Σάββατο 23 Μαΐου 2015

ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΩΝ ΕΠΙΔΙΩΞΕΩΝ

Οι διαφωνίες των λαών προέρχονται από την επιλογή των δρόμων. Οποιαδήποτε αξία και αν έχουν τα τέρματα, οι δρόμοι που ακολουθούνται έχουν μεγαλύτερη αξία. Μεταφορικά το τέρμα λογίζεται σαν τον καρπό μιας επιδίωξης και μιας προσπάθειας. Υπάρχουν, βέβαια, τέρματα όπως και προιόντα χωρίς τα οποία δεν μπορεί να ζήσει ο άνθρωπος. Οπως για παράδειγμα η τροφή, που αποτελεί τη βάση της υπόστασης του ανθρώπου.

Στις λοιπές περιπτώσεις οι μόχθοι και οι θυσίες αποτελούν τον περιοριστικό παράγοντα της πορείας και των επιδιώξεων...

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων 24/5/15

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


Διάλεξη του Ν. Λυγερού: "Στρατηγική δυναμική αναγνώρισης Γενοκτονίας".


Θρακικό Ωδείο Κομοτηνής. 22/05/2015
Μέρος Α'

Αποστολή του Ν. Λυγερού στο κοίτασμα ζεόλιθου "Κόκκαλο".


Πετρωτά, 22/05/2015


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Η Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής, Corina Cretu στον Κώστα Μπακογιάννη

Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και συγκεκριμένα στη Φθιώτιδα βρέθηκε σήμερα η Επίτροπος της ΕΕ, αρμόδια για θέματα Περιφερειακής Πολιτικής, κ. Corina Cretu.
Την κ. Cretu υποδέχθηκε στο γραφείο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ο Περιφερειάρχης, κ. Μπακογιάννης, συνοδευόμενος από τους Αντιπεριφερειάρχες, κ. Ευθύμιο Καραΐσκο, κ. Γιάννη Περλεπέ και κ. Ηλία Σανίδα.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ !!!

Ακούω και βλέπω στα κανάλια της T.V. διάφορους εκπροσώπους της εσωτερικής Τρόϊκας, που ομιλούν ότι η επιστροφή στη Δραχμή θα είναι τραγωδία για το τόπο.
Βασική προϋπόθεση επιστροφής στη Δραχμή είναι η ολική διαγραφή του παράνομου χρέους.
Εάν διαγράψουμε το επαχθές και επονείδιστο χρέος, τότε η επιστροφή στη Δραχμή, θα είναι ευλογία, και όχι τραγωδία.
Η εφημερίδα INDEPENDENT γράφει ότι μόνο με διαγραφή του χρέους, σώζεται η Ελλάδα.
Κανείς δεν θέλει να επενδύσει σε μια αποικία χρέους. Όλος ο Ευρωπαϊκός και Αμερικάνικος τύπος φαίνεται να το συνειδητοποιεί αυτό το γεγονός.
Θυμηθείτε ότι μεγαλώσαμε με τη Δραχμή, και μεγαλουργήσαμε. Αργότερον ήρθαν οι πολιτικοί πράκτορες των Κοσμοκρατόρων, μας βάλανε στο Ευρώ, και καταστραφήκαμε!!!

Διάλυση της Ευρωζώνης λόγω πολιτικής ανεπάρκειας

Στόχος της Συνθήκης της Ρώμης που υπογράφτηκε το 1957 (ΕΟΚ) από τις ιδρυτικές χώρες Βέλγιο, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Λουξεμβούργο και Ολλανδία ήταν ή ιδέα της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Η συμβολή αυτών στην λειτουργική δόμηση της πολιτικής Ευρώπης ως καθοριστικό βήμα για  την πληρέστερη ενοποίηση της Ευρώπης, με κοινή δράση την οικονομική και κοινωνική πρόοδο των λαών, των όρων διαβίωσης και απασχόλησης των λαών με συντονισμένες δράσεις για την εμπέδωση των αξιών, της ισότητας, της αλληλεγγύης, της εμπιστοσύνης, την εξασφάλιση της σταθερότητας, την επέκταση της οικονομίας, της ισορροπίας στις συναλλαγές και συνθήκες θεμιτού ανταγωνισμού. Και όλα αυτά προς αποτροπή νέων πολεμικών συρράξεων μετά τις τραυματικές εμπειρίες των 2 Παγκοσμίων Πολέμων που ξεκίνησαν από ευρωπαϊκό έδαφος και αιματοκύλησαν των ανθρωπότητα.

Θήβα – ΡΟΜΑ Χωρίς άκρη ο μίτος της Αριάδνης…

«Για όλα φταίνε Δήμος και ΕΛ.ΑΣ» λένε αγανακτισμένοι οι πολίτες

«Δικαίως, γιατί ο Δήμος εγκατέστησε πριν χρόνια τον καταυλισμό στο συγκεκριμένο σημείο με χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης…» απαντά ο Δήμαρχος Θηβαίων …

Η ΕΛ.ΑΣ γιατί εξαρθρώνει συνεχώς τις ίδιες εγκληματικές ομάδες ..

Απούσα η πολιτεία….

Ολοένα και περισσότερες διαστάσεις λαμβάνει πλέον το πρόβλημα με την δράση των ΡΟΜΑ στην γέφυρα πάνω από τον καταυλισμό ΡΟΜΑ, αλλά και με την συνεχώς εντεινόμενη  παραβατικότητα τους σε ολόκληρη την περιοχή…

Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

«ΑΙΓΑΙΟ», ΤΟ ΝΕΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Με μια πραγματικά πολύ πονηρή κίνηση οι Τούρκοι διαφημίζουν διεθνώς σε ένα πολύ δημοφιλή τομέα και συγκεκριμένα στον χώρο του αυτοκινήτου, την τουρκική ταυτότητα του Αιγαίου, «Ege», ονομασία την οποία έδωσαν στο καινούργιο πολυδιαφημιζόμενο μοντέλο αυτοκινήτου που θα παράγεται στην Τουρκία.

Το νέο μοντέλο, «Αιγαίο» εκτέθηκε για πρώτη φορά αυτές τις μέρες στην μεγάλη διεθνή έκθεση İstanbul Autoshow της Κωνσταντινούπολης, με μεγάλη προβολή στο όνομα Αιγαίο και είναι συμπαραγωγή της τουρκικής εταιρίας Tofas με την ιταλική Fiat Chrysler. Στην πρεμιέρα της παρουσίασης δόθηκε μεγάλη δημοσιότητα και η ονομασία Αιγαίο κυριάρχησε σε όλα τα τουρκικά ΜΜΕ.

«Γίνε Δάσκαλος για μια μέρα»

Το Mediterranean College υποστηρίζοντας την ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων διεξάγει διαγωνισμό υποτροφιών στον τομέα των Παιδαγωγικών για την ενίσχυση της εθελοντικής προσφοράς την 12η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Εργασίας.
Η ΑΡΣΙΣ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Εργασίας, διοργανώνει εκδήλωση στον Λευκό Πύργο στην παραλία Θεσσαλονίκης με στόχο την ευαισθητοποίηση ενάντια στην παιδική εργασία αλλά και την υπεράσπιση της μάθησης.

«Διαχείριση απορριμμάτων – Κυκλική Οικονομία – Φο.Δ.Σ.Α και Κοινωνίες Μηδενικών Αποβλήτων »

Το Δίκτυο των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Δίκτυο Φο.Δ.Σ.Α) και ο Φο.Δ.Σ.Α Βόρειας Πεδιάδας Α.Ε των Ο.Τ.Α συνδιοργανώνουν με το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΕΠΠΕΡΑΑ) και την συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης, την 9η Πανελλήνια Σύνοδο των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α), στις 18, 19 & 20 Ιουνίου 2015, στη Χερσόνησο Ηρακλείου.

ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ;;;; ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΥΜΝΟ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ;;;;; ΚΑΤΣΕ ΚΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΦΩΝΑΞΩ ΤΗΝ ...... ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ !!!!!!!

ΓΟΝΕΑΣ  ΖΗΤΗΣΕ  ΑΠΟ  ΓΥΜΝΑΣΙΑΡΧΗ,  ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Η ΕΠΑΡΣΗ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ  ΜΕ  ΤΟΝ  ΕΘΝΙΚΟ  ΥΜΝΟ,  ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ   ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΛΕΣΑΝ ΜΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ   “ΠΑΡΑΠΟΝΑ”   ΣΤΟ ............ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ!!!!!!!
                                

Σοκ: Απήγαγαν ανήλικο γιο γνωστού γιατρού της Φθιώτιδας ζητώντας λύτρα

Υπόθεση απαγωγής ανήλικου παιδιού, γιού γνωστού γιατρού (Γ.Σ.) της Λοκρίδας που διατηρεί ιατρείο στην Αταλάντη, απασχολεί εδώ και λίγες ώρες την ασφάλεια Λαμίας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, του Star Κεντρικής Ελλάδας, το 14χρονο αγόρι έφυγε από το σπίτι του στις Λιβανάτες Φθιώτιδας για το φροντιστήριο, στο οποίο δεν έφτασε ποτέ.

Η μητέρα του ανήσυχη κάλεσε τόσο στο φροντιστήριο όπου της είπαν ότι δεν είχε εμφανιστεί ο γιός της, όσο και στο κινητό του παιδιού της στο οποίο της απάντησε άγνωστος άντρας που της είπε ότι είχε απαγάγει το παιδί και πως ήθελε 12 χιλιάδες ευρώ για να το απελευθερώσει. Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία και άρχισε επιχείρηση εντοπισμού του παιδιού. Δυο ώρες μετά το παιδί βρέθηκε από διερχόμενους αγρότες στην περιοχή Δεξαμενή Λιβανατών, όπου σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις το άφησαν οι δράστες που πιθανά φοβήθηκαν.

ΜΑΣ "ΣΒΕΡΚΩΝΟΥΝ" ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΙΜΑ "ΦΛΕΡΤΑΡΟΥΜΕ" ΜΕ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ...

Και το "Τίποτα", σ' αυτή την έσχατη γωνιά της Ευρώπης, έχει πάντα να κάνει με την έλλειψη σχεδίου δράσης, συγκροτημένου αναπτυξιακού προγράμματος, με την πολιτική ελαφρότητα που εκδηλώνεται με λόγια και με πράξεις. Μια "ελαφρότητα", ωστόσο, που αποκτά ειδικό βάρος, όταν έχει να κάνει με την εξυπηρέτηση κομματικών, αμιγώς προσωπικών και άλλων ανομολόγητων συμφερόντων.

Και τα συμφέροντα αυτά, συνήθως, υπερβαίνουν το κοινωνικό και εθνικό συμφέρον. Και αποδεικνύονται "γάγγραινα" για τούτο τον τόπο των ελάχιστων ευκαιριών και των πολλών προσδοκιών από τους μονίμως παραπλανημένους πολίτες..Γιατί η ασκούμενη πολιτική στην Ελλάδα "στηρίζεται" σε συγκεκριμένους "πυλώνες" της κοινωνίας, που φρόντισε μεθοδικά και επίμονα να οικοδομήσει, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται πάντα ή σχεδόν πάντα η κοινωνική ανοχή και η θετική λαική ετυμογορία, στην εκάστοτε και ανεξαρτήτως απόχρωσης κομματική επιδίωξη...

Μήνυμα Μπασιάκου για την Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑΣ

Ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της Νέας Δημοκρατίας , Βουλευτής Βοιωτίας κ. Βαγγέλης Μπασιάκος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η «Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας» που καθορίστηκε από τον ΟΗΕ , πριν από 22 χρόνια για να μας ευαισθητοποιεί και ενεργοποιεί στην κατεύθυνση της διατήρησης της ποικιλότητας όλων των μορφών ζωής για την εξασφάλιση των φυσικών ισορροπιών του πλανήτη, απαιτεί αφύπνιση και δράση.

Ευχαριστήριο Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Θηβαίων στον Σύλλογο “Ωερόη” Πλαταιών

Ο Δήμος Θηβαίων και η Επιτροπή του Κοινωνικού Παντοπωλείου ευχαριστούν θερμά τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πλαταιών “Ωερόη” για την αξιέπαινη πρωτοβουλία συγκέντρωσης αναγκαίων ειδών για τις ανάγκες των εξυπηρετούμενων του Παντοπωλείου.

Εισήγηση του Βουλευτή Βοιωτίας του Σύριζα, Θανάση Σκούμα, στην εξεταστική επιτροπή για τα μνημόνια

Είναι ανάγκη του ελληνικού λαού να μάθει, έστω και καθυστερημένα, την αλήθεια μετά από την παρατεταμένη κατάσταση κοινωνικής καταστροφής που βιώνει. Η Εύρεση της αλήθειας και η απόδοση της δικαιοσύνης, αν και εφόσον χρειαστεί, είναι και αυτοί αναγκαίοι λίθοι που θα χρειαστεί η ανοικοδόμηση της χώρας. Για να προχωρήσει μια κοινωνία και να ξεφύγει από το αυστηρό πλαίσιο της καταστροφής πρέπει να ξέρει ποιοι και κυρίως με ποιον τρόπο την υπονόμευσαν και την οδήγησαν στο χείλος του γκρεμού.

Το ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ

Το ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ (στεγνό πρόγραμμα χωρίς υποκατάστατα) παρέχει υπηρεσίες στο Νοσοκομείο των Φυλακών Κορυδαλλού Αγ.Παύλος, στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού ,στις Δικαστικές (αντρικές) Φυλακές Κορυδαλλού ,στις Γυναικείες Φυλακές Ελεώνα Θηβών και στη Λιβαδειά με τη λειτουργία Συμβουλευτικών Κέντρων και Θεραπευτικών Κοινοτήτων.
Στις Γυναικείες και στις Δικαστικές  Φυλακές Κορυδαλλού καθώς και στις Γυναικείες Φυλακές στον Ελεώνα Θηβών, λειτουργεί ομώνυμη θεραπευτική Κοινότητα σε ειδικά παραχωρημένο χώρο. Το καθημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει υπηρεσίες θεραπείας, εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Σεμινάριο του διαγωνισμού «Χρώματα και Αρώματα στη Γειτονιά»

Με πλήρη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο του διαγωνισμού για την ανάδειξη της καλύτερης βεράντας ή αυλής σπιτιού με τίτλο «Χρώματα και Αρώματα στη Γειτονιά» που διοργάνωσε ο Δήμος Λιβαδειάς σε συνεργασία με τον Τομέα Αγροτικών Κατασκευών &  Γεωργικής Μηχανολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και το Εργαστηριακό Κέντρο Λιβαδειάς (πρώην Σ.Ε.Κ.).

Συνέντευξη Θαν. Θεοχαρόπουλου για ΔΗΜΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ, συμφωνία

Συνέντευξη στον ΧΡΗΣΤΟ ΖΕΡΒΑ

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ

Υπάρχει comeback για την ΔΗΜΑΡ; Το κόμμα της Ανανεωτικής Αριστεράς υπέστη στις πρόσφατες εθνικές εκλογές μια δεινή ήττα. Από τη μιά η συμμετοχή του στην κυβέρνηση Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ και από την άλλη οι παλινωδίες του όσον αφορά την τήρηση μιας καθαρής πολιτικής γραμμής, δυνάμωσαν τις φυγόκεντρες και δεξιόστροφες τάσεις στο εσωτερικό του κόμματος και το οδήγησαν τελικά σε ουσιαστική πολιτική αφάνεια.

«ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ» Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ - ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΕ ΜΕΡΚΕΛ - ΟΛΑΝΤ

ΣΕ ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΜΕΡΚΕΛ-ΟΛΑΝΤ - ΤΟΝ ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΘΑ ΔΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Σε εποικοδομητικό κλίμα διεξήχθη εχθές (21/05/2015) η συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με την Καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ και τον Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Αποκατάσταση Αρχαίου Θεάτρου Δελφών: Υπογράφηκε η σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και Υπουργείου Πολιτισμού Παιδείας & Θρησκευμάτων

Αποκατάσταση Αρχαίου Θεάτρου Δελφών
Υπογράφηκε η σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και
Υπουργείου Πολιτισμού Παιδείας & Θρησκευμάτων
·        Έργο Προϋπολογισμού 1.700.00,00 ευρώ
·        Κώστας Μπακογιάννης: «Διατηρούμε την πολιτιστική μας κληρονομιά και την παραδίδουμε στο παγκόσμιο κοινό»

1ο Τουρνουά BOCCE ΘΗΒΑΣ, με συμμετοχή σχολείων Ειδικής και Γενικής Αγωγής των νομών Βοιωτίας και Ευβοίας.

Το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ ΘΗΒΑΣ, σε συνεργασία με την Ειδικότητα Ειδικής Φυσικής Αγωγής του Τ.Ε.Φ.Α.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ, διοργανώνει το 1ο Τουρνουά BOCCE ΘΗΒΑΣ, στα πλαίσια του προγράμματος πολιτιστικών θεμάτων, με τίτλο, «BOCCE ένα άθλημα για όλους». Το Τουρνουά θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015 και ώρα 10:00 π.μ., στο Δημοτικό στάδιο Θήβας, με συμμετοχή σχολείων Ειδικής και Γενικής Αγωγής των νομών Βοιωτίας και Ευβοίας.

Στη Θήβα ο Βουλευτής της Περιφέρειας Αττικής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, κ.Παύλος Χαϊκάλης.

Στη Θήβα βρέθηκε χθες Πέμπτη 21/5 ο Βουλευτής της Περιφέρειας Αττικής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, και τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού του Κινήματος κ.Παύλος Χαϊκάλης.

Τον κ. Χαϊκάλη συνόδευσε στη Θήβα, ο Γραμματέας Περιφερειακών Οργανώσεων Κινητοποίησης και Ετεροδημοτών και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής κ.Νίκος Ντίνος, πολιτευτές και τα στελέχη του Κινήματος.

Ο κ.Παύλος Χαϊκάλης στα γραφεία των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στη Θήβα, είχε σειρά επαφών με φορείς της πόλης όπου ενημερώθηκε για τα προβλήματα τους. Έδειξε ευαισθησία για τον πρωτογενή τομέα, καθώς και για τον πολιτισμικό, αρχαιολογικό και πολιτιστικό πλούτο της περιοχής.

Δημιουργία Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βοιωτίας στη Θήβα

Τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2015 το Δημοτικό Συμβούλιο Θήβας αποφάσισε ομόφωνα τη δημιουργία Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στη Θήβα. Η απόφαση αυτή ήταν το πρώτο σημαντικό βήμα στην όλη διαδικασία, ώστε να λειτουργήσει και στη Βοιωτία Κ.Π.Ε., όπως λειτουργούν σε όλους τους νομούς της Στερεάς Ελλάδας.

Γιατρός σκοτώθηκε σε τροχαίο. Το αυτοκίνητό του καρφώθηκε σε κολώνα της ΔΕΗ.

Σε τραγωδία εξελίχθηκε το ταξίδι 37χρονου καρδιολόγου προς την Αθήνα την Τετάρτη, καθώς έχασε τη ζωή του σε τροχαίο, ενώ κατευθυνόταν με το αυτοκίνητο του, στην πρωτεύουσα.
Το δυστύχημα έγινε στην παλαιά Εθνική οδό Λαμίας Λιβαδειάς στο ύψος του Αγίου Βλασίου στη Χαρώνεια, όταν το επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο γιατρός, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, εξετράπη της πορείας του και καρφώθηκε σε κολώνα της ΔΕΗ, στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. 

Ο Κώστας Μπακογιάννης στη συνάντηση των Περιφερειαρχών με την Επίτροπο της ΕΕ κ. Corina Cretu

Σε πρώτο πλάνο η άδικη κατάταξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην κατηγορία των υπό μετάβαση Περιφερειών

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης συμμετείχε σήμερα το πρωί στη συνάντηση των Περιφερειαρχών της χώρας με την Ευρωπαία Επίτροπο, κ. Corina Cretu.
Στην τοποθέτησή του, αφού ενημέρωσε την Επίτροπο για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αυτή αντιμετωπίζει, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση, μεταξύ άλλων, στη στατιστική στρέβλωση που κατατάσσει τη Στερεά Ελλάδα στις υπό μετάβαση Περιφέρειες για την προγραμματική περίοδο 2014-2020, λόγω της μεγάλης βιομηχανικής συγκέντρωσης στις περιοχές που συνορεύουν με την Περιφέρεια Αττικής και του αυξημένου ΑΕΠ που υπολογίζεται ότι αυτές διαθέτουν.

ΕΛΕΙΤΡΟΧΟΣ - ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: «Η Σιωπή της Πέτρας»

Ο Σύλλογος Φωτογραφίας & Καλλιτεχνικής Έκφρασης Θήβας, "Ελείτροχος" σάς προσκαλεί στα εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας μελών του συλλόγου, με τίτλο: "Η Σιωπή της Πέτρας", που θα πραγματοποιηθούν τηνΠαρασκευή 22 Μαΐου, και ώρα 20.30 στο Café-Bar-Restaurant «Ζήθος», Επαμεινώνδα 90 (Πεζόδρομος) – Θήβα.
 
Στην έκθεση συμμετέχουν τα μέλη: Αναστασίου Ειρήνη, Ευθυμίου Νίκος, Μπεκρής Δημήτρης, Νάκη Ντίνα, Παπαγρηγορίου Γκίκας, Παπαργύρη Γεωργία, Περιστεράκη Στέλλα και Τσαπρούνη Γιώτα.

Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ, ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ 23/5/2006

Γράφει ο Νικάς Χειλαδάκης
Μια άλλη και αρκετά ενδιαφέρουσα εκδοχή, που όμως σηκώνει πολύ συζήτηση, για την αερομαχία της 23ης Μαΐου 2006 που στοίχησε την ζωή στον ηρωικό Έλληνα πιλότο, Κωνσταντίνο Ηλιάκη, έδωσε η τουρκική εφημερίδα Bügün σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της.

Το Λουξεμβούργο αναγνωρίζει τη Γενοκτονία των Αρμενίων

Ν. Λυγερός

Το Λουξεμβούργο αναγνωρίζει τη Γενοκτονία των Αρμενίων, μέσω της Βουλής που ψήφισε την πρόταση, παμψηφεί. Οι βουλευτές του Λουξεμβούργου είχαν δεχτεί πιέσεις εκ μέρους του πρέσβη της Τουρκίας, αλλά τις θεώρησαν απαράδεκτες. Έτσι ακολούθησαν τη στρατηγική του Ευρωκοινοβουλίου και αναγνώρισαν ότι τα γεγονότα του 1915 δεν μπορούν να χαρακτηριστούν παρά μόνο με τη λέξη Γενοκτονία και καμία άλλη. Με αυτόν τον τρόπο καταγγέλλει και την Οθωμανική Αυτοκρατορία που άρχισε τη Γενοκτονία που συνέχισαν οι Νεότουρκοι και ο Κεμάλ. Με άλλα λόγια το Λουξεμβούργο άλλαξε ριζικά θέση με αυτήν την απόφαση και κατάφερε να προσπεράσει και τη Γερμανία, που μετά από τις δηλώσεις του Προέδρου της και της Καγκελαρίου της ετοιμάζεται για την αναγνώριση από τη Βουλή της. Έχει ενδιαφέρον το γεγονός που το Λουξεμβούργο είναι, παρόλο του μεγέθους, από τα ιδρυτικά μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έρχεται να ενισχύσει το όλο πλαίσιο του πυρήνα προς την ίδια κατεύθυνση, δηλαδή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Το «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» επισκέπτεται το Αγρίνιο, την Πρέβεζα και τη Λιβαδειά

Έχοντας ολοκληρώσει μια διαδρομή ενός έτους και λαμβάνοντας υπόψη τη μεγάλη ανταπόκριση του κοινού στις εκδηλώσεις του, το καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» συνεχίζεται και επεκτείνεται εκτός Αττικής, μεταφέροντας το μήνυμα του ΚΠΙΣΝ σε επιπλέον 23 πόλεις ανά την Ελλάδα.

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Η στρατηγική της Γενοκτονίας του Ελληνισμού".

Πολιτιστικός Πολυχώρος "Δημήτρης Χατζής". 
Ιωάννινα. Σάββατο 23 Μαΐου 2015, ώρα: 20.30 

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Στρατηγική δυναμική αναγνώρισης Γενοκτονίας".


Θρακικό Ωδείο Κομοτηνής.
Παρασκευή 22 Μαΐου 2015, ώρα: 18.30

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Μπήκαν στο τρένο για να κλέψουν αλλά στο σταθμό τους περίμενε η αστυνομία.

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, συνελήφθησαν χθες το απόγευμα στη Θήβα, δύο υπήκοοι Αλγερίας, ηλικίας 25 και 24 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και παράβαση του νόμου για τα όπλα.
Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι αποβιβάστηκαν στο Σταθμό του Ο.Σ.Ε. Θηβών, από αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα - Θεσσαλονίκη και σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς, βρέθηκε να έχουν στις αποσκευές τους πλήθος αντικειμένων και χρηματικό ποσό, την κατοχή των οποίων δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν.

Συνέντευξη Δ. Στρατούλη: Οι κόκκινες γραμμές δεν είναι εφέ-Ποιοι δεν θίγονται στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις

Συνέντευξη στον Νάσο Χατζητσάκο

ΦΩΤΟ: Δημήτρης Μεσσίνης

«Οι κόκκινες γραμμές που έχουμε θέσει δεν αποτελούν εφέ, αλλά πραγματικότητα» τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης σε συνέντευξη στο presspublica.gr επισημαίνοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η δημιουργία ενός βιώσιμου και κοινωνικά αποτελεσματικού δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, μέσα από ένα εθνικό σχέδιο συνδεδεμένο άμεσα με την παραγωγική ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας.

Ο κ. Στρατούλης, χωρίς φόβο και πάθος, αναφέρεται στις απαιτήσεις των εταίρων – δανειστών και συγκεκριμένα στο θέμα των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων το οποίο απασχολεί την κοινή γνώμη τον τελευταίο καιρό ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν θα θιγούν θεμελιωμένα και ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα και η κυβέρνηση θα προστατεύσει με κάθε κόστος, τα άτομα με αναπηρία, τις μητέρες με ανήλικα τέκνα, τους εργαζόμενους σε βαρέα ανθυγιεινά και τους ασφαλισμένους πριν από το 1983».

3ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ''ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΑΥΛΟΥ '' ΣΤΟ THIVA CLUB IOLAOS

Πραγματοποιήθηκε το  τουρνουά Ακαδημιών » ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΑΥΛΟΥ  » στο THIVA CLUB ΙΟΑΛΟΣ στην Θήβα
 που διοργανώνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην μνήμη του. 
Στο τέλος έγιναν απονομές και δόθηκαν μετάλια και κύπελλα σε όλους τους ποδοσφαοριστές που έλαβαν μέρος.
 Το γήπεδο ήταν κατάμεστο απο γονείς των παιδιών. 

ΛΟΙΠΟΝ, DA CAPO! ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ!..

Καμία σχέση με το γνωστό Κολωνιακώτικο καφέ της αποχαύνωσης, όπου συνωστίζονται πολλοί εκφραστές της ντεκατέντσιας του τόπου και της χάρτινης δημοκρατίας μας. Ναι, για χάρτινη δημοκρατία πρόκειται. Ο,τι απέμεινε ως δημοκρατία και οργάνωση κράτους στην Ελλάδα είναι χάρτινο. Κάπου είναι γραμμένο σε κάποιο δημοκρατικό Σύνταγμα. Στο Σύνταγμα, που ο ανώτατος άρχοντας επαφίεται στην εκάστοτε ...πρωθυπουργική δικτατορία με κοινοβουλευτικό μανδύα.

Μια χάρτινη δημοκρατία που τη δέχονται οι "δημοκρατικές ευαισθησίες" όσων εμφανίζονται ως Ηρακλείς της δημοκρατίας και επίδοξοι "σωτήρες" της χώρας, ιδίως τα τελευταία χρόνια της πολύπλευρης κρίσης, της ευτέλειας των θεσμών και της καταπάτησης κοινωνικών δικαιωμάτων και αξιών...

Η αριστερά κι η επιστροφή της θρησκείας

Ο Μαρξ κι ο Φρόυντ οραματίστηκαν και επιθύμησαν το τέλος της θρησκείας. Ο πρώτος την αποκάλεσε «όπιο των λαών» κι ο δεύτερος « ψευδαίσθηση» πιστεύοντας ότι τελειωμένη οριστικά η θρησκεία θα ‘δινε την θέση της στον 20αιωνα στην Τέχνη, η οποία και θα έπαιζε τον ρόλο του πνευματικού, ψυχικού και αισθητικού γιατρού. Δίπλα σ αυτούς υπήρχε πάντα κι ο Νίτσε που είχε μιλήσει για τον θάνατο του θεού. Παρότι γι αυτόν τον τελευταίο τρέφω τεράστιο θαυμασμό και εκτίμηση, εν τούτοις κι οι τρεις τους απέτυχαν στις αναλύσεις και προβλέψεις τους. Το λυκόφως των θεών δεν έγινε ποτέ πράξη. Σήμερα κι ειδικά από την αρχή του αιώνα μας ζούμε την επιθετική επιστροφή του θρησκευτικού στοιχείου το οποίο ίσως και να μην είχε φύγει ποτέ αλλά εμείς απλά το ξανά ανακαλύπτουμε τώρα λόγω των αναγκών του καιρού μας. Κι όμως μετά την πτώση του τοίχους του Βερολίνου και την κυριαρχία της παγκοσμιοποίησης, η Δύση κι ειδικά η Αριστερά , πίστεψαν ότι τελείωσαν οι ιδεολογίες, ότι τελείωσε η θρησκεία.

Η θεατρική παράσταση "Μάμμα Τόνι" από την "ομάδα πείρα(γ)μα" την Κυριακή στο Art Cafe Αστραδενή

To Art Cafe Αστραδενή την Κυριακή 24/5, έχει την χαρά να φιλοξενεί την "ομάδα πείρα(γ)μα" που θα παρουσιάσει την Ειρήνη Μελά στον αντιφασιστικό μονόλογο των Φράνκα Ράμε και Ντάριο Φο, "Μάμμα Τόνι".

H ομάδα πείρα(γ)μα παρουσιάζει για πρώτη φορά τον μονόλογο "Μάμμα Τόνι" στα ελληνικά σε μετάφραση και σκηνοθεσία της Αγγελικής Κασόλα. Ερμηνεύει η Ειρήνη Μελά.

Στις αρχές της δεκαετίας του '70 η Φράνκα Ράμε έγραψε και ερμήνευσε μια σειρά μονολόγων βασισμένων σε μαρτυρίες υπαρκτών προσώπων της ιταλικής αντίστασης στο φασισμό. Κείμενα δυναμικά, καταγγελτικά, έμπηγαν το μαχαίρι στο κόκκαλο. Της στοίχησαν την απαγωγή και τον βιασμό της από μια ομάδα φασιστών που δεν τιμωρήθηκαν ποτέ. Η Φράνκα Ράμε έδεσε τις πληγές της και συνέχισε πιο μαχητικά και πιο γενναία. Κάνοντας μαζί με τον σύντροφό της Ντάριο Φο ένα υποδειγματικό πολιτικό θέατρο, που έφτανε στις ρίζες (και την έμπυρη δηκτικότητα) του λαϊκού θεάτρου.

Τρίτη 19 Μαΐου 2015

ΣΦΙΓΓΑ 2015: διεθνές φεστιβάλ των κρυμμένων Θηβών

Πράξη 1η
Έκθεση έργων φωτογραφίας μαθητών γυμνασίου Θήβας

Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!!!

                                 
     Ιστορικόν  της  κρίσης
                           -------------------------------
Εν Αρχή ήν η Παγκόσμια Σιωνιστική διακυβέρνηση-Δικτατορία, και τα εδώ πολιτικά Σιωνιστικά πιόνια της.
Τα πολιτικά πιόνια, κατόπιν άνωθεν εντολής, αποφάσισαν να καταργήσουν το Εθνικό νόμισμα τη Δραχμή, και να μας φέρουν το Ευρώ.
Από τότε άρχισε η τραγωδία  της χώρας και του Λαού της.
Το Ευρώ ήταν πολύ ισχυρό νόμισμα για να το αντέξει η οικονομία μας.
Καταρρεύσαμε, μας έφεραν Δάνεια,- Μνημόνια,- και Τρόϊκες!!!
Χάσαμε την εθνική μας Κυριαρχία και αξιοπρέπεια.
Τα παιδάκια της Τρόϊκα, όργωναν τα υπουργεία μας, και έδιναν διαταγές. Οι υπουργοί μας κατάντησαν παιχνίδι των παιδιών της Σιων. Τρόϊκα.

Νέα ανασκαφική έρευνα και μελέτη του μυκηναϊκού ανακτορικού συγκροτήματος των Θηβών

Διάλεξη του Επίτιμου έφορου αρχαιοτήτων Βασίλη Αραβαντινού, με τίτλο «Η νέα ανασκαφική έρευνα και μελέτη του μυκηναϊκού ανακτορικού συγκροτήματος των Θηβών» που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Μαΐου 2015, και ώρα 19:00, στην Αίθουσα διαλέξεων της Γαλλικής Σχολής Αθηνών (Διδότου 6).


Οι έρευνες στη Θήβα, πόλη με μακραίωνη ιστορία και διαδοχικά στρώματα κατοίκησης, άρχισαν πριν από ενάμιση ακριβώς αιώνα. Οι πρώτες έρευνες ήταν ιστοριοδιφικές και τοπογραφικές και ακολούθησαν οι ανασκαφικές, δειλά στην αρχή, εντατικότερα στην συνέχεια. Τα αποτελέσματά τους καταγράφονται στην ιστορία της ελληνικής αρχαιολογικής δράσης και προκύπτουν από τον όγκο των ευρημάτων του τοπικού μουσείου.

Συνέντευξη Δημάρχου Θηβαίων σε μαθητές

Συνέντευξη σε μαθητές της Ε1’ τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας έδωσε ο  Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2015.

Με επιτυχία οι Χορωδιακές Συναντήσεις Σχολείων Στερεάς Ελλάδας στη Θήβα

Η πόλη της Θήβας, η πόλη του Πίνδαρου, της Ιστορίας και του Πολιτισμού φιλοξένησε φέτος με επιτυχία τις Χορωδιακές Συναντήσεις Σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, που διοργάνωσε η Σχολική Σύμβουλος Μουσικής Στερεάς Ελλάδας κ. Αμαλία Ζαχαριάδη σε συνεργασία με το Δήμο Θηβαίων και τις Δ/νσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ. Βοιωτίας, το διήμερο 16 και 17 Μαΐου 2015 στο Συνεδριακό Κέντρο της ΔΗ.Κ.Ε.Θ.

Δήμος Θηβαίων: Έναρξη και Διάρκεια κολυμβητικής περιόδου

Ο Δήμος Θηβαίων ενημερώνει τους πολίτες ότι σύμφωνα με την υπ' αρ. πρωτ.  100814/8-5-2015 απόφαση της Γενικής Γραμματείας Υδάτων του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας η κολυμβητική περίοδος θα διαρκέσει 5 μήνες αρχής γενομένης από την 1η Ιουνίου 2015.

Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Αυτή είναι η πρόταση της Κομισιόν για συμφωνία Ελλάδας – θεσμών

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΠΟΛΥΣΕΛΙΔΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

Πρωτοβουλίες για να λυθεί ο «γόρδιος δεσμός» της διαπραγμάτευσης φαίνεται πως αναλαμβάνει – έστω και στο παρά πέντε των συνομιλιών – η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Με ένα πολυσέλιδο κείμενο που τιτλοφορείται «σημείωμα βοήθειας για την Ελλάδα» το οποίο έφτασε το μεσημέρι της Δευτέρας σε όλους τους εμπλεκόμενους - στις διαπραγματεύσεις και τις αποφάσεις - φορείς, η Κομισιόν μπαίνει μπροστά προκειμένου να κοπεί ο «γόρδιος δεσμός» και οι ευρωπαίοι εταίροι να φτάσουν σε συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση.

Νέα Κυκλοφορία: Γιώργος Μητρόπουλος & Musing Therapy - Καλύτερα Έτσι

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ : Γιώργος Μητρόπουλος Musing Therapy
ΤΙΤΛΟΙ: Καλύτερα Έτσι
ΚΩΔΙΚΟΣ: FM3565
ΛΙΑΝΙΚΗ TIMH: 6,50 ΕΥΡΩ
. . .

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Το finale στο σκάκι".

133ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, Κυψέλη. 11/05/2015 


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Οικονομική αυτοκτονία η μη ψήφιση από τη Βουλή της Συμφωνίας με την Ευρωζώνη

του Ραφαήλ Μεν. Μαϊόπουλου
1.         Όταν, κε Τσίπρα:
- Έχεις ήδη κάνει στάση πληρωμών στο εσωτερικό (εκτός εκείνων για μισθούς/συντάξεις).
- Μαζεύεις και το τελευταίο ευρώ από τα διαθέσιμα Ταμείων, Οργανισμών, Πρεσβειών...
- Αποσύρεις 650 εκατομμύρια ευρώ του «εγγυητικού λογαριασμού» στο ΔΝΤ (που σε ένα μήνα θα πρέπει να τα επιστρέψεις), για να πληρώσεις τη δόση του Μαϊου.
- Ακούς το ΔΝΤ να δηλώνει πως δεν θα εκταμιεύσει χρήματα για την Ελλάδα, αν δεν υπάρξει συνολική Συμφωνία(και μετά επιτυχή αξιολόγηση της πορείας του τρέχοντος Προγράμματος (Μνημονίου), και μάλιστα μέσα στα Υπουργεία και όχι σε ξενοδοχεία).
- Ξέρεις ότι τον Ιούνιο δεν θα μπορέσεις να πληρώσεις μισθούς/συντάξεις και άλλες οφειλές, αν τον Μάιο δεν πάρεις τα χρήματα του Προγράμματος.

Εκδήλωση του ΚΚΕ προς τιμή της 70ης επετείου από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών στη Θήβα.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Μάη εκδήλωση της Τομεακής Οργάνωσης Θήβας – Οινοφύτων του ΚΚΕ προς τιμή της 70ης επετείου από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών στη Θήβα.
Η εκδήλωση άνοιξε με την κεντρική ομιλία από τον Νίκο Χαλιώτη, μέλος της Ε.Π. Ανατολικής Στερεάς – Εύβοιας του Κόμματος. Ακολούθησε μουσικό αφιέρωμα με αντιφασιστικά τραγούδια από συγκρότημα της ΚΝΕ και προβλή βίντεο.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο