Σάββατο 15 Αυγούστου 2015

Μαθήματα Πολιορκητικής

Ν. Λυγερός

Όσο ισχυρό και να είναι ένα κάστρο δεν μπορεί να είναι μόνο του, αλλιώς αποτελεί εκ φύσης ένα στρατηγικό στόχο. Πρέπει λοιπόν να έχει οργανωθεί ένα πλέγμα υποστήριξης που ενισχύει την ανθεκτικότητα την ώρα των επιθέσεων. Αυτό το νοητικό σχήμα εκλαμβάνεται συνήθως ως ένα συμμαχικό πλαίσιο, αλλά είναι εντελώς διαφορετική έννοια. Το συμμαχικό πλαίσιο βρίσκεται εκτός δομής, ενώ το πλέγμα υποστήριξης είναι μία υπερδομή κι είναι το αποτέλεσμα μιας εσωτερικής πράξης. Αυτό σημαίνει ότι σε εθνικό επίπεδο δεν πρέπει ν’ αναζητούμε μόνο και μόνο εξωτερικές συμμαχίες γιατί και αυτές έχουν τα όρια τους ειδικά σε πολεμική φάση γιατί δεν είναι όλες διαχρονικές. Για την Ελλάδα χρειάζεται μια υπερδομή και σε πρακτικό και σε θεωρητικό πεδίο για να υπάρχει ο Ελληνισμός. Κι εδώ βλέπουμε και το θέμα της προηγούμενης διαφοράς που υλοποιείται με τις έννοιες του Ελληνισμού και των Φιλελλήνων.

Το ταξίδι και εμείς

Όταν μιλάμε για διακοπές η πάλι γι' αναφορές ζωής το συνδέουμε άμεσα η έμμεσα με την έννοια του ταξιδιού. Γιατί; Γιατί αγαπάμε να ταξιδεύουμε σ' “άλλα” μέρη , να συναντούμε νέους ανθρώπους και χώρες με διαφορετικά ήθη κι έθιμα; Αυτή η έξοδος από τον συνηθισμένο και γνώριμο εαυτό μας ονομάστηκε από τον Χέγκελ εμπειρία . Και το ταξίδι είναι η εμπειρία που φιλοδοξεί να μας προσφέρει μετά το τέλος του (όταν επιστρέψουμε στα οικεία) μια καλύτερη γνώση του εαυτού μας μιας και δοκιμαζόμενος αυτός  στο διαφορετικό κι άγνωστο δυνάμωσε τα όρια του και την αυτό-γνωσιακή του ικανότητα. Η εμπειρία του ταξιδιού είναι διπλή. Εσωτερική κι εξωτερική .Στην πρώτη περίπτωση φεύγουμε από το να περιφερόμαστε μόνιμα γύρω από τον εαυτό μας , ο ορίζοντας μας διευρύνεται και υποχρεωνόμαστε να βρούμε την ισορροπία ανάμεσα στον μικροοριζοντα μας και τον μεγαλοοριζοντα της ουσίας της ζωής.

Τραγικός θάνατος για 39χρονο που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στον επαρχιακό δρόμο Θήβας - Μουρικίου.

Περπατούσε στην άκρη του δρόμου και τον παρέσυρε...

Η θανατηφόρα παράσυρση έγινε, λίγο πριν τις 10:00΄ χθες βράδυ, στον επαρχιακό δρόμο Θήβας - Μουρικίου.

Ο 39χρονος, υπήκοος Ινδίας, περπατούσε στην άκρη του δρόμου, όταν παρασύρθηκε από αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε 37χρονος Αλβανικής υπηκοότητας.

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων 15-16/8/15

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Η αντίσταση της Μάλτας

Ν. Λυγερός

Η αντίσταση της Μάλτας το 1565 δεν είναι ανεκδοτική, αλλά παραδειγματική, διότι προέρχεται από την υψηλή στρατηγική ενός πολύ μικρού νησιού, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει. Κι ο λόγος είναι απλός. Πριν το έργο της πολιορκητικής των Ιπποτών δεν υπήρχε ουσιαστικά κανένα σημείο φυσικό αντίστασης. Για να γίνει πιο κατανοητή αυτή η ιδέα, αρκεί να εξετάσουμε το παράδειγμα της Λέρου στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, όπου το νησί αντιστάθηκε 52 ημέρες στο ναζιστικό καθεστώς, όταν η Ελλάδα αντιστάθηκε συνολικά 53 ημέρες. Η εξήγηση δεν είναι μόνο το κουράγιο και τα κότσια των δικών μας μαχητών, αλλά και η δομή, η φυσική ολόκληρου του νησιού που αποτελεί οχυρό από μόνο του. Το βλέπουμε και το παράδειγμα του λιμανιού, που είναι από τα μεγαλύτερα φυσικά λιμάνια της Ευρώπης. Στη Μάλτα δεν υπήρχε τίποτα το ανάλογο.

Τι αλλάζει στη ζωή μας με το νέο μνημόνιο που εγκρίθηκε από το Eurogroup


Το νέο μνημόνιο που ψηφίστηκε από την ελληνική Βουλή και εγκρίθηκε από το Eurogroup, θα φέρει σαρωτικές αλλαγές στη ζωή των Ελλήνων, που είναι άγνωστο αν θα μπορέσουν να τις αντέξουν, αν δεν υπάρξουν ελαφρύνσεις στην πορεία της εφαρμογής των επώδυνων μέτρων. Το ότι είναι ένα σκληρό μνημόνιο, δεν το κρίνουν μόνο οι «αντάρτες» της κυβέρνησης, αλλά και τα ίδια τα κορυφαία στελέχη, όπως και ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Από τον Σεπτέμβριο που αρχίζει η εφαρμογή του θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές που θα επηρεάσουν όλο το φάσμα της κοινωνικής και οικονομικής ζωής του τόπου.
Αλλάζουν φορολογικές ρυθμίσεις, η λειτουργία της αγοράς και του εμπορίου, οι κατασχέσεις μισθών και καταθέσεων, ενώ προβλέπονται και έφοδοι της εφορίας σε σπίτια.
Αναλυτικά τα μέτρα που έρχονται είναι τα εξής:

Ξεκινάει απόψε το Φεστιβάλ Αρβανίτσας 2015

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύνδεσμος Κυριακίου σας προσκαλεί και φέτος στο φεστιβάλ της Αρβανίτσας, σε ένα εκπληκτικό, καταπράσινο τοπίο, μέσα στα έλατα του Ελικώνα, μόλις 1μιση ώρα με το αυτοκίνητο από την Αθήνα.

Το Μουσικό Φεστιβάλ Δάσους Αρβανίτσας διοργανώθηκε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2012, με στόχο την ανάδειξη της υπέροχης αυτής τοποθεσίας. Κάθε χρόνο, οι διοργανωτές προσκαλούν αγαπημένους καλλιτέχνες της ελληνικής μουσικής σκηνής, για ένα τριήμερο γεμάτο μουσική, στην καρδιά της φύσης.

Πώς με το νέο μνημόνιο η Ελλάδα θα είναι «δέσμια» ακόμη 32 χρόνια

Συμφωνία για πακέτο 86 δισ.ευρώ - Η πρώτη δόση 26 δισ.ευρώ

Η εκταμίευση της πρώτης δόσης, ύψους 26 δισ. ευρώ έως τις 20 Αυγούστου, αποφασίστηκε, στο πλαίσιο του τριετούς προγράμματος στήριξης. Το πόσο καλή είναι αυτή η συμφωνία είναι το πώς η ελληνική κοινωνία θα την κρίνει ως κάτι θετικό, σχολίαζε αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Το κοίτασμα Αχιλλέας προκαλεί στρατηγικούς θεσμικούς προβληματισμούς



Το πρόβλημα του κοιτάσματος Αχιλλέα που είναι καθαρά μέσα στην ελληνική ΑΟΖ, είναι ότι είναι κομμένο στα δύο. To 1/3 είναι μέσα στο θαλάσσιο οικόπεδο 2 και τα 2/3 στο από κάτω, δηλαδή στο θαλάσσιο οικόπεδο 4. Αυτό δεν είναι καθόλου θετικό για κάποιον που θέλει να επενδύσει στην περιοχή εκτός αν βέβαια έχει άλλες βλέψεις για πιο μετά. Ο Νόμος περί υδρογονανθράκων χρειάζεται τροποποίηση, ώστε να γίνει πιο ευέλικτος για την περίπτωση που υπάρξει ανακάλυψη και βρεθεί κάτι σημαντικό σε έκταση, το οποίο συμβαίνει με το κοίτασμα Αχιλλέας.

Δήμος Θηβαίων : Αιτήσεις συμμετοχής σε πρόγραμμα δωρεάν λουτροθεραπείας

Ο Δήμος Θηβαίων ενημερώνει ότι το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα υλοποιήσει και φέτος το πρόγραμμα «Κατασκηνώσεις – Λουτροθεραπεία – Πηλοθεραπεία για ηλικιωμένα άτομα και ΑμεΑ» σε συνεργασία με Επιχειρήσεις Δήμων, οι οποίες εφαρμόζουν προγράμματα κοινωνικού και ιαματικού τουρισμού και διαθέτουν επαρκή ξενοδοχειακή υποδομή για την φιλοξενία των δικαιούχων του προγράμματος. Οι δικαιούχοι για το Δήμο Θηβαίων είναι 9 άτομα. 

Η ΙΕΡΑ ΛΙΤΑΝΕΥΣΙΣ ΤΗΣ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗΣ ΤΩΝ ΘΗΒΩΝ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
ΙΕΡΟΣ ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ - ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΘΗΒΩΝ 
Θήβα , Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Παρουσία πλήθους πιστών πραγματοποιήθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος  στον Ιερό Ενοριακό Ναό τού Αγίου Δημητρίου - Μεγάλης Παναγίας Θηβών Χοροστατούν τος τού Σεβασμιότατου Μητροπολίτου  Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιου με την συμμετοχή τού Εφημέριου τής Ενορίας Αιδεσιμολογιότατου Πατέρα Γεώργιου και πολλών Ιερέων τής ευρύτερης περιοχής .
Στη συνέχεια ακολούθησε η Ιερά Λιτάνευση τής Θαυματουργής Εικόνας , στο κέντρο τής Θήβας .

Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Δεν εκπροσωπείται το αριστερό μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ στη Βοιωτία. Καταψήφισαν οι Σκούμας και Σταθάς

Στη Βοιωτία με την σταθερή  αρνητική ψήφο των βουλευτών Θανάση Σκούμα και Γιάννη Σταθά, δεν υπάρχει εκπροσώπηση του μνημονίου και θα έχουμε σύντομα εξελίξεις. Η κομματική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι βαθιά διχασμένη  και παρουσιάζει εικόνα διάλυσης θυμίζοντας

ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΡΥΠΑΙΟΣ: ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ

ΔΙΑΣΩΣΗ  ΤΗΣ  ΠΑΤΡΙΔΟΣ
ΠΡΟΣ  ΑΡΧΗΓΟΥΣ  ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ
 ----------------------------------------------
   Θέμα: Εισβολή & Κατάληψη
                της Ελλάδος
   -----------------------------------------------
Η Ελλάδα Πατρίδα τώρα είναι σαν Ναυαγός στον Ωκεανό. Ζητείται ναυαγοσώστης!!!!!!!!!!
Σύμφωνα με το τύπο, ο Πρωθυπουργός Τσίπρας
είναι ΤουρκοΕβραίος τη καταγωγή.
Εν όψει αυτής της δραματικής καταστάσεως ευρισκόμενοι, στη πολιτική, στην οικονομία, και στην εισβολή λαθρομεταναστών, ο Πρωθυπουργός δέχθηκε,
1.- Στην Οικονομία όλες τις απαιτήσεις των Εβραίων δανειστών, του Εβραίου Σιωνιστή Επικυρίαρχου Λόρδου ΡΟΤΣΙΛΝΤ, για το νέο Μνημόνιο, και ο φτωχός Έλληνας πληρώνει......

Με 222 «ναι» ψηφίστηκε από την Βουλή το νέο Μνημόνιο - Ψήφο εμπιστοσύνης θα ζητήσει ο Τσίπρας μετά τις 20 Αυγούστου


Υπερψηφίσθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το σχέδιο νόμου «Κύρωση του Σχεδίου Σύμβασης Οικονομικής Ενίσχυσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και ρυθμίσεις για την υλοποίηση της Συμφωνίας Χρηματοδότησης». «Ναι» ψήφισαν 222 βουλευτές , «όχι» 64 βουλευτές, ενώ 11 βουλευτές ψήφισαν «παρών».

Με 222 «ναι» ψηφίστηκε από την Βουλή το νέο Μνημόνιο

Στον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφηκαν σημαντικές απώλειες. Οι βουλευτές του κόμματος που καταψήφισαν είναι:

ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΓΙΑ ΑΡΤΟΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ

Η  Συντεχνία  Αρτοποιών Αθηνών Προαστίων Περιχώρων, θεσμικά  και  υπεύθυνα  απευθύνεται στις  αρμόδιες  κοινοβουλευτικές  επιτροπές, προκειμένου να  ενημερώσει  τον  Ελληνικό Λαό, και  τους  Βουλευτές της Βουλής  των Ελλήνων  για  τις  καταστροφικές επιπτώσεις  που  θα έχει  η  ψήφιση  των  διατάξεων  του  νέου  μνημονίου , όχι  μόνο για τον κλάδο  των αρτοποιών, που  με  15.000  εγκαταστάσεις  σε  όλη  την  Ελλάδα, είναι  αποφασιστικός  παράγοντας  για  την  απασχόληση  150.000  εργαζομένων, αλλά  και  κυρίως  για  τις  επιζήμιες  συνέπειες  που  θα  έχει  η  ψήφιση  του  μνημονίου  στη  δημόσια  υγεία  και  τις  διατροφικές  συνήθειες  του Λαού  μας.

Με  τις  υπό ψήφιση  διατάξεις  ο  παραδοσιακός  φούρνος, ο οποίος  με  υψηλά  ποιοτικά  στάνταρντς  ζυμώνει, ψήνει και διαθέτει σε  μία  εγκατάσταση  το  φρέσκο ψωμί, στην  καλύτερη  ποιότητα  και  στην πιο προσιτή  τιμή, εξομοιώνεται  με  το κατάστημα  που  περαιώνει  την  έψηση  ψωμιού κατεψυγμένης  ζύμης, που  όπως  έχουν αποδείξει διεθνείς  έρευνες  υπολείπεται  κατά  πολύ  σε  ποιότητα  και διατροφική  αξία  από το παραδοσιακό φρέσκο ψωμί.

575 Τάγμα Πεζοναυτών, η αιχμή του δόρατος

Έχοντας ολοκληρώσει την θητεία μου στο 575 Τάγμα Πεζοναυτών, θα ήθελα να μοιραστώ την εμπειρία μου και να τονίσω πως εν μέσω της οικονομικοκοινωνικής κρίσης που διατρέχουμε σαν χώρα, το 575 Τάγμα Πεζοναυτών όχι μόνο δεν παρήκμασε αλλά αντιθέτως, πιστεύω από όσα άκουγα και ακούω ότι αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και για τον υπόλοιπα Ελληνικά στρατεύματα καθώς συνεχίζει να διακρίνεται για το εξαιρετικά εκπαιδευμένο προσωπικό του.


Καθώς ορκίστηκα, έτυχε να συνεχίσω την θητεία μου στο 575. Από την πρώτη μέρα, έως και την τελευταία, δε σταμάτησε ποτέ η σκληρή εκπαίδευση η οποία γαλούχησε τις ικανότητες, την πειθαρχεία αλλά και το χαρακτήρα τόσο εμένα όσο και των συναδέλφων μου. Παρά την οικονομική κρίση, όποιος επιλέξει να κάνει την θητεία του στο 575 Τάγμα Πεζοναυτών θα καταλάβει πως το μεράκι και η αγάπη για αυτό που κάνει κάποιος, καλύπτει σε μεγάλο βαθμό την έλλειψη πόρων.

Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΡΥΠΑΙΟΣ: ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Ν.Δ.- ΠΟΤΑΜΙ- ΠΑΣΟΚ



Αξιότιμοι  Κυρίες & Κύριοι Βουλευτές

        Θέμα: Ψήφιση  3ου ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ
        -----------------------------------------------------
Πηγαίνετε τώρα σαν αγέλη προβάτων, να ψηφίσετε το 3ο Μνημόνιο του Τσίπρα, και να ξεφτιλιστείτε στον Ελληνικό Λαό, αλλιώς
εάν δεν ψηφίσετε θα φάτε κλωτσιές, καρπαζιές, και σφαλιάρες, από το αφεντικό σας το Παγκόσμιο Δικτάτορα Λόρδο ΡΟΤΣΙΛΝΤ, προϊστάμενο των δανειστών-δυναστών του Ελληνικού Λαού.

Υπεγράφη η σύμβαση του έργου «Διαμόρφωση Παλαιού Ξενώνα Ιερού Προσκυνήματος Οσίου Ιωάννη Ρώσσου σε Μουσειακό Χώρο Μικρασιατικού Πολιτισμού»


Υπεγράφη σήμερα από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη, η σύμβαση του έργου «Διαμόρφωση Παλαιού Ξενώνα Ιερού Προσκυνήματος Οσίου Ιωάννη Ρώσσου σε Μουσειακό Χώρο Μικρασιατικού Πολιτισμού», που θα υλοποιηθεί στο Προκόπι Ευβοίας, με προϋπολογισμό 1.200.000,000 ευρώ.  
Το εν λόγω έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), ενώ οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα.

Περιμένοντας το κόμμα

Ν. Λυγερός

Είναι δύσκολο αυτήν την περίοδο να μην έχεις στο μυαλό σου τους ήρωες του Beckett. Δεν μας απασχολεί ιδιαίτερα ποιος παίζει το ρόλο των Vladimir, Estragon, Pozzo, Lucky και του αγοριού ακόμα κι αν σκηνοθετικά έχουμε μία άποψη. Αλλά το μόνο σίγουρο μέσα σ' αυτό το θέατρο του παραλόγου, που δεν αρχίζει ποτέ στην ώρα του για κάθε μία από τις παραστάσεις του, είναι ότι πάλι κάποιοι περιμένουν κάτι. Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε το γεγονός ότι έχει γράψει και το θεατρικό Fin de Partie, το οποίο χαρακτηρίζει αυτές τις ημέρες που μόνο όμορφες δεν είναι. Κι ενώ όλοι αντιλαμβανόμαστε πόσο κρίσιμα είναι αυτά που ζούμε, υπάρχουν ήδη μερικοί που περιμένουν άλλο ένα κόμμα στο πολιτικό φάσμα της πατρίδας μας. Ξέρουμε βέβαια ότι αυτό είναι μία πρακτική που συνηθίζεται, για να αποφευχθούν οι ευθύνες και δεν έχουμε καμία ελπίδα, όπως έγραφε και ο Καζαντζάκης.

1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Συγκροτημάτων- Θέατρο Μοσχοποδίου- Θήβα- Πινδάρεια 2015

ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΣΧΟΠΟΔΙΟΥ ώρα 8:00μ.μ
1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ:

Παραιτήσεις σε όλη την Ελλάδα. Δείτε τι δηλώνουν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που διαφοροποιούνται.

Ρεπορτάζ του Δρόμου της Αριστεράς

Η μνημονιακή στροφή του ΣΥΡΙΖΑ, όπως είναι φυσικό, δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστα τα μέλη του κόμματος. Η ειδησεογραφία επικεντρώνει στις κινήσεις κορυφής και όσα συμβαίνουν στα ανώτερα κομματικά κλιμάκια και την κοινοβουλευτική ομάδα, αλλά ανάστατη είναι στην κυριολεξία η βάση του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και οι φίλοι και ψηφοφόροι του.

Στα "χαρτιά" η κατάργηση του Οργανισμού Κωπαίδας. Παραιτήθηκε και η δεύτερη εκκαθαρίστρια

Ναυάγησε και η νεότερη προσπάθεια ορισμού εκκαθαριστή στον Οργανισμό Κωπαίδας καθώς παραιτήθηκε και η δεύτερη δικηγόρος που είχε οριστεί από το υπουργείο Οικονομικών.


Η περιβόητη μεταρρύθμιση παραμένει ακόμη στα χαρτιά καθώς υφίσταται ακόμη ως νομικό πρόσωπο ο οργανισμός Κωπαίδας με διοικητικό συμβούλιο και προσωπικό που παραμένει μάλιστα και απλήρωτο.

Συμφωνία - Μνημόνιο 3: Έβαλαν το κάρο μπροστά από το άλογο

Απύθμενη υποκρισία: Αφού ψηφίσουν τα πάντα, θα ζητήσουν κούρεμα χρέους!

«Ή στραβά είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε». Άλλως δεν μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός ότι η κυβέρνηση χάνει και το τελευταίο όπλο που της είχε απομείνει σε αυτή την πολύμηνη διαπραγμάτευση με τους δανειστές. Μεταθέτει το ζήτημα του κουρέματος του χρέους μετά την ψήφιση του μνημονίου και των εφαρμοστικών νόμων.

Του Κώστα Τσιτούνα

Πολιτικά παίγνια

Ν. Λυγερός

Ενώ βρισκόμαστε ακόμα σε μία δύσκολη φάση λόγω της οικονομικής κατάστασης, αρχίζουμε να βλέπουμε και πάλι πολιτικά παίγνια. Διότι μερικοί θέλουν να παίξουν διαφορετικά και να διαφοροποιηθούν ποντάροντας πάνω στους άλλους. Το θέμα είναι ότι έχουμε ήδη δει αυτό το σενάριο τουλάχιστον δύο φορές και βλέπουμε τώρα πού καταντήσαμε από τόσους μήνες μη αποτελεσματικής διαπραγμάτευσης λες και όλα μπορούσαν να περάσουν από το νεκρό σημείο και να γίνει μια ανεξάρτητη επανεκκίνηση της όλης διαδικασίας, ενώ ξέρουμε βέβαια ότι υπάρχουν οι έννοιες της συνέχειας και της διαδοχής. Και τελικά είδαμε ότι υπήρξε συνεννόηση με ηρεμία και μάλιστα σε μερικές ημέρες από τους Υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών. Και αυτό έγινε ενώ υπήρχαν τόσα τεχνικά ζητήματα να λυθούν. Βέβαια και οι δύο γνωρίζουν καλά τη λειτουργία των ευρωπαϊκών θεσμών και συμμετέχουν σε όλη τη διαδικασία με μία ορθολογική προσέγγιση των προβλημάτων που ταλανίζουν την πατρίδα μας. Οι απαιτήσεις δεν ήταν πια εξωπραγματικές, διότι πολύ απλά η κατάσταση χειροτέρεψε δραματικά με όλες τις προηγούμενες αστοχίες.

Στην Κω το πλοίο Ελ. Βενιζέλος για τη φιλοξενία προσφύγων

Σε ναύλωση του πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» της εταιρείας ΑΝΕΚ προχώρησε το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής σε συνεργασία με την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, προκειμένου να εγκατασταθούν σε αυτό περίπου 2.500 πρόσφυγες στην Κω.

Σε ναύλωση του πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» της εταιρείας ΑΝΕΚ προχώρησε το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής σε συνεργασία με την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, προκειμένου να εγκατασταθούν σε αυτό περίπου 2.500 πρόσφυγες στην Κω.

Διόδια: Ποιοί θα περνούν δωρεάν και τι αλλάζει! Όλη η συμφωνία με τις κοινοπραξίες Οι δήμοι που εντάσσονται σε αυτή την κατηγορία είναι οι δήμοι Ωρωπού, Θηβαίων και Ορχομενού

- Δωρεάν διελεύσεις για αναπήρους, εργαζόμενους και κατοίκους των γύρω περιοχών, περιλαμβάνονται στις βελτιωτικές ρυθμίσεις για τα διόδια
- Ποιοί δεν θα πληρώνουν καθόλου διόδια, ποιοί θα δικαιούνται δωρεάν διελεύσεις
- Όλες οι ανακοινώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη

Δωρεάν διελεύσεις για αναπήρους, εργαζόμενους και κατοίκους των γύρω περιοχών, περιλαμβάνονται στις βελτιωτικές ρυθμίσεις για τα διόδια του αυτοκινητοδρόμου Αθηνών - Λαμίας που συμφώνησαν το υπουργείο Υποδομών και δύο από τις πέντε κατασκευάστριες κοινοπραξίες, την Ιόνια Οδό και τον Ε-65, που εκμεταλλεύονται τα διόδια αυτά.

Διαβάστε περισσότερα »


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Η Ελλάδα στην ενεργειακή ένωση

Ν. Λυγερός

Για να είναι η Ελλάδα στην ενεργειακή ένωση, πρέπει να εναρμονίσει το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της ελληνικής αγοράς ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου με το ισχύον πλαίσιο του τρίτου ενεργειακού πακέτου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφού ο στόχος είναι μία ευρωπαϊκή εσωτερική αγορά ενέργειας για τον ηλεκτρισμό και το φυσικό αέριο. Με αυτόν τον τρόπο οι καταναλωτές θα επιλέγουν ελεύθερα τον προμηθευτή και οι προμηθευτές να προμηθεύουν ελεύθερα στους πελάτες τους. Με τέτοια μεθοδολογία μπορούμε να έχουμε συνολική εξοικονόμηση ενέργειας, αφού θα μειωθεί το κόστος. Αυτό σημαίνει αυτόματα και διαχωρισμός μεταξύ των επιχειρήσεων διανομής φυσικού αερίου. Το ανάλογο έχει γίνει με τη μεταφορά του φυσικού αερίου υψηλής πίεσης. Έτσι ο διαχωρισμός αφορά τις δραστηριότητες της λιανικής και το πλήρως άνοιγμα της αγοράς με σταδιακή κατάργηση των περιορισμών στην προμήθεια.

Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 11-08-2015, σε περιοχές των Νομών Βοιωτίας, Ευβοίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

Κατά τη διάρκεια της εξόρμησης, συνελήφθησαν συνολικά δεκαεννέα (19) άτομα, ελέγχθηκαν πάνω από (1.000) άτομα και περισσότερα από (800) οχήματα, προσήχθησαν (38) άτομα και βεβαιώθηκαν (393) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Οι αστυνομικοί έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών

MHNYMA TOY ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ ΑΘ. ΒΥΛΛΙΩΤΗ

Ο πρόεδρος του ΑΟ ΘΗΒΑ κ. Θανάσης Βυλλιώτης δηλώνει ότι οι μεταγραφές έλαβαν τέλος ενώ στέλνει μήνυμα με την έναρξη των φιλικών παιχνιδιών να έχουν υγεία οι ποδοσφαιριστές του ΑΟ ΘΗΒΑ να κατακτήσουμε τους στόχους που έχουμε βάλει.

Συλλαλητήριο του Π.Α.ΜΕ την Πέμπτη 13 Αυγούστου στην Κεντρική Πλατεία της Θήβας

Όχι στο 3ο Μνημόνιο Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Όλοι στo συλλαλητήριο Πέμπτη 13 Αυγούστου

στην Κεντρική Πλατεία της Θήβας στις 8 μ.μ.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ φέρνει για ψήφιση στη Βουλή, μέσα στον δεκαπενταύγουστο και με διαδικασίες εξπρές, το νέο 3ο μνημόνιο που αποτελεί έναν πραγματικό όλεθρο για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της πόλης και του χωριού.
Το μνημόνιο Τσίπρα, είναι ένα νέο βαρύ πακέτο αντιλαϊκών μέτρων που ξηλώνει ότι έχει απομείνει όρθιο σε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, δίνει ένα ακόμα χτύπημα στο λαϊκό εισόδημα, επιταχύνει τις διαδικασίες των ιδιωτικοποιήσεων στρατηγικών υποδομών και του ορυκτού πλούτου χτυπάει τη φτωχή αγροτιά. Το νέο μνημόνιο δεσμεύεται να υλοποιήσει απαρέγκλιτα ότι έχει ψηφιστεί από τα προηγούμενα μνημόνια, του 2010 και του 2012 και να προσθέσει νέα αντιλαϊκά μέτρα.

EΤΣΙ ΣΚΟΠΕΥΟΥΝ ΝΑ ΕΞΟΠΛΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ.

Γράφει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος
          Υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορείς να μεταφέρεις μία είδηση στην κοινή γνώμη, ανάλογα με αυτό που επιδιώκεις.
          Θα έχετε καταλάβει πλέον πως ο τρόπος που αναλύω και μεταφέρω τα γεγονότα και τις διάφορες ειδήσεις στο χαρτί, είναι πολύ διαφορετικός από τον τρόπο που το κάνουν τα σημερινά ΜΜΕ.

Παγκόσμια πρωτιά του ελληνόκτητου εμπορικού στόλου

Ν. Λυγερός

Ο ελληνόκτητος εμπορικός στόλος παραμένει πρώτος στην παγκόσμια κατάταξη με μια συνολική αξία που ξεπερνά τα εκατό δισεκατομμύρια δολάρια, πράγμα που σημαίνει ότι ξεπερνά την Ιαπωνία, την Κίνα, τη Γερμανία, τη Σιγκαπούρη και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Αυτό είναι σημαντικό, διότι η αξία του παγκόσμιου στόλου μειώθηκε σε σχέση με τα περσινά δεδομένα και πέρασε από 715 στα 690 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η αξία του δικού μας μειώθηκε μόνο κατά 5% παρόλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε γενικά και σε όλα τα μέτωπα της οικονομίας. Σε ειδικό επίπεδο βλέπουμε ότι τα καράβια LNG, δηλαδή αυτά που μεταφέρουν υγροποιημένο φυσικό αέριο παίζουν ένα τεράστιο ρόλο και είναι καλό να το έχουμε στο μυαλό μας και για το μέλλον της Ελλάδας και της Κύπρου με την αξία και την αξιοποίηση του φυσικού αερίου από την ΑΟΖ μας.

Απάντηση Αποστόλου σε Μπασιάκο για αγροτικές ζημιές από πλημμύρες στη Βοιωτία

Απαντώντας στην παραπάνω Ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Ε. Μπασιάκος, και κατόπιν ενημέρωσής μας από τον ΕΛΓΑ, σας πληροφορούμε τα εξής:

Όσον αφορά στις βροχοπτώσεις της 21ης Ιουνίου του 2015 στην περιοχή του Βαρυκού του Δ.Δ. Βαγίων Βοιωτίας, σημειώνεται ότι θα διενεργηθούν οι απαραίτητες επισημάνσεις από τις υπηρεσίες του ΕΛ.Γ.Α., προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσον οι ενδεχόμενες ζημιές στις καλλιέργειες της περιοχής μπορούν να καλυφθούν από τον Κανονισμό Ασφάλισης Φυτικής Παραγωγής.
Όσον αφορά στις ζημιές από τις βροχοπτώσεις της 21ης Ιουνίου του 2015 στην ως άνω περιοχή που προκλήθηκαν:

Η χώρα της παραφροσύνης - η σημασία της βουλευτικής έδρας και οι διαφωνούντες

Γνωστή σε όλους εμάς τους ‘Έλληνες είναι η ιστορική δήλωση του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή την 11.Ιανουαρίου1989, ο οποίος είπε: «η χώρα μεταβλήθηκε σε ένα απέραντο φρενοκομείο!». Αν και η ρήση αυτή, η οποία αναμφίβολα είχε σχέση με το σκάνδαλο του τραπεζίτη Κοσκωτά, πέρασε εις την ιστορία της χώρας μας, δυστυχώς ουδείς όμως από τότε ασχολήθηκε εις το ελάχιστον με την βαθιά αιτία και ερμηνεία της λιτής δήλωσης του τότε πολιτικού. Ούτε οι επαγγελματίες ψυχολόγοι, αλλά ούτε και οι πολιτικοί αναλυτές των Μ.Μ.Ε. Ώστε να μάθουμε όλοι μας, εάν εντός αυτού του φρενοκομείου που λέγεται Ελλάδα είναι εσώκλειστος ολόκληρος ο Ελληνικός Λαός, αλλά και το πολιτικό σύστημα, τα κόμματα και οι Θεσμοί της χώρας μας. Για να καταλάβουμε επιτέλους, και να συνειδητοποιήσουμε εγκαίρως γιατί είμαστε έγκλειστοι ενός απέραντου φρενοκομείου. Ώστε να υποβληθούμε εις την σχετική θεραπευτική αγωγή, και απελευθερωμένοι  από την παραφροσύνη μας, να ακολουθήσουμε τον δρόμο της εγκράτειας, της σύνεσης που θα μας προστάτευαν από την επερχόμενη χρεοκοπία και τα αλλεπάλληλα επαχθή, καταραμένα Μνημόνια της λιτότητας και την καταιγίδα των προαπαιτούμενων και ισοδυνάμων μέτρων της καταστροφής.

Υπεγράφη η σύμβαση του έργου «ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΕΡΓΑ ΑΝΑΔΑΣΜΟΥ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ»

Με γνώμονα την ανάπτυξη των επαρχιακών περιοχών και σε συνέχεια του αναδασμού της Τοπικής Κοινότητας του Αγίου Δημητρίου στο Δήμο Ορχομενού, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης υπέγραψε τη σύμβαση του έργου «ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΕΡΓΑ ΑΝΑΔΑΣΜΟΥ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ», προϋπολογισμού 3.950.000,000 ευρώ.
Σε μία έκταση περίπου 17.000 στρ., το μεγαλύτερο τμήμα της οποίας χρησιμοποιείται για γεωργικές καλλιέργειες θα εκτελεστούν:
1.    Έργα διάνοιξης και διαμόρφωση των προβλεπόμενων από τη μελέτη αναδασμού αγροτικών δρόμων.

2.    Κατασκευή του απαραίτητου αποστραγγιστικού δικτύου.

3.    Κατασκευή μικρών τεχνικών έργων, για διαβάσεις τάφρων σε νέους αγροτικούς δρόμους και προσβάσεις σε αγροτεμάχια.

Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

Η ENI αρχίζει νέα γεώτρηση στην αιγυπτιακή ΑΟΖ


Η ENI συνεχίζει κανονικά το πρόγραμμα των γεωτρήσεών της. Αφού έκανε δύο γεωτρήσεις στο θαλάσσιο οικόπεδο της κυπριακής ΑΟΖ στα κοιτάσματα Ονασαγόρα και Αμαθούσα, ανακοίνωσε ότι θα κάνει δύο γεωτρήσεις στην αιγυπτιακή ΑΟΖ. Τελείωσε την πρώτη με επιτυχία μάλιστα και τώρα αρχίζει τη δεύτερη. Η ENI – KOGAS ως κοινοπραξία ερευνούν στην κυπριακή ΑΟΖ στα 2, 3 και 9, ενώ είναι η TOTAL στο 10 και 11. Στην αιγυπτιακή ΑΟΖ η ENI διαχειρίζεται εξ ολοκλήρου το 9 (Shorouk) και με κοινοπραξίες με την BP το 8 (North Port Fouad) .

Έρχεται το φεστιβάλ της Αρβανίτσας και ακολουθούν τα Τροφώνια

Ένα πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων είναι έτοιμος να παρουσιάσει ο Δήμος Λεβαδέων μέσα από τα Τροφώνεια για το 2015 που ξεκινούν στις 24 Αυγούστου και ολοκληρώνονται στις 27 Σεπτεμβρίου.


Ο μεγάλος κύκλος πολιτισμού για το φετινό καλοκαίρι ανοίγει με το πασίγνωστο πλέον φεστιβάλ του Δάσους της Αρβανίτσας την ερχόμενη Παρασκευή 14 Αυγούστου.

Μαξίμου: Καλύτερη η συμφωνία σε σχέση με όσα ζητούσε η Τρόικα το 2014

Τα σημεία στα οποία «κερδίζει η χώρα σε σύγκριση με τα μέτρα που απαιτούσε η Τρόικα τον Δεκέμβριο του 2014» εστιάζουν κυβερνητικές πηγές, σε μια προσπάθεια να «χρυσώσουν το χάπι» των σκληρών μέτρων που περιλαμβάνει το νέο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα, παρουσιάζοντας μερικώς τη συμφωνία που επιτεύχθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης με τους δανειστές.
Το Μαξίμου, αφού τονίζει ότι η συμφωνία που πέτυχε είναι καλύτερη, παρουσιάζει ένα συγκριτικό σημείωμα του αποτελέσματος της διαπραγμάτευσης της σημερινής κυβέρνησης, με τις απαιτήσεις των δανειστών από την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου το Δεκέμβριο του 2014.

ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

   
      ΕΛΛΑΣ – ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
            (Βίοι  παράλληλοι)
 ---------------------------------------------------
               Πρόλογος          
Οι Πολιτικοί που ανεδείχθησαν μετά  τη καταραμένη Μεταπολίτευση, απεδείχθησαν καταστροφή για την Ελλάδα, και τους Έλληνες.
Η Μεταπολίτευση έγινε για τους Μητσοτάκηδες, Καραμανλήδες, Παπανδρέου, Σημίτη, ΓΑΠ, ΣαμαροΒενιζέλους, Ντόρες, Κυριάκους, Φώφες, Μπάρμπι, Τσίπρα, γιαγια-Τασία, «Ελληνο»-Εβραίες Υπουργίνες-Υπουργούς, κ.λ.π. εφιάλτες.

Ένα καλό ξυρισματάκι

Από τα κειμήλια του Περί Αλός
Γεωργίου Π. Σπορίδη
Εφ. Σημαιοφόρου


Απόσπασμα από το βιβλίο του Γ.Π. Σπορίδη
«Ναυτικές Ιστορίες», Αθήνα 1974.

 
 
 

Από το βιβλίο του Γ.Π. Σπορίδη «Ναυτικές Ιστορίες»,
Αθήνα 1974. Βλέπε σημ. συγγραφέως.

Λοιπόν, τι τα θέλετε! Όταν είναι να πέση ένα κακό, μύρια όσα το ακολουθούν. Θαρρείς, αληθινά, πως ένα μονάχο δεν γεμίζει το μάτι της Μοίρας και σου στέλνει και μισή ντουζίνα ακόμη, να ευχαριστηθής, που λέει ο λόγος, συφορά…

Πεζοπορία από τα Λεύκτρα προς την Λιβαδόστρα, στα πλαίσια των καλοκαιρινών εκδηλώσεων «Επαμεινώνδεια 2015»

Πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των καλοκαιρινών εκδηλώσεων «Επαμεινώνδεια 2015» του Εκπολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Λεύκτρων, η καθιερωμένη εδώ και χρόνια πεζοπορία από τα Λεύκτρα προς την Λιβαδόστρα, μέσω του παλιού δρόμου.

ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΗΒΑΙΩΝ


Δείτε στο ακόλουθο Link το ενημερωτικό «Αύγουστο…στο Δήμο Θηβαίων»: https://drive.google.com/file/d/0BxqEfqegRxFEa2hrNVJDX183LWs/view

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

23- 29 Αυγούστου η Εμποροπανήγυρη Θήβας 2015 – Τροχονομικές διατάξεις κατά τη διάρκεια αυτής.

Στις 23 Αυγούστου (εννιάμερα της Παναγίας) ξεκινά και φέτος η εμποροπανήγυρη της Θήβας, παράλληλα με την πανήγυρη του Μητροπολιτικού Ναού της πόλης των Θηβών, που είναι αφιερωμένος στην Παναγία.

Σύμφωνα με την απόφαση 253 / 2015 του Δημοτικού Συμβουλίου Θηβαίων  (αναρτημένη στο site του Δήμου και στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ : ΑΔΑ: ΩΗΨ5ΩΡΜ-ΚΜΘ)  η εμποροπανήγυρη θα διεξαχθεί στο κέντρο της πόλης των Θηβών στην οδό Πινδάρου (ξεκινώντας από την οδό Σκουρτανιώτου και καταλήγοντας στην οδό Μπέλλου) και θα διαρκέσει μέχρι τις 29 Αυγούστου 2015.

«Έντεχνη συναυλία με τον Ζουρνή Νίκο και την Νατάσσα Καμπαστάνα». Στα πλαίσια των καλοκαιρινών εκδηλώσεων «Επαμεινώνδεια 2015» του Εκπολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Λεύκτρων

Νίκος Ζουρνής Νατάσα Καμπαστάνα


Ο τραγουδοποιός Νίκος Ζουρνής και η νέα ερμηνέυτρια Νατάσα Καμπαστάνα ενώνουν για πρώτη φορά τις δυνάμεις τους σε μια συνεργασία που αναμένεται να ξεχωρίσει. Με πρωτοβουλία του Εκπολιτιστικού – Μορφωτικού Συλλόγου Λεύκτρων θα δώσουν μία συναυλία στα Λεύκτρα Βοιωτίας την Πέμπτη 13 Αυγούστου.

Με επιτυχία η έναρξη των εκδηλώσεων “Επαμεινώνδεια 2015” στα Λεύκτρα

Με φεστιβάλ παραδοσιακού χορού και γλεντιού ξεκίνησαν, την Παρασκευή 7 Αυγούστου, οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις “Επαμεινώνδεια 2015” του  Εκπολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου  Λεύκτρων.

"Το μόνο πράγμα που μας διδάσκει η Ιστορία είναι ότι δεν μας διδάσκει τίποτε" (Friedrich Hegel)

Του Θεόδωρου Κ. Παπαϊωάννου*

«Αν πρόκειται να 'αρμέξουμε' τη Γερμανία, πρέπει πρώτα να μην την καταστρέψουμε»
John Maynard Keynes

Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

"Κοιτώντας το στράτευμα να αυτοκτονεί"! Ευθύνες με ονοματεπώνυμο και έλλειμμα δικαιοσύνης

Μόλις λίγα 24ωρα βρισκόταν στην 3η Μ/Κ Ταξιαρχία “Ρίμινι” στην Ορεστιάδα, ο στρατιώτης που αυτοκτόνησε στη σκοπιά.Είχε παρουσιαστεί με την τελευταία ΕΣΣΟ και μόλις είχε πάρει μετάθεση για την συγκεκριμένη μονάδα. Συνάδελφοί του λένε ότι ήταν παιδί χαμηλών τόνων , ευαίσθητο. Δεν είχε προλάβει να μοιραστεί μαζί τους τα προβλήματα και τις ανησυχίες του. Φαίνεται ότι είχε πολλά και από τα δύο. Όπως πολλά προβλήματα έχει πλέον η συντριπτική πλειοψηφία των στρατεύσιμων αλλά και των στελεχών.

Δυστυχώς τις τελευταίες ημέρες οι ΕΔ ζουν έναν εφιάλτη που υποτίθεται ότι εδώ και πολλά χρόνια είχαμε αφήσει πίσω μας. Οι αυτοκτονίες στο στράτευμα παρουσιάζουν δραματική αύξηση και αυτό φαίνεται ότι δεν έχει γίνει αντιληπτό από την στρατιωτική ηγεσία.

Μάχη με το χρόνο

Οι βουλευτές της συμπολίτευσης έχουν ενημερωθεί ότι πρέπει να βρίσκονται στην Αθήνα. Γνωρίζουν ότι μπορεί την Πέμπτη να τεθεί σε ψηφοφορία στη Βουλή η νέα δανειακή σύμβαση και τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης (σε δύο χωριστά άρθρα). Θα το ξέρουμε οριστικά την Τρίτη το πρωί, γιατί αν ως τότε δεν έχει βγει λευκός καπνός από το ξενοδοχείο Χίλτον όπου γίνονται οι συζητήσεις μεταξύ κυβέρνησης και “κουαρέτου”, τότε θα προηγηθεί της μεγάλης συμφωνίας  (η οποία θα μετατεθεί για το φθινόπωρο) μια συμφωνία-γέφυρα και θα δοθεί περιορισμένη χρηματοδότηση για να καλυφθεί η δόση στην ΕΚΤ στις 20 Αυγούστου (3,2 δισ).

Κόκκινα δάνεια: Στο «σφυρί» εν μία νυκτί οι περιουσίες των Ελλήνων

Πιέσεις από την τρόικα να εισπραχθούν από ιδιώτες

Σε... πονοκέφαλο για την κυβέρνηση εξελίσσεται το μείζον θέμα των κόκκινων δανείων, με τους δανειστές να ζητούν «γενναίες» αποφάσεις από το οικονομικό επιτελείο.
Το ζήτημα δεν είναι απλό, καθώς τα κόκκινα δάνεια φτάνουν τα 90 δισ. ευρώ και αφορούν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες. Από αυτά 50% αφορούν καταναλωτικά, 35% επιχειρηματικά και 29% στεγαστικά δάνεια.
Η κυβέρνηση θέλει να υπάρχει ένας ενδιάμεσος φορέας για την διαχείριση των κόκκινων δανείων αλλά οι δανειστές δεν θέλουν ούτε να το ακούσουν.

Η συμβολή της αξιοποίησης των υδριτών μεθανίου

Η. Κονοφάγος , Ν. Λυγερός

Έχουμε επανειλημμένα τονίσει ότι η Ελληνική ΑΟΖ εμπεριέχει τα μεγαλύτερα αποθέματα υδριτών μεθανίου στην Ευρώπη και βέβαια στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Κι ενώ οι εκτιμήσεις μας έχουν στηριχθεί στα αποτελέσματα των καταγραφών που έκαναν τα ευρωπαϊκά ινστιτούτα: Γεωφυσικής της Τεργέστης, GEOAZUR της Γαλλίας, του Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης και το Πανεπιστήμιο της Βρέμης, φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα κατανόησης αυτών των νέων στρατηγικών δεδομένων για την ενέργεια και την καινοτομία.

Κέντρο-μέσο-δεξιά και παγκοσμιοποίηση.

Γίνεται αρκετή συζήτηση τώρα τελευταία στην ΝΔ για το ποιος όρος είναι πιο δόκιμος πολιτικά για την επιστροφή της σε πρωταγωνιστικό εκ νέου ρόλο. Κεντροδεξιά η μεσαίος χώρος; Επειδή οι λέξεις έχουν μεγάλη αξία γιατί ,όπως έλεγε ο Πλατωνας, ενσαρκώνουν τις Ιδέες, θα προσεγγίσω το θέμα μέσα από τις έννοιες των λέξεων.Όταν μιλάμε για κέντρο αυτό είναι συγγενές του μέσου . Το κέντρο είναι μέσο κατα τον Αριστοτελη . Αυτός πρότεινε πάντα στην φιλοσοφία του την μεσαία οδό ως την ωφελιμότερο για την αναζήτηση της αλήθειας . Λέει ο Σταγειρίτης φιλόσοφος ότι το κέντρο-μέσο , βρίσκεται ακριβώς στην μέση μιας ευθείας (πορείας) και σαν τέτοιο είναι στατικό δεν κινείται . Για να ενεργοποιηθεί πρέπει η ροπή της δύναμης του να πάει προς τα δεξιά η τ'αριστερα. Που με πολιτική ορολογία σημαίνει : προς τα κεντροδεξιά η τα κεντροαριστερά . Αν η κίνηση αποκοπεί από το κέντρο και πάει προς τα άκρα δεξιά η άκρα αριστερά τότε χάνεται η ισορροπία και η πορεία γέρνει επικινδυνα προς το ένα η το άλλη άκρο. Κι αυτό προκαλεί πολιτική ανισορροπία και επιθετικο ανορθολογισμό.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο