Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

«διαφάνεια@Στερεά» από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

·        Καινοτόμα ηλεκτρονική πλατφόρμα
·        Διαφανείς διαδικασίες
·        Κώστας Μπακογιάννης: Τα πάντα στο φως

Σε αυτές τις ημέρες, που η διαφάνεια στο δημόσιο βίο δέχεται απανωτά χτυπήματα, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας καινοτομεί, θέτοντας σε πλήρη λειτουργία την ηλεκτρονική πλατφόρμα «διαφάνεια@Στερεά».
Πρόκειται για ένα ενιαίο σύστημα δημοσιοποίησης όλων των επικείμενων διαγωνισμών των προμηθειών, των υπηρεσιών, των έργων και γενικότερα των δαπανών, στο οποίο έχει πρόσβαση ο καθένας, μέσω της ιστοσελίδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας www.pste.gov.gr, και με την οποία επιχειρείται η επίτευξη ακόμη μεγαλύτερης διαφάνειας, συμμετοχής επιχειρήσεων και επαγγελματιών στις διαδικασίες και εξοικονόμησης πόρων.

Πρόσκληση σε εκδήλωση του Κέντρου Θηβαικού Πολιστισμού με θέμα: « Αρχαία Θήβα : πτυχές της Ιστορίας και της Αρχαιολογίας της »


Τρίτη 5 Μαΐου 2015

ΠΕΥΚΗ - ΚΑΔΜΟΣ 74 75 ....ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΤΕΛΙΚΟ!!


Brussels Group: Συνολική συμφωνία μέχρι το τέλος Μαΐου

Στις 14:00 το μεσημέρι της Δευτέρας (4/5) και σε νέα βάση ξεκίνησε στις Βρυξέλλες ο νέος κύκλος διαπραγματεύσεων, σε επίπεδο Brussels Group, της ελληνικής αντιπροσωπίας με τους θεσμούς - Μπαράζ συναντήσεων σε υψηλότατο πολιτικό επίπεδο ώστε να «κλειδώσει» η συμφωνία.
Στόχος της ελληνικής πλευράς είναι μια συνολικότερη συμφωνία με τους εταίρους μέχρι το τέλος Μαΐου ή αρχές Ιουνίου, η οποία θα καλύπτει ένα μεγάλο μέρος των κρίσιμων ζητημάτων στα οποία αυτή τη στιγμή διαπιστώνεται χάσμα, όπως το ασφαλιστικό και τα εργασιακά.

Επέτειος του ολοκαυτώματος της Δαύλειας

Φορείς και πολίτες της Δαύλειας καθώς και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Λεβαδέων τίμησαν την επέτειο του ολοκαυτώματος του χωριού από τα Γερμανοιταλικά στρατεύματα κατοχής
τον Μάιο του 1943.

Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Η ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΣΙΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΤΟΥ ΕΝ ΒΟΥΝΕΝΟΙΣ ΤΟΥ ΤΑΧΙΟΥ ΘΗΒΩΝ



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Η περίπλοκη σχέση ΗΠΑ – Ιράν

Στο ίδιο ξενοδοχείο με το όνομα Beau Rivage που το 1923 έκλεισε η συνθήκη της Λωζάννης χαράσσοντας τα όρια της σύγχρονης Τουρκίας, συναντήθηκαν οι εκπρόσωποι Αμερικής και Ιράν για να βρουν λύση στις «πυρηνικές» τους αντιθέσεις. Η συνάντηση αυτή εκφράζει την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και ειδικά την περίπλοκη σχέση Ουάσιγκτον και Τεχεράνης. Η ακραία εχθρότητά τους που ξεκίνησε με την Ιρανική επανάσταση το 1979 δεν εξαφανίστηκε ως δια μαγείας μιας και παρά τη διπλωματική τους ειρήνη οι θέσεις τους είναι εκ διαμέτρου αντίθετες σε διαφορετικά μέτωπα. Στα σημεία όμως όπου συναντιούνται, συμπράττουν. Για παράδειγμα στο Ιράκ αμερικανοί και Ιρανοί είναι σύμμαχοι εναντίον του Ισλαμικού κράτους ακόμη και αν δεν το ομολογούν επίσημα. Στο Τικρίτ η αεροπορία των ΗΠΑ επεμβαίνει καθημερινά χτυπώντας αλύπητα τους τζιχαντιστές, ενώ ταυτόχρονα ζητά από τους Ιρανούς στρατιωτικούς συμβούλους να αποσυρθούν από την περιοχή, ώστε να μην θεωρηθεί ότι οι Αμερικανοί συμμετέχουν σε διαθρησκευτικό πόλεμο μεταξύ Σουνιτών και Σιιτών.

Τηλεοπτική συνέντευξη του βουλευτή Βοιωτίας Θανάση Σκούμα στο ΣΤΑΡ Κεντρικής Ελλάδας



«τα Αυγερινιώτικα» στο 6ο Agro Quality Festival.

H διοργάνωση για 6η συνεχή χρονιά του Agro Quality Festival θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 8, 9 και 10 Μαΐου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) και αποσκοπεί στην παρουσίαση των πιστοποιημένων προϊόντων που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά. Η διοργάνωση ανήκει στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στρατηγικού Σχεδιασμού.
H Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας εστιάζει στην προώθηση των ποιοτικών αγροδιατροφικών προϊόντων σε συνδυασμό με την τουριστική προβολή και την ανάδειξη της Δυτικής Μακεδονίας ως σημαντικό οινογαστρονομικό προορισμό. Παρουσιάζει το «καλάθι» των δυτικομακεδονικών τοπικών προϊόντων υψηλής ποιότητας και ελκυστικής συσκευασίας.
Στο 6ο Agro Quality Festival – Αγροτικά Ποιοτικά Προϊόντα, συμμετέχουν και «τα Αυγερινιώτικα» με τη Μαρμελάδα κάστανο από τον Αυγερινό Βοΐου, μαζί με τον συνεργάτη τους, την Εταιρία Natural Greek Condiments και ευχαριστούν την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για την υποστήριξη.

ΕΑΛΩ Η ΧΩΡΑ

Το Σιωνιστικό Αμερικανικό σχέδιο δημιουργίας χάους.- Λαθρομετανάστευση.!!!

οι Τούρκοι δουλέμποροι εκπαιδεύουν τους μουσουλμάνους λαθρομετανάστες πώς θα χειριστούν τα φουσκωτά μόλις φτάσουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα για να τα βυθίσουν και να θεωρηθούν ναυαγοί από τα περιπολικά της ελληνικής Ακτοφυλακής!

Διαλέξεις του Ν. Λυγερού: "Μαθαίνω πώς να μαθαίνω", "Δημιουργικότητα μικρών ανθρώπων και καινοτομία μεγάλων ανθρώπων", "Η συμβολή του Διγενή Ακρίτα στον Ελληνισμό".

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: 
"Μαθαίνω πώς να μαθαίνω". 
6ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ορεστιάδος, "Ευγενίδειο". 
Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΑ "ΟΝΕΙΡΑ" ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΑΝΟΙΑ...

Καθώς ανεβαίνει η θερμοκρασία στο θερμόμετρο και η καλοκαιρινή ραστώνη είναι προ των πυλών, με την κοινωνία να βρίσκεται σε αποσύνθεση και την οικονομία σε διάλυση, ανεξαρτήτως κάποιων κοινωνικών ομάδων που "κουτσοπορεύονται" και των ολίγων μονίμως "βολεμένων", είτε διαδρομιστών της εκάστοτε εξουσίας, είτε "τρωκτικών" της παραοικονομίας που πάντα βρίσκεται σε "άνθιση", η όποια προσπάθεια πολιτικής ανάλυσης των τεκταινομένων, μάλλον οδηγεί τον επίδοξο αναλυτή στις παρυφές της πολιτικής παράνοιας...

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΧΟΥΝ “ΚΛΕΙΔΩΣΕΙ” ΓΙΑ ΤΙΣ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ. ΑΛΛΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ “ΚΡΥΦΟΣ ΑΣΣΟΣ” ΑΠΟ .... ΑΜΕΡΙΚΗ.

 Γράφει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος

Χριστός Ανέστη.
Ένα πράγμα που είναι πολύ επικίνδυνο στον άνθρωπο είναι η αμνησία, γιατί αν το παρόν το δεις αποστασιοποιημένο από το παρελθόν, τότε έχεις χάσει την αλήθεια. Γνωρίζω πολύ καλά πως δεχόμαστε  εδώ και χρόνια έναν πόλεμο με διάφορα όπλα,  που χτυπάνε  τον εγκέφαλο και την μνήμη. Μέσα σε αυτόν συμμετέχουν και τα ΜΜΕ που μεταδίδουν  πάρα πολλές ειδήσεις,  με εναλλασσόμενα θέματα διαφορετικής σοβαρότητας,  για να μπερδεύεται ο εγκέφαλος και να χάνει την κριτική ικανότητα της αξιολόγησης, αυτών που ακούει ή διαβάζει.

Βασίλης Μπατής: Ο τραγουδιστής που δάνεισε στην Ελένη Τσολάκη το ...άσμα για το δελτίο καιρού!

Έχω χαρά και πάω...!
Μια έκπληξη έκρυβε σήμερα η Ελένη Τσολάκη κατά τη διάρκεια του δελτίου καιρού στο Happy Day. Ο άνθρωπος που έχει δανείσει το τραγούδι του στην Ελένη τη φετινή χρονιά στεκόταν μπροστά από τον χάρτη.

Ο μύθος του Google

Πριν λίγες μέρες η ευρωπαϊκή ένωση κινήθηκε νομικά εναντίον του Google, κατηγορώντας το ότι εκμεταλλεύεται την κυρίαρχη θέση του για οικονομικά οφέλη. Η έρευνα που έγινε έδειξε ότι για την επιλογή π.χ ενός ταξιδιού είχαν προτεραιότητα τα sites που ανήκουν στο Google. Οι New York Times έγραψαν ότι υπάρχουν βάσιμες κατηγορίες ενοχής. Το παιδί αυτό της καινοτόμου πληροφόρησης, η πηγή έρευνας, δεν φτιάχνει μηχανές όπως η Microsoft ή η IBM, αλλά συμβάλει στην προσωπική καλλιέργεια του χρήστη. Και σαν τέτοιο πρέπει να ‘ναι ουδέτερο, διαθέσιμο για ενημέρωση, επικαιρότητα, ημερομηνίες, αναλύσεις, ιστορική ακρίβεια. Το κίνητρο της έρευνας, αυτό το θαυμάσιο εργαλείο δίνει την δυνατότητα εισόδου σε κάθε είδους βιβλιοθήκη, σε κάθε είδους γνώση, έχοντας ως αποστολή την οργάνωση πληροφοριών διαθέσιμων και χρήσιμων σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτή η φιλόδοξη προσπάθεια θεμελιώθηκε στην αρχή της ουδέτερης πληροφορίας.

ΤΕΛΙΚΟΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΠΑΙΔΩΝ

Θήβα: Volley FInal 4 Παίδων με Πρωταθλητή τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι αγώνες της τελικής φάσης του πανελληνίου πρωταθλήματος πετοσφαίρισης (volley) που διοργανώθηκαν το τριήμερο 1,2,και 3 Μαΐου στο Δημοτικό κλειστό γυμναστήριο Θήβας.
Στους αγώνες συμμετείχαν οι ομάδες:
ΑΟΝΣ ΜΙΛΩΝ  -  Γ Σ ΗΡΑΚΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ  -  ΕΑ ΠΑΤΡΩΝ –    ΜΓΣ  ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ.
Πρωταθλήτρια ομάδα αναδείχτηκε ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Η τελική βαθμολογία των ομάδων είναι:

Αριστερός Ολοκληρωτισμός

Στην καθημερινότητά μας συνηθίζεται να γίνεται λόγος για δεξιό ολοκληρωτισμό και για φασισμό, για ναζισμό. Υπάρχει όμως κι ο Αριστερός ολοκληρωτισμός ο ποίος, όπως κι ο άλλος εμπεριέχει την ολική βεβαιότητα ότι η αλήθεια του είναι η μία, η μοναδική έτσι ώστε να μην υπάρχει θέση μέσα της για το διαφορετικό. Γι’ αυτό άλλωστε και η Χάνα Άρεντ μιλούσε για ολοκληρωτισμούς κι αναρωτιόταν «πως είναι δυνατόν;». Ο αριστερός ολοκληρωτισμός έγινε πράξη από την αρχαϊκή του μορφή ως τις διάφορες μορφές πολιτικού παροξυσμού του τον 20ο αιώνα. Ένα απίθανο τύφλωμα δημοσιογράφων, διανοουμένων και στελεχών υπηρέτησαν αυτήν την πνευματική διαστροφή.  Μήτε οι αμερικανικοί βομβαρδισμοί στο Βιετνάμ, μήτε το ολοκαύτωμα, μήτε οι εμφύλιοι σε Καμπότζη, Λάος, αλλά και μήτε  η μάχη εναντίον της αμερικανικής πολιτικής μπορούν να εξηγήσουν τους ιδεολογικούς κομμουνιστικούς μηχανισμούς ή την πίστη που αναπτύχθηκε στη μαρξιστική ανάλυση.Πέρα από τη φυσιολογική επαναστατικότητα των νέων, η κομμουνιστική λογική στηρίχθηκε στις ιδέες περί ταξικής πάλης του εργατικού κινήματος και στις μάχες για εθνική απελευθέρωση.

3η ΓΙΟΡΤΗ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΣΠΟΡΩΝ ΣΚΟΥΝΤΕΡΙ 2015

Την Κυριακή 10 Μαΐου 2015 σας καλούμε στην εκδήλωση ΣΚΟΥΝΤΕΡΙ 2015, μια γιορτή αφιερωμένη στην φύση, την αλληλεγγύη, την οικολογία.
H σωστή διαχείριση των πόρων, η αποκέντρωση, η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων με επίκεντρο τον σπόρο συνδυασμένα με την λαϊκή μας παράδοση είναι τα βασικά θέματα της εκδήλωση μας.

Απάντηση Πανούση σε Μπασιάκο για κλοπές ηλεκτρολογικού υλικού Βοιωτίας

ΘΕΜΑ : Αντιμετώπιση  του  φαινομένου της κλοπής ηλεκτρολογικού υλικού στην περιφερειακή ενότητα
   Βοιωτίας. Ενέργειες.

ΣΧΕΤ. : ΕΡΩΤΗΣΗ    1305/ 30-03-2015.

Σε απάντηση της ανωτέρω ερώτησης, που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Ε. ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ, σε ό,τι μας αφορά, σας γνωρίζουμε ότι η εξασφάλιση του εσωτερικού περιβάλλοντος ασφαλείας αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητες του Υπουργείου μας, όπως απορρέει από το υλοποιούμενο Πρόγραμμα Αντεγκληματικής Πολιτικής 2015-2019, βάσει του οποίου μεταξύ άλλων προβλέπεται η ανάπτυξη επιχειρησιακών δράσεων από τις αστυνομικές Υπηρεσίες, οι οποίες βασίζονται στην χαρτογράφηση και στον εντοπισμό των προβλημάτων εγκληματικότητας, στην καλύτερη και αποτελεσματικότερη αστυνόμευση και στην αναβάθμιση του προσφερόμενου έργου.

ΔΙΑΓΕΝΕΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα συμμετέχει στην 49η Πανελλήνια ¨Έκθεση Λαμίας

Σας ενημερώνουμε ότι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα συμμετέχει στην 49η Πανελλήνια ¨Έκθεση Λαμίας που θα πραγματοποιηθεί  από 9-17 Μαϊου 2015, σε ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο 200 τ.μ. με σκοπό την ανάδειξη και  προβολή των προϊόντων και υπηρεσιών των παραγωγών και επιχειρήσεων της Περιφέρειας μας.
Παρακαλούμε όπως όλοι οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια μας, να συμμετέχουν στην προσπάθεια αυτή αποστέλλοντας προϊόντα και διαφημιστικό υλικό προκειμένου να τοποθετηθούν και να προβληθούν στο περίπτερό μας.

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ – ΑΙΜΟΛΗΨΙΕΣ ΣΤΟ Γ. Ν. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

  Το Γ. Ν. Λιβαδειάς καταδεικνύοντας στην πράξη παρά τις δύσκολες εποχές , το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών προς τον πληθυσμό της περιοχής ενημερώνει ότι:
1)    Κατά το έτος 2014 έγινε το πρόγραμμα B.C.G. Μantoux ( έλεγχος φυματίωσης ) στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου ( 680 παιδιά συνολικά) .
2)    Καθημερινά γίνονται στα Παιδιατρικά Εξωτερικά Ιατρεία εμβόλια ΔΩΡΕΑΝ για άπορους και ανασφαλίστους και συνταγογραφούνται για ασφαλισμένους με μηδενική συμμετοχή.
   Για το 2014 οι κάθε τύπου εμβολιασμοί ( ηπατίτιδα Β , ανεμοβλογιά, πνευμονιόκοκκο κ.λ.π. ) ανήλθαν σε 1.086.

Ο Υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής στον Κώστα Μπακογιάννη

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του, στη Χαλκίδα με τον Υπουργό Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή.
Στη συνάντηση συμμετείχαν από την πλευρά της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας, Φάνης Σπανός, ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης για θέματα υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης, Κωνσταντίνος Μπακομήτρος, οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Δημήτρης Βουρδάνος και Γιώργος Κελαϊδίτης, καθώς επίσης και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι και γιατροί, Δημήτρης Αργύρης, Γιάννης Περγαντάς και Γιάννης Ταγκαλέγκας.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 'Η ΕΙΔΙΚΕΥΟΥΣΑ ΒΛΑΚΕΙΑ;

Η πολυτέλεια της αναμονής και της σιωπής, το πλέγμα απλώς των επιφυλάξεων, δεν είναι σίγουρα για τους καιρούς που διατρέχουμε, όπου η ανάγκη μιας αδιάλειπτης τριβής της συνείδησής μας με την πολιτική πραγματικότητα, μας επιβάλλεται σαν προυπόθεση ενέργειας και ζωής.

Εγκλωβιζόμαστε συχνά στο επικαιρικό γεγονός, όπως αυτό μας προσφέρεται, παραμερίζοντας την πραγματικότητα και αδιαφορούμε για την ώριμη εποπτεία των πολιτικών και κοινωνικών πραγμάτων. Το αληθινό δράμα της πολιτικής και κοινωνικής ζωής του νεοέλληνα είναι ότι η σκέψη περπατάει με βήμα πολύ νωθρό και η φωνή της όποιας αντίδρασης επιμένει στις νόμιμες προθεσμίες για να ακουστεί.

Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Η ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΣΙΚΑΓΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ

του Χρήστου Ιακώβου*

«Μόνο μία κρίση -είτε είναι, είτε απλώς εκλαμβάνεται ως πραγματική- οδηγεί σε πραγματικές αλλαγές. Όταν ξεσπάει μια κρίση, οι δράσεις που αναπτύσσονται εξαρτώνται από τις περιρρέουσες ιδέες. Πιστεύω ότι αυτή πρέπει να είναι η βασική λειτουργία μας: να αναπτύσσουμε εναλλακτικές πολιτικές που θα αντικαταστήσουν τις υπάρχουσες, να τις διατηρούμε ζωντανές και διαθέσιμες έως ότου το πολιτικά αδύνατον καταστεί πολιτικά αναπόφευκτο.» (Μίλτον Φρίντμαν, «Καπιταλισμός και Ελευθερία», 1962). «Αν υιοθετήσετε τη προσέγγιση του σοκ, πρέπει να ενεργήσετε σύντομα, πολλαπλά και ακαριαία.» (Μίλτον Φρίντμαν, σε επιστολή του προς τον στρατηγό Πινοσέτ, δικτάτορα της Χιλής, 21 Απριλίου, 1975). Ο αμερικανός Μίτλον Φρίντμαν υπήρξε ένας από τους πιο σημαντικούς οικονομολόγους του 20ου αιώνα. Ήταν το ιδρυτικό και ηγετικό στέλεχος της «Σχολής του Σικάγου», η οποία χαρακτηρίζεται από ακραίο οικονομικό φιλελευθερισμό.

Ο ελληνικός ζεόλιθος γίνεται πραγματικότητα

Ν. Λυγερός

Ο ελληνικός ζεόλιθος γίνεται πραγματικότητα αυτές τις ημέρες. Στην περιοχή Κόκκαλο κοντά στο χωριό Πετρωτά στο Νότιο Έβρο αρχίζουν οι εργασίες της άδειας έρευνας. Πιο συγκεκριμένα η εταιρεία Όλυμπος από τη Θεσσαλονίκη αρχίζει την οδοποιία που προβλέπει η άδεια για την πρόσβαση στο επιλεγμένο κοίτασμα ζεόλιθου. Με το άνοιγμα του δρόμου θα έχουμε και τη δυνατότητα δειγματοληψίας για να ξέρουμε με άμεσο τρόπο και την ποιότητα του ζεόλιθου μέσω του ποσοστού του στο ζεολιθικό τόφο. Με αυτήν τη διαδικασία ανοίγει μια ιστορική σελίδα για την Ελλάδα του μέλλοντος, αφού ο ζεόλιθος είναι ένα από τα συστατικά της.

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στην εκπομπή "Υπάρχει θέμα".

Start Media Tv. 02/05/2015

Πολεμικές επανορθώσεις

Ν. Λυγερός

Πριν μερικά χρόνια, η έκφραση πολεμικές επανορθώσεις ήταν όχι άγνωστη στους περισσότερους, αλλά οι ίδιοι πίστευαν ότι είναι ουτοπική για τα δεδομένα των εποχών. Κι όμως βλέπουμε ότι σιγά σιγά ο τομέας των γενοκτονιών, των εγκλημάτων κατά της Ανθρωπότητας και των εγκλημάτων πολέμου εξελίσσεται, διότι έχουμε όλο και περισσότερες αναγνωρίσεις οι οποίες η μια βοηθάει την άλλη, για να έχουμε πιο ισχυρά αποτελέσματα. Μετά την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τον Πάπα και τον Πρόεδρο της Γερμανίας, έρχεται τώρα στο πλαίσιο της επετείου του τέλους του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου για τα 70 χρόνια, είναι η ίδια η Καγκελάριος που αναγνώρισε τις ευθύνες του Ναζιστικού Καθεστώτος για τα εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν εκείνη την εποχή που αποτελεί μια από τις πιο μαύρες σελίδες της ανθρώπινης ιστορίας. Με αυτήν τη δήλωση δικαιώνονται ανοιχτά οι θέσεις της Ελλάδας.

Σύλληψη επικίνδυνου δραπέτη από τους αστυνομικούς της Θήβας και της Λιβαδειάς

Έναν επικίνδυνο κακοποιό κατάφεραν να συλλάβουν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών σε συνεργασία με τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Λιβαδειάς. Είχε δραπετεύσει από τα κρατητήρια του τμήματος Κορίνθου το Φεβρουάριο. Μετά την απόδραση και για χρονικό διάστημα δύο περίπου μηνών, πρόλαβε να διαπράξει δύο ένοπλες ληστείες, 47 κλοπές ή διαρρήξεις και 11 κλοπές οχημάτων.
Στις 8 Απριλίου μετά από ληστεία στην περιοχή της Αργολίδας, εντοπίστηκε το κλεμμένο όχημα που χρησιμοποιούσε και όταν οι αστυνομικοί επιχείρησαν να τον σταματήσουν τους είχε παρασύρει τραυματίζοντας δύο από αυτούς.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο