Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Εικόνες ντροπής στο Τάχι Θηβών

Εικόνες ντροπής, Θήβα καλοκαίρι 2014 Συνοικία Τάχι, (πλατεία στις πάνω εργατικές κατοικίες ) λίγες ημέρες μετά τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές.
Τα παιδιά που παίζουν και οι γονείς που τα συνοδεύουν, περπατάνε και κάθονται ανάμεσα σε σπασμένα γυαλιά και σε σκουπίδια .Ο χώρος είναι παντελώς εγκαταλελειμμένος...

Tα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων 29/6/14

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


28 και 29 Ιουνίου 2011 - Τρία χρόνια από τη θηριωδία

Στις 28 και 29 Ιουνίου 2011,  Αγανακτισμένοι πολίτες, από όλες τις πόλεις της Ελλάδος, βρέθηκαν στο Σύνταγμα μπροστά από την Βουλή για να διαδηλώσουν πάνω απ' όλα ΕΙΡΗΝΙΚΑ.

Στόχος όλων όσων ήταν εκεί ήταν να μην ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο σχέδιο (ή Μνημόνιο 2).

Υποστήριξη βίντεο 60fps και άλλα πολλά έρχονται σύντομα στο YouTube

Σημαντική αναβάθμιση έρχεται σύντομα στο YouTube, με τη Google να ανακοινώνει σήμερα ότι σύντομα η υπηρεσία θα υποστηρίζει βίντεο με 48 και 60 καρέ το δευτερόλεπτο.

Η συγκεκριμένη κίνηση εντάσσεται στη ολοένα αυξημένη διάθεση βίντεο τα οποία επιδεικνύουν gameplay από διάφορα βιντεοπαιχνίδια, και τα οποία συνήθως προέρχονται από τις βιντεοκονσόλες PlayStation 4 και Xbox One οι οποίες διαθέτουν τη δυνατότητα καταγραφής και upload gameplay video 60fps στο YouTube.

Τροχαίο με δυο νταλίκες τα ξημερώματα στην Ε.Ο. Νεκρός 40χρονος Λαμιώτης

40χρονος Λαμιώτης οδηγός νταλίκας έχασε τη ζωή του τα ξημερώματα σε τροχαίο στην Ε.Ο στο ρεύμα προς Αθήνα, στο ύψος της Τραγάνας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το βαρύ όχημα που ήταν φορτωμένο με σιτάρι, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, εξετράπη της πορείας του, προσέκρουσε στα προστατευτικά κιγκλιδώματα και ανετράπη. Νταλίκα που ακολουθούσε, επίσης φορτωμένη με σιτάρι, προσέκρουσε στην πρώτη νταλίκα, καθώς ο 24χρονος οδηγός...

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Άνιση μάχη της Π.Υ με τις φλόγες στη Μαλεσίνα.Στο πόδι οι κάτοικοι

Ανεξέλεγκτη μαίνεται για περισσότερες από 24 ώρες η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο Μάζι Μαλεσίνας. Πλέον τα πύρινα μέτωπα έχουν φτάσει μέχρι την Λαρυμνα.

Ισχυρές Πυροσβεστικές δυνάμεις από τη Στερεά αλλά και τη εξακολουθούν να δίνουν σκληρή μάχη με τον καύσωνα και τους ισχυρούς ανέμους που έχουν σπάσει το κύριο μέτωπο σε μικρά τόξα που αλλάζουν συνεχώς κατεύθυνση. Στους κατοίκους που παρακολουθούν

ΒΙΝΤΕΟ από την πανέμορφη βραδΙά αφιερωμένη στον Χατζηδάκη στη Θήβα

Το Viotiashop-Esterea ήταν με τον συνεργάτη του Ιωάννη Τασιούλη στην εκδήλωση και κατέγραψε το μοναδικό γεγονός που πραγματοποιήθηκε στη Θήβα.

Φωτορεπορτάζ με αποκλειστικές φωτογραφίες



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε «Οδό Ονείρου» μετατράπηκε το Συνεδριακό Κέντρο Θήβας, το βράδυ της Δευτέρας 23 Ιουνίου 2014, όπου το Δημοτικό Ωδείο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Θηβαίων, παρουσίασε με πολύ μεγάλη επιτυχία άσματα και μελωδίες του κορυφαίου Έλληνα μουσικοσυνθέτη, διανοούμενου και ποιητή Μάνου Χατζιδάκι.

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΘΗΒΑΣ: ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΗ

Η κυβέρνηση έρχεται με συνοπτικές διεργασίες, μέσα από τις στημένες συνθέσεις των θερινών τμημάτων, να προχωρήσει στον νέο αντιδραστικό γύρο μνημονιακών προαπαιτούμενων.

Και πιο συγκεκριμένα: Το ξεπούλημα της ΔΕΗ και των αιγιαλών, η υποβάθμιση του περιβάλλοντος και η διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος συνιστούν τα νέα μνημονικά εγκλήματα στα οποία η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ προσχωρούν ακάθεκτοι, γνωρίζοντας τις καταστροφικές συνέπειες για την κοινωνία και την οικονομία.

Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΤΟ "ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ" ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗΣ, ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ"



Η 192η εκπομπή της σειράς εκπομπών "Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ" που επιμελείται και παρουσιάζει ο Θεόδωρος Στεφάνου.Μαζί μας στην αρχή ο Γιάννης Μαθιουδάκης (ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ) και μετά ο γνωστός ερευνητής Γιώργος Πάλμος.

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ

Ιστορία εν-τάχει
                           ---------------------
Οι Γερμανοί είναι απόγονοι βαρβάρων και «πολιτισμένων» λαών!!
Είναι απόγονοι Ούννων, Βανδάλων, Γότθων, Βησιγότθων, και μεταναστών Βίκινγκς, ελθόντων στη Γερμανία, από τη Σκανδιναβία.
Ούτως εχόντων των πραγμάτων, η Γερμανία στη σύγχρονη ιστορία της έζησε τέσσαρες δυναστείες-δικτατορίες (Ράϊχ) , ως εξής
1.- Το Α! Ράϊχ, στη χρονική περίοδο 1850-1870 επί Βασιλέων
Γουλιέλμου Α! & Β! Βασιλέων Πρωσίας-Γερμανίας.
2.- Το Β! Ράϊχ στη περίοδο 1870-1900 με τον Καγκελάριο Βίσμαρκ.
3.- Το Γ! Ράϊχ στη περίοδο 1930-1945 με τον Καγκελάριο  ΧΙΤΛΕΡ, &
4.- Το Δ! Σιωνιστικό Ράϊχ σήμερα τα έτη 2008-2018 με τη Καγκελάριο

Πρόσκληση σε συνέντευξη τύπου από το Αυτοδιοικητικό Ριζοσπαστικό Κίνημα Θήβας, σχετικά με τη «Δημοπράτηση της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων της ΔΕΠΟΔΑΘ στη Θήβα»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Σας καλούμε σε συνέντευξη τύπου, σχετικά με τη «Δημοπράτηση της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων της ΔΕΠΟΔΑΘ στη Θήβα- Περιβαλλοντικές, κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες στην πόλη και στην περιοχή- δυνατότητες εναλλακτικής διαχείρισης», που θα γίνει τη Δευτέρα 30-06-2014, στις 12:00 το μεσημέρι στο καφέ ΖΗΘΟΣ, πεζόδρομος Επαμεινώνδου στη Θήβα .
Θα παρέμβουν:

Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ...ΠΕΘΑΙΝΕΙ 'Η ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΡΑΙΣΘΗΣΗ;

Είμαι βέβαιος ότι το λαικό φρόνημα έχει ακόμη αποθέματα αντιδραστικής ρώμης. Αυτό είναι βέβαιο, αρκεί η καχεκτική αυτοπραξία του κοινωνικού συνόλου να υπερβεί τις αδυναμίες της αυτοσυνειδησίας της. Οπως είμαι βέβαιος ότι υπάχουν ανεξάρτητα πνεύματα. Και η ανεξαρτησία του πνεύματος αποδεικνύεται πάντα ένα από τα μέγιστα αγαθά στους καιρούς του ζόφου, όταν η ισοπεδωτική εκ των άνω επιβολή προσπαθεί να περάσει τον οδοστρωτήρα της επάνω από την έξαψη ,το πάθος ή και τις ανάγκες των ελεύθερων ψυχών. Οταν ζητεί επίμονα τη διαρκή κατάφαση στην ανήθκη επιταγή της δουλικής πειθαρχίας και στη δύναμη.

Ο ανασχηματισμός άνοιξε κύκλο «ομάδων» και «τάσεων»

Φαίνεται πως ο ανασχηματισμός αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι στη Νέας Δημοκρατία, καθώς πολλοί βουλευτές που είτε κόπηκαν, είτε έμειναν εκτός αποφάσισαν να βγουν στο αντάρτικο.
Πρόκειται για πρόσωπα με ερείσματα στη γαλάζια βάση κυρίως, αλλά και για άτομα με σαφή ιδεολογικά χαρακτηριστικά που ουσιαστικά συντελούν σχεδόν συγκροτημένες τάσεις εντός του κόμματος.
Είναι χαρακτηριστικό, όπως ομολογεί γαλάζιος βουλευτής, πως υπάρχει έντονη δυσφορία ανάμεσα στους βουλευτές γιατί δεν συνεδριάζουν τα όργανα του κόμματος, κάτι που νομοτελειακά οδηγεί στη δημιουργία τάσεων εντός της ΝΔ, προκειμένου να εκτονώνονται εκεί και να χαράσσουν κοινή πορεία όπως σε ζητήματα όπως αυτό των μισθολογικών αυξήσεων υπέρ των δικαστικών μόνο.

"Kαμπάνα" 35.000 ευρώ στον Άδωνι

Η κόντρα Άδωνι Γεωργιάδη-Πάνου Καμμένου καλά κρατεί… Οι δημόσιες αναφορές του νυν κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ για τον πρόεδρο των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», Πάνο Καμμένο, οδήγησαν τους δύο πολιτικούς στα δικαστήρια.

Σήμερα, το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την υπ’ αριθμόν 2270/2014 απόφασή του δικαίωσε για δεύτερη φορά τον Πάνο Καμμένο σε βάρος του πρώην υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, υποχρεώνοντας τον να καταβάλει το ποσό των 35.000 ευρώ -μετά των τόκων- για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση.

Περμησσός-Εικόνες Αδιαφορίας και Εγκατάλειψης!!!

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Βασίλη Αραβαντινoύ: "Η Θήβα των Μυκηναίων ανάκτων: Μύθος και αρχαιολογία"

Διάλεξη του Βασίλη Αραβαντινού στον σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων, μέρος του κύκλου «ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ με την Αρχαιολογική Υπηρεσία»
Σε συνδιοργάνωση με τους Τοπικούς συλλόγους ο Βασίλειος Αραβαντινός παρουσιάζει «Η Θήβα των Μυκηναίων ανάκτων: Μύθος και αρχαιολογία»
Τρίτη 29 Μαΐου 2012. στις 19.00 στο κτήριο του ΣΕΑ

ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΟΥΛΚΙΩΤΗ ΣΤΗΝ ΒΕΒΙΑΣΜΕΝΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Εκφράζουμε  την αντίθεσή μας στο «επερχόμενο» σύστημα αξιολόγησης των εργαζομένων στην Περιφερειακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση, που εισάγεται με το Ν. 4250/2014, ως ευρισκόμενο  πρώτιστα, σε ευθεία αντίθεση, με βασικές αρχές του Συντάγματος, όπως έχει επισημάνει  και η επιστημονική επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων.
Το επιβληθέν σύστημα, στερείται από τα αναγκαία και ικανά εχέγγυα της αντικειμενικότητας και αποτελεσματικότητας της Δημόσιας Διοίκησης.
Ο αναγκαστικός προβλεπόμενος επιμερισμός της αξιολόγησης των υπαλλήλων με ποσοστά, οδηγεί σε αδιαφάνεια, αυθαιρεσία και είναι αντισυνταγματικός, προκαλεί δε απορίες ως προς την σοβαρότητά του.

Τα φεστιβάλ του καλοκαιριού!

Σε αρχαία θέατρα, σε ακρογιαλιές, σε σκηνές μέσα στο δάσος, παρέα με καλούς φίλους, τα καλοκαιρινά φεστιβάλ γεμίζουν τις νύχτες μας με ήχους και εικόνες.
Το καλοκαίρι του 2014 έχει αρχίσει επίσημα εδώ και ένα μήνα, μέσα στον Ιούνιο, πολλά ήταν τα φεστιβάλ μουσικά αλλά και «θεατρικά» που μας ξεσήκωσαν! Ωραίες μουσικές, όμορφες εικόνες και πολύ καλές παραστάσεις ακούσαμε και είδαμε αυτόν το μήνα, ωστόσο αυτό ήταν μόνο η αρχή το καλοκαίρι συνεχίζεται και τα φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα συνεχίζονται!

Μήνυμα της ΟΓΕ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Η ΟΓΕ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, απευθύνεται στις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών και τις καλεί να υψώσουν τείχος απέναντι στο φαινόμενο της τοξικοεξάρτησης και στην προσπάθεια νομιμοποίησης της "ναρκωκουλτούρας". Να γυρίσουν την πλάτη στην πολιτική της ΕΕ και των δυνάμεων που τη στηρίζουν, που συντηρούν και αξιοποιούν τα ναρκωτικά σαν εργαλείο χειραγώγησης και καθυπόταξης της νεολαίας.
Η πάλη ενάντια στα ναρκωτικά και τις εξαρτήσεις είναι αγώνας για τη ζωή που δικαιούμαστε εμείς και τα παιδιά μας. Είναι πάλη ενάντια στη διαχείριση της σήψης της σημερινής κοινωνίας και τα φαινόμενα παθογένειας που γεννά και αναπαράγει.

Το νέο "ΧΕΝΙΑ" είναι γεγονός

Το θρυλικό XENIA, το "στολίδι της Κρύας", όπως έχει ονομαστεί από τους κατοίκους της περιοχής,αναδύθηκε μέσα από τις στάχτες του και πλέον χθες, άνοιξε και επίσημα τις πύλες του στο κοινό.


Για 6 και πλέον χρόνια, παρέμεινε ανεκμετάλλευτο αφού είχε καεί ολοσχερώς ύστερα από πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στο κτήριο, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.
Στόχος του νυν Δημάρχου Νίκου Παπαγγελή, ήταν να το δει και πάλι να έχει ζωή. Έκανε κάθε δυνατή προσπάθεια κατά τη διάρκεια της θητείας του για να το πετύχει και τελικά δικαιώθηκε. Το "XENIA" απέκτησε και πάλι ζωή.

Σε κάθειρξη 37 ετών για καταπάτηση γης καταδικάστηκε ο οικολόγος Δημοσθένης Βεργής

Σοκ προκαλεί υπόθεση καταπάτησης χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων κοντά στη λίμνη Μαραθώνα με «πρωταγωνιστή» τον πρόεδρο των «Ελλήνων Οικολόγων» Δημοσθένη Βεργή, στον οποίο για την υπόθεση αυτή επιβλήθηκε με απόφαση κάθειρξη 37 ετών και έξι μηνών και μάλιστα χωρίς αναστολή.

 Μάλιστα, ο Δ. Βεργής δεν ήταν στο δικαστήριο την ώρα της εκφώνησης της απόφασης αλλά εκπροσωπούνταν από τους δικηγόρους του και ως εκ τούτου οι αρχές τον αναζητούν για την εκτέλεση της απόφασης με την οποία του επιβάλλεται κάθειρξη 37 ετών (σ.σ. εκτιτέα είναι τα 25 έτη) και παράλληλα πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ.

Αιολικό πάρκο, ισχύος 21 MW, στη Βοιωτία θα θέσει σε λειτουργία εντός του δεύτερου εξαμήνου του 2014 η ΙΝΤΡΑΚΑΤ

Αιολικό πάρκο, ισχύος 21 MW, στη Βοιωτία θα θέσει σε λειτουργία εντός του δεύτερου εξαμήνου του 2014 η ΙΝΤΡΑΚΑΤ, όπως υποστήριξε κατά τη διάρκεια της σημερινής τακτικής γενικής συνέλευσης ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Π. Σουρέτης. Ο κ. Σουρέτης υποστήριξε πως τα αιολικά πάρκα «θα έχουν ισχυρή δυναμική μέχρι το 2020 και όπως έχει αποδειχθεί δεν εμφανίζουν υψηλό ρίσκο». Η διοίκηση της ΙΝΤΡΑΚΑΤ προέβλεψε πως στην τρέχουσα χρήση δεν θα εμφανίσει ζημιές, καθώς η αγορά δημοσίων έργων κινείται, κυρίως με αφορμή τους οδικούς άξονες. Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των υπογεγραμμένων σύμβάσεων του ομίλου ανέρχεται σε 350 εκατ. ευρώ.

Θήβα:Έφυγε απο την ζωή ο αγαπητός εκπαιδευτικός Δημήτρης Παύλου

Έφυγε απόψε (25/6) από την ζωή ο αγαπητός σε όλους εκπαιδευτικός του εσπερινού σχολείου και ΕΠΑΛ Θήβας Δημήτρης Παύλου σε ηλικία μόλις 54 ετών.

Ο εκπαιδευτικός ήταν ένας αγαπητός καθηγητής αλλά και άνθρωπος σε όλους. Η Θήβα και ο κύκλος τον εκπαιδευτικών θρηνεί για τον πρόωρο χαμό του εκπαιδευτικού.

Τα πιθανά αίτια που έφυγε από την ζωή οφείλονται μάλλον σε εγκεφαλικό επεισόδιο. Τον άτυχο άντρα τον βρήκαν νεκρό οι δικοί του άνθρωποι στο σπίτι τις απογευματινές ώρες περίπου στις 8:00 μ.μ.

ΝΕΑ ΦΩΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΟΜΑ ΣΤΗ ΘΗΒΑ

…«Άλλο ένα λαμπρό παράδειγμα της κεντρικής εξουσίας, που τους αφήνει να δρουν ανεξέλεγκτα»

Πολίτες: «: «Ή θα μας κάψουν ή θα τους κάψουμε»..

Φωτιά στον καταυλισμό Θήβας, τα περιστατικά επαναλαμβανόμενα καθημερινά και όχι βέβαια, μέσα στο καταυλισμό αλλά στην γύρω περιοχή, που είναι οι γνωστοί «χειρισμοί» των ΡΟΜΑ, προκειμένου να «τρέχουν» συνεχώς Πυροσβεστική και ΕΛ.ΑΣ…

Χύνουν τα χημικά της Συρίας στην θάλασσά μας, λες και είναι σκουπιδοτενεκές τους...

Οι πολιτικοί μας σιωπούν...
Ο Ευ. Βενιζέλος απαντά άλλα αντ' άλλων στον κοινοβουλευτικό έλεγχο...
 Άρθρο του Γιώργου Λεκάκη στον Χρόνο Κομοτηνής, 25.06.2014.

Μπορείτε να το διαβάσετε εδώ:

Το νέο ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Θήβας

Συγκρότηση Διοικητικού Συμβουλίου

Σας γνωρίζουμε ότι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας που προήλθε από τις Αρχαιρεσίες της 19ης Ιουνίου 2014 κατά τη συνεδρίαση την 24ην Ιουνίου 2014 συγκροτήθηκε σε σώμα με την ακόλουθη διάταξη :

3η δράση της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας, στη Βιβλιοθήκη Θήβας

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2014
Το παιχνίδι των καινούργιων βιβλίων
Γνωρίσαμε τα καινούργια βιβλία της βιβλιοθήκης
 παίζοντας: μαντέψαμε τους τίτλους, κάναμε παντομίμα,
ξεχωρίσαμε τις εικόνες, ξεφυλλίσαμε τις σελίδες.

 Με τη Στέλλα Σύρου - Γιαννίκα. 
 

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΗΒΑΣ

ΘΗΒΑ 25/06/2012
                                                                   
ΠΡΟΣ : ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΘΗΒΑΣ
                                                                         
Κ. ΣΤΡΑΤΕΛΟ ΝΙΚΟΛΑΟ
                                                    Μ.Μ.Ε.
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Κε Πρόεδρε
Με την ευκαιρία της εκλογής σας και της περιέλευσης σε σώμα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Θήβας, θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμότερες ευχές μας για δύναμη και επιτυχία στην δύσκολη αποστολή που αναλαμβάνετε.
Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε ως χώρα και ως κοινωνία, είναι σημαντικό οι κοινωνικοί και παραγωγικοί φορείς να σχηματίσουν αρραγές μέτωπο ανάσχεσης ενάντια σε κάθε μορφής αντιλαϊκά και αντιπαραγωγικά μέτρα.

Έναρξη Θερινού Κινηματογράφου Θήβας "ΣΟΝΙΑ" με τo Spiderman 2!!!!


ΠΕΜΠΤΗ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ: 21:30

«THE AMAZING SPIDER-MAN 2»
Σκηνοθεσία: ΜΑΡΚ ΓΟΥΕΜΠ
Ηθοποιοί: ΤΖΕΙΜΙ ΦΟΞ, ΣΑΛΙ ΦΙΛΝΤ, ΚΡΙΣ ΚΟΥΠΕΡ, ΠΟΛ ΤΖΙΑΜΑΤΙ, ΝΤΕΝΙΣ ΛΙΡΙ, ΑΝΤΡΙΟΥ ΓΚΑΡΦΙΛΝΤ, ΕΜΜΑ ΣΤΟΟΥΝ
Διάρκεια: 142 λεπτά

ΠΟΙΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΛΙΚΩΝ



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Απίστευτη παράσταση σε ένα απίστευτο κοινό!

Το κλείσιμο της χρονιάς του ΛΑΪΟΥ με χορευτές όλων των ηλικιών…

Συγκινητικό το μήνυμα του Δημάρχου Θηβαίων…

Νέες συγκινήσεις τον Αύγουστο….

Με μια απίστευτη παράσταση έκλεισαν την χρονιά οι χορευτές όλων των ηλικιών του Συλλόγου Πολιτιστικής Ανάπτυξης Θήβας «ΛΑΪΟΣ», στην κατάμεστη αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου, παρουσιάζοντας χορούς από ΛΕΡΟ-ΗΠΕΙΡΟ-ΣΑΜΟ-ΙΚΑΡΙΑ-ΛΕΥΚΑΔΑ-ΘΕΣΣΑΛΙΑ-ΚΥΘΗΡΑ-ΝΑΞΟ-ΒΟΡΕΙΑ ΘΡΑΚΗ.

Δεν ικανοποίησαν οι δεσμεύσεις Βορίδη. Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφάσισε η Λιβαδειά.

Δεν κάλυψαν τους φορείς και το Δημοτικό συμβούλιο Λεβαδέων οι δεσμεύσεις του υπουργού υγείας για το μέλλον του νοσοκομείου της πόλης και ομόφωνα αποφάσισε την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Με κεφαλή το Δήμο Λεβαδέων και σε συνεργασία με τους όμορους Δήμους και των όμορων νομών, οι Λειβαδίτες διαχωρίζουν στο επίπεδο των διεκδικήσεων τη θέση τους από τη Θήβα και διοργανώνουν συλλαλητήριο στις αρχές του επόμενου μήνα απαιτώντας μόνιμο προσωπικό στις βασικές κλινικές του νοσοκομείου της Λιβαδειάς για την ορθή και εύρυθμη λειτουργία του.

ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΚΑΥΣΩΝΑ

Η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ενημερώνει τους κατοίκους της Περιφέρειας για τα  προληπτικά μέτρα που πρέπει να πάρουν για την αποφυγή δυσάρεστων συνεπειών λόγω των αυξημένων θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες.

Αναλυτικά συστήνεται:

" 8η Πανελλήνια Σύνοδος ΦοΔΣΑ: Οι ΦοΔΣΑ και τα έργα διαχείρισης στερεών αποβλήτων στη νέα προγραμματική περίοδο (Πρόσκληση και Πρόγραμμα)"‏‎




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ. - Α.Ε: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με έγγραφο του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) ζητείται η αναθεώρηση των Περιφερειακών Σχεδίων Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΠΕ.Σ.Δ.Α) μέχρι τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους.
Η αναθεώρηση των ΠΕ.Σ.Δ.Α. επιβάλλεται μετά την ενσωμάτωση της Ευρωπαϊκής Οδηγίας ΕΚ/98/2008 στον Ν. 4042/2012, όπου προβλέπονται μια σειρά ενεργειών και δράσεων όπως είναι η πρόληψη, η εκτροπή των οργανικών απορριμμάτων και η ανάκτηση πολύτιμων ανακυκλώσιμων υλικών.
Βασική προϋπόθεση για την αναθεώρηση των ΠΕ.Σ.Δ.Α αποτελεί η εκπόνηση του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ), διαδικασία η οποία βρίσκεται στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσης.

«ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ»

Η Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας σας ενημερώνει ότι η υλοποίηση του προγράμματος κουνοποκτονίας του έτους 2014 ξεκίνησε από 5 Μαΐου με επίγειους ψεκασμούς σε ολόκληρη την Περιφέρεια προκειμένου να προστατευτεί η δημόσια υγεία και η όχληση από τα κουνούπια των κατοίκων της Περιφέρειας.

Μόλις κυκλοφόρησε: Γουστάβος, από τις εκδόσεις Ν. & Σ. Μπατσιούλας

Μόλις κυκλοφόρησε

Γουστάβος

του Νίκου Αλεξανδράκη


Διαβάστε τα πρώτα κεφάλαια: pdf issuu
Ο Γουστάβος είναι ένας νεαρός δεκαέξι χρονών, που μεγαλώνει προσπαθώντας να καταλάβει τον κόσμο γύρω του, να γνωρίσει τον έρωτα και να προσαρμοστεί στις νέες καταστάσεις και συνθήκες που αντιμετωπίζει. Το θέμα είναι ότι τα γεγονότα και οι καταστάσεις με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπος, πέρα από το αντικειμενικό στοιχείο των δυσκολιών της εφηβείας, λαμβάνουν χώρα μ' έναν αντισυμβατικό τρόπο, με αποτέλεσμα να εμπλέκεται σε απρόσμενες καταστάσεις.

ΔΥΟ ΝΕΕΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ Α.Σ. ΑΡΗ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ

Δύο νέες σημαντικές Μεταγραφές  έκανε ο Σύλλογος μας  αποκτώντας από τήν Ε.Σ. ΚΑΔΜΟΣ τούς 
Θάνο Παναγιωτόπουλο 27 Ετών , Θέση : 1,2 , και Βαγγέλη Καπάνταη  31 Ετών , Θέση : 1 , οι οποίοι έχουν αγωνιστεί και στο παρελθόν με επιτυχία στον Σύλλογο μας .

2η δράση Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2014 στη Βιβλιοθήκη Θήβας

2η δράση, Τρίτη 24 Ιουνίου 2014
Η μέρα από ψηλά και από χαμηλά Εργαστήρι φωτογραφίας. Τα παιδιά φωτογράφισαν με οπτική από πάνω προς τα κάτω και με οπτική από κάτω προς τα πάνω.
Αφού αρχικά είδαν, μέσω power point παρουσίασης, κάποιες έτοιμες φωτογραφίες, οι οποίες είχαν τραβηχθεί με διαφορετική οπτική γωνία, προκειμένου να έρθουν σε επαφή και να κατανοήσουν τη λειτουργία και τα αποτελέσματα της διαφορετικής οπτικής γωνίας στη φωτογραφία γενικά, χωρίστηκαν σε δύο ομάδες: την ομάδα των φωτογράφων και την ομάδα των μοντέλων και πειραματίστηκαν με το "βγάζω φωτογραφίες από πάνω προς τα κάτω" και το αντίθετό του. 

ΤΑ ΤΥΜΠΑΝΑ ΤΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ



Γράφει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος

Ο Χένρυ Κίσιγγερ Αυτός Ο «Μεγάλος» Εβραίος «Φιλέλληνας» Είπε Το 2007 Πως “Όποιος Δεν Ακούει Τα Τύμπανα Του Πολέμου Που Έρχεται, Είναι Κουφός”. Σήμερα Που Το Ημερολόγιο Γράφει 25 Ιουνίου 2014 Θα Πω Το Εξής: ΟΠΟΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΑΚΟΥΕΙ ΤΑ ΤΥΜΠΑΝΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΧ ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΟΣ.

Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ - ΕΓΓΡΑΦΕΣ - ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ

Ομάδα Προσανατολισμού Τεχνολογικών Εφαρμογών

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ. ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕ Λ.Τ. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Η μοιρολατρία της Γερμανίας

Η κρίση χρέους που μαστίζει εδώ και 7 σχεδόν χρόνια μερικές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κυρίως του Νότου, και ο κίνδυνος εξάπλωσης της εις τις υπόλοιπες, ως αναπόφευκτη συνέπεια της αυξανόμενης ύφεσης και  ανεργίας, αρχίζει πλέον να ανησυχεί όλους, αλλά και  τους πρωταγωνιστές της εφαρμογής μίας άτεγκτης πολιτικής λιτότητας. Η συνέχιση της οποίας οδηγεί, κατά ομολογία πολλών διεθνών και ευρωπαϊκών παραγόντων και αναλυτών, εις την διάλυση της Ευρωζώνης π.χ. της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αλλά και εις τον θάνατο του ευρωπαϊκού ονείρου. Ενός ονείρου που οραματίστηκαν οι  Jean Monnet, Robert Schuman, Alcide Casperi, Conrad Adenauer κ.α. για να σώσουν τους λαούς της Ευρώπης από πολεμικές συγκρούσεις, μετά τις οδυνηρές συνέπειες των 2 καταστρεπτικών παγκοσμίων πολέμων που ξεκίνησαν από τις έριδες και τους ανταγωνισμούς ευρωπαϊκών δυνάμεων.

Οδηγίες προς Ιερείς: Πώς να διώχνεις τους πιστούς από την Εκκλησία

του Νικήτα Καυκιού
Η τραγωδία του να είσαι παπάς χωρίς Χάρη.

Η προσωπική σχέση του ανθρώπου με το Θεό δεν είναι δεδομένη και δεν υπάρχει καμιά εγγύηση για σταθερότητα, πρόοδο ή διάρκεια.

Ό ιερέας μπορεί να ξεκινήσει με πνευματικό ενθουσιασμό το ιερατικό του λειτούργημα αλλά μετά από λίγα χρόνια να αδειάσει ολοκληρωτικά από τη Χάρη του Θεού.

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΜΑΧΗΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΠΗΛΑΙΟΥ (24 ΙΟΥΝΙΟΥ 1827)

ΙΔΡΥΜΑ ΠΡΟΑΣΠΙΣΕΩΣ
     ΗΘΙΚΩΝ & ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ
 ΜΟΥΣΩΝ 14, 15452 ΨΥΧΙΚΟΝτηλ. 210 3254321-2 fax. 210 3236978
 e-mail: fot_gram@otenet.gr
ἱστοσελίς: www.fotgrammi.gr

ΜΑΧΗ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΠΗΛΑΙΟΥ
(24 ΙΟΥΝΙΟΥ 1827)

Δράση Ενημέρωσης του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών στην Δημοτική Ενότητα Βαγίων του Δήμου Θηβαίων

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 17 Ιουνίου στην δημοτική ενότητα Βαγίων του Δήμου Θηβαίων ,στο χώρο που στεγάζεται το ΚΑΠΗ, η προγραμματισμένη συζήτηση σε μέλη των γυναικείων συλλόγων, με θέμα «Ενδοοικογενειακή βία:τρόποι αντιμετώπισης και διαχείρησης».
 Στην συζήτηση που έγινε σε πολύ καλό κλίμα, μίλησε η κοινωνιολόγος για το Κέντρο,τις παρεχόμενες υπηρεσίες και γενικά για την έννοια των δομών αυτών ,η ψυχολόγος του Κέντρου αναφέρθηκε στον Κύκλο της Βίας και τις επιπτώσεις που έχει στο θύμα ενδοοικογενειακής βίας η χρήση οποιασδήποτε μορφής βίας  και η νομικός του Κέντρου έκανε εκτενή αναφορά τόσο στους νόμους που ισχύουν σχετικά με την ενδοοικογενειακή βία όσο και  στους τρόπους που μια γυναίκα πρέπει να διαχειριστεί ένα τέτοιο γεγονός  και να την καλύπτει νομικά.

«Ο Υπουργός Υγείας να υλοποιήσει άμεσα τις δεσμεύσεις του» δήλωσε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου

Συνάντηση φορέων της Βοιωτίας με τον Υπουργό Υγείας Μ. Βορίδη


Με τον Υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη συναντηθήκαν Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014, εκπρόσωποι των φορέων της Βοιωτίας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια υλοποίησης της ομόφωνης απόφασης που λήφθηκε στην Παμβοιωτική σύσκεψη στη Λιβαδειά  λίγες μέρες νωρίτερα,  όπου μεταξύ άλλων αποφασίστηκε εκπρόσωποι των Φορέων της Βοιωτίας, να επισκεφθούν και να ενημερώσουν τον αρμόδιο Υπουργό για τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στις παρεχόμενες κρατικές υπηρεσίες υγείας στις δύο κύριες δομές, τα Γενικά Νοσοκομεία Λιβαδειάς και Θήβας καθώς και τα Κέντρα Υγείας του Νομού.

Βρέθηκε νεκρός ο 86χρονος αγνοούμενος στα Βάγια

Τραγικό τέλος είχαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του 86χρονου, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί απο χθες το πρωί στα Βάγια(ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ).Ο άτυχος ηλικιωμένος βρέθηκε νεκρός απο κλιμάκιο της Ε.Μ.Α.Κ.πριν λίγο  σε δύσβατο σημείο,στη περιοχή Μύλος Βαγίων.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο