Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Απίστευτος εμπαιγμός σε ανασφάλιστους ασθενείς

Το γραφείο του κ. Γεωργιάδη φέρεται να παρέπεμψε στα κοινωνικά ιατρεία πολίτες που ψάχνουν πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας.
Πρωταγωνιστές στο θέατρο του παραλόγου γίνονται Έλληνες πολίτες που έχουν έρθει σε αδιέξοδο προσπαθώντας να βρουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας.
Ενώ το γερμανικής εμπνεύσεως σχέδιο του υπουργού Υγείας, κ. Α. Γεωργιάδη, για το νέο Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, η ταλαιπωρία των πολιτών συνεχίζεται και οι αντιφάσεις του υπουργείου γίνονται όλο και πιο έντονες.

Όταν ο. Νεάντερταλ «έκοβε βόλτες» στο Αιγαίο...

Οι παλαιολιθικής προελεύσεως Έλληνες.
Οι… προ-παλαιολιθικοί άνθρωποι στο Αιγαίο εκατομμύρια χρόνια πριν…

Ευρήματα: Στην Μακεδονία (Μικράλωνα, Τρίλλια, Βάβδο, Κρυοπηγή και Πετράλωνα Χαλκιδικής. Ξηροχώρι Θεσσαλονίκης. Κοιλάδα Αξιού. Νιγρίτα ΣερρώνΠερδίκαςΚαρδιά Κοζάνης).
Και εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια πριν: Στην Στερεά (Πεντέλη,Αλιβέρι Ευβοίας). Στο Αιγαίο (Ικαρία, Ροδαφνίδια

Η ψήφος σου στο ΚΚΕ, στο Δήμο, την Περιφέρεια, την Ευρωβουλή

Εργαζόμενες,  εργαζόμενοι στο εμπόριο, στις υπηρεσίες, καθαρίστριες στα ιδιωτικά συνεργεία, καθαρίστριες στα δημοτικά σχολεία.
Στις κάλπες που θα στηθούν το Μάη, για το Ευρωκοινοβούλιο, το Δήμο και την Περιφέρεια, το ουσιαστικό, το πραγματικό δίλημμα είναι: Υποταγή στα δεσμά της ΕΕ, των μονοπωλίων ή άνοιγμα του δρόμου για έξοδο απ' αυτή τη βάρβαρη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των πολυεθνικών ομίλων και των κάθε είδους αντιλαϊκών κυβερνήσεων;

Ακυρώθηκε ο αγώνας Κάδμος - Λοκρός Αταλάντης-Δεν κατέβηκε η ομάδα της Αταλάντης στο γήπεδο

Κατάμεστο το κλειστό γήπεδο της Θήβας για τον προγραμματισμένο Αγώνα μπάσκετ μεταξύ του ΚΑΔΜΟΣ ΘΗΒΑ και ΛΟΚΡΟΣ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ. Φίλαθλοι του ΚΑΔΜΟΥ είχαν μαζευτεί από νωρίς στις κερκίδες περιμένωντας να ξεκινήσει ο αγώνας. Ένας αγώνας που δεν πραγματοποιήθηκε.

Έφτασαν τα πουλμαν με φιλάθλους και παίκτες της ομάδας της Αταλάντης, αλλά ενώ περίμεναν ο κόσμος να ξεκινήσει ο αγώνας, ακούστηκε από τα μεγάφωνα ότι θα ακυρωθεί λόγο του ότι οι παίκτες της Αταλάντης δεν κατέβαιναν στο γήπεδο ώστε να αρχίσει το παιχνίδι.

Απάντηση Στο Άρθρο Της Guardian «Migrants Face 'Living Hell' In Greek Detention»‏.

Η αλήθεια για τους λαθρομετανάστες στην Ελλάδα...
Απάντηση στο άρθρο της Helena Smith στην Guardian περί απάνθρωπων συνθηκών μεταχείρισης και κράτησης των μεταναστών στην Ελλάδα.

Ομολογώ πως όταν ξεκίνησα να διαβάζω το εν λόγω άρθρο είχα την εντύπωση πως επρόκειτο για πρωταπριλιάτικο αστείο, αλλά στην συνέχεια συνειδητοποίησα πως διάβαζα μία πολύ καλά στημένη και μεθοδευμένη προπαγάνδα γεμάτη ανακρίβειες, ψεύδη και άκυρες υποκειμενικές κρίσεις.
Η αλήθεια για την κατάσταση που ...
επικρατεί στην Ελλάδα όσον αφορά στους λαθρομετανάστες, την αντιμετώπισή τους από τις αρχές και τον τρόπο διαβίωσής τους εδώ, απέχει παρασάγγας από όσα αναφέρονται στο άρθρο.

Διαβάστε περισσότερα »


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΙΩΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΘΗΒΩΝ 2013 - 14

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.
Πεπραγμένα Διοίκησης Ιωνικού Αστέρα Θήβας 2013-2014.

Καθώς η χρονιά έφτασε στο τέλος της το Δ.Σ. του Ιωνικού Αστέρα κάνει τον απολογισμό της χρονιάς που πέρασε.
1ον. Επαναδημιουργία της ομάδας Γ.Α.Σ. Ιωνικός Αστέρας Θήβας με 30 νέα δελτία ποδοσφαιριστών.
2ον. Συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Β' Κατηγορίας της Ε.Π.Σ.Βοιωτίας κατακτώντας την 6η θέση.
3ον. Επαναλειτουργία του γηπέδου Νεοχωρακίου και με προσωπική εργασία, επιδιόρθωση των κατεστραμένων λόγω αχρησίας αποδυτηρίων.

Πασχαλινό Bazaar αγάπης στη Θήβα από τον σύλλογο ΑΜΕΑ Αγ. Ανάργυροι Θήβας

Πασχαλινό bazaar του συλλόγου ΑΜΕΑ Άγιοι Αναργυροι Θηβας, στο πρώην κατάστημα Μπαρντο στον πεζόδρομο της Επαμεινώνδα ( δίπλα απο το plaza) απο σήμερα και μέχρι την Πέμπτη.

Πρωινές και απογευματινές ωρες θα είμαστε εκεί γιατί  φέτος το Πάσχα στηρίζουμε τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, αγοράζουμε λαμπάδες και αλλα δωράκια απο το bazaar του συλλογου.

“MΕΣΗΛΙΚΑΣ” ΤΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙ ΤΟΥ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ

O ΗΛΙΚΙΑΚΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ TOY “MΕΣΗΛΙΚΑ”
Χατζηαναγνώστου Γιώργος

Η Συζήτηση στην παρέα

Συζητώντας σε μια παρέα μεσήλικων-ηλικιωμένων άνεργων από 50-65ετών προσπαθούσα να αφουγκραστώ γιατί η φωνή  του Κυρίου δίπλα μου που έβγαινε βαθειά και σιγανά λες και δεν είχε πλέον ψυχή η φωνή του , αλλά ταυτόχρονα έδειχνε ότι δεν έχει  κανένα ίχνος ελπίδας.

Στη Χαλκίδα βρέθηκε την Παρασκευή ο Κώστας Μπακογιάννης

Από τις Βρυξέλλες και την πολύ ουσιαστική και χρήσιμη συνάντηση με τον επίτροπο αρμόδιο για θέματα Περιφερειακής Πολιτικής την Πέμπτη 10 Απριλίου, ο Κώστας Μπακογιάννης βρέθηκε την Παρασκευή στη Χαλκίδα.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας επισκέφτηκε τον Οργανισμό Λιμένων Νομού Εύβοιας (ΟΛΝΕ). Με μεγάλη ικανοποίηση διαπίστωσε, ότι έχουν εκπονηθεί με ευθύνη των στελεχών του ΟΛΝΕ πλήρεις μελέτες για την αντιμετώπιση των μεγάλων και μικρότερων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα λιμάνια της Εύβοιας με πρώτο το λιμάνι της Χαλκίδας.

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων 13/4/14

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ!...

Η έννοια του πολιτικού ηγέτη είναι συνυφασμένη με την έννοια του οδηγητή. Αλλοίμονο για τον πολιτικό που αναλαμβάνει ένα ηγετικό ρόλο, ιδιαίτερα στις σημερινές κοσμογονικές στιγμές, αν παραμερίσει το καθήκον τούτο για να κλειστεί στον ελεφάντινο πύργο του πολιτικού ναρκισσιμού, διαιωνίζοντας την αξιοθρήνητη παράδοση της υποτέλειας, που με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί στη δεινή χρεωκοπία αξιών και των πρωτογενών χατρακτηριστικών ενός λαού.

Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ

Ανάλυση
                             --------------
Η ιστορική πλέον φράση «Ανήκομεν εις την Δύσην», που εκφώνησε
ο τότε Πρωθυπουργός Κων/νος Καραμανλής, ισχύει ακόμα λόγω υποτελών, δοσιλόγων, φοβισμένων, και ανικάνων πολιτικών ηγετών.
Εκείνη την εποχή δικαιολογημένα ο τότε Πρωθυπουργός εκφώνησε
το δόγμα αυτό, διότι τότε στο πλανήτη επικρατούσε ο ψυχρός
πόλεμος, και ενώ στη Δύση υπήρχε μια αληθής δημοκρατία, με ελεύθερη ακμάζουσα οικονομία, στην Ανατολή υπήρχε μια δικτατορία του Κομμουνισμού με φτώχεια και οικονομική ύφεση.
Στη Δύση υπήρχαν τότε πολιτικοί ηγέτες μεγάλου βεληνεκούς, όπως
στις ΗΠΑ ο πρόεδρος John Kennedy, μέχρι που δολοφονήθηκε από τη Σιωνιστική Νέα Τάξη Πραγμάτων, στην Αγγλία Πρωθυπουργός ήταν ο Μακ-Μίλαν διάδοχος του Τσώρτσιλ, στη Γαλλία Πρόεδρος ο Ντε-Γκώλ, στη Γερμανία Καγκελάριος ο Αντενάουερ με τον Έρχαρντ,

Δήλωση Γ. Μαρίνου, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιου περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας με τη Λαϊκή Συσπείρωση

Η απαίτηση της Κομισιόν για επιστροφή των 136 εκ. ευρώ που θεωρεί ως κρατική ενίσχυση της ΛΑΡΚΟ αποτελεί πρόκληση για τους εργαζομένους της, γενικότερα το λαό της περιοχής.
Είναι συνέχεια της πολιτικής των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που συναποφάσισαν με τα επιτελεία της ΕΕ και υλοποίησαν βήμα προς βήμα την απαξίωση της ΛΑΡΚΟ, με αποτέλεσμα να τίθεται επί τάπητος η ιδιωτικοποίησή της, χωρίς να έχουν αποκλειστεί τα σενάρια ακόμα και για κλείσιμό της. Αυτούς τους στόχους υπηρετεί και η απόφαση της Κομισιόν που η εφαρμογή της θα σημάνει νέα βάρη στις πλάτες του ελληνικού λαού.

Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΑΤΡΙ.Δ.Α.‏‎

Π. ΨΩΜΙΑΔΗΣ: «Η ΠΑΤΡΙ.Δ.Α. ΕΓΙΝΕ ΚΟΜΜΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΑΠΛΟΥ ΠΟΛΙΤΗ»

Την ίδρυση του κόμματος ΠΑΤΡΙ.Δ.Α. (Πατριωτικό Δίκτυο Αφύπνισης) ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη 10/4 στη Θεσσαλονίκη ο Πρόεδρος του και υποψήφιος ευρωβουλευτής Παναγιώτης Ψωμιάδης.
Σε μια κατάμεστη αίθουσα σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους και πολυάριθμους φίλους του που είχαν συγκεντρωθεί, είπε πως το κόμμα ΠΑΤΡΙ.Δ.Α. θα συμμετάσχει στις προσεχείς ευρωεκλογές, γιατί «στην Ευρώπη των 28 σήμερα κρατών – μελών η Ελλάδα δεν επιτρέπεται να εκπροσωπηθεί από κομματικούς τουρίστες».
Τόνισε πως το νέο κόμμα με έδρα τη Θεσσαλονίκη απευθύνεται σε αυτούς «που αρνούνται τη χρεοκοπία της αξιοπρέπειας, της υπερηφάνειας, της ιστορίας, της εθνικής μας συνείδησης» και παρουσίασε τις προτεραιότητες του Πατριωτικού Δικτύου Αφύπνισης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ολόκληρη η ομιλία του Παναγιώτη Ψωμιάδη έχει ως εξής:

Την παραίτηση από τους τρεις Θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες ζητά ο Κλέαρχος Περγαντάς


Επειδή ο προεκλογικός αγώνας για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας πρέπει να γίνει με δίκαιους, ισότιμους και πολιτικούς όρους, ζητώ δημοσίως από τους τρεις Θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες μου, κ.κ. Σανίδα Ηλία, Βουρδάνο Δημήτρη και την κα Παπαθωμά Φανή, να παραιτηθούν από το αξίωμα του Αντιπεριφερειάρχη. Και τούτο γιατί έχουν κάνει ήδη τις δικές τους επιλογές και συμμετέχουν στον προεκλογικό αγώνα ως υποψήφιοι συγκεκριμένου συνδυασμού.

«Ένα Μουσικό Ταξίδι με τους Ρομά»

Το Πρόγραμμα «Εκπαίδευση των παιδιών Ρομά» που υλοποιείται από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ρομά (8 Απριλίου), σας προσκαλεί στη μουσική εκδήλωση «Ένα Μουσικό Ταξίδι με τους Ρομά» που θα πραγματοποιηθεί στο 2ο Γυμνάσιο Θήβας την Κυριακή, 13 Απριλίου 2014, ώρα 4 μ.μ.

15 χρόνια από την ίδρυση του Π.Α.ΜΕ & Προετοιμασία της Απεργίας της 1ης Μαΐου, τα θέματα συζήτησης στο Εργατικό Κέντρο Θήβας

Η Γραμματεία Θήβας του Π.Α.ΜΕ. και τα σωματεία που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ. (Σωματείο Χημικής Βιομηχανίας Ν. Βοιωτίας «Ο Σπάρτακος», Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Βοιωτίας, Σωματείο Οικοδόμων Επαρχίας Θήβας, Σωματείο Συνταξιούχων Ι.Κ.Α.) καλούνε τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί τη Μ. Δευτέρα 14 Απριλίου, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Θήβας, ώρα 19:00.
Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Γιάννης Πάσουλας, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Π.Α.ΜΕ.

Με επιτυχία διεξήχθησαν οι πανελλήνιοι σχολικοί αγώνες badminton που έγιναν στην πόλη της Λιβαδειάς.

Με επιτυχία διεξήχθησαν οι πανελλήνιοι σχολικοί αγώνες  badminton που έγιναν στην πόλη της Λιβαδειάς. Μαθητές από όλη την Ελλάδα έπαιξαν badminton έχοντας ένα επιπλέον κίνητρο. Τα μόρια που δίνουν οι τρείς πρώτες θέσεις  για την είσοδο των μαθητών – αθλητών  στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΗΒΩΝ


ΩΡΑΡΙΟΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ
ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ 2014

Κίνημα πολιτών για την αναγέννηση του δήμου της Θήβας: Ανοιχτοί στις συνεργασίες οχι στην κωλυσιεργια των νοσηρών καταστάσεων

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Γ.Κατσέλης και το Κίνημα πολιτών για την αναγέννηση του δήμου της Θήβας είναι ανοιχτοί στις συνεργασίες που υλοποιούν τους στόχους της διακήρυξης μας ανατρέπουν όλες τις νοσηρες καταστάσεις που κυριαρχούσαν μέχρι σήμερα στη τοπική αυτοδιοίκηση . Είμαστε ανοιχτοί σε οποιοδήποτε καλόπιστο διάλογο αλλά οι καθυστερήσεις δεν πρέπει να υπηρετούν ηθελημένα ή αθέλητα την εκτροπή των στόχων της διακήρυξης και του προγράμματος μας . Αφού γνωρίζετε ότι η διακήρυξη θέσεων και αρχών δημοσιοποιήθηκε  τη 1η Σεπτεμβριου του 2013 , 8 Δεκεμβρίου έγινε η ανάλυση της διακήρυξης , 2 Ιανουαρίου 2014 έγινε η δημοσιοποίηση του θεωρητικού πλαισίου του προγράμματος

Μαθητές είπαν τα κάλαντα του Λαζάρου στον Δήμαρχο Θηβαίων

Με χαρούμενες παιδικές φωνές γέμισε, το πρωί της Παρασκευής, το Δημαρχείο του Δήμου Θηβαίων. Οι μαθητές του 10ου  Νηπιαγωγείου Θήβας και του παιδικού σταθμού “Τομ και Τζέρι” κρατώντας ανθοστόλιστα καλαθάκια επισκέφτηκαν το Δήμαρχο Θηβαίων κ. Σπύρο Νικολάου και έψαλλαν τα κάλαντα του Λαζάρου.

Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Η φούσκα της εξόδου στις αγορές και η σκληρή πραγματικότητα

Η ανεργία στο 28%, τα χρέη προς το δημόσιο στα 64,5 δις. και τα δυσάρεστα μέτρα για μετά τις ευρωεκλογές
Η κυβέρνηση επιχαίρει για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, την οποία είναι σαφές ότι θα την χρησιμοποιήσει στο πεδίο των ευρωεκλογών προκειμένου να επιτύχει ένα διαχειρίσιμο, πολιτικά, αποτέλεσμα.
Ουσιαστικά πρόκειται για ένα δώρο των δανειστών προκειμένου να στηριχθεί η κυβέρνηση Σαμαρά και να μην τεθεί σε

Ναύαρχος Νικόλαος Παππάς: Όπως τον έζησα… (β)


Β΄ ΜΕΡΟΣ

 
Του Κωστή Γκορτζή
Αντιναύαρχου ΠΝ ε.α.
http://klafsigelos.wordpress.com/

Δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Ναυτική Επιθεώρηση», τ. 584,
σελ. 18, ΜΑΡΤ – ΜΑΪ  2013 με τον τίτλο: «40 Χρόνια από την
«Ανταρσία του Α/Τ ΒΕΛΟΣ» και 40 ημέρες από το θάνατο
του Ναύαρχου Ν. Παππά». Αναδημοσίευση στο Περί Αλός
με την έγκριση της «Ν.Ε. και του συγγραφέως»

 

…συνέχεια από το Α΄ΜΕΡΟΣ





Χαρακτηριστική γελοιογραφία
της εποχής. ΦΩΤΟ: ΝΕ

Η «ανταρσία»
Ο Νίκος Παππάς, μόλις έμαθε –από τις ειδήσεις της Ιταλικής τηλεόρασης– την καταστολή του Κινήματος και την έναρξη των συλλήψεων των κινηματιών, αντιλαμβανόμενος την κρισιμότητα της κατάστασης, τη μακρόχρονη προσπάθεια να πηγαίνει χαμένη, την προοπτική μιας ευκαιρίας για νέο Κίνημα αδύνατη και τον κίνδυνο ακόμα και εκτέλεσης συναδέλφων του με συνοπτικές διαδικασίες Στρατοδικείων, αλλά και –κυρίως– την προσπάθεια της χούντας να ελαχιστοποιήσει την πραγματική έκταση του

Συνάντηση του Κώστα Μπακογιάννη με τον Eπίτροπο για Θέματα Περιφερειακής Πολιτικής Γιοχάνες Χάν στις Βρυξέλλες

Συγκεκριμένα αιτήματα αλλά και συγκεκριμένες προτάσεις, ώστε να αντιμετωπιστούν και τα προβλήματα αλλά και οι προκλήσεις της νέας προγραμματικής περιόδου, έθεσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Κώστας Μπακογιάννης κατά τη συνάντηση εργασίας που είχε την Πέμπτη στις Βρυξέλλες με τον επίτροπο για θέματα Περιφερειακής Πολιτικής Γιοχάνες Χάν.

Επιτυχής η άσκηση της Π.Υ. Θήβας. Σε ετοιμότητα για την αντιπυρική περίοδο

Επιτυχής και ενδεικτική για την ετοιμότητα της Π.Υ Θήβας, ήταν η άσκηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί και περιελάμβανε σύμφωνα με το σενάριο, πυρκαγιά σε βιομηχανία της περιοχής και διάσωση εγκλωβισμένου ατόμου.

Σύμφωνα με το διοικητή της Στερεάς, Νίκο Ντίτσα, η πυροσβεστική βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα, αφού την 1Η Μαΐου, ξεκινά η αντιπυρική περίοδος.

Εκδήλωση του Αυτοδιοικητικού Ριζοσπαστικού Κινήματος του Γιάννη Κόρδατζη, σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων

Η Παράταξη του Αυτοδιοικητικού Ριζοσπαστικού Κινήματος οργανώνει εκδήλωση για να παρουσιάσει τις θέσεις της σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας την Παρασκευή 11/4/14 ώρα 7μ.μ.
Την πρόταση θα παρουσιάσουν, ο υποψήφιος Δήμαρχος Θήβας Γιάννης Κόρδατζης, ο Τάσος Κεφαλάς, στέλεχος της «Πρωτοβουλίας Συνεννόησης για τη Διαχείριση των Απορριμμάτων» και ο Θωμάς Μπιζάς, μέλος της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Δήλωση Γ. Μαρίνου, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιου περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας με τη Λαϊκή Συσπείρωση

Η απαίτηση της Κομισιόν για επιστροφή των 136 εκ. ευρώ που θεωρεί ως κρατική ενίσχυση της ΛΑΡΚΟ αποτελεί πρόκληση για τους εργαζομένους της, γενικότερα το λαό της περιοχής.
Είναι συνέχεια της πολιτικής των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που συναποφάσισαν με τα επιτελεία της ΕΕ και υλοποίησαν βήμα προς βήμα την απαξίωση της ΛΑΡΚΟ, με αποτέλεσμα να τίθεται επί τάπητος η ιδιωτικοποίησή της, χωρίς να έχουν αποκλειστεί τα σενάρια ακόμα και για κλείσιμό της. Αυτούς τους στόχους υπηρετεί και η απόφαση της Κομισιόν που η εφαρμογή της θα σημάνει νέα βάρη στις πλάτες του ελληνικού λαού.

Επίσκεψη Υποψηφίου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη στη Χαλκίδα

Την Παρασκευή 11 Απριλίου 2014 και μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες, ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης, Κώστας Μπακογιάννης θα βρεθεί στη Χαλκίδα, συνεχίζοντας την περιοδεία του στη Στερεά Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην πρωτεύουσα της Εύβοιας, και συνοδευόμενος από τον Υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη του Συνδυασμού του, Φάνη Σπανό, θα επισκεφθεί στις 10:00 το Λιμεναρχείο Χαλκίδας, στις 10:30 την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στις 11:00

Επίσκεψη του Περιφερειάρχη στον ανισόπεδο κόμβο Βαγίων

Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά στο έργο βελτίωσης του δρόμου Θήβα – Λιβαδειά / ανισόπεδος κόμβος Βαγίων, που ήδη ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε σε κυκλοφορία.

Επιτόπια παρακολούθηση της εξέλιξης και ολοκλήρωσης του έργου της ΕΟ Θήβα – Λιβαδειά / ανισόπεδος κόμβος Βαγίων έγινε από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχο Περγαντά, ο οποίος επισκέφθηκε, με κλιμάκιο τεχνικών, την περιοχή του έργου την Πέμπτη 10 Απριλίου.

ΕΥΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

"ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ" Ή Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΓΥΜΝΙΑΣ

Οι Ελληνες από κάποιο έμφυτο ίσως μαζοχισμό ηδονιζόμαστε με τη θέα και πολύ περισσότερο με το βίωμα των πιο περίεργων καταστάσεων. Είμαστε επιρρεπείς στη μυθοπλασία και μας ελκύει το απογυμνωμένο ψέμα. Και ψυχαγωγούμαστε με την πρόκληση και ενίοτε με τη χυδαιότητα, ιδίως της πολιτικής πρακτικής, που μας "σερβίρουν" από τα τηλεοπτικά δελτία των "χαλκευμένων" ειδήσεων, τις εφημερίδες των επιχειρηματικών συμφερόντων και τα κομματικά γραφεία. Φιλέορτοι, φιλοθεάμονες και οφθαλμόπορνοι της...εθνικής μας γύμνιας! Ετσι, μπροστά στο μιθριδατισμό του λαού, οι εκφραστές της λάγνας εξουσίας, της επιχειρηματικής βουλιμίας και εσχάτως των ξένων κερδοσκόπων- αρπακτικών, ικανοποιούν τα ...βίτσια των Ελλήνων με τίμημα πάντα ακριβό.

Νέος αρχηγός της αστυνομίας ο Δημήτριος Τσακνάκης

Την παραίτησή του υπέβαλε την Τετάρτη, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγος Νίκος Παπαγιαννόπουλος
 Νέος αρχηγός σύμφωνα με απόφαση του ΚΥΣΕΑ αναλμβάνει  ο νυν επιθεωρητής Βορείου  Ελλάδος  Δημήτριος Τσακνάκης.
Σύμφωνα με πληροφορίες αποστρατεύεται και ο νυν  υπαρχηγός  της ΕΛ.ΑΣ.,  Αδαμάντιος Σταματάκης.
Ο Δημήτριος Τσακνάκης γεννήθηκε στο χωριό Τρίκωμο Γρεβενών το έτος 1957. Κατατάχθηκε στο Σώμα της πρώην Χωροφυλακής το έτος 1976 και αποφοίτησε από την σχολή Αξιωματικών το έτος 1985.

Παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής του Δημοσθένη Δαββέτα, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών

ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΤΟΥ ΟΡΦΕΑ
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΔΕΛΦΩΝ

Την Κυριακή 13 Απριλίου 2014, στις 12:00, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών, στην αίθουσα ισογείου,  θα γίνει η παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής του Δημοσθένη Δαββέτα «Στον καθρέφτη του Ορφέα», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Suis Generis.
Η ποιητική αυτή συλλογή συνδυάζει την ονειρική διάσταση της πραγματικότητας το βιωματικό λόγο και τη στοχαστική ενατένιση. Ο τόπος εκκίνησης και ο τόπος άφιξης είναι η γλώσσα. Μέσα από τη γλώσσα ενσαρκώνονται τα πιο επώδυνα αλλά και ακραία οράματα του ποιητή. Ιστορία, γεωγραφία, μνήμη προσωπική και συλλογική εργάζονται μέσω της γλώσσας με στόχο την αυτογνωσία. Πρόκειται για μία βιωματική και ενορατική δουλειά που συνοδεύεται από εικόνες ζωγραφικής του ίδιου του ποιητή.

ΔΕΝΤΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΣΤΟ ΝΕΟΧΩΡΑΚΙ



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΟΔΗΓΩΝ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ ΤΩΝ Γ. Ν. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΗΒΑΣ

 
 Όπως προφανώς γνωρίζετε από σήμερα και για διάστημα ενός μηνός οι οδηγοί των ασθενοφόρων αλλά και οι φύλακες έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.
   Επομένως η κίνηση των ασθενών από και προς τα Νοσοκομεία μπορεί να γίνεται μόνο μέσω του ΕΚΑΒ.
   Επίσης με το υπάρχον περιορισμένο ούτως ή άλλως διαθέσιμο προσωπικό, τα δύο Νοσοκομεία θα προσπαθήσουν για το ίδιο διάστημα να καλύψουν τις ανάγκες τους στη φύλαξη, στο τηλεφωνείο αλλά και στο θυρωρείο.

Ανοιχτή συζήτηση του Κώστα Μπακογιάννη με τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της Φωκίδας

Όλα τα θέματα που απασχολούν τον παραγωγικό ιστό της Φωκίδας τέθηκαν επί τάπητος στην ανοιχτή συζήτηση που είχε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης, με εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Φωκίδας, του Αγροτικού Συνεταιρισμού Άμφισσας, του Αγροτικού Συνεταιρισμού Χρίσσου, του Συλλόγου Παραδοσιακού Ελαιώνα Άμφισσας και του Συλλόγου Αρισταίος.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η απεργιακή συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ. στη Θήβα.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η απεργιακή συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ. στη Θήβα. Χαιρετισμό απηύθυνε από το Σωματείο Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Θήβας ο πρόεδρος Λιαμπότης Θοδωρής. Η κεντρική ομιλία παρουσιάστηκε από τον Καβάλο Γιώργο, πρόεδρο του Σωματείου Χημικής Βιομηχανίας «Σπάρτακος» και μέλος της Γραμματείας Π.Α.ΜΕ. Στην ομιλία παρουσιάστηκαν τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι της περιοχής, ενώ αναδείχθηκαν

Ξεκίνησε η διαδικασία έκδοσης του 5ετούς ομολόγου

του Γιάννη Αγγέλη

Την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές ανακοίνωσε και επίσημα το υπουργείο Οικονομικών. Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του "Η Ελληνική Δημοκρατία ανακοινώνει σήμερα ότι έδωσε εντολή σε διεθνείς τράπεζες για επικείμενη 5-ετη ομολογιακή έκδοση «αναφοράς-benchmarking» σε ευρώ και υπό το αγγλικό δίκαιο.  Η συναλλαγή αναμένεται να τιμολογηθεί και να λάβει χώρα στο άμεσο μέλλον".

Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Με λένε Ελένη!

“Με βάφτισαν Ελένη και με φωνάζουν Λένα για το χατίρι του πατέρα μου που ποτέ δεν γνώρισα”
Με λένε Ελένη! Μισώ το Ελεάνα και σιχαίνομαι το Έλενα. Ανέχομαι το Λένα γιατί έτσι με πρωτοφώναξε ο γιγάντιος Νίκος, ο πατέρας μου, σαν γεννήθηκα. Με σήκωσε ψηλά και έτσι φώναξε, έτσι τούρθε “Καλώς ήρθες Λενάκι μου!”. Κι εγώ, έτσι ψυχανεμίζομαι, πέταξα σαν πέρδικα στον ουρανό γιατί έτσι είναι η ευτυχία, σε κάνει ανάλαφρο σαν πούπουλο που το σέρνει ο αέρας. Θάχει τον λόγο του ο Θεός που τις αναμνήσεις τις έβαλε από τα πέντε χρόνια και μετά, αλλά εγώ στα τρία μου χρόνια το μόνο που θυμάμαι είναι κάτι ψηλούς με μαύρα κουστούμια και μια τεράστια Αμερικάνικη κατάμαυρη κουρσάρα σαν την άλλη πλευρά της ψυχής μου.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΔΕΠΟΔΑΘ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΣΤΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

Απάντηση στο Δελτίο Τύπου του Αυτοδιοικητικού Ριζοσπαστικού Κινήματος

 Στο Δελτίο Τύπου του Αυτοδιοικητικού Ριζοσπαστικού Κινήματος που έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο με ημερομηνία 29/3/2014 και θέμα τον τρόπο διαχείρισης απορριμμάτων που προωθεί η ΔΕΠΟΔΑΘ, αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι προκαλεί τεράστια κατάπληξη η συγκέντρωση όλου του προσωπικού της διαδημοτικής επιχείρησης ΔΕΠΟΔΑΘ στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θήβας στις 24/3/2014 η οποία μάλιστα χαρακτηρίζεται ότι έγινε για επίδειξη δύναμης.

Δημοτική Παράταξη Δήμος Θηβαίων-Ώρα Ευθύνης: Πρόσκληση στους Επαγγελματικούς Βιοτεχνικούς συλλόγους , και τον Εμπορικό Σύλλογο του Δήμου Θηβαίων

Στα πλαίσια της ανταλλαγής απόψεων με φυσικά πρόσωπα, Συλλόγους και φορείς του Δήμου μας , καλούμε όλους τους  Επαγγελματικούς , Βιοτεχνικούς  συλλόγους  και τον Εμπορικό Σύλλογο την Πέμπτη 10 Απριλίου 2014 στις 8:30 το απόγευμα  στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Βοιωτίας (Οδός Δίρκης).

DJ: Την Τετάρτη η Ελλάδα στις αγορές

Την Τετάρτη θα βγει στις αγορές η Ελλάδα, μεταδίδει το Dow Jones Newswires, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές.

"Η Ελλάδα σχεδιάζει να εκδώσει το πρώτο μακροπρόθεσμο ομόλογο από όταν εντάχθηκε στο πρόγραμμα στήριξης", αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Η πώληση είναι πιθανό να αφορά πενταετές ομόλογο ύψους περίπου 2 δισ. ευρώ, υπό την προϋποθέση ότι οι συνθήκες στην αγορά θα παραμείνουν "καλοήθεις", σχολίασε μία εκ των δύο πηγών.

Η Παράταξη του Αυτοδιοικητικού Ριζοσπαστικού Κινήματος του Γιάννη Κόρδατζη οργανώνει εκδήλωση για τα απορρίμματα

ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Η Παράταξη του Αυτοδιοικητικού Ριζοσπαστικού Κινήματος οργανώνει εκδήλωση για να παρουσιάσει τις θέσεις της σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό την Παρασκευή 11/4/14 ώρα 7μ.μ.
Ο τρόπος διαχείρισης των απορριμμάτων αποτελεί βασικό κομμάτι της προστασίας του περιβάλλοντος. Παράλληλα, γύρω από το δίκτυο διαχείρισης των απορριμμάτων κινούνται διάφορα οικονομικά

Σύνδεσμος Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης του Κορινθιακού Κόλπου: «Σημαντικές δράσεις κατά την τελευταία τριετία 2011-2014»

Ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης του Κορινθιακού Κόλπου (Σ.Π.Ο.Α.Κ.) «Ο ΑΡΙΩΝ», αποτελούμενος από τους 13 Καλλικρατικούς Δήμους – Μέλη: Αιγιαλείας / Πατρέων / Ναυπακτίας / Κορινθίων / Σικυωνίων / Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης / Λουτρακίου-Αγ. Θεοδώρων / Δωρίδος / Θηβαίων / Λεβαδέων / Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυ-ρας / Βέλου-Βόχας / Μάνδρας-Ειδυλλίας), κατά την τελευταία τριετία 2011-2014 εκπροσωπεί-ται από τα κάτωθι εκλεγμένα Μέλη των Δημοτικών Συμβουλίων:

Δήμος Θηβαίων : Με επιτυχία η εθελοντική καμπάνια καθαρισμού Let’s do it Greece!

Ο Δήμος Θηβαίων συμμετείχε  για δεύτερη φορά στην εθελοντική καμπάνια καθαρισμού “Let’s do it Greece” διοργανώνοντας εθελοντικούς καθαρισμούς σε όλες τις δημοτικές του ενότητες, με τη συμμετοχή σχολείων, συλλόγων και φορέων της περιοχής. Συγκεκριμένα:

Στην Δ.Ε. Θήβας, με την Υπηρεσία Καθαριότητας και τη συνδρομή της ΔΕΠΟΔΑΘ (όχημα ογκωδών)  πραγματοποιήθηκε εθελοντικός καθαρισμός στο Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» και πέριξ αυτού καθώς επίσης και σε διάφορα σημεία του δάσους Μοσχοποδίου, όπου είχε εντοπιστεί πρόβλημα συσσώρευσης απορριμμάτων.
Στη δράση συμμετείχαν:

Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του "Φροντιστηρίου Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας" "Το Καβείριο των Θηβών & η λατρεία του Διονύσου" με κεντρικό ομιλητή τον κ. Ευάγγελο Μπεξή

Ευάγγελος Μπεξής: «Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, δεν τήρησε την υπόσχεση που μου έδωσε πριν δυο χρόνια για την φροντίδα των αρχαιολογικών χώρων της Θήβας».

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας αλλά η Ελλάδα δεν γιορτάζει...

Υπό άλλες προϋποθέσεις η Ελλάδα θα μπορούσε να γιορτάζει σήμερα την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, πιστή στο ραντεβού της κάθε χρόνο, στις 7 Απριλίου.

Μία ημερομηνία, η οποία μας υπενθυμίζει το πολύτιμο αγαθό της υγείας, που έχουμε αποκτήσει με τόσες δυσκολίες, κόπους, αγωνίες καθηγητών και επιστημόνων, απώλειες ανθρώπων και που είναι ακόμη πιο σημαντικό να διατηρήσουμε.

ΚΝΕ: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το μαθητικό φεστιβάλ στη Θήβα

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το μαθητικό φεστιβάλ στη Θήβα με συμμετοχή δεκάδων μαθητών από τα Γυμνάσια και Λύκεια της πόλης. Πραγματοποιήθηκε τουρνουά 5x5 παρά τις κακές καιρικές συνθήκες που ήταν  ο μεγάλος αντίπαλος του τουρνουά. Νικητής ήταν ο ενθουσιασμός και η αγάπη των συμμετεχόντων που με σύνθημα «Ε.Ε=Μάνατζερ-Επιχειρήσεις-Χορηγοί δεν έχουν θέση στον αθλητισμό...ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ!» έδωσε μία απάντηση στην εμπορευματοποίηση του αθλητισμού που προωθούν Ε.Ε. και μονοπώλια.

Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Το τρένο θα φύγει χωρίς εμένα…

“Βαρέθηκα να ανασταίνω και ν’ ανασταίνομαι.”
Την αγκάλιασα και τη φίλησα με πάθος. Την έσφιξα επάνω μου και τα μάτια μου γέμισαν δάκρυα. Αναρωτιόμουν τι σόϊ συναίσθημα ήταν αυτό που μου φούσκωνε τα στήθια. Δεν ήταν το γνωστό ερωτικό πάθος που έβγαζα μόλις τα χείλια μου ενώνονταν με αυτά της Μυρτώς. Ήταν το γεμάτο… αγάπη! Ναι, αυτό πρέπει νάταν το συναίσθημα που ένιωθα. Ανάμικτο από αδελφικό, ερωτικό, μητρικό, πατρικό… ένα μίγμα από όλα, η αγάπη. Μ’ έπνιγε αφόρητα και μου ανέβαζε δάκρυα. Αυτός ο ζωντανός ο χωρισμός ήταν όπως μου καθότανε, ένας μισός θάνατος.

ΕΚΛΟΓΗ ΔΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΘΗΒΑΣ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΔΕΙΟΥΧΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΩΝ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΒΩΝ
ΔΙΡΚΗΣ 20 – Τ.Κ. 32200 – ΘΗΒΑ – ΤΗΛ & FAX 2262081044
Θήβα, 02/04/2014 
Μετά τις αρχαιρεσίες του Σωματείου μας , που πραγματοποιήθηκαν στις 02/04/2013 το νέο Διοικητικό Συμβούλιο απαρτίζεται από τους :      

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο