Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

O ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ ΤΩΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Τα θλιβερά γεγονότα του Παρισιού με την επίθεση των Ισλαμιστών εναντίον του γαλλικού περιοδικού, Charlie Hebdo και την εν ψυχρώ εκτέλεση των Γάλλων εργαζομένων, «προσγείωσαν» με ανώμαλο τρόπο την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη σε μια σκληρή πραγματικότητα. Αλλά πως φτάσαμε ως εδώ ;

Το ψηφοδέλτιο των ΑΝΕΛ στη Βοιωτία



"Παραμύθια" η έλευση του προαστιακού σε Βοιωτία και Φθιώτιδα

Το 2016 και αν, θα συζητηθεί το θέμα της επέκτασης του προαστιακού σιδηροδρόμου στη Βοιωτία και την Φθιώτιδα σύμφωνα με την απάντηση των υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου υποδομών σε ερωτήσεις που κατέθεσαν πρόσφατα βουλευτές του Κοινοβουλίου.


Την αποκάλυψη έκανε με ανακοίνωσή του ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Καράμπελας και τη νεότερη εξέλιξη σχολίασε με δηλώσεις της η δήμαρχος Λεβαδέων Γιώτα Πούλου η οποία επίσης αποκάλυψε ότι στον αέρα είναι και τα έργα που είχε δεσμευτεί ο υπουργός.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ Δ. ΘΗΒΑΙΩΝ ΠΡΟΣ “ΜΠΟΡΟΥΜΕ” ΚΑΙ ΑΒ. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Ο Δήμος Θηβαίων ευχαριστεί θερμά την αλυσίδα καταστημάτων “ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ”, το προσωπικό του υποκαταστήματος στη Θήβα και την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία “ΜΠΟΡΟΥΜΕ” που συμπεριέλαβαν δεκαπέντε (15) άπορες οικογένειες δημοτών μας, στη δράση κοινωνικής υπευθυνότητας που διοργάνωσαν για να στηρίξουν 3.000 άπορες οικογένειες σε όλη τη χώρα για το Χριστουγεννιάτικο Τραπέζι τους, καθώς και για την αγαστή συνεργασία.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΚΕΘ ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ

Λόγω της προηγηθείσας χιονόπτωσης και των χαμηλών θερμοκρασιών που συνεχίζουν να επικρατούν, με αποτέλεσμα να υπάρχει παγετός η ΔΗ.Κ.Ε.Θ ανακοινώνει ότι το Δημοτικό Ωδείο θα μείνει κλειστό Πέμπτη 8 και Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015.

Ευχαριστήρια στην Δήμαρχο Λεβαδέων Γιώτα Πούλου, από τον Διοικητή των Νοσοκομείων Θήβας& Λιβαδειάς


Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Δήμαρχο Λεβαδέων Γιώτα Πούλου για την προσωπική δωρεά ενός καροτσιού μεταφοράς ασθενών.

Στις δύσκολες αυτές αυτές εποχές παρόμοιες ενέργειες απ΄ όπου κι αν προέρχονται αποδεικνύουν και έμπρακτα την βούληση για την στήριξη και σωστή λειτουργία του Γ. Ν. Λιβαδειάς.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: ΧΕΝ ΘΗΒΑΣ




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Νέα χρηματοδότηση 10.000.000 ευρώ εξασφάλισε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για έργα και μελέτες

  • Τετραπλασιάζεται το όριο πιστώσεων του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, από τα 8.000.000 στα 32.000.000 ευρώ
  • Εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη εκτέλεση και η χρηματοδότηση όλων των έργων
Μέσα από τον συντονισμό των υπηρεσιών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, αλλά και την μεθοδική προσπάθεια της νέας Περιφερειακής Αρχής, εξασφαλίστηκαν επιπλέον 10.000.000 ευρώ  από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας. Με τη νέα απόφαση, είτε συνεχίζονται απρόσκοπτα έργα, είτε προχωρούν σε επανεκκίνηση των εργασιών τους, είτε ξεκινούν με συγκεκριμένο ορίζοντα και χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής.

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΝΑΕΡΙΟΥ ΧΩΡΟΥ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Η τουρκική πολεμική αεροπορία αναβαθμίζεται τρία επίπεδα προς τα πάνω και θα έχει πλέον την δυνατότητα να πραγματοποιεί επιχειρήσεις σε πολύ μεγαλύτερη έκταση και βάθος, όπως αναφέρει αποκλειστικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, Sabah. Η αναβάθμιση αυτή σε όλα τα επίπεδα, σίγουρα δεν προοιωνίζει κάτι το θετικό για τις εξελίξεις στον εναέριο χώρο του Αιγαίου όπου εδώ και τρεις περίπου δεκαετίες διεξάγεται ένας κυριολεκτικά ακήρυχτος πόλεμος, με καθημερινές σχεδόν αεροπορικές εμπλοκές, αλλά και με θύματα και από τις δυο πλευρές. Ο ακήρυχτος αυτός πόλεμος πραγματικά δεν έχει προηγούμενο πουθενά στην παγκοσμία πολεμική ιστορία και οι προοπτικές να υπάρξει κάποια ύφεση δεν φαίνονται από πουθενά.

Σε παγετό η Θήβα ενεργοποιημένες οι αλατιέρες σε όλους τους δρόμους

Τα χιόνια υποχώρησαν όμως παραμένουν οι "πολικές" θερμοκρασίες και ο παγετός δυσκολεύοντας τους πολίτες να μετακινηθούν καθώς είναι ορατό το ενδεχόμενο ατυχήματος.

Από την πλευρά του ο Δήμος Θηβαίων δηλώνει ότι ο στόχος επιτεύχθηκε με επιτυχία μιας και είναι ενεργοποιημένες δύο αλατιέρες σε όλους τους δρόμους ρίχνοντας αλάτι. Ο Αντιδήμαρχος Θηβαίων Ανδρέας Χατζησταμάτης τόνισε την ιδιαίτερη προσοχή που δόθηκε στον καθαρισμό των σχολείων , τα οποία όπως και σήμερα , έτσι και αύριο θα ανοίξουν 09:45.

Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΤΕΛΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΑ MEDIA

Άδειες από μηδενική βάση στα ιδιωτικά κανάλια, ολική επαναφορά της ΕΡΤ
του Ανδρέα Πετρόπουλου
Κορυφαία μεταρρύθμιση άμεσης προτεραιότητας που θα βάλει τέλος στο σύστημα της διαφθοράς και της διαπλοκής που συντηρεί εδώ και δεκαετίες το αμαρτωλό τρίγωνο ΜΜΕ - Τράπεζες - (χρεοκοπημένο) - Πολιτικό σύστημα, αποτελεί η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τα ΜΜΕ.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ: ΤΗΣ ΑΝΟΧΗΣ ΜΑΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ...


Μπορεί κάποιες πεισιθανάτιες ή μη πολιτικές φιγούρες και οι αντιδράσεις τους να προκαλούν τη θυμηδία ή τον γέλωτα στους σκεπτόμενους πολίτες, αλλά επί της ουσίας συνιστούν μια "φασιστοειδή" απόφυση του πολιτικού συστήματος, που επηρεάζουν την ψυχική μας δεκτικότητα και την πνευματική μας ευαισθησία σε συνδυασμό πάντα με την πολιτική μας ακρισία...

Μην παίζεις μαζί μας

Ν. Λυγερός

Μην παίζεις μαζί μας, αφού δεν έχεις κότσια. Γιατί ποτέ δεν έμαθες σκάκι και δεν ξέρεις από συνδυασμούς και ελιγμούς. Γιατί προστατεύουμε κάθε πιόνι μας όσο αδύνατο και να είναι. Γιατί ποτέ δεν αφήνουμε έναν δικό μας πίσω. Κι αν θέλεις να κρυφτείς πίσω από άσκοπες κινήσεις, αφού δεν μπορείς να εκδηλωθείς με επίσημο τρόπο, αφού φοβάσαι από τώρα την ήττα που θα υποστείς, δεν είναι ανάγκη να μας προκαλείς με τόσο γελοίο τρόπο. Απλώς να ξέρεις ότι ανεχόμαστε μόνο τις παιδικές χαρές κι αν μια μέρα προσπαθήσεις να κάνεις κάτι εκτός και ν’ αγγίξεις και παλιές εκκλησίες μας, τη μνημοσύνη μας, θα μας βρεις απέναντί σου. Κι αν ξεκινήσουμε, πρέπει να μάθεις ότι δεν κάνουμε ποτέ πίσω.

ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΤΑ ΙΕΡΑ ΚΑΡΦΙΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ;

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Έχουν περάσει πολλοί αιώνες από τότε που συνέβη το συγκλονιστικό γεγονός της σταύρωσης του Ιησού Χριστού. Έκτοτε έχουν κατά καιρούς αναφερθεί πολλές ιστορίες σχετικά με το Τίμιο Ξύλο, τον Ιερό Χιτώνα του Χριστού και το Ιερό Αίμα του Ιησού, που κύλησε από τον σταυρό Του και συνελέγει, σύμφωνα με κάποιες παραδόσεις, σε ένα δισκοπότηρο.

ΝΟΘΕΙΑ - ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ & ΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Οι Εκλογές έρχονται. Κατ’ αρχήν οι νεο-Έλληνες είναι αδύνατον να ξυπνήσουν από το κομματικό δογματικό λήθαργο. Το αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Ιαν. θα το αποδείξει. Φαντασθείτε ότι υπάρχει πλήθος ψηφοφόρων που θα ψηφίσουν ακόμη τους ψεύτες Σαμαράδες & ΓΑΠ!!!
Θα δούμε «πράματα και θάματα» που λέει ο λαός!
Οι Αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι (450 π.χ.) συμβούλευαν τους Αθηναίους «Να μην ψηφίσουν τα γαϊδούρια για άλογα».
Φαίνεται είχαν και αυτοί τους ίδιους ψηφοφόρους, σαν τους σημερινούς. Αναφέρομαι στη περίπτωση της Χρυσής Αυγής, για να δούμε τι ρόλο παίζουν οι Κοσμοκράτορες δανειστές στα εσωτερικά της πατρίδας μας.
Η Δικαιοσύνη «θεωρητικά» είναι τυφλή, και υποτίθεται δεν επιρρεάζεται από πολιτικές παρεμβάσεις.
Η φυλάκιση είναι η καλλίτερη πολιτική διαφήμιση, για το κόμμα αυτό. Όπως έγραψαν τα ΜΜΕ η φυλάκιση του πατριωτικού αυτού κόμματος , ήταν εντολή της A. J. C. & W.J.C. (παγκόσμιος Εβραϊκή επιτροπή), των Σιωνιστών Κοσμοκρατόρων, και Επικυρίαρχων της Γης.

ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ & ΤΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

ΚΚΕ: Δύναμη αντίστασης, πάλης και ελπίδας για άλλη προοπτική!

Την επόμενη μέρα των εκλογών χρειάζεται ΔΥΝΑΤΟ ΚΚΕ!
Για δυνατή λαϊκή αντιπολίτευση!
Για Λαϊκή Συμμαχία και πάλη για την ανατροπή!

Γιατί ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, τα άλλα κόμματα μιλούν για την «επόμενη μέρα», καλλιεργώντας ψεύτικες προσδοκίες στο λαό ότι αυτή η επόμενη μέρα θα 'ναι καλύτερη για το λαό. Ψεύτικες ελπίδες γιατί θα είναι εδώ, παρόντες, οι παράγοντες που επιδεινώνουν τη ζωή του λαού, τα μονοπώλια, η ΕΕ, το χρέος, οι εφαρμοστικοί νόμοι, τα μνημόνια διαρκείας και οι κυβερνήσεις που κινούνται σε αυτό το δρόμο. Θα είναι εδώ είτε συνεχιστεί η κρίση είτε υπάρξει κάποια μικρή ανάκαμψη.

Η Ευρυδίκη Κουρνέτα - Τουρκοχωρίτη, εκ νέου υποψήφια Βουλευτής στη Βοιωτία με τους ΑΝΕΛ



Νέα ανακοίνωση Δήμου Θηβαίων για τα σχολεία: Θα ανοίξουν 09:45 και την Παρασκευή 9/1/2015

Ο Δήμος Θηβαίων, λόγω της προηγηθείσας χιονόπτωσης καθώς και των χαμηλών θερμοκρασιών που συνεχίζουν να επικρατούν με αποτέλεσμα να υπάρχει παγετός, καθορίζει τα ακόλουθα :

Όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Δημοτικών Ενοτήτων Θήβας, Βαγίων, Θίσβης και Πλαταιών καθώς και οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Θήβας και Βαγίων θα λειτουργήσουν και την Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015 από τις 09:45.

Ευχαριστήρια στην Αστυνομία από τον Διοικητή των Νοσοκομείων Θήβας& Λιβαδειάς


Επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε αλλά και να συγχαρούμε τα αρμόδια αστυνομικά όργανα που επελήφθησαν και εξιχνίασαν άμεσα το περιστατικό της διάρρηξης αυτοκινήτων Ιατρών και Νοσηλευτών στον εξωτερικό  χώρο του Γ. Ν. Λιβαδειάς την νύχτα της 4ης Ιανουαρίου 2015 , συλλαμβάνοντας τους ενόχους.

Διανομή τροφίμων σε 220 άπορες οικογένειες του Δήμου Θηβαίων για τις ημέρες των Χριστουγέννων μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου

Ο Δήμος Θηβαίων ευχαριστεί θερμά όλους τους πολίτες, τα σχολεία, τους συλλόγους, τους φορείς και τις επιχειρήσεις που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του για αλληλεγγύη και ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου για τις ημέρες των εορτών των Χριστουγέννων.

Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Μαζική παραίτηση μελών του ΠΑΣΟΚ και στη Βοιωτία. Προσχωρούν στο κίνημα του ΓΑΠ

Ο γραμματέας και 10 μέλη της ΝΕ και δημοτικών οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ στη Βοιωτία, παραιτήθηκαν από τα όργανα του κόμματος και προσχωρούν σύμφωνα με ανακοίνωσή τους στο Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου.


Το ψηφοδέλτιο του Κινήματος είναι έτοιμο στη Βοιωτία σύμφωνα με το πρώην μέλος του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Βαλασκόπουλο και αναμένεται να ανακοινωθεί το αργότερο μέχρι τα τέλη της εβδομάδας.

Οι Πομάκοι δεν είναι Τούρκοι

Ν. Λυγερός

Οι Πομάκοι δεν είναι Τούρκοι, ό,τι και να λέει το Προξενείο και θα πρέπει να το συνειδητοποιήσουν όλοι οι Έλληνες που με την απραξία τους έχουν συμβάλει στο να παραμείνει ένα θεσμικό πλαίσιο στην Ελλάδα, το οποίο ουσιαστικά καταπατά τα δικαιώματα των Πομάκων. Και μ' αυτόν τον τρόπο, παρενοχλούν όλους τους Θρακιώτες. Όλοι ξέρουν και ειδικά το διπλωματικό μας σώμα, ποιος είναι ο ρόλος αυτού του Προξενείου κι ότι η αντιστοιχία με το Προξενείο μας στην Αδριανούπολη, είναι απλώς τεχνητή και άνευ ουσίας.

ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ «ΠΟΛΕΜΟ» ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Η γνωστή αντιπαράθεσης του προέδρου της Ρωσικής Κοινοπολιτείας, Βλαδιμήρ Πούτιν με την Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά τις οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας παίρνει όπως φαίνεται μια καινούργια ενδιαφέρουσα διάσταση που δείχνει πως κάποιοι στις Βρυξέλες θέλουν με κάθε μέσο να προχωρήσει η εκστρατεία υπονόμευσης του Ρώσου προέδρου.

Προβάδισμα 3,3% του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της ALCO για το «Ποντίκι»

Προβάδισμα 3,3 ποσοστιαίων μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Ν.Δ., καταγράφει δημοσκόπηση της ALCO, που δημοσιεύεται αύριο Πέμπτη, στο «Ποντίκι».'


Επιπλέον η δημοσκόπηση καταγράφει πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία, μεταξύ άλλων:

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΘΡΑΚΗ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Με πολλά εγκωμιαστικά σχόλια αντιμετώπισε η τουρκική πλευρά την «υπόσχεση» που έδωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, κύριος Σαμαράς, κατά την διάρκεια της πρόσφατης περιοδείας του στα μειονοτικά χωριά της δυτικής Θράκης, ότι θα ξαναδικαστεί η προσφυγή τους για την αναγνώριση της τουρκικής ταυτότητας των Ιδρυμάτων της μειονότητας, η οποία έχει ήδη απορριφτεί από τον Άρειο Πάγο.

Οριστική λύση για τα απορρίμματα της Κεντρικής Εύβοιας


Έργο επέκτασης του υφιστάμενου ΧΥΤΑ,
προϋπολογισμού 7.524.900 ευρώ
Με συντονισμένες και συνεχείς προσπάθειες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, επιτεύχθηκε η έγκριση της σύμβασης του έργου με τίτλο:  «Επέκταση υφιστάμενου ΧΥΤΑ Κεντρικής  Ευβοίας» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013», προϋπολογισμού 7.524.900,00 €.

Π.Α.ΜΕ: Τι θα γίνει με τις απώλειες των εργαζομένων στο Δημόσιο;

Oι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα, από το 2009 μέχρι το 2013, έχουν χάσει πάνω από πέντε μισθούς: 2 μισθούς έχασαν από τα επιδόματα Χριστουγέννων, Πάσχα και άδειας (13ος και 14ος μισθός), ένα μισθό από την περικοπή όλων των επιδομάτων, δυο μισθούς από τη μείωση του αφορολόγητου από 12.000 σε 5.000 ευρώ, ένα μισθό από τα έκτακτα χαράτσια, το 1% υπέρ του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, 2% υπέρ του ΕΚΑΣ, 1% έκτακτη εισφορά για όσους είχαν εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ και 2% για όσους είχαν εισόδημα πάνω από 20.000 ευρώ.

ΑΠΟ ΤΟ 2001 Η CIA ΣΧΕΔΙΑΖΕ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΡΩΣΙΑΣ, ΚΙΝΑΣ, ΙΝΔΙΑΣ, ΙΡΑΝ ΚΑΙ…ΤΟΥΡΚΙΑΣ!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Από το 2001 και επί προεδρίας του George W Bush, η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών, η γνώστη παγκοσμίως CIA, είχε καταστρώσει σχέδια που πρόβλεπαν για τα επόμενα χρόνια την πρόκληση κρίσεων με κύριο στόχο την διάσπαση των χωρών Ρωσίας, Κίνας, Ινδίας, Ιράν αλλά και Τουρκίας.

Η ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΘΗΒΑΣ ΣΑΣ ΚΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ ΤΗΣ




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Εθνικές επιλογές

Ν. Λυγερός

Συχνά ξεχνάμε ότι το πλαίσιο των εκλογών, είναι το πεδίο δράσης των επιλογών μας. Δεν αρκεί να έχουμε απόψεις για τα πάντα και ειδικά για θέματα που δεν κατέχουμε και στην τελική να κάνουμε ακριβώς την ίδια κίνηση την ώρα της ψηφοφορίας. Το πρόβλημα είναι ότι εξετάζουμε συχνά μόνο τοπικά προβλήματα γιατί αυτά είναι τα πιο εύκολα προσβάσιμα. Συνεπώς έχουμε την εντύπωση ότι οι βουλευτικές είναι απλώς τοπικές εκλογές. Το χειρότερο είναι ότι αυτό το αίσθημα ενισχύεται και από τους ίδιους τους υποψήφιους βουλευτές που συμπεριφέρονται λες κι οι ψηφοφόροι είναι απλώς μια πελατεία.

Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ Α.Ε.

Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015
 Λίμνη Υλίκης  , εγκαταστάσεις ΕΥΔΑΠ Α.Ε. , Μουρίκι Καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων

Πραγματοποιήθηκε μέσα σε τσουχτερό κρύο ο Αγιασμός των Υδάτων τής Λίμνης Υλίκης στις εγκαταστάσεις τής ΕΥΔΑΠ Α.Ε. παρουσία Υπαλλήλων της αλλά και εκπροσώπων τής Τοπικής Αυτοδιοίκησης .

Με λαμπρότητα τα Άγια Θεοφάνεια στο Δήμο Θηβαίων

Με λαμπρότητα εορτάστηκαν την Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015 σε όλο τον Δήμο Θηβαίων τα Άγια Θεοφάνεια.
Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου παραβρέθηκε φέτος στην τελετή καθαγιασμού των υδάτων στην παραλία του Αγίου Βασιλείου της Δ.Ε. Πλαταιών, μαζί με τον Αντιδήμαρχο της Δ.Ε. Πλαταιών κ. Γιώργο Μητσάκη, τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Δημήτρη Κουτσοδήμο, τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Καπαρελλίου κ. Παναγιώτη Ζερικιώτη και τους Τοπικούς Συμβούλους κ.κ. Κώστα Κυβέρη και Θωμά Φλώρο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ: Σταμάτη Η. Χαλβατζή με "Το Ποτάμι"


   
      «Αυτοί  που είναι εναντίον της πολιτικής,
  είναι υπέρ της πολιτικής που τους επιβάλλεται» 
   Μπέρτολτ Μπρέχτ

 Με  αίσθημα   ευθύνης   και   επίγνωση  της  δύσκολης    πολιτικής, οικονομικής και  κοινωνικής κατάστασης  που βιώνουμε, σας ανακοινώνω την συμμετοχή μου στις  επικείμενες   εθνικές   εκλογές   της  25ης  Ιανουαρίου,   ως   υποψήφιος    με  «ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ».
          Επιθυμώ  να δηλώσω ευθύς εξαρχής  ότι  η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο δεν  απορρέει  από  προσωπικές  φιλοδοξίες, ούτε  πολύ   περισσότερο    από κομματική υποχρέωση.  Αποτελεί συνειδητή  πράξη  ενός  ενεργού πολίτη  που ενδιαφέρεται για τις πολιτικές εξελίξεις και θέλει να συμβάλλει με τις όποιες δυνάμεις του στην ανατροπή της σημερινής αδιέξοδης κατάστασης, που οδηγεί στην απώλεια της Εθνικής Ανεξαρτησίας της Πατρίδας μας και στον πλήρη εξευτελισμό και εξαθλίωση της Ελληνικής Κοινωνίας.

ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ, ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

«Κατάφεραν να φέρουν την Τζιχάντ στην καρδιά του Παρισιού».
Της Μαρίας Γιαχνάκη

Αυτό λένε Γάλλοι αξιωματούχοι που πιστεύουν ακράδαντα ότι το χτύπημα στη σατιρική εβδομαδιαία εφημερίδα Charlie Hebdo προήλθε από μέλη της Τζιχάντ. Αποτρέπουν, μάλιστα, τους Γάλλους πολίτες απ' το να κινούνται πια στο κέντρο της πόλης αλλά και σε σημεία όπου υπάρχει συνωστισμός, ενώ σταδιακά απαγορεύουν τις μετακινήσεις σε κεντρικούς δρόμους.

ΜΙΑ ΔΥΣΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ...

Οσοι έχουν τη δύναμη, όχι μόνο να βλέπουν καθαρά και να ελέγχουν τις προσδοκίες τους, αλλά και να δοκιμάζουν τα γεγονότα στη λυδία λίθο των επιτευγμάτων, έχουν από πολλού καταλήξει στο συμπέρασμα πως η πολιτική στην Ελλάδα έχει χάσει το περιεχόμενό της. Ολο και περισσοτέρο απομακρύνεται από τις ανάγκες της κοινωνίας και περιορίζεται στη κομματική σκοπιμότητα. Εννοιες, θεσμοί, ιεραρχίες αξιών, πίστη στις αρχές, ελπίδες και όνειρα, ιδέες και τρόποι ζωής, που αποτελούσαν το βάθρο μιας κοινωνίας που επανειλημμένως πέρασε τις Συμπληγάδες της, έγιναν κονιορτός στους πέντε ανέμους...

Οι 88 πόλεις της αρχαίας Βοιωτίας-το νέο έργο του Γ. Λεκάκη

«Η αρχαία Βοιωτία»

του Γιώργου Λεκάκη

Το νέο πόνημα του συγγραφέα και δημοσιογράφουΓιώργου Λεκάκη (www.lelakis.com) αυτήν την φορά, δεν ήταν ένα ακόμη βιβλίο, αλλά ένας... χάρτης, με τον τίτλο "Η αρχαία Βοιωτία"!
Σ’ αυτόν τον έγχρωμο χάρτη, σημειώνονται πού ευρίσκονται οι αρχαίες πόλεις της Βοιωτίας (88 τον αριθμό!), τα βουνά (Ελικών, Κιθαιρών, Παρνασσός, Ακόντιον, Χλωμόν, Θούριον, Λείβηθρος, Κίρφη, Λαφύστιο ηφαίστειο, Σφίγγιον, Μεσσάπιον, Πτώον, Τευμησσός, Κηρύκειον, Τυχαίον, Δήλος, Τιλφωσαίον, Ύπατον), οι λίμνες (Κωπαΐς, Υλίκη, Ακραιφίς-Τρεφία, Αλυκή), τα ποτάμια (Κηφισός, Ασωπός, Έρκυνα, Μέλας, Ολμειός, Ωερρόης), τα αρχαία ιερά (Μουσών, Καβείριον),

Ανακοίνωση Δήμου Θηβαίων για τα σχολεία

Λόγω της προηγηθείσας χιονόπτωσης καθώς και των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν, με αποτέλεσμα να υπάρχει παγετός, ο Δήμος Θηβαίων καθορίζει τα ακόλουθα :

·         Όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Δημοτικών Ενοτήτων Θήβας, Βαγίων, Θίσβης και Πλαταιών καθώς και οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Θήβας και Βαγίων θα λειτουργήσουν την Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015 από τις

Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Ο «ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΨΑΡΙΩΝ» ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Το σοβαρό επεισόδιο που έγινε στις 27/12, στην θαλάσσια περιοχή των Ιμίων με αφορμή την παράνομη αλιεία Τούρκων ψαράδων στα ελληνικά χωρικά ύδατα, φανερώνει για άλλη μια φορά πως ο «πόλεμος των ψαριών» ή κατά άλλους ο «πόλεμος της τσιπούρας», μαίνεται όπως κάθε χρόνο στο ανατολικό Αιγαίο με την τουρκική προκλητικότητα να αυξάνεται συνεχώς. Η δε συνεχιζόμενη αναβάθμιση της τουρκικής ακτοφυλακής, έχει εντείνει αυτή την προκλητικότητα καθώς δεν υπάρχει η ανάλογη απάντηση από ελληνικής πλευράς, προς δόξα των μειοδοτικών ελληνικών κυβερνήσεων.

Αυτά θα είναι τα δέκα πρώτα μέτρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου

Μεταξύ άλλων υπόσχεται δέκα μόνο υπουργεία, κατάργηση ΕΝΦΙΑ, κατώτατο μισθό 751 ευρώ, αναστολή πλειστηριασμών, 13η σύνταξη, αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ

Η τουρκική γελοιότητα

Ν. Λυγερός

Όταν λέμε στην Ελλάδα ότι δεν έχουμε σοβαρό κράτος, έχει ενδιαφέρον να σκεφτούμε τι θα λέγαμε για ένα κράτος που δεν φοβάται το γελοίο. Τώρα βέβαια η λύση είναι απλή, αφού έχουμε το παράδειγμα της Τουρκίας. Όχι μόνο έκανε για μήνες άσκοπες κινήσεις με το σεισμικό του, που έχει την αποτελεσματικότητα του ονόματός του, σε περιοχές όπου υπάρχουν ήδη τα σεισμικά δεδομένα και μάλιστα πολύ καλύτερα από όντως ειδικούς του τομέα των υδρογονανθράκων, αλλά δεν ενόχλησε ούτε μια στιγμή τη γεώτρηση της κοινοπραξίας ENI-Kogas στο κοίτασμα Ονασαγόρας στο θαλάσσιο οικόπεδο 9. Μάλιστα η γεώτρηση στο κοίτασμα Αμαθούσα θα γίνει ακριβώς με τον ίδιο τρόπο και με τον κανονικό προγραμματισμό.

ΣΠΙΘΑ: Παραμερίζοντας αυτά που μας χωρίζουν…

Εμείς η ΣΠΙΘΑ που βγήκαμε στους δρόμους και στις πλατείες, μαζί με άλλα κινήματα αντίστασης, εμείς που είμαστε από τους πρώτους που συνειδητοποιήσαμε σε τι περιπέτειες μπήκε η χώρα μας από την υπογραφή του πρώτου Μνημονίου, εμείς που παλέψαμε και παλεύουμε μέσα στο πλαίσιο της αλληλεγγύης για τους συμπολίτες μας και μαζί με αυτούς, λέμε ΟΧΙ στην σημερινή κυβέρνηση και δη στη Νέα Δημοκρατία, που έχει το θράσος και κατεβαίνει σε εκλογές με το σύνθημα: «Αλήθεια και Ευθύνη» και μας υποβάλλει σε  καυδιανά δίκρανα: «Μνημόνιο για πάντα ή χρεοκοπία».

Παπανδρέου: Είχα δίκιο και για το «λεφτά υπάρχουν» και για το δημοψήφισμα

Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΣΕ ΣΑΜΑΡΑ,ΒΕΝΙΖΕΛΟ,ΤΣΙΠΡΑ
Από την πρώτη του προεκλογική συγκέντρωση στο Αγρίνιο, ο Γιώργος Παπανδρέου επέμεινε σε δύο θέσεις που του είχαν στοιχίσει ακριβά: Το «λεφτά υπάρχουν» και το δημοψήφισμα.

ΚΑΜΜΕΝΟΣ: ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

Συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, παραχώρησε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος στην Αλεξανδρούπολη, όπου περιοδεύει.
Ο κ. Καμμένος ανακοίνωσε την τοποθέτηση του εκπροσώπου των ΑΝ.ΕΛ., Τέρενς Κουίκ, ως επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματός του, λέγοντας ότι επέδειξε μεγάλη κινητικότητα σε όλη τη χώρα, καθώς και την υποψηφιότητά του στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στη Βοιωτία υποψήφιος ο Γ.Γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Άρχισαν τα εσωκομματικά όργανα στη ΝΔ

Τη Βοιωτία θα επιλέξει τελικά ο Γ.Γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ως τη δεύτερη εκλογική περιφέρεια όπου θα δώσει τη μάχη στις επικείμενες Εθνικές εκλογές, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του ΣΤΑΡ.


Στη ΝΔ στη Βοιωτία ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ επιχείρησε να αποκρούσει τα βέλη που δέχεται από στελέχη του κόμματος και δημοσιεύματα για παρεμβάσεις στη διαδικασία κατάρτισης του ψηφοδελτίου στο νομό.

Κάλεσμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ για τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Γενάρη 2015

Η προεκλογική αφίσα του ΚΚΕ

ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΚΚΕ! ΔΥΝΑΤΗ ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!
Εργατοϋπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι, αγρότες, συνταξιούχοι, νέοι και γυναίκες των λαϊκών οικογενειών,

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ ΑΝΑΔΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Η πιο «ωραία» εκκλησία της Μικράς Ασίας που επί χρόνια μετά την μικρασιάτικη καταστροφή ήταν χαμένη και λησμονημένη στα ερείπια της, «αναδύθηκε» ξανά στην επιφάνεια της επικαιρότητας και μάλιστα με τον ένα εντυπωσιακό τίτλο που της έδωσαν οι ίδιοι οι Τούρκοι χαρακτηρίζοντας την σαν την ωραιότερη εκκλησία της Μικράς Ασίας, «En güzel kilise». Πρόκειται για την εκκλησία της Παναγίας στην χερσόνησο της Κυζίκου στην Zeytinliada, στην πόλη Αρτάκη, (Erdek).

Απάντηση της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Δήμαρχο Αλιάρτου Θεσπιέων

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΟΤΙ ΛΕΧΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΛΙΑΡΤΟΥ - ΘΕΣΠΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ


ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΙΑΡΤΟΥ - ΘΕΣΠΙΕΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΟΠΙΣΘΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΜΕΙΝΑ ΑΝΑΥΔΟΣ.

Γιάννης Καράμπελας: “Ο κ. Χρυσοχοΐδης διαψεύδεται από το ίδιο το υπουργείο του. Δεν πρόκειται να εξεταστεί η επέκταση του προαστιακού σιδηροδρόμου σε Βοιωτία και Φθιώτιδα πριν το 2016”

Στις 14.11.2014 και μετά από ανακοινώσεις πολιτικών παραγόντων του νομού Βοιωτίας για τη δέσμευσή του υπουργού Μεταφορών, να ολοκληρωθεί η επέκταση του προαστιακού σιδηρόδρομου μέχρι την Αμφίκλεια Φθιώτιδας, έως τον Ιούνιο του 2015, ο βουλευτής Βοιωτίας κ. Γιάννης Καράμπελας και η βουλευτής Φθιώτιδας, κα Ελένη Μακρή – Θεοδώρου είχαν καταθέσει ερώτηση προς τον υπουργό, ζητώντας του ν’ αποσαφηνίσει την κατάσταση.

Ο,ΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΑΚΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗ "ΣΩΤΗΡΙΑ" ΜΑΣ!..

Για χρόνια τώρα, με την ευπιστία μας, που μας κατάντησε ημίπληκτους, αλλά και την κακώς εννούμενη αποδοχή για ό,τι μας σερβίρουν για πληροφόρηση, έχουμε παθητικά εκχωρήσει το δικαίωμα της ενημέρωσής μας σε ανθρώπους που απεδείχθησαν ικανότατοι να διαστρέφουν την αλήθεια, να παραποιούν στοιχεία και να διασύρουν υπολήψεις ακόμη και συνειδήσεις, εξυπηρετώντας απαρέγκλιτα συγκεκριμένα συμφέροντα πολιτικές ή και την προσωπική εμπάθεια...

Με λαμπρότητα, Τσίπρα και… κρύο ο καθαγιασμός των υδάτων στον Πειραιά – Στην Καβάλα ο Σαμαράς


Χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου και παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα πραγματοποιήθηκε στον Πειραιά, στο πρώτο λιμάνι της χώρας, ο Αγιασμός των Υδάτων με τη ρίψη του Τιμίου Σταυρού, ανάμεσα στα τρία ναρκοθηρευτικά του Πολεμικού Ναυτικού ΚΑΛΛΙΣΤΩ, ΕΥΡΩΠΗ και ΚΑΛΥΨΩ.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο