Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

Το κανάλι του Παναμά: Ένα θαύμα του ανθρώπου

Η διώρυγα του Παναμά είναι πολύ σημαντική για την οικονομία της χώρας. Το 1995 όταν η διώρυγα βρισκόταν υπό αμερικανική διοίκηση περίπου 200.000 πλοία κοντέινερ διέσχισαν τη διώρυγα. Σήμερα ξεπερνούν τα 5 εκατομμύρια το χρόνο.

«Μάνα θα πάω στα καράβια»: Ας δούμε και λίγο την πραγματικότητα…

Πολλοί είπαν την φράση αυτή, λίγοι την εννοούσαν και ακόμα λιγότεροι την πραγματοποίησαν.
Το επάγγελμα του ναυτικού – ειδικά την σημερινή- η αλήθεια είναι ότι προσφέρει ένα πολύ καλό μισθό. Κάποιοι άλλοι λένε ότι είναι ένα ενδιαφέρον επάγγελμα στο οποίο συναναστρέφεσαι με διαφόρων εθνικοτήτων ανθρώπους, ότι γνωρίζεις πολλά μέρη και άλλα πολλά. Κατά την γνώμη μου πάντως

Τα προσκλητήρια της κατάσχεσης

Σκληραίνουν τη στάση τους τα Υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών σε μια ύστατη προσπάθεια να πιέσουν όσους οφειλέτες του Δημοσίου παραμένουν… άφαντοι από τα γκισέ των κατά τόπους ΔΟΥ, αρνούμενοι μεταξύ άλλων να προχωρήσουν σε ρύθμιση των χρεών τους προς τους Ασφαλιστικούς Φορείς και την Εφορία.

«Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση» για απεξάρτηση από τον «κομματικό εναγκαλισμό» -Οι 115 δήμαρχοι που το στηρίζουν

Την ανάληψη συλλογικής πρωτοβουλίας, υπό τον τίτλο «Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση», εξήγγειλαν 115 δήμαρχοι από τη όλη τη χώρα. Συγκεκριμένα, τώρα στην κίνηση προσχώρησαν ακόμη 55 δήμαρχοι, γαλάζιας απόχρωσης. Με τα νέα δεδομένα, οι πρώτοι οκτώ που στη συνέχεια έγιναν 60, τώρα αυξάνονται σε 115.
Στόχος των εμπνευστών του «Κινήματος Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση» είναι να συνασπιστούν συνολικά 160 εκλεγμένοι τοπικοί άρχοντες με Απώτερη στόχευση να εκλέξει 16 συμβούλους επί συνόλου 31 στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ και να εκλέξει τον πρόεδρο. Για την εν λόγω προεδρία προορίζεται ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης.

Πουλάνε ΟΑΕΔ και ΙΚΑ σε ξένους

Μεθοδευουν την είσοδο εισπρακτικής εταιρείας για τις οφειλές στο ΙΚΑ και ψάχνουν επενδυτές για ΟΑΕΔ-Ταφόπλακα στο κράτος πρόνοιας
Με θολές μεθοδεύσεις σκέφτονται να «πουλήσουν» κομμάτια του ΟΑΕΔ και του ΙΚΑ σε ιδιώτες επενδυτές. Επί της ουσίας δηλαδή βάζουν την ταφόπλακα σε ότι έχει μείνει από αυτό που κάποτε αποκαλούσαμε κοινωνική πρόνοια. Για όσους δεν κατάλαβαν το τονίζουμε απλά για να γίνει ευκόλως αντιληπτό:

Η Γραμματεία Θήβας του ΠΑΜΕ εκφράζει τη συμπαράσταση και την θλίψη της, στην οικογένεια και τους οικείους της αδικοχαμένης μητέρας


ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΗΒΑΣ



Θήβα 15 / 8 / 14


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


            Η Γραμματεία Θήβας του ΠΑΜΕ εκφράζει τη συμπαράσταση και την θλίψη της.
Στην οικογένεια και τους οικείους , της αδικοχαμένης μητέρας δυο ανήλικων παιδιών που έχασε την ζωή της εχτές το μεσημέρι στο δρόμο για το μεροκάματο.

Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

Πρώτη "ματιά" στον τάφο

Ένα μεγαλοπρεπές δώμα στο εσωτερικό του τάφου και διάφορες επιχωματώσεις είδε η υπεύθυνη για τις αρχαιολογικές ανασκαφές στην Αμφίπολη, Κατερίνα Περιστέρη. Με τη βοήθεια μικροκάμερας μπόρεσε να «εισχωρήσει» στα άδυτα του τάφου και να καταγράψει τα πρώτα ευρήματα.

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ Η ΙΕΡΗ ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΩΝ ΘΗΒΩΝ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΘΗΒΩΝ & ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
ΙΕΡΟΣ ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ
 ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ - ΄΄ ΜΕΓΑΛΗΣ ΄΄ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΘΗΒΩΝ
Θήβα 14 Αυγούστου 2014

Η Παναγία που σταμάτησε τα τανκς των Ναζί στον Ορχομενό. Tο όραμα του Γερμανού αξιωματικού που έσωσε τους κατοίκους από ολοκαύτωμα...

H μοναδική εικόνα της Παναγίας που εικονίζεται με τανκς και Γερμανούς βρίσκεται στη Σκριπού της Βοιωτίας και κρύβει μια παράξενη ιστορία. Στις 8 Σεπτεμβρίου 1943 οι Ιταλοί συνθηκολόγησαν και αποχώρησαν από το συνασπισμό του Άξονα. Ο ιταλικός στρατός μέσα στην πόλη της Λιβαδειάς ξεπερνούσε τους 2.000, γιατί εκεί ήταν η βάση ανεφοδιασμού των κατοχικών δυνάμεων και οι αποθήκες ήταν γεμάτες με πολεμικό υλικό. Η συνθηκολόγηση βρήκε διχασμένες τις ιταλικές κατοχικές δυνάμεις στην Ελλάδα. Όσοι αξιωματικοί ήταν φασίστες επεδίωξαν την παράδοσή τους στους Γερμανούς, ενώ οι πολέμιοι του Χίτλερ, όχι μόνο δεν παραδόθηκαν, αλλά προσχώρησαν στις δυνάμεις του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ, μαζί με τον οπλισμό τους. Γερμανική δύναμη παρέμεινε στην πόλη για να αποτρέψει μια τέτοια εξέλιξη. Με την άρνηση των Ιταλών να παραδώσουν τον οπλισμό τους, η περιφερειακή οργάνωση του Ε.Α.Μ. Ορχομενού θεώρησε ότι μπορούσε να επωφεληθεί. Γι” αυτό παρακίνησε τους Ελληνες να κινηθούν προς τη Λειβαδιά, όπου υπήρχε ο οπλισμός της ιτ...

Διαβάστε όλο το άρθρο: 


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Ο τορπιλισμός της ΕΛΛΗΣ και το θαύμα της Παναγίας.

Του ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΛΕΒΕΝΤΟΓΙΑΝΝΗ

Στην προκυμαία της Τήνου όλα έδειχναν να κυλούν φυσιολογικά. Το νησί ήταν για μια ακόμη χρονιά έτοιμο, να υποδεχτεί τους χιλιάδες πιστούς. Σε λίγη ώρα ο ήλιος θα ανέβαινε ψηλά στον ουρανό και θα άπλωνε τις ζεστές ακτίνες του στην εκκλησιά της Μεγαλόχαρης…
Οι μικροπωλητές είχαν στήσει τρεις ημέρες πριν, τους πάγκους τους και διαλαλούσαν  δυνατά την πραμάτεια τους. Σταυρουδάκια εικόνες, κομποσκοίνια, Αγιασμένο νερό…Κάποιοι πουλούσαν κουλούρια και ζαχαρωμένους λουκουμάδες. Τα καφενεία είχαν γεμίσει ήδη και τα γκαρσόνια έτρεχαν πάνω κάτω αλαφιασμένα να εξυπηρετήσουν.

Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Άρης Πουλιανός: Ό,τι δεν θέλουν να ξέρουμε για το σπήλαιο των Πετραλώνων

Του σκηνοθέτη Δημήτρη Ζησόπουλου | Φωτό: Στιγμιότυπο από το βίντεο

Ο Άρης Πουλιανός είναι από την κάστα εκείνη των ανθρώπων που γι' αυτούς γράφουν οι εγκυκλοπαίδειες. Το έργο τους αθόρυβο, πολυετές, κοπιώδες, μα η σημασία του τόσο μεγάλη που η ιστορία έχει φυλάξει αρκετές σελίδες για να την καταγράψει.

Τάκης Φωτόπουλος: Ρωσικό εμπάργκο και Ελληνικό προτεκτοράτο

ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Τις τελευταίες ημέρες πολλοί Ευρωπαίοι αγρότες, μεταξύ των οποίων και Έλληνες, ξυπνώντας από τον λήθαργο στον οποίο τους έχουν εξαναγκάσει η Υπερεθνική ελίτ (Υ/Ε) και οι τοπικές Κοινοβουλευτικές Χούντες, διαπίστωσαν με έκπληξη ότι όχι μόνο δεν ελέγχουν την οικονομία της χώρας τους, (της οποίας ο έλεγχος έχει περιέλθει στις Ευρω-ελίτ από τότε που τους έβαλαν στην ΕΕ και την Ευρωζώνη), αλλά ούτε καν μετέχουν στη λήψη αποφάσεων που αφορούν άμεσα την ζωή τους. Είτε την καθημερινή τους ζωή, όπως μόλις διαπίστωσαν οι αγρότες που βλέπουν τον κόπο μιας ολόκληρης χρονιάς να πετάγεται στις χωματερές, είτε ακόμη και την ίδια την επιβίωση αυτών και των παιδιών τους, σε περίπτωση πολέμου.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ! ΕΙΝΑΙ; ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ...

Στη χώρα, που εγεννήθη η Φιλοσοφία και η Γλώσσα των θεών, στην "ανθρωπογεννήτρα" Ελλάδα, οι άνθρωποι σήμερα και η "ποιότητά" τους πίπτει ραγδαίως, εν ονόματι πάντοτε της "προόδου", της "δημοκρατίας" και των "μνημονιακών μεταρρυθμίσεων". Κατά τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, και ιδίως τα τελευταία τέσσερα χρόνια, στην ελληνική κοινωνία συσσωρευμένες πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές "δομήσεις" και "ανα-δομήσεις", της επέφεραν ριζικές αλλοιώσεις στη συμπεριφορά του νεοέλληνα, σε σημείο ώστε:

ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-ΛΥΚΕΙΟΥ "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ"

Η Φιλανθρωπική Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ" σε συνεργασία με γνωστό διαδικτυακό φροντιστήριο ξεκινούν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πρόγραμμα επιδοτούμενων διαδικτυακών μαθημάτων σε μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου για την σχολική χρονιά 2014-2015.

Μετά την περσινή επιτυχία του προγράμματος και την αυξημένη ζήτηση από μαθητές σε όλη την Ελλάδα, η Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» επιδοτεί το 50% του κόστους όλων των μαθημάτων για τα οποία θα δημιουργηθούν τμήματα. Η επιδότηση αφορά μαθητές οικογενειών με οικονομικές δυσχέρειες σε όλη την Ελλάδα και όλους τους μαθητές που διαμένουν σε παραμεθόριες περιοχές.

EN ORESI FESTIVAL 16, 17 & 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ LAST DETAILS



4o
«
En'Oresi» festival
Ήρθε η ώρα να πάρουμε τα βουνά για 4η χρονιά!

16 – 17 - 18 Αυγούστου 2014

Όποιος δεν έχει πληρωθεί τον ΦΠΑ για οποιαδήποτε συναλλαγή με το Δημόσιο, τότε δεν θα είναι υποχρεωμένος να τον αποδώσει

Νέο φορολογικό καθεστώς, το οποίο θα απομακρύνει τον εφιάλτη του λουκέτου για αρκετές επιχειρήσεις, επεξεργάζεται το Υπουργείο Οικονομικών, σε μια προσπάθεια να διορθώσει την κατάφωρη αδικία με την… απόδοση του ΦΠΑ.

Ο αναστεναγμός της Παναγίας και ο μεγάλος σεισμός της Τουρκίας !!!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος

Τον Δεκέμβριο του 1998, λίγους μήνες πριν από τον μεγάλο σεισμό της Τουρκίας στις 17/8/1999, το νησί των Πριγκιποννήσων, Burgaz, η Αντιγόνη στα ελληνικά, είχε συγκλονιστεί από ένα καταπληκτικό γεγονός. Το νησί αυτό ήταν κάποτε καθαρά
ελληνικό, αλλά σήμερα υπάρχουν ελάχιστοι Έλληνες και Τούρκοι από διάφορες περιοχές της Τουρκίας. Το νησί έχει μια ορθόδοξη εκκλησία, τον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο, τον αγαπητό μαθητή του Χριστού και της Παναγίας, αυτόν που ο Θεάνθρωπος άφησε όταν σταυρώθηκε σαν τον υιό και προστάτη στην Μητέρα Του.

38χρονη νεκρή σε πλαγιομετωπική σύγκρουση οχημάτων στη Θήβα

Την τελευταία της πνοή στην άσφαλτο άφησε νωρίς το μεσημέρι 38χρονη από τη Θήβα, σε πλαγιομετωπική σύγκρουση οχημάτων.

Το δυστύχημα συνέβη στον δρόμο Θήβας-Καπαρέλι, ο οποίος σύμφωνα με τους ντόπιους πρόκειται για έναν στενό επαρχιακό δόμο με αυξημένη κίνηση καθημερινά.

ΠΡΟΛΟΓΙΖΕΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ '' Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΙΔΕΑ ΣΤΟΝ ΄΄ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΄΄ ΤΩΝ ΑΝΑΒΟΛΙΚΩΝ '' ΚΑΙ Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ Κ. ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ


12 κιλά λαθραίου καπνού στη Θήβα

Συνελήφθη 48χρονος ημεδαπός για παράβαση Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα και Λαθρεμπορίας στη Θήβα

Κατασχέθηκαν πάνω από δώδεκα (12) κιλά αδασμολόγητου καπνού

7 θανατηφόρα τροχαία και 5.356 τροχονομικές παραβάσεις τον Ιούλιο στη Στερεά

Η Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, με στόχο τη διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα οδικής ασφάλειας, δημοσιεύει συγκεντρωτικά - συγκριτικά στοιχεία που αφορούν τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για τον μήνα Ιούλιο του 2014, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Ε.Ο.Ζ.: Ο Έμμεσος Τεμαχισμός Της Εθνικής Μας Κυριαρχίας.

Tου Αυγερινού Χατζηχρυσού. 
Γενικά μιλώντας, στον καπιταλισμό ο κάθε εργαζόμενος «πουλάει» την εργατική του δύναμη σε αυτόν που του υπόσχεται ότι θα του προσφέρει εργασία, γνωρίζοντας ότι με αυτό θα «χάσει» τη συμμετοχή του στα κέρδη, αδυνατώντας να πουλήσει την εργασία του μόνος.

Στον 20ό αιώνα, λόγω του κομμουνιστικού «αντίπαλου δέους», αυτή η αδικία είχε αμβλυνθεί με τις εργατικές διεκδικήσεις που είχαν κερδηθεί με ...

Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ;

Η "πρόοδος" περιέχει την ευτυχία, αλλά μαζί και τη δυστυχία του σύγχρονου ανθρώπου. Αισθάνεται γι'αυτήν υπερηφάνεια, αλλά και δέος, φόβο και αγωνία. Τον οδηγεί στον "έβδομο ουρανό", αλλά τον κατεβάζει και στα έγκατα του Αδη. Και, ενώ γνωρίζει τους νόμους της ύπαρξης του ατόμου της ύλης και τη σύνθεσή του και κατορθώνει να τους θέτει στην υπηρεσία του, για την όλο και περαιτέρω κατάκτηση του διαστήματος, αγνοεί τα πλέον απλά και ουσιώδη πράγματα, που είναι γύρω του και μέσα του.

Θρίλερ με τον βασιλικό τάφο της Αμφίπολης - Τα σενάρια για τον Μέγα Αλέξανδρο

Σενάρια πως ανήκει στη σύζυγο ή το γιο του Μεγάλου Αλέξανδρου - Παγκόσμια αίσθηση από την ανακάλυψη.
Ισχυρή αστυνομική δύναμη περιφρουρεί τα τελευταία 24ωρα το σημείο της ανασκαφής στον αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης Σερρών.
Ύστερα από πολυετή ανασκαφή στον Τύμβο Καστά η αρχαιολογική σκαπάνη εντόπισε την είσοδο του τύμβου, γεγονός που αποδεικνύει ότι πρόκειται για ταφικό μνημείο.

Εκδήλωση με κεντρικό θέμα την "Εικόνα της Γυναίκας" διοργάνωσε, το Σάββατο 2 Αυγούστου, ο Σύλλογος Γυναικών Δομβραίνας.

Λίγο μετά τις 08:30 μ.μ., πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών, συγκεντρώθηκε στην πλατεία του χωριού, για να παρακολουθήσει από κοντά την εκδήλωση-αφιέρωμα του συλλόγου στη γυναίκα μιας άλλης εποχής, των νοσταλγικών χρόνων, τη γυναίκα-μητέρα, τη γυναίκα-αγρότισσα, τη γυναίκα-νοικοκυρά, σε καιρούς δύσκολους, όταν ακόμα εκείνη πράξη και θέση θεωρείτο το ασθενές φύλο της κοινωνίας.

Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Σφραγισμένη για χιλιάδες χρόνια η είσοδος του αρχαίου τύμβου της Αμφίπολης-Αιώνιοι φρουροί του δύο Σφίγγες

Την μεγαλοπρέπεια του μνημείου δείχνουν οι πρώτες φωτογραφίες που δημοσιεύονται από τα ευρήματα στον τάφο της Αμφίπολης, αλλά και την σημαντικότητα του ανθρώπου ή των ανθρώπων που τάφηκαν μέσα σε αυτόν. Οι εντυπωσιακές Σφίγγες στην είσοδο του τύμβου, στέκουν εδώ και χιλιάδες χρόνια φύλακες του εσωτερικού του τάφου, η είσοδος του οποίου παραμένει ερμητικά σφραγισμένη ως σήμερα.

Επαρκές και ποιοτικό νερό και στο Βαθύ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ, ΤΟΝ ΦΑΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟΧΩΡΙ/ΠΑΝΤΕΙΧΙ  

Επαρκές και ποιοτικό νερό και στο Βαθύ


Τη Δευτέρα, 11 Αυγούστου, παρουσία του Δημάρχου Θανάση Ζεμπίλη και της προέδρου της ΔΕΥΑΧ Έλενας Βάκα, (οι οποίοι συνοδευόνταν από τους Αντιδημάρχους Μιχάλη Τσομώκο και Κώστα Ρήγο καθώς και τοπικούς συμβούλους των Κοινοτήτων της περιοχής Αυλίδας) ενεργοποιήθηκε η ολοκληρωθείσα εγκατάσταση για τη ροή νερού από το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ προς τη Δεξαμενή Ύδρευσης Βαθέως Αυλίδας, μέσω αγωγού διαμέτρου Φ200 και μήκους 10.450 μέτρων .

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟ.

Διά  χειρός  ενός απλού Έλληνα Πολίτη.
                -----------------------------------------------------
Σύντροφε και Συναγωνιστή  Μανώλη,

Εκτίμησα δεόντως την επιστολή σου, και τα αισθήματά σου, με τα οποία προσπαθείς να σώσεις το Λαό σου, από τη γάγγραινα που λέγεται Παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία. Όμως.
Έχεις ποτέ δεί άνθρωπο ή κράτος να ευεργετεί τον εχθρό του;;;
Μόνο ο Ιησούς Χριστός έπραξε αυτό, για τους σταυρωτές Του!!!
Σήμερα οι σταυρωτές του Ιησού, Σιωνιστές Ιουδαίοι, με τη βοήθεια Ιησού Χριστού, έγιναν επικίνδυνη υπερδύναμη!!!

Θέμα χρόνου το ατύχημα…

Η χώρα «σέρνεται» και «φυτοζωεί» με εντολή Σαμαρά! Το άκρον άωτο της κατάντιας για έναν τόπο που είναι καταδικασμένος τα τελευταία χρόνια να χρειάζεται η παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού για να λυθούν τα μικρά προβλήματα της καθημερινότητας.
Είναι καταδικασμένη σε αποτυχία μια χώρα που ετοιμάζει επί 1,5 χρόνο ένα νέο φορολογικό νομοσχέδιο για να έρθει την τελευταία στιγμή ο πρωθυπουργός της και να πει «συγγνώμη κάναμε κάποια λάθη και σας δίνουμε παράταση ένα μήνα μέχρι να τα διορθώσουμε».

Αύγουστο... στο Δήμο Θηβαίων !

"ΖΗΣΕ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ, ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΟΥ"

Οσον και αν φαίνεται παράδοξο, ο ανθρώπινος βίος δεν είναι παρά περιπλανήσεις πέριξ του τάφου. Τόσον, που δεν είναι υπερβολή η προστακτική: "Ζήσε την κάθε στιγμή, σαν να είναι η τελευταία σου". Διότι, η μόνη βεβαιότητα του ανθρώπου, εφόσον γεννήθηκε, είναι ο θάνατος, που είναι βέβαιος αβέβαιος, όσον αφορά τον χρόνο της έλευσής του. Γνωρίζει ο άνθρωπος ότι θα πεθάνει, αλλά δεν γνωρίζει πότε και πως θα πεθάνει. Γι' αυτό και η τραγική αντινομία: Ενώ όλοι οι άνθρωποι γεννώνται με κλάματα, κανείς ωστόσο δεν πεθαίνει με γέλια.

Συνέντευξη του Στέλιου Συρμόγλου, στην εκπομπή "Ενεργός Πολίτης" στο Ράδιο Θήβα 97,5

Ο Στέλιος Συρμόγλου είναι δημοσιογράφος και επισκέπτης καθηγητής των Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, αλλά και επισκέπτης καθηγητής με το ίδιο γνωστικο αντικείμενο στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον. Διετέλεσε γενικός διευθυντής τηλεοπτικών σταθμών, όπως ο ANTENNA και ο ALPHA, διευθυντής ραδιοφωνικών σταθμών και εφημερίδων, όπως το ΕΘΝΟΣ, ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ, ΕΒΔΟΜΗ, ΑΠΟΦΑΣΗ και άλλες, ενώ υπήρξε σύμβουλος σε διεθνές επίπεδο της METRO INTERNATIONAL, της εφημερίδας που κυκλοφορεί σε 100 πρωτεύουσες χωρών. Η καριέρα του άρχισε στο Λονδίνο, όπου δούλεψε ως δημοσιογράφος

Ράδιο Θήβα 97,5 εκπομπή Ενεργός Πολίτης 09/08/2014

Ακούστε την εκπομπή ενεργός πολίτης με τον Νίκο Χατζηδούρο

Αθλητικό ένθετο με τον Δημήτρη Σοβατζή

Συνέντευξη με τον κ.Στέλιο Συρμόγλου

Πρόωρο τέλος της εκδήλωσης του "Φροντιστηρίου Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας" για το Αυγουστιάτικο φεγγάρι, με πρόσχημα την ηχορύπανση.

Τη βραδιά που όλη η Ελλάδα φωτιζόταν από την Αυγουστιάτικη πανσέληνο, που όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι παρέμειναν ανοιχτοί για το κοινό και διάφορα συγκροτήματα διασκέδαζαν τον κόσμο, στη Θήβα η αστυνομία με το πρόσχημα την ηχορύπανση σταμάτησε το συγκρότημα στην επιτυχημένη εκδήλωση του "Φροντιστηρίου Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας", μπροστά

Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

Συναυλία για την Πανσέληνο στη Χαιρώνεια και αποχαιρετιστήριο μήνυμα Παπαγγελή.

Το μοναδικό θέαμα της πιο φωτεινής Πανσελήνου του ημερολογιακού έτους, που φώτιζε τον καλοκαιρινό ουρανό, απόλαυσαν χθες βράδυ, όσοι παρεβρέθησαν στο Πάρκο του Λέοντος στη Χαιρώνεια.

Υπό τους ήχους του Γιάννη Σίνη, Σπύρου Πανουργιά, Αντώνη Κρεμυδά, Στάθη Παπαλάμπρου , Λουκά Γερούλια και με το ολόγιομο φεγγάρι να λάμπει, το κοινό ταξίδεψε σε μια άλλη διάσταση.

"ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ, ΚΙ ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ"

Ο αφορισμός αυτός οδηγεί στην περιοχή της Φιλοσοφίας της Αξιών, η οποία είναι τρόπον τινά και μια "απολογητική" της Φιλοσοφίας της Ζωής και δια της οποίας διέρχεται ο δρόμος της επιστροφής στην προσωπική και εθνική σωτηρία.

Η φιλοσοφία των αξιών, δίδυμος της φιλοσοφίας της ζωής, είναι πεπεισμένη ότι ο σημερινός κόσμος δοκιμάζεται, όσον ποτέ άλλοτε. Αιτία της δοκιμασίας αυτής είναι κυρίως η ανισομερής πρόοδος στους τρείς βασικούς τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας: υλική ευημερία, επιστημονική-τεχνολογική γνώση και ηθική καλλιέργεια. Αυτή η ανισομερής πρόοδος οφείλεται στη βαθύτατη κρίση των αξιών, που ριζώνει στον ίδιο τον άνθρωπο, ο οποίος είναι από τη φύση ύλη και πνεύμα, από τη σύγκρουση των οποίων πηγάζει η κρίση των αξιών.

ΚΑΠΗ ΘΗΒΑΣ: Προσκυνηματική εκδρομή στην Τήνο

To ΚΑΠΗ Θήβας θα πραγματοποιήσει διήμερες  προσκυνηματικές εκδρομές στην Τήνο τις ακόλουθες ημερομηνίες : 4-5 & 15-16 Σεπτεμβρίου 2014.
Τιμή συμμετοχής : 60 ευρώ (περιλαμβάνει : μεταφορά-ακτοπλοϊκά εισιτήρια- διαμονή σε ξενοδοχείο με πρωινό)

Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

Πολεμικές προετοιμασιες από τους Τούρκους, Θα κτυπήσουν Ελλάδα και Κύπρο

Είναι σαφές πλέον πως κάτι ετοιμάζεται στο Αιγαίο. Κάτι σοβαρό, επικίνδυνο και ασύμφορο βέβαια για την Ελλάδα και τη Κύπρο. Και τούτο από τις επαναλαμβανόμενες «εξόδους» ερευνητικών σκαφών της Τουρκίας, παρά τις μέχρι σήμερα συμφωνίες για μη πρόκληση έντασης στο Αιγαίο και αφ’ ετέρου από την κινητικότητα του ΝΑΤΟ πάλι σε θέματα που σχετίζονται με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις που επηρεάζουν τη συνοχή της Νοτιοανατολικής πτέρυγας του αμαρτωλού Συμφώνου.
Εδώ θα προσεγγίσουμε το ζήτημα του Αιγαίου. Η θάλασσα, ο βυθός της και το υπέδαφός του είναι η σημερινή αλλά βασικά η αυριανή πηγή πλούτου, με τον οποίο θα επιβιώσει ο άνθρωπος. Και αυτός ο πλούτος δεν είναι μόνον τα ψάρια και τα ορυκτά. Το Αιγαίο λοιπόν είναι ο πνεύμονας ζωής για την Ελλάδα.

ΕΝΦΙΑ: Απαντήσεις σε όσα πρέπει να γνωρίζετε!

Οδηγός για τους φορολογούμενους - Τι πρέπει να προσέξετε για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεων από τα ενδεχόμενα νέα λάθη του υπουργείου Οικονομικών – Αναλυτικά όλες οι απαντήσεις στις απορίες του... γόρδιου δεσμού. 
Μια εβδομάδα μετά την ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ και τις απίστευτες γκάφες των στελεχών του υπουργείου Οικονομικών οι ιδιοκτήτες –συνολικά 6,15 εκατομμύρια φυσικά πρόσωπα και περισσότερα από 40.000 νομικά πρόσωπα- εξακολουθούν να έχουν αναπάντητα ερωτήματα για το πώς θα πληρώσουν τον μαζικό φόρο ακινήτων.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΣΩΡΡΑ: "ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ 600 ΔΙΣ ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ; ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΕΛΗΞΑΝ...", "Ο ΠΙΟ ΔΙΑΣΗΜΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Ο ΨΩΡΡΑΣ ΑΛΛΑ Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ"

Ολομέτωπη επίθεση σε βάρος του Αρτέμη Σώρρα και της ομάδας του εξαπολύουν οι γνωστοί οικονομολόγοι Γιώργος Γιαλτουρίδης (από τις ΗΠΑ) και Κυριάκος Τόμπρας, με αφορμή τα 600 δις δολάρια και τα περίφημα ομόλογα τα οποία λήγουν στις 14 Αυγούστου. Με ειρωνικούς-χλευαστικούς χαρακτηρισμούς προς τον Σώρρα, χωρίς να διστάζουν να αποκαλέσουν τον ίδιο και την ομάδα του "απατεώνες"

Η ΦΙΛΗ ΣΟΥ, ΡΟΖΑΛΙΑ.... Το βιβλίο της ανθρώπινης καλωσύνης !

"Τότε κατάλαβα πως το καλό είναι σαν το νερό, που πρέπει να κυλάει συνέχεια, γιατί άμα σταματήσει, βουρκιάζει, και βρωμάει, και φαρμακώνουνται οι άνθρωποι. Έτσι και το καλό. Πρέπει να φεύγει, να κυκλοφοράει, και να πηγαίνει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Δεν είν' ανάγκη να το γυρίσεις οπωσδήποτε σ' αυτόν που σ' το 'δωκε άμα δεν το 'χει ανάγκη...

Τι παθαίνει το ανθρώπινο σώμα στο διάστημα; Η αλήθεια πίσω από τις υπερβολές των ταινιών

Κατά καιρούς έχουμε δει πολλές ταινίες επιστημονικής φαντασίας όπου αστροναύτες βρίσκουν τραγικό θάνατο γιατί κατά λάθος σκίστηκε η στολή τους στο ανοιχτό διάστημα. Πόσο αληθοφανείς είναι όμως αυτές οι σκηνές και τι πραγματικά συμβαίνει στο σώμα, αν βρεθεί στο διάστημα χωρίς στολή;

ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ ΑΛΛΑ… ΓΙΑ ΜΙΣΟ ΛΕΠΤΟ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΤΙ…

Ποιος Έλληνας πραγματικά θα μπορούσε να μείνει αδιάφορος μπροστά στην τεράστια καταστροφή που υφίστανται οι ροδακινοπαραγωγοί της Πέλλας μετά την κίνηση “ματ” του Πούτιν να αποφασίσει εμπάργκο ενός έτους για τα διατροφικά προϊόντα όσων χωρών συμμετέχουν στις οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας;

Σίγουρα κανείς. Όμως, κάποια πράγματα δεν πρέπει να τα ξεχνάμε…

ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ ΒΙΒΛΙΑ από τους Γερμανούς ΕΠΙ ΚΑΤΟΧΗΣ

Η ωριαία συνέντευξη που παραχώρησε ο καθηγητής κ. Π. Τσακπουνίδης,
στον Γιώργο Λεκάκη,
για τα χειρόγραφα βιβλία που μας έχουν κλέψει
οι Γερμανοί επί Κατοχής

Πλήρης κατάρρευση των ποσοστών της ΝΔ. Τι περίεργο.

Η δημοσκόπηση που οδηγεί τον Σαμαρά σε εκλογές
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ:

“ Κατρακυλούν τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας ”

“Η κυβέρνηση καταρρέει και ο Σαμαράς σύντομα θα αναγκαστεί να οδηγηθεί σε εκλογές”. Αυτό έλεγε τις προάλλες στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας στο πλαίσιο ιδιωτικής συζήτησης κάπου στα βόρεια Προάστια της Αθήνας.

Εφορία: Χρωστάς; Πλήρωνε μέχρι το 2023!

Πανικός στο υπουργείο Οικονομικών από τα χαμηλά έσοδα! - Ανεβάζουν τον αριθμό των δόσεων με ευνοϊκότερες ρυθμίσεις με στόχο να μαζέψουν χρήματα, αφού κανείς δεν έχει να πληρώσει.
Δοκίμασαν τα πάντα για να μαζέψουν ζεστό χρήμα, αλλά μάταια. Η αγορά έχει στεγνώσει και τα δημόσια ταμεία παραμένουν άδεια ακόμα και παρά τις συνεχείς απειλές του υπουργείου Οικονομικών το προηγούμενο διάστημα.

ΑΝ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΣΑΙ ΩΣ "ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ", ΜΗΝ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ!..

Ο σύγχρονος άνθρωπος δεν μπορεί να είναι ένας τυχοδιώκτης εξερευνητής παρθένων τόπων, νομοθέτης του εαυτού του και ανεξέλεγκτος δεσπότης της άγνοιάς του. Ο σύγχρονος άνθρωπος που είδε τις πόρτες των επιθυιών του εν πολλοίς να κλείνουν και το πεδίο της τυχοδιωκτικής περιπέτειας να στενεύει ανεπανόρθωτα, με το υπερτροφικά αναπτυσσόμενο χέρι του όλου και πιο πολύ συγκεντρωτικού και ενοχλητικού κράτους να απλώνεται, οικειώθηκε την ιδέα της κοινωνικότητας περισσότερο και υποχρεώθηκε να παραδεχθεί τον εαυτό του μέσα στη γεωγραφική περιοχή που του έταξε η μοίρα.

Τάκης Φωτόπουλος​: Τα πραγματικά μηνύματα της Αργεντινής

ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Με αφορμή τη νέα «τεχνική» χρεοκοπία της Αργεντινής, ξεκίνησε μια εντελώς αποπροσανατολιστική συζήτηση μεταξύ «μνημονιακών» (δηλαδή, των ελίτ που στηρίζουν την κοινοβουλευτική Χούντα του προτεκτοράτου μας) και «αντιμνημονιακών» (Σύριζα κ.λπ.) για τα δήθεν «μηνύματα της Αργεντινής». Στην πραγματικότητα, υπήρξαν βέβαια σημαντικά μηνύματα από την εμπειρία της Αργεντινής, τα οποία όμως δεν έχουν σχεδόν καμιά σχέση με τα δήθεν αυτά μηνύματα που πρόβαλλαν οι παραπάνω «μονομάχοι».

Οι «άγνωστες» εφευρέσεις του Κόχραν

Οι Εφευρέσεις του Σκώτου Ναυάρχου
Thomas Alexander COCHRANE (1775-1860)


του Ηλία Μεταξά
Οικονομικού Αξιωματικού Ε.Ν.

 
Η ευσύνοπτη αναφορά που ακολουθεί αποτελεί απόσπασμα από το βιβλίο του Ηλία Μεταξά « Βίος και Πολιτεία του Κόχραν» (υπό έκδοσιν). Δημοσίευση, για πρώτη φορά, στο Περί Αλός, με την άδεια του συγγραφέως τον οποίο κι ευχαριστώ θερμώς.
Περί Αλός

Ακολουθείται ορθογραφία του συγγραφέως.







Σχεδιάγραμμα περιστροφικού
κινητήρος του Ναυάρχου Κόχραν.
/POWER/rotaryengines/cochrane.htm
    Ο Κόχρανυπεστήριζε τις νέες τεχνικές μεθόδους και μέσα, ο ίδιος είχε  επινοήσει αρκετά από αυτά. Είχε πάρει το εφευρετικό μυαλό του πατρός του που είχε μία ‘βιοτεχνία’ και έκανε έρευνες και παραγωγή υποπροϊόντων του άνθρακος. Προμήθευε πίσσα και βερνίκι στο Ναυτικό έως ότου έπαυσαν να τα αγοράζουν. Αυτό έκανε τον νεαρό Thomas να αντιδρά έκτοτε τόσο φανατικά στις αυταρχικότητες, υπερβάσεις, ατασθαλίες και καταχρήσεις του Ναυαρχείου. Το μυαλό του ήταν μία γενεά πιό μπροστά από τους συγχρόνους του που τους θεωρούσε νωχελείς συντηρητικούς. Η πλειονότης των ιδεών του διά βελτιώσεις  φυσικά αφορούσε ναυτικά πράγματα.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο