Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

Ποσειδώνια 2016: Η δύναμη της ελληνικής ναυτιλίας σε πρώτο πλάνο

Να κάνει περισσότερα για να στηρίξει τη ναυτιλιακή βιομηχανία καλέστηκε η Ελληνική κυβέρνηση στη συνέντευξη Τύπου για την έναρξη της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης Ποσειδώνια.


Η πιο σημαντικής ναυτιλιακή έκθεση στον κόσμο θα πραγματοποιηθεί από Δευτέρα ως Παρασκευή στο εκθεσιακό κέντρο Athens Metropolitan Expo, δίπλα στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”. Τα εγκαίνια της θα γίνουν παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα.


Με μια αύξηση του εκθεσιακού χώρου που υπερβαίνει το 15%, συνολική έκταση που ξεπερνά τα 40.000 τετραγωνικά μέτρα, περισσότερους από 1.800 εκθέτες από 89 χώρες και περισσότερα από 200 ναυπηγεία, με προεξάρχοντα κράτη την Κίνα, την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα, τα φετινά Ποσειδώνια αναμένεται να είναι τα μεγαλύτερα στη σχεδόν 50ετή ιστορία τους

O Χαράλαμπος Φαφαλιός, πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας του Λονδίνου (GSCC) εξέφρασε στην συνέντευξη τύπου που δόθηκε σήμερα το απόγευμα την πεποίθηση του ότι η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις προσπάθειες της ναυτιλιακής βιομηχανίας με κάθε δυνατό τρόπο, διότι “χωρίς τη ναυτική κληρονομιά της, η Ελλάδα δεν θα είναι η περήφανη χώρα που είναι”.

Τη διασφάλιση της ποιότητας εργασίας στα πλοία και στην ανταγωνιστικότητα της ελληνικής ναυτιλίας δεσμεύθηκε να έχει σε πρώτο πλάνο, από την πλευρά του, ο υπουργός Ναυτιλίας, Θεόδωρος Δρίτσας στις συζητήσεις που θα έχει με φορείς και παράγοντες της ναυτιλίας. Ο υπουργός σημείωσε με έμφαση πως θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στη ναυτική εκπαίδευση, αφού αυτή αποτελεί προϋπόθεση για να συνεχίσει η ελληνική ναυτιλία να βρίσκεται στην ηγετική της θέση.

Εκ μέρους των διοργανωτών ο κ. Θεόδωρος Βώκος, Εκτελεστικός Διευθυντής των Εκθέσεων Ποσειδώνια Α.Ε. Δήλωσε: “Η ανάπτυξη των Ποσειδωνίων είναι αποτέλεσμα της ικανότητας της Ελληνικής ναυτιλίας να προσαρμόζεται στις σύγχρονες προκλήσεις και να διατηρεί την ηγετική θέση στον κλάδο χάρη στον δυναμισμό, την επιχειρηματική οξυδέρκειά της και τη συνεχή αναβάθμιση και ανανέωση του προϊόντος της”.

Ο κ. Γεώργιος Δ. Πατέρας, Πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, δήλωσε πως “παρά τον έντονο διεθνή ανταγωνισμό, ο ποντοπόρος στόλος της Ελλάδας καταλαμβάνει την υψηλότερη θέση στον κόσμο και επεκτείνεται συνεχώς”, γεγονός που επιβεβαιώνεται, κατά τη γνώμη του, και από τις τρέχουσες 350 παραγγελίες σε ναυπηγεία για νέα πλοία.

Αυτή τη στιγμή, ο ελληνόκτητος στόλος έχει μέσο όρο ηλικίας 11,2 έτη και αριθμεί 4.545 πλοία, αντιπροσωπεύοντας το 19,63% του παγκοσμίου στόλου σε dwt.

“Τα Ποσειδώνια προβάλλουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη σημασία του κλάδου της εμπορικής ναυτιλίας και τις απαραίτητες υπηρεσίες που προσφέρει στο διεθνές εμπόριο και στην παγκόσμια οικονομία” δήλωσε ο Θεόδωρος Ε. Βενιάμης. Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) δεν παρέλειψε να αναφερθεί για άλλη μια φορά στις “άστοχες προσεγγίσεις ευρωπαϊκών οργάνων”, παρά τις οποίες και τις αντίξοες συνθήκες της αγοράς, η ελληνική ναυτιλία διατηρεί την πρώτη θέση διεθνώς με το 20% της παγκόσμιας χωρητικότητας σε deadweight και το 50% του στόλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και φιλοξενεί με υπερηφάνεια το πιο σημαντικό διεθνές εμπορικό γεγονός της ναυτιλίας.

“Η εντυπωσιακή αυτή έκθεση δείχνει έμπρακτα και την ανεκτίμητη συνεισφορά της ελληνικής ναυτιλίας στην οικονομία της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης”, κατέληξε.

Τέλος, ο δήμαρχος Πειραιά, Γ. Μώραλης ζήτησε να επιστρέψει η διοργάνωση στον “φυσικό της χώρο”, τον Πειραιά και ανέφερε ότι γίνονται προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση, ωστόσο ακόμα δεν έχουν διαμορφωθεί οι προϋποθέσεις για να ανοίξει αυτή η συζήτηση.


Διαβάστε ακόμα: Αντίστροφη μέτρηση για τα «Ποσειδώνια 2016


e-nautilia


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο