Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

ΑΡΚ ΘΗΒΑΣ: Απλή Αναλογική - Δημοκρατία ή … παραχάραξη της ψήφου των πολιτών;

Ένα μείζον ζήτημα που απασχολεί την πολιτική ενημερότητα. Ένα θέμα και ένα αίτημα χρόνιων πολιτικών αγώνων για την αποκατάσταση της πιο μεγάλης αυτής Δημοκρατικής μεταρρύθμισης για την ισοτιμία της ψήφου και της γνήσιας έκφρασης και αποτύπωσης της πολιτικής θέλησης των πολιτών, οδεύει στην τελική ευθεία προς ψήφιση της από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Οι επί σειρά ετών και με σειρά καλπονοθευτικών εκλογικών νόμων παραχαράκτες της λαϊκής ψήφου ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, συνεπικουρούμενοι και από το «Ποτάμι» του Κου Θεοδωράκη συνεχίζουν να προκαλούν με την επιμονή τους στην πολιτική αυτή ανωμαλία με τα γνωστά αποτελέσματα της χρεωκοπίας της χώρας μας από τις πολιτικές που εφάρμοσαν για πάνω από 40 χρόνια στηριζόμενοι σε κάλπικες πλειοψηφίες που τους έδιναν τα εκλογικά συστήματα που ανακάλυπταν κάθε φορά.

Πάγιο αίτημα παραμένει η συνταγματική θεσμοθέτηση του ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΠΛΗΣ ΚΑΙ ΑΝΟΘΕΥΤΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗΣ ως πάγιου και διαχρονικού εκλογικού συστήματος.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να μένει αμέτοχη στην συζήτηση για το θέμα αυτό γιατί την αφορά άμεσα. Ως ο θεσμός που είναι πιο κοντά στον πολίτη θα έπρεπε να εκλέγει τους αντιπροσώπους του στα όργανα του Δήμου με τον πιο γνήσιο αναλογικό τρόπο. Παρόλα αυτά οι αρχιτέκτονες των καλπονοθευτικών συστημάτων φρόντισαν με το θεσμικό πλαίσιο του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» να εκλέγονται ανεξέλεγκτες πλειοψηφίες που εφαρμόζουν πολιτικές που έχουν οδηγήσει την Τ.Α. στην υποταγή της σε μονοκρατορικές πλέον αποφάσεις στις συνεδριάσεις των οργάνων και την αντιπολίτευση σε θέση θεατή χωρίς καμιά ουσιαστική παρέμβαση. Το αποτέλεσμα το ίδιο, η Τ.Α. θεσμικά εχει οδηγηθεί σε πλήρη παρακμή και οι τοπικές κοινωνίες σε πλήρη υποβάθμιση.
Η κατά άλλα ευαίσθητες ΚΕΔΕ και η ΠΕΔ Στερεάς των Κων «Πατούληδων» τέτοια θέματα δεν τους αγγίζουν. 
Το Αυτοδιοικητικό Ριζοσπαστικό Κίνημα Θήβας καλεί σε Δημοκρατικό κάλεσμα τόσο τους πολίτες όσο και τις άλλες Δημοτικές Παρατάξεις του Δήμου μας που είναι ευαισθητοποιημένες, σε από κοινού δράση για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ»  και την θεσμοθέτηση της ΑΠΛΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗΣ ως του μόνιμου εκλογικού συστήματος ανάδειξης των οργάνων Διοίκησης στην Τ.Α. 

ΘΗΒΑ    13/7/2016

ΓΙΑ ΤΟ  ΑΡΚ ΘΗΒΑΣ
ΚΟΡΔΑΤΖΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο