Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων 9/2/14

ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


REAL NEWS


BHMA ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ


ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ


ESPRESSO ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


Η ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


ΤΟ ΧΩΝΙ

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Η ΒΡΑΔΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


H Kαθημερινή της Κυριακής (δεν δημοσιεύει τις κυκλοφορίες της και την παραθέτουμε μετά τις υπόλοιπες κυριακάτικες εφημερίδες).

zougla.gr

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Γεώργιος Πάλμος και Θεόδωρος Σπυρόπουλος αύριο Κυριακή 9 Φεβρουάριου στη Θήβα


Η πυραμίδα του Αμφίονος αποτελεί ίσως την πιο ανατρεπτική σύγχρονη αρχαιολογική ανακάλυψη! Με την ανεύρεση της αποκαλύπτεται ένας κόσμος ξεχασμένος, ένας πολιτισμός που θέτει σε νέα βάση τη θεωρία των πυραμίδων, οδηγώντας έτσι τους Έλληνες στη διεκδίκηση άλλης μίας σημαντικής πρωτιάς. Ο θαυμαστός κόσμος της ελληνικής Ιστορίας επιβεβαιώνει και πάλι το μεγαλείο του!


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΥΛΙΟΥ ΤΟ ΓΑΛΑ ΣΤΟ ΛΗΞΟΥΡΙ!!!

Είμαστε δίπλα στους συνανθρώπους μας στην Κεφαλονιά, που μας χρειάζονται!

Στέλνουμε 134 τόνους πόσιμου νερού και τροφίμων με 9 φορτηγά ΑΒ. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

Ευχαριστούμε την ακτοπλοϊκή εταιρεία Ionian Ferries, που μας παραχωρεί το ταξίδι δωρεάν από και προς την Κυλλήνη.


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Προς «ναυάγιο» η εκταμίευση της δόσης

-Αγεφύρωτο το χάσμα μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας και αβέβαιη η επιστροφή της στην Αθήνα. -Τα ανοικτά μέτωπα και το «όπλο» της Αθήνας
Ανησυχία επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου και στο υπουργείο Οικονομικών καθώς, η πολυπόθητη εκταμίευση της επόμενης δόσης για την Ελλάδα κάθε άλλο παρά σίγουρη πρέπει να θεωρείται.
Η επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα είναι ακόμα αβέβαιη με τις Βρυξέλλες να ρίχνουν το “μπαλάκι” στην Αθήνα για την καθυστέρηση των μεταρρυθμίσεων. Πηγές της Κομισιόν επισημαίνουν πως η Ελλάδα δεν έχει εκπληρώσει τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης του Προγράμματος Προσαρμογής και την εκταμίευση της επόμενης δόσης.
Στην Αθήνα ωστόσο απορρίπτουν τους ισχυρισμούς και τονίζουν πως οι διαπραγματεύσεις βαίνουν καλώς και εντός του μήνα οι επικεφαλής των δανειστών θα επιστρέψουν στην ελληνική πρωτεύουσα.
Στόχος είναι να επιστρέψουν οι ελεγκτές στην Αθήνα πριν από το Eurogroup της 17ης Φεβρουαρίου, ώστε να ολοκληρωθεί ο έλεγχος και η Ελλάδα να πάρει το “πράσινο φως” του Συμβουλίου για να εκταμιεύσει τα χρήματα.
Εντούτοις, τα ανοικτά μέτωπα παραμένουν, με αποτέλεσμα πηγή ενός εκ των εταίρων της τρόικας να λέει ότι είναι αμφίβολο αν υπάρχει λόγος να συμπεριληφθεί η Ελλάδα στην επίσημη ατζέντα της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών. Η δυσφορία των τεχνοκρατών της Ευρωζώνης για τη δραματική καθυστέρηση της αξιολόγησης εκφράζεται πλέον ανοιχτά, καθώς ξεκίνησε από τον Σεπτέμβρη και ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί.
Σύμφωνα με κοινοτικούς αξιωματούχους, πρόοδος έχει σημειωθεί αλλά τα ανοικτά ζητήματα παραμένουν και δεν υπάρχει κανένας λόγος να επαναληφθούν οι συνομιλίες αυτοπροσώπως αν δεν είναι βέβαιο ότι θα καταλήξουν σε αποτέλεσμα.
Αυτή τη φορά «πρέπει να έρθουν για να συμφωνήσουν» αναφέρει κοινοτική πηγή, αυξάνοντας τις πιθανότητες για έγκριση του επόμενου πακέτου δόσεων όχι τον Μάρτιο που επιθυμεί η κυβέρνηση αλλά … αργότερα.


Τα ανοικτά μέτωπα και το «όπλο» της Αθήνας

«Το κλίμα δεν είναι αρνητικό» στις επαφές μεταξύ Ελλάδας και τρόικας αναφέρουν κυβερνητικές πηγές. Εξηγούν ότι το πρωτογενές πλεόνασμα «έκπληξη» που έχουν ήδη υπόψη τους οι Βρυξέλλες, ναι μεν δεν έχει επικυρωθεί, αλλά δίνει ένα πολύ σημαντικό επιχείρημα για το «όχι νέα δημοσιονομικά μέτρα το 2014» που σθεναρά υποστηρίζει η Αθήνα.
Ωστόσο, παραμένει ανοικτό το δημοσιονομικό «κενό» του 2015-2017 για το οποίο υπάρχει μεν συνεχής ανταλλαγή στοιχείων αλλά επί της ουσίας – αναφέρουν αρμόδιες πηγές – τρόικα και κυβέρνηση δεν έχουν καθίσει στο «τραπέζι» της αναλυτικής καταμέτρησης, με την ελληνική πλευρά να ζητά το θέμα να ανοίξει επί της ουσίας όταν επιστρέψει η τρόικα στην Αθήνα.
Στοχευμένες μεταρρυθμίσεις
Το μεγαλύτερο πεδίο πλέον είναι το διαρθρωτικό και σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται να κλιμακωθεί σε δύο στάδια. Τώρα, πριν την συμφωνία και τις Ευρωακλογές η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να «περάσει» μέτρα τα οποία να είναι «ανεκτά» στο εσωτερικό αλλά και να δείχνουν τις προθέσεις της για αλλαγές στους δανειστές και στις αγορές.
Μετά, αν το σενάριο του νέου δανείου επικυρωθεί θα τεθούν επί τάπητος οι νέες δεσμεύσεις μεταρρυθμίσεων με επίκεντρο το δημόσιο, τις αγορές, την φοροδιαφυγή – εισφοροδιαφυγή και την ανάπτυξη.

newsbomb

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Το τελευταίο αντίο του άτυχου υπαστυνόμου που βρέθηκε νεκρός στη Θήβα

Σήμερα Σάββατο στις 12,00  κηδεύεται στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου, Αγίας Μονής Τρικάλων, ο Άλκης Καραμίχος, ο 26χρονος Τρικαλινός αστυνομικός που βρέθηκε νεκρός το πρωί της Πέμπτης στο σπίτι του στη Θήβα, όπου και υπηρετούσε. Απαρηγόρητοι μένουν οι γονείς του, Χρήστος και Χρυσούλα, καθώς και ο αδελφός του Αχιλλέας.

trikalavoice

Αυτοκτονία, «σκοτεινά κίνητρα», ή ατύχημα;-Το email συναδέλφου του στο makeleio

Αντιφατικές πληροφορίες λαμβάνουμε όσον αφορά τον νεαρό υπαστυνόμο που βρέθηκε νεκρός και πυροβολημένος το πρωί της Πέμπτης στο σπίτι του στη Θήβα. Πρόκειται όπως μας ενημέρωσαν συνάδερφοι του για νεαρό υπαστυνόμο που υπηρετούσε ως υποδιοικητής του Α.Τ Θήβας. Ο αξιωματικός της ΕΛΑΣ κατά τις ίδιες πληροφορίες έφερε θανατηφόρο τραύμα στην κοιλιά. Ενδεικτικό είναι το e-mail που λάβαμε από συνάδερφό του:

“καλημερα θα ηθελα να σας ενημερωσω για ενα περιστατικο θλιβερο για τον χωρο της ελληνικης αστυνομιας..το πρωι αυτοκτονησε ο υποδιοικητης του α.τ θηβας ονοματι ΚΑΡΑΜΙΧΟΣ αλκιβιαδης νεαρος υπαστυνομος σαν και μενα.. τονιζω οτι στην σχολη δεν ειχε δωσει το παραμικρο δικαιωμα και ηταν ενα παρα πολυ ησυχο παιδι..,πειτε κατι ρε παιδια και για εμας τους νεους αξιωματικους που δεν εχουμε στον ηλιο μοιρα και παρακαλαμε χιλια μεσα και αναμεσα για να μπορεσουμε να επιβιωσουμε…Ως ποτε θα συνεχιστει αυτο το πραγμα…και αν τολμησουμε και μιλησουμε μας περιθωριοποιουν αυθημερον… ευχαριστω πολυ  για τον κοπο που κανατε να διαβασετε το μηνυμα μου.. ειναι σοβαρο περιστατικο και στην κηδεια του θα παρευρεθει η μιση ΕΛ.ΑΣ”.

Αυτά-ανεξαρτήτως των κινήτρων ή του “ατυχήματος”- οφείλει να τα λάβει σοβαρά υπόψιν η πολιτική και φυσική ηγεσία του Σώματος.

Εαν δεν πρόκειται για αυτοχειρία και εαν οι λόγοι δεν είναι οικονομικοί τότε αναμένουμε κάποια ανακοίνωση είτε περί ατυχήματος είτε περί προανάκρισης για άλλο λόγο. Ένα παλληκάρι 26 ετών δεν φεύγει έτσι. Εκτός και εαν “καθάριζε το όπλο του και πρόκειται περί ατυχήματος”, όπως μαθαμε από άλλη πηγή.

makeleio.gr

Viotiashop

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Νίκος Σβίγγος: Έκκληση για υπερκομματικό συνδυασμό χωρίς χρωματισμούς κομμάτων για το καλό της Θήβας

Δήλωση - έκκληση έκανε ο πρώην Δήμαρχος της Θήβας Νικόλαος Σβίγγος.  Στην ερώτηση εάν θα ηγηθεί συνδυασμού στις ερχόμενες εκλογές απάντησε ότι δεν τον ενδιαφέρει να ηγηθεί συνδυασμό. Τον ενδιαφέρει να συμμετέχει σε έναν συνδυασμό χωρίς χρωματισμούς χρωμάτων, σε έναν υπερκομματικό συνδυασμό για τον οποίο κάνει έκκληση να δημιουργηθεί από μία ομάδα ανθρώπων που αγαπάει την Θήβα και θα παλέψει για αυτή. Δείτε την δήλωσή του




Viotiashop


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Η απάντηση Περγαντά στον Μπακογιάννη για το "κοιμώμενος γίγαντας"

Την ευκαιρία να απαντήσει στον υποψήφιο περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη είχε ο Κλέαρχος Περγαντας στην ομιλία κατά την επίσκεψη του γερμανού επιτρόπου Γιοχάνες Χάνς.

Η περιφέρεια δεν είναι κοιμώμενος γίγαντας τόνισε με νόημα αναπτύσσοντας παράλληλα επιχειρήματα για το έργο το οποίο έχει εκτελεστεί στα χρόνια της θητείας του.

Ο Κλέαρχος Περγαντάς είχε την ευκαιρία να εκφράσει και στην έναρξη της εκδήλωσης την ενόχλησή του στον δήμαρχο Καρπενησίου για τα περί διστακτικής, φοβικής και αναξιοποίητης περιφέρειας.

Ο Κώστας Μπακογιάννης ανέβηκε στην έδρα του περιφερειακού συμβουλίου για να χαιρετήσει τον γερμανό επίτροπο και εκεί εισέπραξε τον εγκάρδιο χαιρετισμό από τον νυν περιφερειάρχη.


Απάντηση Περγαντά σε Μπακογιάννη από LAMIASTARGR


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Ελαιοτεχνία-Συνέδριο Εξαγωγές ελαιολάδου



8 - 9 Μαρτίου 2014, στο πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο, Ελληνικό-Αθήνα

Στις δύσκολες μέρες που ζούμε από οικονομικής πλευράς, δημιουργούμε μια εκδήλωση με “τάση φυγής προς τα μπρος”, μια εκδήλωση με πολλές προτάσεις για αύξηση των εξαγωγών, για νέες ιδέες. Το συνέδριο“ Εξαγωγές ελαιολάδου, η πρόκληση του ελληνικού ελαιολάδου” ήρθε να καλύψει το κενό της ενημέρωσης για αυτόν τον κλάδο και να τονίσει θέματα όπως προετοιμασία εταιρείας και προϊόντος για μια επιτυχημένη εξαγωγική δραστηριότητα, τιμολόγηση προϊόντος, inco terms διασφάλιση πληρωμής, κατοχύρωση εμπορικού σήματος, μεταφορές εξαγωγικών προϊόντων, προϋποθέσεις για μια επιτυχημένη & ανταγωνιστική εξαγωγική δραστηριότητα, διαδικαστικά δασμολογικά  Κίνας – Ρωσίας, διαδικαστικά δασμολογικά Αμερικής, ασφάλιση εξαγωγικών κινδύνων, χρηματοδότηση εξαγωγών, η μεσογειακή διατροφή ισχυρό εργαλείο για την προβολή ελληνικού ελαιόλαδου,
export branding: κατακτήστε τις διεθνείς αγορές με “όπλο” την εικόνα, πολυπολιτισμικό marketing, συσκευασία του ελαιολάδου ως συντελεστής προώθησης των εξαγωγών, ιδιαίτερες απαιτήσεις εργαστηριακών αναλύσεων ανά εξαγωγικό στόχο, ποιότητα ελαιολάδου κριτήριο για καλύτερες εξαγωγές, κ.ά.
Δηλώστε συμμετοχή για να ενημερωθείτε από ειδικούς με προτάσεις, ιδέες, προοπτικές για αύξηση των εξαγωγών σας. Το συνέδριο απευθύνεται σε κάθε επαγγελματία, παραγωγό, τυποποιητή, έμπορο ελαιολάδου. Μέσα από αυτό θα ανοίξει μια καινούργια προοπτική και για την δική σας εταιρεία. Θα ακούσετε νέες προτάσεις για άμεση εφαρμογή στην δική σας επιχείρηση.
Ο διαγωνισμός 6ο ΧΡΥΣΟ ΑΡΙΣΤΕΙΟΝ 2014 έχει δύο σκέλη.
https://www.facebook.com/GoldAristion
Το πρώτο σκέλος είναι ο διαγωνισμός Ποιότητας Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου (Ισχυρής, Μέτριας και Ελαφράς έντασης Φρουτώδους), το δεύτερο σκέλος είναι για την ανάδειξη της καλύτερης Συσκευασίας Τυποποιημένου Ελαιολάδου (Περιέκτης, Καινοτομία, Συνολική Εικόνα, Ετικέτα).

Για περισσότερες πληροφορίες:
Τηλ.: 210 7568888 info@eleotexnia.gr                  




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Tα Ελληνικά super market Σκλαβενίτης στέλνουν στην Κεφαλονιά 2 νταλίκες με τρόφιμα και νερό.

Ο Δήμος Κεφαλλονιάς ευχαριστεί ιδιαίτερα τα supermarket «Σκλαβενίτης» για την αμέριστη συμπαράστασή και την έμπρακτη στήριξη τους στο λαό της Κεφαλονιάς που δοκιμάζεται αυτή τη περίοδο σκληρά. Επίσης ευχαριστούμε το συμπατριώτη μας Γεώργιο Τζωρτζάτο για την παρέμβασή του και την ουσιώδη συμμετοχή του στη βοήθεια που έφτασε στο νησί μας.

Σημείωση 1: Παρ΄όλο που η συγκεκριμένη αλυσίδα δεν διαθέτει καταστήματα στην Κεφαλλονιά και δεν το έχει διαφημίσει....
Πολλά μα πολλά ΜΠΡΑΒΟ στην Ελληνική επιχείρηση Σκλαβενίτης!!


Σημείωση 2: Αυτά να τα βλέπουν κάποιες επιχειρήσεις και ν' ακολουθήσουν το παράδειγμα της εταιρίας ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ.

oparlapipas

mystikaperasmata


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

ΜΕ "ΕΝΤΟΛΗ ΣΑΜΑΡΑ" ΓΕΩΜΕΤΡΟΥΝΤΑΙ ΨΥΧΑΣΘΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΒΛΑΚΕΙΑ

ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΥΡΜΟΓΛΟΥ

Τι επινόημα κι αυτό; Και αναφέρομαι στο επικοινωνιακό επινόημα του " Με εντολή Σαμαρά" της συνασπισμένης μετριότητας και βλακείας των ορνιθόμυαλων διαδρομιστών του Μαξίμου. Και μόνο ένας μαχητικός λογογράφος με σαρκαστική και περιπαιχτική διάθεση του μεγέθους του Γεωργίου Σουρή, θα μπορούσε να "διαζωγραφίσει" με την ακόρεστη σατιρική του γραφίδα την νευρωτική πρωθυπουργική πολιτική φιγούρα, αλλά και γενικότερα τις πολιτικές φιγούρες του ελληνικού πολιτικού θεάτρου σκιών. Ολους αυτούς τους "ευτυχισμένους" γεωμετριστές του χάους της χώρας και της συμφοράς του έθνους, οι οποίοι αμακάριστοι, αλλά έμφοβοι για την απώλεια των κεκτημένων τους, ενταφιάζουν νύχτα όλες τις ανθρώπινες αξίες και ακρωτηριάζουν βάρβαρα τους Ρωμιούς, με επικοινωνιακά ευρήματα και μηδενιστικές νεοπλασίες, ενώ φαρμακώνουν τη Ρωμιοσύνη με υψηλόκαρδους ιπποτισμούς!..

Ολους αυτούς τους πολιτικούς είτε ύστατα απανθρακώματα πολιτικών τζακιών, είτε "εκτρωματικές αποφύσεις" ενός πολιτικοεπιχιρηματικού συστήματος, οι οποίοι δεν ξέρουν τίποτα άλλο από μια έσχατη μεθοδολογία που αποβλέπει στην πολιτική τους επιβίωση και αυτοσυντήρηση. Με αποτέλεσμα η πολιτική της αναμέτρησής τους με τα μεγέθη των προβλημάτων της κοινωνίας να στέκεται στεγανοποιημένη σε λεξιθηρικά επίπεδα. Χωρίς να σεμνύνονται. Ετοιμοι να διαστρέψουν την αλήθεια. Να προβάλουν χάρτινες δόξες περί "πρωτογενούς πλεονάσματος" και περί "κόκκινων χαλιών" για τους "διαγκωνιζόμενους" ξένους επενδυτές. Ολοι αυτοί, προεξάρχοντος του πρωθυπουργού, που επιδίδονται ως επί το πλείστον στη πολιτική αδολεσχία και σε μια πολυσημία λέξεων, που άνοιξε διάπλατα το δρόμο στον πολιτικό βερμπαλισμό και στην πολιτική βλακεία, θέτοντας στο περιθώριο την πολιτική της ουσίας.

Ετσι φτάσαμε στην αδιέξοδη κρίση. Κρίση όχι πρωτίστως οικονομική, αλλά κρίση αξιών, κρίση πολιτική και πολιτιστική. Ετσι γινόμαστε μάρτυρες και θεατές αλλοπρόσαλλων πολιτικών πρακτικών και της απωθητικής και αντιαισθητικής πολιτκής βλακείας και απάτης. Ετσι δικαιολογείται το επινόημα "Με εντολή Σαμαρά". Του ενδεδυμένου με τον "πορφυρούν μανδύα" του εθνικού "σωτήρα" Αντώνη Σαμαρά και απεκδεδυμένου κάθε αιδημοσύνης και λογικής θεώρησης των πραγμάτων πρωθυπουργού μας. Ενός πολιτικού με συμπιεσμένα απωθημένα, αφού από την πολιτική ερημία πολλών χρόνων και ό,τι αυτή συνεπαγόταν για την ψυχική του ισορροπία, έχοντας εγκλωβιστεί στο ασφυκτικό περιθώριο της απαξίας και της εναγώνιας "δραπέτευσης" από τον κυκεώνα των αγχογόνων, βρέθηκε στον πρωθυπουργικό θώκο με έναν εσμό εξουσιολάγνων συμβούλων και "στερημένων" παρατρεχάμενων με αλαζονεία και ναρκισσιστική συμπεριφορά.

Και το εθνικό κακό από την έκδηλη πρωθυπουργική υπεροψία της μεγαλοαστικής "μαγκιάς", διογκώνεται από την εμφανή "ανισορροπία" λόγων και πράξεων και της νερώνειας αδιαφορίας του έτερου με το "φευγάτο βλέμμα" κυβερνητικού εταίρου, του Βαγέλη Βενιζέλου. Αμφότεροι "ευδαίμονες" και υποχείρια ξένων και εγχώριων συμφερόντων, προβαίνουν σε καισαρικές εκτιμήσεις και προκαλούν το ενδιαφέρον των ειδικών της ψυχοδιαγνωστικής, γιατί με τις αντιδράσεις τους πλέον, υποδηλώνουν την ύπαρξη συναισθηματικής διαταραχής της σκέψης ή και διαταραχής της προσωπικότητας, ακόμα κι αν για μήνες τώρα αποδεικνύουν με το εύρος των ενεργειών και των αποφάσεών τους ότι τους χαρακτηρίζει και η...παθογένεια του ψέματος και της ανατροπής κάθε ηθικής στην πολιτική...

Το επινόημα "Με εντολή Σαμαρά" αποδεικνύει ότι η αντίληψη για την έννοια της ψυχικής ασθένειας είναι κυρίαρχη στις παρυφές της πολιτικής, ότι το πολιτικό παιχνίδι στην Ελλάδα των μνημονίων και της κοινωνικής εξαθλίωσης είναι καλά "στημένο" και παίζεται με όρους όχι απλώς ανομολόγητων συμφερόντων και ανικανότητας, αλλά και με όρους πολιτικής ψυχασθένειας και βλακείας. Και για χρόνια πολλά, αν κάποιος πολιτικός αρνιόταν να παίξει, έμπαινε στο μαύρο πίνακα. Από εκεί και πέρα άρχιζε η μεθόδευση της πτώσης. Ακόμα και τα μεγάλα λάθη των πολιτικών ήταν στημένα. Κάποια ώρα είναι υποχρεωμένοι να κάνουν το "μοιραίο" λάθος, για να φύγουν από τη μέση. Θέλοντας και μη μπαίνουν στις προγραφές του Σίλα. Ποιος είναι ο Σίλας; Μα, το ίδιο το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, που σαν μια μεγάλη πολιτική καταπακτή "καταπίνει" κάθε γνήσια και αντιδραστική φωνή!..

Το "στημένο πολιτικό παιχνίδι" μπορεί να ανατραπεί μόνο από το λαό, όταν έστω υπό το βάρος των περιστάσεων και της εξαθλίωσης του αποκτήσει πολιτική και κοινωνική συνείδηση. Γιατί οι ψηφοφόροι είναι Ελληνες. Δεν ψηφίζουν ούτε Αμερικανοί, ούτε Γερμανοί, ούτε Γάλλοι και Πορτογάλλοι...

ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΥΡΜΟΓΛΟΥ


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Η προστασία του συκωτιού σας: Τι πρέπει να γνωρίζετε για την προφύλαξή σας, από τις ηπατικές ασθένειες

Το συκώτι είναι ένα εξαιρετικά ανθεκτικό όργανο του ανθρώπινου σώματος. Ακόμη και μετά την απώλεια του 80% έως 90% των κυττάρων του, είναι σε θέση να διεκπεραιώνει τις περισσότερες από τις 500 ζωτικές λειτουργίες που έχει αποστολή να εκτελεί.

Μετά από χειρουργική επέμβαση κατά την οποία αφαιρείται μεγάλο μέρος του, το συκώτι μπορεί σε μερικές εβδομάδες να ξαναδημιουργηθεί.

Οι λειτουργίες του ήπατος είναι απαραίτητες για τη ζωή και περιλαμβάνουν:

Την επεξεργασία και αποβολή αχρείαστων ουσιών του οργανισμού
Το μεταβολισμό και εξουδετέρωση τοξικών ουσιών
Την αποθήκευση γλυκόζης και απελευθέρωση της στο αίμα όταν οι ενεργειακές ανάγκες του οργανισμού το απαιτούν
Παραγωγή μεγάλου αριθμού ουσιών και πρωτεϊνών χωρίς τις οποίες η ζωή είναι αδύνατη (λευκωματίνη, χολή, χοληστερόλη, παράγοντες πήξης και του ανοσοποιητικού συστήματος)
Με λίγα λόγια το συκώτι εκτελεί χρέη εργοστασίου αποτοξίνωσης, αποθήκης ενέργειας και συνεχούς παραγωγής ζωτικών παραγόντων για τον οργανισμό μας.

Παρά τις εξαιρετικές ικανότητες αντοχής και αναγέννησης που έχει το συκώτι, υπάρχουν καταστάσεις που το φθείρουν και μπορούν να το καταστρέψουν ολοκληρωτικά. Μερικοί ιοί όπως αυτοί της ηπατίτιδας Β και C, το αλκοόλ, ορισμένα φάρμακα και τοξικές ουσίες, μπορούν να προκαλέσουν μόνιμες βλάβες στο συκώτι.

Η κίρρωση του ήπατος είναι μια προοδευτική κατάσταση απώλειας ηπατικού ιστού και αντικατάστασης του από ινώδη ιστό. Σταδιακά επέρχεται απώλεια των λειτουργιών του ήπατος με καταστροφικές συνέπειες για τον ασθενή.

Πως μπορούμε να προστατεύουμε το συκώτι μας για να μπορεί και αυτό με τη σειρά του να μας εξυπηρετεί με ασφάλεια και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο;

Υπάρχουν μια σειρά από απλά αλλά αποτελεσματικά μέτρα που μπορούμε να εφαρμόζουμε για να προστατεύουμε το συκώτι μας:

1. Αποφυγή κατανάλωσης αλκοόλ.
Το αλκοόλ είναι ιδιαίτερα τοξικό για το συκώτι. Είναι η κυριότερη αιτία κίρρωσης του ήπατος. Χρειάζεται προσοχή στην κατανάλωση του αλκοόλ που πρέπει να γίνεται με μέτρο ή ακόμη είναι προτιμότερο να αποφεύγεται πλήρως.

2. Ναρκωτικά.
Ορισμένα ναρκωτικά όπως για παράδειγμα η κοκαΐνη, προκαλούν βλάβες στο συκώτι.

3. Εμβόλιο κατά της ηπατίτιδας Β.
Η ηπατίτιδα Β μπορεί να οδηγήσει σε κίρρωση και καρκίνο του ήπατος. Το εμβόλιο εναντίον της ηπατίτιδας Β προστατεύει από τη νόσο. Άτομα που κινδυνεύουν περισσότερο από την ηπατίτιδα όπως για παράδειγμα οι επαγγελματίες του τομέα της υγείας και άλλοι, δεν πρέπει να αμελούν να εμβολιάζονται.

4. Φάρμακα.
Πολλά φάρμακα είναι τοξικά για το συκώτι. Δεν πρέπει να λαμβάνονται φάρμακα χωρίς τη συμβουλή του γιατρού. Επίσης δεν πρέπει να λαμβάνονται σε ψηλότερες δόσεις από αυτές που συστήνονται.

Στις περιπτώσεις χρόνιας χορήγησης φαρμάκων χρειάζεται ιατρική παρακολούθηση και ενδεχομένως εξετάσεις των ηπατικών ενζύμων και λειτουργιών για να διαφανεί κατά πόσο υπάρχει ηπατική τοξικότητα ή όχι.

5. Συμπληρώματα διατροφής και άλλα φαρμακευτικά σκευάσματα.
Υπάρχουν στο εμπόριο διάφορα σκευάσματα φαρμακευτικής μορφής, βιταμίνες, συνδυασμοί βιταμινών και ιχνοστοιχείων, συμπληρώματα διατροφής που πωλούνται ελεύθερα χωρίς να απαιτείται ιατρική συνταγή.

Οι καταναλωτές πρέπει να γνωρίζουν ότι υπάρχουν ουσίες που πωλούνται χωρίς συνταγή οι οποίες είναι σε θέση να βλάπτουν το συκώτι. Επίσης η λήψη ψηλών δόσεων βιταμινών είναι βλαβερή για το συκώτι.

6. Αποφυγή επαφής με υγρά σώματος άλλων ανθρώπων.
Οι ιοί της ηπατίτιδας μεταδίδονται δια μέσου των υγρών του σώματος.

Το σεξ χωρίς προφύλαξη, η κοινή χρήση αντικειμένων προσωπικής υγιεινής όπως το ξυραφάκι, η οδοντόβουρτσα, η ενδοφλέβια χρήση ναρκωτικών με κοινές βελόνες μεταξύ των χρηστών, ατυχήματα τρυπήματος με βελόνες ασθενών, περιλαμβάνονται στους λόγους μετάδοσης μολυσματικών παραγόντων τοξικών για το συκώτι.

7. Προσοχή στο τι εισπνέετε και στο τι εναποτίθεται στο δέρμα σας.
Σήμερα χρησιμοποιούμε κάθε λογής σπρέι για διάφορους λόγους. Όταν χρησιμοποιούνται σπρέι με εντομοκτόνα, αντιμικροβιακά (ιδιαίτερα αυτά εναντίον των μυκήτων), μπογιές, είναι απαραίτητο να ακολουθούνται οι οδηγίες του κατασκευαστή.

Η χρήση μάσκας και ο καλός αερισμός του χώρου προστατεύουν το χρήστη του σπρέι. Κατά τη χρήση σπρέι ή ψεκαστήρων με εντομοκτόνα ή άλλες τοξικές ουσίες, επιβάλλεται η κάλυψη του δέρματος με ειδικά γάντια, μάσκα, ματογυάλια και καπέλο.

8. Αποφυγή υπερβολικής κατανάλωσης λιπαρών.
Η υγιεινή διατροφή και η σωματική άσκηση βοηθούν το συκώτι να εκτελεί τις ζωτικές του λειτουργίες απρόσκοπτα. Το υπερβολικό λίπος στη διατροφή επιβαρύνει το συκώτι αχρείαστα

9. Παχυσαρκία.
Η παχυσαρκία προκαλεί το λιπώδες ήπαρ. Το λιπώδες ήπαρ (εναπόθεση λίπους μέσα στα ηπατικά κύτταρα) είναι μια παθολογική κατάσταση που παρατηρείται αρχικά και στον αλκοολισμό. Υπάρχει περίπτωση ανάπτυξης φλεγμονής και κίνδυνος κίρρωσης.

10. Έγκαιρη διάγνωση.
Σε περίπτωση που υπάρχουν σημεία ή συμπτώματα που σχετίζονται με ηπατικά προβλήματα όπως ίκτερος (κίτρινη χροιά του δέρματος και του άσπρου του ματιού, φαγούρα, κόπρανα χωρίς χρώμα, πρήξιμο ή και πόνος κοιλιάς, ούρα πολύ σκούρου χρώματος, χρόνια κούραση, ανορεξία, αναγούλες) πρέπει απαραίτητα να ζητείται συμβουλή του γιατρού

Βλέπουμε λοιπόν ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που ο καθένας από εμάς μπορεί να κάνει για να προστατεύει το συκώτι του. Είναι απλά και ανέξοδα αλλά μπορούν να προσφέρουν τα μέγιστα για το πολύτιμο αυτό όργανο  που μας χάρισε η φύση.

 medlook.net

giatros-in


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Χρόνια Πολλά! Το Περί Αλός έγινε 3 ετών!







Αγαπημένοι μου συνεπιβάτες σαν σήμερα στις 7 Φεβρουαρίου 2011 δημιούργησα το Περί Αλός
Έκτοτε πέρασαν τρία χρόνια γεμάτα αγάπη και υποστήριξη από όλους εσάς, οι οποίοι σιγά - σιγά συμβάλλατε στο να μεγαλώσει ετούτη η θαλασσινή παρέα μας. 
Το εκτιμώ ιδιαιτέρως και σας ευχαριστώ.

 
Σας ευχαριστώ για τις ευχές και τα μηνύματά σας.
Σας ευχαριστώ για την αγάπη σας.


Κρίστυ Εμίλιο Ιωαννίδου
Συγγραφεύς – Ερευήτρια Ναυτικής Ιστορίας


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Έμεινε αν και 1ος … εκτός Ολυμπιάδας!

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την μη συμμετοχή του αθλητή του ΕΟΣ Καρπενησίου,Γιάννη Αντωνίου στο Sochi 2014

Επιστολή της ΕΟΣ Καρπενησίου

Στις 29 Ιανουαρίου ανακοινώθηκαν από την ΕΟΕ(Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή). τα ονόματα των αθλητών που θα εκπροσωπήσουν την χώρα μας στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Sochi σύμφωνα με την εισήγηση της ΕΟΧ(Ελληνική Ομοσπονδία Χιονοδρομίας).
   Με μεγάλη μας έκπληξη διαπιστώσαμε ότι  έλειπε το όνομα του αθλητή του Συλλόγου μας Γιάννη Αντωνίου, ο οποίος έχει την καλύτερη επίδοση στην Ελλάδα στο Αλπικό Αγώνισμα Slalom (Τεχνική κατάβαση). Ο Γιάννης Αντωνίου κυνήγησε μέχρι την τελευταία ημέρα την πρόκριση για την Χειμερινή Ολυμπιάδα του Sochi 2014 έχοντας εκτός από τους αγώνες και τις επιδόσεις του, να παλέψει και με την ασάφεια των κανονισμών.
     Ο αθλητής μας κατάφερε να φτάσει στη θέση  508 της Παγκόσμιας Ολυμπιακής λίστας της FIS (Παγκόσμια Ομοσπονδία Χιονοδρομίας), με 34,71 βαθμούς ποινής, ανάμεσα σε 2.425 αθλητές, στο πολυπληθέστερο από άποψη συμμετοχών αγώνισμα του Αλπικού σκι. Το αποτέλεσμα αυτό είναι το καλύτερο που έχει πετύχει ποτέ Έλληνας αθλητής στην ηλικία των 19 ετών και τον κατατάσσει πρώτο Έλληνα με διαφορά. Το προβάδισμα του αθλητή μας και η διαφορά από τους συναθλητές του που κυνηγούσαν επίσης την πρόκριση είχε δημιουργηθεί από την περσινή χρονιά μετά και τα 3 εξαιρετικά αποτελέσματα του, σε αγώνες που συμμετείχε στην Ελλάδα και την Βουλγαρία.
     Την φετινή αγωνιστική περίοδο οι συναθλητές του(Συκαράς & Valcareggi) βλέποντας ότι δεν έχουν ελπίδες πρόκρισης από τα τεχνικά αθλήματα SL & GS στράφηκαν σε άλλο αγώνισμα, το SC (super combine) που δεν υπάρχει στο Ελληνικό πρόγραμμα αγώνων και δεν καλλιεργείται στην χώρα μας. Οι
πιο πάνω αθλητές διαγωνιζόμενοι στο SC διασφάλισαν την πρόκριση τους, με  την είσοδο στην πολυπόθητη 500άδα, έχοντας να ανταγωνιστούν όμως μόνο 376 αθλητές (!!!!) παγκόσμια στο αγώνισμα με τις λιγότερες συμμετοχές, από άποψη συμμετοχών στο Αλπικό σκι.
Είναι δίκαιο & ηθικό, λοιπόν, να χρησιμοποιείται  το Super Combine ως «Δούρειος Ίππος» για να προκριθούν στην Ολυμπιάδα & εκεί αναγκαστικά να τρέξουν αλλά αγωνίσματα ,(SL, GS, SG) εκτός από αυτό στο οποίο προκρίθηκαν… αφήνοντας έξω τον αθλητή του συλλόγου μας Αντωνίου Γιάννη που είναι 1ος σε βαθμολογία στο SL (Slalom); Αυτό ακριβώς συνέβη με τον αθλητή μας. Έμεινε αν και 1ος … εκτός Ολυμπιάδας.
Πως προέκυψε αυτό, και ποιες ασάφειες και κενά λειτούργησαν στον αποκλεισμό του;
• Κακή εκτίμηση της FIS (Παγκόσμια Ομοσπονδία Χιονοδρομίας) σχετικά με την εξέλιξη των πραγμάτων στο αγώνισμα του SC (super combine)?
• Πως είναι δυνατόν οι προκριθέντες στην Ολυμπιάδα από το SC, να τρέχουν αγωνίσματα διαφορετικά από αυτά που προκρίθηκαν?
      (Δυστυχώς οι δύο αθλητές που επιλέχτηκαν να πάνε στην Ολυμπιάδα, δεν έχουν τα τυπικά προσόντα να τρέξουν στο SC και δεν θα τους  επιτραπεί να πάρουν εκκίνηση στο αγώνισμα από το οποίο προκρίθηκαν. Θα συμμετέχουν στο Slalom που πρώτος είναι ο αθλητής του Συλλόγου μας).
      Μερίδιο ευθύνης φέρει και η Ελληνική Ομοσπονδία Χιονοδρομίας (ΕΟΧ),  η όποια ανακοίνωσε τους κανονισμούς και τα κριτήρια επιλογής στην Ολυμπιάδα στις αρχές Φεβρουαρίου 2013, με ασάφεια η οποία δεν ήταν μεν εσκεμμένη, αλλά δεν ήταν σαφής και έτσι την προλάβαιναν οι εξελίξεις .       Η απογοήτευση και η λύπη είναι όχι μόνο μεγάλη, αλλά τεράστια,  όταν ξέρεις πως επέλεξες τον ίσιο δρόμο,  τον δύσκολο και νικήθηκες…
        Δεν εκμεταλλευόμαστε την ψυχολογική πλευρά, που όντως σημάδεψε την ψυχοσύνθεση του αθλητή μας.
         Η επόμενη ημέρα για τον Γιάννη ήδη ξεκίνησε, καθώς μετά την απογοήτευση, έγινε άμεσα ανασυγκρότηση, όπως άλλωστε είναι η υποχρέωση των πρωταθλητών και ήδη οι επόμενοι στόχοι είναι μπροστά!
         Ήδη από την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου βρίσκεται στο Pamporovo της Βουλγαρίας σε διεθνείς αγώνες.
          Επίσης τον επόμενο μήνα, στις 14-15/2/2014 θα συμμετέχει για πρώτη φορά σε Ευρωπαϊκό κύπελλο ανδρών στο SL (Slalom)   & GS (Giant Slalom) στο Borovets της Βουλγαρίας  και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων στην Σλοβακία από 26/2-6/3/2014 που είναι οι κυριότεροι αγώνες του. Μετά από αυτούς τους αγώνες και έως τον Απρίλιο, θα συμμετάσχει σε διεθνείς αγώνες όπου καλείται να δείξει την ίδια συνέπεια και δύναμη συνεχίζοντας την ανοδική πορεία των τελευταίων ετών!
        Τέλος θέλουμε να ευχηθούμε σε όλη την Ολυμπιακή ομάδα που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο  Sochi, σε όλα τα αθλήματα που συμμετέχει η χώρα μας, καλή επιτυχία, καλή δύναμη και να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα, με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Με εκτίμηση
Το ΔΣ του ΕΟΣ Καρπενησίου

prasiaonline


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

ΕΛΛΑΣ & ΗΓΕΤΕΣ ΤΗΣ Ν.Τ.Π.

Ο Τιτανικός βυθίστηκε στην Άβυσσο του Ατλαντικού Ωκεανού, από τραγικό ναυτικό ατύχημα, και πέρασε στην Ιστορία παίρνοντας μαζί του μερικές εκατοντάδες αθώες ψυχές.
Η Ελλάς βυθίζεται στην Άβυσσο των Ωκεανών, γράφοντας τραγική οικονομική και εθνική ιστορία, διασωληνομένη από μεγαλο-ιατρούς  ψυχασθενείς ηγέτες της παγκόσμιας διακυβέρνησης & Ν.Τ.Π.
Οι φρενοβλαβείς αυτοί Ολιγάρχες & Μεγιστάνες Σιωνιστές ηγήτορες της παγκόσμιας διακυβέρνησης, παίζοντας τους μεγαλο-γιατρούς της παγκοσμιότητας, ρουφούν μέσα από τα σωληνάκια της διασωληνωμένης Ελλάδος, το αίμα και τους χυμούς, της Ελληνικής ζωής, σαν σχιζοφρενικοί τοκογλύφοι ηγέτες μεγαλο-ιατροί  της παγκόσμιας Σιωνιστικής διακυβέρνησης, με βοηθούς νοσοκόμους τους κατά τόπους ορντινάντσες γλείφτες αιμάτων πολιτικούς.
Οι δολοφόνοι διασωληνωτές είναι οι Σιωνιστικές τράπεζες, μαζί με τη λεγόμενη Μεγάλη Τρόϊκα, ιδιοκτησία των Σιωνιστών Μεγιστάνων, και όλοι μαζί οι Μπάτλερ των Ολιγαρχών, ικανοποιούν τις επιθυμίες των παγκόσμιων ψυχασθενών δολοφόνων Κοσμοκρατόρων-Εξουσιαστών.
Έλληνες πατριώτες, απομονώστε τον ΣΟΡΟΣ προτού προλάβει αυτός
να διασωληνώσει και αποτελειώσει την Ελλάδα.
Τα ίδια πρέπει να κάνουν και οι άλλοι ηρωϊκοί λαοί, να συλλάβουν και αλυσοδέσουν τους Σατανάδες ολιγάρχες και Μεγιστάνες της υφηλίου, πριν προλάβουν αυτοί να βυθίσουν την ανθρωπότητα στην άβυσσο.
Ο Μπάτλερ ΓΑΠ, (με λίγο μυαλό και αυτός), Μπάτλερ των σχιζοφρενών παγκόσμιων Σιωνιστών Μεγιστάνων, μας έδωσε ένα μακάβριο παράδειγμα του Τιτανικού με την Ελλάδα, αλλά τότε οι άπειροι, και αφελείς Έλληνες, δεν το καταλάβαμε, απλώς ζούσαμε στο καιρό της μακαριότητος, των παχειών αγελάδων της εποχής των Φαραώ, ενώ ο επιπόλαιος και αφελής προδότης ΓΑΠ , καλά πληροφορημένος και δασκαλεμένος από τους τρελούς ηγέτες ολιγάρχες της Ν.Τ.Π. γνώριζε για το καλά σχεδιασμένο έγκλημα κατά της Ελλάδος και των Ελλήνων, όπως αναλύουν τα διάφορα ΜΜΕ.
Ο  ΓΑΠ δεν κατέβαλλε καμία προσπάθεια για να αποφύγει το ΔΝΤ , αν και υπήρχαν οι προϋποθέσεις, και άλλες λύσεις. Απλώς εξετέλεσε τις διαταγές των Επικυρίαρχων της Γης, για να βάλλουν στο χέρι την Ελλάδα!!!
Η Ελλάς βυθίστηκε στην Άβυσσο του χρέους, παίρνοντας μαζί της 5000 αυτόχειρες Έλληνες, αυτούς που δεν φορούσαν οικονομικό σωσίβιο.  «Οι ψυχές αυτών, εν αγαθοίς αυλισθήσονται», ψάλλει η Αγία ημών εκκλησία. Ο κοινός Λαός λέει, οι ψυχές αυτών να κάτσουν βρόγχο στο λαιμό του ΓΑΠ, στο λαιμό της οικογενείας του, και στο λαιμό των ηγετών της παγκόσμιας Σιωνιστικής δικτατορίας, που δημιούργησαν αυτό το πρόβλημα στην Ελλάδα.
Εμείς οι ζώντες οι περιλυπόμενοι, ακόμη κολυμπάμε χωρίς σωσίβιο, στο τρικυμιώδη Ωκεανό της οικονομικής καταιγίδας που μας δημιούργησαν οι παγκόσμιοι Μεγιστάνες της Σιωνιστικής ολιγαρχίας και Σιωνιστικής ελίτ, της Ν.Τ.Π.
Οι φρενοβλαβείς άπληστοι ηγήτορες της Σιωνιστικής Ν.Τ.Π. δεν σκέπτονται ότι, «μία ροπή, μία πνοή, (η τελευταία), και ταύτα πάντα θάνατος διαδέχεται». Τότε θα τους καλέσει ο δικός τους ο Εβραίος Αβραάμ, και θα τους πεί, «Ά δε ητοίμασας τοίνοι έσται»;;;
Και ο Πανάγαθος ΘΕΟΣ θα κατατάξει την ψυχήν αυτών των καθαρμάτων Μεγιστάνων της παγκόσμιας ελίτ της Σιωνιστικής ΝΤΠ, εν τω χορώ των δαιμόνων, διότι υπό την κατάραν των ανθρώπων όλης της Γης, υπέπεσαν και τελούν ετούτοι οι ανάξιοι ηγήτορες της υφηλίου, οίτινες επέφεραν τόσα δεινά στην ανθρωπότητα, και ελάτρευσαν τον Σατανάν σαν Μεσσία, το χρυσίον, και την εξουσίαν, η οποία είναι έργα του διαβόλου και τοις αγγέλοις αυτού, αφού περιέπεσαν σε βαρύτατο αφορισμό της όλης ανθρωπότητος.
Ο  ΘΕΟΣ δεν γνωρίζει Σιωνιστές, Σημίτες & Αντι-Σημίτες, μαύρους, άσπρους, κίτρινους,  κρίνει ανάλογα με τις πράξεις του ανθρώπου, είτε ο άνθρωπος είναι Σημίτης, είτε Αντι-Σημίτης, είτε Σιωνιστής, είτε ιθαγενής ερυθρόδερμος. Ο  ΘΕΟΣ βλέπει μόνο ψυχές!!! Και οι ψυχές δεν έχουν χρώματα. Μακριά λοιπόν από τα κόλπα των πονηρών!!!
Η Ελίτ της Παγκοσμιοποίησης περιέπεσεν στο βαρύτατο ανάθεμα και αφορισμό ολοκλήρου της ανθρωπότητος, και ο Κριτής δεν θα συγχωρέσει τους Σιωνιστές κατακτητές του πλανήτη.
Ο  ΘΕΟΣ είπεν, «Όσα αν δήσητε επί της Γης, έστε δεδεμένα εν ουρανοίς», αφού οι Σιωνιστές Κοσμοκράτορες έκαναν την ανθρωπότητα να υποφέρει, και η ανθρωπότητα είναι πλάσματα και δημιουργήματα του ΘΕΟΥ.!!! Δεν σεβάστηκαν τα δημιουργήματα του ΘΕΟΥ!!! Αναφερθήκαμε εις την εξόδιον ακολουθίαν των ηγετών της Παγκόσμιας Σιωνιστικής Διακυβερνήσεως, κοινώς της παγκόσμιας Ελίτ, επειδή η Σιωνιστική παγκόσμια Ελίτ είναι ήδη υπέργηροι, και προβεβηκότες σε ηλικία, (Rockefellers, Rothschilds, Soros, Kissinger, κ.λ.π. Σατανάδες), σύντομα ο Σατανάς, (ΟΧΙ Ο  ΘΕΟΣ), θα ζητήσει τη ψυχή τους για συνεργασία, αφού υπήρξαν άξιοι συνεργάτες του επί της Γης, και θα τους κατατάξει ΟΧΙ εν τόπω χλοερώ, εν τόπω αναψύξεως, ένθα απέδρα πάσα οδύνη, λύπη , και στεναγμός, αλλά εις τα άδυτα των αδύτων όπου οι Σατανάδες και οι υπηρέτες αυτών «αναπαύονται».
Τότε όσα οι Αρχιραββίνοι θα ψάλλουν επί της κεφαλής αυτών, δεν θα μπορέσουν να τους σώσουν, αφού «τα φαύλα πράξαντες επί της Γης».
Αυτά ας τα έχουν υπ’ όψιν όσο ακόμα ζούν οι έχοντες τη ψυχή του Σατανά παγκόσμιοι Σιωνιστές Αυτοκράτορες.
Τους μένει ακόμη λίγος χρόνος για να μετανοήσουν, να κάνουν το καλό στην ανθρωπότητα, και να ζητήσουν έλεος από τον Πανάγαθο ΘΕΟ!!!
Αυτά όλα γράφονται για το καλό της ψυχής τους.
Όπου δυστυχία στο πλανήτη από αρχαιοτάτων χρόνων, εκεί και αυτοί!
Ο Λαός λέει, «Όποια πέτρα και αν σηκώσεις, από κάτω θα βρείς αυτά τα σκουλήκια». Άραγε τους αρέσει να τους αποκαλεί έτσι ο Λαός;;;
Διακεκριμένοι επιστήμονες όλων των κλάδων καθημερινώς περιγράφουν στα ΜΜΕ, με ντοκουμέντα τα αδικήματα που διαπράττουν οι αφελείς και επιπόλαιοι υπηρέτες πολιτικοί εις βάρος του Λαού, κατόπιν εντολών των ψυχασθενών ηγητόρων της παγκόσμιας Σιωνιστικής ελίτ. Το παράδοξον είναι ότι παρά τας δυσμάς του βίου των, δεν εννοούν να μετανοήσουν, και να ζητήσουν συγχώρεση, λες και θα είναι για πάντα Παντοκράτορες, ενώ βρίσκονται με το ένα πόδι μέσα στο τάφο. Ας διαβάσουν τη παραβολή του Αβραάμ, με τον πλούσιο!!!
Ειδικά στην Ελλάδα εφαρμόζουν δίκαιο δυνάμεων κατοχής, και κυβερνούν την Ελλάδα και τους Έλληνες υπό επιτροπεία, υπό Γερμανική και Αμερικανική Σιωνιστική ύπατη αρμοστεία.
Τώρα μας φέρνουν νέο Μνημόνιο και νέα επώδυνα οικονομικά μέτρα,
ενώ οι κατάρες του Λαού τους συνοδεύουν.
Υπάρχει ολόκληρη απόρρητη έκθεση του ΔΝΤ που στέλνει τη συμμορία του μνημονίου φυλακή. Δηλαδή κάνανε κομπίνα εις βάρος της Ελλάδος. Δεν  μας  έφθαναν τα δύο μνημόνια, έρχεται και Γ! Μνημόνιο με νέα μέτρα. Όπως αποκαλύπτεται διεθνώς έγινε μυστική συνάντηση των επάρατων Σιωνιστών Κοσμοκρατόρων για το χρέος της Ελλάδος, το οποίο αρνούνται να «κουρέψουν». Τα δάνεια με τα μνημόνια, «Βοήθεια» τα λένε τα ξενόφερτα πληρωμένα Τουρκοκάναλα.
Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί της Ε.Ε. δουλεύουν εις βάρος της Ελλάδος, για τη παγκόσμια Σιωνιστική διακυβέρνηση, αν και είμαστε μέλος της Ε.Ε.
Οι ψυχοπαθείς Σιωνιστές Παγκοσμιοποιητές, μελετούν και σχεδιάζουν το διαμελισμό Ελλάδος-Κύπρου, για να αρπάξουν τα πετρέλαια & Φ.Α.
Δυστυχώς και οι «Έλληνες» πολιτικοί εργάζονται για τα παγκόσμια αφεντικά τους, εναντίον των συμφερόντων του Ελληνικού Λαού.
Πρόσφατα κυκλοφόρησαν φήμες για φορολόγηση των Ελλήνων εφόλης της ύλης, δηλαδή εφόλης της περιουσίας κινητής και ακίνητης.
Στόχος να βάλουν xέρι, τα αδηφάγα αρπακτικά της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας, στις περιουσίες των Ελλήνων, πετώντας τους Έλληνες στους δρόμους. Σκοπός τους είναι  ο διαμελισμός και η κατάληψη της υπολοίπου Ελλάδος. Ευτυχώς που αντιστέκεται μέρος της Ελληνικής Δικαιοσύνης, αφού το τελευταίο διάστημα η Δικαιοσύνη έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στο Μνημονιακό μέτωπο.
Η οριστική ρήξη με τη Μνημονιακή βαρβαρότητα είναι θέμα ζωτικής κοινωνικής και εθνικής ανάγκης. Η  Εκκλησία της Ελλάδος δεν βοηθά καθόλου στην προσπάθεια για εθνικούς αγώνες, για εθνική ανεξαρτησία. Βαρθολομαίος, Ιερώνυμος, και Μητροπολίτες, έχουν παραδοθεί στο μοιραίον, για να μη κακοκαρδίσουν τους φίλους των Σιωνιστές Παντοκράτορες. Κάνουν ότι επιθυμούν οι δαίμονες Σιωνιστές  Κοσμοκράτορες. Τι ψυχή θα παραδώσουν στο ΘΕΟ;;;
Αφού οι Σιωνιστές Κοσμοκράτορες είναι υπηρέτες του διαβόλου;;;
Θα τους τιμωρήσει ο ΘΕΟΣ , και η Ιστορία. Αυτό δεν το σκέφτονται;;
Για τους σημερινούς ηγέτες της Ορθοδοξίας, ισχύει το ρητόν του Ευαγγελίου, «Απέθαναν και ετάφησαν»………………..
Δεν θα αφήσουν Εθνικό Πατριωτικό έργο πίσω  τους!!!
Καλά από τους προδότες πολιτικούς δεν περιμένουμε τίποτε, παρά μόνον προδοσία, αλλά από τους Θρησκευτικούς ηγέτες;;;;;
Σήμερα ζούμε το μεγαλύτερο πολιτικοοικονομικό σκάνδαλο της μεταπολίτευσης. Λεπτομέρειες δεν χρειάζεται να αναφέρω, αφού τις γνωρίζετε. Η Ελλάς είχε την ατυχία να διοικείται από αποτυχημένους και ανάξιους πολιτικούς και θρησκευτικούς ηγέτες, υπαλλήλους και ορντινάντσες των Σιωνιστών Παντοκρατόρων.
Η πλέον φρικτή διαπίστωση είναι ότι αυτή η Ελίτ, ντόπια και ξένη, αμφότερες Σιωνιστικών συμφερόντων, αυτός ο κλειστός κύκλος, ουδέποτε λειτούργησε παραγωγικά για την Ελλάδα.
Πλούτιζε κάνοντας έργα συγχρηματοδοτούμενα με τους Σιωνιστές Παντοκράτορες. Πλούτιζε με υπερτιμολογήσεις. Βλέπε εξοπλισμούς και δημόσια έργα. Δηλαδή έπιναν το αίμα του Ελληνικού Λαού. Πλούτιζε δίνοντας τα έργα σε κοινούς μαφιόζους, εκλεκτούς της παγκόσμιας Σιωνιστικής δικτατορίας. Δεν χρειάστηκε ποτέ να επενδύσουν σε έρευνα και ανάπτυξη , αρκούσε η κυριαρχία της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας. Γιαυτό σήμερα έχουμε αυτά τα χάλια. Παράδειγμα ο ορυκτός μας πλούτος. Ενώ η Ελλάδα κάθεται κυριολεκτικά επάνω στο χρυσό, στα πετρέλαια και στο Φυσικό Αέριο, η Ελλάς και οι Έλληνες πένονται, γιατί τα πετρέλαια τα θέλουν οι Παγκόσμιοι Δικτάτορες, λες και θα τα πάρουν μαζί τους.
Τώρα προσπαθούν να λύσουν τα δημόσια οικονομικά φορολογώντας το πόπολο, ενώ δεν υπάρχει καμία παραγωγή στη χώρα.
Χρηματοδοτούμε με τεράστια ποσά δισεκατομμυρίων τις τράπεζες,
ενώ στη καλή εποχή οι τράπεζες δήλωναν κέρδη δισεκατομμυρίων ευρώ!!!. Τι τα έκαναν αυτά τα κέρδη;;; απλώς τα πήγαιναν στις τσέπες των παγκόσμιων Σιωνιστών αφεντικών τους.
Άρχισαν τα όργανα για Γ! Μνημόνιο, και ο επιλήσμων Μνημονιακός Σαμαράς, δούλος των Σιωνιστών Κοσμοκρατόρων, θα μείνει με τα Ζάππεια  στα  χέρια. Οι κατάρες όλων των Ελλήνων θα τον συνοδεύουν, ιδίως των αυτόχειρων, και των άλλων που υποφέρουν!!!
Ο  ΘΕΟΣ  το άδικον δεν  ευλογεί……………

                                         ΑΝΤΩΝΗΣ  Ι.  ΓΡΥΠΑΙΟΣ
                                         Διεθνολόγος
                                         e-mail: ant.grypaios@gmail.com
   



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Στη Βοιωτία το Σάββατο 8/2/14 ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Βαγγέλης Αποστόλου

Ο βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Αποστόλου και Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014 θα επισκεφτεί τη Βοιωτία.

•Στις 12.00 το πρωί θα συναντηθεί με τους αγρότες στον Ορχομενό Βοιωτίας,

•Στις 14.00 θα δώσει Συνέντευξη Τύπου στο παλιό Δημαρχείο της Λιβαδειάς στα Μέσα Μαζική Ενημέρωσης της Βοιωτίας, με αφορμή την υποψηφιότητά του στις ερχόμενες Περιφερειακές Εκλογές.



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Πολλά μετάλλια και απόλυτη επιτυχία για τον ΦΕΟΘ στο περιφερειακό πρωτάθλημα badminton

Φ.Ε.Ο.Θ.
ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΘΗΒΑΣ

Κυριακή 2/2/2014
Στη Θήβα και στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης μας διεξήχθη  το περιφερειακό πρωτάθλημα badmintonτων κατηγοριών U-17 &U-11 με απόλυτη επιτυχία.
Για άλλη μια φορά ο ΦΕΟΘ διακρίθηκε, με πολλούς αθλητές του να φτάνουν στους τελικούς των αγωνισμάτων τους  κατακτώντας πάλι πολλά μετάλλια
Συγκεκριμένα: Ο αθλητής Μάριος  Μπουλίος παίκτης της μικρότερης κατηγορίας U-15 αναδείχτηκε νικητής στην κατηγορία U-17 τόσο στο απλό όσο και στο μικτό – διπλό παίζοντας με συμπαίκτρια την Μπάρτζου Παντελία της Αναγέννησης Λιβαδειάς κατακτώντας έτσι 2 χρυσά μετάλλια.
Η Κρουστάλη Δήμητρα παίκτρια και αυτή της κατηγορίας  U-15 κατακτά 2 μετάλλια.   Χρυσό στο διπλό κοριτσιών με συμπαίκτρια την Μιγιώνη Ελευθερία της ομάδας Φερενίκη Α.Σ. και αργυρό μετάλλιο παίζοντας σε ένα συναρπαστικό τελικό με την Μπάρτζου της Αναγέννησης και με 2-1 set.
H Βόγκλη  Βασιλική 2 μετάλλια. ¨Ένα αργυρό παίζοντας στον τελικό του Διπλού Κοριτσιών και ένα χάλκινο κατακτώντας την 3η θέση στο απλό
Η Τσιώλη Αναστασία αργυρό μετάλλιο παίζοντας στον τελικό του Διπλού Κοριτσιών με συμπαίκτρια τη Βόγκλη
Επίσης στην κατηγορία U-17 αγωνίστηκαν οι αθλητές Γαλανόπουλος Σπύρος, Χρήστου Πέτρος, Βενιζέλος Παναγιώτης, Παύλου Λάμπρος, Ζυγούρης  Ιωάννης, Λεοντάρη Αντωνία, Βενιζέλου Στέλλα, Χατζηλιάπη, Βουνάτσιου Βασιλική, Τσολάκου Αναστασία έχοντας πολύ καλή παρουσία οι περισσότεροι. Να τονιστεί ότι ο αθλητής Γαλανόπουλος που στο προηγούμενο περιφερειακό είχε πάρει το αργυρό μετάλλιο αγωνίστηκε με πυρετό όντας μια εβδομάδα άρρωστος και όπως ήταν αναμενόμενο γρήγορα εξαντλήθηκε.
Στην κατηγορία U-11 αγωνίστηκαν οι μικροί αθλητές και αθλήτριες : Μακρή Μαρία, Μαγκούτη-Τσόγκα Λαμπρινή,   Παπαχρήστου Δέσποινα, Ρούσσης  Θανάσης,Θεοδώρου Αλέξανδρος   και   ο  Ζαχόπουλος Δημήτρης.Οι  μικροί αθλητές αν και αγωνίστηκαν  για δεύτερη φορά  κατάφεραν πολύ καλά αποτελέσματα. Ξεχώρισε η Μακρή  Μαρία η οποία κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο.
Οι Περιφερειακοί αγώνες συνεχίζονται  με την κατηγορία U-13 που θα πραγματοποιηθούν στο Κλειστό Γυμναστήριο στη Λιβαδειά.
Το Δ.Σ. του συλλόγου μας εύχεται πάντα επιτυχίες.






Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Ενημερωτική συνάντηση για το έργο της ανάπλασης της οδού Επαμεινώνδα Θήβας

Ο Δήμος Θηβαίων και η Τεχνική Υπηρεσία ενημερώνουν τους ενδιαφερόμενους ότι την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 14:00 στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας (Λ. Μπέλλου 1) θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική συνάντηση με θέμα το έργο : «Ανάπλαση του πεζόδρομου της οδού Επαμεινώνδα». Στη συνάντηση θα παραστεί και ο μελετητής του έργου.


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Επίσκεψη του Επιτρόπου Περιφερειακής Πολιτικής της Ε.Ε κ. Jiohannes Hahn στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Επίσκεψη του Επιτρόπου Περιφερειακής Πολιτικής της Ε.Ε κ. Jiohannes Hahn στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας –Συναντήσεις εργασίας με τον Περιφερειάρχη Κλέαρχο Περγαντά στα γραφεία της Περιφέρειας και στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Σημαντικό γεγονός για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, η επίσκεψη και συνάντηση του Επιτρόπου Περιφερειακής Πολιτικής της ΕΕ κ. Jiohannes Hahn με τον Περιφερειάρχη Κλέαρχο Περγαντά, την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου στη Λαμία.

Η συνάντηση περιελάμβανε, αρχικά, ωριαία συνομιλία του Επιτρόπου και του Περιφερειάρχη στο γραφείο του, παρουσία εκπροσώπων της ΕΕ και στελεχών της Περιφέρειας.
Στην συνέχεια τα θέματα της συνομιλίας παρουσιάστηκαν αναλυτικά στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου με την παρουσία και τη συμμετοχή του Επιτρόπου, του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, του Γενικού Γραμματέα Επενδύσεων και Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ), καθώς και των προσκεκλημένων στην εκδήλωση επικεφαλής περιφερειακών παρατάξεων και περιφερειακών συμβούλων, Δημάρχων, εκπροσώπων παραγωγικών φορέων της Στερεάς Ελλάδας και ενδιαφερόμενου κοινού.

Το εξαιρετικά ενδιαφέρον θέμα της συνάντησης, που εστιάζεται στο νέο ΕΣΠΑ της περιόδου 2014-2020 και τις νέες  ευκαιρίες για τη χώρα, την Περιφέρεια και την κοινωνία, κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον όλων.
Ειδικότερα ο Περιφερειάρχης κ. Περγαντάς και ο κ. Επίτροπος επικεντρώθηκαν :

Στην επιτυχημένη υλοποίηση του ΕΣΠΑ 2007-2013 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, που έχει το υψηλότερο ποσοστό απορρόφησης στη χώρα 94,45 %.
Ένα πρόγραμμα που η Περιφέρεια το ενεργοποίησε πλήρως, υλοποιώντας σημαντικά έργα, και συμβάλλοντας με τις πληρωμές του στη ρευστότητα της αγοράς.
Θετική και άξια συγχαρητηρίων χαρακτηρίστηκε από τον Επίτροπο η αποτελεσματική υλοποίηση του ΕΣΠΑ από την Περιφέρεια, ο οποίος επεσήμανε την άριστη και στενή συνεργασία του με τον Περιφερειάρχη.

Στον εργοκεντρικό χαρακτήρα του τρέχοντος ΕΣΠΑ της Περιφέρειας, που «ζωντανεύει» με μεγάλες κοινωνικές, υγειονομικές, μεταφορικές, περιβαλλοντικές, πολιτιστικές, αστικές υποδομές κάθε γωνιά της Στερεάς Ελλάδας, δημιουργώντας έργο και διαχέοντας χρήμα –εν μέσω μεγάλης κρίσης – στην αγορά.

Στην αύξηση των κονδυλίων κατά 20, 55 % που θα διαχειριστεί η Στερεά Ελλάδα τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020, τα οποία ανέρχονται στα 333,35 εκ. € και θα επαυξηθούν με πόρους από το 33% του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης. Πρόκειται για ένα θετικό γεγονός, στο οποίο συνέβαλαν τα μέγιστα, οι προσπάθειες και οι διεκδικήσεις των πρώτων αιρετών Περιφερειών σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στη δυνατότητα άμεσης έναρξης υλοποίησης του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020, που επισημάνθηκε από τον Περιφερειάρχη, με την ένταξη ώριμων έργων που εναρμονίζονται με τις κατευθύνσεις του νέου προγράμματος.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο δίκτυο μεταφορών και ιδίως στην προώθηση υλοποίησης του διαμπερούς άξονα της Εύβοιας, που εντάσσεται στα διευρωπαϊκά δίκτυα, με χρηματοδότηση του Ταμείου Συνοχής.

Στην ανάγκη ενεργοποίησης της πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης, για την εφαρμογή περιβαλλοντικά ορθής και σύγχρονης διαχείρισης απορριμμάτων. Ιδιαίτερα επισημάνθηκε η συμβολή και χρηματοδοτική στήριξη της Περιφέρειας στους Δήμους και τους φορείς τους, αφού έχουν ενταχθεί αποκαταστάσεις όλων των ΧΑΔΑ και μεγάλα έργα επεξεργασίας και διάθεσης απορριμμάτων σε Λιβαδειά, Θήβα, Λαμία, Φωκίδα και κεντρική Εύβοια.

Στην εστίαση του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και ειδικά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καθώς και στην έξυπνη εξειδίκευση ιδίως μέσα από τους τομείς της αγροδιατροφής, του περιβάλλοντος, του ορυκτού πλούτου και των ΑΠΕ και των τουριστικών – πολιτιστικών πλεονεκτημάτων της Στερεάς Ελλάδας.


Στη διάρκεια της τοποθέτησής του ο Περιφερειάρχης, αφού καλωσόρισε τον κ. Hahn και τους παριστάμενους στη συνάντηση, είπε ενδεικτικά :
«Το 2014 σηματοδοτεί την εκκίνηση του νέου ΕΣΠΑ. Μια νέα, μεγάλη ευκαιρία για τη Στερεά Ελλάδα από σήμερα μέχρι το 2020.
Αυτή την ευκαιρία η Στερεά Ελλάδα πρέπει να την αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Όπως και η χώρα. Που σε κεντρικό επίπεδο θα πρέπει να φροντίσει για τομές που θα μετασχηματίζουν τα κονδύλια του νέου ΕΣΠΑ σε έργο, πιο γρήγορα, πιο ευέλικτα, με λιγότερη γραφειοκρατία, με περισσότερη διαφάνεια.
Πιο συγκεκριμένα, χρειάζονται :

Να αλλάξει το συγκεντρωτικό και γραφειοκρατικό μοντέλο διαχείρισης και εφαρμογής του ΕΣΠΑ και να απλοποιηθούν οι διαδικασίες ένταξης, χρηματοδότησης και παρακολούθησης των έργων.

Να δοθεί έμφαση στις διαδικασίες δημοκρατικού προγραμματισμού, που σημαίνει ενίσχυση του ρόλου των αιρετών Περιφερειών.

Να γίνουν οι αναγκαίες θεσμικές ρυθμίσεις που θα επισπεύδουν τις συνθήκες υλοποίησης των έργων. Κορυφαίο παράδειγμα οι απαλλοτριώσεις, που πρέπει να συντελούνται προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος.

Να προχωρήσουν, να ολοκληρωθούν και πάνω απ΄όλα να εφαρμοστούν οι βασικές εθνικές μεταρρυθμίσεις – οριζόντια προϋπόθεση αναπτυξιακής δυναμικής σε τοπικό και εθνικό επίπεδο. Ενδεικτικά: Το κτηματολόγιο, το δασολόγιο, τα χωροταξικά και ο καθορισμός χρήσεων γης, η ηλεκτρονική διακυβέρνηση, που πέραν των άλλων, συμβάλλει στον περιορισμό της διαφθοράς και της διαπλοκής.

Το μεγάλο στοίχημα του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020, που σχεδιάζουμε σήμερα, είναι να υπερβεί η Στερεά Ελλάδα το δυϊσμό της. Έναν δυϊσμό ακατανόητο που βρίσκεται ανάμεσα στην υψηλή ανεργία και στη μεγάλη απώλεια θέσεων εργασίας και στη στατιστική εμφάνιση πλούτου λόγω του πλασματικού ΑΕΠ.
Μια κατάσταση δηλαδή, όπου η Στερεά Ελλάδα καλείται να αντιμετωπίσει τα ίδια και ίσως – λόγω της γεωγραφικής της πολυμορφίας - περισσότερα προβλήματα με τις άλλες Περιφέρειες, από άλλη θέση.

Απέναντι σ΄αυτή την πρόκληση, που εμείς παλέψαμε και πετύχαμε περισσότερα (όπως τη μεγαλύτερη αύξηση στο νέο ΕΣΠΑ) πρέπει να προτάξουμε και τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα αυτού του τόπου :
Την ισχυρή δυναμική του σε παραγωγή, τη στρατηγική γεωγραφική του θέση, το σημαντικό τουριστικό και πολιτιστικό του πλούτο.»

Με τα δυνατά μας σημεία, τις προκλήσεις των καιρών, το όραμα για το πώς θέλουμε τον τόπο και την κοινωνία, βαδίζουμε επικεντρωμένοι σε ένα κεντρικό στόχο : να αναδείξουμε τις νέες ευκαιρίες που θα φέρουν τη Στερεά Ελλάδα πιο κοντά στην ισόρροπη σύγκλιση, στην κοινωνική και οικονομική συνοχή.»




Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της τοποθέτησης του Περιφερειάρχη


Με πολύ μεγάλη μου, με ειλικρινή χαρά, καλωσορίζω τον Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Jiohannes Hahn, στον τόπο μας, στη Στερεά Ελλάδα, στην Περιφέρειά μας.
Και τον ευχαριστώ από καρδιάς, για τη σπουδαία τιμή μας έκανε να ανταποκριθεί στην πρόσκλησή μου, που έγινε τον Οκτώβριο στις Βρυξέλλες. Ο κύριος Επίτροπος, ο, επί τρία χρόνια, εξαίρετος συνεργάτης μας, ο διακεκριμένος φίλος, ο κ. Jiohannes Hahn, είναι σήμερα εδώ κοντά μας.
Κι αυτή του η παρουσία αποδεικνύει τη στενή, καλή, ειλικρινή και αμφίδρομη σχέση που οικοδομήσαμε αυτά τα χρόνια, μέσα από όσα μας ένωσαν : τη συστηματική δουλειά μας, την αποτελεσματικότητα στους στόχους μας, την ανταλλαγή των απόψεων, τους προβληματισμούς για την αποδοτικότητα των Ευρωπαϊκών πολιτικών, τη θέληση να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε περισσότερα και καλύτερα για τη Στερεά Ελλάδα.

Βεβαίως, μαζί με τον κ. Hahn, καλωσορίζω και ευχαριστώ όλους σας για την παρουσία σας και τη συμμετοχή σας στην σημερινή μας συνάντηση. Μια σημαντική συνάντηση, χρονικά και σημειολογικά.

Γιατί το 2014, που η χώρα μας ανέλαβε την Προεδρία της ΕΕ, η Στερεά Ελλάδα υποδέχεται τον Επίτροπο της Περιφερειακής Πολιτικής. Η δική μας Περιφέρεια δείχνει σήμερα, με τον πιο προφανή τρόπο, την αποδοτική, συστηματική και συγκροτημένη πορεία που χάραξε, εδώ και τρία χρόνια. Δείχνει, με την πιο καθαρή εικόνα, πως η Στερεά Ελλάδα ξεπερνά τα όριά της κι αναγνωρίζεται στον Ευρωπαϊκό χώρο.

Άλλωστε γι΄αυτή τη Στερεά Ελλάδα δουλέψαμε και δουλεύουμε. Και αυτή τη δουλειά την παρουσιάζουμε – όπως και πριν λίγες μέρες στον απολογισμό – με την αλήθεια των αριθμών.

Κυρίες και κύριοι
Μια από τις πιο κεντροβαρικές και σημαντικές δράσεις μας στην Περιφέρεια, είναι η διαχείριση των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων. Το ΕΣΠΑ 2007 -2013 & ΝΕΟ ΕΣΠΑ  2014-2020
Που είναι τα πιο σημαντικά, και – υπό συνθήκες οικονομικής ύφεσης της χώρας – τα πιο αξιόπιστα χρηματοδοτικά εργαλεία για την υλοποίηση έργων στη Στερεά Ελλάδα

Να δώσουμε πρώτα μια σύντομη και εποπτική εικόνα για την
Πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ – Περιφερειακό Πρόγραμμα Στερεάς Ελλάδας

Με πλήρη επίγνωση των δυνατοτήτων, αλλά και των αδυναμιών του ΕΣΠΑ και έχοντας παράλληλα στραμμένη την προσοχή μας στο νέο πρόγραμμα 2014-2020, προχωρήσαμε αυτά τα τρία χρόνια δουλειάς, για να κάνουμε το πρόγραμμα πιο εργοκεντρικό, πιο αποδοτικό, πιο αποτελεσματικό. Και το πετύχαμε.

Το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, καταλαμβάνει την πρώτη θέση σε ποσοστό απορρόφησης, ανάμεσα σε όλα τα Περιφερειακά Προγράμματα. Με το αίτημα πληρωμής του 2013 το ποσοστό απορρόφησης της Περιφέρειας βρίσκεται στο 94,45 %, ενώ η αμέσως επόμενη Περιφέρεια βρίσκεται στο 75%.
Γεγονός που επιβεβαιώνει πως το Πρόγραμμα εξελίσσεται πλήρως και αναμένεται να ολοκληρωθεί απρόσκοπτα. Είναι παράλληλα ένα πρόγραμμα με σταθερά σημεία αναφοράς την υλοποίηση χρήσιμων, αναγκαίων έργων σε κάθε γωνιά της Στερεάς Ελλάδας και τη συμβολή του στην πραγματική οικονομία του τόπου.

Στο Πρόγραμμα της Στερεάς Ελλάδας, προβλέπεται η υλοποίηση δράσεων συνολικού προϋπολογισμού 514,76 εκ. €, έχει ως βασικούς εταίρους την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τις δύο Ειδικές Υπηρεσίες Διαχείρισης των Τομεακών Προγραμμάτων «Ψηφιακή Σύγκλιση» και «Ανταγωνιστικότητα – Επιχειρηματικότητα».

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, σύμφωνα με την ισχύουσα εκχώρηση από το Υπουργείο έχει αναλάβει τη διαχείριση 212,57 εκ. €, στα οποία προστίθενται και άλλα 59,74 εκ. €, που έχουν εκχωρηθεί από το ΕΠΠΕΡΑΑ για περιβαλλοντικές παρεμβάσεις. Επιπλέον, η ΕΔΑ Στερεάς Ελλάδας διαχειρίζεται το ποσό των 4,2 εκ. € από το Τομεακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013»

Ειδικότερα η πρόοδος ΕΠ ΘΣΗ στη Στερεά Ελλάδα, δηλαδή των 212,57 εκ. είναι :

Έχουν εκδοθεί 63 προσκλήσεις συνολικού προϋπολογισμού 435,05 εκ. €.
Έχουν ενταχθεί 336 έργα
Έχουν υπογραφεί συμβάσεις 273,89 εκ. €
Έχουν δηλωθεί δαπάνες 200,78 εκ. €.
Έχουμε ποσοστό απορρόφησης 94,45 %

Σε ότι αφορά την εκχώρηση του ΕΠΠΕΡΑΑ

Η εκχώρηση του προγράμματος στη Στερεά Ελλάδα, είναι 59,74 εκ. € με επιπλέον 25 εκ. € εγκεκριμένη προγραμματική υπερδέσμευση.
Έχουν εκδοθεί 6 προσκλήσεις συνολικού προϋπολογισμού 101,54 εκ. €
Έχουν ενταχθεί 75 έργα προϋπολογισμού 93,99 εκ. €
Έχουν γίνει συμβάσεις 30,06 εκ. €

Σε ότι αφορά την εκχώρηση του πρρογράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013») στη Στερεά Ελλάδα

Η εκχώρηση είναι 4,2 εκ. €
Έχουν εκδοθεί 2 προσκλήσεις συνολικού προϋπολογισμού 4,2 εκ. €
Έχουν ενταχθεί 12 έργα, προϋπολογισμού 2,23 εκ. € που κυρίως αφορούν ΤΟΠΣΑ

Κυρίες και κύριοι,
αυτή την εποχή βρισκόμαστε προ των πυλών για το νέο ΕΣΠΑ σε επίπεδο χώρας και βεβαίως και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας την προγραμματική περίοδο 2014-2020

Το νέο ΕΣΠΑ θα αποτελείται από τέσσερα (4) εθνικά Τομεακά Επιχειρησιακά Προγράμματα και δεκατρία (13) ενισχυμένα, πολυτομεακά και πολυταμειακά περιφερειακά προγράμματα.

Οι 13 Περιφέρειες θα διαχειρισθούν το 35% των πόρων του νέου ΕΣΠΑ – περίπου 5,4 δις ευρώ - αναλαμβάνοντας κρίσιμο και περισσότερο ενεργό ρόλο με την υλοποίηση έργων και παρεμβάσεων σε όλους τους τομείς της περιφερειακής οικονομίας. Βέβαια, παρά την αύξηση σε σχέση με το σημερινό Πρόγραμμα, διεκδίκησή μας, ήταν να διαχειριστούν οι Περιφέρειες όχι το 35% αλλά το 50% του νέου ΕΣΠΑ.
Στο νέο ΕΣΠΑ, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα έχει την μεγαλύτερη αύξηση στο ποσό που θα διαχειριστεί κατά την Περίοδο 2014-2020. Το νέο πρόγραμμα της Στερεάς Ελλάδας θα είναι περίπου 20,55 % μεγαλύτερο από το τρέχον.

Το Πρόγραμμα, που θα διαχειριστεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, σύμφωνα με την πρόταση του Υπουργείου Ανάπτυξης θα είναι 166,68 εκατ. ευρώ Κοινοτικής Συνδρομής, στην οποία προσθέτοντας  την εθνική συγχρηματοδότηση κατά 50 % (δηλαδή, σύν 166,68 εκ. €) προκύπτει πως οι διαθέσιμοι πόροι για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αναμένεται να φθάσουν τα 333,35 εκατ. Ευρώ.

Δηλαδή στο ισχύον ΕΣΠΑ διαχειριζόμαστε : 212,57 εκ. € + 59,74 εκ. € εκχώρηση του ΕΠΠΕΡΑΑ + 4,2 εκ. € εκχώρηση του ΕΠΑΝΑΔ = συνολικά 276,51 εκ. €

Στο νέο ΕΣΠΑ αναλαμβάνουμε τη διαχείριση : 152,16 εκ. € από το ΕΤΠΑ + 138,68 εκ. € εκχώρηση του Ταμείου Συνοχής + 42,5 εκ. € του ΕΚΤ = συνολικά 333,35 εκ. €.

Σε αυτούς θα πρέπει να προστεθούν και τα κονδύλια από το 33 % των πόρων από το πρόγραμμα της Αγροτικής Ανάπτυξης, οι οποίοι θα εκχωρηθούν στις Περιφέρειες για υλοποίηση δράσεων.

Επίσης στο νέο ΕΣΠΑ διεκδικούμε:

Εκχώρηση πόρων από το ΕΤΠΑ του Τομεακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα & Επιχειρηματικότητα» για την υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομής για την Περιφέρεια
Αύξηση εκχώρησης των πόρων από το Ταμείο Συνοχής για την ολοκλήρωση του σχεδιασμού της Περιφέρειας όσον αφορά παρεμβάσεις για στερεά απόβλητα.
Υλοποίηση μεγάλων έργων με την ένταξή τους σε Τομεακά Προγράμματα.


Κυρίες και κύριοι,
Αυτά τα χρόνια δουλέψαμε το ΕΣΠΑ, με πολύ κόπο, αλλά και με στόχους. Στόχους που οδήγησαν σε αποτελέσματα, σε έργα χρήσιμα, σε παρεμβάσεις αναγκαίες για τον τόπο μας και την κοινωνία.
Ενδεικτικά :
Υλοποιούμε με τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας μεγάλους οδικούς άξονες : Θίσβη-Κανάβαρι, Άμφισσα-Λιδορίκι, Θήβα-Λιβαδειά-κόμβος Βαγίων, Κρέντη –Βαρβαριάδα- Άγραφα, Αταλάντη – Όρια Βοιωτίας / Φθιώτιδας , ΠΑΘΕ- Πορθμείο Γλύφας.

Παραδώσαμε 26 σχολικά συγκροτήματα σε Εύβοια, Φθιώτιδα και Βοιωτία, και έχουμε σε εξέλιξη πλήθος άλλων παρεμβάσεων σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Χρηματοδοτούμε μεγάλα έργα στη Στερεά Ελλάδα, όπως το Νοσοκομείο της Χαλκίδας, παρεμβάσεις για τη διαχείριση απορριμμάτων και ΧΥΤΑ σε Λιβαδειά, Θήβα, Φωκίδα, Λαμία, Κεντρική Εύβοια, αστικές αναπλάσεις στα έξι αστικά κέντρα της Στερεάς Ελλάδας και δεκάδες άλλα.

Κυρίες και κύριοι,
Ότι υλοποιούμε, ότι προχωρούμε φαίνεται : από τους αριθμούς, από τους δείκτες αποτελεσματικότητας, από το φωτογραφικό υλικό που βλέπετε όλοι.

Το 2014 σηματοδοτεί την εκκίνηση του νέου ΕΣΠΑ. Μια νέα, μεγάλη ευκαιρία για τη Στερεά Ελλάδα από σήμερα μέχρι το 2020.
Μια ευκαιρία χειροπιαστή και άμεση, αφού μπορεί να αρχίσει αμέσως η υλοποίησή του, κυρίως με τα έργα της τρέχουσας περιόδου που θα συνεχιστούν και την επόμενη.
Που σημαίνει πως θα εξελίσσονται εργασίες, θα έχουμε ενεργό πρόγραμμα, θα γίνονται πληρωμές, θα υπάρχει ροή κονδυλίων στην αγορά.

Αυτή την ευκαιρία η Στερεά Ελλάδα πρέπει να την αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Όπως και η χώρα. Που σε κεντρικό επίπεδο θα πρέπει να φροντίσει για τομές που θα μετασχηματίζουν τα κονδύλια του νέου ΕΣΠΑ σε έργο, πιο γρήγορα, πιο ευέλικτα, με λιγότερη γραφειοκρατία, με περισσότερη διαφάνεια.
Πιο συγκεκριμένα, χρειάζονται :

Να αλλάξει το συγκεντρωτικό και γραφειοκρατικό μοντέλο διαχείρισης και εφαρμογής του ΕΣΠΑ και να απλοποιηθούν οι διαδικασίες ένταξης, χρηματοδότησης και παρακολούθησης των έργων.

Να δοθεί έμφαση στις διαδικασίες δημοκρατικού προγραμματισμού, που σημαίνει ενίσχυση του ρόλου των αιρετών Περιφερειών.


Να γίνουν οι αναγκαίες θεσμικές ρυθμίσεις που θα επισπεύδουν τις συνθήκες υλοποίησης των έργων. Κορυφαίο παράδειγμα οι απαλλοτριώσεις, που πρέπει να συντελούνται προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος.

Να προχωρήσουν, να ολοκληρωθούν και πάνω απ΄όλα να εφαρμοστούν οι βασικές εθνικές μεταρρυθμίσεις – οριζόντια προϋπόθεση αναπτυξιακής δυναμικής σε τοπικό και εθνικό επίπεδο. Ενδεικτικά:
Το κτηματολόγιο
Το δασολόγιο
Τα χωροταξικά και ο καθορισμός χρήσεων γης
Η ηλεκτρονική διακυβέρνηση, που πέραν των άλλων, συμβάλλει στον περιορισμό της διαφθοράς και της διαπλοκής.
Κυρίες και κύριοι,
Το μεγάλο στοίχημα του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020, που σχεδιάζουμε σήμερα, είναι να υπερβεί η Στερεά Ελλάδα το δυϊσμό της. Έναν δυϊσμό ακατανόητο που βρίσκεται ανάμεσα στην υψηλή ανεργία και στη μεγάλη απώλεια θέσεων εργασίας και στη στατιστική εμφάνιση πλούτου λόγω του πλασματικού ΑΕΠ.
Μια κατάσταση δηλαδή, όπου η Στερεά Ελλάδα καλείται να αντιμετωπίσει τα ίδια και ίσως – λόγω της γεωγραφικής της πολυμορφίας - περισσότερα προβλήματα με τις άλλες Περιφέρειες, από άλλη θέση.

Απέναντι σ΄αυτή την πρόκληση, που εμείς παλέψαμε και πετύχαμε περισσότερα (όπως τη μεγαλύτερη αύξηση στο νέο ΕΣΠΑ) πρέπει να προτάξουμε και τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα αυτού του τόπου :
Την ισχυρή δυναμική του σε παραγωγή, τη στρατηγική γεωγραφική του θέση, το σημαντικό τουριστικό και πολιτιστικό του πλούτο.

Με τα δυνατά μας σημεία, τις προκλήσεις των καιρών, το όραμα για το πώς θέλουμε τον τόπο και την κοινωνία, βαδίζουμε επικεντρωμένοι σε ένα κεντρικό στόχο : να αναδείξουμε τις νέες ευκαιρίες που θα φέρουν τη Στερεά Ελλάδα πιο κοντά στην ισόρροπη σύγκλιση, στην κοινωνική και οικονομική συνοχή.

Κλείνοντας, ευχαριστώ για μια ακόμα φορά τον Επίτροπο k. Jiohannes Hahn, που μας έδωσε τη χαρά να τον υποδεχτούμε και να συνομιλήσουμε για όλα τούτα τα σημαντικά ζητήματα του τόπου μας, καθώς και όλους εσάς που είστε μαζί μας.




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Δήμου Θηβαίων: Έναρξη νέων προγραμμάτων-αιτήσεις μέχρι 14 Φεβρουαρίου

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) του Δήμου Θηβαίων, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Νεολαίας & Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων και τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης θα υλοποιήσει προσεχώς τα ακόλουθα Εκπαιδευτικά Προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων:

Βιολογικά προϊόντα(25Ω)
Οικολογικές λύσεις για το σπίτι (25Ω)
Διακόσμηση(25Ω)
Υπολογιστικά Φύλλα – Παρουσιάσεις (ΙΙ) (50Ω)
Διαδικτυακά εργαλεία και υπηρεσίες στην καθημερινή ζωή (25Ω)
Ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media) (25Ω)
Περιβάλλον & καθημερινή Ζωή (25Ω)
Γαλλικά (25Ω)
Ιταλικά (25Ω)
Αγγλικά στο χώρο εργασίας(25Ω)
Διαχείριση διαπροσωπικών σχέσεων (25Ω)
Αιτήσεις συμμετοχής για αυτά τα προγράμματα θα γίνονται δεκτές μέχρι την Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2014.
Στα προγράμματα εκπαίδευσης μπορούν να συμμετάσχουν ενήλικες κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης. Τμήματα μάθησης πραγματοποιούνται εφόσον συμπληρωθεί ο ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός συμμετεχόντων. Οι μέρες και ώρες διεξαγωγής των προγραμμάτων διαμορφώνονται με βάση τις ανάγκες των εκπαιδευομένων Μετά την επιτυχή παρακολούθηση του εκπαιδευτικού προγράμματος χορηγείται Βεβαίωση Παρακολούθησης
Για την ένταξη στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης (επισυνάπτεται φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου).
Για πληροφορίες και εγγραφές απευθυνθείτε :
ΚΔΒΜ Θηβαίων Κύπρου 3 Θήβα, τηλ: 2262350662



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο