Σάββατο 18 Απριλίου 2015

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΕΘΝΟΛΟΓΟ ΑΝΤΩΝΗ ΓΡΥΠΑΙΟ

Προς                              
Εξοχώτατον Κύριον
Πρωθυπουργό            (ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ)
Μέγαρο  Μαξίμου
Κύριε  Πρόεδρε,
                Θέμα: ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΧΡΥΣΟΥ
                            -------------------------------
Ενώ η πατρίδα μας βρίσκεται σε σχεδιασμένη (από τη παγκόσμια Δικτατορία του ΡΟΤΣΙΛΝΤ) χρεοκοπία, ο παραγόμενος ΧΡΥΣΟΣ στα μεταλλεία της Χαλκιδικής, φεύγει για τις τσέπες των Σιωνιστών Κοσμοκρατόρων, ΡΟΤΣΙΛΝΤ, ΡΟΚΦΕΛΕΡ, & ΣΟΡΟΣ, της Παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας. (Των Κοσμοκρατόρων & Πλανηταρχών), ενώ ο Ελληνικός Λαός πεινάει.

2015: Η ένωση της παπαρούνας με το γαρύφαλλο

Ν. Λυγερός

Είναι παράδοση πλέον να χρησιμοποιούμε γαρύφαλλα για τις 24 Απριλίου λόγω της επετείου της Γενοκτονίας των Αρμενίων. Με αυτόν τον τρόπο οι επιζώντες, οι οικογένειες, οι φίλοι, αλλά και Δίκαιοι τιμούν τα θύματα, τους γενοκτονημένους. Μια ανάλογη παράδοση υπάρχει και για την επέτειο Anzac Day (Australian and New Zealand Army Corps) στις 25 Απριλίου. Έτσι είναι η παπαρούνα που συμβολίζει την τιμή που δέχονται τα θύματα της αποβίβασης στην Καλλίπολη λόγω της αντεπίθεσης του Κεμάλ. Οι δύο ημερομηνίες αφορούν το 1915. Δηλαδή τα θύματα της Γενοκτονίας και τα θύματα του Πολέμου έπεσαν την ίδια χρονιά από τον ίδιο θύτη. Όσο μακριά κι αν είναι η Αρμενία από την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, βλέπουμε ότι έχουν ένα κοινό τραγικό παρελθόν. Φέτος για τα εκατό χρόνια αυτών των γεγονότων που ανήκουν στην ιστορία, είναι καλό να ενωθούν οι δυνάμεις μας, για να αναδείξουμε το γεγονός της μαύρης σελίδας.

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων 19/4/15

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Nikos Lygeros - SER Chessboard, Workshop 6, European Student Conference in Mathematics, EUROMATH-2015


28/03/2015

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΣ ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ: ΑΠΟ ΠΑΝΔΑΥΛΕΙΑΚΟΣ - Κ17 ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΥ

 ΑΠΟ ΠΑΝΔΑΥΛΕΙΑΚΟΣ -  Κ17 ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΥ  0-1
Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ο ΑΠΟ ΠΑΝΔΑΥΛΕΙΑΚΟΣ διοργάνωσε τη Μεγάλη Πέμπτη 9 Απριλίου, στο γήπεδο Δαύλειας, ποδοσφαιρικό αγώνα φιλανθρωπικού χαρακτήρα με την ομάδα νέων Κ17 ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΥ.

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Γράφει η Αναστασία Χρ. Μήλιου, Δικηγόρος*

Οι περισσότεροι από μας άλλοι λιγότερο άλλοι περισσότερο έχουν δανειστεί από τις τράπεζες. Κάποιοι βρίσκονται να χρωστάνε μεγάλα ποσά, ειδικά όταν δεν μπορούν να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις καταβολής των μηνιαίων δόσεων, με αποτέλεσμα τα επιτόκια υπερημερίας να αυξάνουν το οφειλόμενο ποσό.
 Και τούτο διότι όλες οι  τράπεζες δανείζουν με τόκο κι αυτό είναι κάτι που όλοι γνωρίζουμε και όλοι έχουμε αποδεχθεί. Πόσοι όμως γνωρίζουν ότι το νόμιμο δικαιοπρακτικό επιτόκιο για καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες είναι 5,30% συν εισφορά 0,60%;

Αρματηλάτης: Δικαίωση με… άνοδο

«Γεννηθήκαμε να σε αγαπάμε, ζούμε για να σε ακολουθάμε» γράφει ένα πανό που είναι αναρτημένο στο γήπεδο του Άρματος. Και φέτος ο Αρματηλάτης έδωσε τη μεγάλη αυτή χαρά, που την περίμεναν πως και πως,  στους οπαδούς του που τον ακολούθησαν πιστά και τον στήριξαν όσο έπρεπε και όπως έκαναν πάντοτε.

ΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ‘’ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ’’ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ» ΣΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΛΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΛΙΑΡΤΟΥ-ΘΕΣΠΙΕΩΝ

«ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΛΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ»
                                               ΕΔΡΑ ΑΛΙΑΡΤΟΣ
 ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

ΔΗΜΟΣ                       ETAIΡΕΙΑ
                     ΑΛΙΑΡΤΟΥ- ΘΕΣΠΙΕΩΝ       ΒΟΙΩΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ       
                               (συνεργασία με το Κοινόν των Βοιωτών)   

«ΑΓΩΓΟΣ» ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΜΟΣΧΑ

Μέσω Μόσχας αισιοδοξεί η κυβέρνηση ότι θα καταφέρει να καλύψει τις επείγουσες ανάγκες ρευστότητας του Μαΐου και του Ιουνίου.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Αγορά», Αθήνα και Μόσχα είναι κοντά στην υπογραφή συμφωνίας για τη συμμετοχή της Ελλάδας στην προέκταση του αγωγού Ρωσίας-Τουρκίας , βάσει της οποίας η Ρωσία θα δώσει προκαταβολή στην Ελλάδα ένα ποσό της τάξης των 3 έως και 5 δισ. ευρώ ως έναντι μελλοντικών κερδών από τα τέλη διέλευσης.
Τα χρήματα αυτά, θα βοηθήσουν την Αθήνα να  «σπρώξει» το χρόνο ως το τέλος της παράτασης της δανειακής σύμβασης και να διαχειριστεί τις όποιες πιέσεις των πιστωτών.
Η συμφωνία κλείστηκε κατά τη συνάντηση που είχαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με το Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, στη Μόσχα και οι υπογραφές εκτιμάται ότι θα μπουν μέσα στην προσεχή εβδομάδα.

Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Την παραίτηση των διοικήσεων όλων των νοσοκομείων της χώρας μέχρι της 30 Απριλίου ζήτησε ο Υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής

Την παραίτηση των διοικήσεων όλων των νοσοκομείων της χώρας μέχρι της 30 Απριλίου ζήτησε ο Υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής και μάλιστα με προσωπικά e-mails που απέστειλε στον καθένα ξεχωριστά.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός ζητά από τους διοικητές και τους υποδιοικητές των νοσοκομείων να υποβάλλουν τις παραιτήσεις μέχρι την τελευταία μέρα του μήνα, ευχαριστώντας τους ταυτόχρονα για την ως τώρα προσφορά τους.

ΝΙΚΟΛΟΥΔΗΣ: ΕΝΤΟΠΙΣΑΜΕ 2,5 ΜΕ 3 ΔΙΣ. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΜΕ

Τη σύσταση και λειτουργία μεικτών κλιμακίων των ελεγκτικών μηχανισμών με στόχο την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, Παναγιώτης Νικολούδης σε συνάντηση που είχε σήμερα με δημοσιογράφους.
Τα μεικτά αυτά κλιμάκια -τα οποία έχουν ξεκινήσει να λειτουργούν στην περιοχή της Αττικής εδώ και περίπου δύο εβδομάδες- απαρτίζονται το κάθε ένα από τέσσερα άτομα, τα οποία προέρχονται ως εξής: ένα από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), ένα από την Υπηρεσία Εσωτερικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών, ένα από την Οικονομική Αστυνομία και ένα από το Λιμενικό Σώμα. Όπως επισήμανε ο κ. Νικολούδης τα κλιμάκια αυτά θα έχουν αρμοδιότητα να ασκούν τελωνειακό έλεγχο παντού, μέσα και έξω από τελωνεία, με στόχο τον περιορισμό του λαθρεμπορίου παντός είδους.

Η βία του μεταδιαφωτισμού

Το πρώτο πράγμα που μπορεί κάποιος να διαπιστώσει ακτινογραφώντας τα τρομοκρατικά κινήματα, είναι ότι οι περισσότεροι τρομοκράτες είναι θρέμματα γηγενή. Οι τρομοκράτες του Παρισιού για παράδειγμα, αυτοί που εκτέλεσαν τους σκιτσογράφους της εφημερίδας Charlie Hebdo, γεννήθηκαν, μεγάλωσαν και μορφώθηκαν στη Γαλλία. Πήραν την αγωγή του Διαφωτισμού όπως κάθε Γάλλος πολίτης. Κάποιοι μάλιστα από αυτούς στο παρελθόν βραβεύθηκαν για τις δραστηριότητες τους από τον πρώην πρόεδρο Σαρκοζί στο μέγαρο των Ηλυσίων. Οι γείτονές τους δήλωσαν σοκαρισμένοι γιατί τους θεωρούσαν καλά παιδιά, έτοιμα και ικανά για την επαγγελματική ζωή της χώρας.

Αδεια ΔΣΑ στους συνηγόρους της δίκης της 20ης Απρίλη στο Α τριμελές εφετείο κακουργημάτων

Παροχή  άδειας για τη δίκη της 20ης Απριλίου στο Α’ τριμελές εφετείο

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας  με απόφασή του, επιτρέπει στους δικηγόρους-συνηγόρους της δίκης που θα διεξαχθεί στις 20 Απριλίου στο Α’ τριμελές εφετείο κακουργημάτων της Αθήνας (φυλακές Κορυδαλλού), να παραστούν στη δίκη.
Υπενθυμίζεται ότι, ο ΔΣΑ έχει αποφασίσει, από τον περασμένο Ιούλιο, αποχή των δικηγόρων από τις δίκες που έχει ορισθεί να προεδρεύει δικαστής, η οποία καταγγέλθηκε για προσβλητική και αντιδικηγορική στάση σε συγκεκριμένη υπόθεση.

Απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Β.Αποστόλου στην ερώτηση για τις πλημμύρες




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν θα πέσουμε στις ρητορικές παγίδες

Ν. Λυγερός

Όσο και να χτυπιέται ο κρατικός φορέας της Τουρκίας, δεν πρόκειται να πέσουμε στις ρητορικές παγίδες. Προσπαθεί να δημιουργήσει ένα μπάχαλο, ενώ τα πράγματα είναι πολύ απλά. Η πρόσφατη απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου βασίζεται σε λεξιλόγιο που έχει γίνει αποδεκτό από την Ευρωπαϊκή Ένωση το 1987 και μάλιστα με πρωτοβουλία της Ελλάδας για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων. Κατά συνέπεια δεν πρόκειται για μια καινοτομία, αλλά απλώς για υπενθύμιση λόγω της επετείου των 100 χρόνων. Έτσι η ανάμειξη με τις δηλώσεις του Πάπα που έγιναν για πρώτη φορά με αυτόν τον ξεκάθαρο τρόπο όσον αφορά στη χρήση της λέξης Γενοκτονία δεν έχει νόημα να παρουσιαστεί από την πλευρά του κρατικού φορέα της Τουρκίας ως συνωμοσία. Μάλιστα αυτό γίνεται την ώρα που ακόμα και ο άμισθος σύμβουλος του Πρωθυπουργού της Τουρκίας χρησιμοποιεί το ίδιο λεξιλόγιο.

Tα "μυστικά" των 100 δόσεων - Σε εφαρμογή τίθεται σήμερα η ρύθμιση, μέσω Taxisnet, των 100 δόσεων

Σε εφαρμογή τίθεται σήμερα η ρύθμιση, μέσω Taxisnet, των 100 δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές νοικοκυριών και επιχειρήσεων προς το Δημόσιο, με το Υπουργείο Οικονομικών να εκτιμά ότι περίπου δυόμισι εκατομμύρια φορολογούμενοι θα κάνουν χρήση της διάταξης.

Με 6 δρομείς συμμετείχε ο ΣΔΥΜ Θήβας στον Κένταυρο 2015

Την Κυριακή 5/4/2015 διεξήχθη με επιτυχία ο αγώνας ορεινού τρεξίματος «Κένταυρος»2015 που διοργάνωσε στο Πήλιο ο Αθλητικός Όμιλος Μαγνησίας «ΆΘΛΟΣ» σε συνεργασία με το γραφείο Εναλλακτικού Τουρισμού ΤrueAdventure.Ο αγώνας περιλάμβανε δύο διαδρομές,τον Μαραθώνιο δρόμο(40 χλμ) και τον Ημιμαραθώνιο(21χλμ) με εκκίνηση και τερματισμό την παραλιακή Αγριά,6χλμ από την πόλη του Βόλου,σε μια μαγευτική διαδρομή από τις ακτές του Παγασητικού έως τις κορυφές του Πηλίου.

ΔΙΑΖΥΓΙΑ. ΕΙΔΗ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ.

Γράφει η Αναστασία Μήλιου,  Δικηγόρος Παρ’Εφέταις*
Ακούμε την λέξη διαζύγιο, σχεδόν καθημερινά γύρω μας.  Κάποιοι  έχουν βιώσει την διαδικασία του διαζυγίου, άλλοι πιο τυχεροί, όχι.  Τι πραγματικά ξέρετε όμως για τα διαζύγια και  το πώς χορηγούνται;  Ποια είναι η διαδικασία για να βγει ένα διαζύγιο και πόσο χρονοβόρα είναι;
Υπάρχουν τρία διαφορετικά είδη διαζυγίου: α) Το συναινετικό, β) της διετούς διάστασης και γ) του ισχυρού κλονισμού.
Το διαζύγιο βγαίνει με δικαστική απόφαση. Αν ο γάμος είναι θρησκευτικός μετά την έκδοση της απόφασης, απαιτείται και η πνευματική λύση του γάμου, από την Εκκλησία και ακολουθεί η καταχώρησή του στον κατά τόπο αρμόδιο Δήμο.

ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ: Ε.Σ. ΚΑΔΜΟΣ - Α.Ε. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ

OI AΓΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΜΑΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΑ ΤΡΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΔΕΝ ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ 3 ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ,Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ Σ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΟ ΦΙΛΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΝ ΑΕ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ.

ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΛΟ ΒΑΖΕΙ Ο ΑΟ ΘΗΒΑ!


Την Τετάρτη 22 Απριλίου ο ΑΟ ΘΗΒΑ βάζει λεωφορείο για την Πύλο. Το κόστος της μετακίνησης είναι 10 ευρώ και για να φύγει το λεωφορείο θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή τουλάχιστον 30 άτομα! Όποιος θέλει να παρακολουθήσει τον μεγάλο προημιτελικό ας δηλώσει συμμετοχή στα παρακάτω τηλέφωνα:
6975563969 & 6932667312


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΣΟΙΜΠΛΕ: ΑΝ ΒΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΤΕΙΤΕ ΑΛΛΟΥ... ΠΑΡΤΕ ΤΑ!

Η Ελλάδα πρέπει να πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα, «αν καταφέρει μάλιστα να βρει χρήματα από κάπου άλλου, τη Ρωσία, την Κίνα, ή την Αμερική, θα είμαστε πολύ χαρούμενοι αν θελήσουν να την χρηματοδοτήσουν!... διαμήνυσε προς όλες τις κατευθύνσεις με το γνωστό σκωπτικό του ύφος ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, στον απόηχο των επαφών Τσίπρα στη Μόσχα αλλά και των συνομιλιών Ελλήνων με Κινέζους αξιωματούχους
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επέμεινε πως η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει σήμερα ο Έλληνας ομόλογός του Γιάνης Βαρουφάκης είναι πώς θα κάνει την οικονομία της χώρας του πιο ανταγωνιστική και όχι τόσο η αναδιάρθρωση του χρέους.

Φάρμακα με δωρεά στο νοσοκομείο της Θήβας. Ψάχνουν για γιατρούς.

Στην έλλειψη προσωπικού εστιάζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο της Θήβας ο πρόεδρος του Σπύρος Δεσύλλας.
Τονίζει πως υπάρχει επάρκεια σε φάρμακα και ιατρικό υλικό, μέρος του οποίου μάλιστα προμηθεύτηκε με δωρεά, πως σχεδόν όλα τα μηχανήματα λειτουργούν, ωστόσο προσθέτει ότι υπάρχει έλλειψη προσωπικού στην παθολογική και χειρουργική κλινική.
To νοσοκομείο προμηθεύτηκε φάρμακα και ιατρικό υλικό από το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Φαρμακείο Ελληνικού.

Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Η τακτική των δρόμων

Ν. Λυγερός

Κάθε δήμαρχος, κάθε δήμος των Κατεχομένων αντί να περιμένει ν’ αλλάζουν οι βάρβαροι τα ονόματα των χωριών και των πόλεων, θα μπορούσε να εφαρμόσει την ακόλουθη τακτική των δρόμων. Κάθε νέος δρόμος στα Κατεχόμενα μπορεί να καταγραφεί εύκολα από τους δήμους και σε τεχνικό επίπεδο με την τεχνολογία του GPS, ξέρουμε ότι δεν υπάρχει καμία ιδιαίτερη δυσκολία. Έτσι μπορούμε να εμπλουτίσουμε τους χάρτες του δικτύου, έτσι ώστε όταν βρισκόμαστε στα Κατεχόμενα, να καθοδηγούμαστε από τις ονομασίες που έχουμε επιλέξει, για να υπάρχει μία συνοχή με το παρελθόν. Μ’ αυτόν τον τρόπο η Κατοχή δεν είναι ένα εμπόδιο αξεπέραστο, για να συνεχίσουμε το έργο της πατρίδας.

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης 1770 – 1843

Ηγετική μορφή της Ελληνικής Επανάστασης, που έδρασε στην Πελοπόννησο και εξ αυτού του λόγου είναι γνωστός και ως «Γέρος του Μωριά».

Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης γεννήθηκε «εις τα 1770, Απριλίου 3, την Δευτέρα της Λαμπρής... εις ένα βουνό, εις ένα δέντρο αποκάτω, εις την παλαιάν Μεσσηνίαν, ονομαζόμενον Ραμαβούνι», όπως αναφέρει στα Απομνημονεύματά του. Ήταν γιος του κλεφτοκαπετάνιου Κωνσταντή Κολοκοτρώνη (1747-1780) από το Λιμποβίσι Αρκαδίας και της Γεωργίτσας Κωτσάκη, κόρης προεστού από την Αλωνίσταινα Αρκαδίας. Η οικογένεια των Κολοκοτρωναίων από το 16ο αιώνα, που εμφανίζεται στο προσκήνιο της ιστορίας, βρίσκεται σε αδιάκοπο πόλεμο με τους Τούρκους. Μονάχα από το 1762 έως το 1806, 70 Κολοκοτρωναίοι εξοντώθηκαν από τους κατακτητές.

Το προγραμμα της 30ης αγωνιστικης

Βοιωτία: Απόλλων & Ύπατο για το… 13άρι. Το πρόγραμμα της 30ης
Για μια θέση στον… ήλιο υπό προϋποθέσεις θα παλέψουν τελευταία αγωνιστική Απόλλων Ακραιφνίου και Ύπατο. Το γρουσούζικο «13″ ίσως αποβεί τυχερό αν η Θήβα κατορθώσει και κερδίσει την άνοδο στη Γ” Εθνική.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΝΑΣ… «ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ» ;

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ο μόνος τρόπος για να κλονιστεί και τελικά να καταρρεύσει μια κυβέρνηση με τόσο νωπή λαϊκή εντολή και με μεγάλη αποδοχή και η οποία αντιστέκεται στα ευρωπαϊκά σχέδια εξόντωσης της χώρας, είναι να δημιουργηθούν συνθήκης αποσταθεροποίησης και έντασης σε συνδυασμό με τον πόλεμο των ΜΜΕ που συνεχίζουν το προδοτικό τους ρόλο στην σύγχρονη συγκυρία και όλα αυτά ενώ η χώρα βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού με τους δανειστές της να ασκούν ένα ανελέητο εκβιασμό.

O Johnny Skoulas στην InSideOut - Νέα Κυκλοφορία, Johnny Skoulas "My Life Goes"

Η InSideOut καλωσορίζει τον Johnny Skoula στο δυναμικό της, παρουσιάζοντας το νέο του digital single. Τα πολλά λόγια είναι περιττά σε τέτοιες περιπτώσεις γιατί τι να πει κανείς για έναν καλλιτέχνη σαν το Johnny και τη πορεία του στα μουσικά δρώμενα της χώρας, καθώς έχει εμφανιστεί στα μεγαλύτερα Clubs και Music Halls όπωs Σταυρόs του Νότου, Hard Rock Cafe, ΑΝ Club, Eναστρον, Πύλη Αξιού, Εl Pecado, Rex, Fix, αλλά και σε μεγάλoυs συναυλιακούs xώρουs όπωs Wembley Arena και Tεχνόπολιs Γκάζι

Ο Κώστας Μπακογιάννης για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης και τις πρόσφατες δηλώσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

«Είναι αποκρουστικό να μιλάμε
για «δικούς μας» και «δικούς τους» νεκρούς»
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, έκανε σήμερα την εξής δήλωση σχετικά με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης και τις πρόσφατες δηλώσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ:
«Λυπάμαι πάρα πολύ διότι κάποιοι επιμένουν να θέλουν να μας γυρίσουν πολλά χρόνια πίσω, χαράσσοντας βαθιές διαχωριστικές γραμμές στο σώμα της ελληνικής κοινωνίας.
Είναι αποκρουστικό να μιλάμε για «δικούς μας» και «δικούς τους» νεκρούς. Τη δεκαετία του 80’ είχαμε μπλε, πράσινα και κόκκινα καφενεία. Είναι δυνατόν εν έτει 2015 να μιλάμε για κόκκινα ή μπλε νεκροταφεία; Ελληνίδες μανάδες δεν τους γέννησαν όλους;

Ανοίγει το Taxis για τη ρύθμιση των 100 δόσεων

Ανοίγει μέσα στις επόμενες μέρες η εφαρμογή στο Taxis για να ξεκινήσουν οι αιτήσεις των οφειλετών του Δημοσίου προκειμένου να ενταχθούν στη νέα ρύθμιση των 100 δόσεων.

Στο οικονομικό επιτελείο χρειάζονται άμεσα ρευστό για την πληρωμή μισθών και συντάξεων και για αυτό τρέχουν προκειμένου να ανοίξει η εφαρμογή όσο το δυνατόν πιο σύντομα και να ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων και η πληρωμή χρημάτων των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Η ΑΝΝΑ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ «ΠΕΤΑ» ΣΤΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΜΑΖΙ «ΜΕ ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΤΗΣ ΡΙΖΑΣ» ΤΟΥ ΕΡΜΗΝΕΥΤΗ ΣΩΤΗΡΗ ΔΟΓΑΝΗ

Η λογοτέχνης κ. Άννα Μπιθικώτση με την ιδιότητα αυτή τη φορά της εισηγήτριας  μας μίλησε για το νέο άλμπουμ του ερμηνευτή Σωτήρη Δογάνη  που φέρει το τίτλο  «ΜΕ ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΤΗΣ ΡΙΖΑΣ» και που θα λάβει χώρα σε μορφή μουσικοθεατρικής παράστασης στη Κρήτη και με είσοδο ελεύθερη για το κοινό .

ΓΙΟΡΤΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΒΙΒΛΙΟΥ, 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΓΙΟΡΤΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΒΙΒΛΙΟΥ

23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015
 ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ

Πρόσκληση για την 9η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θηβαίων

Σας αποστέλλουμε για ενημέρωσή σας την υπ’ αριθ. πρωτ. 8405/16-4-2015 πρόσκληση για την 9η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  του Δήμου Θηβαίων, η οποία θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα της Δ.Ε. Βαγίων  στις  20  AΠΡΙΛΙΟΥ του 2015, ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ και ώρα 19:00, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης :

1ο.            Έγκριση του προτεινόμενου Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Αστικών Στερεών Αποβλήτων για το Δήμο Θηβαίων στα πλαίσια της αναθεώρησης του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων.

2ο.            Λήψη απόφασης για την αντικατάσταση μελών Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΗΚΕΘ (απόλυτη πλειοψηφία).

Πρόσκληση, στην ομιλία του Επίτιμου Αρχηγού Γ.Ε.Ε.Θ.Α Ναυάρχου κ. Χρήστου Λυμπέρη στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Δήμος Θηβαίων και ο Σύνδεσμος Αποστράτων Ε.Δ.-Σ.Α και Εφέδρων Αξιωματικών Θήβας ο “Ιερός Λόχος” σας προσκαλούν στην ομιλία του Επίτιμου Αρχηγού Γ.Ε.Ε.Θ.Α Ναυάρχου κ. Χρήστου Λυμπέρη, με θέμα “Χειρισμός των Εθνικών Κρίσεων: Θεωρία και Εμπειρίες”, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Απριλίου και ώρα 19:00 στην αίθουσα “Αλέξανδρος Κοφίνης” του Συνεδριακού Κέντρου της ΔΗ.Κ.Ε.Θ. του Δήμου Θηβαίων.

ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ - ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ & ΣΧΕΔΙΟ COUDENHOVE-KALERGI

(Όπως δεν εγράφη)
               -------------------------------
  ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ & ΣΧΕΔΙΟ COUDENHOVE-KALERGI
      --------------------------------------------------------------------------
                               Εισαγωγή-Πρόλογος
                           ------------------------------------
Η λέξη «λαθρομετανάστες» προέρχεται από το λεξικό της Ελληνικής γλώσσης, και σημαίνει ο παράνομα εισελθών στη χώρα μας, χωρίς ταυτότητα και διαβατήριο. Προέρχεται δε από τη λέξη λαθραίος, όπως λέμε λαθραλιεία, λαθραναγνώστης, λαθρανασκαφή, λαθρεμπόριο, λαθρέμπορος, λαθρεπιβάτης, λαθρόβιος, λαθροθηρία, λαθροχειρία, κλπ. Οι Έλληνες όπου πήγαμε, πήγαμε νόμιμα με χαρτιά, πρόσκληση, και VISA. Οι λαθρομετανάστες είναι λαθρεπιβάτες του πλοίου ΕΛΛΑΣ.
Οι Αρχαίοι Έλληνες, υπό την αρχηγία του Θεμιστοκλή, Λεωνίδα, κλπ, όταν υπέστησαν εισβολή από τους Ασιάτες, αντιστάθηκαν με τα όπλα, (Θερμοπύλες, Μαραθώνα, Σαλαμίνα), και έτσι έσωσαν την Ελλάδα. Βλέπετε δεν είχαν τότε κυρά-Τασίες...... Ο Ελληνισμός ήταν αμιγής, δεν είχε αναμιχθεί με Σημίτες..........

Βοιωτία: Το αρχείο της β” κατηγορίας…

Το πρωτάθλημα της β” κατηγορίας στη Βοιωτία τελείωσε. Την άνοδο πήραν ο Θεσπιακός και οι Πλαταιές ως πρωταθλητές στον α” και β” όμιλο αντίστοιχα καθώς επίσης και η Νίκη Λαφυστίου με τον Αρματηλάτη που πήραν τη δεύτερη προνομιούχο θέση ανά όμιλο.

Απάντηση Αν.Υπουργού Πολιτισμού Ξυδάκη σε Μπασιάκο για επίσπευση λειτουργίας Μουσείου Θήβας


Θέμα: Απάντηση στη με αριθμό πρωτοκόλλου 816/13.3.2015 Ερώτηση με θέμα:
           «Επίσπευση παράδοσης και λειτουργία του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου
            Θήβας»

Σε απάντηση της με αριθμ. πρωτοκόλλου 816/13.3.2015 Ερώτησης του Βουλευτή κ. Ευάγγελου Μπασιάκου και σύμφωνα με τα στοιχεία που έθεσαν υπόψη μας οι αρμόδιες Υπηρεσίες μας, σας γνωρίζουμε τα εξής:
Το εγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα του έργου με τίτλο «Επέκταση Αρχαιολογικού Μουσείου Θήβας και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου» δεν έχει  τροποποιηθεί και η ημερομηνία λήξης παραμένει η 30η Σεπτεμβρίου 2015.

Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

ΟΟΣΑ: Το 43,4% του μισθού ενός εργαζομένου με δύο παιδιά στην Ελλάδα πάει σε φόρους

Σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές πάει το 43,4% του μισθού ενός εργαζόμενου με δύο παιδιά στην Ελλάδα, έναντι 26,9% κατά μέσο όρο στις χώρες του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), σύμφωνα με έρευνα του Οργανισμού.

Στην έρευνα, που διενεργήθηκε σε 34 χώρες-μέλη του Οργανισμού, αποτυπώνονται τα επίπεδα υπερφορολόγησης στην Ελλάδα. Αξιοσημείωτο είναι ότι με βάση τα ευρήματα στη χώρα μας οι οικογένειες με παιδιά φορολογούνται αναλογικά περισσότερο από τους φορολογούμενους χωρίς οικογένεια.

Ολοκληρώθηκε το νέο Application του Best 103.9

H FOCUS-ON GROUP ολοκλήρωσε, με επιτυχία, το νέο Mobile Application του Best 103.9. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη σε λειτουργικά συστήματα iOS & Android και συμβατή με Tablet & Smartphone.
Το Mobile Application έχει σχεδιαστεί με τις πιο σύγχρονες τεχνολογικές μεθόδους βασισμένο στις ανάγκες και τον χαρακτήρα του σταθμού για να ακούτε ζωντανά όλες τις νέες και παλιές ελληνικές επιτυχίες. Οι χρήστες της εφαρμογής μπορούν να παρακολουθήσουν τα τελευταία νέα του σταθμού καθώς και να ακούνε ζωντανά το πρόγραμμα.

Ο Κάδμος θα τιμήσει τον Νίκο Καφρίτσα

Μια ιδιαίτερη στιγμή περιμένει τον πρόεδρο της Α.Ε.Λιβαδειάς Νίκο Καφρίτσα το Σάββατο το απόγευμα στη Θήβα. Στο περιθώριο του φιλικού αγώνα Κάδμου – Α.Ε.Λ. (18.00) η ομάδα του Κάδμου θα τιμήσει με αναμνηστική πλακέτα τον ισχυρό άνδρα της ομάδας της Λιβαδειάς για την προσφορά του και την συμβολή του στην αναβάθμιση του μπάσκετ της Βοιωτίας και της ευρύτερης περιοχής γενικότερα.

Όταν αδιαφορείς πραγματικά δεν δηλώνεις ότι αδιαφορείς

Ν. Λυγερός

Όταν ο Πρόεδρος της Τουρκίας δηλώνει ότι αδιαφορεί για τις αποφάσεις που θα πάρει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την γενοκτονία των Αρμενίων λόγω της επετείου των 100 ετών, στην ουσία εκπέμπει ένα άλλο μήνυμα. Διότι πολύ απλά, όταν αδιαφορείς πραγματικά, δεν δηλώνεις ότι αδιαφορείς. Ξέρουμε ότι ενοχλήθηκε από τις ξεκάθαρες δηλώσεις του Πάπα που δεν άφησε καμία αμφιβολία περί του θέματος της ονομασίας, αφού χρησιμοποίησε τη λέξη Γενοκτονία και καμία άλλη έκφραση ακόμα και έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας που δεν χαρακτηρίζει αποκλειστικά την έννοια της Γενοκτονίας.

Press Publica: Μιά νεα δημοσιογραφική ιστοσελίδα στην υπηρεσία του δημοσίου συμφέροντος, της κοινωνίας και των πολιτών


To Press Publica είναι μια νέα ιστοσελίδα που ανεβαίνει στο διαδίκτυο, την Δευτέρα, 20 Απριλίου 2015.

Συνέντευξη με τον Πάνο Γαληνό

Ο Πάνος Γαληνός μας έχει δώσει αρκετά κι αξιόλογα δείγματα στο χώρο του τραγουδιού αλλά και συνεργασίες πολύ σημαντικές όπως αυτή με τον Χρήστο Δάντη. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το νέο του τραγούδι με τίτλο «Νεράϊδα, κορίτσι του καλοκαιριού».

Μίλησέ μας για το συγκεκριμένο τραγούδι το οποίο και είναι αφιερωμένο σε όλες τις γυναίκες….

"Γύρω απ' τον Ήλιο" με τον Μανώλη Φάμελλο στο Art Cafe Αστραδενή

Ο Μανώλης Φάμελλος, το Σάββατο 18 Απριλίου, παρουσιάζει ζωντανά το νέο του δίσκο "Γύρω απ' τον ήλιο".

Ο αγαπημένος τραγουδοποιός παρέα με ένα μικρό σύνολο εγχόρδων φιλοδοξεί να ανασυστήσει τον εαυτό του ρεμβάζοντας μέσα σε ένα άλλο κάδρο, μέσα σε ένα άλλο κήπο με πιο βαθιά και παράξενα χρώματα...

Δ.Ε.Υ.Α.Θ.: ΑΤΟΚΗ ΕΞΟΦΛΗΣΗ Ή ΕΥΝΟΪΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης - Αποχέτευσης Θήβας ανακοινώνει τη δυνατότητα άτοκης εξόφλησης ή ευνοϊκής ρύθμισης για τις ανεξόφλητες υποχρεώσεις των χρηστών (ιδιοκτητών και υπόχρεων) των παρεχόμενων υπηρεσιών ύδρευσης – αποχέτευσης από τη Δ.Ε.Υ.Α.Θ. σύμφωνα με το νόμο 4321/2015και την με αριθ. απόφαση 38/26-3-2015 του Δ.Σ.
Ο αριθμός των δόσεων της ρύθμισης θα μπορεί να φτάσει τις εκατό (100) ενώ η κάθε δόση δεν μπορεί να είναι μικρότερη από είκοσι ευρώ (20€). Οι οφειλές θα πρέπει να έχουν βεβαιωθεί και εκδοθεί έως και 26/5/2015. Σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης της οφειλής παρέχεται απαλλαγή (100%) από προσαυξήσεις.
Οι αιτήσεις για την υπαγωγή στις νέες ρυθμίσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 26/5/2015.
Επίσης σε περίπτωση καταβολής ως προκαταβολής ποσού βασικής οφειλής τουλάχιστον δεκαπλάσιου της ελάχιστος δόσης έως και τις 27/4/2015 θα χορηγείται ισόποση απαλλαγή από προσαυξήσεις της οφειλής.

Βοιωτία: Η παραμονή των Λεύκτρων… Μάχη Απόλλωνα, Υπάτου

Μια στροφή πριν το οριστικό φινάλε και ο Επαμεινώνδας οριστικοποίησε την παεαμονή του στην κατηγορία πάιρνοντας «χρυσό» βαθμό 2-2 στο Σχηματάρι. Απόλλων και Ύπατο κέρδισαν και θα γίνει μάχη την τελευταία αγωνιστική για την 13η θέση που μπορεί να οδηγήσει στη σωτηρία.

Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ: Μεροληπτική συμπεριφορά της ΕΛ.ΑΣ υπέρ της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. στη Χαλκιδική

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον κ. Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
ΘΕΜΑ: Μεροληπτική συμπεριφορά της ΕΛ.ΑΣ υπέρ της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. στη Χαλκιδική

Την Κυριακή 6 Απριλίου, οι επιτροπές αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού προγραμμάτισαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς τις Σκουριές, δράση η οποία είχε ανακοινωθεί από την 18η Μαρτίου.

Τάκης Φωτόπουλος: Στη Μόσχα η «Αριστερά» διακηρύσσει τον νέο μονόδρομο: «ανήκουμε στη Δύση»!

ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Περίληψη
Ο σκοπός αυτού του άρθρου είναι να εκτιμηθεί η πραγματική σημασία της συνάντησης του Τσίπρα με τον Πούτιν που, δυνητικά, ήταν μια χρυσή ευκαιρία για την Ελλάδα να ξεκινησει τις ριζικές οικονομικές και γεωστρατηγικές αλλαγές που απαιτεί η σημερινή δραματική στιγμή στην ελληνική ιστορία. Αυτή η ευκαιρία πήγε χαμένη από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ, στην πραγματικότητα, χρησιμοποίησε την επίσκεψη ως ένα επικοινωνιακό μέσο, ενώ ο Τσίπρας δεν έγειρε καν το θέμα της σημερινής προσπάθειας από την Υπερεθνική Ελίτ να στραγγαλίσει την ελληνική οικονομία, μεχρι να αποδεχθεί η Κυβερνηση όλες τις «διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις» που της επιβάλλονται ––παρά το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη για να τις ανατρέψει.

Τρίτη 14 Απριλίου 2015

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ ΤΟΥ ΑΟ Η ΘΗΒΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Αποστολή του Ν. Λυγερού στην Κατεχόμενη Λευκωσία.


Συνέντευξη του Ν. Λυγερού με τον Κ. Ἰωαννίδη: 
"Τα μεγάλα κεφάλαια της Ανθρωπότητας: 
η πίστη, η γνώση, η αισθητική, η ηθική".

Νέες Κυκλοφορίες: Don Alessandro - Incognito & Tales from the Forest



ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ : Don Alessandro
ΤΙΤΛΟΙ: Incognito & Tales from the Forest
ΚΩΔΙΚΟΙ: Incognito: FM3552 & Tales from the Forest: FM3553

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο