Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

ΑΟ Χανιά: Διαψεύδει για Θήβα ο Κατσιγιάννης

Ο πρόεδρος των Κρητικών επεσήμανε πως δεν ασχολείται με καμία άλλη ομάδα πλην του ΑΟΧ

Με αφορμή δημοσιεύματα που τον έφεραν κοντά στην διοικητική του εμπλοκή με την ομάδα της Θήβας, ο Νίκος Κατσιγιάννης, φρόντισε να βάλει τέλος στα σενάρια. Ο πρόεδρος των Χανίων υπογράμμισε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο πως δεν ασχολείται με καμία άλλη ομάδα πλην του ΑΟΧ.

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων 15/6/14

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Συγκέντρωση για τα νοσοκομεία Λιβαδειάς-Θήβας στη Λιβαδειά

Πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση για το πρόβλημα των νοσοκομείων της Λιβαδειάς και της Θήβας στο συνεδριακό κέντρο Λιβαδειάς στην Κρύα.  Πολλοί φορείς ήταν στην συνάντηση.

Φορείς από την περιφέρεια αλλά και δημοτικοί φορείς από όλους τους Δήμους της Βοιωτίας.

Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του οπλαρχηγού Καπετάν Ιωάννη Λιάπη και της προτομής του Αθανασίου Κατσιφή στα Οινόφυτα

Αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του οπλαρχηγού Καπετάν Ιωάννη Λιάπη και της προτομής του Αθανασίου Κατσιφή στο Κέντρο Εκκλησιαστικής Διακονίας Οινοφύτων και την Βιβλιοθήκη Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου

 Το Κέντρο Εκκλησιαστικής Διακονίας Οινοφύτων και η Βιβλιοθήκη Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β',προσκάλεσαν κατοίκους των Οινοφύτων και όλου του δήμου Τανάγρας,στα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του οπλαρχηγού Καπετάν Ιωάννη Λιάπη και της προτομής του Αθανασίου Κατσιφή.

Διαβάστε περισσότερα »

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

"Απόδραση" Καραμανλή-Νατάσας στη Βοιωτία

Σπορ τετραήμερο πέρασε το πρώην πρωθυπουργικό ζεύγος

Ένα χαλαρό τετραήμερο με πολλά υπαίθρια σπορ πέρασε το ζεύγος Καραμανλή στην Βοιωτία: Από την Παρασκευή μέχρι και την Δευτέρα ο πρώην Πρωθυπουργός και η σύζυγός του Νατάσα, μαζί με το ζεύγος Γιάννη Βαληνάκη και το ζεύγος του Βουλευτή της ΝΔ στη Βοιωτία Ανδρέα Κουτσούμπα, βρέθηκαν στην Παραλία "Καραχάλιος" στον Κορινθιακό, φιλοξενούμενοι του επιχειρηματία Χ. Μίχα.

70 χρόνια από την σφαγή που διέπραξαν οι Γερμανοί ναζί στο Δίστομο! - Η Γερμανία πρέπει να πληρώσει 28 εκατ. ευρώ στους Διστομίτες!









Αφιέρωμα: Χρονοτοπία - Γράφει o Γιώργος Λεκάκης


Στα πλαίσια των εκδηλώσεων μνήμης και διεκδικήσεως για την συμπλήρωση 70 ετών από την άδικη σφαγή αμάχων από τους ναζί στο Δίστομο Βοιωτίας, η «Ομάδα Δράσης ΑΚ Δίστομο» (από το Αμβούργο της Γερμανίας), η οποία στηρίζει ολόθερμα τον αγώνα για την δικαίωση του Διστόμου - και των άλλων Ολοκαυτωμάτων στην Ελλάδα από τους Γερμανούς ναζί επί Κατοχής - διοργάνωσε κάποιες εκδηλώσεις, δράσεις και συζητήσεις, τόσο στην Αθήνα όσο και στο Δίστομο.

Ο μαύρος χρυσός της Ελλάδας: Πού "κρύβονται" αποθέματα 4 δισ. βαρελιών πετρελαίου

Την εκτίμηση ότι οι θαλάσσιες και χερσαίες εκτάσεις της Δυτικής Ελλάδας πιθανότατα «κρύβουν» εμπορικά αξιοποιήσιμα αποθέματα της τάξης των 4 δισεκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου, τα οποία θα είναι εκμεταλλεύσιμα μετά το 2025 και θα απαιτήσουν συνολική επένδυση άνω των 22 δισ. ευρώ, διατύπωσε, στη Θεσσαλονίκη, ο γεωλόγος πετρελαίων Ντίνος Νικολάου, μέλος διοικητικού συμβουλίου της Εταιρείας Υδρογονανθράκων της Κύπρου και επί 35ετία διευθυντής ερευνών των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ) στην περιοχή.

ΑΦΥΠΝΙΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ

Στον απόηχο της Ορκωμοσίας-Συνωμοσίας:
---------------------------------------------------------
Επιτέλους  αποκτήσαμε το πρώτο Χριστιανό, Ορθόδοξο, Ελληνοπρεπή, Πατριώτη,
(μετά τη Χάνα), υπουργό της Ορθοδοξίας,- (Θρησκευμάτων).Γνωστός από το ρητό,
«Οι άνθρωποι δεν πεθαίνουν κιόλας»……..
Πρόθυμοι Αρχιερείς, πιστοί στη νέα παγκόσμια κατάσταση, Γεωπολιτικά & Εθνικά άσχετοι, ανίδεοι, και επικίνδυνοι, έσπευσαν και όρκισαν αυτούς,- αλλά και άλλους εφιάλτες πολιτικούς ,- εις το όνομα της Αγίας Τριάδος, τη επαύριον της εορτής της Αγίας Τριάδος.

Έδειραν την Διευθύντρια των ΕΛΤΑ Αλιάρτου

Για ακόμα μια φορά  ROMA δημιούργησαν πρόβλημα στην Αλίαρτο,χτυπώντας την Διευθύντρια των ΕΛΤΑ Αλιάρτου. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Permissospress  που κάναμε στη  περιοχή, ολα έγιναν χθες το μεσημέρι στο κατάστημα των ΕΛΤΑ το οποίο ήταν γεμάτο απο τσιγγάνες και  για άγνωστη  αιτία εξαγριώθηκαν, επιτέθηκαν στην διευθύντρια  την έβρισαν και άρχισαν να την χτυπούν,την έσυραν  μέχρι τη Λεωφόρο.Θαμώνες απο τα γειτονικά

Δωρεά του Επιμελητηρίου Βοιωτίας δύο καροτσάκια μεταφοράς ασθενών στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς

Στο χώρο των Επειγόντων του Γ. Ν. Λιβαδειάς πραγματοποιήθηκε η παράδοση για δύο καροτσάκια μεταφοράς ασθενών από το Επιμελητήριο Βοιωτίας.
Ο Διοικητής του Νοσοκομείου κος Ρουσόπουλος ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο κ. Αγνιάδη για την δωρεά αυτή, ο οποίος με την σειρά του αναφέρει ότι ο φορέας που εκπροσωπεί θα είναι πάντοτε αρωγός στα ειδικότερα αλλά και γενικότερα προβλήματα του Νοσοκομείου μας.

Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου των Νοσοκομείων Λιβαδειάς-Θηβών

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Σας  προσκαλούμε στη  συνεδρίαση  του Δ. Σ.  στις   18/06/2014 ημέρα Τετάρτη  και ώρα 11.00 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων  του  Διοικητικού Συμβουλίου του Γ. Ν. Λιβαδειάς, έδρα του ενιαίου Δ. Σ των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Λιβαδειάς-Θηβών, με θέματα:

Τη Δευτέρα η απόφαση του ΣτΕ για το “πάγωμα” ή μη της αξιολόγησης

Του Δημήτρη Κατσαγάνη

Την προσωρινή αναστολή ή μη της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων μέχρι τις 10 Οκτωβρίου θα αποφασίσει το Συμβούλιο της Επικρατείας τη Δευτέρα 16 Ιουνίου, με βάση την αίτηση ακύρωσης της όλης διαδικασίας την οποία κατέθεσε η ΑΔΕΔΥ την Παρασκευή 6 Ιουνίου. Αυτό αναφέρουν πηγές του Capital.gr από την ανώτατη συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων στο Δημόσιο.

ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΕ "ΠΑΛΙΝΟΡΘΩΣΗ" ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑΣ!..

Ο ενεργών κατά τις υπαγορεύσεις της κεφαλής του, άμοιρος σύνεσης και ψυχικής ισορροπίας, με επιρρέπεια στην ακριτολογία και στη διανθισμένη με προσδοκίες ακατάσχετη ψευδολογία, ως "τρόφιμος" του Μαξίμου με "συμπαραστάτες" του την πολιτική επιπολαιότητα και τους σοφιστικούς συλλογισμούς των αθυρόγλωσσων συνεργατών του, "έγραψε" και πάλι ανακοινώντας έναν ανασχηματισμό που καταδείχνει, όχι απλώς έλλειψη προπαρασκευής, σχεδίου και έμψυχου πολιτικού δυναμικού, αλλά και το διάλληλο κύκλο της πολιτικής γελοιότητας...

Έξαλλος ο Τόμσεν με τις δηλώσεις Βούλτεψη

Η φράση της κυβερνητικής εκπροσώπου «αφήστε το ταμείο να λέει τα δικά του», έβγαλε από τα ρούχα του τον οικονομολόγο του ΔΝΤ - «Μυρίζουν» εκλογές λένε στο Ταμείο...
Φωνές- όπως λένε αυτήκοοι μάρτυρες- ακούγονταν χθες έξω από την κλειστή πόρτα του γραφείου του Πολ Τόμσεν στο κεντρικό κτίριο του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον όταν έφθασε στα χέρια του το απομαγνητοφωνημένο κείμενο των δηλώσεων της νέας κυβερνητικής εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη για το ρόλο το Ταμείου στην Ελλάδα.

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Προς παράταση της εκκρεμότητας στα ΑΕΙ

Της Μαρίνας Μάνη

Μετά τις άκαρπες συναντήσεις που είχαν σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευ. Βενιζέλος με τους Κυριάκο Μητσοτάκη και Ανδρέα Λοβέρδο για το θέμα των απολύσεων διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ, φαίνεται να προκρίνουν την αναβολή της απόφασης για έναν ακόμη μήνα, δηλαδή μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Πρόκειται για προσωρινή λύση εκτόνωσης της κατάστασης στην οποία οδηγούνται ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, προκειμένου να υπάρξει πίστωση χρόνου και να αντιμετωπισθεί η πρώτη, μετά τον ανασχηματισμό, ενδοκυβερνητική κρίση.

Ράδιο Θήβα 97,5 εκπομπή "Ενεργός Πολίτης" 07/06/2014 - Συνέντευξη Αθανάσιος Καραπέτσας

Ακούστε την εκπομπή "Ενεργός Πολίτης" του Νίκου Χατζηδούρου, στο ράδιο Θήβα 97.5.


  • Σοβαρές καταγγελίες για το Νοσοκομείο Θήβας, από την πρόεδρο του ιατρικού συλλόγου Θήβας κα. Φιλιώ Πρωτόπαπα



  • Αθλητικό ένθετο με τον Δημήτρη Σοβατζή



  • Συνέντευξη Αθανάσιος Καραπέτσας:


Παραλίγο πυρκαγιά στη Θήβα κοντά σε κατοικημένη περιοχή

Μικρής έντασης φωτιά πήραν τα δέντρα στη στροφή προς το Πυρί της Θήβας κοντά στην Βρύση που υπάρχει στη διασταύρωση.

Εκεί κοντά να επισημάνουμε ότι βρίσκεται παιδικός σταθμός μέσα στο άλσος με πολλά άτομα μέσα. Ευτυχώς γρήγορα αντιλήφθηκε η ΠΥ Θηβας την φωτιά και έφτασε στο σημείο όπου αμέσως σβήστηκε ευτυχώς . Προσοχή λοιπόν χρειάζεται διότι ξεκινάει η επικίνδυνη για πυρκαγιές περίοδο. Ας μην ξεχνάμε την περσινή καταστροφή στη Βοιωτία.

Η ομιλία του Γιώργου Λεκάκη στο 3ο Συνέδριο Φιλοσοφίας και Κοσμολογίας, που έγινε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Ο φιλόσοφος Πύρρων εξ Ήλιδος:

"Τίποτε δεν είναι βέβαιον"

Ο πρόδρομος του σκεπτικισμού


Με Βυζαντινή Μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκε στα Βάγια η Αγία Τριάδα

ΜΕ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΕΛΕΣΘΗΚΑΝ ΟΙ ΙΕΡΕΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΑΞΕΩΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΕΠΙ ΤΗ ΕΤΗΣΙΑ ΕΟΡΤΗ ΚΑΙ ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΒΑΓΙΩΝ
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΕΛΕΣΘΗΚΑΝ Ο ΕΟΡΤΙΟΣ ΟΡΘΡΟΣ - Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ Ο ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΗΣ ΓΟΝΥΚΛΙΣΙΑΣ ΙΕΡΟΥΡΓΟΥΝΤΩΣ ΤΟΥ ΣΕΒ.ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΟΥ ΜΑΣ κ ΓΕΩΡΓΙΟΥ , ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΩΝ ΠΙΣΤΩΝ .ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΚΕΠΒ ΘΗΒΩΝ, Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ Δ,Ε ΒΑΓΙΩΝ , Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ.

Εντυπωσιακό σποτ για τη χρήση κινητού κατά την οδήγηση

Οι ανύποπτοι θεατές σε κινηματογραφική αίθουσα του Χονγκ Κονγκ, δέχονται ξαφνικά ένα γραπτό μήνυμα στο κινητό τους.

Στη μεγάλη οθόνη ένα αυτοκίνητο τρέχει με μεγάλη ταχύτητα σε μια ευθεία. Την ώρα που παίρνουν τα μάτια τους από την οθόνη για να διαβάσουν το μήνυμα γίνεται το «μπαμ».

Πρόκειται για ένα σοκαριστικό μεν, εμπνευσμένο δε σποτ που δημιούργησε η Ogilvy Beijing για λογαριασμό της Volkswagen, μέσω του οποίου τονίζεται ο κίνδυνος τροχαίων ατυχημάτων για όσους οδηγούν και ταυτόχρονα ασχολούνται με το κινητό τους.

Δείτε το βίντεο…

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΘΗΒΑΣ: ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Σαν τοπική κοινωνία γινόμαστε μάρτυρες της οριστικής διάλυσης της, ούτως η άλλως  ελλειμματικής παροχής Δημόσιας και δωρεάν Υγείας. Άλλωστε δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση αυτός ο ευαίσθητος τομέας από την πολιτική κοινωνικής κατεδάφισης των μνημονιακών κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
Μεθοδικά κατάργησαν την αυτοτέλεια του Νοσοκομείου της Θήβας, την συγχώνευση του στο Ν. Λιβαδειάς, με ασκούμενη την διοίκηση του από την Λιβαδειά, την δραστική μείωση του προϋπολογισμού του, την περαιτέρω απαξίωση του και την σχεδιαζόμενη κατάληξη του σε Κέντρο Υγείας αστικού τύπου.

Τριήμερες εκδηλώσεις Δημοτικού Ωδείου Θήβας - 23 Ιουνίου το Αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι

Το Δημοτικό Ωδείο Θήβας της ΔΗ.Κ.Ε.Θ. σας προσκαλεί στις τριήμερες εκδηλώσεις του στο Συνεδριακό Κέντρο της Θήβας:

Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

ΓΙΑ ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΥΣΟΣΜΙΑΣ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΤΟ ΚΑΖΑΝΑΚΙ!..

Γιατί το δράμα της πολιτικής δυσοσμίας και της πολιτικής γελοιότητας μας κάνει "νοσταλγούς" παρελθόντων χρόνων της πολιτικής, έστω κι αν χρειάζεται να επιστρατεύσουμε το ζωτικό στοιχείο της φαντασίας.Ο καιρός των "παλινορθώσεων" άλλωστε πέρασε ανεπιστρεπτί. Κι αυτό, διότι τρείς παράγοντες , ο οικονομικός, ο κοινωνικός και η σύνθεση του πολιτικού προσωπικού, μετέβαλαν τα θεμέλια της πολιτικής δημοκρατίας.

Δεν φτάνει ο "νιαγάρας" από το καζανάκι, για να εξαλειφθεί η αποφορά από τα πολιτικά περττώματα, όταν συνθέτουν όλόκληρο βοθροειδές σύστημα, που αναδίδει δυσώδεις αναθυμιάσεις και προκαλεί απόπνοια στην κοινωνία!

Στην νεώσχημη πηγή, στην βυθισμένη πολιτεία, στο «άγνωστο» λιμάνι απ' όπου ξεκίνησε ο Αχιλλεύς για την Τροία...

Στην νεώσχημη πηγή,
στην βυθισμένη πολιτεία,
στο «άγνωστο» λιμάνι απ’ όπου ξεκίνησε ο Αχιλλεύς για την Τροία...


Στο τεύχος Μαΐου 2014 του περιοδικού

«Ελληνικό Πανόραμα»
υπάρχει τρισέλιδο άρθρο του Γιώργου Λεκάκη
(μέλους του ΔΣ της Εταιρείας Μελέτης Αρχαίας Ελληνικής Μυθολογίας-ΕΜΑΕΜ
και της Επιτροπής Ενημερώσεως επί των Εθνικών Θεμάτων)

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Τ. ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Τάκης Φωτόπουλος στην Εκπομπή “Επί της Ουσίας”, με τον Απόστολο Χατζηπαρασκευαΐδη, SyrosTV1 (Δευτέρα, 9 Ιουνίου 2014).

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29 Μαΐου στο Θέατρο Τέσσερις Εποχές η πρεμιέρα της νέας παράστασης «Εγώ, η Μάρθα Φρόυντ»

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29 Μαΐου στο Θέατρο Τέσσερις Εποχές η πρεμιέρα της νέας παράστασης «Εγώ, η Μάρθα Φρόυντ», βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα - best seller της Φωτεινής Τσαλίκογλου και σε διασκευή / σκηνοθεσία της Γιούλης Ζήκου.

Θεατρική Παράσταση : « Ο Ψαράς και η Ψυχή του »

Η Ομάδα  Θεατρικής Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία του Πανευβοϊκού Συλλόγου «Άνθρωπος – Ελπίδα – Πολιτισμός» με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 15 χρόνων από την ιδρυσή του  ανεβάζει :   
 Ημέρα Τετάρτη   18  Ιουνίου 2014 και ώρα 7:30 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Παπαδημητρίου   
την Θεατρική Παράσταση :    

Γιορτή Πολυφωνικού Τραγουδιού . Οι “Φωνές Της Πέτρας” Σμίγουν Στο Θέατρο Της Πέτρας!

Γιορτή πολυφωνικού τραγουδιού .
Σάββατο 14 Ιουνίου 2014, 9 μ.μ., Θέατρο Πέτρας.
Με τη στήριξη της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας.

Φωνές πολύτροπες, πολύγλωσσες, φωνές πολύφωνες!
Φωνές που κομίζουν τον τόπο τους, τις ανάσες των ανθρώπων τους, τις αφές των βλεμμάτων τους, τις οσμές της ....
ψυχής τους. το αχολόι των ανέμων, τις αντάρες της Ιστορίας.
Φωνές του ρίγους και του σφρίγους.
Φωνές που μοιάζουν σαν το αποτύπωμα της ψυχής στα χείλη.
Φωνές που ταξιδεύουν σαν πουλιά για να σμίξουν σε ένα μεγάλο, πολύχρωμο πολυφωνικό σμάρι μια νύχτα κάθε χρόνο στο Θέατρο Πέτρας!

Διαβάστε περισσότερα »

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Η Ελλάδα και ο μαϊντανός. Η μεγάλη ευθύνη του Κώστα Σημίτη και Γκίκα Χαρδούβελη

Η πρωτόγνωρη σε μέγεθος κρίση που διέρχεται η χώρας μας αντικατοπτρίζει την αθλιότητα του πολιτικού συστήματος το οποίο εδώ και δεκαετίες έχει μετατρέψει την Ελλάδα και τους Έλληνες σε οικογενειακά φέουδα και υπηρέτες. Οι πολίτες αυτής της χώρας πλήττονται εδώ και 6 χρόνια ανηλεώς από τα απάνθρωπα, επαχθή και εξοντωτικά μέτρα της οικονομικής πολιτικής ενός πολιτικού συστήματος το οποίο σε ολόκληρο το εύρος του, και χωρίς εξαιρέσεις,  ευθύνεται για την οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση της χώρας. Αυτοί οι υπεύθυνοι που οδήγησαν την χώρα μας εις την καταστροφή χρησιμοποιούν τώρα αυτή την κρίση ως ευκαιρία για να διασώσουν την πολιτική τους ύπαρξη και όχι ως διατυμπανίζουν ότι πασχίζουν για την σωτηρία της Πατρίδος μας. Χρησιμοποιούν όλους τους μηχανισμούς του διεφθαρμένου κράτους που δημιούργησαν οι ίδιοι ως φέουδο και στήριγμά τους, αλλά και την προπαγάνδα των μεγάλων ΜΜΕ που και αυτά είναι δικά τους δημιουργήματα και στήριγμα των.

ΜΕ ΚΑΤΑΝΥΞΗ Ο ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΘΗΒΩΝ


Φωτογραφικό Εργαστήρι του Λάϊου

Στις συνθήκες της απόλυτης ισοπέδωσης των πάντων, της φτώχειας, της ανέχειας, της ανεργίας, της έλλειψης προοπτικής και ελπίδας τι μπορεί να σημαίνουν άραγε οι έννοιες τέχνη και πολιτισμός; αποτελούν καταφύγιο και παρηγοριά; Συνιστούν τη βαριά μας βιομηχανία και βασικό μοχλό ανάπτυξης; αποτελούν αντίδοτο στην κρίση, πράξη αντίστασης στις επιλογές της κάθε είδους εξουσίας; Τι μπορούμε και τι πρέπει να κάνουμε στην πόλη και για την πόλη που ζούμε; Πως παρεμβαίνουμε στο χώρο; Πως συνδέουμε το παρόν με το παρελθόν της Θήβας;

Νέος διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας ο Γ. Στουρνάρας

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του γενικού συμβουλίου της Τράπεζας της Ελλάδος, και όπως ήταν αναμενόμενο, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, είναι ο νέος διοικητής της ΤτΕ.

Συγκεκριμένα, και όπως αναφέρεται και σε σχετική ανακοίνωση, "το Γενικό Συμβούλιο της Τράπεζας της Ελλάδος, ενόψει της αποχώρησης, μετά τη λήξη της θητείας του στις 19 Ιουνίου 2014, του Διοικητή Γεωργίου Προβόπουλου, αποφάσισε ομόφωνα κατά τη σημερινή συνεδρίασή του να προτείνει προς το Υπουργικό Συμβούλιο, βάσει του άρθρου 29 του Καταστατικού της Τράπεζας, τον διορισμό του κ. Γιάννη Στουρνάρα στη θέση του Διοικητή".

Διανομή τροφίμων σε 40 οικογένειες μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Θηβαίων


Ο Δήμος Θηβαίων συνεχίζει τις κοινωνικές του δράσεις, στηρίζοντας τους οικονομικά αδύνατους δημότες του μέσω του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Την Πέμπτη 5 Ιουνίου διανεμήθηκαν σε σαράντα  (40) οικογένειες τρόφιμα (όπως αυγά, γάλα, όσπρια, ζυμαρικά, ζάχαρη κα). Τις επόμενες μέρες και μέχρι το τέλος Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν διανομές και στους υπόλοιπους δικαιούχους.

Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Δίστομο 10 Ιουνίου 1944: Το ολοκαύτωμα - Το βιβλίο του Γ. Θεοχάρη ξεχώρισε για την πληρότητα της τεκμηρίωσης


70 χρόνια μετά την αγριότερη σφαγή του Β' παγκοσμίου πολέμου.
Σαν σήμερα τα φασιστικά στρατεύματα κατοχής έγραψαν μια από τις πιο αιματωβαμμένες σελίδες στην ιστορία της ανθρωπότητας. 10 Ιούνη 1944, δεν ξεχνάμε.

ΑΝΤΩΝΗΣ Ι. ΓΡΥΠΑΙΟΣ: ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ

Επιτέλους  αποκτήσαμε το πρώτο Σιωνιστή (Μετά τη HANNA),Υπουργό της Ορθοδοξίας.
(Θρησκευμάτων)

Το όνομα αυτού  Louerdi.
Γνωστός από το ρητό
«Οι άνθρωποι δεν πεθαίνουν κιόλας»……..

H απεργία στην Coca Cola ως εθνική ευκαιρία

Κείμενο: Όμηρος Ταχμαζίδης

Η απεργία: Οι εργαζόμενοι του εργοστασίου της Κόκα Κόλα Τρία Έψιλον Θεσσαλονίκης έχουν αποδοθεί σε έναν υπεράνθρωπο αγώνα για να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο της πολυεθνικής στην πόλη τους.
Από την πρώτη Οκτωβρίου του περασμένου έτους (!!!) βρίσκονται σε κινητοποιήσεις και προβάλλουν το αίτημά τους με διάφορους τρόπους. Βασικός μοχλός πίεσης του απεργιακού αγώνα είναι το μποϊκοτάζ των προϊόντων της Κόκα Κόλα, που έχει κηρύξει το Εργατικό Κέντρο

Εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος πραγματοποίησε η Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ Α.Ε σε συνεργασία με τον Δήμο Αλιάρτου – Θεσπιέων

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος η Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ Α.Ε σε συνεργασία με τον Δήμο Αλιάρτου – Θεσπιέων και την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ ΑΕ), πραγματοποίησε την Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014, στις 6 το απόγευμα  εκδήλωση στην κεντρική πλατεία της Αλιάρτου.

Ελλάδα: η συνείδηση και η αξιοπρέπεια της ανθρωπότητας

Είναι γνωστόν σε όλους ότι η Ιστορία είναι η μνήμη και ο καθρέπτης της ανθρωπότητας, ότι η σωστή γνώση και ο σεβασμός αυτής προστατεύει τα έθνη από τις συγχύσεις και τις δυνάμεις του σκότους και της καταστροφής. Η Πατρίδα μας ήταν ανέκαθεν μια φτωχή χώρα η οποία όμως εμπλούτισε την ανθρωπότητα με την δύναμη του πνεύματος και του φωτός. Θεωρείται ως το  λίκνο του Παγκόσμιου Πολιτισμού. Ο μεγάλος Johann Wolfgang von Goethe (Γκαίτε) )είπε για την σημασία του Ελληνικού Πολιτισμού και τα αμέτρητα δώρα των Ελλήνων εις την ανθρωπότητα: «κανείς χρόνος, καμία δύναμη είναι σε θέση να κομματιάσει μία ολοκληρωμένη μορφή, η οποία αιώνια και ζωντανή μεταλλάσσεται συνεχώς».

Πρoκαταρκτική συμφωνία Wind-Vodafone για την Forthnet

Τη συμφωνία με την οποία η Vodafone Hellas αποκτά δικαίωμα (call option) για την απόκτηση ποσοστού 13,25% που κατέχει η Wind Hellas (από το 33% που συνολικά είχε αποκτήσει) στη Forthnet, όπως πρώτο έγραψε το Capital.gr, επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της η εισηγμένη τηλεπικοινωνιακή εταιρεία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Forthnet στο Χρηματιστήριο, Wind και Vodafone Ελλάδος υπέγραψαν συμφωνία δικαιώματος προαίρεσης (option) βάση του οποίου η δεύτερη μπορεί να αποκτήσει 14.584.853 κοινές μετοχές και ισάριθμα δικαιώματα ψήφου της Forthnet, κυριότητας της Wind Hellas. Το δικαίωμα προαίρεσης μπορεί να εξασκηθεί κατά την συμπλήρωση ενός έτους από την υπογραφή της συμφωνίας, ενώ οι μετοχές του option αντιστοιχούν σε ποσοστό 13,25% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου και δικαιωμάτων ψήφου της Forthnet.

Ξεκίνησε η επαναλειτουργία του ΧΥΤΑ Λιβαδειάς, μετά την αποκατάσταση της ζημιάς

Με την από 02/06/2014 απόφαση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την άρση της αναστολής λειτουργίας του ΧΥΤΑ Λιβαδειάς, μετά την αποκατάσταση της ζημιάς, ξεκίνησε η επαναλειτουργία του ΧΥΤΑ.
Ο ΧΥΤΑ Λιβαδειάς είχε αναστείλει την λειτουργία του, μετά την πυρκαγιά της 28ης Αυγούστου 2013, η οποία είχε προξενήσει καταστροφή κυρίως των μεμβρανών του κυττάρου εναπόθεσης απορριμμάτων.

Δήλωση Κώστα Μπακογιάννη για την 70η επέτειο από τη σφαγή του Διστόμου

Ο Κώστας Μπακογιάννης, με αφορμή την 70η επέτειο από τη σφαγή του Διστόμου, προέβη στην εξής δήλωση:

"Η σημερινή ημέρα αποτελεί ημέρα τιμής και μνήμης. Σήμερα τιμούμε όλους αυτούς που χάθηκαν στην απάνθρωπη σφαγή του Διστόμου την 10η Ιουνίου του 1944. Η ημέρα αυτή μας υπενθυμίζει ότι το αγωνιστικό φρόνημα του Ελληνικού λαού είναι διαχρονικά παρόν. Χρέος όλων μας, απέναντι στα 218 θύματα αυτής της θηριωδίας, αλλά και σε κάθε άνθρωπο που έδωσε τη ζωή του για την ελευθερία, είναι η προάσπιση της δημοκρατίας και η συνεχής καταδίκη κάθε μορφής έκφρασης του φασισμού.

Ανακοίνωση του Κινήματος Πολιτών για την Αναγέννηση του Δήμου Θηβαίων, για τη διάλυση και ανυπαρξία της Φιλαρμονικής του Δήμου Θηβαίων

                                                                                                        «Αγωνιζόμαστε για
                                                                                                       Διοικητική Αυτονομία
     & Οικονομική Αυτοτέλεια»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Το Κίνημα Πολιτών για την Αναγέννηση του Δήμου Θηβαίων, ο επικεφαλής – Δημοτικός Σύμβουλος Γεώργιος Κατσέλης και οι υποψήφιοι Δημοτικοί  και Τοπικοί Σύμβουλοι, εκφράζουμε τη δυσφορία μας για τη λειτουργία της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Θηβαίων, για τους παρακάτω συγκεκριμένους λόγους:

Ανακοίνωση στα πλαίσια της πυροπροστασίας απο τον Δήμο Θηβαίων

Δήμος Θηβαίων : ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η ρίψη κάθε είδους απορριμμάτων σε ρέματα και δάση  

Υπενθυμίζουμε στους δημότες ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η ρίψη κάθε είδους απορριμμάτων, ογκωδών αντικειμένων, υλικών κλάδευσης κλπ, σε ρέματα και δάση, προς αποφυγή  κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς.
Επιπλέον, σημειώνεται ότι η ρίψη απορριμμάτων εκτός των κάδων, και η ανεξέλεγκτη απόρριψη μπαζών συνιστά παράβαση και της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, με βαριές συνέπειες για τους δράστες.  

Προσκληση του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Θυματων Βίας Δημου Θηβαίων για ενημερωτική εκδηλωση στην ΔΕ Βαγίων

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ Ε.Λ.Μ.Ε ΒΟΙΩΤΙΑΣ

                 
 «ΠΡΟΤΑΣΗ ΖΩΗΣ»                                                          ΘΗΒΑ,  05/06/2014

ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ TΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ                     

& ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ

ΥΓΕΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

                   ΒΟΙΩΤΙΑΣ                         

      

Προς: Ε.Λ.Μ.Ε ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Ταχ.Δ/νση :Τσόγκα 7 – Λιβαδειά              

Πρόσκληση για κλείσιμο έτους χορευτικών και χορωδίας Μικρασιατών Θήβας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας, η δασκάλα χορού κα Χριστίνα Στέρπη, και τα μέλη των τεσσάρων χορευτικών τμημάτων, η δασκάλα μουσικής κα Ελένη Λαζάρου και τα μέλη της χορωδίας μας, καλούμε τους φίλους και συμπατριώτες μας στο ετήσιο κλείσιμο εν όψη καλοκαιριού, για να σας παρουσιάσουμε τον κόπο που διαθέσαμε και τις γνώσεις που αποκτήσαμε κατά την διάρκεια της χρονιάς που πέρασε.

Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Διαμαρτυρία για τα γλυπτά του Παρθενώνα στο Λονδίνο Παρουσία της παγκοσμίου φήμης Ελληνίδας σοπράνο, Σόνιας Θεοδωρίδου

Κάτι μοναδικό συνέβη το Σαββατοκύριακο στο Λονδίνο ξεπερνώντας, τουλάχιστον ως ιδέα, κάθε προηγούμενη εκδήλωση διαμαρτυρίας.
 
Η διεθνούς φήμης σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου συνοδευόμενη από έξι πανέμορφες Ελληνίδες ντυμένες στα λευκά, ως άλλες Καρυάτιδες, μπήκαν στο Βρετανικό μουσείο αναζητώντας την χαμένη «αδελφή τους», προκαλώντας το ενδιαφέρον τόσο των τουριστών αλλά και όσων επισκέπτονταν εκείνη την ώρα το μουσείο.

Σαρωτικός ανασχηματισμός - Η σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου

Η σύνθεση του 46μελούς (45 συν τον πρωθυπουργό) υπουργικού συμβουλίου όπως ανακοινώθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου μετά τον ανασχηματισμό στον οποίο προχώρησε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είναι η εξής:
Η σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου: Είκοσι υπουργοί, 4 αναπληρωτές και 21 υφυπουργοί έχει ως εξής (πατώντας πάνω σε κάθε όνομα μπορείτε να διαβάσετε τα βιογραφικά τους):

Άλλαξε ο... Άδωνις και έβαλε τα «ρούχα» του ο Βορίδης

Μόνο ως εμπαιγμός προς τον χώρο της Υγείας και τον ελληνικό λαό μπορεί να εκληφθεί η αντικατάσταση του Α. Γεωργιάδη στη θέση του υπουργού Υγείας, από τον Μάκη Βορίδη.
Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, με τον «σαρωτικό» ανασχηματισμό-παρωδία επιβεβαίωσε ότι θα συνεχιστεί η ίδια σκληρή πολιτική λιτότητας και περικοπών, αυτή που καταδίκασαν με την ψήφο τους οι Έλληνες πολίτες στις πρόσφατες εκλογές.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο