Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων 15/11/15

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Γράφει η Σουλτάνα Χειλαδάκη

Ο Diego Fusaro, ένας νέος Ιταλός σοσιαλιστής φιλόσοφος της αριστεράς, μιλά για το βρώμικο παιχνίδι με τους λαθρομετανάστες που τους ονομάζει και «Οι σκλάβοι της Νέας Εποχής». Όπως τονίζει χαρακτηριστικά, «όλοι πέφτουν στην παγίδα με το πλαστό προφίλ της Ευρώπης, δήθεν στον ρόλο του υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Αλλά, σύμφωνα με τον Fusaro, «ας ομολογήσουμε επιτέλους ότι πίσω από την λογική της οικονομικής υπερδύναμης της Ευρώπης, στην ουσία της Γερμανίας, δεν υπάρχει τίποτα το ανθρώπινο. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θέλει λαθρομετανάστες αλλά καινούργιους σκλάβους τους οποίους μπορεί ανελέητα να εκμεταλλεύεται όπως θέλει, καταλύοντας παράλληλα όλα τα εργατικά δικαιώματα των Ευρωπαίων.»

Ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας

Ν. Λυγερός

Μετάφραση από τα γαλλικά Βίκυ Τσατσαμπά

Ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας είναι ένα καθήκον που έχουμε από τότε που ανήκουμε στην Ανθρωπότητα. Επειδή είναι ικανοί να διαπράττουν εγκλήματα εναντίον της, όχι μόνο στην Ανατολή, αλλά και στην Ευρώπη, χωρίς να κάνουν καμία εξαίρεση. Έτσι, αν τους αφήσουμε να κάνουν ό,τι θέλουν, αν τους αφήσουμε να επεκταθούν και να ενισχυθούν, δεν θα πρέπει να εκπλαγούμε αν η κατάσταση επιδεινωθεί και γίνει ένα πεδίο τρόμου. Οι επιθέσεις στο Παρίσι είναι αρκετά αποκαλυπτικές της κατάστασης και της εξέλιξής της. Έτσι χωρίς ολοκληρωμένη πολιτική, δεν μπορούμε να πολεμήσουμε αποτελεσματικά κατά της τρομοκρατίας, ειδικά αν είναι τυφλή. Το χτύπημα ενάντια στην πρωτεύουσα είναι μια προειδοποίηση από την πλευρά των τρομοκρατών. Γι' αυτό είναι στο χέρι μας να αμυνθούμε στην πρόκλησή τους διατηρώντας την ψυχραιμία μας, αλλά και με το να είμαστε ανελέητοι εναντίον τους, διότι το όραμά τους είναι μια θρησκεία θανάτου εναντίον της ζωής. Οι πράξεις αυτές αντιπροσωπεύουν μια προσπάθεια να εξαλειφθεί κάθε μορφή αντίστασης, αλλά είναι επίσης ένας απελπισμένος τρόπος για να απαντήσουν στις αποτυχίες που υπέστησαν στην Ανατολή.

«Μαχαίρι» στις συντάξεις 800-1.300 ευρώ - Απώλειες έως και 40%

της Μαίρης Λαμπαδίτη

Βαριές απώλειες έως και 40% έναντι των αρχικών ποσών θα υποστούν οι συντάξεις πάνω από 800-900 ευρώ, με τη μείωση του ποσοστού αναπλήρωσης αλλά και με τα κατά συρροή πέναλτι που ήδη έχουν τεθεί σε εφαρμογή. Το μαχαίρι θα είναι πιο κοφτερό στις μεσαίες συντάξεις των 800 έως 1.300 ευρώ, καθώς εκεί εντοπίζονται τα υψηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης σε σχέση με την ηλικία εξόδου και τα έτη ασφάλισης.

Την ίδια ώρα τα αντικίνητρα που έχει θεσπίσει η κυβέρνηση για την αποφυγή πρόωρης συνταξιοδότηση κάνουν σχεδόν απαγορευτική την έξοδο πριν από τα 67. Ιδίως στον δημόσιο τομέα, μετά τις διευκρινίσεις που αναφέρονται στην εγκύκλιο Χουλιαράκη, υπολογίζεται ότι όποιος τολμήσει να φύγει πρόωρα, θα παίρνει το 35% του αρχικού ποσού της σύνταξής του λόγω των συσσωρευμένων πέναλτι όχι μόνο για 5 αλλά για 9-10 χρόνια έως ότου συμπληρώσει το νέο αυξημένο όριο ηλικίας. Στην παγίδα έχουν πέσει πάνω από 50.000 δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι είτε χάνουν το δικαίωμα για μειωμένη σύνταξη (αναμένονται περαιτέρω διευκρινίσεις από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους), είτε η έξοδός τους είναι ουσιαστικά απαγορευτική εξαιτίας των περικοπών που θα υποστούν.

Oι εκτελεστές του Χαλιφάτου πέρασαν από την Ελλάδα

Από το ελληνικό νησί της Λέρου πέρασε στις 3 Οκτωβρίου 2015 ο ένας από τους μακελάρηδες του Παρισιού, προερχόμενος κατά πάσα πιθανότητα από την Τουρκία, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα.

Energean: Νέες θέσεις εργασίας με τα κοιτάσματα Έψιλον και Κατακόλου

Οι γεωτρήσεις για την ανάπτυξη των κοιτασμάτων «Έψιλον» στον Κόλπο της
Καβάλας και Κατακόλου στο νομό Ηλείας αποτελούν τα δύο βασικά projects της Energean Oil & Gas για την χρονιά που έρχεται. Πρόκειται για δύο σχέδια με ξεχωριστή σημασία, αφού δρομολογούν την παραγωγή υδρογονανθράκων εκτός των μοναδικών, έως τώρα, στην Ελλάδα ενεργών κοιτασμάτων που παράγουν πετρέλαιο (Πρίνος, Βόρειος Πρίνος) καθώς και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και προστιθέμενης αξίας για τις ελληνικές επιχειρήσεις και την οικονομία της χώρας μας.

Τα δύο σχέδια παρουσίασαν ο τεχνικός διευθυντής της Energean δρ. Steve Moore και ο τεχνικός σύμβουλος της Energean δρ. Κωνσταντίνος Νικολάου, κατά την διάρκεια των ομιλιών τους στο πλαίσιο του 20ου Συνεδρίου για την Ενέργεια και την Ανάπτυξη, το οποίο διοργάνωσε στην Αθήνα το Ινστιτούτο Ενέργειας και Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ).

Πάνος Γαληνός "Στου έρωτος το φως", Νέα Κυκλοφορία

«Στου έρωτος το φως». Νέο τραγούδι από τον Πάνο Γαληνό.
Κυριακή 1η Νοεμβρίου κυκλοφορεί το νέο τραγούδι του αγαπημένου καλλιτέχνη από τη Μυτιλήνη. Πρόκειται για μια ροκ ερωτική μπαλάντα σε μουσική και στίχους του Κωνσταντίνου Μαυροειδή με τη συμμετοχή των BRIGHT SHADOWS.
Το video clip του τραγουδιού γυρίστηκε στη φθινοπωρινή Λέσβο από φίλους και θαυμαστές του Πάνου Γαληνού σε παρεϊστικο κλίμα  και φιλοδοξεί να κερδίσει τις εντυπώσεις.

ΕΧΘΡΟΙ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε.

Προς τον Κύριον
ΠΑΝΟ  ΚΑΜΜΕΝΟ/ΥΕΘΑ
             &
Προς Όλους τους
Στρατηγούς-Πτεράρχους-Ναυάρχους
Των Ελληνικών  Ενόπλων  Δυνάμεων
---------------------------------------------------
Αξιότιμοι  Κύριοι,


        ΘΕΜΑ: ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-Ε.Ε. ΟΙ  ΕΧΘΡΟΙ

Ναυτικό Σαλόνι 10-14 Φεβρουαρίου 2016, Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας

Σε ποιους απευθύνεται
Το Ναυτικό Σαλόνι Αθηνών σε κάθε διοργάνωση προσελκύει χιλιάδες πιστούς επισκέπτες από όλη την Ελλάδα που ασχολούνται είτε επαγγελματικά είτε ερασιτεχνικά με τη θάλασσα.
Οι λάτρεις του χώρου προσμένουν τη διοργάνωση του Διεθνούς Ναυτικού Σαλονιού για να ενημερωθούν από τις συμμετέχουσες εταιρείες για όλα τα νέα προϊόντα και υπηρεσίες της αγοράς.

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΤΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΤΟΥ '' ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ '' ( ΑΜΑ , 2015 )

Μερική άποψη της Αίθουσας του Συμποσίου με τους Προέδρους των Ομοσπονδιών Στίβου που είχαν έρθει στην Ελλάδα για την εκδήλωση αυτή και τον Διεθνή Μαραθώνιο της Αθήνας στη μνήμη Γρηγόρη Λαμπράκη.

Γιώργος Μαστοράκης. Ένας Έλληνας μετανάστης της κρίσης στη Βαυαρία.

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

Ο Γιώργος Μαστοράκης αποφάσισε, τον Αύγουστο του 2010, τότε δηλαδή που άρχισε να πλανάται το φάσμα της κρίσης πάνω από την Ελλάδα, να μεταναστεύσει στη Βαυαρία της Γερμανίας, μαζί με την οικογένειά του. Την σύζυγό του Ζέτα και τα δύο ανήλικα παιδιά τους. Την επτάχρονη τότε Αγγελική και τον μόλις 18 μηνών Σπύρο. Όπως λέει ο ίδιος, δεν πήρε την απόφαση αυτή με αποκλειστικό σκοπό την βελτίωση του οικογενειακού εισοδήματος, αλλά γιατί φ' ενός μεν προέβλεψε πως το μέλλον δεν διεγράφετο ευοίωνο για την Ελλάδα, αφ' ετέρου γιατί ήθελε ένα καλύτερο μέλλον για τα παδιά του, χωρίς απρόβλεπτες δυσάρεστες εκπλήξεις.

Η μαγευτική λίμνη Konigssee της Βαυαρίας κοντά στην οποία έχει εγκατασταθεί και δραστηριοποιείται ο Γιώργος Μαστοράκης και η οικογένειά του.Φαίνεται πως το πείραμα πέτυχε και ο Γιώργος Μαστοράκης και η οικογένειά του, όπως είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω προσφάτως ιδίοις όμμασι, μετά από τέσσερα χρόνια παραμονής στο μαγευτικό Schonau am Konigssee της Βαυαρίας, έχουν πλήρως προσαρμοστεί στη νέα τους ζωή, χωρίς να ξεχνούν βεβαίως τον ήλιο και τη γαλάζια θάλασσα της χώρας που τους γέννησε. "Τον ήλιο, πέρα από την ενεργοποίηση της βιταμίνης d στο σώμα μου, δεν μπορώ να τον κάνω κάτι άλλο", λέει ο Γιώργος, και συνεχίζει :

ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΥΠΟΧΩΡΕΙ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΟΝΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΝΙΚΟ...

Το άναμμα ενός απλού πυρείου, κοινώς σπίρτου, στα χέρια ανθρώπων με αιματηρή διαδρομή και με όχημα την ιδεοληπτική τους σύγχυση ή και τον ωφελιμισμό τους, μπορεί να αποδειχθεί πυροδοτική θρυαλλίς με εκρηξιγενείς αντιδράσεις και καταστάσεις...

Η υπόθεση της τρομοκρατίας αφορά όλους μας. Ο φόνος και η διαλεκτική του τρόμου, οι "θεόπνευστοι", οι "εμπνευσμένοι", οι κάτοχοι της "απόλυτης αλήθειας", που διατάζουν την ώρα της χώνεψης το φόνο χιλιάδων ανθρώπων και ύστερα δοξολογούν τον θεό τους, όπως λέει ο Βολταίρος στο Μικρομέγα, αφορά όλους μας!

Τι κάνει τους "φιλήσυχους" ανθρώπους, τους καλούς οικογενειάρχες , τους καλούς γιούς, τρομοκράτες; Επιθετικά ορμέμφυτα που ξεκινούν από μια σκοτεινή αίσθηση ανικανοποίητου, ενστικτώδεις τάσεις καταστροφής και θανάτου, τάση για δύναμη, ναρκισσιστική αναζήτηση μιας κυρίαρχης εικόνας του Εγώ μέσα στην αλλοτρίωση, ανικανοποίητη επιθυμία οργασμού για ιρασιοναλιστική ψυχική δομή του μέσου ανθρώπου, καταπιεσμένου επί αιώνες στις πρωταρχικές του ανάγκες, θρησκευτική και ιδεολογική αποβλάκωση.

Είσαι ο επόμενος επιχειρηματίας που θα ενταχθεί στην Endeavor;

Η Endeavor αναζητά τους επόμενους επιχειρηματίες από την Ελλάδα που θα ενταχθούν στο δίκτυό της με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξή των επιχειρήσεών τους και τη δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας. Η διαδικασία αιτήσεων ξεκινά σήμερα και θα ολοκληρωθεί στις 30 Νοεμβρίου.
Αναζητά επιχειρηματίες από όλους τους κλάδους, με όραμα και ενθουσιασμό που μπορούν να αποτελέσουν πρότυπα για τις νεότερες γενιές. Οι επιχειρήσεις τους πρέπει να παρουσιάζουν οικονομική δραστηριότητα με κύκλο εργασιών από €1 έως €30 εκ., σημαντική καταγεγραμμένη πορεία και προοπτική ανάπτυξης.

Νέες δηλώσεις Ολάντ: Θα τους χτυπήσουμε ανελέητα σε όλο τον κόσμο

Το Ισλαμικό Κράτος κατηγόρησε ανοιχτά ο Φρανσουά Ολάντ, σε νέο διάγγελμά του το πρωί του Σαββάτου, για το αιματοκύλισμα του Παρισιού...

Ο Γάλλος πρόεδρος, μετά από την έκτακτη συνεδρίαση του συμβουλίου ασφαλείας της Γαλλίας, μίλησε για πράξη πολέμου από βάρβαρους του Ισλαμικού κράτους, αναφερόμενος στις επιθέσεις που κόστισαν τη ζωή 127 ανθρώπων και άφησαν δεκάδες τραυματίες, από τους οποίους 80 σε κρίσιμη κατάσταση.

«Οι επιθέσεις ήταν συντονισμένες, σχεδιασμένες και οργανωμένες από το εξωτερικό, με βοήθεια από το εσωτερικό της Γαλλίας», είπε ο Φρανσουά Ολάντ, συμπληρώνοντας «Αποτίω φόρο τιμής στους υπερασπιστές της χώρας που πολέμησαν τους τρομοκράτες χθες. Ολοι τους υπερέβαλαν εαυτόν και θα συνεχίσουν να προσπαθούν όσο μπορούν τις επόμενες ημέρες».

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΩΡΕΑΝ ONLINE ΟIKOYMENIKO ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΤΟΥ

Μια ξεχωριστή ημερίδα έμπνευσης και δημιουργίας για την Online εκπαίδευση διοργανώνει το πρώτο και μοναδικό δωρεάν Οικουμενικό e-Σχολείο «Αθηνά», την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015, στις 18:00, στην αίθουσα «Αλέξανδρος Μαζαράκης» του Πνευματικού Κέντρου Κωνσταντινουπολιτών, με σκοπό να αναδειχθούν οι ιδιαίτερες πτυχές αυτού του μοναδικού εκπαιδευτικού εγχειρήματος παγκοσμίως.

Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΗΤΗ ΧΑΡΙΖΕΙ ΚΑΛΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΖΩΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥΣ

Την προσοχή των διαβητικών ανδρών, για διαρκή έλεγχο της πάθησης τους, προκειμένου να συνεχίσουν να απολαμβάνουν χωρίς προβλήματα την σεξουαλική τους ζωή, εφιστούν οι ανδρολόγοι με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη!
Κι αυτό γιατί ο το 50% των διαβητικών ανδρών παρουσιάζουν προβλήματα στύσης,ενώ όταν ο διαβήτης συνυπάρχει με υπέρταση τότε  το 80% των ανδρών έχει πρόβλημα στυτικής δυσλειτουργίας.
Το πρόβλημα της στυτικής δυσλειτουργίας τείνει να πάρει διαστάσεις επιδημίας αφού αυξάνεται με ταχύτατους ρυθμούς  όπως και  ο σακχαρώδης διαβήτης. Υπολογίζεται μάλιστα  μέσα στην επόμενη δεκαετία από 155.000.000 άνδρες το 1995, οι πάσχοντες θα φτάσουν τα 322.000.000  το  2025.Οι περισσότεροι από τους άνδρες αυτούς πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη.
 «Ο διαρκής έλεγχος του σακχαρώδη διαβήτη μειώνει σημαντικά το πρόβλημα της στυτικής δυσλειτουργίας  και οι άνδρες συνεχίζουν να απολαμβάνουν κανονικά την σεξουαλική τους ζωή»αναφέρει ο  διαπρεπής ουρολόγος -ανδρολόγος κ.Κώστας Ρόκκας διευθυντής του Ιατρείου Ουρολογίας Ανδρολογίας στην  Αθήνα  και προσθέτει.

Το τολμηρό ταξίδι ενός καινοτόμου Έλληνα

Τι σημαίνει να είσαι νέος άνθρωπος και ν' αφήνεις τις παγωμένες Βρυξέλες για να πας κάπου ανάμεσα στο Γύθειο και στη Σπάρτη και να οργανώσεις μια αγροτουριστική μονάδα; Να της δώσεις μάλιστα το όνομα «Ευμέλεια», που σημαίνει αρμονία; Σημαίνει προφανώς θάρρος, αποφασιστικότητα, φαντασία. Όλα όσα η ίδια η μονάδα αντανακλά.

Διαρροή εγκεφάλων: μια θεραπεύσιμη μορφή καρκίνου

Κλείνει επταετία η ύφεση στην πατρίδα μας. Για την ώρα δεν διακρίνεται κάποια αναστροφή της πορείας στον ορίζοντα. Ο χρόνος κυλάει χωρίς να διαμορφώνεται ένα νέο πειστικό αφήγημα για την ελληνική κοινωνία. Χωρίς ένα νέο όραμα πάνω στο οποίο οι παραγωγικές δυνάμεις να συμμαχήσουν και τα υπόλοιπα τμήματα της κοινωνίας να αποδεχτούν ως ζητούμενο, ακόμα κι αν απαιτεί θυσίες. Όχι ότι λείπουν οι θυσίες, αλλά στερούνται βιώσιμης στόχευσης.

Η απίστευτη ανταμοιβή των σημειώσεων…

«Από την εμπειρία μου, το 99% των ανθρώπων που βρίσκονται σε ηγετικές θέσεις δεν κρατούν σημειώσεις», έγραψε ο ιδρυτής της Virgin, Richard Branson σε πρόσφατη ανάρτηση του στο LinkedIn.
Στην «τεχνική» των σημειώσεων αποδίδει την ύπαρξη και την επιτυχία μερικών από τις επιχειρήσεις του, τονίζοντας ότι η καταγραφή τυχαίων αλλά σημαντικών ιδεών, γεγονότων, στιγμών, είναι σημαντική, διαφορετικά χάνονται. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αποτελεί έκπληξη για εκείνον το γεγονός ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι απορρίπτουν σήμερα την τεχνική των σημειώσεων.

ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΧΤΥΠΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Εδώ και καιρό η ιστοσελίδα μας παρουσίασε με όσο το δυνατό τρόπο από ευρωπαϊκές και αμερικανικές πήγες τις επιπτώσεις που θα έχει μια συνεχιζόμενη και ανεξέλεκτη ροή στην Ευρώπη, ανθρώπων απελπισμένων από μουσουλμανικές χώρες, εξ’ αιτίας πολέμων που προκάλεσαν οι Δυτικοευρωπαίοι και οι Αμερικανοί, καθώς και τους κινδύνους από μια πολτοποίηση λαών, θρησκειών και πολιτιστικών στοιχείων, με την υπογράμμιση ότι ο κάθε ρατσισμός είναι τελείως ξένος προς την ορθόδοξη πιστή μας.

Η Γη βιάζεται στην Ινδονησία μακρυά από τις κάμερες

Τις τελευταίες εβδομάδες εκτυλίσσεται -μακρυά από τις κάμερες των δυτικών Μέσων Ενημέρωσης- η χειρότερη περιβαλλοντική καταστροφή μετά την πετρελαιοκηλίδα της BP στον Κόλπο του Μεξικού.
Θέατρο της καταστροφής αυτή τη φορά είναι η Ινδονησία όπου ανεξέλεγκτες πυρκαγιές μαίνονται και αποτεφρώνουν τεράστιες εκτάσεις τροπικών δασών. Τα περήφανα και πολύτιμα τροπικά δάση θα παραχωρήσουν τη θέση τους σε καλλιέργειες για την παραγωγή φοινικέλαιου (του συστατικού που βρίσκεται στο συσκευασμένο τρόφιμο που ορισμένοι μασουλάτε διαβάζοντας

Έμμισθος μεταφορέας μεταναστών

Ν. Λυγερός

Έχει ενδιαφέρον να υπάρχουν άτομα που όχι μόνο έχουν μια αφελή προσέγγιση για θέματα σοβαρά, αλλά προσπαθούν να μας πείσουν ότι έχουν και λύσεις σε προβλήματα που δεν υπάρχουν. Μπερδεύουν το προσφυγικό με το μεταναστευτικό, λες και δεν υπάρχει ταύτιση και θεωρούν ότι η πρότασή τους είναι και μοναδική όσον αφορά στην επίλυση. Στην πραγματικότητα δεν μπορούν καν να ομολογήσουν στον εαυτό τους ότι αναφέρονται σε μία χώρα που λειτουργεί ως έμμισθος μεταφορέας μεταναστών, οι οποίοι βέβαια όταν φτάνουν στις πόρτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν έχουν απολύτως τίποτα πάνω τους ούτε χρηματικό ποσό, ούτε ταυτότητα. Συνήθως πρόκειται για άντρες που είναι μόνοι κι έχουν επίσημα αφήσει την οικογένειά τους σε μία χώρα που βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση, για να ζητήσουν πολιτικό άσυλο δίχως να εξηγήσουν πώς θα επιζήσει η γυναίκα τους και τα παιδιά τους. Αυτές οι περιπτώσεις δεν έχουν καμία σχέση με το προσφυγικό.

Παρούσα η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στην σημαντική Ημερίδα: "Στηρίζω την Επιχειρηματικότητα του Τόπου μου".


Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην Άμφισσα και με την συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου, η ενημερωτική ημερίδα με θέμα "Στηρίζω την Επιχειρηματικότητα του Τόπου μου", με διοργανωτές το Δήμο Δελφών, το Εμπορικό Επιμελητήριο Φωκίδας και με την στήριξη του  Ρ/Σ Γαλαξίας FM.
Τον Περιφερειάρχη κ. Μπακογιάννη εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας κ. Κωνσταντίνος Μίχος, ενώ ομιλητές ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Εξωστρέφειας και Εξυπηρέτησης του Πολίτη κ. Δημήτρης Βουρδάνος και ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Π.Σ.Ε. κ. Κωνσταντίνος Λέμας, ο οποίος και μίλησε για τα Χρηματοδοτικά Εργαλεία Στήριξης Επιχειρηματικότητας.

Με συγκέντρωση και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Θήβας ολοκληρώθηκε η Απεργία της 12 Νοέμβρη.

Με μεγάλη συγκέντρωση και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης ολοκληρώθηκε η Απεργία της 12 Νοέμβρη.
Στη συγκέντρωση έδωσαν το παρόν μέλη από το Συνδικάτο Χημικής Βιομηχανίας Ν. Βοιωτίας «Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ», το Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Βοιωτίας, το Σωματείο Οικοδόμων Θήβας , το Σωματείο Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Θήβας, το Σωματείο Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Επαρχίας Θήβας, εργαζόμενοι, νέοι και γυναίκες  από την ευρύτερη περιοχή.

Το άγνωστο σπήλαιο της Σίβυλλας στην Κύμη Ευβοίας



ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΤΑ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΩΝ ΟΡΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ & ΤΟΚΩΝ ΥΠΕΡΗΜΕΡΙΑΣ

Γράφει η Αναστασία Μήλιου, Δικηγόρος Παρ’Εφέταις*
Όταν  παραβιάζεται από την Τράπεζα η βαρύνουσα αυτήν υποχρέωση σαφήνειας και διαφάνειας σχετικού Γενικού Όρου Συναλλαγής, αυτό επηρεάζει και τις Διαταγές Πληρωμής οι οποίες προσβάλλονται με ανακοπή και αναστολή, με μεγάλη πιθανότητα  πλήρους απόρριψής τους, υπέρ του δανειολήπτη ειδικά όταν είναι σε οικονομικά δυσμενή θέση, αλλά καλόπιστος, δηλ. έχει δώσει τα προηγούμενα χρόνια δείγματα συνεπούς και συνεργάσιμου οφειλέτη, έχοντας αποπληρώσει πλήρως και εμπροθέσμως έτερο δάνειο ή αν κάνει μικρές καταβολές ακόμα κι αν αυτές δεν επαρκούν για την εξόφληση της εκάστοτε μηνιαίας δόσης.  

3 ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Βοιωτίας, Βαγγέλης Μπασιάκος, σε ομιλίες του 1) στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, καθώς και 2) στην Ολομέλεια, ως εισηγητής της ΝΔ, για την Κύρωση της τροποποίησης της Ντόχα στο Πρωτόκολλο του Κιότο στη Σύμβαση-πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή, και 3) στο 20ο Συνέδριο της ΙΕΝΕ για την «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2015» ως εκπρόσωπος της ΝΔ, επισήμανε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
1) Στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, καθώς και 2) στην Ολομέλεια, για την Κύρωση της τροποποίησης της Ντόχα στο Πρωτόκολλο του Κιότο στη Σύμβαση-πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή:

Γ. Ρωμανιάς: Δεν υπάρχει πολιτική βούληση για την διάσωση του ασφαλιστικού συστήματος στη χώρα

"Δεν υπάρχει πολιτική βούληση για να λυθεί το ασφαλιστικό στη χώρα μας", σημείωσε με νόημα ο Γιώργος Ρωμανιάς, σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε το εργατικό κέντρο Λιβαδειάς για το νέο ασφαλιστικό.

Ο γνωστός εργατολόγος αποκάλυψε οτι πίσω από το νέο νομοσχέδιο που έρχεται στα τέλη Νοεμβρη θα υπάρξουν νέες, μεγάλες μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις και αλλαγές στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης.

Επίθεση Γαλλία: 153 νεκροί σε 6 τρομοκρατικές επιθέσεις - Παγκόσμιο Σοκ


Πολύνεκρες επιθέσεις σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στο 10ο και 11ο διαμέρισμα του Παρισιού - Σοκ και οργή σε όλο τον κόσμο προκάλεσαν τα πολλαπλά τρομοκρατικά χτυπήματα που στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 153 άνθρωποι, τραυματίζοντας δεκάδες ακόμη σοβαρά - Πυροβολισμοί σε εστιατόριο, μπαρ και εμπορικό κέντρο - Νεκροί τέσσερις δράστες που εκτελούσαν έναν έναν ομήρους σε θέατρο κατά τη διάρκεια συναυλίας - Εκρήξεις κοντά στο Stade de France, όπου βρισκόταν και ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ για το φιλικό αγώνα της Γαλλίας με τη Γερμανία - Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη.

Μαρία Πολύζου: Η ιστορια της μαραθωνοδρόμου που έτρεξε 527 χλμ

Μια εξέχουσα προσωπικότητα, ένας άνθρωπος με απίστευτη δύναμη ψυχής, άξια θαυμασμού για την επιμονή και τα κατορθώματα της. Πρόκειται για τη πρώτη και μοναδική Ελληνίδα αθλήτρια που κατάφερε να πραγματοποιήσει τον Φειδιππείδιο άθλο, τη Μαρία Πολύζου.
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Όπως μας εξιστορεί η ίδια, κόλλησε το μικρόβιο του αθλητισμού από πολύ μικρή… Σε ηλικία μόλις 12 ετών γοητεύτηκε από τον στίβο, το τρέξιμο και τα στάδια και κατάλαβε όταν στα βήματα της προσθέτονταν ακόμα περισσότερα χιλιόμετρα, πως ήταν γεννημένη για αυτό το σκοπό. Ήταν αυτός ο δικός της δρόμος, αυτό που της ταίριαζε και έτσι πραγματοποίησε και τον πρώτο μαραθώνιο λίγα χρόνια αργότερα όταν πλέον έγινε 17 ετών. Το τρέξιμο είχε γίνει πλέον ένα αναπόσπαστο κομμάτι του εαυτού της.

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Η ΥΠΕΡΟΧΗ ΤΗΣ "ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ" ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ...


Οσο ο φιλελευθερισμός δεν αντλεί από την πλούσια πνευματική του ιστορία τα απαραίτητα φιλοσοφικά και πολιτικά επιχειρήματα,που θεμελιώνουν θεωρητικά την ύπαρξη και εξέλιξή του, θα χάνει τις ιδεολογικές και πολιτικές μάχες...

Και δεν αναφέρομαι στις "φιλελεύθερες ιδέες" των τελευταίων αρχηγών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στο ιδεολογικό κατάντημα της ΝΔ, ως κόμμα που εξέφραζε στο παρελθόν την πολιτική ανωτερότητα της φιλελεύθερης πλουραλιστικής δημοκρατίας και που αναγνώριζε επίσης τα όριά της, όσο και τους αντιπάλους της.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΥΣ ΤΟΥ ΠΕΛΟΠΙΔΑ ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ Γ.Σ.Σ. ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΘΗΒΑΣ



ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΠΕΛΟΠΙΔΑ ΘΗΒΩΝ 
Ιστορικό Φιλανθρωπικό Ποδοσφαιρικό Αγώνα
 θα πραγματοποιήσουν  την Τρίτη 17 Νοεμβρίου και ώρα 16.00 στο Δημοτικό Στάδιο Θήβας οι Παλαίμαχοι του ΠΕΛΟΠΙΔΑ ΘΗΒΩΝ απέναντι στους Παλαίμαχους τού Ιστορικού Γ.Σ.Σ. ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ 
Ο Σκοπός τού Φιλανθρωπικού Ποδοσφαιρικού Αγώνα είναι η συγκομιδή Τροφίμων για την
 '' ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ '' τής Θήβας 

Συνάντηση Μπακογιάννη-Cretu στις Βρυξέλλες - Κώστας Μπακογιάννης: Είμαστε δυνατή ομάδα


Με την Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής Corina Cretu συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης στις Βρυξέλλες. Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσαν τα περιθώρια αύξησης της χρηματοδότησης προς την Περιφέρεια, μέσω της μόχλευσης πόρων, η πρόταση Μπακογιάννη για την δημιουργία του επιχειρηματικού πάρκου και η συνολική παρέμβαση στον Ασωπό, αλλά και η κατασκευή του δικτύου φυσικού αερίου στη Λαμία, τη Χαλκίδα, τη Λιβαδειά, τη Θήβα, το Καρπενήσι και την Άμφισσα.

Ορκωμοσία νέας Δημοτικής Συμβούλου Δήμου Θηβαίων

Ορκίστηκε στις 13 Νοεμβρίου 2015 η νέα Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Θηβαίων κα Αναδιώτη- Αγαπάκη Ελένη, ως πρώτη αναπληρωματική σύμβουλος του συνδυασμού “Δήμος Θηβαίων- Ώρα ευθύνης” εκλογικής περιφέρειας Πλαταιών, μετά την παραίτηση της Δημοτικής Συμβούλου κας Αλεξάνδρας Μακρής  για προσωπικούς λόγους.

Η ορκωμοσία της πραγματοποιήθηκε από τον Δήμαρχο Θηβαίων κ. Σπύρο Νικολάου στο γραφείο του στο Δημαρχείο, ο οποίος της ευχήθηκε “Καλή θητεία και δύναμη”,   παρουσία και του επικεφαλής της παράταξης “Δήμος Θηβαίων- Ώρα ευθύνης” κ. Χαλβατζή Σταμάτη.

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Πρόσκληση: Ομιλία του Γιάννη Πανούση, στο συνεδριακό κέντρο του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων

«ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΛΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ»
ΕΔΡΑ ΑΛΙΑΡΤΟΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Σάββατο 21 Νοεμβρίου  2015  ώρα 6.00 μ.μ. στο συνεδριακό κέντρο του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων (κεντρική Πλατεία Αλιάρτου) σας προσκαλούμε στην ομιλία με θέμα:

Δωρεάν σεμινάριο αφήγησης παραμυθιών για εκπαιδευτικούς

Δωρεάν σεμινάριο αφήγησης παραμυθιών

(για εκπαιδευτικούς)

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς και ο Σύλλογος «Φίλοι Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς» συμμετέχοντας και φέτος στο Μήνα Εφηβείας των Εκδόσεων Πατάκη, θα πραγματοποιήσει εκδήλωση με τη συγγραφέα και αφηγήτρια παραμυθιών ΛΙΛΗ ΛΑΜΠΡΕΛΛΗ και θέμα;

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Θηβαίων

ΘΕΜΑ :  «Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου»  (Άρθρο 65, 67 N.3852/10 & 96 παρ.1 του Ν.3463/06 )».

Σας καλούμε όπως προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα της Δ.Ε. Βαγίων,  στις   16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2015  ημέρα  ΔΕΥΤΕΡΑ  και ώρα 17:30  για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης.  

ΑΟ ΘΗΒΑ: «Δεν έλαβαν υπ’ όψιν την επιστολή ενημέρωσης για συντήρηση του χλοοτάπητα, και έδωσαν το γήπεδο για φιλικό αγώνα»

«Ο πρόεδρος Βυλλιώτης Αθανάσιος και το Δ.Σ του ΑΟ ΘΗΒΑ ανακοινώνει πως κανένα δημοτικό στάδιο Θηβών δεν είναι ιδιοκτησία μας και ιδιοκτήτης είναι μόνο ο Δ.Ο.Θ. Το Δ.Σ. του ΑΟ ΘΗΒΑ έχει αναλάβει, όπως κάνει τα τελευταία χρόνια, μόνο την συντήρηση του αγωνιστικού χλοοτάπητα αφού το κόστος συντήρησης είναι αρκετά δαπανηρό και δεν μπορεί ο Δ.Ο.Θ. να αναλάβει αυτή την δαπάνη.

Το κόστος το έχουμε αναλάβει εμείς σαν Δ.Σ. μόνο και μόνο για να είναι ιδανικές οι συνθήκες για να αγωνίζεται η ομάδα μας πρωτίστως να αποφεύγονται σοβαροί τραυματισμοί και φυσικά για μπορέσουμε επιτύχουμε τους στόχους μας που είναι η άνοδος στις εθνικές κατηγορίες.

Τις τελευταίες μέρες ύστερα από συνεννόηση που είχαμε με τους γεωπόνους με τους οποίους συνεργαζόμαστε και εκμεταλλευόμενη το αγωνιστικό ρεπό που έχει το ποδοσφαιρικό τμήμα προγραμματίσαμε συντήρηση του αγωνιστικού χλοοτάπητα σε καθορισμένες ημερομηνίες για τις οποίες ενημερώθηκε ο πρόεδρος του Δ.Ο.Θ. όπως γίνεται και γινόταν πάντα όταν θέλαμε να κάνουμε κάποια εργασία στο γήπεδο, με επιστολή μας που στάλθηκε στις 12/11/2015 με αριθμό πρωτοκόλλου 216/2015.

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

H ‘αόρατη’ φυλή Ινδιάνων που τρέχει μαραθώνιους σε ρυθμούς σπριντ!

Η περιέργεια μπορεί να σκότωσε την γάτα έδωσε όμως και κάτι πολύ παραπάνω από απαντήσεις σε ερωτήματα που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος. Στην προκειμένη περίπτωση ο Κρίστοφερ ΜακΝτούγκαλ, πρώην πολεμικός ανταποκριτής του Associated Press, αναρωτήθηκε «γιατί πονάει το πόδι μου» και για δώσει την απάντηση δεν άφησε τίποτα όρθιο. Ταξίδευσε στα επιστημονικά εργαστήρια του Χάρβαρντ και τις καυτές κοιλάδες της Βόρειας Αμερικής, όπου όλο και περισσότεροι δρομείς μεγάλων αποστάσεων ωθούν το σώμα τους στα όρια. Η ιστορία κορυφώνεται όταν οι κορυφαίοι υπερμαραθωνοδρόμοι του πλανήτη συναγωνίζονται τους Ταραουμάρα στον μεγαλύτερο αγώνα τρεξίματος που (δεν) είδε ποτέ ο κόσμος.

Αυξήθηκε η διείσδυση του διαδικτύου στη ζωή των Ελλήνων

Περισσότερα κλικ κάνουν πλέον οι Ελληνες, που την τελευταία πενταετία (2010-2015) έχουν αυξήσει κατά 46,8% την πρόσβαση στο διαδίκτυο από το σπίτι τους, γεγονός το οποίο επιβεβαιώνεται και από τη σημαντική ενίσχυση του ρυθμού ανάπτυξης του ηλεκτρονικού εμπορίου στη χώρα. Η Ελλάδα κατέχει την πέμπτη θέση (20,4%) σε ρυθμό ανάπτυξης του ηλεκτρονικού εμπορίου μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών, σύμφωνα με έκθεση του E-commerce Europe, το οποίο σχετίζεται και με την καθυστέρηση στη διείσδυση του διαδικτύου στα νοικοκυριά.

Pioneers Athens: Το μεγαλύτερο φεστιβάλ τεχνολογικής καινοτομίας έρχεται στην Αθήνα

Οι Pioneers είναι ένας οργανισμός, που από το 2012 διοργανώνει ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ για τις τεχνολογίες και την επιχειρηματικότητα του μέλλοντος. Κάθε χρόνο στη Βιέννη, περίπου 3.000 επιχειρηματίες, startups, διεθνείς επενδυτές, δημοσιογράφοι και στελέχη επιχειρήσεων από πάνω από 90 χώρες επισκέπτονται το Αυτοκρατορικό Παλάτι Hofburg, προκειμένου να λάβουν μέρος στο Pioneers Festival.

Μηνιαία δραστηριότητα, Αστυνομικών Διευθύνσεων της Γ.Α.Δ.Π. Στερεάς για τον Οκτώβριο του 2015

Στοχευμένοι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν κατά την διάρκεια του μηνός Σεπτεμβρίου του έτους 2015, από τις Υπηρεσίες των Αστυνομικών Διευθύνσεων Βοιωτίας, Ευβοίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας της Γ.Α.Δ.Π. Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια του μηνός Οκτωβρίου του έτους 2015, από τις Αστυνομικές Υπηρεσίες των Νομών Βοιωτίας, Ευβοίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας:

Μετά την ανακεφαλαιοποίηση, η «εκκαθάριση» κόκκινων επιχειρηματικών

Όσο τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στην ανακεφαλαιοποίηση, στο παρασκήνιο οι ελληνικοί θεσμοί, Τράπεζα της Ελλάδος και Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας καταστρώνουν την στρατηγική για την αναδιάρθρωση του δανειακού χαρτοφυλακίου των τραπεζών, με έμφαση στη διαχείριση των επιχειρηματικών χορηγήσεων.
Χθες η ΤτΕ έκανε την πρώτη παρουσίαση της μελέτης της BlackRock για την κατηγοριοποίηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, ανά είδος και ανά τράπεζα σε τεχνικά κλιμάκια του ΤΧΣ, σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece από τους δύο φορείς και έπεται και συνέχεια συναντήσεων, μέχρι να ολοκληρωθεί ο «μπούσουλας» διαχείρισης των προβληματικών χορηγήσεων.

ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΙΣΒΟΛΗ ΠΟΥ ΘΑ «ΑΝΑΨΕΙ» ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

«Η φωτιά που θα ανάψει θα κάψει πάρα πολλούς»! Με αυτά τα χαρακτηριστικά λόγια ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, ανακοινώσε ουσιαστικά την επικείμενη εισβολή τουρκικών στρατευμάτων στην Συρία, ανάβοντας κυριολεκτικά «φωτιές», αλλά το ποιους θα κάψουν αυτές οι φωτιές, αυτό είναι ένα μεγάλο ερώτημα που θα πρέπει να τον απασχολήσει έντονα.

Σύμφωνα με δημοσιογραφίες πληροφορίες ήδη 10.700 Τούρκοι στρατιώτες έχουν τεθεί σε επιφυλακή και είναι έτοιμοι περιμένοντας την διαταγή για χερσαία εισβολή στην Συρία. Την Τέταρτη, 11 Νοεμβρίου, είχαν παρατηρηθεί μεγάλα κονβόι από τεθωρακισμένα οχήματα και άρματα μάχης που κατευθύνονταν από το Γκαζίαντέπ προς το Viranşehir στα σύνορα με την Συρία.

ΔΙΣΤΟΜΟ: Ελεγχόμενες εκρήξεις από πυροτεχνουργούς του Στρατού

Μνήμες του παρελθόντος στους κατοίκους του μαρτυρικού Δίστομου ξύπνησε η ελεγχομένη έκρηξη που ακούστηκε το πρωί από την καταστροφή δυο χειροβομβίδων mills κατάλοιπα του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου. Σε εξεταστικά προχωρημένη αλλοίωση (σκουριά και εφίδρωση εκρηκτικής ύλης ) άκρως επικίνδυνες βρεθήκαν οι δυο χειροβομβίδες mills.

ΕΠΑΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΦΟΡΜΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ

 Ενεργοποιήθηκε εκ νέου η Ηλεκτρονική Φόρμα Αγροτικής Ιδιότητας για όσους αγρότες με "αγροτικό φωτοβολταϊκό" παρέβλεψαν την αποστολή της μέχρι τις 31/3/2015 και είναι ξανά διαθέσιμη από το μεσημέρι της 12/11/2015.
Η παράταση της δυνατότητας υποβολής, ολοκληρώνεται στις 31/12/2015

Περισσότερες λεπτομέρειες:

Σπουδές Δημοσιογραφίας στον EDU.TYPOLOGOS.COM με Πιστοποίηση

Πιστοποιημένες σπουδές δημοσιογραφίας παρέχει η διαδικτυακή πλατφόρμα   www.edu.typologos.com,  στην οποία άρχισαν οι εγγραφές.
Παρέχεται βεβαίωση ΣΠΟΥΔΩΝ Δημοσιογραφίας πιστοποίησης ΕΟΠΠΕΠ, πιστοποίησης ΝFCE Level 5 και δυνατότητα πρακτικής άσκησης στονwww.typologos.comEπίσης, λειτουργεί ξεχωριστό τμήμα Αθλητικής Δημοσιογραφίας.
Οι ενδιαφερόμενοι-ες για  τις  διαδικτυακές σπουδές δημοσιογραφίας (δύο έτη- ισάριθμα ξεχωριστά ή συνδεόμενα  προγράμματα)   μπορούν να επικοινωνήσουν με τον δημοσιογράφο, κ. Νικόλαο Μόσχοβο στο τηλέφωνο με αριθμό κλήσης:  6944-18.17.72  και στο e-mail:  nikmoshov2@gmail.com. Πληροφορίες παρέχονται και μέσω skype (nikos.moshovos1).
Πιστοποιημένες σπουδές δημοσιογραφίας

Γενοκτονίας άρνηση, ιστορική απάρνηση

Ν. Λυγερός

Ήταν αναμενόμενο ν' αρχίσουν οι καταλήψεις στα σχολεία, αφού η άρνηση της Γενοκτονίας είναι ιστορική απάρνηση. Όταν ο Υπουργός διαπράττει αδίκημα ενάντια στην Παιδεία, πώς αλλιώς ν' αντισταθούν οι μαθητές; Οι καθηγητές και οι δάσκαλοι δείχνουν το παράδειγμα της αντίστασης αλλά άλλοι νιώθουν εγκλωβισμένοι από το σύστημα και δεν εκφράζονται ελεύθερα, έτσι είναι οι ίδιοι οι μαθητές που οργανώνουν την αντίσταση μέσω των καταλήψεων. Και με αυτόν τον τρόπο δίνουν νόημα ιστορικό στην έννοια της κατάληψης. Μάλιστα σκέφτηκαν σε σχολεία την ώρα της κατάληψης, να γίνεται το μάθημα της Γενοκτονίας των Ποντίων από το κεφάλαιο που αφαιρέθηκε για να μάθουν όλοι οι μαθητές τι έγινε πραγματικά και ποια είναι η ιστορία που προσπαθούν να κρύψουν συστηματικά όσοι είναι μηδενιστές και αρνητές. Διότι αν αφήσουμε τους τελευταίους να κάνουν ό,τι θέλουν δίχως ν’ αντισταθούμε, θα χάσουμε όχι μόνο το μέλλον μας αλλά και την ιστορία μας. Γι’ αυτό το λόγο η ποινικοποίηση της βαρβαρότητας είναι η απελευθέρωση της Ανθρωπότητας.

Προβολή Ταινίας στην Βιβλιοθήκη Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β΄




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Ω, ΤΗΣ ΠΑΡΑΦΡΟΣΥΝΗΣ...

Η κυβερνητική αυθαιρεσία εναγκαλισμένη με τον παραλογισμό στην έσχατη έκφρασή της σχετικά με τη σημερινή απεργία, δεν προκαλεί απλώς την νοημοσύνη και την ιστορική συνείδηση των πολιτών. Καταδείχνει την εκτρωματική μορφή "ιστορικότητας" του αριστερού πολιτικού ήθους, που επιχειρεί να φθείρει και να διαφθείρει τις εσώτατες πληροφορίες της λαικής συνείδησης.

Αναδεικνύει το έγχρονα φυσιούμενο πρωθυπουργικό Εγώ, με αποτέλεσμα να ενωτίζεται με την...παραφροσύνη, η οποία αφαιρεί τα συμβατικά προσωπεία της πολιτικής αναισχυντίας και διαμορφώνει τη "θέληση" του εθνικά επικίνδυνου πλέον ατόμου...

ΣΥΡΙΖΑ εναντίον κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και Αλέξης Τσίπρας εναντίον του πρωθυπουργού Τσίπρα, που εφαρμόζει απαρέγκλιτα μνημονιακές πολιτικές.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ Α.Τ. ΒΑΓΙΩΝ

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α  
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων στη συνεδρίασή του στις 21 Οκτωβρίου 2015, αφού ενημερώθηκε για την πρόθεση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να κλείσει το Αστυνομικό Τμήμα Βαγίων  μετά από διαλογική συζήτηση, εξέδωσε κατά πλειοψηφία το ακόλουθο Ψήφισμα :

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο