Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ

Αναζητεί ο άνθρωπος το "γενικόν" από το "ατομικόν" ή αντιστρόφως το "ατομικόν" από το "γενικόν"; Από την γενική περί της ζωής έννοια στην προσωπική ή δια της προσωπικής ζωής στην αυτοαποκάλυψη της ζωής;

Τέτοια μέρα με καύσωνα και με 39 βαθμούς υπό σκιά, με τη χώρα στον θάλαμο υψηλής συμπίεσης εξαιτίας της πολιτικής αβελτηρίας και με την κοινωνία σε πλήρη σύγχυση, γίνεται κατανοητό από τα παραπάνω ερωτήματα ότι δεν είναι εύκολη και απλή μια απάντηση τους...

Και τούτο, διότι είναι δύσκολη η διατύπωση της σχέσης φιλοσοφίας και ζωής. Εγκειται δε η δυσκολία αυτή στο γεγονός ότι η ζωή ως αντικείμενο της φιλοσοφίας δεν επιδέχεται έναν συγκεκριμένο ορισμό. Γι' αυτό, τόσον στην ελληνική Φιλοσοφία της Ζωής, όσον και στην μετέπειτα και νεότερη Φιλοσοφία της Ζωής,η ερμηνεία και η απόδειξη της έννοιας και του περιεχομένου της στηρίζονται, κατά πλείστον, σε μια ιστορική περιγραφή των τάσεων και της εξέλιξής της.

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων 2/8/15

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα φέρνει φρούτα και γάλα στα σχολεία

Ευρωπαϊκά κονδύλια τα οποία θα φτάσουν τα 230 εκατ. ευρώ για το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προτείνει η Κομισιόν στο πλαίσιο του νέου προγράμματος διανομής φρούτων, λαχανικών, μπανάνας και γάλακτος στα σχολεία.

Αν ο έποικος ήταν πολίτης

Ν. Λυγερός

Αν ο έποικος ήταν πολίτης, θα λεγόταν πολίτης κι όχι έποικος. Όταν οι άνθρωποι που μιλούν την ίδια γλώσσα κι έχουν την ίδια θρησκεία, συνεχίζουν να σε ονομάζουν έποικο στην πατρίδα τους, είναι η απόδειξη ότι δεν έχεις την ιδιότητα του πολίτη. Μάλιστα όταν μένεις σ’ ένα σπίτι που δεν έχεις χτίσει και βλέπεις ξαφνικά τον ιδιοκτήτη να επιστρέφει, γιατί νιώθεις την ανάγκη να πας σε άλλο σπίτι; Γιατί δεν σου δίνουν το δικαίωμα; Και ο λόγος είναι πολύ απλός, διότι βρίσκεσαι παράνομα σ’ ένα κράτος λόγω εισβολής και κατοχής, διότι είσαι πολίτης άλλης χώρας, διότι αποδέχθηκες για οικονομικούς λόγους να εγκατασταθείς σε μία ξένη χώρα παράνομα. Έτσι για να γίνεις και πάλι πολίτης αρκεί να επιστρέψεις στη χώρα σου.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 31 Ιουλίου, η εκδήλωση της Κομματικής Οργάνωσης Θήβας του ΚΚΕ.


Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία του Αντώνη Τουλουμάκου, στέλεχος του ΚΚΕ, ενώ η βραδιά τελείωσε με λαϊκορεμπέτικο  γλέντι.

Το επόμενο ραντεβού με σ/φους, φίλους και οπαδούς δόθηκε για τις 29 Αυγούστου στο 41ο φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Θήβας, στο θερινό κινηματογράφο «ΣΟΝΙΑ».

ΝΑΥΑΓΕΙ Ο ΑΓΩΓΟΣ TURKISH STREAM ;

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο που είχε ενθουσιάσει τον Έλληνα πρωθυπουργό όταν είχε υπογράψει στις 15 Ιουνίου στην Ρωσία την συμφωνία της κατασκευής του αγωγού «Τουρκικό Κύμα», που είχε βαπτιστεί και «Ελληνικό Κύμα», φέρεται πως καταρρέει και έτσι ένα μεγάλο σχέδιο που θα αναβάθμιζε την χώρα μας γεωπολιτικά μετατίθεται στο άγνωστο μέλλον.

Δεν ήξερες, ρώτα!

Ν. Λυγερός

Όταν ακούμε ακόμα ανθρώπους που προσπαθούν να δικαιολογήσουν τη θέση τους την τωρινή, ενώ πριν είχαν υποσχεθεί ότι θα σταματήσει η χημική εξόρυξη του χρυσού στις Σκουριές, λέγοντας ότι πρέπει να σκεφτούμε και τους εργάτες, αποδεικνύεται και η έλλειψη ενημέρωσης στο πιο ψηλό επίπεδο. Γιατί δεν μπορούν να σκεφτούν ότι οι εργάτες αν είχαν δουλειά σ’ ένα λατομείο για την εξόρυξη ζεόλιθου παραδείγματος χάριν, την ίδια μέρα θα σταματούσαν την καταστροφή της φύσης. Κανείς δεν θέλει να διαλύσει έναν χώρο, όταν έχει την επιλογή. Έτσι αντί να ασχολούμαστε με ποιον τρόπο θα κλείσει η απαράδεκτη χημική εξόρυξη του χρυσού, ας δώσουμε περισσότερες άδειες για τον ζεόλιθο που είναι φιλικός προς τους ανθρώπους, τα ζώα και το περιβάλλον.

Ρίχνουν τις βάσεις και τα capital controls

Σε λιγότερο από ένα μήνα θα τελειώσει η αγωνία των υποψηφίων των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς το τελευταίο δεκαήμερο αναμένεται η ανακοίνωση των βάσεων. Η καθίζηση των μορίων εισαγωγής στις περισσότερες σχολές είναι γεγονός, κυρίως λόγω των πολύ χαμηλών επιδόσεων του συνόλου των υποψηφίων, το φετινό καλοκαίρι όμως «ανέτρεψε» πολλές φορές το «κλείδωμα» των επιλογών στο μηχανογραφικό δελτίο.

Αλλάζουν όλα στην πώληση των τσιγάρων - Θα έχουν νέα high tech ταινία ασφαλείας

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ
Με μια νέα... high tech ταινία ασφαλείας και τρεις νέες Βάσεις Δεδομένων, η κυβέρνηση κηρύσσει τον πόλεμο κατά του λαθρεμπορίου καπνικών, ευελπιστώντας ότι μέσα στο επόμενο 12μηνο θα έχει καταφέρει να βάλει στα κρατικά ταμεία ένα μέρος από τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, που καρπώνονται τα κυκλώματα λαθρεμπορίας τσιγάρων.

Με μαντινάδες και παροιμίες επίθεση στην περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας για την άρδευση της Κωπαίδας

Με μαντινάδες και παροιμίες επιτέθηκαν αυτή τη φορά στην περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας οι παρατάξεις της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Λεβαδέων, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζονται στην άρδευση των κτημάτων του Δήμου στην κωπαίδα.


Το θέμα έφερε εκτός ημερησίας διάταξης ο Γιώργος Ζιώγας μιλώντας για τραγικά λάθη που μπορεί να οδηγήσουν στην καταστροφή καλλιεργήσιμες εκτάσεις.
Ομόφωνα το σώμα αποφάσισε νέα παρέμβαση στην περιφέρεια προκειμένου άμεσα να τεθούν σε λειτουργία το σύνολο των αντλιοστασίων της Υλίκης για την υποβοήθηση της άρδευσης.

Σόιμπλε και Στουρνάρας υπέγραψαν τη θανατική καταδίκη των Ελλήνων αγροτών

Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ – ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ, ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ

Οι εμμονές των Βρυξελλών και του Βερολίνου για φορολόγηση των αγροτών μόνο τυχαίες δεν είναι. Πίσω από τις απαιτήσεις των δανειστών ότι δήθεν οι Έλληνες αγρότες πρέπει να αντιμετωπίζονται ως «σοβαροί» επιχειρηματίες έχει εδώ και χρόνια ξεκινήσει ένα υπόγειο σχέδιο το οποίο προβλέπει τον πλήρη έλεγχο της εγχώριας εθνικής παραγωγής, από μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες.

Στρατηγική ομάδα διαπραγμάτευσης

Ν. Λυγερός

Μόνος δεν είσαι τίποτα, όποιος και να είσαι. Αυτό πρέπει να το έχεις συνεχώς στο μυαλό σου σε μια διαπραγμάτευση. Δεν πρέπει να υπάρχει διάσταση απόψεων μέσα στην ομάδα. Οι κινήσεις πρέπει να είναι συντονισμένες και προετοιμασμένες. Πρέπει να ξέρεις με ποιους έχεις να κάνεις και σε ποιο επίπεδο παίζουν. Διότι το παίγνιο έχει πολλά στάδια και πολλούς γύρους. Τα μέλη της ομάδας πρέπει να λειτουργούν συμπληρωματικά κι όχι βέβαια ατομικά. Δεν είναι μόνο και μόνο θέμα ειδικότητας, αλλά και συμβατότητας, γιατί πρέπει να υποστηρίζει ο ένας τον άλλον την κατάλληλη στιγμή όταν υπάρχει εμπλοκή. Ο καθένας έχει το ρόλο του, αλλά μόνο μαζί μπορούν να πετύχουν τον άθλο που θα παράγει έργο στη συνέχεια. Επίσης σε μία διαπραγμάτευση δεν υπάρχουν μονομερείς πράξεις, αφού στο τέλος πρέπει να υπάρξει συμφωνία.

ΚΚΕ: Άμεσα μέτρα για τους πρόσφυγες και μετανάστες

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ: Άμεσα μέτρα για τους πρόσφυγες και μετανάστες
Εδώ και μέρες συνεχίζεται η απαράδεκτη κατάσταση στη διαβίωση μεταναστών - προσφύγων σε διάφορες περιοχές της Αθήνας και ελεύθερους δημόσιους χώρους, όπως το Πεδίο του Άρεως.

Η κυβέρνηση, η Περιφέρεια Αττικής, ο Δήμος της Αθήνας συσκέπτονται συνεχώς, προβαίνουν σε διαπιστώσεις και ευχολόγια χωρίς να δίνουν λύση -με κύρια ευθύνη της κυβέρνησης- στις άθλιες συνθήκες διαβίωσης εκατοντάδων ανθρώπων, παρατείνοντας το μαρτύριό τους.

Η κατάσταση αυτή επηρεάζει και τη ζωή των κατοίκων των όμορων περιοχών, αφού δεν μπορούν να κάνουν χρήση αναψυχής σε αυτούς τους χώρους και κυρίως στο Πεδίο του Άρεως, ιδιαίτερα σε συνθήκες καύσωνα, αλλά και με δεδομένη την αδυναμία πολλών κατοίκων να πάνε διακοπές.

Σύλληψη στη Θήβα Αλβανού τον οποίο έψαχναν οι Αλβανικές αρχές

Συνελήφθη 40χρονος υπήκοος Αλβανίας στη Θήβα, διεθνώς διωκόμενος από τις Αλβανικές Αρχές, για παράβαση νομοθεσίας περί ναρκωτικών

Συνελήφθη χθες (30-07-2015) το βράδυ στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 40χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε η από 08-04-2015 Αγγελία διεθνών αναζητήσεων, από τις Αλβανικές Αρχές, για παράβαση νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Όπως διαπιστώθηκε από τους αστυνομικούς, σε βάρος του 40χρονου εκκρεμούσαν επιπλέον δύο (2) καταδικαστικές Αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών και του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών αντίστοιχα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ Α.Σ. ΑΡΗ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΜΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΕΒΕ ΧΡΗΣΤΟΥ ΧΑΡΑΤΣΗ

Θήβα 31 Ιουλίου 2015

Ο Πρόεδρος , το Διοικητικό Συμβούλιο , το Προπονητικό Τιμ και οι Αθλητές τού Συλλόγου μας εκφράζουν τα Θερμά τους Συλλυπητήρια στην Οικογένεια τού Αδικοχαμένου Προέδρου τής ΟΕΒΕ Θήβας Χρήστου Χαρατσή ο οποίος έφυγε πρόωρα από τη Ζωή , έχοντας προσφέρει πολλά στην Τοπική Θηβαϊκή Κοινωνία .


Αιωνία του η Μνήμη !!!

Για το Δ.Σ. Ο Πρόεδρος

Γιώργος Ματσαγγούρας

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Ο Αθλητής ποδηλασίας Παναγιώτης Γραμματικός κατέκτησε το Χάλκινο Μετάλλιο στους 14ους Παγκόσμιους Αγώνες «LOS ANGELES 2015»

Ο Υπέροχος Κόσμος των Νικητών κάνει την Ελλάδα  υπερήφανη για τις επιδόσεις τους . Κυριολεκτικά  από την πρώτη ημέρα των αγώνων σαρώνουν μετάλλια και διακρίσεις στο μακρινό Λος Άντζελες .
Στους αγώνες  ποδηλασίας που διεξήχθησαν χθες ο Βασίλης  Γραμματικός , αθλητής  των Special Olympics  Εύβοιας , κατέκτησε τη Τρίτη θέση  και  έλαβε  το Χάλκινο Μετάλλιο .  Μας έκανε υπερήφανους  με την επίδοσή του, τον ευχαριστούμε για την  σημαντική επιτυχία του,

Επιδόσεις της; Ελληνικής Ομάδας  στα διάφορα αθλήματα:

Τι θα γίνει με τις τράπεζες για να μη κουρευτούν οι καταθέσεις

Ξεκίνησαν ήδη οι ασκήσεις αντοχής των ελληνικών τραπεζών μέσα στο ασφυκτικό περιβάλλον των capital controls κι όπως τονίζει αξιωματούχος της Τράπεζας της Ελλάδας, στόχος όλων των εμπλεκόμενων- δηλαδή και των θεσμών- είναι να ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση πριν τεθεί σε πλήρη εφαρμογή από 1/1/2016 η νέα Οδηγία για την αναδιάρθρωση των τραπεζών, η οποία προβλέπει και «κούρεμα» για καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ.

Μέτρα-σοκ για μπλοκάκια, ΕΚΑΣ και έκτακτη εισφορά ζητά η τρόικα

Τη σταδιακή αύξηση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος από το 55% στο 100% έως το 2016 για πάνω από 700.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες και εργαζόμενους με «μπλοκάκια», καθώς επίσης και την επιβολή εισφοράς αλληλεγγύης 6% για όλα τα ετήσια εισοδήματα άνω των 50.000 ευρώ απαιτεί η τρόικα από την ελληνική κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις του τελευταίου τριημέρου.

Πρόκειται για μέτρα που θα εκτινάξουν από το επόμενο έτος τις φορολογικές επιβαρύνσεις όλων των επιτηδευματιών και ελευθέρων επαγγελματιών της χώρας.

Μάλιστα η ελληνική πλευρά δέχεται αφόρητες πιέσεις να τις μετατρέψει σε νομοθετικές ρυθμίσεις έτοιμες για ψήφιση από τη Βουλή μέχρι τα μέσα Αυγούστου.

Ερώτηση Μπασιάκου για Πορεία ΛΑΡΚΟ

ΕΡΩΤΗΣΗ


Για τους Υπουργούς
1. Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού
2. Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας
3. Οικονομικών
4. Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης


ΘΕΜΑ: Πορεία ΛΑΡΚΟ (διαιτησία για μείωση ενεργειακού κόστους, διασφάλιση θέσεων εργασίας).

Η ελληνική ΑΟΖ ενάντια στη λιτότητα

Ν. Λυγερός

Η λιτότητα φαίνεται αναπόφευκτη από τους μεν και καταστροφή από τους δε. Η λιτότητα είναι μονόδρομος αν δεν κάνεις τίποτα άλλο εκτός πολιτικής και οικονομίας. Και δεν αρκεί απλώς να λες ότι η λιτότητα είναι απαράδεκτη αν δεν προτείνεις τίποτα. Υπάρχει όμως και μια άλλη επιλογή που δεν έχει αξιοποιήσει η πατρίδα μας, γιατί αυτό το θέμα δεν ήταν γνωστό ή δεν το εμπιστεύονταν. Η ελληνική ΑΟΖ είναι η απάντηση ενάντια στη λιτότητα. Διότι δεν προστατεύει μόνο τους δικούς μας στα νησιά και βοηθάει τοπικά στο θέμα της αλιείας, αλλά μπορεί να σηκώσει το βάρος που καταπλακώνει την πατρίδα μας. Έχουμε τη δεύτερη μεγαλύτερη ΑΟΖ της Μεσογείου.

Συνάντηση για το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων, στην Χαλκίδα.

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28 Ιουλίου 2015, στην Χαλκίδα συνάντηση για το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ), το Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΠΕ.Σ.Δ.Α) Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, τα Τοπικά σχέδια διαχείρισης στερεών αποβλήτων των Δήμων και το κλείσιμο των ενεργών Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων (ΧΑΔΑ).

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Αποβλήτων κ. Ευάγγελος Καπετάνιος, ο Περιφερειάρχης κ. Κωνσταντίνος Μπακογιάννης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης, οι Δήμαρχοι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και υπηρεσιακοί παράγοντες των συναρμόδιων Υπουργείων και των Φο.Δ.Σ.Α.

Δήμος Θηβαίων : Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών λόγω κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς

Με την υπ' αριθ. 179/31-7-2015 απόφαση της Αντιπεριφερειάρχου της Π.Ε. Βοιωτίας και λαμβανομένου υπόψη τον από 31/7/2015 Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γ.Γ.Π.Π. (κατηγορία 4) που ισχύει για το Σάββατο 1/8/2015,    ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η  κίνηση και η κυκλοφορία οχημάτων και πεζών από την 12η βραδινή της 31ης Ιουλίου, ημέρα Παρασκευή έως και την 12η βραδινή της 1ης  Αυγούστου,  ημέρα Σάββατο,  στις  ακόλουθες περιοχές του Δήμου Θηβαίων :

O Ιατρικός Σύλλογος Θηβών εκφράζει την βαθιά του θλίψη για την ξαφνική και απρόσμενη απώλεια του Χρήστου Χαρατσή

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


                           O Ιατρικός Σύλλογος Θηβών εκφράζει την βαθιά του θλίψη για την ξαφνική
    και απρόσμενη απώλεια του αγωνιστή Πατριώτη μας Χαρατσή Χρήστου, Προέδρου της
    Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Επαρχίας Θηβών.
                    Ο Χρήστος υπήρξε πρωταγωνιστής όλων των αγώνων όχι μόνο του κλάδου του
     αλλά όλης της τοπικής κοινωνίας.
                    Θερμά συλλυπητήρια στην γυναίκα του και τα παιδιά του.
                    Παραμένει Αθάνατος στην ψυχή μας.

Τελετή έναρξης των 14ων Παγκόσμιων Special Olympics Los Angeles

Στις 25 Ιουλίου 2015 στο  Los Antzeles παρουσία 62.000 θεατών έγινε η επίσημη έναρξη των 14ων Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics στο στάδιο  Los  Angeles Memorial Coliseum , που φιλοξένησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1932 και του 1984. Η παγκόσμια γιορτή του αθλητισμού πλημμυρισμένη  από αγάπη  και ανθρωπισμό.

Ψήφισμα του Εμπορικού Συλλόγου Θηβών για τον ξαφνικό θάνατο του Χρήστου Χαρατσή

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Θηβών μετά το άγγελμα του ξαφνικού θανάτου του Χαρατσή Χρήστου Προέδρου της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Επαρχίας Θηβών , συνήλθε τη Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015 και ώρα 09:30μ.μ σε έκτακτη συνεδρίαση , κατά την οποία υπογραμμίσθηκε η προσφορά του εκλιπόντος στην τοπική κοινωνία της πόλης μας και η συνδικαλιστική του δράση για την προώθηση των σκοπών του Επαγγελματικού κόσμου και αποφάσισε ομόφωνα:

ΥΠΟΘΕΣΗ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ

Στην Ελλάδα των ROTHSCHILDS συμβαίνουν τρελά πράγματα. Όποιος πολιτικός αίρεται σε ανώτερες σφαίρες Πατριωτισμού, διώκεται από τη παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία των ΡΟΤΣΙΛΝΤ, και από τους ντόπιους γραικύλους, δοσίλογους πολιτικούς, και από τα καρτέλ των ΜΜΕ που είναι πιστά στη παγκόσμια Σιωνιστική κυβέρνηση.
Η περίπτωση ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ τα εξηγεί όλα. Όποιος πολιτικός εμφορείται από Εθνικά Πατριωτικά ιδεώδη, διώκεται από τη παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία, και τα πάσης φύσεως όργανα αυτής.
Τα τοπικά πολιτικά κόμματα της Αντιπολιτεύσεως, ορντινάντσες της παγκόσμιας Σιωνιστικής Ελίτ των περιούσιων Ιουδαίων & Φαρισαίων Μεγιστάνων, πνέουν μένεα κατά ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ, και ζητούν την κεφαλή του επί πίνακι, διατασσόμενοι προς τούτο από τη Σιωνιστική Ελίτ της Νέας Τάξης Πραγμάτων. (Ν.Τ.Π.)

Συλλυπητήριο μήνυμα Δημάρχου Θηβαίων για τον εκλιπόντα Πρόεδρο ΟΕΒΕ Χρήστο Χαρατσή

Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου για την πρόωρη και αιφνίδια απώλεια του αγαπημένου φίλου και συμπολίτη μου Χρήστου Χαρατσή, Προέδρου της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Επαρχίας Θηβών.

Ο Χρήστος, αναμφισβήτητα υπηρέτησε επάξια τη θέση του όλα αυτά τα χρόνια και ξεχώρισε για τη δυναμική, τη μαχητικότητα και την προσήλωσή του τόσο στην υπεράσπιση των συμφερόντων των επαγγελματοβιοτεχνών όσο και της τοπικής κοινωνίας. Στάθηκε αρωγός και συνοδοιπόρος στις προσπάθειες για επίλυση προβλημάτων που αφορούσαν το Δήμο μας και ήταν πάντα παρών σε όλους τους αγώνες και τις διεκδικήσεις για το συμφέρον των δημοτών.

ΟΤΑΝ Η ΒΟΥΛΗΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ...

Στη μεγάλη περιοχή της φιλοσοφικής σκέψης, τη κεντρική θέση κατέχει ο μεταβολισμός της σκέψης αυτού του φαινομένου, που από την απεραντοσύνη του κόσμου δίδει στην ανθρώπινη ατομικότητα ιδιαίτερη θέση και υπόσταση, συνείδηση του έξω και του έσω κόσμου.

Η συνείδηση είναι εξοπλισμός του ατόμου για την εκπλήρωση ενός προορισμού,που νοείται ή δεν νοείται, είναι δε στην ολοκλήρωσή της και βούληση. Η βούληση είναι ο μάρτυρας της συνείδησης, είναι ο ήχος που μαρτυρεί την παρουσία της κρούσης ή της αρμονίας της κρούσης.

Το κεντρικό αυτό πρόβλημα τοποθετείται στις μεγάλες του γραμμές σαν αναζήτηση και σαν ανάγκη να προσδιοριστεί ο χαρακτήρας ή η ποιότητα της σχέσης μεταξύ απεραντοσύνης και συγκεκριμένου, μεταξύ του κόσμου και της ατομικότητας. Η σκέψη αυτή μας θυμίζει την προκαθορισμένη αρμονία του Leidnitz που γεννά βέβαια το ερώτημα για τον τρόπο με τον οποίο εμφανίζεται και εγκαθίσταται.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΛΑΤΑΙΩΝ 2015

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

   Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλαταιών “ΩΕΡΟΗ”, σας προσκαλεί στις Πολιτιστικές Εκδηλώσεις, που θα λάβουν χώρα 30, 31 Ιουλίου & 1, 2 Αυγούστου 2015, συνεχίζοντας την παράδοση η οποία ξεκίνησε το 2006, διοργανώνοντας φέτος το 8ο Φεστιβάλ Πλαταιών.
                      
Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

Απαντήσεις Αποστόλου σε Μπασιάκο για καταβολή ενισχύσεων βιολογικής γεωργίας και για πληρωμές δικαιούχων Σχεδίων Βελτίωσης

ΘΕΜΑ:             
«Καταβολή ενισχύσεων βιολογικής γεωργίας»

ΣΧΕΤ:       Η Ερώτηση   3796/24-6-2015

Απαντώντας στην παραπάνω Ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Ε. Μπασιάκος, σας πληροφορούμε τα εξής:

Σε ό,τι αφορά στο χρονοδιάγραμμα καταβολής των ενισχύσεων για δράσεις του Γεωργοπεριβαλλοντικού Μέτρου 2.1.4 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» 2007-2013 και, συγκεκριμένα, για τη δράση 1.1 «Βιολογική Γεωργία», σημειώνεται ότι έχουν ολοκληρωθεί οι πληρωμές προ ενστάσεων για το πρώτο έτος εφαρμογής (2012) τόσο για τις προσκλήσεις πενταετούς ένταξης όσο και για τις προσκλήσεις της παράτασης. Στο πλαίσιο της διαδικασίας των ενστάσεων έχουν αναδειχθεί προβλήματα που σχετίζονται με λάθη καταχώρησης και αναντιστοιχίας δηλωθέντων στοιχείων μεταξύ της Αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης (ΑΕΕ) 2012 και των δηλώσεων εφαρμογής που υποβάλλουν οι παραγωγοί ως προς την εφαρμογή των δεσμεύσεων της δράσης. Ανάμεσα στα λάθη, συγκαταλέγονται:

Έφυγε από τη Ζωή ο ιδιοκτήτης του κέντρου «Μπαρμπαγιάννης» Χρήστος Χαρατσής

Σαν κεραυνός εν αιθρία ακούστηκε η είδηση του θανάτου του προέδρου της ΟΕΒΕ, και ιδιοκτήτη του πασίγνωστου καταστήματος «Μπαρμπαγιάννης», Χρήστου Χαρατσή.

Ο Άτυχος Χρήστος, εν ώρα εργασίας στο κατάστημά του προδόθηκε από την καρδιά του.

Οι αγώνες του τόσο σαν επαγγελματίας, όσο και σαν συνδικαλιστής δεν έλειψαν ποτέ από την καθημερινότητά του. Κατείχε το επάγγελμα της εστίασης καλύτερα από τον καθένα, προστάτευε τους συναδέλφους του με τις γνώσεις, τις αξίες και το θάρρος που τον χαρακτήριζε σαν άνθρωπο, και είχε μόνο φίλους στη Ζωή του.

Ο θάνατος του θα αφήσει τεράστιο κενό στη πόλη της Θήβας.

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Ερώτηση 19 Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για σοβαρές περιβαλλοντολογικές παραβάσεις στο «Χαραιντίνι» Θηβών

Ερώτηση: Προς τον κ. Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και  Ενέργειας

Θέμα: Μεγάλη περιβαλλοντολογική ζημιά από βιομηχανική μονάδα στη λεκάνη απορροής του Ασωπού

Το Τμήμα Επιθεωρητών Περιβάλλοντος της Επιθεώρησης Νότιας Ελλάδας βεβαίωσε πράξεις παραβάσεων για την εταιρεία   «Ι ΜΑΥΡΟΥΛΗΣ - Γ ΠΡΙΟΒΟΛΟΣ ΜΕΤΠΛΑΣΤ ΑΒΕΕ» που λειτουργεί στο 69ο χιλ της ΠΕΟ Αθηνών – Θηβών στη θέση «Χαραιντίνι» Θηβών, που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και δημιουργούν μεγάλα προβλήματα στο περιβάλλον. Συγκεκριμένα, η Πράξη Βεβαίωσης Παράβασης αφορά:
Χρήση μη αδειοδοτημένης γεώτρησης

"ΚΙ ΟΜΩΣ ΕΜΕΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ..."


Ετσι θέλουμε να πιστεύουμε, βρίσκοντας πάντα προσχηματικές δικαιολογίες για τις επιλογές μας.. Κι όμως, κάναμε αμαρτίες! Ο Αλέξης δεν έφταιγε σε τίποτα που ένας μέρος του λαού σε νηπιακή πολιτική ηλικία και σε απόγνωση, τον αντιμετώπισε σαν το "νήπιο" των Αθηνών, που σώθηκε από τη σφαγή του Ηρώδη!

Το πολιτικό "νήπιο" σώθηκε από την οργή του Ηρώδη, ενηλικιώθηκε με εκπληκτική ταχύτητα και από υποψήφιο "θύμα", έγινε ο "φονιάς" των προσδοκιών ενός λαού που επιμένει να πιστεύει, σ' ένα πλέγμα εθνικών παραισθήσεων, ότι δεν έκανε αμαρτίες...

Εκλογική παθογένεια

Ν. Λυγερός

Κάθε φορά που υπάρχει μία σοβαρή δυσκολία που πρέπει ν’ αντιμετωπίσουμε ως χώρα, μέσω της κυβέρνησης, αρχίζουμε και πάλι τα ερωτήματα περί των προεκλογικών υποσχέσεων. Τόσα χρόνια, ξέρουμε όλοι ότι πριν τις εκλογές γίνονται τα πάντα, αφού αυτό θέλει ν’ ακούσει η μάζα, στη συνέχεια ανακαλύπτουμε ή ακόμα καλύτερα μας αποκαλύπτουν ότι δεν γίνονται όλα και τελικά μας μαθαίνουν ότι μπορούν να κάνουν μόνο ελάχιστα πράγματα. Τότε μόνο αρχίζει η πραγματική εργασία που μπορεί να παράγει ακόμα και έργο, όταν είναι αποτελεσματική. Ας αφήσουμε λοιπόν τον κύκλο δηλώσεων, όπου ο καθένας λέει τα δικά του, αλλά περιμένει από τον άλλον να τα κάνει.

Το Facebook ετοιμάζεται να προσφέρει στους χρήστες του πύλη για δωρεάν internet

Οι παροχές που προσφέρει το δημοφιλές μέσο δικτύωσης στους χρήστες του φαίνεται πως δεν έχουν τελειωμό. Το επόμενο «δώρο» που ετοιμάζει το Facebook είναι δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Σε μια από τις επόμενες αναβαθμίσεις του, το Facebook ετοιμάζεται να ανοίξει μια πύλη που θα επιτρέπει σε οποιαδήποτε εταιρεία κινητής τηλεφωνίας να προσφέρει δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Η πύλη αυτή έχει το όνομα Internet.org, είναι πρωτοβουλία του Facebook και λειτουργεί πιλοτικά εδώ και έναν χρόνο.

Ομιλία – εκδήλωση του Κ.Κ.Ε. Θήβας, για τις πολιτικές εξελίξεις.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015 ΩΡΑ 20:00
       ΠΑΝΩ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ (ΓΗΠΕΔΟ ΜΠΑΣΚΕΤ)
Η Κομματική Οργάνωση Θήβας του Κ.Κ.Ε. διοργανώνει ομιλία – εκδήλωση για τις πολιτικές εξελίξεις και την πρόταση διεξόδου του Κ.Κ.Ε. Θα μιλήσει ο Αντώνης Τουλουμάκος, στέλεχος του Κ.Κ.Ε.

Ο Θανάσης Μαυρίδης είπε “αντίο” στο capital.gr

Μετά από σημαντική διαδρομή στο capital.gr, ο Θανάσης Μαυρίδης επέλεξε να πει το δικό του “αντίο” στο οικονομικό site, μέσα από το άρθρο το οποίο υπογράφει σήμερα.
Ο Θανάσης Μαυρίδης καθιερώθηκε ως μια από τις πιο αξιοπρεπείς και αξιόπιστες φωνές του οικονομικού ρεπορτάζ, επιχειρώντας πάντοτε στα κείμενα και τις αναλύσεις του να συνδυάσει και να καταγράψει τις γενικότερες πολιτικές και όχι επιπτώσεις.

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΑΔΙΚΙΑΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΓΕΡΜΑΝΟ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Η πικρή ελληνική αλήθεια και μάλιστα από ένα Γερμανό! Η Γερμανία του 1953 όταν της χαρίστηκε το χρέος και η Ελλάδα του 2015 όταν δεν της χαρίζεται το χρέος.

Ανάμεσα στις χώρες που τότε χαριστήκαν στην Γερμάνια ήταν κύριε Σόιμπλε και η μικρή και καταπονημένη από τον πόλεμο Ελλάδα.

Τα "νταούλια" του Τσίπρα! Το Stratfor αναλύει πόσο θα επηρεάσει τις εκλογές στην Ευρώπη η Ελλάδα!

Ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά μέχρι κάποιου σημείου, υποστήριζε ότι θα “αλλάξει την Ευρώπη”, με την διαπραγμάτευση που θα εκανε με τους δανειστές. 

Από την άλλη πλευρά είναι πασιφανές ότι οι Γερμανοί κατά κύριο λόγο δεν έκαναν ούτε μισό βήμα πίσω στην διαπραγμάτευση με την ελληνική κυβέρνηση ακριβώς γι΄ αυτό το λόγο. Δεν ήθελαν σε καμία περίπτωση να σταλεί το μήνυμα στην Ισπανία κυρίως αλλά και σε άλλες χώρες που θα έχουν εκλογές, ότι η αλλαγή κυβερνήσεων και ειδικά με ροπή κεντροαριστερή θα αλλάξει την πολιτική του “οικονομικού εθνικισμού” του Βερολίνου.

Άλλαξε κάτι στην Ευρώπη από το ελληνικό παράδειγμα; Κέρδισε κατά κράτος η Γερμανία ή έχει κι αυτή απώλειες;

5ο Master Class Τοποστρατηγικής και Χρονοστρατηγικής. Οθωνοί, 25 - 28 Αυγούστου 2015



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Συνέντευξη Τσίπρα: Εγώ δεν είπα ότι θα καταργήσουμε τα μνημόνια!

Δήλωση σοκ από τον πρωθυπουργό – Αρνήθηκε όλα όσα έλεγε προεκλογικά ο ίδιος και ο ΣΥΡΙΖΑ – Αν έκανα αυτό που έλεγε η καρδιά μου, θα είχε καταρρεύσει η χώρα είπε αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις - Εξαπέλυσε ευθεία επίθεση σε Ζωή και Λαφαζάνη κάνοντας λόγο για σουρεάλ καταστάσεις - Άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο εκλογών κάτι που όπως είπε θα εξαρτηθεί από τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ.

Στροφή 180 μοιρών κάνει ο Αλέξης Τσίπρας με συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό κόκκινο αρνούμενος τη βασική προεκλογική εξαγγελία του ΣΥΡΙΖΑ ότι δηλαδή θα καταργούσε το μνημόνιο. Πρόσθεσε μάλιστα ότι όλη αυτή η συζήτηση είναι λαϊκίστικη!!!

Στον "αέρα" η διαχείριση των σκουπιδιών μέχρι την Συμφωνία

Χωρίς εντάσεις και απρόοπτα, αλλά κυρίως, χωρίς σαφείς δεσμεύσεις από πλευράς Γενικού Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Εσωτερικών, για το σύνολο των καυτών θεμάτων που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι της Στερεάς πραγματοποιήθηκε χτες σύσκεψη εργασίας με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη στη Χαλκίδα.

Ο Γ.Γ. κράτησε σημειώσεις για όλα, δεσμευόμενος μόνο, αφού εξετάσει όλα τα προβλήματα που του έθεσαν οι Δήμαρχοι, να απαντήσει υπεύθυνα... εν ευθέτω όμως χρόνω.

Πνίγηκε ηλικιωμένος απο την Αλίαρτο στην Αλυκή

85χρονος άφησε την τελευταία του πνοή στην παραλία τη Αλυκής στον Κορινθιακό κόλπο.
Ο ηλικιωμένος άνδρας ανασύρθηκε λουόμενος  λιπόθυμος από τη θάλασσα και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Θηβών όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο 85χρονος ήταν κάτοικος Αλιάρτου.

Παρασκευάζοντας την επιτυχία!

Μη χάνεις άλλο χρόνο! Κάνε τώρα την προεγγραφή σου για τα νέα τμήματα Οκτώβριου στον Τομέα Φαρμάκων & Καλλυντικών του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας & σπούδασε με επιδότηση διδάκτρων 30%!

Σπούδασε:

Οι σπουδές σου θα πραγματοποιηθούν στα σύγχρονα και πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια μας, από καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου και θα ολοκληρωθούν σε 5 εξάμηνα (4 ακαδημαϊκά & 1 πρακτικής άσκησης).

Γιατί στο ΙΕΚ ΞΥΝΗ;
à Γιατί κάνεις το χόμπι σου επάγγελμα!
à Παρακολουθείς εντελώς δωρεάν εξειδικευμένα σεμινάρια!
à Μπορείς να εκμεταλλευτείς τις αποκλειστικές στρατηγικές συνεργασίες μας προς όφελος της σταδιοδρομίας σου!
à Γίνεσαι κάτοχος της κορυφαίας Βρετανικής Πιστοποίησης NCFE!

Τρέξιμο, η νέα μανία των Ελλήνων

Όλο και περισσότεροι Έλληνες σηκώνονται καθημερινά από τον καναπέ τους και τρέχουν στους δρόμους μερικά χιλιόμετρα με κύριο σκοπό να εκτονωθούν. Το «Δρομικό Κίνημα» γιγαντώνεται πλέον και στη χώρα μας. Μία ενδιαφέρουσα επιστημονική έρευνα αποδεικνύει τη σχέση εξάρτησης που έχουν αποκτήσει οι Έλληνες δρομείς με το τρέξιμο.


Σε στάδια, πάρκα, βουνά, κοντά στη θάλασσα, αλλά και σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, όπως το κέντρο της Αθήνας, είναι πλέον πολύ συχνό το φαινόμενο να συναντάς δρομείς. Άνθρωποι μικρής ή μεγάλης ηλικίας, άνδρες και γυναίκες, με μια φόρμα, ή ένα σορτς και ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια τρέχουν. Το δρομικό κίνημα αποτελεί πλέον μια αθλητική επανάσταση και στην Ελλάδα κι αυτό αποδεικνύεται από τη ραγδαία αύξηση των αγώνων δρόμου στη χώρα, αλλά και την εκρηκτική άνοδο των συμμετοχών.

Αμετάβλητο διατηρεί τον ELA για τις ελληνικές τράπεζες η ΕΚΤ

Παραμένει στα 90,4 δισ. ευρώ

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποφάσισε σήμερα να αφήσει αμετάβλητο το όριο της ρευστότητας που χορηγεί εκτάκτως στις ελληνικές τράπεζες μέσω του μηχανισμού ELA, κατόπιν σχετικού αιτήματος της Τραπέζης της Ελλάδος, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή στο κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα της Ευρώπης, ενήμερη για την απόφαση.

Ερωτηθείσα σχετικά, η ΕΚΤ αρνήθηκε να σχολιάσει αυτή την πληροφορία.

Νεκρός ο Μουλά Ομάρ σύμφωνα με την προεδρία του Αφγανιστάν

Νεκρός εδώ και δύο χρόνια είναι ο ηγέτης των Ταλιμπάν Μουλά Ομάρ, σύμφωνα με ανακοίνωση της προεδρίας του Αφγανιστάν.
Η προεδρία τόνισε ότι ο ηγέτης των Ταλιμπάν πέθανε τον Απρίλιο 2013 στο Πακιστάν.

Η αφγανική κυβέρνηση διερευνούσε ήδη τις φήμες για το θάνατο του.

Οι ίδιοι οι Ταλιμπάν ούτε έχουν επιβεβαιώσει ούτε έχουν διαψεύσει τις φήμες.

Η αφγανική κυβέρνηση ενημερώθηκε σχετικά, μετά τις πρόσφατες ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις μεταξύ εκπροσώπων των Ταλιμπάν και της κυβέρνησης της Καμπούλ, στην πρωτεύουσα του Πακιστάν.

Ποιος θέλει 70% υποτίμηση;

Ν. Λυγερός

Ποιος θέλει 70% υποτίμηση; Αυτό είναι το πρακτικό και σοβαρό ερώτημα. Διότι όταν υπάρχει έντεχνος λαϊκισμός, ο μόνος τρόπος να ενημερώσουμε το λαό είναι να θέσουμε απλά ερωτήματα. Όταν υπάρχει περιορισμός 60 ευρώ για την ανάληψη και μπορείς ουσιαστικά να πάρεις 50 ευρώ γιατί λείπουν τα εικοσάρικα, ποιος θα ήθελε να έχει μόνο 15 ευρώ; Γιατί αυτή θα ήταν η αξία του από το πενηντάρικο που θα είχε πάρει. Τα πράγματα είναι τόσο απλά. Δεν είναι ανάγκη να υπενθυμίσουμε το παράδειγμα της Αργεντινής, το οποίο έφτασε 75% υποτίμηση την πρώτη χρονιά και συνολικά έχει υποτιμηθεί 1000%.

Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΡΟ‘Ι‘ΚΑ - ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΈΒΓΑΛΕ ΣΤΗ ΦΟΡΑ Ο ΒΑΡΟΥΦΆΚΗΣ

Σε καταγγελία χιλίων Ρίχτερ προέβη Γιάννης Βαρουφάκης στην επίμαχη δήλωσή του στο Φόρουμ Επίσημων Νομισματικών και Οικονομικών Θεσμών (OMFIF), αποκαλύπτοντας πως η Τρόικα ελέγχει το οικονομικό Λογισμικό του Ελληνικού Κράτους!

Αυτή τη συγκλονιστική διαπίστωση έκανε ειδικός, Καθηγητής Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κολούμπια, στενός και έμπιστος φίλος του Γιάννη, ο οποίος αφού διορίστηκε στο ΥΠΟΙΚ, έψαξε με εντολή Βαρουφάκη το Σύστημα του Υπουργείου Οικονομικών, ανακαλύπτοντας ότι το Λογισμικό το ελέγχει η Τρόικα!

ΧΩΡΙΣ ΤΙΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΔΕΝ ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑΝΤΑΙ ΟΙ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ...

Οι διαφωνίες των λαών και γενικά των ανθρώπων προέρχονται από την εκλογή των δρόμων. Οποιαδήποτε αξία και αν έχουν τα τέρματα, οι δρόμοι που ακολουθούνται έχουν μεγαλύτερη αξία. Μεταφορικά το τέρμα λογίζεται σαν τον καρπό μιας επιδίωξης και μιας προσπάθειας. Υπάρχουν βέβαια τέρματα, όπως και προιόντα, χωρίς τα οποία δεν μπορεί να ζήσει ο άνθρωπος. Για παράδειγμα, η τροφή που αποτελεί τη βάση της υπόστασης του ανθρώπου. Στις λοιπές περιπτώσεις οι μόχθοι και οι θυσίες αποτελούν τον περιοριστικό παράγοντα της πορείας και των επιδιώξεων.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο