Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΡΟΙΔΕΙΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑ

Ενώ εκτός Ελλάδας οι καταιγιστικές εξελίξεις διαμορφώνουν ένα νέο διεθνές περιβάλλον, εντός της χώρας τούτης των επιχρυσωμένων λόγων και της ανυπαρξίας πολιτικού έργου, η Βουλή δεν βουλεύεται, αλλά βολεύεται και πονηρεύεται. Με τις πολιτικές "καρικατούρες" να επινοούν και να "μεθοδεύουν" τρόπους αποπροσανατολισμού των πολιτών.


Και με το θάμβος των εντυπώσεων, όπως με τις "εργώδεις" συζητήσεις για τον εκλογικό νόμο και την αναθεώρηση του Συντάγματος, να συντηρούν την μαθηματικά διαψευμένη λαική προσδοκία. Ανίκανη να λειτουργήσει με κριτήρια και αισθητήρια, ώστε να βλέπει με ενάργεια.

Αν ο λαός, ωστόσο, είναι το σύνολο αυτών που ζουν σε μια χώρα, τότε το έθνος είναι το σύνολο αυτών που έζησαν, που ζουν και που θα ζήσουν σ' αυτή τη χώρα. Τούτο σημαίνει πως η εξουσία μπορεί με τον έναν ή τον άλλον τρόπο να κοροιδεύει έναν λαό.

Δεν μπορεί όμως να κοροιδεύει και να κάνει ό,τι θέλει ένα έθνος. Διότι δεν εξουσιάζει ούτε τους νεκρούς του έθνους, ούτε τους αγέννητους!

Γι' αυτό το έθνος ως υπερεξουσιαστικός οργανισμός και ως ιστορικό μόρφωμα έχει τις δικές του "σταθερές", που δεν μπορεί να τις τροποποιήσει καμία πρόσκαιρη εξουσία. Και μια τέτοια "σταθερά" πρέπει να είναι η επιδίωξη της αλήθειας από τους πολίτες. Οχι να τη...συναντούν και να τρέπονται σε φυγή.

Καθαρά πράγματα. Και πρέπει να λέγονται με το όνομά τους!

Η επιδίωξη της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική και απελευθερωτική. Αυτή η απελευθέρωση αίρει και καθαίρει. Η έννοια δε της απελευθέρωσης δεν σημαίνει κάτι το συνθηματολογικό, δεν σημαίνει διολίσθηση στον άκρατο λαικισμό, αλλά την τάση του πολίτη να πετάξει τις παρωπίδες του φόβου, των προκαταλήψεων και της μικροαστικής νοοτροπίας.

Ο πολιτικός αβδηριτισμός και η πολιτική αυθαιρεσία, ενίοτε και πολιτική ανισορροπία, επιβεβαιώνουν την ολέθρια δυναμική τους με την επινόηση πολιτικών ζητημάτων, που προκαλούν άγονες συζητήσεις. Με αυταρχικού τύπου δηλώσεις και με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου ή τροπολογίες, που ψηφίζονται στη Βουλή των αβούλευτων βουλευτών.

Μια τέτοια "εικόνα" της πολιτικής πραγματικότητας, μια τέτοια εξέλιξη σε πολιτικό επίπεδο για την αστική δημοκρατία, είναι ο,τι είναι μια κεραυνοβόλος σηψαιμία για έναν καρκίνο του αίματος!

Η επιδρομική αντίληψη κατά της δημοκρατίας,εν ονόματι της δημοκρατίας, δημιουργεί προοδευτικά όλες τις γόνιμες συνθήκες για εκείνες τις ακραίες δυνάμεις, που με το πρόσχημα ότι ανυψώνονται στην έννοια του έθνους και ότι αντανακλούν στους πολίτες το ίδιο ένδημο της πολυμορφίας και το δυναμισμό της ανατροπής, εισβάλλουν στην κοινωνική συνείδηση και "ανδρώνονται" πολιτικά σε βραχύ χρονικό διάστημα.

Και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα, για να θυμηθώ και πάλι τον Ροίδη, είναι συντεθειμένη από τα νοσηρά στοιχεία της πολιτικής και πολιτιστικής παρακμής, που ενεργούν σαν ανασταλτική δύναμη σε κάθε γενναίο πέταγμα του ανθρώπινου νου.

Κι έτσι αφήνεται ένας λαός άπραγος στη δίνη των τετελεσμένων και συναντά την οδύνη στην ιστορική του διαδρομή!..

Και η Ελλάδα, μια μεγάλη χώρα, που για χρόνια εθεωρείτο Opus Dei, γίνεται πεδίο δράσης κάθε είδους πολιτικής αυθαιρεσίας, πονηρίας, αλλά και πολιτικού κρετινισμού, με τους ελιγμούς των "χειρισμών" να μην ξεπερνούν τη συντήρηση του κάθε νανοειδούς εξουσιολάγνου!..


ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΥΡΜΟΓΛΟΥ


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο