Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Η οριοθέτηση ΑΟΖ ως τριπλό όραμα

Ν. Λυγερός

Η οριοθέτηση των ΑΟΖ της Ελλάδας, της Κύπρου και της Αιγύπτου είναι πλέον στο κοινό πρόγραμμα των τριών χωρών ως όραμα. Η συμφωνία του Καΐρου ανοίγει διάπλατα το δρόμο για τις επίσημες υπογραφές των οριοθετήσεων μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, αλλά βέβαια και την επέκταση της ήδη υπάρχουσας συμφωνίας μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου, έτσι ώστε οι τρεις ΑΟΖ να αγγίζουν το τριπλό σημείο επαφής δίχως καμία εξαίρεση. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζουμε και την ύπαρξη του Καστελλόριζου ως σύμπλεγμα, αφού αυτό εξασφαλίζει το τριπλό σημείο.

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ: ΜΗΝΑΣ ΕΦΗΒΕΙΑΣ

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς και ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων ΔΔΕΒοιωτίας ξεκινούν από φέτος έναν κύκλο εκδηλώσεων, που απευθύνονται στους εφήβους και έχουν τον τίτλο «ΜΗΝΑΣ ΕΦΗΒΕΙΑΣ».

Σκοπός των εκδηλώσεων είναι να κεντρίσουν το ενδιαφέρον αυτής της ηλικιακής ομάδας, καθώς η εφηβεία σηματοδοτεί την αμφισβήτηση, την αντίδραση, την απόρριψη ακόμα και την επανάσταση απέναντι στον αναπόφευκτο συντηρητισμό των μεγαλυτέρων. 

Έτσι θα υλοποιηθούν δράσεις με τη συμμετοχή συγγραφέων και ψυχολόγων με στόχο την προσωπική αλλά και ομαδική έκφραση των νέων, καθώς και την ενημέρωση γονέων και εκπαιδευτικών σε θέματα που τους αφορούν.
Οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί είναι οι εξής:

ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΝΝΑΣ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ: ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΡΙΤΣΟ, ΓΚΑΤΣΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΟΥΑΤ ΑΠΑΝΕΜΙΑ

ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΝΝΑΣ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ

«Όταν οι ποιητές μιλούν… τ΄ αηδόνια σωπαίνουν»

(αφιέρωμα στη μελοποιημένη ποίηση των Γιάννη Ρίτσου και Νίκου Γκάτσου)

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων 9/11/14

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


ΚΙΝΗMΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΟΥ - ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ ''Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ''

Η Κινηματογραφική Λέσχη Μαυροματίου σας προσκαλεί στην προβολή της ταινίας

"Ο Βασιλιάς"

“Συνάντηση κ. Γιάννη Καράμπελα με τη δήμαρχο Λεβαδέων, κα Γιώτα Πούλου”

Την Παρασκευή 07.11.2014, στο δημαρχείο Λιβαδειάς, πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση του βουλευτή Βοιωτίας, κ. Γιάννη Καράμπελα με τη δήμαρχο Λεβαδέων, κα Γιώτα Πούλου.

Η συνάντηση είχε ως κύριο θέμα τις αρνητικές συνέπειες που έχει προκαλέσει η αύξηση του αντιτίμου των διοδίων στη ¨Νέα Οδό¨ και τους κοινούς τρόπους δράσης, καθώς ο κ. Καράμπελας παρέδωσε στην κα δήμαρχο σχετική έκθεσή του, την όποια έχει δώσει και στον πρωθυπουργό, κ. Αντώνη Σαμαρά, ενώ επίκειται και ραντεβού για την επόμενη εβδομάδα, των δημάρχων του νομού με τον υπουργό Μεταφορών.

ΕΚΑΨΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΠΙΡΤΑ ΚΑΙ ΕΠΛΑΣΑΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟ...

Ετσι θα μας έλεγε ο ποιητής τιτλοφορώντας την ποιητική του συλλογή με σαφείς αναφορές στον κοινωνικό πόνο...Και η άποψη αυτή δεν βρίσκεται μόνο στον τίτλο της όποιας ποιητικής συλλογής, σε μια προσημείωση, όπως τιτλοφορεί τον προλογό του ο άγνωστος ποιητής μας, αλλά άπτεται της αδυσώπητης κοινωνικής πραγματικότητας. Θεμελιώνει με βαθύτατο στοχασμό και φιλοσοφική συνέπεια την παρουσία του μηδενός στην κοινωνία, που αποτελεί συγχρόνως και την ολοκληρωτική απουσία.

Ιστορική στιγμή για την πόλη της Θήβας το ανασκαφικό έργο στο αρχαίο θέατρο "Καβείριο"

Ανασκαφικό έργο στο αρχαίο θέατρο "Καβείριο"της Θήβας πραγματοποιείται προκειμένου να αναδειχθεί αυτό το σπουδαίο μνημείο καθώς πρόκειται να συμπεριληφθεί στην πολιτιστική διαδρομή των αρχαίων μνημείων που σχεδιάζει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας .

Στις μελέτες ωστόσο συμπεριλαμβάνεται και η δημιουργία αρχαιολογικού πάρκου που θα οδηγεί στο κέντρο της πόλης , όπως δήλωσε η έφορος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Αλεξάνδρα Χαραμή.

Υπό κατάρρευσιν ο ναός του Πτώου Απόλλωνος στο Ακραίφνιο Βοιωτίας

Το συγκλονιστικό ρεπορτάζ του Γιώργου Λεκάκη, στις ΦΡΥΚΤΩΡΙΕΣ...

Διάλεξη του Ν. Λυγερού με θέμα: "Στρατηγική Απελευθέρωσης".


Λάρνακα, 06/11/2014

«Προσεγγίσεις στην ‘’Εξαήμερο’’ του Μ. Βασιλείου από άποψη γεωλογική», στο συνεδριακό κέντρο του δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων

                             
     «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΛΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ»
     ΕΔΡΑ ΑΛΙΑΡΤΟΣ
       ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

    ΔΗΜΟΣ  ΑΛΙΑΡΤΟΥ- ΘΕΣΠΙΕΩΝ

        ETAIΡΕΙΑ   ΒΟΙΩΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ         
 (συνεργασία με το «Κοινόν των Βοιωτών για τον Πολιτισμό και το Περιβάλλον»)                                                                                                                            

ΑΔΕΙΕΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

Η νέα Περιφερειακή Αρχή της Στερεάς Ελλάδας σε εφαρμογή των προγραμματικών της δεσμεύσεων για ενεργή συμπαράσταση στους κτηνοτρόφους της Περιφέρειάς μας, καλεί όλους τους κτηνοτρόφους που διατηρούν κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις οι  οποίες δεν διαθέτουν άδεια εγκατάστασης (λειτουργίας) ή η άδεια τους έχει λήξει, να προσέλθουν στα γραφεία των Δ/νσεων Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων και να υποβάλλουν αίτηση αδειοδότησης.

Γιώργος Μαρίνος και Γιώργος Γκικόπουλος έθεσαν ζητήματα στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς οι Σύμβουλοι της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Γιώργος Μαρίνος και Γιώργος Γκικόπουλος έθεσαν μεταξύ των άλλων  τα ακόλουθα ζητήματα:

Α.  Αναφέρθηκαν στην έλλειψη μέτρων και υποδομών αντιπλημμυρικής προστασίας , αναφέρθηκαν στις πολιτικές ευθύνες των κυβερνήσεων της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και των τοπικών αρχών , στάθηκαν στην ανάγκη λήψης μέτρων για τον Σπερχειό, το Βοιωτικό Κηφισό, το Ληλάντιο Πεδίο , τις πόλεις  της Στερεάς κ.α.

Πανήγυρη του Ενοριακού Παρεκκλησίου Αγ. Μηνά στη Θήβα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Θα είναι ιδιαίτερη η πνευματική χαρά και τιμή για μας, η παρουσία και συμπροσευχή   σας στην Πανήγυρη του Ενοριακού μας Παρεκκλησίου   Του ΑΓΙΟΥ  ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΜΗΝΑ (πάροδος περιφερειακής οδού Κασσάνδρου)   κατά το αναγραφόμενο πρόγραμμα:

Βασίλης Σταματάκης & Αγγελική Λαζάρου στο Μελωδείον the stage café στη Θήβα

Σάββατο 8 Νοεμβρίου

Η Αγγελική Λάζαρου συναρτάει την γνήσια λαϊκή φωνή της Θήβας, τον Βασίλη Σταματάκη το Σάββατο 8 Νοεμβρίου στο «Μελωδείον the stage cafe».
Οι δυο ερμηνευτές έχοντας ως οδηγό το καλό ελληνικό τραγούδι ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα πρόγραμμα που υπόσχεται να μας διασκεδάσει και να ανεβάσει την διάθεση όλων μας. Με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο ερμηνεύουν όλα εκείνα τα τραγούδια που έχουν καταχωρηθεί στο βιβλίο της μουσικής ιστορίας του τόπου μας, ξεκινώντας από τους νεότερους έντεχνους δημιουργούς μας και φτάνοντας μέχρι τους μεγάλους συνθέτες του λαϊκού και ρεμπέτικου τραγουδιού.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!! ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Ο Γ’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΠΡΩΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ.

Γράφει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος

            Γνωρίζω πως εδώ που έχουν φθάσει τα πράγματα, πολλοί Έλληνες περιμένουν την πτώχευση και  τον παγκόσμιο πόλεμο, σαν ένα είδος “λύτρωσης”, από το μαρτύριο της συνεχιζόμενης και αυξανόμενης φτώχειας, με το οποίο  μας βασανίζουν. Μόνο που δεν πρέπει να μας διαφεύγει, πως όλα αυτά δεν τα έκαναν μόνο για να μας πτωχεύσουν. ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΔΗΛΑΔΗ ΜΟΝΟ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ. Θέλουν και την ΖΩΗ μας  και την ΠΑΤΡΙΔΑ μας.Γι΄αυτό μην βιάζεστε και δώστε προσοχή.

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Συνεχίζει το έργο της η αερολέσχη Θηβών


Δελτίο Τύπου για την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θηβών 3-11-14
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε προσωπικά τον κ. Δήμαρχο, τους εκπροσώπους των παρατάξεων και τους δημοτικούς συμβούλους, για την πολύ σωστή απόφαση για αναβολή των ενεργειών έως την άμεση συγκέντρωση των στοιχείων που αφορούν αυτή την πολύχρονη υπόθεση. Αποφύγαμε μια τεράστια αδικία ως προς τον ιδρυτή του Αεραθλητικού Συλλόγου Θήβας προσωπικά, αλλά και ως προς τον σύλλογο και το έργο του γενικότερα. Επίσης τους ευχαριστούμε για την έκφραση της πρόθεσης υποστήριξης και εξεύρεσης λύσης για την συνέχιση της λειτουργίας και του έργου του συλλόγου.

Σε ετοιμότητα οι δυνάμεις πολιτικής προστασίας στη Βοιωτία

Σε ετοιμότητα βρίσκεται ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας της περιφερειακής ενότητας Βοιωτίας εν όψει του φετινού χειμώνα, σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά.


Οι φορείς και οι υπηρεσίες που συμμετέχουν στο αρμόδιο όργανο του νομού που συνεδρίασε στην αίθουσα του διοικητηρίου στη Λιβαδειά συνυπέγραψαν το σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν.

Πρόσκληση βιβλιοπαρουσίασης "Κράτα με σφιχτά" της Dr Sue Johnson


Πρόσκληση Έκθεση Τροφίμων & Ποτών 2014




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ & ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Μετά τους Βαλκανικούς πολέμους του 1912-1914 όταν οι Έλληνες απελευθέρωσαν τη Θεσσαλονίκη από τους Τούρκους, έγιναν τρείς προσπάθειες των παγκόσμιων Σιωνιστών για την ανεξαρτητοποίηση της Μακεδονίας!!! Εχτές εορτάσαμε τα 100 χρόνια της ελεύθερης Ελληνικής Μακεδονίας, προεξάρχοντος του Μακεδονάρχη Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης Παναγιωτάτου κ.κ. ΑΝΘΙΜΟΥ.
H Αρχαία Παιονία, ή σύγχρονη Βαρντάσκα, ήταν κατάκτηση, αποικία και προτεκτοράτο των Αρχαίων Ελλήνων Μακεδόνων, αυτό δεν σημαίνει ότι τα Σκόπια είναι Μακεδονία, όπως λένε οι αγράμματοι και ανιστόρητοι Σιωνιστές Κοσμοκράτορες, οι οποίοι τη μόνη μόρφωση και εργασία που έχουν είναι αυτή των σαράφηδων και τοκογλύφων δανειστών!!!

Διαλέξεις του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Η ένωση των φίλων για την πρόληψη" - "Αξίες, Παιδεία και Ανθρωπότητα".

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:
"Η ένωση των φίλων για την πρόληψη".
 Κεντρικά Γραφεία Cyta, Λευκωσία. Κύπρος. Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΟΡΦΩΣΗ, ΔΕΝ ΕΝΝΟΟΥΜΕ....

...Τις καθιερωμένες με μια περγαμηνή σπουδές, αλλά τη βαθύτερη καλλιέργεια που παίρνοντας τον άνθρωπο από άνθρωπο "κατά φύσιν" τον κάνει κοινωνικά συνειδητό όργανο της ομαδικής ζωής.

Γύρω από τον όρο "μόρφωση", εξάλλου, υπάρχουν παρεξηγήσεις και εν πολλοίς άγνοια στον ευρύτερο χώρο της κοινωνίας. Είναι η έννοια της μόρφωσης τυπική ή ουσιαστική και τι περιεχόμενο έχει; Δεν είναι περίεργο το γεγονός, όπως έχουν σήμερα τα πράγματα, να υποστηριζόταν πως με τυπικά μόνο κριτήρια αναγνωρίζεται ο μορφωμένος από τον αμόρφωτο. Το πανεπιστημιακό πτυχίο δεν μπορεί από μόνο του να μας δώσει ούτε την έννοια, ούτε το μέτρο της μόρφωσης.

Τραγωδία στα Βάγια Θηβών: Τρεις νεκροί στην άσφαλτο. Δύο οδηγοί και ένας που έσπευσε να βοηθήσει

Τραγωδία στα Βάγια Θηβών. Δύο νεκροί μετά από σύγκρουση βυτιοφόρου με τρακτέρ, ενώ ένας ακόμη άνδρας έχασε την ζωή του όταν πλησίασε τα δύο οχήματα για να δει τι είχε συμβεί και παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο.
Το μακελειό σημειώθηκε στον δρόμο Λιβαδειάς - Θηβών στην διασταύρωση των Βαγίων. Το τρακτέρ που οδηγούσε ένας άνδρας από τα Βάγια, κινούνταν στον δρόμο Λιβαδειάς Θήβας, όταν για άγνωστο λόγο έπεσε πάνω του το βυτιοφόρο. Τα δύο οχήματα βγήκαν εκτός δρόμο και ακινητοποιήθηκαν στα χωράφια.

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ: ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ»

Λιβαδειά, 6/11/2014
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ» (15, 22, 29/11/2014)

Όποιος ανέμους σπέρνει, θύελλες θερίζει -η Ευρώπη και οι ΗΠΑ προ των ευθυνών

Με ανησυχία παρακολουθούμε τα συμβαίνοντα εις τις χώρες της Μέσης Ανατολής, αλλά και σε άλλες περιοχές του πλανήτη. Όπως συνήθως και δυστυχώς συμβαίνει, από την θέση όμως του παρατηρητή και της απόλυτης ασφάλειας, δίνοντας έτσι ο καθείς από εμάς διάφορες ερμηνείες για τις διαστάσεις του κινδύνου εξάπλωσης των συγκρούσεων. Αγνοούντες τις πραγματικές αιτίες και τις βαθιές ρίζες αυτού του φαινομένου, αυτές τις δικές μας ευθύνες οι οποίες είναι καταγεγραμμένες εις την Ιστορία. Μία Ιστορία η οποία, δυστυχώς, κατά τα φαινόμενα, έπαψε πλέον να παίζει τον καθοδηγητή, την πυξίδα της πορείας του ανθρωπότητας. Αυτή η Ιστορία η οποία στηρίζεται εις τα πραγματικά βιώματα των ανθρώπων, η οποία πρέπει να γράφεται από αυτούς και μόνον, και όχι από καλοθελητές διαφόρων κέντρων εξουσίας. Μία Ιστορία ριζωμένη μόνον εις την συνείδηση και εις την μνήμη της ανθρωπότητας, για να προστατεύει τους ανθρώπους, τους λαούς από λάθη, συγχύσεις, συγκρούσεις και αιματοχυσίες.

Το «Αλάτι της Γης» ταξιδεύει στη Θήβα κι ανακαλύπτει τη μουσική και χορευτική παράδοση της πόλης.

«H Θήβα έχει όμορφες!..»
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ

Το «Αλάτι της Γης» ταξιδεύει στη Θήβα κι ανακαλύπτει μια μουσική και χορευτική παράδοση πλούσια και πολύμορφη.
Στην πόλη μπερδεύονται γλυκά το χθες και το σήμερα. Τα αρχαία ερείπια είναι διάσπαρτα: από το μυκηναϊκό τείχος των Προιτιδών ανάμεσα στις πολυκατοικίες μέχρι τις «πύλες της Ηλέκτρας» δίπλα στην αφετηρία των λεωφορείων του ΚΤΕΛ! Ενώ η κρήνη του Οιδίποδα βρίσκεται απέναντι από ένα σούπερ μάρκετ!..

Συνάντηση εργασίας στο αρχαίο θέατρο Καβιρείου στη Θήβα. Ιστορική στιγμή για την πόλη οι ανασκαφές στο μνημείο.

Το αρχαίο θέατρο και ιερό “Καβίρειο”, που βρίσκεται περίπου 5χλμ δυτικά των Θηβών, επισκέφτηκαν, την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου, ο Πρόεδρος του μη κερδοσκοπικού σωματείου “Διάζωμα- Πολίτες για τα Αρχαία Θέατρα” κ. Σταύρος Μπένος, ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου και η Έφορος της Θ' ΕΠΚΑ κα Αλεξάνδρα Χαραμή, προκειμένου να δουν από κοντά τις ανασκαφικές εργασίες που πραγματοποιούνται στο μνημείο.

Δοχεία συγκέντρωσης λαδιού με την ένδειξη “Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θηβαίων” στα ελαιοτριβεία

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θηβαίων σε μία προσπάθεια ενίσχυσης των οικονομικά ασθενέστερων δημοτών του και με αφορμή την έναρξη της συγκομιδής της ελιάς, τοποθέτησε, σε ελαιοτριβεία της περιοχής του Δήμου Θηβαίων, ειδικά δοχεία συγκέντρωσης λαδιού, προκειμένου να διευκολύνει όσους επιθυμούν να προσφέρουν το ελάχιστο από τη σοδειά τους για τους άπορους συμπολίτες μας.

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ

φωτογραφία toportal.gr
Γράφει ο Γιώργος Νικολακάκος

Ο φιλελευθερισμός εῖναι ἕνα φιλοσοφικό κίνημα πού ξεκίνησε τον 18ο αιώνα με τον διαφωτισμό και μέ τίς ίδέες του ἄλλαξε τό πρόσωπο τῆς δύσεως καί τελικά ὀλοκλήρου τοῦ πλανήτη. Οἱ ἰδέες τῶν ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τοῦ κοινωνικοῦ συμβολαίου, τῆς συνταγματικῆς δημοκρατίας γεννήθηκαν ἀπό τόν φιλελευθερισμό. Τό δικαίωμα στήν ζωή, τήν ίδιοκτησία καί τήν ἐλευθερία εἶναι ίδέες πού γεννήθηκαν ἀπό τόν φιλελευθερισμό.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ

Το Κέντρο Εκκλησιαστικής Διακονίας της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας ιδρύθηκε το 2008 από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο και η έδρα του είναι στα Οινόφυτα Βοιωτίας.

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Από τον Μικρό Πρίγκηπα στην Ανθρωπότητα".

Γυμνάσιο Μακεδονίτισσας, Λευκωσία. Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΓΡΥΠΑΙΟ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Θέμα: ΣΑΜΑΡΑΣ
                               
05-11-14

Προς  
Κώστα  Καραμανλή
Γραφείον  Αθηνών
Αθήνα                                      

Κύριε  Πρόεδρε,

ΤΟΣΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΥΑΛΑ, ΟΠΟΥ ΦΩΛΙΑΖΕΙ Η ΒΛΑΚΕΙΑ...

Είναι βέβαιο ότι υπάρχει ένας ρυθμός στα ιστορικά πράγματα. Υπάρχει ένα παλιρροιακό ρεύμα, που κάποτε ως πλημμυρίδα εντείνει την ιστορική συγκυρία και άλλοτε ως αμπώτιδα κάνει την ιστορική πράξη, για να αποσυρθεί και το τοπίο να ερημωθεί. Τα "πολιτικα μυαλά" στην Ελλάδα ουδέποτε φιλοδόξησαν να ανακαλύψουν τους νόμους αυτής της ιστορικής παλίρροιας. Αρκέστηκαν στο "πρόσκαιρο", στο επιτακτικό συμφέρον τους προσωπικό ή κομματικό, για να καταλήξουμε στην ερήμωση της κοινωνίας, στον εθνικό μας εξευτελισμό.

Πρωτοβουλίες Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την Απασχόληση

Έναρξη διαβούλευσης για την εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής, σε Αναπτυξιακή Σύμπραξη του Ν.4019/2011, με σκοπό τη «Λειτουργία Περιφερειακών Μηχανισμών Υποστήριξης της ανάπτυξης και προώθησης των Κοινωνικών Συνεταιριστικών  Επιχειρήσεων και ευρύτερα των πρωτοβουλιών της Κοινωνικής Οικονομίας»

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ Β΄: Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΝΟΙΓΕΙ ΕΝΑ «ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ»

Η Βιβλιοθήκη Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β΄, στα Οινόφυτα Βοιωτίας, κάνει γνωστό ότι στα πλαίσια της προώθησης της επιστήμης και της γνώσης ανοίγει ένα «Παράθυρο στο Σύμπαν». Σε συνεργασία με την Εστία Γνώσης Χαλκίδας, διοργανώνει σεμινάρια Αστρονομίας τα οποία θα απευθύνονται στους μαθητές  Γυμνασίων και Λυκείων.

ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ και ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΔΙΩΞΕΙΣ

Θήβα 4-11-2014
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΘΗΒΑΣ

Με μαζικό τρόπο καλούνται πολίτες της Θήβας από την Τροχαία Θηβών, που οι αριθμοί κυκλοφορίας των αυτοκινήτων τους, καταγράφηκαν από αστυνομικούς, σε παράλληλους δρόμους γύρω από τα μετωπικά διόδια της Θήβας, την ημέρα κινητοποίησης (18-7-2014), κατά της υποβάθμισης των νοσοκομείων Θήβας και Λιβαδειάς.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΩΛΗΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ

 Παρατείνεται  η ημερομηνία κατάθεσης των απαιτούμενων δικαιολογητικών από  31-10-2014 έως και 28-11-2014  ( αρ  323/ 3- 11-2014 απόφαση Δ.Σ. του Δήμου Θηβαίων)  η οποία θα είναι και ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ .

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι που κατέχουν άδεια επαγγελματία πωλητή λαϊκών αγορών για την  ανανέωση  της, να προσκομίσουν τα παρακάτω δικαιολογητικά εντός του ανωτέρω χρονικού διαστήματος.

Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Ικανοποιημένος ο Αεραθλητικός σύλλογος Θήβας με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε προσωπικά τον κ. Δήμαρχο, τους εκπροσώπους των παρατάξεων και τους δημοτικούς συμβούλους, για την πολύ σωστή απόφαση για αναβολή των ενεργειών έως την άμεση συγκέντρωση των στοιχείων που αφορούν αυτή την πολύχρονη υπόθεση. Αποφύγαμε μια τεράστια αδικία ως προς τον ιδρυτή του Αεραθλητικού Συλλόγου Θήβας προσωπικά, αλλά και ως προς τον σύλλογο και το έργο του γενικότερα. Επίσης τους ευχαριστούμε για την έκφραση της πρόθεσης υποστήριξης και εξεύρεσης λύσης για την συνέχιση της λειτουργίας και του έργου του συλλόγου.

Τριπλή αοζική συμμαχία

Ν. Λυγερός

Ετοιμάζεται τριπλή αοζική συμμαχία στο πλαίσιο της σταθερότητας της περιοχής που βρίσκεται στο τριπλό σημείο Ελλάδας-Κύπρου και Αιγύπτου. Οι ισχυρές προδιαγραφές που έχουν βάλει οι τρεις χώρες πλέον στον τομέα της αξιοποίησης των υδρογονανθράκων είναι μία προετοιμασία για ριζικές αλλαγές στην Ανατολική Μεσόγειο. Το όλο πεδίο υποστηρίζεται από το ευρωπαϊκό πλαίσιο που αναζητά λόγω ενεργειακής ασφάλειας νέες αυτόχθονες πηγές ενέργειας στον Εύξεινο Πόντο και στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως το αποδεικνύει το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου αλλά και η άμεση στήριξη της κυπριακής ΑΟΖ, όταν κάποιος προσπαθεί να την αμφισβητήσει γίνεται σιγά σιγά αντιληπτό σε όλους όσους έχουν αυτιά ν’ ακούσουν ότι η αλλαγή φάσης άρχισε.

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Ομαδικός αθλητισμός και θεωρία ομάδων". - Ανθρώπινοι Ιστοί Βυζαντινής Σημαίας στο νησί Κορμακίτη.

Φωτογραφία aek



Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:
"Ομαδικός αθλητισμός και θεωρία ομάδων".
Σωματείο ΑΕΚ Λάρνακα. Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

ΘΑ ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕΣΣΙΑΣ, ΕΝΩ ΕΝΕΔΡΕΥΟΥΝ ΟΙ "ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΕΣ"...

Η συνείδηση της ομαδικής ευθύνης ήταν ένα από τα επιτεύγματα των ολοκληρωτικών καθεστώτων, εκεί όπου η προσωπική εξουσία ή η εξουσία των ολίγιστων είχε κατορθώσει να γίνει πυρήνας ενός νέου μυστικισμού. Κι αυτό είχε γίνει πρώτιστα στη Γερμανία. Στην Ιταλία ο φασισμός του Μουσσολίνι, αν εξαιρεθεί η ασυνάρτητη νεολαία που απετέλεσε την αγελαία ουρά των μαυροχιτώνων, δεν πέτυχε αυτό που πραγματοποίησε ο εθνικοσοσιαλισμός στη Γερμανία. Το πέτυχαν αργότερα τα κομμουνιστικά καθεστώτα. Να δημιουργήσουν μια τέτοια "ψυχολογία" στους λαούς.

Αυτό προσπάθησαν να πετύχουν και οι αυτοπροσδιοριζόμενοι εγχώριοι εν ενεργεία και εν δυνάμει "εθνοσωτήρες" , ιδίως τα τελευταία χρόνια της μνημονιακής επέλασης. Επάνω σε μια κοινωνική επιφάνεια αρρυτίδωτη από πνευματικές και ηθικές αντιδράσεις, σε μια κοινωνία αποχαυνωμένη από την ελαφρότητα και την πολιτική επιπολαιότητα, οι επιτήδειοι της πολιτικής ντεκαντέτσιας του τόπου, προσπάθησαν να επιμερίσουν πάντα υπέρ τους ωστόσο, την ευθύνη για την αδιέξοδη οικονομική κατάσταση στη χώρα, ώστε να αποσοβηθούν συνέπειες και να επιβληθούν "βάναυσες" αντικοινωνικές πολιτικές...

Δεν έχει βγει εδώ 16 ώρες η τουρκική κορβέτα από ελληνικά ύδατα; Το ΓΕΕΘΑ έχει απάντηση;

Η τουρκική κορβέτα “Βuyucada”, βρίσκεται αυτή την ώρα μεταξύ Ανάφης και Αστυπάλαιας με πορεία νοτιοανατολική. Η εκτίμηση είναι ότι επιστρέφει στο Αξάζ.

Οι πληροφορίες του Onalert αναφέρουν ότι εδώ και πάρα πολλές ώρες η τουρκική κορβέτα παραβιάζει τα χωρικά ύδατα! Η φρεγάτα ΕΛΛΗ που παρακολουθεί τον πλου της από τις 3 τα ξημερώματα δεν έχει άλλες εντολές από αυτές της παρακολούθησης και της …υπενθύμισης προς τους Τούρκους ότι πλέει σε ελληνικά ύδατα.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ, ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΣΧΟΒΑΚΟΥ

Ο Σύλλογος ¨ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΘΗΒΑΣ¨ και οι Εκδόσεις ¨Μελάνι¨ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του ποιητικού έργου του Νίκου Μοσχοβάκου με αφορμή την έκδοση της συλλογής του ¨Αιφνίδια και διαρκή¨, την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014 στις 18:00μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας.

Για το έργο του ποιητή θα μιλήσουν οι:
Ζαχαρίας Σώκος, δημοσιογράφος, παραγωγός Τρίτου Προγράμματος ΕΡΤ
Γιώργος Λυμπερόπουλος, δικηγόρος
Ποιήματα θα διαβάσουν οι:

Οι μαθητικές καταλήψεις και οι καταληψίες του 2020

Γράφει ο Δημήτρης Λάμπρου
Δημοσιογράφος/
Εκδότης Περιοδικού ΒΟΙΩΤΙΑ

Υπό κατάληψη βρίσκονται περίπου πεντακόσια σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα –και στη Λιβαδειά- σύμφωνα με τις δηλώσεις στις οποίες προέβη χθες το βράδυ από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος. Τα αιτήματα των μαθητών εστιάζονται στην τράπεζα θεμάτων, σε ελλείψεις διδασκόντων και σε άλλα ειδικότερα ζητήματα των σχολείων, που έχουν επιταθεί λόγω της οικονομικής δυσπραγίας.

Μαθητική κινητοποίηση στη Θήβα - Ανακοίνωση ΚΝΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Μαθητική κινητοποίηση πραγματοποίησαν μαθητές από λύκεια και γυμνάσια της Θήβας σήμερα το πρωί μετά από αποφάσεις 5μελών και 15μελών συμβουλίων καθώς και γενικών συνελεύσεων των σχολείων.  Ανάμεσα στα αιτήματά τους είναι :

ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ BADMINTON ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ



Σάρωσε η Εθνική ομάδα του badmintonστο διεθνές τουρνουά που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο από 30 Οκτωβρίου ως και 2 Νοεμβρίου 2014 με συμμετοχή 9 χωρών ( Αυστρία , Τσεχία ,Ρουμανία , Πολωνία , Ρωσία , Ιταλία , Ελλάδα ,Κύπρο και Ισραήλ )και στις ηλικιακές κατηγορίες U-11, U-13, U-15, U-17 και U-19. Ο απολογισμός για την Ελληνική ομάδα σε όλες τις κατηγορίες είναι 12 χρυσά από τα οποία τα δύο ήρθαν στη Θήβα .!!!

Εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών δημοτικού στο Δημαρχείο Θήβας.

Στα πλαίσια του μαθήματος “Μελέτη Περιβάλλοντος”, οι μαθητές της Γ’ Τάξης του 6ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας, επισκέφτηκαν το Δημαρχείο, τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου, μαζί με τους δασκάλους τους και τον Διευθυντή του σχολείου,  προκειμένου να γνωρίσουν τον Δήμαρχο Θηβαίων κ. Σπύρο Νικολάου και να ενημερωθούν τόσο για τη λειτουργία του Δήμου όσο και για τις καλές πρακτικές του  σχετικά με το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των δημοτών.

Τους πεσόντες αεροπόρους Δριστίλα Αθ. και Παπαϊωάννου Ι. τίμησαν οι Θηβαίοι

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 2 Νοεμβρίου στον Ι.Ν. Αγ. Ιωάννη του Καλοκτένη , η εκδήλωση μνήμης και τιμής που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Αποστράτων και Εφέδρων Αξιωμάτικών Θήβας, για τους πεσόντες ανθυποσμηναγούς Δριστίλα Αθανάσιο και Παπαϊώαννου Ιωάννη, οι οποίοι το 1959 έχασαν τη ζωή τους την ώρα του καθήκοντος, λίγο έξω από τη Θήβα, μετά την πτώση και συντριβή των αεροσκαφών τους, τύπου F-86E, στα οποία επέβαιναν ως χειριστές, εκτελώντας διατεταγμένη πτήση.

Δ.Ε.Υ.Ε.Θήβας: Eυνοϊκή ρύθμιση για τις ανεξόφλητες υποχρεώσεις καταναλωτών. Μέχρι 14/11 οι αιτήσεις

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης - Αποχέτευσης Θήβας, με πλήρη επίγνωση των οικονομικών δυσκολιών ανακοινώνει τη δυνατότητα ευνοϊκής ρύθμισης για τις ανεξόφλητες υποχρεώσεις των καταναλωτών σύμφωνα με τροπολογία που ψηφίστηκε από την Βουλή των Ελλήνων και σχετική απόφαση του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Θ.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο