Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Οι υποψήφιοι βουλευτές όλων των κομμάτων των εκλογών της Κυριακής 20 Σεπτεμβρίου 2015 στη Βοιωτία

Οι υποψήφιοι βουλευτές όλων των κομμάτων των εκλογών της  Κυριακής 20 Σεπτεμβρίου 2015 στη Βοιωτία

ΑΣ ΑΘΡΟΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΚΙ ΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ!..

Ο στοχασμός του μέλλοντος μας υποχρεώνει να αξιολογήσουμε την έννοια του τωρινού, να προσδιορίσουμε την ισορροπία ανάμεσα στις ιδέες, στις υποσχέσεις και τις πράξεις. Να θέσουμε το πρόβλημα της χρονικής σειράς, αφού μπροστά στις αμέτρητες αθλιότητες που βιώνουμε, για πολλούς το μέλλον έχει γίνει μια κραυγάζουσα αβεβαιότητα, μια αμφίρροπη έννοια και ενίοτε χωρίς σημασία.

Η αιωνιότητα άλλωστε, υπό το βάρος των δυσβάστακτων καταστάσεων, στο επίπεδο που καθένας μας τις βιώνει, δεν μας προσφέρει πολλά. Μόνο οι στιγμές μένουν αιώνιες. Και μας βοηθούν συχνά να αποφασίζουμε. Ο κόσμος δεν εξαρτάται από την αυτάρκεια του εφήμερου.

Διατρέχουμε δύσκολους καιρούς. Και αξίζει να "καθρεπτιστούμε" στην πραγματικότητα που βιώνουμε. Ακόμα και όσοι ανίδεα εξασφαλισμένοι και απερίσκεπτοι προσπερνάμε την θλιβερή πραγματικότητα, που όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας ως εφιάλτη βιώνουν, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι οι πολλοί ταλαιπωρούνται. Και να δούμε στον καθρέπτη του πόνου και της δικής τους ανέχειας, το δικό μας "πρόσωπο" μιας ανατροπής της ζωής μας, πιθανώς αύριο, μεθαύριο ή στο εγγύς μέλλον.

Και αύριο καλούμαστε να ψηφίσουμε έχοντας στο νου μας αυτή ακριβώς την πραγματικότητα μας!..

Ας σκεφτούμε ότι αύριο καλούμαστε από τις πολιτικές Σειρήνες να ψηφίσουμε εκείνους που άφησαν το πιάτο χιλιάδων πολιτών άδειο ή γεμάτο σκύβαλα. και τσαλαπάτησαν τα όνειρά μας. Ας σκεφτούμε ότι τα ιδεώδη λόγια των πολιτικών για τους χιλιάδες των δεινοπαθούντων της εξαθλιωμένης κοινωνίας μας είναι χωρίς αντίκρυσμα.

Οι αρχές και οι αξίες της ζωής τους έχουν βγει σχεδόν όλες στο σφυρί, τα αισθήματα πνίγονται στη κούνια τους ή εξαφανίζονται μπροστά στον θρίαμβο της προδοσίας, της όποιας προδοσίας των ελπίδων τους, των ελπίδων μας τελικά!..

Δ. Σ. ΘΗΒΑΣ . Σοβαρά προβλήματα και ενστάσεις

Σοβαρά προβλήματα, μαζί και πολλές ενστάσεις και αντιδράσεις έχει προκαλέσει η Μελέτη Κατάρτισης ΣΧΟΟΑΠ για την Γεωγραφική Περιφέρεια του Δήμου Θίσβης, κυρίως στον οικισμό της Παραλίας Αλυκής, όπου 150 σπίτια κινδυνεύουν να μείνουν εκτός κτηματογράφησης, με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες να χάσουν τις περιουσίες τους, τις οποίες δημιούργησαν ακόμα και πριν το 1960 και δικαιώθηκαν είτε με τον Ν. Τρίτση, είτε με δικαστικές αποφάσεις…

Γιατί, Διότι στον οικισμό της Αλυκής οι δομημένες εκτός ορίου περιοχές, συνολικής έκτασης 1.129,9 στρεμμάτων είναι προβληματικές, καθώς έχουν χαρακτηριστεί ως αρχαιολογικοί χώροι ή και αναδασωτέες εκτάσεις…

Σύμφωνα με τους οικιστές  και κυρίως με τον Πρόεδρο του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αλυκής Σ. Κάρκαλη, το 70%των σπιτιών   «θεωρούνται παράνομα δασικά από την Δασική Υπηρεσία, καθώς το 1976 επικαλέστηκαν πυρκαγιά στην Αλυκή, γεγονός που κανείς δεν θυμάται, ακόμη και όσοι κατοικούσαν στον οικισμό πριν το 1969»….

Alexis Tsipras: «Je suis venu, j'ai vu, j'ai vaincu»

από τον  πολιτικό μηχανικό Θεόδωρο Κ. Παπαϊωάννου*

Τρίτη (14.7) έτυχε η κόρη μου στο Παρίσι κοντά στα Ηλύσια Πεδία . Nεαροί διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ  που έγραφαν «liberté, égalité ,fraternité» στα Ελληνικά «Ελευθερία, ισότητα, αδελφοσύνη»  τιμώντας την κοσμοϊστορική επέτειο της Γαλλικής Επανάστασης του 1789 .
Εν μέσω της ολοσχερούς εξαθλίωσης  των μαζών ,τότε στην εποχή του Λουδοβίκου του 16ου και της Αντουανέτας ,με «σπίρτο»  τους κύριους εκφραστές -προπομπούς  Μοντεσκιέ, Ρουσώ ,Ντιντερό  , Βολτέρο ,  το κίνημα του Διαφωτισμού και το παράδειγμα της Αμερικανικής Επανάστασης(1776-1783)  άναψε η φωτιά που  απλώθηκε σε όλη τη Δύση.

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΛΑ ΝΑ ΚΛΑΨΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ. ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ. ΜΟΝΟ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ!..

Και με τη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα το βράδυ κλείνει η προεκλογική περίοδος. Πορευόμαστε εντός δύο 24ωρων προς την κάλπη με σύγχυση απόλυτη. Πραγματικότητα και προσδοκίες σε πλήρη διάσταση. Σταθερή πορεία προς το στρόβιλο της αυταπάτης.

Μια κοινωνική αυταπάτη που ενισχύεται από τις προσχηματικές παραχωρήσεις των κομμάτων που διεκδικούν εναγώνια τη ψήφο μας, από τις παραπαίουσες έστω προσπάθειες κάποιων πολιτικών, από την ανάγκη του πολίτη να προσδεθεί στην ελπίδα, με την έννοια ότι η ελπίδα έχει μέλλον...

Η κοινωνική συνείδηση εξακολουθεί ωστόσο, μη φυσιολογικά βραδυπορούσα, να βλέπει την πολιτική ντυμένη με τη λιβρέα του χθές. Και έτσι βλέπουμε τις κομματικές σημαίες να "λικνίζονται" με τη θρασύτητα της βλακείας στις προεκλογικές συγκεντρώσεις.

Τάκης Φωτόπουλος: Οι στημένες εκλογές για την… πάνδημη έγκριση των μνημονίων μετά το ΟΧΙ του 61%

ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Το συστηματικό και έντεχνα προετοιμασμένο μακρόπνοο σχέδιο των ξένων ελίτ (Υπερεθνική Ελίτ και η Ευρωπαϊκή συνιστώσα της), σε αγαστή σύμπνοια με τη ντόπια ελίτ, για τη Μεξικανοποίηση της χώρας και την πλήρη υποταγή του Ελληνικού λαού (που τόλμησε πάλι πρόσφατα ν’ αντισταθεί στα σχέδια τους ― όπως φάνηκε με το 61% του «ΟΧΙ» στα μνημόνια του Ιούλη) είχε αρχίσει να υλοποιείται πολύ νωρίτερα. Η γενική επίθεση των ελίτ εκδηλώθηκε ήδη από την αρχή της πρώτης δεκαετίας αυτού του αιώνα, όταν εξαπατήθηκε ο Ελληνικός λαός να ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ του «εκσυγχρονιστή» Σημιτούλη. Ένα κόμμα, που ήδη από τη δεκαετία του ‘80, είχε δείξει τι πραγματικό ρόλο έπαιζε, όταν «ξέχασε» τις δεσμεύσεις του ιδρυτού του να βγάλει την Ελλάδα από την ΕΕ και ΝΑΤΟ ― «το ίδιο συνδικάτο».

Η ελπίδα του ψέματος και το ψέμα της ελπίδας

Ν. Λυγερός

Είναι απίστευτο αν το σκεφτεί κανείς ορθολογικά πόσο έχει αξιοποιηθεί η έννοια της ελπίδας μέσω του ψέματος, στο πλαίσιο της πολιτικής και ειδικά για εκλογές. Μπορεί η μόνη άλλη έννοια που να έχει εκμεταλλευτεί με τον ίδιο τρόπο, να είναι αυτή της αλλαγής. Η ελπίδα παρουσιάζεται σχεδόν μ’ ένα τρόπο θρησκευτικό με συνέπεια εντυπωσιακή, μερικοί αθώοι να την θεωρούν ακόμα και Χριστιανική, ενώ βέβαια υπάρχει και στην ελληνική μυθολογία με το κουτί της Πανδώρας. Γιατί λοιπόν έχει τόσο πέραση, η ελπίδα; Η απάντηση είναι θεαματικά απλή, αφού μέσω του ψέματος, επιτρέπει στα κόμματα να κερδίσουν τις εκλογές. Και καθώς αυτό αρκεί στα περισσότερα, αφού λατρεύουν την εξουσία, αυτό επαρκεί. Βέβαια η ελπίδα ακόμη και μέσω του ψέματος, δεν σου επιτρέπει να έχεις μια κυβέρνηση που να είναι αποτελεσματική για την πατρίδα μας. Αυτό όμως δεν φαίνεται να απασχολεί τα περισσότερα κόμματα και γι’ αυτό το λόγο έχουμε τόσες εκλογικές αναμετρήσεις αυτήν την περίοδο.

Ν. Φίλης στο Press Publica: Δανειστές, ΜΜΕ, διαπλοκή, θέλουν συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για να αποτρέψουν πολιτικές υπέρ των αδύναμων

Συνέντευξη στον ΧΡΗΣΤΟ ΖΕΡΒΑ
ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Γ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
“Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα υλοποιεί τις δεσμεύσεις της αλλά με τρόπο που να δημιουργεί τις προϋποθέσεις απεγκλωβισμού από το Μνημόνιο”, επισημαίνει σε συνέντευξη του στο Press Publica, ο Νίκος Φίλης παραπέμποντας στο παράλληλο πρόγραμμα, τις παρεμβάσεις που αυτό επιχειρεί καθώς και την διεθνή αναγνώριση για απομείωση του ελληνΙκού χρέους.
“Η σπουδή δανειστών, ΜΜΕ και οικονομικών συμφερόντων να προλειάνουν το έδαφος για τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ είναι κατανοητή. Επιδίωξη τους είναι  απονευρώσουν τις διαπραγματευτικές δυνατότητες της ελληνικής πλευράς και να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για τη συνέχιση της λιτότητας. Στόχος τους είναι, επίσης,  να απωλέσουμε όσο έδαφος κατακτήσαμε με τη διαπραγμάτευση και να μην επιτραπεί καμία τολμηρή παρέμβαση σε σημαντικούς τομείς της δημόσιας ζωής προς όφελος των πιο αδύναμων πολιτών¨, τονίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στην διαλυθείσα Βουλή.

Το «κλειδί» και η «πόρτα» για ενδεχόμενη Σταθερή Κυβέρνηση.

Μετά από τη «πρόχειρη» προσέγγιση του Άρθρου « Η Πολυκατοικία της Δεξιάς Πλατφόρμας», ας επιχειρήσουμε στην ανάλυση όχι στον αν το «κλειδί» είναι το σωστό ή δεν είναι, αλλά τι υπάρχει πίσω από τη «πόρτα».
Υπάρχει ένα μέρος του Εκλογικού Σώματος που :
- Αριθμεί περί του 17% του συνόλου.
- Αποτελούσε κάποτε, το «πυρήνα» του Εκλογικού Σώματος της ΝΔ.
- Είναι αφιερωμένο, ορκισμένο, αποκλειστικά στην Άμυνα και Ασφάλεια της Πατρίδος.
- Βρίσκεται σε «διασπορά» ανά την Ελλάδα και μεγάλο μέρος του, στα ακριτικά μέρη και σύνορα.
- Η «διασπορά» τους, αποτελεί μειονέκτημα για τους δημοσκόπους, αφού δεν μπορούν να σταθμίσουν τη συμπεριφορά τους λόγω των συχνών μετακινήσεών τους. Το μόνο που ξέρουν, και αυτό κατά δήλωσή τους, είναι, ότι ΔΕΝ είναι ΔΕΔΟΜΕΝΟΙ.

Οι εκλογές και οι ψηφοφορίες δεν είναι κυβέρνηση

Ν. Λυγερός

Είμαστε σίγουρα η χώρα της Δημοκρατίας και κανείς δεν μπορεί να μας κλέψει αυτόν τον τίτλο, είναι μάλιστα κι ένα από τα πολλά επιτεύγματα του Ελληνισμού. Αυτή η Δημοκρατία έχει γίνει παράδοση πλέον για τον λαό μας και εύλογα θεωρούμε ότι είναι απαραίτητη και στην πατρίδα μας και σε άλλες χώρες. Απλώς δεν πρέπει να υπάρχει καμία παρεξήγηση με την έννοια ότι οι εκλογές και οι ψηφοφορίες δεν είναι κυβέρνηση. Είναι πολλοί από τους δικούς μας που τους αρέσει να ψηφίζουν για να θυμηθούν τα φοιτητικά τους χρόνια, τον συνδικαλισμό κλπ. Όμως υπάρχει μια διαφορά μεγέθους διότι με την Ελλάδα μιλούμε για ένα έθνος. Δεν μιλούμε για τοπικές κινήσεις που αφορούν μόνο μερικά άτομα, ακόμα κι αν αυτά φαίνονται πολλά. Εδώ πρόκειται για τον ελληνικό λαό, για ανθρώπους που υποφέρουν χωρίς λόγο γιατί απλώς επειδή δεν υπήρξε ούτε ικανότητα, ούτε επαγγελματισμός.

Δωρεάν εξετάσεις για την πρόληψη του διαβήτη στο Δήμο Θηβαίων

Ο Δήμος Θηβαίων, στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής, και σε συνεργασία με το Εθνικό  Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ), στο οποίο είναι μέλος , θα υλοποιήσει,  από τις 21 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτώβρη 2016,  σε όλες τις δημοτικές του ενότητες,  πρόγραμμα Πρόληψης Σακχαρώδη Διαβήτη με Δωρεάν Εξετάσεις στο Γενικό Πληθυσμό, εστιάζοντας στα άτομα της τρίτης ηλικίας.

Οι δωρεάν εξετάσεις θα γίνουν από νοσηλευτές του Δημοτικού Οργανισμού Δήμου Θηβαίων και του  “Βοήθεια στο Σπίτι”, όπως ακολούθως :

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΟΙΤΑΛΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

Με τον Ελληνοιταλικό Σύλλογο από 13-22 Νοεμβρίου 2015
ΔΕΚΑΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ Ν. ΙΤΑΛΙΑ
(ΝΑΠΟΛΙ-ΠΟΜΠΗΙΑ-ΚΑΠΡΙ-ΑΜΑΛΦΙ-ΣΟΡΙΕΝΤΟ-ΣΑΛΕΡΝΟ-ΛΕΤΣΕ-ΤΑΡΑΝΤΑ-ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ)

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ "ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ", ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΜΕ!..

Τι καλά να μας άρεσαν οι εκπλήξεις! Αν μας άρεσαν οι...εκπλήξεις, τότε το παιχνίδι της κομματικής επιβίωσης, της πολιτικής γελοιότητας και της επικάλυψης της πολιτικής δυσοσμίας δεν θα παιζόταν σε βάρος μας, ερήμην του λαού. Και ο πολιτικός "αφεντισμός" δεν θα αποτελούσε γώρισμα των εκάστοτε κυβερνώντων. Ούτε η αλαζονεία θα εξέτρεπε την εξουσία σε χείριστους δρόμους...

Ομως, τι κρίμα που δεν μας αρέσουν οι εκπλήξεις!..

Οπως δεν μας αρέσει η ανατομία της ευθύνης μας. Και σύρροπα με την αποθαρρυντική τούτη διαπίστωση, ανεξάρτητα αν "αφυπνίζει" τον εγωισμό μας και την επιδερμική μας αντίδραση, έχει αναπτυχθεί ο ωχαδερφισμός, η αδιαφορία και έχει υποστεί διαβρωτική αλλοίωση ακόμη και η συνείδησή μας.

Ο πλούτος της Ελλάδας είναι οι Έλληνες

Ν. Λυγερός

Ο πλούτος της Ελλάδας είναι οι Έλληνες γιατί εκ φύσης είναι του Ελληνισμού που βοηθάει την Ελλάδα. Έτσι όσοι καταπατούν τους Έλληνες, καταπατούν τον Ελληνισμό και στη συνέχεια την Ελλάδα. Δεν είμαστε μία χώρα του κομματισμού και ισοπέδωσης. Μας αρέσει η ελευθερία μας και δεν την ανταλλάζουμε με τίποτα εκτός βέβαια από τον θάνατο. Κανείς δεν μπορεί θεσμικά, κομματικά να μας επιβάλει να ξεχάσουμε τι σημαίνει Ελληνισμός. Δεν είμαστε τυχαία του Χριστιανισμού, επιλέξαμε να πιστεύουμε στο έργο του Χριστού, όχι από συμφέρον και ευκολία, αλλά λόγω ανάγκης. Δεν αποδεχτήκαμε ποτέ να μας βγάζουν τις εικόνες από τις εκκλησίες μας, δεν είναι λοιπόν για να το κάνουμε μόνοι μας. Είμαστε φιλόξενοι γιατί πιστεύουμε στον άλλον αλλά και στον εαυτό μας, γιατί έχουμε αυτοεκτίμηση. Μπορεί να είμαστε νησιά αλλά ζούμε όλοι στην ίδια θάλασσα.

Mαρτυρία: Ο ισοβίτης Γ.Παυλόπουλος μιλάει στο Press Publica για τη μεγάλη “απόδραση” της Κέρκυρας

της Βάνας Φωτοπούλου
Στις 16 Αυγούστου 2015 η είδηση φιγουράριζε στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, αφού προηγουμένως είχε κάνει το γύρο του διαδικτύου. «Ενας σκύλος απέτρεψε την κινηματογραφική απόδραση στην Κέρκυρα», «Σχέδιο απόδρασης μέσω τούνελ στην Κέρκυρα» ήταν μερικοί από τους τίτλους των ρεπορτάζ για την μεγάλη… έξοδο ισοβιτών και βαρυποινιτών που τελικώς απετράπη.
Ποιο είναι σύντομα το στόρυ: Κρατούμενοι ανοίγουν, επί δύο μήνες, δρόμο προς την ελευθερία. Τούνελ κάτω από τα κελιά των φυλακών της Κέρκυρας. Ενας σκύλος που κόβει τυχαία βόλτες πάνω από την τρύπα -το σημείο εξόδου του τούνελ-  λειτουργεί ως ο αστάθμητος παράγοντας. Ακούει θόρυβο και… σημαίνει συναγερμό.  Τα γαβγίσματά του τινάζουν στον αέρα την επιχείρηση απόδρασης. To αφεντικό του κοιτάζει στο έδαφος και βλέπει σε απόσταση 5 εκατοστών από τα πόδια του να βγαίνει ένα μαχαίρι από την τρύπα. Οι επίδοξοι δραπέτες οδηγούνται στα πειθαρχεία. Όλα τελειώνουν.

Έναρξη εγγραφών μαθητών στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Δήμου Θηβαίων.

Μέχρι 30/9 οι αιτήσεις.

Ο Δήμος Θηβαίων, δεδομένης της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που συνεχίζει να βιώνει η χώρα μας και έχοντας υπόψη το  υψηλό οικονομικό κόστος που καταβάλλεται ετησίως από τους γονείς για την παιδεία, προτίθεται να λειτουργήσει και φέτος το Κοινωνικό Φροντιστήριο για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου για το σχολικό έτος 2015-2016, με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξουν αιτήσεις εθελοντών εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων.

Στην προσπάθεια αυτή θα συμβάλλουν και πάλι οι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων της περιοχής του Δήμου μας, απορροφώντας ένα μέρος των μαθητών κυρίως της Β' και Γ' Λυκείου.

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Τα πάθη του ελληνικού λαού πρέπει να τελειώσουν

Ν. Λυγερός

Τα πάθη του ελληνικού λαού πρέπει να τελειώσουν. Φτάνει πια αυτό το μετέωρο καθεστώς που δεν έχει καμία προοπτική. Ξεγελάστηκε κόσμος και κοσμάκης με διαπραγματεύσεις που δεν προχωρούσαν, γιατί έκρυβαν άλλες που δεν κατέληξαν γιατί ο θεός είναι μεγάλος. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κοροϊδία, αφού και οι πιο αθώοι κατάλαβαν ότι δεν υπάρχει απολύτως τίποτα μετά λόγω άγνοιας, ημιμάθειας και ασχετοσύνης. Διότι δεν αρκεί να μιλάς για να έχεις σοβαρά επιχειρήματα που μπορούν να πείσουν τους άλλους και μια κυβέρνηση δεν γίνεται μόνο και μόνο με εκλογές. Ήδη οι διαπραγματεύσεις έπρεπε να γίνουν με μία εθνική ομάδα, όπου τα κόμματα θα έπαιζαν ένα συλλογικό ρόλο μέσω της συνεργασίας αν δεν υπήρχε συνέργεια. Στην συνέχεια πρέπει να έχουμε ανθρώπους που έχουν γνώσεις και λειτουργούν υπεύθυνα, γιατί οι εξελίξεις για την πατρίδα μας συνεχίζονται. Υπάρχουν σημαντικοί φάκελοι που πρέπει επιτέλους να ανοίξουν. Υπάρχουν θέματα που πρέπει επιτέλους να κλείσουν. Υπάρχουν προοπτικές και πρέπει να γίνουν πραγματικότητα. Για όλα αυτά μια μίζερη και γραφειοκρατική προσέγγιση δεν επαρκεί, χρειάζεται ένα δυναμικό που έχουμε καιρό να δούμε και αυτό να παίρνει ουσιαστικά πρωτοβουλίες όχι για το φαίνεσθαι και μόνο, αλλά για την πατρίδα μας.

Παράταση έως τις 27 Οκτωβρίου στο κτηματολόγιο Αττικής και Βοιωτίας για ακίνητα που βρίσκονται σε δήμους και κοινότητες Αττικής και Βοιωτίας, τα οποία συνορεύουν με τον εθνικό δρυμό της Πάρνηθας.

Παρατείνεται ώς τις 27 Οκτωβρίου 2015 η προθεσμία υποβολής δηλώσεων για ακίνητα που βρίσκονται σε δήμους και κοινότητες Αττικής και Βοιωτίας, τα οποία συνορεύουν με τον εθνικό δρυμό της Πάρνηθας.

Το τελευταίο διάστημα αυξήθηκε η προσέλευση ιδιοκτητών και η διοίκηση της κρατικής εταιρείας του Κτηματολογίου αποφάσισε να δώσει μια μικρή παράταση.

Σ.Αντωνάκου (ΠΟΤΑΜΙ) και Α.Σκούμας(ΛΑΕ) στο debate της Ζούγκλας

Ένα πολύ ενδιαφέρον debate

Η «Πολυκατοικία» της Δεξιάς Πλατφόρμας

Να θυμηθούμε μερικούς τίτλους, που στο παρελθόν τα Μ.Μ.Ε. δημοσίευσαν και μάλιστα διογκωμένους.
- Η ΝΔ «έχασε» 1.104.667 ψηφοφόρους.
- Ποιο πολλές «συνιστώσες» έχει η ΝΔ από το ΣΥΡΙΖΑ
- Τρίζει η Πολυκατοικία της Δεξιάς.
- Η Δεξιά Πολυκατοικία «γεννά» νέα κόμματα.
- Κ΄ Καρατζαφέρης: Δεν επιστρέφω στη ΝΔ
Μόνο από το ανάγνωσμα των παραπάνω τίτλων σήμερα, σχηματίζεται εικόνα μιας «πολυκατοικίας», όπου οι «ένοικοι», ανεβοκατεβαίνουν τους ορόφους πάνω-κάτω, με πρόσωπα που παίρνουν, σε άλλους τη μορφή της αγωνίας, σε μερικούς της ηρεμίας και σε κάποιους της απορίας.
Ας προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε, το λόγο της αγωνίας, ηρεμίας και απορίας.
Στους μεν «ενοίκους» με την αγωνία στο πρόσωπό τους, στους οποίους, η κοινωνία, (η γλώσσα κόκκαλα δεν έχει, και κόκκαλα τσακίζει), φόρεσε τη ταμπέλα του «Γερμανοτσολιά», ο λόγος ενδεχομένως να είναι, ότι νοιώθουν, σαν να βρίσκονται σε ένα «καζάνι», που βράζει ο «βρώμικος χυλός» στο πάτο του. Αυτό το «καζάνι» το συνοδεύουν και εκφράσεις όπως, «πολιτικά ανήθικοι», «πολιτικά διεφθαρμένοι», «πολιτικές συμμορίες», «διακινητές», «πολιτικά πιόνια» κ.α , που ακούγονται και ψιθυρίζονται είτε σκοπίμως είτε άσκοπα. Ίσως είναι αποτέλεσμα, το ότι επί 40 χρόνια, ο όροφός τους, περιλάμβανε ανθρώπους με βουλιμία, που ακόμα και τώρα, δεν θέλουν ή δεν μπορούν να καταλάβουν, ότι ισοπέδωσαν το Έθνος.

Τελείωσαν τα ψέματα περί εξόδου της Ελλάδας

Ν. Λυγερός

Επιτέλους τελείωσαν τα ψέματα περί εξόδου της Ελλάδας, γιατί θα το ήθελε η Ευρωπαϊκή Ένωση. Από την αρχή του όλου θέματος γράφαμε συνεχώς ότι δεν υπάρχει τέτοιου είδους διαδικασία σε θεσμικό πλαίσιο όσο και να το φαντασιώνονταν μερικοί. Ο μοναδικός τρόπος να γίνει αυτή η έξοδος είναι αποκλειστικά με τη θέληση της Ελλάδας. Πρέπει να έχεις το συκώτι του Προμηθέα για ν’ αντέξεις το πρήξιμο που φάγαμε. Αλλά τώρα όλο και περισσότερες φωνές εκδηλώνονται ελεύθερα και δίνουν ένα τέλος σε αυτήν την κωμωδία. Το πιο αστείο βέβαια, ειδικά αυτή την περίοδο, είναι να αντιληφθούμε το οξύμωρο της κατάστασης, αφού την ώρα που μερικά κόμματα θέλουν να μας βγάλουν σώνει και καλά από την Ευρωπαϊκή Ένωση αρχίζοντας βέβαια από την Ευρωζώνη, υπάρχουν τόσοι πρόσφυγες από το εξωτερικό που θέλουν να έρθουν σε αυτό το χώρο για να γλιτώσουν από όλα τα βάσανα που αντέχουν. Κανείς όμως δεν λέει από τους χώρους της θελημένης εξόδου ότι όλοι αυτοί είναι θεότρελοι που θέλουν να βρουν ένα καταφύγιο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΠΟΙΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΤΟΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ;


Η εκάστοτε κυβέρνηση δεν ντρέπεται. Το αποδεικνύει με τις αποφάσεις της, εξοβελίζοντας έτσι κάθε συναίσθημα ντροπής, εμφανιζόμενη "μετέωρη" ανάμεσα των συγκυριών και άβουλη στην αντιμετώπιση των κρίσιμων προβλημάτων, που προσδίδουν νέες διαστάσεις στο κοινωνικό δράμα.

Οι πολιτικοί δεν ντρέπονται. Χρειάζεται άλλωστε υπόβαθρο ψυχικό η ντροπή. Δεν ντρέπεται κανείς επειδή κάνει ντροπής πράγματα, αλλά επειδή έχει μέσα του την αρετή της ντροπής!

Οι πολιτικοί που για μια ακόμη φορά επιζητούν εναγώνια τη ψήφο μας, προερχόμενοι από το πολιτικό σύστημα της σαπρίας, πέρασαν απ' όλες τις αποξηραντικές μηχανές ευαισθησιών και ...χειρουργήθηκαν συναισθηματικά και ψυχικά. Το αποτέλεσμα; Η δημιουργία ενός αντιανθρώπινου πειράματος με νεοφιλελεύθερες προσφύσεις, μαρξιστικές προρρήσεις και σοσιαλιστικές αποφύσεις.

Πολιτικοί που μοιάζουν με ένα εσμό ντόμπερμαν, που σε κάποιο σφύριγμα υπερήχων είναι έτοιμα να αλληλοσπαραχθούν, ενώ σε νορμάλ κατάσταση και με δέλεαρ την εξουσία, είναι εκπαιδευμένα να μας ταλαιπωρούν...

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ: ΔΩΡΕΑΝ ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ 2015-2016

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάςκαι ο σύλλογος Φίλοι της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάςανακοινώνουν την, διοργάνωση βιωματικών σεμιναρίων με τον τίτλο:
«Εισαγωγή στη Φωτογραφία»
Τα σεμινάρια χωρίζονται σε δυο κύκλους.
Ο Α’ κύκλος  έχει τις τρεις θεματικές ενότητες:
−  Η Τεχνική της φωτογραφίας.
−  Η Αισθητική της Φωτογραφίας.
−  Η Ιστορία της Φωτογραφικής τέχνης.
Ο Β’ κύκλος είναι θεωρητικός, και αφορά αφενός την ανάλυση θεωρητικών ζητημάτων της Φωτογραφίας αλλά και της Τέχνης γενικότερα, και αφετέρου τα κριτήρια επιλογής φωτογραφιών καθώς και την κριτική ανάλυση των φωτογραφιών των μελών της ομάδας. Οι συναντήσεις του Β’ κύκλου θα είναι κοινές για όλες τις ομάδες και θα πραγματοποιούνται κάθε δεύτερη Πέμπτη.
Σε ποιους απευθύνονται: Σε όποιον επιθυμεί να γνωρίσει τον κόσμο της «Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας», ανεξάρτητα από ηλικία, φύλο και γνώσεις.

ΑΦΙΕΡΟΥΤΑΙ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ - ΙΔΟΥ ΠΩΣ ΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ!

ΒΑΒΕΛ Η ΕΛΛΑΣ
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΟΙΚΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Η Ελλάδα προς πώλησιν και οι αγοραστές νεοταξίτες θα μετατρέψουν το αγορασμένο ελληνικό έδαφος σε νέο «κράτος» εποικισμένο με λαθρομετανάστες...

ΙΔΟΥ Η ΕΙΔΗΣΗ

Σε συζητήσεις για την αγορά δύο ιδιωτικών ελληνικών νησιών δήλωσε πως βρίσκεται ένας Αιγύπτιος Κροίσος, που όπως λέει θέλει να βοηθήσει τους πρόσφυγες…

Ο Ναγκίμπ Σαουίρις στις αρχές του μήνα είχε ανακοινώσει πως θέλει να αγοράσει νησί, το οποίο θα φιλοξενούσε τους πρόσφυγες που εγκαταλείπουν τη Συρία (και μέσα σ΄αυτούς και όλους τους λαθρομετανάστες που θα βαφτίζονται Σύροι) «και θα τους παρέχει θέσεις εργασίας για να φτιάξουν την νέα τους χώρα»!!!
Δηλαδή Κράτος εν Κράτει!!!

Πρώτη φορά τόσα ψέματα στους αγρότες

Ένας - ένας οι αρχηγοί των κόμματων και οι υπουργοί τους, που ψήφισαν το μνημόνιο, έρχονται στις αγροτικές περιοχές και εξαγγέλλουν πρόγραμμα για τους αγρότες.
Όπως πάντα τους θυμούνται προεκλογικά για την ψήφο τους.
Προχθές η κ. Γεννηματά και ο κ. Μεϊμαράκης, σήμερα ο κ. Τσίπρας και ο κ. Θεοδωράκης, ο κ. Αποστόλου.
Αυτή τη φορά δεν τάζουν μόνο χάντρες και καθρεφτάκια, τους λένε και ψέματα ασύστολα χωρίς ντροπή και τσίπα.
Θέλουν να ξεχάσουν ή να μην μάθουν οι αγρότες τι υπέγραψαν και ψήφισαν όλοι τους μόλις πριν ένα μήνα στο 3ο μνημόνιο.
Ας τα θυμίσουμε εμείς:

Συνέντευξη Φ. Κουβέλη στο Press Publica: Στηρίζω ΣΥΡΙΖΑ και προοδευτική κυβέρνηση-Αναγγέλλει πολιτική κίνηση

Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΕΡΒΑ

Την θέση του ότι πρέπει να στηριχθεί εκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ στην κατεύθυνση της ενίσχυσης των δυνάμεων που επιθυμούν μια προοδευτική διακυβέρνηση για τη χώρα, εκφράζει ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, ο οποίος εκφράζει τη λύπη του και καταδικάζει την αντιδημοκρατική όπως τονίζει απόφαση μιας μειοψηφίας της ΔΗΜΑΡ να συνεργασθεί πολιτικά με το ΠΑΣΟΚ.

Ο κ Κουβέλης τάσσεται ευθέως κατά της προώθησης του λεγόμενου μεγάλου συνασπισμού, τον οποίο θεωρεί ισοπεδωτικό και επικίνδυνο ενώ αναγγέλλει ότι τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ που αποχώρησαν με τη συμμετοχή και του ιδίου, αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια πολιτική κίνηση με στόχο την ανάδειξη των δυνάμεων της Ευρωπαικής Δημοκρατικής Αριστεράς.

Ακολουθεί η συνέντευξη

ΤΩΡΑ ΒΓΑΙΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΣΑΣ. ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕ ΕΧΕΤΕ.

Γράφει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος
 
          Σήμερα αγαπητοί μου φίλοι, αδελφοί, πατριώτες και συνέλληνες, θα πρέπει να κάνουμε μία δύσκολη, αλλά όχι αδύνατη, υπέρβαση.
          Και θα την κάνουμε, για να μπορέσουμε να βγούμε από αυτήν την παγίδα, που μας έχουν στήσει, σιγά σιγά εδώ και χρόνια.
 
          Όλοι μας έχουμε καταλάβει πια, πως κάτι πολύ άσχημο συμβαίνει στην πατρίδα,  αλλά νοιώθουμε  σαν να είμαστε παγιδευμένοι και να μην μπορούμε να το πολεμήσουμε.  Γι’ αυτό είπα πως θα πρέπει να κάνουμε μία δύσκολη, αλλά όχι αδύνατη, υπέρβαση.

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΠΑΣΙΑΚΟΥ

«ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΜΑΣ.
ΜΕ ΙΣΧΥΡΗ ΝΔ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΠΡΟΣΤΑ.»


Ο Υποψήφιος Βουλευτής Βοιωτίας και Τομεάρχης Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της ΝΔ Βαγγέλης Μπασιάκος απευθύνει το παραπάνω μήνυμα, ενόψει των κρίσιμων βουλευτικών εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου 2015, ζητώντας από τους Βοιωτούς την ενεργή στήριξη της Νέας Δημοκρατίας και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ώστε με τη νίκη στις εκλογές να σταθεροποιηθεί η χώρα και να κινηθεί ταχύτερα σε τροχιά ανάπτυξης.

Υπογράφηκε η σύμβαση για το έργο «Βελτίωση κτιρίου παλαιού Δημαρχείου Βαγίων και μετατροπή του σε χώρο άσκησης πολιτιστικών δραστηριοτήτων»

Στις 4 Σεπτεμβρίου 2015 υπογράφηκε η σύμβαση με την Κοινοπραξία «Σταυρίδης Αναστάσιος – Γιαννακόπουλος Χρήστος» χρηματοδοτούμενου ποσού 114.573,79 € από το Πρόγραμμα «Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013» (ΠΑΑ) για το υποέργο με τίτλο : «Βελτίωση κτιρίου παλαιού Δημαρχείου Βαγίων και μετατροπή του σε χώρο άσκησης πολιτιστικών δραστηριοτήτων», της πράξης «Βελτίωση κτιρίου παλαιού Δημαρχείου Βαγίων και μετατροπή του σε χώρο άσκησης πολιτιστικών δραστηριοτήτων» συνολικού προϋπολογισμού 220.137,56 €.
Το αντικείμενο της προαναφερόμενης πράξης αφορά στη βελτίωση του κτιρίου του παλαιού Δημαρχείου στα Βάγια και μετατροπή του σε χώρο άσκησης πολιτιστικών δραστηριοτήτων και θα υλοποιηθεί από τα ακόλουθα υποέργα:

Κάλεσμα προς εκπαιδευτικούς για συμμετοχή στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Δήμου Θηβαίων

Ο Δήμος Θηβαίων, δεδομένης της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που συνεχίζει να βιώνει η χώρα μας και έχοντας υπόψη το  υψηλό οικονομικό κόστος που καταβάλλεται ετησίως από τους γονείς για την παιδεία, σχεδιάζει να λειτουργήσει και φέτος το Κοινωνικό  Φροντιστήριο για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, το οποίο θα παρέχει ΔΩΡΕΑΝ  εκπαιδευτική αρωγή σε μαθητές, οι οικογένειες των οποίων, λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών, δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα σχετικά έξοδα και σύμφωνα με συγκεκριμένα κριτήρια που έχει θεσπίσει ο Δήμος.

Γι' αυτό το λόγο, ο Δήμος Θηβαίων απευθύνει ανοικτή πρόσκληση για συμμετοχή σε όσους εκπαιδευτικούς επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντικά τη διδασκαλία τους στους μαθητές του «Κοινωνικού Φροντιστηρίου», προκειμένου να ενισχύσουν και να συμβάλουν δυναμικά στην παροχή ολοκληρωμένης παιδείας σε μαθητές που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Στο άγνωστο νησί των Τριζονιών, στον Κορινθιακό


https://drive.google.com/file/ δ / 0B3fkGwUxnFfHQzZXM3BUZ3pPYkU / άποψη; USP = κοινής χρήσης


Γ. Λεκάκης, www.lekakis.com

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Λουκία Θεοδώρου - Μαγουλά - Υποψήφια Βουλευτής Βοιωτίας




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

ΟΙ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΑΟ Η ΘΗΒΑ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΑ 70 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ Α.Π.Ο. ΗΦΑΙΣΤΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ




ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΑΟ Η ΘΗΒΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΘΗΒΑΣ 

Ο Μανώλης Γλέζος στη Λιβαδειά. Καθήλωσε το κοινό της ανοιχτής συγκέντρωσης της ΛΑΕ

Καθήλωσε το κοινό της Λιβαδειάς το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς Μανώλης Γλέζος στην προεκλογική συγκέντρωση της Λαικής Ενότητας στο συνεδραικό κέντρο της Κρυας.

Έκανε παρατήρηση στον Δημήτρη Στρατούλη που έδωσε επίσης το παρών οτι χαμηλώνει τον πήχη των προσδοκιών θέτωντας ως στόχο την κατάκτηση της τρίτης θέσης και μίλησε ευθέως για αντίσταση μέχρι τέλους σε κάθε μορφής υποταγή.

Η ΦΑΙΔΡΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΡΗ ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ

Με λεκτικούς διαξιφισμούς, υποκριτική σκιαμαχία με τα πραγματικά προβλήματα του τόπου, με "εξυπναδίστικες" ατάκες, με έλλειψη αισθητικής στις αντιδράσεις τους και στον πολιτικό τους λόγο, μόνιμα κενός από περιεχόμενο και ουσία, με τη χειμαρρώδη τους κατά τα άλλα διάθεση να διαρρηγνύεται σε χασκόγελα, σηματοδοτούν με την παρουσία τους τη φαιδρή πραγματικότητα...

Κι έτσι τελειώσαμε και με το debate των δύο "μονομάχων" χωρίς αρένα μάχης, με τον τηλεοπτικό φακό να καταγράφει με "κυνική αναίδεια" τη φαιδρή πολιτική πραγματικότητα, που μας κοιτάζει με την ψυχρή τελειότητα του χάους. Και πίσω απ'αυτό κινείται σπαρακτική και ζέουσα η υπαρξιακή αγωνία της κοινωνίας των πολιτών. Πρόκειται για μια "αρτιότητα" του Τίποτα στη χώρα του Πουθενά, όπου ο κοινωνικός θάνατος συνοδεύεται από την πολιτική παχυδερμία και τον γέλωτα, μολονότι τείνει να αποδειχθεί πιο μακρύς από τη ζωή...

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ: ΟΜΑΔΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ-ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ 2015-2016

ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ
ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ-ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ 2015 - 2016
Οι Ομάδες Ανάγνωσης-Ψυχολογίας της Δημόσιας  Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς ξεκινούν και πάλι, για τέταρτη συνεχή χρονιά, τις συναντήσεις τους από αρχές Οκτωβρίου μέχρι τον Ιούνιο του επομένου έτους, αφού καθιερώθηκαν πια και αγκαλιάστηκαν από το κοινό της Βιβλιοθήκης.

ΘΗΒΑ: ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΗΜΕΡΑΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ

Με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών & Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιου, επιμνημόσυνη δέηση- τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων Μικρασιατών Θήβας στον Ιερό Ναό  Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου ο επίσημος εορτασμός της Ημέρας Μνήμης και Τιμής της Μικράς Ασίας , που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Θηβαίων, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ι.Ν. Αγ. Κων/νου & Έλένης και η Ένωση Μικρασιατών Θήβας, παρουσία πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της πόλης.

O Κώστας Μπακογιάννης υπέγραψε τη σύμβαση του έργου «Αποκατάσταση Διατηρητέου Κτιρίου 3ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας»

Τη σύμβαση του έργου «Αποκατάσταση Διατηρητέου Κτιρίου 3ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας» υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης.
Με το έργο αυτό αναμένεται να αποκατασταθεί το διώροφο νεοκλασικό κτίριο που βρίσκεται στην παραλία της Χαλκίδας. Επιλύονται άμεσα τόσο ζητήματα στατικής επάρκειας όσο και επισκευής φθορών, ενώ ταυτόχρονα αντιμετωπίζονται και προβλήματα αισθητικής φύσης.
 Πιο αναλυτικά προβλέπονται :

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τα Πινδάρεια- Συγχαρητήρια από το Δήμαρχο Θηβαίων

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε και το δεύτερο μέρος των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Θηβαίων. Τα “Πινδάρεια” ένας από τους σημαντικότερους και μακροβιότερους πολιτιστικούς θεσμούς του τόπου μας, για 37η συνεχή χρονιά, σε  συνεργασία με συλλόγους της περιοχής μας και ποιοτικά σχήματα απ’ όλη την Ελλάδα,  κάλυψαν όλες τις εκφάνσεις του πολιτισμού.

Τρία Πιθανά Σενάρια, Στοχοποιούν, Αποκαλύπτουν !!!


Τρία πιθανά σενάρια, (χωρίς να αποκλείονται άλλα), οδηγούν, σε μια αλληλουχία πολιτικών σκέψεων και όχι μόνο.
Το 1ο σενάριο, θέλει να δείχνει τη φυσιολογική εξέλιξη. Η πρώην κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ), με τη προϋπόθεση οι ΑΝΕΛ να μπουν στη Βουλή, να είναι νικητής των Εκλογών. Άλλωστε, αυτή η Κυβέρνηση έφερε το αποτέλεσμα, μιας ουσιαστικής και αποκαλυπτικής διαπραγμάτευσης 7 μηνών. Είναι η Ικανότερη να τη διαχειριστεί, αλλά και να συνεχίσει τη διαπραγμάτευση.

Στην αρχαία πύλη των Αβών στην Φθιώτιδα


https://drive.google.com/file/d/0B3fkGwUxnFfHSTlYWXJkVkNqUzg/view?usp=sharing

Γ. Λεκάκης, www.lekakis.com


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα στην Θήβα

«Αυτή την Κυριακή βγάζουμε τρίτο κόμμα και στη Βοιωτία το ΚΚΕ». Αυτό το κάλεσμα απηύθυνε από το βήμα της συγκέντρωσης στη Θήβα ο ΓΓτης ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, το βράδυ της Δευτέρας.
«Το ανάστημά σου σήκωσε λαέ, τώρα αντεπίθεση με το ΚΚΕ», ήταν το σύνθημα που ακούστηκε στην πλατεία της πόλης, από τα μέλη και του φίλους του κόμματος που με ευκαιρία τη συγκέντρωση προμηθεύτηκαν το ψηφοδέλτιο με σκοπό μέχρι την Κυριακή να φτάσει σε κάθε λαϊκό σπίτι.

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Κανένας άνθρωπος χωρίς Ανθρωπότητα".


TEDxRhodes, Προμαχώνας Παλατιού Μεγάλου Μαγίστρου, 
Μεσαιωνική Πόλη Ρόδου. 
Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Ανοιχτή-Δημοκρατική συζήτηση στη συγκέντρωση της Λαϊκής Ενότητας με Μ.Γλέζο και Δ.Στρατούλη στη Λιβαδειά


Πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 13/9/2015, με επιτυχία η πολιτική συγκέντρωση της Λαϊκής Ενότητας Βοιωτίας με κεντρικούς ομιλητές το Μανώλη Γλέζο και το Δημήτρη Στρατούλη. Στην κατάμεστη αίθουσα του συνεδριακού κέντρου της Λιβαδειάς, ο Δημήτρης Στρατούλης αρχικά ανέλαβε το ρόλο να παρουσιάσει τις συνέπειες του τρίτου μνημονίου καθώς και τις θέσεις της Λαϊκής Ενότητας για ένα πρόγραμμα που θα αποτελέσει το αναπτυξιακό πλάνο για τη χώρα μετά το καθεστώς των μνημονίων.

Οι παρεμβάσεις του Δημήτρη Κουτσούμπα στην τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών

Δείτε εδώ το βίντεο: https://youtu.be/emiN4sxTCms
Υπάρχει λύση στο δρόμο της ανατροπής με δυνατό το ΚΚΕ, τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας χτες στην τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών. Ο Δ. Κουτσούμπας είπε ότι ο λαός τα έχει δει σχεδόν όλα, επισημαίνοντας πως τα κόμματα όλων των παριστάμενων πολιτικών αρχηγών έχουν συγκυβερνήσει και έχουν φέρει μνημόνια και κάλεσε τους νέους, τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους που έχουν απογοητευθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως και προηγούμενα από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, να μην ξαναγυρίσουν στα παλιά κόμματά τους, να μην επιλέξουν τον ΣΥΡΙΖΑ ή άλλα αναχώματα, αλλά να συμπορευτούν με το ΚΚΕ.

Πιστοποίηση Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας υπενθυμίζει ότι,  όσοι γεωργοί ή ψεκαστές θέλουν να προμηθευτούν γεωργικά φάρμακα και να τα εφαρμόσουν σε καλλιέργειες μετά την 26η Νοεμβρίου 2015, πρέπει να έχουν Πιστοποιητικό Γνώσεων Ορθολογικής Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων.
Η Πιστοποίηση γίνεται με εξετάσεις και απαιτούνται εξέταστρα με υποχρεωτικό παράβολο. Το παράβολο αυτό κοστίζει 25 ευρώ μέχρι 26 Νοεμβρίου 2015 ενώ το ίδιο τέλος από τις 27 Νοεμβρίου 2015 διαμορφώνεται στα 50 ευρώ. Αν ο εξεταζόμενος αποτύχει στις εξετάσεις θα πρέπει να πληρώσει εκ νέου το παράβολο για νέα διαδικασία εξέτασης.

ΧΡΥΣΟΣ-ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ-Φ.Α.

           
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ  ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ  ΛΑΟΥ
           -------------------------------------------------------
Ο Χρυσός της Ελλάδος είναι διάσπαρτος σε όλη την Ελληνική Μακεδονία-Θράκη. Ειδικά συγκεντρώνεται σε μεγαλύτερη πυκνότητα σε υπόγειες φλέβες στο Νομό Χαλκιδικής.
Στα μεταλλεία χρυσού στο νομό Χαλκιδικής όλος ο παραγόμενος Χρυσός σε τούβλα, φεύγει έξω για τις τράπεζες του Κοσμοκράτορα Λόρδου ΡΟΤΣΙΛΝΤ.
Γιαυτό το λόγο ο πρόεδρος ΡΟΤΣΙΛΝΤ, σαν Κοσμοκράτορας, θέλει να δώσει την Ελληνική Μακεδονία στα ΣΚΟΠΙΑ, για να εκμεταλλεύεται άνετα τον ορυκτό πλούτο-ΧΡΥΣΟ.
Η εταιρεία που εκμεταλλεύεται τα χρυσορυχεία της Χαλκιδικής λέγεται EL-DORADO, και είναι ιδιοκτησία του Επικυρίαρχου της Γης Λόρδου ΡΟΤΣΙΛΝΤ, βοηθούμενος από τον Μεγαλο-Επενδυτή ΣΟΡΟΣ, κατέχει δε το 95% των μετοχών των χρυσορυχείων- μεταλλείων χρυσού.
Το υπόλοιπον 5% είναι της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ που ανήκει στον ντόπιο μικρο-Ολιγάρχη και μικρο-Μεγιστάνα κ. Γιώργο Μπόμπολα, εκδότη & καναλάρχη.
Ο κ. Γιώργος έγινε μικρο-Μεγιστάνας, εισπράττοντας τα διόδια στις Εθνικές οδούς, και αναλαμβάνοντας έργα του
δημοσίου κατασκευής και επισκευής Εθνικών οδών.

Το καρκίνωμα της Ελλάδος και οι μεταστάσεις του -η βεβήλωση του Παρθενώνα και του πολιτισμού μας

Παρά τις μεγάλες θυσίες και ανείπωτες στερήσεις που υφιστάμεθα την τελευταία 6-ετία και την αυξανόμενη φτωχοποίηση μεγάλου τμήματος της ελληνικής κοινωνίας, παρακολουθούμε ως Λαός με απερίγραπτη απάθεια και αδιαφορία τα τεκταινόμενα εις την Πατρίδα μας. Προφανώς διότι δεν μας ενδιαφέρουν πια ούτε τα αποτελέσματα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, ούτε οι εθνικές εκλογές, αλλά ούτε ο ανταγωνισμός των Μεγαλο-Καναλιών  με τις προσκλήσεις και παρουσιάσεις εις τα παραθυράκια, ποίων;  Όλων εκείνων που ευθύνονται για την καταστροφή του Έθνους. Από τα οποία απουσιάζει μόνο ο χειμαζόμενος Ελληνικός Λαός.
Έχω τονίσει επανειλημμένως ότι η Ιστορία είναι η μνήμη και ο καθρέπτης της ανθρωπότητας, ότι η σωστή γνώση και ο σεβασμός αυτής προστατεύει τα έθνη από τις συγχύσεις και τις δυνάμεις του σκότους και της καταστροφής. Η Ιστορία καταγράφει την πορεία του Έθνους, και είναι σημαντική, διότι ως πυξίδα καθοδηγεί τον Λαό.
Οι αρχαίοι πρόγονοί μας ήσαν πτωχοί, απλοί, προσγειωμένοι, για τον λόγο αυτόν πολύ φιλοσοφημένοι άνθρωποι. Τα συγγράμματά των, διαχρονικά και  κατανοητά για κάθε άνθρωπο, και τα μεγαλειώδη έργα τους, χάραξαν την πορεία και τον μέλλον της ανθρωπότητας. Το μεγαλείο των προγόνων μας εκλείπει, δυστυχώς,  από τους σύγχρονους Έλληνες, πολίτες και πολιτικούς.

Δήλωση Κώστα Μπακογιάννη, Περιφερειάρχη Στερεά Ελλάδας για τα 60 κλειστά σχολεία στην Στερεά Ελλάδα

«Σήμερα, στη Στερεά Ελλάδα, 60 σχολεία δεν άνοιξαν. Την περασμένη εβδομάδα επισκέφθηκα την Υπουργό Παιδείας προκειμένου να βρεθεί μια λύση στο πρόβλημα των κενών στα σχολεία μας. Θεωρώ απαράδεκτο το γεγονός ότι συνεχίζεται το ίδιο καθεστώς αδιαφορίας για την παιδεία και ειδικά στην ελληνική περιφέρεια. Το Σύνταγμα της Ελλάδας προβλέπει πως όλοι οι Έλληνες είναι ίσοι. Μόνο ίσοι ωστόσο δεν είναι οι μαθητές στις πόλεις και τα χωριά μας με τους μαθητές της Αθήνας. Γιατί στο Αθηνοκεντρικό αυτό κράτος, ο μαθητής από τη Δάφνη Ευρυτανίας ή αυτός από τους Στρόπωνες της Εύβοιας είναι καταδικασμένος να μην έχει όχι απλά την ίδια, αλλά καμία πρόσβαση στην παιδεία.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο