Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

Ασφαλιστικό και φορολογία αγροτών θα δοκιμάσουν τις αντοχές της κυβέρνησης

Κρίσιμος μήνας για την οικονομία ο Ιανουάριος

Διμέτωπος Τσίπρα με τρόικα και αντιπολίτευση – Θα επανέλθει και η τροπολογία για το ΕΣΡ

Η ώρα της κρίσης για την κυβέρνηση πλησιάζει. Το Ιανουάριο θα κριθούν οι τελικές επιδόσεις στην οικονομία για το 2015, θα ξεκινήσουν τη δουλειά τους στην Ελλάδα τα περίφημα «κοράκια» και η κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή θα πρέπει να περάσει ασφαλιστικό και φορολογικό των αγροτών.

Στο Μέγαρο Μαξίμου αναμένουν πως οι δανειστές μόλις επιστρέψουν στην Αθήνα μετά τις γιορτές, θα έρθουν με άγριες διαθέσεις, τις οποίες έδειξαν στον κατηγορηματικό τρόπο με τον οποίο απαίτησαν να αποσυρθεί το παράλληλο πρόγραμμα. διαβλέπουν από τώρα και στο οικονομικό επιτελείο, μετά την «τρικλοποδιά» που έβαλαν στο «παράλληλο πρόγραμμα» της κυβέρνησης και το (έστω και ολιγοήμερο) «μαρτύριο της σταγόνας» για την καταβολή της δόσεως του 1 δισ. ευρώ.


Για την ώρα η κυβέρνηση θέλει να περάσει τις γιορτές χωρίς απρόοπτα ώστε στις 18 Ιανουαρίου να ξεκινήσει η πρώτη αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από τους δανειστές, με δύο «αγκάθια» που θα κρίνουν πολλά –και όχι μόνον την εκταμίευση της επόμενης δόσης των 5,7 δισ. ευρώ:

- οι επώδυνες αλλαγές που θα γίνουν στο ασφαλιστικό (ενοποίηση ασφαλιστικών ταμείων, «κούρεμα» συντάξεων κλπ) προκειμένου να εξοικονομηθούν 1,7 δισ. ευρώ.

- οι νέες παρεμβάσεις στην άμεση φορολογία. Εκεί θα ενταχθούν οι αλλαγές στον φόρο των ενοικίων και των αγροτών, ενώ οι δανειστές αμφισβητούν και το εάν τα μέτρα που ήδη ελήφθησαν (ΦΠΑ νησιών, φόροι στα τυχερά παιχνίδια ή στο κρασί κλπ) επαρκούν ή θα χρειαστούν και άλλα.

Το Μέγαρο Μαξίμου, όμως, σχεδιάζει να ανοίξει ένα ακόμη μέτωπο: με τα ΜΜΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες εντός του Ιανουαρίου θα κατατεθεί στη Βουλή η τροπολογία για το ΕΣΡ, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία για την εκχώρηση των νέων τηλεοπτικών αδειών.


protothema

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο