Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Διαλέξεις του Ν. Λυγερού: Εγκεφαλικά δομικά στοιχεία στο σκάκι, "Αρχιτεκτονική και Κινηματογράφος", "Επιχείρηση Νέμεσις",


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΤΟΠΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ...

Συνέπεια της παραποίησης της πολιτικής αλήθειας είναι και η παραποίηση του ιστορικού νοήματος. Ποιο είναι το ιστορικό νόημα; Η κατανόηση του παρελθόντος, η βίωση του μέλλοντος ή η εξ' ανάγκης ερμηνεία του Παρόντος;

Και εφόσον το εκάστοτε παρόν είναι προιόν του Γίγνεσθαι, αναμφισβήτητα προέρχεται από την εμπειρία του παρελθόντος. Αυτό σημαίνει ότι η πολιτική πράξη, και κατ' επέκταση η συγγραφή της ιστορίας, φέρουν κατ' ανάγκην, τη σφραγίδα του παρόντος, το αποτύπωμα της πολιτικής βούλησης.

Ερώτηση Βουλευτή Βοιωτίας, Θανάση Σκούμα, στον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, σχετικά τα τους ΦΟΣΔΑ

Αθήνα, 18/03/2015

Ερώτηση προς τον: Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης,

Θέμα: Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων με τη μορφή Ανώνυμης Εταιρείας

Με τον νόμο 3852/2010, Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης − Πρόγραμμα Καλλικράτη ορίστηκε η ενοποίηση όλων των Φορέων διαχείρισης ανά περιφέρεια σε  ενοποίηση σε ένα ΦΟΔΣΑ με τη μορφή Συνδέσμου δηλαδή ΝΠΔΔ και μάλιστα εντός ενός έτους από την εφαρμογή του. Έτσι από την μια απομάκρυνε ακόμη περισσότερο από την πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση και έκανε πιο συγκεντρωτικές τις αποφάσεις για τη διαχείριση των απορριμμάτων, από την άλλη η νομική μορφή Συνδέσμου δημοσίου δικαίου υποτίθεται ότι διασφάλιζε ένα ορισμένο επίπεδο δημόσιου ελέγχου.

Η "Αντιγόνη" του Σοφοκλή στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας από το Θηβαϊκό Πειραματικό Θέατρο

Το κορυφαίο έργο “Αντιγόνη” του Σοφοκλή ανεβάζει επί σκηνής το Θηβαϊκό Πειραματικό Θέατρο την Τρίτη 24 και την Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015 και ώρα 21:00 στην αίθουσα “Αλέξανδρος Κοφίνης” του Συνεδριακού Κέντρου της ΔΗ.Κ.Ε.Θ. του Δήμου Θηβαίων.

Εορτασμός της Εθνικής Επετείου «25η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821» έτους 2015 στη Θήβα - πρόγραμμα



           
       Παρακαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις για την επέτειο της    
       25ης Μαρτίου 1821,  οι οποίες αναφέρονται στο συνημμένο πρόγραμμα.
                                   
             

                                                           Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α

Για παραπληροφόρηση κάνει λόγο η ΑΕΠΙ σχετικά με την αθώωση των «156» επιχειρηματιών στο νομό Σερρών

Με αφορμή παραπλανητικά και μη αληθή δημοσιεύματα που φέρουν την ΑΕΠΙ ως μηνύτρια κατά «156» επιχειρηματιών  υπόχρεων σε καταβολή πνευματικών δικαιωμάτων από χρήση μουσικής στις επιχειρήσεις τους στο νομό Σερρών, καθώς και αναφορές  σε απόφαση δικαστηρίου  σχετική με τη συγκεκριμένη υπόθεση που εκδικάστηκε στις 13 Μαρτίου 2015 στο Δικαστήριο Σερρών και δήθεν αθώωση αυτών, προς αποκατάσταση της αλήθειας των πραγματικών περιστατικών και όσων πραγματικά συνέβησαν δηλώνουμε και πληροφορούμε το κοινό και τους χρήστες μουσικής για τα παρακάτω:

Αυτό είναι το κοινό ανακοινωθέν για την Ελλάδα

Οι οχτώ ηγέτες που συμμετείχαν στη μίνι Σύνοδο στις Βρυξέλλες, κατόπιν αιτήματος του Έλληνα πρωθυπουργού, αποφάσισαν την επιβεβαίωση της συμφωνίας του Eurogroup της 20ηςΦεβρουαρίου.  Στην κοινή δήλωση αναφέρεται η δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης να προτείνει λίστα μεταρρυθμίσεων το συντομότερο δυνατόν, ενώ παράλληλα επιβεβαιώνεται η διαδικασία που είχε συμφωνηθεί στις 20 Φεβρουαρίου και πως θα υπάρξει άμεση σύγκληση του Eurogroup.

Η δήλωση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, της Κομισιόν και του Eurogroup

ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΡΥΠΑΙΟΣ: ΜΗΝΥΜΑ προς το Λαό της Χαλκιδικής - Θέμα: Μεταλλεία Χρυσού στις Σκουριές

Λαέ  της  Χαλκιδικής,

Κάθεστε επάνω σε ένα χρυσό βουνό.

Οι παγκόσμιοι Επικυρίαρχοι σας διαίρεσαν, σύμφωνα με την αρχή του «Διαίρει και Βασίλευε», για να σας κλέψουν το χρυσό της περιοχής.

Ο Λαός της χρυσοφόρας περιοχής των Σκουριών, έχει διαιρεθεί στα δύο,

Α) Σε αυτούς που ενδιαφέρονται για τη προστασία του περιβάλλοντος,  και

Β) Σε αυτούς που ενδιαφέρονται για τα εργασιακά, φοβούμενοι μήπως αύριο μείνουν άνεργοι.
Συχνά βλέπουμε στα κανάλια εκπροσώπους και των δύο παρατάξεων να εκφράζουν τα προβλήματά τους, ενώ οι Παγκόσμιοι Επικυρίαρχοι κάνουν παιχνίδι!!!

Τελική απόφαση για τον ελληνικό ζεόλιθο

Ν. Λυγερός

Η τελική απόφαση για την άδεια έρευνας για τον ελληνικό ζεόλιθο είναι η αρχή μιας νέας και επαναστατικής φάσης για τα δεδομένα της πατρίδας μας, αφού για πρώτη φορά στην ιστορία, ο ζεόλιθος γίνεται μια πραγματικότητα. Η έγκριση μελέτης «Αποκατάσταση περιβάλλοντος χώρου έρευνας ύπαρξης Ζεόλιθου στην περιοχή του Δημοτικού Διαμερίσματος Πετρωτών» αποτελεί το σημείο έναρξης για την Ελλάδα. Έτσι έχει δικαιωθεί ο αγώνας μας, αφού το όραμα γίνεται η επόμενη πραγματικότητα. Πριν καν την έναρξη της έρευνας εγκρίθηκε η αποκατάσταση του εδάφους, η προστασία του από την επιφανειακή διάβρωση και η ρύθμιση της υδατικής δίαιτας. Γι’ αυτόν το λόγο προτείνεται η εισαγωγή σε επιφάνεια αποκατάστασης μέσω τεχνητής αναδάσωσης δενδρυλλίων δρυός.

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Οι Δημιουργοί".

Πολυχώρος "Αίτιον", Τζιραίων 10 - Μετρό Ακρόπολη.
Αθήνα. Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Ταλιμπανισμός και Γκραφίτι

Με αφορμή τα γκραφίτι στους τοίχους του Πολυτεχνείου, αναπτύχθηκε από τους υποστηρικτές αυτής της παρέμβασης ότι επρόκειτο για καλλιτεχνική πράξη. Το επιχείρημά τους στηρίζεται στην άποψη ότι τα γκράφιτι αποτελούν συνέχεια ντανταϊστικού ή φουτουριστικού ύφους. Από εδώ ακριβώς ξεκινώ και τον αντίλογό μου. Τα γκραφίτι υπήρξαν από τις αρχές του 20ού αιώνα, με αποκορύφωμα τη δεκατία του ’60 και το Μάη του ’68, ένα είδος πολιτικό-κοινωνικής αντίδρασης. Ο μεγάλος αφροαμερικανός καλλιτέχνης Ζαν Μισέλ Μπασκιά είχε γεμίσει τους δρόμους της Νέας Υόρκης, από τις αρχές της δεκαετίας του ’80, με ποιητικές φράσεις υπογράφοντας με το ψευδώνυμο SAMO. Όμως, τα γκραφίτι του τα ζωγράφιζε σε άδειους ή έρημους χώρους και όχι σε κτήρια με αισθητική, ιστορία και παράδοση. Δεν ήθελε να βεβηλώσει αρχιτεκτονήματα. Δεν ήθελε να καταστρέψει.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ. Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΟΥ ΤΙΜΑ ΤΟΝ ΘΕΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Γράφει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος


Όταν πληροφορήθηκα πως ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να προτείνει την κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου για την θέση του προέδρου της Βουλής, πέρασαν διάφορες σκέψεις από το μυαλό μου και είχαμε μεγάλη συζήτηση γι’ αυτό, με φίλους και συνεργάτες.

Τη ρύπανση του Ασωπού και το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, έθεσε ο Βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Σκούμας, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος, κ. Ιωάννη Τσιρώνη.

Στη σύσκεψη φορέων που διοργάνωσε ο Δήμος Λεβαδέων, χθες, με την παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος, κ. Ιωάννη Τσιρώνη, παρευρέθηκε ο Βουλευτής Βοιωτίας ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Σκούμας.

Κατά τη συζήτηση που ακολούθησε ο Θανάσης Σκούμας έθεσε δυο θέματα που αφορούν κατά μείζονα λόγο την περιοχή της Βοιωτίας. Το θέμα των σοβαρών προβλημάτων σχετικά με τη βιομηχανική ρύπανση του Ασωπού και το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Στη Μόσχα ο Κώστας Μπακογιάννης, για την προώθηση του τουρισμού, στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης ΜΙΤΤ


  • Κώστας Μπακογιάννης: «Συναντήσεις, παρουσιάσεις, στοχευμένες δράσεις: το τρίπτυχο του σχεδίου τουριστικής προβολής της Στερεάς »
  • Ο Κώστας Μπακογιάννης σε συνεχείς συναντήσεις με κυβερνητικούς εκπροσώπους και φορείς
  • Δυναμική η παρουσία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στη ΜΙΤΤ, με δικό τηςstand στο περίπτερο του EOT

ΔΙΠΛΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΝΙΚΗΣ Η ΚΡΟΥΣΤΑΛΛΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΘΕΣΗ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ Ο ΤΣΙΩΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ BADMINTON, ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΗΛΙΑΣ

ΔΙΠΛΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΝΙΚΗΣ Η ΚΡΟΥΣΤΑΛΛΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΘΕΣΗ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ Ο ΤΣΙΩΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ  ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ BADMINTON ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ KATΩ ΤΩΝ 15 ΕΤΩΝ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΗΛΙΑΣ ΣΤΙΣ 14-15 ΜΑΡΤΙΟΥ

Στον Ιερό Ναό του Πολιούχου μας Αγίου Ιωάννου του Καλοκτένους , θα τελεσθεί – για πρώτη φορά – η Ακολουθία των Δ’ Χαιρετισμών

Η Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας , ανακοινώνει ότι την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015 και ώρα 9.00 μ.μ. στον Ιερό Ναό του Πολιούχου μας Αγίου Ιωάννου του Καλοκτένους , θα τελεσθεί – για πρώτη φορά – η Ακολουθία των Δ’ Χαιρετισμών της Παναγίας μας, με σχετική ομιλία, έτσι ώστε να διευκολυνθούν οι συμπολίτες μας οι οποίοι λόγω εργασίας ή άλλων υποχρεώσεων, δεν μπορούν να εκκλησιασθούν στο Ναό της Ενορίας τους.

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΘΕΣΗΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΡΑΣΗ...

Πριν ή και παράλληλα προς τους πολιτισμούς και με τη λειτουργία μιας ασυνείδητης βούλησης, πορεύθηκαν και πορεύονται στο δρόμο της ζωής οι πρωτόγονοι, όπως και τα άλλα θηλαστικά με τον ατροφικό και ατελή εγκέφαλο. Το ένστικτο οδηγεί αυτούς τους οργανισμούς να επιβιώσουν και να αντιμετωπίσουν τις αντιξοότητες της ζωής.

Κάλεσμα για ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Θηβαίων εν όψει Πάσχα

Εν όψει των Αγίων Ημερών του Πάσχα,  ο Δήμος Θηβαίων καλεί όλους τους δημότες και τις επιχειρήσεις να στηρίξουν το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο, ώστε να μπορέσουν οι συνάνθρωποι μας που έχουν ανάγκη, να γιορτάσουν με αξιοπρέπεια το Πάσχα.

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΡΟΥΦΟΥ ΤΟΥ ΕΚΛΕΚΤΟΥ Α΄ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΘΗΒΩΝ


Ο Δήμος Θηβαίων συμμετέχει στην Ώρα της Γης 2015


Το Σάββατο 28 Μαρτίου, στις 20:30, η Ελλάδα θα σβήσει για ακόμα μια χρονιά τα φώτα, συμμετέχοντας στην Ώρα της Γης, την παγκόσμια εκστρατεία ευαισθητοποίησης πολιτών της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF.

Μπασιάκος , ο νέος Τομεάρχης Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της ΝΔ

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, αναδείχθηκαν τα τέσσερα αιρετά κοινοβουλευτικά μέλη που θα συμμετέχουν στο άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο, οι έξι συντονιστές των Ομάδων Διαρκούς Επιτροπής (ΟΔΕ) και οι 21 υπεύθυνοι των Τομέων Κοινοβουλευτικού Έργου. Ειδικότερα:

·         Ως αιρετά κοινοβουλευτικά μέλη του Άτυπου Πολιτικού Συμβουλίου, αναδείχθηκαν οι βουλευτές:

«Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΞΑΝΑΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΙΣ... ΡΑΓΕΣ»

ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ Ο Α. ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ – ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΦΥΓΗ GREXIT – ΝΕΟ EUROGROUP ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Μια «πόρτα» στον τοίχο που πρόβαλλαν απέναντι στην Ελλάδα οι δανειστές της φαίνεται πως κατάφερε να ανοίξει ο Αλέξης Τσίπρας με την πρωτοβουλία της οκταμερούς διάσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής.

Συνάντηση Δημάρχου Θηβαίων με το νέο Διοικητή του ΚΕΠΒ


Εθιμοτυπική συνάντηση με το νέο Διοικητή του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Πυροβολικού Θήβας Ταξίαρχο κ. Λεωνίδα Παππά, είχε την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015 στο γραφείο του ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου.

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

ΟΜΠΑΜΑ ΣΕ ΜΕΡΚΕΛ: ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Το ελληνικό ζήτημα βρέθηκε στο επίκεντρο της τηλεφωνικής συζήτησης που είχαν ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, ενόψει της Συνόδου Κορυφής (19-20/03) και της πενταμερούς συνάντησης (19/03).
Ο κ. Ομπάμα ζήτησε από την κα Μέρκελ να επικεντρωθεί η προσπάθεια στην εξεύρεση ρεαλιστικής λύσης για την Ελλάδα.

Προγραμματισμένες Διαλέξεις του Ν. Λυγερού

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: 
"Αρχιτεκτονική και Κινηματογράφος". 
Porto Center, 26ης Οκτωβρίου 90, Κτήριο Α, 3ος όροφος, (Λεωφορείο 40 και 31, στάση: σφαγεία), Θεσσαλονίκη. 
Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015, ώρα: 19.00 

Ι. Σταθάς: Δεν έχουν ηθικό δικαίωμα να μιλούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για την τραγική κατάσταση στα νοσοκομεία

Σφοδρή επίθεση στην προηγούμενη κυβέρνηση εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σταθάς για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της υγείας, υπεραμυνόμενος παράλληλα της προσπάθειας που καταβάλλει η νέα κυβέρνηση προκειμένου να μην κλείσουν τα νοσοκομεία.

Με αφορμή στην πρόσφατη συνάντηση των φορέων του νομού με τον αναπληρωτή υπουργό υγείας και τα αποτελέσματά της, ικανοποιημένοι δεν είναι και οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου της Λιβαδειάς, οι οποίοι ζητούν συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Λαϊκή Συσπείρωση Στερεάς: Ερώτηση για τις Περιφερειακές κοινωνικές συμπράξεις

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Η Λαϊκή Συσπείρωση Στερεάς Ελλάδας κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στο Π.Σ της Δευτέρας 16/3/2014 σχετικά με την  ολοκλήρωση της διαμόρφωσης πέντε «Περιφερειακών Κοινωνικών Συμπράξεων» και την κατάθεση των  σχετικών φακέλων προτάσεων στο Εθνικό Ινστιτούτο Ανθρώπινου Δυναμικού από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας .

Η στρατηγική της σοκολάτας

Ν. Λυγερός

Όταν χώρες προσπάθησαν να επηρεάσουν στο σύνολό της την Ευρωπαϊκή Ένωση για το ποσοστό του γνήσιου κακάου μέσα στην σοκολάτα, δεν τα κατάφεραν, γιατί οι περισσότερες χώρες που δεν μπορούσαν να φτάσουν αυτήν την ποιότητα προτίμησαν ένα χαμηλότερο ποσοστό και μάλιστα εντάσσοντας ζωικά λιπαρά κι όχι μόνο κακαόμαζα. Το αποτέλεσμα είναι απλό. Πολλές από τις σοκολάτες που γνωρίζουμε έχουν ουσιαστικά ίχνη κακάου σε σχέση με αυτό που ήθελαν οι χώρες της μειοψηφίας. Κατά συνέπεια, η όλη διαδικασία μπορεί να θεωρηθεί ως μια ολική αποτυχία, όσον αφορά στο θέμα της ποιότητας της σοκολάτας. Αλλά το ενδιαφέρον της υπόθεσης βρίσκεται αλλού.

Ευχαριστήρια Επιστολή, από τον Αθλητικό Σύλλογο Σαρακατσαναίων Θήβας (Α.Σ.Σ.Θ.)

Με το παρόν Δελτίο Τύπου-Ευχαριστήρια Επιστολή τα μέλη και το Δ.Σ. του Αθλητικού Συλλόγου Σαρακατσαναίων Θήβας (Α.Σ.Σ.Θ.) εκφράζουν τις ευχαριστίες τους προς τον κ. Δήμαρχο, τους κ. Αντιδημάρχους, τα μέλη του Δ.Σ,  τον κ. Πρόεδρο και τους εμπλεκόμενους υπαλλήλους του Δημοτικού Οργανισμού Θήβας καθώς επίσης τον κ. Πρόεδρο και το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Θήβας για την έμπρακτη και πολύτιμη αρωγή τους στη διοργάνωση των Αγώνων Πρωταθλήματος Τοξοβολίας που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη μας, στο Δημοτικό Στάδιο στις 7 και 8 Μαρτίου 2015.

Η ρήξη της Ευρωζώνης με την Ελλάδα

Με αγωνία αλλά και με απάθεια, χωρίς να μπορεί να αντιδράσει, παρακολουθεί ο Ελληνικός Λαός τους καθημερινούς διαξιφισμούς μεταξύ της νέας Κυβέρνησης και της Γερμανίας. Η οποία, ως γνωστόν, ομιλεί και αποφασίζει τώρα εκ μέρους και της Ευρωζώνης. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς γνώστης της πολιτικής ιστορίας, αλλά ούτε και γνώστης της εκάστοτε συμπεριφοράς των ηγετών διαφόρων κρατών κατά τις διαπραγματεύσεις για την επίλυση διαφόρων θεμάτων π.χ. προβλημάτων. Ο κάθε απλός άνθρωπος και ο κάθε Έλληνας αντιλαμβάνεται από μόνος του, από όλα αυτά τα οποία βλέπει και ακούει καθημερινώς, αλλά και  βγάζει και τα δικά του συμπεράσματα, ότι το επίπεδο εις το οποίο έχουν φθάσει οι εξελίξεις, δεν έχει καμία σχέση με διαπραγματεύσεις. Είναι τώρα μία γενικευμένη εικόνα προσωπικών επιθέσεων, προσβολών πολιτικών ηγετών, οι οποίοι με την συμβολή και των ΜΜΕ συμπαρασύρουν Λαούς και Κράτη της Ευρωζώνης και Ε.Ε. σε ένα τώρα ακήρυκτο πόλεμο, με απρόβλεπτες συνέπειες..

Συζήτηση του σ/ν για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης

Μετά από 5 χρόνια, συζητείται επιτέλους στη Βουλή των Ελλήνων ένα σ/ν που γράφτηκε & δεν μεταφράστηκε. Το πρώτο σ/ν μετά από 5 χρόνια που δεν χτυπά εργασιακά & κοινωνικά δικαιώματα, αλλά στέκεται αρωγός στους αδύναμους.

Επώδυνη αύξηση στις μετακινήσεις των πολιτών της Θήβας, από το επικείμενο κλείσιμο της πρόσβασης στο 90ο χλμ της ΝΕΟ Αθηνών- Λαμίας, αναφέρει ο Θανάσης Σκούμας

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

Το επικείμενο κλείσιμο της πρόσβασης στο 90ο χλμ της ΝΕΟ Αθηνών- Λαμίας, από την εφαρμογή του άρθρου 83 του ν. 4313/2014, έρχεται να προσθέσει νέα επώδυνη αύξηση στις μετακινήσεις των πολιτών της περιοχής της Θήβας. Με το άρθρο αυτό δόθηκε τρίμηνη παράταση από την ισχύ του ν. 4313/2014 (17-12-2014) έως τις 17-03-2015, και αφορά την παύση σύνδεσης πρατηρίων καυσίμων και συναφών εγκαταστάσεων με τους κλειστούς αυτοκινητοδρόμους.

Μοναδική Προσφορά για Πάσχα στο μαγευτικό Ναύπλιο!! Αυτόνομες αμφιθεατρικές βίλλες από 89 ευρώ η βραδιά στο KARAYIANNIS VILLAS

Το KARAYIANNIS VILLAS είναι ένα συγκρότημα αυτόνομων κατοικιών με ιδιωτική πισίνα η κάθε μία, μόλις 7,5 χλμ από την ιστορική πόλη του Ναυπλίου. Η αμφιθεατρική χωροθέτηση των κατοικιών δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να απολαύσει την απέραντη θέα που απλώνεται από το κάστρο της Λάρισσας στο Άργος, το Παλαμήδι του Ναυπλίου εως και το βράχο της Ασίνης τόσο από τον υπαίθριο χώρο που βρίσκεται η κάθε πισίνα όσο και από το ζεστό καθιστικό με το τζάκι σε κάθε μία από αυτές

Ο σχεδιασμός των κατοικιών έγινε με κυρίαρχο στόχο την ανάδειξη της σύγχρονης ελληνικής αρχιτεκτονικής και της εναρμόνισης των κτισμάτων με το ελληνικό τοπίο. Ζεστά χρώματα, λιτές γραμμές και κυρίαρχα υλικά όπως το ξύλο και η πέτρα συνδυάζονται ώστε να προσφέρουν στον καθένα μία αίσθηση άνεσης, χαλάρωσης και ξεκούρασης.

Οι Dilemma live στην Αστραδενή με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Οι DILEMMA το Σάββατο 21 Μαρτίου 2015 με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης εμφανίζονται στο Art Cafe Αστραδενή για μία ξεχωριστή βραδιά μουσικής & ποίησης.

Θα παίξουν αγαπημένα τους θέματα και μουσικές, καθώς και κομμάτια από τη δισκογραφία τους, σε συνδυασμό με ανάγνωση αποσπασμάτων από Έλληνες και ξένους ποιητές που τους έχουν επηρεάσει.

Σαξόφωνο – κιθάρα και 2 φωνές εμπλέκονται σ’ ένα παιχνίδι με αναπάντεχους μουσικούς διαλόγους και ιστορίες που καθηλώνουν.

Οι DILEMMA μετρώντας 12 χρόνια μουσικής πορείας, συνεπείς σ’ αυτό που αντιπροσωπεύουν, χρησιμοποιούν στοιχεία από την κλασική, την jazz, τη new wave σκηνή, πάντα με rock αποχρώσεις.

ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΜΙΧΑΛΗ ΣΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΠΕΣΥΡΕ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΥ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ - ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ

Σε πλήρη ματαίωση κατέληξε τελικά το προωθούμενο σχέδιο τοποθέτησης του προέδρου της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλη Σάλλα, στη θέση του προέδρου της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών.

ΠΩΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΕΤΣΙ;..

Είναι απίστευτο. Η πολύπλευρη κρίση που διέρχεται η χώρα μας, μας υπενθυμίζει τις μεγάλες κρίσεις του κοινωνικού βίου, τις οποίες συναντούμε στην πορεία της ιστορίας. Βρισκόμαστε ενώπιον μιας μεταβολής, μιας ανατροπής ακριβέστερα, ενώπιον ενός κλονισμού, ο οποίος χωρεί παραλλήλως προς την οικονομική, πολιτική, πολιτιστική και πνευματική κρίση των τελευταίων δεκαετιών.

Ενα σχήμα κοινωνικού βίου διαλύεται, μια μορφή ζωής εμφανίζει έκδηλα συμπτώματα παρακμής. Τα ψυχικά αποθέματα και οι ψυχικές δυνάμεις ενός κοινωνικού οργανισμού φαίνονται πως εστείρευσαν. Αρχές και δικαιώματα κοινωνικά που εμπεδώθηκαν από το χρόνο, τους αγώνες και την εμπειρία κλονίζονται.

Η Χριστίνα Ταχιάου, Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης καλεσμένη του τμήματος δημοσιογραφίας του Mediterranean College

«ΔΕΝ ΦΡΟΝΤΙΣΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ»
«Η δημοσιογραφία μου έχει μάθει να ψάχνω και ν’ ακούω»…
Η νομική, η δημοσιογραφία και η πολιτική ήταν οι άξονες της συζήτησης της βουλευτού Α’ Θεσσαλονίκης, Χριστίνας Ταχιάου, με τους φοιτητές Δημοσιογραφίας, του Mediterranean College Θεσσαλονίκης.

ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΑΝΕΛ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΗΛΕΙΑΣ

Αντιπροσωπεία της Νεολαίας Ανεξαρτήτων Ελλήνων συμπεριλαμβανομένης της Προέδρου Μανταλένας Παπαδοπούλου, του Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού Πέτρου Καραγιαννόπουλου και του Υπεύθυνου Τύπου Αλέξη Γεωργίου επισκέφθηκαν το Νομό Ηλείας στις 14-16 Μαρτίου 2015.

Συμμετείχαν στην εκδήλωση με θέμα: «Η Ανάδειξη της Οικολογικής Γεωργίας και η σύνδεσή της με την Παράδοση» που διοργάνωσαν η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών, η Ένωση Νέων Αγροτών Ηλείας, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βιοκαλλιεργητών Αμαλιάδας και η Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών Κυκεών με επικεφαλής τον Χαράλαμπο Κατσαλά, μέλος του Συντονιστικού Γραφείου Νεολαίας, στο Εργατικό Κέντρο της Αμαλιάδας.

Συνάντηση του Περιφερειακού Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α) Στερεάς Ελλάδας, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Ιωάννη Τσιρώνη.

Αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Επιτροπής (Ε.Ε) του Περιφερειακού Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α) Στερεάς Ελλάδας επισκέφθηκε τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Ιωάννη Τσιρώνη. Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης, Πρόεδρος της Ε.Ε & του Διοικητικού Συμβουλίου, Δήμαρχος Λαμιέων, ο κ. Βασίλειος Καθαροσπόρης, Αντιπρόεδρος της Ε.Ε, Αντιδήμαρχος Δήμου Χαλκιδέων, τα μέλη της Ε.Ε, κ. Σπυρίδων Νικολάου, Δήμαρχος Θηβαίων, η κα. Γιώτα Πούλου, Δήμαρχος Λεβαδεών, ο κ. Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος, Δήμαρχος Δελφών, ο κ. Ευθύμιος Παπαευθυμίου, Δήμαρχος Μακρακώμης και ο κ. Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης, Δήμαρχος Σκύρου.

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ: ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΙΤΡΟΠΉ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΩΝ-ΘΕΜΕΛΙΩΔΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΔΣΑ

Με απόφαση του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας Βασίλη Αλεξανδρή, συγκροτήθηκε και λειτουργεί ήδη στον Σύλλογο, Μόνιμη Επιτροπή Συνταγματικών-Θεμελιωδών Δικαιωμάτων.
Είναι η πρώτη φορά που μια τόσο σημαντική Επιτροπή, η οποία ασχολείται με θέματα που άπτονται άμεσα της λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος και των δικαιωμάτων των πολιτών, δημιουργείται θεσμικά και σε μόνιμη βάση, στον Δ.Σ.Α.
Στην επιτροπή που αποτελείται από 21 μέλη, πανεπιστημιακούς και δικηγόρους, προεδρεύει ο καθηγητής  Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ι. Δρόσος. Η πλήρης σύνθεση της είναι η εξής:

Παρεμβάσεις Μπασιάκου στη Βουλή για τη μείωση τιμής ρεύματος αγροτικής χρήσης και διευκολύνσεις εξόφλησης λογαριασμών στη ΔΕΗ

Για  τον  Υπουργό
Παραγωγικής Ανασυγκρότησης , Περιβάλλοντος και Ενέργειας



ΘΕΜΑ: Μείωση τιμής ρεύματος αγροτικής χρήσης και διευκολύνσεις εξόφλησης λογαριασμών στη ΔΕΗ.


Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΑΜΠΑΝΗ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ


Πολλά χρόνια πριν, δημοσιεύθηκε στα ψιλά των εφημερίδων η είδηση με τον τίτλο: ΑΠΗΓΟΡΕΥΘΗ ΦΙΛΜ ΔΙΟΤΙ ΘΙΓΕΙ ΤΙΣ ΚΑΛΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΟΣ- ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ. Στο δημοσίευμα αυτό διαβάζουμε τα εξής: Απηγορεύθη η συνέχισις της προβολής του «Τελευταίου των Κομιτατζήδων». Η ταινία ελληνικής παραγωγής προβάλλεται στους Αθηναϊκούς κινηματογράφους από της παρελθούσης Δευτέρας. Αναφερόμενο το φίλμ στην εγκληματική δραστηριότητα των Βουλγάρων εισβολέων κατά τη διάρκεια της Κατοχής στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, αποσύρεται διότι εθεωρήθη ότι θίγει τις ομαλές - σήμερα - σχέσεις Ελλάδος και Βουλγαρίας. (Εφημερίδα ΕΘΝΟΣ της 28-2-1970).

Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Σταμάτης Χαλβατζής: Να υπάρξει ένα νέο πλαίσιο για τον τρόπο λειτουργίας του πολιτιστικού και αθλητικού τομέα

Θήβα 17/ 3/ 2015

Με θλίψη διαπιστώνουμε ότι η πολιτιστική και αθλητική τοπική επικαιρότητα, αναδεικνύει την σοβαρή έλλειψη σχεδιασμού και κεντρικού συντονισμού από την δημοτική αρχή, καθώς έχει επιλέξει τον ρόλο του απλού παρατηρητή η στην καλύτερη περίπτωση του «συνδιοργανωτή» των εκδηλώσεων, που γίνονται με πρωτοβουλία των τοπικών συλλόγων.

Σε ορισμένες δε περιπτώσεις δημιουργίας αντιθέσεων, λόγω κακής ενημέρωσης ή διαφωνιών μεταξύ των συλλόγων, επιλέγει τον ρόλο του «Πόντιου Πιλάτου», αφήνοντας να αναπτύσσονται αντιπαραθέσεις, που αδικούν και υποβαθμίζουν πρωτοβουλίες και δράσεις, απογοητεύοντας με τον τρόπο αυτό και όσους εθελοντικά ασχολούνται με τα πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα.

ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ "ΟΝΕΙΡΟ" ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ;

Και ο δρόμος φαίνεται για την ώρα κλεισμένος. Διατρέξαμε απλώς τη διαδρομή από την αυταπάτη της "σταθερότητας" του Αντώνη Σαμαρά στην αυταπάτη της "εναγώνιας αναμονής" για μια νέα "συμφωνία" με τους δανειστές του Αλέξη Τσίπρα. Μόνο που όλες οι αυταπάτες, στον διαβρωτικό τούτο καιρό, είναι δύσκολο να διατηρηθούν σαν ζωτική δύναμη βίου.

Εκείνο που χρειάζεται είναι η έλλογη και συνειδητή πίστη στην πολιτική δύναμη, στην ηθική ανωτερότητα του πολιτικού σχήματος, για να στοιχισθούν γύρω του οι πρόθυμοι και αποφασισμένοι μαχητές που θα το υπερασπίσουν και θα το δικαιώσουν με την προσωπική τους θυσία. Πολιτική και "θυσία" είναι ωστόσο έννοιες ασυμβίβαστες για την ελληνική πραγματικότητα.

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Η Ανθρώπινη αξία του Εθελοντισμού".


Κανάκης Restaurart - τεχνοχώρος.
Δεκελείας 80, Νέα Φιλαδέλφεια, Αθήνα.
Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

MH MOY TΟΥΣ ΥΠΝΟΥΣ ΤΑΡΑΤΤΕ

Μέρες τώρα σχεδίαζα να γράψω κάτι για το Βαγγέλη Γιακουμάκη, το εικοσάχρονο παλικάρι με το μελαγχολικό χαμόγελο και το αγγελικό πρόσωπο, που τελικά έγινε πραγματικός άγγελος. Τον Βαγγέλη που συνεχίζει από τους ουρανούς ψηλά να μας κοιτά με την ίδια πίκρα και το ίδιο παράπονο που είχε η ματιά του και όσο βρισκόταν ανάμεσά μας. Τόσο καιρό που σε ψάχναμε Βαγγέλη ,σχεδόν σαράντα μέρες, ουσιαστικά αναζητούσαμε τη χαμένη μας αθωότητα, την ανθρωπιά και την αγνότητα μιας κοινωνίας χωρίς έρμα ,χωρίς ταυτότητα ,χωρίς πυξίδα. Μιας κοινωνίας που ξύπνησε κάθιδρη από τον μακάριο ύπνο της, μέσα στους εφιάλτες και τις ενοχές της, κοίταξε τον εαυτό της στον καθρέφτη, κατατρόμαξε από το απαίσιο θέαμα και άρχισε να ξεπλένει τις αμαρτίες της με εκδηλώσεις λύπης, πόνου και οργής για ό,τι  συνέβη.

Σύρος:Σ' αυτές τις άθλιες συνθήκες ζει ο 38χρονος

Πριν από λίγες μέρες βγήκε στο φως της δημοσιότητας από την εφημερίδα '' Ο Λόγος των Κυκλάδων'' μια δραματική ιστορία ενός συνανθρώπου μας που συγκλόνισε ολόκληρο το νησί της Σύρου.    

Γερμανία: Σοσιαλδημοκράτες και Πράσινοι ζητούν καταβολή πολεμικών αποζημιώσεων προς την Ελλάδα

Η πρόταση

Στελέχη των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών και των Πρασίνων χαρακτηρίζουν «ηθικά αναγκαία» την καταβολή πολεμικών αποζημιώσεων προς την Ελλάδα, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του περιοδικού Spiegel την Τρίτη.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό είναι η πρώτη φορά που Γερμανοί πολιτικοί τάσσονται ανοικτά υπέρ της καταβολής αποζημίωσεων. Μέχρι στιγμής, μόνο το κόμμα Die Linke είχε ταχθεί υπέρ του να γίνει η συζήτηση.

Ανδρέας Συγγρός 1830 – 1899

Έλληνας επιχειρηματίας, πολιτικός και εθνικός ευεργέτης. Από τις σημαίνουσες προσωπικότητες του ελληνισμού τον 19ο αιώνα. Εθεωρείτο ο ισχυρότερος άντρας της εποχής του, μετά τον Βασιλιά Γεώργιο Α'.

Ο Ανδρέας Τσιγγρός, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα (Συγγρός είναι εξευγενισμένη μορφή του, που υιοθέτησε αργότερα) γεννήθηκε στη συνοικία Σταυροδρόμι (Πέρα) της Κωνσταντινούπολης στις 12 Οκτωβρίου του 1830 και ήταν γιος του Χιώτη γιατρού Δομένικου Τσιγγρού και της Μονδινής Νομικού. Φοίτησε στην περίφημη σχολή του Θεόφιλου Καΐρη στην Άνδρο και ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στην Ερμούπολη της Σύρου το 1845. Ο πατέρας του επιθυμούσε να τον καμαρώσει γιατρό, αλλά ο νεαρός Συγγρός είχε ακαταμάχητη έφεση για το επιχειρείν.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ

Η ρύθμιση για την απαγόρευση των πλειστηριασμών μέχρι το τέλος του χρόνου έχει σχεδόν ολοκληρωθεί από το υπουργείο Οικονομίας και δεν αποκλείεται η κατάθεσή της στη Βουλή τις προσεχείς ημέρες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, θα απαγορεύονται μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2015 οι πλειστηριασμοί ακινήτων οφειλετών που χρησιμεύουν ως κύρια ή μοναδική κατοικία τους και δηλώθηκαν ως τέτοια στην τελευταία δήλωση φόρου εισοδήματος.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο