Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Αρχίζουν τα "γυρίσματα" στην Στερεά Ελλάδα

Υπεγράφη το σύμφωνο συνεργασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με το «Δίκτυο Ελληνικών Επιχειρήσεων Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων».

Το σύμφωνο, που από την πλευρά της Περιφέρειας υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης, προβλέπει την αξιοποίηση του φυσικού κάλους που διαθέτει η Στερεά Ελλάδα για την προσέλκυση επενδύσεων μέσω οπτικοακουστικών παραγωγών (κινηματογράφος, τηλεόραση, διαφήμιση, new media).


Η συμφωνία προβλέπει

1)            Υποστήριξη του οπτικοακουστικού τομέα ως μέρος της στρατηγικής προσέλκυσης επενδύσεων και κινηματογραφικών ταινιών.
2)            Ενίσχυση της μικροοικονομίας και μακροοικονομίας της Περιφέρειας (κινηματογράφος, τηλεόραση, διαφήμιση, new media), από την προ-παραγωγή έως την προβολή-θέαση. Τα άμεσα έσοδα από την προσέλκυση οπτικοακουστικών παραγωγών στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος θα έχουν πολλαπλασιαστικά οφέλη στην ευρύτερη τοπική οικονομία.
3)            Μεταφορά τεχνολογίας και συνεχής αναβάθμιση των δεξιοτήτων του εγχώριου ανθρώπινου δυναμικού.
4)            Προώθηση της εικόνας της Στερεάς Ελλάδος.
5)            Υποστήριξη της ανάπτυξης και λειτουργίας τοπικού Film Office για την κάλυψη των αναγκών διασύνδεσης μεταξύ των αλλοδαπών παραγωγών και της τοπικής αγοράς και διοίκησης, και συγκεκριμένα για τις τοποθεσίες γυρισμάτων, την αδειοδότηση για την τήρηση της κείμενης νομοθεσίας.

Στο πλαίσιο αυτό, ήδη διερευνάται η υλοποίηση μιας μεγάλης Γερμανικής παραγωγής στην Εύβοια. Οι πρώτες επισκέψεις για την επιλογή των σημείων των γυρισμάτων έχουν ήδη γίνει, ενώ διενεργείται και μία σειρά επαφών με τους υπευθύνους.

Για την συμφωνία ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε:
«Είναι άλλη μία κίνηση που κάνουμε για την εξωστρέφεια και την ανάπτυξη της οικονομίας μας. Μία συμφωνία με δύο στόχους: Να δείξουμε σε όλο τον κόσμο τις σπάνιες ομορφιές της Στερεάς Ελλάδας και να προσελκύσουμε επενδύσεις από την οπτικοακουστική βιομηχανία. Προσφέρουμε ένα υπέροχο φυσικό σκηνικό αλλά και την υποδομή υποστήριξης μεγάλων παραγωγών. Πάμε για γυρίσματα».




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο