Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Ράδιο Θήβα 97,5 εκπομπή "Ενεργός Πολίτης" 21/06/2014


Ακούστε την εκπομπή "Ενεργός Πολίτης" με τον Νίκο Χατζηδούρο στο ράδιο Θήβα 97,5

Αθλητικό ένθετο με τον Δημήτρη Σοβατζή.

Συνέντευξη με τον κ.Γιώργο Πάλμο.

Ο Θεός αποφάσισε και πήρε μαζί του τον γίγαντα πρωταθλητή του ΚΑΔΜΟΥ Στέργιο Παπαδόπουλο.

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τελικά η καμιά φορά η ζωή είναι πολύ άδικη. Ο Θεός αποφάσισε και πήρε μαζί του τον γίγαντα πρωταθλητή του ΚΑΔΜΟΥ Στέργιο Παπαδόπουλο.
Ο πρόεδρος Αθανάσιος Βολιώτης, το Δ.Σ. οι προπονητές και οι ποδοσφαιριστές όλων των τμημάτων του ΑΟ ΘΗΒΑ εκφράζουν την βαθιά τους οδύνη προς την οικογένεια του Στέργιου.
Ο ΑΟ ΘΗΒΑ συμμετέχει στο πένθος της οικογένειας και του ΚΑΔΜΟΥ και στο πρώτο παιχνίδι που θα δώσει η ομάδα μας θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του.
Καλό ταξίδι πρωταθλητή ΓΙΓΑΝΤΑ!

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων 22/6/14

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


Το "ευχαριστώ" του μικρού Παναγιωτάκη από το Νηπαγωγείο Αγράφων

Ένα ευχαριστώ από τον μοναδικό μαθητή του νηπιαγωγείου Αγράφων, τον Παναγιωτάκη, στον τεχνικό του έργου ΣΤΗΡΙΖΩ του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου που έφτιαξε τον  Η/Υ και μπορεί πλέον να ξανά μιλάει με του φίλους του από το Νηπιαγωγείο Φουρνάς και Νηπιαγωγείο Ραπτόπουλου καθώς αυτά τα 3 νηπιαγωγεία συνεργάζονται και κάνουν κοινές τηλεδιασκέψεις μέσω skype για περεταίρω κοινωνικοποίηση των παιδιών.
Δείτε πως ζωγράφισε το δικό του "ευχαριστώ" ο  μικρός  Παναγιωτάκης

ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ - ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΕΚΑΚΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Την Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014 και ώρα 20.00
στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Ασπροπύργου,
στην ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ
(ΑΛ. ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ 13 – πλ. Αγ. Δημητρίου)
θα γίνει ομιλία του συγγραφέα κ. Γ. Λεκάκη (www.lekakis.com) με θέμα
"Μύηση δια μέσου της Μουσικής",
από το βιβλίο του «Μουσικής Μύησις».

Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Συνελήφθη 54χρονος για παράνομη κατοχή όπλων στην ευρύτερη περιοχή της Ασωπίας

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πιστόλι κρότου, κυνηγετικό όπλο και (122) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων.Συνελήφθη,  (18-06-2014) το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή της Ασωπίας Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφαλείας Στερεάς Ελλάδας, ένας 54χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Εκδήλωση από την «Πρόταση Ζωής», στη Κεντρική Πλατεία Θήβας για την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών

Η ΔΕΠΟΔΑΘ ΑΕ εν’ όψη της παγκόσμιας ημέρας κατά των ναρκωτικών συμμετέχει και στηρίζει την εκδήλωση που πραγματοποιεί για το σκοπό αυτό το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Βοιωτίας «Πρόταση Ζωής», στη Κεντρική Πλατεία Θήβας, στις 28-6-2014 και ώρα 19:00.


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Αποτελέσματα εκλογών Εμπορικού Συλλόγου Θήβας


Στις αρχαιρεσίες που έγιναν στα γραφεία του Συλλόγου Κάδμου 28 την 19ην Ιουνίου 2014 εκλέχτηκαν οι κ.κ.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Γκέλης Βασίλειος
Δημόπουλος Στέφανος
Λεμονάκος Νικόλαος
Ξυνός Αλέξανδρος
Σαμιώτης Αναστάσιος
Στάϊκος Αλέκος
Στρατέλος Νικόλαος

Στην κωπαίδα ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ. Εξατομικευμένες αποζημιώσεις το ταχύτερο δυνατό

Γράφτηκε από τον/την Θανάσης Μερτζάνης

Εξατομίκευση των ζημιών από την πρόσφατη χαλαζόπτωση στη Βοιωτία και αποζημιώσεις το ταχύτερο δυνατό, δεσμεύτηκε ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Βασίλης Έξαρχος ο οποίος συνοδευόμενος από κλιμάκιο γεωπόνων του οργανισμού επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές στην Κωπαΐδα.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

                 
            Ανάλυση :
                               ---------------
Η Διαχείριση του χρέους της Ελλάδος, ανετέθη υπό των ηγετών της Σιωνιστικής Νέας Τάξης Πραγμάτων (Ν.Τ.Π.) σε πολιτικούς πιόνια και συνεργάτες των Γερμανών.
Οι Γερμανοί της Μέρκελ, λειτουργούν σαν εργολάβοι και εισπράκτορες των Σιωνιστών δανειστών, της μεγάλης Σιωνιστικής Τρόϊκα.
Η μεγάλη Τρόϊκα είναι το Σιωνιστικό Δ.Ν.Τ. , η Ε.Κ.Τ. για λογαριασμό της Σιωνιστικής Ε.Ε., και οι Τράπεζες του Ρότσιλντ, Κοσμοκράτορα, & προέδρου της Ν.Τ.Π. Όπως βλέπετε έχουμε πέσει μέσα στο λάκκο των λεόντων, σαν τον Δανιήλ.
Η Διαχείριση του χρέους γίνεται με την υπέρ-φορολόγηση των φτωχών,

Αίτημά για ρύθμιση των οφειλών προς τον Οργανισμό Κωπαϊδας, επανυποβάλλει ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Μουλκιώτης

O Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Μουλκιώτης, επανυποβάλλει το αίτημά του για ρύθμιση  των οφειλών προς τον Οργανισμό Κωπαϊδας, στους Υπουργό Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη και Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιο Καρασμάνη


Την ανάκληση της απόφασης περί κατάργησης του Νηπιαγωγείου Χωστίων και συγχώνευσης του Δημ. Σχολείου ζητά ο Δήμαρχος Θηβαίων από τον Υπουργό Παιδείας

Επιστολή στον νέο Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέα Λοβέρδο απέστειλε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, με την οποία του ζητά την ανάκληση της άδικης απόφασης της προηγούμενης ηγεσίας του Υπουργείου, με την οποία καταργείται το Νηπιαγωγείο Χωστίων και  συγχωνεύεται το διθέσιο Δημοτικό του Σχολείο στο Δημοτικό Σχολείο Δομβραίνας, μετά από ανάλογη απόφαση του Δ.Σ.

Ακολουθεί η επιστολή του κ. Δημάρχου :

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Λουκέτο στο ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, από την Δευτέρα 23-06 έως την Κυριακή 29-06-2014.

Υλοποιώντας την απόφαση της Συγκλήτου/Συνέλευσης του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας που πάρθηκε στη συνεδρίαση της 4ης Ιουνίου 2014, το ΤΕΙ βρίσκεται αναστέλλει την λειτουργία του από την Δευτέρα 23-06 έως την Κυριακή 29-06-2014.

 Bασικός λόγος της αναστολής της λειτουργίας του ιδρύματος,
είναι η έλλειψη χρηματοδότησης εκ μέρους του Υπουργείου

Ο κ. Παπαχελάς, το “αντίβαρο στον λαϊκισμό” και τα Κανάλια

του Ραφαήλ Μεν. Μαϊόπουλου
1.           Γράφει για τον λαϊκισμό ο κ. Αλ. Παπαχελάς στην “Καθημερινή” (11/6/2014):
- “…Το μόνο που μπορεί να εύχεται κανείς κατά την τρέχουσα ιστορική περίοδο είναι (…) να υπάρχει αντίβαρο στον λαϊκισμό για να μη διαλυθεί το σύμπαν. Είναι ένας ρόλος και αυτός, αν και η αστική μας ευπρέπεια δεν μας αφήνει να κυλισθούμε στη λάσπη του ελληνικού δημόσιου διαλόγου. Γι’ αυτό και συχνά αφήνουμε σοβαρούς ανθρώπους (…) να γίνονται βορά των θηρίων του λαϊκισμού που προστατεύουν τα ομόσταυλα ‘μαμούνια’ και ισοπεδώνουν ό,τι δεν συμβαδίζει με τα δικά τους στερεότυπα”.

Γιατί το YouTube ετοιμάζεται να μπλοκάρει δημοφιλείς καλλιτέχνες

Κόντρα για τη νέα μουσική υπηρεσία χωρίς διαφημίσεις

Στα χαρακώματα βρίσκονται YouTube και ανεξάρτητοι καλλιτέχνες για τη μουσική χωρίς διαφημίσεις… Μετά από παράπονα που δέχθηκε το YouTube από εκατομμύρια χρήστες, η Google αποφάσισε να «χοντρύνει» το παιχνίδι και να δημιουργήσει μια νέα υπηρεσία στο πλαίσιο της οποίας οι χρήστες θα πληρώνουν συνδρομή για να παρακολουθήσουν μουσικά βίντεο χωρίς διαφημίσεις.

ΜΕ ΤΟ SELFIE ΤΗΣ ΦΑΙΔΡΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑΙΩΝΕΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ!...

Μην διατρέχετε καν το κείμενο αν νομίζετε ότι πρόκειται να αναφερθώ στη "μοδάτη" εθιστική πλέον λειτουργία της "αυτοαπεικόνισής" μας στα κοινωνικά δίκτυα, κοινώς "Selfie", που συχνά προσλαμβάνει το χαρακτήρα της βλακείας και της φαιδρότητας. Πρόκειται να αναφερθώ ωστόσο στο σχήμα εκείνο που ακριβώς περιγράφει την κίνηση της σκέψης μας, που άλλοτε γίνεται συνείδηση και άλλοτε διαφεύγει την προσοχή ακόμη και αιώνων. Είναι δε τόσο υπεύθυνο για τη δραματική μοίρα μας...

Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής με πολλές εκδηλώσεις στη Λιβαδειά

Η Αστραδενή για πέμπτη συνεχή χρονιά και σε συνεργασία με το Τροφώνιο Ωδείο καταφέρνει να συμπεριλάβει επίσημα την πόλη μας σε αυτή την μεγάλη ευρωπαϊκή γιορτή που γίνεται ταυτόχρονα σε εκατοντάδες πόλεις σε όλη την Ευρώπη και σε περισσότερες από 36 πόλεις στη χώρα μας.

Σας περιμένουμε στο Art Cafe Αστραδενή να γιορτάσουμε την Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής και την μεγαλύτερη μέρα του χρόνου (θερινό ηλιοστάσιο).

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΙΩΤΙΑ

Στις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Στ. Ελλάδας στις 16-6-2014, αποφασίστηκαν  θέματα που αφορούν έργα υποδομής  της Περιφ. Ενότητας Βοιωτίας:
Αποφάσεις Περιφερειακού Συμβουλίου
1. Εγκρίθηκε η κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης ακινήτων για τις ανάγκες εκτέλεσης των εργασιών τροποποίησης του κόμβου Μιχαηλίδη στην επαρχιακή οδό Θηβών-Μουρικίου.

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥ Α.Σ. ΑΡΗ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ !!!

Πραγματοποιήθηκε μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού στο Κοσμικό Κέντρο '' ΤΖΑΚΙ '' στον Σ.Σ. τής Θήβας Δείπνο στην Ανδρική Ομάδα τού Συλλόγου μας , παρουσία τού  Διοικητικού Συμβουλίου επικεφαλής τού οποίου ήταν ο νέος Πρόεδρος Επιχειρηματίας κ.Γιώργος Ματσαγγούρας .
Παρουσιάστηκαν οι 3  πρώτες Μεταγραφές τού Συλλόγου οι οποίες έκαναν Αίσθηση αφού πρόκειται  για Καταξιωμένους Μπασκετμπολίστες πού προέρχονται από Ιστορικές Ομάδες τής Γ ' Εθνικής Κατηγορίας .

Μάγδα Τσέγκου: 2.000 εκπομπές, 8.000 ώρες στον αέρα, ο Γιώργος Αυτιάς, ο έρωτας και η επόμενη μέρα

Η Μάγδα Τσέγκου είναι η Ηπειρώτισσα που κλέβει την παράσταση στην πρωινή ενημερωτική ζώνη αφού με δέκα χρόνια συνεχής παρουσίας σε αυτή, δίπλα στον Γιώργο Βαρεμένο, Τέρενς Κουίκ και Γιώργο Αυτιά έχει κερδίσει σίγουρα τις εντυπώσεις και τον σεβασμό όλων...

Τριήμερες εκδηλώσεις Δημοτικού Ωδείου Θήβας - 23 Ιουνίου το Αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι


Με μεγάλη συμμετοχή η ημερίδα επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών Α’βαθμιας

Στην εκπαιδευτική ημερίδα  που διοργάνωσαν οι Σχολικοί Σύμβουλοι της 3ης και 4ης Περιφέρειας Α/βαθμιaς Εκπ/σης Βοιωτίας κα. Άννα Ζουγανέλη και κ. Απόστολος Γεωργαντάς, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου.

Η ημερίδα με θέμα : «Γλωσσικά ζητήματα σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία» πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια  της επιστημονικής και παιδαγωγικής επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, τη Διεύθυνση Α/βαθμιας Βοιωτίας, το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Α/βάθμιας “ο Πίνδαρος” και το Δημοτικό Σχολείο Σκούρτων.

Προτείνει "κούρεμα" των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων το ΥΠΑΝ

του Βασίλη Γεώργα

Πλήρη αλλαγή ρότας σε σχέση με την πολιτική διαχείρισης των «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων και της χρηματοδότησης των υγειών εταιρειών, επιχειρεί η κυβέρνηση.

Ειδικότερα, κύκλοι που πρόσκεινται στην ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, άφησαν να εννοηθεί ότι εξετάζουν την περίπτωση «κουρέματος» επιχειρηματικών δανείων που δεν εξυπηρετούνται. Βασικό επιχείρημα είναι ότι πλέον δεν υπάρχει χρόνος για την οικονομία και «πρέπει να είμαστε έτοιμοι τον Σεπτέμβριο», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Στη Βοιωτία την Πέμπτη ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Β. 'Εξαρχος


Ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ, κ. Βασίλης Έξαρχος μαζί με στελέχη της Κεντρικής Υπηρεσίας του Οργανισμού θα επισκεφτούν την Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014 τις πληγείσες από τις πρόσφατες χαλαζοπτώσεις περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.

Η επίσκεψη θα ξεκινήσει στις 9.00 π.μ. από την Αλίαρτο.

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Στη Βουλή η δικογραφία για τα υποβρύχια

Ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες για τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, φαίνεται πως προκύπτουν από δικογραφία η οποία διαβιβάστηκε στη Βουλή από την Εισαγγελία Εφετών.

Η συγκεκριμένη δικογραφία έφτασε στη Βουλή λίγες ώρες πριν αυτή κλείσει εσπευσμένα και πρόωρα, προ δεκαημέρου.

To σπίτι της φρίκης στο Στείρι Βοιωτίας


Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος
Ήταν αρχές Ιουλίου 2013, όταν η μικρή κοινωνία του χωριού Στείρι στη Βοιωτία συγκλονίστηκε από την αποτρόπαια δολοφονία της Ευσταθίας Χαρατσή, μητέρας δύο ανήλικων παιδιών, η οποία έμελλε να κατακρεουργηθεί από τον ίδιο της τον κουνιάδο και μάλιστα μπροστά στα μάτια του μόλις 2,5 ετών παιδιού της!

Στη Βουλή το θέμα των αποβλήτων στο λατομείο Θήβας, από τον Γιάννη Σταθά

Προς τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής
Θέμα: Αποτελέσματα αυτοψίας στο λατομείο της Θήβας
Το 2013 και στην περιοχή της Θήβας, κατόπιν καταγγελιών και δημοσιευμάτων στον τοπικό τύπο, λάμβανε χώρα παράνομη απόρριψη αποβλήτων - απορριμμάτων εντός λατομικού χώρου, η οποία όχι μόνο έθετε σε άμεσο κίνδυνο την υγεία των κατοίκων, αλλά ταυτόχρονα είχε και σοβαρές επιπτώσεις στο περιβάλλον.
Με αφορμή τα δημοσιεύματα αυτά κατατέθηκε η με αριθ. 1273/179/03-09-2013 Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων και ελήφθησαν οι αντίστοιχες απαντήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών.

Απεργία του Σωματείου εργαζομένων Καμαρίδη-ΒΙΝΤΕΟ

Σε απεργία προχώρησαν σήμερα οι εργαζόμενοι της εταιρείας Καμαρίδης ΑΒΕΕ σήμερα 18/6 όπως είχαν ενημερώσει πριν μερικές ημέρες Σωματείο Εργαζομένων Καμαρίδη.

Ζητούν την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης.  Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Σωματείου η εταιρεία παρουσιάζει συνεχή κερδοφορία κάνοντας παράλληλα μειώσεις μισθών και καταργώντας όλα τα επιδόματα. "Παλεύουμε για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον"

Ο απολογισμός από την θεομηνία που έπληξε περιοχές της Βοιωτίας

Αναφορικά με την θεομηνία στις 15-6-2014, που έπληξε περιοχές της Βοιωτίας, ύστερα από επιτόπιο έλεγχο υπαλλήλων της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας, της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, διαπιστώθηκαν οι ακόλουθες ζημιές κατά είδος και στρέμματα:
α) Κωπαϊδικό Πεδίο
Σ.Α.Α.Κ., Αγ. Δημητρίου, Θεσπιών, Αγ Γεωργίου, Καρυάς, Διονύσου, Κάστρου, Παύλου, Κορώνειας & Αλαλκομενών,

1. Μηδική σε έκταση 14.000 στρεμμάτων περίπου.

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΘΗΒΑΣ


   
Την Κυριακή  22 Ιουνίου 2014 , από τις 9.30 το πρωί μέχρι τις 1.30 το  μεσημέρι , οργανώνεται αιμοδοσία στην αίθουσα τελετών του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου και Ρούφου Θήβας (απέναντι από τα δικαστήρια).
          Κάθε υγιής άνθρωπος από 18 μέχρι 60 ετών μπορεί να δώσει αίμα. Γίνεται λήψη από ειδικούς μικροβιολόγους γιατρούς , ελέγχεται η πίεση και ο αιματοκρίτης. Το αίμα εξετάζεται σχολαστικά για μεταδοτικές ασθένειες ( AIDS ,Ηπατίτιδα, Σύφιλη).
     Η διάρκεια της αιμοληψίας είναι 5 λεπτά και γίνεται , πάντα , από συσκευές μίας χρήσεως.
      Ο αιμοδότης δεν πρέπει:

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΟΡΙΔΗ – ΜΠΑΣΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΙΩΤΙΑ

Εκτενής συζήτηση του Υπουργού Υγείας κ. Μάκη Βορίδη  με το Βουλευτή Βοιωτίας Βαγγέλη Μπασιάκο έγινε σε συνάντηση τους για το κορυφαίο πρόβλημα της λειτουργίας των Μονάδων Υγείας του Νομού Βοιωτίας.
    Ο κ. Μπασιάκος ενημέρωσε αναλυτικά το νέο Υπουργό Υγείας για τα σοβαρά προβλήματα δυσλειτουργίας των δύο Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας στη βάση των Ψηφισμάτων  των φορέων της Βοιωτίας, τα οποία και του επέδωσε , καταγράφοντας τις μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό , τεχνικό και διοικητικό προσωπικό, καθώς και εξοπλισμό και αναγκαία υλικά , ώστε με την κάλυψη τους να μπορούν οι Μονάδες Υγείας της Βοιωτίας να ανταποκριθούν στην κρίσιμη αποστολή τους.

Νέες εκδόσεις από τα Βιβλιοπωλεία Ν. & Σ. Μπατσιούλας

 Μόλις κυκλοφόρησαν

Υπατία

του Δημήτρη Βαρβαρήγου


Διαβάστε τα πρώτα κεφάλαια: pdf issuu
Η συγκλονιστική ιστορία της γυναίκας που δίδασκε παντού το ελληνικό πνεύμα, συγκρούστηκε με τον κλήρο και κατηγορήθηκε ως μάγισσα.
4ος – 5ος αιώνας μ. Χ. Η φημισμένη Αλεξάνδρεια πνίγεται στο κρασί των καπηλειών, στις ηδονές των γυναικών του δρόμου, στις δεισιδαιμονίες, στις φιλοσοφικές διαφορές και διαμάχες των θρησκευτικών φανατισμών με τους φονικούς διωγμούς.
Μέσα σε αυτή τη διαφθορά, μια γυναίκα αφοσιωμένη στα ελληνικά ιδεώδη διδάσκει στο πανεπιστήμιο, στους δρόμους και στο σπίτι της το αστείρευτο ελληνικό πνεύμα. Αυτή η σοβαρή ευθύνη δεν της στερεί το γυναικείο ένστικτο και στο πρόσωπο του χριστιανού έπαρχου βρίσκει τον έμπιστο φίλο και άντρα.

Η Γραμματεία Θήβας του Π.Α.ΜΕ εκφράζει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της, στον αγώνα των εργαζομένων της «ΚΑΜΑΡΙΔΗΣ ΑΒΕΕ»

Η Γραμματεία  Θήβας του Π.Α.ΜΕ  εκφράζει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της, στον αγώνα των εργαζομένων της «ΚΑΜΑΡΙΔΗΣ ΑΒΕΕ», για την υπογραφή επιχειρησιακής – συλλογικής σύμβασης εργασίας, με βάση τα προβλεπόμενα από την κλαδική ΣΣΕ  Μετάλλου  του 2011 (πριν από τις μειώσεις που έγιναν).
Αντιπροσωπεία της Γραμματείας Θήβας του Π.Α.ΜΕ παραβρέθηκε στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης έξω από τις πύλες των εργοστασίων της εταιρείας.

Σε αδιέξοδο οδηγούνται οι διαπραγματεύσεις με τη ΔΕΗ για την εξυπηρέτηση της άρδευσης του κωπαιδικού πεδίου από τον αρμόδιο Οργανισμό.



Η ΔΕΗ για να ηλεκτροδοτήσει τα αντλιοστάσια της Υλίκης και του Μόρνου απαιτεί από τον Οργανισμό Κωπαίδας προκαταβολή ύψους 570.000 ευρώ.

«Κάλεσμα Δημάρχου Θηβαίων για ρυθμίσεις οφειλών προς το Δήμο με ευνοϊκούς όρους»

Μέχρι 14 Αυγούστου η προθεσμία

Όλοι μας γνωρίζουμε την οικονομική κρίση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας και ιδιαίτερα η Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπου καθημερινά δίνουμε τιτάνιο αγώνα ώστε να διατηρήσουμε τις παροχές προς τους Δημότες και Πολίτες ολόκληρου του Καλλικρατικού μας Δήμου, όπως οφείλουμε.

Στα πλαίσια συνεργασίας και με κάθε καλή πρόθεση θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι έως 14 Αυγούστου 2014, η οικονομική υπηρεσία του Δήμου Θηβαίων θα μπορεί να ρυθμίζει με ευνοϊκούς όρους τις οφειλές σας, σύμφωνα με το νέο νόμο 4257/2014 άρθρο 51 που ψηφίσθηκε και έχει τεθεί σε ισχύ.

Η Γερμανία αντίπαλος της Ελλάδος και της Ευρώπης

Αλλεπάλληλα είναι τα κτυπήματα που δέχεται η Πατρίδα μας από τις ορδές της γερμανικής βαρβαρότητας. Από την έναρξη της κρίσης χρέους, πριν από 6½  και πλέον χρόνια, ο Ελληνικός Λαός ανέχεται αδιαμαρτύρητα τα ταπεινωτικά μνημόνια και τους εκβιασμούς του Βερολίνου που προσβάλλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Όμως η συμπεριφορά των εκφραστών μίας άθλιας πολιτικής απέναντι ενός Λαού με μεγάλο ιστορικό παρελθόν και τεράστια συνεισφορά εις τον παγκόσμιο πολιτισμό, αναγνωρισμένη διαχρονικά και διεθνώς, δημιουργεί σοβαρές ανησυχίες. Ότι εις το παρασκήνιο της κρίσης χρέους, η οποία θα μπορούσε να αντιμετωπισθεί άμεσα, λόγω του ασήμαντου οικονομικού μεγέθους της χώρας μας εις την Ευρωπαϊκή Ένωση, κρύβεται ο ρεβανσισμός της Γερμανίας.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ 2014

Οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ που ενδιαφέρονται να υποβάλουν ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ θα απευθυνθούν στο ΕΠΑΛ Θήβας ή σε οποιοδηποτε ΕΠΑΛ τους εξυπηρετεί, από την Τετάρτη 18 Ιουνίου και μετά για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).
 
Δικαίωμα να υποβάλουν φέτος μηχανογραφικό δελτίο έχουν οι :
α)Υποψήφιοι ΕΠΑ.Λ (Ομάδα Α΄, ομάδα Β΄) που υπέβαλαν Αίτηση-Δήλωση και συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΕΠΑ.Λ (Ομάδα Α΄) του 2014.
β) Υποψήφιοι που έλαβαν μέρος και συμμετείχαν στη διαδικασία επιλογής των πανελλαδικών εξετάσεων ημερησίων ΕΠΑ.Λ (Ομάδα Α΄, ομάδα Β΄)κατά τα έτη 2012 ή 2013, οι οποίοι διεκδικούν το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση.

Μαγική βραδιά το κλείσιμο της χρονιάς για την χορωδία και τα χορευτικά της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας.

Μαγική βραδιά που κατέπληξε όλους όσους παραβρέθηκαν στο ετήσιο κλείσιμο της χορωδίας και των χορευτικών τμημάτων της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας.
Η δουλεία που γίνεται τα τελευταία  χρόνια αποδίδει καρπούς και φάνηκε το βράδυ της 15ης Ιουνίου στην κεντρική πλατεία της Θήβας, ότι όταν θέλουμε κάτι και προσπαθούμε μπορούμε να καταφέρουμε πολλά.

Θανατηφόρο Ατύχημα σε δρόμο ...ΦΟΝΙΑ στη Θήβα

Ακόμα ένα θανατηφόρο ατύχημα στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών Λαμίας, στο δρόμο προς Αθήνα. Το ατύχημα συνέβη πρωινές ώρες , στο ύψος των διοδίων, έξω από τη Θήβα.


Σήμερα (18-06-2014) περίπου στις 05.20΄, στο ύψος της 92,400χ/θ της παράπλευρης οδού της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας (ρεύμα προς Αθήνα), Δ.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε 38χρονος ημεδαπός και στο οποίο επέβαινε ένας 47χρονος ημεδαπός, προσέκρουσε σε έτερο σταθμευμένο Δ.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο.

Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Ο Λοβέρδος… θυμάται!

Αυτό κι αν είναι «Απ' τ' άγραφα». Υπουργός της κυβέρνησης δηλώνει ότι δεν μπορεί να εφαρμόσει έναν προϋπολογισμό που καταψήφισε, αλλά παρόλα αυτά επιθυμεί διακαώς να είναι υπουργός! Ο λόγος για τον νέο υπουργό Παιδείας ο οποίος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «Εχω καταψηφίσει τον προϋπολογισμό και δεν μπορώ να κληθώ να τον εφαρμόσω». Μέχρι αυτή την ώρα στο Μαξίμου κάνουν... πως δεν άκουσαν τίποτα.

Η απίστευτη ζωή του εφοπλιστή με το καρτέλ ηρωίνης σε βίλα της Φιλοθέης

Ανθρωπος της νύχτας με μετοχές σε γνωστό μπαρ των Βορείων Προαστίων και πρόσωπο εθισμένο στον τζόγο ήταν ο Μάκης Γιανουσάκης που κατάφερε να σοκάρει όλη την Ελλάδα, όταν την περασμένη Παρασκευή συνελήφθη από τις Αρχές ως ο εγκέφαλος του μεγαλύτερου καρτέλ ηρωίνης στη χώρα.
Τα πρώτα βήμα στη νύχτα -Ακολουθώντας τα χνάρια του πατέρα του
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του iefimerida.gr οι επιχειρηματικές του δραστηριότητες είχαν ξεκινήσει από το Κεφαλάρι καθώς ήταν συνεταίρος με τον εκδότη Αρη Τερζόπουλο σε ένα από τα πιο γνωστά μπαρ της περιοχής.
Ο Γιαννουσάκης αρχικά φαίνεται πως ακολούθησε τα βήματα του πατέρα του και ασχολήθηκε με τη νυχτερινή διασκέδαση.

Βάσεις 2014: Πού ανεβαίνουν και πού πέφτουν

Συνεχίζεται η βαθμολόγηση των γραπτών και τα πρώτα στοιχεία από τα ειδικά βαθμολογικά κέντρα δεν αναφέρουν εντυπωσιακές αλλαγές.
Με ανυπομονησία περιμένουν τα αποτελέσματα των Πανελληνίων εξετάσεων, οι τελειόφοιτοι των λυκείων, που έδωσαν τη δική μάχη τους για μια θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Τα πρώτα στοιχεία από τα βαθμολογικά κέντρα κάνουν λόγο για βάσεις πολλών ταχυτήτων, με καθοδική τάση στο 1ο πεδίο και ανοδική σε 2ο και 4ο.

Στα 22 της έτρωγε από τα σκουπίδια, στα 30 έχει 100 εκ. δολάρια – Πώς τα κατάφερε!

Η Σοφία Αμορούσο (Sophia Amoruso) είναι μια 30χρονη επιχειρηματίας που κατάφερε στην Αμερική αυτό που στη χώρα μας είναι αδύνατο.
Κάποτε έκλεβε από καταστήματα και έψαχνε σε σκουπιδοτενεκέδες για φαγητό, σήμερα έχει μια περιουσία άνω των 100 εκατ. δολαρίων. Πώς τα κατάφερε;
Η Αμορούσο, διαβάζουμε

Στους δρόμους οι συνταξιούχοι στη Λιβαδειά

Στους δρόμους βγαίνουν και πάλι οι συνταξιούχοι σε ολόκληρη τη χώρα προκειμένου να ανατρέψουν το νέο κύμα περικοπών στις συντάξεις που προωθεί η κυβέρνηση.

Συνταξιούχοι της Λιβαδειάς συγκεντρώθηκαν στον πεζόδρομο της Μπουφίδου για να προετοιμάσουν το έδαφος για την μεγάλη πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ερχόμενη Πέμπτη στην Αθήνα.

ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ & ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ κ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ.
ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ.:605/17-6-2014

ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ κ. ΑΡΓΥΡΗ ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ «ΕΝΙΑΙΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ» ΠΟΥ ΣΥΝΤΑΧΘΗΚΕ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΩ ΕΙΧΕ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΑΥΤΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗ.
ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ.:606/17-6-2014

ΕΜΦΥΤΕΥΣΗ ΤΣΙΠ: ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ 12 ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΤΟ ΔΕΧΤΟΥΝ!

Είμαστε η τελευταία γενιά που έχουμε φωνή και ελεύθερη βούληση και που μπορούμε να αλλάξουμε την πορεία της ιστορίας. Σήμερα όλοι συνδέονται παντού – τα ‘έξυπνα τηλέφωνα’ (smart phones) θα γίνουν τα εργαλεία της Έξυπνης Παγκόσμιας Τάξης, θέτοντας τέρμα στα μετρητά, στα κλειδιά, στις άδειες οδήγησης, κλπ. Ο σκοπός τους είναι επίσης να χρησιμοποιούνται καθημερινά ως ταυτότητα στη νέα «αξιόπιστη» διαδικτυακή κοινότητα.
Τότε το τηλέφωνο ή το chip που συνδέεται με την ID του χρήστη του τηλεφώνου, γίνεται ένα αντικείμενο πολύ πολύτιμο για να χαθεί και το μόνο ασφαλές μέρος πλέον, είναι κάτω από το δέρμα…

Μήνυμα στέλνει στον Ανδρέα Λοβέρδο για τις καμπάνες ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας Γεώργιος.

Έκπληκτος στο άκουσμα της πρόθεσης του νέου υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέα Λοβέρδου να ανασύρει ένα ξεχασμένο νομοσχέδιο της Τίνας Μπιρμίλη εμφανίζεται ο μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας Γεώργιος.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα το νομοσχέδιο προβλέπει «περιορισμό, έλεγχο έως και πλήρη κατάργηση της έντασης με την οποία κτυπούν οι καμπάνες των Εκκλησιών». Ο κ. Γεώργιος δηλώνει με βεβαιότητα ότι η εκκλησία δεν θα μείνει με σταυρωμένα χέρια.

Πρόσκληση απο τον Σύλλογο Πολιτιστικής Ανάπτυξης Θήβας «ΛΑΪΟΣ»

Πρόσκληση για την φετινή μας δουλειά..

Σας προσκαλούμε το Σάββατο 21 Ιουνίου, και ώρα 21:00 στο ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ του ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ όπου τα χορευτικά τμήματα θα παρουσιάσουν στοιχεία της δουλειάς τους για το κλείσιμο της φετινής περιόδου.

E-ρχεται, Ε-τοιμάζεται, και Ε-ιναι το Ε-sterea.gr!!!

E-ρχεται, Ε-τοιμάζεται, και Ε-ιναι το Ε-sterea.gr!!! Ρ-ομαντικό,Μ-αχητικό,Ε-μπιστο,Ο-νειρικό,Ε-παγγελματικό,Α-νθρώπινο,Δ-υναμικό,Ο-υσιώδες,Π-ρωτοπόρο,Φ-ιλικό.

Ολα άλλαξαν τα μόνα που μείνανε ίδια είναι το μεράκι της ομάδας μας,οι άνθρωποί μας,η δίψα για ενημέρωση και ψυχαγωγία και η επαγγελματική ματιά στην αποτύπωση της Αλήθειας!

Πρόσκληση - Θεατρικής Παράστασης ΑμεΑ




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο