Σάββατο 2 Μαΐου 2015

Ανοιχτή μέρα σπουδών για Μεταπτυχιακά από το Mediterranean College

Live the Mediterranean College Experience for 1 Day !
εμπειρία φοίτησης στο Mediterranean College σε ένα Open Day!
 “Your future starts here”

Το Mediterranean College διοργανώνει την Τετάρτη 6 Μαΐου από τις 18.00 έως τις 21.00, ανοιχτή ενημέρωση (Open Day) για τους υποψήφιους φοιτητές Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων και Μεταπτυχιακών Πιστοποιήσεων, που προσφέρει σε συνεργασία με το University of Derby και Pearson Assured.
Τα προγράμματα Master's του Mediterranean College απευθύνονται σε:

  • πτυχιούχους ΑΕΙ, ΤΕΙ, Πανεπιστημίων της αλλοδαπής και Κολλεγίων
  • μη πτυχιούχους, κατόχους επαγγελματικών πιστοποιητικών και εργασιακής εμπειρίας
  • εργαζόμενους και επαγγελματίες

Αθόρυβα η Έλενα κέρδισε την μάχη του τουρισμού. Δούλευε αντί να βγαίνει στα παράθυρα.

Την πολιτική του υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, στον άξονα του τουρισμού παρουσίασε η αναπληρώτρια υπουργός Έλενα Κουντουρά, από το βήμα του εφετινού συνεδρίου για τον τουρισμό Aegean Tourism Summit, που έλαβε χώρα στην Κω και διοργανώθηκε από το Κέντρο Αριστείας Jean Monnet του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Όπως είπε η κα Κουντουρά, η Ελλάδα διαθέτει ήδη τα προαπαιτούμενα για την προώθηση σύνθετων τουριστικών θερέτρων υψηλών υποδομών, όπως γήπεδα Γκολφ, Μαρίνες, εγκαταστάσεις Ιαματικού Τουρισμού και SPA, συνεδριακά κέντρα και παραθεριστικές κατοικίες.

Ομιλία του βουλευτή Βοιωτίας Θανάση Σκούμα στη Βουλή για την ΕΡΤ

Με την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, περνάμε από τον αυταρχισμό και τη χειραγώγηση στην πρώτη δημοκρατική αποκατάσταση. Οφείλουμε να συνεχίσουμε, αποκαθιστώντας και προφυλάσσοντας την ανεξαρτησία της πληροφόρησης από το κράτος και τις ιδιωτικές εξουσίες. Θα υπερασπιστούμε τη δυνατότητα κάθε πολίτη να πληροφορείται και να εκφράζεται ελεύθερα!

ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΡΥΠΑΙΟΣ: ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

Είναι πασίγνωστο ότι πηγαίνουμε σέ μία Παγκόσμια  τυραννία.
Οτι κάνουν οι Εβραίοι γιά τό κράτος τους , ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΗ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ.
Τό λέμε  τό ξαναλέμε ότι όταν λέμε Εβραίοι εννοούμε  ΗΠΑ+ΙΣΡΑΗΛ πού διοικούνται από τόν διεθνή σιωνισμό πού χτίζει τό ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΡΑΤΟΣ. 
Στό Ισραήλ όποιος μπεί λαθραία πυροβολείται επί τόπου διότι θέλουν να έχουν κράτος .
Εμάς μάς επιβάλλουν τό αντίθετο. Δέν είπε κανείς να κάνουμε τό ίδιο. Υπάρχουν αλλοι τρόποι αποτροπής.
Ως επίσημη γλώσσα έχουν τήν αρχαία αραμαϊκή (έτσι λέγεται ) έστω  άν δέν τήν χρησιμοποιούν ποτέ διότι σέβονται τό έθνος τους. Τά αντίθετα μάς επέβαλαν εμάς , βλέπε Κίσσινγκερ- μασόνος Ράλλης κλπ.
Δέν έχουν καζίνο , ενώ στούς άλλους οι ίδιοι τά φτιάχνουν κλπ κλπ πορνεία , ναρκωτικά κλπ κλπ
Στήν Αυστραλία πού  αυτοί θέλουν κράτος , βγαίνει ο ίδιος ο υπουργός με διαφημιστικό στήν tv ; λέει ΜΗΝ ΕΡΧΟΣΑΣΤΕ ΕΔΩ , ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΧΩΡΑ ΣΑΣ !

Αποδράσεις χριστιανών σκλάβων από τις τουρκικές γαλέρες

16ος – 17ος αιώνας


Κρίστυ Εμίλιο Ιωαννίδου
Συγγραφεύς – Ερευνήτρια Ναυτικής Ιστορίας 

Δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Ναυτική Ελλάς», τ. 977, σ.57
ΜΑΡΤ. 2015, έκδοση της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών
Ναυτικού (Ε.Α.Α.Ν.), εποπτευόμενο από ΥΕΘΑ μέσω ΓΕΝ.

ΦΩΤΟ: Geoff McClelland
https://www.flickr.com/photos/geoffmc/
 

     Η μαρτυρική ζωή των σκλάβων κωπηλατών στις γαλέρες του Μεσαίωνα, έχει σχεδόν καταγραφεί ζωηρά στη μνήμη των ανθρώπων ως μια αιματηρή σελίδα της Ναυτικής Ιστορίας. Αλυσοδεμένοι κωπηλατούσαν νυχθημερόν, σχεδόν γυμνοί, σε οποιαδήποτε καιρική συνθήκη, με ελάχιστο φαγητό και νερό, γεμάτοι πληγές από τα χτυπήματα του μαστιγίου στις πλάτες τους, βρώμικοι, κάτω από τα αμείλικτα βλέμματα των εποπτών τους. Το τέλος τους ήταν σχεδόν για όλους προδιαγεγραμμένο. Ή θα πέθαιναν από την άθλια ζωή ή σε περίπτωση ναυαγίου θα συναντούσαν αδιαμαρτύρητα, μιας και ήταν δεμένοι, τον υγρό τάφος τους.

Πρόσκληση Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θηβαίων.

Σας καλούμε όπως προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα της Δ.Ε. Βαγίων, στις 4 MAΪΟΥ 2015 ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ και ώρα 18:30 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στασυνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΚΟΚΟΝΤΙΝΗΣ

Με λαμπρότητα ο εορτασμός του Πολιούχου των Θηβών.

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολιούχου των Θηβών Αγίου Ιωάννη του Καλοκτένη, Μητροπολίτη Θηβών και Έξαρχου πάσης Βοιωτίας.

ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΟΣ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΠΑΙΔΩΝ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΘΗΒΑΣ




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 1ης Μάη, στην προτομή Πινδάρου στη Θήβα.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 1ης Μάη, ύστερα και από τη μεγάλη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην προτομή Πινδάρου στη Θήβα. Οι εργαζόμενοι της περιοχής, τις προηγούμενες μέρες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στο Ε.Κ.Θ. μια ταινία-αφιέρωμα στον ηρωικό αγώνα των απεργών στη «Χαλυβουργία Ελλάδας», ενώ παράλληλα στο χώρο υπήρχε και πλούσιο φωτογραφικό υλικό για το Μάη του '36, από συγκεντρώσεις του Π.Α.ΜΕ. και έκθεση εργατικού βιβλίου.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΙΣΚΟΥ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΛΑΓΓΟΥΣΗΣ - ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ CLUB 13.05.15

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΛΑΓΓΟΥΣΗΣ
«Της Αγάπης οι Σκιές»
Τετάρτη 13 Μαΐου
Σταυρός του Νότου Club
Καλεσμένος ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος

Ο Λευτέρης Λαγγούσης παρουσιάζει την πρώτη του δισκογραφική δουλειά «Της Αγάπης οι Σκιές» την Τετάρτη 13 Μαΐου στο Club του Σταυρού του Νότου.
Ο Λευτέρης Λαγγούσης, στην παρουσίαση της πρώτης του δισκογραφικής δουλειάς, μας συστήνεται μέσα από 11 τραγούδια τα οποία μπλέκει με διασκευές που αγαπάει. Από τον Μ. Ξυδούς και τον Μ. Λοίζο έως τον L. Cohen και τους Radiohead, καθώς και δικά του τραγούδια που ήδη έχουν αγαπηθεί όπως το «Όνειρο της μέρας», «Ένας άδειος πλανήτης» και το ομότιτλο του δίσκου «Της Αγάπης οι Σκιές» θα αποτελέσουν το μουσικό καμβά της βραδιάς. Κάθε τραγούδι και μια άλλη εικόνα, μια άλλη διάθεση αλλά στο σύνολό τους μια ενιαία και πολύ ενδιαφέρουσα πρώτη εμφάνιση.

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων 3/5/15

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Πανελλήνιες 2015: Όλες οι υποχρεώσεις των εξεταζομένων

Αντίστροφη μέτρηση για το «εναρκτήριο λάκτισμα» των Πανελληνίων εξετάσεων και οι υποψήφιοι καλούνται να γνωρίζουν τις βασικές υποχρεώσεις τους πριν μπουν στη «μάχη» για μια θέση στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Λίγο πριν μπουν στα εξεταστικά κέντρα, οι τελειόφοιτοι των Λυκείων της χώρας θα πρέπει να γνωρίζουν τις βασικές τους υποχρεώσεις, για μια επιτυχημένη πορεία στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Χωρίς γιατρό το Άρμα του δήμου Τανάγρας πάνω από 3 χρόνια

Την στελέχωση του περιφερειακού ιατρείο στο Άρμα του δήμου Τανάγρας στη Βοιωτία ζητούν οι κάτοικοι.
Τα τελευταία τρία χρόνια σπάνια βλέπουν γιατρό με αποτέλεσμα ακόμη και για να γράψουν φάρμακα να ταλαιπωρούνται.



Συνέδριο και εκλογή νέου προέδρου ζητούν 21 πρώην βουλευτές της ΝΔ.

Επιστροφή στο ρεαλισμό και συμφωνία με τους εταίρους βλέπει ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Κουτσούμπας επιμένοντας στον όρο νεο-Μερκελιστές για τη νέα κυβέρνηση.

Παράλληλα ο Ανδρέας Κουτσούμπας επιβεβαίωσε το δείπνο 21 πρώην βουλευτών του κόμματος στην Αθήνα όπου συμφωνούν στη διεξαγωγή συνεδρίου και στην εκλογή νέου προέδρου στη ΝΔ.

Νεότερη Απάντηση Αποστόλου σε Μπασιάκο για ζημιές απο Βροχοπτώσεις

ΘΕΜΑ:  «Ζημιές από βροχοπτώσεις στην Π.Ε. Βοιωτίας»

ΣΧΕΤ: Η Ερώτηση  1307/30-3-2015
Απαντώντας στην παραπάνω Ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Ε. Μπασιάκος, για τα θέματα της αρμοδιότητάς μας, σας πληροφορούμε τα εξής:

Για τις ζημιές που προξενήθηκαν από τις πλημμύρες του Μαρτίου 2015 σε διάφορες καλλιέργειες (χειμερινών σιτηρών, κρεμμυδιών κ.λ.π.) στην ευρύτερη περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, διενεργήθηκαν οι απαραίτητες επισημάνσεις από τις υπηρεσίες του ΕΛ.Γ.Α. , έγιναν αναγγελίες και υποβλήθηκαν δηλώσεις.

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Αναχώρηση Αθλητή Special Olympics Εύβοιας για Καναδά

Στις 28 Απριλίου  αναχώρησε από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος  με προορισμό το Τορόντο της Επαρχίας Οντάριο του Καναδά  ο  αθλητής μας  Γιώργος Μιχαηλίδης για να συμμετάσχει  με τρεις ακόμα αθλητές  S.Ο. από Αθήνα  στο παγκόσμιο  τουρνουά Μπότσε των  Special olympics που θα  διεξαχθεί στο Τορόντο . Προπονήτρια του αθλητή μας είναι η Κωνσταντίνα Μελετιάδου.
Ας σημειωθεί ότι η συμμετοχή της Ελλάδας σ’ αυτό το τουρνουά προτάθηκε απ’ όλες τις χώρες της Ευρώπης.  

ΧΟΥΝΤΑ & ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

( Όπως  δεν  εγράφη μετά από 50 χρόνια)                        
         ---------------------------------------------------
               ( Για  όσους  δεν  κατάλαβαν.......)      
       ------------------------------------------------
                             Πρόλογος
                           -------------------
Ο Πλανήτης Γη ( πλην Ρωσίας-Κίνας) κυβερνάται από τη  Σατανική Παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία του προέδρου ΡΟΤΣΙΛΝΤ και της συνοδείας αυτού.
Το μόνο που φοβάται ο ΡΟΤΣΙΛΝΤ είναι μήπως και ξυπνήσουμε.
                                  Ανάλυση
                               ------------------    
Με αφορμή την επέτειο του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου 1967, ότε κατελύθη το Σύνταγμα και η Δημοκρατία, κάνω μια σύγκριση μεταξύ της Χούντας των Στρατιωτικών, και των λεγομένων εφιαλτών και κλεφτών «δημοκρατικών» πολιτικών, για να βοηθήσω τον ιστορικό του μέλλοντος.

Διαλέξεις του Ν. Λυγερού: "Η γεωπολιτική θέση της Θράκης και οι επιπτώσεις στη διεθνή σκηνή και στην Ελλάδα". "Στρατηγικές επιλογές επαγγέλματος στην περίοδο της κρίσης". "Από την τακτική στην στρατηγική".


Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: 
"Η γεωπολιτική θέση της Θράκης και οι επιπτώσεις στη διεθνή σκηνή και στην Ελλάδα". 
Γυμνάσιο Άνθειας. Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Συμμετοχή στην Έκθεση γκουρμέ στη Γερμανία από "τα Αυγερινιώτικα"

Μετά από μια εβδομάδα εκδηλώσεων και παρουσιάσεων στο Bad Kissingen και στο Μόναχο το team της Natural Greek Condiments  επέστρεψε με άριστες εντυπώσεις για «τα Αυγερινιώτικα» ! Οι νέες αξέχαστες εμπειρίες στο Wandelhalle, οι γευσιγνωσίες όλων των προϊόντων, το ενδιαφέρον των επισκεπτών και τα λόγια εκτίμησης, ήταν ένα υψηλής ποιότητας κέρδος για τη Natural Greek Condiments και για «τα Αυγερινιώτικα» που παρουσίασαν μια πολύ ωραία ελληνική εικόνα στο εξωτερικό, στο Corpus Culinario Delikatessen.

ΤΟ ΔΙΛΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Σε αυτή την χώρα συχνά μας αρέσει να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας και να πιστεύουμε σε εικονικές πραγματικότητες οι οποίες όμως όταν καταρρέουν μας προσγειώνουν ανώμαλα.

Κλασικό παράδειγμα αυτής της συνήθειας είναι οι διάφορες κατευθυνόμενες δημοσκοπήσεις που κυκλοφορούν τελευταία και δείχνουν πως η μεγάλη πλειοψηφία είναι σαφώς υπέρ της παραμονής της χώρας στο Ευρώ. Φανατικοί υποστηρικτές αυτής της στάσης είναι τα κόμματα εκείνα που έριξαν την χώρα στον γκρεμο, που κατεδάφισαν την ελληνική οικονομία και διέλυσαν την ελληνική κοινωνία στέλνοντας χιλιάδες στην αυτοκτονία και εκατοντάδες χιλιάδες νέους στο εξωτερικό.

Βαρουφάκης: Δηλώστε τις κρυμμένες καταθέσεις στο εξωτερικό, αλλιώς τις χάνετε

Δηλώστε τα λεφτά σας στο εξωτερικό και «σώστε τα». Λέει σε όσους έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό, το υπουργείο Οικονομικών,  που ετοιμάζει σχέδιο με «λογική» φορολόγηση, με συντελεστή της τάξεως του 15%, για όσους παραδεχτούν και πληρώσουν το φόρο που τους αναλογεί.

Αν δεν δεχτούν την φορολόγηση,  θα βρεθούν αντιμέτωποι με εξονυχιστικό έλεγχο και ο πέλεκυς, θα είναι βαρύς. Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, η δυνατότητα αυτή, να πληρώσουν κατ’ αποκοπήν φόρο,  έρχεται σύντομα στη Βουλή.

Το μέτρο ανακοινώθηκε μετά την κρίσιμη  συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη και του υπουργού Επικρατείας, κατά της διαφθοράς  Παναγιώτης Νικολούδη με τον Ελβετό υπουργό Jacques de Watteville.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΩΠΑΪΔΑ ΣΤΟ Π.Σ.

Σαν ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην Κωπαΐδα, που αποτελεί ενιαίο κομμάτι, ευρείας έκτασης, πολυδύναμη καλλιεργήσιμη γη, με ατομικές συνεταιριστικές και άλλες ιδιοκτησίες, με εκτεταμένο σύστημα αποξήρανσης – άρδευσης και αγροτικής οδοποιίας που επιμελείται ο συγκεκριμένος οργανισμός.
Πρόκειται για συγκεντρωμένη εύφορη γη - σοβαρό εργαλείο για την αγροτική παραγωγή της περιοχής και ολόκληρης της χώρας.

Λόγω της θέσης της κοντά στην πρωτεύουσα αλλά και με βάση την έκταση της έχει στρατηγική σημασία για την αγροτική οικονομία.
Ξεχωριστή σημασία έχουν και οι υποδομές της, όπως και η συντήρηση τους. Η σχεδιασμένη αξιοποίηση τους με βάση το λαϊκό συμφέρον και όχι το καπιταλιστικό κέρδος.

Στη Μονή Σαγματά στη Θήβα οι Στερεοελλαδίτες της Τρίπολης

Ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως και ο Σύλλογος Στερεοελλαδιτών Αρκαδίας «Η Ρούμελη», διοργανώνουν μονοήμερη προσκυνηματική εκδρομή στην Ιερά Μονή Σαγματά Βοιωτίας, όπου φυλάσσονται ιερά λείψανα του αγίου Λουκά, επισκόπου Συμφερουπόλεως του Ιατρού, και στο Ιερό Ησυχαστήριο Μεταμορφώσεως του Κυρίου Ωρωπού Αττικής, το οποίο ίδρυσε και  στο οποίο έζησε το τελευταίο διάστημα του βίου του ο άγιος Πορφύριος.

Στο Brussels Group το νομοσχέδιο για να «κλειδώσει» η συμφωνία

Πολυνομοσχέδιο για ενδιάμεση συμφωνία με τους δανειστές κομίζει στο Brussels Group -το οποίο συνεδριάζει σήμερα- ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΣΟΕ Γιώργος Χουλιαράκης.
Το νομοσχέδιο, με το οποίο η κυβέρνηση προσδοκά να επιτύχει μια σταδιακή συμφωνία με τους θεσμούς, βασίζεται στη «λίστα Βαρουφάκη», ενώ αναμένεται να συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο την Πέμπτη.
Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, η λίστα εμπλουτίστηκε ποιοτικά, ενώ στο νομοσχέδιο δεν υπάρχουν τα «κόκκινα» δάνεια και η bad bank, αλλά και οι παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό.

Τι λέει ο Γιάνης Βαρουφάκης για την επίθεση που δέχθηκε στα Εξάρχεια

Για την επίθεση που δέχτηκε το βράδυ της Τρίτης (28/04/2015) σε εστιατόριο στα Εξάρχεια όπου έτρωγε με τη σύζυγό του μίλησε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης. «Δεν επρόκειτο για οργανωμένο επεισόδιο, προσπάθεια σοβαρού τραυματισμού μας, προβοκάτσια ή μέρος της της συνολικότερης προσπάθειας πολιτικής ΄αποδόμησής΄μου των τελευταίων ημερών» αναφέρει ο υπουργός.
Όπως αναφέρει ο κ. Βαρουφάκης, γύρω στις 12 τα μεσάνυχτα μία ομάδα αντιεξουσιαστών εισέβαλε στην αυλή του εστιατορίου όπου έτρωγαν ο ίδιος με τη σύζυγό του και μία φίλη της.

ΜΙΣΘΩΜΑΤΑ ΑΝΕΙΣΠΡΑΚΤΑ-ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Γράφει η Αναστασία  Χρ. Μήλιου*

Πολλοί Έλληνες αλλά και ομογενείς του εξωτερικού διαθέτουν ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα, π.χ. σπίτια και καταστήματα που εκμεταλλεύονται εκμισθώνοντάς τα.
Οι ανθρωποι αυτοί τα τελευταία χρόνια υπερφορολογούνται για τα έσοδα απο τα μισθώματα που λαμβάνουν, υποχρεούνται να υποβάλουν ετήσια φορολογική δήλωση και Ε2 και να πληρώνουν τους πρόσθετους φόρους ακίνητης περιουσίας που τώρα λέγεται ΕΝΦΙΑ ενώ τα προηγούμενα χρόνια ονομαζόταν ΕΤΑΚ, ΦΑΠ κ.τ.λ.

Ακουστικό live από τους Δημήτρη Στάθη, Γιώργο Ζωγράφο, Γιώργο Πούλο στο Art Cafe Αστραδενή

Το Art Cafe Αστραδενή καλωσορίζει τον Μάιο με μια μουσική συνάντηση αφιερωμένη στην ελληνική μουσική.

Την Πέμπτη 30 Απριλίου θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε τον Δημήτρη Στάθη(κιθάρα - φωνή), Γιώργο Ζωγράφο (ακορντεόν) και Γιώργο Πούλο (λαούτο- ούτι). μουσικές με καταγωγή την σύγχρονη δημιουργία και πολλά στοιχεία από την ελληνική μουσική παράδοση.

Ο Δημήτρης Στάθης είναι ένας νέος τραγουδοποιός που υπογράφει μουσική και σχεδόν όλους τους στίχους στα τραγούδια του δίσκου της Αρετής Κετιμέ "Πίνακας Ζωγραφικής".

Τρίτη 28 Απριλίου 2015

«Πέφτουν» κεφάλια στην ΕΕΤΤ μετά το «μαύρο» στα κανάλια

Την παραίτηση των δύο αντιπροέδρων και των υπολοίπων μελών της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) για το διαρκείας δύο ωρών «μαύρο» στα ιδιωτικά κανάλια ζήτησε ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με δημόσια δήλωσή του ζητά τις παραιτήσεις των δύο αντιπροέδρων και των υπολοίπων μελών της Ολομέλειας της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Σε Μαξίμου και Προεδρικό ο επιζών του Διστόμου Αργύρης Σφουντούρης

«Η πολιτεία δεν ξεχνά» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη συνάντησή του στο Προεδρικό Μέγαρο με τον επιζώντα της Σφαγής του Διστόμου Αργύρη Σφουντούρη.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού τόνισε ότι υποδέχεται τον κ. Σφουντούρη με τιμή και συγκίνηση, σημείωσε ότι στο πρόσωπό του αποτυπώνεται ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της Κατοχής αλλά και ένα κομμάτι του χρέους, το οποίο έχουμε απέναντι στα θύματα της Ναζιστικής θηριωδίας και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η Πολιτεία δεν ξεχνά.
Στην τελευταία επισήμανση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Σφουντούρης, υπογράμμισε τη χαρά του, που το ακούει αυτό, γιατί όπως είπε «τα τελευταία 20 χρόνια που αγωνιζόμουν δεν ήμουν πάντα σίγουρος ότι η Πολιτεία μας δεν ξεχνά αλλά τώρα το πιστεύω».

Πρόσκληση εορτής Αγ. Ιωάννη Καλοκτένους - Πολιούχου Θηβών

Ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιος
και ο Δήμαρχος Θηβαίων Σπυρίδων Νικολάου
έχουν τη χαρά και την τιμή να σας προσκαλέσουν
στις εκδηλώσεις της πόλης των Θηβών επ' ευκαιρία
της εορτής του Πολιούχου Αγίου Ιωάννη του Καλοκτένη
την 28η και 29η Απριλίου 2015
σύμφωνα με το αναγραφόμενο πρόγραμμα.

Η ΧΕΝ Θήβας σας προσκαλεί στη διαγενεακή συνάντηση «Με αγάπη στην καρδιά γράφω γράμμα στη μαμά»



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Ολοκληρώθηκε η εθελοντική καμπάνια καθαρισμού Let’s do it Greece 2015 στο Δήμο Θηβαίων!

Για τρίτη συνεχή χρονιά ο  Δήμος Θηβαίων συμμετείχε στην εθελοντική καμπάνια καθαρισμού “Lets do it Greece” διοργανώνοντας δράσεις στη Θήβα, στο Αμπελοχώρι και το Νεοχωράκι, με τη συμμετοχή σχολείων, συλλόγων και φορέων της περιοχής.

Θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσιο του Αγ. Γεωργίου στη Θήβα, για τους μαθητές και τις μαθήτριες των πανελλαδικών εξετάσεων



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Η ανθρωπιά του αίματος".

Αίθουσα εκδηλώσεων δημοτικού σχολείου Σαπών.
Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Άρειος Πάγος: Σε δίκη 32 πρόσωπα για τις μίζες των υποβρυχίων

Στο κατηγορητήριο περιλαμβάνονται τα αδικήματα της δωροδοκίας, δωροληψίας, απιστίας και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Οι κατηγορούμενοι φέρονται να εμπλέκονται σε διακίνηση και απόκρυψη ποσού, άνω των 60 εκατ. ευρώ.
Την επικύρωση του παραπεμπτικού βουλεύματος για τις μίζες που ακολούθησαν την προμήθεια των γερμανικών υποβρυχίων επί υπουργίας Ακη Τσοχατζόπουλου, αποφάσισε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.
Στην εισαγγελία του ανωτάτου δικαστηρίου προσέφυγε ένας εκ των 32 συνολικά κατηγορουμένων στην υπόθεση , ο Πάνος Γερμανός, ζητώντας να ασκηθεί αναίρεση.

Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Στρατηγικές κινήσεις μαθητών".

Επιμελητήριο Έβρου 3ος όροφος, ΜΓΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ.
Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΑΝΕΛ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ

Στελέχη και μέλη της Νεολαίας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων έδωσαν το παρόν σε σειρά εκδηλώσεων που πραγματοποιηθήκαν τις τελευταίες ημέρες στην Θεσσαλονίκη εξαιτίας της μαύρης επετείου των 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Αρμενίων.

Την Παρασκευή, 24/04, πραγματοποιήθηκε πορεία προς το Τουρκικό Προξενείο, με αίτημα των διαδηλωτών την αναγνώριση της Γενοκτονίας από το Τουρκικό Κράτος. Η οργάνωση της πορείας ήταν μία πρωτοβουλία της Αρμενικής Νεολαίας Ελλάδος.

Τροποποίηση του άρθρου 2 της ΚΥΑ για τη χρήση του Αιγιαλού και των παραλιών.

Μετά από παρέμβαση της ΓΣΕΒΕΕ στους συναρμόδιους Υπουργούς τροποποιείται το άρθρο 2 της κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ Β’ 518/9-4-2015), που ακύρωνε αιφνιδιαστικά την περιστασιακή χρήση του Αιγιαλού, παραλιών κ.α. από καταστήματα Υγειονομικού ενδιαφέροντος (ταβέρνες, καφετέριες, ψαροταβέρνες, ουζερί κτλπ).
Η τροποποίηση έγινε μετά από συνεννόηση των συναρμόδιων Υπουργών και αφού είχε προηγηθεί επιστολή της ΓΣΕΒΕΕ όπου είχε υπογραμμιστεί ότι «η απαγόρευση της τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων στον Αιγιαλό ήταν ένα ακόμα πλήγμα κατά των επιχειρήσεων και του τουρισμού το οποίο εκτός των άλλων θα επέφερε και αύξηση της ανεργίας με την απώλεια 50.000 θέσεων εργασίας.»

ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ

Γράφει ο  Ιωάννης  Λαμπρόπουλους

          Ελληνίδες και Έλληνες  Χριστός Ανέστη.
          Η πατρίδα μας η Ελλάδα, εισήλθε επίσημα πλέον σε κατάσταση ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ  και αυτό επιβάλλει να χρησιμοποιήσω την λέξη  ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ, που την χρησιμοποιούμαι για πολύ σοβαρές ανακοινώσεις.
          Όλα αυτά που συμβαίνουν στην χώρα είναι γεγονότα αχαρακτήριστα.    Δεν έχουν καμία σχέση με πολιτική, καμία σχέση με οικονομία και δεν ακολουθούν κανένα κανόνα διεθνών συνθηκών και διεθνούς δικαίου.

Δήμος Θηβαίων : Ενημέρωση για την έναρξη αντιπυρικής περιόδου από 01/05/2015

Με αφορμή την έναρξη της  φετινής αντιπυρικής περιόδου την 1η Μαΐου, το τμήμα Πολιτικής Προστασίας Δήμου Θηβαίων υπενθυμίζει στους κατοίκους άλλα και επισκέπτες του Δήμου, τις δράσεις πρόληψης, που οφείλουν να υιοθετήσουν μέχρι τη λήξη αυτής στις 31η Οκτωβρίου, προκειμένου να αποτραπεί η εκδήλωση πυρκαγιάς :

• Μην καίτε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά κατά την διάρκεια των θερινών μηνών και ιδιαίτερα όταν πνέουν ισχυροί άνεμοι.
• Μην ανάβετε τους θερινούς μήνες υπαίθριες ψησταριές στα δάση ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα.

Νέο digital single, Νάϊρα Αλεξοπούλου "Αυτοκαταστρέφομαι"

Παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Π.Σ

Προς τον κ. Περιφερειάρχη
ΕΡΩΤΗΣΗ
Σχετικά με την απόφαση της Δ/σης Περιβάλλοντος & Χωρ/Κου Σχεδιασμού της Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την έγκριση του σταδίου Β1 του ΓΠΣ Δήμου Κηρέως.
Με απόφασή της, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος & Χωρ/Κου Σχεδιασμού της Περιφέρεια Στερεάς ενέκρινε το στάδιο Β1 του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Κηρέως στο οποία συμπεριλαμβάνει και την δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου τύπου Α (ΒΙΠΕ).
Η απόφαση λήφθηκε παρά   τα  ψηφίσματα του Δημοτικού Συμβουλίου Μαντουδίου Λίμνης και Αγίας Άννας που ζητούσαν την αφαίρεση της ΒΙΠΕ από το ΓΠΣ Κηρέως .

Άνοιξε τις πύλες της στο κοινό η κινητή έκθεση Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων στη Θήβα

Στη Θήβα βρίσκεται από το Σάββατο 25 Απριλίου 2015 η κινητή έκθεση του Μουσείου Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης και Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων – Συλλογή Φοίβου Ανωγειανάκη, με θέμα «Ελληνικά Λαϊκά Μουσικά Όργανα», που περιλαμβάνει περίπου 200 αντικείμενα που καλύπτουν όλες τις κατηγορίες μουσικών οργάνων.

Εξαιρετική η εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Θήβας- Αφιέρωμα στη Μαίρη Βασιλείου

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 25 Απριλίου 2015 στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου Θήβας, η εκδήλωση που διοργάνωσε το Λύκειο Ελληνίδων Θήβας, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του Δήμου Θηβαίων, του Δ.Ο.Θ. και της ΔΗ.Κ.Ε.Θ., προς τιμή της μεγάλης Θηβαϊας κυρίας Μαίρης Βασιλείου, για την 60χρονη πολιτιστική της προσφορά στον απόδημο Ελληνισμό της Νοτίου Αφρικής αλλά και ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για τις παραδοσιακές στολές από την προσωπική της συλλογή που δώρησε στο Παράρτημα του Λυκείου των Ελληνίδων στη Θήβα .

Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Η καταστροφή του Τσερνόμπιλ

Ήταν ξημερώματα της 26ης Απριλίου 1986 όταν οι εργαζόμενοι στον πυρηνικό σταθμό «Βλαντιμίρ Ίλιτς Λένιν», στο Τσέρνομπιλ της Ουκρανίας, άρχισαν τις προγραμματισμένες εργασίες για ένα πείραμα, που σκοπό είχε να ελέγξει τα συστήματα ασφαλείας, αλλά οδήγησε στο μεγαλύτερο πυρηνικό ατύχημα.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

( Όπως  δεν  εγράφη μετά από 50 χρόνια)                        
         ---------------------------------------------------
Με αφορμή την επέτειο του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου 1967, ότε κατελύθη το Σύνταγμα και η Δημοκρατία, κάνω μια σύγκριση μεταξύ της Χούντας των Στρατιωτικών, και των λεγομένων εφιαλτών και κλεφτών «δημοκρατικών» πολιτικών, για να βοηθήσω τον ιστορικό του μέλλοντος.

Η Στρατιωτική Κυβέρνηση υπό τον Συντ/ρχη ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ, (κοινώς επταετία, ή  Χούντα, ή Στρατιωτική Δικτατορία), ήταν το πλέον υγιές κομμάτι της συγχρόνου Ελλάδος.
 Ήταν ένα εκλεκτό κομμάτι του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

Βεβαίως, στην αρχή οι Συνταγματάρχες υποστηρίχθηκαν από τους Αμερικανο-Εβραίους της Ν.Τ.Π. του προέδρου ΡΟΤΣΙΛΝΤ για να πετύχει το πραξικόπημα, αλλά στην πορεία ανένηψαν, έγιναν πατριώτες, γιαυτό και ανετράπησαν από τους Σιωνιστές Κοσμοκράτορες!!

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο