Σάββατο 5 Απριλίου 2014

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ DEBATE !!! ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ !!!




Το Διαδικτυακό Ηλεκτρονικό Μέσο Ενημέρωσης ( Ιστοσελίδα ) VIOTIASHOP και ο εκπρόσωπος του Δημοσιογράφος κ. Δημήτρης Σοβατζής  έχουν την πρόθεση , για πρώτη φορά στην Προεκλογική Ιστορία τού Καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων να  πραγματοποιήσουν   Διαδικτυακό  DEBATE 

Δύο καφετέριες στη Θήβα έκλεβαν ρεύμα

Συνελήφθη, χθες (04-04-2014) το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 36χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέρια), σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί μετέβησαν στο ανωτέρω κατάστημα, μαζί με κλιμάκιο τεχνικών υπαλλήλων της ΔΕΔΔΗΕ, όπου διαπιστώθηκε παραβίαση σφραγίδας ρολογιού και επέμβαση στον μετρητή κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος, με αποτέλεσμα τη μη καταγραφή πραγματικών καταναλωθέντων κιλοβατώρων.

Ναύαρχος Νικόλαος Παππάς. Όπως τον έζησα…

Του Κωστή Γκορτζή
Αντιναύαρχου ΠΝ ε.α.
http://klafsigelos.wordpress.com/

Δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Ναυτική Επιθεώρηση», τ. 584,
σελ. 18, ΜΑΡΤ – ΜΑΪ  2013 με τον τίτλο: «40 Χρόνια από την
«Ανταρσία του Α/Τ ΒΕΛΟΣ» και 40 ημέρες από το θάνατο
του Ναύαρχου Ν. Παππά». Αναδημοσίευση στο Περί Αλός
με την έγκριση της «Ν.Ε. και του συγγραφέως»

 


 
 

Νίκος Παππάς. Ο αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού που ένα μήνα πριν κλείσει τα 43 του χρόνια, τον Μάιο του 1973, πήρε μια απόφαση που συγκλόνισε την παγκόσμια κοινή γνώμη και έγινε σύμβολο του αγώνα για τη δημοκρατία στα πέρατα του κόσμου και ξέπλυνε την ντροπή για τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας που θεωρούνταν απ’ όλους, και δυστυχώς από μερικούς ακόμα και σήμερα, αποκλειστικά υπεύθυνες για τη δικτατορία που εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα το 1967.

«Όταν οι ηχηρές σιωπές του έρωτα…τραγουδούν Μπιθικώτση»

Η ΑΝΝΑ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ , Ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΟΓΑΝΗΣ
ΚΑΙ Η
 ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ ««ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ»
υπό τη διεύθυνση του μαέστρου: ΚΩΣΤΑ ΡΙΖΟΥ
ΣΕ ΜΙΑ ΜΥΣΤΑΓΩΓΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ
«Όταν οι ηχηρές σιωπές του έρωτα…
                              τραγουδούν Μπιθικώτση»

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων 6/4/14

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δήμος Θηβαίων: Ενημέρωση και μέτρα προστασίας από τα κουνούπια με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας 7 Απριλίου 2014

Όπως είναι γνωστό η 7η Απριλίου έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ( Π.Ο.Υ. ) ως Παγκόσμια Ημέρα Υγείας και αφιερώνεται κάθε χρόνο σε κάποιο θέμα σχετικό με την Υγεία .

Ο εορτασμός της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας εστιάζεται στις μολυσματικές νόσους που μεταδίδονται στους ανθρώπους μέσω διαβιβαστών- φορέων παθογόνων μικροοργανισμών (κουνούπια , σκνίπες, κοριοί, τσιμπούρια, σαλιγκάρια ).

Αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλής το Γιώργο Μαρίνο επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής 4/4/2014 το Γενικό Νοσοκομείο Θήβας

Αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλής το Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας και τον Αντώνη Τουλουμάκο, υποψήφιο δήμαρχο Θήβας  επισκέφθηκε  το πρωί της Παρασκευής 4/4/2014 το Γενικό Νοσοκομείο Θήβας.
Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με εργαζόμενους στην οποία αναδείχτηκαν ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του Νοσοκομείου, όπως η μείωση της χρηματοδότησης και οι ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό.

ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ Κ.Ν.Ε. ΣΤΗ ΘΗΒΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ 6/4/2014 ΓΗΠΕΔΟ 5x5 ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ (ΕΝΑΝΤΙ CARREFΟUR)


Πρόγραμμα

10:30 – Μαθητικό Τουρνουά Ποδοσφαίρου

18:00 – Συζήτηση για τον Αθλητισμό
Θέμα : «Ε.Ε. και Αθλητισμός (Οι Θέσεις του Κ.Κ.Ε.)»
Ομιλητής : Θέμος Βασιλείου μέλος του Γ.Π. Ανατ. Στερεάς  και Έυβοιας

ΚΩΣΤΑΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: << ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΠΟ ΤΗΝ 1η ΚΥΡΙΑΚΗ >>

Η σημερινή κατάσταση στον Δήμο Θηβαίων, εν όψει των δημοτικών εκλογών που θα διεξαχθούν στις 18 Μαΐου 2014, επιβάλει τη συστράτευση όλων όσων πιστεύουν ότι πρέπει να αγωνιστούμε για κάτι καλύτερο και ουσιαστικότερο, που θα δώσει ώθηση στο Δήμο μας και θα τον βγάλει από το σημερινό τέλμα.
Η ατολμία και η απραξία της σημερινής Δημοτικής Αρχής, σε συνδυασμό με την παρατεταμένη περίοδο κρίσης που βιώνουμε συνολικά, οδηγεί μοιρολατρικά το Δήμο σε οικονομικό αδιέξοδο και οπισθοδρόμηση.

Σ Ε Ι Σ Α Χ Θ Ε Ι Α

Η Κυβέρνηση Σαμαρά, για να εξιλεωθεί από τις αλλεπάλληλες εθνικές
υποχωρήσεις, υποτέλειες, προδοσίες, & τραγωδίες της Ελλάδος & των Ελλήνων, το μόνο όπλο που διαθέτει είναι η Σεισάχθεια.
Το μόνο που τη σώζει απέναντι στην Ιστορία.
Αλλεπάλληλες προδοσίες στα Εθνικά μας θέματα, στην οικονομία, στην εθνική ανεξαρτησία και Κυριαρχία. Η Ελλάς με τη ένδοξη ιστορία της
κατάντησε χώρα ελεγχόμενη από τους Ισλαμιστές λαθρομετανάστες!!

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη τη Δευτέρα 31 Μαρτίου στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Θηβών, η εκδήλωση «Τα Πάθη τα Σεπτά»

Με ομολογουμένως μεγάλη επιτυχία διεξήχθη τη Δευτέρα 31 Μαρτίου στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Θηβών, η εκδήλωση «Τα Πάθη τα Σεπτά» την οποία διοργάνωσαν από κοινού η Ιερά Μητρόπολις Θηβών και Λεβαδείας και ο Σύλλογος Ιεροψαλτών επαρχίας Θηβών.
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, ο Διοικητής του ΚΕΠΒ Θηβών, πολλοί κληρικοί, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ: Για τον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων που προωθεί η ΔΕΠΟΔΑΘ

Για τον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων που προωθεί η ΔΕΠΟΔΑΘ
Στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο αποκαλύφθηκε ότι, αν δεν ετίθετο ερώτηση για το στάδιο που βρίσκεται η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) δεν θα μαθαίναμε ότι επρόκειτο να παρακαμφθεί το Δημοτικό Συμβούλιο σε σχέση με τη γνωμοδότηση του για την έγκριση της μελέτης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων της μονάδας. Ενημερώνουμε  λοιπόν τους συμπολίτες μας ότι με βάση τη μελέτη:

Επαφές και συναντήσεις στη Λαμία για τρίτη συνεχόμενη μέρα για τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη.

Στήριξη στην τοπική, υγιή και φιλόδοξη επιχειρηματική δραστηριότητα θα προσφέρει με όλα τα μέσα η Περιφέρεια, διαβεβαίωσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης επισκεπτόμενος δύο πρότυπες επιχειρήσεις στη Λαμία.  

Σε Καρπενήσι, Λιβαδειά, Θήβα και περιοχές της Εύβοιας, ο Β. Αποστόλου

Περιοδεία στη Στερεά Ελλάδα και τη Βοιωτία πραγματοποιεί από τις 5 έως 8 Απριλίου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας του συνδυασμού «Η Στερεά σε νέα τροχιά», Βαγγέλης Αποστόλου.
Το πρόγραμμα της περιοδείας έχει ως εξής:
Σάββατο 5 Απριλίου - Περιοδεία στο Δήμο Λίμνης-Μαντουδίου-Αγίας Άννας
Κυριακή 6 Απριλίου - Περιοδεία στο Καρπενήσι, συμμετοχή στην ημερίδα «Ανεμογεννήτριες και Υδροηλεκτρικά. Τα θέλουμε στην Ευρυτανία;» στις 12.00 μ.μ.

Ο Σύλλογος Γυναικών Ασωπίας διοργάνωσε και υλοποίησε με επιτυχία ενημερωτική ημερίδα, με θέμα «Γυναίκα: Από την Παραβατικότητα στην Αποκατάσταση»


Ο Σύλλογος Γυναικών Ασωπίας διοργάνωσε και υλοποίησε με επιτυχία ενημερωτική ημερίδα, με θέμα «Γυναίκα: Από την Παραβατικότητα στην Αποκατάσταση», την Τετάρτη 2 Απριλίου 2014, στο Ενοριακό Κέντρο Ασωπίας.

"Σούπερ" αναβάθμιση για ΔΕΗ από S&P

Του Χάρη Φλουδόπουλου

Στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της ΔΕΗ και μάλιστα κατά τρεις βαθμίδες, (από «CCC» σε «B»), προχώρησε η S&P, με "σταθερές" προοπτικές.

Η συμφωνία αναχρηματοδότησης του κοινοπρακτικού ομολογιακού δανείου-μαμούθ, αποτελούσε ένα από τα προαπαιτούμενα που είχαν θέσει οι οίκοι αξιολόγησης για να διατηρήσουν σταθερή ή ακόμη και να αναβαθμίσουν την πιστοληπτική ικανότητα της ΔΕΗ. Έτσι η ολοκλήρωση της διαδικασίας και η εκταμίευση του κοινοπρακτικού που ανακοινώθηκε σήμερα, έδωσε το "πράσινο φως" στην  Standard & Poor’s να προχωρήσει σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της εταιρείας.

Στον ουρανό εκρέμετο αγγούρι με το ράμμα…

“Στον ουρανό εκρέμετο αγγούρι με το ράμμα κι όλοι, μα όλοι, τρέξανε να ελέπουν ατό το θάμα!”
Μικροί το λέγαμε ειρωνικά για την… φάρα μου, και τώρα… το βλέπουμε που κρέμεται και αναρωτιόμαστε ποιος θα σκύψει να μαζέψει το σαπούνι! Έχω την εντύπωση πως άνοιξε το σπυρί και αρχίζει να ξεχειλίζει το πύον. Βρωμάει ο τόπος και η βρώμα αυτή δεν είναι τίποτε μπροστά σ’ αυτό που θα ακολουθήσει. Νομίζω πως έφτασε η ώρα για να γίνει η καταμέτρηση και να δούμε τι και πως.
Τι έγινε και φτάσαμε , όχι στα πρόθυρα, αλλά στην χρεωκοπία και…
Πως φουντάραμε άγκυρες στο λιμάνι του ΔΝΤ, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Θησαυρός από λίρες και αρχαία νομίσματα βρέθηκε στη Θήβα σε οικία δράστη. Εξι κλοπές σε ένα μήνα

Εξιχνιάσθηκαν, μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που διεξάγει το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, έξι (6) περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων σε οικίες, στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας

Στο πλαίσιο της έρευνας, ταυτοποιήθηκε ως δράστης 29χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και παράβαση Νομοθεσίας περί προστασίας Αρχαιοτήτων.

Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Πρόσκληση στους αθλητικούς συλλόγους του Δήμου Θηβαίων

Στα πλαίσια της ανταλλαγής απόψεων με φυσικά πρόσωπα, Συλλόγους και φορείς του Δήμου μας , καλούμε όλους τους αθλητικούς συλλόγους την Δευτέρα 7 Απριλίου 2014 στις 7 το απόγευμα  στο Πελοπίδας club του Θαν. Χατζηχρονόγλου στο 4ο χιλ. Θηβών-Λειβαδιάς.

Η τεράστια σημασία της ΑΟΖ

του Νίκου Λυγερού

Η ορθολογική ανάλυση του θέματος της ΑΟΖ αναδεικνύει αντικειμενικά ότι αποτελεί ένα στρατηγικό πλεονέκτημα. Θέλουμε δεν θέλουμε, αυτό είναι πλέον γεγονός. Μπορούμε βέβαια να το κρύψουμε από τον εαυτό μας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει. Μπορούμε βέβαια να μην του δώσουμε την επαρκή σημασία, αλλά αυτό δεν θα ισχύει για τους αντιπάλους μας.
Κατά κάποιο τρόπο πρέπει ν' αποδειχθούμε ότι η έννοια της ΑΟΖ έχει σημασία, ανεξάρτητα από το πολιτικό πλαίσιο, διότι δεν είμαστε ο μοναδικός παίκτης, κατά συνέπεια αυτή η ανεξαρτησία, αν δεν ενταχθεί

Ο ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΔΑΒΒΕΤΑΣ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ Ο ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΔΑΒΒΕΤΑΣ

 Στο γραφείο του Περιφερειάρχη Ηπείρου, κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, βρέθηκε την Πέμπτη 3 Απριλίου ο καθηγητής Φιλοσοφίας της Τέχνης και Ειδικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα Πολιτισμού, κ. Δημοσθένης Δαββέτας.
Ο κ. Δαββέτας συνομίλησε με τον Περιφερειάρχη, την Αντιπεριφερειάρχη Ιωαννίνων, κα Τατιάνα Καλογιάννη, καθώς και με τους περιφερειακούς συμβούλους .

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Η 7η Απριλίου, ημερομηνία «γέννησης» το 1948 του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ), έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Υγείας και αφιερώνεται κάθε χρόνο σε κάποιο θέμα σχετικό με την Υγεία.
Ο εορτασμός της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας εστιάζεται στις μολυσματικές νόσους που μεταδίδονται στους ανθρώπους μέσω διαβιβαστών-φορέων παθογόνων μικροοργανισμών.
Διαβιβαστές είναι οργανισμοί (κουνούπια, σκνίπες, κοριοί, τσιμπούρια, κλπ), οι οποίοι ευθύνονται για την μετάδοση μεγάλου εύρους παθογόνων μικροοργανισμών στους ανθρώπους και τα ζώα.

Στη Λαμία, έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, θα συνεχίσει και σήμερα, Πέμπτη 3 Απριλίου, τις επαφές του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης.

Την Τετάρτη 2 Απριλίου σε έναν ευρύ κύκλο συναντήσεων και ανταλλαγής απόψεων με τους φορείς της τοπικής κοινωνίας, ο Κώστας Μπακογιάννης μίλησε για τους στόχους που θέτει ο συνδυασμός «Αλλάζουμε. Στην καρδιά της Ελλάδας» για την επόμενη κρίσιμη πενταετία. «Το κρίσιμο είναι να κάνουμε μεγάλες αναπτυξιακές παρεμβάσεις, που δεν φέρνουν ψήφους, αλλά δημιουργούν θέσεις εργασίας» τόνισε με έμφαση.

Ο ΕΡΠΩΝ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΔΕΙΑ..

ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΥΡΜΟΓΛΟΥ

Ενδεια κοινωνική, ένδεια πολιτική και αδιέξοδα. Ενδεια και αναθυμιάσεις φασιστικών μεθοδεύσεων προς εξυπηρέτηση πρόσκαιρων πολιτικών και κομματικών συμφερόντων. Ενα σκηνικό πρόδηλα αρνητικό. Με την "αξιοπιστία" αξιωματούχων της κυβέρνησης και του ιδίου του πρωθυπουργού να "σφυροκοπείται" από τον καταιγισμό των γεγονότων και της ίδιας τους της πολιτικής βλακείας. Και στην κοινωνία να παρατηρούνται συμπτώματα αποσύνθεσης.
Η αντίθεση ανάμεσα σε μια ανάλγητη και αυταρχική πολιτική που μοιάζει να προχωρεί "θριαμβευτικά", με δρασκελισμό πλατύ, από εκπλήρωση

Πετάνε ασθενείς στον δρόμο τώρα!

Τριτοκοσμικές καταστάσεις και ανθρώπινα δράματα εξελίσσονται από το πρωί σε πολλά δημόσια νοσοκομεία της Αθήνας, καθώς εκατοντάδες ασθενείς που νοσηλεύονται σε αυτά ειδοποιούνται να φύγουν, γιατί δεν υπάρχουν πλέον γιατροί για τη νοσηλεία τους!

Του Κώστα Χαρδαβέλλα

Όλοι και όλες στη συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ. τη Τετάρτη 9 Απρίλη στη κεντρική πλατεία της Θήβας

«Στις 9 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ξεπερνώντας τις απειλές και τους εκβιασμούς της εργοδοσίας και της κυβέρνησης, τα εμπόδια που βάζει ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός.
Πρέπει τώρα να ανασυνταχθούμε!
Να πιστέψουμε και να δοκιμάσουμε τη δύναμη μας.

Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Ο Βαγγέλης Καζαντζής ζωντανά το Σάββατο 5/4 στην Αστραδενή

O Βαγγέλης Καζαντζής και η παρέα του (Δημήτρης Μπρέντας βασικό μέλος του μουσικού σχήματος Χαίνηδες και ο Διονύσης Μακρής) μετά από πολυάριθμες εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα συνεχίζουν το μουσικό ταξίδι τους ...

Επόμενη στάση το Art Cafe Αστραδενή το Σάββατο 5 Μάρτη στις 22:00.

Παίζουν:

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχος Περγαντάς στην συνάντηση για την σύσταση της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχος Περγαντάς στη Λιβαδειά, στην συνάντηση  για την σύσταση της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Στη Λιβαδειά θα βρίσκεται αύριο 2 Απριλίου 2014  ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς, όπου θα  συμμετέχει  στην ενημερωτική εκδήλωση-συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί για τη σύσταση Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας (Α.Μ.Κ.Ε.) με την επωνυμία «Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας».

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς σε συνεργασία με το Σύλλογο Φίλων της Βιβλιοθήκηςδιοργανώνει Εισαγωγικά Μαθήματα Νέων Τεχνολογιών για ενήλικες (επίπεδο αρχαρίων).
Τα μαθήματα αφορούν τις παρακάτω βασικές ενότητες:
  • Μαθαίνω τον υπολογιστή μου - Ανακαλύπτω
  • Μαθαίνω να περιηγούμαι στο διαδίκτυο - Σερφάρω
  • Μαθαίνω το email - Επικοινωνώ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΕΚΑΚΗΣ: “Οι κλεμμένοι θησαυροί της Ελλάδας, κοσμούν μουσεία και ιδιωτικές συλλογές της Γερμανίας!…”

Του Σωτήρη Κων. Κάτσενου

         Οι σημαντικότερες συλλογές αρχαιοτήτων σήμερα στον πλανήτη θεωρούνται κατά σειρά της Αγγλίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας. Η Ελλάδα, βρίσκεται στην αμέσως επόμενη τέταρτη θέση. Το παράδοξο είναι ότι καμία από τις τρεις αυτές πρώτες χώρες δεν διαθέτει……αρχαία ιστορία! Έτσι, λοιπόν σήμερα, δεν είναι μόνο το κατοχικό δάνειο που υποχρεώθηκε η πατρίδας μας να καταβάλει στην Γερμανία κατά τη διάρκεια της Κατοχής και το οποίο βέβαια είναι μείζονος εθνικής σημασίας, αλλά και οι κλαπέντες από τους Γερμανούς πολιτιστικοί θησαυροί της χώρας μας, οι οποίοι ακόμα και σήμερα, 70 χρόνια μετά την λήξη του πολέμου, κοσμούν μουσεία και ιδιωτικές συλλογές της Γερμανίας!…

Επίσκεψη Υποψηφίου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη στην Εύβοια

«Θα με κρίνετε απ αυτά που κάνω και όχι από τα λόγια μου» είπε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης  Κώστας Μπακογιάννης σε ανοικτή συζήτηση την Τρίτη 1η Απριλίου στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας 

Ο Δήμος Θηβαίων και η Επιτροπή του Κοινωνικού Παντοπωλείου ευχαριστούν το Κέντρο Αποκατάστασης Λόγου, Γραφής και Επικοινωνίας “Λέξις” στη Θήβα

Ο Δήμος Θηβαίων και η Επιτροπή του Κοινωνικού Παντοπωλείου ευχαριστούν το Κέντρο Αποκατάστασης Λόγου, Γραφής και Επικοινωνίας “Λέξις” στη Θήβα και όλα τα στελέχη του, για την έμπρακτη υποστήριξή τους και την ευαισθησία τους σε θέματα κοινωνικής μέριμνας.


ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΚΙΘΑΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΘΗΒΑΣ




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Παραιτήθηκε από τη θέση του γ.γ της κυβέρνησης ο Μπαλτάκος

Την παραίτησή του από τη θέση του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης υπέβαλλε ο Τάκης Μπαλτακος - εκ των στενότερων συνεργατών του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά - μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την δημοσιοποίηση στο διαδίκτυο αλλά και την κατάθεση στα πρακτικά της Βουλής, του διαλόγου – προϊόν υποκλοπής - που είχε ο Ηλίας Κασιδιάρης μαζί του.
«Όλα όσα ειπώθηκαν από μένα είχαν σκοπό να απαλλαγώ από τις πιέσεις που μου απηύθυναν οι βουλευτές της ΧΑ κατηγορώντας με ότι έχω συμμετάσχει σε συνωμοσία εναντίον τους».
Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων ο Παναγιώτης Μπαλτάκος, σε γραπτή δήλωσή του με την οποία ανακοινώνει ότι υπέβαλε την παραίτησή του και ζητάει συγγνώμη για την αναστάτωση που προκλήθηκε.
Αναλυτικά ολόκληρη η επιστολή του κ. Μπαλτάκου:

Ενημερωτική Ημερίδα για τους αγρότες του Κέντρου Δήμητρα σε συνεργασία με το Δήμο Θηβαίων

ΤΟ  ΚΕΝΤΡΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ»  ΘΗΒΑΣ
                                                  σε συνεργασία με
ΤΟ  ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ  ΤΜΗΜΑ  ΤΟΠΙΚΗΣ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ  ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ  ΔΗΜΟΥ  ΘΗΒΑΙΩΝ
διοργανώνουν    την   Παρασκευή   4  Απριλίου   2014
στο Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Θήβας – 2ο χλμ. Π.Ε.Ο. Θηβών –Ερυθρών (πρώην Κ.Ε.Γ.Ε)
 Ενημερωτική ημερίδα με θέματα:

Πρωτοφανείς οι τιμές συγκέντρωσης εξασθενούς χρωμίου στην περιοχή του Ασωπού

Θυσία στο βωμό της κερδοφορίας των βιομηχάνων γίνεται η υγεία των εργαζομένων και των κατοίκων της περιοχής γύρω από τον Ασωπό, όπως δείχνουν τα ανατριχιαστικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν την Παρασκευή 28 Μάρτη στην Υποεπιτροπή Υδατικών Πόρων της Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος. Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι βιομηχανίες έχουν επιδοθεί σε ένα περιβαλλοντικό έγκλημα, φορτώνοντας ασταμάτητα όχι μόνο τον Ασωπό, αλλά και ολόκληρο τον υδάτινο ορίζοντα της περιοχής με βαριά μέταλλα και κυρίως με το καρκινογόνο εξασθενές χρώμιο.

12-13 Απριλίου 2014 τουρνουά Μπάσκετ “3 με 3” στη Θήβα!

Ο Δημοτικός Οργανισμός του Δήμου Θηβαίων σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης “Ε.Ο.Κ.” και την ΕΣΚΑΣΕ διοργανώνει και φέτος το ετήσιο αθλητικό Τουρνουά Μπάσκετ “3με 3”,  το Σάββατο  12 και την  Κυριακή 13 Απριλίου στο Δημοτικό Στάδιο Θήβας.

Πολιτική είναι η διαχείριση των συμβόλων

                                                                       Φρανσουά Μιτεράν πρ. Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας
από τον Θεόδωρο Κ. Παπαϊωάννου*
Ο Ευαγγελισμός του Γένους που ο εθνικός συμβολισμός τον όρισε ανήμερα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, αποτελεί μέγα ορόσημο και έκφραση της εθνικής μας ζωτικότητας.
Δείχνει τις δυνατότητες των λαών στο να γράψουν ιστορία, όταν  αποφασίσουν να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους, να  αρνηθούν προδιαγεγραμμένες μοίρες και να συγκρουστούν με τους ισχυρούς .
Τότε συνοπτικά οι Έλληνες του Εικοσιένα υπόδουλοι μεν αλλά με ισχυρή θέληση και ακαταμάχητη αγωνιστικότητα κατάφεραν ανήκεστα κατάγματα στην ως τότε μεγαλύτερη αυτοκρατορία της Ευρασίας, δρομολόγησαν αμετάκλητα τη διάλυσή της, εξάρθρωσαν την πολιτική της ανίερης Ιεράς Συμμαχίας του αδίστακτου Μέτερνιχ- πολιτικού προγόνου της Άνγκελας Μέρκελ- αποτίναξαν τον ζυγό  της τυραννίας  και εν τέλει κατάφεραν να δημιουργήσουν ανεξάρτητο κράτος.

Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Επίσκεψη Υποψηφίου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη στη Λαμία

Στη Λαμία θα βρίσκεται από την Τετάρτη 2 μέχρι και την Παρασκευή 4 Απριλίου, ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης.
Την Τετάρτη 2 Απριλίου, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας, Ευθύμιο Καραΐσκο, θα επισκεφθεί στις 11:00 τον Δικηγορικό Σύλλογο Λαμίας, στις 12:00 το Κάστρο Λαμίας, όπου θα ξεναγηθεί και στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Συνέλαβαν 33χρονο στη Θήβα για οπλοκατοχή και ναρκωτικά

Φωτο αρχείου
Συνελήφθη, σήμερα (31-03-2014) το μεσημέρι στη Θήβα, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, ένας 33χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα σήμερα το μεσημέρι οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική έρευνα στην οικία του 33χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, όπου βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα και κατασχέθηκαν:

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΘΗΡΙΩΔΙΑΣ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΔΩΡΙΔΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΟ-ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΘΗΡΙΩΔΙΑΣ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΔΩΡΙΔΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΟ-ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΔΑΒΒΕΤΑ «ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΤΟΥ ΟΡΦΕΑ»


ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΔΑΒΒΕΤΑΣ: Ευχαριστώ το φίλο μου Νίκο Αλιάγα για την αναφορά του σε έναν αγαπημένο μου στίχο από την ποιητική μου συλλογή "Στον καθρέφτη του Ορφέα"...
"H λιγόστεψη της ομιλίας σε φέρνει όλο και πιο κοντά στο ένστικτό σου"

Την Τρίτη 1 Απριλίου 2014, στις 20:00, στο Ρότα Art Coffee Community, Σόλωνος 124,  θα γίνει η παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής του Δημοσθένη Δαββέτα «Στον καθρέφτη του Ορφέα», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Suis Generis.
Η ποιητική αυτή συλλογή συνδυάζει την ονειρική διάσταση της πραγματικότητας

Ι.Σ.ΘΗΒΩΝ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΑΝΟΧΗΣ ΣΕ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΒΟΛΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΘΗΒΑΣ ΤΩΡΑ.

Ως Επιστημονικός Σύλλογος και ιδιαίτερα στον καίριο τομέα της υγείας, ενημερώνουμε τους Θηβαίους πολίτες ,ότι πλέον η κατάσταση του Νοσοκομείου της Θήβας βρίσκεται σε σημείο προχωρημένης διάλυσης, με ευθύνη του Υπουργείου Υγείας και της Κυβέρνησης.
                 Την κατάσταση την οποίαν έχουμε επισημάνει σε κάθε κατεύθυνση και σε κάθε υπεύθυνο, εδώ και τρία χρόνια, και μετά από όλες τις διαβεβαιώσεις για την ενίσχυση και ενδυνάμωση του Νοσοκομείου από τις παρελθούσες κυβερνήσεις, διαπιστώνουμε ότι ουδείς πρόκειται να πράξει τούτο,αλλά αντίθετα πράττουν  κάθε τι για να κλείσει το Νοσοκομείο Θηβών.
                  Θα γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, για το εφιαλτικό φαινόμενο που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΗΒΑΣ

Την παρασκευή  28 / 3  / 14 /  πραγματοποιήθηκε Δ.Σ  του Ε.Κ.Θ με βασικό θέμα : Διοικητικό και οικονομικό απολογισμό Δ τρίμηνου  2013 .
Για ακόμα μια φορά το προεδρείο και η πλειοψηφία (ΣΑΕΚΕ ) παρά το ότι , η παράταξη μας επανειλημμένα έχει βάλει το ζήτημα .Ο απολογισμός να γίνεται  μέσα από Γενική Συνέλευση των εκλεγμένων αντιπροσώπων .
Επιμένουν και κατά παράβαση του καταστατικού του Ε.Κ.Θ  παρερμηνεύουν       μεταβατικό  άρθρο και δεν προχωρούν σε Γ.Σ με το πρόσχημα και του κόστους . Έχοντας συνέπεια και ευθύνη απέναντι στους εργαζόμενους που μας εξέλεξαν η παραταξή μας καταψήφισε και τον διοικητικό και τον οικονομικό απολογισμό.
Η πλειοψηφία (ΣΑΕΚΕ ) και η ΔΑΚΕ υπερψήφισαν, ενώ μικρές διαφοροποιήσεις
ψηφίζοντας παρών, είδαμε από Ενωτική Κίνηση και Α.Σ.Κ που ουσιαστικά αρνούνται να συγκρουστούν με το συνδικαλιστικό κατεστημένο.

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

ΟΜΙΛΙΑ ΚΛΕΑΡΧΟΥ ΠΕΡΓΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΚΗΡΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗ ΡΟΥΜΕΛΗ

Στη χιλιάδων χρόνων ιστορία της πατρίδας μας, έχουν καταγραφεί πολλοί σταθμοί, πολλά ορόσημα. Ξεχωριστή θέση ανάμεσά τους, έχει η επανάσταση του 1821, ένα σημαντικότατο εθνικό, πολιτικό και ηθικό γεγονός της νεοελληνικής υπόστασης, και ταυτόχρονα ένα από τα πιο αξιοσημείωτα συμβάντα της νεώτερης Ευρωπαϊκής ιστορίας.

ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΤΟΥ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΘΗΒΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2014.

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 29 και 30 Μαρτίου  το ατομικό και ομαδικό  σχολικό πρωτάθλημα 2014 της ΤΕΣΣΑΣ στη Χαλκίδα.
Οι αγώνες διοργανώθηκαν από την Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδας στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Γυμνασίου Χαλκίδας με μεγάλη συμμετοχή μαθητών από σχολεία της περιφέρειας.
Από το Σ.Ο. Θήβας συμμετείχαν στο ατομικό οι εξής μαθητές και μαθήτριες:

Σύσταση, διαχείριση και λειτουργία Εθνικού Μητρώου Σημείων Υδροληψίας (Ε.Μ.Σ.Υ.)

Ενημέρωση από το Τμήμα Περιβάλλοντος Δήμου Θηβαίων:  Σύσταση, διαχείριση και λειτουργία Εθνικού Μητρώου Σημείων Υδροληψίας (Ε.Μ.Σ.Υ.) από Επιφανειακά και Υπόγεια Υδατικά Συστήματα.

Σας ενημερώνουμε ότι δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης Κοινή Υπουργική Απόφαση   145026/2014( ΦΕΚ 31/14-01-2014 Τεύχος Β) με τίτλο «Σύσταση, διαχείριση και λειτουργία Εθνικού Μητρώου Σημείων Υδροληψίας (Ε.Μ.Σ.Υ.) από Επιφανειακά και Υπόγεια Υδατικά Συστήματα.», για την συνολική εγγραφή των σημείων υδροληψίας και των απολήψιμων ποσοτήτων ύδατος από τα επιφανειακά και υπόγεια υδατικά συστήματα της χώρας.

Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας

Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας :
«Εγκρίνουμε για το 2014 ένα Τεχνικό Πρόγραμμα, ρεαλιστικό, εφικτό,  με δεσμευμένες και πολύ αυξημένες πιστώσεις στις Συλλογικές Αποφάσεις. Όμως η μη απόδοση των ΚΑΠ στις Περιφέρειες της χώρας, είναι ένα τεράστιο πρόβλημα, που αν συνεχιστεί, δημιουργεί κρίσιμα ζητήματα στη λειτουργία τους»

Πρόσκληση Εθελοντών για την Καλοκαιρινή Εκστρατεία 2014 της Βιβλιοθήκης Θήβας

Για τρίτη συνεχή χρονιά η Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Οργανισμού Θήβας καθώς
και πολλές άλλες Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες της χώρας, σε συνεργασία
με το Future Library, θα πραγματοποιήσουν Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης,
Δημιουργικότητας και Καινοτομίας  με  τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων .
    Και αυτό το καλοκαίρι, γίνετε εθελοντές στην Εκστρατεία μας  προσφέροντας λίγο
από το χρόνο σας, τη διάθεσή σας, τις γνώσεις σας, τον ενθουσιασμό σας, στην προσπάθεια
αναβάθμισης των υπηρεσιών που παρέχει η Βιβλιοθήκη μας.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο