Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΤΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ!

ΟΙ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ

Αισιόδοξη δηλώνει η ελληνική κυβέρνηση από τη μέχρι τώρα πορεία των διαπραγματεύσεων τόσο στο Eurogroup, όσο και στη Σύνοδο Κορυφής. Όπως επισημαίνουν στελέχη του Μαξίμου, το οικονομικό επιτελείο και η ομάδα διαπραγμάτεσης συνεχίζει με νηδφαλιότητα και αποφασιστικότητα, ενώ όπως επισημαίνουν μέσα σε « 20 μέρες η νέα ελληνική κυβέρνηση κατάφερε να πετύχει στο ευρωπαϊκό επίπεδο ότι δεν μπόρεσαν να κάνουν μαζί τρεις κυβερνήσεις σε 5 χρόνια».

Τσικνοπέμπτη 2015: Η έναρξη του εθίμου του Βλάχικου Γάμου στη Θήβα

Τα «προζύμια» για τον Βλάχικο Γάμο έπιασαν, το βράδυ της Τσικνοπέμπτης, οι παρέες των Βλάχων, σημαίνοντας την έναρξη του πολυσήμαντου πατροπαράδοτου ευετηριακού εθίμου της πόλης των Θηβών, το οποίο ολοκληρώνεται την Καθαρά Δευτέρα με την “τέλεση” του γάμου.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ κ. ΤΣΙΠΡΑ. ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ Η ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΚΑΤΑΡΓΕΙ. ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

 
Γράφει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος
Γνωρίζω πως  σε αυτήν την χώρα, υπάρχουν τεράστια αποθέματα  λογικής σκέψης, ήθους, αλλά και σοβαρότητας. Η επιθυμία όλων λοιπόν, είναι να δούμε και τους πολιτικούς μας κάποια στιγμή, να επιδεικνύουν πολιτικό ήθος, πολιτική σοβαρότητα και λογική σκέψη.

Παλιοτομάρια, Εντολοδόχοι Και Παπαγαλάκια Μόκο Τώρα Ε;

Γράφει ο Τρύφωνας Τιπούρτης. 
Ρε πως αλλάζουν οι καιροί… Πόσοι ήταν αυτοί που έβγαιναν και έγραφαν με γλαφυρότητα και κατηγορούσαν ως εθνικιστές και ακροδεξιούς το λιγότερο, έως και χρυσαυγίτες, όσους αναφέρονταν στο ακροτελεύτιο άρθρο του συντάγματος. Το άρθρο 120. 

Το ίδιο έκαναν και για όσους σε διάφορα άρθρα ή κείμενά τους χρησιμοποιούσαν ως εικόνα την περιβόητη φωτογραφία που κυκλοφορεί ευρέως στο...
διαδίκτυο με το άρθρο αυτό. 

Ο «ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ» ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΑΚΤΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Τον Μαϊο του 2006 τρεις Τούρκοι συνελήφθησαν κοντά στην βάση της Σούδας να φωτογραφίζουν τις εγκαταστάσεις της βάσης. Ο συληφθέντες αφέθησαν ελεύθεροι μετά την ανάκριση χωρίς να δοθεί έκταση στο συμβάν. Ένα χρόνο πριν και συγκεκριμένα τον Μάιο του 2005, συλλαμβάνονται έξω από ένα τουρκικό στρατόπεδο στο Αϊδίνη, ανατολικά της Σμύρνης, οι Έλληνες υπάλληλοι της Ε.Υ.Π, Ε. Π. και Κ. Τ. να φωτογραφίζουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Οι δυο Έλληνες αφού ανακριθήκαν και εξεταστήκαν, τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι να γυρίσουν πίσω στην Ελλάδα.

Ένα βήμα προς θετική κατεύθυνση μετα τη Σύνοδο Κορυφής

Συνέντευξη Τύπου

Ολοκληρώθηκε η Σύνοδος Κορυφής στην οποία μεταξύ των θεμάτων της Ουκρανίας και της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας υπήρξε αναφορά και στο θέμα της Ελλάδας. Έγινε ένα βήμα προς θετική κατεύθυνση για εξεύρεση λύσης δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, μετά τη λήξη των εργασιών.

Όλοι Το Έλεγαν Για Το Χρέος... Εμείς Κοιμόμασταν, Ή Ξεπουλούσαμε;

Γράφει ο Τρύφωνας Τιπούρτης.
Κυκλοφόρησε  μία έκθεση – κόλαφος για το ελληνικό χρέος μόλις πριν λίγες ημέρες από τις Ελληνικές εκλογές, ωστόσο δεν δημοσιεύθηκε σχεδόν πουθενά, εξαιρουμένων κανά - δύο έντυπων περιοδικών και πλήθους διαδικτυακών ιστοτόπων.

Η έκθεση που έχει τίτλο "Έξι κρίσιμα σημεία για το ελληνικό χρέος και τις επερχόμενες εκλογές", πραγματοποιήθηκε από την βρετανική ...

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΙΣ ΤΙΜΗΝ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΡΗΓΙΝΟΥ

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στο TVCreta 12/02/2015



Στον υπουργό οι αγρότες των μπλόκων. Πόλεμος μεταξύ θεσμικών και εξωθεσμικών για την εκπροσώπηση

Τους αγρότες θέλει συνομιλητές στη χάραξη της νέας πολιτικής για την ανασυγκρότηση του αγροτικού τομέα ο νέος υπουργός αγροτικής ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, όπως υποστήριξε στην πρώτη επίσημη συνάντηση μαζί τους.

Στην ανοιχτή σύσκεψη με τους αγρότες που συμμετείχαν στα μπλόκα των τελευταίων χρόνων, ο Βαγγέλης Αποστόλου επαναδιατύπωσε τις προθέσεις του για φθηνό πετρέλαιο και ρεύμα, αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ και επαναφορά της 13ης σύνταξης, μέτρα που βρίσκουν σύμφωνους τους αγρότες όλης της χώρας.
Την ίδια στιγμή πόλεμος έχει ξεσπάσει στους κόλπους των αγροτών μεταξύ θεσμικών και εξωθεσμικών, με τα μέλη του Πανελλαδικού Συντονιστικού να καλούν τους συναδέλφους αγρότες να μην ακυρώνουν τους αγώνες του άτυπου οργάνου.

Συμφωνία με την Ευρωζώνη οπωσδήποτε, είτε μια Συμφωνία βελτίωσης του τρέχοντος Προγράμματος είτε μια Συμφωνία-γέφυρα

του Ραφαήλ Μεν. Μαϊόπουλου

1.            Στις διαπραγματεύσεις με την Ευρωζώνη που αρχίζουν αύριο, η κυβέρνηση, αν δεν θέλει τη ρήξη, θα πρέπει να επιτύχει τη μία από τις εξής δύο μορφές συμφωνίας:
(α) Μια συμφωνία για τη βελτίωση και λήξη του σημερινού Προγράμματος.
(β) Μια άλλη νέα συμφωνία («συμφωνία-γέφυρα»), με όρους που η ίδια θα προτείνει και θα συναποφασίσει τελικά με τους εταίρους μας.

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ 2015

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 
10:03πμ «Οδύσσεια» . Ένα παιχνίδι ενηλίκων που αναστατώνει και διασκεδάζει όλη την πόλη.


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ

Σας αποστέλλουμε για ενημέρωσή σας την υπ’ αριθ. πρωτ. 3150/12-2-2015 πρόσκληση για την 3η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  του Δήμου Θηβαίων, η οποία θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Παλαιού Δημαρχείου-οδός Πινδάρου & Οιδίποδος, στις  16  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ του 2015, ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ και ώρα 18:00, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης :
1) Επιλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, σύμφωνα με το άρθρο 77 του Ν.3852/2010 (απαιτείται πλειοψηφία των 2/3 του συνόλου των μελών).

Ανακοίνωση Δήμου Θηβαίων για τη λειτουργία των σχολείων την Παρασκευή 13/2

Λόγω των χιονοπτώσεων και των χαμηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν, ο Δήμος Θηβαίων σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων για την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου, καθορίζει τα ακόλουθα:                                  

Οι Παιδικοί Σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά
Τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας θα λειτουργήσουν από ώρα 10:00
Εξαιρούνται το Δημοτικό Σχολείο Πλαταιών και το ΕΕΕΕΚ, τα οποία θα παραμείνουν κλειστά.



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ

Η παρούσα επιστολή έχει σκοπό να καταγράψει και να σας μεταφέρει την αυθόρμητη ανησυχία και τον προβληματισμό, μεταπτυχιακών φοιτητών-πολιτών, ανεξάρτητα και πέρα από κομματικές πεποιθήσεις, για την πορεία εξόρυξης και αξιοποίησης των Ελληνικών υδρογονανθράκων.  Παράλληλα να ενώσει τη φωνή τους με τη φωνή αυτών που πιστεύουν πως η θέσπιση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης αποτελεί εκτός των άλλων, το θεμέλιο για το νέο αναπτυξιακό μοντέλο της Ελλάδος, και το άλμα της προς τα εμπρός.

Προγραμματισμένες Διαλέξεις του Νίκου Λυγερού


Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: 
"Απο την εφεύρεση στην καινοτομία". 
Αίθουσα Γ4 , ΤΕΙ Κρήτης - παράρτημα Ηρακλείου, Κρήτη. 
Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015, ώρα: 12:00 

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Η χώρα αυτή επί πέντε σχεδόν χρόνια σέρνεται ημιθανής από μια πρωτοφανή ιστορική τραγωδία που εξόντωσε την κοινωνία, παρέδωσες την εθνική κυριαρχία της σε ξένους ανθέλληνες τοκογλύφους και κατέστρεψε την οικονομία της. Όλες οι μέχρι σήμερα δηλώσεις και μεγαλόσχημες υποσχέσεις για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το πως φτάσαμε σε αυτή την εθνική καταστροφή, παρέμειναν υποσχέσεις υποκρισίας και ασυλίας των ενόχων. Τώρα και ενώ κρίνεται για άλλη μια φορά το μέλλον μας, ενώ οι εταίροι μας του Βερολίνου για άλλη μια φορά «ακονίζουν» τα μαχαίρια της καρατόμησης μας, θα πρέπει επιτελούς να μάθουμε το πως και το ποιοι μας έριξαν σε αυτόν τον εθνικό γκρεμό. Αυτό είναι αναφαίρετο δικαίωμα μας και κανείς δεν μπορεί να μας το ακυρώσει. Είναι και η μεγίστη ιστορική ανάγκη για αυτή την χώρα.

Οι γενικόλογες δηλώσεις έχουν επιπτώσεις

Ν. Λυγερός

Υπάρχουν άτομα που πιστεύουν ότι μπορούν να κάνουν γενικόλογες δηλώσεις δίχως να έχουν κανένα κόστος. Με αυτόν τον τρόπο, θεωρούν ότι ο λαϊκισμός δεν έχει όρια όσο είναι αποτελεσματικός. Το πρόβλημα όμως υπάρχει και είναι μάλιστα σοβαρό όταν είναι ειδικοί που ακούν αυτές τις δηλώσεις. Τώρα έχουμε ένα χειροπιαστό παράδειγμα με τους υδρογονάνθρακες. Όταν κάποιος δηλώνει ότι δεν θα αγγίξει ένα μικρό διαγωνισμό για τρία οικόπεδα θαλάσσια και μη, ενώ θα αλλάξει τον επίσημο μεγάλο διαγωνισμό για τα είκοσι θαλάσσια οικόπεδα της ελληνικής ΑΟΖ, για να μπορέσει να στριμώξει τους ξένους επενδυτές, δίνει την εντύπωση ότι δεν θα υπάρχει κανένα κόστος.

ΠΑΛΛΑΪΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

Χιλιάδες κόσμος έχει συγκεντρωθεί στη πλατεία Συντάγματος, προκειμένου να στείλει το δικό τους μήνυμα κατά των δανειστών και της λιτότητας. Συγκεντρώσεις πραγματοποιύνται παράλληλα σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

Πρότυπη μονάδα παραγωγής βιοντίζελ από το εργαστηριακό κέντρο της Λιβαδειάς

Σε ειδική εκδήλωση μαθητές και καθηγητές του εργαστηριακού κέντρου της Λιβαδειάς παρουσίασαν στο σχολείο τους την πρότυπη μονάδα παραγωγής βιοντίζελ από τηγανέλαια που κατασκεύασαν το τελευταίο έτος.


Στόχος του νέου έργου των μαθητών, σε πρώτη φάση η κάλυψη των αναγκών του σχολείου στη θέρμανση μέσω του παραγόμενου προϊόντος και η ανάπτυξη της οικολογικής συνείδησης στους μαθητές.

Τα εθνικά θέματα

Ν. Λυγερός

Τα εθνικά θέματα δεν είναι απλώς για λόγους, ειδικά αν είναι πολιτικοί. Τα εθνικά θέματα θέλουν πράξεις, όχι λόγω εθνικισμού, αλλά ανθρωπιάς, διότι υπάρχουν άνθρωποι που υποφέρουν, γιατί η κοινωνία τούς ξέχασε, ενώ ανήκουν στο έθνος και στην ιστορίας μας, ενώ η γη τους είναι κατεχόμενη από τη βαρβαρότητα. Κι αν μερικοί από τους δικούς μας επέλεξαν να ζήσουν ευτυχισμένοι μέσα στη λήθη, αυτό δεν ισχύει για τον Ελληνισμό, που δεν αφήνει κανέναν πίσω. Γι’ αυτόν το λόγο, δεν μας εντυπωσιάζουν οι ομιλίες, αφού ξέρουμε τη συνέχεια.

Υπογραφή Σύμβασης για το έργο Συντήρησης Οδικού Δικτύου Π.Ε. Ευβοίας

Υπογραφή σύμβασης για το έργο «Συντήρηση, αποκατάσταση ζημιών και εκτέλεση εργασιών για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας στο Εθνικό και Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο της Π.Ε. Ευβοίας», προϋπολογισμού 3.600.000 €

Ανακοίνωση Δήμου Θηβαίων για τη λειτουργία των σχολείων την Πέμπτη 12/2

Λόγω των χιονοπτώσεων και των χαμηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν, ο Δήμος Θηβαίων σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων για την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου, καθορίζει τα ακόλουθα:                                  

Τα Γυμνάσια και Λύκεια θα λειτουργήσουν από ώρα 10:00, εκτός του Γυμνασίου-Λυκείου Καπαρελλίου το οποίο θα παραμείνει κλειστό
Τα Δημοτικά, Νηπιαγωγεία, το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. και οι Παιδικοί Σταθμοί θα παραμείνουν κλειστά



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Λόγω ανωτέρας βίας και συγκεκριμένα εξαιτίας  των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο Δήμο της Θήβας, (παγετός και χιόνια), οι οποίες καθιστούν ιδιαίτερα δυσχερείς  τις μετακινήσεις, η  προγραμματισμένη για σήμερα Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  αναβάλλεται.

Αδράνεια και απραξία

Ν. Λυγερός

Αυτήν την περίοδο βλέπουμε μεγάλη αδράνεια και απραξία, λες και είναι όλοι σε φάση αναμονής. Πολλοί δεν έχουν ακόμα αντιληφθεί τι έγινε, τι γίνεται και τι θα γίνει. Άλλοι δεν περιμένουν τίποτα πια κι άλλοι περιμένουν τα πάντα. Το ερώτημα είναι γιατί να περιμένουμε; Πότε η αναμονή έκανε καλό στην πατρίδα μας; Πολύ απλά: ποτέ! Έχει λοιπόν σημασία να βγούμε από αυτήν την αδράνεια και την απραξία όχι μόνο για να λέμε ότι κάνουμε κινήσεις, αλλά για να δημιουργήσουμε ένα πλαίσιο δράσης με τις πράξεις μας.

ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΘΗΒΑΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΛΟΓΩ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ

Λόγω της  χιονόπτωσης και των χαμηλών θερμοκρασιών η ΔΗ.Κ.Ε.Θ ανακοινώνει ότι το Δημοτικό Ωδείο Θήβας θα μείνει κλειστό σήμερα  Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015.


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν διαπραγματευόμαστε την ελληνική ΑΟΖ

Ν. Λυγερός

Δεν διαπραγματευόμαστε την ελληνική ΑΟΖ, ούτε ακούμε τα κούφια λόγια κάθε κυβέρνησης που καθυστερεί την ανακήρυξη και τις οριοθετήσεις μας, διότι πρόκειται για ένα εργαλείο απελευθέρωσης για την πατρίδα μας. Πρέπει λοιπόν ν’ αφήσουμε τις μικροπολιτικές και τις κομματικές προσεγγίσεις. Όσον αφορά στις ιδεολογίες του τύπου καπιταλισμού και κομματισμού, όχι μόνο μας αφήνουν αδιάφορους, αλλά θέλουμε να τις αποφύγουμε, διότι η ελληνική ΑΟΖ είναι κυριαρχικό δικαίωμα της πατρίδας μας, η οποία δεν καταπατά κανένα. Δεν μπορεί να έχουμε τη δεύτερη μεγαλύτερη ΑΟΖ της Μεσογείου και να κοιταζόμαστε ακόμα για να βρούμε έναν τρόπο σοβαρό να αντιμετωπίσουμε την οικονομική κρίση.

ΣΤΟ EUROGROUP ΜΕΤΑ ΤΗ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ

Έπειτα από την ψήφο εμπιστοσύνης και τα 162 «ναι» (σε σύνολο 299 ψηφισάντων), έφτασε η πρώτη κρίσιμη μέρα για την Ελλάδα. Λίγες ώρες απομένουν από το σημερινό (11/02/2015) κρίσιμο έκτακτο Eurogroup.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της χθεσινής ομιλίας του στη Βουλή, όχι μόνο κατέστησε σαφές πως το μνημόνιο τελείωσε, αλλά απέκλεισε κάθε πισωγύρισμα σε αυτό. «Μας εκβιάζουν, αλλά η ελληνική δημοκρατία δεν εκβιάζεται.

11/2: Ανάσα Αξιοπρέπειας σε όλη την Ελλάδα - Σήμερα στις 6:00 μ.μ. στην Πλατεία Συντάγματος


Την Πέμπτη στείλαμε ένα πρώτο μαζικό μήνυμα απέναντι στους εκβιασμούς.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Η ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ MOSSAD ΑΠΕΙΛΟΥΣΕ ΜΕ «ΕΚΤΕΛΕΣΗ» ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΜΙΤ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Μια διαφορετική και πολύ ενδιαφέρουσα διάσταση στο θέμα της παραίτησης του μέχρι χτες αρχηγού της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας, της ΜΙΤ, Hakan Fıdan, δίνει η τουρκική εφημερίδα Habertürk. Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, ο αρχηγός της ΜΙΤ είχε βρεθεί στο στόχαστρο των Ισραηλινών και ότι η ισραηλινή μυστική υπηρεσία, η γνωστή Mossad, τον είχε επικηρύξει και ότι υπήρχαν σχέδια ακόμα και για την φυσική του εξόντωση. Γεγονός είναι ότι εξ’ αιτίας του Fıdan είχε ξεσπάσει εδώ και μερικά χρόνια ένας άγριος πόλεμος μεταξύ της ΜΙΤ και της MOSSAD.

ΠΟΥΤΙΝ ΣΕ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ: Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΧΕΙ ΦΡΕΣΚΕΣ ΙΔΕΕΣ

Με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια αναφέρθηκε στον Αλέξη Τσίπρα ο Βλαμιντίρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας, Θεόδωρο Β΄, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στο Κάιρο.

Συγκεκριμένα, χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα ως πρωθυπουργό με φρέσκες ιδέες, που αγωνίζεται για το καλό του λαού του και της πατρίδας του.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα, ενώ κατά τη διάρκειά της (μία ώρα περίπου), ο Ρώσος πρόεδρος συνομίλησε με τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο για ζητήματα που αφορούν την Ορθοδοξία, την Αίγυπτο, την Αφρική και το ιεραποστολικό έργο της Αλεξανδρινής Εκκλησίας. Mεγάλο μέρος της συζήτησής τους, δε, αφορούσε και στην Ελλάδα.

“Ιχνηλατώντας”: Ποίηση και Ζωγραφική από την Κωνσταντίνα Βαλερά

Κωνσταντίνα Βαλερά, Ιχνηλατώντας Σέρρες 15.2.2015

Την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 7 μ.μ. ο Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Σερρών θα παρουσιάσει το βιβλίο «Ιχνηλατώντας» της ζωγράφου,  Κωνσταντίνας Βαλερά.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Ωδείου του Συλλόγου (Β. Βασιλείου 12).
Σχόλια για το έργο της καλλιτέχνιδας θα διαβάσει ο Κυριάκος Κουνούπης.
Η Κωνσταντίνα Βαλερά γεννήθηκε το 1980 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε γλυπτική και ζωγραφική στο Τμήμα Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, στη Φλώρινα, απ' όπου αποφοίτησε το 2012.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΛΗΣ

Αξιωματικός , Ναυτικός , Ιστιοπλόος


Ιωάννης Παλούμπης
Αντιναύαρχος Π.Ν. ε. α.
Πειραιάς 6-4-2009.


Δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Περίπλους της Ναυτικής Ιστορίας»,
τεύχος 66, σελ. 28, ΙΑΝ-ΜΑΡΤ 2009, έκδοση του Ναυτικού Μουσείου
Ελλάδος. Αναδημοσίευση στο Περί Αλός με την έγκριση του ΝΜΕ.





ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΛΗΣ .
ΦΩΤΟ: Αρχείο Ν.Μ.Ε.

Από τους νεώτερους αξιωματικούς του Ναυτικού δύσκολα κανείς θα’ χει ακούσει κάτι για τον Κώστα Τσάλη, ενδεχομένως δε ούτε το όνομα να μη λέει τίποτε στους περισσότερους. Μονάχα αν κανείς έχει ανασκάψει παλαιά βιβλία ή αρχεία, ή έχει διαβάσει με πολλή προσοχή τις επίσημες αναφορές του Φωκά ή του Σακελαρίου για τον πόλεμο του ’40, θα έχει ίσως συγκρατήσει το όνομα. Γράφω “με πολλή προσοχή” διότι ο Τσάλης δεν έτυχε να συμμετάσχει σε πολεμικές επιχειρήσεις ώστε το όνομά του να συνδεθεί με κάποιο αξιόλογο πολεμικό γεγονός, ούτε η δράση του υπήρξε τέτοια που να αποθανατιστεί από τους επίσημους ιστοριογράφους του Πολεμικού Ναυτικού.


Διαβάστε περισσότερα »

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Βαρουφάκης: δεχόμαστε το 0% του Μνημονίου!

«Με την ψήφο εμπιστοσύνης ξεκινά η μεταμνημονιακή πορεία της χώρας» σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, κατά την ομιλία του στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης στη Βουλή.

«Οι κρίσιμες στιγμές απαιτούν καθαρά λόγια και καθαρό μυαλό» είπε ο υπουργός και


εξήγησε τι εννοεί με τον όρο λήξη του Μνημονίου, προσπαθώντας να «αποκρούσει» τις διαστρεβλώσεις.

Ανοιχτή κρατιέται η Εθνική οδός. Δοκιμάζεται και πάλι η Βοιωτία

Δοκιμάζεται η Βοιωτία και στο νέο κύμα κακοκαιρίας με τα φαινόμενα να είναι εντονότερα στην περιοχή της Θήβας.

Με δυσκολία διεξάγεται η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Αθηνών Λαμίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από το ύψος του Μαρτίνου μέχρι και τη Θήβα ωστόσο το δίκτυο παραμένει ανοιχτό σε όλες της λωρίδες ανά κατεύθυνση, με μικρές εξαιρέσεις σημεία της Υλίκης και του Μαρτίνου.

Στα περισσότερα σχολεία της Βοιωτίας δεν έγιναν μαθήματα ενώ αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στα χωριά της Δημοτικής ενότητας των Θεσπιών του Δήμου Αλιάρτου που ήταν χωρίς ρεύμα από χθες το βράδυ.

Ανακοίνωση Δήμου Θηβαίων για τη λειτουργία των σχολείων την Τετάρτη 11/2

Λόγω των χιονοπτώσεων καθώς και των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν, ο Δήμος Θηβαίων καθορίζει τα ακόλουθα:                                  
 

·         Όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί του Καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων, θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015.


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Πορεία συμπαράστασης στον ΣΥΡΙΖΑ και τον ελληνικό λαό πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Κωνσταντινούπολη

I ELPIDA NIKISE! UMUT KAZANDI!

Πορεία και εκδήλωση συμπαράστασης στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Ελληνικό λαό πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη στο Harbiye της Κωνσταντινούπολης. Αρκετοί ήταν οι Τούρκοι πολίτες που αψήφησαν τις χαμηλές θερμοκρασίες και βγήκαν στους δρόμους για να δείξουν την αλληλεγγύη και την συμπαράσταση τους στον ελληνικό λαό.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ & ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Αλέξης Τσίπρας (αποσπασμα από τις προγραμματικές του δηλώσεις): 

"Σημαντική είναι επίσης, η εξεύρεση, στο πλαίσιο συνομιλιών υπό τον ΟΗΕ, αμοιβαία αποδεκτής λύσης στη διαφορά για το όνομα της Π.Γ.Δ.Μ., στη βάση μιας σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις". (εδω)


Έλληνα, που δεν καταλαβαίνεις τι σημαίνει γεωγραφικός προσδιορισμός. 

Επιστολή Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Ευάγγελο Αποστόλου

Επιστολή Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Ευάγγελο Αποστόλου για την ανάγκη άμεσης εκτέλεσης του προγράμματος της δακοκτονίας στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, αναγνωρίζοντας την ανησυχία και τον προβληματισμό που επικρατεί στους ελαιοπαραγωγούς της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για τον τρόπο εκτέλεσης του προγράμματος της δακοκτονίας, έστειλε στον Αναπληρωτή Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Ευάγγελο Αποστόλου, επιστολή με την οποία καταδεικνύει τη μεγάλη σημασία που έχει η επίλυση του εν λόγω ζητήματος.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ...

Σε τούτη τη χώρα, μετά από κάθε πολιτική αλλαγή και μάλιστα σε βραχύ χρονικό διάστημα, ο ούριος άνεμος της αισιοδοξίας και της αίθριας προοπτικής ατονεί συχνά, για να αφήσει τον ανειλικρινή πολιτικό λόγο να πτερωθεί ιδιότυπα. Και στο ενθάδε της γυμνής συνείδησης των πολιτικών βλασταίνουν τα "άνθη του κακού" με τη σαγηνευτική τους ευωδία, για τους επιρρεπείς στην ανευθυνότητα.

Ετσι, συνεχίζεται η δοκιμασία της κοινωνίας. Ετσι, μέσα από την εκ νέου δοκιμασία της κοινωνίας, κάθε άλλο παρά αναβλύζει η ζείδωρη αύρα της ελπίδας και της θετικής αναστροφής με την κοινωνική οδύνη. Ετσι, οι Ελληνες ζουν το σπαραγμό του πνεύματος και των αξιών γενικότερα στον ιστορικό χρόνο.

Η ΑΠΕΙΛΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΤΡΟΦΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΚΒΙΑΣΜΟ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Την εποχή της μεταπολίτευσης κυριάρχησε στην χώρα μας το δόγμα, «Ανήκωμεν στην Δύση». Εξ’ αίτιας αυτού του δόγματος είχαμε αλλεπάλληλες εθνικές ταπεινώσεις, (αρκεί μόνο να θυμηθούμε τα Ίμια), είδαμε αλλεπάλληλες προδοσίες από την πλευρά των «συμμάχων» μας που ποτέ δεν θέλησαν να υπερασπιστούν τα εθνικά μας δίκαια έναντι της τουρκικής επεκτατικής προκλητικότητας και, τέλος είδαμε μια προδοτική πολιτική κλίκα που κυβέρνησε την χώρα επί δεκαετίες, στηριζομένη σε αυτούς τους δυτικούς «συμμάχους», να φέρνει την πιο στυγνή κατοχή καταστρέφοντας την ελληνική οικονομία και στέλνοντας χιλιάδες Έλληνες στην απελπισία και στην αυτοκτονία. Και σαν να μην έφτάναν όλα αυτά, οι υποτιθέμενοι ηγέτες αυτής της χώρας, καθημερινά έδίναν… μάχη για να εκχωρηθούν στους Γερμανούς και στο αμερικανοκρατούμενο ΔΝΤ τα ενεργειακά μας κοιτάσματα που μπορεί να αποτελέσουν και το σημαντικότερο πεδίο ανάκαμψης μιας χώρας που οι ίδιοι την οδήγησαν εκ του ασφαλούς στην οικονομική κατάρρευση και την μακροχρόνια χρεοκοπία.

Σταμάτης Χαλβατζής: Πολιτικοί “μαϊντανοί” ή φερέφωνα;

Την ώρα που η Ελλάδα γίνεται σάκος του μποξ μεταξύ των ισχυρών του πλανήτη μας και ο ελληνικός λαός “πειραματόζωο” στα χέρια αδίστακτων οικονομικών κέντρων, κάποιοι αυτόκλητοι τιμητές του κομματικού συντηρητισμού και του ελέγχου της πολιτικής δράσης, προσπαθούν να σπιλώσουν και να φιμώσουν κάθε ανένταχτη και ακηδεμόνευτη πολιτική φωνή και τοποθέτηση.
Ελπίζω ότι πρόκειται για μεμονωμένα γεγονότα και όχι για συντονισμένη προσπάθεια κομματικών επιτελείων.

Ενάντια στη βαρβαρότητα

Ν. Λυγερός

Όταν υπάρχει ένα ολόκληρο πλαίσιο προπαγάνδας που δηλώνει ότι ο θύτης δεν έπραξε ποτέ γενοκτονία εναντίον ενός λαού, μόνο οι γνώσεις μας επιτρέπουν να αντισταθούμε αποτελεσματικά. Αλλιώς όταν ακούμε για ζωτικό χώρο ή διάφορες δικαιολογίες του τύπου δεν μπορούσαμε να ζήσουμε με τόσα νησιά εχθρικά απέναντι από τις ακτές μας και γι' αυτό το λόγο προσπαθούμε εδώ και χρόνια να το καταλάβουμε, έχουμε την εντύπωση ότι δεν είναι παράλογο και έχει μια βάση όσο δεν γνωρίζουμε ότι είναι ακριβώς λόγω γενοκτονίας που οι ακτές έχουν καταληφθεί. Συνεπώς πρέπει να έχουμε θεμελιακές γνώσεις στην ιστορία, για να λειτουργήσουμε ορθολογικά ενάντια στην βαρβαρότητα. Διότι μια γενοκτονία είναι ένα γεγονός που δεν αμφισβητείται ή εξετάζεται.

Ολοκληρώθηκε το νέο Application της MSJ Group of Companies

H CYTA Cyprus και η FOCUS-ON GROUP ολοκλήρωσαν, με επιτυχία, το νέο Mobile Application της MSJ Group of Companies. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη σε λειτουργικά συστήματα iOS & Android και συμβατή με Tablet & Smartphone.
Το Mobile Application έχει σχεδιαστεί με τις πιο σύγχρονες τεχνολογικές μεθόδους βασισμένο στις ανάγκες και τον χαρακτήρα του Ομίλου και με γνώμονα την εξυπηρέτηση του κοινού. Οι χρήστες της εφαρμογής μπορούν να βρουν χρήσιμες πληροφορίες για την ιστορία, το έργο, τις εξελίξεις αλλά και τις επίσημες συνεργασίες του Ομίλου. Ακόμα, μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Όμιλο απευθείας από το περιβάλλον της εφαρμογής.

Η ένοχη σιωπή που δεν αντέχει ούτε και την αλήθεια - οι εξάρσεις και οι ολέθριες συνέπειες

Η Ευρώπη και η παγκόσμια κοινή γνώμη ασχολείται εδώ και 6 χρόνια με το πρόβλημα της κρίσης  χρέους της χώρας μας, χωρίς  ακόμη να διαφαίνεται η λύση αυτού. Αν λάβει κανείς υπόψη ότι οι συνέπειες του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου διευθετήθηκαν εντός ελαχίστου και μόνον  χρόνου. Είναι λυπηρό, ότι ενώ  η χώρα μας ευρίσκεται εις το επίκεντρο της παγκόσμιας επικαιρότητας, εμείς οι Έλληνες δεν έχουμε αντιληφθεί ακόμη και σήμερα  τις πραγματικές αιτίες και τις διαστάσεις του μακροχρόνιου  προβλήματός μας, και γιατί συμβαίνουν όλα αυτά. Αυτό οφείλεται εις την εσωστρέφεια, την σύγχρονη παθογένειά μας, αλλά και εις την απομάκρυνση από τις ρίζες μας και τις αρετές των προγόνων μας.
Ο μέγας φιλόσοφος Πυθαγόρας έλεγε, ότι οι αριθμοί καθορίζουν την τάξη και την αρμονία του Σύμπαντος. Επάνω λοιπόν σε αυτούς στηρίζονται και οι αρετές, οι αρχές και οι αξίες των ανθρώπων. Αυτές γιγάντωσαν τον δυναμισμό των προγόνων μας. Ο δυναμισμός αυτός έσπρωξε τους προγόνους μας και εις την δημιουργία εκατοντάδων αποικιών εις τον τότε κόσμο, διότι δεν τον χωρούσε η Πατρίδα μας.

Η απελευθέρωση των κατεχομένων

Ν. Λυγερός

Η απελευθέρωση των κατεχομένων δεν είναι μια εθνικιστική πράξη, αλλά μια αναγκαία ανθρώπινη πράξη. Θέλουμε δεν θέλουμε ο εποικισμός είναι ένα έγκλημα πολέμου και κατά συνέπεια δεν διαγράφεται, δεν παραγράφεται. Οι έποικοι με την ίδια τους την εγκατάσταση διαπράττουν ένα έγκλημα πολέμου, αφού συμβάλλουν στην τεχνητή αλλοίωση του πληθυσμού. Η αντίσταση και η θέληση απελευθέρωσης είναι ένα ανθρώπινο δικαίωμα.

Ενημέρωση για τις εργασίες στην οδό Επαμεινώνδα από τον Δήμαρχο Θηβαίων

Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, συναντήθηκε την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, με εκπροσώπους των επαγγελματιών της οδού Επαμεινώνδα, της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών-Βιοτεχνών Επαρχίας Θηβών και τον Εμπορικό Σύλλογο Θήβας, παρουσία των επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να τους ενημερώσει σχετικά με τις εργασίες που πραγματοποιούνται αυτή τη στιγμή στην οδό και για όσες έχουν προγραμματιστεί να γίνουν την ερχόμενη εβδομάδα.

Στο Eurogroup με πρόταση που δεν μπορούν να αρνηθούν

Με ανοιχτά χαρτιά πάει η ελληνική πλευρά στο έκτατο Eurogroup της Τετάρτης και μια πρόταση που ενσωματώνει στοιχεία του μνημονίου και της επιστολής Γιουνκέρ που όμως δε συνδέονται με την αυτοτροφοδότηση της κρίσης. Από το υπουργείο Οικονομικών ξεκαθαρίζεται πως η πρόταση δε θα περιέχει ριζοσπαστικά στοιχεία αλλά θα είναι τέτοια που θα επιτρέψει πολιτικά στους δανειστές αφενός να δώσουν στην Ελλάδα το χρόνο που ζητά  για να σχηματίσει το πρόγραμμά της για την τετραετία 2015-2018 αφετέρου να επικοινωνήσουν τη συμφωνία με τρόπο που δε θα φανεί ως ήττα τους.

ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΗΒΑΙΩΝ 2015_ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ

Δείτε και  κατεβάστε εδώ (https://drive.google.com/file/d/0BxqEfqegRxFEYWdKNHFZbjBiT0U/view ) το ενημερωτικό για τις Απόκριες στο Δήμο Θηβαίων 2015


Θήβα: Ο ΒΛΑΧΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ
Κάθε χρόνο την Κυριακή της Τυρινής (τελευταία Κυριακή της Αποκριάς) και την Καθαρή Δευτέρα (πρώτη μέρα της μεγάλης νηστείας), τούτη την εποχή της άνοιξης, της βλάστησης και της γονιμότητας, εδώ και 200 χρόνια, στην αμπελοστεφάνωτη επτάπυλη Θήβα, πόλη πανάρχαιη και σεβαστή στην ιστορία και την παράδοση, πατρίδα του αμπελιού και του κρασιού, γενέτειρα του Βάκχου, σμίγουν τα προαιώνια στοιχεία της Διονυσιακής λατρείας με τη σύγχρονη χριστιανική πίστη, σ’ ένα πολυσήμαντο, λαϊκό έθιμο, το «ΒΛΑΧΙΚΟ ΓΑΜΟ», που γίνεται σε τέσσερις γιορτινές μέρες. Την Τσικνοπέμπτη, την Κυριακή της Τυρινής, την Καθαρή Δευτέρα και των Αγίων Θεοδώρων.

ΝΕΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ Δ. ΙΕΚ ΘΗΒΑΣ-ΕΝΑΡΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο