Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

ΟΤΑΝ Η "ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙΑΤΙΑ" ΕΝΑΓΚΑΛΙΖΕΤΑΙ ΤΗ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ...

Οι έντονες και ενορχηστρωμένες πιέσεις που ασκούνται από τα όργανα της Ευρωπαικής Ενωσης για το προσφυγικό ζήτημα και την πλημμελή φύλαξη των εξωτερικών συνόρων σε συνδυασμό με τη μη τήρηση των προδιαγραφών για την υποδοχή και την καταγραφή προσφύγων και μεταναστών, αλλά και οι επίμονες απαιτήσεις του "κουαρτέτο" των δανειστών κατά τη διαδικασία αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, καθιστούν την Ελλάδα ευάλωτη και αναξιόπιστη, με την ελληνική κυβέρνηση παγιδευμένη στο αναπόφευκτο.

Το "αναπόφευκτο" μπορεί να έχει πολλές οδυνηρές διαστάσεις, πολύ περισσότερο όταν η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την "αρχοντοχωριατά" να εναγκαλίζεται τη γελοιότητα επιχειρεί τη σκόπιμη παραμόρφωση της αξίας των γεγονότων και μια αποδυναμωμένη αντιπολίτευση που δεν έχει βρει ακόμα "πυξίδα" πλεύσης ή είναι εγκλωβισμένη στα μοιραία λάθη του πρόσφατου παρελθόντος, συμβάλλει στην έκφραση της πολιτικής και ηθικής σύγχυσης των ημερών μας...


Φτάσαμε στο σημείο να κυριαρχεί μια τρομερή σύγχυση στον καθορισμό του εννοιολογικού περιεχομένου πολλών χαρακτηρισμών της πολιτικής και γενικότερα της κοινωνικής ζωής του τόπου τούτου. Το φαινόμενο αυτό ίσως είναι παλιό γνώρισμα της ψυχικής κατάστασης του Ελληνα.

Σήμερα όμως η απαράδεκτη διαστρέβλωση της σοβαρότητας, ακόμα και των συμβόλων του λόγου, που γίνεται εσκεμμένα από τους προπαγανδιστές και τους επιφορτισμένους για τα επικοινωνιακά επινοήματα των πολιτικών, με την αρχοντοχωριάτικη μάλιστα νοοτροπία άσκησης της εξουσίας, είναι πρόκληση για την κοινή λογική και κυνική αναίδεια των τυχοδιωκτών της πολιτικής.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν επιπολάζει μόνος του στη γελοιότητα, δεδομένου ότι οι "αρχοντοχωριάτες" της πολιτικής συνωστίζονται στον περιγεγραμμένο από τις ίδιες τις αντιδράσεις τους χώρο του γελοίου.Και δεν ενοχλούνται ούτε από τις λογικές αντιφάσεις, ούτε από τα απίθανα ψεύδη, γιατί απευθύνονται στο συναίσθημα καιποτέστη λογική. Και προσπαθούν να διαμορφώσουν συνήθειες με τη βοήθεια ψυχολογικών τεχνασμάτων και όχι με λογικά επιχειρήματα.

Κι αυτό είναι κακό. Ε, ναι! Είναι κακό! Γιατί πλήττεται βάναυσα η εικόνα της σοβαρότητας της χώρας.Και μάλιστα μιας χώρας με ιστορία χιλιετηρίδων.

Ναι, είναι κακό. Γιατί ο ίδιος ο πρωθυπουργός τούτης της χώρας, αποδεικνύει περιτράνως όχι απλώς τον...αρχοντοχωριατισμό του, αλλά και ότι όλα κινούνται σε τούτη τη χώρα στο επίπεδο της επιφάνειας. Και κάθε μέρα αυτή η χώρα εξευτελίζεται διεθνώς από τις βλακώδεις πρακτικές των κυβερνώντων. Κι αυτό το ξέρουν καλά όσοι συναλλάσσονται και συνδιαλέγονται με ξένους...

Ναι, είναι κακό. Και είναι κακό,γιατί με επικοινωνιακά τεχνάσματα ο πολίτης υφίσταται την πολιτική κοροιδία, με αποτέλεσμα είτε να "επαναπαύεται" στην άγνοια ή να εθίζεται στην επιπολαιότητα της πολιτικής βλακείας και ανικανότητας.

Ναι, είναι κακό. Γιατί η "αρχοντοχωριατιά" της πολιτικής,μεταξύ των άλλων χαρακτηριστικών της γνωρισμάτων, εκτρέφει πολιτικά εκτρώματα και καθηλώνει τους πολίτες της κοινωνικής εντροπίας σε πολιτιστικό και ηθικό λήθαργο...

ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΥΡΜΟΓΛΟΥ

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο