Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων 13/12/15




Φωτισμός δέντρου στη Θήβα-Μια υπέροχη γιορτή

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το άναμα του δέντρου στην πόλη της Θήβας πραγματοποιηθηκε με μεγάλη επιτυχία.

Μεγάλη "γιορτή" χθες στην πλατεία της Θήβας όπου ο Δήμαρχος Σπύρος Νικολάου φωταγώγησε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της πόλης.

Πολλές οι εκπλήξεις για τους μικρούς μας φίλους.

Οι Αμπάρτζαλοι διασκέδασαν τα παιδιά με διάφορα παιχνίδια.

Η χορωδία του δήμου τραγούδησε Χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

Χριστουγεννιάτικα σπιτάκια στόλισαν τον χώρο της πλατείας. Οι σύλλογοι της πόλης πρόσφεραν λιχουδιές στους καλεσμένους.

Διαβάστε περισσότερα »

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Τέσσερα νέα προγράμματα του ΕΣΠΑ για ΜμΕ και νοεοφυείς επιχειρήσεις

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι προκηρύξεις τεσσάρων προγραμμάτων του νέου ΕΣΠΑ συνολικού προϋπολογισμού 137,5 εκατ. ευρώ. Οι αναλυτικοί οδηγοί αναμένεται να δημοσιευτούν, σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου.

Οι δράσεις αυτές χρηματοδοτούν την ενίσχυση μικρών, νεοφυών και τουριστικών επιχειρήσεων αλλά και άνεργων πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που θέλουν να στήσουν τις δικές τους δουλειές.

Θετικός ο πρώτος απολογισμός για την Κωπαίδα. Παράταση μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου για την καταβολή των τελών άρδευσης

Παράταση της προθεσμίας καταβολής των αρδευτικών τελών ανταποδοτικότητας μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου αποφάσισαν οι εμπλεκόμενοι φορείς, στη σχετική σύσκεψη για τον απολογισμό του πρώτου έτους άσκησης της αρμοδιότητας της διαχείρισης της Κωπαίδας από την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Ο περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης μίλησε για θετικό απολογισμό και σχέδιο για τα επόμενα χρόνια το οποίο μπορεί να οδηγήσει στην βιώσιμη ανάπτυξη της Κωπαίδας.

Στροφή στο ηλεκτρονικό εμπόριο

Εντονα ανοδική τάση και ωριμότητα εμφανίζει η αγορά του ηλεκτρονικού εμπορίου, αποδεικνύοντας ότι ο Ελληνας καταναλωτής αποφάσισε να κάνει αισθητή την παρουσία του στον χώρο, και μάλιστα «μελετημένα». Το μερίδιο αγοράς των ηλεκτρονικής κατανάλωσης έχει αυξηθεί, μαζί και η αξία των αγορών της.

Η επιβολή των capital controls το καλοκαίρι φαίνεται ότι έδωσε ώθηση στις διαδικτυακές αγορές καθώς παρείχε τη δυνατότητα κατανάλωσης με τη χρήση πιστωτικών/χρεωστικών καρτών χωρίς να «ξοδεύει» ο καταναλωτής από τα, υποκείμενα σε έλεγχο κεφαλαίου, μετρητά του.

Προθεσμία αποποίησης κληρονομίας και ευεργέτημα απογραφής της για τον ανήλικο

Γράφει η δικηγόρος Αθηνών Αναστασία Μήλιου*
Η προθεσμία αποποίησης κληρονομίας είναι 4 μήνες από τον θάνατο του κληρονομούμενου ή από την δημοσίευση της διαθήκης του αν υπάρχει  Η προθεσμία αποποίησης επεκτείνεται στο ένα έτος (με ίδια αφετηρία) στην περίπτωση που ο κληρονομούμενος είχε την τελευταία κατοικία τους στο εξωτερικό ή αν ο κληρονόμος έμαθε την επαγωγή όταν διέμενε στο εξωτερικό.

5ο Δημοτικό Θήβας- Κάλαντα, χοροί και έθιμα από όλη την Ελλάδα

Χριστούγεννα σημαίνει ΚΑΙ παράδοση. Έτσι οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας θα μας ταξιδέψουν στον Πόντο, το Αιγαίο, την Ήπειρο, την Κάτω Ιταλία και ...όπου Έλληνες ψάλλοντας τα κάλαντα.


Επίσης, θα χορέψουν παραδοσιακά επίκαιρα τραγούδια συνοδεία ζωντανής μουσικής που θα παίζουν εκπαιδευτικοί μας.


Τέλος, μαθητές της Β΄ τάξης θα ξαναζωντανέψουν έθιμα των ημερών.


Πέμπτη 17 Δεκέμβρη- 11 το πρωί- Συνεδριακό Κέντρο Θήβας


Σας περιμένουμε

Οι σημερινοί νέοι καταβάλλουν υψηλές εισφορές, αλλά δεν θα πάρουν σύνταξη

Διπλό πλήγμα από την κρίση δέχονται οι σημερινοί εικοσάρηδες ιδιαίτερα στην Ελλάδα, αλλά και γενικότερα στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου. Σήμερα πληρώνουν πολύ υψηλό τίμημα όντας οι περισσότεροι άνεργοι, γεγονός που τους αναγκάζει να εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τον οικογενειακό κύκλο για τη συντήρησή τους. Το δεύτερο πλήγμα θα το δεχτούν όταν θα έρθει η ώρα της συνταξιοδότησής τους, γύρω στο 2060. Τότε θα ανακαλύψουν ότι σε ολόκληρο τον εργασιακό τους βίο κατέβαλλαν αυξημένες εισφορές, σε σχέση με τους σημερινούς συνταξιούχους, αλλά ότι η σύνταξη που θα πάρουν θα είναι κατά πολύ μικρότερη από αυτή που λαμβάνουν οι σημερινοί συνταξιούχοι.

Βιβλιοπαρουσίαση: "Μετά τον Εμφύλιο" του Μιχάλη Λυμπεράτου στο Art Cafe Αστραδενή

Τα σεμινάρια πάνω στη Σύγχρονη Ελληνική Ιστορία του Τμήματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου των Προκόπη Παπαστράτη και Μιχάλη Λυμπεράτου, οι εκδόσεις ΝΟΤΙΟΣ ΑΝΕΜΟΣ και το Art Cafe Αστραδενή σας προσκαλούν την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου στις 19:00, στην παρουσίαση του βιβλίου του Μιχάλη Λυμπεράτου, με τίτλο: «Μετά τον Εμφύλιο»

Το βιβλίο παρουσιάζουν:
Προκόπης Παπαστράτης, ιστορικός, ομότιμος καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου.
Νάσος Μπράτσος. δημοσιογράφος,
Σταύρος Καλλώνης, εκπαιδευτικός, μέλος του Δ.Σ. της ΔΟΕ

Μελετώντας τα γεγονότα του παρελθόντος επιδιώκουμε να κατανοήσουμε (και σε ένα βαθμό να ξορκίσουμε) γεγονότα του παρόντος τα οποία απ’ ότι φαίνεται κινούνται σε μια κυκλική εναλλαγή στην πορεία του ιστορικού χρόνου.

Η πρώτη φάση της περιόδου 1950-1960 που μας περιγράφει ο Μιχάλης Λυμπεράτος στο νέο βιβλίο του ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ, από ένα παιχνίδι της τύχης, εμφανίζει εντυπωσιακές αναλογίες και ομοιότητες με τη σημερινή κοινωνικοπολιτική συγκυρία, και κάνει προφανές ότι τα βαθύτερα αίτια των παρόντων προβλημάτων έχουν τις απαρχές τους στην τότε εποχή.

Το 102,1 για τους Θηβαίους δεν είναι απλά ένας τυχαίος αριθμός

Yolo fm 102,1 | It’s here…!!!

Η αλήθεια είναι πως ειδικά για τους Θηβαίους το 102,1 δεν είναι απλά ένας τυχαίος αριθμός. Ούτε και για τους Βοιωτούς. Είναι το ραδιόφωνο τους. Η δική τους ερτζιανή συχνότητα. Το 102,1 ήταν ο START fm. Ήταν; Ήταν γιατί οι 102,1 έγιναν YOLO!

To #YOLO fm στους 102,1 είναι το νέο ξεκίνημα για την αγαπημένη ερτζιανή συχνότητα. Γιατί είναι YOLO; Για τον καθένα σημαίνει κάτι διαφορετικό. Στην ουσία σημαίνει YOU ONLY LIVE ONCE. Υπέροχο σύνθημα κι απίθανο μάθημα να πάρει κανείς.

Δημοσιότητα. Ενα πολύτιμο επικοινωνιακό εργαλείο

Ο Αντρέ Σιτροέν πετούσε τα αυτοκίνητά του από λόφους για να αποδείξει την αντοχή τους, ενώ το όνομά του φωτιζόταν από 125.000 λαμπιόνια πάνω στον Πύργο του Άιφελ. Ο Ντέιβ Τόμας, ιδρυτής της αλυσίδας εστιατορίων Wendy's, όχι μόνο πρωταγωνίστησε σε 800 διαφημιστικά, αλλά επινόησε ένα σλόγκαν, το «Where is the Beef», που ήταν τόσο επιτυχημένο, που υιοθετήθηκε στις αμερικάνικες εκλογές. Ο Τόμας Λίπτον είχε διακοσμήσει τη βιτρίνα του παντοπωλείου του με ευμεγέθη λουκάνικα και ένα τεράστιο τυρί, για τη μεταφορά του οποίου επιστρατεύτηκαν 800 αγελάδες. Ο Χανς Ουίλσντορφ, ιδρυτής της Rolex, «δοκίμασε» το αδιάβροχο ρολόι του στο κανάλι της Μάγχης, στον καρπό μιας Λονδρέζας στενογράφου, που διέσχισε το κανάλι για πρώτη φορά. Ακόμη και ο «δικός» μας, ο Αριστοτέλης Ωνάσης, είχε προσλάβει φωτογράφο για να απαθανατίζει τους celebrities, με φόντο πάντα το σήμα της Ολυμπιακής, που τον επισκέπτονταν στο Σκορπιό.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: Μια Ζαχαρένια Συνταγή, της Φωτεινής Κωνσταντοπούλου



ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Μια Ζαχαρένια Συνταγή
της Φωτεινής Κωνσταντοπούλου

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι
στον ΙΑΝΟ (Αριστοτέλους 7, Τ. 2310 277004)

Οι εκδόσεις ΙΑΝΟS σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Φωτεινής Κωνσταντοπούλου με τίτλο «Μια ζαχαρένια συνταγή» σε εικονογράφηση Σάντρας Ελευθερίου.

Το φάντασμα της αιολικής ενέργειας: ανεμογεννήτριες, θόρυβος και υγεία

Ανυπόφορη ηχορρύπανση και υπόηχοι που προκαλούν ασθένειες κάθε είδους. Αυτές είναι δύο από τις κατηγορίες που εξαπολύονται κατά των ανεμογεννητριών, οι οποίες παρουσιάζονται από ορισμένους ως η απόλυτη περιβαλλοντική, οικονομική και ενεργειακή «κατάρα».
Σε πολλές περιοχές της Ελλάδας –Εύβοια, Λακωνία, Κρήτη και αλλού– οικολογικές οργανώσεις αντιδρούν σφοδρά στην εγκατάσταση μεγάλων αιολικών πάρκων, στα οποία αναφέρονται ως βιομηχανικές ΑΠΕ (β.ΑΠΕ). Αντίστοιχα κινήματα κατά της αιολικής ενέργειας εκδηλώνονται και στην Ευρώπη.

Ν. Λυγερός - Ημέρα κατά των γενοκτονιών. Ηράκλειο Κρήτης



Ν. Λυγερός - R. Daly - Ημέρα κατά των γενοκτονιών. Ηράκλειο Κρήτης, 09/12/2015. Μέρος Α'

Αποπεράτωση του Σανατορίου στη Λαμία - Υπεγράφη η σύμβαση του έργου από τον Κώστα Μπακογιάννη

Υπεγράφη σήμερα από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη, η σύμβαση για την αποπεράτωση του κτιρίου του Σανατορίου στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας. Οι εργασίες αφορούν στην ενίσχυση του φέροντος οργανισμού του υπάρχοντος κτιρίου –διαρρυθμίσεις – αντικατάσταση στέγης – κουφωμάτων και ένταξή του στο νέο κτιριακό συγκρότημα. Το έργο είναι προϋπολογισμού 1.347.000,00 ευρώ.

Με άνοιγμα της πόρτας στα distress funds και αποκρατικοποιήσεις έκλεισε η συμφωνία για το 1 δισ.

Του Κωστή Πλάντζου

Θέλοντας ίσως να δικαιώσει το σύνθημα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», με τη νέα συμφωνία που φέρνει για ψήφιση την Τρίτη στη βουλή, η κυβέρνηση εισάγει και στην Ελλάδα τον «θεσμό» της πώλησης των ενυπόθηκων δανείων, που θα περάσουν στα χέρια ξένων funds.

Με τη νέα συμφωνία, δημιουργείται ένας ολόκληρος νέος κλάδος στην ελληνική οικονομία, όπου ξένοι κεφαλαιούχοι θα εμπορεύονται τα καθυστερούμενα δάνεια (NPL’s Market).

Με βάση τον εφαρμοστικό νόμο που αναμένεται να καταθέσει ως εξαιρετικά κατεπείγον σήμερα Σάββατο στη Βουλή (προκειμένου την Τετάρτη το Euroworking Group να εγκρίνει τη συμφωνία και να έρθει το 1 δισ. την Παρασκευή) η κυβέρνηση:

15 ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΜΠΑΣΙΑΚΟ.

Δέκα πέντε επίκαιρα θέματα για τη Βοιωτία έφερε στη Βουλή ο Βουλευτής Βοιωτίας, Βαγγέλης Μπασιάκος, με Ερωτήσεις του προς τους αρμόδιους Υπουργούς και περιμένει τις απαντήσεις τους, ώστε να επισπευθεί η επίλυση των προβλημάτων αυτών. Συγκεκριμένα,

Οι 15 Ερωτήσεις αναφέρονται σε:

  1. Διαμόρφωση αυξανόμενου αριθμού ανέργων στη Βοιωτία.
  2. Τελευταίες εξελίξεις πορείας ΛΑΡΚΟ.
  3. Ετήσιους δείκτες ευημερίας και διαμόρφωσης ΑΕΠ στην Π.Ε.Βοιωτίας από το 2011 και εξής.
  4. Αρχαίο Θέατρο Κοιλάδας Μουσών Άσκρης Βοιωτίας.
  5. Προαστιακό και εμπορευματικό κέντρο-σταθμό στη Βοιωτία.
  6. Εξέλιξη αθλητικών έργων Π.Ε.Βοιωτίας.
  7. Έργα κατασκευής σχολικής στέγης Βοιωτίας.

Άγνωστες πληροφορίες από ένα νόμισμα για το οποίο αδιαφορεί το υπ. Πολιτισμού…

Στον αρχαίο Οπούντα Λοκρίδος καλλιεργούσαν… καλαμπόκι και γνώριζαν τα μαργαριτάρια!

https://drive.google.com/file/d/0B3fkGwUxnFfHVGJvYWdxZ0szY1U/view?usp=sharing

Γ. Λεκάκης, www.lekakis.com

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post



Και νέο ψαλίδι στο επίδομα πετρελαίου

του Κωστή Πλάντζου

Όποιος πρόλαβε το ...επίδομα είδε»! Μία «ύποπτη διατύπωση» φαίνεται  να κρύβει τη νέα παγίδα για τους χαμηλόμισθους δικαιούχους του «ψαλιδισμένου» επιδόματος πετρελαίου, η εγκύκλιος που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Επειδή, όπως λένε οι πληροφορίες, ακόμα και με όλες τις βαριές περικοπές σε σχέση με την ρύθμιση που ετοίμαζαν και είχαν προαναγγείλει, στο υπουργείο Οικονομικών ανησυχούν «πόσο έξω» έχουν πέσει, στην εγκύκλιο προβλέπεται και ... αυτόματος κόφτης στο υπόλοιπο επίδομα, αν διαπιστωθεί υπέρβαση της δαπάνης, σε κάποια φάση εκταμίευσης των πληρωμών.

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Eκδήλωση για την Παγκόσμια και Εθνική Ημέρα Αναπηρίας, από τον Πανευβοϊκό Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων ΑμεΑ

Η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας  και ο  Πανευβοϊκός Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων ΑμεΑ «Άνθρωπος – Ελπίδα – Πολιτισμός» το απόγευμα της 4ης Δεκεμβρίου 2015 συνδιοργάνωσαν ,στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας , εκδήλωση για την  Παγκόσμια και Εθνική Ημέρα Αναπηρίας.

Πρόσκληση 14ης συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας

Σας προσκαλούμε στην 14η (τακτική) συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 12:00 π.μ. στο Μέγαρο «Δημοσθένη Λιάπη» στα Οινόφυτα Βοιωτίας, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των ακόλουθων θεμάτων ημερήσιας διάταξης:
                    
  • Ανακοινώσεις Προέδρου Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, κ. Ασημίνας Δ. Παπαναστασίου,
  • Ανακοινώσεις Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Κωνσταντίνου Π. Μπακογιάννη.

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή στον Αγ. Θωμά Τανάγρας




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

«Βιωματικό Σεμινάριο Αγιογραφίας για μαθητές», στη Βιβλιοθήκη Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β΄


Την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015 μαθητές της Ά τάξης του Γυμνασίου Οινοφύτων πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στη Βιβλιοθήκη Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β΄. Με μέριμνα της Βιβλιοθήκης οι μαθητές παρακολούθησαν Βιωματικό Σεμινάριο «Αγιογραφίας». Έτσι, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν πως κατασκευάζεται μια βυζαντινή εικόνα σε όλα της τα στάδια. Έγιναν για μια ημέρα οι ίδιοι αγιογράφοι και βίωσαν τη χαρά της δημιουργίας. Σκοπός του βιωματικού εργαστηρίου ήταν οι μαθητές να γνωρίσουν την τεχνική κατασκευής μιας Εικόνας και να εξασκήσουν τη δημιουργικότητά τους. Επιπλέον, συνειδητοποίησαν ότι η τέχνη αυτή είναι κομμάτι του ελληνικού πολιτισμού και της παράδοσής του.

Στην Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου ο Κώστας Μπακογιάννης για την περιφερειακή στρατηγική καταπολέμησης της φτώχειας

Με την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου συναντήθηκε την Πέμπτη ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, στο πλαίσιο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της με το ΔΣ της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας. Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε η Περιφερειακή Στρατηγική καταπολέμησης της Φτώχειας και κοινωνικής ένταξης.

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ «ΓΥΡΟΣ ΚΑΔΜΕΙΑΣ 2015»


Κυριακή  27  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  2015
ΩΡΑ  12:00 μεσημβρινή


ΟΡΓΑΝΩΣΗ:  ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ  ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΘΗΒΑΣ
ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ: Γ.Σ.  ΠΙΝΔΑΡΟΣ  – Σ.Δ.Υ.Μ. ΘΗΒΑΣ –Ε.Α.Σ ΣΕΓΑΣ ΑΝΑΤ. ΣΤΕΡΕΑΣ & ΕΥΒΟΙΑΣ                                                     
                
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ  ΑΓΩΝΑ


       ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ


   Ο αγώνας θα διεξαχθεί, το  Κυριακή 27 Δεκεμβρίου  2015 στη Θήβα (γύρω από τις Επτά Πύλες της Αρχαίας Καδμείας) με ώρα έναρξης την 12:00 μεσημβρινή.
Στον αγώνα έχουν δικαίωμα να λάβουν μέρος με δική τους ιατρική ευθύνη Άνδρες   και Γυναίκες κάθε ηλικίας, καθώς και Αγόρια – Κορίτσια που ανήκουν σε Σωματεία του ΣΕΓΑΣ, όπως επίσης και ανεξάρτητοι αθλητές και πολίτες που θα έρθουν να δηλώσουν συμμετοχή, την ημέρα του αγώνα στην γραμματεία  (Κεντρική Πλατεία Θήβας) και από ώρα 9:30 έως 11:45

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θηβαίων


Σας αποστέλλουμε για ενημέρωσή σας την υπ’ αριθ. πρωτ. 30741/10-12-2015 πρόσκληση για την 30η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  του Δήμου Θηβαίων, η οποία θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα της Δ.Ε. Βαγίων  στις  14  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ του 2015, ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ και ώρα 18:00, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης :

Γενική Συνέλευση στην Ένωση Μικρασιατών Θήβας

Θέμα  : Πρόσκληση σε Γενική Συνέλευση μελών
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας καλεί  τα μέλη του συλλόγου , σύμφωνα με το καταστατικό του, σε τακτική Γενική Συνέλευση, την Κυριακή  13 Δεκεμβρίου  2015  και ώρα 11:00 στην Μικρασιατική Εστία ,  (Αγίας Ελένης 25 & Ομήρου 1) με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης :
Εκλογή Προεδρείου Γεν. Συνέλευσης και Εφορευτικής Επιτροπής                                                 Έκθεση πεπραγμένων Διοικητικού Συμβουλίου (Δεκέμβριος 2012-Δεκέμβριος 2015)
Έγκριση Οικονομικού Απολογισμού (Δεκέμβριος 2012-Δεκέμβριος 2015)
Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής – Απαλλαγή ΔΣ από κάθε ευθύνη.
Προκήρυξη Εκλογών.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΘΗΒΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  ΤΗΣ  Ο.Μ.  ΘΗΒΑΣ  ΤΟΥ  ΣΥΡΙΖΑ    

Η Οργάνωση Μελών Θήβας του ΣΥΡΙΖΑ σας προσκαλεί να εκφράσουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας προς τους πρόσφυγες  που είναι και αυτοί θύματα της τρομοκρατίας και της καταστροφής των άδικων πολέμων στην Συρία και των άλλων εμπόλεμων περιοχών στην Μέση Ανατολή. Είναι τα θύματα που αψηφούν ακόμα και τον κίνδυνο για την ζωή τους μέσα στα παγωμένα νερά του Αιγαίου  για να βρουν ένα καταφύγιο ανθρωπιάς και πολιτισμού που τους το στέρησαν στην πατρίδα τους.
Ας παραδειγματιστούμε από τον ανθρωπισμό και την συμπαράσταση που επέδειξαν οι πολίτες της Λέσβου προς τα θύματα αυτής της προσφυγικής κρίσης και να δείξουμε και εμείς σαν πολίτες της Θήβας  την δικιά μας συμπαράσταση. Προς τούτο ο ΣΥΡΙΖΑ Θήβας πήρε την πρωτοβουλία συλλογής ειδών ρουχισμού, υποδημάτων, σκεπασμάτων, τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης για να τα αποστείλουμε στα σημεία φιλοξενίας των προσφύγων.

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ & ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Το Δίκτυο Στήριξης Φυλακισμένων & Αποφυλακισμένων Γυναικών είναι μία Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία που στηρίζεται στον εθελοντισμό και στόχο έχει να απαλύνει τις κρατούμενες από τα δεινά του εγκλεισμού με οργάνωση εργαστηρίων, μουσικών εκδηλώσεων, θεατρικών παραστάσεων, αλλά και να στηρίξει ψυχοσυναισθηματικά και υλικά τις γυναίκες που αποφυλακίζονται.
Σκοπό έχει να ενταχθούν ομαλά στον κοινωνικό ιστό και να αποκλειστεί, στο μέτρο του δυνατού, η επιστροφή τους στα Κέντρα Κράτησης.
Στα πλαίσια αυτά το Δίκτυο Στήριξης Φυλακισμένων & Αποφυλακισμένων Γυναικών και η ΧΕΝ Θήβας διοργανώνουν μουσική εκδήλωση στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 18:00 με την Καίτη Κουλλιά και αγαπημένους συνεργάτες.
Τα έσοδα, από το εισιτήριο των 5 ευρώ, θα διατεθούν για την ενίσχυση των φυλακισμένων και αποφυλακισμένων γυναικών.
Η παρουσία σας θα είναι σημαντική για τα μέλη του Δικτύου, αλλά και τη ΧΕΝ Θήβας, γιατί με αυτόν τον τρόπο μεγαλώνει η ομάδα των προσώπων που νοιάζεται για το «πίσω» μέρος της κοινωνίας.

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Με την Παιδική Χορωδία Δημοτικού Ωδείου και τους KINGS η Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση για τη φωταγώγηση του Δέντρου στη Θήβα

Ο Δήμος Θηβαίων, ο Δημοτικός Οργανισμός (ΔΟΘ) & η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση (ΔΗΚΕΘ) σας προσκαλούν, την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 18:00, στην Κεντρική Πλατεία Θήβας στην Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση για τη φωταγώγηση  του Χριστουγεννιάτικη Δέντρου!


Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με εργαστήρια ζωγραφικής, facepainting και παιχνίδια για τα παιδιά. Στο χώρο θα υπάρχουν επίσης  το ταχυδρομείο του Αϊ- Βασίλη, μπαλονοκατασκευές,  χριστουγεννιάτικες φιγούρες και ο  Αϊ- Βασίλης !

ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΟΝ ΒΟΣΠΟΡΟ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Οι σκηνή με το ρωσικό πολεμικό πλοίο να περνά τον Βόσπορο και την ίδια ώρα ένας Ρώσος να σημαδεύει τους Τούρκους με ένα ρουκετοβόλο που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, επαναλήφτηκε αυτή την φορά με ένα «εμπορικό» ρωσικό πλοίο, σπάζοντας να νεύρα των Τούρκων που έκπληκτοι παρακολουθούσαν και φωτογράφιζαν για άλλη μια φορά την σκηνή.

Όπως αναφέρεται το πρωί της Τετάρτης, 9/12, και ώρα 9,30 πμ, το ρωσικό πλοίο με την ονομασία Vologda-50 περνούσε τον Βόσπορο με κατεύθυνση αυτή την φορά την Μαύρη Θάλασσα. Στην άκρη του πλοίου οι Τούρκοι έβλεπαν αυτή την φορά ένα πυροβόλο έτοιμο να τους στοχεύσει προκαλώντας ξανά ταραχή στα πλοία της τουρκικής ακτοφυλακής που ακολουθούσαν το ρωσικό πλοίο.

Την επόμενη εβδομάδα κρίνεται η τύχη των διοικητών των Νοσοκομείων Ευβοίας και Βοιωτίας

Την επόμενη εβδομάδα κρίνεται η τύχη των διοικητών των Νοσοκομείων Ευβοίας και Βοιωτίας μετά και από τη συνέντευξη που πέρασαν οι διοικητές της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

Από συνέντευξη πέρασαν την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου διοικητές των Νοσοκομείων της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς Κώστας Ρουσσόπουλος καθώς και ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας Γιάννης Καρούζος.

Διαβάστε περισσότερα »

Πήραν πίσω το μέτρο των αποδείξεων

Αλαλούμ φαίνεται να επικρατεί στο Υπουργείο Εσωτερικών όσον αφορά στο φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή και το καθεστώς που θα επικρατήσει για το αφορολόγητο. 

Νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης, ανακοινώθηκε πως ειδική διάταξη του νομοσχεδίου θα επέβαλε βαρύ πρόστιμο σε όσους δεν φρόντιζαν να συγκεντρώνουν αποδείξεις κατά τη διάρκεια του 2015. 

Ανένδοτη η Τρόικα στην πώληση κόκκινων καταναλωτικών – στεγαστικών δανείων σε distress funds

Του Κωστή Πλάντζου

Στο μεγάλο αγκάθι των διαπραγματεύσεων Αθήνας - θεσμών αναδεικνύεται το θέμα των κόκκινων δανείων, με τον δεύτερο κύκλο των συζητήσεων του Γιώργου Σταθάκη και τους εκπρόσωπους των δανειστών να ολοκληρώνεται χωρίς δηλώσεις.

Παρότι την Τρίτη κυβερνητική πηγή έλεγε ότι εξαιρέθηκαν τα μικρά επιχειρηματικά "κόκκινα" δάνεια και αυτά των μικρομεσαίων από την μεταβίβαση σε χέρια τρίτων, πηγές των θεσμών ανέφεραν ότι οι δανειστές διαφωνούν με την ελληνική πρόταση.

Οι θεσμοί πιέζουν να μην υπάρχει διαχωρισμός αλλά να "μπουν" και καταναλωτικά - στεγαστικά, μαζί με τα μεγάλα "κόκκινα" επιχειρηματικά δάνεια, σε πορεία πώλησης - διαχείρισης προς τα distress fund.

ΕΝΩΣΗ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΩΝ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ - ΔΙΗΜΕΡΟ ΓΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΗΧΩΝ

Γεύσεις και ήχοι
… από Ψυχής!!!!!

Σάββατο  12    & Κυριακή    13/12/2015,      
11:00 – 14:00 , 17:00 – 22:00
Αίθουσα εκδηλώσεων των 3ου Γυμνασίου και 6ου Λυκείου στον Περισσό  (Μακελαράκη και Σαλαμίνος).
      
Μας προσφέρετε και  Διαθέτουμε   από το περίσσευμα της αγάπης όλων μας

  • Χειροποίητα / παραδοσιακά τρόφιμα, γλυκά και ποτά
  • Οτιδήποτε συνιστά για εσάς δώρο και θέλετε να μας το εμπιστευθείτε!!!!

Ανταγωνιστική διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Έτοιμο το στρατηγικό σχέδιο Marketing της Περιφέρειας από τον ΣΕΤΕ

Πραγματοποιήθηκε χθες στη Χαλκίδα, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, η δεύτερη περιφερειακή εκδήλωση του ΣΕΤΕ στην περιοχή. Στόχος της επαναληπτικής εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση του ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδίου Marketing της Περιφέρειας, που εκπόνησε η Marketing Greece.

Με άξονα στρατηγικής την ανταγωνιστική διαφοροποίηση της περιφέρειας και τη στρατηγική στόχευση σε συγκεκριμένες αγορές, το σχέδιο αποτελεί ένα ολοκληρωμένο Marketing Plan των τουριστικών προϊόντων της Στερεάς Ελλάδας. Αποτελεί δε τη βάση για την ενίσχυση και εξέλιξη του συμβουλευτικού ρόλου του ΣΕΤΕ με τις τοπικές αρχές.

Τα αστέρια της showbiz παίζουν μπάσκετ για το Χαμόγελο του Παιδιού



Καλάθια πολλών… αστέρων αναμένεται να μπουν την επόμενη Κυριακή 13 Δεκεμβρίου στο κλειστό «Α. Παπανδρέου» του Περιστερίου!



Όχι, το ιστορικό γήπεδο δεν θα φιλοξενήσει κάποιο μεγάλο μπασκετικό γεγονός…

Τα καλάθια θα μπουν από αστέρια του ελληνικού πενταγράμμου, της τηλεόρασης και γενικότερα του καλλιτεχνικού και δημοσιογραφικού χώρου!

Και θα είναι καλάθια ανθρωπιάς για την ενίσχυση του Χαμόγελου του Παιδιού!

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Τι κρύβει η κόντρα Τσίπρα - Σόιμπλε για το ΔΝΤ

Σε τροχιά ανοιχτής σύγκρουσης με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε οδηγείται το Μέγαρο Μαξίμου, με αφορμή τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο τρίτο μνημόνιο, και ενώ οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους βρίσκονται εκ νέου σε κρίσιμο σημείο.
«Δεν είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να αμφισβητεί τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο πρόγραμμα διάσωσης», δήλωσε ο Σόιμπλε, σχολιάζοντας τη δήλωση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα ότι «ο ρόλος του ΔΝΤ δεν είναι εποικοδομητικός», βάζοντας εκ νέου φωτιά στο πολιτικο – οικονομικό σκηνικό.

ΩΛΕΝΙΑ ΝΕΥΡΙΤΙΔΑ. Η ΜΙΚΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΔΙΝΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ

Οριστική λύση στην Ωλένια νευρίτιδα του αγκώνα, που πλήττει  χιλιάδες ανθρώπους, δίνει η Μικροχειρουργική σε συνδυασμό με την άμεση μετεγχειρητική  κινητοποίηση του χεριού !
Αυτό τονίστηκε στο  21ο Κοινό Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής και της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Χεριού και Άνω Άκρου, που πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα 19 με 21 Νοεμβρίου.
 «Η Ωλένια νευρίτιδα ή παγίδευση του ωλένιου Νεύρου στον αγκώνα, το δεύτερο σε συχνότητα σύνδρομο παγίδευσης Νεύρου μετά τον Καρπιαίο Σωλήνα , αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα μπορεί να προκαλέσει παράλυση των δακτύλων» αναφέρει οΔρ Ιωάννης Ιγνατιάδης, Χειρουργός Ορθοπαιδικός, τέως αντιπρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Χεριού, Διευθυντή τμήματος Μικροχειρουργικής Ιατρικού Ψυχικού.
Σύμφωνα με τον Δρ Ιγνατιάδη το ωλένιο νεύρο είναι ένα απ τα τρία κύρια νεύρα του χεριού. Ελέγχει τους αυτόχθονες μύες του χεριού, συμβάλλει στο σφίξιμο της γροθιάς και στην σταθερή σύλληψη αντικειμένων.

Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη, στο προαύλιο χώρο της Βιβλιοθήκης Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β΄

«Έναρξη λειτουργίας Ανταλλακτικής Βιβλιοθήκης.»

Το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015 στο προαύλιο χώρο της Βιβλιοθήκης Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β΄ εγκαινιάσθηκε η πρώτη Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη  για το δήμο Τανάγρας. Κάθε πολίτης μπορεί να φέρει ένα βιβλίο και να πάρει ένα άλλο. Πλέον, το βιβλίο χαρακτηρίζεται ως φίλος του ανθρώπου, γίνεται μέσο εξωστρέφειας και επαφής με άλλους ανθρώπους. Η όλη διαδικασία αποτελεί τροφή για ευρύτερη παιδεία των ανθρώπων, οξύνει το μυαλό τους και διευρύνει τους πνευματικούς και γνωστικούς τους ορίζοντες. Με τη βοήθεια της Ανταλλακτικής Βιβλιοθήκης μοιραζόμαστε τα παλιά μας βιβλία και γνωρίζουμε νέα, δείχνοντας το σεβασμό μας προς αυτά, αφού οφείλουμε να διατηρούμε τα βιβλία σε καλή κατάσταση.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΩΠΑΪΔΑ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Αναλαμβάνοντας τα ηνία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ανάμεσα στον κυκεώνα θεμάτων και προβλημάτων για τα οποία έπρεπε να ενημερωθούμε και να διαχειριστούμε, ήταν και ένα πολύ μεγάλο και δύσκολο: η Κωπαΐδα.

Το Κράτος, χωρίς να μας ρωτήσει μας ανέθεσε, με νόμο, τη διαχείριση της άρδευσης του Κωπαϊδικού Πεδίου, από 1/12/2014, στη θέση του καταργηθέντος Οργανισμού Κωπαΐδας.

Η Στερεά Ελλάδα επενδύει στον τουρισμό - Ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο για τον τουρισμό στη Στερεά Ελλάδα από τον ΣΕΤΕ

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων παρουσίασε χθες το απόγευμα, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Χαλκίδα, το ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο της Στερεάς Ελλάδας για τον τουρισμό. Το εν λόγω σχέδιο είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας που έχει αναπτύξει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με τον Σύνδεσμο, προκειμένου να προχωρήσει στη μεθοδική, συνολική και οργανωμένη προώθηση του τουρισμού. Αποτελεί δε ένα πρακτικό εργαλείο στη διάθεση της Περιφερειακής Αρχής, αλλά και της κοινωνίας της, το οποίο δε στέκεται στη θεωρία, αλλά μπορεί να βρει άμεσα εφαρμογή τόσο από την Τοπική Αυτοδιοίκηση όσο και από τον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης.

Ο κ. Μπακογιάννης, αφού ευχαρίστησε τόσο τον ΣΕΤΕ, όσο και τη Μarketing Greece για τη συνεργασία που έχουν αναπτύξει έως σήμερα με την Περιφέρεια, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, έθεσε ως βασική προτεραιότητα της Περιφερειακής Αρχής την ανάπτυξη του τουρισμού και την αξιοποίηση του πλούσιου και δυναμικού τουριστικού προϊόντος της Στερεάς. «Η Στερεά Ελλάδα έχει πολλούς κρυμμένους θησαυρούς τους οποίους πρέπει να αναδείξουμε» τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ μιλώντας για τη συνεργασία με τον ΣΕΤΕ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην επιτυχή λειτουργία του πρώτου Περιφερειακού Γραφείου του ΣΕΤΕ στην Ελλάδα, το οποίο φιλοξενείται στο κτίριο της Περιφέρειας, στη Λαμία, ενισχύοντας το έργο της Περιφέρειας και των επαγγελματιών του τουρισμού στη Στερεά Ελλάδα.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΗ "ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ"ΑΠΟ ΤΟΝ Σ.Δ.Υ.Μ ΘΗΒΑΣ!


Στα πλαίσια του εορτασμού των Άγιων ημερών των Χριστουγέννων,ο Σ.Δ.Υ.Μ Θήβας διοργανώνει μια προσφορά αγάπης προς τον πάσχοντα άνθρωπο.Η προσφορά συνίσταται στην συλλογή τροφίμων για την ενίσχυση άπορων οικογενειών και ευπαθών κοινωνικών ομάδων της πόλης μας.

Για την πραγμάτωση αυτής της προσπάθειας ο Σ.Δ.Υ.Μ Θήβας καλεί όλα τα μέλη και φίλους του συλλόγου να συνδράμουν με την προσφορά έστω και μίας συσκευασίας τροφίμων στην Χριστουγεννιάτικη "Τράπεζα Αγάπης"του συλλόγου.

Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στη Θήβα

Ο Δήμος Θηβαίων ενημερώνει ότι για τις ανάγκες εργασιών του έργου “ Ανάπλαση πεζόδρομου οδού Επαμεινώνδα” ισχύουν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τα οχήματα:

a) Η οδός Αντιγόνης θα είναι κλειστή από τη διασταύρωσή της με την οδό Πινδάρου.
β)Η κυκλοφορία στην αρχή της οδού Αντιγόνης (από την οδό Πελοπίδου) θα εκτρέπεται αναγκαστικά δεξιά στην κάθοδο της οδού Πινδάρου.
γ) Στην άνοδο της οδού Πινδάρου η κυκλοφορία θα εκτρέπεται αναγκαστικά στην οδό Βουρδουμπά δεξιά και αριστερά.

Η "Γέφυρα των Κατασκόπων" από την Πέμπτη στον κινηματογράφο Θήβας!

Από την Πέμπτη 10/12/2015 έως την Τετάρτη 16/12/2015 θα προβληθεί η ταινία «ΓΕΦΥΡΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΟΠΩΝ».


ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: 9.15 μ.μ.


Πρόκειται για την ιστορία του Τζέιμς Ντόνοβαν, ενός δικηγόρου από το Μπρούκλιν που βρίσκεται στο επίκεντρο του Ψυχρού Πολέμου όταν η CIA τον στέλνει σε μια σχεδόν αδύνατη αποστολή για την διαπραγμάτευση της απελευθέρωσης ενός κρατούμενου Αμερικανού πιλότου. Οι σεναριογράφοι Ματ Σάρμαν και Ίθαν και Τζόελ Κοέν έχουν εντάξει την απίστευτη εμπειρία του Ντόνοβαν σε μια, βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, ιστορία για έναν άνδρα που ρίσκαρε τα πάντα.
Είδος:Ιστορική, Δράμα, Θρίλερ
Σκηνοθέτης:Steven Spielberg
Πρωταγωνιστούν:Tom Hanks, Mark Rylance, Amy Ryan, Alan Alda

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Θήβας

Η Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Οργανισμού Θήβας, στο πλαίσιο των εορτών των Χριστουγέννων, καλεί τους μικρούς μας φίλους να συμμετέχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν από 18 Δεκεμβρίου έως 30 Δεκεμβρίου στο χώρο της.
Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν ποικίλες δραστηριότητες, όπως ανάγνωση ιστοριών και παραμυθιών, ζωγραφική, μουσική και κατασκευές. Στο χώρο της βιβλιοθήκης θα πραγματοποιηθεί, επίσης, ανταλλακτικό παζάρι και εργαστήριο φυσικής. (Απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 5 έως 15 ετών)

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο