Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Ράδιο Θήβα 97,5 εκπομπή Ενεργός Πολίτης 19/07/2014 - Ο Νίκος Αργυρίου εκπρόσωπος του Δικτύου Ελευθέρων Φαντάρων "Σπάρτακος", μιλά για ιδιωτικοποίηση των ΚΨΜ


Ακούστε την εκπομπή "Ενεργός Πολίτης" του ράδιο Θήβα 97.5 με τον Νίκο Χατζηδούρο

Αθλητικό ένθετο με τον Δημήτρη Σοβατζή

Τουρνουά 5χ5 από τις Οργανώσεις τις ΚΝΕ στη Θήβα

Τουρνουά 5x5 ενάντια στα ναρκωτικά στη Θήβα


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 5ο τουρνουά 5x5 της ΚΝΕ στην πόλη της Θήβας που για πρώτη φορά φέτος φιλοξενήθηκε στην συνοικία των εργατικών κατοικιών, με σύνθημα «ζωή ολόκληρη, όχι με δόσεις, λέμε όχι σε όλα τα ναρκωτικά»

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων 20/7/14

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Τάκης Φωτόπουλος​: Οι BRICS και ο μύθος του πολυ-πολικού κόσμου

ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
​​

O μύθος ότι ζούμε σε ένα πολυπολικό κόσμο (ή έστω σε ένα υπό εκκόλαψη παρόμοιο κόσμο) καλλιεργείται έντονα στην εποχή της παγκοσμιοποίησης. Το περίεργο όμως είναι ότι ο μύθος αυτός δεν καλλιεργείται μόνο από την Υπερεθνική Ελίτ (δηλαδή, βασικά τις ελίτ που εδράζονται στις χώρες της «Ομάδας των 7»), ―η οποία έχει, βέβαια, κάθε λόγο να συγκαλύψει την τρομακτική συγκέντρωση οικονομικής, πολιτικό-στρατιωτικής, αλλά και πολιτιστικής δύναμης στα χέρια της, στην διαδικασία για την δημιουργία μιας παγκόσμιας διακυβέρνησης.

Διαμαρτυρία στα διόδια Θήβας για το κλείσιμο των Νοσοκομείων Θήβας-Λιβαδειάς

Εχθές Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014 και ώρα 19:00 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από κατοίκους της Θήβας και των γύρω περιοχών για το κλείσιμο του νοσοκομείου της πόλης, αλλά και το κλείσιμο του νοσοκομείου της Λιβαδειάς.

Οι επιχειρήσεις εκκαθάρισης των ελληνικών θαλασσών από τις νάρκες (1945 - 1951)




Του Θεόδωρου Γιούργα
Υποναυάρχου ΠΝ ε.α.

Απόσπασμα από  το άρθρο του Θεόδωρου Γιούργα «Η συμμετοχή
του Βασιλικού Ναυτικού στο ναρκοπόλεμο του Β΄ Παγκοσμίου
Πολέμου». Δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Ναυτική Επιθεώρηση»,
τ. 586, σελ. 116, ΣΕΠ – ΝΟΕ 2013. Αναδημοσίευση στο Περί Αλός
με την έγκριση της «Ναυτικής Επιθεωρήσεως»

 




1946.- Πλωτάρχης Ε. ΠΑΝΑΣ
ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ 1ης ΜΟΙΡΑΣ
ΝΑΡΚΑΛΙΕΥΤΙΚΩΝ κατά την
εκκαθάριση των ναρκοπεδίων.
''Ατρόμητος, ακούραστος
και αληθινός ευπατρίδης''.
(Περιοδικό ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΙ ΑΠΟΗΧΟΙ).

Μετά το τέλος του πολέμου, στις 22 Σεπτεμβρίου του 1945, δημιουργήθηκε ένας διεθνής οργανισμός, οInternational Central MineClearance Board (ICMCB), του οποίου αποστολή ήταν η εκκαθάριση των ναρκών που υπήρχαν στα ευρωπαϊκά ύδατα. Την όλη ευθύνη για τον συντονισμό και την οργάνωση του τεράστιου εκείνου έργου, την ανέλαβαν οι τέσσερις Μεγάλες Δυνάμεις, Η.Π.Α., Ρωσία, Αγγλία και Γαλλία. Για το σκοπό αυτό διαίρεσαν όλη τη θαλάσσια περιοχή της Ευρώπης σε τέσσερις ζώνες και την κάθε ζώνη σε υποπεριοχές, των οποίων την ευθύνη είχαν τα κράτη που ανήκαν τα ύδατα, σε συνεργασία, αν απαιτείτο, με τις γειτονικές τους χώρες. Η δεύτερη ζώνη που κάλυπτε όλη την Μεσόγειο, εκτός από την Ελλάδα, συμμετείχαν η Αγγλία, η Γαλλία, η Ιταλία και η Γιουγκοσλαβία.

Η ναρκαλιεία όμως στις ελληνικές θάλασσες είχε ήδη αρχίσει αμέσως μετά την απελευθέρωση και χωρίς το Ελληνικό Ναυτικό να περιμένει τη συγκρότηση της ICMCB. Με την κωδική ονομασία ΜΑΝΝΑ, όπως έτσι είχε ονομαστεί η όλη επιχείρηση επανόδου του Ελληνικού Στόλου στην Ελλάδα, τα πρώτα πλοία που στις 15 Οκτωβρίου 1944 κατέπλευσαν στον Σαρωνικό, ήταν τα ελληνικά ναρκαλιευτικά. Με τη συνδρομή και βρετανικών Ν/Α, άνοιξαν γρήγορα, μέσα από τα πυκνά ναρκοπέδια του Σαρωνικού, τους πρώτους διαύλους ασφαλούς ναυσιπλοΐας. Με τον τρόπο αυτό, εξασφαλίστηκε ο ασφαλής κατάπλους στον ΝΣ και των υπόλοιπων πλοίων που ακολουθούσαν. Στη συνέχεια, σε συνεργασία πάντα με τα αγγλικά ναρκαλιευτικά, ανοίχτηκαν και οι πρώτοι δίαυλοι στις κυριότερες από τις προσβάσεις των άλλων ελληνικών κόλπων. Σύντομα όμως οι Άγγλοι αποσύρθηκαν σταδιακά από τα ελληνικά νερά, προκειμένου να καλύψουν τις απαιτήσεις που είχαν προκύψει, από την ενεργοποίηση του ICMCB.

Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ


Η  ιστορία  όπως  δεν  εγράφη :  
       ————————————————-
Επί τη επετείω της αλώσεως της Κύπρου υπό των Τουρκο-Αμερικανών, αφιερώνω το κάτωθι πόνημα στους Σιωνιστές Αμερικανούς για να μάθουν από ποίους κατάγονται, ώστε να σέβονται την Ιστορία!!!
                ------------------------------------------------------
Η Αμερική έχει πανάρχαια Ιστορία, όμως μερικοί επιμένουν να την αγνοούν και να την εμφανίζουν στα μετά Χριστόν μεσαιωνικά χρόνια, διότι έτσι συμφέρει στους Σιωνιστές Κοσμοκράτορες.

Σήμερα τα εγκαίνια του DalCapo στη Θήβα!!!




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΕΛ ΘΗΒΑΣ ΘΑ ΑΝΑΧΩΡΟΥΝ ΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

Ο Δήμος Θηβαίων, το Εργατικό Κέντρο και οι Φορείς της πόλης
καλούν όλους τους δημότες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την υποβάθμιση
των νοσοκομείων Βοιωτίας, την Παρασκευή 18 Ιουλίου ώρα 7 το απόγευμα στα διόδια
της Θήβας.

Εξάρθρωση σπείρας ΡΟΜΑ από Θήβα και Αλίαρτο-Είχαν ρημάξει αυτοκίνητα και φορτηγά στην περιοχή της Θήβας

Το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφαλείας Στερεάς Ελλάδας, κατάφερε να τερματίσει τη συστηματική και εξακολουθητική δράση ομάδας έξι (6) ημεδαπών ROMA, οι οποίοι είχαν διαπράξει σωρεία κλοπών αυτοκινήτων και κλοπών ποσοτήτων πετρελαίου από οχήματα ιδιωτών και εταιρειών, σε διάφορες περιοχές της Θήβας.

Χάος με τη συντριβή του Boeing της Malaysia -Απίστευτα σενάρια και πόλεμος προπαγάνδας πάνω σε 295 νεκρούς

Ενα απίστευτο παιχνίδι εξουσίας μεταξύ Κιέβου και Μόσχας εξελίσσεται από το απόγευμα της Πέμπτης, όταν και βγήκε στη δημοσιότητα η είδηση της συντριβής -κατάρριψης ενός αεροσκάφους Boeing 777 της Malaysia Airlines το οποίο παρέσυρε στον θάνατο και τους 295 επιβαίνοντες (280 επιβάτες και 15 άτομα πλήρωμα).
Ηδη από το πρώτο άκουσμα της είδησης το συμβάν βρίσκεται υπό ένα απόλυτο πέπλο μυστηρίου, καθώς, κανένας δεν γνωρίζει ποιος τελικά κατέρριψε το αεροσκάφος, αλλά ακόμη και το αν όντως αυτό έχει καταρριφθεί.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες όλοι οι επιβαίνοντας θεωρούνται νεκροί, ενώ, εξαιτίας της εμπόλεμης κατάστασης στην περιοχή, δεν είναι εύκολο να πραγματοποιηθούν έρευνες στο σημείο της συντριβής.

Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Ράδιο Θήβα 97,5 εκπομπή "Ενεργός Πολίτης" 12/07/2014


Ο Πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού
Δρ. Παναγιώτης Τριβέλλας του ΤΕΙ Θήβας, στην εκπομπή "Ενεργός Πολίτης"

Ακόμη, Αθλητικό ένθετο με τον κ.Δημήτρη Σοβατζή

Καυστική παρέμβαση από τον εκδότη της εφημερίδας "Σκυτάλη" κ.Γιώργο Πέππα.

H Ευρυδίκη Κουρνέτα Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων

Νέα πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων ορίστηκε η μέχρι πρότινος Αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Δικηγόρος, Ευρυδίκη Κουρνέτα.
 «Τα μέλη μας πρέπει να προσπεράσουν τις εσωτερικές έριδες, τις προσωπικές αντιπαραθέσεις, να αφήσουν κατά μέρος κάθε τι το υποκειμενικό. Δέον είναι να υπάρξει πνεύμα συνεργασίας, δημιουργία μίας κοινής συνισταμένης, με απώτερο σκοπό το συμφέρον του κινήματος και την τήρηση της ιδρυτικής μας διακήρυξης. Απαιτείται να λειτουργούμε με συλλογικότητα, ομαδική δουλειά, να αρχίσουμε την παραγωγική δράση, ώστε να επιτευχθεί η ουσιαστική ανασυγκρότηση του κινήματος που επιθυμεί και ο Πρόεδρος Πάνος Καμμένος» δήλωσε η κα Κουρνέτα.

Ο "GODZILLA" ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΘΗΒΑΣ "ΣΟΝΙΑ"

ΠΕΜΠΤΗ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ : 21:30
«GODZILLΑ»
Σκηνοθεσία: ΓΚΑΡΕΘ ΕΝΤΟΥΑΡΝΤΣ
Ηθοποιοί: ΖΙΛΙΕΤ ΜΠΙΝΟΣ, ΚΕΝ ΓΟΥΑΤΑΝΑΜΠΙ, ΑΑΡΟΝ ΤΖΟΝΣΟΝ, ΜΠΡΑΙΑΝ ΚΡΑΝΣΤΟΝ, ΕΛΙΖΑΜΠΕΘ ΟΛΣΕΝ
Διάρκεια:            123 λεπτά

ΠΕΡΙΛΗΨΗ:

Τα Θηβαϊκά τραγούδια παρουσιάζει ο Σύνδεσμος “οι Φίλοι της Θηβαϊκής Μουσικής”

Σε μία προσπάθεια ανάδειξης της πολιτιστικής ταυτότητας και κληρονομιάς της Θήβας και της ευρύτερης περιοχής ο ιστορικός Σύνδεσμος «Οι Φίλοι της Θηβαϊκής Μουσικής» παρουσιάζει μέρος των τραγουδιών του ΧΘΕΣ και του ΣΗΜΕΡΑ,  μέσα από την ιστοσελίδα http://filoitisthivaikismousikis.blogspot.gr/ που δημιουργήθηκε γι’ αυτό το σκοπό.

Πρόσκληση σε Βοιωτούς Εικαστικούς Καλλιτέχνες απο τον Σύλλογο Γυναικών Νεοχωρίου


Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ" ΠΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ

Νέα Ελλάδα που συνεχώς υπόσχεται ο Σαμαράς, είναι η νέα μικρή Ισλαμική Ελλάδα, από τη Θεσσαλία και κάτω.
Διπλωματικά την αποκαλεί ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ γιατί φοβάται να πεί την αλήθεια στο Λαό. Δεν αναφέρει τη λέξη μικρή. Είναι η Νέα Ελλάδα όπως την έχουν προγραμματίσει στα σχέδιά τους για τα Βαλκάνια, και την εγγύς Ανατολή, οι ηγέτες της Σιωνιστικής Νέας Τάξης Πραγμάτων και Σιωνιστικής παγκόσμιας διακυβέρνησης-Δικτατορίας!!!

Αυλαία Συνεδριάσεων Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας

Αυλαία Συνεδριάσεων Περιφερειακού Συμβουλίου της πρώτης αιρετής περιφερειακής θητείας 2011-2014, με παρουσίαση από τον Περιφερειάρχη Κλέαρχο Περγαντά του νέου ΕΣΠΑ Στερεάς Ελλάδας και ενημέρωση για τον Οργανισμό Κωπαϊδας

Με την τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας στις 16 Ιουλίου στη Λαμία, ολοκληρώθηκε ο κύκλος των συνεδριάσεων της πρώτης αιρετής περιφερειακής περιόδου 2011 – 2014.
Με ανάμεικτα συναισθήματα, ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε όλους, λέγοντας :

Κάλεσμα του Αυτοδιοικητικού Ριζοσπαστικού Κινήματος Θήβας για συμμετοχή στην κατάληψη της εθνικής οδού

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΘΗΒΑΣ

ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014 και ΩΡΑ 19:00 ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ  ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ:

ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ, ΕΠΑΡΚΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΤΕΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ
ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΓΙΑ:

17η δράση Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2014, στη Βιβλιοθήκη Θήβας

Τρίτη 15 Ιουλίου 2014
 Οι κρυμμένες γραμμές
Με βοηθό τη φωτογραφική μηχανή και 
την παρατηρητικότητα, τα παιδιά ανακαλύπτουν
γραμμές που υπάρχουν μέσα στη βιβλιοθήκη.
Ράφια, βιβλία, χαλιά, πόδια, σωλήνες και άλλα
απρόσμενα στοιχεία δημιουργούν νές συνθέσεις 
που εμπνέουν ιστορίες.
 Με τη Μαρία Λεωνίδα  

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του συλλόγου Φροντιστήριο Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας» - Παρουσίαση της ιστοσελίδας



Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του συλλόγου «Φροντιστήριο Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας» την Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014 στο ξενοδοχείο «PHILOXENIA». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με σκοπό την παρουσίαση και προβολή της ιστοσελίδας του συλλόγου www.amfionthiva.gr δίνοντας έτσι  τη δυνατότητα επικοινωνίας σε όλους τους χρήστες του διαδικτύου να ενημερώνονται για το σκοπό και τις δράσεις του συλλόγου,  να ανταλλάσουν απόψεις για την καλύτερη προβολή....

Υπογράφηκαν οι πρώτες 3 συμβάσεις για τους υδρογονάνθρακες

Στην υπογραφή συμβάσεων για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στα Ιωάννινα, τον Πατραϊκό Κόλπο και το Κατάκολο προχώρησαν σήμερα στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Επενδύσεις, που μπορεί να υπερβούν τα 700 εκατ. ευρώ, για την έρευνα και παραγωγή κοιτασμάτων υδρογονανθράκων τα οποία εκτιμώνται σε 300 εκατ. βαρέλια, σηματοδοτεί η υπογραφή των συμβάσεων παραχώρησης.

Στην τελετή παρέστησαν ...

"Διονύσια 2014" - Δημοτική Βραδιά στο Διόνυσο Βοιωτίας την Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014!

Ο Επιμορφωτικός Σύλλογος Διονύσου Βοιωτίας (Τσαμάλι) σας προσκαλεί να περάσετε μια αξέχαστη Δημοτική Βραδιά, την Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014 στην κεντρική πλατεία του χωριού! Θα σας διασκεδάσουν: ο Γιώργος Βελισσάρης, η Γωγώ Τσαμπά, ο Νίκος Βλαχοδήμος και ο 'Αγγελος Ψαρράς. Στο κλαρίνο θα είναι ο Νεκτάριος Κοκκώνης και ο Δημήτρης Κουτής...

Τaxheaven: Θα ανοίξει η εφαρμογή;

Φορολογούμενοι και φοροτεχνικοί ζητούν επιπλέον παράταση αφού το σύστημα παρουσίαζε δυσλειτουργίες τις προηγούμενες ημέρες
Φορολογούμενοι, φοροτεχνικοί και επιμελητήρια ζητούν από το υπουργείο να δείξει κατανόηση και να δώσει επιπλέον παράταση μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα. Μετά την επιστολή του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών με επιστολή προς τον κ. Μαυραγάνη ζητούν να μείνει ανοικτό το σύστημα μέχρι την Δευτέρα 21 Ιουλίου του 2014.

Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Πόσο κοστίζει ένα… χιλιόμετρο εθνικής οδού;

Στην… υγειά του ελληνικού δημοσίου «πίνουν» οι μεγαλοεργολάβοι που ανέλαβαν τη διαχείριση των ελληνικών αυτοκινητόδρομων από το 2006…
Ξεκινώντας την έρευνα για τα δημόσια έργα και όλα όσα έχουν συμβεί κατά το παρελθόν και άλλα που συμβαίνουν ακόμα και σήμερα, εν καιρώ οικονομικής κρίσης, το Newsbomb.gr «αγγίζει» την καυτή… πατάτα των ελληνικών αυτοκινητοδρόμων.

Διαβάστε περισσότερα »



Η ΛΟΓΙΚΗ ΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΚΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΧΕΤΙΣΕΩΝ...

Το σκωπτικό περιεχόμενο της φωτογραφίας που συνοδεύει το κείμενο, αν και εκ πρώτης όψεως άσχετη με το νόημά του, εντούτοις "ακυρώνει" τη λογική που είναι πράγματι η λειτουργία εκλογής και συσχετίσεων. Απ' αυτές είναι βιώσιμες όσες σύμφωνα με την οικονομική έννοια ισορροπούν τις προσπάθειες ή αφήνουν ένα περίσσευμα ενέργειας. Η αντίθετη εκλογή οδηγεί προς τη συσσώρευση απωλειών και χαρακτηρίζεται ως παραλογισμός. Η εκλογή βασίζεται στη σύγκριση ποσών ή και ποιοτήτων. Είναι επομένως θεμελιωμένη στις μαθηματικές έννοιες που αποτελούν το κύριο πεδίο της εφαρμογής της απόλυτης λογικής.

Κανέλλη: ΚΨΜ στη Θήβα πουλάει τον καφέ στους φαντάρους 1,80 ευρώ

«Γίνονται πράγματα που είναι εντελώς παράλογα»

Στην καταγγελία ότι ιδιωτικό Κ.Ψ.Μ. πουλάει τον καφέ προς 1,80 ευρώ στη Θήβα προχώρησε η Λιάνα Κανέλλη.

Η βουλευτής του ΚΚΕ γνωστοποίησε το θέμα και τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν ο φαντάρος που αμείβεται με 8,9 ευρώ να αγοράζει τον καφέ προς 1,80 ευρώ. «Στο φαντάρο που δεν έχει, μωρέ;», είπε η βουλευτής και πρόσθεσε ότι μόνο όσοι έχουν, θα πιουν καφέ. Και τόνισε: «Γίνονται πράγματα που είναι εντελώς παράλογα».

Γιορτές Δάσους 2014 - 6 εβδομάδες πολιτισμού στο Καρπενήσι




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Η προστασία της φοροκλοπής

Ο φόρος είναι μία αναγκαστική χρηματική παροχή των ιδιωτών προς το Κράτος υπό μορφή οριστική και χωρίς αντάλλαγμα με σκοπό την κάλυψη των δημοσιών δαπανών. Όμως ο ορισμός αυτός δεν ανταποκρίνεται εις την σύγχρονη πραγματικότητα, διότι ο φόρος υπηρετεί και επικουρικούς σκοπούς όπως π.χ. πλουτολογικούς, ηθικοποιητικούς και κοινωνικοπολιτικούς, παράλληλα με τις ασφαλιστικές εισφορές οι οποίες είναι οι εισφορές που καταβάλλονται στα ασφαλιστικά ταμεία από τους εργοδότες και τους ασφαλισμένους. Ως εκ τούτου η έννοια του φόρου με τις συνταγματικές φορολογικές αρχές είναι άκρως απαραίτητη για την λειτουργία του Κράτους, την ανάπτυξη της οικονομίας και την ευμάρεια της κοινωνίας.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ... ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

16η δράση Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2014, στη Βιβλιοθήκη Θήβας

Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014
Χαρτογραφώντας αντίθετους κόσμους
Σχεδιάσαμε ένα μεγάλο χάρτη που περιλαμβάνει
τις χώρες όλων των αντίθετων κόσμων και ακόμα 
τους δρόμους για να ταξιδέψεις από τον ένα κόσμο
 στον άλλο, τους κατοίκους που ζουν σε κάθε χώρα, τα βιβλία που διαβάζουν και τις ιστορίες που αφηγούνται.

Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Τεράστια επιτυχία από το Θηβαίο Αθλητή Σάκη Κωστόπουλο.

Πριν από λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε στη Σόφια το Ευρωπαϊκό Grand Prix τοξοβολίας. Η Ελληνική συμμετοχή με 10 αθλητές, κατέκτησε πολλές διακρίσεις. Η μεγαλύτερη διάκριση ήρθε από τους άνδρες αθλητές του σύνθετου τόξου, οι οποίοι κατέκτησαν την πρώτη θέση στην κατηγορία του ομαδικού, ύστερα από ένα συναρπαστικό αγώνα. Ανάμεσα στους τρεις αθλητές βρίσκεται και ο συμπολίτης μας Σάκης Κωστόπουλος ο οποίος απέδωσε τα μέγιστα τιμώντας τα χρώματα της εθνικής μας ομάδας και μας έκανε όλους υπερήφανους!

Ο Γιώργος Λεκάκης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την αδιαφορία των Θηβαίων


Ο Γιώργος Λεκάκης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την αδιαφορία των Θηβαίων, όσον αφορά την ιστορία της πόλεώς τους...

Φροντιστήριο Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας...

GRAND-PRIX "ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ 2014"



Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βοιωτίας-Εύβοιας και ο Δήμος Θηβαίων σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ προκηρύσσουν τους Αγώνες Στίβου, με την επωνυμία «ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ 2014» που είναι ο αγώνας της σειράς των ΕλληνικώνGrand Prix, σύμφωνα με τους παρακάτω όρους :

Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

«Έπεσε» το Facebook από μηνύματα για επιστροφή της «Νίκης της Σαμοθράκης» στην Ελλάδα

Καταιγισμό μηνυμάτων από Έλληνες και ξένους χρήστες του διαδικτύου έχει δεχθεί από την Τετάρτη η επίσημη σελίδα στο Facebook του Μουσείου του Λούβρου, σχετικά με την επιστροφή του διάσημου αγάλματος της «Νίκης της Σαμοθράκης» στις αίθουσες του Λούβρου, μετά τη 10μηνη διάρκεια συντήρησης.
«Είναι πιο όμορφη στην Ελλάδα», «Θέλει να πετάξει πίσω στην πατρίδα της …

Ενας οδηγός λεωφορείου πάλεψε για 24 χρόνια για να «νικήσει» το νησάκι "Υδρούσα"

Ενας οδηγός λεωφορείου πάλεψε για 24 χρόνια για να «νικήσει» το δυσκίνητο ελληνικό κράτος και να «κερδίσει» το νησάκι Υδρούσα που κληροδότησαν συγγενείς του. Θα το αξιοποιήσει με τουριστικές υποδομές.
Πόσο απέχει η επιτυχία από την αποτυχία; Η νίκη από την ήττα; Η φτώχεια από τον πλούτο; Για τον βιοπαλαιστή οδηγό λεωφορείου Κώστα Σελίμη, 24 χρόνια. Τόσα χρειάστηκαν για να κάνει ένα όνειρο ζωής πραγματικότητα. Τόσα και παράλληλα μια ζωή σπαρτιάτικη με οικονομίες από τον πενιχρό μισθό του ως οδηγoύ λεωφορείου, το προσωπικό του κόστος να μη δημιουργήσει τη δική του οικογένεια και να φτάνει μέχρι του σημείου να τρώει μόνο όσπρια.

Γιώργος Τράγκας: «Τα σπίτια μας καίγονται και εμείς τραγουδάμε!!!!»

Καζάνι που βράζει έτοιμο να εκραγεί η αποικία. Ο πολιτικός κόσμος σε πρωτοφανές τέλμα διχόνοιας, σήψης, εκμαυλισμού, ανεπάρκειας και υποτέλειας. Όπως και επί χούντας, όλα δείχνουν ότι κυοφορείται κάποια εθνική τραγωδία. Με τις ίδιους υποκινητές, τους ίδιους ραδιούργους, της ίδιας στόφας πρωταγωνιστές, όπως τότε με τους ξενοκίνητους εθνικοπαράφρονες της Παπαδοπουλικής και Ιωαννιδικής χούντας. Και εκείνοι, πίστευαν, υπάκουαν και καθοδηγούνταν από τα ίδια ακριβώς κέντρα που οδήγησαν στα ερείπια της Κυπριακής τραγωδίας και στη διχοτόμηση του Νησιού της Αφροδίτης, που σήμερα είναι πάλι –λόγω πετρελαίων- στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος όλων των γνωστών «γερακιών».

Με πλαστά χαρτιά μας κατέστρεψαν ο Σημίτης, ο Γιωργάκης και οι ξένοι

Γιατί τους αφήνετε και κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι;

Ο Σημίτης, μέσα σε ένα βράδυ… τριπλασίασε όλες τις τιμές! Οι ξένοι ό,τι είχαν για τα σκουπίδια μας, το κουβάλησαν εδώ και το χρυσοπληρώσαμε. Και ο Γιωργάκης φούσκωσε το έλλειμμα επίτηδες για να μας φέρει το ΔΝΤ και την τρόικα για να μας καταληστέψουν οι ξένοι… Μετά το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνουν οι εισαγγελείς είναι να… συλλάβουν τον Σημίτη που δεν είναι βουλευτής και να ζητήσουν από την Βουλή άδεια για να ασκηθεί κακουργηματική δίωξη σε βάρος του Γιωργάκη. Και οι δύο αυτοί φωστήρες είναι υπεύθυνοι για την καταστροφή του τόπου που σίγουρα θα έγινε κατόπιν εντολών.

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων 13/7/14

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


Η κατρακύλα δεν έχει τέλος – Ανήμπορη εμφανίζεται η κυβέρνηση να βάλει φρένο στις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών

Κατάργηση απεργιών, μειώσεις μισθών και ομαδικές απολύσεις απαιτεί η Τρόικα

Την ουσιαστική κατάργηση των απεργιών, την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και πιθανή κατάργηση των τριετιών στον ιδιωτικό τομέα, που ισοδυναμούν με νέες μειώσεις που φτάνουν το 30%, είναι Τα «καυτά» αιτήματα της Τρόικας προς την κυβέρνηση και προς τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών.
Δυστυχώς η κυβέρνηση εμφανίζεται ανίκανη να βάλει φρένο στις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών. Παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού ότι η χώρα βγήκε από τα μνημόνια, η κατάσταση με τους δανειστές δείχνει να έχει εκτροχιαστεί εντελώς.

Τάκης Φωτόπουλος: Οι νέες σφαγές Υπερεθνικής Ελίτ και Σιωνιστών

ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Η Υπερεθνική Ελίτ (Υ/Ε) ―βασικά οι ελίτ που ορμώνται από τις χώρες της «Ομάδας των 7», δηλ. ΗΠΑ, ΕΕ κ.λπ. και τα όργανά τους στη φασιστική Χούντα που εγκατέστησαν στο Κίεβο― από τη μια μεριά, και οι Σιωνιστές από την άλλη, αυτή τη στιγμή διεξάγουν νέες σφαγές στην Ουκρανία και τη Παλαιστίνη αντίστοιχα, οι οποίες χαρακτηρίζονται από πολλές σημαντικές ομοιότητες.
Η πρώτη ομοιότητα είναι ότι και οι δύο αυτές σφαγές στρέφονται βασικά ενάντια σε λαούς και όχι εμπόλεμους, όπως ασύστολα ψεύδονται οι σφαγείς. Δηλαδή, τον λαό της Ανατολικής Ουκρανίας που τόλμησε να μην αναγνωρίσει τη φασιστική Χούντα που τους επέβαλε η Υ/Ε, μέσα από ένα «πραξικόπημα από τα κάτω», το οποίο στη συνέχεια...

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο