Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Συνάντηση Δημάρχου Θηβαίων με τον Εμπορικό Σύλλογο Θήβας

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου η συνάντηση που ζήτησε ο Εμπορικός Σύλλογος Θήβας με τον Δήμαρχο Θηβαίων κ. Σπύρο Νικολάου προκειμένου να συζητήσουν από κοντά θέματα που αφορούν την πόλη και επηρεάζουν τους εμπόρους.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Εμπ. Συλλόγου Θήβας κ. Στρατέλος Νίκος και μέλη του Δ.Σ., εκπρόσωπος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Βοιωτίας, Αντιδήμαρχοι του Δήμου Θηβαίων και  υπηρεσιακοί παράγοντες .

Συγκεκριμένα,  συζητήθηκαν η πορεία των εργασιών της οδού Επαμεινώνδα και η ανυπακοή οδηγών στην απαγόρευση του Δήμου για στάθμευση και διέλευση αυτοκινήτων και δικύκλων στον υπό κατασκευή πεζόδρομο, που προκαλούν μεγάλες ζημιές στο έργο,  το παρεμπόριο και η πορεία εργασιών του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Θήβας.


Σε ότι αφορά τη λειτουργία του πεζόδρομου, ο κ. Δήμαρχος ενημέρωσε ότι αμέσως μόλις ολοκληρωθεί το έργο θα τεθεί προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο νέα κανονιστική λειτουργία και θα τοποθετηθεί η κατάλληλη σήμανση, ζητώντας επίσης τις έγγραφες προτάσεις του Εμπ. Συλλ. για το ωράριο που θα επιτρέπει τη διέλευση οχημάτων για φόρτωση- εκφόρτωση. Επίσης, ενημέρωσε ότι υπάρχει επικοινωνία με την Τροχαία προκειμένου να ενταθούν οι έλεγχοι για τη διαπίστωση παραβάσεων.

Σχετικά με την καταπολέμηση του παρεμπορίου ζητήθηκε από τους εμπόρους να καταγγέλλουν την ίδια στιγμή την παράβαση είτε στην Αστυνομία είτε στο Δήμο,  ενώ από την πλευρά του ο Δήμος θα έρθει εκ νέου σε επικοινωνία με την Αστυνομία για να ενταθούν οι έλεγχοι.

Για το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο τόσο ο εκπρόσωπος της Εφορείας Αρχαιοτήτων κ. Κουτσοδήμος Δ. όσο και ο κ. Δήμαρχος ενημέρωσαν ότι βρίσκονται σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προκειμένου να προγραμματιστούν τα εγκαίνια του και η τουριστική του προβολή με σκοπό την προσέλκυση επισκεπτών. Ήδη έχουν γίνει δύο συναντήσεις στο Υπουργείο Πολιτισμού και η ολοκλήρωση των εργασιών και τα εγκαίνια  προσδιορίζονται την Άνοιξη του 2016.





Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο