Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Τάκης Φωτόπουλος: Υπερεθνική τρομοκρατία

ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ο νέος αντιτρομοκρατικός πόλεμος που ξεκίνησε η Υπερεθνική Ελίτ (Υ/Ε) ―βασικά οι ελίτ των χωρών της Ομάδας των 7 που διαχειρίζεται τη Νέα Διεθνή Τάξη (ΝΔΤ) της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης― δεν αποτελεί παρά τη συνέχεια του «μακρού πόλεμου» που ανακοινώθηκε οκτώ περίπου χρόνια πριν από το Αμερικανικό Πεντάγωνο. Από τότε μας είχαν προειδοποιήσει ότι ο πόλεμος αυτός δεν θα έχει χώρο-χρονικούς περιορισμούς (μιλούσαν για σύγκρουση σε δεκάδες χώρες και για δεκαετίες που θα γινόταν συγχρόνως σε πολλά μέτωπα), σε ένα αγώνα ζωής και θανάτου, χρηματοδοτούμενο με 513 δις. δολ., παρόμοιο με αυτόν κατά του φασισμού και του κομμουνισμού. Ο στόχος, και τότε, ήταν η ματαίωση της προσπάθειας επιβολής μιας… παγκόσμιας εξτρεμιστικής Ισλαμικής αυτοκρατορίας ―τώρα την ονομάζουν «χαλιφάτο»!

Οι αρχαιότερες πόλεις του κόσμου - Η Αθήνα και η Θήβα οι δύο ελληνικές

Το Telegraph Travel παρουσίασε σε ένα αναλυτικό αφιέρωμα τις αρχαιότερες πόλεις στον κόσμο. Εκείνες που κατοικήθηκαν πρώτες στη Γη και που αξίζει και σήμερα κάποιος να τις επισκεφτεί. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν δύο ελληνικές πόλεις: Η Αθήνα και η Θήβα.

Ὁ ναὸς τοῦ Ὀγχηστίου Ποσειδῶνος στὸ Μαυρομμάτι Βοιωτίας

Τον Ιούνιο του 2014 αρχαιολόγοι άρχισαν να ανασκάπτουν τον Ναό στο Μαυρομμάτι της Βοιωτίας.
Πάρα πολλοί χάρηκαν γυρίζοντας πίσω στην ιστορία των αρχαίων προγόνων μας.

Ξαφνικά οι εργασίες διεκόπησαν το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου, ο ναός σκεπάστηκε με νάυλον και χώμα (φωτογραφίες).

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων 28/9/14


ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ




Πάμε φουλ για πρόωρες εκλογές!

Ο κόσμος το ' χει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι - Έχει κλειδώσει και η ημερομηνία των εκλογών - Ξεκινάει η προεκλογική περίοδος από την Χαλκιδική – Πλήρης επιβεβαίωση του Newsbomb.grπου το έγραψε από τις 14 Σεπτεμβρίου

Από τις 14 Σεπτεμβρίου το γράψαμε στο Newsbomb ξεκάθαρα: Αν και δημόσια τις «ξορκίζουν» στο παρασκήνιο - Σαμαράς και Βενιζέλος - ετοιμάζονται πυρετωδώς για όλα τις διαδικασίες, νομικές και πολιτικές προκειμένου να προκηρύξουν , όταν αυτό καταστεί αναγκαίο , πρόωρες εκλογές.
Το ρεπορτάζ του Newsbomb που αυτό το Σαββατοκύριακο υιοθετεί σημαντική μερίδα του Τύπου ήταν αποκαλυπτικό.

Αμφίπολη: Οι 14 θεωρίες γύρω από τον «ένοικο» του τάφου

«Σε ένα μήνα περίπου τελειώνουμε» δήλωσε χθες, η αρχαιολόγος κ. Κατερίνα Περιστέρη για τις έρευνες στο Τάφο της Αμφίπολης.
Δέος και παγκόσμιο θαυμασμό έχει προκαλέσει ο μεγαλειώδης τάφος της Αμφίπολης!
Στην ενημέρωση που έγινε στο μουσείο της Αμφίπολης η κ. Αννα Παναγιωταρέα (επικεφαλής της τριμελούς επιτροπής για την προβολή των δράσεων του υπουργείου), υπογράμμισε ότι τόσο το ΥΠΠΟΑ όσο και οι συντελεστές της ανασκαφής στην Αμφίπολη, παρακολουθούν με ενδιαφέρον τις απόψεις Ελλήνων και ξένων (ειδικών και μη) που εκφράζονται για το ταφικό συγκρότημα».

Η ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ...

Μην σας παρασύρει η εικονογράφηση του κειμένου. Δεν πρόκειται να αναφερθώ στην παράνοια της πολιτικής, όπως εκφράζεται και από τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος σήμερα από την Χαλκιδική, θα καλέσει σε γενική συστράτευση όλους για την επανένωση της λεγόμενης Κεντροδεξιάς, όπως βέβαια ο εν λόγω πολιτικός των εμμονικών επιδιώξεων και της πολιτικής αθλιότητας, αντιλαμβάνεται τον όρο "Κεντροδεξιά". Γιατί με τον όρο και το περιεχόμενο της λέξης "φιλελευθερισμός", δεν έχει καμία μα καμία σχέση...

Βοιωτία: Ανήλικοι Ρομά πίσω από κλοπές στον ΟΣΕ αξίας 100.000 ευρώ

Πλήθος κλοπών μεταλλικών αντικειμένων και φθορών ηλεκτρολογικού υλικού διαπράχθηκαν το χρονικό διάστημα από 8 -19 Σεπτεμβρίου...

κατά μήκους του δικτύου του ΟΣΕ σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας.

Στο πλαίσιο της έρευνας, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τρεις Ρομά, εκ των οποίων οι δύο ανήλικοι και ο τρίτος ηλικίας 30 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και φθορών.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΩ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "VOLCANO TIMES MAGAZINE"

O AΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "VOLCANO TIMES MAGAZINE" KAI ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ  ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΟΥ "ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ όπως το γράφουν ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΤΩΝ ΣΟΦΩΝ ΤΗΣ ΣΙΩΝ"

ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΟ ΤΙΤΛΟ " 

Εγγραφές μαθητών στην Ιππική Σχολή Θήβας “Έφιππος”

Μάθε τα άλογα, γνώρισε τη φύση!

Η Ιππική Σχολή  “ΈΦΙΠΠΟΣ”  λειτουργεί τα τελευταία τρία χρόνια στη Θήβα, και έχει σαν στόχο την ψυχαγωγία, την εκμάθηση και την ενημέρωση σε ότι αφορά τα άλογα.

Στον “Έφιππο” είναι ευπρόσδεκτοι όλοι όσοι θα ήθελαν να δοκιμάσουν το συναρπαστικό άθλημα της ιππασίας και να γνωρίζουν από κοντά τα πανέμορφα αυτά ζώα.

Τα μαθήματα αφορούν αρχάριους και προχωρημένους, λάτρεις των αλόγων (από πέντε ετών και άνω) και πραγματοποιούνται καθημερινά (πρωί ή απόγευμα).

Οι Επιζήσαντες

Γράφει o Κώστας Βαξεβάνης
Η συγκλονιστική ιστορία των 16 που επέζησαν επί 72 ημέρες τρώγοντας τα σώματα των νεκρών φίλων τους, μετά την αεροπορική συντριβή στις Άνδεις. Ή αλλιώς, το κομμάτι της δικής μας ιστορίας, που δεν ξέρουμε. Γι” αυτούς που πιστεύουν πως ο άνθρωπος είναι ένα λογικό ον, που σκέφτεται, δημιουργεί, οδηγεί αυτοκίνητο, ακούει μουσική, φροντίζει για τον ευδαιμονισμό του ή παρεκτρέπεται έστω, λόγω ιστορικών και προσωπικών συγκυριών –και όλα αυτά νομοτελειακά– υπάρχει η ιστορία 16 ανθρώπων. Είναι οι επιζήσαντες.

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΩΣ ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΤΟ «ΣΗΜΑΔΕΜΕΝΟ» ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Στην Ελλάδα το πολιτικό παιχνίδι ήταν σχεδόν πάντα σημαδεμένο. Δηλαδή διεξάγονταν βάσει ενός σχεδίου που είχε πάντα και τις εναλλακτικές του προτάσεις ούτως ώστε να μην υπάρχει καμία περίπτωση ή καμία πιθανότητα να ξεφύγει η κατάσταση και το σύστημα να χάσει τον πολιτικό και συνεπώς και τον κοινωνικό και εθνικό έλεγχο. Όλο αυτό το σύστημα ελέγχονταν σχεδόν απόλυτα από εξωτερικούς παράγοντες, που ποτέ δεν έπαυσαν να θεωρούν την χώρα μας σαν προτεκτοράτο τους και σαν μια χρήσιμη, λόγω γεωστρατηγικής της θέσης, αποικία. Φυσικά αυτό το σύστημα για να εδραιώνει την εξουσία του είχε τους εγχώριους πιστούς υπηρέτες του, που στον μόνο «θεό» που πιστεύουν είναι ο «άρχοντας του κόσμου».

Η τρόικα δεν χρειάζεται πια τον Σαμαρά και τον ρίχνει-Δείτε τι του ζητάει

Αρνητική φαίνεται να είναι η απάντηση των Βρυξελλών στην πρόθεση της κυβέρνησης να παρουσιάσει μικρότερο του στόχου πλεόνασμα στον προϋπολογισμό του 2015.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το μήνυμα από τη βελγική πρωτεύουσα είναι ότι «δεν θα υπάρξει απόκλιση από τους δημοσιονομικούς στόχους του 2015».

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ

Έναρξη εγγραφών για μαθητές και αιτήσεις εθελοντικής συμμετοχής εκπαιδευτικών
     

Ο Δήμος Θηβαίων, δεδομένης της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που συνεχίζει να βιώνει η χώρα μας και έχοντας υπόψη το  υψηλό οικονομικό κόστος που καταβάλλεται ετησίως από τους γονείς για την παιδεία, ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ το Κοινωνικό  Φροντιστήριο για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου για το σχολικό έτος 2014-2015, το οποίο παρέχει ΔΩΡΕΑΝ  εκπαιδευτική αρωγή σε μαθητές οι οικογένειες των οποίων, λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών, δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα σχετικά έξοδα.

Γρ. Τύπου Δ. Θηβαίων : Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την εισοδηματική ενίσχυση οικογενειών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών στα ΚΕΠ

O Δήμος Θηβαίων ενημερώνει ότι με τις υπ' αριθ. ΚΥΑ 2/71338/0026/22-07¬2013 (ΦΕΚ 1911/ Β/6-8-2013  και 2/111270/0026/22-12-2013 (ΑΔΑ: ΒΛΓ6Η-ΞΓΟ) των Υπουργών Εσωτερικών, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας και Αναπλ.  Οικονομικών επανακαθορίζεται η διαδικασία και τα δικαιολογητικά για την πληρωμή της εισοδηματικής ενίσχυσης οικογενειών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, όπως καθορίζονται από την οδηγία 85/148/ΕΟΚ και τροποποιήθηκε μερικά με την οδηγία 93/66/ΕΟΚ.

ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ: Εάν περάσει το σκάνδαλο, θα είναι η ταφόπλακα της Ελληνικής οικονομίας.

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΜΕΣΑ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.

Κάποιοι δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι το σκάνδαλο με το Ερρίκος Ντυνάν που προετοιμάστηκε προσεκτικά από την εποχή Λοβέρδου το 2010, δεν αφορά μόνο το νοσοκομείο και τα 200 εκατομμύρια που θα κάνουν φτερά.

Στη Βουλή το σκάνδαλο του «Ερρίκος Ντυνάν»

Το δρόμο προς τη Βουλή αναμένεται να βρει το σκάνδαλο του Ερρίκος Ντυνάν, μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις του newsbomb.gr.

Σχετική ερώτηση προτίθεται να καταθέσει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, ο οποίος δήλωσε στο newsbomb.gr ότι «η υπόθεση είναι πολύ σοβαρή και πρέπει να διερευνηθεί».
Ερώτηση επίσης θα καταθέσει ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ανατροπής, Νίκος Νικολόπουλος.

ΜΙΑ ΔΥΣΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΕΠΟΧΗ...

Ενας αρχάγγελος δεσμώτης, με τσαλακωμένα τα φτερά του, είναι σήμερα ο σκεπτόμενος άνθρωπος μέσα στο κάθε σιωπηλό ή θορυβώδες κοπάδι που θέλει να χαρίσει την αρτιμέλεια της ψυχής του για να κερδίσει πρόσκαιρα κέρδη. Καθώς διανύουμε τις τελευταίες μέρες του ένατου μήνα του 2014, ας επισημάνουμε ότι διατρέχουμε ήδη την τρίτη χιλιετία μετά τον Χριστό. Η φύση, βέβαια, αγνοεί τις ανθρώπινες χρονολογίες και πολύ περισσότερο τις ημερολογιακές διαβαθμίσεις ενός μόνο πολιτισμού, του Δυτικού.

Την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου ο 2ος Τροφώνιος ημιμαραθώνιος στη Λιβαδειά

Γιορτή του αθλητισμού χαρακτηρίζει ο ΑΚΟΛ τη διοργάνωση του 2ου Τροφώνιου ημιμαραθωνίου στη Λιβαδειά την ερχόμενη Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου.

Ο αγώνας που διοργανώνει ο ΑΚΟΛ σε συνεργασία με την περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας και το Δήμο Λεβαδέων εντάσσεται από φέτος στο επίσημο ημερολόγιο του ΣΕΓΑΣ.
Στο πλαίσιο της καθιερωμένης συνέντευξης τύπου για τον αγώνα της Κυριακής παρουσιάστηκε και το βιβλίο του Ορχομένιου Μπάμπη Ζαννιά με τίτλο «42.195 μέτρα σε 30 χρόνια, μαραθώνιος Αθήνας Γρηγόρης Λαμπράκης».

Ανακοινώθηκε η ίδρυση νέου πολιτικού φορέα που ονομάζεται «ελλάδα.εμείς»

Ένας νέος πολιτικός φορέας ο οποίος ονομάζεται «ελλάδα.εμείς», ανακοινώθηκε σήμερα. Επικεφαλής της κίνησης έχουν ορισθεί ο οικονομολόγος – νομικός Σταύρος Καρβούνης, η δημοσιογράφος και διεθνολόγος Νάσια Μιχαλοπούλου, και ο δικηγόρος και επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά Αργύρης Πετρόπουλος.

Τι "περιμένει" όσους δεν πληρώσουν την πρώτη δόση του νέου φόρου ακινήτων

Αν η πρώτη δόση του φόρου δεν εξοφληθεί μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, την 1η Οκτωβρίου η οφειλή θα χαρακτηριστεί ληξιπρόθεσμη και θα αρχίσει η προσαύξηση για κάθε μήνα καθυστέρησης

Ειδικότερα εως το τέλος Σεπτεμβρίου οι υπόχρεοι του ΕΝΦΙΑ που έχει αναρτηθεί εκκαθαριστικό για πληρωμή θα κληθούν να πληρώσουν την πρώτη δόση του νέου φόρου ακινήτων.

ΝΕΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ανάλυση

Μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα της επίσκεψης Σαμαρά στην μαριονέτα του Ρότσιλντ, Μέρκελ, ένας Ούγγρος Εβραίος μασόνος, αποκαλύπτει το σχέδιο της Ν.Τ.Π. για την «Ελληνική κρίση», γιατί επιλέχθηκε η Ελλάδα από τους Σιωνιστές Κοσμοκράτορες για το «πείραμα», δηλαδή να γίνει η Ελλάς πειραματόζωο σε πτώχευση.
Είναι μια μαρτυρία για τα πραγματικά αίτια της Ελληνικής κρίσης, από την οποίαν δεν πρόκειται να ξεφύγουμε. Στην Ελλάδα βρήκανε πολιτικούς του χεριού τους, για να εφαρμόσουν τα σχέδιά τους.
Οι Κοσμοκράτορες της παγκόσμιας οικονομικής και πολιτικής ηγεσίας, χρησιμοποιούν την Ελλάδα για να πείσουν την ανθρωπότητα-πρόβατα, ότι αν δεν υποταχθούν θα πάθουν τα ίδια, σαν την Ελλάδα.

Το λάβαρο της Τζιχάντ στα περίχωρα της… Θήβας!

Στο στόχαστρο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών βρίσκεται η Βοιωτία καθώς υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας τους τελευταίους μήνες δραστηριοποιούνται  φανατικοί Ισλαμιστές που όπως εκτιμάται, επιχειρούν να στρατολογήσουν Τζιχαντιστές.

Η κάμερα του Star, βρέθηκε λίγο έξω από τη Θήβα, σε ένα νευραλγικό υποσταθμό της ΔΕΗ  που τροφοδοτεί ενεργειακά την πόλη, ακριβώς εκεί όπου κάποιοι άγνωστοι, σε ανύποπτο χρόνο είχαν υψώσει το πολεμικό λάβαρο των Τζιχαντιστών.

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Πλήρης δίαιτα για να χάσεις κιλά σε μέση και πόδια!

Το να αποκλείσουμε κάποια τρόφιμα από το διαιτολόγιό μας δεν έχει καμία αξία. Χρειάζεται να τρώμε τα πάντα και να μειώσουμε αρκετά το αλάτι, το οποίο ευνοεί τις κατακρατήσεις, τα γλυκά και τα πολύ επεξεργασμένα προϊόντα, επειδή μας δίνουν θερμίδες που μετατρέπονται αμέσως σε λίπος. Επίσης, πρέπει να εστιάσουμε στιςφυτικές ίνες (φρούτα, λαχανικά, όσπρια, δημητριακά ολικής άλεσης), που δεσμεύουν τη χοληστερίνη των τροφών και μειώνουν την απορρόφηση του λίπους, καθώς και στις πρωτεΐνες -κυρίως αυτές που προέρχονται από άπαχα κρέατα, πουλερικά, ψάρι και αυγά-, οι οποίες βοηθούν στην αύξηση της μυϊκής μας μάζας και κατ’ επέκταση στην τόνωση του μεταβολικού μας ρυθμού. Σημαντικό ρόλο παίζει ακόμη η κατανάλωση νερού και προβιοτικών (το γιαούρτι είναι πολύ καλή πηγή τους), τα οποία προάγουν την καλή λειτουργία του εντέρου και άρα μπορούν να συμβάλουν στο «ξεφούσκωμα». Δεν πρέπει όμως να αμελούμε και την άσκηση, η οποία θα βοηθήσει να «πέσουν» τα ενοχλητικά παχάκια.
Γράφει ο  Κλινικός Διαιτολόγος- Βιολόγος, Χάρης

Λαθροθήρες ξυλοκόπησαν θηροφύλακες στα Άγραφα

Σοβαρό περιστατικό λαθροθηρίας με επίθεση σε θηροφύλακες  έλαβε χώρα πριν από μερικές ημέρες στα ορεινά Άγραφα σε περιοχή ευθύνης του Κυνηγετικού Συλλόγου Δυτ. Ευρυτανίας.
Όπως καταγγέλλουν οι θηροφύλακες σε έλεγχο λαθροθηρίας στην περιοχή "Τρία σύνορα" των Αγράφων οι ίδιοι δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση απο τους λαθροθήρες όπου ακολούθησε συμπλοκή με χειροδικίες και γροθιές που αποτέλεσμα είχαν να υποστούν πολλαπλά τραύματα .
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κ.Σ. Δυτ. Ευρυτανίας την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014, δύο Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες της Ζ’ ΚΟΘ - από τους Κ.Σ. Καρδίτσας και Μουζακίου - ενώ εκτελούσαν περιπολία ρουτίνας νωρίς το πρωί στην ευρύτερη ορεινή περιοχή κοντά στα γεωγραφικά όρια Ευρυτανίας, Άρτας και Καρδίτσας (Τρία Σύνορα), άκουσαν και είδαν σκυλιά να κυνηγούν σε μια περιοχή που βρίσκεται κάτω από το Δ.Δ. Τροβάτου του Δήμου Αγράφων.

Ομιλία με θέμα: «Η νεοπλασία σαν φυσιολογικό φαινόμενο και η αντιμετώπιση πιθανής επικίνδυνης εκτροπής της», στο συνεδριακό κέντρο του δήμου Αλιάρτου - Θεσπιέων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
                                                          ΟΜΙΛΙΑ
«Η ΝΕΟΠΛΑΣΙΑ ΣΑΝ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΙΘΑΝΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΣ ΕΚΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ»
                             
                                       ΟΜΙΛΗΤΗΣ: ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΡΑΜΗΣ

Το Ελεύθερο Λαϊκό Πανεπιστήμιο  βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι  το Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014 και ώρα  6.00 μ.μ.  στο συνεδριακό κέντρο του δήμου Αλιάρτου - Θεσπιέων, θα μιλήσει ο γνωστός καθηγητής χειρουργικής, συμπατριώτης μας (Λιβαδειά) και  ένας εκ των διαπρεπέστερων χειρουργών, κ. Ιωάννης Μπράμης,  με θέμα  «Η νεοπλασία σαν φυσιολογικό φαινόμενο και η αντιμετώπιση πιθανής επικίνδυνης εκτροπής της».

Ερρίκος Ντυνάν: Το «σκάνδαλο» της δεκαετίας με... δωρεά της κυβέρνησης

Συμμέτοχη σε μια πρωτοφανή απάτη σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος, της δημόσιας υγείας και των λειτουργών της, καθώς και των ασθενών, φέρεται να είναι η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, με τεράστιες ευθύνες να βαρύνουν τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, και τον νυν υπουργό Υγείας, Μάκη Βορίδη, αλλά και τον προκάτοχό του, Άδωνι Γεωργιάδη.

Την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου διενεργήθηκε ο πλειστηριασμός του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», με την εταιρεία «ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε» να εμφανίζεται κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή και με προσφορά 115 εκατομμυρίων ευρώ να επικρατεί στον πλειστηριασμό.

Ποια κινητά θα σταματήσουν να λειτουργούν από αύριο

«Στοπ» στα κλεμμένα κινητά επιχειρεί να βάλει από αύριο η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων καθώς όλες οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας υποχρεούνται να απενεργοποιούν, μέσω του κωδικού ΙΜΕΙ, όλες τις συσκευές κινητών τηλεφώνων που δηλώνονται από τους συνδρομητές τους ως κλεμμένες.

Ένα κλεμμένο κινητό θα είναι πλέον άχρηστο και δεν θα μπορεί να μεταπωληθεί στην εγχώρια «μαύρη» αγορά, μιας και δεν θα ενεργοποιείται με άλλη κάρτα SIM της ίδιας ή άλλης εταιρείας.

Αφιέρωμα BBC: Παλαιοκώστας, "ο άπιαστος". Ο Έλληνας Ρομπέν των Φτωχών, μία ιστορία σαν κινηματογραφική ταινία

Κινηματογραφικό αφιέρωμα στον Βασίλη Παλαιοκώστα παρουσιάζει το BBC με εξώφυλλο που θυμίζει ταινία και τίτλο "Ο άπιαστος"

Εκκίνηση από την Λαμία για το 43ο Ράλι κλασσικού αυτοκινήτου

Η πιο σημαντική εκδήλωση για κλασικά αυτοκίνητα στην Ελλάδα, ενταγμένη μάλιστα στο παγκόσμιο καλεντάρι της Διεθνούς Ομοσπονδίας Παλαιών Αυτοκινήτων ως 'A Event', το Διεθνές Ράλι των Φίλων του Παλαιού Αυτοκινήτου, έχει φέτος επίκεντρο το Καρπενήσι.


Πρόκειται για το κατά σειρά 43ο Ράλι που διοργανώνει η ΦΙΛΠΑ. Η εκκίνηση δόθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης από την πλατεία Ελευθερίας στην Λαμία και από τον περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη. Παρόν στην εκδήλωση και ο δήμαρχος Λαμίας Νίκος Σταυρογιάννης.

Στην Γερμανία δημοπρατούνται - ανάμεσα σε άλλα - και ξαφρισμένα νομίσματα από την Αμφίπολι! Συνένοχο το «κοιμισμένο» ελληνικό υπ. Πολιτισμού!

Στην Γερμανία δημοπρατούνται - ανάμεσα σε άλλα - και ξαφρισμένα νομίσματα από την Αμφίπολι!

Συνένοχο το «κοιμισμένο» ελληνικό υπ. Πολιτισμού!

Άρθρο του Γιώργου Λεκάκη στην εφημ. ΧΡΟΝΟΣ Κομοτηνής, δημοσιευμένο στις 25.9.14.
Δείτε το εδώ:

Μέχρι 30 Νοεμβρίου οι δηλώσεις των αμπελοκαλλιεργητών για τη συγκομιδή σταφυλιών

Ανακοινώνεται ότι όλοι οι αμπελοκαλλιεργητές είναι υποχρεωμένοι μέχρι 30 Νοεμβρίου να υποβάλλουν ηλεκτρονικά μέσω των ψηφιακών υπηρεσιών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τις δηλώσεις συγκομιδής σταφυλιών.


Για περισσότερες πληροφορίες, να απευθύνεστε στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτην/κης Π.Ε. Βοιωτίας τηλ. 2261350160



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Συνεδρίαση ΔΣ Δήμου Θηβαίων

 
Σας αποστέλλουμε για ενημέρωσή σας την υπ’ αριθ. πρωτ. 28301/25-9-2014 πρόσκληση για την 16η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  του Δήμου Θηβαίων, η οποία θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Παλαιού Δημαρχείου-οδός Πινδάρου & Οιδίποδος, στις  29  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ του 2014, ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ και ώρα 18:00, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης :

Συγχαρητήριο μήνυμα Δημάρχου Θηβαίων για τα «Πινδάρεια 2014».

Με βυζαντινά διαψάλματα από τη χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών επαρχίας Θηβών και τη Βυζαντινή χορωδία του Ι.Ν. Αγ. Πέτρου Άργους έκλεισε τη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014, το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων “Πινδάρεια 2014”

Τα “Πινδάρεια”, ένας από τους σημαντικότερους και μακροβιότερους πολιτιστικούς θεσμούς του τόπου μας, για 36η συνεχή χρονιά, σε  συνεργασία με συλλόγους της περιοχής μας και ποιοτικά σχήματα απ’ όλη την Ελλάδα,  κάλυψαν όλες τις εκφάνσεις του πολιτισμού (τραγούδι, χορό, θέατρο, τέχνη).

10 τοξικές συνήθειες που απομυζούν την ενέργειά σας

1. Προσποιείστε ότι όλα είναι εντάξει όταν στην πραγματικότητα δεν είναι

Αισθάνεστε καταβεβλημένοι ή ότι θέλετε να τα παρατήσετε; Ειλικρινά δεν υπάρχει κανένας λόγος να ντρέπεστε γι’ αυτό. Δεν είστε ρομπότ, αλλά ακόμα κι αν ήσασταν πάλι θα έπρεπε να σταματήσετε για λόγους συντήρησης.

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ: ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ  (27/9 – 3/10/14) & ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΜΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ΒΙΒΛΙΟΥ

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς, ο Σύλλογος "Φίλοι Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς" και η  Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Νομού Βοιωτίας διοργανώνουν

ΝΕΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΣΑΣ  ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ  ΟΙ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΟΥ  ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ  ( 2261-0-20052 ΕΩΣ ΚΑΙ 20058)
                       ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ 

Το ΚΑΠΗ Θήβας γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων την 1η Οκτωβρίου



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Οι στόχοι της κυβέρνησης εν όψει της επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα

Σε ρυθμούς τρόικας κινείται η κυβέρνηση έπειτα από τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τη Γερμανίδα καγκελάριο Α. Μέρκελ στο Βερολίνο. Οι εκπρόσωποι των δανειστών αναμένεται να επιστρέψουν στην Αθήνα στις 30 Σεπτεμβρίου και στο Μαξίμου εξετάζονται οι τρόποι με τους οποίους θα κινηθεί η κυβέρνηση στις συζητήσεις.

Μάλιστα, ο υπουργός Οικονομικών. Γκ. Χαρδούβελης βρέθηκε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να συζητήσει με τον πρωθυπουργό, καθώς αργότερα σήμερα θα έχει τηλεδιάσκεψη με στελέχη της τρόικας.

Ως ελεύθεροι επαγγελματίες φορολογήθηκαν οι διαζευγμένες γυναίκες -Πλήρωσαν φόρο 40% για την διατροφή

Με συντελεστή 26% και προκαταβολή φόρου 55%, ότι δηλαδή ισχύει για τους ελεύθερους επαγγελματίες, φορολογήθηκαν χιλιάδες διαζευγμένες γυναίκες για τα ποσά διατροφής που εισέπραξαν από τους πρώην συζύγους τους.

Το Οικονομικών αποφάσισε ότι τα ποσά αυτά εντάσσονται στην κατηγορία εισοδημάτων από ελευθέρια επαγγέλματα με αποτέλεσμα να φορολογηθούν κατά μέσο όρο με συντελεστή το 40,3% για τη διατροφή που έλαβαν.

ΕΛ.ΑΣ.: Oδηγίες για ασφαλή πλοήγηση των παιδιών στο Διαδίκτυο

Συμβουλές σε γονείς και νέους δίνει η Ελληνική Αστυνομία για ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.
Συμβούλες για τους γονείς

Μια δεύτερη Ελλάδα στο Τάρπον Σπρίνγκς της Φλόριντα - Ανακηρύχθηκε «Παραδοσιακή πολιτιστική περιουσία»

Η ελληνική συνοικία του Τάρπον Σπρίνγκς ανακηρύχθηκε «Παραδοσιακή πολιτιστική περιουσία» των ΗΠΑ

«Παραδοσιακή πολιτιστική περιουσία» ανακηρύχθηκε η ελληνική συνοικία του Τάρπον Σπριγκς και είναι η πρώτη περιοχή στη Φλόριντα που κερδίζει αυτή τη διάκριση.

Οι τζιχαντιστές αποκεφάλισαν και τον Γάλλο όμηρο!

Σε έναν ακόμη αποτρόπαιο αποκεφαλισμό προχώρησαν την Τετάρτη οι φανατικοί Ισλαμιστές, καθώς εκτέλεσαν και τον 55χρονο Γάλλο όμηρο Εβρέ Γκουρντέλ, κάνοντας πράξη την απειλή τους.
Ο άτυχος οδηγός ορειβασίας από το Νις απήχθη την περασμένη Κυριακή (21/9) κάνοντας πεζοπορία σε ορεινή περιοχή της Αλγερίας, ενώ πίσω από τον αποκεφαλισμό του βρίσκεται η Jund al-Khilafa, μια ομάδα Αλγερινών τζιχαντιστών που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος. Η αυθεντικότητα του βίντεο, το οποίο τιτλοφορείται «Αιματηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση της Γαλλίας», ερευνάται από το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.

17 χρονος λήστεψε αποθήκη στη Θήβα

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας ενός 17χρονου ημεδαπού ROMA , σε βάρος το οποίου σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία.

Ειδικότερα, το χρονικό διάστημα από 20 έως 23-09-2014, ο 17χρονος παραβίασε την εξωτερική περίφραξη οικίας και αφαίρεσε από αποθήκη που βρισκόταν στον αύλιο χώρο αυτής, διάφορα μεταλλικά αντικείμενα και είδη καθαρισμού.

Τα ανωτέρω αντικείμενα βρέθηκαν στην οικία του 17χρονου, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτρια τους.

Εξαρθρώθηκε η συμμορία με τα καλάσνικοφ που τον Ιούλιο αναστάτωσε τη Θήβα

Η αδίστακτη συμμορία, που είχε πυροβολήσει με καλάσνικοφ εναντίον αστυνομικών τον περασμένο Ιούλιο στα Οινόφυτα και είχε διαπράξει σωρεία ένοπλων ληστειών και κλοπών σε σπίτια, καταστήματα και εταιρείες σε διάφορες περιοχές όλης της χώρας, εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Πρόκειται για έξι Αλβανούς υπηκόους, εκ των οποίων συνελήφθησαν οι τρεις, ηλικίας 20, 24 και 26 ετών, ενώ οι άλλοι τρεις αναζητούνται.

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Πρόσκληση από Special Olympics





Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΚΑΙ ΑΚΡΩΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΙΜΠΑΡΔΗΣ


 23/9/2014 

Το συνέδριο της 4ης Web World Expo

Το συνέδριο της 4ης Web World Expo |

Σάββατο 11 Οκτωβρίου – Ζάππειο Μέγαρο 

Κύριος στόχος του συνεδρίου είναι η ενημέρωση του κοινού (στο οποίο συγκαταλέγονται άτομα με θέσεις ευθύνης στους κλάδους του τουρισμού, των ΜΜΕ, των e-shops, της λιανικής κλπ.) σε θέματα παρουσίας και προβολής των ιδίων και των επιχειρήσεων τους στο Internet.

Σύσταση Γνωμοδοτικής Επιτροπής για την Κωπαΐδα

Σύσταση Γνωμοδοτικής Επιτροπής για την Κωπαΐδα με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη
Συνεδρίαση την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Μία από τις βασικές προτεραιότητες της Νέας Περιφερειακής Αρχής αποτελεί η ορθή και δίκαιη διαχείριση του θέματος της Κωπαΐδας, ενός σημαντικού προβλήματος για την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας. Με την κατάργηση του Οργανισμού Κωπαΐδας έχουν ανακύψει σοβαρά ζητήματα που χρήζουν άμεσης επίλυσης από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, η οποία οφείλει να διασφαλίσει τα επαγγελματικά συμφέροντα μίας μεγάλης μερίδας του ενεργού πληθυσμού της περιοχής και εν γένει την συνολική ανάπτυξη της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.

ΑΕΡΓΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΕ ΦΟΝΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ

Δεν είναι δουλειά ούτε τούτης της γραφίδας, ούτε των ενεργών πολιτών να "σπάσουν τ' αυγά" για την όποια "πολιτική ομελέτα". Είναι δουλειά των πολιτικών και ιδίως των κυβερνώντων και των επίδοξων να κυβερνήσουν να συνειδητοποιήσουν ότι "αν δεν σπάσουν τ' αυγά" δεν πρόκειται ο τόπους τούτος να δει "άσπρη μέρα". Και πλανώνται όσοι άλλοτε φλύαροι κι άλλοτε σιωπηλοί, όσοι έγιναν σταυροφόροι της πολιτικής βλακείας, να εξακολουθούν να πιστεύουν στα παρωχημένα σχήματα, στις έωλες υποσχέσεις και στις πομφολυγώδεις πολιτικές εκτιμήσεις περί "σωτηρίας" της χώρας.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο