Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2015

Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΗΣ ΟΞΦΟΡΔΗΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η Ελλάδα της κρίσης μπορεί ακόμη να προσελκύει το διεθνές ενδιαφέρον και να πρωταγωνιστεί θετικά, σε τομείς όπως την Ιατρική, στέλνοντας το μήνυμα της ιστορικής συνέχειας και της αξιοποίησης των σύγχρονων καινοτόμων εξελίξεων.

Στο πλαίσιο αυτό, το Κέντρο Ελάχιστα Επεμβατικής Ορθοπαιδικής και Αθλητιατρικής Χειρουργικής MIOSMED CENTER ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με τον Ορθοπαιδικό Χειρουργό Λεωνίδα Ράγκο.

Ο κ. Ράγκος έχει μετεκπαιδευτεί στην Οξφόρδη στη χειρουργική αντιμετώπιση της αρθρίτιδας ισχίου και γόνατος και ιδιαίτερα στην τεχνική Oxford Knee επί ενάμιση έτος.

Η έναρξη αυτής της συνεργασίας σηματοδοτεί ότι, για πρώτη φορά στη χώρα μας θα υπάρχει επίσημη συνεργασία της Ορθοπαιδικής Πανεπιστημιακής Κλινικής της Οξφόρδης, με ένα υψηλού κύρους ελληνικό χειρουργικό κέντρο όπως το MIOSMED, στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης της αρθρίτιδας γόνατος, που βασανίζει χιλιάδες ασθενείς.



Το Oxford Knee  αποτελεί μία προηγμένη χειρουργική τεχνική γόνατος, με την αξιοποίηση αντίστοιχων υλικών τελευταίας τεχνολογίας, όπως αναπτύχθηκαν στην Οξφόρδη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το MIOSMED CENTER, στο Mediterraneo Hospital στη Γλυφάδα, με ιδρυτή και διευθυντή τον γνωστό Ορθοπαιδικό Χειρουργό Δημήτρη Τσούκα, είναι το πρώτο κέντρο ελάχιστα επεμβατικής ορθοπαιδικής και αθλητριακής χειρουργικής που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα.

Το κέντρο περιλαμβάνει τμήματα αθλητικών κακώσεων, επανορθωτικής χειρουργικής ισχίου και γόνατος, χειρουργικής άνω άκρου και μικροχειρουργικής, σπονδυλικής στήλης και βιολογικών θεραπειών και βλαστοκυττάρων, ενώ χρήζει επισήμανσης το γεγονός ότι αποτελεί εγκεκριμένο παγκόσμιο εκπαιδευτικό κέντρο της διεθνούς εταιρείας αρθροσκόπησης χειρουργικής γόνατος και αθλητικών κακώσεων ISAKOS.

Dimitrios Tsoukas M.D. M.Sc(HSM)
Director Orthopaedic  Clinic for Minimally Invasive and Sportsmedicine Surgery Mediterraneo Hospital

tsoukas-ortho

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο