200 ευρώ/τ.μ.

iefimerida.gr

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

«ΦΩΝΑΖΕΙ» ΓΙΑ ΑΔΙΚΙΑ Η ΘΗΒΑ. 1-1 ΣΤΑ ΛΕΥΚΤΡΑ. ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΒΥΛΛΙΩΤΗΣ…

Για κατάφωρη αδικία σε βάρος της ομάδας φωνάζουν στη Θήβα όπου έχουν σοβαρά παράπονα θεωρώντας άδικο το 1-1 που πήρε η ομάδα του Δημήτρη Μπούτσικου στα Λεύκτρα κόντρα στον Επαμεινώνδα, ένα αποτέλεσμα που την φέρνει μακριά από την κορυφή.

«Δεν πάει άλλο. Είναι η δεύτερη συνεχόμενη φορά που μας αδικούν και μας στερούν τη νίκη. Δεν μπορεί κάποιοι να παίζουν με τους κόπους μας και τον ιδρώτα μας» θα πει ο αντιπρόεδρος της ομάδας Θανάσης Βυλλιώτης που προανήγγειλε μέσω του stereasports την παραίτησή του από το Δ.Σ. σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις κατάφωρες αδικίες σε βάρος της Θήβας. Και σίγουρα δρομολογούνται κι άλλες εξελίξεις στο στρατόπεδο των Θηβαίων που αναμένεται όπως ακούγεται να αντιδράσουν δυναμικά.

Η ομάδα της Θήβας μιλάει για πεντακάθαρο οφ” σαϊντ το γκολ που πέτυχε η ομάδα του Επαμεινώνδα και τα έχει με τον βοηθό Κατσιφή ο οποίος  και δεν υπέδειξε την παράβαση…

Οι εξελίξεις λοιπόν τρέχουν στο Θηβαϊκό στρατόπεδο και αναμένουμε…

Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να προηγηθούν στο 35* με τον Γιώργο Βυλλιώτη ενώ στο α” μέρος είχαν και τις ευκαιρίες τις οποίες όμως δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν. Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μόλις στο 46* έφεραν το παιχνίδι στα ίσια ισοφαρίζοντας σε 1-1 με τον Φώτη Λάμπρου με ένα γκολ που όπως είπαμε ξεσήκωσε τη θύελλα διαμαρτυριών από πλευράς φιλοξενούμενων. Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε κάτι παρ” ότι στο 90* ο Αποστόλου σημάδεψε το δοκάρι της εστίας του Βασιλείου.

Οι γηπεδούχοι τελείωσαν τον αγώνα και με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Τσακανίκα στο 70*.

Επαμεινώνδας: Βασιλείου Α.,Ρόκας Ε., Τσακανίκας, Νικολάου (89* Πετεινάρης), Διαμαντής, Πελώνης, Κόντος, Πήλιουρης (48* Καναρής), Λάμπρου, Μακρυπούλιας (65* Χονδρόπουλος),  Παπαναστασίου.
Θήβα: Κουτρούμπας, Παναούλης, Γιουβανάκης, Ρουπάκας, Τσακανίκας, Καραμπετιάν, Βυλλιώτης (67* Ανυφαντής),Τσοπανέλης, Αποστόλου, Λάμπρου, Κουτσοδήμος.

stereasports

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ της συγγραφέως ΑΝΝΑΣ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ

Παραγωγή: ΝΙΚΗ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε.
ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ
Σόλωνος 110, 106 81
Tηλ. 210 38 02 242 - 215 57 00 557 - Fax 215 55 11 929

Οι εκδόσεις ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ παρουσιάζει σε μορφή μουσικοθεατρικής παράστασης το βιβλίο «ΗΧΗΡΕΣ ΣΙΩΠΕΣ… του έρωτα» της ΑΝΝΑΣ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ,τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 19:00. στο Θέατρο «ΟΡΦΕΑΣ»(πρώην θέατρο Χατζηχρήστου Πανεπιστημίου τηλ: 210 3604618)  
Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στο Κέντρο Στήριξης Κακοποιημένων Γυναικών «Καταφύγιο Γυναίκας»   (Έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου θα διατεθούν στο έργο τους).  Θα μιλήσουν:
 Η Επίκ. Καθηγήτρια του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών ,κυρία Γιόλα Αργυροπούλου – Παπαδοπούλου, ο εκπρόσωπος του εκδοτικού οίκου Στέλιος Κανάκης και η συγγραφέας.
Τιμής ένεκεν συμμετέχουν
Οι ηθοποιοί: Δέσποινα Στυλιανοπούλου - Ντίνος Καρύδης- Χάρης Βορκάς - Δημήτρης Καικής- Κατερίνα Πρωτονοταρίου -  Μάνια Σπαθή Οι ερμηνευτές: Βασίλης Λέκκας -  Θεοδωσία Στίγκα -  Σωτήρης Δογάνης και η Μαρία Αναματερού   Οι μουσικοί: Κώστας Αγέρης  (βιολί)-Δρόσος Σκυλλάς (κρουστά)-Σπύρος Κονσολάκης (κιθάρα)
Την παρουσίαση και τον συντονισμό της εκδήλωσης θα κάνει η δημοσιογράφος τηλεπαρουσιάστρια: Μάγδα Τσέγκου
Το βιβλίο συνοδεύεται από c.d μελοποιημένων ποιημάτων που αποτελούν μέρος της συγγραφής, που συνέθεσε ο συνθέτης Κώστας Νικολόπουλος και ερμήνευσαν η Μαρία Αναματερού και ο Σωτήρης Δογάνης. Αφηγείται η Άννα Μπιθικώτση .   Το  εξώφυλλο και τα σκίτσα φιλοτεχνήθηκαν από τον: Μάνο Σταματινό
Οι “ΗΧΗΡΕΣ ΣΙΩΠΕΣ… του έρωτα”, είναι ένα κράμα Πεζογραφίας και Ποίησης στο οποίο εκτυλίσσεται η ιστορία μιας Μεγάλης Αγάπης που αφήνει την κραυγή ενός απαγορευμένου έρωτα μέσα από σκέψεις, προβληματισμούς και έντονα συναισθήματα. Πρωταγωνιστές, ο 47χρονος Αλέξης που δεν υλοποίησε τα “θέλω” του εγκλωβισμένος στο “κέλυφος” της συμβατικότητας και η 29χρονη Άννα που επέλεξε να αποτυπώνει πάνω στα χαρτιά της στιγμές της “αξιολάτρευτα αθώας ενοχής” τους…  Μια Κυριακή κρίσιμης απόφασης για τη ζωή τους, θα αναπτύξουν μια ιδιότυπη εσωτερική αντίσταση με θιασώτες ιδεολογίες που εκτελούνται, την έκπτωση του πνευματικού κόσμου και τις υποκριτικές πλάνες των κοινωνικών συντηρητισμών που δεν επιτρέπουν να ακουστεί η φωνή της καρδιάς που λέει: «χρωστάς αγάπη και για σένα»…
Άραγε θα περάσουν την “οδό της τόλμης” ή θα παραμείνουν ναυάγια στη βυθισμένη τους ζωή;
ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ  ΨΥΧΗΣ
Δέσποινα Στυλιανοπουλου (Ηθοποιός)
«Άννα μου, έχεις τον δικό σου που σε κάνει ξεχωριστή. Είναι ο τρόπος που ακουμπάς την ψυχούλα σου πάνω στα λευκά χαρτιά σου! Κράτα ψηλά Άννα μου, και τράβα στους δρόμους της συγγραφής με το ταλέντο σου!
Μ’ αυτήν την πυξίδα θα γνωρίσεις τους αληθινούς καλούς αναγνώστες σου…»
Ντίνος Καρύδης (Ηθοποιός- Σκηνοθέτης)
«... Εδώ είναι η ψυχή σου Γρηγόρη Μπιθικώτση. Στην ταλαντούχα Άννα Μπιθικώτση! Στην ευαίσθητη συνέχειά σου… Τρανή απόδειξη ετούτο το βιβλίο, που το διάβασα απνευστί μια νύχτα του Νοέμβρη και ήταν Κυριακή…»

Γιόλα Αργυροπούλου – Παπαδοπούλου (Επίκ. Καθηγήτρια του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών)
«Προσωπικά, τη γραφή αυτού του βιβλίου θα τη χαρακτήριζα με δυο μόνο λέξεις ως "Γραφή Ψυχής».


ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων 1/12/13

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ



 ΤΟ ΒΗΜΑ



Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



ΤΟ ΕΘΝΟΣ



REAL NEWS



ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ



ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ



ESPRESSO



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ



Η ΑΥΓΗ



ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ



ΤΟ ΠΑΡΟΝ



Η ΒΡΑΔΥΝΗ



ΤΟ ΧΩΝΙ



ΤΟ ΑΡΘΡΟ



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

ΩΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΏΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 2013 ΚΑΛΛΙΘΕΑ

Ο ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ  ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ  Δ.ΤΑΝΑΓΡΑΣ  ''ΣΙΔΕΣ'' ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ 4ΗΜΕΡΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΩΡΑ   ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΤΙΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ 14-15-16-17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑ.



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΏΡΑ 9:00 ΠΜ ΑΝΟΙΓΜΑ  BAZAAR ΚΑΙ BAKERY ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΩΝ ΓΛΥΚΩΝ

ΏΡΑ   5:30 ΜΜ ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ

                       ΧΟΡΩΔΙΑ ΣΙΔΕΣ ΜΕ ΚΑΛΑΝΤΑ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

                       ΜΠΑΛΕΤΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ ΤΗΣ AΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΚΟΛΛΙΑ

                      ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΕΙ ΔΩΡΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ



ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

 ΩΡΑ 9:00 ΠΜ ΕΩΣ 2:30ΜΜ BAZAAR ΚΑΙ BAKERY ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΩΝ ΓΛΥΚΩΝ

                                              ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ



ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

 ΩΡΑ 9:00 ΠΜ ΕΩΣ 2:30ΜΜ BAZAAR ΚΑΙ BAKERY ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΩΝ ΓΛΥΚΩΝ

                                              ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ



ΤΡΙΤΗ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΩΡΑ 9:00 ΠΜ ΕΩΣ 2:30ΜΜ BAZAAR ΚΑΙ BAKERY ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΩΝ ΓΛΥΚΩΝ

                                              ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΩΡΑ 5:30 ΜΜ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ''MUGURASIIDINAGAS'' ΣΕ ΕΝΑ ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΥΠΕΡΘΕΑΜΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΡΟΥΜΑΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ''ΑΡΜΟΝΙΑ'' ΚΥΡΙΑ ΜΑΝΟΥΕΛΑ ΜΑΡΙΝΕΣΚΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ UNESCOΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΚΥΡΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΜΑΡΩΝΙΤΗ.



ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΠΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΕΞΗΣ:

8:15 ΠΜ ΑΠΟ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ ΠΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑ

12.30 ΜΜ ΑΠΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΠΡΟΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ

2:30 ΜΜ ΑΠΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΠΡΟΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ

3:15 ΑΠΟ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ ΠΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑ

12:15 ΜΜ AΠΟ ΘΗΒΑ ΠΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑ

2:15 ΜΜ ΑΠΟ ΘΗΒΑ ΠΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑ

3:30 ΜΜ ΑΠΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΠΡΟΣ ΘΗΒΑ

 Viotiashop

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Ερχεται το ηλεκτρονικό εισιτήριο -Επιβίβαση σε λεωφορεία με SMS και επίδειξη του κινητού σε έλεγχο

Το κλασικό, χάρτινο, εισιτήριο δεν αποδίδει. Ο ΟΑΣΑ κάνει λόγο για απώλειες 60 εκατ. ευρώ από τη λαθρεπιβίβαση και τα πλαστά εισιτήρια. Ετσι έρχεται η εποχή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, της επιβίβασης στα μέσα μαζικής μεταφοράς με SMS και την επίδειξη του κινητού σε περίπτωση ελέγχου.

Τα κιγκλιδώματα στις εισόδους του μετρό και του ηλεκτρικού και οι ειδικές μπάρες στα λεωφορεία θα έχουν τοποθετηθεί έως τον Ιούνιο του 2014 σύμφωνα με την Ημερησία. Αυτά τα μέτρα θα εξασφαλίζουν πως οι επιβάτες θα μπαίνουν μόνο έχοντας κατακυρώσει το αντίτιμο του εισιτηρίου με τη νέα ηλεκτρονική κάρτα.

Tο ηλεκτρονικό εισιτήριο θα δίνει τη δυνατότητα να «γεμίζει» και μέσω διαδικτύου ή κινητού τηλεφώνου με SMS. Mάλιστα, μόνο για τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ οι επιβάτες θα μπορούν να αγοράζουν εισιτήρια με SMS, ενώ σε περίπτωση ελέγχου θα επιδεικνύουν τα κινητά τους. H κάρτα κομίστρου θα μπορεί να χρησιμοποιείται συνέχεια, καθώς θα επαναφορτίζεται με πίστωση ίσης χρηματικής αξίας.

Oι επιβάτες θα ακυρώνουν τα εισιτήρια σε ψηφιακό, τερματικό μηχάνημα στα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και το τραμ, ενώ στο μετρό και στον ηλεκτρικό θα «χτυπάνε» την κάρτα τους τόσο στην είσοδο όσο και στην έξοδο των σταθμών. Mάλιστα, οι έλεγχοι των εισιτηρίων θα γίνονται με ειδική φορητή συσκευή, η οποία θα διαπιστώνει την εγκυρότητα και την πιστωτική επάρκεια της «έξυπνης κάρτας».

Επιπλέον, θα υπάρχει ο διαχωρισμός αστικών διαδρομών σε ζώνες, δηλαδή θα είναι ακριβότερα τα εισιτήρια για τα προάστια και φθηνότερα για μετακινήσεις στο κέντρο.

iefimerida.gr


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Χωρίς νερό ένα ολόκληρο χωριό στα Άγραφα


Κραυγή αγωνίας από τους κατοίκους της Δαφνούλας Ευρυτανίας για την ύδρευση του χωριού τους

"Δεν ζητάμε χάρες, αλλά το αυτονόητο, δηλαδή νερό"..
Σοβαρό πρόβλημα υδροδότησης της Δαφνούλας Ευρυτανίας προέκυψε εδώ και τρείς μήνες.
Δεκάδες σπίτια έμειναν χωρίς νερό, οι κτηνοτρόφοι δεν έχουν νερό για τα κοπάδια τους ενώ πολλοί γονείς αντιδρούν να στείλουν  τα παιδιά τους σχολείο διότι οι τουαλέτες είναι βρώμικες.
'Ολα αυτά έχουν προκαλέσει την αγανάκτηση και τις έντονες διαμαρτυρίες των δημοτών οι οποίοι με μηνύματα τους στο PrasiaOnline τονίζουν πως δεν τους ακούει κανείς ενώ ξεσπούν λέγοντας ...πως δεν ζητάνε χάρες, αλλά το αυτονόητο, δηλαδή νερό.
Το πρόβλημα υπάρχει εδώ και χρόνια όταν επι δημαρχίας του κ.Τριαντάφυλλου στον Καποδιστριακό δήμο Ασπροποτάμου  ,ο ίδιος είχε δώσει νερό στην Δαφνούλα απο την δεξαμενή του Ραπτόπουλου.
Το θέμα τότε είχε φτάσει στα δικαστήρια ,όταν κατέφυγαν οι κάτοικοι στο Ραπτόπουλο κάνοντας λόγο ότι δεν επαρκεί το νερό για την Δαφνούλα και ότι η κίνηση Τριαντάφυλλου ήταν παράνομη μιας και δεν πέρασε απο το δημοτικό συμβούλιο.
Πράγματι τότε ο δήμαρχος Ασπροποτάμου είχε δικάστηκε και απο τότε το θέμα είχε παγώσει.Εδώ και τρείς μήνες όπως μας καταγγέλουν οι κάτοικοι της Δαφνούλας ..κάποιοι κλείνουν την παροχή με συνέπεια οι 200 και πλέον μόνιμοι  κάτοικοπι να μένουν χωρίς νερό.
Το σοβαρό αυτό θέμα συζητήθηκε και στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αγράφων όπου
ομόφωνα αποφασίστηκε αρχικά η αντικατάσταση της σωλήνας του δικτύου σε ένα σημείο  που είχε πρόβλημα, έλεγχος από ειδικούς της γεώτρησης αν έχει νερό και να γίνει καθαρισμός,δημιουργία δεξαμενής στο Ραπτόπουλο απ΄όπου θα μοιράζεται ίσα το νερό για Ραπτόπουλο, Δαφνούλα, Παλιοχώρι και εμπλουτισμός της πηγής στην Πρασιά.

Επικοινωνήσαμε και με την τοπική πρόεδρο Δαφνούλας  Δήμητρα Μώκα η οποία αναφέρθηκε στην απόγνωση των κατοίκων ,κάνει λόγο για πρόχειρη λύση του ΔΣ Αγράφων που απαιτείται αφενός χρήματα και αφετέρου χρόνος.
Επίσης άφησε σαφής αιχμές προς την Δημοτική αρχή και τους συμβούλους του ΔΣ αφήνοντας να εννοηθεί ότι κανείς τους δεν έχει καμία ειλικρινής διάθεση  για την επίλυσή του τόσο σοβαρού προβλήματος του χωριού της  ενώ έκανε λόγο  και γι αυτούς του συμβούλους που την ώρα των σοβαρών αποφάσεων..είτε "δυσκολέυτηκαν να μιλήσουν" είτε "έφυγαν απο την πίσω πόρτα" ..
Για το σοβαρό αυτό θέμα θα επανέλθουμε με ότι ειπώθηκε στο δημ.συμβούλιο αλλά και με άλλες διαμαρτυρίες κατοίκων.

prassia-eyrytanias


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΥΛΙΚΕΙΟ ΣΤΟ ΚΕΝ ΘΗΒΑΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ-ΝΑ ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!

Σε αποχή από τα ΚΨΜ στο ΚΕΝ Θήβας καλούν οι φαντάροι - Εντείνονται οι αντιδράσεις ενάντια στα ιδιωτικά ΚΨΜ

Σε πολύ άσχημη θέση βρίσκεται προσωπικά ο ΥΕΘΑ, Δ.Αβραμόπουλος και ο ΑΓΕΣ, Αθ.Τσέλιος με την προκλητική αντιλαϊκή τους απόφαση να δώσουν τα ΚΨΜ σε ιδιώτη που κερδοσκοπεί εις βάρος χιλιάδων φαντάρων. Είναι ενδεικτικό ότι σε όλες τις Πυροβολαρχίες, σε όλες τις Μοίρες οι νεοσύλλεκτοι βγαίνουν μαζικά στην Αναφορά Παραπονούμενοι και ζητούν να φύγει ο Ιδιώτης που τους εκμεταλλεύεται οικονομικά.Οι γονείς τους καλούν καθημερινά τηλέφωνο τον Ταξίαρχο Διοικητή και εκφράζουν την αγανάκτηση τους, καθώς συνειδητοποιούν ότι από την λαική οικογένεια που βασανίζεται από την ανεργία, τη φτώχεια, τις απολύσεις, τους φόρους και τις βίαιες περικοπές κλέβουν εκατοντάδες ευρώ μηνιαίως για να κερδίσει ο Ιδιώτης.Όμως οι φοιτητές είναι στο πλευρό των φαντάρων. ήδη σε αρκετές σχολές, οι συνελεύσεις των φοιτητών έχουν καταδικάσει τις περικοπές εις βάρος των στρατιωτών.Παράλληλα, σχεδιάζεται η παρέμβαση τους στα Εστιατόρια που διατηρεί ο Κομπατσιάρης στα ΑΕΙ-ΤΕΙ.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΥΛΙΚΕΙΟ ΣΤΟ ΚΕΝ ΘΗΒΑΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ-ΝΑ ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!

http://left.gr
ΘΗΒΑGR

“Χρυσές δουλειές” για το ιδιωτικό ΚΨΜ στο στρατόπεδο Θήβας

Η πελατεία των ιδιωτικών ΚΨΜ - Ένας πατέρας καταθέτει την εμπειρία του

“Χρυσές δουλειές” για τα ιδιωτικά ΚΨΜ. Πατέρας νεοσύλλεκτου στο στρατόπεδο της Θήβας όπου λειτουργεί πιλοτικά υπολόγισε την πελατεία.

Γραφει λοιπόν:

“Την πρώτη λοιπόν Κυριακή που λειτούργησε το επισκεπτήριο των φαντάρων κάνανε χρυσές δουλειές! Με ένα πρόχειρο λογαριασμό, 2.088 φαντάροι επί 2 τουλάχιστον γνωστούς μας κάνει 4.176 επισκέπτες. Συν τους 2088 φαντάρους ίσον 6.264 άτομα!!! Αν βγάλουμε κάποιους που λόγω απόστασης δεν ήρθαν ας πούμε 5.000. Έ, ρε γλέντια. Και σιγά μην ξέρουν τα παιδιά πως ΚΤΧ στις τυρόπιτες σημαίνει καταψυγμένη!
onalert.gr
Η μεγάλη αλητεία όμως έγινε το περασμένο Σάββατο και την Κυριακή το βράδυ όπου γυρνώντας οι φαντάροι από την έξοδο τους απαγόρευσαν να βάλουν στην μονάδα οτιδήποτε φαγώσιμο “κατάσχοντας” τα σχετικά, σουβλάκια, κρουασάν, σοκολάτες κλπ.
Χωρίς να σκεφτούν αν τα είχαν αγοράσει από το υστέρημα τους ή των γονιών τους. Φεύγοντας μετά την ορκωμοσία θα τους τα επιστρέψουν; Ντροπή”.

 permisospress


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

ΑΟ Θήβα - Παμβαγιακος την Τεταρτη 4 Δεκεμβριου για το Κύπελλο Βοιωτίας

Ορίστηκε ο Πρώτος Ημιτελικός του Κυπελλου Βοιωτίας
Την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013
Στο Γήπεδο Αγίου Σπυριδωνα 6.30 μ.μ
ΑΟ Θήβα - Παμβαγιακος

ο Δεύτερος ημιτελικός ανάμεσα
Στον Παρνασσο Αραχωβας και τον ΑΟ Υπατο
Θα διεξαχθεί στο ίδιο Γήπεδο την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου

THIVASPOR


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Η κυβέρνηση εξολοθρεύει τους ελεύθερους επαγγελματίες – Νέοι φόροι το 2014

26% ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΥΡΩ, ΚΕΦΑΛΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ, ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΦΟΡΟΥ & ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ – ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΧΑΡΑΤΣΙ ΑΚΙΝΗΤΑ, ΥΨΗΛΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ, ΜΗΔΕΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΕΣ – ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΦΥΛΛΟ

Ανατροπές έρχονται στο φορολογικό τοπίο το 2014 για 1 εκατ. ελεύθερους επαγγελματίες και μικρομεσαίους επιτηδευματίες, καθώς οι εν λόγω φορολογούμενοι θα κληθούν να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη προκειμένου να πληρώσουν υπέρογκους φόρους για τα εισοδήματα που θα αποκτήσουν φέτος.

Στους χαμένους των φορολογικών ανατροπών, είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες με ετήσια εισοδήματα έως 55.000 ευρώ και όσοι πιαστούν στην «τσιμπίδα» των τεκμηρίων διαβίωσης, ενώ αντίθετα οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μικρομεσαίοι επιτηδευματίες με εισοδήματα πάνω από 60.000 ευρώ θα δουν την φορολογική τους επιβάρυνση να μειώνεται το επόμενο έτος.

Αυτές είναι οι φορολογικές ανατροπές του 2014:

Κατάργηση του αφορολόγητου ορίου των 5.000 ευρώ και των πρόσθετων αφορολόγητων ορίων εισοδήματος που κλιμακώνονται ανάλογα με τον αριθμό των προστατευόμενων παιδιών.
Επιβολή φόρου 26% από το πρώτο ευρώ στο σύνολο του ετησίου εισοδήματος που προέρχεται από επιχειρηματική δραστηριότητα, εφόσον το εισόδημα αυτό δεν υπερβαίνει τις 50.000 ευρώ. Εάν το εισόδημα υπερβαίνει τις 50.000 ευρώ, τότε το τμήμα του εισοδήματος μέχρι το επίπεδο των 50.000 ευρώ θα φορολογείται με 26% και το τμήμα του εισοδήματος πάνω από το επίπεδο των 50.000 ευρώ θα φορολογείται με 33%.
Διατήρηση των τσουχτερών τεκμηρίων διαβίωσης τα οποία προσδιορίζουν τεκμαρτά εισοδήματα μεγαλύτερα των 5.700 ευρώ για όλους ανεξαιρέτως τους αυτοαπασχολούμενους που διαθέτουν μια κατοικία ή διαμένουν σε μισθωμένη κατοικία και έχουν κι ένα ΙΧ αυτοκίνητο. Το ελάχιστον τεκμήριο για κάθε φορολογούμενο ανέρχεται σε 2.500- 3.000 ευρώ, ενώ υπάρχουν και προσαυξήσεις.
Κατάργηση των φοροαπαλλαγών που μέχρι σήμερα οδηγούσαν σε μείωση του φόρου όπως ενοίκια, ιατρικά έξοδα, στεγαστικό δάνειο και δίδακτρα.
Κατάργηση του μέτρου συλλογής αποδείξεων για την κάλυψη του 25% του εισοδήματος τους.
Παραμένει το τέλος επιτηδεύματος 650 ευρώ για ατομικές εμπορικές επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες. Για κάθε υποκατάστημα το τέλος επιτηδεύματος θα διαμορφωθεί στα 600 ευρώ και οι αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρείες θα καταβάλλουν 500 ευρώ.
Διατηρείται η ειδική εισφορά αλληλεγγύης 1%-4% στα εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ
Στο ποσό του φόρου υπολογίζεται προκαταβολή φόρου για το επόμενο έτος με συντελεστή 5%

arouraios

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δώστε δρόμο ή πάρτε δρόμο!

Διαβεβαιώνει Έλληνες και ξένους η κυβέρνηση ότι μέσα στον Δεκέμβριο θα επανεκκινηθούν τα μεγάλα έργα των αυτοκινητοδρόμων. Ναι, αυτά που έχουν παγώσει από το 2010. Αυτά για τα οποία ο Ελληνικός λαός πληρώνει πανάκριβα διόδια, πολλά χρόνια πριν γίνουν. Αυτά που ο, σήμερα αγνοούμενος, Υπουργός Δημοσίων Έργων της κυβέρνησης Καραμανλή, κ. Σουφλιάς, είχε ξεκινήσει, ακόμα κι αν δεν υπήρχαν σε καμία περίπτωση τα χρήματα για να πληρωθούν!

Ο Γκέμπελς είχε πει ότι όσο πιο τερατώδες είναι ένα ψέμα τόσο πιο εύκολα γίνεται πιστευτό. Αυτό έκαναν Σαμαράς και Βενιζέλος όταν επανεγκαινίασαν τα ίδια ακριβώς έργα τον Απρίλιο του ’13. Τότε η παράσταση δόθηκε στο πλαίσιο της ευρύτερης φαρσοκωμωδίας με τίτλο “The Greek Success Story”. Οι δαιμόνιοι αυτοί πολιτικοί άνδρες διέτρεξαν τότε τη μισή Ελλάδα μαζί με λίγους κομπάρσους και 4-5 χωματουργικά μηχανήματα προκειμένου να μας πείσουν ότι στα εργοτάξια είχαν πάρει μπροστά οι μηχανές.

Φυσικά δεν είχε συμβεί τίποτα τέτοιο. Όλοι όσοι κινούνταν στο οδικό δίκτυο το διαπίστωναν κάθε μέρα. Τώρα η ίδια κυβέρνηση «πουλά» ξανά την ίδια ελπίδα.

Παρά την αβάστακτη κυβερνητική ελαφρότητα, οι αυτοκινητόδρομοι είναι πολύ σοβαρό ζήτημα. Πέραν των θέσεων εργασίας που θα μπορούσαν να προσφέρουν στον περίπου ισοπεδωμένο κατασκευαστικό κλάδο, έχουν πολύ μεγάλη σημασία για την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της περιφέρειας και της χώρας ευρύτερα.

Όμως όταν η μετακίνηση κοστίζει, λόγω των διοδίων, πανάκριβα, τι αναπτυξιακό χαρακτήρα μπορεί να έχει; Η «Δημιουργία, ξανά!» έχει προτείνει την κατάργηση των διοδίων και την χρηματοδότησή τους από τα κεφάλαια του αναπτυξιακού. Τα οφέλη της χώρας θα είναι πολύ περισσότερα από ό,τι αν τα ίδια χρήματα δοθούν σε λίγες, «επιλεγμένες» από τη διαπλοκή, επιχειρήσεις.

Για να βρούμε τον δρόμο για την ανάπτυξη χρειαζόμαστε και ελεύθερους δρόμους. Φτιάξτε τους! Αλλιώς, πάρτε δρόμο.


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Αφιέρωμα για τη Ναυτική Πολιτιστική Κληρονομιά και Παράδοση

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 28 Νοεμβρίου στο Αίθριο της Δημοτικής Πινακοθήκης Πειραιώς το αφιέρωμα για την Ναυτική Πολιτιστική Κληρονομιά και Παράδοση που διοργάνωσε ο Όμιλος Γυναικών Πειραιά για τις Τέχνες, τα Γράμματα, τον Πολιτισμό, τις Επιστήμες «ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ».
Την έναρξη και το καλωσόρισμα  απεύθυνε η  Ιδρύτρια – Πρόεδρος του «Εξάλειπτρον» (Ηθοποιός – Σκηνοθέτης) κα Νανά Λάτση. Τον συντονισμό ανέλαβε η Έφορος Τομέα Ναυτικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Παράδοσης Ομίλου «Εξάλειπτρον» κα Γκέλι Λάτσα.

Ομιλητές:
Ιωάννης Μαΐστρος: Υποναύαρχος Π.Ν - Διοικητής Σχολής Ναυτικών Δοκίμων,
Θέμα: «Έχομεν Γην και Πατρίδα, όταν έχομεν πλοία εις την Θάλασσαν»

Παναγιώτης Τριπόντικας: Πλωτάρχης Π.Ν – Διευθυντής Πλωτού Ναυτικού Μουσείου Θωρηκτό «Γ. ΑΒΕΡΩΦ»
Θέμα: «Πλωτό Ναυτικό Μουσείο Θωρηκτό “Γ. ΑΒΕΡΩΦ ” φορέας Ναυτικής Ιστορίας, Παράδοσης, Τέχνης και Πολιτισμού»

Δρ. Νικήτας Νικητάκος: Καθηγητής Τμ. Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών Πανεπιστημίου Αιγαίου
Θέμα: «Αιγαίο Πέλαγος Διαχρονική Κοιτίδα Ναυτικής Κληρονομιάς»

Κρίστυ Εμίλιο Ιωαννίδου: Συγγραφέας – Ερευνήτρια Ναυτικής Ιστορίας – Μέλος Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών (ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ).
Θέμα: «Τριήρης. Το Πλοίο που πρωταγωνίστησε στις Ναυμαχίες»

Έλενα Ιωσήφ: Ναυτική Δόκιμος 4ης Τάξης Σχολής Ναυτικών Δοκίμων
Θέμα: «Η Ελληνίδα στην Ναυτική Ιστορία »



Περί Αλός perialos.blogspot.gr

ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:
Δρ. Νικήτας Νικητάκος: Καθηγητής Τμ. Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών Πανεπιστημίου Αιγαίου,  Κρίστυ Εμίλιο Ιωαννίδου: Συγγραφέας – Ερευνήτρια Ναυτικής Ιστορίας – Μέλος Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών (ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ) και Παναγιώτης Τριπόντικας: Πλωτάρχης Π.Ν – Διευθυντής Πλωτού Ναυτικού Μουσείου Θωρηκτό «Γ.ΑΒΕΡΩΦ» (πηγή: Περί Αλός perialos.blogspot.gr)



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

«Αντιγριπικός εμβολιασμός στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας»

Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνεται ότι από τη Δευτέρα 2/12/2013 ξεκινάει ο δωρεάν αντιγριπικός εμβολιασμός σε όλη την Περιφέρεια αποκλειστικά και μόνο για άπορους και ανασφάλιστους συμπολίτες μας, οι οποίοι ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου.
Οι δικαιούχοι θα προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα της Περιφέρειας, όπως αυτά αναφέρονται στον παρακάτω πίνακα, με την ταυτότητά τους ή οποιοδήποτε άλλο αποδεικτικό έγγραφο των στοιχείων τους.

Π.Ε. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
1. Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, 2. Κέντρο Υγείας Αμφίκλειας, 3. Κέντρο Υγείας Αταλάντης, 4. Κέντρο Υγείας Δομοκού, 5. Κέντρο Υγείας Μακρακώμης, 6. Κέντρο Υγείας Στυλίδας

Π.Ε. ΒΟΙΩΤΙΑΣ
1. Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς, 2. Γενικό Νοσοκομείο Θήβας, 3. Κέντρο Υγείας Αλιάρτου, 4. Κέντρο Υγείας Διστόμου, 5. Κέντρο Υγείας Σχηματαρίου

Π.Ε. ΕΥΒΟΙΑΣ
1. Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, 2. Κέντρο Υγείας Αλιβερίου, 3. Κέντρο Υγείας Ιστιαίας, 4. Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Καρύστου, 5. Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Κύμης, 6. Κέντρο Υγείας Μαντουδίου, 7. Κέντρο Υγείας Ψαχνών, 8. Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σκύρου

Π.Ε. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
1. Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου, 2. Κέντρο Υγείας Δυτικής Φραγκίστας

Π.Ε. ΦΩΚΙΔΑΣ
1. Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας, 2. Κέντρο Υγείας Ιτέας, 3. Κέντρο Υγείας Λιδορικίου

Μ.Ε.Π.
Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΜΑΛΕΣΚΟΥ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
Αρμόδιο Περιφερειακό Σύμβουλο, κ. Παναγιώτη Παρχαρίδη
Αναπληρωτή Προϊστάμενο Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας κ. Σταύρο Τσελά



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

7/8ήμερη Κρουαζιέρα "Τροπική Καραϊβική" All inclusive με τη Pullmantur

ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ


7/8ήμερη Κρουαζιέρα "Τροπική Καραϊβική" All inclusive με τη Pullmantur
 
Αναχωρήσεις:
Δεκ: 14
Ιαν: 04, 18, 25
Φεβ: 
08, 15, 22

 
 

 
από 899 €
  
Πλοίο: Horizon
 
Δρομολόγιο: Πτήση Αθήνα-Μαδρίτη, Πτήση Μαδρίτη-Λα Ρομάνα, Δομινικανή Δημοκρατία, Εν πλω, Καστρίς, Σεν Λουτσία, Μπριτζτάουν, Μπαρμπέιντος, Φορτ ντε Φρανς, Μαρτινίκα, Μπαστέρ, Σεντ Κιτς, Τορτόλα, Παρθένοι Νήσοι, Λα Ρομάνα, Δομινικανή Δημοκρατία, Πτήση Λα Ρομάνα-Μαδρίτη, Πτήση Μαδρίτη-Αθήνα 
 
Εσωτερική
899 €
Εξωτερική
1019 €
Μπαλκόνι
-
Σουίτα
-
 Συνέχεια 
 Οι τιμές είναι κατ' άτομο σε δίκλινη εσωτερική καμπίνα στη χαμηλότερη διαθέσιμη κατηγορία.
 Οι τιμές περιλμβάνουν αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Μαδρίτη με ενδιάμεσο σταθμό (με Swiss ή Alitalia), πτήσεις charter από/προς Μαδρίτη-Λα Ρομάνα, όλες τις μεταφορές, πλήρης διατροφή καθημερινά στο κρουαζιερόπλοιο, όλα τα ποτά και αναψυκτικά, το πρόγραμμα διασκέδασης και ψυχαγωγίας, ασφάλιση – επαγγελματικής ευθύνης.
 Δεν περιλαμβάνουν λιμενικά έξοδα & φόροι αεροδρομίου 460 €, χρέωση παροχής υπηρεσιών πλοίου 72 € (πληρωτέα επί του πλοίου υποχρεωτικά).
Σημειώσεις: Απαραίτητο διαβατήριο σε ισχύ, οι τιμές ισχύουν μόνο για νέες κρατήσεις και για περιορισμένο αριθμό καμπινών,
Οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων όπως επίσης και της κρουαζιέρας δεν είναι σταθερές. Είναι συνδεδεμένες με την διαθεσιμότητα / πληρότητα των αεροσκαφών και των κρουαζιερόπλοιων. Η έγκαιρη κράτηση σας εξασφαλίζει διαθεσιμότητα στην κρουαζιέρα, την κατηγορία καμπίνας που επιθυμείτε και αεροπορικές θέσεις σε ανταγωνιστικές τιμές.

Ανακαλύψτε την Καραιβική "All inlcusive".


Ίσως το πιο πλήρες πακέτο κρουαζιέρας για Καραϊβική… 7/8ήμερη «Τροπική Καραϊβική» με το πολυτελές 
Horizonτης Pullmantur

Λίγα μέρη στον κόσμο θα μπορούσαν να προσφέρουν την αίσθηση χαλάρωσης που προσφέρουν τα νησιά της Καραϊβικής σε συνδυασμό με μία κρουαζιέρα. Ίσως φταίει το τροπικό, απαλό αεράκι που αναζωογονεί, ίσως τα ζεστά νερά και το τρυφερό τους χάδι καθώς κολυμπάτε σε αμμουδερές αγκαλιές, ίσως πάλι ο πλούσιος, πολύχρωμος βυθός και τα παρθένα μονοπάτια στη φύση.
Όλα αυτά τα στοιχεία συνδυάζονται σε μία απολαυστική κρουαζιέρα χαλάρωσης και ξεκούρασης, μέσα σε απαράμιλλες υπηρεσίες πολυτελείας, που προσφέρουν τα πολυτελή κρουαζιερόπλοια
ολοκληρώνοντας τον απόλυτο προορισμό διακοπών.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις επικοινωνήστε στο 210 3259 900 ή στο info@orangecruises.gr

Με εκτίμηση,
Orange Cruises Hellas6, Paleologou Benizelou Street, 10556, Plaka, Athens, Greece 
Tel: +30 210 3259900Fax: +30 210 3259999
Website:
 www.orangecruises.gr



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δήμος Θηβαίων : Ανακοίνωση για το Κοινωνικό Φροντιστήριο

Ανακοινώνεται ότι ο Δήμος Θηβαίων σταματά τις διαδικασίες για το «Κοινωνικό Φροντιστήριο για μαθητές ΛΥΚΕΙΟΥ» μετά την απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου  ( Αρ. Πρωτ. 172435/Γ7, ΑΔΑ: ΒΛ1Τ9-0ΚΑ) για έναρξη της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης για τους μαθητές Λυκείων.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Θηβαίων ιδρύθηκε έπειτα από απαίτηση της τοπικής κοινωνίας από τη στιγμή που δεν λειτουργούσε στα σχολεία Πρόσθετη ή Ενισχυτική Διδασκαλία ώστε να καλύψει αυτό το κενό.

Σκοπός του Κοινωνικού Φροντιστηρίου σε μαθητές Λυκείου ήταν και παραμένει η δωρεάν εκπαιδευτική αρωγή σε μαθητές, με στόχο τη βελτίωση της απόδοσής στα μαθήματα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες,  οι οικογένειες των οποίων, λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών, δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα σχετικά με την εκπαίδευση έξοδα.

Ωστόσο η βοήθεια σε μαθητές, που υστερούν στην σχολική τους επίδοση, πρέπει να δίνεται στα πλαίσια της εκπαιδευτικής διαδικασίας, γιατί αυτός είναι και ο ρόλος του σχολείου.

Η Επιτροπή του Κοινωνικού Φροντιστηρίου ευχαριστεί ιδιαιτέρα τους ιδιοκτήτες των φροντιστηρίων της Θήβας: Ειρμός, Νέο, Φάσμα και Σπουδή,  που ανταποκρίθηκαν άμεσα στην πρόσκληση συνεργασίας και για τη φετινή χρονιά και προτρέπει τους μαθητές που έκαναν αίτηση για το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Θηβαίων, να εκδηλώσουν αντίστοιχο ενδιαφέρον και για την Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη στο σχολείο τους.



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Η Τρόικα απαιτεί πλήρη απελευθέρωση πλειστηριασμών για να επιστρέψει!

Σε «αναμμένα κάρβουνα» βρίσκεται η κυβέρνηση μετά την νέα εξέλιξη με την άρνηση της Τρόικας να έρθει στην Ελλάδα, απόφαση μάλιστα, που δεν καταδέχτηκε να «μοιραστεί» πρώτα επισήμως με την ελληνική κυβέρνηση, αλλά φρόντισε πρώτα να ενημερώσει το Reuters.
Ο λόγος, που οι δανειστές χοντραίνουν το παιχνίδι, είναι εξωφρενική απαίτησή τους, όπως αναφέρουν πληροφορίες, για πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών στα ακίνητα και μαζικές απολύσεις.


Μετά τις 9 Δεκεμβρίου και τη συνεδρίαση του Eurogroup θα έρθει στην Αθήνα η Τρόικα, με «σκοπό να τελειώσουμε μέχρι το τέλος του χρόνου», όπως ανέφερε ο Γιάννης Στουρνάρας. Ο υπουργός Οικονομικών συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου και όπως τόνισε σε δηλώσεις του κατά την αποχώρησή του, υπάρχουν ακόμα ζητήματα που δεν έχουν κλείσει με τους εκπροσώπους των δανειστών μας. Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας θα έρθουν την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα και θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια να επέλθει συμφωνία. Όσον αφορά το θέμα της εκταμίευσης της δόσης ο υπουργός Οικονομικών δεν φάνηκε να ανησυχεί και δήλωσε πως αυτή δεν πρόκειται να εκταμιευτεί τμηματικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, το βασικό «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις παραμένει το θέμα των πλειστηριασμών στο οποίο η κυβέρνηση διαφωνεί με την πρόταση της τρόικας για την πλήρη απελευθέρωσή τους!
Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετέβη στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου αμέσως μετά την επιστροφή του από τη Λιθουανία και από εκείνη την ώρα και μετά βρίσκεται σε συνεχείς συσκέψεις και συναντήσεις με συνεργάτες του.

Υπ.Οικ.: Είμαστε σε επαφή με την Τρόικα για να βρεθεί ημερομηνία

«Η κυβέρνηση είναι σε επαφή με την τρόικα για να βρεθεί η πιο πρόσφορη ημερομηνία επιστροφής της» αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών. Σε σχέση με όσα ανέφερε τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters από το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώθηκε, ότι η κυβέρνηση είναι σε επαφή με την τρόικα για να βρεθεί η πιο πρόσφορη ημερομηνία επιστροφής της, προκειμένου ως το τέλος του έτους να έχουν ολοκληρωθεί τόσο οι προαπαιτούμενες δράσεις, όσο και η τρέχουσα επισκόπηση (review) του προγράμματος.
Νωρίτερα, το Reuters επικαλούμενο δηλώσεις αξιωματούχων που δεν κατονομάζει, είχε αναφέρει σε τηλεγράφημά του, ότι η επίσκεψη της τρόικας στις αρχές Δεκεμβρίου ακυρώθηκε διότι η Ελλάδα έχει αποτύχει να εφαρμόσει συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις που προβλέπονται από το πρόγραμμα βοήθειάς της.

newsbomb

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Αυτός είναι ο δολοφόνος της Ναταλίας Βουτσινά-Αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει με καλώδιο

Τέλος στη ζωή του αποπειράθηκε να βάλει αργά χθες το βράδυ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος για τη στυγνή δολοφονία της 43χρονης Ναταλίας Bουτσινά, ο οποίος χθες το πρωί τη μαχαίρωσε μέσα στο σπίτι της και στη συνέχεια παραδόθηκε στην αστυνομία.
Όπως αναφέρουν πηγές, ο δράστης λίγο πριν παραδοθεί στην Ασφάλεια επεχείρησε να αυτοκτονήσει με ένα κομμάτι καλώδιο.
Ο 33χρονος, Αλβανικής υπηκοότητας, οδηγήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πατρών, ο οποίος του απήγγειλε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Ο δράστης, σύμφωνα με το patrastimes, ζήτησε και πήρε προθεσμία για τη Δευτέρα προκειμένου να απολογηθεί στον Ανακριτή.
Το χρονικό της δολοφονίας
Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία της Πάτρας από το άγριο έγκλημα που σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής με θύμα την 43χρονη Ναταλία Βουτσινά, ιδιοκτήτρια βιβλιοπωλείου και καφετέριας στην περιοχή από έναν 33χρονο. Το άτυχο θύμα ήταν σύντροφος του δημοσιογράφου και εκδότη της τοπικής εφημερίδας Ημερήσιος Κήρυκας, Ανδρέα Βρη.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο δράστης μετέβη στο σπίτι της 43χρονης, στην περιοχή Μποζαΐτικα της Πάτρας και έπειτα από φιλονικία, την μαχαίρωσε τουλάχιστον τρεις φορές στην πλάτη και τον λαιμό. Ο 33χρονος, φεύγοντας από το σπίτι, πήγε στην υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, όπου ομολόγησε την πράξη του και παρέδωσε το μαχαίρι που χρησιμοποίησε.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης απασχολείτο εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα σε διάφορες εργασίες του σπιτιού και της επιχείρησης της οικογένειας.

arouraios

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Έναρξη μαθημάτων ενηλίκων του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Δήμου Θηβαίων

Με μεγάλη ανταπόκριση ξεκίνησαν τα μαθήματα γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων στο Δήμο Θηβαίων μέσω του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης που λειτουργεί στο Δήμο, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία δια Βίου Μάθησης και το Ίδρυμα Νεολαίας & δια Βίου Μάθησης .

Στο Κέντρο θα λειτουργήσουν προγράμματα ΕΘΝΙΚΗΣ και ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ και από τις αρχές Σεπτέμβρη 2013 έως σήμερα έχει δεχθεί 280 αιτήσεις. Μέχρι τώρα έχουν συμπληρωθεί οκτώ (8) προγράμματα και άρχισαν να λειτουργούν ήδη δύο (2)  στη Θήβα :

α.Το πρόγραμμα : «Ιταλικά για τον τουρισμό», από το θεματικό πεδίο «Γλώσσα και Επικοινωνία»
β.Το πρόγραμμα : «Επεξεργασία κειμένου – Διαδίκτυο», από το θεματικό πεδίο «Νέες Τεχνολογίες»

Την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013 θα ξεκινήσει και στο Καπαρέλλι το πρόγραμμα «Διαμόρφωση και διακόσμηση εσωτερικών χώρων» από το θεματικό πεδίο «Ποιότητα Ζωής – Περιβάλλον».

Το ενδιαφέρον των πολιτών για συνεχή ενημέρωση και πληροφόρηση για την τοπική ιστορία, για νέες ευκαιρίες στην εργασία, για  συμπλήρωση  και επικαιροποίηση των γνώσεων σε όλους τους τομείς της ζωής,  παραμένει μεγάλο.

Γι’ αυτό το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Θηβαίων συνεχίζει να δέχεται αιτήσεις από τους ενδιαφερόμενους για τα ακόλουθα θεματικά πεδία:

Οικονομία- Επιχειρηματικότητα
Ποιότητα Ζωής και Περιβάλλον
Νέες Τεχνολογίες
Γλώσσα και Επικοινωνία
Κοινωνικές Δεξιότητες και Δράσεις
Πολιτισμός &Τέχνη
Προγράμματα Ευάλωτων Κοινωνικά Ομάδων  (Μετανάστες, Τσιγγάνοι, Κρατούμενοι )

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι  μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2262350603 και 2262350662.

Γιατί να συμμετέχω στα προγράμματα Δια Βίου Μάθησης:

Η Διά Βίου Μάθηση ως εκπαιδευτική διαδικασία ενθαρρύνει τα άτομα στη διάρκεια της ζωής τους να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για την απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων, με απώτερο σκοπό να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις μιας κοινωνίας και οικονομίας που συνεχώς μεταβάλλεται.
Η λειτουργία των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης αφορά στη διαδικασία απόκτησης γνώσης, γενικής και επιστημονικής, στο πλαίσιο διαμόρφωσης μιας ολοκληρωμένης προσωπικότητας και ενσκύπτει με πραγματικό ενδιαφέρον και με θέσεις, στις ανάγκες και στις απορίες του ανθρωπίνου βίου.
Το έργο των Κέντρων εστιάζει στην Εκπαίδευση και στη Διά Βίου Μάθηση ενηλίκων, στοχεύοντας στη δημιουργία θετικής στάσης προς τη μάθηση, την ενίσχυση των ίσων ευκαιριών πρόσβασης στην εκπαίδευση, την ανάπτυξη της ικανότητας προσαρμογής στις γνωστικές απαιτήσεις ενός συνεχώς εξελισσόμενου κοινωνικο-οικονομικού χώρου δράσης των ενηλίκων πολιτών, στη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου και τέλος στη σύνδεση ή επανασύνδεση με την εκπαιδευτική διαδικασία ενηλίκων, οι οποίοι για οποιονδήποτε λόγο δεν ολοκλήρωσαν την υποχρεωτική εκπαίδευση.



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗΣ Ν.Τ.Π.

Νέα Τάξη Πραγμάτων, Παγκοσμιοποίηση, και Παγκόσμια Διακυβέρνηση, είναι το ίδιο πράμα. Χάριν συντομίας γράφουμε τα αρχικά γράμματα Ν.Τ.Π.  Η παγκόσμια κυβέρνηση-Δικτατορία, τα κατάφερε να διεισδύσει στο κρατικό μηχανισμό κάθε κράτους, μεγάλου ή μικρού, από τα ανώτατα κλιμάκια εξουσίας, μέχρι το τελευταίο διευθυντή υπουργείου. Το κακό είναι ότι διέβρωσαν τους ανώτατους αξιωματούχους όλων των εξουσιών & θεσμών των κρατών της Γης, από Κυβέρνηση, Βουλή, Γερουσία, μέχρι Εκκλησία, Δικαιοσύνη,  Ένοπλες Δυνάμεις, & Σώματα Ασφαλείας. Τίποτε δεν άφησαν.
Τα  σάρωσαν όλα!!! Στην  Ε.Ε., Η.Π.Α. , ΝΑΤΟ, ΟΗΕ, κ.λ.π. τα στελέχη και οι διοικούντες, είναι όλοι τους περιούσιοι.!!!
Τη Νομοθετική και Εκτελεστική εξουσία τις έχουν προ πολλού χρόνου διαβρώσει. Θέτοντας υπό τον έλεγχό τους εξουσίες και Θεσμούς των κρατών της Γης, μπορούν και ελέγχουν όλο το πλανήτη, γιαυτό ονομάζονται Κοσμοκράτορες, και Επικυρίαρχοι της Γης.
Τη διείσδυση αυτή την κατάφεραν εδώ και πολλά χρόνια, μέσω Μασόνων, Πεφωτισμένων, και άλλων πολλών μυστικών παγκόσμιων οργανώσεων, στοών, και συνομωσιών, που λειτουργούν για λογαριασμό της παγκόσμιας Σιωνιστικής Διακυβέρνησης, καλουμένης και Παγκόσμιας Δικτατορίας.
Εν μέσω αυτών των μυστικών οργανώσεων, εξέχουσα θέση κατέχουν,
η λέσχη Bilterberg του Rothschild, η Τριμερής επιτροπή του Rockefellers, η Κρανίο & Οστά του BUSH, και εν συνεχεία δευτερεύουσες και παρακατιανές οργανώσεις, όπως π.χ. Τάγματα Ιπποτών, Ναϊτες, Ροδόσταυροι, Τοξότες, Σταυροφόροι, OPUS DEI, ILLUMINATI, Τέκτονες-Μασόνοι, και άλλες αδελφές Τεκτονικές Σιωνιστικές, Μασονικές, μυστικές οργανώσεις, συνομωσίες, & Στοές.
(Στοά=Ναός μυστικών οργανώσεων).
Ενδύονται με ειδικές στολές με «ποδίτσες» κατά τις μυστικές ιερές τελετές τους. Έχουν βαθμούς, και όλοι αυτοί θέλουν να μας ελέγχουν.
Θεωρώ ότι είναι κακό, να είναι «κλειστές» οι λέσχες αυτές.
Όλοι αυτοί είναι εξαρτημένα άτομα. Δεν είναι ελεύθεροι άνθρωποι.
Είναι εξαρτημένοι από τη μυστικότητα της οργάνωσης.
Τα λαμόγια αυτά έχουν συγκεντρώσει το 95% του παγκόσμιου πλούτου
Όλες αυτές οι οργανώσεις και παγκόσμιες συνωμοσίες, κατάφεραν να ελέγχουν όλες τις κυβερνήσεις των κρατών της Γης. (Ελέγχουν τους  εφιάλτες πολιτικούς, και ΟΧΙ το Λαό). Όλες αυτές οι μυστικές οργανώσεις είναι Σιωνιστικής κατασκευής και προελεύσεως, και έχουν βαθιές ρίζες στο Σιωνισμό. Τώρα μας έφεραν τον Ρατσιστικό νόμο, για να επιβάλλουν την εξουσία τους επάνω μας, ενώ είναι οι πρώτοι διδάξαντες τον Ρατσισμό. «ZIONISM  IS A  RACISM» λέγει ο ΟΗΕ.
Οι ορκωμοσίες των πολιτικών κατά την ανάληψη της εξουσίας, -
(ενώ οι πολιτικοί είναι Σιωνιστές Πεφωτισμένοι, Τέκτονες, και όλο αυτό το οικοδόμημα της συνωμοσίας),- ενώπιον του Αρχιερέα της Χριστιανικής Ορθοδοξίας, κατάντησαν μια κοροϊδία του Ελληνικού Λαού, και του ΘΕΟΥ, αφού οι πολιτικοί ορκίζονται στην Αγία Τριάδα να φυλάττουν πίστη στη πατρίδα, ενώ προηγουμένως έχουν δώσει βαρύτατους όρκους στο Σιωνισμό, στη Μασωνία, και στους Πεφωτισμένους, να εξυπηρετούν τα συμφέροντα της αδελφότητος στην οποίαν ανήκουν, και τα συμφέροντα της παγκόσμιας  Σιωνιστικής διακυβέρνησης-Δικτατορίας. Ωθούν την Ελλάδα σε διαμελισμό!!!  
Οι επίορκοι πολιτικοί, αυτό το κάνουν για να αναρριχηθούν στην εξουσία. Γίνονται επίορκοι για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα της παγκόσμιας δικτατορίας, και να απολαμβάνουν πρόσκαιρης δόξας και πλούτου. Γίνονται πρώτα Μασώνοι-Σιωνιστές, και μετά υπουργοί-Πρωθυπουργοί και Πρόεδροι. Κοροϊδεύουν τον Αρχιεπίσκοπο που τους ορκίζει, και το Λαό. Δηλαδή κοροϊδεύουν το ΘΕΟ!!!
Οι μυημένοι βουλευτές πηγαίνουν στη Βουλή ΜΟΝΟ για ψηφίσουν τους νόμους σκλαβιάς των Ελλήνων στη παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία, και γιαυτό το έργο τους αμείβονται παχυλότατα από τον εξαθλιωμένο Ελληνικό Λαό, δηλαδή εμάς τους «Μακάκες»………
Πηγαίνουν στη Βουλή για να ψηφίσουν Μνημόνια, εφαρμοστικούς νόμους, πολυνομοσχέδια, μεσοπρόθεσμα, και όλο αυτό το κακό συναπάντημα νόμων εις βάρος του Ελληνικού Λαού και υπέρ της ΝΤΠ.
Είναι όλοι τους πιόνια και μαριονέτες των Κοσμοκρατόρων. Είναι σχεδόν όλοι τους Σιωνο-Μασόνοι. Θεωρούν κατόρθωμα, και τίτλο τιμής να ανήκουν σε κάποια από αυτές τις μυστικές σατανιστικές οργανώσεις των περιούσιων. Χωρίς τη Μασονία δεν θα ήταν βουλευτές, υπουργοί, Πρωθυπουργοί, στην υπηρεσία της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας, ενώ αυτοαποκαλούνται «δημοκράτες».
Ο Σημίτης είπε ΟΧΙ στους S-300 ενώ μπορούσε να οχυρώσει τη χώρα.
Γιαυτό έχουμε αυτά τα χάλια, με άμεσο κίνδυνο να χάσουμε τη πατρίδα μας, προς Σιωνισμό και Τουρκία μεριά.
Από αυτή τη μοίρα δεν έχουν ξεφύγει ούτε τα μεγάλα και ισχυρά λεγόμενα κράτη, ακόμη και η κυβέρνηση της Γερμανίας, που το παίζει ηγέτης της Ε.Ε. ενώ είναι πιόνι και μαριονέτα της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας. Από Καγκελάριο Μέρκελ, μέχρι Ράϊχενμπαχ & Φούχτελο, είναι όλοι τους πιόνια των παγκόσμιων αφεντικών & περιούσιων. Εάν δεν ήταν πιόνια, δεν θα ήταν εδώ Λεγεωνάριοι!
Όλοι αυτοί οι περιούσιοι Παντοκράτορες & Επικυρίαρχοι, είναι τόσο ξεφτιλισμένοι, που καταδέχονται να παίρνουν από το συνταξιούχο των 800 ευρώ, τα 400 ευρώ. Είναι τσιφούτηδες, και καρμίρηδες, και δεν δίνουν νερό στον Άγγελό τους, λέει ο Λαός.
Γέμισαν τις χώρες της Ευρώπης με Ισλαμιστές Μουσουλμάνους λαθρομετανάστες. Σε 10 χρόνια ενώ οι Μουσουλμάνοι στις χώρες της Ευρώπης θα είναι το 50% του πληθυσμού, οι περιούσιοι θα δώσουν όπλα και στους Ευρωπαίους, και στους Μουσουλμάνους, και θα γίνει αλληλοσφαγή, όπως στη Συρία. Ήδη οι Μουσουλμάνοι μετανάστες της Νορβηγίας, απαιτούν ξεχωριστό Ισλαμικό Κράτος-μέσα στη Νορβηγία-
και απειλούν με τρομοκρατικές ενέργειες εάν η απαίτησή τους δεν γίνει αποδεκτή. Αυτό το μέλλον περιμένει και εμάς εδώ στην Ελλάδα.
Την επόμενη ημέρα των πολεμικών συμπλοκών, κομμάντος των περιούσιων θα εξοντώσουν τα τελευταία υπολείμματα Ευρωπαίων και Μουσουλμάνων, και θα κυριαρχήσουν στα κράτη της Ευρώπης οι περιούσιοι, αφού όλο το πυρηνικό οπλοστάσιο θα είναι στα χέρια των περιούσιων. Σήμερα υποφέρουμε από πολλά κακά, απώλεια εθνικής κυριαρχίας, Τρόϊκα σαν κυβέρνηση, Γερμανική ύπατη αρμοστεία, Τρικομματική Δικτατορία, φόροι, χαράτσια, εξαθλίωση, αυτοκτονίες, γενοκτονία του Ελληνικού Λαού, και ανθρωπιστική κρίση. Δεν μας έφθαναν όλα αυτά, ήλθε και ο Ρατσιστικός νόμος κατά των Ελλήνων, και έδεσε το σιρόπι.
Αφού η Σιωνιστική Δύση μας απογοήτευσε, επιβάλλεται άμεση αλλαγή Γεωπολιτικής υπό της Ελλάδος, για να σωθούμε σαν Έθνος-Κράτος. Για να γίνει αυτό πρέπει ο Έλληνας να αποκτήσει δική του κρίση, και να μη επηρεάζεται από τα ΜΜΕ και τα Τουρκοκάναλα, των οποίων οι σκοποί πάντοτε ιδιοτελείς και ύποπτοι, έχουν αρχίσει να αποκαλύπτονται. Απέναντι στη καταστροφή που μας έφερε η Ε.Ε. να αντιτάξουμε συνεργασία και συμμαχία με τη Ρωσία. Η επίσκεψη Λαβρόφ, και η μελλοντική Πούτιν, είναι μια χρυσή ευκαιρία για μας, αρκετά πιά με τη Σιωνιστική Δύση, αφού «χαϊρι και προκοπή» δεν είδαμε, παρά μόνο καταστροφή.  «Υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές», λέει ο Λαός!!! Ο Ααρών Αβουρί είπε όχι στους πυραύλους S-300
 Ένας συγγραφέας, γεωπολιτικός αναλυτής παγκοσμίου κύρους είπε για την Ελλάδα, «Αυτά τα δισεκατομμύρια ήρθαν στην Ελλάδα, και έφυγαν με σκοπό να χρεωθείτε εσείς οι Έλληνες, να τα πληρώνετε, με σκοπό κάποιος να αρπάξει την ιερή σας Ελληνική Γη».
Και συνέχισε να λέει, «Η Κρήτη είναι σε κίνδυνο, λόγω πλουσίων ενεργειακών κοιτασμάτων». Και καταλήγει «Έλληνες ξυπνήστε!!».
Ο πρώην Ισπανός Πρωθυπουργός  Θαπατέρο, σε βιβλίο που εξέδωσε,
με τίτλο «Το Δίλημμα», αναφέρει ένα σκληρό επεισόδιο μεταξύ του τότε Γάλλου Προέδρου Σαρκοζί, και του πρώην Πρωθυπουργού της
Ελλάδος ΓΑΠ, για το δημοψήφισμα που είχε αποφασίσει να κάνει ο ΓΑΠ, για παραμονή της Ελλάδος στο Ευρώ. Φήμες θέλουν τον τότε πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί να επιτίθεται φραστικά στον ΓΑΠ, ουρλιάζοντας με χυδαίους και πρόστυχους χαρακτηρισμούς, ότι με την απόφασή του αυτή ο ΓΑΠ, θέτει σε κίνδυνο την Ευρωζώνη.
Στον ΓΑΠ δόθηκε τότε μια ευκαιρία να αναδειχθεί σε εθνικό ηγέτη,
να διαγράψει το επαχθές χρέος, αλλά τη κλώτσησε, προτίμησε να γίνει «το παιδί για τα θελήματα» των Σιωνιστών-Ευρωπαίων, και Αμερικανο-Σιωνιστών Παγκοσμιοποιητών, και Νεοταξικών, το παιδί για όλες τις δουλειές, το πιόνι των περιούσιων….  
Οι συνταγές «σωτηρίας» που δίνει η Σιωνιστική Τρόϊκα στην Ελλάδα,
και εφαρμόζουν τα φοβισμένα και τρομαγμένα ανθρωπάκια της Κυβέρνησης-Βουλής, είναι συνταγές καταστροφής της Ελλάδος και των Ελλήνων, για να πετύχουν τους σκοπούς της Σιωνιστικής Ν.Τ.Π.
Ο Σαμαράς απεδείχθη – εκ του αποτελέσματος- όμοιος Jeffrey, και όμοιος με το Σημίτη, δηλαδή ένας απλός ανώτερος δημόσιος υπάλληλος, αφού ευχαρίστησε τα πιόνια τους Γερμανούς και τη Μέρκελ, για την εκμετάλλευση των Ελλήνων, και τη καταστροφή που επέφεραν στην Ελλάδα, όπως έκανε ο Σημίτης που ευχαρίστησε τους Αμερικανούς διότι παρέδωσαν τα Ίμια και το μισό Αιγαίο στους Τούρκους. Ο Σαμαράς δεν έχει τη δύναμη ούτε το κρατικό μηχανισμό να ελέγξει, ούτε τη γραφειοκρατία. Δεν έχει δύναμη ούτε ένα σφάλμα στα τέλη κυκλοφορίας να διορθώσει. Αφήνει τους υπαλλήλους των υπουργείων να κυβερνούν. Ο κακομοίρης δεν μπορεί να λύσει ούτε ένα μικρό εσωτερικό πρόβλημα, τα Εθνικά μας θέματα θα λύσει;;;
Πρωθυπουργός που δεν έχει δύναμη ούτε μια αδικία να άρει, είναι επικίνδυνος για τη πατρίδα!!! Είναι όλοι τους πιόνια, αξιοθρήνητα ανθρωπάκια, και μαριονέτες της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας. Απεμπόλησαν τον ορυκτό μας πλούτο, και τον παρέδωσαν στα διεθνή αρπακτικά, στα αφεντικά τους, τους ηγέτες της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας, έναντι της εξουσίας, ενώ θα μπορούσαν με επιτυχείς διαπραγματεύσεις, χειρισμούς, & ελιγμούς, να ξεχρεώσουν την Ελλάδα. Ο Σαμαράς στα διεθνή φόρα εμφανίζει εικόνα δημοσίου υπαλλήλου, και όχι ηγέτη. Κρύβουν τα ενεργειακά κοιτάσματα, για να μας έχουν για πάντα στα μνημόνια. Τα φοβισμένα ανθρωπάκια οι πασόκοι υπουργοί ενέργειας, κρύβουν τα στοιχεία που έδωσαν οι Νορβηγοί για τα κοιτάσματα. «Ντροπή στο Υπουργείο ενέργειας», λέει ο καθηγητής Φώσκολος. Με γενναίους πολιτικούς θα μπορούσαν σήμερα οι Έλληνες να ευημερούν, και όχι να ζούνε εξαθλιωμένοι χωρίς φάρμακα, υγεία,  συντάξεις, & Παιδεία, για να τα «τρώνε» οι Γερμανοί της Μέρκελ.
Η λειτουργία της Βουλής των Μνημονίων χρησιμοποιείται από τους εχθρούς μας σαν βιτρίνα, για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους.
Η Βουλή λειτουργεί σαν Jurasic Park, γεμάτη δεινόσαυρους, και τυρανόσαυρους. Η Βουλή των Ελλήνων αποτελεί χρήσιμο όργανο στα χέρια όλων αυτών που μας χτυπούν αλύπητα, μας διαλύουν με στόχο να μας εξουδετερώσουν, και να μας ληστέψουν, και ο Σαμαράς σαν υπαλληλάκος, προσκυνάει τη μαριονέτα των περιούσιων Μέρκελ.
Δηλώνουν ανάπτυξη, πλεονάσματα, και βιωσιμότητα του χρέους,
επειδή είναι ανίκανοι να διαγράψουν το επαχθές, απεχθές, και επονείδιστο χρέος. Είναι ανίκανοι να εφαρμόσουν τη ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ!
Όλα αυτά που συμβαίνουν είναι προδοτικός κομματικός σχεδιασμός.
Όταν θα έχουμε φτάσει στο «Τετέλεσται», οι Σιωνιστές δανειστές θα μας πούνε, σας χαρίζουμε μέρος του επαχθούς, απεχθούς, και επονείδιστου χρέους, - που αυτοί μας φόρτωσαν- αλλά δώστε μας την εκμετάλλευση των πλούσιων ενεργειακών κοιτασμάτων σας.
Δηλαδή και τον ορυκτό πλούτο θα δώσουμε, και πάλιν χρεωμένοι θα είμαστε. Και κερατάδες, και δαρμένοι, λέει ο Λαός.
Όμως οι ΓερμανοΣιωνιστές, ξεχνάνε τις πολεμικές επανορθώσεις, αποζημιώσεις, και το Κατοχικό δάνειο στην Ελλάδα…………
Αντικατέστησαν τον Αβραμόπουλο από το ΥΠ.ΕΞ. επειδή ζήτησε τις
Πολεμικές επανορθώσεις, και το πολεμικό κατοχικό δάνειο προς Ναζί.
Ο υπαλληλάκος Σαμαράς ευχαριστεί από πάνω τη μαριονέτα Μέρκελ,
πιόνι της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας των Rothschild & Rockefellers. Έτσι θα παραδώσουμε ανυπολόγιστο πλούτο για να μας
«χαριστούν» χρέη που ΕΚΕΙΝΟΙ μας «φέσωσαν».
Γιαυτό ο Σαμαράς δεν οριοθετεί την Α.Ο.Ζ. των Ελληνικών Θαλασσών, για να αρπάξουν τα αρπακτικά τον ενεργειακό μας πλούτο, και ο Σαμαράς να αναφωνίσει θριαμβευτικά, «Σας έσωσα», ενώ θα τα έχει δώσει όλα στα αφεντικά του. Οι Επικυρίαρχοι της Γης, θέλουν να μας πάρουν την ενεργειακή μας αποθήκη.!!! Γιαυτό μας χρέωσαν!!!
Αυτό δεν θα τολμούσαν να το κάνουν, αν δεν είχαν ντόπιους συνεργάτες, πρόθυμους, δοσίλογους πολιτικούς, μια νεοταξική «Ελληνική» κυβέρνηση, έναν πρόθυμο κρατικό οργανισμό (ΕΛΣΤΑΤ), και υπόδουλα νεοταξικά ΜΜΕ, και άλλα Τουρκοκάναλα, τα αφεντικά των οποίων πουλάνε την Ελλάδα για το χρήμα. Οι δοσίλογοι πολιτικοί των Μνημονίων, μπορούν να ακυρώσουν όλες τις δανειακές συμβάσεις, και τα Μνημόνια, βάσει της σύμβασης της Βιέννης, αλλά σαν δοσίλογοι που είναι ενδιαφέρονται ΜΟΝΟ για τα συμφέροντα των εχθρών της Ελλάδος, και δεν το πράττουν. Τώρα διαλύουν τα Ε.Α.Σ. για να αγοράζουμε όπλα και πυρομαχικά από τους Γερμανούς. Αφήνουν τις Ε.Δ. άοπλες, ενώ οι Τούρκοι είναι έτοιμοι να μας επιτεθούν.
Επισημαίνουμε τα άρθρα 48, 49, 50, 52, & 61, της σύμβασης της Βιέννης του Ο.Η.Ε. Συγκεκριμένα τα άρθρο 49 μιλάει για απάτη, λέει,
«Οσάκις το κράτος ήχθη εις συνομολόγησην συνθήκης, συνεπεία δολίας συμπεριφοράς ετέρου κράτους έχοντος συμμετάσχει εις τας διαπραγματεύσεις, τούτο δύναται να επικαλεσθεί την απάτην ως ακυρούσα την δοθείσαν συναίνεσήν του, όπως δεσμευθεί δια της συνθήκης-συμφωνίας-Μνημόνιο».
Άρθρο 50- ομιλεί για δωροδοκία αντιπροσώπου κράτους, κατά τα διαπραγματεύσεις για τη σύναψη των Μνημονίων, και σήμερα τα ΜΜΕ
Βοούν και γέμουν με περιγραφές για «δωροδοκίες»……….
Άρθρο 52 λέει, «Άσκησης βίας επί του δανειζομένου κράτους δια απειλών, υπό των δανειστών, κατά τη σύναψη και υπογραφή των Μνημονίων». Τα τελευταία τέσσερα χρόνια ασκήθηκε βία στην Ελλάδα από την Ε.Ε. και τη Τρόϊκα των τοκογλύφων δανειστών, να υπογράψει η Ελλάδα τα Μνημόνια, και οι αδαείς υπουργοί υπέγραφαν «αβέρτα-κουβέρτα» λέει ο Λαός, και οι αφελείς και επιπόλαιοι βουλευτές ψήφιζαν αβλεπί…………..
Επίσης η διαγραφή των επαχθών , απεχθών, και επονείδιστων χρεών, μπορεί να διαγραφεί στα διεθνή δικαστήρια, (Σεισάχθεια), με τη δικαιολογία της γενοκτονίας και εξαθλίωσης των Ελλήνων πολιτών.
Αυτό έκαναν πολλοί ηγέτες κρατών, και έσωσαν τους Λαούς των.
Όμως οι δοσίλογοι πολιτικοί ουδέν πράττουν. Προτιμούν τη γενοκτονία
των Ελλήνων, παρά να θίξουν τα συμφέροντα των δανειστών.
Η σύμβαση της Βιέννης περιέχει και άλλα πολλά ευεργετικά για τη περίπτωση αδικουμένων κρατών, και ειδικά της χρεοκοπημένης Ελλάδος. Η «Δημοκρατία» των κλεφτών, εφιαλτών, και άτολμων πολιτικών είναι ότι χειρότερο θα μπορούσε να συμβεί στη χώρα μας.
Σήμερα η Γεωπολιτική έρχεται τα πάνω-κάτω, «τα πάντα ρει», με συμφωνίες μεταξύ Ανατολής-Δύσης,
όπως με τη περίπτωση της Συρίας, και το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, και οι «μακάκες» πολιτικοί μας,
το χαβά τους, κολλημένοι στη μαριονέτα τη Μέρκελ.
Η Ελλάδα και ο Λαός της, των υπαλληλάκων ΣαμαροΒενιζέλων, είναι πολιτικά, εθνικά, οικονομικά προδομένη, καθημαγμένη, εξαθλιωμένη, παρηκμασμένη, και ηθικά παράλυτη, και ουδείς θεσμός και εξουσία ενδιαφέρεται. Οι από βορρά και Ανατολάς γείτονες γελάνε με τα χάλια μας, εύχονται, και προσμένουν τη πτώση μας, για να επιπέσουν επάνω στο πτώμα μας, για να αρπάξουν τη Γη μας, και τα σπίτια μας.
Ούτε οι Ένοπλες Δυνάμεις, ούτε η Δικαιοσύνη, ούτε η διοικούσα Εκκλησία ενδιαφέρονται, η χώρα πλέει ακυβέρνητη στα φουρτουνιασμένα πελάγη, και τη πορεία χαράζει η Σιωνιστική Τρόϊκα.
Αυτά όλα γίνονται με ένα φοβισμένο Πρωθυπουργό, ανίκανο να αντιδράσει. Εδώ μπαίνουν οι ευθύνες του ανύπαρκτου Πασόκου  Προέδρου της Δημοκρατίας, τελούντος υπό τας πτέρυγας προστασίας της Σιωνιστικής Γερμανίας.                
Το αστείον είναι ότι οι δοσίλογοι πολιτικοί αισθάνονται υπερήφανοι που προέρχονται από τη τάξη των Σιωνιστών Μασόνων και Πεφωτισμένων, και άλλων συνωμοτών της διεθνούς Σιωνιστικής κοινωνίας, καμαρώνουν ότι κάτι σπουδαίο έκαναν, ενώ είναι παρίες αυτής. Το φαιδρόν είναι ότι εμείς το πόπολο, οι αγαθοί, αφελείς, και επιπόλαιοι ψηφοφόροι, τους ψηφίζουμε, και τους έχουμε κορώνα στο κεφάλι μας, αντί να τους στείλουμε πακέτο πίσω στα αφεντικά τους.
Τόσο μυαλό είχαμε που ψηφίζαμε 8 χρόνια τον Ααρών Αβούρί…….
Η κυρία Λούκα Κατσέλη πρώην υπουργός του ΓΑΠ, δήλωσε στα ΜΜΕ
«Μόνο στην Ελλάδα υπήρχαν επίορκες κυβερνήσεις, όπως αυτή του ΓΑΠ, και του Παπαδήμου, που αποπλήρωσαν τα εγκλήματα των τραπεζιτών με δημόσιο χρήμα!!» Και το κακό συνεχίζεται………..
Η Ελλάδα έγινε παράδειγμα προς αποφυγήν για τα άλλα υποψήφια προς ένταξη κράτη στην Ε.Ε.
Ο Πούτιν συμβούλευσε την Ουκρανία να αναβάλλει την υπογραφή της συμφωνίας με την Ε.Ε. , και η Ουκρανία είδε τα χάλια της Ελλάδας, και συμφώνησε. Μπήκαμε στην Ε.Ε. να σωθούμε, όμως «πήγαμε για μαλλί, και βγήκαμε κουρεμένοι», λέει ο Λαός.
Η  Ε.Ε. είναι φωλιά των Σιωνιστικών συμφερόντων της Ν.Τ.Π.
Τα στελέχη της Ε.Ε. είναι όλοι τους περιούσιοι, διαλεγμένοι ένας-ένας.
Τα άλλα κράτη αποφεύγουν την Ε.Ε. «όπως ο διάβολος το λιβάνι» λέει ο Λαός. Μας χρέωσαν με αέναο χρέος, από το οποίο δεν πρόκειται ποτέ να ξεφύγουμε, και τα εγγόνια μας θα πληρώνουν.
Ο Στουρνάρας δήλωσε σε ένα Τουρκοκάναλο, «Χώνουμε το κόσμο φυλακή, για να του πάρουμε τα χρήματα, για τα ταμεία της Μέρκελ».
Η Ελλάδα κάθεται επάνω στα πετρέλαια και στο χρυσό, και ο καρκίνος θερίζει τους Έλληνες με τα γενόσημα φάρμακα, «Ίνα πληρωθεί ο νόμος της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας, περί μειώσεως του πληθυσμού»……(βλέπε αεροψεκασμούς, καρκινογόνα φάρμακα, εμβόλια, Codex alimentareous για τρόφιμα, κλπ).
Διαλύουν την Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία. Στην άλωση της Ελληνικής αγοράς φαρμάκων εμπλέκονται η Ισραηλινή TEVA, η Γερμανική Ratiopharm, η Μέρκελ, οι «Έλληνες» πολιτικοί, ο ΣΟΡΟΣ,
και τα ανώνυμα γενόσημα. Όλα αυτά σύμφωνα με τα ΜΜΕ-κανάλια.
Η Ελλάδα κάθεται επάνω στο φυσικό αέριο, και οι Έλληνες πηδάνε από τις ταράτσες. Θαυμάστε κόσμε πολιτικούς που έχουμε………
Τόσο μυαλό έχουν οι πολιτικοί μας, οι πολιτικοί που δουλεύουν για τη Σιωνιστική Νέα Τάξη Πραγμάτων, και τα προγράμματά της, και εμείς οι απληροφόρητοι τους ψηφίζουμε.
Τώρα ετοιμάζουν τον Ααρών Αβουρί για Πρόεδρο Δημοκρατίας.
Τέτοια  κατάντια!!!
Τελειώνω με ένα ποίημα  Έλληνα λαϊκού ποιητή, πάντα επίκαιρο,

                                        Άτιμα πολιτικά λαμόγια
                                        Που συχνάζουν σε κατώγια (Στοές)
                                        Μπούφοι, όρνια και χαζοί
                                        Μας χρεώσαν στους Ναζί
                                        Και η χώρα ζεί δε ζεί
                                       
                                             ΑΝΤΩΝΗΣ  Ι. ΓΡΥΠΑΙΟΣ
                                             Διεθνολόγος
                                             e-mail: ant.grypaios@gmail.com

 
Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΑΟ ΘΗΒΑ-ΑΕΚ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΘΗΒΑΣ

Ανοικτή πρόσκληση στους συμπολίτες μας  !!!

Απευθυνόμαστε σε όλους  τους συμπολίτες μας, με το ρόλο που μας έδωσαν τα πάνω από 800 μέλη της Ένωσης Μικρασιατών  Θήβας τους οποίους σεβόμαστε ,τιμούμε και υπηρετούμε εκπροσωπώντας τους απο αυτόν τον Σύλλογο.
Η παλαίμαχοι της ΑΕΚ έρχονται στην πόλη μας για να συνεισφέρουν σε ένα και για έναν σκοπό !!!
Το Μουσείο Μικρασιατικής Μνήμης Θήβας .
Για μας τους Μικρασιάτες είναι  όνειρο ζωής η δημιουργία  ενός Μουσείου που θα στεγάσει τις Μνήμες , τα κειμήλια , τα  έγγραφα που διαθέτει η Ένωση και τα ενθυμήματα που μας έχουν προσφέρει απλόχερα τα μέλη μας . Οφείλουμε να τα διασώσουμε να διασφαλίσουμε την φύλαξη και την δυνατότητα να εκτεθούν σε ένα χώρο που θα αποτελεί και σημείο αναφοράς των Μικρασιατών της πόλης μας.
Σας ζητούμε  να τιμήσουμε τόσο τους παλαιμάχους της ΑΕΚ όσο και την ΑΕΚ ως ιδέα.
Θέλουμε την συμμετοχή και την συμπαράσταση  σε αυτόν το στόχο,  των συμπατριωτών μας Μικρασιατών , των Αεκτζήδων και των συμπολιτών μας που πιστεύουν ότι αξίζει τον κόπο, με την ελάχιστη συμμετοχή τους να συνεισφέρουν σε κάτι που θα μείνει παρακαταθήκη στην ιστορική μας πόλη .
Η δική μας προσπάθεια θα συνεχιστεί αμείωτη γιατί έχουμε επικεντρωθεί στην υλοποίηση του στόχου. Ελπίζοντας ότι θα συμβάλουμε σε αυτό που λέμε όλοι για ανάπτυξη της ιστορικής μας πόλης μέσα από δράσης πολιτισμού, θα συνεχίσουμε με αμείωτη την αγάπη και την αγωνία μας, η Θήβα να γίνει σημείο αναφοράς και στον Μικρασιατικό τουρισμό σε συνδυασμό με τις δυνατότητες που θα προσφέρει το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης μας.
Υπηρετούμε την Μικρασιατική καταγωγή μας μέσα από την δεδομένη αγάπη και προσφορά μας στην γενέτειρα πόλη μας τη Θήβα, και  με δεδομένη την αγωνία για το καλύτερο που ελπίζουμε όλοι να έρθει σύντομα..  

Σας ευχαριστούμε για την συμπαράσταση και τη συμμετοχή σας !!!

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Moody΄s: Αναβάθμισε την Ελλάδα σε Caa3 από C

Σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας διατηρώντας σταθερό το outlook προχώρησε η Moody’s, καθώς όπως υποστηρίζει η οικονομία της χώρας έχει αρχίσει να ανακάμπτει σταδιακά.

Ειδικότερα, ο οίκος αναβάθμισε κατά 2 βαθμίδες το αξιόχρεο των κρατικών ομολόγων σε Caa3 από C προηγουμένως, επικαλούμενο την «σημαντική δημοσιονομική προσαρμογή» που έχει πετύχει η Ελλάδα παρά τους χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και την πολιτική αβεβαιότητα, καθώς και τη μείωση του βάρους του δημοσίου χρέους.

Επίσης, ο οίκος υποστηρίζει πως οι οικονομικές προοπτικές της Ελλάδας μεσοπρόθεσμα είναι πιο φωτεινές.

«Υπάρχουν αποδείξεις πως η ελληνική οικονομία ανακάμπτει σταδιακά μετά από σχεδόν 6 χρόνια ύφεσης, και αυτό σε συνδυασμό με τους κυκλικούς παράγοντες και την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων οδηγεί σε σταδιακή βελτίωση των μεσοπρόθεσμων προοπτικών της οικονομίας της χώρας», αναφέρει χαρακτηριστικά η Moody’s όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

«Με βάση την πορεία της εκτέλεσης του προϋπολογισμού μέχρι τα τέλη του Οκτωβρίου, η Moody’s εκτιμά πως η κυβέρνηση θα πετύχει τον στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα», αναφέρει ο οίκος.

Ο αμερικανικός οίκος εκτιμά πως η ελληνική οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 0,5% το επόμενο έτος για να επιστρέψει σε ανάπτυξη της τάξης του 1% το 2015.

Η συνεχής μείωση των επιπέδων του χρέους και η εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που στηρίζουν την ανάπτυξη, σε συνδυασμό με την βελτίωση του πολιτικού σκηνικού θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε νέα αναβάθμιση, σημείωσε η Moody’s, προειδοποιώντας ωστόσο πως ενδεχόμενη επιβράδυνση στην εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος της τρόικας θα περιόριζε τις προοπτικές ανάπτυξης θέτοντας σε κίνδυνο την αξιολόγηση της Ελλάδας με πιθανή νέα υποβάθμιση.


Πηγή:www.capital.gr


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Αύξηση σταθμών και τιμής των διοδίων

Αύξηση των σταθμών των διοδίων, αλλά και του κόστους ανά χιλιόμετρο (0,04 σεντς συν ΦΠΑ) θα φέρει η ενεργοποίηση των εργασιών στους οδικούς άξονες.

Σύμφωνα με το newmoney, στους σταθμούς διοδίων της Νέας Οδού, όπως Αφίδνες, Μαλακάσα, Οινόφυτα, Θήβα, ο μέσος όρος αύξησης διοδίων είναι περίπου 60%. Για την Πελασγία, που είναι στο «Μαλιακός-Κλειδί», το κόστος από 2,70 ευρώ για τα ΙΧ, από την 1η Ιανουαρίου εκτινάσσεται σε 3,50 ευρώ, αυξημένο κατά 30%.

Παράλληλα αναμένεται να προστεθούν και τρεις νέοι σταθμοί στο Ελευσίνα-Κόρινθος (Νέα Πέραμος, Πάχη, Αγίοι Θεόδωροι), άλλοι τρεις μέσα στην Αττική (Άγιος Στέφανος, Βαρυμπόμπη), ενώ προβλέπεται γενναία εκπτωτική πολιτική έως 80% για τους συχνούς χρήστες.

Όπως αναφέρει το Capital, η τιμή των διοδίων για τα ΙΧ (κατ. 2) θα μειωθεί από την επανέναρξη των κατασκευαστικών εργασιών στο τμήμα Κόρινθος – Πάτρα, στα 2,5 ευρώ από 3,2 ευρώ που είναι σήμερα.

Στον τμήμα Ελευσίνα – Κόρινθος το τέλος διέλευσης θα διαμορφωθεί στα 0,04 ευρώ ανά χιλιόμετρο, από 0,067 ευρώ σήμερα, στον αυτοκινητόδρομο Αιγαίου στους σταθμούς διοδίων Πελασγίας και Μεσοχωρίου το τέλος θα αυξηθεί από τα 0,03 ευρώ στα 0,04 ευρώ ανά χιλιόμετρο. Στην Κεντρική Οδό η τιμή παραμένει στα 0,04 ευρώ ανά χιλιόμετρο, ενώ στη Νέα Οδό το τέλος διέλευσης θα αυξηθεί από 0,025 ευρώ σήμερα στα 0,040 ευρώ. Όπως έγινε γνωστό θα υπάρξει ειδική τιμολογιακή πολιτική που θα προβλέπει μείωση της τιμής των διοδίων έως και 80% για τους συχνούς χρήστες στους σταθμούς των διοδίων Μαλακάσας και Αφιδνών.

Όπως επεσήμανε ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης το εγχείρημα της τιτλοποίησης των μελλοντικών εσόδων των διοδίων δεν θα υλοποιηθεί καθώς οι αυτοκινητόδρομοι ενώ είχαν μεταβιβαστεί στο ταμείο αποκρατικοποιήσεων με πρόσφατη απόφασης της κυβέρνησης δεν ανήκουν πλέον στο χαρτοφυλάκιο των προς αποκρατικοποίηση έργων.

tvkosmos

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Ποιοι νέοι θα εισπράττουν 200 ευρώ το μήνα από 1/1/14 και πώς

Το δικαίωμα να εισπράττουν 200 ευρώ το μήνα έως και 12 μήνες εξασφαλίζουν από 1/1/14 άτομα ηλικίας άνω των 20 ετών, εφόσον βέβαια πληρούν συγκεκριμένες προυποθέσεις που ορίζει ο νόμος.


Πριν από λίγους μήνες, το υπουργείο Εργασίας νομοθέτησε δύο βασικές αλλαγές όσον αφορά στις προϋποθέσεις χορήγησης του επιδόματος μακροχρόνιας ανεργίας, οι οποίες θα ισχύσουν από την 1η του νέου έτους.
Πώς λοιπόν διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις χορήγησης του επιδόματος μακροχρόνιας ανεργίας από το νέο έτος. Σύμφωνα με την νέα ρύθμιση και με τα όσα ο υφ. Εργασίας στη βουλή «άνεργοι ηλικίας 20-66 ετών που έχουν εξαντλήσει την δικαιούμενη τακτική επιδότηση, δικαιούνται επίδομα μακροχρόνιου ανέργου ύψους 200 ευρώ το μήνα για χρονικό διάστημα 12 μηνών, όταν το εισόδημα δεν υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ και προσαυξανόμενο με 586 ευρώ για κάθε ανήλικο παιδί».

Οι προυποθέσεις

1. Ηλικία από 20 μέχρι 66 ετών. Ως ημερομηνία γέννησης του δικαιούχου του επιδόματος λογίζεται η 1η Ιανουαρίου του 20ου έτους της ηλικίας του και ως ημερομηνία συμπλήρωσης του 66ου έτους του δικαιούχου η 31η Δεκεμβρίου του έτους της συμπλήρωσης. Η συμπλήρωση του 66ου έτους συνεπάγεται την διακοπή της καταβολής του επιδόματος στο δικαιούχο.

2. Εξάντληση 12μηνης τακτικής επιδότησης ανεργίας. Δικαιούχοι είναι και όσοι έχουν εξαντλήσει κατά το παρελθόν 12μηνη επιδότηση ακόμη και αν την έλαβαν τμηματικά (δηλ. με αναστολές και συνεχίσεις). ΠΡΟΣΟΧΗ: δεν είναι δικαιούχοι οι άνεργοι των οποίων η εγκριτική απόφαση χορήγησης τακτικής επιδότησης ανεργίας είναι μικρότερη των δώδεκα μηνών.

3.Να έχουν συμπληρώσει κατά την ημερομηνία υποβολής της σχετικής αίτησης, χρόνο ανεργίας αδιαλείπτως επί δωδεκάμηνο, παραμένουν εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, ανεξάρτητα ποια χρονική περίοδο έλαβαν την δωδεκάμηνη τακτική επιδότηση. Αν π.χ. ο ενδιαφερόμενος έχει λάβει επίδομα ανεργίας 12μηνης διάρκειας που έληξε την 05/12/1998 και υποβάλει αίτηση για το επίδομα μακροχρονίως ανέργου την 15/05/2014, θα πρέπει κατά το χρονικό διάστημα από 16/5/2013 έως 15/5/2014 να αποδεικνύεται η κατάσταση της διαρκούς 12μηνης διάρκειας ανεργίας του.

4.Το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα να μην υπερβαίνει τα 10.000 ΕΥΡΩ. Το συγκεκριμένο εισόδημα προσαυξάνεται κατά 587 ΕΥΡΩ για κάθε ανήλικο τέκνο. Ανήλικο τέκνο θεωρείται αυτό που δεν έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του.
Σημείωση : Οικογενειακό εισόδημα θεωρούμε το συνολικό ετήσιο φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο του ίδιου και της οικογενείας του (συζύγου και ανηλίκων τέκνων).
Δεν προσμετράται στο ετήσιο οικογενειακό εισόδημα: το επίδομα ανεργίας, ασθενείας, μητρότητας, καθώς και το επίδομα μακροχρονίως ανέργου (για τυχόν χορήγηση του κατά το επόμενο ημερολογιακό έτος) .

Για ενήλικες άγαμους δικαιούχους ως οικογενειακό εισόδημα θεωρείται το ατομικό.

ΥΨΟΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ

Το ύψος του επιδόματος καθορίζεται στο ποσό των 200 ΕΥΡΩ και χορηγείται προσωπικά στον ίδιο το δικαιούχο για όσο χρονικό διάστημα είναι άνεργος και σε καμία περίπτωση πέρα από 12 μήνες.
Το επίδομα αυτό δεν επιδέχεται προσαυξήσεις, είναι προσωποπαγές και δεν μεταβιβάζεται.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Αίτηση του δικαιούχου στην Υπηρεσία ΟΑΕΔ του τόπου διαμονής του.
Αντίγραφο φορολογικής δήλωσης επικυρωμένο από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. ή εκκαθαριστικό σημείωμα της αρμόδιας Δ.Ο.Υ. του προηγούμενου οικονομικού έτους. Στην περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος δεν υπέχει υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης, θα προσκομίζει υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα αναφέρει ότι δεν υποχρεούται στην υποβολή φορολογικής δήλωσης και ότι δεν είχε ετήσιο οικογενειακό εισόδημα που να υπερβαίνει το ποσό των 10.000 ΕΥΡΩ, προσαυξανόμενο κατά το ποσό που αναλογεί στον αριθμό των ανήλικων τέκνων του. Στην υπεύθυνη δήλωση θα βεβαιώνει η οικεία Δ.Ο.Υ. ότι παρελήφθη από αυτήν όμοια υπεύθυνη δήλωση. Σε περίπτωση που η καταβολή του προαναφερόμενου επιδόματος συνεχίζεται και κατά το επόμενο ημερολογιακό έτος ο δικαιούχος θα υποβάλλει υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα δηλώνει ότι το ετήσιο του προηγούμενου οικονομικού έτους εισόδημα του δεν υπερέβη το ποσό των 10.000 ΕΥΡΩ, προσαυξανόμενο κατά το ποσό που αναλογεί στον αριθμό των ανήλικων τέκνων του Στην προαναφερόμενη υπεύθυνη δήλωση θα πρέπει να βεβαιώνει η οικεία Δ.Ο.Υ. ότι παρελήφθη από αυτήν όμοια υπεύθυνη δήλωση. Όσοι εκ των δικαιούχων είναι υπόχρεοι υποβολής φορολογικής δήλωσης, θα πρέπει να προσκομίζουν και αντίγραφο φορολογικής δήλωσης αμέσως μετά την υποβολή της στη Δ.Ο.Υ.
Υπεύθυνη Δήλωση του δικαιούχου με την οποία βεβαιώνεται : α) ότι ο αιτών δεν συμμετέχει σε επιδοτούμενο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης, δεόντως επικυρωμένο, β) ότι δεν λαμβάνει επίδομα από άλλη Υπηρεσία του ΟΑΕΔ και γ) ότι αναλαμβάνει την ευθύνη να γνωστοποιήσει οποιαδήποτε μεταβολή που επήλθε στα στοιχεία που δήλωσε υπευθύνως.
Φωτοαντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας.
Πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης για τους έχοντες ανήλικα τέκνα.
ΙΒΑΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, στον οποίο πρέπει να εμφανίζεται ως πρώτος δικαιούχος.

arouraios.gr

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο