Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΘΑΝΟΥ ΔΗΜΑΔΗ

ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΖΑΜΙΩΤΗΣ ΜΙΛΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ

"ΣΤΟΝ ΔΑΙΔΑΛΟ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ": Ένα βιβλίο από τον Θάνο Δημάδη που δίνει απαντήσεις σε όσα ζήσαμε



Το βιβλίο του "ΣΤΟΝ ΔΑΙΔΑΛΟ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ: Εμπειρίες, ερμηνείες, γεγονότα από τα κέντρα λήψης αποφάσεων" που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις 8, παρουσίασε πρόσφατα ο προϊστάμενος του πολιτικού ρεπορτάζ του ALPHA, Θάνος Δημάδης. Έχοντας καλύψει ως ανταποκριτής από τα κέντρα λήψης αποφάσεων την ελληνική κρίση χρέους από το 2010 και έχοντας συνομιλήσει με κεντρικούς πρωταγωνιστές της ιστορίας μας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην Ουάσινγκτον και τα ευρωπαϊκά όργανα στις Βρυξέλλες. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου του ο Θάνος Δημάδης μας μεταφέρει στα όσα ο ίδιος έζησε και όπως ακριβώς τα κατέγραψε ως ανταποκριτής μέσα από ιδιωτικές συζητήσεις με αξιωματούχους των δανειστών μας και αποκλειστικές συνεντεύξεις που έχει εξασφαλίσει στην διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων χρόνων.
Την παρουσίαση του βιβλίου του Θάνου Δημάδη "ΣΤΟΝ ΔΑΙΔΑΛΟ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ" έκανε ο ηθοποιός Λάκης Λαζόπουλος, η πρώην Υπουργός Μαριέττα Γιαννάκου και ο συγγραφέας Κωνσταντίνος Τζαμιώτης στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα της Αίγλης Ζαππείου. Το παρόν έδωσε όλη η οικογένεια του ALPHA προεξέχοντος του Προέδρου του σταθμού Δημήτρη Κοντομηνά, του Δ/ντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης του Βασίλη Παπαδρόσου, συναδέλφους του Θάνου Δημάδη προερχόμενοι τόσο από τον ALPHA όσο και από τον ΣΚΑΪ, στον σταθμό όπου εργαζόταν κατά το παρελθόν, όπως η Εύα Αντωνοπούλου και ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος. Επίσης εκεί βρέθηκαν εκπρόσωποι της πολιτικής ζωής του τόπου, όπως οι Νικήτας Κακλαμάνης, Προκόπης Παυλόπουλος, Άρης Σπηλιωτόπουλος κ.α.
Ο Λάκης Λαζόπουλος κατά την τοποθέτησή του εκθείασε τον Θάνο Δημάδη ως "έναν από τους λίγους δημοσιογράφους που υπηρετούν με αντικειμενικότητα το έργο τους", ο συγγραφέας Κωνσταντίνος Τζαμιώτης χαρακτήρισε το βιβλίο "ένα ντοκουμέντο για τους ερευνητές του μέλλοντος", ενώ η Μαριέττα Γιαννάκου έκανε λόγο για "μία δημοσιογραφική καταγραφή που απαντά σε κρίσιμα ερωτήματα όπως το τι έγινε λάθος όλα αυτά τα χρόνια και αν μπορούμε τελικά να βγούμε από τα μνημόνια".
Ο Θάνος Δημάδης σε ηλικία 31 ετών είναι ο μόνος δημοσιογράφος της γενιάς του που αποφάσισε να καταθέσει δημόσια μέσω του βιβλίου του την άποψή του για όσα ζήσαμε, και είναι κάτοχος τεσσάρων μεταπτυχιακών έχοντας σπουδάσει δημοσιογραφίας και πολιτικές επιστήμες στην Αμερική.






Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο