Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Οι εκδηλώσεις εορτασμού των εγκαινίων του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών από 16 έως 27/6

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν και οι εκδηλώσεις εορτασμού των εγκαινίων του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών από 16 έως 27 Ιουνίου, που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Θηβαίων με το Δημοτικό Οργανισμό Θήβας, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας.

Την Πέμπτη 16 Ιουνίου η Ένωση Μικρασιατών Θήβας διοργάνωσε ξενάγηση στο Μουσείο και απογευματινό περίπατο στο ιστορικό κέντρο της Θήβας ( Καδμεία).
Την Παρασκευή 17 Ιουνίου η βραδιά ήταν αφιερωμένη στους μικρούς δημότες, με τη Μάνια Μαράτου να αφηγείται τις περιπέτειες του Οδυσσέα στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών, συνδυάζοντας την επική αφήγηση με την κινούμενη εικόνα.
To Σάββατο 18 Ιουνίου ο αύλειο χώρος του Μουσείου γέμισε με έργα ζωγραφικής από το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι της Ένωσης Μικρασιατών και το απόγευμα στο Θέατρο Μοσχοποδίου ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων και ο Σύλλογος Πολιτιστικής Ανάπτυξης “Λάιος” αφιέρωσαν το κλείσιμο της χρονιάς τους στο Μουσείο, χορεύοντας παραδοσιακούς χορούς.
Την Τρίτη 21 Ιουνίου το 2ο Γυμνάσιο Θήβας και η ΕΛΜΕ Βοιωτίας συνδιοργάνωσαν την εκδήλωση “Κυνηγώντας τους θησαυρούς της Αρχαίας Θήβας” για μαθητές 8 έως 15 ετών.
Την Τετάρτη 22 Ιουνίου το Λύκειο Ελληνίδων Θήβας παρουσίασε στον αύλειο χώρο του Μουσείου Ελληνικές Ενδυμασίες μέσα από ένα σύντομο ταξίδι στο χρόνο. Την παρουσίαση πραγματοποίησε η κα
Μαρία Πασσά-Κώτσου, Αντιπρόεδρο του Κεντρικού Λυκείου των Ελληνίδων και τις ενδυμασίες παρουσίασαν μέλη της χορευτικής ομάδας.
Την Παρασκευή 24 Ιουνίου στο Συνεδριακό Κέντρο ακούστηκαν οι “Ωδές του Πινδάρου” μελοποιημένες από τον Άρχοντα Υμνωδό της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας κ. Γιώργο Χατζηχρονόγλου σε ενορχήστρωση της Καλλιτεχνικής Διευθύντριας του Ωδείου κας Νίκης Πανταζάτου, τις οποίες πλαισίωσαν φωνητικά η χορωδία του Δημοτικού Ωδείου και του Συλλόγου Ιεροψαλτών Θήβας. Την εκδήλωση άνοιξαν μαθητές του Ωδείου με έργα σε κλασική κιθάρα και πιάνο.
Στο Σάββατο 25 Ιουνίου ο Ιστορικός και Φιλόλογος Φάνης Καλαϊτζάκης μίλησε στην εκδήλωση των Φίλων του Βιβλίων για την περίοδο της Φραγκοκρατίας στη Θήβα και την Βοιωτία, μέσα από τον τρομερό 14ο αιώνα.
Την Κυριακή 26 Ιουνίου η βραδιά ήταν αφιερωμένη και πάλι στην ελληνική παράδοση μέσα από τη μουσικοχορευτική εκδήλωση που διοργάνωσε το Λύκειο Ελληνίδων Θηβών.
Την Δευτέρα 27 Ιουνίου η βραδιά αφιερώθηκε στα αστέρια! Ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Διρκαίος Κύκνος” διοργάνωσε βραδιά αστροφεγγιάς στον αύλειο χώρο του Μουσείου, που περιελάμβανε παρουσίαση της ιστορίας των αστεριών και των ελληνικών τους ονομάτων από τη Γραμματέα του Συλλόγου και φυσικό κα Κυπραίου Σταυρούλα ενώ ο φυσικός Σταμάτης Καλαμιώτης έκανε μία περιήγηση στο σύμπαν ξεκινώντας από το ηλιακό σύστημα και καταλήγοντας στους μακρινούς γαλαξίες. Στο τέλος, όσοι παρακολούθησαν την εκδήλωση, είχαν την ευκαιρία να δουν τον Κρόνο μέσα από το τηλεσκόπιο.
Ακολουθούν οι εκδηλώσεις :


Τρίτη 28 Ιουνίου 2016, ώρα 21:00, Πλατεία Συνοικίας Κοντίτου

Εκδήλωση από τον Εξωραϊστικό και Πολιτιστικό Σύλλογο “Κοντίτο” Θήβας με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016, ώρα 20:30, Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών

Εκδήλωση της ΕΦ.Α. Βοιωτίας και του Θηβαϊκού Πειραματικού Θεάτρου (ΘΗ.ΠΕ.ΘΕ):
Η “ Αντιγόνη” του Σοφοκλή,  σε σκηνοθεσία Λάζαρου Παπαδόπουλου.









Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο