Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Αλλαγή ώρας: Την Κυριακή μια ώρα πίσω οι δείκτες των ρολογιών

Χειμώνας, λοιπόν και όπως πάντα την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου η ώρα αλλάζει. Για την ακρίβεια, το βράδυ του Σαββάτου 24/10 όταν δείκτες των ρολογιών δείξουν 04:00 ξημερώματα, τους γυρνάμε μία ώρα πίσω, στις 03:00.
Για την ιστορια στην Ελλάδα το μέτρο της αλλαγής της ώρας υιοθετήθηκε το 1973.

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων 25/10/15

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


Ανθρώπινη στρατηγική στην Ανατολή

Ν. Λυγερός

Πολλά ακούμε αλλά λίγα βλέπουμε από τα παρασκήνια της στρατηγικής και δεν έχουμε συνηθίσει να αναλύουμε μακρινές καταστάσεις που μας δίνουν την εντύπωση πως δεν έχουν άμεση επαφή με μας. Πολλοί ξύπνησαν από τον λήθαργό τους και την απραξία τους μόνο όταν εμφανίστηκαν προβλήματα πάνω στη γη της Ευρώπης ενώ η προβληματική προϋπήρχε αφού έχει εμφανιστεί εδώ και δύο αιώνες με μία ακραία αίρεση που αμφισβητεί ακόμα και τις κλασσικές σχολές και θεωρεί ότι όλοι οι άνθρωποι του βιβλίου είναι εχθροί και πρέπει να εξοντωθούν. Όταν όμως κοιτάζουμε βιαστικά μόνο και μόνο τα γεγονότα και όχι τις στρατηγικές συμπεριφορές, πιστεύουμε ότι όλα αυτά είναι πρόσφατα, ενώ επηρεάζονται από το μακρινό παρελθόν απλώς τώρα λειτουργούν επιθετικά λόγω του φαινομένου της μάζας που δεν έχει πια σχέση με ταχύτητα ανάπτυξης αφού φαίνεται ότι είναι άμεσο. Και πολλοί παραμένουν ακόμα στο δίλημμα αν πρέπει ή όχι να βοηθήσουμε ενώ η ουσία είναι άλλη. Και βέβαια πρέπει να βοηθήσουμε αλλά όχι στους χώρους άφιξης αλλά στις χώρες αναχώρησης, εκεί όπου υπάρχει ζωή που καταδικάζεται όχι μόνο από τις επιθέσεις αλλά και από τη φυγή.

Πρός ΑΛΕΞΗ επιστολή κοινού Έλληνα, το Ανάγνωσμα.



https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgJpDLOwTUGQn5mg5J05Ubtr5OS_Pstyk6BmsPZT8hyICpf0gcjUuQHfpGNdT5O0SgzX_6_-MvWUsGT5Zt-hVSn1L7LhD2eUg8cvSxpJHyOmGDdVLOAnmkqcod_UofAxu4_7W8-xH5hQZVz/s1600/%25CE%2594%25CF%2581%25CE%25B1%25CE%25BA%25CE%25BF%25CF%2585%25CE%25BB%25CE%25B5%25CF%2583%25CE%25BA%25CE%25BF%25CF%2585+3.jpg

Πρός ΑΛΕΞΗ επιστολή  κοινού Έλληνα, το Ανάγνωσμα.
 ------------------------------------------------------------------------

Κύριε  Πρωθυπουργέ,   Θέμα: ΔΡΑΚΟΥΛΕΣΚΟΥ

Με  την  υποτέλειά σου στο ΡΟΤΣΙΛΝΤ, εμφανίζεις διεθνώς τη χώρα σαν Μπανανία.


Διώξε εδώ και τώρα την ΔΡΑΚΟΥΛΕΣΚΟΥ, για να τονωθεί το ηθικό του Ελληνικού Λαού. Η ΔΡΑΚΟΥΛΕΣΚΟΥ είναι υπάλληλος του Εβραίου Δράκου ΡΟΤΣΙΛΝΤ!!!

Η  ΔΡΑΚΟΥΛΕΣΚΟΥ με τη συμπεριφορά της, προσβάλλει τον  Ελληνικό  Λαό.

Δεν σέβεται την κατοικία των Ελληνικών οικογενειών, την υγεία & Παιδεία του Έλληνα, που με αίμα έχτισε!!!

Ο έρανος των Θηβαίων υπέρ της «Ελλης»


Αμέσως μετά τον τορπιλισμό της Ελλης τον  15 Αύγουστο του 1940 , πραγματοποιήθηκαν έρανοι σε όλη την Ελλάδα για την κατασκευή νέου καταδρομικού πλοίου. Η εφημερίδα ΚΑΔΜΟΣ καταγράφει τον έρανο υπέρ της «Ελλης» που πραγματοποιήθηκε στη Θήβα, τα ποσά και τα ονόματα όσων πρόσφεραν μέσω της Υποδιεύθυνσης Χωροφυλακής Θήβας .

ΕΚΑΤΟ ΡΩΣΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Την πραγματικά εντυπωσιακή είδηση ότι περίπου 100 πλοία, πολεμικά, φορτηγά, κατασκοπευτικά και εμπορικά, μετέφεραν στρατό, πολεμοφόδια, υλικό για την δημιουργία μεγάλης ρωσικής βάσης στην Συρία και άλλα, αποκαλύπτει η τουρκική εφημερίδα Türkiye, επικαλουμένη και πληροφορίες του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.

Προετοιμασίες για την ελληνική ΑΟΖ

Ν. Λυγερός

Όσο κι αν είναι απίστευτο για τους περισσότερους που δεν πίστεψαν ποτέ στην ελληνική ΑΟΖ οι προετοιμασίες που γίνονται εν όψη της τριμερούς με την Αίγυπτο και την Κύπρο συνεχίζονται και μάλιστα αποτελεσματικά, διότι τα θέματα προχωρούν λόγω της ανακάλυψης του υπεργιγαντιαίου κοιτάσματος. Όντως ακόμα και οι πιο άπιστοι αναγκάζονται να παραδεχτούν ότι η Ανατολική Μεσόγειος αποτελεί μία από τις περιοχές του κόσμου με τις μεγαλύτερες προοπτικές για τους υδρογονάνθρακες. Βλέπουν επίσης ότι οι πετρελαϊκές εταιρείες δείχνουν όλο και πιο ανοιχτά το στρατηγικό τους ενδιαφέρον για τα θαλάσσια οικόπεδα που έχουν ήδη βγει σε γύρους παραχώρησης και στην Κύπρο και στην Αίγυπτο. Έτσι βλέπουμε ότι όποια και να είναι η κυβέρνηση ακόμα και η πιο άσχετη επειδή η ελληνική ΑΟΖ είναι υπερκομματική, είναι όλοι αναγκασμένοι από τα δεδομένα όχι μόνο να κάνουν κινήσεις αλλά και πράξεις. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει στρατηγική απλώς επειδή έχουμε φτάσει και στο επίπεδο της τακτικής όλες είναι αναγκασμένες να υλοποιήσουν τα θέλω μας. Με άλλα λόγια η πραγματικότητα έχει ήδη αρχίσει να πιέζει τις αποφάσεις.

Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΘΑ ΦΕΡΕΙ «ΒΡΟΧΗ» ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΕΝΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ

Γράφει η δικηγόρος Αθηνών Αναστασία Μήλιου*
Οι ισχυρές βροχοπτώσεις  που έπνιξαν την Αττική και όχι μόνο, προκάλεσαν τεράστια προβλήματα και υλικές καταστροφές. Άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, τραυματίστηκαν ή κινδύνεψαν, υπόγεια, και ισόγεια πλημμύρησαν, περιουσίες και εμπορεύματα καταστράφηκαν, οχήματα έπαθαν ζημιές από πτώσεις δέντρων ή από παράσυρση τους.
Αν και ο κρατικός μηχανισμός θα προσπαθήσει για μια ακόμα φορά να κρυφτεί πίσω από την δικαιολογία ότι τα καιρικά φαινόμενα ήταν «ασυνήθιστα έντονα» και δεν μπορούσαν να προβλεφτούν, ώστε να προστατευθούν οι πολίτες και οι περιουσίες τους από τις πλημμύρες και τις καταστροφές, αποδεικνύεται για μία ακόμα φορά η τεράστια κρατική ευθύνη λόγω της έλλειψης των κατάλληλων αντιπλημμυρικών έργων σε πολλές περιοχές, της άναρχης δόμησης σε μπαζωμένα ρέματα  αλλά και της αδράνειας των αρμόδιων φορέων να αποφράξουν και να συντηρήσουν τα φρεάτια αλλά και  όσα  ρέματα έχουν απομείνει, ώστε να περιοριστούν όσο το δυνατόν  οι πλημμύρες από τα όμβρια ύδατα.

Έλληνες της Γερμανίας: Κατάθλιψη, εκμετάλλευση και λάντζα!

Ενώ παρατηρείται αυξημένη ροή Ελλήνων κυρίως ανειδίκευτων εργατών που φεύγουν για μετανάστες στη Γερμανία, αίσθηση και θλίψη προκαλούν αναφορές που θέλουν έναν σημαντικό αριθμό συμπατριωτών μας να επισκέπτεται συχνά τα Εξωτερικά Ιατρεία Ψυχικής Υγιεινής στο Βερολίνο εξαιτίας ψυχικών διαταραχών, κατάθλιψης, διαταραχών προσαρμογής και προσωπικότητας.
Σύμφωνα με δημοσίευμα στην DW, που επικαλείται στοιχεία από τα Εξωτερικά Ιατρεία Ψυχικής Υγιεινής στο Βερολίνο (περιοχή Βίτεναου), από τους 4000 ασθενείς που επισκέπτονται κάθε τρίμηνο τα Εξωτερικά Ιατρεία, οι 400 είναι Έλληνες ασθενείςΟι άνθρωποι των ιατρείων θεωρούν πως είναι ένας σημαντικός αριθμός καθώς στο Βερολίνο ζουν περί τους 13.000 Ελληνες.

ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΟΥ ΘΑ «ΚΑΤΕΥΘΥΝΘΟΥΝ» ΟΙ ΛΙΠΟΤΑΚΤΕΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ;

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Μέσα σε τρεις εβδομάδες από την έναρξη της ρωσικής επέμβασης στην Συρία, η ρωσική πολεμική αεροπορία έκανε 934 εξόδους και χτύπησε 819 στόχους των Τζιχαντιστών, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορεία ειδήσεων Sputnik και τον τουρκικό τύπο.
Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του ρωσικού Γενικού Επιτελείου, Andrey Kartapolov, τα πλήγμα της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας έχουν ήδη προκαλέσει μεγάλη ζημιά στα ένοπλα τμήματα των Τζιχαντιστών με αποτέλεσμα να παρατηρείται ένα ογκούμενο κύμα λιποτακτών που προσπαθούν να απομακρυνθούν από τους στόχους των βομβαρδισμών.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα συλλαλητήρια του Π.Α.ΜΕ. σε Θήβα και Οινόφυτα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα συλλαλητήρια του Π.Α.ΜΕ. σε Θήβα και Οινόφυτα ενάντια στα νέα μέτρα του 3ου  μνημονίου που όλοι μαζί (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι) ψήφισαν στις 14 Αυγούστου. Ομιλιτές στις συγκεντρώσεις ήταν ο Θέμης Μήλιος, μέλος της Γραμματείας Θήβας του Π.Α.ΜΕ. και μέλος της Διοίκησης του Σωματείου Χημικής Βιομηχανίας Ν. Βοιωτίας ο «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» και ο Λάμπρος Παυλόπουλος, μέλος της Γραμματείας Θήβας του Π.Α.ΜΕ. και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Τανάγρας, αντίστοιχα.

Η Eni και η Total στην Κυπριακή ΑΟΖ

Η. Κονοφάγος , Ν. Λυγερός, Α. Φώσκολος

Ό,τι και να έχει ειπωθεί για τις εταιρείες Eni και Total στην κυπριακή ΑΟΖ πρέπει να επικαιροποιηθεί με τα νέα δεδομένα που δημιούργησε η ανακάλυψη του υπεργιγαντιαίου κοιτάσματος Ζορ. Όντως πρόκειται για μία τεράστια αλλαγή φάσης που εξηγείται ακόμα και από τους χάρτες, τους γεωλογικούς της κυπριακής ΑΟΖ. Με την αλλαγή του μοντέλου για τις γεωτρήσεις έχουν εμφανιστεί νέοι στρατηγικοί στόχοι που προκαλούν έντονο ενδιαφέρον στις πετρελαϊκές εταιρείες που βρίσκονται ήδη εκεί, όπως είναι η Eni και η Total με το υπάρχον γύρο παραχώρησης. Μάλιστα το ενδιαφέρον είναι τόσο μεγάλο που τώρα, επιτέλους, μιλούμε για τη διεξαγωγή ενός τρίτου γύρου παραχώρησης.

Νέα ημερομηνία για το Dragster στην Θήβα

Τελικά ο καιρός δεν μας έκανε την χάρη και ο Αγώνας που ήταν προγραμματισμένος για 24 – 25 Οκτωβρίου στα Drag Park της Θήβας δεν θα πραγματοποιηθεί λόγο άστατου καιρού.

Ο αγώνας μεταφέρεται για το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Νοέμβριου 2015 ενώ η Οργανωτική Επιτροπή έχει κάνει αίτημα στην ΟΜΑΕ για να γίνει τριήμερος (Παρασκευή Σάββατο και Κυριακή) λόγο μικρής ημέρας και αναμένεται η έγκριση.

Ο Αγώνας μεταφέρεται δύο βδομάδες πιο μετά διότι το επόμενο ΣΚ έχει ανάβαση Δερβενοχωριων και αρκετά στελέχη της ΟΜΑΕ θα είναι εκεί.

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Η απόκρυψη ενός εργαλείου της Δημοκρατίας

Η απόκρυψη ενός εργαλείου της Δημοκρατίας
-η συστηματική αποσιώπηση της δύναμης της λευκής ψήφου-

Αναντίρρητη διαπίστωση όλων μας είναι ότι η κατάσταση της Πατρίδας και του Λαού μας επιδεινώνεται συνεχώς. Η οδυνηρή πραγματικότητα με τα παράνομα, επαχθή και επονείδιστα Μνημόνια  και το ζοφερό μέλλον της Πατρίδας μας οφείλεται εις το μακροχρόνιο φαινόμενο της παράνοιας των πολιτικών δρώμενων. Το ελληνικό Πολιτικό Σύστημα δεν έχει την ωριμότητα, αλλά ούτε και την δυνατότητα να αλλάξει και να εκσυγχρονισθεί σε ένα σύγχρονο και δίκαιο σύστημα διακυβέρνησης της χώρας, όπως αυτό είναι σε άλλες χώρες. Αυτό συμβαίνει, διότι κατά τις τελευταίες δεκαετίες δεν έχει αλλάξει, ούτε εις το ελάχιστο,  η σχέση μεταξύ του πολιτικού προσωπικού π.χ. κομμάτων και του εκλογικού σώματος.
Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ  Ronald  Reagan είπε κάποτε: «Μπορείς  να κοροϊδέψεις όλο τον  κόσμο μια φορά, ίσως και αρκετούς για δεύτερη φορά,  πλην όμως δεν μπορείς να κοροϊδεύεις όλο τον κόσμο κάθε φορά». Το παράδοξο και περίεργο είναι, ότι οι Έλληνες πολίτες συνεχίζουν να  εμπιστεύονται το Πολιτικό Σύστημα που εδώ και δεκαετίες τους καταστρέφει. Εκ του λόγου αυτού ουδείς άλλος τολμά να ασκήσει κριτική για τα στραβά μας και για αυτά που συμβαίνουν εις την Πατρίδα μας. Διότι επί δεκαετίες πιπιλίζουμε την καραμέλα, ότι για την κατάντια μας φταίνε οι άλλοι : η Ε.Ε.,  οι  Αμερικανοί, οι Γερμανοί, οι Γάλλοι, Ολλανδοί, οι  Ρώσοι,  οι Τούρκοι,  οι Εβραίοι κ.α.,  εκτός από εμάς οι οποίοι εις την πραγματικότητα είμαστε οι κύριοι υπεύθυνοι για την κατάντια της χώρας  και του εαυτού μας.

Κέντρο Θηβαϊκού Πολιτισμου: Η Κλασική Τέχνη του Λαϊκού Κλαρίνου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.




Το Σάββατο 7 Νοεμβρίου η ομάδα του Κέντρου Θηβαϊκού Πολιτισμού (ΚΕ.ΘΗ.ΠΟ.) και ο Σύλλογος Φίλοι της Παραδοσιακής Μουσικής ταξιδεύουν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε ένα μαγικό ταξίδι αφιέρωμα στην κλασική τέχνη του λαικού κλαρίνου

Hμερίδα στη Θήβα: «Άνθρωποι και Μνημεία. Οι συστηματικές ανασκαφές στη Βοιωτία»




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Σύλληψη υπαλλήλου της περιφερειακής ενότητας Βοιωτίας μετά από καταγγελία για "φακελάκι"

Στον εισαγγελέα οδηγείται υπάλληλος της περιφερειακής ενότητας Βοιωτίας και μία γυναίκα καθώς φέρονται να ζήτησαν "φακελάκι" για να διεκπεραιώσουν υπόθεση.

Την καταγγελία στο τμήμα εσωτερικών υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας όπου και ερευνά την υπόθεση, έκανε αγρότης της περιοχής.

ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΜΠΑΣΙΑΚΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 12 ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Ο Βουλευτής Βοιωτίας Βαγγέλης Μπασιάκος επανέφερε στη Βουλή 12 σημαντικά επίκαιρα θέματα της Βοιωτίας και των αγροτών, με επανακατάθεση σχετικών Ερωτήσεων του, που δυστυχώς έμειναν αναπάντητες από τους αρμόδιους Υπουργούς της προηγούμενης Κυβέρνησης (μεταξύ πολλών αναπάντητων Ερωτήσεων του) τους τελευταίους μήνες.
Όπως δήλωσε ο κ.Μπασιάκος «η επαναφορά των 12 σημαντικών αυτών θεμάτων για τους Βοιωτούς και τους αγρότες, με Ερωτήσεις που επανακατέθεσα στη Βουλή, είναι αναγκαία, αφού η αδιαφορία της Κυβέρνησης, τόσο στην οφειλόμενη δημοσιοποίηση της αντίστοιχης κυβερνητικής πολιτικής για την αντιμετώπιση των ζητημάτων αυτών, όσο και κυρίως στη διαμόρφωση της ανάλογης πολιτικής της, ανησυχεί τους πολίτες και επιβάλλει την ανάδειξη των σοβαρών αυτών προβλημάτων, με την ελπίδα αυτή τη φορά οι αρμόδιοι Υπουργοί να απαντήσουν άμεσα και συγκεκριμένα».
Οι 12 Ερωτήσεις αναφέρονται σε:

Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ 5ης ΙΟΥΛΙΟΥ

 Γράφει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος

        Τον μεγαλύτερο ΕΜΠΑΙΓΜΟ που έχει υπάρξει ποτέ από Κυβέρνηση, βιώνουν οι Πολύτεκνοι, που κατά το Σύνταγμα ανήκουν στην πιο προστατευμένη ομάδα της Ελληνικής κοινωνίας.
        Εδώ και δύο εβδομάδες καθυστερεί το Υπουργείο την καταβολή του οικογενειακού επιδόματος των πολυτέκνων, ενώ γνωρίζει πως χιλιάδες οικογένειες το περιμένουν για να πάρουν τα απαραίτητα προς το ζείν. 
        Από Παρασκευή σε Παρασκευή, το "δίνει" και κοροϊδεύει τους πολύτεκνους, χωρίς μέχρι τώρα να υπάρχει καμία καταβολή, αλλά το ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ, χωρίς  να  ξέρουν στο υπουργείο τι τους γίνεται και να μην μπορούν να πούν,  Πότε ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΥΝ, ενώ έχουν παρέλθει όλες οι ημερομηνίες και πρέπει τώρα βάση νόμου,  να καταβληθεί με τις νόμιμες προσαυξήσεις.

Λόγω κοιτάσματος Ζορ όλα αλλάζουν

Η. Κονοφάγος, Ν. Λυγερός, Α. Φώσκολος

Λόγω κοιτάσματος Ζορ όλα αλλάζουν, όχι μόνο τα μοντέλα για τις γεωτρήσεις, αλλά και το πλαίσιο των συμφωνιών που είναι πιο ενισχυμένο αλλά ακόμα και οι δηλώσεις των ειδικών που τολμούν επιτέλους να συμφωνήσουν ότι πρόκειται να βρούμε τουλάχιστον στην κυπριακή ΑΟΖ κοιτάσματα μεγάλων διαστάσεων και μάλιστα μεγαλύτερα του κοιτάσματος Αφροδίτη που μας παρουσιάζεται λανθασμένα εδώ και χρόνια ως η μέγιστη δυνατότητα που έχει η Κύπρος στην ΑΟΖ της. Μόνο που το κοίτασμα Ζορ ήρθε να διαψεύσει όλη αυτή τη μιζέρια που κυριαρχούσε πάνω στο θέμα και τώρα είναι όλο και πιο πολλοί αυτοί που πιστεύουν πραγματικά ότι η ΑΟΖ και για την Κύπρο και για την Ελλάδα, αποτελεί παράδειγμα ζωντανό και πρακτικό υψηλής στρατηγικής για αυτές τις χώρες.

Δήμος Θηβαίων : Πρόγραμμα εορτασμού Εθνικής Επετείου «28η Οκτωβρίου 1940»

Εορτασμός της Εθνικής Επετείου «28η Οκτωβρίου 1940»

      Παρακαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις για την επέτειο της     
      28ης Οκτωβρίου 1940,  οι οποίες αναφέρονται στο συνημμένο πρόγραμμα.
                      Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α
                  

Συνάντηση του Δικτύου των Φο.Δ.Σ.Α με εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας

Στις 20 Οκτωβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικτύου των Φο.Δ.Σ.Α με εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, οι οποίοι έχουν την αρμοδιότητα την διαχείριση των στερεών αποβλήτων και υπηρεσιακούς παράγοντες, με αντικείμενο την ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων. Στην συνάντηση τέθηκαν όλα τα ζητήματα που αφορούν την τρέχουσα επικαιρότητα και έχουν σχέση με το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ), την αναθεώρηση των Περιφερειακών Σχεδίων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΠΕ.Σ.Δ.Α), την σύνταξη των τοπικών σχεδίων των Δήμων και τον ρόλο των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α). Με δεδομένη την νομική ολοκλήρωση του νέου ΕΣΔΑ, το αμέσως επόμενο διάστημα, κρίνεται ως πρώτη προτεραιότητα η ολοκλήρωση της αναθεώρησης των ΠΕ.Σ.Δ.Α σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του νέου ΕΣΔΑ.

ΣΙΓΑ ΜΗ ΣΤΑΞΕΙ Η ΟΥΡΑ ΤΟΥ ΓΑΙΔΑΡΟΥ, ΟΤΑΝ ΗΔΗ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΚΑΤΑΜΕΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΜΑΣ ΧΕΙΜΩΝΑ!..

Στο "πρωτόκολλο" και στο σεβασμό των θεσμών θα μείνουμε τώρα; Για την τήρηση των στοιχειωδών κανόνων της ευγένειας και της ευπρέπειας θα αναλώνουμε λέξεις και εκφράσεις; Στην αισθητική στην πολιτική θα προσδενόμαστε, όταν η όλη μας αντι-αισθητική συμπεριφορά έγινε "κανόνας" έως και "μόδα" της καθημερινής μας ζωής;

Σιγά να μη στάξει η ουρά του γαιδάρου, αν οι "αξιωματούχοι" της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, προεξάρχοντος αυτής της "ένσαρκης πομφόλυγας", που ακούει στο όνομα Αλέξης Τσίπρας, επιδείκνυαν μια ενιαία συμπεριφορά ευπρέπειας και τήρησης του "πρωτοκόλλου" κατά την επίσημη επίσκεψη του Γάλλου προέδρου στην Αθήνα, όταν έχουν μάθει "όλα να τα σφάζουν και να τα μαχαιρώνουν", εν ονόματι μάλιστα του καταχειμαζόμενου λαού...

Μήνυμα Δημάρχου Θηβαίων για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου του Μαστού

Η 25η Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου του Μαστού,  είναι μία ημέρα αφιερωμένη στην πρόληψη, στη σωστή ενημέρωση και στην ευαισθητοποίηση.

Ο Δήμος Θηβαίων και οι  κοινωνικές του υπηρεσίες στηρίζουν την εκστρατεία πρόληψης, πιστεύοντας ότι η νίκη της μάχης κατά του καρκίνου του μαστού μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την ιατρική έρευνα, την ενημέρωση και κυρίως την πρόληψη.

O Δήμος Θηβαίων στηρίζει την εκστρατεία πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου του Μαστού, που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 25 Οκτωβρίου, ο Δήμος Θηβαίων, ως μέλος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας,  στηρίζει και συμμετέχει την εκστρατεία πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού.

Για τις ανάγκες της εκστρατείας του Δήμου Θηβαίων, δημιουργήθηκε ένα ερασιτεχνικό βίντεο με φωτογραφίες, μέσω του οποίου δημοτικοί υπάλληλοι και αιρετοί περνούν μηνύματα στήριξης, αλληλεγγύης και ελπίδας.

Παυλόπουλος σε Ολάντ: Διορθώστε τα λάθη του χρέους και της λιτότητας

Το θέμα της διευθέτησης του δημόσιου χρέους, του τερματισμού των συνεχιζόμενων πολιτικών λιτότητας, την αδιαμφισβήτητη επιθυμία των Ελλήνων να παραμείνουν στην Ευρωζώνη, αλλά και τα λάθη των δανειστών, έθεσε ο Προκόπης Παυλόπουλος στον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Φρανσουά Ολάντ, στην προσφώνησή του κατά το επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο - «Ναι» από Ολάντ στη συζήτηση για το χρέος.

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Ανθρώπινη αναζήτηση

Ν. Λυγερός

Αν δεν έχει γίνει ακόμα κατανοητό ας το πούμε άλλη μία φορά ότι το ενδιαφέρον του Ελληνισμού δεν προέρχεται από το χώρο αλλά από τον χρόνο. Με άλλα λόγια δεν μπορεί να ενταχθεί σε ένα εθνικιστικό πλαίσιο αφού αυτό θα τον εκφύλιζε μιας και η λειτουργία του είναι εξωστρεφής και απευθύνεται στην Ανθρωπότητα. Επίσης δεν μπορεί να αποδεχθεί έναν δογματικό κομματισμό αφού αυτός καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα. Για τον Ελληνισμό, ο ζωτικός χώρος είναι απλώς η Ανθρωπότητα κατά συνέπεια δεν γίνεται να δώσει μία ειδική έμφαση σε αυτόν. Αν η αναζήτηση δεν είναι ελεύθερη και ανθρώπινη, τότε ο Ελληνισμός όχι μόνο αδιαφορεί για αυτήν αλλά είναι ταυτόχρονα ικανός να παλέψει εναντίον της αν είναι επικίνδυνη για την Ανθρωπότητα. Έτσι κι εμείς ομαδικά αν ακολουθούμε το νοητικό σχήμα του Ελληνισμού είναι επειδή ξέρουμε ότι αποτελεί δώρο του Χρόνου στην Ανθρωπότητα κι ότι τη σέβεται διότι γνωρίζει ότι της ανήκει. Δεν ξεχνά ποτέ ότι ο κόσμος είναι για να αποκτήσουμε γνώσεις και οι άνθρωποι για να τους προστατεύουμε. Κατά συνέπεια, συνεχώς κι ακάθεκτα βαδίζει με αυτά τα θεμέλια για να δείξει το παράδειγμα κι όχι μόνο την πρωτιά διότι αυτήν δεν αξίζει αν δεν είναι για τους άλλους.

Ποντιακή Ταυτότητα


Για να αποκτήσει κάθε Πόντιος ταυτότητα τα βήματα είναι απλά, αφού το μέσον είναι η ταυτότητα της Δυτικής Αρμενίας με τον χάρτη που περιγράφεται από το σχέδιο Wilson. Και πώς να μην πετάς από τη χαρά σου όταν ενώνεις το μέλλον με το παρελθόν. Δεν ντρέπεσαι πια να μην ξέρεις από πού είσαι, γιατί τώρα έχεις την ταυτότητα του τόπου από όπου γεννήθηκαν οι πρόγονοί σου. Με αυτήν την καινοτομία μπορεί να καλυφθεί το κενό των γενιών που λόγω κοινωνίας είχαν αφήσει τις ρίζες τους στη λήθη, γιατί δεν ήξεραν ακριβώς από ποιο μέρος του Πόντου είχαν έρθει οι δικοί τους. Διότι δεν είναι ανάγκη να είσαι ευγενής για να μάθεις την αξία του γενεαλογικού σου δέντρου. Διότι με αυτήν τη διαδικασία ο καθένας μας αναγκάζεται, με την καλή έννοια, να μάθει τις διακλαδώσεις του. Επίσης προσφέρεις στους δικούς σου το παράδειγμα σου και επιτρέπεις στους επόμενους να κρατηθούν από σένα μ’ έναν τρόπο ακόμα πιο σταθερό και ανθεκτικό.

Προσκλήσεις συνεδριάσεων Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

         Σας προσκαλούμε στην 11η (ειδική) συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 12:00 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας (Αινιάνων 8, Λαμία), για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί του ακόλουθου θέματος ημερήσιας διάταξης:

Ο Ασωπός γίνεται πηγή ζωής


Στην τελική ευθεία βρίσκεται η κατάρτιση της εισήγησης που προέκυψε από την δημόσια διαβούλευση για την εξυγίανση του Ασωπού. Το τελικό κείμενο των προτάσεων αποτελείται από τις προτάσεις και τις απόψεις που κατέθεσαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και θα τεθεί προς ψήφιση στο περιφερειακό συμβούλιο. Η πρόταση αναπτύσσεται σε τρεις άξονες: 1) Τη ριζική αντιμετώπιση της ρύπανσης που έρχεται από το παρελθόν και την αποτροπή της για το μέλλον, 2) την παρακολούθηση και αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκάλεσε η πολύχρονη και συνεχιζόμενη επιβάρυνση της περιοχής στην υγεία των κατοίκων και 3) την οργάνωση της άναρχης, άτυπης βιομηχανικής συγκέντρωσης με την δημιουργία Βιομηχανικού Πάρκου Εξυγίανσης.

ΓΕΡΜΑΝΟ-ΕΒΡΑΙΟΙ


Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
ΕΙΝΑΙ  ΟΛΟΙ  ΓΕΡΜΑΝΟΕΒΡΑΙΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ, ΠΙΟΝΙΑ ΤΟΥ  ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΤΗΣ  ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ  ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ.
ΤΑ  ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ.

ΟΙ ΜΑΚΑΡΙΟΙ ΤΩΝ ΨΕΜΑΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΝΩΜΕΝΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ...

Την ώρα που σχεδόν όλοι εκτός Ελλάδας, με εξαίρεση το αποπροσανα-
τολισμένο πλήθος των ιθαγενών, βλέπουν μόνο τις πληγές μας και την αλληλοεξουδετέρωση της ομαδικής και ατομικής θέλησης στην Ελλάδα, ως ένδειξη της βαθύτερης κρίσης της κοινωνίας, υπάρχουν δυστυχώς πολλοί σε θέσεις εξουσίας και οικονομικής δύναμης, που δεν αντιμετωπίζουν την πραγματικότητα μιας αβύσσου που καραδοκεί...

Σε μια κοινωνία που ανάλγητες πολιτικές της αφαίρεσαν τα ερείσματα, της φυλλορρόησαν την αξιοπρέπεια, της εξευτέλισαν τις ιδέες που την έθρεφαν και την έριξαν μέσα σ' ένα χάος, υπάρχουν Ελληνες που εκμεταλλεύονται συνανθρώπους τους με τον πλέον "άγριο" τρόπο, "παίζοντας" με την αναπόδραστη ανάγκη τους, με τις επιθυμίες τους , ακόμη και με τα άεργα όνειρά τους...

Προβολή Ταινίας στην Βιβλιοθήκη Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β΄



Ο ΣΔΥΜ Θήβας στον 5ο Πτώιο Δρόμο στο Ακραίφνιο

Ο ΠΟΛΥΠΛΗΘΕΣΤΕΡΟΣ ΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ο Σ.Δ.Υ.Μ ΘΗΒΑΣ

 ΣΤΟΝ 5ο ΠΤΩΙΟ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ !

Την Κυριακή 18/10/2015 πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία ο 5ος Πτώιος Αγώνας Δρόμου,που διοργανώνεται στο Ακραίφνιο Βοιωτίας με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Λαογραφικού-Ιστορικού Μουσείου Ακραιφνίου.

Ο 5ος Πτώιος Αγώνας Δρόμου περιελάμβανε 5 δρομικά αγωνίσματα:  Αγώνες τρεξίματος 26 και 10 χλμ,αγώνα βάδην 10 χλμ και αγώνες παίδων 2χλμ και 500μ.Στους αγώνες τρεξίματος 26 και 10χλμ πήραν μέρος πάνω από 340 δρομείς ενώ αξιόλογες ήταν και οι συμμετοχές στις υπόλοιπες αγωνιστικές διαδρομές.

Ιατρικός Σύλλογος Θήβας: Χωρίς ιατρική κάλυψη τα Παιδιατρικά περιστατικά στα Νοσοκομεία Βοιωτίας

Παραμένοντας πιστοί στην υποχρέωσή μας προς τους συμπολίτες μας, εκδίδουμε το παρόν Δελτίο Τύπου, που για μια ακόμη φορά σχετίζεται με προβλήματα του  Γ.Ν. Θήβας.
            Σας γνωστοποιούμε, την τελευταία «επιτυχία» της Διοίκησης της         5ης ΥΠΕ, που επικαλούμενη την επίλυση άμεσων προβλημάτων των Νοσοκομείων της δικαιοδοσίας της, μετακυλύει αυτά, από τον ένα νομό της περιφέρειας στον άλλο. Αυτή την φορά  υποβαθμίζει και θέτει σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών  της Βοιωτίας.
             Με εντολή, της Διοίκησης της 5ης ΥΠΕ, ένας Παιδίατρος από το  Γ.Ν. Θήβας, ένας από το  Γ.Ν. Λιβαδειάς και ένας από το Κ.Υ. Διστόμου, υποχρεούνται σε μετακίνηση  στο Γ.Ν. Λαμίας, ώστε να καλύπτουν τις εφημερίες του Παιδιατρικού Τμήματός του.

Έρευνα στρεφόμενη κατά συγκεκριμένου υπαλλήλου της ΠΕ Βοιωτίας, για τη διαπίστωση τέλεσης από μέρους του ποινικού αδικήματος της δωροδοκίας

Σήμερα (22/10/2015) και από ώρα 10.00΄ διεξάγεται από την Ελληνική Αστυνομία, έρευνα, στρεφόμενη κατά συγκεκριμένου υπαλλήλου της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, για τη διαπίστωση τέλεσης από μέρους του ποινικού αδικήματος της δωροδοκίας, το οποίο φέρεται να διέπραξε κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του και για το συγκεκριμένο θέμα, ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη αστυνομική προανάκριση.
Είναι αυτονόητο ότι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, από τη πρώτη στιγμή που κινήθηκε η σχετική διαδικασία συνέδραμε και συνδράμει τις αρμόδιες αρχές, στην εξακρίβωση τυχόν αδικήματος και των υπαιτίων του, παρέχοντας το οποιοδήποτε στοιχείο ζητηθεί, πράγμα που άλλωστε αποτελεί και υποχρέωσή της.

Στεγαστικό Πρόγραμμα της ΧΕΝ Ελλάδος 2015-2016 για φοιτήτριες/σπουδάστριες τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Πολυκέντρο Υπηρεσιών «Αθηνά» στην Ηλιούπολη -Αθήνα»

Για 3η συνεχόμενη χρονιά λειτουργεί το στεγαστικό πρόγραμμα της ΧΕΝ, το οποίο αφορά φοιτήτριες που προέρχονται από οικογένειες της περιφέρειας με χαμηλά εισοδήματα και έχουν εισαχθεί σε σχολές και τμήματα ανώτατης εκπαίδευσης της Αθήνας.
Η χρηματοδότηση είναι εξ ολοκλήρου της ΧΕΝ Ελλάδας, μιας γυναικείας εθελοντικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 1923 και η οποία προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες στέγασης σε ένα κτίριο 3000 τ.μ. πλήρως ανακαινισμένο, με βάση διεθνείς προδιαγραφές. Το Πολύκεντρο Υπηρεσιών «Αθηνά» για τη γυναίκα και τη νεότητα, όπως λέγεται, βρίσκεται στην περιοχή της Ηλιούπολης, διαθέτει αυτόνομα studios και η λειτουργία του έχει τη σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας υπηρεσίας της Περιφέρειας Αττικής (Γεν. Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας – Δ/νση Κοιν. Μέριμνας – Τμήμα Κοιν. Αλληλεγγύης Α.Π. 1878/15.07.2013).

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Hμερίδα στη Θήβα: «Άνθρωποι και Μνημεία. Οι συστηματικές ανασκαφές στη Βοιωτία»

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

«Άνθρωποι και Μνημεία σε κίνδυνο»



ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΣΧΙΔΟΥΣ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ 2015

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για το πολυσχιδές έργο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας με τη διοργάνωση ημερίδας με τίτλο:

Συμβολή στο ‘’ΣΧΕΔΙΟ για διαβούλευση’’ του περιφερειάρχη Στερεάς κ. Κ. Μπακογιάννη για τον Ασωπό


Μετά την δημόσια πρόσκληση(8.10) από τον περιφερειάρχη Στερεάς και την προσέλευση μου, κατέθεσα τις ακόλουθες απόψεις:


Από τον πολιτικό μηχανικό Θεόδωρο Κ. Παπαϊωάννου**
 Μετά την δημόσια πρόσκληση(8.10) από τον περιφερειάρχη Στερεάς και την προσέλευση μου, κατέθεσα τις ακόλουθες απόψεις:

Στο νομό μας αποτυπώνεται  όλο αυτό που διαβάζουμε και λέμε στρεβλή ανάπτυξη.  
Οφείλεται  στον εξαρτημένο τρόπο συγκρότησης και ανάπτυξης της Ελλάδας.  
Από τον Ελευθέριο Βενιζέλο έγιναν προσπάθειες  να αναστραφεί αυτή η πορεία, αλλά  δεν άφησαν οι κατά καιρούς εσωτερικές αναταράξεις ή διάφοροι εξωτερικοί ’’δάκτυλοι’’ .  
Μετεμφυλιακά   όταν ‘’μηδενίστηκε το κοντέρ’’  μπορούσε να είχε αλλάξει  η ρότα της ανάπτυξης.
Οι νικητές του εμφυλίου -και ξέρουμε ότι την ιστορία γράφουν οι νικητές – συνέχισαν  στην ίδια γραμμή όταν πήραν την σκυτάλη.  

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΘ «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ»

Σε απάντηση σημερινών δημοσιευμάτων του ημερήσιου και ηλεκτρονικού τύπου, με αφορμή τις δηλώσεις εκπροσώπων του Σωματείου Εργαζομένων του ΑΝΘ «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ», οφείλουμε να παρουσιάσουμε τα παρακάτω δεδομένα:
ΘΕΜΑ 1ο:Αναφερόμενα προβλήματα στην σίτιση των ασθενών.
ΔΕΔΟΜΕΝΑ: Όπως προκύπτει από το έγγραφο του τμήματος Κλινικής Διατροφής (Α.Π 12287/21-10-15) ΟΥΔΕΠΟΤΕ έχει προκύψει θέμα μη χορήγησης τροφίμων στους ασθενείς μας. Συγκεκριμένα, δεν υπήρξε ούτε μία μέρα κατά την οποία να μην δόθηκε γάλα σε ασθενείς, των οποίων το εξατομικευμένο διαιτολόγιο το προέβλεπε, ενώ το μέγεθος της μερίδας τους, καλύπτει απόλυτα τις θερμιδικές τους ανάγκες, καθώς και αυτές σε μακροθρεπτικά και μικροθρεπτικά συστατικά. Η προμήθεια κόκκινου και λευκού κρέατος είναι συστηματική και ποτέ δεν υπήρξε η παραμικρή παρέκκλιση στις ποιοτικές και ποσοτικές προδιαγραφές.

Προσωρινά αποτελέσματα του προγράμματος “Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής”- Προθεσμία ενστάσεων απορριφθέντων αιτήσεων.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ως Επικεφαλής Εταίρος των Κοινωνικών Συμπράξεων Π.Ε. Βοιωτίας, Π.Ε. Εύβοιας, Π.Ε. Ευρυτανίας και Π.Ε. Φωκίδας σας ενημερώνει ότι ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρωπίνου Δυναμικού (Ε.Ι.Ε.Α.Δ.) οι πίνακες των ωφελουμένων και μη, του προγράμματος "Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)".

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ, Η “ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ” ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.

 
Γράφει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος
 
Ο χρόνος που μας απομένει μέχρι να δεχθούμε την τελική επίθεση των δυνάμεων του Αντίχριστου, είναι λίγος και γι’ αυτό δεν πρέπει να τον σπαταλάμε σε άνευ σημασίας  ενδιαφέροντα. Αυτό είναι ο κανόνας σήμερα, αν θέλουμε να μην μας πιάσουν στον ύπνο οι εξελίξεις. Πρέπει όμως να κάνετε και σεις μία υπέρβαση και να πάτε κόντρα στο σύστημα του Αντίχριστου, που σας κοιμίζει καθημερινά με τα ίδια και τα ίδια πράγματα, εδώ και πέντε χρόνια.  Και αν ακούσετε σημερινές τηλεοπτικές ή ραδιοφωνικές εκπομπές  και ακούσετε και τις ίδιες εκπομπές πριν τρία χρόνια, θα δείτε πως τίποτα δεν έχει αλλάξει.  Τα ίδια λένε.
ΜΗΝ ΣΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΑΛΛΟ ΠΙΑ.

Απόφαση Δ.Σ του ΔΣΑ για την κατάργηση ευνοϊκών ασφαλιστικών διατάξεων

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεσή του στη διάταξη του άρθρου 23 του Ν.4337/2015 με την οποία καταργήθηκαν και μάλιστα αναδρομικά ευνοϊκές ρυθμίσεις προηγούμενου νόμου που έδιναν στους μετά την 1-1-1993 ασφαλισμένους δικηγόρους, τη δυνατότητα να επιλέξουν κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία.
Ο ΔΣΑ θεωρεί ότι η ψήφιση της παραπάνω διάταξης που έγινε παρά την καθολική αντίδραση όλων των επιστημονικών φορέων που συγκροτούν το ΕΤΑΑ(δικηγόρων, μηχανικών και γιατρών),  οδηγεί σε απομείωση των εσόδων του Ταμείου και πλήττει τη βιωσιμότητα του.

Ενόψει όλων αυτών, το Δ.Σ του ΔΣΑ αποφάσισε τα εξής:
·        Να προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά της ως άνω διάταξης του Ν. 4337/2015. Προς το σκοπό αυτό θα συνταχθεί σχέδιο προσφυγής το οποίο θα διανεμηθεί σε όλους τους δικηγόρους που έχουν έννομο συμφέρον να προσφύγουν στα αρμόδια δικαστήρια.

Πανελλαδικό Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Αιρετών διοργανώνει η ΚΕΔΕ, στα Καμμένα Βούρλα

Πανελλαδικό Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Αιρετών διοργανώνει η ΚΕΔΕ, με την υποστήριξη του υπουργείου Εσωτερικών και της ΕΕΤΑΑ, στα Καμμένα Βούρλα
Στα Καμμένα Βούρλα πραγματοποιείται την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015, η δεύτερη Ημερίδα του Προγράμματος Επιμόρφωσης Δημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων 2015, που διοργανώνει η ΚΕΔΕ,  με την υποστήριξη του υπουργείου  Εσωτερικών και της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ).
Την Ημερίδα θα παρακολουθήσουν αιρετοί των περιφερειών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

Η Θαυματουργός Εικόνα της Παναγίας της Οδηγητρίας στον Ι.Ναό Αγίου Νικολάου του Νέου Θηβών.

Με ιδιαίτερη χαρά και ξεχωριστή συγκίνηση εορτάζουμε τα τελευταία 15 χρόνια την ανάμνηση του Θαύματος του Αγίου μας ,δια του οποίου διέσωσε την Ενορία, τον λαό του και τον Ναό Του από τα αντίποινα των Γερμανών Κατακτητών. Τους διέσωσε τις ζοφερές και δακρύβρεχτες αυτές ώρες από την σφαγή, την λεηλασία, την φωτιά αλλά και τον Ναό του περιφρούρησε από την ιεροσυλία και την καταστροφή. Αποτελεί ελάχιστη απόδειξη της ευχαριστίας και της ευγνωμοσύνης μας προς τον Θαυματουργό Οσιομάρτυρα Νικόλαο τον Νέο η διοργάνωση Λατρευτικών Εκδηλώσεων για να ομολογήσουμε το Θαύμα, να διακηρύξουμε την ευεργεσία και να μην προσπεράσουμε το γεγονός αποκρύπτοντας το, κάτι το οποίο αποτελεί ασέβεια και περιφρόνηση προς το Μαρτυρικό Του Πρόσωπο.

Δήμος Θηβαίων :Αποτελέσματα ωφελούμενων/απορριφθέντων και διαδικασία ενστάσεων του ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ

Ο Δήμος Θηβαίων, σε συνέχεια  ανακοίνωσης της Π.Ε. Βοιωτίας σχετικά με την έκδοση των   αποτελεσμάτων με τους πίνακες ωφελούμενων/απορριφθέντων του ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ (TEBA/FEAD)», ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους κατοίκους του Δήμου Θηβαίων ότι:

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Καταδίωξαν παράνομους υλοτόμους - Δύο περιστατικά σε λίγες ώρες στην περιοχή των Δερβενοχωρίων

2 φορές μέσα σε λίγες ώρες χρειάστηκε να επέμβουν οι δασικοί υπάλληλοι για να σταματήσουν τη δράση λαθροϋλοτομιών.
Και τα δύο περιστατικά συνέβησαν στην περιοχή των Δερβενοχωρίων. Η περιπολία των υπαλλήλων του δασαρχείου της Θήβας ξεκίνησε χθες το μεσημέρι, περίπου στις 19:45 εντόπισαν ένα αυτοκίνητο φορτωμένο με ξύλα.

Έκαναν σήμα στον οδηγό να σταματήσει εκείνος όμως πάτησε γκάζι και προσπάθησε να απομακρυνθεί.
Ακολούθησε καταδίωξη και ο οδηγός του αγροτικού, στην προσπάθειά του να ξεφύγει έριξε το αυτοκίνητο σε ένα χωράφι όπου όμως χτυπώντας με μια μεγάλη πέτρα ακινητοποιήθηκε.

Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

 
Προς : Επαγγελματίες  Πολιτικούς
      ----------------------------------------------------
                      Θέμα: ΡΟΤΣΙΛΝΤ
                         -------------------------
Πολυμερώς και πολυτρόπως πάλαι ο Θεός  ΡΟΤΣΙΛΝΤ  αδειάζει τις τράπεζες από τις
καταθέσεις των Ελλήνων,
και καλούμεθα εμείς, ο όχλος των Ελλήνων,
να τις ανακεφαλαιοποιήσουμε συχνά.  
Οι Τράπεζες είναι «βαρέλι δίχως πάτο»
εις το έλεος του ΡΟΤΣΙΛΝΤ!!!

Ο ΡΟΤΣΙΛΝΤ μέσω της CIA,  θα επιχειρήσει να δολοφονήσει τον πρόεδρο ΠΟΥΤΙΝ, γράφουν τα ΜΜΕ, όπως έπραξε με τον πρόεδρο Κένεντι, και άλλους πολιτικούς και  θρησκευτικούς ηγέτες.
Με τους ανίκανους & ανάξιους πολιτικούς κρεμαστήκαμε από τα Αρ@@@@@-δάνεια του Εβραίου Παντοκράτωρα ΡΟΤΣΙΛΝΤ.
Εάν δεν πάρουμε τα δάνεια, και ΔΕΝ υπογράψουμε Μνημόνια, τότε ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ!
Με ότι αυτό συνεπάγεται............

Τόσο ανίκανοι, και ανάξιοι είναι οι πολιτικοί μας να παράξουν πλούτο!!!

Η Εξασφάλιση πόρων-εσόδων για τα ασφαλιστικά Ταμεία, είναι ο ορυκτός πλούτος, (Χρυσός-Πετρέλαια-Φ.Α.), όπως έκαναν οι Νορβηγοί, αλλά βλέπετε εδώ οι Ελληνο-Εβραίοι πολιτικοί, τα έδωσαν όλα δώρο στον Μεγιστάνα Κοσμοκράτορα Σιωνιστή ΡΟΤΣΙΛΝΤ, για να τους στηρίζει στην εξουσία...............

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο