Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Απάντηση από το Δήμο Θηβαίων σχετικά με το ψευδές δημοσίευμα για τους 1500 τόνους απορριμμάτων από το Δήμο Πύργου στο ΧΥΤΑ Θήβας.

Με αφορμή ανακοίνωση του Δημοτικού Συμβούλου Αθανάσιου Σκούμα και της Λαϊκής Συσπείρωσης Θήβας για τη μεταφορά απορριμμάτων του Δήμου Πύργου στο ΧΥΤΑ Θήβας, οφείλουμε για την αποκατάσταση της αλήθειας να αναφέρουμε τα παρακάτω:

- Ο περιφερειακός ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας Α.Ε., μετά από αίτημα του Δήμου Πύργου, ο οποίος, όπως είναι γνωστό, έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αποφάσισε την παραλαβή ποσότητας 1.500 τόνων στο ΧΥΤΑ Ιστιαίας.
- H απόφαση ελήφθη ΟΜΟΦΩΝΑ και αφορά τη συγκεκριμένη ποσότητα, αφού για την επίλυση του προβλήματος του Δήμου Πύργου έγινε διασπορά των απορριμμάτων σε πολλούς ΧΥΤΑ, με παραίνεση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Κουρουμπλή.

-Η σχετική προγραμματική σύμβαση έχει ήδη αναρτηθεί στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ με ΑΔΑ: Ω5Θ3Ω17-ΖΙΙ (https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A95%CE%983%CE%A917-%CE%96%CE%99%CE%99?inline=true)  και ΑΔΑ: 6ΑΑΡΩ17-ΙΒ6 (Έγκριση από το Δ.Πύργου της προγραμματικής σύμβασης https://diavgeia.gov.gr/doc/6%CE%91%CE%91%CE%A1%CE%A917-%CE%99%CE%926?inline=true  ), οι οποίες είναι στη διάθεση για έλεγχο από οποιονδήποτε, αρκεί να θέλει πραγματικά να ενημερωθεί από επίσημα δημοσιευμένα έγγραφα, άλλως υπάρχει παραπληροφόρηση, με ότι αυτό συνεπάγεται.
-Η διαθέσιμη χωρητικότητα του ΧΥΤΑ Ιστιαίας (σύμφωνα με τα τηρούμενα στοιχεία στον Περιφερειακό ΦΟΔΣΑ) ανέρχεται σε 240.000 τόνους και η ποσότητα των 1.500 τόνων του Δήμου Πύργου αποτελεί το 0,625% αυτής.

Σχετικά με την αναφορά στην ανακοίνωση για τη ΔΕΠΟΔΑΘ Α.Ε. και τη νομιμότητα λειτουργίας του Περιφερειακού ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας Α.Ε., θέλουμε να παρατηρήσουμε τα ακόλουθα:
- Η ΔΕΠΟΔΑΘ Α.Ε. έχει από τις 8/10/2015 συγχωνευτεί στον Περιφερειακό ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας Α.Ε., ο οποίος είναι καθολικός διάδοχος και λειτουργεί νόμιμα.
- Οι αναφορές στην ανακοίνωση για τυχόν ενστάσεις ή παραπομπές σε γνωμοδοτήσεις για τον τρόπο μετατροπής της νομικής μορφής, δείχνουν πλήρη άγνοια του νομοθετικού πλαισίου σύμφωνα με το οποίο ο Περιφερειακός ΦΟΔΣΑ λειτουργεί νομίμως και με αποφάσεις των αρμόδιων διοικητικών οργάνων.
- Σε περίπτωση που υπάρχει αντίθετη άποψη, καλή είναι η συμβουλή από κάποιον Νομικό. Θα μπορούσαν, βέβαια,  να περιμένουν λίγες ημέρες- ούτε καν ένα μήνα από σήμερα- ώστε να προστατεύσουν την όποια αξιοπιστία τους, εκτός εάν ούτε αυτό τους ενδιαφέρει.
- Για το θέμα της πρώην ΔΕΠΟΔΑΘ Α.Ε. προξενεί εντύπωση, πώς με τόση ευκολία και χωρίς καν να ζητήσουν ενημέρωση, μας καταγγέλλουν για ανύπαρκτα πράγματα. Ποιός αλήθεια είναι ο στόχος κάποιων, που διαρκώς καταγγέλλουν τα τελευταία χρόνια ό,τι θετικό γίνεται για την περιοχή μας, ιδιαίτερα με το ΧΥΤΑ Θήβας, τον οποίο ο ένας εκ των καταγγελλόντων χωροθέτησε στη σημερινή θέση;
- Είναι κακό που η πρώην ΔΕΠΟΔΑΘ Α.Ε. αναγνωρίστηκε από τους Δήμους όλης της Περιφέρειας και συμβάλλει με τη τεχνογνωσία της στην επίλυση των χρόνιων περιβαλλοντικών προβλημάτων και άλλων περιοχών;
- Είναι κακό που η έδρα του Περιφερειακού ΦΟΔΣΑ είναι στη Θήβα και απασχολούνται δεκάδες άτομα;
- Είναι κακό που διασφαλίσαμε το μόνο έργο με δημόσια χρηματοδότηση και όχι με ΣΔΙΤ για τη ΜΕΑ Θήβας; Αν αυτό, όπως λένε, ακυρωθεί, τί  προτιμούν, λαμβάνοντας υπόψη και το νέο ΕΣΔΑ; Μήπως τα ΣΔΙΤ, όπως συμβαίνει στην υπόλοιπη Ελλάδα; Τους συνιστούμε να μην βιαστούν να χαρούν, διότι το έργο αυτό θα ολοκληρωθεί, θα είναι το πλέον σύγχρονο έργο Δ.Σ.Α. στη χώρα και θα το διαχειρίζεται η τοπική αυτοδιοίκηση και κανείς ιδιώτης, όπως συμβαίνει σε άλλες περιπτώσεις.

Με όλο το σεβασμό σε όλους του Δημότες αλλά κυρίως στο Θηβαϊκό λαό θα πρέπει στην περίπτωση να επικαλεσθούμε την κληρονομιά του λαού μας, όπου συμπεριλαμβάνεται η συμπυκνωμένη σοφία των αρχαίων ρητών όπως το “Γλώττα μη προτρεχέτω του νου”, του Χίλωνα του Λακεδαιμόνιου ( ενός από τους επτά σοφούς της αρχαίας Ελλάδας) σε αντίθεση με τη ΔΗΜΑΓΩΓΙΑ του  Αθηναίου Κλέωνα .
Τέλος, ως προς το ερώτημα του τίτλου του δημοσιεύματος  “ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ”, η απάντηση είναι προφανής:
“ΟΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΠΟΥ Ο ΘΗΒΑΪΚΟΣ ΛΑΟΣ ΤΙΜΗΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ” και όχι “ οι εμμονές μίας μικρής μερίδας μονίμως διαμαρτυρόμενων και μονίμως εκτεθειμένων”.


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο