Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Η εκπομπή του Die Anstalt που αλλάζει τις συνειδήσεις των Γερμανών - Στην εκπομπή συμμετέχει και ο Αργύρης Σφουντούρης από το Δίστομο

Το 10ο επεισόδιο της εκπομπής του Γερμανικού ZDF με υπότιτλους στα ελληνικά. Το "χρέος" μας, οι Έλληνες Θεοί του Ολύμπου που έχουν αγανακτήσει, οι αποζημιώσεις, η ΕΚΤ, τα ΜΜΕ της Ευρώπης και μια εικόνα του "τεμπέλη" Έλληνα, που τείνει να αναστραφεί αργά και σταθερά 

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων 5/4/2015

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


Αυτά είναι τα πιο εντυπωσιακά ερευνητικά κέντρα στον κόσμο

Ποιος είπε ότι τα εργαστήρια, τα ερευνητικά κέντρα και τα επιστημονικά ιδρύματα πρέπει να είναι βαρετά; Με αρχιτεκτονική και design που μοιάζει βγαλμένο από ταινίες επιστημονικής φαντασίας, αυτά είναι τα πιο εξωπραγματικά εργαστήρια στον κόσμο.

Διαλέξεις του Ν. Λυγερού: «Η Δύναμη της Ελεύθερης Βούλησης αλλάζει τα πάντα» - "Η Παιδεία των Μικρών Ανθρώπων"

Ξενοδοχείο ΣΕΜΕΛΗ. Λευκωσία, 03/04/2015

ΜΑΞΙΜΟΥ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ «ΜΕΤΡΑ-ΦΩΤΙΑ», ΑΛΛΑ «ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ»

Στη διάψευση ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει στα χέρια του πέντε μέτρα - φωτιά που θα μπορούσαν να ξεκλειδώσουν την πολυπόθητη δόση, ανοίγοντας ξανά την κάνουλα της χρηματοδότησης, προχώρησε το Μαξίμου, ξεκαθαρίζοντας πως η κυβέρνηση έχει θέσεις τις «κόκκινες γραμμές» της στη διαπραγμάτευση και δεν πρόκειται να υποχωρήσει - Υπάρχει ενιαία ομάδα διαπραγμάτευσης τονίζουν κυβερνητικές πηγές, διαψεύδοντας επίσης ότι υπέβαλε παραίτηση ο Γιάννης Πανούσης – Δεν υπήρξε επικοινωνία Τσίπρα με Σουλτς.

Καμμένος: Δεν θα κόψουμε μισθούς-συντάξεις για να πληρωθούν οι δόσεις

Ακόμα και αν οι εταίροι επιμείνουν σε επώδυνα μέτρα, η κυβέρνηση θα κρατήσει σθεναρή στάση, δήλωσε ο Πάνος Καμμένος, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και για ρήξη. "Όχι" σε πρόωρες εκλογές.

Καμμένος: Δεν θα κόψουμε μισθούς και συντάξεις για να πληρωθούν οι δόσεις

Μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κόψει μισθούς και συντάξεις για να πληρώσει τις δόσεις προς τους δανειστές στέλνει ο Πάνος Καμμένος. Σε συνέντευξή του στη Real News, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας ξεκαθαρίζει πως ακόμα και αν οι εταίροι επιμείνουν σε επώδυνα μέτρα, η κυβέρνηση θα κρατήσει σθεναρή στάση αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και για ρήξη.

Διάλεξη από το Ελεύθερο Λαϊκό Πανεπιστήμιο Αλιάρτου – Θεσπιέων με Θέμα: «Τζιχαντισμός»

«ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΛΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ»
  ΕΔΡΑ ΑΛΙΑΡΤΟΣ

Η ΠΡΩΤΟΓΟΝΗ ΑΔΥΜΑΝΙΑ ΜΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ...

Η σταθερότητα και η στασιμότητα είναι φανταστικές καταστάσεις. Στην πραγματικότητα αναπτύσσονται διαρκώς μεταβαλλόμενα καθεστώτα.Η πρωτόγονη αδυναμία του φόβου μας να συλλάβει το νόημα των μεταβολών προκαλούσε και προκαλεί τη συσσώρευση και το ξέσπασμα αυτών των μεταβολών. Και σαν αναπόφευκτο αποτέλεσμα την εμφάνιση των συγκρούσεων και των καταστροφών...

Η αλήθεια και η πραγματικότητα είναι οι μεταβολές που δεν τις πρόσεξαν και δεν προπαρασκευάστηκαν οι άνθρωποι, για να τις αντιμετωπίσουν. Αυτό το ρευστό περιβάλλον έπρεπε να είχε δημιουργήσει άλλον τύπο ανθρώπου, όπως ένα ελαστικόέδαφος θα δημιουργούσε άλλο σωματικό τύπο ανθρώπου. Η σταθερότητα του εδάφους έχει μεταφέρει αυτό το χαρακτηριστικό και στην ανθρώπινη διανόηση.

Διάλεξη του Ν. Λυγερού με θέμα: "Είμαστε αυτό που τρώμε και πίνουμε".


Δημοτικό Σχολείο Ορόκλινης. Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

Κύριε  Πρωθυπουργέ,

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ πρόκειται να κάνετε διορθωτικό μετασχηματισμό της κυβερνήσεως. Στο προσεχή διορθωτικό ανασχηματισμό της Κυβερνήσεώς σας, μην  ξεχάσετε  την  κυρά-Τασία, γνωστή κυρία για τη φιλάνθρωπο μεταναστευτική  πολιτική της Σιωνιστικής Ν.Τ.Π. & Παγκοσμιοποίησης!! (Coudenhove-Kalergi)
Γνωστή ως κυρία διεθνή φιλόξενο, και φιλάνθρωπο συνιστώσα. Μη ξεχνάτε ότι και ο ΣΟΡΟΣ παίζει το διεθνή φιλάνθρωπο.
Αυτή η κυρία σας έκανε μεγάλη ζημιά με τα φιλόξενα αισθήματα για το Μεταναστευτικό.
Οι Έλληνες έχουν ανησυχήσει πολύ!
Με τα μυαλά της κυρά-Τασίας η Ελλάδα, σε λίγα χρόνια θα γίνει Αφγανιστάν.

Συγκέντρωση τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Θηβας και τις Γυναικείες Φυλακές Ελεώνα, από τους εργαζόμενους Καμαρίδης Α.Β.Ε.Ε.& ΑΠΚΟ-Μόρνος

Συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης  από:

Σωματείο Εργαζομένων Καμαριδης Α.Β.Ε.Ε.
Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων ΑΠΚΟ-Μόρνος

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γιάννης Πανούσης στον Κώστα Μπακογιάννη

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του, στη Λαμία με τον Αναπληρωτή Υπουργό Δημόσιας Τάξης, Γιάννη Πανούση.
Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Μπακογιάννης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Καλωσορίσαμε σήμερα στην έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας τον Υπουργό, κ. Γιάννη Πανούση, ο οποίος χαίρει βαθύτατης εκτίμησης ως άνθρωπος, επιστήμονας και πολιτικός. Συζητήσαμε για τα μεγάλα προβλήματα και τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Περιφέρεια μας. Είχα την ευκαιρία να τον ευχαριστήσω για την εξαιρετική συνεργασία που έχουμε με τα σώματα ασφαλείας και να εξάρω το έργο των Ελλήνων αστυνομικών και πυροσβεστών, που 365 ημέρες τον χρόνο, με ήλιο, βροχή και χιόνι, στέκονται δίπλα στον πολίτη.

Μήνυμα Δημάρχου Θηβαίων για τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα

Στις δύσκολες ημέρες που περνάει η κοινωνία μας, το αναστάσιμο μήνυμα του Κυρίου εύχομαι να καθοδηγεί τη ζωή μας σ' έναν κόσμο ελπίδας και ειρήνης, εφόδια απαραίτητα για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της καθημερινότητας.

Με οδηγό την ανιδιοτελή και αληθινή αγάπη που μας δίδαξε ο Χριστός μας, στρέφουμε το βλέμμα μας σε εκείνους που μας χρειάζονται και ανταποκρινόμαστε στο ολοένα και πιο επιτακτικό κάλεσμα για αλληλεγγύη, συνοχή και ανθρωπιά.

Παράταση διακανονισμών ληξιπρόθεσμων αγροτικών ρευμάτων στη ΔΕΗ Θηβών μέχρι 15/4/2015

Ο Αγροτικός Σύλλογος Φυτικής Παραγωγής Θηβών ενημερώνει ότι η προθεσμία των  διακανονισμών  για τα  ληξιπρόθεσμα αγροτικά ρεύματα  περιοχής  Δήμου Θηβαίων παρατείνεται μέχρι 15 Απριλίου 2015.

Οι διακανονισμοί  γίνονται  στο τοπικό κατάστημα της ΔΕΗ Θηβών.

Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας και Διημέρευσης ΑΜΕΑ στη Θήβα

Μετά από πολυετή προσπάθεια, ένα όνειρο ζωής, των ατόμων με ειδικές ανάγκες, των οικογενειών τους αλλά και της τοπικής κοινωνίας, έγινε πραγματικότητα. Τα άτομα με ειδικές ανάγκες θα έχουν πλέον τον δικό τους δημιουργικό χώρο απασχόλησης καθώς, την Κυριακή 29 Μαρτίου, εγκαινιάστηκε  το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας και Διημέρευσης ΑΜΕΑ στη Θήβα, του Συλλόγου Γονέων-Κηδεμόνων και Φίλων ΑΜΕΑ “Αγ. Ανάργυροι Θήβα”, παρουσία πλήθους κόσμου.

Πρόσκληση για ενημέρωση με θέμα: “ Τοπικό Σχέδιο Αστικών Στερεών Αποβλήτων Δήμου Θηβαίων”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Δήμος Θηβαίων καλεί τους φορείς και τους Δημότες του Καλλικρατικού Δήμου Θήβας, την Τρίτη 14 Απριλίου 2015 και ώρα 19:30 στο Συνεδριακό Κέντρο, για ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων με θέμα “ Τοπικό Σχέδιο Αστικών Στερεών Αποβλήτων Δήμου Θηβαίων”

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΜΠΑΣΙΑΚΟ

Επίκαιρα θέματα έφερε τις τελευταίες μέρες στη Βουλή ο Βουλευτής Βοιωτίας και Τομεάρχης ΝΔ «Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής»  Βαγγέλης Μπασιάκος με  σειρά ερωτήσεων του, αναμένοντας  τις απαντήσεις των αρμόδιων Υπουργών, όπως μεταξύ άλλων :
           

Έναρξη προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε Δήμους μέσω ΟΑΕΔ : 90 θέσεις για το Δήμο Θηβαίων

Ο Δήμος Θηβαίων ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους εγγεγραμμένους ανέργους στο μητρώο του ΟΑΕΔ, ότι από τη Μεγάλη Δευτέρα 6 Απριλίου ξεκινά η ηλεκτρονική διαδικασία υποβολής των αιτήσεων για τα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας (5μηνα), σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του http://www.oaed.gr .

Στο Δήμο Θηβαίων αντιστοιχούν συνολικά 90 θέσεις ως ακολούθως :

Μαθητές είπαν τα κάλαντα του Λαζάρου στο Δήμαρχο Θηβαίων

Με χαρούμενες παιδικές φωνές γέμισε, το πρωί της Παρασκευής, το Δημαρχείο του Δήμου Θηβαίων. Οι μαθητές του 6ου  Νηπιαγωγείου Θήβας και του παιδικού σταθμού “Τομ και Τζέρι” κρατώντας ανθοστόλιστα καλαθάκια επισκέφτηκαν το Δήμαρχο Θηβαίων κ. Σπύρο Νικολάου και έψαλλαν τα κάλαντα του Λαζάρου.

Τα «γυρίζει» το Spiegel: Αισιοδοξία για συμφωνία με τη βελτιωμένη λίστα της Αθήνας

Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel κάνει λόγο για αισιοδοξία που επικρατεί στους Θεσμούς για συμφωνία με την Αθήνα, καθώς η λίστα μέτρων της ελληνικής κυβέρνησης είναι «σαφώς βελτιωμένη», κοστολογημένη και συγκεκριμένη.

Το ρεπορτάζ του περιοδικού σχολιάζει ότι «μετά το χάος, τα πράγματα θα μπορούσαν μόνο να γίνουν καλύτερα», και αναφέρεταιι στις δηλώσει του Νίκου Βούτση περί μη ικανότητας της χώρας να πληρώσει τη δόση του ΔΝΤ στις 9 Απριλίου. Στην τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group που ακολούθησε, λεέι το Der Spiegel, παρουσιάστηκε το κείμενο των 26 σελίδων με τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση κι αυτό «έκανε την ελπίδα για συμφωνία να ξαναφανεί».

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙ ΑΘΕΙΑΣ 'Η ΜΙΑΣ ΒΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΝΑΥΤΙΑΣ;

Οσο η ιστορικότητα φθείρει και διαφθείρει τις εσώτατες πληροφορίες της συνείδησης, εξαιτίας του έγχρονου φυσιούμενου Εγώ, τόσο οι απλές υπομνήσεις του ισχύοντος είναι ικανές να οδηγήσουν στην Ανάβλεψη και στην Ανακαίνωση.

Καθώς δε αρχίζει η εβδομάδα των Παθών, με τη μύηση όσων πιστεύουν στα μυστικά των θρησκευτικών συγκινήσεων, για να καταλήξει στην Αναστάσιμη Μέρα και τη λειτουργική λαμπρότητα, υπό το φως της πάλλουσας φύσης και των έξοχων αποχρώσεων της άνοιξης, που αιωνίζουν το πνεύμα της παιδικότητας, πιστοί, ευλαβείς και ανευλαβείς, άθρησκοι και αρνησίθρησκοι, αγνωστικιστές και...όσοι με μακαρία άγνοια ή ανεπιγνώστως δηλώνουν "άθεοι", ετοιμάζονται παραδόξως για την Πασχαλινή πανδαισία...

ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΕΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΘΗΒΩΝ



ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΥΠΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 2008 ;

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Κανείς δεν ξεχνά τα γεγονότα του 2008 ένα χρόνο πριν η χώρα οδηγηθεί στην εθνική καταστροφή των μνημονίων από αυτούς που προβλήθηκαν σαν οι σωτήρες της, ενώ ήταν αυτοί που παρέδωσαν την εθνική κυριαρχία σε ξένους ανθέλληνες τοκογλύφους.

Τότε η ελληνική πρωτεύουσα αλλά και άλλες μεγάλες πόλεις ζούσαν μια κατάσταση γενικής αναρχίας, καταστροφών και διαδηλώσεων που είχαν οργανωθεί με τέλειο τρόπο από μυστικές υπηρεσίες ξένων χωρών. Δημόσια κτίρια καίγονταν και πυρπολούνταν, καταστήματα λεηλατούνταν και περιούσιες παραδίδονταν στο πυρ το εξώτερον.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ

Ηγετική μορφή της Ελληνικής Επανάστασης, που έδρασε στην Πελοπόννησο και εξ αυτού του λόγου είναι γνωστός και ως «Γέρος του Μωριά».
Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης γεννήθηκε «εις τα 1770, Απριλίου 3, την Δευτέρα της Λαμπρής... εις ένα βουνό, εις ένα δέντρο αποκάτω, εις την παλαιάν Μεσσηνίαν, ονομαζόμενον Ραμαβούνι», όπως αναφέρει στα Απομνημονεύματά του. Ήταν γιος του κλεφτοκαπετάνιου Κωνσταντή Κολοκοτρώνη (1747-1780) από το Λιμποβίσι Αρκαδίας και της Γεωργίτσας Κωτσάκη, κόρης προεστού από την Αλωνίσταινα Αρκαδίας. Η οικογένεια των Κολοκοτρωναίων από το 16ο αιώνα, που εμφανίζεται στο προσκήνιο της ιστορίας, βρίσκεται σε αδιάκοπο πόλεμο με τους Τούρκους. Μονάχα από το 1762 έως το 1806, 70 Κολοκοτρωναίοι εξοντώθηκαν από τους κατακτητές.

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Μαθαίνω πώς να μαθαίνω".

Πνευματικό Κέντρο Δήμου Μεταμόρφωσης,
Γκινοσάτη και Πλαστήρα 14452 - Μεταμόρφωση Αθήνα.
 Σάββατο 28 Μαρτίου 2015, ώρα: 19.00

Αλέξης Τσίπρας: ένας επικίνδυνα ανιστόρητος ή ένας εξαιρετικά ευφυής πρωθυπουργός;

Είναι η πρώτη φορά που τόσο ξεκάθαρα και εμφατικά ακούγεται από επίσημα χείλη σε επέτειο της 25ης Μαρτίου ότι το αποτέλεσμα της Επανάστασης, δηλαδή το ελληνικό κράτος, είναι ένα αποκλειστικά πνευματικό προϊόν της Δύσης. Δυο είναι οι πιθανότητες: ή ο πρωθυπουργός είναι ένα ακόμα θύμα της ιδεολογίας του ή είναι ένα εξαιρετικά προικισμένο άτομο που γνωρίζει χάριν του πρόσκαιρου πολιτικού στόχου να υποκρίνεται, υποτάσσοντας το έλασσον στο μείζον. Αν συμβαίνει το δεύτερο, υποκρίνεται προς το εξωτερικό, αν όμως συμβαίνει το πρώτο, τότε ίσως υποκρίνεται προς το εσωτερικό.

Αυτοψία στην Κωπαίδα από την αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας

Αυτοψία πραγματοποίησε στην Κωπαίδα με αφορμή στα εκτεταμένα πλημμυρικά φαινόμενα η αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά.

Η βελτίωση των καιρικών συνθηκών και η συνεχιζόμενη λειτουργία των ηλεκτραντλιών εξομαλύνει σταδιακά την κατάσταση στον κάμπο, έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για τις αποζημιώσεις των αγροτών μέσω του ΕΛΓΑ ενώ το επόμενο 20ήμερο αναλαμβάνουν 6 συνολικά εργολαβίες τη διαχείριση της Κωπαίδας για την διεξαγωγή της αρδευτικής περιόδου.

Παιδεία Καινοτομίας

Ν. Λυγερός

Όλοι μας λέμε ότι είμαστε της Παιδείας αλλά όλοι στέλνουμε τα παιδιά μας στην εκπαίδευση από την οποία, επί της ουσίας, δεν περιμένουμε απολύτως τίποτα. Όλοι θέλουμε ν’ αλλάξουν τα πράγματα αλλά από μόνα τους χωρίς την εμπλοκή μας σε κανένα σημείο. Δεν είναι όμως με αυτόν τον τρόπο που εξελίσσεται η πατρίδα του Ελληνισμού. Αν δεν υπήρχαν φωτεινά μυαλά και ευεργέτες να συνεργαστούν για να παράγουν ένα έργο διάρκειας επειδή είναι σχεδιασμένο σε βάθος χρόνου. Γι’ αυτό το λόγο η καινοτομία στην Παιδεία δεν προέρχεται από κρατικές και θεσμικές προσπάθειες.

Οργανωμένο σχέδιο απόδρασης

Άφαντη παραμένει η Βίκυ Σταμάτη μετά την απόδρασή της τα ξημερώματα της Πέμπτης από το Δρομοκαΐτειο.

Άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έχουν κάνει έρευνες σε τουλάχιστον έξι σπίτια στα οποία διαμένουν συγγενείς και φίλοι της συζύγου του Άκη ΤσοχατζόπουλουΤα ερωτήματα για τον τρόπο με τον οποίο κατάφερε η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου να βγει από το δωμάτιό της και στη συνέχεια να διαφύγει από τους χώρους του ιδρύματος είναι πολλά, ενώ πιθανό είναι το σενάριο της παροχής βοήθειας «εκ των έσω». Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η απόδραση σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε άριστα με την αρωγή ανθρώπων «ειδικών αποστολών».

Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΕ ΕΒΡΑΪΚΗ ΣΥΝΑΓΩΓΗ.

ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΚΑΙ  ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ, ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ.
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΕ  ΕΒΡΑΪΚΗ ΣΥΝΑΓΩΓΗ. 
                    


    Γράφει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος
Όπως φαίνεται τα πλοκάμια του Εβραιοσιωνισμού, έχουν εισέλθει και μέσα στον χώρο των Δημοτικών Σχολείων για να επηρεάσουν τα Ελληνόπουλα,  στην πιο τρυφερή τους ηλικία.
Βέβαια όλες τις ανθελληνικές τους ενέργειες, τις τυλίγουν με τον μανδύα του “Νεοταξίτικου πολιπολιτισμού” και αυτό αποτελεί και το άλλοθι τους, για να κρύβουν τον ανθελληνισμό τους,  ή τουλάχιστον έτσι να νομίζουν.

"ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ" ΖΗΤΗΜΑΤΑ

Ποιος θα το πίστευε πριν λίγα χρόνια ότι με βάση τις πρόσφατες Γαλλικές εκλογές και παρά την δυναμική επιστροφή Σαρκοζί , το κόμμα της Λεπέν, θα 'χε εγκατασταθεί για τα καλά στο πολιτικό τοπίο της Γαλλίας ως μια σταθερά μεγάλη δύναμη. Η σταθερή αύξηση των ποσοστών του με ωθεί να τολμήσω μια προσωπική ακτινογράφηση του προγράμματος και της επιτυχίας της. Η στάση της Λεπέν καταγγέλλει ζητήματα πρώτης γραμμής για την χώρα της, όπως πχ η επέκταση του Ισλάμ και ο κίνδυνος. Διατήρησε μια σταθερή γραμμή σε αυτό το ζήτημα ,του ανέδειξε πρώτη και δικαιώθηκε.

ΜΕ ΤΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΓΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΜΑΣ...

...Και ανάμεσά μας να πλανιέται η αποδοχή μιας απέραντα χαραμισμένης ζωής, καθώς το σύνολον του λαού με "αραμπά" την αγωνία και την ανασφάλεια, σέρνεται στο Πουθενά, με "μπροστάρηδες" πολιτικούς που αποδεικνύουν πως το μόνο που καταφέρνουν τελικά, και ανεξάρτητα των προσδοκιών που καλλιεργούν στην κοινωνία, είναι να παρακολουθούν τις εξελίξεις με την ακινησία του πύθωνα...

Τι μπορείς να κάνεις στο Music Studio της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ διοργανώνει σειρά σεμιναρίων ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ με σκοπό τη γνώση ηχοληψίας, επεξεργασίας ήχου και χρήσης των σχετικών προγραμμάτων (Cubase 7 και Komplete 9) του Music Studio του MEDIA Lab της Βιβλιοθήκης.

Με τον Αποστόλη Σύρο, Πτυχιούχο του Τμήματος Ηλεκτρονικής Μουσικής Παραγωγής - Πιστοποίηση από τη Sae Institute-Creative Media Education.

Το πρώτο σεμινάριο θα υλοποιηθεί το Σάββατο 4 Απριλίου 2015 10 πμ-12 μ.

Με επιτυχία η επιστημονική ημερίδα του Ιατρικού Συλλόγου Θηβών

Μια ιδιαιτέρα ενδιαφέρουσα διθεματική επιστημονική ημερίδα διοργάνωσε, το Σάββατο 28 Μαρτίου στο Συνεδριακό Κέντρο, ο Ιατρικός Σύλλογος Θήβας σε συνεργασία με το Δήμο Θηβαίων.  

Προσκεκλημένοι ομιλητές ήταν η Παιδίατρος- Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηβών- Επιμελήτρια της Σχολής Δημόσιας Υγείας κα Μπαρμπούνη Αναστασία, που μίλησε για την εμβολιαστική κάλυψη και ο Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας της Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Αγ. Αναργύρων και συμπολίτης μας κ. Ιωάννης Ελευσυνιώτης, που ανέπτυξε τους μύθους και τις αλήθειες για την ηπατίτιδα.  Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση, όπου οι διακεκριμένοι ιατροί απάντησαν στα ερωτήματα των παραβρισκόμενων.

Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Διαλέξεις του Ν. Λυγερού: "Ο Αγώνας της Εκκλησίας για το Έθνος" - "Στόχος, Άθλος και Μέλλον".

Αίθουσα Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας, Αγλαντζιά, Λευκωσία.
Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Ερώτηση Βουλευτή Θ.Σκούμα για την Καταστροφή καλλιεργειών από πλημμύρες στο Δήμο Θηβαίων


ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας

ΘΕΜΑ: Καταστροφή καλλιεργειών από πλημμύρες στο Δήμο Θηβαίων

            Οι συνεχείς και έντονες βροχοπτώσεις, από τα τέλη Φεβρουαρίου,  δημιούργησαν εκτεταμένες πλημμύρες σε μεγάλη έκταση αγροτικών γαιών και συνακόλουθα πολύ μεγάλες καταστροφές, κυρίως σε σιτηρά αλλά και σε άλλες καλλιέργειες, σε πολλές περιοχές του Δήμου Θηβαίων. Αξίζει να τονισθεί, πως  είναι δύσκολο να γίνει ο προγραμματισμός για τις νέες καλλιέργειες το αμέσως προσεχές διάστημα, αφού τα νερά παραμένουν στις υπό καλλιέργεια εκτάσεις. Η προσπάθεια αντλήσεως του τεράστιου όγκου νερού γίνεται κυρίως με ίδια μέσα των αγροτών. Επισημαίνουμε, ότι  ζημιές προκλήθηκαν σε καλλιέργειες και στις 4 δημοτικές ενότητες του Δήμου Θηβαίων, ήτοι Βαγίων, Θήβας, Θίσβης και Πλαταιών.

ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΠΡΟΣ ΓΥΠΕΣ-ΚΟΡΑΚΙΑ-ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ

Στο σημείο που φθάσαμε το ΜΟΝΟ που μας ΣΩΖΕΙ είναι η στάση πληρωμών προς τα αρπακτικά τους δανειστές της Σιωνιστικής Τρόϊκα του ΡΟΤΣΙΛΝΤ, και ας χαρακτηρισθεί αυτό «πιστωτικό γεγονός».
«Ο βρεμένος τη βροχή δεν τη φοβάται», λέει ο Λαός. Εδώ χανόμαστε, το πιστωτικό γεγονός μας μάρανε;;; Ίσα-ίσα που θα τους κάνουμε διεθνώς ρεζίλι τους «εταίρους» στην Ε.Ε. & Ευρωζώνη!!!
Μας χρεοκόπησαν για να μας δανείζουν, για να βρεί πελάτες το ΔΝΤ, η ΕΚΤ, & η Ευρωζώνη, όλοι αυτοί είναι ιδιοκτησία του ΡΟΤΣΙΛΝΤ προέδρου της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας, αλλά και για να μας αρπάξουν χρυσό, πετρέλαια, και Φυσικό Αέριο.
Ήδη ο Πάνος Καμμένος τους πρότεινε 70%-30%, πρότεινε 70% στους ΑμερικανοΕβραίους των ΡΟΤΣΙΛΝΤ & ΡΟΚΦΕΛΕΡ, και 30% στους Έλληνες, από τα αποία θα πάρουν και οι Τούρκοι, δηλαδή για εμάς τίποτα!!! Ενώ η Σαουδική Αραβία παίρνει 50%-50% ως διεθνώς ισχύει. Ο Καμμένος λύσσαξε με τους ΑμερικανοΕβραίους Σιωνιστές. Πρόσφερε Γην και ύδωρ. Δεν θα του βγεί σε καλό στις επόμενες εκλογές. Τα έδωσε όλα................

Η ναυτική απειλή του Ισλαμικού Κράτους και η Ελλάδα

Έφθασε η ώρα των τζιχαντιστών της θάλασσας;




Ιωάννης Σ. Θεοδωράτος
Δημοσιογράφος-Αμυντικός αναλυτής




To αμερικανικό Υπουργείο των
Εξωτερικών παραδέχθηκε ότι έχουν
κλαπεί περί τους 15.000 πυραύλους
για φορητά α/α όπλα (MANPADS),
όπως το εικονιζόμενο Igla από
στρατιωτικές αποθήκες στη Λιβύη.
ΦΩΤΟ: ΕΔΩ


Η πρόσφατη κατάληψη του λιμένος της Ντέρνα στην ανατολική Λιβύη (5-10-2014) από ομάδες οπλοφόρων, οι οποίες δηλώνουν πίστη στο Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), έφερε στην επιφάνεια ένα σοβαρό ερώτημα που σχετίζεται με την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στην Μεσόγειο. 
Για πρώτη φορά μετά τον 19ο αιώνα 

αναδύεται η απειλή της πειρατείας.
 
Εξαιτίας της γεωγραφικής εγγύτητας της Κυρηναϊκής με τον ελληνικό νησιωτικό χώρο, θα ήταν έγκαιρο και χρήσιμο να εξετασθούν και να αξιολογηθούν οι πιθανότητες πρόκλησης βλαβών στα εθνικά συμφέροντα, από μια ενδεχόμενη πραγματοποίηση μεμονωμένων ή  μη επιθέσεων δια θαλάσσης από σκάφη, τα οποία θα επιχειρούν από βάσεις του ΙΚ στην Λιβύη.    

Η Δημοκρατία έχει τα όρια της, αλλά και η υπομονή των Ελλήνων - Η μόνη σωτηρία, εθνική κάθαρση με τιμωρία όλων των ενόχων

Η αγωνία του Ελληνικού Λαού έχει φθάσει εις το αποκορύφωμα. Ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι απειλές και οι εκβιασμοί περί εξόδου της χώρας μας από την Ευρωζώνη. Τίποτε το οποίο συμβαίνει εις την παγκόσμια και ευρωπαϊκή πολιτική δεν είναι τυχαίο. Ούτε αυτό το μαρτύριο εις βάρος του Λαού μας. Ο οποίος εδώ και 6 χρόνια βιώνει μια ανθρωπιστική κρίση απίστευτης ένδειας, ταπείνωσης και ευτελισμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Όμως ένα μαρτύριο είναι υποφερτό για κάθε άνθρωπο, μόνον όταν γνωρίζει τις πραγματικές αιτίες οι οποίες τον έχουν φέρει σε αυτή την  οδυνηρή κατάσταση. Γνωρίζουμε όμως όλοι μας ότι εδώ και δεκαετίες ως Λαός ουδέποτε και από κανένα δεν πληροφορηθήκαμε για τα συμβαίνοντα εις την χώρα μας. Διότι αποφεύγουμε την λιτή και απέριττη γλώσσα της αλήθειας, αυτή την υπαρκτότητα μιας κατάστασης ή την πραγματικότητα ενός γεγονότος. Και προσφεύγουμε εις το εύκολο ψέμα, την εξαπάτηση και τις ψευδαισθήσεις.
Όμως τώρα ήρθε η ώρα να μάθουμε την απλή αλήθεια, η οποία είναι και η καλύτερη. Διότι δεν μπορούμε πλέον να υφιστάμεθα ην προπαγάνδα και την πλύση εγκεφάλου των ειδικών και εμπειρογνωμόνων εις τις τηλεοράσεις και τα ΜΜΕ με το περίπλοκο ψέμα, το ατέρμονο, πολύλογο και εξεζητημένο ύφος.

Ομιλία Γ.Μαρίνου στη Χαλκιδα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ Π.Γ ΤΗΣ Κ.Ε ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΥΒΟΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ 1Η ΑΠΡΙΛΗ 2015

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Χαλκίδα με το Γιώργο Μαρίνο. Στην ομιλία του μεταξύ άλλων ο Γ. Μαρίνος αποκάλυψε τον αντιλαϊκό χαρακτήρα των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με την Τρόικα και της συμφωνίας για την επέκταση του Μνημονίου παραθέτοντας σχετικά παραδείγματα και ανέφερε:   

Έναρξη λειτουργίας του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής


Στα πλαίσια υλοποίησης των Κοινωνικών – Πολιτιστικών και Παιδαγωγικών σκοπών της, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Θηβαίων (ΔΗ.Κ.Ε.Θ), ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής, το οποίο  βρίσκεται επί της επαρχιακής οδού Θηβών – Νεοχωρακίου.
 Στόχος της λειτουργίας του είναι η εκπαίδευση παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας, σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας, τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα πραγματοποίησης εκπαιδευτικών επισκέψεων.
 Η Εκπαίδευση στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, πραγματοποιείται από πιστοποιημένους εκπαιδευτές, οι οποίοι οργανώνουν το πρόγραμμα άσκησης των εκπαιδευόμενων μαθητών. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, με απλουστευμένο τρόπο  επιδεικνύονται τα βασικά στοιχεία της οδού, οι βασικοί κανόνες που θέτει ο Κ.Ο.Κ., καθώς και ο τρόπος με τον οποίο θα πρέπει ο καθένας να λειτουργεί ως χρήστης της οδού, σεβόμενος τους λοιπούς χρήστες και το περιβάλλον.

ΤΟ ΚΑΠΗ ΘΗΒΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ 7ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΙΣ ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ

ΑΠΟ 5/6/2015 ΕΩΣ 11/6/2015

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΠΗ (Υπεύθυνη Κα Ιωάννου Όλγα)
Τηλ. Επικ 22620 24224

Η ΚΙΝΗΤΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΛΑΪΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΣΤΗ ΘΗΒΑ

"Ελληνικά Λαϊκά Μουσικά Όργανα"
Έκθεση - εκπαιδευτικά προγράμματα - συναυλία
Σάββατο 25 Απριλίου – Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Δημοτικό Συνεδριακό Κέντρο Θήβας
Λουκά Μπέλλου 1 – τηλ. 22620-29729

Ο ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΑΖΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕΣΑ ΜΑΣ!..

Η εικονογράφηση του σημερινού κειμένου δίνει την εντύπωση πως παραπέμπει συνειρμικά στις σκέψεις, στις παραστάσεις και στην ιδιότυπη σχέση μας με τα ζώα, μια σχέση που προσδιορίζεται συχνά από την απέχθεια ή και τη βαναυσότητα που επιδεικνύουμε έναντι των ζώων. Για μην αναφερθώ στον αλόγιστο σφαγιασμό τους για την ικανοποίηση της γευσιλαγνείας μας. Οι αδρές τούτες γραμμές του κειμένου, ωστόσο, αναφέρονται στον...μαζάνθρωπο, ο οποίος είναι φυσιική απόληξη του απάνθρωπου, όπως κι αν εκδηλώνεται αυτή η "απανθρωπιά", που αφορά βέβαια στην επέκτασή της και στα ζώα, που είναι αλλωστε εύκολος στόχος επίδειξης των άγριων εστίκτων μας...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΠ ΑΝ. ΣΤΕΡΕΑΣ- ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Σπουδαστή - σπουδάστρια του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας

Απευθυνόμαστε σε εσένα με θάρρος και εμπιστοσύνη γνωρίζοντας ότι βρισκόμαστε στην ίδια πλευρά, έχουμε  τις ίδιες ανάγκες και τα ίδια προβλήματα. Έχουμε όνειρα για το μέλλον και όρεξη για να τα κάνουμε πράξη. Θέλουμε να σπουδάσουμε και να μάθουμε ολοκληρωμένα το αντικείμενο μας. Θέλουμε να δουλέψουμε και να ζήσουμε μια αξιοπρεπή ζωή.

Κι όμως, η ΕΕ, το σύστημα της ανεργίας και της εκμετάλλευσης, οι κυβερνήσεις του, μας τα στερούν, μας βάζουν συνεχώς εμπόδια, έχουν τις σπουδές, τη ζωή και το μέλλον μας συνεχώς στο στόχαστρο.

Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Από το κράτος της ανατροπής στην ενέργεια του λαού

Ν. Λυγερός

Στην αρχή δεν είχαμε καθόλου πετρέλαιο ούτε φυσικό αέριο. Στη συνέχεια πείστηκαν μερικοί από τους υπεύθυνους ότι τελικά έχουμε προοπτικές για τους υδρογονάνθρακες που υπάρχουν στην ελληνική ΑΟΖ. Μετά έγιναν οι έρευνες της PGS και κανένας πια δεν έλεγε ότι δεν έχουμε τίποτα. Αρχίσαμε τις διαδικασίες για το μεγάλο διαγωνισμό για τα 20 θαλάσσια οικόπεδα αλλά άλλοι είπαν ότι ήταν νωρίς. Ύστερα εκδόθηκε επίσημα ο διαγωνισμός στην εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλοι είπαν ότι ήταν απαράδεκτο δίχως βέβαια να τον έχουν διαβάσει. Εκ των υστέρων ανακοινώθηκε ότι δεν προλαβαίνουν να αλλάξουν τη νομοθεσία λόγω χρόνου λες και δεν μπορούσαν να το προβλέψουν πριν την ανακοίνωση.

Ετήσιος απολογισμός ΔΣΑ

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

                                         
                                                                                          31/3/2015
                                                                                 
Απολογισμός δράσης περιόδου 2014-2015 και προγραμματικές κατευθύνσεις από τον Πρόεδρο του ΔΣΑ Βασίλη Αλεξανδρή
Σε ανοικτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Βασίλης Αλεξανδρής παρουσίασε τον απολογισμό των πεπραγμένων  του πρώτου χρόνου της θητείας του, προϊόν συλλογικής δράσης όπως είπε χαρακτηριστικά.

Το Σάββατο 28/3 πραγματοποιήθηκε Δ.Σ. του Πανελληνίου Συνδέσμου Αγροτικών Φωτοβολταϊκών.

Επί των θεμάτων, αποφασίστηκαν τα εξής:
ΠΛΗΡΩΜΕΣ:
Αποφασίστηκε να ασκηθούν πιέσεις, σε ενδεχόμενες (χρονικά) αρνητικές μεταβολές ή κωλυσιεργίες.

Την υποστήριξη των δημοτών του για το Πάσχα ζητά το Κοιν.Παντοπωλείο Θήβας

Τους δημότες και τις επιχειρήσεις να στηρίξουν το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο καλεί ο δήμος της Θήβας, μια και έρχονται οι ημέρες των εορτών του Πάσχα.

Ήδη αρκετοί έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμά του, όπως οι εργαζόμενοι της εταιρείας «Μόρνος», που συγκεντρώνουν εβδομαδιαία 190 συσκευασίες γάλακτος. Κάλεσμα σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες για συγκέντρωση τροφίμων κάνει και η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Μπορούμε».

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Ομαδικός αθλητισμός και θεωρία ομάδων".

Πανεπιστήμιο UCLAN Cyprus, Λάρνακα - περιοχή Πύλας.
Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ ΣΕ ΦΟΝΤΟ ΜΑΥΡΟ...

Η μονοκαλλιέργεια της πολιτικής γελοιότητας, πάντα καρυκευμένης ωστόσο από επαρκή ποσότητα θρασύτητας, βρίσκει συνήθως γόνιμο έδαφος στο Κοινοβούλιο. Και κάθε φορά σχεδόν που υποτίθεται υπάρχει ένα σοβαρό θέμα συζήτησης, σε επίπεδο μάλιστα αρχηγών κομμάτων, διαπιστώνεται η συγκομιδή γελοιότητας, ενίοτε κι αυτή στρεβλή, λόγω της μονοκαλλιέργειας.

Η επαφή με τις αξίες του κοινοβουλευτικού πολιτισμού, της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, είναι μετοχή στην ιερότητα της εσωτερικής προσπάθειας του πολιτικού να προσδώσει νόημα στην ύπαρξή του, να την ανυψώσει, να την αληθοποιήσει.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο