Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΑΡΚ ΘΗΒΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΑΝΙΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ

Η Θήβα γύρισε μια νέα σελίδα με την έναρξη της λειτουργίας του νέου υπερσύγχρονου Αρχαιολογικού Μουσείου που μέσα από το βάθος χιλιετιών αναβιώνει την ιστορία της.

Ανοίγει πάλι τις πύλες της στην οικουμένη για να θυμίσει ότι αυτός ο τόπος υπάρχει και φιλοδοξεί να ξαναγίνει και πάλι «Πρωτεύουσα Πόλη» του πολιτισμού και της ανάπτυξης. 

Το ιστορικό αυτό γεγονός το αγκάλιασαν όλοι οι πολίτες της πόλης  χωρίς κριτήρια διαχωρισμού σε πολίτες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας όπως μερικοί επιμένουν να τους θεωρούν. 


Το μελανό στίγμα της ημέρας των εγκαινίων ήταν οι κλειστές πύλες για την τοπική κοινωνία με ευθύνη των διοργανωτών της εκδήλωσης.

Πιστεύουμε ότι η ιστορική και πολιτιστική μας κληρονομιά είναι υπόθεση και δικαίωμα όλων και θα το διεκδικήσουμε από κάθε αυτόκλητο παράγοντα διαχείρισης.

Όταν τα «φώτα θα σβήσουν» θα βρεθούμε πάλι αντιμέτωποι με την μίζερη πραγματικότητα της απραξίας γύρω από θέματα υποδομών και σχεδιασμού  από την σημερινή Δημοτική αρχή για την προβολή και αξιοποίηση αυτού του απίστευτου θησαυρού. 

Καλούμε τους πολίτες με την ενεργό συμμετοχή τους να συμβάλλουμε όλοι μαζί για να ανοίξουμε νέους δρόμους ανασυγκρότησης και ανάπτυξης, αντάξιους της πλούσιας κληρονομιάς μας.

ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΚ ΘΗΒΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ  ΚΟΡΔΑΤΖΗΣ



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο