Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΙΘΗΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ - ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΚΕΨΗ...

Από τη σχέση μεταξύ του "δέοντος γενέσθαι" και του "γιγνομένου", της μεταξύ ιδεατής και ιστορικής πραγματικότητας, προήλθε το κεντρικό πρόβλημα της Φιλοσοφίας της Ιστορίας, γνωστόν ως Πολιτική Φιλοσοφία. Παράδειγμα είναι η Αθηναική Πολιτεία, η οποία συγκέντρωνε τα χαρακτηριστικά της υγιούς Πολιτείας: Ελευθερία, νομιμοφροσύνη και φιλία, τα οποία απετέλεσαν το "νευρικό σύστημα", εν τω συνόλω, της Πολιτικής Παιδείας και χάρις στα οποία αντιμετωπίσθηκαν αποτελεσματικά οι δύο πρώτες Περσικές κατά της Ελλάδας εκστρατείες...

Από τη στιγμή, όμως, που,βραδΎτερα, η Πολιτεία έπαυσε να είναι συντεταγμένο πολίτευμα, με επακόλουθον τον εκφυλισμό της Δημοκρατίας, λόγω της απομάκρυνσης από τις ρίζες της Ιστορίας, οι πολιτικοί αδυνατούν να είναι, όπως πρέπει, οι ενδεδειγμένοι παιδαγωγοί του λαού. Και φτάσαμε προοδευτικά στον πολιτικό πιθηκισμό!..

Ερώτηση Μπασιάκου για την πορεία της ΛΑΡΚΟ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ


Για  τούς  Υπουργούς
  • Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού
  • Παραγωγικής Ανασυγκρότησης , Περιβάλλοντος και Ενέργειας
  • Οικονομικών
  • Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης



ΘΕΜΑ: Πορεία ΛΑΡΚΟ προς όφελος της Ανάπτυξης και της Τοπικής Οικονομίας .

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Απάντηση της Δ Ε Π Ο Δ Α Θ σε ερώτηση Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ. - Α.Ε
Διαδημοτική Επιχείρηση Περιβάλλοντος &
Οργάνωσης Διαχείρισης Απορριμμάτων Θήβας
Ανώνυμη Εταιρεία Ο.T.A –
Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α )
2ης Δ.Ε Ενότητας Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας
Προς
Υπουργό Εσωτερικών
& Διοικητικής Ανασυγκρότησης
κο. Νικόλαο Βούτση
Κύριε Υπουργέ,
Με αφορμή ερώτηση Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Υπουργό Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης με θέμα «Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων με τη μορφή Ανώνυμης Εταιρείας», το Διοικητικό Συμβούλιο της Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ. ΑΕ θέλει να επισημάνει τα παρακάτω :

Ερώτηση Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας Θανάση Σκούμα σχετικά με τις κλοπές ηλεκ/κου υλικού του ΔΕΔΔΗΕ


Ερώτηση προς τους:
Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

ΘΕΜΑ: Κλοπές ηλεκτρολογικού εξοπλισμού των Δικτύων Ηλεκτρικής ενέργειας στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας.

Αξιέπαινη πρωτοβουλία του ΑΟ Θήβα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θηβαίων

Σε μία προσπάθεια έμπρακτης κοινωνικής αλληλεγγύης , ο Α.Ο. “Η ΘΗΒΑ”,  σε συνεργασία με  τον Σύλλογο Γυναικών Θήβας “Ισμήνη”, το Θεατρικό Εργαστήρι Μικρασιατών Θήβας, το Κέντρο Θηβαϊκού Πολιτισμού, το Σύλλογο Χιονοδρόμων Ορειβατών Ποδηλατών Θήβας και τον φιναλίστ του κυπέλλου Βοιωτίας “ΠΑΟΚ ΚΟΚΚΙΝΟΥ”,  αποφάσισαν ο αγώνας πρωταθλήματος Α'ΠΣ Βοιωτίας να είναι παράλληλα και ένας αγώνας κοινωνικής προσφοράς, συλλέγοντας τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θηβαίων.

Ανακοίνωση σχετικά με τους τάφους τριετούς ταφής του Νεκροταφείου Ανάληψη στο Μοσχοπόδι Θηβών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Δήμου Θηβαίων

Σχετικά με το Νεκροταφείο «Ανάληψη» (Μοσχοπόδι) σας γνωρίζουμε ότι θα γίνει εκταφή όλων των νεκρών που έχουν ενταφιαστεί από το 1987 έως το 2007 στους τάφους τριετούς ταφής.

Όσοι από τους συγγενείς των ενταφιασθέντων δεν ενδιαφερθούν μέχρι τις 30 Απριλίου 2015 να γίνει η εκταφή, τότε αυτή θα γίνει σύμφωνα με το άρθρο 13 του Κανονισμού Λειτουργίας των Νεκροταφείων.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥ ΜΕ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Μια παραγωγική συνάντηση είχε σήμερα, Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015, στο γραφείο του στο Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο Δήμαρχος Ορχομενού και Πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας κ. Λουκάς Υπερήφανος με τον Υπουργό κ. Βαγγέλη Αποστόλου.

  Αφορμή ήταν η συσσώρευση των προβλημάτων του Κωπαϊδικού πεδίου και ιδιαίτερα  τα προβλήματα που έχουν προκαλέσει στις αγροτικές εκτάσεις οι πρόσφατες πλημμύρες, μια πραγματικότητα που του μετέφερε, μαζί με την προσωπική του ανησυχία, ο κ. Υπερήφανος.

Θήβα: Στην οδό Περγάμου από τις 28/3 η Λαϊκή Αγορά-Τροποποίηση δρομολογίου ΚΤΕΛ για την εξυπηρέτηση των πελατών της Λαϊκής

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Θηβαίων ο χώρος ανάπτυξης της Λαϊκής Αγοράς  της Δ.Κ. Θήβας μεταφέρεται προσωρινά στην οδό Περγάμου (περιοχή Πολυγύρα, πλησίον 5ου Γυμνασίου , μεταξύ των οδών Καραμαγκιώλη και Σιμίου), λόγω της έναρξης εργασιών του  έργου “Βιοκλιματική αναβάθμιση του Δημοσίου Ανοικτού Χώρου κατά μήκος του ιστορικούς ρέματος ΧΡΥΣΟΡΡΟΑ Θήβας” (χώρος όπου λειτουργεί σήμερα η λαϊκή).

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Ο ζεόλιθος ως αναπτυξιακή καινοτομία στη γεωργία και την κτηνοτροφία".


Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, Πολύστυλο Καβάλας. 
Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Γιατί τα ελληνικά ΜΜΕ αποφεύγουν να απαντήσουν στο ερώτημα αν μαζί με τη Δανειακή σύμβαση παρατάθηκε και το Μνημόνιο;

του Ραφαήλ Μεν. Μαϊόπουλου
 

1.           Στο κύριο ερώτημα “αν το Μνημόνιο συνεχίζεται ή όχι, μετά τη συμφωνία του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου”, η Κυβέρνηση απαντάει ΟΧΙ και οι Δανειστές μας ΝΑΙ.
 
Η Κυβέρνηση λέει:
“Τα Μνημόνια είναι παρελθόν, αφού διαχωρίστηκαν από τη Δανειακή σύμβαση και δεν την συνοδεύουν πια”.
 

Αγοραστός και Μπακογιάννης κοινό μέτωπο για τα διόδια

·        Συνάντηση στη Λαμία στο πλαίσιο της διαπεριφερειακής συνεργασίας
·        Κώστας Αγοραστός: «Είμαστε εδώ για να διεκδικούμε προς όφελος των συνανθρώπων μας»
·        Κώστας Μπακογιάννης: «Ενώνουμε δυνάμεις για να υπηρετήσουμε τους ανθρώπους που μας έχουν εμπιστευτεί»
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του, στη Λαμία με τον Πρόεδρο της ΕΝΠΕ και Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό.

ΗΡΩΙΣΜΟΣ – ΕΜΦΥΛΙΟΣ – ΔΑΝΕΙΑ & ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ στην ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ του 1821

Το κείμενο μιας σχολικής γιορτής
Για να ξεκινήσει μια Επανάσταση, υπάρχει μια προϋπόθεση: να θέλουν να ξανασηκωθούν αυτοί που έχουν πέσει. «Επ-ανίσταμαι» [>ίσταμαι ή ίστημι] σημαίνει «Ξανα-στέκομαι όρθιος», άρα έχω πέσει, έχω συνείδηση της πτώσης μου και επιθυμώ -με κάθε κόστος- να ξανασταθώ σε όρθια θέση. Αν λοιπόν το 1821 -αλλά και πιο πριν- ξεκινά η προσπάθεια για να σταθούν κάποιοι όρθιοι, πριν το κάνουν, πρέπει να προσδιορίσουν α) ποιοι είναι και β) σε ποιο χρονικό σημείο του παρελθόντος αναφέρονται, δηλαδή πότε ξεκίνησε η πτώση (σκλαβιά), ποιο είναι το σημείο αναφοράς της ανασύστασής τους. Το «α» περιλαμβάνει τους όρους «έθνος, γένος, Έλληνες, Ρωμιοί, Γραικοί». Το «β» έχει δυο σημεία αναφοράς: το 1453 και το 338 π.Χ.

ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΚΑΠΗ ΘΗΒΑΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΤΟ ΚΑΠΗ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 MAΪOY ΕΩΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΜΑΪΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ- ΠΡΕΣΠΕΣ- ΦΛΩΡΙΝΑ -ΝΥΜΦΑΙΟ.
ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 95 ΕΥΡΩ
ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ: 7 π.μ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΠΗ ΘΗΒΑΣ ( ΤΗΛ. 2262024224) ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΥΟ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 3* ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΑ ΚΑΙ ΤΡΙΚΛΙΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΜΕ ΠΡΩΙΝΟ.

Έπισαν τη συμμορία Πακιστανών που έκανε ληστείες και κλοπές στη Βοιωτία!

Είχαν ρημάξει τους μετασχηματιστές της ΔΕΗ στη Βοιωτία, ενώ πρόσφατα είχαν ληστέψει εταιρεία στο Σχηματάρι....
Έφοδο στην περιοχή της Μάνδρας έκαναν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών
και μετά από μια πολύ καλά οργανωμένη επιχείρηση κατάφεραν να συλλάβουν μια 5μελή συμμορία Πακιστανών, μαζί με τον αρχηγό τους, ο οποίος είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές.

Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

Η εφέστια Εικόνα της Κοίμησης της Θεοτόκου, η οποία ευρισκόταν στο ομώνυμο παρεκκλήσιο και πριν λίγα χρόνια  (όταν διαπιστώθηκαν οι μεγάλες φθορές της) είχε μεταφερθεί στον καθεδρικό ναό του Αυλώνα, εν τέλει συντηρήθηκε και αποκαταστάθηκε.
Ως γνωστόν η εικόνα είχε βρεθεί  στη θέση που είναι σήμερα το αντίστοιχο παρεκκλήσιο το οποίο κτίσθηκε το 1827.

Το εξειδικευμένο εργαστήριο της κας Κλαίρης Παπασταματίου στην Αθήνα ανέλαβε τη συντήρηση του μεγάλων διαστάσεων (109cm χ 86cm) Ιερού Εικονίσματος, το οποίο έφερε τους προηγούμενους αιώνες, τεράστιες φθορές από υγρασία, φωτιά και σαράκι. Τις φθορές επιδείνωσε μεταγενέστερη επιζωγράφιση του εικονίσματος με λαδομπογιά και ακατάλληλο εποξικό βερνίκι σε αλεπάλληλα στρώματα.

Πρωτότυπη και εξαιρετική η επετειακή εκδήλωση των μαθητών του 1ου Λυκείου Θήβας

Το 1ο Λύκειο Θήβας επισκέφθηκε, την Τρίτη 24 Μαρτίου 2015, ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, προκειμένου να παρακολουθήσει την επετειακή εκδήλωση του σχολείου για την 25η Μαρτίου του 1821, έπειτα από πρόσκληση του Διευθυντή του Λυκείου κ. Βασίλη Τσιάμαλου.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ - ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΘΗΒΑ


Η Χ.Ε.Ν. Θήβας, σε συνεργασία με το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Θηβαίων (ΔΗ.Κ.Ε.Θ.) και άλλους εθελοντές συνεργάτες μας, διοργανώνει δωρεάν σεμινάριο για την φροντίδα ηλικιωμένων και ανθρώπων με χρόνιες ασθένειες ή κινητικά προβλήματα.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε ενήλικες γυναίκες, που επιθυμούν να λάβουν την εκπαίδευση που απαιτείται, για την φροντίδα των ανθρώπων της πιο πάνω αναφερόμενης κοινωνικής ομάδας.
Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στο τοπικό μας Κέντρο (Κάδμου 56-60), στο διάστημα από 20 έως 25  Απριλίου 2015 (πρωινές ώρες) και θα είναι διάρκειας 10-12 ωρών συνολικά.

Πρόσκληση στα εγκαίνια του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ του Συλλόγου "Αγ. Ανάργυροι" Θήβας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Σύλλογος Γονέων-Κηδεμόνων & Φίλων ΑμεΑ
“Οι Άγιοι Ανάργυροι” επαρχίας Θήβας
σας προσκαλεί στα Εγκαίνια
αποπεράτωσης των κτιριακών εγκαταστάσεων
για κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας- Διημέρευσης των ΑμεΑ
(Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες)
την Κυριακή 29 Μαρτίου 2015 και ώρα 11:00 π.μ.
Δ/νση Στοίχος 2 Νέα Θήβα (επαρχιακή οδό Θηβών- Καπαρελλίου)
Η παρουσία σας θα μας δώσει χαρά και δύναμη.

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Η Ελληνική Επανάσταση ως παράδειγμα αντίστασης".

Μαρκίδειο Θέατρο, Πάφος. Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Εορτασμός 25ης Μαρτίου στη Θήβα

Υπό βροχή αλλά με την επισημότητα που αρμόζει πραγματοποιήθηκε φέτος ο εορτασμός της εθνικής επετείου της 25ης  Μαρτίου του 1821 στη Θήβα.
Το πρωί της Τετάρτης τελέστηκε δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου παρουσία αρχών και πλήθους κόσμου και εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από την εκπαιδευτικό του 5ου Γυμνασίου Θήβας κα Τζουμανέκα Μαρία. Στη συνέχεια εψάλη επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του Ηρώου και πραγματοποιήθηκε η κατάθεση των στεφάνων, με τη συμμετοχή στρατιωτικού αγήματος από το Κέντρο Εκπαιδεύσεως Πυροβολικού Θήβας και τη Φιλαρμονική Ορχήστρα.  Ακολούθησε  λιτή δεξίωση στο Παλαιό Δημαρχείο για τους δημότες.

1821 Οι Φράγκοι και ο καπετάν Φραγκιάς

Μια φήμη που μετετράπη σε ευφυές στρατήγημα


Ιωάννης Σ. Θεοδωράτος
Δημοσιογράφος – Αμυντικός αναλυτής
 
«Ιδού ότι, και μη θελούσης της χριστιανικής Ευρώπης, η Ελλάς ωφελείτο εκ του ονόματος της χριστιανικής Ευρώπης»,  Ιωάννης Φιλήμων.

 


 

Ο Κυριακούλης Μαυρομιχάλης
συνέβαλλε στην μετατροπή της
φήμης σε ευφυές στρατήγημα.
Ελαιογραφία. Εθνικό Ιστορικό
Μουσείο. ΦΩΤΟ: Περί Aλός
perialos.blogspot.gr

Στην αφετηρία της Ελληνικής Επαναστάσεως το 1821 συνέβη ένα παράξενο επεισόδιο, που έλαβε απρόβλεπτες διαστάσεις με ευεργετικά αποτελέσματα για την εξέλιξη της εθνεγερσίας στην Πελοπόννησο, τα πρώτα κρίσιμα εικοσιτετράωρα του αγώνα. Πρόκειται για το ελάχιστα γνωστό συμβάν με πρωταγωνιστή τον Μυκονιάτη καπετάν Φραγκιά Φαμέλη, του οποίου η παραφθορά του ονόματος δημιούργησε για βραχύ διάστημα τρόμο στους Οθωμανούς, καθώς συσχετίστηκε με την έλευση δυτικοευρωπαικών (φράγκικων) στρατευμάτων στο πλαίσιο σχεδίου ένοπλής επέμβασης υπέρ της Επαναστάσεως…
   Οι πρώτες ώρες μετά την κήρυξη του ξεσηκωμού των Ελλήνων στον Μοριά ενείχαν το στοιχείο του αιφνιδιασμού σε συνδυασμό με την εσκεμμένη πρόκληση κύματος πανικού στις πόλεις και τα χωριά στα οποία βρίσκονταν συγκεντρωμένοι οθωμανικοί πληθυσμοί (εξισλαμισμένοι Έλληνες, μουσουλμάνοι Αλβανοί και Τούρκοι). Η ηγεσία των επαναστατών στην Πελοπόννησο σχεδίασε διάφορους τρόπους εξουδετέρωσης των τοπικών φρουρών, υπολογίζοντας επίσης σοβαρά και την αντίσταση που πιθανόν να προέβαλλαν οι φίλα προσκείμενοι στην οθωμανική διοίκηση μουσουλμάνοι κάτοικοι. Σε αυτόν τον τομέα η διασπορά ψευδών ειδήσεων και η καλλιέργεια φημών περί επικείμενης στρατιωτικής απόβασης φιλελληνικών δυνάμεων στον Μοριά, θα συνέβαλλε αποφασιστικά στην ανύψωση του ηθικού των επαναστατών και στην καταβαράθρωση του αντιπάλου. Ο Παπαφλέσσας υπήρξε πρωτεργάτης και ενορχηστρωτής της φημολογίας περί αναμενόμενης άφιξης ισχυρής πεζικής δύναμης από το εξωτερικό, υποστηριζόμενης από πολεμικά πλοία. Ωστόσο ούτε η δημιουργική φαντασία του «μπουρλοτιέρη των ψυχών» θα μπορούσε να κατασκευάσει την αληθινή ιστορία που έλαβε πρωτοφανή διάσταση και υπήρξε αποτέλεσμα μιας τυχαίας ενθουσιώδους πράξεως.

Κυκλοφορεί το νέο βιβλίο του ΝΙΚΟΥ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ με τον τίτλο: «ΚΙΣΜΕΤ – Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ» με αποκλειστικές και αποκαλυπτικές πληροφορίες.

Κυκλοφορεί το νέο  βιβλίο του ΝΙΚΟΥ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ με τον τίτλο: «ΚΙΣΜΕΤ – Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ» με αποκλειστικές και αποκαλυπτικές πληροφορίες.

Όσοι ενδιαφέρονται να το αγοράσουν θα το βρουν στο κάτωθι link. Η αγορά του βιβλίου προσφέρει ένα μεγάλο εφόδιο στην κατανόηση των μελλοντικών εξελίξεων στην περιοχή μας και παράλληλα είναι μια σημαντική και ουσιαστική στήριξη της ιστοσελίδα μας να συνεχίσει το έργο της.

Ολοκληρώθηκε η τριήμερη παρουσία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στη Μόσχα, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης ΜΙΤΤ

•        Κώστας Μπακογιάννης: «Θέτουμε τις βάσεις που θα οδηγήσουν στην υλοποίηση του σχεδίου μας για μια Στερεά Ελλάδα εξωστρεφή, ικανή να αξιοποιήσει τα σπουδαία ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα»

•        Με δεκάδες παρουσιάσεις, στοχευμένες επαφές και πρωτοβουλίες ολοκληρώθηκε η ατζέντα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Μόσχα
•        Σειρά σημαντικών συναντήσεων και από τον Εκτελεστικό Γραμματέα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Νίκο Χαρδαλιά

Με εξαιρετικό τρόπο και με σημαντικά αποτελέσματα ολοκληρώθηκε το πλάνο στοχευμένων επαφών και δράσεων των στελεχών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης ΜΙΤΤ 2015, όπου η Περιφέρεια συμμετείχε με δικό της stand στο περίπτερο του ΕΟΤ.

" ΚΡΙΤΕΣ ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΣΟΥΝ, ΟΙ ΑΓΕΝΝΗΤΟΙ, ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ..."

Οπως η σάλπιγγα του Κωστή Παλαμά προτρέπει, έτσι και η λύρα του Οδυσσέα Ελύτη, προειδοποιεί καθαρά, όταν άδη:

" Την οργή των νεκρών να
φοβάστε και των βράχων τ'
αγάλματα...Τα θεμέλιά μου
στα βουνά και τα βουνά
σηκώνουν οι λαοί στον ώμο
τους και πάνω τους η μνήμη
καίει άκαυτη βάτος!.."

Θρησκεία και Κενό

Οι πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Δυτικό κόσμο προκαλούν ένα έντονο ερώτημα στους πολίτες του: γιατί ενώ φιλοσοφικά και ιδεολογικά είναι ειρηνικοί, γίνονται στόχος ενός φανατισμού εκτός ορίων; Πολλές είναι οι απαντήσεις, όμως υπάρχει μία που κυριαρχεί κυρίως στον Ευρωπαϊκό χώρο. Κι αυτή λέει: ό,τι συμβαίνει οφείλεται στο ότι κοντεύουμε να ξεχάσουμε τον κοσμικό χαρακτήρα των κοινωνιών μας, όπως αυτός διαδόθηκε από τις αρχές του Διαφωτισμού. Ξεκινώντας από τους Έλληνες (Πλάτωνας κι Αριστοτέλης), αυτός ο διαχωρισμός πολιτικής και θρησκείας προσπάθησε να δει τους δύο αυτούς πυλώνες της ζωής όχι ως αντιπάλους αλλά ως συνεργούς στην κοινωνική εξέλιξη. Στη συνέχεια όμως και ειδικά στο Μεσαίωνα, το θρησκευτικό στοιχείο επεβλήθη του πολιτικού-φιλοσοφικού. Χρειάστηκε να έρθει η Αναγέννηση και κυρίως η Γαλλική επανάσταση και ο Διαφωτισμός για να υπάρξει ένας βίαιος διαχωρισμός των δύο.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!!! Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ. ΜΑΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΟΠΛΑ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΚΑΙ ΔΗΜΩΝ.

Ιωάννης Λαμπρόπουλος

Έγραψα σε προηγούμενο άρθρο κλείνοντας, πως το αίμα των Ελλήνων που έχει χυθεί είναι ποτάμι. Και αυτό το ποτάμι, τους ΗΘΙΚΟΥΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΥΣ,  ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΝΙΞΕΙ.


          Αυτό το αφιερώνω σε αυτούς τους έντιμους και ευαίσθητους Έλληνες, που δεν άντεξαν και έφυγαν από κοντά μας  και περιμένουν για να αναπαυθούν, την τιμωρία των ΗΘΙΚΩΝ ΑΥΤΟΥΡΓΩΝ.

H TΙΜΩΡΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ελπίζω μόνο να μην ΡΙΞΟΥΝ το ίντερνετ στην ΕΛΛΑΔΑ. Αποθηκεύστε το αμέσως σε μορφή εκτύπωσης και μετά το διαβάζετε.

Θήβα: Στην οδό Περγάμου από τις 28/3 η Λαϊκή Αγορά

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Θηβαίων ο χώρος ανάπτυξης της Λαϊκής Αγοράς  της Δ.Κ. Θήβας μεταφέρεται προσωρινά στην οδό Περγάμου (με κατεύθυνση από τη διασταύρωση της οδού Καραμαγκιώλη προς την οδό Σιμμίου), λόγω της έναρξης εργασιών του  έργου “Βιοκλιματική αναβάθμιση του Δημοσίου Ανοικτού Χώρου κατά μήκος του ιστορικούς ρέματος ΧΡΥΣΟΡΡΟΑ Θήβας” (χώρος όπου λειτουργεί σήμερα η λαϊκή).

Ο ΑΥΤΟΜΑΤΟΣ ΠΙΛΟΤΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΑΠΟ ΤΑ 38.000 ΣΤΑ 100 ΠΟΔΙΑ

Αποφασισμένος να ρίξει το αεροπλάνο φαίνεται ότι ήταν ο 28χρονος πιλότος σύμφωνα και με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το FlightRadar24, καθώς ο αυτόματος πιλότος του μοιραίου A320 ρυθμίστηκε για να κατέβει από τα 38.000 στα 100 πόδια

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ '21 ΣΤΙΣ "ΚΟΤΕΣ" ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΗΜΕΡΑ...

Την Επανάσταση του ΄21 γιορτάζουμε αύριο. Και η σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα απέχει πολύ από το Εικοσιένα. Με τους σημερινούς πολιτικούς να περιφέρονται ως "κότες" ανά την Ευρώπη και να επαιτούν το ελάχιστο με μέγιστη υποκρισία. Και με τους τωρινούς στιχουργούς και αοιδούς των λαικών σουξέ του ενός μήνα, αντιγραφείς ως επί το πλείστον των πακιστανοτουρκικής προέλευσης στίχων, να "μερακλώνουν" τους Ελληνες της "προβατοποιημένης" λογικής και να κάνουν τα κόκκαλα του Διονυσίου Σολωμού να τρίζουν...

Με επιτυχία η επετειακή εκδήλωση Δήμου Θηβαίων και Συνδέσμου Αποστράτων & Εφέδρων Αξ/κων Θήβας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 22 Μαρτίου 2015 στην αίθουσα του Συλλόγου Φιλοπροόδων “ο Επαμεινώνδας” (Σ.Φ.Ε.) , η επετειακή εκδήλωση για την 25η Μαρτίου του 1821, που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Θηβαίων και ο Σύνδεσμος Αποστράτων και Εφέδρων Αξιωματικών Θήβας,

Τα έργα του κορυφαίου Θηβαίου ζωγράφου Θεόδωρου Βρυζάκη στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας

Στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Φροντιστήριο Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας, στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας της ΔΗΚΕΘ του Δήμου Θηβαίων, με  αφορμή τα 201 χρόνια από τη γέννηση  του μεγάλου Θηβαϊου ζωγράφου Θεόδωρου Βρυζάκη, την Κυριακή 22 Μαρτίου 2015, παραβρέθηκαν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος και  ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου.

Καθήλωσε το κοινό το Θηβαϊκό Πειραματικό Θέατρο

Το κορυφαίο έργο “Αντιγόνη” του Σοφοκλή παρουσίασε, με πολύ μεγάλη επιτυχία, το Θηβαϊκό Πειραματικό Θέατρο σε μετάφραση και σκηνοθεσία Λάζαρου Παπαδόπουλου,  την Τρίτη 24 Μαρτίου στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα “Αλέξανδρος Κοφίνης” του Συνεδριακού Κέντρου Θήβας της ΔΗ.Κ.Ε.Θ.

Με άρτια σκηνοθεσία και εξαιρετικές ερμηνείες οι συντελεστές της παράστασης καθήλωσαν το κοινό και απέσπασαν το πιο θερμό χειροκρότημα και τα πλέον ευμενέστερα σχόλια.  Ο σκηνικός διάκοσμος, με σεμνή απλότητα που βασιζόταν όμως σε πλούτο δυνατοτήτων, σε συνδυασμό με το παιχνίδι του φωτός, το ηχόχρωμα της φωνής, το ύφος και την ένταση των ηθοποιών συνετέλεσαν ώστε οι θεατές να δοκιμάσουν μία  ξεχωριστή εμπειρία θεάτρου.

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Δείτε το ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ντοκιμαντέρ που σήκωσε θύελλα αντιδράσεων για το πώς η Ελλάδα καταστρέφεται προς όφελος της ευρωζώνης και των τραπεζών

Δείτε ένα διδακτικό ντοκιμαντέρ για το πώς η Ελλάδα καταστρέφεται με σύστημα προς όφελος της ευρωζώνης και των τραπεζών. Από Γερμανούς δημοσιογράφους, που κανένας επώνυμος Έλληνας ομόλογός τους δεν τόλμησε να κάνει.

FINANCIAL TIMES - ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΕ ΜΕΡΚΕΛ: ΣΠΡΩΧΝΕΤΕ ΣΕ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ

Λίγες ώρες πριν από την συνάντησή τους στο Βερολίνο (Δευτέρα 23/3) η εφημερίδα Financial Times φέρνει στο φως επιστολή του Αλέξη Τσίπρα προς την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ.
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προειδοποίησε την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, με επιστολή του στις 15 Μαρτίου, ότι θα είναι "αδύνατον" για την Αθήνα να εξυπηρετήσει τις δανειακές υποχρεώσεις της τις ερχόμενες εβδομάδες, αν η ΕΕ δεν της χορηγήσει βραχυπρόθεσμη οικονομική βοήθεια, αποκαλύπτει στο σημερινό της φύλλο η βρετανική εφημερίδα "Φαϊνάνσιαλ Τάιμς", μερικές ώρες πριν από τη συνάντηση της Γερμανίδας καγκελαρίου με τον έλληνα πρωθυπουργό στο Βερολίνο σε μια προσπάθεια εκτόνωσης των εντάσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Πρόταση "φωτιά" από τη Γ. Πούλου για τέλος στη διέλευση οχημάτων από το παλαιό Εθνικό δίκτυο

Νέο καμπανάκι από τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου της Χαιρώνειας για την τραγική κατάσταση που επικρατεί λόγω της αυξημένης κίνησης των βαρέων οχημάτων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο λόγω των τσουχτερών διοδίων.


Έτοιμη δηλώνει η Δήμαρχος Λεβαδέων σε συνεργασία με τους θιγόμενους Δήμους του παλαιού Εθνικού οδικού δικτύου να επιβάλλει ακόμη και τέλος διέλευσης στα βαρέα οχήματα.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΓΕ) ΟΜΑΔΑ ΘΗΒΑΣ: ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΘΑΡΣΗ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ...

Από τη μεταπολίτευση και δώθε, οι λέξεις και οι έννοιες στην πολιτική έχουν χάσει το περιεχόμενό τους. Επικράτησε η πολιτική λεξιλαγνεία σ' ένα πλαίσιο μάλιστα απαιδευσίας και αγγλωσίας. Με κορύφωση τα τελευταία χρόνια της μνημονιακής σύγχυσης, όπου η επίμονη πολιτική προσπάθεια διαστρέβλωσης των λέξεων και των εννοιών, χωρίς το φόβο των ταλαντεύσεων και της ανισορροπίας εκ μέρους των επίδοξων "σωτήρων" της χώρας, απεδείχθη στοιχείο απαραίτητο και με ενισχυμένο δυναμισμό της πολιτικής πρακτικής...

Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας: Συνάντηση μελών της δομής με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης στην Αστραδενή

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης, η Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας πραγματοποιεί συνάντηση μελών της δομής στις 23 Μαρτίου 2015 και ώρα 18.00 στο Art Cafe Αστραδενή.

Λίγα λόγια για την αφήγηση:

Παρεμβάσεις Μπασιάκου στη Βουλή για κατασκευή Αυτοκινητόδρομου "Ελευσίνα-Θήβα-Υλίκη"


ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ



Για  τον  Υπουργό
Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού



ΘΕΜΑ: Αυτοκινητόδρομος «Ελευσίνα - Θήβα – Υλίκη».

Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Κωνσταντίνα Βαλερά, ΤΑ ΛΕΜΕ με την Χριστίνα Τσόρμπα.

Κωνσταντίνα Βαλερά, ΤΑ ΛΕΜΕ με την Χριστίνα Τσόρμπα.



Το τετράγλωσσο βιβλίο της ζωγράφου Κωνσταντίνας Βαλερά,
"Ιχνηλατώντας"

Διαλέξεις του Ν. Λυγερού: "Στρατηγικό Σκάκι", "Η απελευθέρωση της Θράκης", "Από το σκάκι στη στρατηγική της παιδείας"

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: 
"Στρατηγικό Σκάκι".
 Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Σερρών
 "Κωνσταντίνος Καραμανλής". 20/03/2015

Η ΑΠΟΚΟΠΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΙΑ ΤΗΣ ΛΩΤΟΦΑΓΙΑΣ...

Η Ελλάδα υπέκυψε στην κατάκτηση απο τους...θεσμούς. Οι λέξεις "τρόικα" και εσχάτως "θεσμοί" και "Brussels group", προσδιορίζουν συμπεριφορές και αντιδράσεις. Και οι Ελληνες έγιναν "θεσμολάγνοι", χωρίς βέβαια να έχουν απαλλαγεί από τη λαγνεία άλλων εθιστικών τους λειτουργιών.

Με προεξάρχουσα την ευπιστία, ως απότοκο της ανάγκης τους και της φοβίας τους, για τη διατήρηση των όποιων κακτημένων. Με άλλη δε χαρακτηριστική "συνήθεια", την απάθεια έναντι των εθνικών προβλημάτων, που, ενώ θα έπρεπε να τα βλέπουν με διπλή όραση, αποστρέφουν το βλέμμα τους από την πραγματική τους διάσταση...

ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ Η ΕΚΘΕΣΗ ΜΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ Θ. ΒΡΥΖΑΚΗ ΣΤΗ ΘΗΒΑ

ΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΘΗΒΑ'Ι'ΚΗΣ ΑΡΧΑΙΟΓΝΩΣΙΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ, ΕΚΘΕΣΗ ΜΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ Θ. ΒΡΥΖΑΚΗ.

ΑΔΥΝΑΤΗ Η ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΔΩΡΕΑΣ ΑΝ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΤΗΣ ΔΩΡΕΑΣ ΕΙΝΑΙ 10ΕΤΙΑΣ, ΛΟΓΩ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΧΡΗΣΙΚΤΗΣΙΑΣ

Γράφει η Αναστασία Χρ. Μήλιου, Δικηγόρος*


¨Όταν γίνεται μεταβίβαση κινητού ή ακινήτου πράγματος με δωρεά, ο δωρητής έχει το δικαίωμα να  την ανακαλέσει αν ο δωρεοδόχος φάνηκε με βαρύ παράπτωμα αχάριστος απέναντι στον δωρητή ή στον σύζυγο ή σε στενό συγγενή του. Ο δωρητής δικαιούται να απαιτήσει με αγωγή την αυτούσια απόδοση του δωρηθέντος. Η επαναμεταβίβαση της κυριότητας γίνεται, εφόσον την αρνείται ο δωρεοδόχος, με καταδίκη σε δήλωση βουλήσεως και μεταγραφή της σχετικής τελεσίδικης απόφασης και της συμβολαιογραφικής δήλωσης του δωρητή περί αποδοχής της απόφασης αυτής. Αν ο δωρεοδόχος κατά το χρόνο της ανάκλησης είχε ήδη καταστεί κύριος του δωρηθέντος ακινήτου με χρησικτησία, δεν μπορεί να αναζητηθεί το δωρηθέν ακίνητο από το δωρεοδόχο (ούτε αυτοί υποχρεούνται να το αποδώσουν) ούτε με τις διατάξεις περί αδικαιολόγητου πλουτισμού, αφού οι περί χρησικτησίας διατάξεις δεν προβλέπουν μόνο τυπικά τη μετάθεση της κυριότητας στο χρησιδεσπόζοντα αλλά και τη δικαιολογούν ουσιαστικά, παρέχοντας στο χρησιδεσπόζοντα αιτία διατήρησης του πλουτισμού.

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων 22/3/15




Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο