Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Μία Χανιώτισσα καπετάνισσα – Στέλλα Φραντζεσκάκη

H Κρήτη συνήθως υπερηφανεύεται για τα παλληκάρια της. Ωστόσο, αυτός ο τόπος δεν ξεχωρίζει μόνο για τις μπαλωθιές του. Μικρόσωμη, λεπτοκαμωμένη και με κουρασμένο πρόσωπο από τη θάλασσα. Τίποτα στην εμφάνισή της δεν μαρτυρά το επάγγελμα που κάνει.

Η Στέλλα Φραντζεσκάκη από τα Νέα Ρούματα Χανίων, ένας οικισμός σε υψόμετρο 320 μέτρων, είναι μία από τις ελάχιστες πλοιάρχους, ίσως και η μοναδική σε φορτηγό πλοίο.

Που είναι το εθνόσημο από τις φανέλλες των διεθνών μας;

Πέρα από την αγάπη που τρέφουμε όλοι οι Ελληνες για την Εθνική μας ομάδα και ιδιαιτέρως για την Εθνική μας του Μπάσκετ οφείλουμε να διαπιστώσουμε ότι κάποιοι άλλοι παίζουν παιχνιδάκια προδοσίας ακόμα και πάνω σε αυτήν....

ΑΝΑΠΟΔΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΝΑΙΣΧΥΝΤΟΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΑΙΣΘΗΤΙΚΟΙ...

Μολονότι ξεκίνησε η άνευ επιστροφής πορεία τους προς το τέρμα, συνεχίζουν μέσα στο θολό τοπίο της κοινωνικής σύγχυσης και ανασφάλειας, μαζί με τους συνοδοιπόρους τους στην ασύστολη ψευδολογία, να πυκνώνουν τις εμπροσθοφυλακές της απάτης, πρόθυμοι για την εξαπάτηση του λαού, σίγουροι για την ασυδοσία. Μετέτρεψαν την Ελλάδα σε ντοβλέτι για την αδηφαγία των ξένων και στέππα για τους Ελληνες. Και ο τόπος τούτος απέκτησε το θλιβερό προνόμιο να έχει χάσει την εθνική του αξιοπρέπεια και τα ιδανικά του να έχουν ευτελιστεί, εν ονόματι πάντα της "σωτηρίας" του!..

ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΙΙΒΑΔΕΙΑΣ-ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΙΔΗ

Αγαπητοί συνάνθρωποι η σχολική χρονιά σε λίγο θα ξεκινήσει , όμως υπάρχουν μικροί μαθητές που δεν έχουν ούτε τα απαραίτητα σχολικά είδη.
Ας βοηθήσουμε λοιπόν και αυτούς, αν έχετε μια κασετίνα, μία σχολική τσάντα ή ότι άλλο που εσείς κρίνετε ότι θα είναι χρήσιμο και δύναστε να το προσφέρετε μπορείτε να μας το δώσετε για να βοηθήσουμε και εμείς με την σειρά μας κάποιο μαθητή που έχει ανάγκη.
Γίνετε και εσείς εθελοντές, προσφέρετε στον μη έχοντα μαθητή και εκείνος είναι σίγουρο ότι θα σας είναι ευγνώμων.
Τα γραφεία μας θα είναι ανοικτά καθημερινά από τις 9:00 π.μ. – 2:00 .μ.μ

Σμύρνη 1922: από το όνειρο, στον εφιάλτη και τη καταστροφή

Νεκρική σιγή. Ένας καυτός άνεμος σάρωνε την παραλία της Σμύρνης.

Η μυρωδιά του καμένου ξύλου ήταν παντού. Πυκνός μαύρος καπνός γέμιζε τον ουρανό πάνω από το όρος Πάγο. Αποκαΐδια… Μικρά φλεγόμενα κομμάτια ξύλου, στροβιλίζονταν στον αέρα και έπεφταν στην πάλαι ποτέ κοσμοπολίτικη προκυμαία της Σμύρνης. Το νερό εκεί που σκάει το κύμα στο μώλο, είχε πάρει ένα βαθύ κόκκινο χρώμα. Το αίμα στο λιθόστρωτο έτρεχε σαν ποτάμι και χυνόταν στη θάλασσα. Μια βρωμερή μυρωδιά δεν επέτρεπε σε κανένα να αναπνεύσει. Στην επιφάνεια δεκάδες πτώματα. Παραμορφωμένα, αφύσικα φουσκωμένα, “χόρευαν” στο ρυθμό του κύματος. Στην παραλία 300.000 άνθρωποι εξουθενωμένοι, φοβισμένοι, στριμωγμένοι, εγκλωβισμένοι κρατούσαν την αναπνοή τους. Δεν ήθελαν καν να ανασάνουν. Δεν ήθελαν να τους ακούσει ο θάνατος που πλησίαζε. Τα πρόσωπα τους μαύρα από τη φωτιά και τη στάχτη, ήταν γεμάτα δάκρυα. Τα μάτια τους ήταν ανέκφραστα, ήταν τα μάτια του ανθρώπου που έχασε τα πάντα. Που τον κορόιδεψαν που τον σκότωσαν που τον βίασαν που έχασε τα παιδιά του, και τώρα δεν τον ενδιαφέρει τίποτε. ..

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθεί η εθελούσια έξοδος της Alpha Bank

του Κωνσταντίνου Μαριόλη

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθεί η εθελούσια έξοδος της Alpha Bank, καθώς η τράπεζα εμφανίζεται διατεθειμένη να αναλάβει το κόστος. Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, τις προσεχείς ημέρες θα υπάρξει συνάντηση μεταξύ υψηλόβαθμων στελεχών της τράπεζας και εκπροσώπων των εργαζομένων για να οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες του προγράμματος.

Σε κάθε περίπτωση, συνδικαλιστικές πηγές αναφέρουν ότι η εθελούσια της Alpha Bank θα εφαρμοστεί μέσα στο Σεπτέμβριο. Η Alpha Bank θέλει να μειώσει το μισθολογικό κόστος και σε αυτό το πλαίσιο έχει θέσει στόχο, μετά και την απορρόφηση της Εμπορικής, την αποχώρηση σχεδόν 800 εργαζόμενων. Στην παρούσα φάση ο στόχος αυτός επαναξιολογείται. Όπως, άλλωστε, αναφέρθηκε κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εξαμήνου, το μεγαλύτερο μέρος των δυνητικών συνεργειών από την εξαγορά της Εμπορικής θα κεφαλαιοποιηθούν μέσω του προγράμματος οικειοθελούς αποχώρησης.

Τι τρέχει με τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ

Του Σπύρου Δημητρέλη

Σε σύγχυση βρίσκονται εκατομμύρια φορολογούμενοι αναφορικά με τον αριθμό των δόσεων στις οποίες θα πρέπει να πληρωθεί ο ΕΝΦΙΑ. Οι επισκέψεις στο taxis για την σχετική πληροφόρηση συνήθως είναι... τραυματικές εμπειρίες για τους φορολογούμενους.

Ας δούμε το λόγο. Όσοι μπαίνουν στο taxis διαπιστώνουν ότι, παρά τις εξαγγελίες που έχουν γίνει από την κυβέρνηση αναφορικά με την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ σε έξι δόσεις, με την πρώτη δόση το Σεπτέμβριο, εμφανίζονται να πρέπει αν πληρωθούν έως το τέλος

Η νέα παγκόσμια τάξη όπως την σχεδιάζει ο Βλαντιμίρ Πούτιν –Μια ανάλυση έξω από τα δόντια

Η στρατιωτική επέμβαση στα ανατολικά της Ουκρανίας δεν είναι παρά ένα στοιχείο σε ένα πιο ευρύ σχέδιο για τον Ρώσο πρόεδρο: θέλει να τελειώνει με τον χάρτη ασφαλείας που οριοθετήθηκε μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.
Στόχος του το ΝΑΤΟ και η ευρωπαϊκή Ενωση
Θέλει να τελειώνει με ένα πολύπλοκο σύνολο συμφωνιών, συνθηκών, προσπαθειών συνεργασίας ακόμη και ενσωμάτωσης, μεταξύ της Ρωσίας και των διεθνών θεσμών και οι οποίες ήταν ήδη ενεργές στην Ευρώπη την εποχή του ψυχρού πολέμου, όπως το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ενωση.
Αλλάζοντας με τη βία τα σύνορα που έχουν χαραχθεί στην Ευρώπη, όπως έκανε προσαρτωντας στρατιωτικά την Κριμαία τον περασμένο Μάρτιο, ο ρώσος πρόεδρος καταπατά έναν κανόνα τον οποίο είχαν όλοι σεβαστεί κατά τη διάρκεια του ψυχρού πολέμου και είχε καταγραφεί στην τελική πράξη της Συμφωνίας του Ελσίνκι το 1975: τον σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας των ευρωπαϊκών κρατών.

Καταγγελία για απολύσεις εργαζομένων στα LIDL

Συνάδελφοι-ισσες, εργαζόμενοι  καταναλωτές

Το Σωματείο Εργαζομένων LIDL Ν. Αττικής  καταγγέλλει στους εργαζόμενους  αλλά και στους καταναλωτές-πελάτες της πολυεθνικής  LIDL  τις τελευταίες απολύσεις εργαζομένων από τα καταστήματα της εταιρείας, εργαζόμενων με πάνω από 10 χρόνια δουλειάς με συγκροτημένα μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, εργαζομένων που τόσα χρόνια με το κόπο τους και  με τον ίδρωτα τους πρόσφεραν πλούτο στην εταιρεία και τώρα τους αποκαλούν «άχρηστους και βάρος» και τους πετάνε στην ανεργία.

Καζάνι που βράζει οι αγρότες. Δεν εξαιρούνται από τον ΕΝΦΙΑ αγροτικά και κτηνοτροφικά κτίσματα

Νέα «στραβοτιμονιά» από το υπουργείο Οικονομικών για τον ΕΝΦΙΑ σε αγρότες και κτηνοτρόφους όλης της χώρας.
Παρά τις αρχικές δεσμεύσεις της Ελληνικής κυβέρνησης για εξαίρεσης των αγροτικών και κτηνοτροφικών κτισμάτων από τον ΕΝΦΙΑ πολλοί θα είναι εκείνοι που θα πιαστούν στην τσιμπίδα και θα βάλουν το χέρι πιο βαθιά στην τσέπη.


Με σύσκεψη του πανελλαδικού συντονιστικού των κινητοποιήσεων τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη απαντούν οι αγρότες.

Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Ο άγνωστος Υμηττός! Τα ιερά του Ομβρίου Διός και του Προοψίου Απόλλωνος, στον αρχαίο Δήμο Σφηττού, στο νυν Κορωπί

Ο άγνωστος Υμηττός!

Τα ιερά του Ομβρίου Διός και του Προοψίου Απόλλωνος,
στον αρχαίο Δήμο Σφηττού, στο νυν Κορωπί:

ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΚΑΙΟΤΑΞΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ "ΕΜΕΝΤΑΛ"

Στο ειδυλλιακό τοπίο της ιδιαίτερα πράσινης πόλης του Κάρντιφ της Ουαλλίας και υπό τη σκιά του μεσαιωνικού κάστρου της, με μοναδικά στοιχεία γοτθικής αρχιτεκτονικής, συναντώνται οι ηγέτες των χωρών του NATO, μεταξύ των οποίων και ο Ελληνας πρωθυπουργός, στην πιο κρίσιμη Σύνοδο της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας της τελευταίας δεκαετίας.

Η κατάσταση στη Ουκρανία, η αυξανόμενη απειλή των τζιχαντιστών, οι μάχες σε Ιράκ και Συρία, οι αντιδράσεις χωρών της Ανατολικής Ευρώπης, που θεωρούν ότι "απειλούνται"από την στάση Πούτιν και η αύξηση των δαπανών για τη Συμμαχία, καθιστούν τη συγκεκριμένη Σύνοδο του NATO ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, ενώ, σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, αναμένεται να συζητηθεί ένα "σχέδιο δράσης", που θα περιλαμβάνει διάφορα μέτρα και να συζητηθεί το θέμα του υβριδικού τρόπου επίθεσης ή ασύμετρης απειλής της Ρωσίας...

ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΤΑΦΟΣ ΙΙ ΤΗΣ ΒΕΡΓΙΝΑΣ! (;)

Ο Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΙΚΟΝΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΕΞΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΟΠΛΙΑΣ ΣΤΟΝ ΙΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΤΑΦΟ ΤΗΣ ΒΕΡΓΙΝΑΣ

Του Ιστορικού Ερευνητού Τριαντ.Δ.Παπαζώη

Είναι γνωστό ότι η αρχαία ιστοριογραφία μας δίνει πολλές ακριβείς κατά το πλείστον πληροφορίες για την πορεία του Μ.Αλεξάνδρου από την βόρεια Ελλάδα (Μακεδονία)προς την Ασία και Αίγυπτο με τρόπο ώστε να γνωρίζουμε σήμερα με λεπτομέρειες την όλη του δραστηριότητα.

Aποκρυπτογραφήσαμε τη Σχολή των Αθηνών του Ραφαήλ. Ποια πρόσωπα απεικονίζονται στην αινιγματική τοιχογραφία του Βατικανού;

Όλοι γνωρίζουμε τη διάσημη τοιχογραφία του Ραφαήλ με όνομα η Σχολή των Αθηνών που βρίσκεται μέσα στις σάλες του Βατικανού. Τα κεντρικά πρόσωπα είναι ο Πλάτων και ο Αριστοτέλης, οι 2 μεγάλοι σοφοί της αρχαιότητας. Αλλά ποιοι είναι οι υπόλοιποι που απεικονίζονται από τον μεγάλο μαέστρο της Αναγέννησης; Εσείς μπορείτε να εντοπίσετε τον ζωγράφο που έκανε και τον εαυτό του μέτοχο σε αυτή τη μεγάλη συνάντηση....;

Το μεγάλο αδιέξοδο και ο αργός θάνατος της Ελλάδος

Ο πιο φιλοσοφημένος άνθρωπος είναι ο απλός, ο προσγειωμένος. Η γνώση είναι μόνον ένα εργαλείο και τίποτε περισσότερο. Διότι όταν το εργαλείο αυτό χρησιμοποιείται για ιδιοτελείς και μόνον σκοπούς και ενάντια προς την φύση  του ανθρώπου και την κοινωνία, τότε γίνεται άκρως επικίνδυνο. Όλοι μας, χωρίς καμία εξαίρεση, έχουμε την διαίσθηση, ότι η κρίση που εμείς ως Λαός βιώνουμε, όχι μόνο βαθαίνει, αλλά οδηγεί την Πατρίδα μας σε αργό θάνατο. Δυστυχώς μόνο το Πολιτικό Σύστημα Εξουσίας και όλοι εκείνοι οι Θεσμοί της Πολιτείας που το στηρίζουν δεν θέλουν να αντιληφθούνε την κρισιμότητα της κατάστασης και τον μεγάλο εθνικό κίνδυνο που αντιμετωπίζει η Πατρίδα μας.

Μέχρι 7 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις για τους υποψήφιους καταρτιζόμενους του ΙΕΚ Θήβας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


1. Για τους υποψήφιους καταρτιζόμενους

   Ξεκινούν από σήμερα Τρίτη 02/09/2014 οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για την εγγραφή υποψηφίων καταρτιζομένων στα Δημόσια ΙΕΚ . Οι αιτήσεις γίνονται μέσω της σελίδας http://gsae.edu.gr/el/ , και μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής 07/09/2014.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ

Μετά την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δημοσιεύθηκε η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ2259/Β/20-8-2014) για το πρόγραμμα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων «Μέτρα υπέρ των παραγωγών της χώρας που οι γεωργικές τους εκμεταλλεύσεις ζημιώθηκαν από θεομηνίες (πλημμύρες) δυσμενείς καιρικές συνθήκες (ανεμοθύελλες, υπερβολικές βροχοπτώσεις, παγετό, χιόνι, χαλάζι) και ασθένειες (περονόσπορο στα αμπέλια) ως αποτέλεσμα δυσμενών καιρικών συνθηκών κατά τη χρονική περίοδο Ιανουάριος - Δεκέμβριος 2011.» Ο ΕΛ.Γ.Α. με την παρούσα Ανακοίνωση

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

«Κάτω τα χέρια από τις Θερμοπύλες»

Θέση απέναντι στο ξεπούλημα του εθνικού πλούτου της πατρίδας και συγκεκριμένα στο πωλητήριο που έχει μπει από καιρό μέσω ΤΑΙΠΕΔ στις Θερμοπύλες, καλούνται να πάρουν όλοι όσοι εμπλέκονται σε αυτό, έμμεσα ή άμεσα και κυρίως ο νέος δήμαρχος Λαμιέων, Νίκος Σταυρογιάννης, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του την 1η Σεπτέμβρη.
Εδώ και ένα χρόνο, το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου έχει ανακοινώσει την έναρξη της διαδικασίας προκειμένου να παραδοθούν σε ιδιωτικά συμφέροντα και οι Ιαματικές Πηγές των Θερμοπυλών –μεταξύ άλλων πηγών στο νομό Φθιώτιδας, αφού η απόφαση για το απόλυτο ξεπούλημα βρίσκεται στο στάδιο της πλήρους εξέλιξης, με το ελληνικό κράτος να εκτελεί πιστά τις «διαταγές» των ξένων συμφερόντων που εκπροσωπούνται από τους δανειστές…

Διαδοχικές επαφές στη Βοιωτία ο Κώστας Μπακογιάννης

Διαδοχικές συναντήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες της περιφερειακής ενότητας Βοιωτίας και Δημάρχους του νομού είχε στη Λιβαδειά ο νέος περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης.

Προτεραιότητα χαρακτήρισε την οικονομική και διοικητική αναδιοργάνωση των υπηρεσιών της Στερεάς και αγώνα δρόμου τις προσπάθειες που καταβάλλονται ώστε να εξευρεθεί έγκαιρα λύση για τη μεταφορά των μαθητών τη νέα σχολική χρονιά στο νομό.

ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ''Νίκος Σκαλκώτας" ανοίγει και δέχεται τους πρώτους μαθητές του!

Από το σχολικό έτος 2014-2015 θα λειτουργήσει το Μουσικό Γυμνάσιο Χαλκίδας «Νίκος Σκαλκώτας» με έδρα το Καλοχώρι - Πανχείχι Χαλκίδας.
Στο Μουσικό Γυμνάσιο Χαλκίδας, διδάσκονται όλα τα μαθήματα κου προβλέπει το Αναλυτικό Πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας για χα Γυμνάσια της χώρας. Έτσι, οι μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις και τα ίδια δικαιώματα που έχουν και οι συμμαθητές τους των άλλων σχολείων, σχετικά με τη συνέχεια των σπουδών τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Επιπλέον έχουν τη δυνατότητα να δεχτούν δωρεάν μια πλήρη και ολοκληρωμένη Μουσική Παιδεία, σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο και σε όλους τους τομείς της ελληνικής και παγκόσμιας μουσικής δημιουργίας, ατομικά και συλλογικά, που τους δίνει την ευκαιρία να επιλέξουν έναν ακόμα τομέα, με πολλές διεξόδους επαγγελματικής εξέλιξης και σταδιοδρομίας, εφ' όσον βέβαια το επιθυμούν. Οι μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου μπορούν να μετεγγραφούν σε άλλο σχολείο όταν το αποφασίσουν.

ΑΣ ΤΟ...ΓΛΕΝΤΗΣΟΥΜΕ! ΤΙ ΚΙ ΑΝ "ΚΑΙΓΕΤΑΙ" Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΥΡΩ ΜΑΣ!

Ο Νεοέλληνας αυθόρμητος θεατής της φαντασμαγορίας έφτασε στο οριακό εκείνο σημείο να πιστεύει σ' ό,τι φαίνεται και όχι σ' ό,τι είναι. Ιδανικός άπιστος και ιδανικά μοναδικός στην ολίσθηση προς κάθε κατεύθυνση, που έχει να κάνει με το "θέαμα" και την επιδερμική αντιμετώπιση της πραγματικότητας. Τελικά καταλήγω στο αυθαίρετο αναμφίβολα συμπέρασμα ότι πρέπει να ήταν Ελληνας ο...Απόστολος Θωμάς. Οι αναλογίες βέβαια μεταξύ Ελλήνων και Θωμά δν μας επιτρέπουν έναν ευθύ παραλληλισμό, αλλά με κάποιες παρακάμψεις, το επιχειρούμε χωρίς κίνδυνο.

ΣΧΕΔΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΘΗΒΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝ.Φ.Ι.Α.

Το Αυτοδιοικητικό Ριζοσπαστικό Κίνημα Θήβας, εκφράζοντας την ομόθυμο αγανάκτηση και αντίδραση της τοπικής μας κοινωνίας απαιτεί, την άμεση κατάργηση του ΕΝ.Φ.Ι.Α., που επιβλήθηκε από την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μετατρέποντας το χαράτσι του κ. Βενιζέλου σε φόρο, επεκτείνοντας τον επιπλέον πέραν από τα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα επί παντός ακίνητου, αγροτεμαχίων και οικοπέδων, παρόλη την προεκλογική δέσμευση του κ. Σαμαρά  για την κατάργηση του.
Ο ΕΝ.Φ.Ι.Α. έχει ουσιαστικά ως στόχο την δήμευση της ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας των πολιτών που είτε έχει αποκτηθεί μετά από κόπους, είτε έχει κληρονομηθεί και έχουν πληρωθεί οι φόροι που της αναλογούν. Επιπλέον είναι ένας φόρος αντισυνταγματικός, μη νόμιμος, αντικοινωνικός.

ΟΑΕΔ: Άνοιξε το voucher για 12.000 θέσεις εργασίας

Ανοιχτή είναι πλέον η ηλεκτρονική εφαρμογή για υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα Voucher 2014 από την Παρασκευή (29/8/2014).
Το συγκεκριμμένο πρόγραμμα υλοποιείται για πρώτη φορά. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους έως τις 20 Σεπτεμβρίου στην ειδική ηλεκτρονική ιστιοσελίδα http://youthguarantee.ypakp.gr.
Πρόκειται για την πρώτη δράση που υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης «Εγγύηση για τη Νεολαία».
Όπως αναφέρει το dikaiologitika.gr, το νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα voucher «Επιταγη εισόδου για ανέργους απο 18 έως 24 ετών» απευθύνεται στην αγορά εργασίας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις συνολικά 12.000 εγγεγραμένων του ΟΑΕΔ.

Σα να μην κυβέρνησαν ποτέ

Βενιζέλος, Σημίτης και ΓΑΠ έβγαλαν πύρινους λόγους περί του σάπιου πολιτικού συστήματος το οποίο υπηρέτησαν για πάνω από 20 χρόνια ως υπουργοί και πρωθυπουργοί – Δεινόσαυροι μιας άλλης εποχής
Παρακολουθώντας τις ομιλίες στις εκδηλώσεις του ΠΑΣΟΚ στο Ζάππειο, ένας ανεξάρτητος παρατηρητής που δεν γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα, βγάζει το συμπέρασμα ότι αυτοί οι άνθρωποι που μιλούσαν και κατηγορούσαν ο ένας τον άλλον είναι κάποιοι «αντισυστημικοί» με μεγάλα οράματα που δεν συμμετείχαν ποτέ σε αυτό που λέμε «Ελιτ Εξουσίας».
Γιώργος Παπανδρέου, Βαγγέλης Βενιζέλος και Κώστας Σημίτης έδωσαν ένα ρεσιτάλ υποκρισίας γύρω από λύσεις προκειμένου  να βγει η χώρα από το τέλμα τις οποίες βέβαια ποτέ δεν εφήρμοσαν όταν ήταν στην εξουσία.

Δήμος Θηβαίων : 3,5 τόνοι ροδάκινα Νάουσας στους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου

Ο Δήμος Θηβαίων μέσω του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου προχώρησε την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014 σε διανομή τρεισήμισι (3,5) τόνων ροδάκινων στους άπορους δικαιούχους του από ΟΛΟ τον Καλλικρατικό Δήμο.

Η διανομή πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος “Δωρεάν Διανομή Αποσυρόμενων Προϊόντων σε οργανωμένες κατηγορίες δικαιούχων ( άπορους, πολύτεκνους) και σε υπηρεσίες ( φυλακές, νοσοκομεία κλπ) ” που προέκυψε από τη συμφωνία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με την Ελληνική Κυβέρνηση, μετά την απόφαση της Ρωσικής Κυβέρνησης να σταματήσει τις εισαγωγές νωπών αγροτικών προϊόντων και φρούτων.

Εκλογή των μελών: του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, Οικονομικής Επιτροπής, Επιτροπής Ποιότητας Ζωής... στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου

Π Ρ Ο  Σ :
Τακτικά Μέλη Δημοτικού Συμβουλίου
(όπως Πίνακας Αποδεκτών)


ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου» (Άρθρο 64 του Ν.3852/10)

  Παρακαλείσθε όπως προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος (Παλαιό Δημαρχείο οδός Πινδάρου & Οιδίποδος) στις  7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  ημέρα  ΚΥΡΙΑΚΗ  και ώρα 11:00,  ώστε να διεξαχθεί η προβλεπόμενη από τα άρθρα 64 και 74 του Ν.3852/2010 εκλογή των μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, των μελών της Οικονομικής Επιτροπής, των μελών της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής καθώς και η εκλογή Δημοτικών Συμβούλων ως εκπροσώπων στην Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Στερεάς Ελλάδας σύμφωνα με το Π.Δ. 75/2011 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα.

Στον Ελαιώνα ο κεντρικός σταθμός των ΚΤΕΛ

Μελέτη που είχε γίνει πριν 10 χρόνια από τον Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, για τη μετεγκατάσταση των δύο σταθμών ΚΤΕΛ στον Ελαιώνα, σχεδιάζει να ενεργοποιήσει το υπουργείο Υποδομών. Αυτό σημαίνει πως όταν ολοκληρωθεί το έργο θα «ελευθερωθούν» οι εκτάσεις που καταλαμβάνουν τώρα οι σταθμοί υπεραστικών λεωφορείων στον Κηφισό και στη Λιοσίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες «ξεπαγώνει» η προκήρυξη του διαγωνισμού για την κατασκευή των σύγχρονων εγκαταστάσεων και η εταιρεία Αττικό Μετρό θα αναλάβει να «τρέξει» τον διαγωνισμό και στη συνέχεια θα έχει τον ρόλο του τεχνικού συντονιστή των μελετών και της κατασκευής του έργου.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ. 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, 6 το απόγευμα, Πλατεία Αριστοτέλους

ΕΝΑΣ ΔΡΟΜΟΣ ΜΕΝΕΙ :
ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ- ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΓΩΝΑΣ – ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ.
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ.
ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2014, 6 μμ. ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ

Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Να γιατι οι φασιστες μισούν και τρέμουν τον Ελληνισμό: Η φλόγα στην ελευθερη Βενεζουέλα, άναψε με φως Ελληνικο…

Απο τον Μετερνιχ στον Κεμαλ, απο τον Χιτλερ στον Νταβούτογλου, απο τον Φον Γκρουμπκοφ στον Σόρος: Γι’ αυτο οι τύραννοι του πλανήτη τρέμουν τον Ελληνισμό. Την αέναη πηγή λευτεριάς του Γηγενή, απέναντι στον εισβολέα.

ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΣΙΜΑΤΗ

Την τυραννική στάση των Τούρκων εισβολέων κατά την προεπαναστατική περίοδο του 1821 μπορεί να μην την βλέπει η κυρία Ρεπούση, την είδε όμως και την κατέγραψε με λεπτομέρειες ο πρόδρομος της Λατινοαμερικάνικης ανεξαρτησίας ο θυελλώδης στρατηγός Μιράντα από τη Βενεζουέλα, που πέρασε ως περιηγητής στη χώρα μας, λάτρεψε τους Έλληνες, περιηγήθηκε τους ιστορικούς τόπους και τα πεδία μαχών σε όλη την επικράτεια.

Δημοσκόπηση ALCO: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ με τέσσερις μονάδες

Το σταθερό προβάδισμα που διατηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νεάς Δημοκρατίας καταγράφει νέα δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία Alco για λογαριασμό της εφημερίδας «Το Ποντίκι».

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 1 με 3 Σεπτεμβρίου κατά το οποίο κυριάρχησε στην επικαιρότητα το θέμα της διαπραγμάτευσης της Ελλάδας με την Τρόικα στο Παρίσι, αλλά και οι νέες ρυθμίσεις και αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ.

Το σχέδιο της Ελλάδας για τα ομόλογα

Τι ειπώθηκε στο Παρίσι

Σε νέα έκδοση ομολόγου μέσα στο 2014 αναμένεται να προχωρήσει η Ελλάδα, σύμφωνα με Έλληνα αξιωματούχο που συμμετέχει στο νέο γύρο επαφών με την τρόικα στο Παρίσι.
Όπως ανέφερε, οι συνθήκες είναι ευνοϊκές για μια ακόμα έκδοση ομολόγου, πρόθεση που δεν είναι καινούργια, αφού για πρώτη φόρα είχε ειπωθεί στις αρχές του έτους από τον Γ. Στουρνάρα.

Τέλος το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.Τους αναγνώρισαν και στο ΝΑΤΟ.Σιωπή από τα κανάλια της διαπλοκής

-Καμία αντίδραση από την ελληνική κυβέρνηση -Μας έθεσαν με συνοπτικές διαδικασίες «εκτός παιχνιδιού»

Εδώ και πολλά χρόνια οι ΗΠΑ και η ΕΕ προωθούν την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ αδιαφορώντας για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ελληνική κυβέρνηση στο ζήτημα της ονομασίας.

Βρέθηκε η λύση για τον… ύπνο στο τιμόνι: Επαναστατική συσκευή που ξυπνάει τον οδηγό

Η βασική οδηγία είναι να μην οδηγεί κανείς μεθυσμένος ή κουρασμένος: και τα δύο μπορούν να αποβούν μοιραία για τη ζωή του οδηγού, αλλά και πολλών άλλων ανθρώπων. Για το αλκοόλ δεν υπάρχει άλλη γιατρειά από την μείωσή του στο ελάχιστο δυνατό, για τον ύπνο των οδηγών, πάντως, δουλεύει η General Motors.

Σύμφωνα με τους Financial Times η μεγαλύτερη αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία πρόκειται να κατασκευάσει τα πρώτα αυτοκίνητα που θα έχουν αυτόματο σύστημα εντοπισμού της νύστας του οδηγού.

Το Dragster στην Κωπαϊδα έρχεται!!!!!

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου η "Μπουτάρης Οινοποιητική" για πρώτη φορά στη Λαμία, στην Πλατεία Ελευθερίας στο Central Coffee & Bar!

Η ιστορία του ελληνικού αμπελώνα σε μία εταιρεία…Μπουτάρη Οινοποιητική
Ιδρύθηκε το 1879 στη Νάουσα,όπου χτίστηκε και το πρώτο οινοποιείο και κάβα το 1906!Σήμερα η εταιρεία έχει 6 ιδιόκτητα οινοποιεία σε αντίστοιχες οινοπαραγωγικές περιοχές ,σε ζώνες Ονομασίας Προέλευσης Ανώτερης Ποιότητας καθώς και ένα οινοποιείο στο Ρουσιγιόν στη Νότια Γαλλία!
Μιλάμε βέβαια για την  Μπουτάρη Οινοποιητική ΑΕ ,μια οινοποιητική εταιρεία με εξαγωγικό προσανατολισμό σε πάνω από 40 χώρες.Η  ιστορία της ,έχει ωριμάσει ….σαν τα κρασιά της τα τελευταία 135 χρόνια και σίγουρα είναι απόλυτα συνυφασμένη με όλα τα μέλη της οικογένειας του Ιωάννη Μπουτάρη,όπου κάθε γενιά προσφέρει το κάτι παραπάνω που είναι αναγκαίο για να πάει ακόμη πιο ψηλά!!!

Παραστάσεις απο το Θεατρικό Εργαστήρι Μικρασιατών Θήβας

Το Θεατρικό Εργαστήρι Μικρασιατών Θήβας παρουσιάζει την Δευτέρα 8 Σεπτέμβρη 21:00 το βράδυ, στο θέατρο Μοσχοποδίου Μελίνα Μερκούρη την παράσταση «Ιστορίες του Παππού Αριστοφάνη.»
Σκηνοθεσία : Ράνια Νταλαχάνη, Βασίλης Βαλέρης
Ήχος, φώτα : Θοδωρής Στέφας
Σκηνικά: Πάνος Νικήτας
Υπεύθυνη εισιτηρίων: Αλεξάνδρα Μπαρακάκου
Επιμέλεια σχεδιασμού αφίσας: Σαπφώ Μακρή
Ηχογράφηση διαφήμισης: Άγγελος Καλύβας


Παίζουν: Β. Τζουμανέκας, Ειρ. Δημητρίου, Α. Τσότρα, Μαρ. Μπόβαλη, Α. Χριστοδούλου, Λ. Δαγδελένης, Ευ. Δαγδελένη, Α.Σταμέλου, Μ.Ξανθάκη, Γ.Μπουντούλης, Μ.Μπουντούλης , Ν.Νικήτας, Α.Σακάτη,

“Η αύξηση της τιμής των διοδίων αυξάνει την επικινδυνότητα του επαρχιακού οδικού δικτύου”

Το ζήτημα της τελευταίας αύξησης της τιμής των διοδίων σε κεντρικούς οδικούς άξονες της χώρας και την ανάγκη για λύση των αρνητικών συνεπειών που τη συνοδεύουν, έφερε στη βουλή με επίκαιρη ερώτηση του, προς τον αρμόδιο υπουργό Μεταφορών, ο βουλευτής Βοιωτίας, κ. Γιάννης Καράμπελας.

Ο κ. Καράμπελας ζήτησε τα οικονομικά αποτελέσματα του μέτρου, ώστε να διαπιστωθεί εάν το ισοζύγιο των εσόδων συγκριτικά με την αύξηση των τιμών είναι θετικό και σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο κ. Χρυσοχοΐδης η μέση αύξηση των εσόδων κατά το α’ εξάμηνο του 2014, σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2013 φτάνει το 16%, τη στιγμή που η αύξηση του κόστους διέλευσης των οχημάτων από 01.01.2014 ανήλθε στο 60%.

Ηλίας Μπλάνας:Ένας Νέος με Πείσμα

Αναφερόμαστε σήμερα στον 25χρονο Βοιωτό αθλητή-γυμναστή Ηλία Μπλάνα, ο οποίος αν και έχει υποφέρει έως τώρα από δύο σοβαρές εγχειρίσεις στην ωμική ζώνη, καθώς επίσης και τον βραχνά της Ελκώδους Κολίτιδας, -μιας χρόνιας νόσου- βαδίζει σε έναν δρόμο επιτυχίας με σύνεση και εργατικότητα.
Ως ποδοσφαιριστής αγωνίζεται στη θέση του Επιθετικού Χαφ και διαθέτει εξαιρετική τεχνική κατάρτιση.
Έχει φορέσει τις φανέλες του Απόλλωνα Αθηνών ( παν-παιδικό, παιδικό, εφηβικό, ερασιτεχνικό και Δ’ Εθνική) , του Αγίου Θωμά (Δ’ Εθνική), της Αν.Σχηματαρίου (Α’ τοπικό) και για τρίτο χρόνο του Γ.Α.Ο Αρματηλάτη, με τον οποίο επιθυμεί ένα Πρωτάθλημα. Επίσης έχει συμμετάσχει στο Διεθνές τουρνουά MILK CUP της Β.Ιρλανδίας( Απόλλων Αθ.) ,ενώ έχει βραβευθεί ως τέταρτος στην Ελλάδα με τους Επίλεκτους Βοιωτίας.
Ως προπονητής, παρά το νεαρό της ηλικίας, έχει βραβευθεί ως Δευτεραθλητής Αθήνας( Ορφέας Κ.Πατησίων) στο 7ο τουρνουά του κ.Παχατουρίδη, ως Πρωταθλητής Αθήνας(Ορφέας Κ.Πατησίων) στο 8ο τουρνουά του κ. Παχατουρίδη, τέσσερις Πρώτες θέσεις στο τουρνουά του Ο.Ν.Α επί κ. Κικίλια (Ορφέας Κ.Πατησίων), συμμετοχή στη Δεύτερη θέση Αθήνας με το 20οΓυμνάσιο Πατησίων. Δύο έτη τώρα ηγείται της Ακαδημίας του Αρματηλάτη με πείσμα και πάθος.
Το Permissospress απευθύνθηκε σε τρεις προπονητές και στον Πρόεδρο του Αρματηλάτη να μας πουν την αποψή τους για τον Ηλία Μπλάνα,οι οποίοι μας απάντησαν:

ΤΑΞΕΙΔΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΥΤΟΠΙΑ ΜΕ ΠΡΟΒΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΛΟΓΙΚΗ

Οι Ελληνες παραπλανηθήκαμε άπειρες φορές από τους πολιτικούς της απάτης και της ανευθυνότητας, συνταξιδεύοντας άλλοτε με τις αθωότητες των ονείρων μας, των προσδοκιών μας και των ιδεών μας κι άλλοτε με τις υστερόβουλες προσωπικές μας επιδιώξεις. Παραπλανηθήκαμε και περιπλανηθήκαμε στο "πουθενά", χωρίς πυξίδα, λησμονώντας ακόμη και τη γοητεία του ταξιδιού.

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΑΙΧΜΗ-ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ-ΛΙΒΑΔΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟ ΚΡΥΑΣ "ΤΡΟΦΩΝΙΑ 2014"

Ο  Καλλιτεχνικός Οργανισμός μας παρουσιάζει  την θερινή περίοδο μεγάλη θεατρική παραγωγή με την τραγωδία του Σοφοκλή
« ΑΝΤΙΓΟΝΗ». Την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου θα βρίσκεται στο Θέατρο Κρύας στα «ΤΡΟΦΩΝΙΑ 2014» στη Λιβαδειά.

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ & ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ

Πρόλογος-Εισαγωγή:
                         -----------------
Αφορμή του παρόντος άρθρου έδωσε ο Αντι-Ρατσιστικός νόμος,
που τα πιόνια και μαριονέτες των Κοσμοκρατόρων, (δυστυχώς «Έλληνες» πολιτικοί),  κατέθεσαν στη Βουλή, προς ψήφιση.
Αυτό το ρατσιστικό κατά των Ελλήνων νομοσχέδιο, χαρακτηρίζεται από τους Έλληνες σαν μισελληνικό, αφού στρέφεται κατά των Ελλήνων.
Δεν προστατεύει τις γενοκτονίες των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, από τους Τούρκους, (Ποντίων, κ.λ.π.), αλλά καλύπτει και προστατεύει γενοκτονίες άλλων λαών, που διεπράχθησαν από βαρβάρους.(Ναζί, Τούρκους, κλπ). Προστατεύει τους εισβολείς στη πατρίδα μας, παράνομους μετανάστες, σε αδικίες και εγκλήματα, κατά των νόμιμων κατοίκων αυτής της χώρας, των Ελλήνων φορολογουμένων.

Μέχρι 7 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις για τους υποψήφιους καταρτιζόμενους του ΙΕΚ Θήβας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΝΟΝΙΕΡΗΣ ΤΟΥ ΘΗΒΑ'Ι'ΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 50 ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΟΥΤΟΥΖΑΣ

Έφυγε την Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου από τη Ζωή ένας Μεγάλος Αθλητής τού Θηβα'ι'κου Αθλητισμού τής Ρομαντικής Δεκαετίας τού 1950 ο Γιώργος Τούτουζας  .
Hταν και Ποδοσφαιριστής , αλλά και Αθλητής τού Στίβου στο αγώνισμα τού Άλματος εις ύψος  με σπουδαίες
επιδόσεις για την εποχή του , και στα 2 Αθλήματα  .
Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεστεί την Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου και ώρα 17.00 στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων τού Πυρίου Θηβών .
*** Παρακάτω ακολουθεί το Αφιέρωμα τού Επίσημου Ιστολογίου τού Συλλόγου των Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών και Φίλων τού Ιωνικού Αστέρα Θηβών περίπου δύο χρόνια πριν όταν και Τιμήθηκε
για την προσφορά του στο Θηβαϊκό Ποδόσφαιρο
 και κατ επέκταση στον Αθλητισμό .

ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΟΧΗ ΚΑΙ ΦΟΒΟΣ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ "ΞΕΖΟΥΜΙΣΜΑ"

Καθώς τα τελευταία χρόνια το πεδίο της τυχοδιωκτικής πολιτικής περιπέτειας διευρύνεται ανεπανόρθωτα, ο Ελληνας οικειώθηκε τη ιδέα της ανοχής, που σε συνδυασμό με το φόβο που του ενσπείρουν άλλοτε έντεχνα κι άλλοτε "άγαρμπα" οι επίμονοι προπαγανδιστές της πολιτικής ντεκατέντσιας και των ανομολόγητων συμφερόντων τούτου του τόπου, η ανοχή και ο φόβος έγιναν η προσωπική του μοίρα. Μια προσωπική μοίρα που δεν μπορεί να την ελέγξει.

Από τη στιγμή της ψυχολογικής επανεγκατάστασης του Ελληνα στη φοβία του για την απώλεια των όσων απέμειναν υπό τον έλεγχό του, αλλά και της αγωνίας του μη χάσει τις συνήθειές του, έγινε λίγο ή πολύ δούλος της ιστορικής σχετικότητας, αν και πολλοί έχουν συναισθανθεί τον παραλογισμό του θεωρήματος ότι ο άνθρωπος είναι μια αξία καθ' εαυτήν, δηλαδή χωρίς το κοινωνικό υπόβαθρο που στηρίζει την αξία τούτη και την αξιοποιεί.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥ ΓΕΣ ΑΠΟ ΕΝΑ..."ΣΥΜΜΑΘΗΤΗ" ΤΟΥ.

Του Ταξιάρχου ε.α. Αντωνίου Τζαμπάζη tzampan@gmail.com

Όταν αποφασίζεις ν’ απευθυνθείς στον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού και μάλιστα ΔΗΜΟΣΙΑ, όλοι καταλαβαίνουν ότι επιθυμία σου είναι να επικοινωνήσεις με ένα ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΗΓΕΤΗ, αρκεί ο ίδιος να γνωρίζει τη σημασία και την έννοια του όρου, ν’ αποδέχεται τη σοβαρότητα του ρόλου, να γνωρίζει ΙΣΤΟΡΙΑ,  να λειτουργεί σεβόμενος ΑΠΟΛΥΤΑ τον εαυτό και τους υφισταμένους του, και το κυριότερο, να τηρεί τον όρκο που έδωσε.

ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕΙ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΠΑΤΡΙΩΤΗ...

Έρχεται η ώρα. Το νοιώθουμε ότι δεν πάει άλλο! ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΤΑ ΟΛΑ !

ΓΡΑΦΕΙ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΤΑΜΟΥΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ.
ΕΠΙΤΙΜΟΣ Α΄ ΥΠΑΡΧΗΓΟΣ Γ.Ε.Σ.
ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΤΑ ΟΛΑ!

''Έστ' αν ήλιος την αυτήν οδόν ίη, τήπερ και νυν έρχεται, μήκοτε ομολογήσειν ημέας Ξέρξη. Αλλά θεοίσι τε και ήρωσι επέξιμεν αμυνόμενοι... Συ τε του λοιπού μη επιφαίνεο!'', ήταν η περήφανη απάντηση των Αθηναίων αρχόντων στον απεσταλμένο των Περσών για συνθηκολόγηση το 479 π.Χ., που σημαίνει:  ''Εφόσον ο ήλιος πορεύεται τον ίδιο δρόμο, τον οποίο ακολουθεί και τώρα, εμείς δεν πρόκειται να έλθουμε σε συμβιβασμόμε τον Ξέρξη. Αλλά θα αμυνόμαστε συνεχώς βασιζόμενοι στους ΘΕΟΥΣ και στους ΗΡΩΕΣ μας... Συ δε μη τολμήσεις να ξαναέρθεις!''

Κόκκινες γραμμές γιοκ!

«Κόκκινες γραμμές γιοκ». Το είπε κι ο Χαρδούβελης για όσους δεν κατάλαβαν ή για όσους εξακολουθούν να κοροϊδεύουν με τον πιο αισχρό τρόπο τον ελληνικό λαό. Το «καλάθι» των προσδοκιών μικραίνει μέρα με τη μέρα, αφού εδώ και καιρό δεν τους έβγαινε το θέμα του χρέους, αλλά πλέον φαίνεται να απομακρύνεται ακόμα και αυτό των φοροελαφρύνσεων!

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή πρέπει να σημειώσουμε ότι τον βασικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις του Παρισίου δεν φαίνεται να τον έχει ο κ. Χαρδούβελης.

Κρύβουν τους ανέργους από τα επίσημα στοιχεία!

Μπροστά στον εφιάλτη της ανεργίας που έχει φτάσει σε δυσθεώρητα επίπεδα, τα επικοινωνιακά «τρικ» διαδέχονται το ένα το άλλο, με στόχο να φανεί ότι οι άνεργοι μειώνονται ή ότι... δουλειές υπάρχουν έστω και λιγοστές.

Στο πρώτο τρίμηνο του έτους η ανεργία στην Ελλάδα έφτασε το 27,8%, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ. Τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία είναι αυτά του Μαίου, με τα ποσοστά να αγγίζουν το 27,2%.
Πάνω από 1,3 εκατ. πολίτες είναι άνεργοι και κάτι λιγότερο από 3,5 εκατ. παρουσιάζονται ως απασχολούμενοι. Εδώ είναι το «μαγικό» των στατιστικών για να μη φανεί το πραγματικό ύψος της μάστιγας της ελληνικής κοινωνίας.

Πέθανε ο Αντώνης Βαρδής

«Έφυγε» από τη ζωή τα ξημερώματα ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Αντώνης Βαρδής όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ιδιωτικού θεραπευτηρίου «Υγεία».
 Ο Αντώνης Βαρδής νοσηλευόταν επί δύο μήνες μετά τη διάγνωση για καρκίνο στον εγκέφαλο.
Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης και τραγουδιστής γεννήθηκε στις 7 Αυγούστου του 1948, στο Μοσχάτο στην οδό Κανάρη.
Σε ηλικία έξι ετών γνώρισε τον Τσιτσάνη, τον Παπαιωάνου, τον Ζαμπέτα και την Ρένα Ντάλια στο "Φαληρικό" όπου και τραγούδησε για πρώτη φορά. Για βιοποριστικούς λόγους το 1954 δούλεψε δίπλα στον συνθέτη και δεξιοτέχνη στο μπουζούκι Μανώλη Χιώτη, στη "Γωνιά της Αθήνας" στην Πλάκα. Εργάστηκε σε ψιλικατζίδικο, χρωματοπωλείο, βενζινάδικο, σε οικοδομή σαν βοηθός υδραυλικού και ως ναυτικός.

Αν ήθελα το Κίεβο θα το έπαιρνα σε δύο εβδομάδες

ΠΟΥΤΙΝ ΠΡΟΣ ΜΠΑΡΟΖΟ
«Εάν θέλω, παίρνω το Κίεβο μέσα σε δύο εβδομάδες». Η φράση φέρεται να ειπώθηκε από τον Βλαντιμίρ Πούτιν προς τον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο κατά τη διάρκεια πρόσφατης τηλεφωνικής τους συνομιλίας, όπως υποστηρίζει η ιταλική εφημερίδα «La Repubblica».


Πιο συγκεκριμένα, ο απερχόμενος πρόεδρος της Κομισιόν φέρεται σύμφωνα με το δημοσίευμα να ρώτησε την προηγούμενη εβδομάδα στο πλαίσιο τηλεφωνικής συνομιλίας τον Πούτιν «εάν όντως υπάρχουν Ρώσοι στρατιώτες στην Ουκρανία», για να εισπράξει την εξής απάντηση: «Αυτό δεν είναι το πρόβλημα, αλλά εάν θέλω, μπορώ να πάρω το Κίεβο μέσα σε δύο εβδομάδες».

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο