Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Νομικό Ένθετο με την Αναστασία Μήλιου, στην εκπομπή Ενεργός Πολίτης, στο ράδιο Θήβα 97,5 - 14/03/2015



ΟΡΚΙΣΤΗΚΕ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡ. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Έβδομος Πρόεδρος της μεταπολιτευτικής Ελληνικής Δημοκρατίας

Ορκίστηκε το απόγευμα της Παρασκευής ο Προκόπης Παυλόπουλος ενώπιον της ολομέλειας του Κοινοβουλίου. 
Το χρονικό της ορκωμοσίας
Την έναρξη της συνεδρίασης κήρυξε ο πρώτος αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος, ενώ η αίθουσα της ολομέλειας ήταν γεμάτη τόσο στα έδρανα όσο και στα θεωρία.

Η ΑΝΙΕΡΗ ΕΙΚΟΝΑ ΜΙΑΣ ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΗΣ ΧΩΡΑΣ...ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ!

Η σχέση του νεοέλληνα πολιτικού προς το σύνολο και την οργανωμένη του έκφραση, το κράτος, αντί να είναι μια επιστασία αυτοκριτικής, συνέπειας και μετριοπάθειας, αντί να είναι μια διαρκής συνομιλία ζωής, έγινε ένας μονόλογος ματαιοδοξίας, ματαιοσχολίας και αυτάρεσκης συμπεριφοράς, ένας μονόλογος που αγνοεί τον κοινωνικό θάνατο....

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

            Η 25η Ιανουαρίου 2015, σήμανε το τέλος των φαύλων Μνημονιακών κυβερνήσεων. Ο ελληνικός λαός έστειλε στον αγύριστο τους βιαστές του, τους δολοφόνους των ονείρων του, όλους εκείνους που συνέπραξαν στην φτωχοποίησή του. Όλους εκείνους καθώς και τους συνεργάτες τους που δημιούργησαν μια ανθρωπιστική κρίση, χειρότερη εκείνης των χρόνων της Κατοχής. Όταν οι αυτοκτονίες, τα συσσίτια απόρων, οι άστεγοι, τα παιδιά που λιποθυμούν από υποσιτισμό στα σχολεία κ.α. βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη.  

Με παρέμβαση Μπακογιάννη, ο αξονικός τομογράφος στο Νοσοκομείο Θήβας

Ο Κώστας Μπακογιάννης στο Νοσοκομείο Θήβας για την υπογραφή της σύμβασης εγκατάστασης του Αξονικού Τομογράφου

Η στρατηγική σκέψη του Περικλή

Ν. Λυγερός

Η στρατηγική σκέψη του Περικλή δεν περιορίζεται χρονικά στον λεγόμενο χρυσό αιώνα γιατί η εμβέλειά της ξεπερνά αυτά τα στενά και τοπικά όρια. Μπορεί η περίοδος της ζωής του να βρίσκεται μεταξύ των Περσικών Πολέμων και του Πελοποννησιακού Πολέμου αλλά αυτό δεν είναι τυχαίο μα αναγκαίο γιατί δεν πρόκειται για ένα συνδετικό κρίκο. Στην πραγματικότητα, είναι η δράση του που κατάφερε να διαχωρίσει αυτά τα χρονικά γεγονότα με την επιβολή μιας κυριαρχίας που εντυπωσίασε ακόμα και τον Θουκυδίδη. Ο Περικλής αξιοποίησε στο έπακρον τη νίκη των Ελλήνων επί των Περσών όχι γιατί ήταν ρήτορας και βασίστηκε στη στρατηγική αλλά γιατί ήταν στρατηγός και στρατηγιστής που κατανόησε την επινόηση του Θεμιστοκλή όσον αφορά τη σημασία του ελληνικού ναυτικού.

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θηβαίων - Δημοτικός Έλεγχος – Επερωτήσεις


 ΘΕΜΑ :  «Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου»  (Άρθρο 65 &  67 N.3852/10)».

            Σας καλούμε όπως προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων αυτού (Παλαιό Δημαρχείο οδός Πινδάρου & Οιδίποδος) στις  18 MAΡΤΙΟΥ  2015  ημέρα  TETAΡΤΗ  και ώρα 18:00 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης

   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ   ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
                                                                       
   ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Μ. ΚΟΚΟΝΤΙΝΗΣ

Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα ληξιπρόθεσμα αγροτικά ρεύματα της περιοχής Θηβών

Ο Αγροτικός Σύλλογος Φυτικής Παραγωγής Θηβών την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015 συναντήθηκε με τον Γενικό Διευθυντή Εμπορίας της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού κ. Λάζαρο Καραλάζο στο γραφείο του στην Αθήνα, παρουσία των Βουλευτών Βοιωτίας  κ.κ. Σταθά Ιωάννη και Σκούμα Αθανάσιο, όπου συζητήθηκε το θέμα σχετικά με τα “Ληξιπρόθεσμα Αγροτικά Ρεύματα” και  αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:

Συγκεκριμένο πλαίσιο και ισχυροποίηση του θεσμού: «Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης», ζητά ο Σταμάτης Χαλβατζής

Ο Θεσμός του συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης που θεσπίστηκε με τον ν. 3852/2010, αποτελεί μια καινοτόμο διαδικασία, στην κατεύθυνση εκδημοκρατισμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, απέναντι στην αυθαιρεσία και τον δογματισμό ενός δημαρχοκρατούμενου καθεστώτος άσκησης της Διοίκησης.

Δυστυχώς ο κατά γενική ομολογία αδιέξοδος τρόπος επιλογής, που επαφίεται αποκλειστικά και μόνο στην προαίρεση της πλειοψηφίας, με την οποία υποτίθεται ότι θα πρέπει να έρθει σε αντίθεση ο συμπαραστάτης, προστατεύοντας τα δικαιώματα των πολιτών, καθιστά τον θεσμό ανενεργό, αφού στη πράξη ελάχιστα Δημοτικά Συμβούλια εως σήμερα, δεύτερη περίοδο εφαρμογής του θεσμού, έχουν καλύψει τη θέση.

Συνάντηση του Προέδρου της ΔΗΚΕΘ κ. Καμούτση Αναστάσιου, με τον Αρχιεπίσκοπο κκ. Ιερώνυμο

Πραγματοποιήθηκε στις 11/3/2015 στα γραφεία της  Αρχιεπισκοπής Αθηνών συνάντηση του Προέδρου της ΔΗΚΕΘ κ. Καμούτση Αναστάσιου με τον προκαθήμενο της Εκκλησίας Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο. Στην συζήτηση τέθηκε το θέμα της συμμετοχής, της συνδρομής και της παρέμβασης του Μακαριωτάτου για σημαντικά θέματα που αφορούν την πόλη μας και άπτονται του πολιτισμού, του τουρισμού, των μεγάλων κοινωνικών προβλημάτων καθώς και των από κοινού συντονισμένων παρεμβάσεών μας για την, πέρα από τα προβλήματα, ανάδειξη της πόλης μας και γενικά του Δήμου Θηβών ευρύτερα σε επίπεδο ανάλογο με τις απαιτήσεις και τις προσδοκίες όλων μας.

Υπογράφηκε η σύμβαση για την εγκατάσταση Αξονικού τομογράφου στο Γ. Ν. Θηβών

Υπογράφηκε σήμερα από τον κοινό Διοικητή των Γ. Ν. Λιβαδειάς – Γ. Ν. Θηβών κ. Κωνσταντίνο Ρουσόπουλο και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας , η σύμβαση για την εγκατάσταση Αξονικού τομογράφου στο Γ. Ν. Θηβών , έργο χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ , που συμβάλει  με την πρόσφατη σύνδεση με το Φυσικό Αέριο στην αναβάθμιση της παροχής υπηρεσιών στους κατοίκους της περιοχής αλλά και του Νομού.
     Παρών στην διαδικασία ήταν και ο Περιφερειάρχης Στερεάς  Ελλάδας κ. Κωνσταντίνος Μπακογιάννης, τον οποίο ο Διοικητής ευχαρίστησε για την παρέμβαση του προκειμένου το έργο να μην απενταχθεί , συνεπικουρώντας έτσι τις αγωνιώδεις προσπάθειες της Διοίκησης για επίσπευση των σχετικών διαδικασιών και κωλυμάτων που είχαν παρουσιαστεί , λόγω δικαστικών αντιδικιών μεταξύ των υποψηφίων αναδόχων .
     Επίσης παρόντες ήταν:

Στη διεκδίκηση Γερμανικών αποζημιώσεων και η Λιβαδειά

Στη διεκδίκηση γερμανικών αποζημιώσεων μπαίνει και η Λιβαδειά μετά από σχετική πρόταση που κατέθεσε στη νεότερη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Αριστείδης Ρούσσαρης.


Όλες οι πτέρυγες του συμβουλίου συμφώνησαν στην σύσταση επιτροπής που θα διερευνήσει τα στοιχεία που υπάρχουν στη διάθεση του Δήμου η οποία θα εισαχθεί ειδικό θέμα στο δημοτικό συμβούλιο.

Οι Χριστιανοί της Ανατολής

Στους Χριστιανούς της Ανατολής αναμειγνύονται κουλτούρα, θεολογία, Πολιτική και διαφορετικότητα. Γιατί οι ρίζες αυτού του Χριστιανισμού επηρέασαν τον Δυτικό ευρωπαϊκό πολιτισμό. Από την Αιθιοπία ως την Ουκρανία ή την Τουρκία, το Ιράκ, τις Ινδίες ή τη Μέση Ανατολή, οι χριστιανοί αυτοί ζουν ένα δράμα. Ήδη από τον προηγούμενο αιώνα άρχισαν να γίνονται μειοψηφία λόγω της δημογραφικής έκρηξης των μουσουλμάνων, μ’αποτέλεσμα να περιθωριοποιούνται πολιτικο-κοινωνικά. Σήμερα απειλούνται μ’εξαφάνιση. Κι όμως, υπήρξαν στην πρώτη γραμμή και στις τρεις Αραβικές Ανοίξεις που σημάδεψαν τη σύγχρονη εποχή της Αραβικής Ιστορίας.

Η προστασία των νερών

Ν. Λυγερός

Αφού υπάρχει πια επίσημη διαβούλευση για την προστασία των νερών από τα γεωργικά λιπάσματα, πρέπει να αναδειχθεί και ο ρόλος του ζεόλιθου σε αυτή τη διαδικασία. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για την έγκριση Κώδικα Ορθών Γεωργικών Πρακτικών για την προστασία των Νερών από τη Νιτρορύπανση Γεωργικής Προέλευσης αλλά και κτηνοτροφικής δραστηριότητας, αφού είναι ακριβώς το πλαίσιο της δράσης του ζεόλιθου που χρησιμοποιείται ήδη στα λιπάσματα επιβραδύνσεως. Και ο λόγος είναι απλός αφού ο ζεόλιθος είναι ικανός ν’ απορροφήσει την αμμωνία και να την αποδεσμεύσει αργά.

Τσίπρας στον ΟΟΣΑ: Αναδιάρθρωση χρέους και 4 ακόμη μεταρρυθμίσεις στην ατζέντα

Τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση και για τις οποίες επιδιώκει την τεχνογνωσία του ΟΟΣΑ παρουσίασε ο πρωθυπουργός στην ομιλία που παραχώρησε σήμερα στη γενική συνέλευση του Οργανισμού.

Στις ήδη γνωστές μεταρρυθμιστικές προτεραιότητες της κυβέρνησης πρόσθεσε ακόμη 4: την πράσινη ανάπτυξη, την κοινωνική οικονομία, τα νέα δικτυακά συστήματα (πληροφορική), τα επιχειρηματικά οικοσυστήματα.

ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΗΝ ΘΗΒΑ




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Νέα έργα για τη Στερεά Ελλάδα, συνολικού προϋπολογισμού 617.209,94 ευρώ

Κώστας Μπακογιάννης:

"Σε αυτή τη δύσκολη για τη χώρα, αλλά και για την Τοπική Αυτοδιοίκηση χρονική συγκυρία,

 η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει καταφέρει να σταθεί όρθια"

​ ·       Σε 6 μήνες συμβασιοποιήθηκαν συνολικά 13 έργα, ύψους 24.292.902,84 ευρώ

 ·       Σημαντικές παρεμβάσεις σε οδικά δίκτυα και έργα που συμβάλουν στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς

ΡΥΘΜΙΣΗ 100 ΔΟΣΕΩΝ: ΠΟΙΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΥΠΑΧΘΟΥΝ – ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΙΣ

Σε 2 έως και 100 δόσεις θα μπορούν οι φορολογούμενοι να ρυθμίσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που έχουν προς την εφορία.
Πρόκειται για οφειλές που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες ως και την 1 Μαρτίου 2015, σύμφωνα με το σχέδιο νόμου που αναρτήθηκε για διαβούλευση στο «opengov.gr».
Στη ρύθμιση θα μπορούν να υπαχθούν οι φορολογούμενοι έως τις 26 Μαΐου ενώ ως τις 27 Απριλίου θα μπορούν να αξιοποιήσουν την ιδιαίτερα ευνοϊκή διάταξη που προβλέπει ότι όσο μέρος της αρχικής οφειλής εξοφληθεί άλλο τόσο από τις προσαυξήσεις διαγράφεται. Προϋπόθεση για την αξιοποίηση της διάταξης αυτής είναι ο οφειλέτης να καταβάλει ως προκαταβολή τουλάχιστον ποσό ίσο με το δεκαπλάσιο της ελάχιστης δόσης που του αναλογεί με βάση τη ρύθμιση.

Βιβλιοπαρουσίαση από το ΚΚΕ Θήβας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

        Οι Κομματικές Οργάνωσεις Θήβας του ΚΚΕ και οι Οργανώσεις Θήβας της ΚΝΕ με αφορμή τη Μέρα της Γυναίκας διοργανώνουν βιβλιοπαρουσίαση - συζήτηση του άρθρου της Κομμουνιστικής Επιθεώρησης με θέμα:

«ΜΕ ΠΥΞΙΔΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ»

ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ  ΕΔΩ  ΚΑΙ  ΤΩΡΑ
           -------------------------------------------------      
Σε απάντηση των τελευταίων εξελίξεων με την Σιωνιστική Ε.Ε. ο Ελληνικός Λαός ζητάει «ΔΙΑΓΡΑΦΗ  ΧΡΕΟΥΣ  ΕΔΩ  ΚΑΙ  ΤΩΡΑ».-
Με τη διαγραφή Χρέους, τελειώνει η ανθρωπιστική κρίση για τον Ελληνικό Λαό. Τώρα όλα τα λεφτά πηγαίνουν στο ΡΟΤΣΙΛΝΤ σαν τοκοχρεολύσια!!! Ακόμη και τα Ασφαλιστικά μας Ταμεία!!!
Οι Έλληνες δεν χρωστάνε τίποτε. Το χρέος είναι τεχνητό, made by ROTHSCHILD & N.W.O.
Μπήκαμε στην Ε.Ε. να ευημερήσουμε, και όχι να πεθάνουμε. Ενώ η Γερμανία χρωστάει 500 δις. ευρώ στην Ελλάδα, ο Σόϊμπλε μας απειλεί με Θεσμούς, Τρόϊκες, & Μνημόνια!!
Ζητάμε Εθνική αξιοπρέπεια, Εθνική Ανεξαρτησία, και Κυριαρχία για τη πατρίδα μας. Ζητάμε μισθούς και συντάξεις ικανές για να ζήσουμε, ζητάμε νερό και ρεύμα για τις ανθρώπινες ανάγκες. Μπήκαμε στην Ε.Ε. για να μας κόψουνε το ηλεκτρικό ρεύμα, και όλες τις βιοτικές ανάγκες..............

Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής 1907 – 1998

Κορυφαίος έλληνας πολιτικός, με καθοριστική συμβολή στον οικονομικό και πολιτικό εκσυγχρονισμό της χώρας. Το σπουδαιότερο επίτευγμά του είναι η είσοδος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα, σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση.

1907 - 1950

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής γεννήθηκε στις 8 Μαρτίου 1907 στο Κιούπκιοϊ (σήμερα Πρώτη), μια κωμόπολη κοντά στις Σέρρες, που τότε ανήκε στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Ο πατέρας του, Γεώργιος, δημοδιδάσκαλος και καλλιεργητής, είχε διωχθεί για την εθνική δράση του, τόσο από τις τουρκικές, όσο και μεταγενέστερα από τις βουλγαρικές αρχές κατοχής. Έζησε ως μαθητής, διαδοχικά, στην Πρώτη, τη Νέα Ζίχνη, τις Σέρρες και τελικά στην Αθήνα, όπου μετά την αποπεράτωση των γυμνασιακών του σπουδών, εγγράφηκε στη Νομική Σχολή, από την οποία αποφοίτησε το 1929.

ΟΤΑΝ Η ΛΕΞΗ "ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ" ΧΑΝΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ...

Η λέξη "μεταρρύθμιση" τα τελευταία πέντε χρόνια κυριαρχεί στην καθημερινότητά μας. Κι άλλοτε προσλαμβάνει τη φυσιογνωμία του "μπαμπούλα", ενώ άλλοτε εμφανίζει την ευεργετική επίδραση της πανάκειας, για κάθε στραβό και ανομολόγητα δυσώδες παρατηρείται σε τούτο τον τόπο.

Κι όσοι πολιτικοί "σωτήρες" εξαγγέλουν τις "μεταρρυθμίσεις", ως αναπόδραστη ωστόσο ανάγκη των απαιτήσεων των δανειστών μας, προσκρούουν στην έλλειψη πολιτικής βούλησης ή στην ανικανότητα να τις εφαρμόσουν. Επί της ουσίας πρόκειται για "δανεικές" μεταρρυθμίσεις, που εξυπηρετούν τη χρονική συγκυρία και έχουν κυρίως "εισπρακτικό χαρακτήρα", για να καλυφθούν οικονομικές ανάγκες και οι όποιες τοκογλυφικές αξιώσεις των ξένων δανειστών..

Άγρια καταδίωξη στη Βοιωτία: Έκλεψε αγροτικό και εμβόλισε περιπολικό

Ρομά έκλεψε αγροτικό αυτοκίνητο και στην προσπάθειά του να ξεφύγει από μπλόκο των αστυνομικών εμβόλισε το περιπολικό.
Σκηνές από αστυνομική ταινία αργά το απόγευμα στη Βοιωτία. Όλα ξεκίνησαν όταν Ρομά έκλεψε αγροτικό αυτοκίνητο 4χ4 από την περιοχή της Θήβας.

Ο ιδιοκτήτης είχε αφήσει τα κλειδιά πάνω στον διακόπτη και ο Ρομά είχε εύκολο έργο.
Ωστόσο έγινε αμέσως αντιληπτός και οι αστυνομικοί της Α ΟΠΚΕ τον εντόπισαν και άρχισαν να τον καταδιώκουν.

Ο δράστης μπήκε στην Κωπαΐδα και από εκεί βγήκε στον Ορχομενό.

Ενημέρωση από το Δήμο Θηβαίων για τις ζημιές από τη θεομηνία με τις έντονες βροχοπτώσεις

Σοβαρές ζημιές- καταστροφές σημειώθηκαν, κατά την πρόσφατη θεομηνία με τις έντονες βροχοπτώσεις στις 27 και 28 Φεβρουαρίου 2015, στη ζώνη ευθύνης του Δήμου Θηβαίων. Ο Δήμος με τα τεχνικά μέσα που διαθέτει αλλά και με μισθωμένα μηχανήματα έργων κατέβαλλε, από την πρώτη στιγμή, κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να αποκαταστήσει όσες περισσότερες ζημιές.

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Ληστές και διαρρήκτες δρουν ανενόχλητοι. Έντρομοι οι κάτοικοι στην Ελλοπία του δήμου Θηβών

Ανενόχλητοι δρουν το τελευταίο διάστημα στην Ελλοπία του δήμου Θηβών ληστές και διαρρήκτες.
Οι κάτοικοι είναι τρομοκρατημένοι αφοί οι δράστες μπαίνουν στα σπίτια τους και κλέβουν ότι βρουν.

Μάλιστα σε μία περίπτωση δεν δίστασαν να μαχαιρώσουν τον ιδιοκτήτη, όταν αυτός προσπάθησε να αντιδράσει.

Τα θύματα ζητούν πιο έντονη αστυνόμευση, την οποία όμως δεν μπορεί να προσφέρει το τοπικό αστυνομικό τμήμα που είναι υποστελεχωμένο.

Δικαίωση για τους Διστομίτες. Χαιρετίζουν την απόφαση του Πρωθυπουργού

Οι Διστομίτες χαιρετίζουν την απόφαση της Ελληνικής κυβέρνησης να επανασυγκροτήσει και να αναβαθμίσει την αρμόδια επιτροπή της Βουλής για τη διεκδίκηση των Γερμανικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου.

Παράλληλα αισθάνονται δικαιωμένοι και με την τοποθέτηση του υπουργού Δικαιοσύνης από το βήμα της Βουλής ο οποίος δήλωσε ότι είναι έτοιμος να βάλει την υπογραφή του για την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων του Γερμανικού Δημοσίου στην Ελλάδα καθώς παραπέμπει στην υλοποίηση της αμετάκλητης απόφασης του Πρωτοδικείου της Λιβαδειάς στο οποίο είχαν προσφύγει συγγενείς των 218 θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας στο Δίστομο.

Το Δόγμα Τρούμαν

Το Δόγμα Τρούμαν υπήρξε ουσιαστικά η εναρκτήρια δήλωση του Ψυχρού Πολέμου κι είχε ως αποτέλεσμα τη μεταβολή της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ σ' αυτό που ο διπλωμάτης Τζορτζ Κέναν αποκάλεσε «Θεωρία της Ανάσχεσης».

Διακηρύσσει ότι οι ΗΠΑ θα υποστηρίξουν «τους ελεύθερους ανθρώπους που αντιστέκονται στην προσπάθεια υποταγής τους σε ένοπλες μειοψηφίες ή εξωτερικές πιέσεις». Ο αμερικανός πρόεδρος, Χάρι Τρούμαν, εννοούσε φυσικά ότι η εξαγγελία του ήταν η απάντηση στην αυξανόμενη κομουνιστικοποίηση της Ευρώπης και αφορούσε ειδικά τις προσπάθειες των κομουνιστικών κινημάτων να καταλάβουν την εξουσία στο Ιράν, την Τουρκία και την Ελλάδα.

Διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων.



Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αντισφαίρισης με αμαξίδια 2015 στη Θήβα

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αντισφαίρισης με αμαξίδια 2015 

14-15 Μαρτίου 2015
Δημοτικά Γήπεδα Κοντίτου στη Θήβα

Η στρατηγική της ενέργειας και η ενέργεια της στρατηγικής

Ν. Λυγερός

Όταν ακούμε συνεχώς οικονομικά δεδομένα έχουμε την εντύπωση ότι όλος ο κόσμος γυρνά γύρω από αυτά κι ότι είναι η ουσία της ζωής. Ενώ η απλή εικόνα ενός ατόμου που κρατά χρήματα αλλά βρίσκεται στην έρημο δείχνει αμέσως τα όρια αυτού του νοητικού σχήματος. Κι αν συχνά λένε ότι η πραγματικότητα είναι σκληρή όταν υπάρχουν οικονομικά δεδομένα δεν έχουν ιδέα για το τι γίνεται όταν δεν υπάρχει ενέργεια και στρατηγική. Κι αν το ζήσουν αυτό, τότε βλέπουν τον κόσμο μ’ ένα άλλο τρόπο, όπου η ταξική προσέγγιση όχι μόνο δεν έχει νόημα, αλλά αν είχε θα ήταν απλώς γελοία. Θυμίζει απλώς τη μόδα άλλων εποχών που δεν κατάφεραν να εξελιχθούν. Έτσι τα τωρινά δεδομένα όσον αφορά στην ελληνική ΑΟΖ δεν αφορούν παρά μόνο έμμεσα το θέμα της οικονομίας. Γιατί το ορθολογικό πλαίσιο της θάλασσας δεν είναι η οικονομία, αλλά και πάλι η ενέργεια και η στρατηγική. Η οικονομία είναι απλώς ένα επιφαινόμενο, μια επίπτωση και τίποτα άλλο.

Αργύρης Σφουντούρης o Αγωνιστής από το Δίστομο

Πρώτα χρόνια της παιδικής ηλικίας

Ο Αργύρης Σφοντούρης γεννιέται το 1940 στο Δίστομο/Ελλάδα. Οι τρεις αδελφές του είχαν ήδη γεννηθεί, και τώρα οι γονείς χαίρονται για την γέννηση του πρώτου τους γιού. Και μαζί τους χαίρεται και ο παππούς, που θα έχει έναν εγγονό, που σύμφωνα με την παράδοση θα πάρει το όνομά του: Αργύρης.

ΕΝΑ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Όσοι επισκεφτούν για πρώτη φορά στην Τουρκία το Αφιόν Καραχισάρ, (από προσωπική εμπειρία), η πόλη που έγινε διεθνώς γνωστή για την ευρεία καλλιέργεια του χασίς, πολύ πιθανόν να σοκαριστούν καθώς θα αντικρίσουν σε κεντρική πλατεία της πόλης ένα μακάβριο άγαλμα που δείχνει έναν όρθιο, (ο Τούρκος), να ρίχνει κάτω έναν άλλο, (ο Έλληνας), ενώ ετοιμάζεται κυριολεκτικά να τον κατασπαράξει.

Ομιλία με θέμα: «ΠΑΝΣΛΑΒΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ» στο Συνεδριακό κέντρο Θήβας




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Η ΠΑΡΑΚΡΟΥΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΒΛΑΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΛΗΣΤΙΑΣ...

Η αξία κάθε ημέρας στην πολιτική, ιδίως σε περιόδους κρίσης, έγκειται στην έντασή της, στο πλέγμα της κοινωνικής και ατομικής συνείδησης, στην αρτιότητα των πολιτικών αποφάσεων και πράξεων με γνώμονα την πρόοδο της κοινωνίας και την εθνική αξιοπρέπεια. Και τα τελευταία χρόνια άπειρες μέρες ασωτεύτηκαν χωρίς πλήρωση. Και το πέρασμά μας ως κοινωνία από την ιστορία θυμίζει το μικρό χαλίκι, που μόνιμα εξουσιάζεται από την παλίρροια των γεγονότων.

Και είναι τα ίδια τα γεγονότα, ως απότοκος εσφαλμένων πολιτικών στις παρυφές της πολιτικής βλακείας ή και της απληστίας, που μας συνθλίβουν. Ουδέποτε σε τούτη τη χώρα της πολιτικής λεξιλαγνείας, δεν επιχειρήθηκε από κάποιους έστω πολιτικούς, μια κάθαρση γενική των λέξεων και των εννοιών, για να μη νοθεύεται η ειλικρίνεια των προθέσεών τους. Κι ακόμη, το σημαντικότερο, για να σταθεροποιούν στη συνείδησή τους τους όποιους στόχους, χωρίς παραπλανητικά φενακίσματα.

Η καινοτομία της καστρικής σκακιέρας

Ν. Λυγερός

Αν και η καστρική σκακιέρα έχει ήδη μερικούς αιώνες ύπαρξης, η καινοτομία της συνεχίζει να συναρπάζει όσους έχουν στρατηγική και σκακιστική σκέψη. Ενώ το σκάκι ανήκει στα παίγνια μηδενικού αθροίσματος και δεν προσφέρει πλαίσιο συνεργασίας, η καστρική σκακιέρα με τους τέσσερις παίκτες που λειτουργούν ως ζευγάρια, έρχεται να εμπλουτίσει το κλασικό παίγνιο και να εισάγει νέα νοητικά σχήματα.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ: «Η ΨΑΛΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΘΗΒΩΝ»


ΗΜΕΡΙΔΑ: ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ


Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

«Ο Φίλος από το Μεξικό» (Απόστολος Μαυροθαλασσίτης)

Πρόκειται για το εξαιρετικό βιβλίο «Ο Φίλος από το Μεξικό» του Απόστολου Μαυροθαλασσίτη, πρωταθλητή Ελλάδος στο Αλεξίπτωτο Πλαγιάς. Το 2009, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αλεξιπτώτου Πλαγιάς στο Μεξικό, όπου ο Απόστολος συμμετείχε σαν μέλος της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας, μετά από εναέρια σύγκρουση με συναθλητή του στα 3.000 μέτρα, απέκτησε παραπληγία, και σήμερα μετακινείται με αναπηρικό αμαξίδιο.
Ο Απόστολος Μαυροθαλασσίτης περιγράφει με ιδιαίτερο τρόπο το πώς βίωσε την εμπειρία της επίκτητης παράλυσής του και τις έντονες αναμνήσεις από τον πρώτο ενάμιση μήνα της ζωής του μετά το ατύχημά του στις 6 Φεβρουαρίου 2009. Με φράσεις κοφτές, που ξυπνούν την ίδια εκείνη αγωνία όλων όσοι έχουμε ζήσει αντίστοιχες στιγμές, αποδοσμένες όμως με την ανακουφιστική δύναμη της ευφυΐας!

Το τέλος της ευημερίας όπως την ξέραμε

Η συνολική οικονομική κρίση, στον ανεπτυγμένο κυρίως κόσμο, φέρνει στην επιφάνεια και σημαντικά κοινωνικά προβλήματα τα οποία βρίσκονταν σε λήθαργο. Η «επέλαση» των ισχυρών πληθυσμιακά χωρών και τα νέα μοντέλα ανάπτυξης. Γράφει ο Α. Παπανδρόπουλος.
Ο Ρότζερ Κίντελμπεργκ είναι ένας μεσοαστός Γερμανός μισθωτός, με 25 χρόνια εργασίας πίσω του στις οικονομικές επιχειρήσεις δύο μεγάλων γερμανικών εταιρειών με πολυεθνικό χαρακτήρα. Έχει το σπίτι του, το αυτοκίνητό του, τα κομπιούτερ του, τα κινητά του και... τον κήπο του, με τον οποίο ασχολείται καθημερινά.

Η ΕΛΠΙΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΑΥΤΑΠΑΤΗΣ...

..Εστω κι αν δεν την προσδέχται ο λογισμός, γιατί έχει "κουραστεί" να συγκομίζει τον άνεμο. Η απόγνωση θα ήταν μια παραίτηση, που δεν τη δέχονται τα κύτταρά μας, γιατί θα ήταν ένας εύκολος κοινωνικός θάνατος. Και είναι αναμφίβολα καλύτερα να προτιμά κανείς την "ψυχοδότρια" ελπίδα ή και την εγρήγορση της αγωνίας από τη νάρκη της παραίτησης. Απολαμβάνει έτσι την ηδονή της μεταβατικής του κατάστασης, ακόμα κι όταν τροφοδοτεί με την ελπίδα την αυταπάτη του...

Η "μεταβατική" κατάσταση, βέβαια, μπορεί να γίνεται με αυθάδεια και να "εμπνέεται" από τις ακάθαρτες επιμιξίες των πολιτικών αποφάσεων και από τα κυρίαρχα παραπλανητικά φενακίσματα, με αποτέλεσμα ο πολίτης να μηχανοποιείται πολιτικά. Και η πολιτική αυτή μηχανοποίηση να έχει την αναπόφευκτη προέκτασή της στην ψυχολογία και στην αγωγή του...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΑΝΤΩΝΗ ΠΑΠΑΘΕΟΔΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑ ΑΓΓΕΛΙΔΟΥ

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς και οι εκδόσεις ΙΚΑΡΟΣ  διοργανώνουν συναντήσεις συγγραφέων με μικρούς αναγνώστες.
Την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015 στις 11 πμ. ο συγγραφέας Αντώνης Παπαθεοδούλου και η εικονογράφος Μυρτώ Δεληβοριά θα παρουσιάσουν το βιβλίο τους  «Όταν μεγαλώσω μπορώ να γίνω και…» στους μαθητές της Β’ τάξης του 2ου και 9ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς.

Η ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΘΕΣΜΟΥ «ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ».


ΠΡΟΣ:  - Πρόεδρον Δημ. Συμβουλίου κ. Κοκοντίνη  Αθανάσιο
               - Συμπαραστάτη του Δημότη κ. Ματάλα  Μαρία            
               - ΜΜΕ

ΚΟΙΝ : - Επικεφαλής Συνδυασμών
Δήμαρχο:  κ. Νικολάου
Δημ. Σύμβουλο:  κ. Χαλβατζή
Δημ. Σύμβουλο:  κ. Κόρδατζη
Δημ. Σύμβουλο:  κ. Κατσέλη

Θέμα: Ανάδειξη Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης

ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΟΙ & ΛΑΘΡΕΠΙΒΑΤΕΣ

Οι Σιωνιστές «εταίροι» της Ε.Ε. λένε ότι δεν έχουν ούτε ένα ευρώ για τους Έλληνες, ενώ για τους άλλους «εταίρους» της Σιωνιστικής Ε.Ε. έχουν. Μας βάλλανε μέσα στην Ε.Ε. & στην Ευρωζώνη για να μας κάνουν αποικία τους. Μας βάλλανε μέσα στο λάκκο των λεόντων!!!
Οι αρμόδιοι υπαλληλίσκοι του ΡΟΤΣΙΛΝΤ της Σιωνιστικής Ευρωπαϊκής Ένωσης, βγαίνουν στα κανάλια και λένε αερολογίες επί των διαπραγματεύσεων του EUROGROUP, ενώ εμείς αγωνιούμε για τη τύχη μας .
Μας έχουν βάλλει θηλιά στο λαιμό με τη ρευστότητα, τέτοιους «εταίρους» έχουμε. Από μαστίγιο σε καρότο μας πάνε. Οι Σιωνιστές Επικυρίαρχοι μας πιέζουν πολύ με τα πιόνια τους στην Ε.Ε. και στα διάφορα όργανα αυτής.
Ο απόηχος του EUROGROUP είναι δάνεια-Μνημόνια-Τρόϊκα, δηλαδή «Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα».............

Στη ΛΑΡΚΟ ο Κώστας Μπακογιάννης. Συνάντηση με διοίκηση και σωματείο εργαζομένων

Το τιμολόγιο ηλεκτροδότησης του εργοστασίου, το μέλλον της εταιρείας και η κάλυψη των κενών θέσεων εργασίας ήταν τα θέματα που απασχόλησαν τη συνάντηση που είχε ο περιφερειάρχης Στερεάς με τη διοίκηση και το σωματείο των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ.

Με τα σενάρια ιδιωτικοποίησης της ΛΑΡΚΟ να απομακρύνονται και να βρίσκουν σύμφωνο τον Κώστα Μπακογιάννη, ο περιφερειάρχης χαρακτήρισε τη ΛΑΡΚΟ κύτταρο ανάπτυξης για όλη τη Στερεά Ελλάδα.

Τα απαραίτητα στάδια της συνεννόησης

Ν. Λυγερός

Στο κλασικό πεδίο γνώσεων, η επικοινωνία θεωρείται θεμελιακή, ενώ οι νευροεπιστήμες και τα μαθηματικά δείχνουν ότι είναι απλώς βασική και δεν επαρκεί από μόνη της. Είναι βέβαια μια επαφή μεταξύ δύο ατόμων αλλά δύο άνθρωποι χρειάζονται μια συνεννόηση. Με άλλα λόγια το υπόβαθρο της κοινωνίας είναι ανεπαρκές και το υπόβαθρο της Ανθρωπότητας είναι αναγκαίο. Σε αυτό το πλαίσιο μπορούμε να εντοπίσουμε τα απαραίτητα στάδια για την ύπαρξη της συνεννόησης. Έτσι αντιλαμβανόμαστε ότι το πρώτο επίπεδο είναι η συμβατότητα, όπου αναγνωρίζουμε και την προσφορά του Wechsler μέσω της διαφοράς του δείκτη νοημοσύνης.

"Επιτυχής ολοκλήρωση της διαμόρφωσης Κοινωνικών Συμπράξεων στις Περιφερειακές Ενότητες της Στερεάς Ελλάδας"

Επιτυχής ολοκλήρωση της διαμόρφωσης Κοινωνικών Συμπράξεων στις Περιφερειακές Ενότητες της Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για τους Άπορους (ΤΕΒΑ/FEAD)

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διαμόρφωση πέντε «Περιφερειακών Κοινωνικών Συμπράξεων» και κατατέθηκαν οι σχετικοί φάκελοι προτάσεων στο Εθνικό Ινστιτούτο Ανθρώπινου Δυναμικού από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Οι «Κοινωνικές Συμπράξεις» συγκροτήθηκαν μέσω περιφερειακών και τοπικών συνεργασιών και διαβουλεύσεων, με συμμετοχή τοπικών Κοινωνικών Εταίρων και στόχο τη δημιουργία ευέλικτων και λειτουργικών σχημάτων που θα καλύψουν τις ανάγκες των ωφελούμενων στο σύνολο των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Ερώτηση Μπασιάκου για κινδυνο κατάργησης του ΤΕΙ Θήβας

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ


ΠΡΟΣ : Τον Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων

ΘΕΜΑ: Κίνδυνος Κατάργησης του ΤΕΙ Θήβας.

Δημοσίευμα της εφημερίδας «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» αναφέρει ότι μεταξύ των Τμημάτων ΤΕΙ, που κινδυνεύουν να κλείσουν , είναι και το ΤΕΙ Θήβας.

 Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας (Τμήμα Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού) της Θήβας:

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, στο πλαίσιο της Ημέρας της Γυναίκας η εκδήλωση της Χ.Ε.Ν Θήβας

Το Σάββατο 7 Μαρτίου 2015 και ώρα 6.00 μμ., πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, στο πλαίσιο της Ημέρας της Γυναίκας, η εκδήλωση-αφιέρωμα, στην πρώτη Ελληνίδα ζωγράφο, ΕΛΕΝΗ ΜΠΟΥΚΟΥΡΑ-ΑΛΤΑΜΟΥΡΑ.
Ομιλήτρια ήταν η βραβευμένη συγγραφέας Ρέα Γαλανάκη, η οποία έχει διεξαγάγει έρευνα για την ζωή της.

Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Υπατία 370 – 415

Ελληνίδα νεοπλατωνική φιλόσοφος, αστρονόμος και μαθηματικός. Έζησε και δίδαξε στην Αλεξάνδρεια της Ρωμαϊκής (Βυζαντινής) Αιγύπτου, όπου και δολοφονήθηκε από όχλο φανατικών χριστιανών. Θεωρείται η πρώτη γυναίκα που διακρίθηκε στα μαθηματικά.

Η Υπατία γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια το 370 και ήταν κόρη του μαθηματικού και αστρονόμου Θέωνα του Αλεξανδρέως (335-405). Έλαβε πολύ καλή εκπαίδευση στην Αθήνα και στην Ιταλία. Στην Αθήνα παρακολούθησε μαθήματα στη νεοπλατωνική σχολή του Πλούταρχου του Νεότερου και της κόρης του Ασκληπιγένειας, ενώ μαθήτευσε και κοντά στο Πρόκλο και τον Ιεροκλή.

Τη γάτα με το ποντίκι παίζουν Βρυξέλλες και Αθήνα

Παίζουν τη γάτα με το ποντίκι, επιχειρούν να επαναφέρουν Μνημόνιο και τρόικα από την πίσω πόρτα και περιμένουν πότε θα εξαντληθούν οι αντοχές της Αθήνας: Η τακτική των εταίρων και δανειστών χτίζεται σε ορίζοντα διμήνου, το όπλο τους είναι πάντοτε η απειλή των άδειων ταμείων και στο αυριανό Eurogroup η ελληνική πλευρά καλείται και πάλι να «αγοράσει» χρόνο και να ελιχθεί μέσα στην παγίδα.


Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο