Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Τα προβλήματα της διοίκησης των Πανεπιστημίων

Σκέψεις για τη διοίκηση των Πανεπιστημίων

Δρ Μάνος Δανέζης

Επίκουρος Καθηγητής Αστροφυσικής

Τμήμα Φυσικής

Πανεπιστήμιο Αθηνών



Ο τρόπος διοίκησης των πανεπιστημίων, δεδομένων των ευρύτερων «δογματικών» αντιλήψεων της ελληνικής κοινωνίας, αποτελεί ένα πολύπλοκο θέμα με βαθιές ιδεολογικές ρίζες.

Τα βασικά ιδεολογικά προβλήματα που αντιστρατεύονται τις όποιες ουσιαστικές διοικητικές πανεπιστημιακές αλλαγές είναι τα επόμενα δύο:

Λαγκάρντ: Πιθανή η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη

Ευθυγραμμισμένη με τη σκληρή γραμμή των πιστωτών της Ελλάδας εμφανίστηκε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, που τόνισε ότι η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη αποτελεί ακόμα μια πιθανότητα.
Σε συνέντευξή της στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, η κυρία Λαγκάρντ υποστήριξε επίσης ότι ένα grexit, δεν θα είναι «περίπατος» αλλά δεν θα αποτελέσει το «τέλος του ευρώ».

Δήλωση του Βουλευτή Βοιωτίας κ.Θ.Σκούμα σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσουν κέντρα νεοσύλλεκτων


Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

ΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Έπρεπε να έρθει ένας γνήσιος Αφρικανός για διαφωτίσει τους… κουτόφραγκους που φιλοδοξούμε να τος μοιάσουμε και τους «προοδευτικούς» Έλληνες για την αλήθεια σχετικά με τους εκατοντάδες χιλιάδες παράνομους μετανάστες, κυρίως Αφρικανούς και όχι μόνο, που τον τελευταίο καιρό σαν τσουνάμι πλημυρίζουν την χώρα μας και την ευρωπαϊκή ήπειρο.

Ο Sergei Boret Bokwango, είναι μόνιμος αντιπρόσωπος του Κονγκό στην Open Networking User Group του ΟΗΕ, που εδρεύει στην Γενεύη. Είναι δηλαδή ένα αξιόπιστο πρόσωπο και το κυριότερο προέρχεται από την Αφρική γι αυτό και ο λόγος του έχει ιδιαίτερη σημασία.

Τι αποκαλύπτουν τα status σου στο Facebook

Οι ναρκισσιστές τονίζουν τα επιτεύγματά τους και οι νευρωτικοί μιλούν για τη σχέση τους
Κάποιοι συνηθίζουν να καυχιούνται για τα κατορθώματά τους, άλλοι να ανεβάζουν αναρτήσεις που «κραυγάζουν» ότι αποζητούν την προσοχή των άλλων κι άλλοι δε σταματούν να αναλύουν τις πολιτικές και άλλες πεποιθήσεις τους.

Απάντηση Σπρίτζη σε ερώτηση Μπασιάκου στη Βουλή για Ανατολική Παράκαμψη Θήβας

ΘΕΜΑ:
  Πορεία έργου «Ανατολική Παράκαμψη Θήβας»

ΣΧΕΤ:
  Η Ερώτηση 1306/30.03.2015 που κατέθεσε στη Βουλή,
  ο Βουλευτής κύριος Ευάγγελος Μπασιάκος 

ΚΟΙΝ:
Βουλευτή κ. Ευάγγελο Μπασιάκο 





Σε απάντηση της παραπάνω σχετικής Ερώτησης, παρακαλούμε να πληροφορήσετε τον κύριο Βουλευτή, ότι επισυνάπτουμε το με αρ. πρ. ΔΟΥ/1900/20.04.2015 σχετικό έγγραφο της της Δ/νσης Οδικών Υποδομών, για ενημέρωση.

Σύλλογος Ελληνοαρμενικής φιλίας: Ψήφισμα - Αίτημα Αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ασσυρίων απ’ το Ελληνικό Κοινοβούλιο

ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΑΣ

Το αίτημα της ανανέωσης της κοινωνίας και της προσαρμογής της στα εκάστοτε καινούργια δεδομένα της πραγματικότητας, ήταν, είναι και θα είναι πάντοτε στην επικαιρότητα. Πρόκειται για το οξυγόνο που χρειάζεται η ζωή για να ξαναδώσει ελπίδες και αισιοδοξία στον κόσμο. Υπάρχει όμως μια περίοδος που η κλασική και η διαχρονική λέξη "ανανέωση" ταυτίστηκε με αυτήν της "επανάστασης" και τον ρόλο αυτόν που επίσης ταυτίστηκε με όρους όπως "πρόοδος", "εξέλιξη", ανέλαβε μια πολιτική πρωτοπορία που εκφραζόταν από τις μαρξιστικές ιδέες της αριστεράς. Πού βασίστηκε αυτή για να προχωρήσει το "ανατρεπτικό" της έργο; Φιλοσοφικά στην απαξίωση και σχετικοποίηση λέξεων κλειδιά για τη συνοχή των πολιτών. Αυτά ήταν : κράτος- έθνος, σύνορα, ταυτότητα, εθνικό αφήγημα , νοσταλγία, εθνική ιστορία, κλασική παιδεία, εκκλησία, ανθρωπιστική σκέψη, διαφωτισμός, ενσωμάτωση ξένων , μετανάστευση.

Press Publica: Συνέντευξη Φώτη Κουβέλη

Συνέντευξη στη ΒΑΝΑ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ και τον ΧΡΗΣΤΟ ΖΕΡΒΑ
«Aπεύχομαι την αριστερή παρένθεση. Η κυβέρνηση πρέπει να πετύχει διότι η επιτυχία της θα είναι επιτυχία για την κοινωνία, για τον τόπο και τούτο ανεξάρτητα από την κριτική που μπορεί να ασκώ και τις διαφωνίες μου».
Ο Φώτης Κουβέλης  λίγο πριν παραδώσει τη σκυτάλη στο νέο πρόεδρο του κόμματος,  σε μια εκ βαθέων συζήτηση στο PressPublica μιλά  για την πορεία των κρίσιμων διαπραγματεύσεων με τους δανειστές, για τα λάθη της κυβέρνησης αλλά και τις αιτίες που οδήγησαν τη ΔΗΜΑΡ στη συντριπτική ήττα, για  τα λόμπι συμφερόντων επί συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και το παρασκήνιο της εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΟΡΤΗΣ Ο.Ε.Β.Ε

                                
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών – Βιοτεχνών Επαρχίας Θηβών, σας προσκαλεί στην Θεία λειτουργία με αρτοκλασία για την εορτή της ΟΕΒΕ την Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015 και ώρα 9:00 στον Ιερό ναό του Αγίου Ιωάννη του Καλοκτένη.
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.



Ψηφίστηκε το Σχέδιο Νόμου για την «Έκδοση διαταγής πληρωμής για αξιώσεις από διοικητική σύμβαση που έχει συναφθεί στο πλαίσιο εμπορικής συναλλαγής»

Ψηφίστηκε επί της αρχής και επί των άρθρων το Σχέδιο Νόμου για την «Έκδοση διαταγής πληρωμής για αξιώσεις από διοικητική σύμβαση που έχει συναφθεί στο πλαίσιο εμπορικής συναλλαγής» από την Ολομέλεια της Βουλής. Εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο Βουλευτής Βοιωτίας Θανάσης Σκούμας.

...Το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου, από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ουσιαστικά, έρχεται να καλύψει μία σημαντική καθυστέρηση και ένα νομοθετικό κενό, σε ό,τι αφορά τη δυνατότητα της έκδοσης εκτελεστού τίτλου άμεσα και γρήγορα, με διαταγή πληρωμής, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι συμβαλλόμενοι που έχουν συμβληθεί σε διοικητικές συμβάσεις.

Ιδεολογικός τζιχαντισμός

La reforme της Υπουργού Παιδείας της Γαλλίας για τα college έχει κάτι το κοινό, το συγγενές με την αντίστοιχη πρόταση του σημερινού έλληνα Υπουργού Παιδείας που ζήτησε την κατάργηση των πρότυπων σχολείων και των αριστείων. Κι οι δύο προτάσεις κινούνται στο ίδιο ιδεολογικοπολιτικό μήκος κύματος που πιστεύει ότι πρέπει να απαγκιστρωθούμε από την κλασική παιδεία και να ρίξουμε το βάρος στη δύναμη της Τεχνικής. Κατά βάθος θεωρούν, τη πνευματική και ψυχική καλλιέργεια μέσω της ανθρωπιστικής κουλτούρας, ως εχθρό στο όραμά τους που στοχεύει κυρίως στη τεχνική ειδίκευση και αρτιότητα. Στοχεύει σε μία interdisciplinaire ιδεολογία η οποία δεν έχει ανάγκη σταθερών θεμελίων όπως είναι η ελληνική και η λατινική γλώσσα. Τις γλώσσες αυτές που ιστορικά έβαλαν σε λέξεις έναν ανθρωπιστικό κώδικα αξιών τις θεωρούν «νεκρές». Όχι γιατί δεν μιλιούνται καθημερινά, αλλά γιατί είναι πεθαμένες στο μυαλό των ιδεολογικών εμμονών της αριστεράς.

Οι γιατροί στα πολεμικά πλοία κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο



Του Μιχαήλ Μπουρούνη

Ομιλία κατά την Ημερίδα Ιστορίας Ναυτικής
Ιατρικής, στο Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος,
(22 Δεκεμβρίου 2014). Δημοσιεύθηκε στο περ.
«ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ της Ναυτικής Ιστορίας», σ. 39,
τ. 89, Οκτ. – Δεκ. 2014, εκδ. ΝΜΕ. Αναρτήθηκε
στο Περί Αλός με την έγκριση του ΝΜΕ.

 
Κύριε πρόεδρε
Κυρία πρόεδρε του Ναυτικού Μουσείου
Κυρίες και κύριοι





Νικόλαος Μόσχος.
Ανθυποπλοίαρχος - Ιατρός
(1938-1945).
ΦΩΤΟ: ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ

Κατ΄ αρχήν, θα ήθελα να ευχαριστήσω την Οργανωτική επιτροπή για την τιμητική πρόσκληση που μου έκανε, να με καλέσει στην ημερίδα αυτή και να περιγράψουμε το ρόλο και την προσφορά των γιατρών των πολεμικών πλοίων, κατά το Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο. Τον πόλεμο που για την Ελλάδα, δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία.

Οι Ιταλικές προκλήσεις είχαν αρχίσει ήδη, από τον Ιούνιο του 1940, με τον αεροπορικό βομβαρδισμό του βοηθητικού του Στόλου «ΩΡΙΩΝ» στη Γραμβούσα και του Α/Τ «ΥΔΡΑ», που προσέτρεξε εκεί για βοήθεια, το βομβαρδισμό στη Ναύπακτο των Α/Τ «Β. ΓΕΩΡΓΙΟΣ» και «Β. ΟΛΓΑ, των οποίων επέβαιναν οι Ανθυποπλοίαρχοι Ιατροί Ι. Νικολαΐδης και Ν. Μόσχος αντίστοιχα, το βομβαρδισμό δύο Υποβρυχίων σε παρακείμενη θέση, και τέλος το θρασύ βομβαρδισμό εντός του Σαρωνικού.

ΧΕΝ ΘΗΒΑΣ: ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ "ΗΛΙΟΣ! ΦΙΛΟΣ Ή ΕΧΘΡΟΣ;"



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΘΗΒΩΝ: ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Ηλίας Κρούσος - Ένας νέος Βοιωτός Ποιητής

Η ποιητική ευφορία μιας Ψυχομαχίας. 

Aπό την επίκληση στη Μούσα του Ομήρου και την καταφυγή στην έμπνευση, η Τέχνη της Ποιήσεως είναι η πιο σύνθετη αλλά ταυτόχρονα μαγική διαδικασία.
Η μετουσίωση του λόγου, η μεταρσίωση με την παράλληλη αξιοποίηση των υπαρξιακών και εν γένει σκοτεινών δεδομένων καθιστά την ποίηση του Ηλία Κρούσου αδιαμφισβήτητη αυτανάγκη.  
Η ποιότητα και η πρωτοτυπία της γραφής του είναι αυταπόδεικτα για τον αναγνώστη από τους πρώτους κιόλας στίχους της ποιητικής του συλλογής. Ακροβατισμοί πάνω σε ασθματικούς και συχνά πεσιμιστικούς δρόμους, επιρροές από Καταραμένους ποιητές, Πόε, Μπωντλαίρ, Ρεμπώ που όπως εύστοχα έθεσε ο συγγραφέας - ποιητής Γιώργος Πύργαρης, εκτινάσσουν την ποίηση του και Καρυωτακικές επιδράσεις παράλληλα με μια χαμηλόφωνη γραφή που συχνά ακροβατεί με το λυρισμό και τον πόνο της ψυχής.

Κανονικά τα έργα στην Θήβα. Διαψεύδεται το άρθρο των New York Times

Πυρετωδώς εκτελούνται οι εργασίες στο κέντρο της Θήβας, διαψεύδοντας το άρθρο των New York Times που την χρησιμοποιεί ως παράδειγμα για να παρουσιάσει ότι στην Ελλάδα δεν κινείται τίποτα και ότι όλα τα έργα είναι στάσιμα.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Ανδρέας Χατζησταμάτης σήμερα το πρωί επισκέφθηκε το σημείο, όπου γίνονται τα έργα, δηλώνοντας ότι όλα προχωρούν κανονικά.

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ Η...ΑΝΘΡΩΠΟΓΕΝΝΗΤΡΑ;

Αντί "Ανθρωπον ζητώ", με αναμμένο "λαδοφάναρο", καταμεσήμερον, ακούεται από τα βάθη των 2500 χρόνων περίπου, η "κραυγη" του κυνικού Διογένους, έστω στους ολίγους σήμερα, που η ακοή τους δεν έχει αχρηστευτεί με όσα ακούνε από τους πολιτικούς της συμφοράς του τόπου τούτου.

Αυτό είναι το επιτακτικό αίτημα του καιρού μας και του τόπου μας: "Ελλάδα ζητώ!..". Που είναι η Ελλάδα η...ανθρωπογεννήτρα; Η μητέρα της Φιλοσοφίας, της Επιστήμης και της Τέχνης; Η Ελλάδα του Ηρακλέους και του Προμηθέως, του Πολιτισμού, των "Παρθενώνων" και των "Μαραθώνων";

Αυτή που: "...Capta ferum victorem cerit et artes intulit agresti Latio". Η Ελλάδα , δηλαδή, που υπέταξε, αν και είχε υποδουλωθεί, τον άγριο νικητή και εισήγαγε τις τέχνες στον αγροίκο Λάτιο, ώστε να διαβάζονται τα Ελληνικά σ' όλα τα έθνη, επειδή είναι ιδέα η Ελλάδα. Και ως τέτοια έπρεπε να βρίσκεται έξω από τον κόσμο της φθοράς!

Νέο Video Clip Μικαέλα: «Ας Ερχόσουν για λίγο»

Ένα όμορφο κορίτσι γεννιέται και αρχίζει να μεγαλώνει στην Αθήνα. Οι καλλίφωνοι γονείς της προσέχουν πως η χαριτωμένη μικρούλα τους, έχει διάχυτες τις καλλιτεχνικές της τάσεις. Εκείνη αμέριμνη κι ανέμελη τους ακολουθεί στις παραστάσεις και στις συναυλίες που την πηγαίνουν και στη συνέχεια τα μεταφέρει με το δικό της τρόπο στα φιλικά της πρόσωπα. Ο καιρός περνά κι εκείνη γίνεται πόλος έλξης στις παραστάσεις των σχολείων της, ενώ πρωτοστατεί με τη γλυκιά φωνή της στις μουσικές παρέες της και σε κάθε είδους εκδηλώσεις.

Ερώτηση Μπασιάκου στη Βουλή για την ανάγκη διατήρησης του ΚΕΠΒ Θήβας

Για  τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας

ΘΕΜΑ: Ανησυχία για τη διατήρηση του Κέντρου Εκπαίδευσης Πυροβολικού (ΚΕΠΒ) Θήβας.


Ιδιαίτερα ανησυχητική ήταν η δήλωση του αρμόδιου Υφυπουργού κ.Τόσκα στη Βουλή για την κυβερνητική βούληση να κλείσουν Κέντρα Εκπαίδευσης του Στρατού και να απομείνουν 3 έως 4, από τα σημερινά 13 Κέντρα Εκπαίδευσης .

Το θέμα αφορά πρωτίστως το Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού (ΚΕΠΒ) Θήβας , που επί δεκαετίες λειτουργεί απρόσκοπτα για χάρη του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων εκπαιδεύοντας χιλιάδες νεοσύλλεκτους και βέβαια την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας της περιοχής μας , που πλήττεται τελευταία από την ανεργία και την ύφεση.

Λουκέτα σε Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων. Ανησυχία σε Λαμία και Θήβα.

Το ενδεχόμενο να κλείσουν τα περισσότερα από τα Κέντρα Εκπαιδεύσης Νεοσυλλέκτων της χώρας μελετά το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Νίκος Τόσκας.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κύριος Τόσκας, τόνισε πως αυτή την στιγμή λειτουργούν 13 Κέντρα, ενώ στη πραγματικότητα χρειαζόμαστε μόνο 3 ή 4. Η εξέλιξη αυτή προκαλεί ανησυχία για το μέλλον των Κέντρων Εκπαίδευσης στη Λαμία και τη Θήβα.
Την ίδια ώρα πάντως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Βοιωτία Γιάννης Σταθάς εμφανίζεται καθησυχαστικός.

Ευεργετική Παράταση για τους σεισμοπαθείς της Φθιώτιδας, της Φωκίδας και της Βοιωτίας, μετά από παρέμβαση του Κώστα Μπακογιάννη

Με επείγον έγγραφο του στις  11 Φεβρουαρίου 2015 (αρ.πρωτ.20540/211) προς το Υπουργείο Οικονομίας και Υποδομών και την Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών της Γενική Γραμματείας Υποδομών, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης ζήτησε την άμεση έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την παράταση και τον ορισμό εκ νέου προθεσμίας υποβολής αιτήσεων χορήγησης Στεγαστικής Συνδρομής για τους πληγέντες πολίτες της Στερεάς Ελλάδας από τους σεισμούς  της 7ης Αυγούστου 2013 και 6ης Φεβρουαρίου 2014.

Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

ΚΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΗΘΟΣ ΑΠΕΔΗΜΗΣΕ...

Το δόγμα "η πολιτική για την πολιτική" αποτελεί τη δυναμίτιδα στο δημοκρατικό οικοδόμημα της εποχής μας. Γι' αυτό είναι ανάγκη να σπεύσουν οι ολίγιστοι κοπιώντες σκεπτόμενοι, για την ανύψωση του ηθικού βάθρου του πολιτικού και πολιτιστικού οιδομήματος. Είναι αδήριτη ανάγκη να υψώνονται συμμέτρως η ηθική στην πολιτική με την πολιτική πράξη.

Στην Ελλάδα, όπου μονίμως πολιτεύεται το ψέμα με όχημα την υποκρισία, η ασκούμενη πολιτική δεν χαρακτηρίζεται για την αναγκαιότητα, την καθολικότητα, τη λογικότητα και το ήθος. Η ομολογία του κάθε Ταλλευράδου της πολιτικής "εγώ είμαι η οδός και η ελπίδα...", καθορίζει τον κανόνα, το απαράβατον, της πολιτικής αναξιοπιστίας και αναξιοπρέπειας, της πολιτικής ασυνέπειας και της πολιτικής εξαθλίωσης...

Τρίτη 26 Μαΐου 2015

"ΠΟΥΤΑΝΑΡΙΟ ΤΗΣ ΓΗΣ ΤΟ ΧΑΝΙ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΑ ΧΑΝΕΙ..."

Ψάξτε να βρείτε κάτι αξιόπιστο στην πολιτική και γενικότερα κάτι όρθιο. Τζάμπα κόπος...Μονάχα τα κλάματα "νηπίων και θηλαζόντων" είναι γνήσια και ανθρώπινα.

Πολιτική αξιοπιστία; Τι είναι αυτό; Κοινωνική και ηθική συνείδηση; Από ποιο πλανήτη κατέβηκε κάποιος για να μιλάει για κάτι τέτοιο. Ελληνική παιδεία και γλώσσα; Την έφαγε η...μαρμάγκα και το "δηθεναριό" της αποβλακωμένης από την εξαγορασμένη επιβίωση διανόησης.

Για χρόνια σε τούτο τον τόπο επικρατούσε η ασυδοσία. Ακόμα και οι...κότες μάθανε να κλέβουν, να αρπάζουν και να υπεξαιρούν. Δικαιοσύνη; Δεν είδατε τίποτα; Ανέβλεψε η τυφλή Θέμιδα και ξέρετε τι βλέπει; Σκότος και ζόφο. Παράδοση; Για τέτοια θα μιλάμε τώρα;

ΧΑΟΣ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΙΑ

ΦΕΡΝΟΥΝ  ΧΑΟΣ.  ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΕΜΦΥΛΙΟ.
Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΑΣ  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ.
Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΑΣ  ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΤΡΙΚΟ ΜΑΣ.
                                    Γράφει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος

                                    ΠΡΟΛΟΓΟΣ
            Πολλοί σήμερα προτιμούν να δημοσιεύουν πιο ανώδυνα θέματα.  Μερικοί επειδή αυτό εξυπηρετεί το “σύστημα”  και κάποιοι άλλοι επειδή η τρομοκρατία τους έχει φοβίσει.  Αλλά μας πολεμούν και πρέπει να αμυνθούμε. Και δεχόμαστε σαν έθνος την χειρότερη επίθεση από την γέννηση της Ελληνικής φυλής. Την επίθεση του χαμόγελου και της γραβάτας  και του κλιμακούμενου αφανισμού.  Διαβάζοντας θα καταλάβετε πως μας έχουν φέρει σιγά σιγά, να  βρισκόμαστε μία ανάσα από την “ολική διαγραφή”.  Όταν η πατρίδα μου λοιπόν κινδυνεύει, ο φόβος  χάνεται και δεν υπάρχει.  Άλλωστε θεωρώ αστείο να φοβάσαι να γράψεις ή να δημοσιεύσεις κάτι,  όταν δεν φοβάσαι να οδηγείς στους Ελληνικούς δρόμους.

Το Αρχαίο Θέατρο “Καβείριο” στην “Πολιτιστική Διαδρομή” της Στερεάς Ελλάδας

Τη Θήβα επισκέφτηκαν, τη Δευτέρα 25 Μαΐου 2015, ο Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, αρμόδιος σε θέματα τουρισμού, κ. Ηλίας Σανίδας και ο Πρόεδρος του μη κερδοσκοπικού σωματείου “Διάζωμα- Πολίτες για τα Αρχαία Θέατρα” κ. Σταύρος Μπένος, με σκοπό την ενημέρωση για τον  σχεδιασμό της“ Πολιτιστικής Διαδρομής Στερεάς Ελλάδας” που προγραμματίζει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με το Διάζωμα και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με επίκεντρο τα μνημεία του πολιτισμού και της φύσης και όχημα τα περίοπτα Αρχαία Θέατρα.

Έναρξη δράσεων για το “Διεθνές Φεστιβάλ των Κρυμμένων Θηβών - ΣΦΙΓΓΑ 2015

Mε την έκθεση έργων φωτογραφίας μαθητών από τα Γυμνάσια της Θήβας, που φιλοξενείτε στο Δημοτικό Ωδείο Θήβας της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Θήβας,  ξεκίνησε το 1ο “Διεθνές Φεστιβάλ των Κρυμμένων Θηβών ΣΦΙΓΓΑ 2015”.

Ορκίστηκε η Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης του Δήμου Θηβαίων

Oρκίστηκε, σήμερα 26 Μαΐου 2015 στο Δημαρχείο, παρουσία του Δημάρχου Θηβαίων κ. Σπύρου Νικολάου, η Δικηγόρος κα. Ματάλα Μαρία, που εκλέχθηκε για τη θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης στο Δήμο Θηβαίων από το Δημοτικό Συμβούλιο,

Είναι η πρώτη φορά που ο Δήμος Θηβαίων αποκτά Συμπαραστάτη του Δημότη, θεσμός, που προβλέπεται από τον νόμο του «Καλλικράτη».

Θήβα: Με επιτυχία η μουσική εκδήλωση-αφιέρωμα στην παράδοση του τόπου του Λάμπρου Λιάβα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή 22 Μαΐου στο Συνεδριακό Κέντρο της ΔΗ.Κ.Ε.Θ., η συναυλία-αφιέρωμα στη  μουσική παράδοση της περιοχής,  στα πλαίσια της ολοκλήρωσης της παρουσίασης στη Θήβα της κινητής έκθεσης του Μουσείου Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης και Ελληνικών Μουσικών Οργάνων- Συλλογή Φοίβου Ανωγειανάκη, την επιστημονική επιμέλεια της οποία είχε ο καθηγητής μουσικολογίας του Παν/μίου Αθηνών κ. Λάμπρος Λιάβας.

Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Ο Ν. Λυγερός στη Δράμα, για την τελετή αποκάλυψης μνημείου Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Ν. Λυγερός - "Από την αναγνώριση στην επιστροφή". 
Τελετή αποκάλυψης μνημείου Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.
 Κεντρική πλατεία Σιταγρών, Δράμα. 24/05/2015

Η Αγιά Σοφιά είναι εκκλησία

Ν. Λυγερός

Όσο και να είναι σκληρή η βαρβαρότητα, ο πολιτισμός αντιστέκεται και στο τέλος πάντα κερδίζει. Η Αγιά Σοφιά που είναι και μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς είναι μία εκκλησία, θέλουν δεν θέλουν. Και δεν είναι τα συστήματα που αλλάζουν κάτι. Από τον έκτο αιώνα χάρη στον Ανθέμιο και τον Ισίδωρο έχει δει από όλα. Έχει διασχίσει τους αιώνες ακάθεκτη. Ακόμη κι όταν την πλήγωσαν με τέσσερις μιναρέδες, η εκκλησία δεν το έβαλε κάτω και συνέχισε την πορεία της ως μάρτυρας της Χριστιανοσύνης. Έτσι μετατράπηκε σε τζαμί και στη συνέχεια σε μουσείο. Όμως το πνεύμα της εκκλησίας δεν έσβησε μετά από τόσους αιώνες στα κατεχόμενα. Η εκκλησία μας παραμένει σύμβολο για όλο τον Ελληνισμό που δεν ξέχασε τίποτα από το παρελθόν. Γιατί και το τζαμί δεν λειτούργησε θρησκευτικά αλλά πολιτικά για να δείξει σε όλους τη μουσουλμανική κατάκτηση κι όχι προς όφελος των πιστών.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ!!!!!!! ( Γ! ΕΚΔΟΣΗ )

                                   
  Γ! ΕΚΔΟΣΗ
                                       Εισαγωγή
                                      -------------------
Η Συνθήκη της Ρώμης που γνωρίσαμε, και που υπογράφηκε το 1957 από τις ιδρυτικές χώρες στη Ρώμη σαν ΕΟΚ, δεν υπάρχει πια.
Σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) τελεί υπό κατοχήν των Μεγιστάνων Κοσμοκρατών και Επικυρίαρχων της Γης, της παγκόσμιας Σιωνιστικής διακυβέρνησης-Δικτατορίας.
Η  Ε.Ε. του Μωρίς Σουμάν, του Ντε-Γκώλ, του Ντε-Γκάσπαρι- του Αντενάουερ, του Ανρί Σπάακ, δεν υπάρχει πια.
Υπάρχει μια Σιωνιστική Ευρωπαϊκή Ένωση, που τελεί υπό κατάληψην της παγκόσμιας κυβέρνησης-Δικτατορίας.
Οι ηγέτες της Ε.Ε. κατάντησαν ορντινάντσες των ηγετών-δυναστών της παγκόσμιας Δικτατορίας.
Οι ηγέτες της παγκόσμιας Δικτατορίας-διακυβέρνησης, είναι οι ολετήρες του πλανήτη Γη. (Βλέπε Τζιχαντιστές).

Στη Λιβαδειά η ΚΑΡΜΕΝ του Μπιζέ από την Εθνική Λυρική Σκηνή

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ

Στο πλαίσιο του Προγράμματος "Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος»", το οποίο υλοποιείται από το ΚΠΙΣΝ σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή και το Future Library με την υποστήριξη της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος – η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς με την υποστήριξη του Δήμου Λεβαδέων, έχει τη χαρά να φιλοξενεί στην πόλη μας την Εθνική Λυρική Σκηνή, η οποία θα παρουσιάσει την παράσταση Κάρμεν του Μπιζέ (Όπερα της βαλίτσας).
Η Λιβαδειά είναι ο τελευταίος σταθμός του μεγάλου ταξιδιού, η 23η πόλη που επισκέπτεται η Εθνική Λυρική Σκηνή στο πλαίσιο του Προγράμματος αυτού.
Η παράσταση θα δοθεί την Πέμπτη 28 Μαΐου 2015 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του 3ου Γυμνασίου Λιβαδειάς (Αριστοφάνους) στις 8 μ.μ.
Η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας, τα οποία θα διανεμηθούν στην είσοδο του χώρου, μια ώρα πριν την έναρξη της παράστασης.

Η "ΠΟΛΕΜΟΛΟΓΙΑ" ΤΟΥ... ΑΥΤΟΝΟΗΤΟΥ

Παρακολουθώντας ένας ξένος παρατηρητής τις πολιτικές συμπεριφορές και πρακτικές, γενικότερα τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, θα κατέληγε στο ασφαλές συμπέρασμα ότι η κύρια νόσος της ελληνικής κοινωνίας και της δημοκρατίας είναι η "πολεμολογία" του αυτονόητου, για να κινούνται όλα ή σχεδόν όλα στην περιοχή του ακατανόητου.

Και στις λεγόμενες "σταθερές δημοκρατίες", η τήρηση του αυτονόητου είναι κανόνας. Η...επιδίωξη του ακατανόητου εκ μέρους του πολιτικού προσωπικού συνιστά νόσο της δημοκρατίας. Νόσος είναι και ο εθισμός της κοινωνίας στο...ακατανόητο σε συνδυασμό με την απάθεια του πλήθους. Νόσος συγχρόνως και θρυαλλίς.

Παρακολουθώντας από τη δική μου οπτική γωνιά πολιτικές συμπεριφορές που εκδιπλώνονται ενίοτε με θράσος "χιλίων πιθήκων εν χορώ", με την πολιτική αναίδεια να εκμηδενίζει το "αυτονόητο", όπως για παράδειγμα ο διορισμός των μελών του ΔΣ της ΕΡΤ, χωρίς να τηρηθεί καμία διαδικασία νομιμότητας, οι σκέψεις μου ωθούνται προς τον Ηράκλειτο.

Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Όλα παίζονται… Μαλεσίνα – Θήβα 2-3 & Χαλκίδα – Αίολος 4-0

Την τελευταία αγωνιστική θα κριθεί πλέον η άνοδος όπου αναμένεται μπόλικο σασπένς με την αγωνία να φθάνει στο κατακόρυφο. Η Θήβα έμεινε «ζωντανή» παίρνοντας μεγάλη νίκη 3-2 στη Μαλεσίνα. Η Χαλκίδα έκανε το καθήκον της, κέρδισε 3-0 τον Αίολο και τώρα ξέρει ότι με νίκη επί της Μαλεσίνας στην έδρα της κερδίζει την άνοδο. Η Μαλεσίνα τώρα είναι σε πιο δύσκολη μοίρα αφού θέλει να κερδίσει στη Χαλκίδα αλλά να μην κερδίσει η Θήβα στο Καρπενήσι για να πάρει την απ” ευθείας άνοδο ειδάλλως αν κερδίσουν Μαλεσίνα και Θήβα θα πάμε για μπαράζ…  Και η Θήβα ζητάει την ισοπαλία στη Χαλκίδα για να πάρει την άνοδο αφού κερδίσει στο Καρπενήσι.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΥΡΙΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ & ΕΠΩΝΥΜΟΥ

Γράφει η Αναστασία Μήλιου, Δικηγόρος*

Η μεταβολή του κύριου ονόματος αποφασίζεται με τελεσίδικη δικαστική απόφαση κατά την διαδικασία της εκουσίας διαδικασίας.
Η αίτηση συντάσσεται και κατατίθεται στην γραμματεία του δικαστηρίου και ένα αντίγραφο κοινοποιείται στον κατά τόπο αρμόδιο Εισαγγελέα.
Η αλλαγή του κυρίου ονόματος δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση.
Ο νόμος αναφέρει ότι το Δικαστήριο πρέπει να αποφασίσει το κατά πόσον υπάρχει “σπουδαίος λόγος”, ο οποίος δικαιολογεί την μεταβολή του κύριου ονόματος. Υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις κατά τις οποίες ένα μη εύηχο όνομα δικαιολόγησε τέτοια μεταβολή.  Π.χ. κύριο όνομα που μοιάζει με επώνυμο ή που προκαλεί σύγχυση είναι μερικοί λόγοι που το δικαστήριο αποδέχεται και προχωρεί στην αλλαγή του κυρίου ονόματος.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο