Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων 30/8/15

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Η αποχώρηση μελών από όλες τις οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ... Βοιωτίας, δεν μπορεί να αποκρύπτεται

Δυστυχώς, κάποιοι, δεν θέλουν να μαθαίνει ο κόσμος, ότι υπάρχει μαζικό κύμα αποχωρήσεων από το ΣΥΡΙΖΑ, από όλη την Ελλάδα η οποία είναι αποτέλεσμα της μνημονιακής μετάλλαξης της κυβέρνησης και της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, που ακύρωσε το ριζοσπαστικό του πρόγραμμα και τελικά το ίδιο το κόμμα. Η πραγματικότητα αυτή, δεν αφορά μόνο το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όλη την ελληνική κοινωνία, γιατί η εξέλιξη αυτή αφορά την κοινωνία και την διάψευση της ελπίδας, και την απογοήτευση που έσπειρε στο λαό, αλλά και στα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ. Η αποχώρηση 5 μελών της Συντονιστικής Επιτροπής της Ο.Μ. Θήβας, καθώς και άλλων μελών της Ο.Μ., η αποχώρηση μελών από όλες τις οργανώσεις και της Βοιωτίας, δεν μπορεί να αποκρύπτεται, για να υπηρετηθεί το σχέδιο της εφαρμογής και του νέου μνημονίου και της νέας αποικιακής δανειακής σύμβασης.

Δήλωση αποχώρησης 12 μελών από την οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ Λιβαδειάς

'' Ο ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε πορεία- Οι αγώνες για μια καλύτερη κοινωνία συνεχίζονται ''
Η μετακίνηση του ΣΥΡΙΖΑ προς την πλευρά των πολιτικών δυνάμεων που υπηρετούν τους στόχους των κυρίαρχων τάξεων της Ελλάδας και της Ευρώπης, ήταν μια διαδικασία που επιταχύνθηκε μετά την ανάληψη της κυβερνητικής εξουσίας, παρά τις όποιες αντιστάσεις. Ωστόσο η κατάργηση του δημοψηφίσματος που η ίδια η κυβέρνηση προκάλεσε και η ψήφιση του Μνημονίου 3, έκλεισε οριστικά την προοπτική μιας αριστερής κυβέρνησης «κοινωνικής σωτηρίας» και διέψευσε κάθε λέξη που είχε ειπωθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις 5 Ιούλη 2015.

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΑ ΟΧΘΗ ΤΩΝ ΕΠΙΘΥΜΙΩΝ ΜΑΣ;

Ζούμε με τις επιθυμίες. Αλλες πασίδηλες και διάπυρες κι άλλες μύχιες και υπόκωφες. Και συχνά αποβιβαζόμαστε στην αντίπερα όχθη των επιθυμιών μας, όπου ο "μικρόκοσμός" μας σύσσωμος καταρρέει. Και ανταμώνουμε την έξαψη της πραγματικότητας και την τύφλωση, που έχουν την αφετηρία τους στην απώλεια του consensus, στη διάλυση των κοινωνικών ιδανικών..

Πολλά θα μπορούσε να γράψει ή να πει κανείς για τον πρωταγωνιστή του ανθρώπινου βίου,που είναι οι ψυχικές του επιδιώξεις. Η έκταση και η ένταση των επιθυμιών αποτελούν απέραντα πεδία δράσεων. Οι οικονομολόγοι αρχίζουν τη διδασκαλία τους από τα φαινόμενα των αναγκών του ανθρώπου. Σαν μέτρο αυτών των αναγκών παίρνουν τις ανάγκες ενός ισορροπημένου ανθρώπου.

«Οι Άθλιοι» κτυπάνε την πόρτα της Ελλάδος

Μία ιστορία του μεγάλου Γάλλου συγγραφέα Βίκτωρ Ουγκώ που γράφτηκε το 1862 η οποία έχει ως επίκεντρο την αποτυχία συμφιλίωσης μεταξύ κοινωνικού και ηθικού καθήκοντος και η οποία γράφτηκε για όλα τα έθνη. Όπου ο άνθρωπος ζει αμόρφωτος και απελπισμένος, όπου η γυναίκα πουλάει το κορμί της για μια μπουκιά ψωμί, όπου το παιδί υποφέρει από έλλειψη πραγματικής παιδείας. Το βιβλίο των «Άθλιων» κτυπά τώρα την πόρτα όλων μας, τώρα και την πόρτα της Ελλάδος, φωνάζοντας δυνατά: «Ανοίξτε με. Έρχομαι για εσάς!»
Στο σκοτεινό σημείο που βρίσκεται ο σημερινός πολιτισμός που στενάζει σε όλες τις γλώσσες ο «άθλιος» ονομάζεται Έλληνας, που αγωνιά κάτω από το καθεστώς  του ψεύδους, της απελπισίας, της αβεβαιότητος και της εξόντωσης του. Ίσως κάποιος από εμάς να προβάλει τις πρώτες ενστάσεις του για το νόημα μερικών εννοιών της πρώτης παραγράφου. Διότι εις την σημερινή εποχή της σύγχρονης τεχνολογίας και του διαδικτύου, και κυρίως εις τις χώρες της «αναπτυγμένης Δύσης» δεν υπάρχει αμόρφωτος άνθρωπος που να πουλάει το κορμί του. Έτσι είναι! Όμως ουδείς πλέον μπορεί να αμφισβητήσει την πραγματικότητα, ότι εις την σημερινή εποχή καθεστώτα και η πλειονότητα των ανθρώπων πουλάνε τις ηθικές αρχές και αξίες, την συνείδηση και την ψυχή τους για το χρήμα!

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Αποσαφηνίζοντας την επιχειρηματικότητα

Είναι η κάθε επιχείρηση συνδεδεμένη με την επιχειρηματικότηταΠοιος είναι ο επιχειρηματίας και τί είναι το επιχειρηματικό πνεύμα;
Τα τελευταία χρόνια γίνεται εκτενής αναφορά σε Ευρωπαικό και παγκόσμιο επίπεδο, γύρω απο την επιχειρηματικότητα και τον διακριτό της ρόλο στην ανάπτυξη, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλεί ο διάλογος σχετικά με τη δυνατότητα μετάβασης προς το «Επιχειρηματικό Κράτος», που δημιουργεί γέφυρες στους τομείς της οικονομίας ενώ παράλληλα έχει ένα νέο ρόλο, πιο ευέλικτο, δημιουργικό με δυνατότητα ανάληψης ρίσκου.
Η αφορμή για αυτό το άρθρο είναι η διαπίστωση ότι ο όρος επιχειρηματικότητα και η έννοια του επιχειρηματία έιναι σχετικά παρεξηγημένα στην Ελλάδα σε σχέση με τη διεθνή ερμηνεία του όρου. Η σύγχυση ίσως οφείλεται στον προσανατολισμό της κοινωνίας μας προς ένα κράτος τροφό, σε συνάρτηση με κάποιες πάγιες στερεότυπες αντιλήψεις της κοινωνίας σχετικά με τον επιχειρηματία ως καιροσκόπο και οπορτουνιστή. Αυτό όμως δεν υφίσταται τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, καθώς ο επιχειρηματίας είναι ο πρακτικός οραματιστής, που αναλαμβάνει το ρίσκο να πραγματοποιήσει το όραμα του.

Αυτή είναι η υπηρεσιακή κυβέρνηση - Όλα τα ονόματα

Ανακοινώθηκε η σύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης η οποία ορκίζεται στις 13.00. Τρεις γυναίκες συμμετέχουν στο υπουργικό συμβούλιο με επικεφαλής την Β.Θάνου.

Η κυβέρνηση:

Επίθεση Μειμαράκη σε Τσίπρα από τη Λιβαδειά. "Πήγε αδιάβαστος στη διαπραγμάτευση και "φέσωσε" τη χώρα".

Τη νέα σχέση εμπιστοσύνης με το λαό επιδιώκει στις Εθνικές εκλογές εξπρές ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μειμαράκης με στόχο την Εθνική συνεννόηση για την έξοδο της χώρας από την κρίση καθώς τέλειωσαν όπως είπε οι «σωτήρες» και οι μονοκομματικές κυβερνήσεις.

Στην έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας από τη Βοιωτία ο πρόεδρος της ΝΔ επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή στη νέα προσφυγή στις κάλπες, δήλωσε υπέρμαχος της έμμεσης κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας για τη σταθερότητα στη χώρα και κατηγόρησε τον απερχόμενο πρωθυπουργό οτι πήγε αδιάβαστος στη διαπραγμάτευση και τελικά "φέσωσε" τον ελληνικό λαό.

Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας ταξιδεύει... στην Λιβαδειά

Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας ταξιδεύει και θα βρίσκεται τη Δευτέρα 31 Αυγούστου και την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου στις 21:30 στο Art Cafe Αστραδενή (Ι. Λάππα 9, 22611 00920) στην εκδήλωση που διοργανώνει η Κινηματογραφική Λέσχη Λιβαδειάς.

Δεκαέξι επιλεγμένα έργα μικρά εγχώρια διαμάντια που αναμένουν τους λάτρεις της 7ης Τέχνης να τα ανακαλύψουν!

Ημέρες προβολών: Δευτέρα 31 Αυγούστου και Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου. Ώρα έναρξης: 21:30

Είσοδος Ελεύθερη

Πρόγραμμα:

Θ.Σκούμας: Διάψευση δημοσιεύματος με τίτλο “Για Δντης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της «Λαϊκής Ενότητας» προωθείται ο κ. Θανάσης Σκούμας”

Ο Βουλευτής Βοιωτίας Θανάσης Σκούμας διαψεύδει κατηγορηματικά το δημοσίευμα της ιστοσελίδας “Εν Δελφοίς” με τίτλο “Για Δντης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της «Λαϊκής Ενότητας» προωθείται ο κ. Θανάσης Σκούμας”, σύμφωνα με το οποίο προορίζεται για διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της “Λαϊκής Ενότητας”.

Η δήλωση του Θανάση Σκούμα:

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ-ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ

             
 Ανάλυση     
Αρχίζω με ένα ρητό του DAVID  ROCKEFELLER, αποβιώσαντος προσφάτως, «Εκείνο που χρειαζόμαστε είναι μια μεγάλη παγκόσμια ΚΡΙΣΗ, και τα Έθνη της Γης θα αποδεχθούν τη Νέα Παγκόσμια Τάξη. ( N.W.O.)
Τη κρίση αυτή τη δημιούργησαν στη Μέση Ανατολή,(Συρία-Χαλιφάτο-Λιβύη), και στην Ουκρανία. Η ΚΡΙΣΗ αυτή οδηγεί στη μαζική μετανάστευση των Λαών, και κατευθείαν σε Γ! Παγκόσμιο Πόλεμο, με πυρηνικά όπλα.
Ο DAVID  ROCKEFELLER ήταν ένας από τους ηγέτες της Νέας Τάξης Πραγμάτων, και της Παγκόσμιας Κυβέρνησης.
Ο παππούς του JACOB  ROTHSCHILD, σημερινού ηγέτου της Παγκόσμιας Δικτατορίας, για τη Παγκόσμια Οικονομία είχε είπει, «Ας μου επιτραπεί να εκδώσω και να ελέγξω το χρήμα του Κράτους, (ΗΠΑ), και δεν με ενδιαφέρει ποιός θεσπίζει και ψηφίζει τους νόμους». Πράγμα που πέτυχε. Το δολάριο των ΗΠΑ, και το Ευρώ της Ευρώπης είναι νομίσματα του JACOB ROTHSCHILD.  Στη πίσω όψη του δολαρίου ΗΠΑ εικονίζονται τα σύμβολα της Ν.Τ.Π., δηλαδή η πυραμίδα με τον οφθαλμό, «Ος τα παν θορά», και η επιγραφή στα Λατινικά, (για να μην καταλαβαίνουν οι απλοί Αμερικανοί και οι μετανάστες), NOVUS ORDO SECLORUM, δηλαδή ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ.

Χωρίς κόστος για τους κτηνοτρόφους η εφαρμογή του θεσμού του Κτηνιάτρου Εκτροφής στο πρόγραμμα ελέγχου μελιταίου πυρετού

Η Γενική Δ/νση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ενημερώνει τους κτηνοτρόφους της Περιφέρειας, ότι σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχει τεθεί σε πλήρη εφαρμογή ο θεσμός του Κτηνιάτρου Εκτροφής όσον αφορά την εφαρμογή του προγράμματος ελέγχου και εκρίζωσης της βρουκέλλωσης των αιγοπροβάτων και βοοειδών.
Σύμφωνα με το νομοθετικό πλαίσιο, οι κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις υποχρεούνται, να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες του Κτηνιάτρου Εκτροφής για την εφαρμογή του προγράμματος ελέγχου και εκρίζωσης της βρουκέλλωσης των αιγοπροβάτων και βοοειδών.

Λαϊκή Συσπείρωση Στερεάς : Σχετικά με τον Χωροταξικό σχεδιασμό.

Στις σημερινές συνθήκες, της όξυνσης της καπιταλιστικής κρίσης, ένα μεγάλο μέρος της στρατηγικής της αστικής τάξης για τη λεγόμενη «πράσινη ανάπτυξη» εμφανίζεται μέσα από την προώθηση επιλογών στο επίπεδο του χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού .
Ο χωροταξικός σχεδιασμός , η πολιτική γης, συνολικότερα η έννοια της οργάνωσης του κοινωνικού χώρου είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένα με το πλαίσιο των σχέσεων παραγωγής.
Δεν αποτελούν κοινωνικά ουδέτερες τεχνοκρατικές διαδικασίες, αλλά στοχεύουν στην οργάνωση του χώρου σύμφωνα με τα συμφέροντα και τις επιλογές της άρχουσας τάξης.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 2ης ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ Δ.Σ.ΔΟΘ.

ΘΕΜΑ : Πρόσκληση σε συνεδρίαση του Δ.Σ.

    Καλείστε να προσέλθετε σε Ειδική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ (Παλαιό Νοσοκομείο – οδός Πινδάρου 112) την  1η του μηνός ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ   2015, ημέρα ΤΡΙΤΗ  και ώρα 19.00 για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:


1)Έγκριση  Προϋπολογισμού Οικ. Έτ. 2016.



                                                                            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                                                                  ΙΩΑΝΝΗΣ Β. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Δήμος Θηβαίων: Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών λόγω κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς

Με την υπ. Αριθμ. 198/28-8-2015 απόφαση της Αντιπεριφερειάρχου της ΠΕ Βοιωτίας και λαμβανομένου υπόψη τον από 28/8/2015 Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γ.Γ.Π.Π. (κατηγορία 4) που ισχύει για το Σάββατο 29/8/2015,   ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ   η κίνηση και η κυκλοφορία οχημάτων και πεζών από την 12η βραδινή της 28ης Αυγούστου, ημέρα Παρασκευή, έως και την 12η βραδινή της 29ης Αυγούστου, ημέρα Σάββατο, στις ακόλουθες περιοχές του Δήμου Θηβαίων:

Εντάξεις έργων για την στήριξη της οικογένειας και την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας 2014-2020

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη, εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας 2014 – 2020, τρία έργα συνολικού προϋπολογισμού 3.067.716 €, τα οποία ενισχύουν την κοινωνική συνοχή, περιορίζουν τον κοινωνικό αποκλεισμό και στηρίζουν την οικογένεια.
Τα εν λόγω έργα είναι τα εξής:

Απρόσεκτος ο ληστής που εισέβαλε σε πρατήριο στο Σχηματάρι

Σε εξέλιξη είναι οι αστυνομικές έρευνες, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ενός άγνωστου δράστη, ο οποίος χθες το βράδυ εισέβαλε σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην περιοχή του Σχηματαρίου Βοιωτίας.

Με την απειλή όπλου, ακινητοποίησε τους δυο υπαλλήλους που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο πρατήριο, μια 31χρονη και έναν 28χρονο και αφαίρεσε άγνωστο χρηματικό ποσό. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην προσπάθεια του ο δράστης να δείξει στους υπαλλήλους ότι είναι αποφασισμένος και δεν αστειεύεται, εκπυρσοκρότησε το όπλο του. Η σφαίρα ευτυχώς καρφώθηκε στο ταβάνι και δεν υπήρξε τραυματισμός.Την προανάκριση, για την συγκεκριμένη υπόθεση, διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών.

Εκλογές 2015 – Δημοσκόπηση: Μπροστά με 3,5% ο ΣΥΡΙΖΑ

Πρώτο κόμμα οι αναποφάσιστοι – Ποια κόμματα μπαίνουν στη Βουλή και ποια μένουν εκτός

«Ντέρμπι» μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας «δείχνει» νέα δημοσκόπηση. 
Σύμφωνα με στοιχεία που προκύπτουν από τη δημοσκόπηση της ProRata η οποία πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Εφημερίδας των Συντακτών ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της Νέας Δημοκρατίας με 3,5%, ενώ εκτός βουλής φαίνεται να μένουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.
Μάλιστα, ως πρώτο κόμμα μετριούνται οι αναποφάσιστοι οι οποίοι συγκεντρώνουν ποσοστό με 25,5%.

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΑ Η ΦΕΤΙΝΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ 30Ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Γράφει ο Νίκος Χειλάδακης
Επίδειξη των καινούργιων οπλικών συστημάτων της τουρκικής πολεμικής βιομηχανίας και όχι μόνο, θα είναι φέτος η μεγάλη παρέλαση που θα γίνει στη τουρκική πρωτεύουσα επί τη επέτειο της μεγάλης νίκης των Τούρκων κατά του ελληνικού στρατού στην Μικρασιατική Καταστροφή του 1922.
Η κίνηση αυτή έχει μεγάλη σημασία, καθώς είναι μια προσπάθεια της τουρκικής πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας να αναπτερώσει το ηθικό των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και του τουρκικού κοινού, το οποίο τελευταία δοκιμάζεται σε μεγάλο βαθμό από τις συνεχείς επιθέσεις των Κούρδων με ολοένα και περισσότερα θύματα αξιωματικών και απλών στρατιωτών. Παράλληλα είναι και ένα μήνυμα προς τις γειτονικές χώρες με μεγαλύτερο αποδεκτή την Ελλάδα, καθώς η εθνική επέτειο της 30ης Αυγούστου είναι η επέτειος της νίκης των Τούρκων κατά των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.

ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ

Είναι γεγονός ότι ο λαός μεταβιβάζει με τη ψήφο του τη θέλησή του και τη δύναμή του. Και είναι γεγονός αναντίρρητο ότι στην Ελλάδα η εξουσία κρατάει συνήθως μόνο τη δύναμη, χωρίς να ικανοποιεί τη θέληση του λαού. Και υπάρχουν περίοδοι της πολιτικής ιστορίας σε τούτη τη χώρα της σημερινής κοινωνικής αθλιότητας και των πολλών αθλίων της πολιτικής, που η εξουσία τη δύναμη αυτή τη στρέφει ενάντια στον ίδιο το λαό, για τα συμφέροντα του ο οποίου υποτίθεται αναδείχνεται.

Και δυστυχώς η συνήθεια και η προσαρμογή, η προκατάληψη και η ευπιστία, η πολιτική δημαγωγία, οδηγούν το λαό στο να αποδεχθεί αυτή την κατάσταση ενίοτε και ως δεδομένη. Ας μη γελιόμαστε. Η πολιτική αλλοτρίωση έχει αποκτήσει απειλητικές διαστάσεις. Ο λαός αντιπροσωπεύεται μεν στη Βουλή, αλλά επί της ουσίας αποξενώνεται ολο και περισσότερο και αλλοτριώνεται. Καταπατούνται εργασιακά του δικαιώματα και περιορίζεται η ελευθερία του, ιδίως η οικονομική ελευθερία του. Ο πολίτης είναι ελεύθερος οικονομικά, όταν μπορεί να αναπτύξει τις δραστηριότητές του και τις ικανότητές του...

Ερώτηση Βουλευτών Λαϊκής Ενότητας

Προς τον κ.  Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης


ΘΕΜΑ: Αξιοπρεπής αμοιβή

Αναφορικά με την Έκθεση της Ελλάδας για την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη, στο θέμα του «Δικαιώματος σε δίκαιη αμοιβή», καθώς και επί του ζητήματος της «Αξιοπρεπούς αμοιβής», η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Κοινωνικών Δικαιωμάτων καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «η κατάσταση στην Ελλάδα δεν είναι σύμφωνη προς το άρθρο 4 παρ. 1 του Χάρτη του 1961, με την αιτιολογία ότι:
οι κατώτατες αποδοχές που ισχύουν για τους συμβασιούχους του δημοσίου τομέα δεν επαρκούν για να εξασφαλίσουν σε αυτούς αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης·

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Πρόσκληση 8ης (ειδικής) συνεδρίασης & 9ης (τακτικής) συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας


         
Σας προσκαλούμε στην 8η (ειδική) συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015 και ώρα 12:00 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας (Αινιάνων 8, Λαμία), για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί του ακόλουθου θέματος ημερήσιας διάταξης:

Ερώτηση Βουλευτών Λαϊκής Ενότητας για τη Νούσα Θίσβης

ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Αθήνα, 26 Αυγούστου 2015

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους κ. Υπουργούς
i)Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού
ii)Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Θέμα: Επικείμενη οριστική διακοπή πρόσβασης από και προς τη Νούσα Θίσβης

Με θέμα την ενημέρωση και λήψη απόφασης για την φημολογούμενη διακοπή της πρόσβασης των πολιτών προς τον κόλπο της Νούσας από την εταιρία ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΘΙΣΒΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ Α.Ε. (ΔΙΑ.ΒΙ.ΠΕ.ΘΙ.Β. ΑΕ) πραγματοποιήθηκε η Λαϊκή Συνέλευση της Κοινότητας Θίσβης, του Δήμου Θηβαίων στις 19/8/2015 κατόπιν πρόσκλησης του πρόεδρου της Κοινότητας Χρήστου Σάλτα.

Αρχαία ψηφιδωτά θάφτηκαν κάτω από δρόμους σε Στυλίδα και Θήβα!



https://drive.google.com/file/ δ / 0B3fkGwUxnFfHRk9RWTJjZUFiN2M / άποψη; USP = κοινής χρήσης

Γ. Λεκάκης,  www.lekakis.com


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δήλωση Καλαφάτη - Μπασιάκου για ορισμό κομμαιτκής επιτροπής για Δασική Νομοθεσία απο Αν.Υπ.Περιβάλλοντος

Ο Συντονιστής της ΟΔΕ Παραγωγής και Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής A’ Θεσσαλονίκης κ. Σταύρος Καλαφάτης και ο Υπεύθυνος του Τομέα Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ν. Βοιωτίας κ. Βαγγέλης Μπασιάκος, αναφορικά με τη χθεσινή απόφαση του Υπ ΠΑΠΕΝ για «Σύσταση και συγκρότηση ειδικής επιτροπής για την υποβολή προτάσεων για την αναμόρφωση της δασικής νομοθεσίας» έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση:

41ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ ΣΤΗ ΘΗΒΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΗ ΘΗΒΑ (ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ "ΣΟΝΙΑ")

ΕΝΑΡΞΗ 20:00

Ο Άγιος Κων/νος Τιμά το Στέλιο Καζαντζίδη

23 – 29 Αυγούστου 2015

Συναυλίες – Χορευτικές Παραστάσεις – Χορωδιακό Τραγούδι
Ιστιοπλοϊκοί Αγώνες – Ποδήλατο – Ποδόσφαιρο –Σκάκι – Θέατρο Σκιών
Κουκλοθέατρο – Θεατρικές Παραστάσεις – Θερινός Κινηματογράφος
Τοπικά Προϊόντα – Εκθέσεις – Διαλέξεις – Παρουσίαση βιβλίων

ΕΣΠΑ: Νέο πρόγραμμα για Ελεύθερους Επαγγελματίες

Πρόγραμμα για Ελεύθερους Επαγγελματίες αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο Σεπτέμβριο σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομίας. Το πρόγραμμα θα έχει τίτλο: "Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης"
Στόχος του προγράμματος θα είναι η ενίσχυση πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, άνω των 25 ετών, άνεργων ή ελεύθερων επαγγελματιών για την άσκηση επαγγελματικής δραστηριότητας συναφούς με την ειδικότητά τους και η ενίσχυση της απασχόλησης με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Συγχαρητήρια στους επιτυχόντες από τον Σύλλογο ιδιοκτητών φροντιστών του νομού Βοιωτίας

Ο σύλλογος ιδιοκτητών φροντιστών  του νομού Βοιωτίας και το διδακτικό προσωπικό συγχαίρουν όλους τους επιτυχόντες των φετεινών πανελλαδικών εξετάσεων και τους εύχονται καλή σταδιοδρομία. Η επιτυχία αυτή ας γίνει η αφετηρία να αποκτήσουν το μέλλον που ονειρεύονται οι ίδιοι, οι γονείς και οι καθηγητές τους, καθώς όλοι μαζί έδωσαν και φέτος μία σκληρή μάχη. Σε όσους μαθητές δεν τα κατάφεραν δηλώνουμε ότι είμαστε δίπλα τους, να τους στηρίξουμε σε μία νέα, υπεύθυνη και μεθοδική προσπάθεια να κρατήσουν ζωντανά τα όνειρά τους.

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΘΗΒΩΝ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
ΙΕΡΟΣ ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΘΗΒΩΝ
ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙ ΑΓΙΟΥ ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ
Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Νέα Συντονιστική -Εκλογική Επιτροπή στον ΣΥΡΙΖΑ Θήβας

Χθες Τετάρτη 26/8/2015 συνεδρίασε σε Συνέλευση η Ο.Μ. του ΣΥΡΙΖΑ Θήβας. Αναπτύχτηκε πλούσιος προβληματισμός από όλους για την πολιτική κατάσταση όσο και για την πορεία προς τις εκλογές σε ενωτικό κλίμα.
Κοινή συνιστάμενη των απόψεων ήταν ότι τώρα είναι η ώρα –πιο πολύ από πριν- να μετρηθούμε με το χρέος μας προς το λαό μας και προς τους λαούς ολόκληρης της Ευρώπης. Να δώσουμε τη μάχη των εκλογών με όλο το αναγκαίο πείσμα, την ψυχολογική αντοχή και την ελπίδα ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και ότι το παράθυρο της ιστορικής ευκαιρίας δεν έχει κλείσει ακόμη. Από αυτή ειδικά τη μάχη, δεν πρέπει να λείψει κανείς και καμία από εμάς. Δεν πρέπει και δεν μπορούμε ως αριστεροί και αριστερές να παραδώσουμε τη χώρα στα χέρια των πολιτικών εγκληματιών, που κατέστρεψαν και καταλήστεψαν το λαό μας όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Ο ΙΟΝΕΣΚΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΑΥΤΟΚΛΗΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΣΩΤΗΡΕΣ!..

Η αυτογνωσία δεν είναι μια εύκολη διαδικασία. Προυποθέτει γνώσεις εκτεταμένες, κατάλληλα ερμηνευμένες. Αλλά είναι και κάτι άλλο, επίπλέον. Είναι η πικρή αλήθεια, που ειδικότερα ο νεοέλληνας την αποφεύγει, βυθιζόμενος σε αναπαυτικούς μύθους, έστω κι αν οι ψευδείς μύθοι φέρνουν την καταστροφή.

Και είναι φορές που καταλήγει στην καταστροφή του, γιατί νιώθει άβολα με την ορθολογική αλήθεια της υπάρξεως. Και στον τόπο της καταστροφής της υπάρξεως του στήνει πρόχειρα μικρά "τρόπαια εορτασμού", προσδοκώντας επί ματαίω κάποια ανάσταση...

Άλυτο το πρόβλημα με τα μαθητικά δρομολόγια στη Βοιωτία. Νέα προσπάθεια τη Δευτέρα

Άλυτο παραμένει το πρόβλημα με την ανάθεση και εκτέλεση των μαθητικών δρομολογίων στη Βοιωτία, μετά την διαμάχη ΤΑΞΙ και ΚΤΕΛ.

Η οικονομική επιτροπή συνεδρίασε το πρωί της Τρίτης για ακόμη μια φορά, προτείνοντας μετά την εξέταση των προδικαστικών προσφυγών, που απορρίφθηκαν, να συνεδριάσει εκ νέου την επόμενη Δευτέρα και να λάβει οριστική απόφαση, αφού θα εξετάσει το θέμα και η επιτροπή αξιολόγησης.

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΕΔΙΩΞΑΝ ΚΑΚΗΝ-ΚΑΚΩΣ ΤΟΝ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ – ΔΕΙΤΕ τι είχε ΕΤΟΙΜΑΣΕΙ για τους δανειστές-«βιαστές»

– ΔΕΙΤΕ τι έβγαλε στη ΦΟΡΑ ο Βαρουφάκης.
– Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΡΟ‘Ι‘ΚΑ. 

Σε καταγγελία χιλίων Ρίχτερ προέβη ο Γιάννης Βαρουφάκης στην επίμαχη δήλωσή του στο Φόρουμ Επίσημων Νομισματικών και Οικονομικών Θεσμών (
OMFIF), αποκαλύπτοντας πως η Τρόικα ελέγχει το οικονομικό Λογισμικό του Ελληνικού Κράτους!

Αυτή τη συγκλονιστική διαπίστωση έκανε ειδικός, Καθηγητής Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κολούμπια, στενός και έμπιστος φίλος του Γιάννη, ο οποίος αφού διορίστηκε στο ΥΠΟΙΚ, έψαξε με εντολή Βαρουφάκη το Σύστημα του Υπουργείου Οικονομικών, ανακαλύπτοντας ότι το Λογισμικό το ελέγχει η Τρόικα!

"90 χρόνια Μίκης Θεοδωράκης" στο Aυγουστιάτικο Φεγγάρι 2015 στη Θήβα




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Αντιναύαρχος Brueys: Από την Κέρκυρα στο Αμπουκίρ


«Το Διευθυντήριο είχε παραγγείλει στον Brueys να οδηγήσει το στόλο του πίσω στη Γαλλία, ή τη Μάλτα ή την Κέρκυρα…»

 
Γιώργος Σ. Ζούμπος
Μαθηματικός
Δρ Τμ. Ιστορίας Ιονίου Παν/μίου

 

Δημοσιεύτηκε στην κερκυραϊκή εφημερίδα «Καθημερινή
Ενημέρωση» (εκδότης Γιώργος Κατσαϊτης) στις
07-08-2010. Αναδημοσίευση στο Περί Αλός με την
 έγκριση του συγγραφέως Γ. Σ. Ζούμπου.


Πορτραίτο του François Paul
de Brueys d'Aigaliers.
Museum of Versailles.
 
Στις 31 Οκτώβρη 1795 (9Brumaire IV σύμφωνα με το γαλλικό επαναστατικό ημερολόγιο), μετά τη διάλυση της Συμβατικής, εκλέγεται στη Γαλλία εκτελεστικό Διευθυντήριο και στις 2 Μάρτη 1796 (12Ventose IV) ο Βοναπάρτης ορίζεται αρχιστράτηγος της στρατιάς της Ιταλίας.

Τη διοίκηση των ναυτικών δυνάμεων της Δημοκρατίας στη Μεσόγειο αναλαμβάνει, λίγους μήνες αργότερα, ο αντιναύαρχος  Brueys. Είναι μόλις 43 χρονών και ένας από τους νεότερους ναυάρχους της Γαλλίας.

ΜΕ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΩΝ ΕΡΥΘΡΟΚΩΛΩΝ ΠΙΘΗΚΩΝ...

Η Ελλάδα δυστυχώς θα είναι πάντα, εκτός κάποιου θαύματος που συνήθως εκδηλώνεται την έσχατη ώρα, ο Οιδίποδας του Τειρεσία: "Τυφλή στα μάτια και στο νου". Οπότε η ανυπαρξία ιδεών και συγκεκριμένης πορείας σε συνδυασμό με την πολιτική απάτη, καθιέρωσαν για δεκαετίες ως μόνο πρόγραμμα το "άρπαξε να φας και κλέψε νάχεις".

Κάποιοι βέβαια παραμέθυσαν φανερά και καταγγέλθηκαν ως άσωτοι. Οσοι όμως μακράν των θνητών σοσιαλιστών (χωρίς σοσιαλισμό...) και των φιλελευθέρων (χωρίς φιλελευθερισμό...), κατανάλωναν νέκταρ και αμβροσία στα δώματα του Ολύμπου, κρατούν το προνόμιο του "πόθεν έσχες" ως να μην "έσχον". Οι δεν σημερινοί κυβερνητικοί αριστεροί "μετασχηματισμένοι" σε αριστερούς της πομφόλυγας, διεκδικούν την "αυτοδυναμία" στις επερχόμενες εκλογές με το θράσος των ερυθρόκωλων πιθήκων, για να "εφαρμόσουν" το νέο μνημόνιο και να ολοκληρώσουν το πρόγραμμα της "σωτηρίας" της δεινοπαθούσης ελληνικής κοινωνίας...

Κωρύκειον, το μεγαλύτερον Άντρον της αρχαιότητος

ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΧΟΡΩΔΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΘΗΒΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Ι. ΝΑΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΟΥ ΛΟΥΚΑ ΘΗΒΩΝ Ώρα 8:00 μ.μ.
ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΧΟΡΩΔΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ :
ΤΗΝ ΧΟΡΩΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΕΡΟΨΑΛΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΒΩΝ Ο «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΛΟΥΚΑΣ» ΚΑΙ

Δήμος Θηβαίων: Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών λόγω κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς

Με την υπ. Αριθμ. 195/26-8-2015 απόφαση της Αντιπεριφερειάρχου της ΠΕ Βοιωτίας και λαμβανομένου υπόψη τον από 26/8/2015 Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γ.Γ.Π.Π. (κατηγορία 4) που ισχύει για την Πέμπτη 27/8/2015,   ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ   η κίνηση και η κυκλοφορία οχημάτων και πεζών από την 12η βραδινή της 26ης Αυγούστου, ημέρα Τετάρτη, έως και την 12η βραδινή της 27ης Αυγούστου, ημέρα Πέμπτη, στις ακόλουθες περιοχές του Δήμου Θηβαίων:

Μπασιάκος για ομολογημένη ανυπαρξία έργου του Υπ Περιβάλλοντος

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ν. Βοιωτίας, κ. Βαγγέλης Μπασιάκος, αναφορικά με την ομολογημένη ανυπαρξία κυβερνητικού και κοινοβουλευτικού έργου του Υπουργείου ΠΑΠΕΝ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η ομολογημένη από τον Αν. Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Γιάννη Τσιρώνη ανυπαρξία κυβερνητικού και κοινοβουλευτικού έργου στους περισσότερους τομείς αρμοδιότητας του, λόγω και των διαφωνιών του με τον προηγούμενο Υπουργό κ. Παν. Λαφαζάνη, αποδεικνύει περίτρανα την αποτυχία της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στην αντιμετώπιση κρίσιμων προβλημάτων και θεμάτων του Περιβάλλοντος, της Ενέργειας και της Κλιματικής Αλλαγής. Όπου είχαν καλλιεργηθεί πολλές προσδοκίες.

ΕΞΑΓΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΜΕ ΓΕΛΙΑ...

Κάθε εκλογικό αποτέλεσμα μας κάνει "νοσταλγούς" του παρελθόντος. Και μάλιστα ενός πολιτικού παρελθόντος που πάντα ή σχεδόν πάντα χαρακτηριζόταν από την έλλειψη αποδοτικότητας, σοβαρό πράγματι σύμπτωμα της νόσου της σύγχρονης δημοκρατίας.

Κι αυτή η...νοσταλγία δεν σημαίνει εξιδανίκευση του "παλαιού καλού καιρού...". Γιατί η πολιτική δημοκρατία μπορεί να θεωρηθεί σταθεροποιημένη και συνεπώς βιώσιμη, όταν είναι αποδοτική. Και μια τέτοια πολιτική δημοκρατία δεν είχε την τύχη να έχει η Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες.

Εικόνα διάλυσης και αποσύνθεσης και στο ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας


Σκληρές διαφωνίες, ολομέτωπες συγκρούσεις, αποχωρήσεις και παραιτήσεις με αιχμηρές ανακοινώσεις, αυτή είναι τις τελευταίες ώρες η εικόνα διάλυσης και αποσύνθεσης που παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ και στη Βοιωτία. Με τη μισή σχεδόν Νομαρχιακή Επιτροπή ήδη στη Λαϊκή Ενότητα, τα κομματικά όργανα του εναπομείναντα ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζονται να δώσουν τη μάχη των εκλογών, με το βλέμμα στραμμένο  αποκλειστικά στον Τσίπρα. Εκανε ότι μπορούσε αλλά…

Συγχαρητήριο μήνυμα Δημάρχου Θηβαίων για τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας μας, θέλω να συγχαρώ θερμά τους επιτυχόντες των Πανελληνίων Εισαγωγικών Εξετάσεων του διδακτικού έτους 2014-2015 και να τους ευχηθώ τα χρόνια των σπουδών τους να είναι παραγωγικά και δημιουργικά και να αποκτήσουν όλες εκείνες τις γνώσεις, που θα τους οδηγήσουν σε μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία και κοινωνική καταξίωση.

Χαίρομαι, που για ακόμα μία φορά, οι μαθητές των λυκείων του Δήμου μας σημείωσαν μεγάλες επιτυχίες και κατάφεραν την εισαγωγή τους στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας μας, παρά τις δυσκολίες των θεμάτων σε όλα τα πεδία.  Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν επίσης στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς τους καθώς συνέβαλαν με τη στήριξή τους και τη σωστή διδασκαλία στην επιτυχία τους.

Τέλος, θέλω να ενθαρρύνω όσους δεν κατάφεραν να εισαχθούν σε κάποια σχολή, να συνεχίσουν να προσπαθούν για την εκπλήρωση των στόχων τους και τους υπενθυμίζω ότι υπάρχουν πολλές διέξοδοι επαγγελματικής σταδιοδρομίας που θα τους δώσουν πολλές ευκαιρίες για το μέλλον τους.

Τα πραγματικά αίτια της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής κρίσης

Ο Εθνικός ορίζοντας βαραίνει επικίνδυνα και οι Έλληνες πολίτες καλούνται να επωμιστούν το βάρος αποφάσεων τεράστιας σημασίας, χωρίς να γνωρίζουν ή να θυμούνται όσα χρειάζονται για να κρίνουν σωστά για το μέλλον της Πατρίδας αλλά και των πολιτών της.
Το επόμενο κείμενο ίσως φανεί μεγάλο και βαρετό από πολλούς, παραθέτει όμως ΜΟΝΟ γεγονότα (με τις αντίστοιχες πηγές) που ξεχάσαμε ή αγνοούμε, προκειμένου ο κάθε ένας από εμάς, χωρίς τις γνωστές καθοδηγήσεις, να καταλήξει σε ώριμες προσωπικές αποφάσεις την ώρα των μεγάλων επιλογών.

Θανάσης Σκούμας: Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ είναι η δημοκρατική απάντηση του λαού

Θανάσης Σκούμας
Του Θανάση Σκούμα

Η επιλογή της κυβέρνησης να οδηγήσει χωρίς καμία συλλογική απόφαση του κόμματος, τη χώρα και το λαό σε νέο επώδυνο μνημόνιο, σε πλήρη αντίθεση με τις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και με τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, αντικαθιστώντας το βροντερό ΟΧΙ του ελληνικού λαού της 5ης Ιουλίου 2015, σε ΝΑΙ στα μνημόνια και τη λιτότητα, δημιούργησε μια τεράστια απογοήτευση και διάψευση των ελπίδων του ελληνικού λαού, για μια διαφορετική προοδευτική και φιλολαϊκή πορεία, ακύρωσε το εγχείρημα της αριστερής κυβέρνησης και ενέταξε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ στο ίδιο μνημονιακό μοτίβο των τελευταίων 5 ετών. Η πολιτική αυτή στροφή, κατήγαγε τεράστια ήττα για την αριστερά, το λαό και τη χώρα, αφού εκτός των άλλων η κυβέρνηση έκανε κυρίαρχο αφήγημα της, ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το μνημόνιο (ΤΙΝΑ), ακολουθώντας τη στρατηγική των προηγούμενων κυβερνήσεων «μνημόνιο ή χρεωκοπία».

Βάσεις 2015: Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Ανακοινώθηκαν πριν από λίγα λεπτά οι βάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για το 2015 δίνοντας τέλος στην αγωνία των υποψηφίων.


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Απάντηση Κουράκη σε Μπασιάκο για Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Θήβας


ΘΕΜΑ : «Απάντηση στην Ερώτηση                                  
           με αριθμό  3741/22-6-2015»
                                                                                             
      Απαντώντας στην Ερώτηση με αριθμό 3741/22-6-2015, την οποία κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Ευάγγελος Μπασιάκος με θέμα «Δημιουργία Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Θήβας» και στα θέματα της αρμοδιότητάς μας, σας κάνουμε γνωστά τα ακόλουθα:
  Το ΥΠΟΠΑΙΘ έχει σαν στόχο τη στήριξη και αναβάθμιση της λειτουργίας των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης καθώς και την ισχυροποίηση της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης ως ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό αντικείμενο. Στη χώρα μας, λειτουργεί σήμερα ένα πλέγμα δομών περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και το ΥΠΟΠΑΙΘ επιθυμεί τη διεύρυνσή του. Στο πλαίσιο αυτό, το ΥΠΟΠΑΙΘ εξετάζει την ίδρυση ενός Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Δήμο Θηβαίων.

Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΑ ΨΕΥΔΗ, ΠΩΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΙΣ ΠΑΤΗΜΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ;

Αλλος ένας άπειρος μεν, φιλήδονος δε εραστής της εξουσίας ο Αλέξης Τσίπρας, επιρρεπής στον καλοκαιρινό της οργασμό, με χίλιες τρομάρες στον νου του να έχουν σμίξει τη μοίρα τους με την πολιτική την κοκκαλιάρα, αδυνατεί να ακούσει τις πατημασιές της κοινωνικής αγωνίας στην καρδιά του.

Και με τον έρωτα της εξουσίας τον ψυχοτρόφο στο αίμα του, με πολιτικές πρακτικές μιας άλλης παλαιοκομματικής λογικής, με άλλους "συντρόφους" της ψευδεπίγραφης Αριστεράς, βγήκαν από κοινού τα άεργα όνειρα των αιμορραγούντων οικονομικά Ελλήνων να "ληστέψουν", ενώ με τη γλώσσα τους τα ομοιώματα του αποτρόπαιου ψεύδους να αθροίσουν...

Θανάσης Σκούμας: Υποβολή αναφορών για τη λειτουργία των Νοσοκομείων

Ο Βουλευτής Βοιωτίας Θανάσης Σκούμας υπέβαλε προς το Προεδρείο της Βουλής δύο αναφορές για τη λειτουργία των Νοσοκομείων της Θήβας και της Λιβαδειάς. Τα έγγραφα που επισυνάπτονται στις αναφορές είναι το Δελτίο Τύπου του Ιατρικού Συλλόγου Θηβών με θέμα «Λειτουργία Γενικού Νοσοκομείου Θηβών» και το το έγγραφο του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς με θέμα «Λειτουργία Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς». Και στα δύο έγγραφα αποτυπώνεται η τραγική κατάσταση των δύο νοσοκομείων της περιοχή μας. Απαιτείται άμεση χρηματοδότηση και στελέχωση με ιατρικό και λοιπό προσωπικό κατά πλήρη προτεραιότητα για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις λαϊκές ανάγκες.
Θανάσης Σκούμας, Βουλευτής Βοιωτίας

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Πολιτιστικό Διήμερο στον Άγιο Θωμά Τανάγρας



Πολιτιστικό διήμερο ''Στο φως του φεγγαριού'' στην αυλή της Παναγιάς της Λιατανιώτισσας.

-Παρασκευή 28 Αυγούστου, 
     βραδιά αφιερωμένη στους μικρούς μας φίλους με θεατρικό παιχνίδι και πολύ μουσική.

-Σάββατο 29 Αυγούστου, 
     βραδιά αφιερωμένη στην παράδοση με παρουσίαση παραδοσιακών χορών, το γλέντι πλαισιώνει ζωντανή παραδοσιακή ορχήστρα.

Ας αρχίσουν οι χοροί...

Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

ΕΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ!..

Ο στοχασμός του μέλλοντος σε υποχρεώνει να αξιολογήσεις την έννοια του τωρινού, να προσδιορίσεις την ισορροπία ανάμεσα στις ιδέες, να θέσεις το πρόβλημα της χρονικής σειράς, αφού μπροστά στις αμέτρητες αθλιότητες που βιώνουμε, για πολλούς το μέλλον έχει γίνει μια κραυγάζουσα αβεβαιότητα,μια αμφίρροπη έννοια και ενίοτε χωρίς σημασία...

Η αιωνιότητα άλλωστε υπό το βάρος των δυσβάστακτων καταστάσεων, στο επίπεδο που ο καθένας τις βιώνει, δεν σου προσφέρει πολλά. Μόνον οι στιγμές μένουν αιώνιες. Ο κόσμος δεν εξαρτάται από την αυτάρκεια του εφήμερου.

Ενα περπάτημα είναι όλα προς το τέλος!..

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο