Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Ο ζεόλιθος και το μέλλον των αγροτών

Ν. Λυγερός

Σε αυτήν τη φάση που βρισκόμαστε και την περίοδο που διανύουμε όλοι προσπαθούν να προσεγγίσουν μ’ έναν τρόπο ή μ’ έναν άλλο τους αγρότες για να πιάσουν τις ψήφους τους. Και νομίζουν, βέβαια, ότι οι αγρότες μας είναι κορόιδα και θα χάψουν το ενδιαφέρον τους για την ύπαρξή τους. Στην πραγματικότητα θα ήταν πιο καλό για όλους μας αν αυτοί οι υποψήφιοι ήταν ενημερωμένοι σοβαρά για τον ζεόλιθο και ειδικά για τα ελληνικά δεδομένα και σε ποιο στάδιο βρισκόμαστε, έτσι ώστε να μιλούν γι’ αυτόν στους αγρότες και αυτοί εφαρμόζοντας να έχουν τα οφέλη. Διότι δεν είναι ανάγκη να λες στους άλλους ότι είσαι καλός, κάνε απλώς καλές πράξεις και ο άλλος δεν θα έχει να σε πιστέψει. Δεν μπορεί ολόκληρη η Ευρωπαϊκή Ένωση να εκδίδει το πρόγραμμα Horizon 2020, το οποίο να αφορά άμεσα την γεωργία και το θέμα της καινοτομίας, και να μην ξέρουν απολύτως τίποτα για τον ελληνικό ζεόλιθο και τις εφαρμογές του.

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στην Έ. Χαραλάμπους και στη Β. Νιούλικου. Πρώτο πρόγραμμα ΡΙΚ, 15/01/2015



ENA ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΜΗΝΥΜΑ, ΠΡΟΣ ΤΟN ΛΑΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΟΥ ΖΩΝΤΟΣ.

ENA ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΜΗΝΥΜΑ,  ΠΡΟΣ ΤΟN ΛΑΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΟΥ ΖΩΝΤΟΣ.   
 ΜΙΑ ΟΑΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑΣ,  ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ ΤΗΣ “ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ”. 

Γράφει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος
            
ΠΡΟΛΟΓΟΣ

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΕΛΩΝ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Γράφει η Δικηγόρος Αναστασία Χρ. Μήλιου*

Στις 25 Ιανουαρίου 2015, οι περισσότεροι από μας θα κληθούμε να προσέλθουμε στα εκλογικά τμήματα για να  ψηφίσουμε.
Κάποιοι όμως θα κληθούν να παρουσιαστούν στα εκλογικά τμήματα από την έναρξη της ψηφοφορίας μέχρι το τέλος της καταμέτρησης  των ψήφων και των σταυρών και να συμμετάσχουν με τον τρόπο τους στην ανάδειξη των αποτελεσμάτων των βουλευτικών εκλογών ως μέλη της εφορευτικής επιτροπής.
Η εφορευτική επιτροπή υπάρχει όπου γίνονται εκλογές. Από τις βασικές βουλευτικές εκλογές μέχρι τις εκλογές για την ανάδειξη των μελών ενός σωματείου. Είναι οι άνθρωποι εκείνοι που επιβλέπουν  φροντίζουν και φέρουν την ευθύνη για την σωστή και ανόθευτη διεξαγωγή της ψηφοφορίας και του εκλογικού αποτελέσματος.

130 ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΠΑΣΙΑΚΟ

ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 25-1-2015
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ
ΥΠ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΝΔ
Τ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
·        Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΝΔ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ, ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΙΡΕΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΦΟΡΕΩΝ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΓΕΝΙΚΩΝ, ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ.

Συνέντευξη Γιάννη Καράμπελα στην εφημερίδα "Η Αξία"


Συνέντευξη στη Φωτεινή Παγκάλου
τίτλος
Γ. Καράμπελας: Εγώ λογοδοτώ στον απλό πολίτη, γι΄αυτόν αγωνίζομαι
πρόλογος

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων 18/1/15

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ



ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΜΕ “ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ” ΣΤΑΜΑΤΗ ΧΑΛΒΑΤΖΗ

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΕ ΕΚΠΟΜΠΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΜΕ “ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ”
ΣΤΑΜΑΤΗ ΧΑΛΒΑΤΖΗ

Γ. Πέππας: Δεν είμαι υποψήφιος στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου

Με την ανακοίνωσή μου αυτή κάνω γνωστό ότι δεν είμαι υποψήφιος με κανένα κόμμα αλλά ούτε και ως ανεξάρτητος στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Την τελευταία ημέρα κατάθεσης των ψηφοδελτίων το όνομά μου συμπεριλήφθηκε στο ψηφοδέλτιο Βοιωτίας του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου.
Μετά την ανακήρυξη των υποψηφίων από το Πρωτοδικείο και μέχρι την ανακήρυξη από τον Άρειο Πάγο ενημερώθηκα ότι δεν συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών λόγω ποσόστωσης.

ΔΑΝΕΙΑ ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ, Η ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ 70.000 ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ

Γράφει η δικηγόρος Αναστασία Χρ. Μήλιου*

Λίγο πριν το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης -μεταξύ 2006 και 2009 οι τράπεζες, προώθησαν στο ευρύ καταναλωτικό κοινό στεγαστικά δάνεια σε ελβετικά φράγκα, «με δόλωμα» το πολύ χαμηλό επιτόκιο τους, χωρίς να ελέγξουν την καταλληλότητα του προτεινόμενου τραπεζικού προϊόντος για τους υποψήφιους δανειολήπτες, χωρίς να τους ενημερώσουν για τους κινδύνους που διέτρεχαν από μια απότομη μεταβολή της συναλλαγματικής ισοτιμίας μεταξύ ευρώ και ελβετικού φράγκου και χωρίς να τους προτείνουν μέτρα για την αντιστάθμιση του συναλλαγματικού κινδύνου που εν αγνοία τους αναλάμβαναν.

Παρουσίαση Ψηφοδελτίου στη Θήβα: "Το Ποτάμι"




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

ΤΙ ΕΓΙΝΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΙΜΙΑ ΟΤΑΝ ΞΕΣΠΑΣΕ Η ΚΡΙΣΗ ;

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ενώ πλησιάζουμε στην θλιβερή επέτειο της κρίσης των Ιμίων, πολλά αναπάντητα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα μετά από δεκαεννέα χρόνια από την βραδιά εκείνη που είχε φέρει την Ελλάδα και την Τουρκία ένα βήμα πριν από μια πολεμική σύγκρουση.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ Α.Σ. ΑΡΗ ΘΗΒΑΣ




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Ολοκαίνουργια ύλη» δημιουργήθηκε στο CERN οι συγκρούσεις παρήγαγαν νέο είδος σωματιδίων

Οι συγκρούσεις σωματιδίων στον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων (LHC) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικών Ερευνών (CERN) παρήγαγαν μια άγνωστη μέχρι σήμερα μορφή ύλης. Πρόκειται για κύματα γκλουονίων που έχουν χαρακτηριστικά υγρού με τους ειδικούς να ονομάζουν αυτή τη νέα ύλη «χρωμο-υάλινο συμπύκνωμα».

Η δύναμη της ΑΟΖ

Ν. Λυγερός

Η δύναμη της ΑΟΖ δεν είναι μόνο την οικονομία που αλλάζει, αλλά την στρατηγική που σου επιτρέπει να απαντάς ορθολογικά, και μάλιστα ντόμπρα και σταράτα, σε όσους είναι εγκλωβισμένοι μέσα στη μιζέρια τους και φοβούνται, υποτίθεται, για τα εθνικά θέματα. Στην πραγματικότητα χωρίς τα δεδομένα της ΑΟΖ, πολλοί λένε ότι θα μας κανονίσουν οι ξένοι, θα μας τουρκέψουν οι άλλοι, θα μας τα πάρουν όλα και αναμασούν τα ίδια και τα ίδια δίχως καμία προοπτική ούτε για την Ελλάδα, ούτε για την Κύπρο.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΥΛΩΝΙΤΩΝ ΤΟ ΣΑΛΕΣΙ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ 2015




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΔΙΑΚΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΩΛΗΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ .

Ενημέρωση από το Δήμο Θηβαίων : ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΔΙΑΚΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΩΛΗΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ .

Σύμφωνα με το άρθρο 85 του νέου νόμο Ν. 4307/2014 ( ΦΕΚ 246\15-11-2014 τεύχος Α ¨), οι υφιστάμενες άδειες επαγγελματιών πωλητών λαϊκών αγορών του άρθρου 14 του Ν.4264\14 ( ΦΕΚ 118\15-5-2014 τεύχος Α ¨) ισχύουν μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2014 και ανανεώνονται εφεξής. Η διαδικασία αξιολόγησης και ελέγχου των υποβληθέντων δικαιολογητικών ολοκληρώνεται το αργότερο μέχρι τις 2 Μαρτίου 2015.»

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Η βεβήλωση της Δημοκρατίας και η κατάρρευση της Ελλάδος

- οι εκλογές και η συνέχεια του δράματος - 

Η Δημοκρατία είναι το Πολίτευμα όπου η εξουσία πηγάζει από τον Λαό, ασκείται από τον Λαό και υπηρετεί τα συμφέροντα του Λαού. Κεντρικό χαρακτηριστικό της Δημοκρατίας είναι η λήψη αποφάσεων με ψηφοφορία των πολιτών εις την άμεση Δημοκρατία  ή κάποιων αντιπροσώπων τους εις την αντιπροσωπευτική Δημοκρατία.

Όμως εις την σύγχρονη εποχή η άσκηση της εξουσίας, εν ονόματι του Λαού, από Κυβέρνηση και Κόμματα, ναι μεν προϋποθέτει την αποδοχή αυτών από τον Λαό, από την άλλη πλευρά  δεν στερεί από τον Λαό το δικαίωμα της έμμεσης συμμετοχής των πολιτών εις τις πολιτικές διαδικασίες, τις διαδικασίες διακυβέρνησης και λήψης αποφάσεων. Για παράδειγμα, πέρα των εκλογών ανάδειξη των οργάνων της Πολιτείας. Η εξουσία εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Λαού.

ΕΡΜΑΙΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΣΤΟ ΑΓΟΡΑΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ..

Οσο η Ελλάδα θα υποβαθμίζεται σε κόμμα και το κόμμα θα αναβαθμίζεται σε Ελλάδα, τόσο αυτή η πατρίδα θα γίνεται βορά των εγχώριων και των ξένων συμφερόντων.

Οσο όλα θα κινούνται σε επίπεδο επιφάνειας, τόσο σε τούτη τη χώρα θα κάνει "καριέρα" η μισή αλήθεια και ο πολίτης θα παραδίδεται στον εγκαστριμυθισμό της εκάστοτε εξουσίας, νομίζοντας μάλιστα ότι συλλογίζεται. Κι ας αυξάνονται οι Ελληνες που σκέπτονται όλο και λιγότερο, βλέπουν όλο και κοντύτερα, "επαναπαύονται" στις μισές αλήθειες των κομματικών τρωκτικών και "βυθίζονται" στην ανάγκη όλο και περισσότερο.

ΚΚΕ(μ-λ) Μ-Λ ΚΚΕ: ΜΙΚΡΕΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.

Σύντομη σπουδή στα… εκλογικά επιχειρήματα της «χρήσιμης» ψήφου

Υπάρχουν δύο γλώσσες απέναντι στους ψηφοφόρους στην πολιτική εκλογικών εκβιασμών που άρχισε να ασκείται από τη μεριά του Σύριζα απέναντι στους ψηφοφόρους -βασικά- της αριστεράς.
Η επίσημη απεύθυνση είναι η πρώτη γλώσσα μέσω της οποίας τα επιτελεία του κόμματος διαλέγονται με το σύστημα αλλά ταυτόχρονα προβάλλουν το πρόγραμμα μιας νεκραναστημένης διαχειριστικής-ρεφορμιστικής αυταπάτης που προσπαθούν να την κάνουν όλο και πιο «ρεαλιστική».

Ο Λάκης Παπαδόπουλος στο DalCapo στη Θήβα


ΤΗΛ. ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ :2262700011


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

ΜΗΝΥΜΑ ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΠΑΣΙΑΚΟΥ

ΓΝΩΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ.
ΖΗΤΩ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΕΡΓΟ, ΔΡΑΣΗ, ΠΑΡΟΥΣΙΑ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, ΣΥΝΕΠΕΙΑ, ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ.
ΜΕ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΙΩΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ.

ΚΑΡΑΚΙΚΕΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ: ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ, ΠΡΑΣΙΝΟΙ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Η Υποφιότητα μου με τον Συνδυασμό
ΠΡΑΣΙΝΟΙ –ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ είναι πράξη αυτονόητη για την προσωπική μου στάση και διαδρομή  μέχρι  σήμερα. Όπως αυτονόητη θεωρώ τη συμμετοχή μου στη μεγάλη προσπάθεια να αναγεννηθεί  μια ευρεία κοινωνική και πολιτική συνεννόηση, με στόχο:

ΒΑΣΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

Γράφει η Αναστασία Μήλιου, Δικηγόρος Παρ’Εφέταις*

Όλοι αργά ή γρήγορα θα κληθούμε κάποια στιγμή να τακτοποιήσουμε τα κληρονομικά θέματα κάποιου αγαπημένου συγγενικού μας προσώπου.
Η κληρονομιαία περιουσία χωρίζεται σε δύο κατηγορίες το ενεργητικό και το παθητικό.
Το ενεργητικό περιλαμβάνει όλα τα ακινητα, (σπίτια, οικοπεδα, αγροτεμαχια), τους τραπεζικους λογαριασμούς και τα υπολοιπα τραπεζικα προϊοντα (ομόλογα, μετοχές κ.τ.λ.), οχήματα, κοσμήματα, έργα τέχνης και οικοσκευή.

Παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στη Βοιωτία.

ΣΥΡΙΖΑ ΘΗΒΑΣ

Το μέλλον ξεκίνησε
η Ελπίδα έρχεται


Την τετάρτη το βράδυ 14 Ιανουαρίου, στην κατάμεστη αίθουσα «ΑΡΜΟΝΙΑ» του συνεδριακού κέντρου Θήβας, έγινε η παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στη Βοιωτία.
Η παρουσία των μελών και των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ ήταν εντυπωσιακή, τρανή απόδειξη ότι στις εκλογές θα δικαιωθούν τα όνειρα και οι ελπίδες του λαού μας.

Χωρίς φόβο αλλά με πάθος

του Δημήτρη Αλεξάνδρου

Την ώρα που γράφεται η ιστορία δεν έχει συνείδηση του εαυτού της. Το ίδιο, κατά κανόνα, συμβαίνει και με τα ιστορικά υποκείμενα που ανακαλύπτουν σε βάθος χρόνου κοσμοϊστορικά γεγονότα που έζησαν ή διαμόρφωσαν με τη δράση τους. Ένα τέτοιο γεγονός συνιστά το ενδεχόμενο, ένα κόμμα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας με την λαϊκή ψήφο στις επικείμενες εκλογές, με το λαό πρωταγωνιστή και διαφεντευτή της μοίρας του. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α συμπυκνώνει και εκφράζει όλες εκείνες τις αξίες και τα οράματα που ενέπνευσαν, πολλές δεκαετίες τώρα, το λαό και τους εργαζόμενους για εθνική κυριαρχία, κοινωνική δικαιοσύνη, ισότητα, ελευθερία, δημοκρατία. Είναι το ενωτικό εγχείρημα της Αριστεράς που ακουμπά στα Κοινωνικά Κινήματα και υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και το περιβάλλον.

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ ΥΠ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΝΔ

·        Γεννήθηκε στη Θήβα, είναι παντρεμένος με τη Βικεντία Συροπούλου και πατέρας ενός γιού του Θανάση-Αριστείδη.
ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ
·         Δικηγόρος, Πολιτικός Επιστήμονας, D.I.L./LL.M.(UCL), Βουλευτής Βοιωτίας, Υφυπουργός, Υπουργός, Μέλος Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης Διεθνών Οργανισμών.
ΣΠΟΥΔΕΣ

ΑΚΥΡΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ ΛΟΓΩ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΤΗΣ

Γράφει η Δικηγόρος Αναστασία Μήλιου*

 Τα ελληνικά Δικαστήρια έκριναν ότι είναι άκυροι οι όροι των γενικων συναλλαγών όταν δεν ειναι σαφείς και κατανοητοί για τον μέσο πολίτη όταν αυτός δεν έχει πλήρως ενηρωθεί για τους κινδύνους και τις δυσμενείς οικονομικές συνέπειες που μπορεί να ενέχουν. Ειδικότερα για κάποιον ο οποίος σύναψε με τράπεζα, σύμβαση στεγαστικού δανείου σε συνάλλαγμα, ποσού 166.680,60 ελβετικών φράγκων έκρινε άκυρο και καταχρηστικό τον όρο, σύμφωνα με τον οποίο «εφόσον το δάνειο ή οποιοδήποτε τμήμα αυτού έχει χορηγηθεί σε συνάλλαγμα, ο οφειλέτης υποχρεούται να εκπληρώσει τις εντεύθεν υποχρεώσεις του προς την τράπεζα είτε στο νόμισμα της χορήγησης, είτε σε EURO με βάση την τρέχουσα τιμή πώλησης του νομίσματος χορήγησης την ημέρα της καταβολής».

Ανακοίνωση εκτέλεσης βολής στο Πεδίο Βολής Θηβών – Απαγόρευση κυκλοφορίας για λόγους ασφαλείας

Ανακοινώνεται ότι από 4 έως 6 Φεβρουαρίου 2015 από ώρες 08:00 έως 23:00, θα εκτελεστούν βολές ΠΒ στο πεδίο βολής Θηβών καθώς επίσης και καταστροφή τυχόν μη διαρραγέντων βλημάτων μετά το πέρας την βολής.

Επικίνδυνη περιοχή αυτή που περικλείεται μεταξύ των ορίων: ΥΨΩΜΑΤΟΣ ΜΙΚΡΗ ΨΗΛΟΡΑΧΗ-ΚΟΥΜΕΡΣΚΙ- ΒΛΑΧΙΚΑ ΑΛΩΝΙΑ-ΣΩΡΟΣ-ΧΩΡΙΟΥ ΝΕΟΧΩΡΑΚΙ.

Μέσα στην περιοχή αυτή, κατά τις ημέρες και ώρες που θα εκτελούνται βολές, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η διέλευση ατόμων ή ζώων και πάσης φύσεως τροχοφόρων προς αποφυγή ατυχημάτων.

Ψηφίστηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο η παραχώρηση της ΜΕΡΥΠ για το νέο διοικητήριο της

Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας
  • Μειώνονται από 500.000 ευρώ σε λιγότερο από 100.000 ευρώ τα μισθώματα της Περιφέρειας, ενώ μειώνονται σημαντικά και οι λειτουργικές δαπάνες
  • Επιτυγχάνεται η καλύτερη οργάνωση και λειτουργία των υπηρεσιών
  • Εξασφαλίζεται η αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών

Έκθεση Εξετάσεως Μάρτυρα Ψηφοφόρου

Στην Ελλάδα Σήμερα στις 13 Ιανουαρίου Ημέρα Τρίτη και Ώρα «Ελλάδος», ενώπιον εμού του Ελληνικού και Σοφού Λαού που ορίστηκα να καθορίσω το Μέλλον και την Ύπαρξή Μου, με τις Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 προσήλθε ο Μάρτυρας Ψηφοφόρος που κατοικεί στην Ελλάδα, Χριστιανός Ορθόδοξος και ο οποίος, αφού ορκίστηκε στο Ιερό Ευαγγέλιο, εξετάστηκε όπως παρακάτω:
            ΕΡΩΤΗΣΗ 1η : Βρισκόμαστε στη 2η εβδομάδα πριν τη διεξαγωγή των Εκλογών. Τα κόμματα παρουσίασαν τους υποψηφίους τους. Θεωρείτε ότι σας αντιπροσωπεύουν και είναι ικανοί να δώσουν λύσεις στα προβλήματα του Έθνους ;

Η ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Του Θανάση Σκούμα

Οι εκλογές της 25 Γενάρη 2015, αποτελούν μια ιστορική στιγμή για την πορεία της χώρας. Αποτελούν την πιο κρίσιμη μάχη για την πορεία της χώρας μετά την μεταπολίτευση. Οι δυνάμεις που υπερασπίζονται τα λαϊκά συμφέροντα και εκπροσωπούνται κατά κύριο λόγο από το ΣΥΡΙΖΑ, αναμετρούνται με τις δυνάμεις της μνημονιακής συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ,   που οδήγησε τη χώρα στην κοινωνική καταστροφή.

Πρόσκληση στην πίτα του ΚΑΠΗ Βαγίων.

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΘΗΒΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ
          ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΠΗ ΒΑΓΙΩΝ



Ο Πρόεδρος του ΔΟΘ και η επιτροπή λειτουργίας του ΚΑΠΗ Βαγίων σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 18:30 στην ταβέρνα Άγγελου Μάρκου «ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ».
Σας περιμένουμε!

Ενημερωτική δράση στη Θήβα

Στα πλαίσια του Πολιτικού Αγώνα της προεκλογικής περιόδου και εν μέσω καθολικής φίμωσης της Εθνικιστικής φωνής από τα μέσα μαζικής εξαπάτησης, οι Χρυσαυγίτες και οι Χρυσαυγίτισσες ξεχύνονται σε πόλεις και χωριά για να μεταδώσουν στο Λαό μας το εθνεγερτήριο Μήνυμα του Λαϊκού Εθνικισμού. 

Νομικό Ένθετο με την Αναστασία Μήλιου στην εκπομπή Ενεργός Πολίτης - 10/01/2015


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΚΑΠΗ ΘΗΒΑΣ




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΝΗΛΙΚΟΥ ΣΕ ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ-ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ - ΑΝΑΓΩΓΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΣΚΟΥΝΤΩΝ ΤΗΝ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ

Γράφει η Αναστασία Χρ. Μήλιου, Δικηγόρος*

Ο Α.Κ ορίζει στο άρθρο 300, ότι αν εκείνος που ζημιώθηκε συνετέλεσε από δικό του πταίσμα στη ζημία ή την έκταση της, το Δικαστήριο μπορεί να μην επιδικάσει αποζημίωση ή να μειώσει το ποσό της.
Η διάταξη του άρθρου 916 του ίδιου κώδικα ορίζει ότι όποιος δεν έχει συμπληρώσει το 10ο έτος της ηλικίας του δεν ευθύνεται για τη ζημία που προξένησε.

Η ΕΛΠΙΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΜΕ ΔΙΠΛΗ ΟΡΑΣΗ...

Διανύουμε αναμφίβολα μια προεκλογική περίοδο με έντονα τα στοιχεία της αβεβαιότητας και με την κομματική σκυταλοδρομία να προκαλεί τις συνειδήσεις, χωρίς να υπολογίζει τις εναγώνιες ώρες μιας κοινωνίας σε σύγχυση και στα όρια της απόγνωσης. Με τους πολιτικούς, φορώντας το μανδύα της υποκρισίας, να βρίσκονται σε θλιβερή αδυναμία να αντιληφθούν τον δυναμισμό της εποχής και πολύ περισσότερο να αναταποκριθούν στις επιταγές των κοινωνικών αναγκών και των εθνικών περιστάσεων.

Διαπιστώνουμε, όσοι τέλος πάντων το διαπιστώνουμε, ότι η πολιτική ως επιστήμη και τέχνη του κυβερνάν, της προσφοράς προς το σύνολον, έμεινε στατική ως θεωρία στα χέρια ανεπαρκών και ανίκανων ανθρώπων, που έχουν αναδεχθεί τον αχάριστο ρόλο να τη ταριχεύσουν. Το αποτέλεσμα; Η σχέση του πολίτη ως ατόμου προς το σύνολο και την οργανωμένη του έκφραση, το κράτος, αντί να είναι μια διαρκής συνομιλία ζωής και ελπίδας, έγινε ένας μονόλογος άθλιας ταλαιπωρίας.

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

«ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΝ  ΜΑΘΕΤΕ  ΟΙ
  ΕΝΟΙΚΟΥΝΤΕΣ  ΕΠΙ  ΤΗΣ  ΓΗΣ»
                   (Β!  Έκδοση)
   ---------------------------------------------------------------------
    Σεβαστοί Κύριοι & Κυρίες Δικαστές, της
              ΑΝΩΤΑΤΗΣ  ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
          --------------------------------------------------
Η  Αγία ημών Εκκλησία  ψάλλει,
«ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΝ ΜΑΘΕΤΕ ΟΙ ΕΝΟΙΚΟΥΝΤΕΣ ΕΠΙ ΤΗΣ  ΓΗΣ».
Κατόπιν εντολών της παγκόσμιας Σιωνιστικής διακυβέρνησης-Δικτατορίας, τη νύχτα των εκλογών, οι αρμόδιοι πολιτικοί-υπηρεσιακοί παράγοντες, θα προβούν σε ΝΟΘΕΙΑ των εκλογικών αποτελεσμάτων, μέσω της εταιρείας των ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Ο τύπος, και το διαδίκτυο γράφει, «Σε Εβραϊκά Σιωνιστικά χέρια έπεσε η SINGULAR LOGIC – εταιρεία ηλεκτρονικών υπολογιστών του ΥΠ.ΕΣ. που ανακοινώνει και υπολογίζει τα εκλογικά αποτελέσματα, και καταμετρά τις ψήφους των Ελλήνων, με σκοπό να νοθεύσουν την απόφαση του Ελληνικού Λαού!!!

ANOIKTH ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΛΟΥΚΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΥΠΟΨ. ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ


ANOIKTH ΕΠΙΣΤΟΛΗ 

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

ΙΜΙΑ 1996, Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΑΡΑΧΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Η ιστορία των Ιμίων δεν γράφτηκε ακόμα στο σύνολο της. Η ιστορία όμως της προδοσίας των Ιμίων από τους τότε κυβερνώντες, μια προδοσία που έστειλε στον θάνατο τους τρεις αδικοχαμένους Έλληνες αξιωματικούς του ναυτικού, παρά του ότι έχει γραφτεί με μελανά χρώματα, δυστυχώς έμεινε ατιμώρητη.

Συγκλονίζει το νέο εξώφυλλο του Charlie Hebdo

Ο Μωάμεθ δακρυσμένος λέει «Je Suis Charlie» - «Ολα συγχωρούνται» ο τίτλος

Στα περίπτερα θα βρεθεί την Τετάρτη, όπως και κάθε εβδομάδα, το Charlie Hebdo ως μια πεισματική απάντηση της ομάδας του περιοδικού σε εκείνους που αιματοκύλισαν τα γραφεία του την περασμένη εβδομάδα και σκότωσαν 12 ανθρώπους.

Το Προεκλογικό σποτ των Ανεξαρτήτων Ελλήνων

Το τηλεοπτικό σποτ των Ανεξαρτήτων Ελλήνων με πρωταγωνιστές τον Πάνο Καμμένο και τον μικρό Αλέξη.

Αυγερινός Χατζηχρυσός

Επίθεση σε Σαμαρά, Βενιζέλο και Τσίπρα, άσκησε από τη Λαμία ο επικεφαλής του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργος Παπανδρέου

Επίθεση σε Σαμαρά και Βενιζέλο και Τσίπρα άσκησε από τη Λαμία ο πρώην πρωθυπουργός και επικεφαλής του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργος Παπανδρέου, στην κατάμεστη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας.
Εμφανίστηκε μάλιστα σίγουρος ότι το κόμμα του θα μπει στη Βουλή και θα βάλει την σφραγίδα του, στην επόμενη από τις εκλογές, ημέρα για την Ελλάδα.

Επέλεξα το δύσκολο δρόμο όπως και ο Ανδρέας του 1974 επεσήμανε και απέσπασε χειροκροτήματα.

Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΟ STAR: ΔΕΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΠΑΣΟΚ, ΓΑΠ ΚΑΙ «ΠΟΤΑΜΙ»

Την αισιοδοξία του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εκλογές και μάλιστα με αυτοδυναμία, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκαθάρισε πως μετά τις εκλογές, σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας, θα συνεργαστούν με όσους στηρίξουν, με όσους ανεχτούν τις προγραμματικές δηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια ιστορική στιγμή για τη χώρα», τόνισε στη συνέντευξη.
Παράλληλα ο κ. Τσίπρας απηύθυνε για μια ακόμα φορά κάλεσμα στο ΚΚΕ για μετεκλογική συνεργασία, θεωρώντας αδιανόητη την άρνησή του.

Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα 4,5% του ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα της τάξεως του 4,5% δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ νέα δημοσκόπηση, στην οποία καταγράφεται για μία ακόμη φορά η επιθυμία της πλειοψηφίας για οικουμενική κυβέρνηση.

ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΝ ΤΟΝ… ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟ «ΑΗ ΠΡΩΤΗ»

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Μια ξεχασμένη ελληνορθόδοξη εκκλησία της Παναγίας, στη κεντρική περιοχή του Ούνκαπανί, στην Κωνσταντινούπολη, γίνεται κάθε πρώτη του μηνός λαϊκό τουρκικό προσκύνημα από μουσουλμάνους που σπεύδουν εκεί για να προσκυνήσουν και να ευχηθούν, καθώς πιστεύουν πως οι ευχές τους θα ακουστούν από την Παναγία, αν και Τούρκοι με μια χαμένη θρησκευτική συνείδηση. Μάλιστα για να την τιμήσουν πηγαίνουν και αφιερώματα, όπως σταυρούς και μαντίλες για την Παναγία των Ορθοδόξων που ακούει με ξεχωριστή συμπόνια τους καημούς και τα προβλήματα τους.

Β. Σόιμπλε: Κάθε κυβέρνηση πρέπει να σέβεται τις συμφωνίες της προηγούμενης

Δεν τίθεται ζήτημα νέου "κουρέματος" του ελληνικού χρέους

«Οι εκλογές δεν αλλάζουν τίποτα στις συμφωνίες με την ελληνική κυβέρνηση, και κάθε κυβέρνηση πρέπει να σέβεται τις συμφωνίες της προηγούμενης» δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Γιέγκερ, ερωτώμενος για την πιθανότητα αλλαγής πολιτικής σε περίπτωση σχηματισμού κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αρνήθηκε δε να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με την επίδραση που θα είχε στον γερμανικό προϋπολογισμό ένα «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, διότι, όπως είπε, «τέτοιο ζήτημα δεν τίθεται».

ΑΜΦΙΠΟΛΗ: ΟΙ ΔΥΟ ΚΥΡΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ

«Σφίγγες» είναι οι δυο νεαρές ανθρωπολόγοι του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης που εξετάζουν τα οστά του νεκρού της Αμφίπολης, καθώς δεν δίνουν το παραμικρό στοιχείο πριν τις επίσημες ανακοινώσεις του Υπουργείου Πολιτισμού.
Η Σέβη Τριανταφύλλου, επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ. με ειδίκευση στην οστεοαρχαιολογία, και η επίσης επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου με ειδίκευση στη φυσική ανθρωπολογία Χριστίνα Παπαγεωργοπούλου διευκρινίζουν ότι «τα οστά δεν πρόκειται να μας δώσουν την ταυτότητα του νεκρού» και παραπέμπουν για περισσότερα στις επίσημες ανακοινώσεις του υπουργείου Πολιτισμού.

Υποψήφια Βουλευτής Βοιωτίας με την Νέα Δημοκρατία, η Λουκία Θεοδώρου - Μαγουλά

ΝΕΑ ΕΠΙΛΟΓΗ
ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΗ
Λουκία Θεοδώρου Μαγουλά

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο